Kirjoittaja Aihe: Soitatko mitään? Vol. 2  (Luettu 51585 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Angel of death

 • Senbonzakura
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Whiskey lullaby
  • Deviantart account
Soitatko mitään? Vol. 2
« : Tammikuu 26, 2007, 17:01:58 »
Edellinen topic pursusi jo yli äyräiden joten aloitetaanpas puhtaalta pöydältä.

Eli mitä soitinta soitat ja kuinka kauan olet soittanut kyseistä soitinta?
Mikä viehättää juuri kysesessä soittimessa ja miksi valitisit juuri sen?
Oletko ajatellut, että kyseisen soittimen soittaminen voisi olla sinulle sopiva ammatti?

Keskustelua kaikesta aiheeseen liittyvästä ja lisäkysymyksiä saa heitellä toisille jos jotain tulee mieleen kunhan ne liittyvät sitten tähän aiheeseen. Mielipideasioista ei kiistellä vaan keskustellaan sivistyneesti kuten olette hienosti tähänkin mennessä tehneet. Myöskään pelkkää listausta ei sitten ruveta tekemään koska sehän on tunnetusti sääntöjen vastaista. Sellaiset viestit poistetaan armotta.

Nyt areena on teidän vuotislaiset ja mukavia keskustelutuokioita aiheen parissa. :)
Aishi ai sarete kono inochi wa memory de saite - I'll protect my memories of how I loved and was loved

Kukkelikuu

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #1 : Tammikuu 30, 2007, 09:07:37 »
No minä soitan harmonikkaa, siis sellaista laatikkomaista soitinta, jos joku ei tiedä..?
Olen soittanut sitä jo... melkein kuusi vuotta. Mitä tähän vielä piti kertoa? Ai niin, harmonikassa viehättää minusta se, että sillä voi soittaa tosi monenlaista musiikkia. Se vaikutti minusta tosi kiinnostavalta soittimelta heti alusta asti. Olen joskus ajatellut, että voisin alkaa opettaa kyseisen soittimen soittoa.

Minulla on vaihtunut opettaja muutaman kerran. Ensin aloitin yhdellä opettajalla, sitten menin toiselle, ja nyt olen taas sillä alkuperäisellä... Lisäksi käyn myös kesällä Ullavassa soittamassa semmoisella kuvataide- ja musiikkikurssilla. Siellä on ihan oma opettaja... Mutta nyt lopetan tämän päättömän höpisemisen!

Kirjoitelkaa kaikki tännekkin! Tää on vielä aika tyhjä.. :o

Linda

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #2 : Tammikuu 30, 2007, 11:43:29 »
Heei, täälläkin yksi harmonikansoittaja. Soitellut olen vasta neljä vuotta, mutta kyllä minä sen soittimen jotakuinkin hallisten. Olen ihan pienestä musiikkileikkikoululaisesta asti tiennyt mikä harmonikka on, mutta ei ole pahemmin kiinnostanut. Sitten hieman vanhempana jossain konsertissa näin erään tytön soittavan harmonikkaa erittäin taitavasti ja ihastuin heti ajatukseen että itsekin joskus oppisin. Konservatorion testit läpäistyäni aloin käymään soittotunneilla viikottain. Soitan siis Porin konservatoriolla tällä hetkellä, mutta opettajani ei ole vielä kertaakaan vaihtunut lukuun ottamatta erästä sairaslomaansa, jolloin häntä tuurasi eräs sijainen.
Harmonikassa minua harmittaa todella muiden suhtautuminen ja mielikuvat tähän soittimeen. Olen kokenut paljon aliarvostusta harmonikkaa kohtaan, joka todella ärsyttää. Mutta kaikilla on mielipiteensä, minkäs silel mahtaa.
Ammattia en ole vielä harkinnut, niin alussa vielä olen. Korkeintaan ensi kesänä tienposkeen soittelemaan laatikko auki... ;)

Poissa Qamra

 • wicked
 • Vuotislainen
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #3 : Tammikuu 30, 2007, 20:27:26 »
Minä olen harrastanut viulun soittoa about kuusi vuotta ja pianoa olen soittanut pari vuotta. Minua opettaa molemmissa sama yksityinen opettaja, mikä sopii minulle hyvin.

Aloitin viulun soittamisen pääasiassa sen takia, että mummini oli itse aina halunnut soittaa viulua, (mutta koska heidän kotikylässään ei ollut kuin pianonsoitonopettaja, joutui hän sitten soittamaan pianoa) ja koska se ei sitten onnistunut hän lupasi vuosia myöhemmin kustantaa minun soitonopiskeluni, jotta minä voisin sitten toteuttaa edes yhden hänen unelmistaan ^^.
Soitin parisen vuotta erään iäkkäämmän naisen ohjauksessa, mutta jotenkin minuta tuntui ettei hän oikein pitänyt minusta, koska olin niin "vanha" (viulun soittaminenhan aloitetaan yleensä jo neljä vuotiaana -ainakin hänen mielestään- ja minä olin jo -mitä? neljäsluokkalainen!). No siinä sitten soittelin pari vuotta tämän rouvan tiukan komennuksen alaisena, enkä voi sanoa liiemmin nauttineeni soittamisesta. Viulun soittohan on suurinpiirtein pari ensimmäistä vuotta sellaista, että soitetaan vain jotain typeriä lastenlauluja ja asteikkoja. No, ne eivät oikein innostaneet minua. Lopulta tämä opettajani ilmoitti, että minun on siirryttävä jollekin toiselle opettajalle, sillä hän ei halunnut opettaa niin isoa oppilasta enää. Hän kertoi minulle, että voisin hakea erääseen musiikkiopistoon (Juvenaaliaan minulla ei kuulemma ollut toivoakaan) tai eräälle hänen entiselle oppilaalleen.

En sitten päässyt musiikkiopistoon, joten päädyin uudelle opettajalle, joka osoittautui aivan mahtavaksi tyypiksi ja todella reiluksi! Hänen kanssaan soittaminen tuntui aina aivan uskomattoman hauskalta, joten olin todella surullinen kun hän muutaman vuoden jälkeen ilmoitti muuttavansa ja hänen eräs ystävänsä tulisi opettamaan minua.
Hänen ystävänsä oli myös todella mukava, muttei mielestäni koskaan korvannut toista opettajaani, joten kun hän muutti takaisin paikkakunnallemme siirryin muutaman mutkan kautta takaisin hänen opetukseensa.

Nykyään nautin viulunsoittamisesta valtavasti, sillä minun ei tarvitse enää soitella niin paljon niitä suuresti inhoamiani asteikkoja vaan voin soitella kunnon konserttoja ja ns. "oikeita" kappaleita =).
En voisi kuvitella viulunsoittoa ammatikseni, sillä vaikka sen soittaminen onkin jotain ihanaa, en silti uskoisi kykeneväni opettamaan sen soittamista tai soittamaan missään orkesterissa. Opettajani kyllä sanoo minulle usein, että jos viitsisin harjoitella enemmän minusta tulisi todella hyvä soittaja, mutta minulle viulunsoittaminen on vain rakas harrastus ei sen enenmpää.

Pianoa olen soittanut parisen vuotta, mutta katson olevani siinä melko hyvä ja edistyväni nopeasti, tunsinhan minä jo kaikki nuotit yms. viulun kautta jo ennestään. Jos lähtisin vertailemaan kahta täysin erilaista soitinta, pianoa ja viulua, sanoisin kyllä pianon olevan jollakin tavalla minulle helpompi soitin. Tai ei nyt sillä tavalla helpompi, mutta sillä voi mielestäni aika pian aloittamisen jälkeen soittaa ihan oikeita kappaleitakin, viululla ei voi. Tosin pianossa minulle tuottaa suunnatonta vaivaa vasenkäsi ja vasemman käden nuotit, viulussahan ei ole mitään sen tapaistakaan. Joskus olen kyllä meinannut niiden takia repiä hiukset irti =)!

Mutta yleisestiottaen soittaminen on aivan mahtavaa, ja on ihanaa huomata kuinka on edistynyt, vaikka aina ei tunnukaan siltä ^^!

//: Ja älkäänyt käsittäkö minua väärin, kun tuolla ylhäällä puhuin ensimmäisestä opettajasta, ei hän mikään hirviö ollut, hänellä oli vain omat vahvat mielipiteensä ja opetus tyylinsä. Kyllä hän ihan mukava oli!

Mindezu

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #4 : Helmikuu 03, 2007, 14:18:38 »
Soitin noin 5 vuotta pianoa, aloitin joskus 8 vuotiaana. Soittaminen kuitenkin jäi, kun opettaja oli niin yksitoikkoinen ja ärsyttävä, enkä oikein inspannut itseäni harjoittelemaan soittoläksyjä, joten tunneilla tuli nuhteita. Kyllähän pari mukavaa kipaletta opin soittamaan (tosin olen jo unohtanut ne). Olihan pianon soittaminen ihan mukava harrastus, kaverinikin kävi samoilla tunneilla, joten ei yksin siellä tarvinnut olla. Ei se sitten ollut oikein minun juttuni.

Nyt sitten pari vuotta sitten aloin kiinnostumaan kitaran soitosta. Soittelin sitä pari kertaa ala-asteella musiikintunneilla, ja se tuntui äärimmäisen vaikealta. Päätin silti olla sisukas ja yrittää edes. Sitten menin yläasteelle, ja siellä alettiin soittamaan kitaraa. Soitettiin syksystä joulun yli, ja opin siinä sitten kaikki soinnut ja tuollaiset. Sitten olin kitaransoittokoe, sain ysin ja olin seitsemännessä taivaassa. Mutta ei sekään sitten ollut minun juttuni.

Tällä hetkellä en soita mitään.

Kommando

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #5 : Helmikuu 09, 2007, 19:40:01 »
Minä olen ennen kaikkea laulaja, mutta olemattomasta mikistä ei ole ystäväksi, ja sen vuoksi soitankin kitaraa. :) Kitaristiksi en itseäni kutsu (kuten mainitsin, olen laulaja henkeen ja vereen), mutta soitto kulkee ja teen biisejä bändilleni yhdistämällä kitaraa sanoituksiin.

Ennen kitaransoitto ei kiinnostanut pätkääkään. Kaverini soitti kitaraa, enkä oikeastaan tajunnut, mikä siinä viehättää. Kasiluokan alettua valinnaismusiikki osoittautui niin kivaksi, että aloin enemmän tai vähemmän hellävaroen kinuta itselleni kitaraa, ja tuossa syksyn mittaan sen sainkin (saanko esitellä: PJ, Paavo Johanna, palveluksessani). Eli varsinaisesti olen soittanut kitaraa puolisen vuotta, omin voimin, eli en käy tunneilla. Opettelu on kivempaa omaan tahtiin - silloin, kun siltä tuntuu.

Kitarasta ei ole ammatikseni, sillä jos tulevaisuuteni on musiikissa, paikkani on mikin takana. Se on kuitenkin erittäin tärkeä, sillä millä muuten tekisin biisit bändille? Sitä paitsi soittaminen on nykyään niin olennainen osa tavallista ajanviettoani, ettei siihen edes kiinnitä huomiota sen enempää kuin dataamiseenkaan. :D (Ja sehän tiedetään, miten käy, kun koneelle istuu "hetkeksi".)

Koskettimiakin olen joskus rämpytellyt, mutta itsekseen opettelu ei ole niin helppoa kyseisen soittimen kanssa, joten nykyään käytän koskettimia vain saadakseni rumpukompin taustalle soittaessani kitaraa. :p

"Mä en ookaan mikään kitaristi, mä oon laulaja" on hyvä repliikki taitojen puolustamiseen. :D

Bridget

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #6 : Helmikuu 14, 2007, 16:23:56 »
Minä soitan pianoa nyt viidettä vuotta konservatoriossa. Aloitin sen ihan alunperin viisivuotiaana kansalaisopistossa, joten nyt yhteensä on tullut kymmenen vuotta. Suoritan silti vasta 3/3 tutkintoani. Opettajanani on virolainen (erittäin vaativa ja omalaatuinen) nainen, joka haluaa tehdä tämän viimeisen tutkinnon "täydellisesti". (:

Äiti halusi meille silloin aikoinaan pianon, kun oli ite nuorena soittanu. Minulta sitten kysyttiin, että haluanko ruveta käymään pianotunneilla ja kiljuin että en varmasti. Äiti silti jotenkin salakavalasti ilmoitti minut sinne tunneille ja kun olin siellä pari kertaa käynyt pidinkin siitä tosi paljon. Sillä tiellä edelleen. (:
Piano on monipuolinen soitin. Sillä voi soittaa ns. orkestraalisesti, (en oo yhtään varma tuosta sanasta) eli sillä tavalla, kuin korvaisi monta soitinta yhdellä. Esimerkiksi vasemmalla bassoääniä ja oikealla sitten niitä sooloiluja.
Monet myös sanovat, että pianoa on helppo soitin ja siksi sitä soittaa niin moni. Se ei ole ollenkaan totta. Pianistien täytyy seurata kahta nuottiriviä eri nuottiavaimilla. Eikä ole kyse siitä että sormilla vain painellaan koskettimia mahdollisimman nopeasti ylös alas. Hidaskin kappale voi olla mielettömän vaikea soittaa, sillä oikea tapa "ottaa" nuotti on hankalaa. Jos näkee paperilla vain mustaa valkoisella ja runnoo kauniin kehtolaulun läpi konemaisesti, ei tulos voi olla kovin hyvä.
JA (opettajan sanojen mukaan) pianonsoittaja on lavalla aivan yksin. Puhaltimien ja jousisoittimien soittajilla on lavalla tukenansa (ainakin yleensä) säestäjä. Tämä ei minun mielestäni niin suuri juttu ole, mutta..noh, on siinä jokin ero.

Osaan soittaa jotenkuten bändisoittimia, mutta mikkiin laulamisesta minulla on aina ollut kammo. Ehkä sen vielä joskus voitan.
Haluaisin ottaa toiseksi soittimeksi saksofonin, mutta siihen vanhemmat ei vielä ainakaan oikein suostu.
Soittamisesta voisi hyvinkin tulla minulle ammatti. Olen näillä näkymin menossa musiikkilukioon yläasteen jälkeen. En osaa oikein muutakaan ammattia itselleni kuvitella kuin joku musiikkiin liittyvä.

Parasta soittamisessa on minun mielestäni esiintyminen kovan harjoittelun jälkeen. Siitä tulee mielettömän hyvä olo jos on onnistunut hyvin hirmuisen jännityksen jälkeen. (:

willy

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #7 : Helmikuu 15, 2007, 21:38:38 »
No, tällähetkellä soitan rumpuja, olen vielä täysaloittelija ja kotiin saatiin rummut vasta vähän alle viikko sitten. Eli todellatodella aloittelija olen, ja vielä ainakin tällähetkellä itseoppinut (Leevi Leppäsen Rokkaavat Rummut kirjasen omistan mistä luen nuoteista ja sitä kautta opettelen), mutta aijon kyllä pyrkiä jonnekkin ihan kunnolla opettelemaan, tai sitten hommaan yksityisopettajan. Tai jotain.
Rumpujen soitto on ihanaa (niiden järjetön hakkaaminen, hyvää kiukunpurkausta ja no tietenkin ihan kunnon soitto), olin haaveillut siitä jo kauan, mutta vasta tänä keväänä sain jotain aikaiseksi. Rummut on tällä hetkellä vielä talossa niin että ääntä lähtee kyllä vähän liikaakin ja se kuuluu ympäri taloa, mutta piakkoin siirretään autotalliin, kunhan saadaan vähän siivottua.
Voi kun kaduttaa etten jo ihan pienenä aloittanut rumpujen soittoa, olisin nyt jo varmasti joku mestari.

Ala-asteella soitin pianoa jokusen vuotta, en ole varma, ei oikein muistikuvaa, mutta luulisin että vähintään 2-4 vuotta ainakin, opettajakin vaihtui sen verran. Osaan vieläkin soittaa jotain, ja sekin ihan kivaa se, tosin silloin se tuntui hirveältä kidutukselta koska en yhtään tykännyt (: Jotkut sanovat pianon soittoa hirveän vaikeaksi, kun pitää kummallakin kädellä seurata koko ajan, mutta ei se minusta tunnu yhtään vaikealta. No kai se nyt siitä johtuu että osaan kaikki nuotit ja olen soittanutkin pianoa, niin ei sitä noin vaan unohda.

En usko että musiikista tulee minulle ammatti. Olen nyt peruskoulun yhdeksännellä ja ihan tavalliseen lukioon olen menossa. Kyllähän musiikki kiinnostaa, ei siinä mitään. Mutta esimerkiksi kitaraa en osaa soittaa yhtään enkä tajua siitä yhtään mitään (ei se oikein kiinnostakkaan hirveästi, hööm ^^') ja aika paljon juttua kuullut että jos musiikkialalle menee niin plussaa vaan enemmän mitä enemmän erilaisia soittimia hallitsee.. bändissähän olisi kyllä hieno soittaa.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2007, 20:22:57 kirjoittanut willy »

merisiili

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #8 : Helmikuu 16, 2007, 16:33:17 »
Soitan pianoa Juvenalian musiikkiopistossa. Oon soittanut sitä jo noin 6½ vuotta. Käyn nykyään viikossa omalla tunnilla, teoriatunnilla, yleisen musiikkitiedon tunneilla ja noin joka toinen viikko duosoittotunnilla, plus sitten tiukempi harjoittelu esim. konsertin lähestyessä.  Se on aika paljon, kun pitäisi vielä harjoitella ja tehdä kouluhommat. Välillä sitä jaksaa, välillä ei. Nyt mulla on sellainen aika innostunut kausi. :)

Mulla on aina ollut kivoja opettajia, paitsi en tykännyt yhdestä teorian opettajasta, koska se oli hirveän aggressiivinen ja ilkeä. Ainakin kun sille päälle sattui...

Mulla oli viikko sitten konsertti, jossa soitin kaverin kanssa kahdella pianolla, molemmille yksi piano. :D Se meni tosi hyvin, ja sain siitä vähän potkua harjoitteluun.

Cembaloa olisi kiva kokeilla, tai klarinettia.

Oon myös saanut kavereita musiikkiopiston avulla. Tosi hyviä tyyppejä! :DD

Mutta, tsemppiä vaan kaikille soittamiseen!

Chinese

 • Ankeuttaja
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #9 : Helmikuu 16, 2007, 20:47:36 »
Minäkin soitan pianoa. Aloitin pianon soittamisen kolmannella äidin toivomuksesta. Sittemmin innostuin siitä itsekkin ja nautin siitä aivan mielettömästi!  Sain juuri uuden piano-opettajan, joka on juuri muuttanut omaan asuntoosa eikä siksi vielä ole hankkinut ihan kunnon pianoa ja on ihan huippu. Nykyään saan päättä kappaleet, joita soitan ja haluan oppia soittamaan. Tänään minulle jopa valkesi kunnolla sointujen salat, nyt tiedän miten C7 soitetaan.

Poissa Thyone

 • Tylypahkan oikea ottelija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: RainWolf2
 • Tupa: Luihuinen
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #10 : Helmikuu 17, 2007, 09:45:51 »
Soitan selloa, syksyllä 11 vuotta tulee täyteen. Pakko on sanoa, että soitan vasenkätisesti (eli sillailla 'väärinpäin'). Sello on minusta sekä ulkoisesti että ääneltään todella ihana soitin, ja sen nyt vaan tulin aloittaneeksi kun serkkukin soitti ja serkun isä. Olisin kaksivuotiaana halunnut aloittaa, mutta äiti onnistui hillitsemään vimmaani kaksi vuotta. Sitten se kai antoi periksi :)

Juu, olen harkinnut ammatiksi tätä, harkitsen itse asiassa edelleen. Katsotaan nyt kuitenkin ensin mihin asti pääsen, en mie nyt kuitenkaan niin uskomattoman erityisen hyvä sellisti ole.

Tolppaykkösen tein juuri tässä pari päivää sitten, tarkemmin sanottuna torstaina. Opettajani haluaa, että pyrin Sibelius-akatemiaan nuorisolle. Itse en ole ollenkaan varma pystynkö siihen.

Jos en soittaisi selloa, niin soittaisin varmaan fagottia. Sitä olisi ihana soittaa esim. kakkossoittimena, mutta on kaksi estettä. Ensinnäkin minulla ei ole aikaa soittaa kahta soitinta, yksikin vie jo kaiken jäljellä olevan ajan, ja toiseksi röörihelvetin takia fagottia ei oikein voi soittaa  kakkossoittimena kuin vaan niin kauan kun opettaja tekee röörit. Näin siis sanoo äitini (huilisti). Voi olla että kokeilen silti fagottia.

Ei kai minulla muuta. Öh, Bachin soolosarja 5 c-molli on heveintä heviä ja parasta musiikkia tässä maailmassa. Joo joo, kyllä minä sitä vielä joskus soitankin :D
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 11, 2007, 18:35:24 kirjoittanut Thyone »
practice random acts of kindness

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #11 : Helmikuu 17, 2007, 16:07:45 »
Viulua. Se on aina ollut suosikkisoittimeni, paitsi lumoavan kauniin äänensä, myös sen palkitsevuuden takia. Olen soittanut viulua jo noin 10 vuotta ja olen edennyt helpoista pikkukappaleista vaikeampiin, kuten Sibeliuksen, Beethovenin, Mozartin, Tsaikovskin, Brahmsin ja Mendelssohnin konserttoihin. Virheitähän tulee yhä, enkä miksikään virtuoosiksi itseäni missään nimessä sanoisi, mutta soittaminen on minulle tärkeätä ja kuten sanoin, se on palkitsevaa, kun osaa itse soittaa rakastamiaan kappaleita. Olen myös kokeillut poikkihuilua, mutta en ole siinä yhtä taitava kuin viulussa, vaikka huilukin on yksi lempisoittimiani.

// Ai niin, jep, soitanhan minä pianoakin.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 21, 2007, 17:55:07 kirjoittanut castlevania »
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #12 : Helmikuu 20, 2007, 16:30:47 »
Pianisteja täälläkin ollaan.
Pianossa ei oikeastaan ole mitään viehättävää, vaan pellkkää huvia minulle.Kotona vaan pianoa pimputtelen en ole halunnut lähteä mihinkään opistoille, ei niitä sellaisia täällä olekaan:/vuotta täyteen, tai oikeastaan 3 ½.Noino vuosina olen sitä kauhistellut, että kuinka jaksan soittaa noin pitkävetistä soitinta, mutta kyllä.

Jaa kuinka kauan? Kohta 4 vuotta tulee täyteen, tai oikeastaan 3 ½., Tekisi mieli joskus heittää kirja päin seinää, kun soitto ei mene niin kuin haluaisi. Mutta sitten kun on päässyt hyvin alkuun ja osaa perusjutut, kyllä sitä sitten soittaa.

En voisi kuvitella tulevaksi ammatikseni pianistia.Se ei vaan sovi.Tai kyllähän sitä voisi joskus vähän vanhempana harkita, kun sen osaa..

Ja viimeiseksi Chinese, paljasta minullekin miten se C7 soitetaan, omasta paperistani en sitä löydä:)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2007, 19:09:21 kirjoittanut Nimue »
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #13 : Helmikuu 21, 2007, 23:11:46 »
Ja viimeiseksi Chinese, paljasta minullekin miten se C7 soitetaan, omasta paperistani en sitä löydä:)

En ole Chinese, mutta saan kai silti vastata...? :) Itse ainakin soitan kyseisen soinnun samoin kuin C:n, mutta sitten siihen lisätään vielä B (siis toisin sanoen alennettu H..). Noin minä sen ainakin olen aina soittanut ja ihan järkevältä kuulostaa. Piti kyllä käydä ihan kokeilemassa, sillä en koskaan soittaessani katso mitä painelen...


//Muoks.
Steelsheen, kiitos oikaisusta, ajatusvirhe.. :) Tietenkin se on alennettu H.. Korjasin. Eihän sitä nyt 13 vuoden pianonsoiton jälkeen voi nuotteja vielä muistaa. :)
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 27, 2007, 22:45:05 kirjoittanut Nemorosa »

Poissa Monartha

 • seitsemäs
 • Vuotislainen
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #14 : Helmikuu 21, 2007, 23:44:33 »
-
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 30, 2018, 21:54:56 kirjoittanut Monartha »

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #15 : Helmikuu 25, 2007, 13:38:56 »
Juu-u, olen soittanut rumpuja muutaman vuoden, bassoa osaan soittaa (en erityisen hyvin mutta kuitenkin) pianoa olen soittanut ala-asteelta yläasteen seiskalle, silloin lopetin. Meillä on kotona aika paljon soittimia(rummut, basso, kitara, koskettimet, urut, NOKKAHUILU!), enää en soita juurikaan, olen enemmän keskittynyt toiseen unelmaan ompelijana/vaatesuunnittelijana.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Aaveenlapsi

 • Ankeuttaja
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #16 : Helmikuu 25, 2007, 13:43:30 »
Minä soitan huilua, siis poikkihuilua ja siinä ohessa käyn teoriassa. Huilua olen soittanut kohta kaksi vuotta, kohta vuoden musiikkiopistossa. Aluksi ajattelin että en jaksaisi harjoitella yhtään. Meinasin jo lopettaakin, mutta yritteliäisyys kannatti. Harjoittelen kahdesti viikossa ja laulut vaikeentuvat koko ajan.
Pidän huilun äänestä, sellaisesta keijukaismaisesta ja kepeästä. Huilu on myös siitä hyvä ettei se ole tonnin painoinen.
Pianoakin soittelin ala-asteen alussa, mutta kyllästyin kävelemään kaksi kilometriä koulun jälkeen, olinhan vasta kahdeksan. Joten sitten lopetin sen. Adjö.

Drucella

 • Ankeuttaja
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #17 : Helmikuu 25, 2007, 14:59:22 »
Minä olen soittanut pianoa 7-8 vuotta Musiikkiopistossa. Monia järkyttää se, että inhoan pianonsoittoa ja olen halunnut lopettaa sen viimeiset neljä vuotta. (Äitini tähän on taas vaikuttanut, siis pakottanut) Osaan mielestäni soittaa pianoa tarpeeksi hyvin, en ole ajatellutkaan musiikkiuraa, mutta opettajani kehuu joka tunnilla sitä kuinka hyvä olen.

En silti saa aikaiseksi sitä, että läpäisisin 2/3 tai 3/3. Ne, jotka käyvät musiikkiopistoa, tuntevat tämän teoriakäytännön. Niillä tunneilla olikin ihan hauskaa, ryhmissä kun oltiin, ja sen puolen olenkin läpäissyt. Mutta pianonsoitto ei vaan iske.

Kaikki tuntuvat painostavan minua soittamaan, vanhemmat, sisaret, kaverit... se vaan ei tunnu yhtään kivalta. Aionkin nyt tänäkeväänä todellakin lopettaa tuon itseni kiduttamisen, ja keksiä jotain muuta.

Poissa Steelsheen

 • Narsissisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • not your girl
  • Imaginary
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #18 : Helmikuu 27, 2007, 17:36:17 »
...Itse ainakin soitan kyseisen soinnun samoin kuin C:n, mutta sitten siihen lisätään vielä B (siis toisin sanoen ylennetty H..).
<niponipo>Se H on alennettu. Ja seiskan jälkeen voi ryhtyä pohtimaan sellaisia ihanuuksia kuin maj7-soinnut :D </niponipo>

Juuh. Meet Steel and her piano.

Olen siis soittanut pianoa kohta kymmenen vuotta. Tunneilla aloin käydä samaan aikaan kun aloitin koulun, mutta äidin ansiosta osasin jo silloin lukea nuotteja ainakin jossain määrin. Piano minulle ostettiin noin puolentoista vuoden harrastuksen jälkeen (käytettynä, ja oli 8 vuotta virittämättä, virittäjä kävi ja sanoi että se on vain vähän pois vireestä ^^).
Miksi, sitä en osaa sanoa. Meillä oli sellainen sähköpianohökötys kotona, ja taisin osoittaa musikaalisuutta jo aika varhain, ja sitten minut vain lykättiin pianotunneille. Vihasin ensimmäistä opettajaani, toinen menetteli. Neljän kansalaisopistovuoden ja 1/3:n jälkeen siirryin musiikkikoulun opiskelijaksi. Sielläkin inhosin ensimmäistä opettajaani sydämeni pohjasta. Seuraava taas oli aivan ihana, nykyinen menettelee.

Olen suorittanut tähän mennessä vain 2/3:n, ja olen yleiseen tasooni nähden pahasti jäljessä (2/3:ssa taisi olla yksi IIa-tason kappale...); 3/3 on edessä muutaman viikon päästä. Huojentavaa kyllä saada se tehtyä, sitten ei tarvinne enää stressata. Teoria on suoritettuna, yleinen musiikkitieto vielä toivottavasti ensi vuonna niin pääsen siitäkin eroon.

Tällä hetkellä suhtaudun soittamiseeni kovin ristiriitaisesti, motivaatio on aika alamaissa, mutta en voisi kuvitellakaan vihaavani itse soittamista. Tulkinnasta on tullut kehuja, tekniikasta puolestaan ei ole kukaan uskaltanut moittia, vaikka minun soittotekniikkani on jotain niin karmaisevaa. Haluaisin jatkaa, mutta toisaalta en kuitenkaan.

Pianistin ammattia en ole koskaan vakavissani harkinnut, opettajaksi minusta ei puolestaan ole. Musiikkiin liittyvä ammatti on ollut haaveissa, joko sitten laulusta tai kirkkomusiikista, mutta taitavat jäädä tulevaisuudessakin haaveiksi.

Olen kuitenkin aikanani soittanut myös kaksi vuotta viulua, käyn laulutunneilla, ja osaan vähän kitaraa, harmonikkaa ja rakasta nokkahuilua. Pianon viehätys on varmaan osin juuri siinä, että sillä saa niin monta ääntä yhtäaikaa aikaan, viuluun kyllästyin melkein heti, kun ei ollut ketään säestystaitoista. Harmonikassa olisi vähän sama juttu, silläkin voi soittaa ihan yksin ja se kuulostaa hyvältä.

//Editointia vuoden päästä, ihan kuin ketään kiinnostaisi, mutta sain silloin pianon 3/3:n läpi yhtä vaille täysillä pisteillä, vaikka tyrinkin mielestäni reippaasti enemmän kuin 2/3:ssa ^^
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 19, 2008, 16:12:42 kirjoittanut Steelsheen »
"If people don't know what you're doing, they don't know what you're doing wrong."

Poissa Lime

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: WitchWillow21467
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #19 : Maaliskuu 05, 2007, 13:34:41 »
Minäkin soitan pianoa. Oon käyny pianotunneilla n. 4 vuotta, mut oon kotona soitellu pianoa jo ihan pienestä asti. Siellä tunneilla on tylsää. Ne laulut mitä se ope antaa ovat todella rasittavia. Eikä se opettajakaan ole mikään mukavin. Lopetan ehkä nuo tunnit keväällä.

Kotona soittelen myös rumpuja ja kitaraa. Molempia oon opetellu itse soittamaan (mitänyt ollaan vähä koulussa soitettu). Mulla on akustinen kitara. Haluisin sähkökitaran, koska siinä on pienemmät kielien välit. Mun akustisessa on niin isot välit, että en saa kunnolla otettua kaikkia sointuja.
You don't know anything yet
about the dreams I have.

McAny

 • Ankeuttaja
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #20 : Maaliskuu 06, 2007, 22:17:55 »
Rumpujen soittoa. Olen aina innostunut niistä, ja vihdoin sain ne syntymäpäivälahjaksi helmikuussa. Nyt olen ahkerasti soitellut (en käy kyllä missään tunneilla...), mutta saan vain silloin, kun vanhemmat ovat töissä, etten häiritse heitä. Joka päivä en kuitenkaan ehdi soittaa. En ole koskaan oikeastaan käynyt millään rumputunneilla, vaan olen varmaankin joku luonnonlahjakkuus ym. muuta, sillä olen osannut ne hommat ilman harjoitteluja. (Itserakastako?) Muistan, kun pienempänä tein laatikoista rummut. Hahha. Nyt asian miettiminen naurattaa, mutta silloin ei ollut mitään muutakaan mihin soittaa.

Kitaran soiton aloitan luultavasti syksyllä ja siihen ei auta luonnonlahjakkuus, koska se on kuitenkin niin vaikea soitin, että tuntejahan siihen tarvitaan. Onneksi kotona on kitarakin (akustinen), joten voin sitten harjoitella. Koulussakin soitetaan usein kitaraa ja osaankin jo muutaman biisin alkusoiton (Esim. Deep Purplen Some on the Water) sekä joitain kappaleitakin. Isänikin voisi opettaa minua, mutta hänellä ei oikein riitä aika siihen. Harmi...

Urasiili

 • Ankeuttaja
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #21 : Maaliskuu 16, 2007, 00:23:35 »
Tällä hetkellä minun on vähän hankala lähteä nimeämään nk. pääinstrumenttiani. Pianoa soitan opetuksessa, laulanut olen pisimpään, huilua soitan eniten. Öh.

Pianon, tai koskettimet, aloitin joskus ala-asteella. Veljeni on myöskin kosketinsoittaja, hänen jalanjäljissään aloin itsekin sitä harrastaa. Opettelin lukemaan "tavallisia" toivelaulukirjatyyppisiä nuotteja itsekseni ja soittelin vähän epäsäännöllisesti, kunnes yläasteella pääsin opetukseen, jonka kautta musiikkilukioon soittamaan klassista pianoa. Kyllä minä rimppusen verran paremmin osaan nyt verrattuna niihin aikoihin. En kuitenkaan sanoisi itseäni suoranaiseksi pianistiksi.

Laulanut olen kai käytännössä niin kauan kuin olen osannut ääniä päästellä, en vaan ajatellut olevani kummoisempi laulaja ennen kuin vasta lukiossa. Toki minulla on vieläkin paljon mitä kehittää, mutta luulisin olevani melko hyvillä jäljillä tekniikan ja sen sellaisen suhteen ottaen huomioon, että olen täysin itseoppinut.

Poikkihuilun aloitin vasta viime syksynä. Olen soittanut sitä aiemminkin, neljännellä luokalla. Silloin minun oli lopetettava soittaminen opettajan puutteessa. Peruskoulussa kun oli jatkuvasti tarjolla mahdollisuus ilmoittautua musiikkikouluun ja saada soitin vuokralle. Opettajani kuitenkin jäi äitiyslomalle, enkä uutta saanut, en myöskään soitinta voinut pitää.
Oman huilun ostin vasta nyt lokakuussa. Olen jo kauan ihaillut sen ääntä ja ulkonäköä, jousisoittimien lisäksi se on kaunein soitin, mitä on. Edistyn aika nopeasti siihen nähden, että kyseessä on vaikea soitin. Ensi syksynä ajattelin hankkia siihen soitonopettajan ohjaamaan etenemistäni, ehkäpä minusta vielä tulee ammattihuilisti. Tai ehkä ei.

Ai niin, soitan bassoakin. Sitä olen soittanut reilut pari vuotta lähinnä itsenäisesti, myös bändissä vähän. En kovin paljoa soita sitä nykyään, mitä nyt vähän näppäilen silloin tällöin niin ennättäessäni. Tosin se on aina illan päätähti, jos minulla sattuu olemaan kavereita kylässä. Ehkä kielisoittimilla on vaan taipumuksia siihen. Kaikki aina räpelöimässä.

Poissa Saphire Tulenpunainen

 • Kliseitä rakastava
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • UGH!
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #22 : Maaliskuu 16, 2007, 20:54:52 »
Minun on monta kertaa pitänyt aloittaa kitaran soitto, mutta se on aina joistakin syistä jäänyt pois tai olen unohtanut harjoitella. Itsekseni meinasin aloitella siis. Kiippareitakin on tullut jonkin verran soitettua, mutta ei tarpeeksi, syntikat kun vlejeni huoneessa lymyilevät. -.-

Olen joskus soittanut viulua, mikä oli mielestäni todella mukavaa. Jouduin sen kumminkin jossain vaiheessa lopettamaan sen kalliuden vuoksi. Huilua olen koko koulu ikäni soittanut, mikä on Steinerkoulun perinne. Se on itseasiassa melko mukavaa. ^^ Haluaisin oppia soittamaan poikkihuilua, mutta siihenkään ei rahat riitä. Moni soittoharrastus kiinnostaisi, muta tarvitsen jonkun, joka pitää huolta että treenaisin soittamista, koska muuten se ei oikein suju. ^^
"Minä annan kaiken ja enemmän tuli polttaa uskon mihinkään, mitä sitten jos sielun menettää. Mutta on vaan pakko roikkuu perässä."  I want stay Together Forever.

Poissa Meenai

 • Helmisimpukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #23 : Maaliskuu 17, 2007, 12:00:43 »
Soitin joskus pienempänä pianoa kolme vuotta. Ensimmäisen kahden vuoden aikana en oppinut juuri mitään (vika opettajassa?) ja kolmas vuosi oli mielestäni yhtä tuskaa. Ei siis ihme, että innostus laantui.

Kahden viime vuoden ajan pyrin musiikkiopistoon. Ensimmäisllä kerralla meni aivan surkeasti, joten vaihdoin sitten opettajaa. Toisella kerralla pääsin varasijalle, mutta lopetin sitten soittamisen. Olin aivan maassa.

Nykyisin soittelen itsekseni pianoa ja yritän opetella uusia kappaleita. Taidot ovat kyllä aika ruosteessa nykyään. Soittamisesta on kuitenkin ollut hyötyä; osasin nuotit jo ennenkuin niitä piti opetella koulussa sekä minulle on kehittynyt sävelkorvaa josta on hyötyä musiikkiliikunnassa ja musiikkitunneilla.

Kirziga

 • Ankeuttaja
Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
« Vastaus #24 : Maaliskuu 18, 2007, 19:57:56 »
Minä soitan sähköurkuja kahdeksatta vuotta. Kun perheeni sai kysessä olevan soittimen joululahjaksi, hakeuduin soittotunneille. Täytyihän sitä jonkun osata soittaakin! ;)

No, harjoittelemisessa on ollut hyviä ja huonoja kausia, tasaisesti koulumenestykseni kanssa. Soittotaitoa on kuitenkin kertynyt vuosien varrella sen verran, että nuotit eteeni saatuani, osaan tyydyttävästi kappaleen soittaakin, vaikka täydelliseen suoritukseen harjoitusta tarvitaan ja kovasti.

Harjoitteluun motivoituminen on joskus hankalaa, kun muut asiat kiinnostaisivat juuri silloin enemmmän. Toki se voi johtua myös kappaileista. Kaikki sävelmät, kuten valssit ja tangot, eivät aina iske, mutta onneksi oppikirjojen joukossa on myös paljon innostavia ja hyviä kappaleita.

Muutaman kerran olen ollut soittamassa instrumenttiani musiikkiopistoni järjestämässä kevätjuhlassa. Kuukauden kuluttua taas uusi esiintyminen edessä ja harjoittelu on tällä hetkellä aktiivista.

Toivon, että innostus musiikkiin jatkuu lopun elämääni, vaikka en ammattia siitä itselleni aiokkaan tehdä. Iloinen harrastus piristää aina mieltä :D