Kirjoittaja Aihe: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?  (Luettu 8621 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Ùlthar

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« : Joulukuu 19, 2005, 19:37:03 »
Eli mieleeni juolahti jälleen kysymys lukiessani Liekehtivää Pikaria. Siis, mitä muiden koulujen oppilaat ja rehtori tekivät kolmivelhoturnajaisten väliaikoina?

Hehän olivat koko ajan Tylypahkassa, kuitenkaan heillä ei ollut kaikkia oppilaitaan mukana, mikä olisi mahdollistanut esimerkiksi Durmstrangin opetukset laivassa. Kuvitelkaa Tylypahka vuodeksi ilman rehtoria, mikä kaaos. Ja kuitenkin muiden koulujen edustajat olivat koko vuoden laiskottelemassa Tylypahkassa.

Joutuuko Viktor Krum siis käymään seitsemännen vuotensa uudestaan koulussa, jäikö hän "luokalleen"? ;)

Finola

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #1 : Joulukuu 19, 2005, 20:05:41 »
Sitähän ei kerrottu, ellen ole täysin ollut töhelö ja jättänyt jotain tärkeää huomaamatta kyseisestä kirjasta.
Uskoisin, että he opiskelivat tai sitten suunnittelivat tarvittavia taktiikoita ottelijalle.

Kyllä varmasti rehtorin paikalle oltiin hommattu joku pitämään huolta järjestyksestä molemmissa kouluissa. Ilman muuta.

Mutta sitten Viktor Krum kysymykseen, en usko että luokalle jätetään ihmistä, kuka saa kunnian edustaa kouluaan Kolmivelhoturnajaisissa.
Ehkä hänelle oltiin järjestetty opiskelut, niin ettei koko vuosi mennyt "hukkaan".

Richie

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #2 : Joulukuu 20, 2005, 15:18:49 »
Eivätkö he muka opiskelleet rehtorin välityksellä?
Mie ainakin sain semmosen käsityksen, että joko joku Tylypahkan opettaja opetti heitä, tai sitte heidän rehtori yksin.
Mutta joku opetti jokatapauksessa koko vuoden ajan ihan normaalisti.

Poissa Ouva

 • Toinen Niistä Kahdesta
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tiedostamaton vuotaa tietoiseen.
  • "Matkapäiväkirja"
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #3 : Joulukuu 20, 2005, 15:55:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Richie"
Mie ainakin sain semmosen käsityksen, että joko joku Tylypahkan opettaja opetti heitä, tai sitte heidän rehtori yksin.
Mutta joku opetti jokatapauksessa koko vuoden ajan ihan normaalisti.
Näin minäkin ymmärsin. Että joko rehtori opetti heitä tai sitten he kävivät Tylypahkalaisten tunneilla. Siis, eiväthän Harry ja kumppanit siitä välttämättä tietäisi, kun vierailijat kerta olivat heitä monta vuotta vanhempia.
Kuka tahansa siihen pystyvä saa vapaasti vaihtaa titteliäni, vaikka siinä olisi jo jokin nimike, kunnes toisin ilmoitan. / Kaurat ja Ryynit

Naryaz

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #4 : Joulukuu 20, 2005, 19:21:36 »
Lainaus
Luulisin, että heillä oli oikeus olla opiskelematta tänä vuonna ja he saisivat vain viettää aikaansa Tylypahkassa

Mutta eikös heiltä silloin olisi jäänyt koko vuosi opiskelematta ja he olisivat joutuneet käymään luokan uudelleen? En minä ainakaan haluaisi saada etuoikeutta jäädä luokalle.

Kuinka paljon niitä oppilaita taas olikaan niistä muista kouluista? Olisiko ollut siinä 20 kappaletta per koulu? No, jos nämä kaikki oppilaat olivat samalta luokka-asteelta ja he opiskelivat suhtkoht samoja asioita, en usko että rehtorilla olisi ollut suuria vaikeuksia heidän opettamisessaan.
Tai ehkä opettaminen hoidettiin jonkun taian avulla ns. etäopetuksena?
Jostain syystä en usko teoriaan, että he kävivät samoja tunteja tylypahkalaisten kanssa. Eivätkö silloin Harry tai joku muu olisi koulun huomannut heitä käytävillä? Ja mitä luultavimmin Dumbledore olisi kertonut siitä siinä tervetuliaisjuhlissa?

 - Naryaz

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #5 : Joulukuu 20, 2005, 20:51:17 »
Luulen kyllä että he opiskelivat. Joko heitä opetettiin Tylypahkassa tai heidän rehtorinsa opettivat koska joutuivathan Tylypahkankin ottelijat opiskelemaan niin eikö olisi aika epäoikeiudenmukaista että muut ottelijat eivät?
Ja tuohon rehtori asiaan. Onhan heilläkin varmasti vararehtorit. Kuten Tylypahkassakin McGarmiwa.

Tähtitaivas

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #6 : Tammikuu 06, 2006, 13:13:55 »
Mielestäni olen aina kuvitellut vieraat oppilaat muiden mukana tunnille. Heidän omissa kouluissaan on vuoden ajan ollut vararehtori. Kuten oli jo sanottu oppilaat olivat vanhempia kuin Harry ja luultavasti siksi heidän opiskelustaan eei kerrottu.
 Ja joku oli kirjoittanut etteivät he kuljeskelleet käytävillä, mutta kuljeskelivathan he. Juuri siloinhan Ron pyysi Fleuria tanssijaisiin??

Nerdie

 • Ankeuttaja
Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #7 : Tammikuu 06, 2006, 15:13:09 »
Uskonpa että nämä oppilaat, joiden nimeä Pikari ei sylkäissyt, opiskelivat oman rehtorinsa johdolla. Eli siis Durmstrang Irkoroffin johdolla ja Beuxbatons Maximen johdolla. Siinähän niille kahdelle rehtorille olikin varmasti tekemistä, koska eiväthän hekään voineet kokoajan muhia taktiikoita tms. Muut opettajat olivat tunneillaan, eihän kahdella rehtorilla siis ollut muita opettajia joiden kanssa seurustella. Niimpä he varmaankin pitivät tunteja omissa asumuksissaan, Irkoroff laivassaan ja madame Maxime vaunuissaan.

Sitten tähän Krum-asiaan. Luulen, että hänkin opiskeli normaalisti Irkoroffin johdolla. Eihän siinä sen kummempaa, ei kai nyt ketään luokalle jätettäisi Kolmivelhoturnajaisten vuoksi? Ja mitä Viktor tekisi päivät pitkät, jos muut opiskelevat ja hän ei.
Eli siis ihan normaalisti se opetus jatkui, luulen niin. :)
HEI, mieleeni tuli eräs asia.
Onhan siellä ulkomaillakin mahdolliset S.U.P.E.R-tutkinnot, eli miten nämä ulkomailta tulleet oppilaat ne suorittivat? Laivassaan ja vaunuissaan? Melko epätodennäköistä.. mutta voihan se olla että he suorittavat ne päästyään kotimaahansa ja omaan kouluunsa. Joo, luulen että se on niin.

JuGu

 • Ankeuttaja
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 12, 2007, 17:57:28 »
jäännä jutta vain se, että kilpailijat saivat vapautuksen loppukokeista. eikös seiskaluokkalaisille loppukokeet ole vähän niinkuin S.U.P.E.R.-tutkinto? vai koskiko tämä vapautus vain harrya, vai lykkäsivätkö kaikki tutkintojaan?

Poissa pöllö

 • <3 pulu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #9 : Heinäkuu 12, 2007, 18:07:54 »
Tuota, olen melko varma että muista kouluista tulleet opiskelivat jotenkin. Onhan se nyt ihmeellistä jos he olisivat vain oleilleet ja käyneet saman luokan uudestaan. Siinähän ei ole kerrassaan mitään järkeä. Uskon että he ovat opiskelleet rehtoriensa johdolla, tai mistä sitä tietää onko koululta ilmiintynyt joku opettaja ja saapunut opettamaan ja sitten palannut takaisin. Mistäpä sitä tietää. Olen vain sitä mieltä, että eivät he opiskelivat, eivätkä vain löhöilleet, sillä sitä alkaisi käymään aika pitkäksi vain kehittelemällä omia ajanvietteitään.

Tuntuu kyllä kummalta jos kolmivelhoturnajaisiin osallistujien ei tarvitsisi suorittaa S.U.P.E.R:eitaan ollenkaan. Ne ovat kuitenkin niin tärkeät kokeet ja kaikki opettajat aina painottavat että ne vaikuttavat koko loppuelämään. Jos tulevaisuudessa haluaisi joksikin auroriksi tai jotain, ei kokeilla ihan niin suurta merkitystä olisi, mutta entäpä johonkin... vaikkapa yrttitietoon liittyvään. Mitäpä sitten? Dumbledore kyllä varsin selvästi ilmaisi että loppukokeet ovat peruttu, mutta koskiko se vain tylypahkan oppilaita?
syön sun pään.

morgaine

 • Ankeuttaja
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 12, 2007, 19:36:25 »
Fleur kertoi Puoliverisessä prinssissä, että heillä on "tentit kuudennen ei viidennen vuoden jälkeen ja sitten" eli Fleur on juuri selvinnyt tenteistä. Tasoja on vain yksi.

tikkutäkki

 • Ankeuttaja
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #11 : Heinäkuu 24, 2007, 19:21:59 »
Kun on seitsemäntoista täytyy käydä vielä koulu loppuun (sen te tietysti tiedättekin). Siis Krum ei ollut vielä (ehkä) täysi-ikäinen. Heillä varmaan oli jonkinlaista vapaata opiskelua eli heille annettiin tehtävä ja heidän täytyi tutkia asiaa. Se voi myös olla syys siihen miksi Krum meni kirjastoon. Ei vain Hermionen takia vaan myös opiskelun kannalta. Sama pätee Beuxbatonsiin.

Poissa Damien

 • greatest hit
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • erinomainen ihmislapsi
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #12 : Elokuu 02, 2007, 18:01:15 »
Kun on seitsemäntoista täytyy käydä vielä koulu loppuun (sen te tietysti tiedättekin). Siis Krum ei ollut vielä (ehkä) täysi-ikäinen.

Miten niin täytyy käydä koulu loppuun vaikka on seitsemäntoista? Eiväthän Fred ja Georgekaan käyneet, vaan lähtivät kesken viimeisen lukuvuoden kokonaan pois (tai no tuskin he edes olisivat tarvinneet seitsemännen vuoden opetustaan kun oli jo ilmeisesti niin selvät suunnitelmat ja kaikkea mutta jokatapauksessa.) Enkä tajunnut ihan tuota Krum ei ehkä ollut täysi-ikäinen, sillä pakkohan hänen oli olla koska eihän turnajaisiin pystynyt osallistumaan vaan kuin täysi-ikäiset velhot, jos nyt lasketaan Harry pois.

Mutta joo, minäkin ymmärsin sen niin että he opiskelivat tylypahkalaisten, ilmeisesti seitsemäsluokkalaisten tunneilla, sillä Cedric ja Harrykin opiskelivat ihan normaalisti joten miksi he eivät? Mutta luulisi että itse turnajaiset olisivat kattaneet heidän osaltaan S.U.P.E.R -tutkinnon pimeyden voimilta suojautumisesta tai ainakin suurimman osan kys. aineen opiskelusta. Paitsi siis jos molemmissa ulkomaalaisissa kouluissa on tuo sama käytäntö kuin mistä Fleur puhui, että tentit ovat vain kuudennen vuoden lopussa?
23 seconds on the floor Is all (s)he needs, And not a minute more

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #13 : Huhtikuu 05, 2009, 22:04:34 »
olisiko jostakin tietoa näistä kahdesta kahesta koulusta?

Olen yrittänyt etsiä tietoa, en vain löydä! Voisiko joku auttaa löytämään tietoa näistä?

*lyhyessä viesti kaunis..*

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #14 : Huhtikuu 05, 2009, 22:07:29 »
olisiko jostakin tietoa näistä kahdesta kahesta koulusta?

Olen yrittänyt etsiä tietoa, en vain löydä! Voisiko joku auttaa löytämään tietoa näistä?

*lyhyessä viesti kaunis..*

Viistokujalla on hieman tietoa.

Durmstrang
Beauxbatons
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #15 : Huhtikuu 11, 2009, 20:26:24 »
Eivätkö he muka opiskelleet rehtorin välityksellä?
Mie ainakin sain semmosen käsityksen, että joko joku Tylypahkan opettaja opetti heitä, tai sitte heidän rehtori yksin.
Mutta joku opetti jokatapauksessa koko vuoden ajan ihan normaalisti.

Tuota minäkin ajattelin... Ja onhan Tylypahkassakin vararehtori, kuten varmaan Durmstrangissa ja Beuxbatonsissakin, joten eivät muut oppilaat mitenkään ilman johtajaa olleet. Ja mitä opintoihin tulee... noiden ikäisillä pitäisi varmaan olla S.U.P.E.R. -tutkinto, jonka he mitä luultavimmin suorittavat. Ja olisihan se aika tylsää vain koko vuosi olla toisessa koulussa ja laiskotella, katsella kuin joku toinen kilpailee.

Paitsi siis jos molemmissa ulkomaalaisissa kouluissa on tuo sama käytäntö kuin mistä Fleur puhui, että tentit ovat vain kuudennen vuoden lopussa?

...saattaa olla :) Tosin mitä ne seitsemäntenä vuotena sitten tekevät? Tätä ei varmaan ole missään kerrottu. Tokin kolmivelhoturvajaiset ovat sikäli erikoinen, ei mikään jokavuotinen tapahtuma, että oppilaat voivat mahdollisesti suorittaa  S.U.P.E.R. -tutkinnon myöhässä tai etuajassa. Mutta sitä en usko että ottelu kattaisi pimeydenvoimiltasuojautumisen kokeen, sillä siinä pitää tietää tiettyjä asioita, mitä ei ole kolmivelhoturnajaisissa (kolmivelhoturnajaisissa ei esimerkiksi ole ollenkaan kirjallista osiota). Kuitenkin turnajaiset valmentavat kilpailijoita (mutta vain heitä) tähän pimeydenvoimilta suojautumisen käytännönkokeeseen.

Fleurin pikkusisko sai varmaan sitten vapaata koulusta siksi ajaksi kun hän oli siellä merenpohjassa.. Eihän häntä varmaan koko vuotta Iso-Britaniassa pidetty. Ja vierailevat koulutkin varmaan pääsivät lomilla kotiin, jos tarve vaati.

Krum varmaankin jossain välissä vapaa-ajallaan treenasi huispausta, sillä vuoden tauolla maajoukkuetason henkilö ehtii varmaan hiukan huonontua entisestä laadustaan. Tosin ei tiedetä jospa vaikka Durmstrangin ja Beuxbatonsin kulkuvälineet olisivat suurennettu loitsuilla niin, että sinne mahtuisi jopa oppilaille harjoituskenttä huispaukseen ja otteluun.

(Pitkiä sanoja kirjoittaen:)

~Barella
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #16 : Huhtikuu 15, 2009, 11:03:23 »
Lainaus käyttäjältä: Richie
Mie ainakin sain semmosen käsityksen, että joko joku Tylypahkan opettaja opetti heitä, tai sitte heidän rehtori yksin.
Mutta joku opetti jokatapauksessa koko vuoden ajan ihan normaalisti.
Näin minäkin ymmärsin. Että joko rehtori opetti heitä tai sitten he kävivät Tylypahkalaisten tunneilla. Siis, eiväthän Harry ja kumppanit siitä välttämättä tietäisi, kun vierailijat kerta olivat heitä monta vuotta vanhempia.
Minä veikkaan, että oppilaat kävivät ainakin jossain määrin Tylypahkan tunneilla, mutta kyllä he varmaankin saivat ihan omaakin opetusta, kun opetusmetodit varmaankin hieman ovat eriävät (esim. Durmstrangissahan opetettiin pimeyden voimia).
Oppilaita oli kumminkin sen verran vähän mukana, että varmastikin Durmstrangin laivassa oli tilaa opettaa oppilaita (tuskin Tylypahkan alueella olisivat halunneet/saaneet pimeyden voimia opiskella). Ja loitsuthan aina auttavat, jos on tilanpuutetta. :)
Muiden taikakoulujen rehtoreilla tuskin on tehtävänä suojella Harryn kaltaista henkilöä, joten en näe järin ongelmallisena, vaikka rehtorit poissa koulusta lukuvuoden ovatkin.

Mietin syytä sillekin, miksi toiset koulut pitivät "ylimääräiset" oppilaansa Tylypahkassa, ja tulin siihen tulokseen, että varmaankin kyseessä sitten oli vaihto-oppilasvuoden kaltainen lukuvuosi toisessa taikakoulussa. Eihän tietty sitäkään kerrottu, josko jotkut palasivat kotimaahansa kun eivät päässeet kolmivelhoturnajaisiin.
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

Poissa Eulalia

 • Tahmatassu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • They say that promises sweeten the blow
Vs: Beuxbatons & Durmstrang kolmivelhoturnauksessa?
« Vastaus #17 : Huhtikuu 15, 2009, 11:03:57 »
Lainaus käyttäjältä: Giladra Carrion
Mietin syytä sillekin, miksi toiset koulut pitivät "ylimääräiset" oppilaansa Tylypahkassa, ja tulin siihen tulokseen, että varmaankin kyseessä sitten oli vaihto-oppilasvuoden kaltainen lukuvuosi toisessa taikakoulussa. Eihän tietty sitäkään kerrottu, josko jotkut palasivat kotimaahansa kun eivät päässeet kolmivelhoturnajaisiin.

Varmaan nämä muut oppilaat jäivät Tylypahkaan kannustusjoukoiksi. Voisi olla aika karua Durmstrangin ja Beauxbatonsin ottelijoille, jos jokaikinen pärstä katsomossa toivoo voittoa tylypahkaan ja mahdollisesti dissaa täysillä näitä vierailevien koulujen edustajia. Henkinen tuki on kuitenkin aika tärkeää tuollaisissa kilpailuissa. Aina esimerkiksi jääkiekossa vahvimmilla on se kotijoukkue, vaikka vierasjoukkueen kannustajia olisikin katsomossa. Tämän tuen täydellinen puuttuminen voisi olla aika rankkaa.

Täällä on esitetty aika hyviä pointteja sen puolesta, että rehtorit olisivat opettaneet oppilaitaan vuoden ajan, mutta minä kallistun omassa mielipiteessäni silti enemmän sen puoleen, että ne vierailevat oppilaat opiskelivat tylypahkalaisten kanssa. Tämä sen vuoksi, että voisi käydä Durmstrangin ja Beauxbatonsin rehtoreille hiukan rankaksi opettaa kaikkia aineita sen vuoden oppimäärän. Jos oletetaan, että niitä aineita on sama litania kuin Tylypahkassa, niin se tekee aika paljon työtunteja rehtoreille, vaikka vanhemmat oppilaat yleensä opiskelevatkin pienempää ainemäärää. Ei se rehtorin kyky opettaa ole mielestäni kiinni siitä opetukseen osallistuvien oppilaiden määrästä, vaan nimenomaan ajasta - tai pikemminkin sen puutteesta. Jos rehtoreiden pitäisi opettaa kaikki tunnit liemistä muodonmuutokseen ja loitsuihin yms. niin aika rankaksi kävisi urakka. Ja kun ei niillä oppilailla välttämättä ole edes kovin samanlaiset valinnat. Ei rehtorit varmaan voi revetä kovin monen eri oppilaan ainevalintojen mukaan, joten jotain olisi pakko karsia.

Liekehtivän Pikarin edetessä minulle myös tulee aina vähän sellainen tunne, että Madame Maxime ja Igor keskittyivät vähän Dumbledorea enemmän tuohon ottelijoiden psyykkaamiseen. En yhtään ihmettelisi, jos kuulisin heidän viettäneen päiväkaudet ihan vain pohtimassa strategioita. Heille se voitto vaikutti olevan huomattavasti tärkeämpää kuin Dumbledorelle, ehkä sen vuoksi, että Tylypahkasta oli säännöistä poiketen kaksi ottelijaa, ja he halusivat tehdä selväksi, ettei se takaisi voittoa Tylypahkaan. Joten en usko heidän kuluttaneen päivittäin tuntikaupalla aikaa mukanaan tulleiden oppilaiden opetukseen.

Eli minä uskon, että Durmstrangin ja Beauxbatonsin oppilaat opiskelivat Tylypahkan tunneilla. He olivat Harrya huomattavasti vanhempia, joten yhteisiä tunteja ei voinut olla (tämä on todettu jo ylempänä). Varmasti nämä oppilaat myös pysyttelivät melko lailla omissa oloissaan, kun ottaa huomioon, että eri koulut kannustivat eri ottelijoita. Varmaan se omien porukoiden kannustushenki näkyi jossakin määrin koulun käytävillä, eikä Harry sitten vaivautunut kiinnittämään huomiota johonkin ohi lipuvaan ranskalaistyttöjen laumaan. Kuten myös edellä todettu, muiden koulujen oppilaat liikkuivat Tylypahkan käytävillä vapaasti, joten kaiketi he sitten tunneillekin raahautuivat. Näin nämä vieraat saivat varmasti aineenmukaista opetusta - eihän rehtorilla varmaan ole kaikkiin aineisiin sopivaa koulutusta, ja inhimillisen lukujärjestyksen. Ja rehtoreille jäi enemmän aikaa pohtia, miten juuri se oman koulun toivo voisi voittaa koitokset.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2009, 11:09:03 kirjoittanut Eulalia »
Well content loves the silence, it thrives in the dark with fine winding tendrils that strangle the heart.
Eulalian aikaansaannokset