Kirjoittaja Aihe: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?  (Luettu 184287 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

Pailu

 • Ankeuttaja
Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« : Kesäkuu 22, 2007, 12:22:44 »
Eli, mihin näistä tuvista tunnet kuuluvasi ja miksi? Mitä mieltä olet tuvista? Ovatko mielestäsi tuvat tarpeellisia Tylypahkassa, vai voisivatko oppilaat opiskella ilman niitä?
Saa myös kertoa jotain muita mielipiteitä tuvista ja niiden toiminnasta. :)

//Huom. Muistakaa perustella mielipiteenne. Pelkät testitulokset lentävät bittiavaruuteen. -Huhutar

Rohkelikko

Ehkä kuulut Rohkelikkoon, jos
sydämmes urhoollinen on,
on sinulla ritarin uskallus
ja olet kumman peloton.

Luihuinen

Tai voihan olla että Luihuisesta
sä löydät ystävät aidot.
Ovelat velhot ei keinoja kaihda,
ovat tarpeen kaikki taidot.

Korpinkynsi

Kenties viisas Korpinkynsi
on koti sun alttiin mielen.
Siellä älykkäät ja terävät oppii
yhdessä taikuuden kielen.

Puuskupuh

Ehkä on luontosi rehti Puuskupuh,
sinuun aina voi luottaa,
ei malttisi petä ja aherrus sulle
vain silkkaa iloa tuottaa.

//Elikkä tässä on omia mietteitäni...(muokattuna, sillä viimeksi tuli vähän kiire.. :D)

Luihuinen, se olen minä ja siihen tupaan myös kuulun. Oveluus on yksi iso osa luonnettani. Aitous on myös yksi asia, jota ihmisessä arvostan. Sitä löytyy minulta myös.
En ole käytökseltäni/luonteeltani aina niin fiksu, mutta en tarkoita että jokaista katselisin mulkoilevasti ja arvostelevasti. He saavat minun puolestani olla mitä ovat, enempää en siihen puutu.
Joskus osaan olla erityisenkin ärsyttävä, tai ilkeä, mutta usein mietin tekoseni uudestaan, vaikka anteeksi en pyydä kovin hyvin koskaan.
Tupa, jossa ovat ovelat velhot, tulevat tarpeen kaikki keinot

Rohkelikko, ei ei ei kuitenkaan. :) Mitään ihmeellisiä pelkoja minulla ei ole (jos ei oteta mukaan hämähäkkejä). Osaan kyllä olla rehti ja kiva tyyppi, mutta loppujen lopuksi... ei Rohkelikko minua varten ole.
Ja vaikka koenkin kuuluviani Luihuiseen, en tarkoita, että haluaisin olla koko ajan sotajalalla Rohkelikkojen kanssa.

Puuskupuh, ääh... Rehti olen kyllä ja luotettava joskus, mutta siihen jääkin sitten ne Puuskupuhiin kuulumiset. En ole ahkera tai muutenkaan hirveän tunnollinen. En tarkoita, että sen kummemmin pitäisin sitä "nössöjen" tupana, mutta tuvan piirteet ovat kaukana minusta. Tuskin siellä tuntisin oloani kovinkaan kotoisaksi.

Korpinkynsi, ei. En ole fiksu, joten sen voin unohtaa samantien. Kyllä joitain perusjuttuja tiedän, mutta kun aletaan pohtimaan jotain isoja ja vaikeita asioita, minusta ei ole seuraa siihen jutusteluun.  Joten, tuskin siellä tuntisin oloani kovinkaan kotoisaksi.

Muutenkin tuvat ovat mielestäni hyvä juttu, sillä kyllähän oppilaat nyt jotenkin tarvitsee lajitella. Tuvat ovat sopiva sille asialle.
Mutta niin kuin monet ovat sanoneet, tosielämässä se voisi olla hiukan typerää. Lajitella nyt oppilaat luonteensa perusteella, sillä eiväthän he sille mitään voi. Ihmisten pitäisi tutustua erilaisiin henkilöihin.

//Tein myös tuon testin, eli:

Rohkelikko - 66 %
Puuskupuh - 54%
Korpinkynsi - 67%
Luihuinen - 89%

//Kaivattuun testiin pääset tästä. -Huhutar

//Huhutar siivosi
//Huhutar nakkoi roskiin viestejä, jotka olivat perustelemattomia tai niissä oli vain pelkkä testitulos.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 04, 2012, 15:54:40 kirjoittanut Huhutar »

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #1 : Kesäkuu 22, 2007, 15:32:34 »
Tuvat ovat mielestäni hyvä asia, samoin tupavärit ja logot. Kyllä siinä melkoinen epäjärjestys olisi jos ei olisi tupia. Tuvat ovat erittäin tarpeellisia. Kyllä oppilaat pitäisi lajitella jotenkin ilman tupiakin, joten tuvat ovat järkevä systeemi tehdä se. Minä itse tunnen kuuluvani Luihuiseen, en sovi mihinkään muuhun tupaan. Kyllä, luonteenikin puolesta (kyllä te tiedätte että olen vähän tällainen)... Olen vahvasti Luihuisten kannalla muutenkin. Rohkelikkoa minusta ei saisi, vaikkei minulla mitään fobiaa olekaan. Puuskupuhia minusta ei saisi tekemälläkään. En ole rehti enkä edes ahkera... Korpinkynteen mahdollisesti voisin kuuluakin, olen minä kohtalaisen älykäs (uskokaa pois. Ehkä sitä ei huomaa...). Mutta kyllä minä ajattelen omaa etuani, ovelaksikin luokittelisin itseni. No jaa, Luihuinen olen.

*hiljaista murinaa*

~Moondancer (se hullu luihuinen)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2007, 16:27:28 kirjoittanut Moondancer »

Poissa kirja

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #2 : Kesäkuu 22, 2007, 15:40:52 »
Tuvat ovat tarpeellisia, sillä saadaan vähän kilpailuakin aikaan :)

Minä taas missään nimessä en haluaisi Luihuiseen. Kaikki muut kelpaavat. Rohkelikkoon tavallaan haluaisin, mutta luonteeni veisivät minut Korpinkynteen ja Puskupuhiin. (viisaus ja rehtiys) Kaikki muut, paitsi Luihuinen.

Luihuinen on mielestäni tarkoitettu ihmisille, jotka eivät ole hyvien puolella. Itse olen, tai ainakin haluan, olla hyvien puolella, joten Luihuinen tippuu pois vaihtoehdoista heti. Muuten ei ole väliä, en osaa valita, koen itsessäni olevan kaikkia muita piirteitä.
~kirja
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2009, 16:12:25 kirjoittanut kirja »
Jos lisäät tietoosi tilastoja, ihmiset uskovat sinua paremmin. Jo 96 %:ssa tapauksista!

Daniel

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #3 : Kesäkuu 22, 2007, 15:48:41 »
Avatarini vastaa puolestani. No eikä, kyllä minä itsekin kirjoitan. Kuulun siis mielestäni luihuiseen. Joka taitaa muuten olla melko yleistä.

Puuskupuhiin minua ei saisi ängettyä mitenkään, kriteerit eivät kuvaa minua ollenkaan! Korpinkynsi taas ehkä soveltuisi vähän, mutta ehkä terävä ja älykäs eivät ole aivan minua, vaikka läheltä liippaavatkin. Luihuiseen voisi jotenkin samaistua. En tarkoita että olisin kopio Draco Malfoysta ja mulkoilisin jokaista vastaantulijaa, vaan niinkuin tuossa tekstissäkin sanotaan, "ovelat velhot ei keinoja kaihda". Rohkelikkoon voisin myös mielestäni kuulua siinä mielessä, että en oikeastaan pelkää paljon mitään... Mutta sitten toisaalta, jos pitäisi valita, sairastuuko kaverini vakavaan tautiin vai sairastunko itse, niin en todellakaan uhrautuisi.

Niin ja kuten ylempänä sanoinkin, melko suuri osa HP-faneista tuntuu olevan Luihuisia. Ei edes tarvitse miettiä miksi... Suurinosa ihmisistä tietenkin aina kieroilee ja ajattelee omaa etuaan, vaikka yrittäisi kuinka väittää että uhraisi itsensä jopa vihollisensa puolesta. Niin se vain on, ihminen ajattelee omaa parastaan.

Mutta joo, kyllä nuo tuvat kannattavat, ihan sopusoinnunkin vuoksi. Oikeissakin kouluissa pitäisi olla sellaiset (ei ehkä nimetty tylypahkan tupien mukaan välttämättä...)! Miettikää nyt, jos luihuisen ja rohkelikon luonteen tunkee samaan tilaan... Molemmat ovat toisen edustaman tavan vastakohtia, joten yhteistyö menisi vähän päin mäntyjä. Varmasti on poikkeuksia, mutta silti. Kyllä nuo tuvat kannattavat :D

//muoks. Minäkin laitan sitten testitulokseni tänne :D

Luihuinen: 89%
Korpinkynsi: 72%
Rohkelikko: 67%
Puuskupuh: 41%
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2007, 22:22:35 kirjoittanut Daniel »

Poissa Founa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #4 : Kesäkuu 22, 2007, 16:16:58 »
Pitkien pohdintojen ja tupatestien jälkeen olen julistanut itseni Puuskupuhiksi. En tunne itseäni mitenkään erikoisen ahkeraksi, mutta tarkemmin ajateltuna, jos minun on pakko tehdä jotain, niin kyllä sen teen, enkä laista tehtävistäni. Ystävällinen koitan myös olla kaikille, tosin se ei taida aina onnistua.. Mutta eiväthän kaikki Puuskupuhitkaan voi olla kaikille ystävällisiä, onhan Zacharias Smith myös Puuskupuh, mutta Feeniksin killassa ei ainakaan näyttäytynyt mitenkään hirmuisen ystävällisenä ja oli oikeastaan aika.. nenäkäs?

Näiden hirveän luotettavien ja totuuteen perustuvien testien mukaan minussa on seuraavaksi eniten Rohkelikkoa ja Korpinkynttä. En tunne itseäni myöskään hirveän rohkeaksi tai viisaaksi, mutta en kylläkään mitenkään nokkelaksi tai itseni etusijalle pistäväksi, kuten Luihuiset. Tarkemmin sanottuna en siis täytä oikein minkään tuvan kriteerejä, mutta lähimmäksi pääsen Puuskupuhia.

Tuvat ovat mielestäni mielenkiintoinen lisä kirjoihin, eli sinänsä ihan hyvä asia. Mutta kuten olen jo monesti sanonut, kirjoissa ei tarvitsisi ehkä yleistää niin paljon näissä tupiin liittyvissä asioissa. Feeniksin killassa ja Puoliverisessä prinssissä on jo edistytty tässä asiassa, esimerkkeinä Zacharias Smith (kaikki Puuskupuhit eivät olekaan pelkkiä hölmöjä pulleroita), Luna Lovekiva (kaikki Korpinkynnet eivät olekaan nenäkkäitä nirppanokkia), Cormac McLaggen (kaikki Rohkelikot eivät olekaan mahtavia, epäitsekkäät motiivit omaavia ja täydellisiä persoonia, sekä Harryn ylimpiä ystäviä).
i am my own life, own harm

Poissa Sokeri

 • Sateessa sulamaton
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • per aspera ad astra.
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #5 : Kesäkuu 22, 2007, 16:51:17 »
Hmm... Vaikea kysymys, mutta on ihana pohtia vaikeita kysymyksiä, jotka eivät olekaan niin vaikeita. Eh, offtopicia. ^_^' Mutta niin, takaisin asiaan. Aluksi, siis ihan aluksi, halusin kuulua Rohkelikkoon, koska siellä on Harry ja Hermione ja Weasleyt ja muutkin päähenkilöt. Ja siellä on kaikki, no melkein kaikki, sankarit. :D Hassu perustelu, mutta olin sellainen silloin. :D Nyt myöhemmin, kun olen tehnyt tuon Hp-fanien tupatestin jo pari kertaa ja miettinyt ihan oikeasti sitä, mihin tupaan kuuluisin. Testin mukaan kuulun Korpinkynteen ja, kun sitä on alkanut miettiä, se saattaisikin olla oikea paikka. Kun koulussakin pärjään hyvin ja olen älyllinen olento, niin mikä ettei. Korpinkynteen uskon siis kuuluvani ja, jos joskus teen tupakaulaliinan tms. se on luultavasti Korpinkynnen mallin mukainen.

Ja siinä, että kuuluisin Rohkelikko-tupaan, niin siinä yhtenä perusteena oli varmasti myös tuvan värit. :D

//Muoks. Tein sen testin. :D
Korpinkynsi 75
Luihuinen 67
Rohkelikko 61
Puuskupuh 57

Ihme juttu, että minussa on toiseksi eniten Luihuista. :D Ainakin tuon testin mukaan.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 23, 2007, 17:53:58 kirjoittanut Sokeri »
On muut laulut liian äänekkäitä. ( Muuri - Stam1na ♥ )

Poissa Zirendaril

 • Vuotiksen Virallinen Vompatti
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Murpatti
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #6 : Kesäkuu 22, 2007, 17:23:17 »
Tein erään nettisivun testin, jossa oli 122 kysymystä ja se rankkasi minut Hufflepuffiksi, joka myös tunnen olevani, vaikka minua pidetään kovin järkevänä(en ole itse tätä mieltä) yleisesti kavereiden ja muidenkin seurassa. Olen mielestäni aika hyväsydäminen ja avulias, yritän olla reilu ja sellaista. Tahdon olla myöskin tavallinen. Tuvista pidän eniten myöskin Hufflepuffista, sillä he ovat suhteellisen tavallisia ja "perusihmisiä". Tuvat on myös ihan mielenkiintoinen lisä Potteriin tietty, vaikka ne olisi voitukin jättää väliin, ei olisi tarttenut olla sellaista ylimääräistä "me ja te"-henkeä.
 
Sivu, jossa tämä superlajittelutesti löytyy, on tämä. Kysymykset on kyllä englanniksi.

Omat tulokseni:
Puuskupuh 72
Rohkelikko 68
Korpinkynsi 60-jotain, vähemmän kuin Rohkelikkoa
Luihuinen 45
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 22, 2007, 21:06:54 kirjoittanut Zirendaril »

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #7 : Kesäkuu 22, 2007, 19:50:21 »
Minäkin jaksoin tehdä tuon yllämainitun pitkän testin.
Tulokseni:
82% Rohkelikko
70% Korpinkynsi
52% Puuskupuh
74% Luihuinen

Olen siis rohkelikko niin kuin arvelinkin. Luonteeni nyt vain sattuu olemaan tälläinen huimapäinen ja lähimmät ystävät ovat tärkeitä. Tuo luihuinenkaan ei tullut yllätyksenä. Todellisuudessa olen aika "kylmä" ihminen. Muiden asiat eivät paljoa mieltä paina eikä kyyneleitä putoile silmistä. Osaan käyttäytyä, mutta se ei edellytä sitä, että pitäisin kenestäkään erityisesti. Suunsoittokin luonnistuu ihmeen hyvin. Korpinkynsikin oli aika ennalta-arvattu. Omaan tiettyä teräväpäisyyttä. Puuskupuh..eh. Noinkin paljon. Ei olisi uskonut.

Yhteenvetona. Olen selvä rohkelikko eikä se perustu mihinkään Harry-Ron-ja-Hermione-ovat-siinä-tuvassa-roskalle vaan puhtaasti omalle luonnolleni. Inhoan päähenkilöihin samaistumista. z|
Luihuisen luulin tulevan vasta korpinkynnen jälkeen, mutta nyt tärkemmin ajateltuna, minä todella olen aika ilkeä enkä paljoa ota itseeni. En haudo muiden huolia.
Korpinkynsi on kanssa vahva, mutta ehkä liian tärkeilevää minun makuuni.
En löydä itsestäni mitää rehtiä tai reipasta. Puuskupuh ei ole minua varten.

//Ai niin. Viitsisikö joku tehdä tuolle otsikolle jotakin? Välimerkit hyvät ihmiset! *parkaisu* (Äidinkielenopettajan lapsi asialla)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 18, 2007, 18:21:30 kirjoittanut Nathaniel »
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #8 : Kesäkuu 23, 2007, 00:14:30 »
Luihuinen; henkeen ja vereen, aina ja ikuisesti. Jos nyt tuosta tupahatun laulusta pitäisi jotain mainita, niin arvostan yli kaiken aitoja ystäviä, ja kunnon ryhmähenkeä. Luihuiset kun vetävät parhaiten yhtä köyttä. Oveluus on myöskin yksi niistä piirteistä, joita pidän erittäin tarpeellisina.
Harmi, että useimmat vetävät aika rankat johtopäätökset siitä, jos sanot kuuluvasi Luihuiseen, tai että muistutat eniten Draco Malfoyta. Minä itse en ainakaan ole mielestäni erityisen "paha" ihminen; ilkeä ja sarkastinen kyllä saatan olla, ja asetan itseni usein muiden edelle. (Otan toki muut huomioon, mutta valinnan tullessa eteen valitsen ehdottomasti itseni). Ja myönnän olevani vallanhaluinen :)

Minäkin tein tuon testin, ja Luihuisen prosentit olivat 84%. Seuraavana oli Korpinkynsi 79%.
Korpinkynsi olisikin heti Luihuisen jälkeen mieluinen tupa, ja myös suht. sopivakin minulle.

Minustakin nuo tuvat ovat hyvät, sillä siellä pääsee omanlaiseensa porukkaan, ja kaikilla on jotain yhteistä. Ja tupalaisten kanssa vietetään huomattava osa ajasta, joten onhan se aika hyvä viettää suht. samankaltaisessa seurassa. Ja tuvat myös parantavat ryhmähenkeä, ja niiden sisällä luodaan elinikäisiä (ystävyys)suhteita.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 23, 2007, 00:17:38 kirjoittanut Giladra »
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #9 : Kesäkuu 23, 2007, 13:16:08 »
Jos vaikka ensin laittaisin testin tuloksen, eli:

Puuskupuh: 98%
Rohkelikko: 82%
Korpinkynsi: 70%
Luihuinen: 14%

Olen kokenut jo kaksi tupakriisiä tässä potterfaniuteni aikana. Ala-asteella olin muka niin korpinkynsi. Mää olin muka niin fiksu ja kaikkea, mutta tullessani yläasteelle tajusin, että hei enhän mää oikeasti ole mikään terävä ja älykäs. Päätin siis olevani rohkelikko. Rohkelikkona meni sitten yläaste ja lukioon tullessani tajusin, että hei määhän olen aivan jänishousu, oikea nipsu, miksi mää kudon rohkelikkohuivia? Teimpäs testin sitten ja Puuskuhan sieltä tuli sitten. :> Nyt kun tein tuon hienon testin, tulos ei ollut minulle yllätys.

Olen Puuskupuh, ystävällinen, ehkä liiankin. Aina lainaamassa rahaa muille ja pistän muut ihmiset aika reilusti edelleni. Joskus siitä kertyy minulle ongelmiakin, siitä että olen liian kiltti, mutta siltikään en ole kovin alistuva. Luotan ihmisiin joskus ehkä liikaakin. Olen myös tosi jyrkkä sen kannalta mikä on oikein ja mikä väärin ja yritän parhaani mukaan olla tekemättä väärin. Lisäksi olen maailman surkein valehtelija. Ahkeruudesta sitten, olen ahkera, kun sellainen kirppu minuun iskee, mutta kovin usein sellainen ei minuun ainakaan kouluasioissa pure. Soittoharrastuksessa kyllä ahkerana olen. ;>

Minustakin nuo tuvat ovat hyvät, sillä siellä pääsee omanlaiseensa porukkaan, ja kaikilla on jotain yhteistä. Ja tupalaisten kanssa vietetään huomattava osa ajasta, joten onhan se aika hyvä viettää suht. samankaltaisessa seurassa. Ja tuvat myös parantavat ryhmähenkeä, ja niiden sisällä luodaan elinikäisiä (ystävyys)suhteita.

Jep, samaa mieltä, mutta vaikka ne parantavat tuvan ryhmähenkeä, niin ne pahentavat koulun ryhmähenkeä. Mutta mitä olisi Tylypahka ilman tupia? Tai se tuntuisi niin normaalilta koululta sitten. :>

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Rohkelikko,Luihuinen,Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #10 : Kesäkuu 23, 2007, 14:03:09 »
En voisi kuvitella Tylypahkaa ilman tupia, tuvat vain kuuluvat Tylypahkaan. Juonikin rakentuu osittain tupien välille; Rohkelikko vastaan Luihuinen kamppailut ovat minun mielestäni hyvin suuri osa kirjaa. Sekin vielä, millaisia ihmisiä missäkin tuvassa on. Luihuisessa ovat kaikki "pahat" joista tulee Voldemortin kannattajia, Korpinkynnet ovat älykköjä ja Puuskupuhit ovat "nössöjä". Minun mielestäni Rowling on nostanut Rohkelikon muiden yli, mikä on mielestäni hieman muiden tupien oppilaiden syrjintää. Sori, kun meni vähän off-topiciksi.

Minä kuuluisin Korpinkynteen. Tiedän paljon enemmän kuin useimmat mut ikäiseni, ainakin meidän entisellä luokalla. Keskiarvoni ei kyllä ollut mikään kovin ihmeellinen, mutta tiedän paljon asioita, vaikken loistakkaan missään aineessa erityisesti. Minun tietämät tiedot eivät vain oikeastaan kuulu mihinkään aineeseen.

Rohkelikkoonkaan en voisi kuulua, olen liian pelkuri sinne. Luihuiseenkaan en kuulu, vaikka horoskooppimerkkistäni tuleekin ikävästi mieleen Luihuinen. En kuitekaan osaa kieroilla mitenkään. Puuskupuhiinkaan en voisi kuulua, en ole tarpeeksi kiltti esim. pikkusiskoani kohtaan.

Eli Korpinkynsihän minä olisin :)

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #11 : Kesäkuu 23, 2007, 17:31:05 »
Tuvat ja niiden välinen kilpailu ovat mielestäni ihana lisä Tylypahkaan ja koko Potter-maailmaan. Toisaalta oikeassa elämässä tuntuisi minusta väärältä lajitella oppilaat tuolla tavoin; pitäähän sitä oppia tuntemaan erilaisiakin ihmisiä. Ja kun Rohkelikko voittaa tupamestaruuden ja Luihuinen tulee toisena, vaikuttaa siltä että Korpinkynsi ja Puuskupuh ovat jotain nynnytupia. o.O

Ja minähän olen... Puuskupuh, kuten avasta näkyy. ^^ Joskus kauan sitten, kun olin vasta tutustunut Potter-maailmaan, halusin Puuskupuhiin ihan vain siksi, että tuvan nimi oli hauska lausua. ^^' Sitten kun opin tuvista enemmän, halusinkin Rohkelikkoon - totta kai, sehän on kirjoissa leimattu kaikkein parhaaksi. Myöhemmin ajattelin, että ei kai Korpinkynsikään hullumpi olisi... Ja jossain vaiheessa tajusin, että kaikilla tuvilla on omat hyvät puolensa, enkä tiennyt mihin kuuluisin. Päätin sitten kaikenlaisten tupatestien ristiriitaisiin väitteisiin kyllästyneenä kuulua rehtien ja reilujen tupaan, Puuskupuhiin, koska se vastaa luonnettani parhaiten. (Olen luotettava ja sitä rataa, mutta ahkeruus on vähän niin ja näin...) Tuo jätti-iso tupatesti päätti olla kanssani samaa mieltä:

Rohkelikko: 45
Korpinkynsi: 66
Puuskupuh: 86
Luihuinen: 46 (yhh, tämäkö enemmän kuin Rohkelikko? ._.,)

En muuten tajua, miksi useimmat Potter-kirjojen hahmot ovat sitä mieltä, että Puuskupuh on pölkkypäiden tupa... Kellään hyvää selitystä? Rehellisyys ja ahkeruus ovat sama asia, kuin tyhmyys? Enpä usko. o.O

Poissa Zirendaril

 • Vuotiksen Virallinen Vompatti
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Velho
 • Murpatti
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #12 : Kesäkuu 23, 2007, 21:49:30 »
En muuten tajua, miksi useimmat Potter-kirjojen hahmot ovat sitä mieltä, että Puuskupuh on pölkkypäiden tupa... Kellään hyvää selitystä? Rehellisyys ja ahkeruus ovat sama asia, kuin tyhmyys? Enpä usko. o.O
Johtunee siitä, että rohkeat menee Gryffindoriin, tosi älykkäät menee Ravenclawiin ja no "pahat" menee Slytheriniin, ja jäljellejäävät menee sitten Hufflepuffiin. Jäljellejäävät ovat yleensä vähän sekalaista ja ei kovin lahjakasta/erikoista porukkaa. Siksi heitä varmaan pilkataankin. Tietysti osa Hufflepuffista on rehtejä ja avuliaita, joilla on myöskin paljon lahjoja(Diggory), mutta jotenkin Rowling on pistänyt Hufflepuffiin kaikki tyypit, joista ei juuri jää mitään kuvaa ja joilla ei ole juuri mitään roolia kirjoissa. :S

Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #13 : Kesäkuu 24, 2007, 01:15:20 »
Oo, jaksoin tehdä tuon testin loppuun ja tuli aika outo tulos.
Luihuinen 69
Rohkelikko 65
Korpinkynsi 64
Puuskupuh 55

Eh, omasta mielestäni en todellakaan sopisi luihuiseen. Itse asiassa, mikään noista tuvista ei tunnu kovin sopivalta minulle, että jos minä sattuisin Tylypahkassa olemaan, kuuluisin varmaan 'ylijäämätupaan' aka Puuskupuhiin. Tai sitten Korpinkynteen, ja Korpinkynsi olisikin se mihin itseni mieltäisin, sillä olen ihan älykäs ja fiksu. Rohkelikkoon en ainakaan sopisi - en ole tarpeaksi rohkea tai valmis auttamaan muita. Luihuinenkin jäisi laskujen ulkopuolelle, koska en ole pahis enkä ovela enkä myöskään taida olla tarpeeksi rehellinen ja ahkera Puuskupuhiin. Korpinkynsi olisi myös se tupa mihin haluaisin kuulua, sillä se on sopivan syrjäinen tupa: luihuiset ja rohkelikot ovat koko ajan riitelemässä keskenään ja muutenkin paljon esillä. Joo, onhan Puuskupuhkin aika syrjässä kaikista tapahtumista, mutta ei kamalasti houkuttele se, että sitä pidetään sellaisten ylikilttien ja hieman hölmöjen tupana. Siellä ehkä olisi ystävällisiä ihmisiä, mutta en kyllä välttämättä sinne haluaisi.

Lainaus käyttäjältä: Meenai
En voisi kuvitella Tylypahkaa ilman tupia, tuvat vain kuuluvat Tylypahkaan.

Samaa mieltä :> Kyllä ne tuvat ovat todella olennainen osa Tylypahkaa. Hieno keksintö Rowlingilta, ei muuta voi sanoa.
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Dian

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #14 : Kesäkuu 24, 2007, 01:34:57 »
Olen aina ollut epävarma siitä mihin tupaan kuuluisin. Joskus on rohkelikkomaisia kausia, toisinaan taas luihuismaisia, mutta useimmiten siltä väliltä. Jos Tylypahkassa oltaisiin, todennäköisesti olisin tyytyväinen siihen mitä Lajitteluhattu naaman eteen tyrkkää. Se kuitenkin näkee pään sisälle ja tietää asiansa, luottaisin sen päätökseen.
Ihan toinen juttu onkin se, mihin haluaisin kuulua; ensinnäkään en ole koskaan tuntenut olevani oikea Korpinkynsi, ja vielä vähemmän Puuskupuh! En näe itsessäni Puuskujen piirteitä juuri ollenkaan. En ole juurikaan rehti, enkä ainakaan ahkera. Tuo laulun säe Puuskupuhista (tai mikälie onkaan) .. "Aherrus sulle vain silkkaa iloa tuottaa" kuulostaa kamalan vieraalta. Ei mun juttu.
Korppari taas ei vain tunnu oikealta. Olen kieltämättä ihan fiksu, mutta olen paljon muutakin. Korpinkynnestä yleensä puskee esiin vain tuo viisaus, katsoen vaikka tuota lauluakin. Siinä ei mainita mitään muuta kuin teräväpäisyyttä ja viisautta. Eikö Korppareilla sitten ole mitään muuta avuja kuin äly? Kuulostaa siltä että kuka vain älykäs voi joutua mihin vain tupaan, mutta Korpinkynteen joutuu ne joilla on VAIN älyä.. Tajusitteko mun pointin? (Älykkäät poimitaan ensin joukosta (tyhmät ja ahkeroitsijat tuupataan Puuskupuhiin), "pahikset" ja ovelat sun muut poimitaan Luihuiseen ja rohkeat ja sankarit ja sellaiset Rohkelikkoon, ne jotka ei kuulu kumpaankaan tästä viimeisestä kategoriasta menee Korpinkynteen..?) Äh, tämä laulu yleistää ja kärjistää pahasti.
Sitten jääkin jäljelle tämä "ääripäästä ääripäähän" -kysymys: Rohkelikko vai Luihuinen? (Eivät ne oikeasti niin erilaisia ole, kärjistetyt tapaukset vain.. tai siis ajatelkaa nyt)
Tein sen testinkin.
Gryffindor 76
Slytherin 75
Rawenclaw 64
Hufflepuff 51

Sain Rohkelikon ja Luihuisen välille yhden ainoan prosentin verran eroa ja muille sitten huomattavasti isomman. Kun ajatellaan näiden tupien ominaisuuksia, täytyy myöntää että olen melko lailla juonitteleva, ilkeä, välinpitämätön muista, tietyllä tavalla hyväksikäyttäjä, itsekeskeinen ja muuta yhtä ei-niin-mukavaa. Nostan itseni jalustalle, mutta nostan sinne myös läheiseni, olen samaten rohkea, luotettava, puolustan ystäviäni kynsin ja hampain vaikka väheksynkin muita. En ole paha sanan varsinaisessa merkityksessä (ei sillä että luulisin kaikkien luihuisten olevan), pelaan reilusti. Tuntisin ehkä kuuluvani enemmän rohkelikkojen joukkoon kuin luihuisten, muutenkin kuin mukavuussyistä (kuka tahtoo asua tyrmissä tai olla ikuinen kakkonen, jota katsotaan "hyvisten" toimesta nenänvartta pitkin tuvan takia?). Saattaisin olla niitä äänekkäitä häirikkörohkelikkoja, jotain Kelmien tyyliin kenties. Sääntöjen venyttäjiä minun tyyliini. (: Enkä ikinä taistelisi Voldemortin joukoissa, vaikka taistelija olenkin. Sen verran moraalia minulla on.
Ehkä sillä prosentin erolla olisin loppujen lopuksi rohkelikko.

[Älkääkä tappako vaikka viestini olikin melko pahasti offia tuolta jostain välistä (; Se oli sitä mitä minä kutsun pohdinnaksi eikä suinkaan sitä vähättelyä mikä on paha tapani]

dumppaa

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #15 : Kesäkuu 27, 2007, 12:03:44 »
En oikein osaa sanoa varmasti mihin tupaan kuuluisin. Miltei kaikkien testien mukaan minut lajiteltaisiin Rohkelikkoihin, mutta enpä tiedä. Tai siis olen kyllä mielestäni melko rehellinen ja rohkea, mutta tarpeen mukaan osaan kyllä olla itsekäs ja ilkeäkin. Joten ehkä minussa on myös satunnaisesti häivä Luihuista. Korpinkynteen tai Puuskupuhiin luonteeni ei kyllä sovi, en ole mikään kamalan viisas, saatika sitten nauttisin läksyjen tekemisestä. No joo, olen eniten kuitenkin Rohkelikko.

Kuten jotkut ovatkin jo sanoneet, tuvat ovat erittäin tärkeä osa Tylypahkaa, eikä koulu olisi mitään ilman niitä, ei sitten mitään!

Poissa Anck Su Namun

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #16 : Kesäkuu 28, 2007, 20:29:45 »
En oikein tiedä, mihin tupaan kuuluisin, sillä minussa on vähän kaikkien tupien ominaisuuksia, olisin lajittelu hatulle hyvin hankala tapaus. Uskoisin kuitenkin kuuluvani joko Luihuiseen tai Korpinkynteen, sillä olen fiksu, mutta joskus ärsyttävän ylimielinen, joten loppujen lopuksi en tiedä mihin tupaan kuuluisin, riippuisi varmaan pitkälti päivästä...

Kyllä tuvat kuuluvat Tylypahkaan, se jotenkin vain auttaa pitämään oppilaat järjestyksessä.
カダージュ

Sudenpuu

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #17 : Kesäkuu 28, 2007, 20:40:03 »
On luontoni rehti Puuskupuh,
minuun aina voi luottaa,
ei malttini petä ja aherrus mulle
vain silkkaa iloa tuottaa.

Minulla on aina jokin projekti meneillään enkä oikein osaa kunnolla olla tekemättä mitään, no joskus harvoin lomalla mutta muuten teen aina jotain. Minulla on sietämätön luomisen tuska, josta nautin.

Luihuiseen en varmaan voisi ikinä kuulua enkä ehkä korpinkynteenkään, rohkelikkokin taitaa olla siinä ja siinä.

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #18 : Kesäkuu 28, 2007, 21:15:17 »
Joo, tein ton testin, Tulokset olivat:

Rohkelikko 88
Korpikynsi 84
Luihunen 69
Puuskupuh 64

No joo, erään toisen testin mukaan olin Korpikynsi, että kai ne jotenkin pitää paikkaansa, mutta kaikki tietää luultavasti itse parhaiten mikä on oma tupa. Itseni mielestä sopisin parhaiten Korpikynteen (avakin sen mukainen). Mutta yhdessä asiassa toi testi aivan oikeassa: en ole missään nimessä Puuskupuh... *oksentaa*.

Älkää nyt, rakkaat puuskut, ottako tätä mitenkään itseenne. En vain voisi mitenkään kuvitella itseäni Puuskupuhiin.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #19 : Heinäkuu 06, 2007, 00:43:29 »
Minusta nuo tuvat ovat melko hyödyllisiä tapauksia Tylypahkassa, tosin eivät aina ihan korosta sitä ryhmähenkeä tai yhteenkuuluvuutta. Esimerkiksi Rohkelikkojen ja Luihuisten vihanpito on todella yleistä ja suurta, eikä siitä tällä menolla koskaan päästä eroon.

Itse uskoisin kuuluvani Korpinkynteen, sillä sen tuvan ominaisuudet taitavat olla lähimpänä minua (hah :>). Vähiten kuulun mielestäni Puuskupuhiin, sillä sen tupalaisten ominaisuudet eivät kyllä vastaa omiani. En ole kovin kärsivällinen tahi ahkera, joten se siitä.
Luihuiseen kuuluisin mielelläni, se tupa on kyllä aina kiehtonut minua eniten. Toisaalta varmaankin, ehkä voisin osittain kuulua siihen, sillä olen melkoisen ylpeyteen taipuva ihminen ja osaan olla myös ilkeä, arvosteleva ja tuomitseva(en yleensä kuitenkaan ihan ensinäkemältä). Vallanhimoinen en tosin ole, mutta puhdasverinen olisin kovin mielelläni :> Luihuiset ovat todellakin aitoa porukkaa, mikä on erittäin hyvä asia. He useimmiten sanovat, mitä ajattelevat, tai ainakin osoittavat sen jotenkin.

Tein myöskin tuon 122-kysymyksisen testin, tulokset tässä näin:

Gryffindor 60%
Ravenclaw 88%
Hufflepuff 69%
Slytherin  72%

Eli olisin Korpinkynsi ja toisena tuli Luihuinen :>
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 06, 2007, 00:46:57 kirjoittanut Kalke »
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Pöpi Profeetta

 • Ennustelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • I see you...
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #20 : Heinäkuu 12, 2007, 19:41:45 »
Hassua, kaikki muut saavat isompia lukuja... No kuitenkin, tässä ovat testin tulokset:

Rohkelikko: 52
Korpinkynsi: 67
Puuskupuh: 62
Luihuinen: 63

Ei tämä mikään maailmojamullistava yllätys ollut, kuvittelin Puuskupuhin sijoittuvan huonommin ja Luihuisen ja Korpinkynnen paremmin. Piirteitä löytyy vähän kaikkia, etenkin tuo itse Luihuiseen liittämäni pelasta-oma-nahka-asenne ja Korpinkynnen (satunnainen) älykkyys.

Ps. luihuismielipide oli omani, älkää tappako tai tehkö muitakaan ikävyyksiä.
"That is not dead which can eternal lie
And with strange aeons even death may die"

H. P. Lovecraft

Poissa Räyhähenki

 • Jokapaikantuho
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rähähää!
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #21 : Heinäkuu 13, 2007, 23:08:46 »
Mulla riippuu ihan mielialasta missä tuvassa mää oon, mutta en usko että mää oon luihuisessa enkä korpinkynnessä, koska mää oon aika hellämielinen (älkää naurako) ja korpinkynsi on viisaille nipottajille, jonkalainen mää kyllä oon toisinaan...
Rohkelikko mää voin olla joskus kun oon silä tuulelle ja ehkä mää oikeastaan voisin olla kaikissa tuvissa, tää on vaikea, mutta luulisin että mää oon enimmäkseen rohkelikko. 
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Kaalikeitto

 • Ankeuttaja
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #22 : Heinäkuu 14, 2007, 21:01:07 »
Minä olisin varmaanki Luihuinen koska: olen ovela, hyvä manipuloimaan, epäystävällinen niille joista en pidä, juonitteleva juoruämmä.. hmm.. ompas minulla positiivinen kuva itsestäni.. O_o

Älkää silti alatko pelkäämään minua emmä pure.. :P


Poissa Interwise

 • Luihu velmuttelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #23 : Heinäkuu 15, 2007, 12:48:02 »
Luihuinen. Pimeän voimat kiinnostavat, koska pimeät velhot eivät kaihda käyttää mitään taikuutta, joka eteen sattuu. Valoisalla puolella taas käytetään vain "sopivia" taikoja, ei tappokirouksia yms. Olen lisäksi oikeassa elämässä aika maipuloiva, ja lisäksi valehtelen todella paljon. Osaan myös taivasti delekoida omat hommani jollekkin muulle.

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Rohkelikko, Luihuinen, Puuskupuh vaiko Korpinkynsi?
« Vastaus #24 : Heinäkuu 15, 2007, 17:16:26 »
Minulla on aina ollut ongelma: Luihuinen vai Korpinkynsi? Osa luonteenpiirteistäni sopii paremmin kuin hyvin Luihuiseen, osa taas ei. Toisaalta Korpinkynnestä ei ole annettu yhtä paljon tietoja, paitsi että älykkyyttä ja viisautta vaaditaan. Sen tiedän, etten missään nimessä kuuluisi Puuskupuhiin, ja Rohkelikkoonkin olisin kovin epäsopiva. Testeihin en viitsi luottaa 100%:sesti, koska saan niistä yleensä aina eri tuloksen. Hyvistä testeistä tosin olen useimmiten saanut Korpinkynnen kuin esim. Puuskupuhin.

Viimeksi kun asiaa ajattelin, olin Luihuinen. Nyt kun mietin asiaa taas, olen mielestäni Korpinkynsi. Ehkä tällä tuvalla tosiaan on enemmän liikkumavaraa/se on aika puolueeton, joten se vetää minua tällä hetkellä enemmän puoleensa - vaikka toiselta kantilta katsottuna se voisi olla hiukan liian laimea tupa minulle. Ei siinä, ettenkö tuntisi vahvaa vetoa Luihuiseen, mutta vaikea sanoa siltikään, olisiko se ihan minun paikkani. Korpinkynsi vaikuttaa rennommalta, siellä kun on tyyppejä laidasta laitaan (no miettikää nyt esimerkiksi Lunaa). En todellakaan osaa sanoa 100%:sen varmasti, mitä lajitteluhattu minulle sanoisi. En osaisi itse edes valita, jos se kysyisi minulta - luultavasti olisin tyytyväinen kumpaankin. Siksi sanon, vaikka ei ehkä saisikaan, että kumpikin, Luihuinen ja Korpinkynsi.

Tässä testin tulokset:

Korpinkynsi = 78
Luihuinen = 62
Rohkelikko = 52
Puuskupuh = 49

Hmmm... olen tyytyväinen. Juuri noin se varmaan oikeastikin menisi.

Look, look, keep looking straight into those cold eyes.