Kirjoittaja Aihe: Kumpi Dumbledore?  (Luettu 121394 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mab

 • Vuotislainen
 • Meidän Korkeutemme
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #175 : Maaliskuu 24, 2010, 08:43:33 »
^Täytyy sanoa, että mäkin olen kyllä tyytyväinen, ettei Ian McKellenistä tullut Dumbledorea. Hän olisi varmasti suoriutunut siitä paremmin kuin Gambon tai Harris, mutta Dumlen hahmo on aivan liian lähellä Gandalfia. Lopputulos olisi väistämättä tuntunut (laimeammalta?) uudelleenlämmittelyltä. Ei olisi ollut hyvä Gandalfille, ei Dumbledorelle, ei McKellenille.

Sen sijaan ajatus Christopher Leestä Dumlena miellyttää mua jotenkin.
"Kun hän on kohteliaimmillaan, hän on myös kavalimmillaan, mikä lienee pettämätön sivistyksen merkki." -J.M.Barrie, Peter Pan

Vladimir

 • Ankeuttaja
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #176 : Maaliskuu 25, 2010, 00:45:07 »
Ensimmäinen oli paras. Varsinkin ku sillä oli aina hienot kaavut ja hopeiset hiukset ja parta. Se toinen sen sijaan, huoh, kamala. Riehuu kuin hullu vaikka Dumbledore on rauhallinen eikä käy iholle niin kuin Liekehtivässä pikarissa teki. Harmi että elämä on. Olisi saanut ensimmäinen ilahduttaa meitä paljon pidempään.

Poissa Sugar

 • sininen välähdys tähtien keskellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #177 : Huhtikuu 05, 2010, 19:32:09 »
Ookei, olen sitten taas aika monen kanssa eri mieltä, koska mielestäni Gambon on parempi Dumbledorena, kuin Harris oli. Tai siis, oikeastaan pidän ulkonäöllisesti enemmän Gambonista, koska Harris oli mielestäni jotenkin ihan liian... niin, velho, ja jostain kumman syystä pidän ehdottomasti Gambonin ulkonäöstä (: Ja toisaalta oli ärsyttävää ekaa ja tokaa leffaa katsoessa, kun Harris puhui jotenkin hirveän hitaasti, okei olihan se vanha eikä oikein voinut odottakaan että se puhuisi niinkuin Serranon suku, mutta silti.

Mutta toisaalta taas luonteelta pidän reippaasti enemmän Harrisista kuin Gambonista. Harris oli sellainen ystävällinen ja lempeä Dumble, jonka olin kirjoista oppinut tuntemaan, ja etenkin LP:ssä Gambon mielestäni oli kaukana tästä, homekorva.

Loppujen lopuksi jos saisin päättää, valitsisin kyllä Dumbleksi Gambonin Harrisin luonteella.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 05, 2010, 19:42:21 kirjoittanut Sugar »
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #178 : Huhtikuu 05, 2010, 20:22:02 »
No joo...siis Sugar:Harris oli vanha joo myönnetään! Mutta minusta vielä enemmän Dumbbe-tyylinen onhan D muutenkin vanha harmi kun jäi hänen kaksintaistelut/sauvan heilutukset näkemättä :( Mutta Gambon joo! PP:ssä hän oli hyvä. Varsinkin loppusta!
Valitsen kuitenkin Harrisin...

Mansikka

 • Ankeuttaja
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #179 : Huhtikuu 08, 2010, 09:04:27 »
 Harris tuntui enemmän Dubbikselta. Uusi on totta tosiaan megavakava eikä vastaa lainkaan mielikuvaani Dumbesta. Gambon ei hymyile, ei ole lempeä ja on liian hurja. Toisaalta Harrista olisi aika vaikea kuvitella tekemään muuta kuin istumaan että ehkä Gambon on parempi myöhempiin elokuviin. :P

Poissa Suihkepullo

 • raitakirja
 • Vuotislainen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #180 : Huhtikuu 08, 2010, 18:46:54 »
Kyllä Harris olisi ihan hyvin voinut (varmaan) vetää nuo sauvanheilutukset ja ns "rajummat" jutut. Onhan Harris kuitenkin todella hyvä näyttelijä ja omasta mielestäni paaljon parempi Dumbledore kuin Gambon. Gambon on aivan liian... ei-dumbledoremainen? Ensinnäkin lyhyt, vääränlaiset vaatteet/parta ja hiukset, ja joissain elokuvissa Dumbledore näyttää jotenkin tukevalta, kun siis tuo Gambon esittää... Ja Dumbledorehan on just pitkä ja laiha.
Ymmärrän kyllä toisaalta niitäkin jotka sanovat että Harris oli liian "vaari" tuollaisiin rajumpiin menoihin ja Gambon oli niihin hommiin parempi, mutta kyllä tuo Harris vaan on mun mielestä parempi Dumbledore :P
Mutta kylläpä tuo Gambonkin nyt ihan menee kuitenki, vaikka onkin vähän turhan "raju" ja hymyilemätön Dumbledoreksi...
Rufus Scrimgeour: "Are you planning to follow a career in Magical Law, Miss Granger?"
Hermione: "No, I'm not. I'm hoping to do some good in the world!"
-Harry Potter and the Deathly Hallows-

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #181 : Elokuu 22, 2010, 20:06:22 »
Harris Gambon

Kuten jo aika moni edellä on sanonut, minunkin on (harmi vain) myönnettävä, että Harris oli paljon parempi. Ehkä se johtui osaksi tuosta hänen vanhuudestaan, ainakaan ohjaaja ei voinut laittaa häntä tekemään mitään noita raskaampia juttuja kuten vaikka ravistelemaan ja rähjäämään Harrylle. Tässä "uudessa Dumbledoressa", eli Gambonin näyttelemässä on ihan liikaa epä-Dumbledoremaisuutta, juuri kaikki ravisteleminen ja juoksenteleminen, sellainen outo levottomuus. Dumbledoren pitäisi olla joka tilanteessa rauhallinen ja hymyillä paljon useammin. Olla enemmän... salaperäinen ja luotettavan oloinen. En tiedä voiko kaiken syyn laittaa Gambonin niskoille, vai pitääkö ohjaajaakin ruveta syyttämään...

On noissa elokuvissa kolmannesta ylöspäin hyviäkin Dumbledore-kohtauksia, mutta kahta ensimmäistä katsellessa kyllä tulee todella harmitelleeksi sitä, että näyttelijä kuoli. En kyllä voi rehellisesti sanoa että kumpikaan näyttelijöistä olisi täydellinen Dumbledore, kyllä Harrisissakin oli omat epäkohtansa, mutta hän hoiti roolinsa paljon paremman tuntuisesti. Gambonista, kuten Ridiculous edellä mainitsikin, puuttuu myös noita olennaisia asioita, kuten puolikuulasit ja harmittavan vähän taikasauvaakin näkyy (joissain kohdissa hän tuntuu maagisesti pärjäävän ilmankin). No, kunhan ei nyt viimeisessä elokuvassa Gambon hyökkää alastoman Harryn päälle lopussa King's Crossilla niin roolityötä voi hänen osaltaan sanoa kohtalaisen hyvin suoritetuksi.
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Vispilä

 • kermavaahdossa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #182 : Elokuu 23, 2010, 17:36:17 »
No ei varmaan, mutta hän oli kuitenkin jo suunnilleen 72-vuotias kuollessaan. Puoliverisen prinssin ilmestyessä 2009 Harris olisi ollut jo ihan lähellä kahdeksankympin rajapyykkiä ja siinä vaiheessa ihminen on yleensä jo aika väsynyt.

Toki, mutta luultavasti Harris tiesi aloittaessaan mihin oli ryhtymässä. Ja vaikka ei olisi silloin tiennytkään joutuvansa taistelukohtauksiin, kyllä hän luultavasti fiksuna miehenä osasi päätellä että joutuisi hiukan liikkumaan vielä siinä iässäkin. Voi tietysti olla, että Harris vain olisi ilmoittanut niiden jälkeen, ettei enää jatka.
“It does not do to dwell on dreams and forget to live.”
- Albus Dumbledore

Poissa Emmalina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CauldronChaser18511
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #183 : Syyskuu 03, 2010, 07:23:24 »
Mä en osaa niin päättää, kumpi olisi parempi, mutta sen voin jo sanoa, että pidän paljon molemmista.

Harris oli todella hyvä ja se toi Dumbledoreen paljon lämminhenkisyyttä ja sitä reipasta ja reilua Dumbledoremaisuutta. Pidin Harris-Dumbledoressa ulkonäöstä, luonteen piirteistä sekä rauhallisuudesta, mutta Gambonin ääni on todellakin paljon vahvempi ja se tuo sen tunteen, miksi Voldemort Dumbledorea pelkää/on pelännyt.

Mutta ei kummassakaan näyttelijässä ole mitään vikaa, jos ohjaaja ei olisi pitänyt jostakin Gambon-Dumbledoren räyhäyskohtauksesta, niin totta kai se olisi leikattu pois!

Lord

 • Ankeuttaja
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #184 : Syyskuu 03, 2010, 10:46:57 »
Yhdyn tässä asiassa enemmistöön ja kerron että oma suosikki-Dumbledoreni oli Harris. Hän oli rauhallinen, ymmärtäväinen, sopivan vanha (kirjoissahan Dumbledore on yli 100-vuotias). Hän teki Dumbledoresta juuri sellaisen, niin kuin hänet kuvittelin. Harmi vain että Harris kuoli, olisin mielelläni nähnyt enemmän hänen suoritukisaan. Totuus on että koska Harris oli jo kuollessaan yli seitsemänkymppinen, en oikein usko että hän olisi pysynyt Dumbledoren roolissa kovin paljon kauempaa. Dumbledoren rooli kasvaa nimittäin paljon raskaammaksi ja vaativammaksi myöhemmisä elokuvissa. Sekin on ehkä totta, että hän oli sellainen vanha ja homeinen pappana jota Voldemort ei vaan voi pelätä, mutta semmoiseksi minä ja nähtävästi myös Rowling hänet kuvitteli.  

Gambonissa ei tavallaan ole mitään vikaa (ihan hyvä näyttelijä) mutta hänen suoritus uutena Dumbledorena ei uponnut minuun niinkuin Harrisin. Gambon on aivan liian ärhäkkä ja vakava, tavallaan niinkuin joku vanha käkkärä lastenvihaaja. Hän on tosiaan aivan liian nuori (ja minne ne rillit jäivät?) mutta enemmän sellainen taistelutyyppi. Viimeisimmässä elokuvassa Gambon oli okei, muuta on toisaan totta että Likehtivässä pikarissa hän oli hirveä. Gambonin pitäisi ottaa iisimmin ja rennommin ja hänen pitäisi vähän seyrata Harisin tekemisiä, niin olisi hyvä. Se on tosin aika turhaa näin leffasarjan lopussa. Osasyyksi voi laittaa myös käsikirjoittajat jotka kirjoittavat Dumbledoren tuollaiseksi, vaikka Gambon tulkitseekin sen huonosti.

Minä en voi vain olla ajattelematta sitä, miten hyvä Ian McKellen olisi Dumbledorena. Hänellä on karismaa ja taitoa, muuta ei kylläkään pitäisi sekoittaa Gandalfia ja Dumbledore (ovat sentään sen verran samantyyppisiä) vaikka molemmista sarjoista tykkäänkin. Annetaan heidän olla kaksi täysin eri roolihahmoa!
Christopher Lee on tehnyt paljon monipuolisia rooleja mutta minusta tuntuu ettei hän sopisi Dumbledoriksi, hän on enemmän sellaista pahistyyppiä!
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 03, 2010, 15:53:47 kirjoittanut Saapasjalka »

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #185 : Syyskuu 03, 2010, 12:32:13 »
Harris näytti mielestäni ne Dumbledoren siedettävimmät puolet, kun taas Gambonin näyttelemänä Dumbledore on kaikkea sitä mitä periaatteessa inhoan hänessä. Parhaiten tämä oli näkyvissä Puoliverisessä prinssissä.


//
Lainaus
Michael Gambonin Dumbledore on välillä suorastaan raivohullu...

Siis perusrohkelikko. :"D
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 12, 2010, 14:20:06 kirjoittanut Mortti »

Poissa Nonpareil

 • Aikamatkustaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieMoonstone195
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #186 : Syyskuu 12, 2010, 12:00:10 »
Ensimmäinen Dumbledore oli parempi. Michael Gambon ihan suhteellisen hyvä valinta tähän rooliin ulkonäkönsä ja näyttelijäntaitojensa puolesta, mutta hän ei ymmärrä Dumbledorea hahmona tarpeeksi hyvin. Dumbledore on rauhallinen, ja Michael Gambonin Dumbledore on välillä suorastaan raivohullu, ja muutenkin turhan kylmä.
"He is like fire, burning through time, as old as forever, but fast in his prime."

Andromeda

 • Ankeuttaja
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #187 : Syyskuu 27, 2010, 19:53:50 »
Harris oli ehdottomasti parempi, muistutti paljon enemmän omaa kuvaani Dumbledoreista kirjoissa. Ihanan sympaattinen ja kaikkea.
Totuin kuitenkin Gamboniin parin elokuvan jälkeen ja on hänkin kyllä loistava valinta.

Poissa Jukka

 • Vuotislainen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #188 : Lokakuu 02, 2010, 21:21:17 »
Yhä edelleen ja vieläkin Gambon on parempi. Hän on se, jossa on karismaa näistä kahdesta, se jolla riittää rahkeet olla uskottava.

Gambon ei ole lukenut Pottereita, vaan useiden huippunäyttelijöiden tavoin tekee miten ohjaaja käskee. Täten Potter-elokuvissa 4&5 poissaolleet peridumbledoremaiset ominaisuudet (joita sitä vastoin kuitenkin Gambonilla on ollut 6. ja 3. elokuvassa) eivät mene Gambonin, vaan ohjaajan syyksi. Gambon on vakuuttava kussakin elokuvassa, Dumbledoren tärkein ominaisuus tulee siis esille.

Harris oli lattea ja edusti äärettömän halpaa versiota siitä rauhallisesta mutta nerokkaasta ja ainoastaan vanhuutensa ja kokemuksensa puolesta pinnan tasolla "rauhallisesta" miehestä, jota Dumbledore kirjoissa on! Harris on VAIN rauhallinen setä, ei varteenotettava suuri velho eikä tuo esiin sitä koko psyykkistä ulottuvuutta (ei sillä että Gambonkaan).

Puvustuasiat eivät ole Gambonin vika myöskään. Jos hänestä tehtiin hipinoloinen, syy menee mm. ohjaajalle.

Ottamalla selvää elokuvantekemisen työnjaoista, selviää myös paremmuuskysymys.

easilyswayed

 • Ankeuttaja
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #189 : Lokakuu 02, 2010, 21:34:22 »
Minusta Harris oli hyvä Dumbledoren roolissa, mutta hän teki kaksi leffaa, jossa hänen roolinsa oli minusta vähän enemmänkin sellainen... no, aika vaaraton. Viimeisissä leffoissa Dumbledoren roolihahmoa alettiin syventää lisää, siitä tuli tarkempi jollain tavalla, ja minusta Gambon sopii siihen. Voi olla että Harris olisi ollut myös hyvä, tai parempi, mutta sitä ei tiedetä, koska... niin. Minusta molemmilla on puolensa, mutta Gambon sai myös minun sympatiani kolmosleffan jälkeen, vaikka en pitänytkään Liekehtivän pikarin kohdasta jossa hän huusi Harrylle. Mutta ohjaajankin mielikuvat voivat vaikuttaa, eikä kaikkea voi laittaa näyttelijän syyksi.

Poissa Jäätelö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #190 : Kesäkuu 24, 2011, 22:30:56 »
Itse periaatteessa pidän kummastakin, mutta on jotenki vaikea uskoa Richardia niihin jälkimmäisiin Harry Pottereihin. Ja he kummatkin näyttelivät niinkuin ohjaaja on käskenyt, eli ei voi syyttää Michaelia siitä että hän on esim. huutanut Harrylle tai muuten ollut vihainen. Ohjaaja sen on käskenyt tekemään niin.
Michael onnistui mielestäni paremmin, mutta ei voi tosiaan tietää, olisiko Richard osannut näytellä vihaista ja niitä taistelukohtauksia, vaikea uskoa kyllä, kun oli jo sen verran vanha..
"Only I can live forever"

Poissa Ninzai

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #191 : Kesäkuu 25, 2011, 22:57:52 »
Pidin enemmän siitä vanhasta dumbledoresta kun uudesta.
Jotenkin se Dumbledore on oikean näköinen siihen roolin ja oli jotenkin sympaattinen jos ymmärätte mitä meinaan.Ja hän teki kaikki eleet paljon rauhallisemmin.Hänellä oli myös hyvä puhe ääni.

Uusi taas tekee liikeet ihan liian nopeasti ja on ehkä vähän liian  semmoinen en osaa oikein selittää sitä mitä tarkoitan se on vaan liian nuorekas.Vaikka hän osaa näytellä minusta hyvin niin silti hän ei ehkä sovi siihen : ) niin hyvin kuin edellinen ja hän ei puhu hyvin XD vaikka kuulostaa oudolta,mutta edellinen puhu rauhallisemmin.

Nämä mun perustelut kuulostaa todella huvittavalta? :D

Poissa Mangoria

 • Nurkassa kyyristelijä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #192 : Heinäkuu 05, 2011, 13:06:16 »
Alkuperäisestä. Michael Cambon on ihan okei, mutta eka oli lämpimämpi.
S-spiders...s-spiders..they say I have to tapdance...I don't want to tapdance...

Hufflepuff -> Mangoria

Poissa Sieppi

 • Tukintolvana
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Boldly going through space and time
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #193 : Heinäkuu 05, 2011, 22:18:52 »
alkuperäinen oli just paras dumbbis!uusi on jotenkin epädumbledoremainen...
"There's no point in growing up if you can't be childish sometimes!"

Poissa Lunttu

 • ankeuttaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #194 : Heinäkuu 05, 2011, 22:36:26 »
Minusta uudempi Dumbledore näyttää jotenkin ''paremmalta'' roolissa, mutta edellinen oli luonteeltaan enemmän Dumbledoremaisempi. Uusi on jotenkin sellainen kylmempi ja kovempi... :D
What doesn`t kill you, makes you stronger.

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #195 : Heinäkuu 05, 2011, 22:39:06 »
^Ja ylimielinen.

Poissa Jezebel

 • Kelmitär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #196 : Heinäkuu 05, 2011, 23:58:03 »
Minusta uudempi on ulkonäöltään täydellinen Dumbledore, kun taas vanhempi on luonteeltaan aidompi Dumbledore. Uudempi on luonteeltaan jotenkin ylimielinen ja...kylmä...:/

Poissa Jäätelö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #197 : Heinäkuu 06, 2011, 13:04:31 »
Miksköhän se ohjaaja on sitten tehnyt uudesta Dumbledoresta kylmemmän ja vähän pelottavamman...?
"Only I can live forever"

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #198 : Heinäkuu 06, 2011, 13:43:11 »
Miksköhän se ohjaaja on sitten tehnyt uudesta Dumbledoresta kylmemmän ja vähän pelottavamman...?
Itseasiassa tämä taisi aika paljolti olla myös näyttelijän omaa tahtoa. Hän on mm. sanonut että aikoo tehdä hahmostaan vähemmän lempeän ja että hänen esittämänsä hahmonsa ovat vain muunnelmia hänen omasta luonteestaan... Luulen että Gambonin persoonalle ei sovi 'lämmin' näytteleminen, josta syystä ohjaaja on ohjannut häntä esiintymään parhaalla mahdollisella tavalla, eikä se ole sama Harrisille ja Gambonille. Harrisin vahvuus oli lämmössä ja Gambonin... voimassa?
 
On kyllä ikävä Harrista. Olisipa hän jäänyt henkiin ja saanut esittää Potterit päätökseensä. Olisin niin mielellään nähnyt hänet aina roolissa... Danielkin loisti hänen seurassaan, varsinkin Viisasten kivessä. Sairaalasiipikohtaus heidän välillään oli liikuttava.

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Kumpi Dumbledore?
« Vastaus #199 : Heinäkuu 10, 2011, 21:39:02 »
On kyllä ikävä Harrista. Olisipa hän jäänyt henkiin ja saanut esittää Potterit päätökseensä. Olisin niin mielellään nähnyt hänet aina roolissa... Danielkin loisti hänen seurassaan, varsinkin Viisasten kivessä. Sairaalasiipikohtaus heidän välillään oli liikuttava.
Joo'o ittekki tänään mietin vähä että mitenkä hienot kohtaukset olisivat olleet jos Harris olisi jäänyt meidän iloksemme :'( mutta ei :'<< mutta kyllähän tuota Gambonia oppii kestämään. Olisi se vaan ollut niii'in hienoo nähdä miten se "aito oikea alkuperäinen" Dumbledore olisi heilauttanut sauvaa ja muutkin kohtaukset olisivat sopineet paaaaljon paljon paremmin hänelle (: Ja varsinkin nämä viimeisimmät (mitä sillä nyt tarkoittaakaan) :/ Potterit olisivat sopineet Harrikselle :)