Kirjoittaja Aihe: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?  (Luettu 88276 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Bridget

 • Ankeuttaja
Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« : Maaliskuu 14, 2007, 18:06:51 »
En löytänyt täältä vielä tällaista topicia, joten ajattelinpa pistää sen pystyyn.

Tarkoituksena on siis pohtia mikä olisi teidän mielestänne huonoin/suurimman pettymyksen aiheuttava loppuratkaisu Pottereille. Miksi? Voiko erittäin huono loppu tavallaan pilata koko kirjasarjan?

Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Jos tuota ylempää ei lasketa (tahdon vakaasti uskoa että Rowling ei ole tullut edes ajatelleeksi mitään tuollaista), niin voisi käydä myös näin:
Harry tappaa Voldemortin nopeasti ja helposti rakkauden avulla, menee naimisiin Hermionen kanssa (eikä se haittaa Ronia yhtään), he saavat paljon lapsia, Sirius, Dumbledore ja Harryn vanhemmat heräävät eloon, kaikki on superhyper onnellisesti ja he jatkavat elämäänsä velhomaailmassa niin kuin mitään pahaa ei olisi ikinä tapahtunutkaan. Se vain mitätöisi totaalisesti kaiken tapahtuneen, eikä kirjoja luultavasti hirveästi tekisi mieli enää edes lukea.

Mutta nyt on teidän vuoronne. Olkaatten hyvät.

[Aurorihuomautus]
HUOM! Muistakaa PERUSTELLA kantanne. Miksi juuri kyseinen loppu olisi huonoin mahdollinen vaihtoehto? Mikä siinä kiikastaa, mikä vaikutus sillä olisi mahdollisesti tuleviin lukukokemuksiin, koko HP-sarjan kannalta, mielikuvien jne? Perustelemattomat viestit lentävät roskiin, ja jos keskustelu ei pysy rodissa ja itsenäisenä keskustelu, voi topic kadota bittiavaruuteen tai kokea yhdistämisen toiseen topiciin. Kokeillaan nyt kuitenkin aluksi näin. Keskustelun iloa! -Tanis
[/Aurorihuomautus]


//Huhutar siivosi ja komppaa Tanista
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 31, 2009, 11:21:56 kirjoittanut Huhutar »

Poissa Fixx

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #1 : Maaliskuu 14, 2007, 21:04:50 »
Ei ole pelkoa siitä että kuolleet heräisivät henkiin, Row on kaatanut kyseisen väitteen. Eli niin ei AINAKAAN voi tapahtua, eikä kyllä saakkaan. Kamala loppu olisi sellainen, jossa Harry selviäisi, menisi Ginnyn kanssa naimisiin, muuttaisi rantamökkiin ja hankkisi tusinan kersoja.

Muuten noin, mutta ei saa unohtaa kultaistanoutajaa ja identtisiä urheiluasuja ;) Joo ja tosiaan onneksi Row on kieltänyt ton kuolleiden ylösnousemuksen. Olisi hirveetä jos kirjasarja päättyisi siihen että Voldemort on tuhottu ja Sirre ja Dumppis nousee haudastaan juhlimaan sitä ilonpäivää. Ja viimeinen lause olisi "Ja kaikki elivät onnellisina elämänsä loppuun asti, arpi." Mikäli se vika sana nyt on se arpi. ;)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 15, 2008, 19:47:18 kirjoittanut Pferd »

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #2 : Maaliskuu 15, 2007, 08:51:26 »
Harry naimisiin Hermionen kanssa? Sehän kuulostaa täydelliseltä lopetukselta!
Jos puhutaan parituksellisista näkökulmista, niin kyllä minun selkäpiitäni karmisi tuo Ron/Hermione & Harry/Ginny laukkaavat yhdessä auringon laskuun. Silloin joku kirja päätyisi kyllä polttoroviolle. (=Lue, minun henkilökohtainen mielipiteeni on se, että R/Hr & H/G ovat yksinkertaisesti ilmaistuna kaunokirjallisuuden pahinta ydinjätettä, joka pitäisi haudata syvimmän kallion uumeniin, räjäyttää seuraavan kolmenkymmenen vuoden päästä, sulloa tuhkat kymmeniin eri kapseleihin ja lähettää ne seuraavalla pikalennolla galaksin kaukaisimpiin kolkkiin. Toki minun kanssani saa eri mieltä olla, mutta minun päätäni ei kukaan käännä.)

Itseasiassa minä olen alkanut vakavissani uskoa, että Sirius palaa vielä takaisin tai hänen kohtalostaan kerrotaan lisää. Pakkohan on, koska Row on asiasta vaiennut. Kamalaa asiasta tekisi se, jos kaikki kävisi kuin *puff* vain eikä kukaan reagoisi asiaan sen suuremmin, jo Siriuksen vähättely HBPssä oli minun mielestäni mitä suurin loukkaus.
Minä en kestäisi sitä, jos viimeinen kirja etenisi kaavalla "häät-hirnyrkit-grandelopputaistelu" eli siis kirja olisi 5/6 pelkkää hirnyrkistä toiseen siirtyilemistä. Toivottavasti, toivottavasti Row pitää oman JUONELLISEN tasonsa, kuka niitä parituksia enää tarvitsee? Koska minun sydämeni ei kestäisi sitä, jos seiskakirjakin pursuilisi sitä ällöttävää fluffia mitä HBP oli täynnä...
Lopputuloksesta en oikein osaa sanoa. Jos Harryn voitosta tehdään looginen, ettei se tunnu juuri sellaiselta *kukkia, kauriita, lentäviä maahisia*-touhulta ja Voldemort kaatuu kuolleena maahan, niin kyllä se sitten toimisi. Mutta ei helppoa loppua kiitos. Ja kyllä minä sitä mieltä olen, että hyvän pitäisi voittaa ihan periaatteen vuoksi.

Että näin...
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Sahara

 • Satakieli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #3 : Maaliskuu 15, 2007, 16:23:40 »
Aika kamalaa olisi myös, että Harry löytää hirnyrkit ja tuhoaa ne. Sitten hän lähtee viimeisen palan perään, eli itse Voldemortin luo. Ne kohtaavat jossain kauheassa paikassa ja kaikki loppuu juuri, kun ne alkavat kaksintaistelemaan. Eli jättää kaiken auki, miten siinä käy. Minä ainakin alkaisi kiljua suoraan huutoa. No, ehken ihan.

Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Todellakin, tuokin olisi niin kamala lopetus. Tai se olisi vielä 11-vuotias poika, jonka huone on Dursleyden portaiden alla komerossa. Sitten Harry herää ja tajuaa kaiken taikamaailman olleen unta. Ja viimeinen lause olisi "Eikä hänellä ollut edes arpea."
Nyt se loppuisi sanaan arpi. Ei, ei näin.

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #4 : Maaliskuu 16, 2007, 13:50:59 »
Harryn kuolema olisi yksi surkeimmista lopetuksista kirjalle. Mitä järkeä lukea kirjasarja, joka loppuu siihen että päähenkilö kuolee? Tulisi aivan tyhjä olo, kaikki Harryn elämässä (tai ei siis ihan kaikki) olisi ollut turhaa. Hän tappaisi ehkä Voldemortin, ja kirja loppuisi jotenkin näin: "Viimeinen, mitä hän tunsi, oli järjetön kipu hänen arvessaan."

Mutta toisaalta, olisi aika tylsää, jos kirja vain loppuisi siihen että Voldemort kuolee ja pari Harryn tuttua siinä samalla, asiat rempataan kuntoon ja Harry menee jonkun tyttelin kanssa naimisiin. Se olisi liian todennäköistä. Rowlinghan tunnetaan siitä, että hän osaa yllättää. Jospa käykin jotenkin niin, että Harry ei tapakkaan Voldemortia, vaan Voldemortille käy jotenkin muuten huonosti. Jospa paikalle tuleekin ankeuttajia, jotka on saatu ylipuhuttua "hyvien" puolelle (laitoin heittomerkit siksi, että periaatteessa hyvääja pahaa puolta ei ole. Molemmat puolet ajattelevat itsensä olevan oikealla asiassa, heillä on vain erinlaiset ajatukset ja pitävät vääränä toisen puolen ajatuksia) Ankeuttajat saavat Voldemortin satimeen ja joku antaa hänelle suukon ja hänestäkin tulee ankeuttaja. Tosin, tuokin loppu kuulostaa huonolta... Antaa Rowlingin itse päättää, eihän kukaan muu voi siihen vaikuttaa.

Tosin sellainen loppu, jossa Harry saa jonkun tainnutustai'an osakseen ja herää Pyhässä Mungossa ja saa kuulla, miten vaikka Ron meni tappamaan Voldemortin Harryn puolesta, olisi aivan kamala loppu! Harry on vain makoisasta lokoillut sairaassa kun muut hoitavat työt. Se osoittaa jotain kirjailijastakin. Hän ei ole siis tarpeeksi kekseliäs kehittääkseen kunnollista loppua, vaan antaa Harryn menettää tajunnan ja kertoo kaikki tapahtumat menneessää aikamuodossa. (se on muuten paljon helpompaa kuin pysyä kokoajan reaaliajassa, on kokemusta) Enkä myöskään haluaisi sitä, että Harry menee sitten naimisiin jonkun tytön kanssa kirjan lopussa, sillä kuka nykypäivänä enää menee 17-vuotiaana naimisiin? Sehän yleensä venyy yli 25:een. Eikä tällä hetkellä näköpiiriini osu ketään sopivaa morsianehdokasta Harrylle. EI Ginny, EI Hermione, EIKÄ Chokaan (vaikka heidän yhteenpalaminen on hyvin epätodennäköistä)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 16, 2007, 13:54:12 kirjoittanut Reta »
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Elderan

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #5 : Maaliskuu 16, 2007, 16:39:32 »
Varmaankin juuri tämä, että hei, olen Harry Potter, etsin kaikki hirnyrkit ilman ongelmia, ja menen tuhoamaan Voldemortin rakkaudella, jos en palaa rakastan teitä ikuisesti jne... Ei ei ja ei.
Toivoisin, että Voldemort lopulta tappaisi Harryn ja jäisi itse henkiin. Näin tarina saisi synkähtävää hohdokkuutta. Ja näin kerrottiin yhden pojan elämä, joka olisi voinut muuttaa kaiken, mutta epäonnistui. Se olisi mielestäni täydellistä.
Huonointa on kuitenkin hankala sanoa. Mutta Row päättää, hän on kirjailija. Mutta aina voi toivoa...
Ja todellakin tuo edellä mainittu:" Ja hän heräsi korvia huumaavaan herätyskellon ääneen." -versio olisi aivan kamala. Puistattaa pelkkä ajatuskin.
Innolla ja kauhulla odottaen.

Bridget

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #6 : Maaliskuu 16, 2007, 21:01:33 »
Ei ole pelkoa siitä että kuolleet heräisivät henkiin, Row on kaatanut kyseisen väitteen.

Ah, ihanaa. En tiennyt tätä ennen kuin nyt.
Ja onneksi voidaan olla varmoja siitä ettei Ron tapa Voldua Harryn puolesta. Harrynhan pitäisi olla ainoa joka siihen kykenee.

Minusta taas Harryn kuoleminen ja Voldemortin eloonjääminen olisi katastrofi. Sehän jäisi vaivaamaan loppuelämäksi (melkein), että miten kaikki siitä jatkuu. Molempien kupsahdus on paras vaihtoehto.

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #7 : Maaliskuu 17, 2007, 09:10:35 »
Ei Voldemort voi mielestäni jäädä henkiin, koska se edellyttäisi että maailmasta -myös jästien- olisi tullut todella synkkä paikka. Ja tavallaan, vaikka kirjat ovatkin fiktiota, meidänkin pitäisi nyt elää Voldemortin hirmuhallintoa, sillä kirjojenhan idea on siinä, että taikamaailma on olemassa rinnakkain tavallisen maailman kanssa. Vaikka tarinat ymmärretäänkin fiktioksi, luulen, että Rowling haluaa säilyttää illuusiota siitä, että molemmat maailmat ovat olemassa paralleelisti.

Tavallaan olisi tyylikäs, joskin surullinen loppu, että Harry kuolisi. Kirjailijoilla on tapana "tappaa" suuri hahmonsa lopussa jo siitäkin syystä, ettei kukaan pääsisi myöhemmin jatkamaan tarinaa (vrt. Christien Poirot). Kuitenkin tuo viimeisen kirjan viimeinen sana, scar, pistää ajattelemaan, miten tarina päättyy, millaiseen lauseseen sana voisi sopia. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen and he didn´t feel any pain in his scar tai jotain vastaavaa, mikä tarkottaisi, että Voldemort on tuhoutunut, eikä arvesta ole Harrylle enää mitään huolia. Toisaalta kyllä se scar moniin muihinkin lauseisiin sopii.

Mielestäni huonoin mahdollinen loppu olisi juuri sellainen happy end, että kaikki onkin äkkiä hyvin ja Harrysta tulee arvostettu aurori (sehän hänen unelma-ammattinsa on), joka perustaa perheen Ginnyn kanssa ja asuu Ronin ja Hermionen naapurissa, ja he kaikki viettävät yhdessä hupaisia iltoja muistellen menneitä. En pysty millään kuvittelemaan Harrya pönäköityvänä keski-ikäisenä. Toisaalta en kyllä haluaisi hänen kuolevankaan, sillä kyllä sekin olisi vähän ontto loppu. Parhainta ehkä olisi, että Harryn puoli lopulta voittaisi, mutta voitosta tulisi katkera, koska niin monet olisivat kuolleet. Harrysta itsestään tulisi kyynikko koko loppuelämäkseen. Rowlinghan sanoi, että pari avainhenkilöä kuolee, joten ei kaikki ainakaan hengissä selviä. Nuo kuolevathan voivat tosin olla kummalta puolelta vaan, hyvältä tai pahalta. Todennäköisesti väkeä kaatuu molemmista leireistä.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #8 : Maaliskuu 17, 2007, 12:47:55 »
Minusta olisi huonoin mahdollinen loppu sellainen, että Harry kuolisi ja Voldemort jäisi henkiin. Ei fantasiakirjasarja vain voi päättyä pahan voittoon, ei vain voi. En myöskään erityisemmin innostuisi sellaisesta lopusta, jossa Harry ja Voldemort kuolisivat kumpikin, sillä minusta Harry on saanut kestää niin paljon elämässään ja sitten hän vielä kuolisi, kyllä minusta hänelle pitäisi suoda myös onnea.
Terve kaikille!

Poissa Fimca Worthleberr

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Capricorn Ascending
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #9 : Maaliskuu 17, 2007, 15:26:31 »
Omat mielipiteeni olen tästä aiheesta ilmaissut jo topicissa "Millaisen lopun haluaisit kirjoille?", mutta kun tällainen käänteinen topicci on ilmestynyt, laitan ne nyt tähän lyhyesti:

Täydellisen super-imelä loppu, missä kaikki ovat onnellisia eikä kukaan kuole - ja jos mahdollista, kuolleetkin heräävät tai ainakin ilmestyvät haamuina tai tauluina.

Todella ahdistava ja synkkä loppu, missä suunnilleen kaikki hahmot kuolevat, paitsi Voldemort, joka jää hallitsemaan maailmaa (tai sitten aivan kaikki velhot kuolevat ja jästit jatkavat tylsää elämäänsä).

Loppu, joka jää täysin auki ja joka jättää lukijalle enemmän kysymyksiä kuin on antanut vastauksia (tyyliin: en tiedä, kuolivatko Harry ja Voldemort, enkä tiedä, kenen puolella Kalkaros lopulta on, enkä tiedä, mitä salaperäisyyksien osastolla suljetun oven takana on jne.).
Look, look, keep looking straight into those cold eyes.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #10 : Maaliskuu 17, 2007, 16:02:40 »
Yksi huono vaihtoehto minulle olisi eräänlainen nolla nolla tulos. Eli Voldemort tuhoutuisi ja jäljelle jäisivät
Tom Riddle ja Harry mutta voimansa menettäneinä. Obliviate ja Harryn rahat muutettaisiin jästirahoiksi
ja hän jatkaisi elämäänsä satunnaisten outojen ihmisten piipahtaessa lähettyvillä varmistaen että asiat ovat ok.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #11 : Maaliskuu 17, 2007, 18:00:23 »
Potter ei saa jäädä eloon. Ei, ei ei! Se ei vain sovi kuvaan, että nuori poika ottaa ja kukistaa mahtavan Pimeyden Lordin ja jää eloon nauttimaan sankaruudesta ja kunniasta. Ääh, liian kliseistä. Ja muutenkin näitä tunnettuja hahmoja saisi laota aikatavalla, koska hei - sodassa kuolee ihmisiä. Olisihan se nyt ihan pönttöä, jos kaikki Kiltalaiset jotenkin ihmeellisesti jäisivät eloon ja kuolonsyöjät kukistuisivat viimeiseen mieheen.  Tai toisin päin. Ei, molemmilta puolilta niitä mennä pitää.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit

Karakia

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #12 : Maaliskuu 17, 2007, 18:12:40 »
Luettuani tätä topicia en keksi kuin huonoja loppuratkaisuja viimeiselle kirjalle. :D

Sellainen... helppo ratkaisu olisi kauhea. Sellainen, että koko Voldemortin-tuhoamisoperaatio olisi lähinnä sivujuttua kaikille ällöonnellisille ja kiusallisille teinirakkauksille, kuten "Kun kaikki oli taas hyvin, Hermione suuteli Ronia ja Harry pursusi onnea ystäviensä onnellisen liiton takia kunnes sai oman onnensa Ginnyn tullessa hänen luokseen ja kietoessaan kätensä hänen ympärilleen". :'D

Viimeinen kirja saisi kyllä olla ihan erilainen kuin HBP oli. Sellainen juoneton "tapetaan Voldemort sähläämällä tästä nyt vähän näin" olisi surkeaa.

Noista kuolemista sen verran että minusta mikä tahansa ratkaisu on siinä tapauksessa hyvä. Minusta vain ne kuolemat eivät vaikuta siihen miten hyvä se loppu sitten on.

nooramione

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #13 : Maaliskuu 17, 2007, 18:20:58 »
Eikö oo jtn vihjailtu että kaksi päähenkilöä kuolee. Toivon mukaan ei Hermione eikä Harry. Mutta Harry ja Hermione ei yhteen ei ei. Kamala ois siis jos Ron ja Ginny kuolis ja sitten Harry ja Hermione menis yhteen. Se ei oikien toimis. Voishan se tietenkin loppua niin että ´Harry tappaa Volden jollain tavoin, ja sitten joku kuolonsyöjä, tappaa harryn. Molemmille kuolema. Vähiten haluan sitä että lopusta tulee yli onnellinen, mutta eiköhän Rowlingin keksi jonkun paremman kun kukaan muu. :)

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #14 : Maaliskuu 17, 2007, 18:50:34 »
Tosin se ei ole kovin mahdollista, kun 2 päähenkilöä kuolee...

Eikö "kaksi päähenkilöä" voi tarkoittaa muitakin, kuin Harrya, Ronia ja Hermionea? Itse ainakin laskisin Nevillen, Ginnyn, Lunan ym, ym. päähenkilöiksi. Olisi kuitenkin aika suuri paljastus vikasta kirjasta, että kaksi henkilöä pääkolmikosta kuolee...

Mielestäni huonoin mahdollinen loppu Harry Pottereille olisi... No, tietenkin juuri se, että Harry herää ja kaikki olikin vain unta... Mutta sitähän ei lasketa, eikö vain? :D

Eli, en pitäisi lopetuksesta, jossa sekä Harry että Voldemort kuolevat (enkä kyllä sellaisestakaan, että pelkkä Harry kuolisi). Se ei vain jotenkin sopisi. Tuollainen loppu tuntuisi varmaan vähän samalta, kuin se, että Harry herää herätyskellon soittoon ja kaikki oli unta. Siitä seuraisi pettymyksen tunne. Koskaan ei saatu tietää, mikä Harrysta olisi tullut isona tms. Myös loppu, jossa Voldemort jää eloon, kuoli Harry tai ei, tuntuisi pöhköltä. Ainakaan sekä Harry että Voldemort eivät voi selvitä, sillä "...kumpikaan ei voi elää jos toinen on hengissä..."

Myös joidenkin mainitsemat imelät, Voldemort-on-tuhottu-ja-kaikki-on-mielettömän-hyvin loput kuulostavat karmeilta. Tunnelma saa olla onnellinen, mutta ei imelä. Noh, kai Rowling osaa sellaista olla kirjoittamatta.

Toisaalta, melkein millainen loppu vain voi osoittautua maailman parhaaksi, jos Rowling sen osaa hyvin kirjoittaa... Ja hän varmasti osaa, joten ei syytä huoleen. :)

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #15 : Maaliskuu 18, 2007, 00:40:24 »
Potter ei saa jäädä eloon. Ei, ei ei! Se ei vain sovi kuvaan, että nuori poika ottaa ja kukistaa mahtavan Pimeyden Lordin ja jää eloon nauttimaan sankaruudesta ja kunniasta. Ääh, liian kliseistä. Ja muutenkin näitä tunnettuja hahmoja saisi laota aikatavalla, koska hei - sodassa kuolee ihmisiä. Olisihan se nyt ihan pönttöä, jos kaikki Kiltalaiset jotenkin ihmeellisesti jäisivät eloon ja kuolonsyöjät kukistuisivat viimeiseen mieheen.  Tai toisin päin. Ei, molemmilta puolilta niitä mennä pitää.

Ei sekään nyt kuulosta kauhean kivalta, että elää noin kymmenen vuotta jokseenkin harmaata elämää käydäkseen taistelua pahuutta vastaan vajaat kymmenen vuotta ja kuolee sitten pois.
Hiukka Koottia, soitto on suruista tehty ja ilon sekunnit kuitataan laulua mukaillen surun vuosilla ja hautausmailla sataa aina sunnuntaisin. Kuollut sankari jos mikä on klisee.
Osaksi asia mielestäni riippuu siitä, mitä pidetään päähenkilönä ja keitä JKR pitää päähenkilönä. Minusta esmes. Hagrid, Ginny ja Kalkkaros eivät sitä ole vaikka HBP kovasti nostatti Kalkarosta ja Ginnya. Suhteessa Harryyn he sitä kyllä ovat.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #16 : Maaliskuu 18, 2007, 09:25:17 »
En nyt jaksa etsiä tarkkaa lainausta mutta Rowling totesi jossain haastattelussa että Potter kirjoissa on yli 40 "päähenkilöä" joten vihjailut kahden sellaisen kuolemasta eivät hirmuna heilauta.

Ja jos tarkkoja ollan niin Rowling sanoi että kaksi henkilöä joiden hän oletti selviävän kuolivat ja yksi jonka oli suunnitellut kuolevan jäikin eloon. Mutta edelleen koska kirjoissa on yli 40 päähenkilöä tämä kuulostaa dramaattisemmalta muutokselta kuin todellisuudessa onkaan.

Ronin, Hermionen ja Harryn kohtalo on epäilemättä päätetty jo alussa eikä siihen ole tullut muutoksia tarinan aikana.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #17 : Maaliskuu 18, 2007, 10:44:50 »
Olen aiemminkin kirjottanut, mutta kirjoitampa lisää...

Toivokaamme ettei lopusta tule kliseinen. Aika monen kommenttista on tullut sellainen vaikutelma, ettei kovinkaan moni tahtoisi suhde sotkuja viimeiseen kirjaan. Ei, niitä ei saa olla! Kutos kirja pilattiin sillä typerällä seukataanks jutulla, ei tähän kirjasarjaan saa tulla enempää sellaista! Ja minusta on liian täydellistä, jos KOKO kolmikko jäisi henkiin. Tehdään tälläinen mielikuvitusmatka(heh, näitä minä harrastan):

Olet joku ulkopuolinen, näkymätön hahmo, joka seuraa tapahtumia vierestä. Näet kuinka Harry tuhoaa Voldemortin, ja haavoittuu itse. Hermione ja Ron juoksevat käsikädessä paikalle, ja auttavat Harryä. Tietenkin, ei kenellekkään tapahtunut mitään vakavaa. Harry viedään pyhään Mungoon, jossa Ginny vannoo hänelle ikuista rakkautta. (tai vaihtoehtoisesti Ginny kuolee marttyyrimaisesti Bellatrixin kädestä, ja Harry antaa elinikäisen selibaatti lupauksen.) Kaikki kolme ovat onnellisesti koossa ja suuntaavat aurori opistoon, josta Harry, Ron ja Hermione valmistuvat täydellisin arvosanoin. (jos Ginny on elossa, hän kertoo Harrylle odottavansa tälle kaksosia, jipii!). Viikonloppuisin kolmikko muistelee tapahtumia onnellisesti. No lopun osaatte kuvitella itse.


Ei, kyllä jotain pitää kolmikolle tapahtua. Jos Hermione kuolisi, Harry olisi onnellinen suoritetusta tehtävästä, mutta haikea kun kaveri kuoli (ja näin varmistetaan, ettei tule loppuun Hermione/ron paritusta). Tai jos Harry kuolee, Hermione ja Ron ovat asiasta kiusaantuneita, eivätkä enää puhu toisilleen niin usein. Hermione palaa jästimaailmaan, päättää unohtaa velhot. Ron työskentelee velhomaailmassa, mutta välttää puhumista Harrystä.
Kolmikko hajoaisi täydellisesti, ah kuinka ihanaa.

Ja jam, vaikka henkilöitä onkin liki 40, Row on lähinnä tarkoittanut että oleellisista hahmoista kaksi kuolee. Oleellisilla ei välttämättä tarkoiteta entisiä rehtoreita, tai muuta semmoista. On totta, ettei kolmikko välttämättä hajoa, mutta se ei ole 100%:sen varmaa. Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Eli yhteenveto omasta mielipiteestä:
*Ei suhteita(se on ficcareiden yksinoikeus! no ei kai...)
*Ei koko kolmikon eloonjäämistä (jos Harry ei kuole, niin joku muu. Tai tiet muulla lailla erkanevat)
*Ei kliseistä loppua. (tämän voi ymmärtää monella tapaa, mutta jaa...)
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 18, 2007, 11:03:25 »
Ei, kyllä jotain pitää kolmikolle tapahtua. Jos Hermione kuolisi, Harry olisi onnellinen suoritetusta tehtävästä, mutta haikea kun kaveri kuoli (ja näin varmistetaan, ettei tule loppuun Hermione/ron paritusta). Tai jos Harry kuolee, Hermione ja Ron ovat asiasta kiusaantuneita, eivätkä enää puhu toisilleen niin usein. Hermione palaa jästimaailmaan, päättää unohtaa velhot. Ron työskentelee velhomaailmassa, mutta välttää puhumista Harrystä.
Kolmikko hajoaisi täydellisesti, ah kuinka ihanaa.

Minä taas paheksuisin toden teolla sellaista loppua, jossa pääkolmikko hajoaa. Siinä ei olisi minusta mitään vikaa, että joku pääkolmikosta kuolee, mutta jos he ihan totta lakkaavat olemasta ystäviä... Eijei. Kirjoissa on aina painotettu ystävyyttä, ja sitä, miten se kestää riidoista yms. huolimatta. Olisi kamalaa, jos ystävykset etääntysivätkin lopussa, eivät enää haluaisi muistella kuolleita...

Eli mielestäni yksi kauheimmista lopetuksista olisi se, että sota erottaa Harryn, Ronin ja Hermionen jollain muulla tavalla, kuin tappamalla osan heistä.

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 18, 2007, 11:20:36 »
Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Ohhoh, tälläistä väitettä en tajua lainkaan.


Hämmentävän paljon verenhimoisia ihmisiä tässä threadissa, jos todella olette sitä mieltä että Harryn täytyy kuolla varautukaa pettymään. Kirjailijoilla on muitakin keinoja saada aikaan emotionaalisesti tyydyttävä loppu kuin päähahmojen (ja tässä tapauksessa tarkoitan juuri niitä kaikkein tärkeimpiä päähahmoja) surmaaminen.

Exorcist

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 18, 2007, 16:09:38 »
Huonoin loppu olisi sellainen, että Harry saisi ylipuhuttua Voldemortin hyvien puolelle, Harry ja Ginny päätyisivät onnellisesti yhteen, kaikki olisivat iloisia ja onnellisia ja jne.

Mutta koska Voldemortista EI voi tulla hyvää, ikinä kuuna maailmassa ei koskaan, niin sulkekaamme se pois. Niin ja btw, kuolleet eivät herää henkiin. Ei niin tule tapahtumaan. Eihän se ole mahdollista, edes velhomaailmassa. Joten älkää surko sitä. Mutta sehän olisi toki mahdollista että esim. Sirius ei olisikaan oikeasti kuollut, van tulisi takaisin, se olisi minusta vaan siistiä!!

Tyhmä loppu olisi myös sellainen, että Harry jäisi eloon ja menettäisi kaikki rakkaansa ja olisi onneton loppuelämänsä. Kuten myös sellainen, että Harry kuolisi pelastaessaan Ginnyä. :/ Voldemort ei myöskään saa jäädä eloon! Ja semmoista loppua ei saa olla, että Harry yksin pelastaa koko maailman Voldemortin kynsistä ja saa kaiken kunnian vaikka kuolisikin. Ja Harrysta ja Hermionesta pari?!! Ei missään nimessä. Eihän siinä olisi mitään järkeä. Hehän ovat kuin veli ja sisko! Ron ja Hermione taas, ne olisi hyvä pari ja toivon että ne saa toisensa lopussa, onnellisesti. Mikäli jäävät eloon. Huonoja loppuja on vaikka minkälaisia.
Ja se olisi suuri pettymys jos seiska kirja on ohuempi kuin vitonen, ja se sota itsessään olisi ohi tosi nopeasti.

Minua ei haittaa vaikka Harry jäisi eloon. Eikös joku ollut sanonut (en puhu nyt tästä topicista, olikohan se Daniel Radcliffe?) että jos Harry jäisi eloon, niin Rowin pitäisi jatkaa tarinaa aina vain ja kertoa mitä Harrylle tapahtuu loppuelämässä. Mutta ei se minun mielestä välttämättä mene niin. Vaikka kyllä uskon, että Harry kuolee.

Jam sanoi tuossa aiemmin, että kirjoissa on jotain 40 päähenkilöä. Se sisältää varmaankin kaikki Tonksit (ja muut kaikki tärkeät killan jäsenet), Tylypahkan opettajat ja kaikki muut sellaiset. Eikö se ole sitten aika typerää jos sodan aikana 40:stä kuolee vain kaksi? Eikö se olisi aika vähän? No, en sitten tiedä.

Mutta kuitenkin, oli loppu sitten millainen tahansa, olen tosi varma että en pety siihen. Rowilla on mahtava mielikuvitus ja en IKINÄ vielä ole joutunut pettymään mihinkään kirjoissa (paitsi ehkä jos kirja on ollut kovin lyhyt, mutta sehän ei nyt tähän aiheeseen liity mitenkään). Luotan hänen kirjoitustaitoonsa ja siihen, että hän osaa tehdä maailman parhaalle kirjasarjalle aivan mahtavan lopun!

jam

 • Ankeuttaja
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #21 : Maaliskuu 18, 2007, 16:21:29 »
Jam sanoi tuossa aiemmin, että kirjoissa on jotain 40 päähenkilöä. Se sisältää varmaankin kaikki Tonksit (ja muut kaikki tärkeät killan jäsenet), Tylypahkan opettajat ja kaikki muut sellaiset. Eikö se ole sitten aika typerää jos sodan aikana 40:stä kuolee vain kaksi? Eikö se olisi aika vähän? No, en sitten tiedä.

Kuten koitin sanoa, monet tuntuvat irroittaneen tuon "2 kuolee" jutun asiayhteydestään.

Rowling on kertonut kirjoittaneensa viimeisen kirjan epilogin vuonna 1990, myöhemmin hän muutti mieltään sen verran että kaksi henkilöä jotka olivat alunperin selvinneet hengissä kuolivat ja yksi kuollut puolestaan jäi eloon. Ei sodan uhrien määrä varmastikkaan jää kahteen.

Poissa Thyone

 • Tylypahkan oikea ottelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RainWolf2
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #22 : Maaliskuu 18, 2007, 18:42:11 »
Huonoa loppuratkaisua en kokonaisuudessaan osaa esittää, mutta osia mahdollisesta huonosta loppuratkaisusta on aivojeni perukoille kerääntynyt.

1) Harry löytää horcruxit vaikeuksitta, tuhoaa ne ja voittaa Voldemortin käden käänteessä, sillä Lilyn haudan takaa jälleen vaaran alla vahvistunut suojaus pitää tappokiroukset loitolla. Harry ei tietenkään käytä anteeksiantamattomia kirouksia, sillä se olisi laitonta. Ehei, hän survaisee urheasti Rohkelikon miekan Voldemortin lävitse (kaikki tämä on mahdollista, koska Harry on uskomattoman lahjakas velho). Kaikki kuolonsyöjät heittävät toki pyyhkeen kehään heti mestarinsa kuoltua, eivätkä edes suunnittele kostoa. Itse asiassa he tuntuvat kadonneen maan päältä samalla hetkellä Voldemortin kanssa.

2) Kolmikko jää henkiin, Ron ja Hermione menevät naimisiin ja saavat suloisen vauvan, joka ristitään Lilyksi (tai vaihtoehtoisesti Jamesiksi/Harryksi). Harrysta tulee lapsen kummi.
On otettava huomioon, että ollakseen huono tämä loppuratkaisumalli edellyttää, että a) Harry on voittanut Voldemortin, joka on nyt tuhottu ikuisiksi ajoiksi, sekä b) Harry on ylipäätään elossa.

3a) Ginny kuolee puolustaessaan Harrya, joskin Harry pääsee suuresta surustaan pikku kummilapsensa ansiosta helposti ylitse. Ron on niin riemuissaan perheonnestaan, ettei edes huomaa siskonsa nukkuneen pois (suhteellisen traagisesti ja väkivaltaisesti tosin).

3b) (vaihtoehto kohdalle 3a)) Voldemortin kuoltua Harry ryntää riemuissaan Ginnyn luokse, suutelee tätä intohimoisesti, he menevät naimisiin ja saavat sata lasta. Potterin perhe muuttaa asumaan Godrickin notkoon ja Harry käy joka päivä vanhempiensa haudalla ja itkee silmät päästään surien liian varhain loppunutta lapsuuttaan.
Draco jää nuolemaan näppejään (anteeksi, en voi sille mitään).

4) (kumoaa kaikki edeltävät kohdat) Harry keskustelee usean luvun ajan syvällisesti Voldemortin kanssa elämän tarkoituksesta, ystävyyden, rakkauden ja rauhan merkityksestä heidän elämässään, velhomaailman ja jästimaailman välillä vallitsevista kireistä suhteista sekä siitä, miten he voisivat siihen positiivisesti vaikuttaa. Voldemort myöntää olleensa kateellinen Harrylle, koska profetiassa sanottiin tämän olevan niin lahjakas, Harry myöntää, että on suhtautunut Voldemortiin turhan ennakkoluuloisesti, molemmat pyytävät toisiltaan anteeksi ja heistä tulee parhaat ystävykset (ehkä enemmänkin).
Tässä loppuratkaisussa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta muutama piku ongelma on: a) ei yhtään verta, anteeksiantamattomia kirouksia, särkyneitä romansseja eikä lohduttomia orplapsia, b) hahmot olisivat liian OOC, jotta tämä loppuratkaisu toimisi muuten kuin fanficissä ja c) (joka etäisesti liittyy edelliseen) miten hemmetissä Harry olisi saanut Voldemortin keskustelemaan kanssaan sivistyneesti (tai pikemminkin päin vastoin)?

Kuten ylhäältä saattaa huomata, vastustan 'onnellista loppua', yltiöromantiikkaa ja äärimmäisen ennalta-arvattavia 'juonenkäänteitä', kun taas toisaalta totaalista fanfiction-lopetusta, jossa Harry kuolee Dracon käsivarsille tunnustaessaan viimeisinä sanoinaan tälle rakkautensa, koska se vain ei sopisi kirjaan (ja mitä iloa fanfictionista sitten enää olisi). Loppu olisi täydellinen, jos kukaan fani ei olisi koskaan edes kuvitellut sellaista. Jos kukaan kolmikosta ei kuole sodassa, tai jos sotaa ei ylipäänsä tule, verenhimoinen fanityttö sisälläni itkee tuskan karvaita kyyneliä.

Olisi tietysti loistavaa, jos Harrysta päästäisiin eroon (ja samalla vaikka Chostakin) mutta kaikkea ei voi saada. Vai voiko?

practice random acts of kindness

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #23 : Maaliskuu 18, 2007, 19:25:58 »

Mutta koska Voldemortista EI voi tulla hyvää, ikinä kuuna maailmassa ei koskaan, niin sulkekaamme se pois.

Ilmaiset mielipiteesi absoluuttisena totuutena. Minua esimerkiksi raivostuttaa moinen, varsinkin, kun olen omasta puolestani täysin Voldemortin hyvyyden kannalla. Ymmärrän toki oman mielipiteen ilmaisemisen, mutta puhuessasi meistä monikossa saan sellaisen kuvan, että kyseessä on ainoa ja oikea totuus, josta kaikki ovat samaa mieltä.

// Minusta Voldemort ei ole yksi päähenkilöistä.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 22, 2007, 13:49:23 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
« Vastaus #24 : Maaliskuu 18, 2007, 19:33:50 »
Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Ohhoh, tälläistä väitettä en tajua lainkaan.


Hämmentävän paljon verenhimoisia ihmisiä tässä threadissa, jos todella olette sitä mieltä että Harryn täytyy kuolla varautukaa pettymään. Kirjailijoilla on muitakin keinoja saada aikaan emotionaalisesti tyydyttävä loppu kuin päähahmojen (ja tässä tapauksessa tarkoitan juuri niitä kaikkein tärkeimpiä päähahmoja) surmaaminen.

Tunnut olevan täydellisen varma, ettei kolmikolle tapahdu mitään? Voi olla, että sinä joudut pettymään. Sitä ei vielä tiedä.
Kuitenkin, hain tuolla lauseella sitä, että viimeisen kirjan loppu olisi erilainen ilman täysin ehjää kolmikkoa. Kaikkien kirjojen loppu on erilainen, en edes väitä muuta, mutta viimeisen kirjan loppu olisi erittäin erilainen. Että kaikki tyhmimmätkin (en yleistä ketään) tajuavat, että se on todella loppu. Tai että kaikki erottavat ykkös ja seiska kirjan toisistaan. Kirjoissa on aika lailla menty samaa kaavaa; ollaan vaarassa, mutta lopulta kaikki on yhdessä ja HENGISSÄ. Jos viimeisessä kirjassa se olisivat vaarassa, mutta lopussa joku/jotkut kolmikosta kuolee, olisi lähes mahdoton sekoittaa sitä sisällöltään johonkin muuhun potter kirjaan. Jonkun kuolema ei ole välttämätön, mutta näin ainakin varmistettaisiin ettei kirjasarjalle tule jatkoa. Ei Rown eikä kenenkään muun kädestä.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.