Kirjoittaja Aihe: Reseptit  (Luettu 1650 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

neonko

  • Ankeuttaja
Reseptit
« : Elokuu 06, 2008, 16:49:25 »
Ajattelin, että tänne olisi kiva saada tällainenkin topicci. (:

Päästään vaihtelemeaan erilaisia resepejä, ei sillä niin väliä onko se hienon päivällisen vaiko jonkin herkullisen pirtelön resepti, kaikki kelpaa!

Myös yleistä keskustelua resepteitstä, mm. erilaisista hyvistä/huonoista keittokirjoista yms.


Itse olen jo pitkään haeskellut jonkinlaista kirjaa, jossa olisi helppoja nopeita reseptä, sellaistaa pikkupurtavaa. ikävä kyllä en ole vielä törmännyt sellaiseen, mutta ehkä vielä tärppää..

Aurorin huomautus//: Lisätään mielellään vain sellaisia reseptejä, joita olemme itse kokeilleet. Etenkin pitkät reseptit saa topikkiin linkittää myös muualta, mutta pyritään välttämään pitkiä linkkilistoja. Kun resepti ei ole omasi vaan otettu jostain muualta, on kohteliasta joka tapauksessa kertoa mistä lähteestä se on peräisin :) Tässä topikissa on myös sallittua kysellä hyvien reseptien perään tai käydä niihin liittyvää keskustelua ylipäänsä. -Marygold
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 04, 2011, 18:22:37 kirjoittanut Marygold »

Poissa Yöfani

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Tuvaton
Vs: Reseptit
« Vastaus #1 : Elokuu 06, 2008, 19:34:06 »
Äitipuoleni on kertonut minulle pizzaleipien ohjeen, tosi hyviä. Laitan tähänreseptin.

Tarvitset:
ruisleipää
juustoa
pizzamaustetta

Ohje:
Laita ruisleivälle juustoa, kannattaa laittaa ainakin kaksi siivua. Laita leipä mikroon ja ota pois, kun juusto on sulanut. Sen jälkeen voit lisätä pizzamausteen ja pizzaleipä/leivät ovat valmiita ja maistuvat takuulla hyviltä.

Poissa Barella

  • Vuotis-kuollut
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • <3
    • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #2 : Elokuu 07, 2008, 16:16:21 »
Teimme koulussa köksän tunnilla hyvää jauheliha kastiketta, johon tulee vähän rasvaa ja on hyvää :) sitä sitten olen tehnyt koko perheelle monta kertaa, kun äidin mielestä se on parasta kastiketta... Olemme tehneet tätä myös nakeilla ilman selleriä ja timjamia (vaikkakin selleri tuo siihen paremman maun).

Ohjeeksi niille, jotka haluavat kokeilla (tästä tulee noin 4 annosta):

1/2 sipulia
200g jauhelihaa
n. 30g juuriselleriä
2rkl vehnäjauhoja
3dl vettä
1/2 lihaliemikuutiota
ripaus valkopippuria
ripaus mustapippuria
1/4 tl timjamia
1 rkl tomaattisosetta (ketsuppia)
2-3 rkl kermaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu. Lisää jauheliha ja paista se. Lisää sipuli- ja sellerikuutiot. Paista niitä muutaman minuutin ajan sekoittaen. Ripottele vehnäjauhot jauhelihakasvisseoksen päälle ja sekoita. Lisää joukkoon vesi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja lisää 1/2 lihaliemikuutiota. Sekoita. Lisää ketsuppi ja mausta kastike. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kerma. Hauduta pari minuuttia. Tarkista maku ja syö. Perunat sopivat hyvin kastikkeen kanssa.

~Barella *maiskuttelee omaa kastikettaan*
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

tuire

  • Ankeuttaja
Vs: Reseptit
« Vastaus #3 : Elokuu 07, 2008, 17:27:21 »
Kuulutan nyt kaikkea hyvää välipalaa! Kun välipalaa on vähän hankala keksiä muuta kuin ne perus leipä, jogurtti, murot ym. niin jos jollain on jotain mielenkiintoisia välipalareseptejä niin niitä olisi kiva kuulla:)

Olen itsekin syönyt noita pizzaleipiä, tosin semmoisella erolla että olen laittanut vähän kaikkea muutakin joukkoon. Juuston lisäksi ruisleivän päälle sopii esimerkiksi purjo, tonnikala ja meetvursti. Kun juusto laittaa päällimmäiseksi se sulaa mikrossa ja pitää leivän kasassa. Nam!

Tämä resepti on superherkkuni. se vie makeannälän ja nälän ja vie kielen mennessään! Tein tätä joskus koulussa, mutta muokkailemalla resepti on parantunut:)

Jogurtti-hiutaleherkku 1 annos (voi helposti tehdä isommankin määrän)

n. 1 dl kaurahiutaleita
n. ½ rkl sokeria
maustamatonta sokeroimatonta jogurttia
marjoja, esim. mansikoita vaikkapa n. puoli desiä

Laita sokeri ja hiutalee paistinpannulle. Kuumenna seosta samalla sekoittaen niin, että sokeri sulaa ja sekoaa hiutaleiden joukkoon ja hiutaleet hiueman ruskistuvat. Kaada lasin pohjalle kaurahiutaleseos, lisää jogurttia niin että lasi on melkein täynnä ja laita päälle mansikat. Mansikat kannattaa pilkkoa pieniksi niin on helpompaa syödä. Herkuttele!

Poissa Starpiks

  • ヘルムットじゃないよ
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
  • Tupa: Puuskupuh
Vs: Reseptit
« Vastaus #4 : Elokuu 11, 2008, 16:30:16 »
Äitipuoleni on kertonut minulle pizzaleipien ohjeen, tosi hyviä. Laitan tähänreseptin.

Tarvitset:
ruisleipää
juustoa
pizzamaustetta

Ohje:
Laita ruisleivälle juustoa, kannattaa laittaa ainakin kaksi siivua. Laita leipä mikroon ja ota pois, kun juusto on sulanut. Sen jälkeen voit lisätä pizzamausteen ja pizzaleipä/leivät ovat valmiita ja maistuvat takuulla hyviltä.


Tätä reseptiä on myös helppo muuttaa! Melkein mikä tahansa leipä käy, ja päälle pistää juustoa, kinkkua, salamia, tomaattia, tacokastiketta ym. ja uuniin vähäksi aikaa (uuni 100 astetta) niin, että juusto sulaa. Järjettömän helppoa ja makuvariaatioita saa näppärästi, joten jos yksi ei tykkää yhdestä niin tehdään toinenlainen hänelle. Uunissa myös IMO tulee paremman makuisia, ja on helpompi pitää silmällä että juusto on sulanut mukavasti (eikä liikaa tai liian vähän).
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Risa

  • Ankeuttaja
Vs: Reseptit
« Vastaus #5 : Elokuu 12, 2008, 13:13:06 »
Minä sain äidiltä ni lahjaksi keitokirjan jossa on kai 121suklaaherkkua
Tässä yksi...

Levy tummaa suklaata
Siirappia
Kermavaahtoa
ja
Kirsokoita
Ensin leikataan sulkaa levystä noin neljän palan palasia.  Palaset kiinnitetää siirapilla yhteen siten, että niistä tulee laatikoita. Laatikoihin laitetaan kerma vaahtoa ja päälle kirsikka. Jotenkin noin se meni.

Poissa Hassu

  • Karkulainen
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Reseptit
« Vastaus #6 : Elokuu 12, 2008, 20:54:54 »
Pakko pistää tänne mun lempiherkku ^^

Mustikkamuffinit(8 kpl)

3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl öljyä
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl mustikoita

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Ota esille pelti, valmistusaineet ja työvälineet. Levitä pellille 8 muffinivuokaa.
2. Sekotia leivinjauhe vehnhäjauhoihin.
3. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
4. Lisää munasokerivaahtoon öljy sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
5. Lisää jäiset mustikat ja sekoita ne taikinaan puuhaarukalla tai kaapimella varovasti etteivät mustikat hajoa.
6. Jaa taikina muffinivuokiin.
7. Paista muffineita uunin keskitasossa noin 8-10 minuuttia.

Sitten nautitaan ^^ Areena on teidän ja hyvien reseptienne!
| Neville Longbottom vuosimallia 2008 | Hymiöiden liikakäyttäjä vuosimallia 2009 | Luuleeko ravut että kalat osaa lentää? |

Poissa Barella

  • Vuotis-kuollut
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • <3
    • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #7 : Elokuu 16, 2008, 18:47:26 »
Tässä hyvä suklaapalleroiden ohje, jota kovasti on kehuttu:

25g     voita tai margariinia
1/2 dl  sokeria
1/2 dl  kaakaojauhetta (aitoa)
1/2 dl  perunajauhoja
1-2 rkl kermaa

Lisäksi: tomusokeria

Ensin vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Sitten kaakaojauhe ja perunajauhot sekoitetaan erillisessä kupissa ja lisätään seokseen (tässä kohtaa se on aika jauhomaista). Sekoitetaan tasaiseksi. Lisätään kerma vähitellen niin, että taikinasta ei tule liian löysää. Pyöritellään taikinasta palloja ja kieritellään tomusokerissa. Jos palloista tulee liian löysiä tai niistä halutaan kovempia, voi ne laittaa jääkaappiin yhdeksi yöksi niin, että enin kosteus haihtuu. Nam, kannattaa kokeilla. Yhdestä taikinasta tulee noin 10 palloa, pallot ovat noin 3 cm halkaisijaltaa.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2009, 17:15:55 kirjoittanut Barella »
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Cleo

  • Ankeuttaja
Vs: Reseptit
« Vastaus #8 : Elokuu 20, 2008, 22:00:19 »
Tässä toinen ja superhyvä suklaapalleroiden ohje.

Kookostaikakuulat (lausutaan kookostaikakakuulat)

100g margariinia
1dl kookoshiutaleita
3dl kaurahiutaleita
1½ tomusokeria
1tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaujauhoa (itse pistän yleensä yhden tummaa ja yhden vaaleaa)
1rkl kylmää vettä

Sulata margariini. Kaada kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tiiviiksi massaksi. (Sivuhuomautus: Kylmä vesi on sitä varten, että massasta tulee jäykempää.) Pyörittele massasta pieniä kuulia ja kierittele kookoshiutaleissa (ei siinä yhdessä desissä, koska se on jo taikinassa). Kokoa valmiit kuulat vaikkapa lautaselle ja pistä pakastimeen hetkiseksi, noin puoleksi tunniksi. Nauti!


« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2008, 12:17:12 kirjoittanut Cleo »

Poissa uimari

  • Crazy girl XD
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Rohkelikko
Vs: Reseptit
« Vastaus #9 : Marraskuu 28, 2008, 18:54:24 »
Mulla olisi tässä toffeen resepti jos joku haluu tehä.



  TOFFEET:

  2 dl kermaa

  2 dl sokeria

  2 dl siirappia (tummaa tai vaaleata maku asia)

  Elikä pistä kaikki aineet kattilaan ja levy päälle.Anna kiahahtaa samallakun sekoitat jatkuvasti pohjasta asti se on valmista kun tiputat vähän sitä vesilasiin jossa on kylmää vettä ja pystyt pyörittelemään siitä siistin ja tiiviin pallon. Kaada se sen jälkeen kulhoon jossa on  leivin paperia ja anna jäähtyä. Leikkaa sen jälkeen pieniksi paloiksi. Nauti!!!!!!!!!!!!!
Just smile, it makes you beautiful<3

Poissa gnomad

  • Hämärän
  • Vuotislainen
  • Severus & Remus by Ildi
Vs: Reseptit
« Vastaus #10 : Joulukuu 01, 2008, 19:00:12 »
Eilisen kokkaukseni, hyvää ja rasvaa tuli tarpeeksi :)

Sieninyytit

taikina
1/2 l kauramaitoa
6 munaa
2 dl jauhoja

täyte
pannullinen herkkusieniä
purjo
purkki raejuustoa
timjamia, valkopippuria, liemikuutio

kastike
purkki ranskankermaa
cheddaria
salviaa, mustapippuria

- Vatkaa taikina-aineet hyvin, jätä turpoamaan.
- Haihduta pilkotuista sienistä neste pannulla, lisää öljyä ja silputtu purjo, paista nopeasti, raejuusto sekaan ja mausta.
- Sekoita ranskankerma, murennettu juusto ja mausteet.
- Paista taikinasta lettuja öljyssä, laita täytettä, kietaise letun toinen puoli päälle. Laita uunivuokaan ja kastike päälle. Paista 220 C, n. 10 min

Resepti vanhasta lehtileikkeestä. Siinä oli tietenkin maitoa, mutta korvasin edes yhden ei-eläinperäisellä tuotteella, ja kauramaito on aika hyvää. Sieninä käyttäisin mieluiten rouskuja tai jotain muuta vahvemman makuista kuin viljelyherkkusienet, mutta ovat sienimaastot vähissä, joten muita ei ole


Melkein itämainen omenapiirakka

1/2 dl öljyä
50 g voita
2 dl sesaminsiemeniä
1 1/2 dl jauhoja
1/2 dl melassia
3 isoa omenaa
päälle sokeria ja kanelia

Sekoita jauhot ja siemenet, nypi voi sekaan, sitten melassi ja sekoita öljy. Viipaloi omenat kukkuroilleen päälle ja mausta. Uuniin 220 C, n. 25 min.

Sesaminsiemenet antavat eksoottisen vivahteen. Resepti oli muutamalla sanalla paperilappuselle kirjoitettu, ammoin unohtunut mistä napattu. Alkuperäiseen verraten laitoin puolet öljyä, koska voita ei ollut tarpeeksi, korvasin täällä tuntemattoman fariinisokerin melassilla ja lisäsin vähän jauhoja, kun tuntui liian rasvaiselta. Ja kanelin, koska se on niin hyvää.
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Poissa Diella

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Enchanteresse
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #11 : Joulukuu 09, 2008, 15:41:23 »
Tämä nyt ei ole niin hieno gourmetresepti, mutta itse pidän tästä. Eli jos makenahimo yllättää eikä kotona ole mitään hyvää, mutta jos kaapistasi vain löytyy vaaleaa leipää ja kaakaojauhetta niin eikun herkuttelemaan.

1 vaalea leipä (tai niin monta kuin haluat syödä) Vehnäleivät parhaimpia.
kaakaojauhetta (Niin paljon kun huvittaa)
+banaani (Ei pakollinen)

Laita leivälle vähän voita/margariinia/sitä levitettä mitä käytät, lisää leivälle kaakaojauhetta ja pistä hetkeksi mikroon. (30 sekuntia) Tämän jälkeen lisää banaaninsiivuja, jos sinulla on. Sitten vain nauttimaan. :)
“This moment will just be another story someday."

- Stephen Chbosky

Poissa Sirii

  • Frábært!
  • Vuotislainen
  • Regulusfani
  • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Reseptit
« Vastaus #12 : Joulukuu 10, 2008, 09:36:49 »
Tuli banaaneista ja kaakaojauheesta mieleen, että voisin kai kertoa teille miten tehdään suklaabanaaneja, ihan vaan siltä varalta että joku ei ole maistanut/tehnyt. Ne ovat aivan käsittämättömän hyviä, ensi kertaa taidettiin joskus muinoin partiossa tehdä niitä. Voin kuitenkin kertoa, että omasta mielestä, vaikka suunnattoman herkkuja ovatkin, niitä ei todella kannata syödä enempää kuin kaksi kerralla, yksi on yleensä hyvä määrä. Lisäksi näiden tekeminen on tosi yksinkertaista.

Siispä tarvitset:
*Banaanin (tai banaaneja mikäli teet useamman)
*Suklaata (itse suosin Fazerin sinistä, on jollakin muullakin tavan maitosuklaalla kokeiltu. Tämä ei toki tarkoita että esim. tummaa suklaata ei voisi käyttää, itse en vaan ole kokeillut.)
*Alumiinifoliota
*Lusikan (ison tai pienen, itse suosin isoa)
*Veitsen
*Raastimen (tai millä nyt uskookin saavansa suklaan silpuksi)
*Uunin (mikro ei kelpaa folion takia. Oikea tuli kyllä kelpaa ihan varsin hyvin, mutta saattaa joskus vaatia hiukan kikkailuja.)

Laitat ensin uunin lämpenemään. Me olemme kaiketi pitäneet suunnillensa 200 astetta tai hiukan alle, en ole ihan varma, on niin kauan kun viimeksi tullut tehtyä ja tässä paistossa on ollut vähän variaatioita.

Otat banaanin ja teet sen kuoreen pituussuunnassa yhden viillon koko banaanin pituudelta (itse tykkään tehdä tämän terävällä veitsellä, mutta onpa sitä nähty kynsilläkin tehtävän). Huom, käytännönsyistä kannattaa tehdä se banaanin koveralle puolelle. Sitten aukaiset tuosta viilloskohdasta banaania hiukan, jotta pääset käsiksi sisuksiin. Otat lusikan ja syöt banaanin sisuksen niin, että siitä tulee melkolailla onkalo, jossa kuitenkin on vielä banaania jokapuolella. On hankalaa löytää oikea määrä syödä banaania, mutta voisin sanoa, että kannattaa ennemmin ottaa pois vähän liikaa kuin liian vähän. Kuitenkaan kuori ei saisi tulla vastaan.

Sitten murustat suklaan (vaihtoehtoisesti tämän voi tehdä heti ensimmäisenä). Mitä pienempää silppua, sen parempi. Murustettu suklaa pistetään banaanin sisälle. Sitä saa laittaa ihan reilusti, mutta kannaattaa pitää määrä sellaisena, että banaanin saa hyvin kiinni.

Kun suklaabanaanisi esiaste nyt on valmis, kieputat sen folioon, mielellään ihan kokonaan ja suhteellisen tiiviisti. Sitten foliohärpäke uuniin, koita saada se pysymään kovera puoli ylöspäin, muutoin saatat joutua valuvan suklaan uhriksi. En nyt juuri muista, kuinka kauan banaanin pitää uunissa olla, mutta aika kauan se kuitenkin on. Voi välillä ottaa pois ja varovasti kurkkia, joko suklaa on sulanut.

Kun suklaa sitten on sulanut (ainakin jonkin verran, itse olen usein niin malttamaton, että vain osa ehtii sulaa. Mutta parempaa se on kun kaikki suklaa on sulaa), otat banaanin pois uunista. Varovasti raottelet foliota (Hox! Pidä edelleen ja varsinkin tässä vaiheessa banaani kovera puoli ylöspäin). Kun löydät folion alta viilloskohdan banaanissa, voit ottaa lusikan ja alkaa popsia lämmintä banaania ja suklaata. Kouki sitä suuhusi niin että saat kumpaakin, sekä banaania että suklaata, mutta varo: se on sitten kuumaa! (+ folio kannattaa pitää edelleen banaanin ympärillä, koska muuten se ensinnäkin jäähtyy paljon nopeammin ja toiseksi folion kanssa se on paljon tukevampi)

Ta-dah! Pimeiden ja kylmien talvi-iltojen ykkösherkku!
Ég á heiminn! :}

Poissa Affu

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • pullamies
  • Tupa: Mary Sue
Vs: Reseptit
« Vastaus #13 : Joulukuu 28, 2008, 10:40:44 »
2 dl kaakaojauhetta
maitoa mielen mukaan
vaniliini sokeria
kerma vaahtoa.


Kaikki sekaisin, ja walmista tuli. Kaikkihan tuon osaa... Kylmä, ja viilentävä kaakao ^^

// ja affuhan osaa yhdys sanat ja isot alku kirjaimet hienosti... lol 8D
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 11, 2010, 07:27:20 kirjoittanut Affu »

Poissa Minsvo

  • shakes all over like a jellyfish
  • Vuotislainen
    • dA
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #14 : Kesäkuu 01, 2009, 14:39:00 »
Tämä respeti on vähän niinkuin itsekeksitty, elikkäs mistään keittokirjasta tämä ei ole. Tein tätä äsken itsekin, eli kyseessä on nopea ja maukas tonnikalarisotto. Ihan simppeli homma, ja todella herkullista! Vie kyllä nälän poes.

Tarvitset:
-riisiä
-tonnikalaa
-hernemaissipaprikapakastesekoitus

Keitä riisit, paista vihannekset, ja sekoita tonnikalan kanssa kaikki samaan sössöön. Helppoa ja nopeaa! Mausteitakaan ei vält. tarvitse, ihan hyvää on ilmankin. Omilla lisäyksillä saa mielesensä maun, esimerkiksi juustoraaste sopii tähän aika hyvin. Syödään lämpimänä!

Poissa Affu

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • pullamies
  • Tupa: Mary Sue
Vs: Reseptit
« Vastaus #15 : Kesäkuu 08, 2009, 10:27:23 »
Kokeilkaapas tätä:
Ihan perus' kauraleipä taikina, ja sitten laittakaa jauheliha kastiketta sen päälle.
Niin että laitatte taikinaa piirakka-vuokaan(mikä onkaan..) ja laittakaa kastiketta siihen päälle. Antakaa olla uunissa niinkauan että se on, no, valmista. Ei ole tiettyä aikaa. RIippuu kastikkeen määrästä ja näin...
Vähänkuin pitsaa, mutta vähän hassunmakuista.

Poissa yökukkuja

  • Tuleva muurahaiserakko
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
Vs: Reseptit
« Vastaus #16 : Kesäkuu 10, 2009, 12:27:37 »
No tääkin on aika hyvää.

Tässä olis tämmönen kiva annos yhdelle - vähän iso. Riittäis varmaan kahdellekkin. Semmonen maistiainen. Jos et tykkää makeesta tai rasvasesta niin ei kannata syödä... Käy hyvin sellaisille sadepäiville jolloin kaikki tuntuu menevän pieleen. Toivottavasti ei kuitenkaan tää resepti. Mut tää on ihan mun ja bestiksen keksimä ohje että lätkitään sekaan vähän mitä sattuu xD
Ainekset

-Jotain kaks - kolme ruokalusikallista voita EI MARGARIINIA
-5dl kaurahiutaleita
-1 kananmuna (ei pakollista, mutta jos käytät, niin voita ei tarvitse kuin paljoo)
-sokeria maun mukaan :D
Tarvikkeet
-hella
-kattila
-lusikka
-joku astia, johon kaikki ainekset sopii


-Sitten vaan voit kattilaan ja kattila hellalle (KUUMALLE HELLALLE) ja sulatat voin kokonaan. Sillä välin...
-Otat astian, laitat siihen kaurahiutaleet ja vaihtoehtoisesti myös kananmunan. Siis ilman kuoria. Odoitat voin sulamista.
-Heti kun voi on sulanut, kaadat sen muitten aineksien sekaan ja sekoitat.

Jos tuli tosi litkua, lisää kaurahiutaleita ja jos tuli liian paksua, sulata lisää voita... En oo mitannut näitä aineksia ja pistin ne tänne ihan summassa... ;D Tarkoitus on tulla semmosta... puuron paksuista? Joo. Ja sitten maistele.
-Tartteeko sokeria? Lisää astiaan niin paljon että tulee hyvää :)
-Koko satsi hienoihin kulhoihin ja nauti. Salli itsellesi yksi lihotuspäivä :D

Muista säätää hella pois päältä >:D
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2009, 12:46:24 kirjoittanut yökukkuja »
Rupeen muurahaiserakoks.
Ja tsekkaa myös kuvaukseni =)
ynnig rettop -> yökukkuja

Poissa Afro

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Puuskupuh
Vs: Reseptit
« Vastaus #17 : Tammikuu 06, 2010, 12:22:09 »
Tämä on tosi hyvä välipala jos on kiire johonkin tai meet esim. koulusta harkkoihin, made by mom

------------------------
Tarvitset:

2 ruisleivän palasta (= 1 kokonainen)
voita niin paljon ku itse haluut
1 tai 2 aamupala -sulatejuustoviipaletta
4 siivua kurkkua

Näin se valmistuu:

Voitele ruisleivänpalat, pistä juusto päälle ja kurkut messiin. Valmis!

-------------------------------

Sivunmennen sanoen; jos et tiennyt, niin paahdetut ruisleivät voin ja kaakaon kanssa ovat tosi hyviä!

Poissa Presto

  • Mozartin kummipoika
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
  • ilovepasta.org
  • Pottermore: GhostDragon1391
  • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Reseptit
« Vastaus #18 : Elokuu 12, 2010, 21:04:45 »
Tässä on alun perin isäni tekemä salaattiresepti. Jos tykkää salaateista ja tulisuudesta, kannattaa kokeilla tätä. :) Soveltuu ihan kunnon ruuaksi.

-----------

Tulinen tonnikalasalaatti

Ainesosat:

Yksi jääsalaattitötterö
Kokonainen kurkku
Kolme tomaattia
Punainen sekä keltainen paprika
Kaksi chilitonnikalapurkkia
Yksi punasipuli
Yksi valkosipuli

Näin teet sen:

Pese, kuivaa ja revi salaatti astian pohjalle. Pese sitten kurkku ja pilko se viipaleiksi. Lisää salaattiin. Pese tomaatit ja pilko ne haluamallasi tavalla. Lisää ne. Pilko paprika ja lisää salaattiin. Avaa tonnikalapurkit ja kaada ne salaatin sekaan. Myöhennä tonnikalat sitten pieniksi salaatin sekaan. Kuori ja pilko punasipuli pieniksi paloiksi, ja lisää sekin salaattiin. Kuori valkosipuli, erittele kynnet ja kuori nekin erikseen. Pilko hyvin pieniksi, tai vaihtoehtoisesti murskaa. Ripottele salaatin päälle ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Valmista on, eikun nauttimaan. :)

-----------

Vinkki: Jos käytät Pirkan chilitonnikalapurkkeja, mukana tulee kaksi chilipaprikaa. Voit halutessasi pilkkoa ne ja kaataa salaatin sekaan. Voit myös käyttää muita tonnikaloja, jos tulisuutta on mielestäsi liikaa. :)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Vilena

  • Hirnyrkki
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Rohkelikko
Vs: Reseptit
« Vastaus #19 : Toukokuu 05, 2011, 17:53:51 »
Minä voisin suositella lämpimästi Taina Jääskeläisen Opiskelijan keittokirjaa. Kuten nimestäkin jo saattaa arvata, kyseinen keittokirja ei sisällä mitään gourmetreseptejä vaan melko yksinkertaisia reseptejä halvoista ja tutuista raaka-aineista. Itse kirjanenkaan ei ole kallis, muistaakseni jotain 5-10 euroa. Se ei sisällä kuvia, mutta ohjeet ovat todellakin hyviä perusohjeita salaateista pääruokiin ja leivonnaisiin. Omia lempiohjeitani ovat Sipuli-jauhelihapihvit sekä Pasta Carbonara, jotka voisinkin laittaa tähän esimerkkinä, saatte vähän esimakua :)

Sipuli-jauhelihapihvit
1 prk kermaviiliä
1 pussi sipulikeittoa (esim. Rainbown sipulikeittopussi on hyvä, löytyy kaupasta yleensä samasta hyllystä kuin valmiskastikepussit)
400g jauhelihaa
1 kananmuna (tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa, mutta minä laitan jotta pihvit pysyy paremmin kasassa)

Sekoita sipulikeitto ja kermaviili kulhossa, ja anna seistä n. 10 minuuttia. Lisää seokseen jauheliha sekä kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi vaikkapa puuhaarukalla. Muotoile taikinasta pyöreitä pihvejä ja paista paistinpannulla miedolla lämmöllä kypsiksi molemmin puolin.

Jos haluaa ekstraherkullista, niin tulee tosi hyviä kun tekee aluksi vähän ohuemman pihvin, laittaa juustosiivun päälle ja painaa toisen ohuen taikinapihvin päälle ja painelee reunat kiinni. Ja mitään mausteita ei tosiaan tartte lisätä, sillä sipulikeitto on valmiiksi mausteista.


Pasta Carbonara
1 paketti pekonia
1 pussi pakastemaissia
1 dl ruokakermaa (minä laitan aina koko purkin eli 2dl, niin ei mee hukkaan)
(3 valkosipulinkynttä) (omasta mielestä tulee aika tosi valkosipulista kolmella kynnellä...)
juustoraastetta
ripauksen verran mustapippuria

Lisäksi pastaa, kastikkeesta riittää omasta mielestä aika sopivasti kahdelle, eli sen verran pastaakin sitten.

Leikkaa pekoni suikaleiksi ja paista hiljalleen pannulla välillä sekoittaen. Kun pekoni on rapeaa ja tummunutta, lisää jäiset maissit ja hetken kuluttua kerma. Sekoita, lisää mausteet (ja anna hetki olla etenkin, jos lisäsit kermaa enemmän, niin se ehtii vähän kiehua pois). Kaada keitetty pasta kastikkeen joukkoon ja lisää murskatut valkosipulinkynnet. Sammuta liesi. Sekoita joukkoon reilusti juustoraastetta ja halutessasi pari munankeltuaista (ite en laita). Tarjoa heti, kun juustoraaste on sulanut.

Nämä kaksi ruokaa kuuluvat niihin, joita tulee tehtyä melko usein. Saattaa tuntua vaivalloiselta alkaa tehdä jauhelihapihvejä itse, mutta loppujen lopuksi se ei ole homma eikä mikään. Tuo pasta taas on yksi suurimmista herkuistani. Se on tosi hyvää myös seuraavana päivänä vaikka juusto onkin sitten jo jähmettynyt, mutta valkosipuli pääsee silloin oikein kunnolla esiin. Onko kellään muulla muuten vinkkejä hyvistä keittokirjoista? Voisin ostaa joskus jonkun toisenkin keittokirjan jos tietäisin jonkun ostamisen arvoisen.
Humor me.

Poissa DIASPRO

  • hirviä stalkkari
  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Noita
  • seisoo sateessa & aina äänessä
  • Tupa: Puuskupuh
Vs: Reseptit
« Vastaus #20 : Heinäkuu 11, 2011, 01:37:10 »
olisiko kenelläkään tietoa mansikka-daifukun [ ichigo-daifuku ] reseptistä & tarvikkeista? youtubesta löytyy ohjevideo, mutta se on englanniksi enkä hirveän hyvin saa sen puhuvan koiran puheesta selvää ja ainekset ovat kirjoitettu oudosti ja epäselvästi :---o

yksäriä minulle päin, jos osaat auttaa ♥
LUIHUISTENPRINSESSA, mutta silti niin huomaamaton ♔

Poissa Samiwais

  • Tähtipölyä..
  • Vuotislainen
  • Be different.
  • Pottermore: MoonMarauder12
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #21 : Heinäkuu 18, 2011, 13:22:40 »
Oms. Juuri leivoin suklaakakkua, joten laitan nyt se ohjeenkin tänne. Niin paljon tätä on tullut tehtyä, että ohje on ihan muistissa ;)

Suklaakakku

Aineet:

200g  [leivonta]voita/margariinia
200g  suklaata
2 dl  sokeria
3-4  kananmunaa
2,5 dl  jauhoja [perunajauhot käy myös tosi hyvin, itseasiassa ehkä paremminkin]
1 tl  leivinjauhetta
1 tl  vinilia- tai vaniliinisokeria
[kermavaahtoa päälle :) ]

Eli ensin sulatat voin ja suklaan kattilassa. Jätät suklaavoi-seoksen jäähtymään, ja vatkaat sokerin ja kananmunat. Sitten sekoitat keskenään jauhot/perunajauhot, leivinjauheen ja vanilia-/vaniliinisokerin. Sekoitat puulastalla [muovinenkin toki kelpaa x) ] sokerikananmuna -seokseen jauholeivinjauhevaniliinisokeri -seoksen. Sitten lisäät lopuksi sekaan voisuklaan ;) Sen jälkeen kaikki johonkin kakkuvuokaan, ja vuoka 200 -asteiseen uuniin. [Mikäli haluat suklaisempaa, niin kun taikina on vuoassa, niin upota ympäri kakkua ihan kokonaisia Fazerin sinisen paloja ;) Ne sulavat kivasti sinne sekaan]
Who is the more foolish, the fool or the fool who follows him?"
- Obi-Wan Kenobi

Poissa Witchie

  • Elämäm koulun mallioppilas
  • Vuotislainen
  • Pottermore: HallowPixie11227
  • Tupa: Luihuinen
Vs: Reseptit
« Vastaus #22 : Maaliskuu 19, 2013, 21:24:07 »
Hihhih, pistetään mun suosikkileivonnaiset tänne :D

Lapsuuden suklaamuffinsit

tarvitset:
-100g rasvaa (mieluummin margariinia tai voita kuin valaanrasvaa)
-2 kananmunaa
-hieman suolaa
-4 rkl kaakaojauhetta (ei väliä tummaa vai vaaleeta)
-2dl vehnäjauhoja
-1/2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1 1/2 tl vaniliinisokeria


siis kun on aineet haalittu kasaan, lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa, yhdistä kuivat aineet, muna-sokeri-vaahto ja sulatettu rasva. Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20minuuttia. Ota uunista, ja älä murehdi jos leivokset lässähtävät. Niistä tulee vain parempia.



Poissa Marygold

  • Irorua
  • Aurori
  • *
  • Sukupuoli: Noita
  • Tupa: Mary Sue
Vs: Reseptit
« Vastaus #23 : Huhtikuu 19, 2013, 19:26:55 »
Älyttömän kivaa ja lähes terveellistä viikonloppunaposteltavaa ovat merileväsipsit :) Itse teen tällä ohjeella, paitsi että omaa uuniani täytyy pitää 150 asteessa.

Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.