Kirjoittaja Aihe: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?  (Luettu 184520 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Sakura

 • Sudenmorsian
 • Vuotislainen
 • 私は悪魔で執事ですから。
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #425 : Tammikuu 08, 2017, 19:24:06 »
Lainaus
Tämä on aina jotenkin ottanut silmääni/korvaani, kun joku kertoo olevansa kuolonsyöjä ja on vielä ylpeä aiheesta. Mitä tämä siis sinulle tarkoittaa, että tiedät olevasi kuolonsyöjä? Mistä sinä sen tiedät, mitä se tarkoittaa?

Minulle tulee lähinnä mieleen joku ahdasmielinen rasisti jos joku sanoo olevansa kuolonsyöjä. Joku, joka seuraa melko sokeasti jonkun muun mielipiteitä. Mä en kuitenkaan halua uskoa, että tarkoittaisit asiaa näin
En nyt ole se, jolta tätä kysyit, mutta kun oon saanut itse perustella tätä samaa asiaa ajoittain, niin ajattelin selittää oman ajatusmaailmani (joka on pitkälti fanonpohjalta syntynyt). Mulle kuolonsyöjät symboloi jotain tiettyä ylpeyttä omista juurista ja halua suojella sitä kulttuuripohjaa. Esim. mun ajatusmaailmassa tämä on sitä, että mie olen luonteeseeni kuuluvan ylpeyden lisäksi ylpeä siitä, että olen suomalainen ja mulla on todella suuri kunnioitus omia juuria kohtaan enkä pidä siitä, että suomalaista kulttuuria on muokattu esim. kristinuskon myötä sellaiseksi, että todella monet alkuperäiset asiat meidän kulttuurista on joko haipuneet kokonaan näkyvistä tai muuttuneet täysin tunnistamattomiksi. Mulle kuolonsyöjä ei sanana ja ideologiana ole synonyyminen rasismin kanssa. Olen monissa asioissa samaa mieltä kuin ficcien kuolonsyöjät (luen lähinnä ficcejä, joissa keskiössä on pimeyden velhot tai kantava teema on Dark!Harry tai Tom/Voldemort), mutta en millään muotoa seiso kirjojen kuolonsyöjien takana, vaikka monessa suhteessa miellänkin että jos eläisin Potter-maailmassa niin olisin kuolonsyöjä tai muuten pimeyden velho.

Tätä omaa ajatusmaailmaa tähän liittyen on tosi hankala pukea sanoiksi sillain, että siihen sisältyis kaikki sen vivahteikkuus, koska mulle itselle on kuolonsyöjistä ficcien myötä muodostunut niin vahvaksi sellainen headcanon, että kuolonsyöjät eivät ole rasistien synonyymi, vaikka heidät sellaisiksi on luultavasti canonissa tarkoitettu (koska niitä rinnakkaisuuksia (vai miten sanan "parallels" oikein pitäiskään kääntyä) ei oikein voi jättää huomiotta). Mutta kai sitä vois sanoa, että mulle kuolonsyöjät symboloi kulttuurista ylpeyttä tai kulttuurinationalismia ja halua suojella sitä omaa kulttuuria, koska ainakin ficci- ja fanonmaailmassa monesti kuolonsyöjät kirjotetaan vastustamaan sitä, että jästisyntyiset tuovat oman (usein kristilliseksi kuvatun) ajatusmaailmansa velhojen (monesti pakanalliseksi kuvattuun) maailmaan ja vain olettavat, että kaikki ovat okei sen kanssa. Ehkä se on jotain "maassa maan tavalla" -ajattelua, että vaikken itsekään ole rasisti, niin toivon, että esim. Suomeen muuttavat kunnioittavat tätä kulttuuria eivätkä lähde sitä muuttamaan vastaamaan omaansa (vaikka monikulttuurisuus on rikkaus).

Hankala selittää, mitä oikein ajan takaa, mutta voin yrittää jossain välissä löytää toisaalta sen, miten oon tän jo kerran selittänyt, koska osasin ehkä sillon selittää sen vähän selkeämmin, vaikka suunnilleen sama sisältö siinä oli jo silloinkin.
信じることさ必ず最後に愛は勝つ。
You've gotta believe that one day love will win.

Poissa vadelma

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #426 : Maaliskuu 18, 2017, 12:22:38 »
Mielestäni tuvat ovat hyödyllisiä, enkä osaisi kuvitella tylypahkaa ilman niitä.
Olen ajatellut olevani puuskupuh tai rohkelikko, mutta voisin toisaalta olla myös luihuinen... Korpinkynteen tuskin kuuluisin, mutta eihän sitä koskaan tiedä.
Pottermoren testin olen tehnyt monesti, ja olen ollut usein puuskupuh, mutta en ole varma sopisinko luonteeltani sinne.
Tarkemmin ajatellen voisin sopia mihin tupaan vain, koska minussa on piirteitä kaikista tuvista :D Joten olisin varmaan tyytyväinen siihen, mihin tupaan lajitteluhattu mut laittaisi, koska ei mikään tupa ole mielestäni ns. huono.

Poissa Noidankattilakakku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #427 : Huhtikuu 11, 2017, 16:09:55 »
Mun kaikki Potter-kamat on Rohkelikkoa,joten kai mä olisin rohkelikko,mutta tarkemmin sanottuna mulla on piirteitä ainakin Luihuisesta ja ehkä Korpinkynnestäkin.Puuskupuhista en löydä mitään itseeni sopivaa kun en mielestäni ole mikään superrehellinen ja en mä mikään hirveenkiltti aina ole. Ja sitten jos olisin puuskupuh niin täytyis "iloita ahertamisesta".Niin että olen siis varmaan rohkelikko,ehkä luihuinen tai korpinkynsi.

Poissa Hattaraprinsessa

 • Pikkunoita jääräpää
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: miisaneen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #428 : Toukokuu 10, 2017, 20:12:18 »
Mielestäni olen aivan ehdottomasti Luihuinen! En ole ainoa tämän mielipiteen kanssa sillä monet ystäväni sanovat minua myös luihuiseksi. Ensimmäinen asia mikä tulee mieleen miksi olisin luihuinen on luonteeni. Kiusaan paljon muita niin leikkimieliseti kuin oikestikkin. Harvemmin minut näkee panostamassa opiskeluun kun voi kuluttaaa vapaa-aikaa johonkin muuhun 'hyödyllisempään' Olen joskus hyvin ylimielinen ja omahyväinen joka on myös iso osa luihuisuuttani. Myös lempi hahmoni kirjoista tai elokuvista ovat usein pahiksia (tai no miten sen nyt ottaa). Monet myös sanovat (olen itsekkin sutä mieltä), että jos en olisi luihuinen olisin ehdoton puuskupuh. Tietyissä asioissa olen ahkera ja rehti. En ole myöskään ehkä niin fiksu kuin korpinkynnet mutta ei se minua ainaskaan haittaa.
Warning! Olet astunut vaaravyöhykkeelle! Varo ärsyttävää ja hattarapäistä prinsessaa!

Miisaneen -> Hattaraprinsessa

Poissa Reuna

 • Retiisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Reuna Emeralda
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #429 : Marraskuu 11, 2017, 12:44:03 »
Puuskupuh <3 En ymmärrä miksi ihmiset mollaavat sitä. Itselleni ainakin oikeudenmukaisuus on todella tärkeä arvo ja ahkeruuskin varmaan jossain määrin, koska sillä saa aikaan asioita vaikkei olisi etuoikeutettu. Ja tuo mitä tyypit sanovat, että Puuskupuhiin menee kaikki ne joiden ominaisuudet ei riitä muuhun, ovat käsittäneet väärin sen kohdan Hatun laulussa. Helga Puuskupuh nimenomaan ei halunnut erotella porukkaa vaan piti  kaikkia tasavertaisina, toisin kuin muut perustajat. Siksi hän ottaa kaikki muut. Puuskupuhit on monipuolisia! Aijoo ja koska yrttitieto olisi lempiaineeni, olisin senkin puolesta mitä sopivin Puuskupuh.

Jossakin netissä törmäsin hienoon lausahdukseen Puuskupuhista:
"but yeah in my headcanon Hufflepuff is full of clandestine revolutionary wizarding socialist organizations and militant offshoots of SPEW."

Toisaalta tykkään siitä ettei Puuskupuhia pidetä erityisen "coolina" tupana. Antaa sille enemmän sellaisen underground-viban, missä Puuskupuhit itse vain tietää mitä siellä puuhataan kun muut ovat ennakkoluulojensa vankeja tuvan suhteen.

Pottermore lajitteli minut Korpinkynteen (jouduin vaihtamaan profiilia että pääsisin Puuskupuhiin), joten se olisi varmaan toinen vaihtoehtoni.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 11, 2017, 13:05:24 kirjoittanut Waredith »
WEIRD SISTERS WORLD TOUR!

Poissa Arnold

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #430 : Marraskuu 15, 2017, 16:08:07 »
Rohkelikko :D !
Itse en tuota testiä ole tehnyt mutta pottermoren lajittelun kaksi kertaa, molemmilla kerroilla minut lajiteltiin Rohkelikklon.