Kirjoittaja Aihe: Doctor Strange  (Luettu 3082 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Hämppyli

 • Näsäviisas-
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Doctor Strange
« : Lokakuu 27, 2016, 18:30:01 »
Totusti minä otan jälleen vastuulleni aloittaa uusimman MCU - leffan topicin ;)

Doctor Strange aukaisee Marvelin elokuvauniversumin (eli leffa on samaa jatkumoa kuin The Avengers jms.) uuden ulottuvuuden. Elokuva kertoo nerokkaasta, mutta ylimielisestä, neurokirurgi Stephen Strangesta (Benedict Cumberbatch), joka menettää käsiensä hienomotoriikan auto-onnettumuudessa. Epätoivoisesti parannuskeinoa etsivä Strange päätyy Nepaliin, jossa hänestä tulee mestarivelho Muinaisen (Tilda Swinton) ja hänen oikean kätensä Mordon (Chiwetel Ejiofor) oppilas. Strangen oppiessa hallitsemaan magiaa ja matkustamaan ulottuvuuksien välillä, Muinaisen entinen oppilas, Kaecilius (Mads Mikkelsen), suunnittelee Maapallon yhdistämistä tuntemattomien voimien hallitsemaan Mustaan Ulottuvuuteen. Elokuvan on ohjannut Scott Derrickson.

Aaah! Että oli kova leffa!

Joo, tarina oli toki oppikirja esimerkki supersankarin syntytarinasta, mutta tunnelma ja visuaalinen tyyli olikin sitten käännetty niin täysillä kaakkoon, että  tämä erottuu hyvin edukseen. Hiljattain ostin (niin ikään hiljattain julkaistun) Doctor Strange Omnibuksen, joka sisältää mukavan satsin Stan Leen ja Steve Ditkon (Tohtori Oudon luoneet sarjakuvatekijät) tarinoita, ja leffan tekijät ovat hyvin vanginneet Ditkon kuvituksen hulluuden. Kaikki muut fantasialeffat jäävät todella vaisuiksi vertailussa.

Yksi monista epäsuosituista mielipiteistäni on, että Benedict Cumberbatch on yliarvostettu näyttelijä. En ole koskaan nähnyt tältä roolisuoritusta joka olisi rehellisesti hyvä tai ei olisi kenen tahansa muun näyttelijän saavutettavissa... paitsi nyt. Mies oli täydellinen Tohtori Outo, hienovaraisimpiin manerismeihin asti. Muutkin näyttelijät olivat pääasiassa kiitettäviä ja odotan mielenkiinnolla Mordon tulevaa kehitystä. Rachel McAdams meni vähän roolissaan hukkaan, mutta enpä oikeastaan osaa sanoa olisiko hahmoa pystynyt luontevasti liittämään isompaan rooliin tarinassa.

Minä muuten aion hieman puolustaa Kaeciliusta, jonka moni jo epäreilusti lynttää MCU:n huonojem pahisten joukkoon. Ei hahmo nyt missään nimessä ollut ihmeellinen eikä tästä kerrota paljon, mutta se mitä tästä kerrottiin yhdistettynä Mads Mikkelsenin hienovaraiseen ilmehdintään muodostaa selkeän kuvan hahmon motiiveista ja minusta tästä voisi tehdä erilaisia tulkintoja. Kyllä tämä minusta ansaitsee päästä sinne pahisten keskikastiin.

Doctor Strange ei ole missään nimessä MCU:n paras leffa, mutta uskaltaisin sanoa, että kyllä se jonnekkin 6 tai 7 parhaan joukkoon ansaitsee päästä. On se minusta ainakin MCU:n paras origin - leffa ekan Kapun kanssa. Kannattaa käydä katsomassa!
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 27, 2016, 19:00:11 kirjoittanut Hämppyli »
"If we're going to be damned, let's be damned for what we really are."

Captain Jean-Luc Picard

Poissa Gil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LightHowl8815
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Doctor Strange
« Vastaus #1 : Lokakuu 30, 2016, 02:25:19 »
Kävin katsomassa elokuvan keskiviikkona. Pidin elokuvaa ihan hyvänä sarjakuva leffana. En osaa sanoa miten vertautuu sarjiksiin koska niitä en ole lukenu. Odotan kyllä mielenkiinnolla miten jatkossa käy.

Poissa Nordamien

 • Laitapuolen hyökkääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Doctor Strange
« Vastaus #2 : Marraskuu 20, 2016, 03:42:55 »
Olihan tuo yllättävän hyvä elokuva. Näyttelijäsuoritukset oli vähintäänkin kelvollisia, ainoa noista isommista rooleista mitkä eivät oikein iskeneet oli Mads Mikkelsenin ja Tilda Swintonin suoritukset. Mikkelssen, äh, en osaa edes sanoa mikä siinä rasautteli rusinoita, mutta ei vaan toiminut meikäläisen silmissä. Ehkä se liiallinen ilmeettömyys tai joku siinä vaan häiritsi. Swintonin veto taas, empä tiedä, jotenkin se oli vaan aika epäuskottava ja epämääräinen hahmo. Kaikki muut sentään oli varsin oivia rooleissaan, Benedict Cumberbatch oli omalla kömpelöllä tavallaan jopa hauska ja olihan se kertakaikkisen mainiota seurata supersankaria, joka sai voimansa tekemällä lujasti töitä ja opiskelemalla ahkerasti x) Kun vertaa näihin, jotka saavat voimansa vähän vahingossa niin olihan tämä melko tuoretta toimintaa. Muutenkin tuo toi nyt pitkästä aikaa jotain uutta tuonne Marvelin universumiin, kun hahmo on uusi ja jokseenkin irrallaan noista muista, varsinkin tuosta Avengersien kohkaamisesta.

Itse leffa oli kyl mainio, semmoinen 4/5 pätkä, ensi-illassa kävin tuon katsomassa ja missasin alusta 3-10 minuuttia kun oltiin hippasen myöhässä näytöksestä. Mutta eipä siinä nähdäkseni mitään oleellista ohitse mennyt. Leffassa erityisesti säväytti erikoistehosteet, oli pitkästä aikaa ilo katsoa 3D-elokuvaa semmoisen tunteen kera, että tässä nyt kokee jotain sellaista mitä ei normileffassa koe. Melkomoista tykitystä ja kun vähän kaikki liikkui ruudulla ja hypeltiin ajassa, ulottuvuudessa ja avaruudessa niin visuaalinen puoli piti olla just noin timanttinen kun se oli. Juoni nyt oli aika perinteinen origin -story, mutta varsin laadukas sellainen. Pahis, Mikkselsenin näyttelemä kaveri, oli omasta mielestäni aika tylsä, mutta se päämölli oli sitten varsin päheä tapaus omalla tavallaan. Odottelen miten tämä Tohtori saadaan nivottua tuohon versumiin mukaan, toivottavasti hyvin, koska tuo versumi jos mikä kaipaa hahmon, jolla on karismaa ja älyä enemmän kun kiiltokuvapoikamaista täydellisyyttä.
I hate hippies, those basterds ate mah cookies !