Kirjoittaja Aihe: Prefects and Head Boys/Girls  (Luettu 10743 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Crookshanks

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« : Maaliskuu 19, 2003, 15:22:36 »
(Eli suomeksi muistaakseni valvojaoppilas ja johtajapoika/tyttö, korjatkaa jos muistan väärin)

Onko jollain tietoa edellä mainittujen 'virkojen' toimeenkuvasta/käytännöstä? Kuinka monta kumpaakin on? Miten ne valitaan?

tatsku

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #1 : Maaliskuu 19, 2003, 17:25:14 »
Tietoa ei, teorioita kyllä.

Minun mielestäni on vain yksi Johtajapoika, ja vain yksi Johtajatyttö. Muuten siitä varmaankin olisi mainittu, ja eikös "Azkabanin vangissa", siinä kappaleessa missä Sirius Musta hyökkää Lihavan leidin(ööh, oliko tuo se suomenkielinen nimi? ^^;; ) kimppuun, ja kaikki oppilaat joutuvat nukkumaan Suuressa salissa(en taaskaan muista oliko tuo se suomenkielinen nimi...), niin eikös siinä puhuttu heistä yksikössä? Saatan muistaa väärin...

Valvojaoppilaita taas... veikkaisin että kaksi viidesluokkalaista, ja kaksi kuudesluokkalaista, en ole oikein ikinä ajatellut että seitsemäsluokkalaisia valvojaoppilaita on... mutta tämä on kaikki tietenkin vain minun mielikuvaani(joka muuttuu aina välillä, ficcien takia..).

Valvojaoppilaiden toimeenkuva... luultavasti valvoa(minä olen älykäs  :wink: ) ja avustaa siten opettajia, saivatko he vähentää tupapisteitä(suomenkielinen nimi?)? Ainakin Johtajaoppilaat saivat... Johtajaoppilaiden toimeenkuva on käsittääkseni olla kuin valvojaoppilaita, joilla on enemmän oikeuksia, sekä olla esimerkkinä nuoremmille oppilaille(Miten ihmeessä James Potter pääsi Johtajapojaksi? *ihmettelee kummissaan* Ei hän ainakaan niin esimerkillinen ollut, ei noudattanut sääntöjä....) .

Veikkaisin että rehtori valitsee kummatkin, opettajien kanssa luultavimmin...

Poissa Marrex

 • Vuotislainen
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #2 : Marraskuu 28, 2003, 17:05:42 »
Prefectit ainakin ovat yleinen käytäntö sisäoppilaitoksissa ainakin brittiläisvaikutteisissa kulttuureissa. He siis toimivat opettajien ja muun henkilökunnan apuna pitämässä järjestystä ja huolehtimassa muista oppilaista. Tylypahkakin on tuhannen oppilaan sisäoppilaitos, jossa on melko vähän opettajia ja lisäksi yksi Voro. He eivät millään ehtisi vahtia sellaista laumaa lapsia. Valvojaoppilailla on tietyn verran valtaa (myös rankaisuvaltaa) ja tätä rajaa vakavammat ongelmat he vievät eteenpäin opettajille. Heillä on myös todennäköisesti melko tärkeä rooli pienempien oppilaiden neuvomisessa ja oppilaskunnan tapahtumien ja asioiden järjestelyssä. Luulisin, että valvojaoppilaita on joka tuvasta 2 viidesluokkalaista, 2 kuudesluokkalaista ja 2 seitsemäsluokkalaista. Lisäksi veikkaisin myös, että näistä pareista toinen on aina tyttö ja toinen poika. Heillä on todennäköisesti paljon vastuuta siitä, miten elämä tupien tiloissa sujuu.

Johtajaoppilaita on sitten koko koulussa vain kaksi. Yksi tyttö ja yksi poika. He todennäköisesti johtavat valvojaoppilaiden toimintaa ja heillä on näitä laajemmat toimivaltuudet.

Luulen, että rehtori valitsee sekä valavojaoppilaat että johtajaoppilaat, ensin mainitut varmaankin tupien johtajaopettajien suosituksesta ja avulla.

Valvojaoppilaiden toimenkuvaa ym. käytännönjuttuja selvitetään meille niin vähän luultavasti siksi, että meidän oletetaan tuntevan käytäntö. Samalla tavalla, kun suomalaiseen nuorisoromaaniin voisi suurempia selittelemättä kirjoittaa jotain koululuokasta, jonka luokanvalvoja on se ja se, luottamusoppilas se ja se (vai onko kouluissa enää luottamusoppilaita?) ja että tämä tyyppi on oppilaskunnan puheenjohtaja. Kaikki tuntevat käsitteet ja kenellekään ei tarvitse selittää, miten luokanvalvoja eroaa muista opettajista, mitä kaikkea oppilaskunnan puheenjohtaja tekee (tai okei, ei sitä yleensä tiedä kuin oppilaskunnan hallitus, mutta kuitenkin) jne. Meillä taas prefect-järjestelmää ei tunneta, joten sen merkitys jää hieman epäselväksi.

Araminta Meliflua

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #3 : Toukokuu 22, 2004, 23:16:51 »
Minun käsitykseni:

Yksi johtajatyttö ja -poika, käsittääkseni seitsemäsluokkalaisia kummatkin. Percyhän oli johtajapoika, mutten nyt muista, että millä luokalla Harry silloin oli. Eikun... LP:ssa Percy työskenteli jo ministeriössä, joten Harryn täytyi olla kolmannella (vai toisella?) luokalla Percyn ollessa johtajapoika. (ohoh, tulipahan offtopic)
Johtajilla on varmastikin valtaa ottaa pisteitä pois ym., koska he tulevat sentään arvoasteikolla opettajien ja Voron (joka ei voi rokottaa pisteitä, kun on vaan talkkari) jälkeen.

Joka tuvasta, viidesluokkalaisten keskuudesta, yksi tyttö ja yksi poika valitaan valvojaoppilaiksi. Valvojaoppilailla on (käsittääkseni) valtaa rokottaa pisteitä (siitähän olikin joku topic (viitoskirjaa spoilaavien topicien paikassa) muistaakseni, lukekaa sieltä).

Crazy Rosie

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #4 : Elokuu 06, 2004, 21:52:17 »
Minä olen ajatellut niin että koulussa on vaan yksi johtajapoika ja yksi johtajatyttö, ja he ovat seitsemäsluokkalaisia.

Ja sitten taas valvojaoppilaat. Olen joskus miettinyt onko valvojaoppilaita joka tuvasta vain kaksi (tyttö ja poika), jotka valitaan viidennellä luokalla ja sitten kun ne kaksi valvojaoppilasta valmistuvat koulusta, valitaan uudet.
Toisaalta taas voisi olla niin, että joka tuvasta olisi kuusi valvojaoppilasta, eli viidenneltä luokalta kaksi, samoin kuin kuudennelta ja seitsemänneltä. En oikein tiedä...

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #5 : Elokuu 07, 2004, 16:54:12 »
Käsittääkseni Johtajaoppilaita on vain kaksi/lukuvuosi. Ja valvojaoppilaita ajattelisin olevan tavallaan kuusi joka tuvasta, kaksi viitoselta, kaksi kuutoselta, ja mahdollisesti kaksi seiskalta. mahdollisesti siksi, että jos Valvojasta tulee Johtaja, niin siiten hän ei ole enää Valvoja=P Jatkavatko Valvojat pestiään vielä seiskalla, mikäli eivät pääse johtajaoppilaiksi? Johtajaoppilaanhan ei välttämättä ole koskaan tarvinnut olla valvoja (esim. James Potter), mutta ovatko valvojat valvojia vielä seiskalla? Minun mielestä he ovat, kunnes Rowling toisin sanoo... Kakka kun tätä systeemiä ei ole meille missään selitetty...
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Crystal

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #6 : Elokuu 10, 2004, 17:56:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirre-Kala"
Jatkavatko Valvojat pestiään vielä seiskalla, mikäli eivät pääse johtajaoppilaiksi? Johtajaoppilaanhan ei välttämättä ole koskaan tarvinnut olla valvoja (esim. James Potter)


Köh, mistä sinä Jamesin tähän vedit mukaan? Sillä Jameshan ei ollut valvojaoppilas. Syynä mitä ilmeisimmin keppostelu ja liikaa jälki-istunnossa oleminen. Ja jos Jamesiin ei ole "luotettu" tarpeeksi jotta hänestä olisi tullut valvojaoppilas, niin miksi ihmeessä hänestä olisi tehty Johtajapoika? Ja johtajapoikana olemisessahan on kuitenkin huomattavasti enemmän vastuuta kuin valvojaoppilaana.

Iita

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #7 : Elokuu 10, 2004, 21:19:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Crystal"
Köh, mistä sinä Jamesin tähän vedit mukaan? Sillä Jameshan ei ollut valvojaoppilas. Syynä mitä ilmeisimmin keppostelu ja liikaa jälki-istunnossa oleminen. Ja jos Jamesiin ei ole "luotettu" tarpeeksi jotta hänestä olisi tullut valvojaoppilas, niin miksi ihmeessä hänestä olisi tehty Johtajapoika?


Olivatpa syyt mitkä tahansa, James todellakin oli johtajapoika, vaikkei ollutkaan valvojaoppilas. En nyt jaksa etsiä sivua, mutta Hagrid sanoo Viisasten kivessä, että James ja Lily olivat aikoinaan koulun johtajapoika ja -tyttö (suomennoksessa taidetaan tosin sanoa "koulun paras poika ja tyttö" tjsp., mutta alkuperäisessä versiossa puhutaan johtajapojasta ja -tytöstä).

Crystal

 • Ankeuttaja
Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #8 : Elokuu 11, 2004, 13:54:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Iita"


Olivatpa syyt mitkä tahansa, James todellakin oli johtajapoika, vaikkei ollutkaan valvojaoppilas. En nyt jaksa etsiä sivua, mutta Hagrid sanoo Viisasten kivessä, että James ja Lily olivat aikoinaan koulun johtajapoika ja -tyttö (suomennoksessa taidetaan tosin sanoa "koulun paras poika ja tyttö" tjsp., mutta alkuperäisessä versiossa puhutaan johtajapojasta ja -tytöstä).


Kiitos, ja anteeksi. En muistanut tuota kohtaa mutta nyt se palasi mieleeni. Ja paras tyttö ja poikahan tarkoittaa että paras koulussa, mikä ei välttämättä tarkottaisi että he olivat johtajapoika ja -tyttö, mutta jos kerran alkuperäisteosessa puhutaan nimenomaan johtaja oppilaista (head boy and girl), niin okei. En ole lukenut alkuperäisiä joten tälläiset "suomentajan tulkinnat" saattavat jäädä vähän hämärän peittoon. :) Voisitko mitenkään kertoa että missä kirjassa tuo kohta oli ja millä sivulla tai luvussa (tai että oliko alkupuolella vai lopussa). Ihan mielenkiinnosta.

Ja Zedoc. Tietenkin rehtorit luottavat oppilaisiin. Käytin lainausmerkkejä ihan tuodakseni julki että en tarkoittanut tarkalleen luottamista. Ja parempaa sanaakaan en siihen hätään löytänyt. Ja Johtajapojanhan (ja -tytön tietenkin sekä valvojaoppilaiden) kuuluu olla myös nimenomaan roolimallina oleminen nuorempia varten ja jos on kepposteleva johtajapoika niin mitä luutavammin osa nuoremmista oppilaista ottaisi hänestä mallia (koska ihailevat tietenkin vanhempia oppilaita ja haluaisivat olla samanlaisia) ja sitten olisikin joukko häiriköitä. Mutta siis totta kai ihminen muuttuu ja Jamesista varmaan tuli vastuuntuntoinen jne. jos kerran pääsi Johtajapojaksi.

Poissa Odey

 • miss marauder
 • Vuotislainen
 • I think I need a HUG <3
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #9 : Huhtikuu 16, 2007, 14:59:53 »
Köh, mistä sinä Jamesin tähän vedit mukaan? Sillä Jameshan ei ollut valvojaoppilas. Syynä mitä ilmeisimmin keppostelu ja liikaa jälki-istunnossa oleminen. Ja jos Jamesiin ei ole "luotettu" tarpeeksi jotta hänestä olisi tullut valvojaoppilas, niin miksi ihmeessä hänestä olisi tehty Johtajapoika? Ja johtajapoikana olemisessahan on kuitenkin huomattavasti enemmän vastuuta kuin valvojaoppilaana.

James tosiaan oli Johtajapoika, vaikka ei valvojaoppilas ollutkaan.

Mutta minulla on sellainen mielikuva, että johtajapojaksi saatetaan valita myös sellainen häirikkö, joka lisää vastuuta saadessaan parantaisi tapojaan. En siis tällä tarkoita Tylypahkan käytäntöä.
Some days just have more memories than others

Lucienne

 • Ankeuttaja
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #10 : Huhtikuu 23, 2007, 15:39:36 »
Valitin tästä jo jossain muussakin topicissa, mutta pakko jatkaa täällä :> Tämä nyt on vain sellainen asia, joka häiritsee minua sanoinkuvaamattoman paljon.

Eli siis, perusteet, joilla valvojaoppilaat valitaan. Onko niitä edes olemassa? Ihan terveellä maalaisjärjellä voisi päätellä, että valvojaoppilaiksi pääsevät moitteettomasti käyttäytyvät ja esimerkilliset nuoret (kuten esimerkiksi Percy), eikä näiden rikelistalla saa olla ihan mitä tahansa. Tämä asia on muistaakseni mainittu jossain kirjoista, mutta ilmeisesti rehtorilla on kuitenkin ihan oma kaavansa valita valvojaoppilaat. En jaksa uskoa, etteikö Rohkelikon tuvasta olisi löytynyt yhtäkään parempaa valvojaoppilasehdokasta kuin Ron, tai Luihuisen tuvasta Dracoa paremmin käyttäytynyttä nuorta. Hermionen valinnan pystyy vielä selittämään hyvällä koulumenestyksellä, mutta on hänkin tehnyt kouluvuosiensa aikana paljon sellaista, mikä ei välttämättä  ole täysin sallittua. Ron on joutunut monta kertaa vaikeuksiin ja hänet on meinattu kertaalleen jo koulusta erottaakin. Dracokaan ei mikään mallioppilas ole, mikäli olen rivien välistä oikein lukenut. Oliko Dumbbis oikeasti niin pökkelö, ettei arvannut Dracon käyttävän asemaansa väärin?

Se oli minusta kohtalaisen hämärää, että kaikki olettivat suoralta kädeltä Harryn pääsevän valvojaoppilaaksi, vaikka siihen ei välttämättä ollut mitään syytä. Toki Harry on tehnyt sankaritekoja, mutta se ei ainakaan minusta voi olla riittävä syy näinkin tärkeään asemaan pääsemiseen. Voisi melkein olettaa Dumbledoren olleen hieman puolueellinen valvojaoppilaita valitessaan, vai voiko joku väittää muuta?

Niin, ja sitten topicin varsinaiseen aiheeseen. Minä ainakin olen saanut sellaisen käsityksen, että valvojaoppilaiden tehtävä on auttaa opettajia pitämään järjestystä yllä. Lisäksi he saavat vähentää tupapisteitä, joka ei ole kovin fiksu järjestely, mikä joku Dracon kaltainen hieman epärehellinen ihminen tulee valituksi. Kaikki eivät varmasti voi vastustaa kiusausta suosia oman tupansa jäseniä.

Tulipa romaani, ja kaikki tietenkin asian vierestä >.<

Poissa Posityyhtynen

 • Nokankopauttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #11 : Huhtikuu 28, 2007, 10:39:03 »
Lainaus
Dracokaan ei mikään mallioppilas ole, mikäli olen rivien välistä oikein lukenut. Oliko Dumbbis oikeasti niin pökkelö, ettei arvannut Dracon käyttävän asemaansa väärin?

Saivatkohan tuvanjohtajat vaikuttaa valintaan ? Luultavasti, koska Ddore oli persoona, joka otti kaikkien mielipiteet mukaan. Joten luulen Kalkaroksen vaikuttaneen tähän valintaan. Lisäksi eikö Draco ole ihan OK koulussa, minulla on aina ollut mielikuva että on.

Ron on minusta kyllä oikea valinta valvojapojan rooliin. Kuten Ddore sanoi, että oli harkinnut Harrya, mutta ajatteli että hänellä on muutenkin tehtävää tarpeeksi, joten päätyi Roniin. Ei Harrynkaan kaikkea ole saatava.
Hermione on ihan selvä tapaus.
Lainaus
Lisäksi he saavat vähentää tupapisteitä, joka ei ole kovin fiksu järjestely, mikä joku Dracon kaltainen hieman epärehellinen ihminen tulee valituksi. Kaikki eivät varmasti voi vastustaa kiusausta suosia oman tupansa jäseniä.

Aivan, mutta eiköhän asia oteta puheeksi jos mm, Rohkelikolla on 20 pistettä, kun taas Luihusilla 200 että mistä pisteitä on otettu pois. Ja voihan opettajille mennä sanomaan, jos joku ottaa syyttä pisteitä pois. Eiköhän asiaan sitten puututa.
Lainaus
Kuinka monta kumpaakin on? Miten ne valitaan?

Käsitykseni mukaan 5.lk-7.lk (joka tuvassa) on kaksi valvojaoppilasta, tyttö ja poika. Eli yhdessä tuvassa on kuusi valvojaoppilasta, lisäksi  valitaan seitsemännelle luokalle kaksi johtajaoppilasta, mm. Rohkelikon poika ja Korpikynnen tyttö.
Valvojaoppilaiden valinta on varmaankin helpompi, katsotaan kuka sopisi tehtävään ja otetaan tuvanjohtajilta suosituksia. Kun taas johtaja tytön/pojan valinta on rankempi, otetaan huomioon luultavammin; käyttäytyminen, läksyjen tekeminen (ettei joka kerralla ole laiminlyönyt niitä), arvosanat, harrastukset (ettei ole samaan aikaan huispausjoukkueen kapteeni ja lisäksi kuulu kitakivikerhoon(olikohan edes tuommoista:D) jne.
♥ When you are feeling sad, read Harry Potters and you'll be happy again, with chocolate you'll be superhappy Ü
(PS. Twilight is also good alternative)

joplin

 • Ankeuttaja
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #12 : Kesäkuu 13, 2007, 22:35:46 »
Minäkin ihmettelin Jamesin valintaa johtajapojaksi! Luin juuri äskettäin Philosopher's Stonen pitkästä aikaa, ja suorastaan hämmästyin Hagridin kommentista. Hetken mietin voisiko Hagrid vain liioitella, mutta päädyin siihen että Lily ja James todella olivat johtajapoika ja -tyttö. Vaikka tuo vaikuttaakin hyvin epäuskottavalta kun ottaa huomioon Kalkaroksen muiston, jonka Harry näki FK:ssa. James oli oikea kauhukakara ja kiusaaja. Toisaalta, hän oli myös hyvin suosittu (ja menestyvä) oppilas ja Sirius myös kertoi Harrylle, että Lily alkoi seurustelemaan Jamesin kanssa vasta kun tämä oli kypsempi heidän ollessa seitsemännellä luokalla. Ehkä johtajaoppilaiden velvollisuuksien myötä kun Lilyn oli vietettävä enemmän aikaa Jamesin kanssa, he lopulta rakastuivat.

Mitä tulee valvojaoppilaiden valintaan, olen samaa mieltä raatotanssin kanssa. Dumbledorella on ihan omat tapansa valita oppilaita siihen virkaan (ja varmaan myös johtajaoppilaaksikin). Lupin kertoi, että hänet valittiin että hän saisi Siriuksen ja Jamesin edes hieman rauhoittumaan. Ei hän mielestäni ole mitenkaan johtaja-ainesta, vaikka älykäs onkin. Ei myöskään Ron tai Draco. Mutta on silti hienoa, että D on oli niin omaperäinen ja että myös oppilailla, jotka eivät aina ole menestyneet loistavasti ja käyttäytyneet moitteettoomasti on mahdollisuus tähän asemaan. Dumbledorella oli syvemmät syyt valintoihinsa, joihin kai sai vaikuttaa tupien omat johtajatkin. Kyllä kai koulumenestykselläkin on jonkinlainen osuus asiaan. Siis että jos saa Trolleja joka aineesta, ei varmaan valvojaoppilaaksi pääse kun siinä on enemmän vastuuta ja vie aikaa opiskelulta. Niin, ja juonen kannalta on paljon mielenkiintoisempaa että Ron, Hermione ja Draco valittiin kuin että joku uusi randomi oppilas, josta me ei olla edes kuultu saisi pestin.


Poissa Dec

 • Ihminen
 • Vuotislainen
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #13 : Elokuu 01, 2007, 13:12:59 »
 Mutta entäs sitten, kun viidennellä luokalla valitaan valvojaoppilaat, ja Ronista ja Hermionesta tuli rohkelikon valvojaoppilaita. Kuudennessa kirjassa Ron ja Hermione ovat yhä valvojaoppilaita.
 Joten, onko joka tuvassa siis koko ajan neljä valvojaoppilasta (kuudennessa kirjassa rohkelikosta siis Ron, Hermione ja jotkut viidesluokkalaiset)?   
Se vain näyttää siltä.

Laurus

 • Ankeuttaja
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #14 : Elokuu 01, 2007, 14:01:55 »
Viidennellä luokalla koulun rehtori valitsee kaksi mielestään sopivinta valvojaoppilasta, tytön ja pojan, jokaisesta tuvasta. Heidän tehtäviinsä kuuluu valvoa sääntöjen noudattamista ja tarvittaessa vähentää pisteitä huonosti käyttäytyviltä oppilailta. Seitsemännellä luokalla valitaan johtajapoika ja -tyttö, joiden tärkein tehtävä on vahtia valvojaoppilaita, vaikka heillä onkin muutoin samat oikeudet ja velvollisuudet kuin valvojaoppilaillakin. Tunnuksina oppilaiden asemasta ovat merkit, jotka lähetetään valituille oppilaille ennen lukuvuoden alkua. Dumbledorella oli omat syynsä valvojaoppilaiden valintaan, mutta varmasti hän antoi tuvanjohtajien sanoa mielipiteensä. Koulumenestykselläkin oli varmasti merkitystä, mutta tärkeämpää oli luultavasti käytös; rehtiys, hyväsydämmisyys, avuliaisuus jne. Dracon valintaan vaikutti todennäköisesti Kalkaros.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #15 : Elokuu 01, 2007, 14:31:52 »
Joten, onko joka tuvassa siis koko ajan neljä valvojaoppilasta (kuudennessa kirjassa rohkelikosta siis Ron, Hermione ja jotkut viidesluokkalaiset)?   

Ylemmissä viesteissä on spekulaatioita kuudesta valvojaoppilaasta (kaksi/luokka-aste viidenneltä ylöspäin), sillä oletuksella, ettei 7. vuonna valvojaoppilaasta tule Johtajapoikaa/tyttöä. Henkilökohtaisesti elän kuitenkin siinä oletuksessa, että seitsemäsluokkalaiset säilyvät valvojaoppilaina, koska Johtajapojaksi/tytöksi pääsyyn ei vaadita valvojaoppilaan titteliä ja olisi kieltämättä aika hassua, että he menettäisivät viimeisenä vuotenaan tämän erityisasemansa.

Mitä tulee Jamesin valintaan Johtajapojaksi, olen käsittänyt, että sisäoppilaitoksissa on tapana tehdä ns. kurittomista oppilaista tälläisiä johtajaoppilaita, jotta heidät saataisiin vastuullisemmassa asemassaan paremmin kuriin ja Herran nuhteeseen.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

The death

 • Ankeuttaja
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #16 : Maaliskuu 07, 2008, 19:45:16 »
Kustakin tuvasta vaitaan kaksi valvojaoppilasta (yksi tyttö,yksi poika).Viidennellä luokalla.
Johtajapoika ja -tyttö valistaan kustakin tuvasta yksi tyttö ja poika (samalla tavalla kuin valvojaoppilaatkin),mutta ne seiska luokan oppilaista.

Toivottavasti valaisi.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #17 : Joulukuu 04, 2008, 21:07:49 »
Kyllä se mielestäni on niin, että valvojaoppilaita on kuusi joka tuvasta siten että yksi tyttö ja yksi poika jokaiselta vuosiluokalta viidenneltä ylöspäin (kaksi viides-, kaksi kuudes- ja kaksi seitsemäsluokkalaista) olettaen tietysti, ettei kahdesta heistä tule johtajapoikaa tai -tyttöä. Mielestäni myös seitsemäsluokkalaiset jatkavat valvojina mikäli eivät pääse johtajiksi, koska Lucius (syntynyt 1954) oli valvojaoppilas Kalkaroksen (1960) tullessa kouluun, ja hän oli silloin laskelmieni mukaan seitsemännellä luokalla (tai jos hänen syntymäpäivänsä on 1.9. jälkeen, niin kuudennella). Johtajapojaksi ja -tytöksi puolestaan valitaan kaksi oppilasta ihan mistä tuvasta tahansa eikä heidän välttämättä tarvitse edes olla valvojaoppilaita, kuten tapaus James todistaa.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 15, 2008, 23:07:49 kirjoittanut Hartsa »
Terve kaikille!

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #18 : Joulukuu 04, 2008, 21:25:58 »
Johtajapoika ja -tyttö valistaan kustakin tuvasta yksi tyttö ja poika (samalla tavalla kuin valvojaoppilaatkin),mutta ne seiska luokan oppilaista.

Toivottavasti valaisi.

Minä olen saanut sen käsityksen, että johtajapoikaa ja -tyttöä on kumpaakin vain yksi.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Bolina May

 • Captain Gale
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Valitseeko tie kulkijansa vai kulkija tiensä?
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #19 : Joulukuu 15, 2008, 22:26:52 »
Jossain kirjassa sanottiin että valitaan yksi johtajapoika ja yksi johtajatyttö. Taisi olla jotain siitä kun Lilyn ja Jamesin viimeisenä vuonna molemmat johtajaoppilaat olivat rohkelikosta.
Valvojaoppilaita on yksi tyttö ja yksi poika joka tuvasta. Siitä en ole koskaan saanut selvyyttä ovatko seiskaluokkalaiset yhä valvojaoppilaita vai eivät. Periaatteessa en uskoisi että heiltä otettaisiin tuo kunnia pois, mutta sitten kuitenkaan kirjoissa ei ole mainittu ainoatakaan seitsemäsluokkalaista valvojaoppilasta.
I really need to know is there a place to me

nightingale -> Bolina May

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Prefects and Head Boys/Girls
« Vastaus #20 : Joulukuu 15, 2008, 22:56:37 »
Joo, aika jännä juttu, ettei kirjoissa ole koskaan mainittu ketään seitsemäsluokkalaista valvojaoppilasta. Siis kun Percystä tuli seiskalla johtajapoika ja Ron ja Hermione eivät olleet koulussa silloin kun heidän olisi pitänyt olla viimeisellä luokalla, niin asia on jäänyt epäselväksi. Tosin kyllä se tosiaan aika hassulta ja tylyltä kuulostaisi, että he menettäisivät erikoisasemansa viimeisenä kouluvuotenaan. Lisäksi tuo aiemmin mainitsemani Luciuksen ja Kalkaroksen ikäero tukee sitä teoriaa, että seitsemäsluokkalaisiakin valvojaoppilaita on.
Terve kaikille!