Kirjoittaja Aihe: Artemis Fowl  (Luettu 35317 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Alyssa

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« : Marraskuu 05, 2002, 16:31:18 »
Huomasin, ettei Artysta ole täällä topikkia, joten oli pakko tehdä :)

Ihania kirjoja. Pidän hyvin paljon kirjailijan tyylistä, joka on minusta jotenkin erilainen muiden lempikirjailijoideni tyyleihin verrattuna.
Teksti on sujuvaa, ja asiat menevät hyvässä järjestyksessä, ja liialliselle kuvailulle tai tunteilulle ei ole jätetty tilaa.
Asiat kerrotaan suoraan, mutta silti esim. paikoista ainakin minulle muodostui selvä kuva mieleen.

Juoni on nerokas. Se on hauska, jännä ja.. *yrittää löytää sanaa* ihku. :D
Artemis on erikoinen henkilö, ja ne 'tutkielmat' ja sitten kirjan kuvailu muodostavat jännän kuvan, jokainen saa itse muodostaa oman kuvansa Artyn luonteesta.

Ainoa asia, joka minua häiritsi, on Artyn hiuksien väri ja muutenkin ulkonäkö. Vasta toisessa kirjassa (Tehtävä Pohjoisessa) selvisi, että hänellä on mustat hiukset.

Erityisesti pidin niistä kohdista toisessa kirjassa,joissa Arty pöllähti naamalleen lumeen. Se oli jotenkin niin söpöä.. :)

Mitä mieltä te olette näistä kirjoista?

//Lii poisti muutaman vanhan ja sisällöttömän viestin. Jos on valittamisen aihetta niin valittakaa. En kyllä usko.

//Tinna poisti muutamia sisällöttömiä myöskin. Kaikki "mäkin luin!111" -kommentit ja niiden kaltaiset katoavat armotta. Perusteluita kehiin.

//120307 muutama vanha&sisällötön viesti poistettu ja muistakaa varoittaa spoilauksesta edelleenkin, kiitos. -Tinna

//030211 sisällöttömiä viestejä poistettu läjäpäin. Muistakaahan ne perustelut!! -Zenz

 
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 14:00:28 kirjoittanut Zenzibar »

Poissa Keijuanarkisti

 • Sadepisara
 • Vuotislainen
  • http://www.livejournal.com/~keijukainen
Artemis...
« Vastaus #1 : Marraskuu 07, 2002, 15:25:38 »
Olen lukenut (ja omistan) molemmat Artemikset ja mielestäni ne ovat aivan fantastisia. Kyber-keijuja, ajatuksia herättäviä huomioita ja hauskoja henkilöhahmoja, kuten Julie.

Odotan aika innolla elokuvaa (jos sellainen nyt tulee). Haluan nähdä Butlerin ja HALUAN oman Butlerin (löytyykö vapaaehtoisia?)

Onko kukaan muu kääntänyt niitä tekstejä sivujen alareunoissa?

Zillah, joka osaa sekä Gnommishia että Centauria.
My name is Jimmy, but my friends just call me the Hideous Penguin Boy. |Faerie's Tales| yök
Cedric is my champion.

Envu

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #2 : Marraskuu 09, 2002, 11:22:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Salmakia"
Minäkin käänsin ne alareunan tekstit, tosin vain ensimmäisestä. Toiseen urakkaan en ole vielä ryhtynyt. Pitäisi. Kyllä ne on ihan helppo kääntää, kun kirjassa kerran näytetään teksti selkokielellä ja niillä kirjaimilla, siitä vaan piirtää kirjaimet muistiin ja alkaa käännöstyön. Ehkäpä joku on laittanut jonnekin nettiinkin ne. Toivottavasti. En jaksaisi kääntään sitä toistakin...


Minä olen kääntänyt ne. Tai siis ykkösen käänsin joskus aikaa sitten. Siinähän olisi kerrottu kakkoskirjan juoni..^^

Artemikset on hyviä. Tykkään enemmän kuin Pottereista. Eoin on todella loistava kirjoittamaan, kirjoittaa hieman samanlaista ihme lyhykäistä tekstiä kuin minä tavoittelen tarinoissani^^
Ja se jo innostaa enemmän lukemaan että päähenkilö on pahis^^

Parhaita henkilöitä ovat toki Foaly, Butler (jee! *taputtelee omaa Sic Saueriaan*).. Ja unohditteko Trouble Kelpin!!!
Hyi teitä, unohditte vanhan kunnon Troublen :roll:

Poissa Diare Snape

 • Hirnyrkki
Artemis Fowl
« Vastaus #3 : Joulukuu 15, 2002, 01:09:06 »
Oijoi! Tunnustaudun ilomielin Artyn kannattajaksi! ^_^

Olen lukenut molemmat kirjat, ja pidin. Pidin erittäin kovasti. Jopa kakkosesta, vaikka se ei ollut aivan sitä luokkaa kuin ykkönen.
Ehkä minussa kiehtoo tuo kiero mieli, ja olen aina rakastanut kidnappauksia. Ja huumoria riittää! Olen naureskellut keuhkoni pois radaltaan moneen otteeseen kirjoja lukiessani.

Ykkösessä parasta taisi olla kun Holly kaapattiin, ensimmäisen keijukaispartion kukistuminen (Go Butler Go! ) sekä Butlerin loistokas taistelu peikkoa vastaan! "En usko silmiäni..." *kikatusta*

Kakkoskirjassa pidin vallankaappausyrityksestä, Artyn ryömimisestä putkessa, sekä neropattikentaurimme nerokkaasta suunnitelmasta.

Vielä jotain? Ahh niin... Pidän Troublesta, Foalyst, Butlerista, Artysta... Todellakin monesta.

Kirjoitustapa oli hauska ja erillainen. Suosittelen lukemaan...
"Pirate's do it for the booty"

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #4 : Huhtikuu 08, 2003, 18:22:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Erica"

Tuo minuakin on häirinnyt ennenkin, ettei Artemiksen ulkonäköä ole vaivauduttu kuvailemaan. Muistan vain kakkoskirjan alussa, kun ohimennen mainitaan sillä olevan mustat hiukset. Jotenkin minulla olisi myös hämärä kuva, että sillä olisi kerrottu olevan vihreät silmät. Voisiko se olla mahdollista? Törkeää laittaa vielä samanvärisetkin silmätkin kuin Harrylla.


Itseasiassa Artemiksen ulkonäkö kuvataan jo ensimmäisessä kirjassa, kuvauksen lukeminen vain vaatii sen verran vaivannäköä, että viitsii kääntää sen "keijukirjaimisen" tekstin sivujen alareunasta: "...His face is pale has dark eyes and raven hair..." Tästä käynee selväksi myös se, että Artemiksella on tummat, ei vihreät, silmät. Tuskinpa Colfer olisi tuntenutkaan tarpeelliseksi plagioida Rowlingia saadakseen teoksensa kaupaksi, sen verran hyvää tekstiä häneltä syntyy ihan omasta takaa. IMHO Artemikset ovat selvästi parempia kirjoja kuin Harry Potterit, vaikka viimeksi mainituistakin pidän kovasti.
Me transmitte sursum, Caledoni

Tieka

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #5 : Toukokuu 04, 2003, 00:13:48 »
Artemis Fowlit ovat loistavia kirjoja, varsinkin juonellisesti. Arty itse on varsin mielenkiintoinen persoona. Kakkoskirjan alku on hieno ^_^
Hollyn ja Rootin naljailua on uskomatonta. Samoin muukin huumori, mitä kirjassa esiintyy. Hulvatonta :D Kirjaa ei nyt ole tässä lähettyvillä, niin en pääse niitä "helmiä" teidän kanssanne jakamaan. Joskus toiste.
Ykkönen oli mielestäni selvästi parempi, jotenkin kakkos-osa tuntui "pitkitetyltä". En minä vain tiedä.
En ole huomannutkaan siellä alareunassa mitään tekstia, ollut kai liian kirjan lumoissa. Täytyy katsoa, jos minäkin saisin siitä jotain selkoa.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #6 : Toukokuu 19, 2003, 10:38:55 »
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Pipsa, kahdessa ensimmäisessä kirjassa on kummassakin kohta, jossa teksti on sekä englanniksi (tai suomeksi) että "koodeilla": ykkösessä (englanninkielisessä pokkariversiossa) sivuilla 26 - 27, kakkosessa (edelleen alkukielisessä pokkarissa) sivulla 145. Siitä vain tutkimaan, mikä merkki vastaa mitäkin kirjainta. Jos kärsivällisyys ei riitä, pistäydy osoitteessa www.eoincolfer.com ja klikkaa vasemmasta reunasta kohtaa codes. Sivusto (tai tekstit ainakin) on Eoinin itsensä käsialaa, ja siellä kannattaa käväistä jo veikeän taustamusiikinkin takia.

Osoitteesta http://artemisfowl.tripod.com/index.htm löytyy "hupisaitti", jolla on kyllä ihan asiaakin aiheesta. Osoitteesta http://www.artemisfowl.com/ löytyy vähän virallisempi sivusto, ja osoitteesta http://www.eoincolfer.com/ jo aiemminkin mainostamani Eoin Colferin sivusto, jolla on vallan veikeä taustamusiikki. Ja yleensä kannataa kääntyä www.google.com:in puoleen, jos kaipaa sivuja jostain tietystä aiheesta. Hakusanalla "artemis fowl" sieltä löytyy nippu hassuja sivuja kaikenlaisilla kielillä. Siitä vain etsimään itselle sopivinta.

Hurraa! Eoin Colferin virallisten sivujen mukaan neljäs Artemis Fowl-kirja ilmestyy ensi vuonna! Jiiiiiihaaaaaaa! Sitä ennen ilmestyy kolme muuta kirjaa, joista kahdella ei ilmeisesti ole mitään tekemistä Artemiksen kanssa, mutta kolmas - vielä tämän vuoden puolella julkaistava - esiintyy tekstissä vain mainintana "mini adventure" ja ainakin minulle jäi hiukan epäselväksi, onko siinä kyse Artemiksesta. Tässä törkeästi suoraan  sivuilta kopioitu tekstipätkä:

I am very busy at the moment working on several projects. The next Artemis book is due out in 2004, but before that there will be a mini adventure in 2003 and a full length sci fi book- The Supernaturalist. For younger readers The Legend of Spud Murphy will be out next Spring.

Ja kyllä, Artemiksesta on tulossa elokuva, mutta siitä on vähänlaisesti tietoa tarjolla. Rainaa kyhää Miramax, ja Artemis Fowl Fun Siten tietojen mukaan sen kuvaaminen aloitetaan/ on aloitettu tässä kuussa "Amerikassa Ja Irlannissa", mutta edes pääosien näyttelijöistä en löytänyt tietoa.

Herranen aika, miten niin hahmoja ei kuvailtu? Kyllähän joka iikasta annettiin lyhyt kuvaus, joka ainakin minulle riitti mainiosti jonkinlaisen mielikuvan luomiseen. Ja pitkin kirjoja putkahteli esiin uusia pikku yksityiskohtia, kuten Artemiksen mustansiniset silmät.//Zenz muoksi viisi (5!!) perättäistä viestiä yhteen :D Liekö joku ennätys :PP -Z
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 04, 2011, 13:58:46 kirjoittanut Zenzibar »
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa Liina

 • Kaihomieli
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Artemis Fowl
« Vastaus #7 : Marraskuu 27, 2003, 11:25:17 »
Minäkin sain luettua elämäni ensimmäisen Artemis Fowlin. Eikä ollut hyvä. Siitä on puhuttu niin paljon, kehuttu pottereitakin paremmaksi, mutta ei minusta. Mulla oli varmaan liian kovat odotukset. Kesti kauan ennenkuin sain sen kahlattua läpi.

Liikaa koneita. Aivan liikaa. Artemis oli ihan fiksu jätkä, mutta muut olivat ihan äh. emmä osaa sanoo, mutta kuitenkin niin tekaistuja etten tykkää. Noo, mä en oo lukenut vielä kun sen ensimmäisen. Voishan ne lukee jos löytäs kirjastosta, mutta emmä niitä itselle aio ostaa. Semmosia kirjoja, jotka lukee yhesti ja siinä kaikki. En usko että toiselle lukukerralle jäisi mitään mielenkiintoa. Ainakaan minulle.

Toivomuslista oli hyvä. Siitä tykkäsin, vaikka se onkin saman kirjoittajan. Mutta Artemis.

No olihan ne silti ihan luettavia. Mutta oon lukenut parempia kirjoja, ja paljon.

Mä muokkailen joskus, sitten kun oon saanut loputkin artemikset luettua. Jos mä sitten ymmärtäisin, miksi niistä on puhuttu niin paljon, miksi niitä on kehuttu :)
Soittaako lehmus, laulaako satakieli?

Rime

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #8 : Marraskuu 28, 2003, 20:52:17 »
Oooh!!! Ihunaihunaihuna Artyyyyy!!!1 (Joojoo, lopetan ihan kohta tämän ihuttamiseni...)

Minä olen lukenut kaikki kolme kirjaa ja pitänyt kaikista. Ananpa tässä tallaisen kuvauksen:

Artemis Fowl: Ihan hyvä. Ensin yritin lukea (Haitarileirillä) Mutta keskeytin sen. En päässyt edes puoliväliin. Nyt on kirja luettu, ja se on paras kaikista. Tässä kirjassa Artemiksella on vain kahden sentin tunteet eikä mitään viiden metrin pituisia tunnekuoppia päässä. Foalyn koneet on ihania, Hollyn pikku sutkaukset on hauskaa luettavaa, Mulch Diggumsin tekemiset siellä Fowl Manorissa on kylkiluiden katkaistava asia, Artemiksen loistavat ideat on niin mullistavia ja ihania...

Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa: Ihan kiva, varsinkin HALissa olevat pikku sekaannukset. Se kaikki mitä operaatiokojussa tapahtuu, Trouble Kelpin ja Grubin pienet operaatiot siinä välissä... Se oli kyllä aika ovela suunnitelma siinä lopussa. Ja minä ratkaisin tämän kirjan salakirjoituksen. Kentauria. Se ei ole lähelläkään sitä keijukieltä, sitä ei kyllä onnistu kääntämmän. Mutta voisi yritää...

Artemis Fowl: Ikuisuuskoodi: Tämän luin tänään loppuun. Hauskaa, joskin paikoitellen liian amattimaista. Se ravintolatapaus oli aika raju, mutta onneksi Butler selvisi ainakin jotenkuten. Kryogeniikka. Artemis Fowl. Ja se ihme puhelu.

Lainaus
"Väki", sanoi vääristynyt, särisevä ääni. "HAL, taikuus, Turva, sukkulasatamat, ilmahiset, B'wa Kell, peikot, aikapysäytys, tiedustelujaos, Atlantis."


Tuossa, se kuuluu myös lempikohtiini, tässä lisää:

Lainaus
"No niin, savipoika. Leikit on leikitty. Ammattilaiset jatkavat nyt tästä. Jos olet kiltisti, saat tikkarin sitten kun tulen takaisin."
   Ja kun Holly oli ollut jo pitkään poissa, kun hän jo lensi käytävää pitkin ikivanhojen tammipalkkien alla, Artemis sanoi: "Mutta kun minä en pidä tikkareista."


Tuo oli ihunaa. "Mutta kun minä en pidä tikkareista."

~Riimu~

Poissa Sister Grace

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #9 : Kesäkuu 25, 2004, 14:18:21 »
Täytyypä minunkin myöntää kuuluvani Artemis fanien suureen joukkoon. Ne ovat varmasti yksiä parhaista kirjoista, mitä olen koskaan lukenut! Colferin kirjoitustyyli on täydellisen mukaansa tempaava. Kirjojen huumori on myös täydellistä, Artemis Fowlit kuuluvat niiden harvojen kirjojen joukkoon, joita lukiessani olen oikeasti nauranut ääneen. :)

Lempihahmojani ovat Mulch, Foaly, Holly ja tietenkin Herra Fowl itse. Artemis on kerrassaan vastutamaton, niin ihanan kiero, mutta ei silti täysi pahis. Olin kyllä hieman, mutta vain hieman, pettynyt lukiessani Tehtävää pohjoisessa, se ei todellakaan yltänyt ensimmäisen kirjan tasolle, joka oli  muuten todella korkea! Ikuisuus koodi oli onneksi jo hieman parempi, en tosin pitänyt niistä päiväkirja merkinnöistä, ei yhtään Artemismaisia tuollaiset nyyhkyjutut. (Ja se joka saa tästä sen käsityksen että, joku kyseisistä kirjoista oli mielestäni huono... *murinaa*)

Nelos kirja ilmestyy muuten, joskus tänä vuonna (kuten joku onkin jo ilmoittanut) ja sen nimi on, Artemis Fowl ja salaiset kansiot.

Williska

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #10 : Kesäkuu 30, 2004, 13:06:34 »
Anteeksi kaikille, jotka eivät pidä jos kirjoitan tämän, mutta silloin joskus kauan sitten aloitin lukemaan ykkösosaa, enkä saanut siitä mitään irti. Serkkuni kehui kirjan maasta taivaisiin, mutta minuun se uponnut.

No niin, ennen kuin käytte kurkkuuni kiinni minun täytyy sanoa, että olen tehnyt sen nyt. Kyllä, minä joka melkein vannoin etten koske Fowleihin enää on nyt sitten ostanut tämän ensimmäisen osan. Löysin Infosta viidellä eurolla ja ajattelin, että mitäpä tuosta. Nyt olisi tarkoitus tänä kesänä kirja vielä lukea. Ihan vain sen vuoksi, että onko mieleni muuttunut sen suhteen. Ja jos en pidä siitä voi aina vaikka antaa sen jollekkin synttärilahjaksi. Kierrätystä. :P

Poissa Domie

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #11 : Heinäkuu 18, 2004, 14:21:37 »
Kaverini luona joskus bongasin ykkösosan josta pidin paljon. Oli pakko saada jatkoa sillä minua kiehtoi kovasti Holly Shortin kamppailut ja lisää lukiessani minua alkoi kiinnostaa myös Domovoi ja Juliet Butlerin elämä ja ja heidän opettajansa madame Ko:n tausta. Kuka hän oli?

Minulle ,joka ahmii kaikki vähnkin taistelulajeihin liittyvät kirjat ja leffat tulee aina pakonomainen tarve arvostella tyylikkyydestä ja siitä kuinka paljon taistelulajeista kirjailija tietää. Hyvällä huumorilla menee läpi surkeatkin kuvaukset mutta huomasin yllätykseni että kuvaukset olivat Colferilla tarkkoja ja ns.'oikeaoppisia'.

Arty-raasu on aivan rahanhimon vallassa. Ikuisuuskoodissa viimeistaan tulee uusi,inhimillinen puoli esiin hänestä. Hänestä tulee se pikkupoika joka sai isänsä takaisin. Hämmästyttävä muutos bisnes-maailman pikkujättiläiseen.

B'wa Kell ja hänen apurinsa ovat ehdottomasti surkuhupaisia. Etenkin se yksi olio jonka silmiin oli tatuoitu isä ja äiti. Jeeh,tosi koviksia juu xDDDD

Eniten pisteitä saa Ikuisuuskoodi, juoneltaan ja hahmoiltaan. Koko potin vie Mulch Diggums. Hullunhauska olio :)))

Poissa Sinzirn

 • Sammakko
 • Reservi
 • *
Artemis Fowl
« Vastaus #12 : Elokuu 06, 2004, 19:54:32 »
Minä pidän. Juoni kulkee sujuvasti eteenpäin ja henkilöt ovat loistavia. Joskus tuntuu, että kaikki käy vähän liiankin helposti, mutta hyvää luettavaa silti.

Onko täällä useampiakin, jotka ovat ratkoneet sivujen alalaidassa kulkevia tekstejä? Niitä on mielestäni hauska ratkaista, jossain vaiheessa niitä alkaa lukea jopa siedettävän sujuvasti. Mutta kolmosen tekstin ratkaisu oli tuskaa. Huh.
"Kill your darling."
Oletko ikinä ollut vaeltamassa?

Sweetie

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #13 : Elokuu 15, 2004, 17:52:09 »
Oii...Hengenheimolaisia Arty faneja.

Minä sain ensimmäisen Sisters Club kirjakerhosta heti kun se ilmestyi. Aluksi se lojui hetken hyllyllä kunnes sormet syyhysivät päästä sen kimppuun. Rakastuin kirjaan heti. Jotenkin Arty vaan on niin ihana...Nuori-rikas-pahis-tietokonenörtti kuten joku ilmaisi.

Bongasin sitten yhtenä päivänä Tehtävä pohjoisessa kirjan ja pakotin äidin ostamaan sen minulle. Ei ollut ihan yhtä hyvä kuin ykkönen, mutta lähelle meni. Se onkin ainoa kirja niistä kolmesta mistä olen alajutut ratkonut. Ykkösestä en tajunnu mitään ja kolmosta en ole edes yrittänyt.

Kolmosen näin mainoksessa ja heti seuraavana päivänä ryntäsin suomalaiseen kirjakauppaan. Kolmas oli aivan loistava. Ihan yhtä hyvä kuin eka ellei parempikin.

Neljäs tulossa?!?! Oi ihanaa...En malta odottaa *Pomppii maltamattomana kunnes saa jalkaansa krampin*

//*Muok*// Sain joululahjaksi sen salaiset kansiot. Ja se oli. Noh vähän outo, mutta hyvä. Pitäisi varmaan selvittää se ihme kirjoitus. Yritin sitä yksi ilta silmät ristissä, enkä saanut muuta kuin pari ekaa sanaa selviksi.

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #14 : Syyskuu 24, 2004, 20:40:53 »
Aivan loistavia. Juoni on aika perinteinen mutta silti erilainen, hahmokehitys on loistavaa ja kerronta vauhdikasta. Jos se ratkaisu, että tekee lastenkirjan päähenkilöstä jonkinlaisen antisankarin oli hyvä ratkaisu Colferilta.

Itse meinaan aina pillahtaa kolmannessa kirjassa itkuun kun Butlerille käy mitä käy (ei uskalla spoilata).

Itse pidän Artemiksesta suunnattomasti. Hän on moraaliton, muttei täysin paha, vaan sitä sydäntäkin löytyy.

Pakko sanoa, en malta odottaa neljättä osaa! Tämä kuun lopussa pitäisi britanniassa tulla, mutta saa nyt nähdä... Tosin se Artemis Fowl-files pitäisi tilata Akateemisen kautta.

Muoks*
Lainaus käyttäjältä: "Suvih"
Lainaus käyttäjältä: "Pieni Hikke"
Neljäs kirja tulossa!

Se on totta. Neljäs tulee tänä vuonna ja sen nimi on Salaiset kansiot :). Löysin ton Colferin uusimmasta kirjasta. Ryntään heti kirjakauppaan kun se tulee.


Ei, ei se kyllä ole vielä neljäs kirja.
Salaiset kansiot, seitsemäs kääpiö on vain lyhyt novelli ensimmäisen, ja toisen AF:n välillä, "World Book Day"-tapahtumaa varten.


(Tuntuu jotenkin että toistan itseäni...o_O; )


Seitsemäs kääpiöhän on siis yksi novelleista Salaisissa Kansioissa. Käsittääkseni siinä on useampi tarina.

Itse neljäs kirjahan tosiaan kai (ainakin Amazon.co.uk:n) mukaan ilmestyy tämän kuun lopulla Briteissä, mutta sen nimi ei ole vielä tiedossa.

Poissa Marygold

 • Irorua
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Artemis Fowl
« Vastaus #15 : Syyskuu 25, 2004, 20:14:21 »
Olen itsekin suunnaton Arty- fani. Luin ensimmäisen kirjan kaksi vuotta sitten, enkä alkuun pitänyt siitä pätkääkään. Sama kirja tarttui käteeni puoli vuotta myöhemmin, ja jäin koukkuun lopullisesti :D (Kyllä, joskus kannattaa lukea sama kirja useampaan kertaan). Sain Tehtävä pohjoisessa- kirjan joululahjaksi (mitä? olenko ainut, joka pitää sitä ykköstä parempana?! O.O) ja Ikuisuuskoodin luin seuraavana keväänä ollessani sairaalassa.

Nyt odottelen innolla uutta kirjaa, joka ainakin lähikirjaston hakukoneen mukaan tulee olemaan nimeltään "Salaiset kansiot". Enpä sitten tiedä, onko kyseinen tieto kuinka vedenpitävä, nimestä kun on nyt ollut kiistaa vähän joka puolella. Kustantajan sivuilta kun en vielä löytänyt minkään sorttista faktaa.
Sadevesiämpärit, auringonkukkaniityt, saippuapalat ja raparperinvarret... Oikullisesti versoilevat lommot elämän alaviitteissä.

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #16 : Syyskuu 25, 2004, 21:44:52 »
Jep, Salaiset Kansiot ( http://images-eu.amazon.com/images/P/0141381272.02.LZZZZZZZ.jpg ) - joka kaiketi julkaistaan joulukuun lopulla - on seuraava kirja mikä Colferilta tulee Artemikseen liittyen, mutta se ei ole neljäs osa sarjassa. Neljäs osa, joka siis jatkaa (luultavasti) siitä mihin ikuisuuskoodi jäi ilmestyy tietojen mukaan ensi vuonna syyskuun lopulla briteissä. Suomennoksesta en tiedä, eikä hirveästi liikutakaan, mutta eiköhän se näy sitten lehdissä/mainoksissa. Itse hankin kyllä sen brittiversion heti kun voin, kun ne edellisetkin osat on hallussa vain enkuksi.

Ja brittienglanniksi varmasti, en ikinä anna itselleni anteeksi, että ostin sen The Supernaturalistin jenkkipainoksena! Murrrrrr.

Muoksis* Niin muuten, sen neljännen kirjan nimen pitäisi olla - ainakin Edinburghin kirjafestivaalien mukaan - Opal Deception. Arvaatte varmaan kuka on tällä kertaa pahis.

Rime

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #17 : Lokakuu 14, 2004, 22:25:03 »
Minä täällä taas, hei.
Luin koko sarjan uudestaan ja kahlasin koko topicin läpi. Mutta, järkytyin: Neljäs osa ilmestyy vasta ensi vuonna ja Saliaset Kansiot onkin novellikokoelma!
Olen kääntänyt sekä ensimmäisen että toisen Artemiksen tekstit sieltä alareunasta, ja nauroin yhdessä kohtaa ensimmäisen tekstejä. Tai oikeastaan hymyilin, sillä se oli niin selvä viittaus yhteen kirjan tapahtumaan. Vaikka sen oli kyllä tarkoituskin. Ikuisuuskoodin teksteihin en vaivaudu edes koskemaan, en minä niistä kuitenkaan mitään tajua. Pinnani katkeaisi, koska minun pitäisi katsoa, miten monta kerrosta missäkin on ja millä kohtaa ne sivulla ovat ja niin edelleen. Mahdoton tehtävä ainakin minulle.
Minun mielstäni ensimmäinen oli paras, kuten edellisessä viestissänikin sanoin. Artylle ei vain sovi tunteilu. Ei ainakaan niin paljon kuin niissä. Minusta ne ei vain sovi Artemikselle.
Tajusin Artemiksen nimen merkityksen vasta Ikuisuuskoodissa, jossa siitä kerrottiin. Minulle valkeni heti, että Artemis on poika ja hänen ulkonäkönsäkin valkeni miltei heti.
*hakee kirjan huoneestaan* Heti alussa käy selville, että Artemis on hyvin kalpea. Ja että Butler on jättiläinen. Myöhemmin, tasaisesti paljastetaan lisää. Minä en edes kiinnittänyt huomiota niihin, ne tulivat niin salakavalasti. Muodostin Artemiksesta kuvan aina uusien tietojen perusteella, ja pum - Näen silmissäni pojan, joka on aivan Artemiksen näköinen. En minä osaa selittää.
Lempihahmoni on Juliet. Hänen taistelutyylinsä on niin mukavan omalaatuinen. Ja hän muutenkin mukava ja sitäpaitsi Butlerin sisko. Ja toinen on Foaly. Hänellä on mukavat kommentit ja muutenkin ihana tekniikkanero. Aina jotakin uutta. Ja Mulch, kleptomanikääpiömme. Sekä tietysti oma pikku pahiksemme Artemis Fowl. Hänellä on ihanat jutut, ja niin edelleen, aivan kuten muillakin.
Minä valitin aika kauan lukiessani, että miksi Arty on pehmo. No, siitä tuli pehmo keijujen seurassa. Sitten muistintyhjennykksen jälkeen, hän oli taas se lähes tunteeton pikku poika. Tämä käy ilmi hänen päiväkirjamerkinnässään Ikuisuuskoodin lopussa. Mutta jostain syystä minä en pitänyt päiväkirjamerkinnöissä. Jotenkin minusta tuntui, että se ikäänkuin kuvastaa 'heikkouden merkkejä' Artyssä. En minä taaskaan osaa selittää aivoituksiani, mutta yritän kuitenkin. Päiväkirja tuntui jotenkin... Liian arkiselta Artylle. Arty on erilainen, kypsyneempi ja nero. Ei päiväkirja sovi nerolle, muistikirja on paljon parempi.

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #18 : Lokakuu 19, 2004, 13:43:45 »
Minun on nyt tunnustettava, että minä, joka muutama vuosi sitten sanoin, etten koskaan lue Artemis Fowl-kirjoja olen nyt hullaantunut tähän. Tässä oli sama asia kuin Harry Potterienkin kanssa: ensimmäisen osan alku oli niin toivottoman tylsä, mutta kun pääsi tarinaan sisään, noh se ei enää ollutkaan niin tylsä.

Eniten pidän tästä kolmannesta, vaikka en ole vielä lukenut sitä loppuun. Luulen kuitenkin, että kun olen tämän lukenut minun on luettava nämä uudestaan, edellisten lukukertojen aikana en ihan ehtinyt perehtyä tähän juttuun ja olen vielläkin ulalla muutamista jutuista.
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Tuulisiipi

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #19 : Lokakuu 29, 2004, 17:11:50 »
Artemis Fowlit on mahtavia!
Todella hauska lukea niitä moneen kertaan ja elää mukana kaikissa tempauksissa.
Kaikki kolme on niin hyviä.
Colfer on muutenki tosi mahtava kirjailia, kaikki sen tekemät kirjat on mielettömän humoristisia siis ainakin Artemikset ja Toivomuslista jotka olen lukenut. Sitä yhtä kirjaa, en muista nimeä, en ole päässyt vieläkään lukemaan, mutta kyllä senkin vielä joskus luen.

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #20 : Joulukuu 09, 2004, 23:18:11 »
Lainaus käyttäjältä: "Kosminen Kala"
Tiesittekö muuten että Butlerin etunimi "Domovoi" on venäjää ja tarkoittaa tonttua?


Domovoi on kyllä kodinhaltija, mutta ihan tontuksi en sitä sanoisi, sen verran se kuitenkin suomalaiskansallisista kotitontuista poikkeaa ulkomuodoltaan. Domovoi on nimittäin normaalisti näkymätön, mutta kun se haluaa tulla nähdyksi, se ottaa hallitsemansa talon edellisen asukkaan hahmon tai, jos nykyinen isäntä on esimerkiksi matkoilla, hänen hahmonsa. Se voi myös esiintyä sammakkona, liskona tai vaikka hyppivänä jyväsäkkinä. Mistään pienestä parrakkaasta äijänkässystä ei siis ole kyse.

Ja vaikka tämä onkin jo täysin offtopic, niin mainitsenpa kumminkin vielä, että Domovoin puoliso on Domovikha/Domikha/Domania, joka hallitsee talon kellaria.
Me transmitte sursum, Caledoni

Poissa Diella

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enchanteresse
 • Tupa: Luihuinen
Artemis Fowl
« Vastaus #21 : Huhtikuu 06, 2005, 20:24:27 »
Sanalla sanoen Artemis kirjat ovat ihan huippuja.

Niissä on hyvä juoni, mikä kertoo tarinan asiantuntevasti, koomisesti ja mielenkiintoisesti kaikki asiat ja takakannet saavat lukijan (minut ainakin) lainaamaan kirjan.

Kerronta on koomista, hulvatonta ja vauhdikasta.
Näitä kirjoja todellakin jaksaa lukea yötä myöten, eikä silloinkaan halua lopettaa. Se on vain pakko lukea kerralla loppuun.
Mielestäni eka kirja oli kaikkein paras, sitten tulee kolmas, sen jälkeen toinen ja vikana neljäs (Siihen petyin, sillä se oli niin lyhyt ja muutenkin sellainen ettei oikein jaksanut kiinnostua siitä.)

Mutta kanntattaa lukea ne kaikki!
“This moment will just be another story someday."

- Stephen Chbosky

Poissa Sophie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #22 : Kesäkuu 15, 2005, 23:28:26 »
Siis onko fowleja tulossa LISÄÄ? *tuijottaa näyttöä uskomatta silmiään*

Toivottavasti, nimittäin omasta mielestäni kolmas kirja (Ikuisuus koodi) jäi jotenkin kesken. Kyllähän Artemiksen pitäisi saada selville niiden linssien arvoitus (jota ei mielstäni lukijallekkaan kerrottu..).
Taisin kyllä nähdä jonkin viikko sitten suomalaisessa jonkun englannin kielisen Colferin kirjoittaman Fowlin, mutta en ole varma oliko se sitten uusi vai 'vanha'...

Pidän fowleistä erittäin paljon ja ne ovatkin suosikkikirjojeni kärki päässä (samoin kuin Potterit).
Nääh...Itse en ole pahemmin ajatellut ovatko henkilöt pinnallisia vai eivät, koska tarina on mukaansa tempaava (oma mielipiteeni). :)

Diella, mistä neljannestä kirjasta muuten puhuit? Salaisest Kansiot?

Kiitos Sinzirn tiedosta :)
What are you? I'm complicated (The League of Extraordinarý Gentlemen)

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Artemis Fowl
« Vastaus #23 : Kesäkuu 25, 2005, 10:26:08 »
Olen lukenut nyt uusimman, Opalin koston.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Muoksin spoilerivaroituksen -Tinna
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:47:33 kirjoittanut Tinna »
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Artemis Fowl
« Vastaus #24 : Kesäkuu 28, 2005, 16:43:23 »
Lainaus käyttäjältä: "Sister Grace"
Kuten jo aikaisemmin mainitsin Ikuisuuskoodissa sellaista avainta ei ole

Mutta onhan siinä! Omistuskirjoitus. Siinä on ihan selkeä koodiavain ja sen avulla minä ainakin ratkoin sen viestin.

Olen minäkin lukenut kaikki kirjat. Hyvin mielenkiintoisia minusta. Normaalisti kirjoissa kerrotaan sankareista, jotka tekevät vain hyvää jne, mutta Artemis Fowl onkin rikollinen. Se on jotenkin kiehtovaa minun mielestäni ainakin. Olen selvittänyt kaikki tekstit kirjojen alalaidasta. Niissä on aina jokin selkeä kaava, joka on helppo ratkaista. Voisi niistä tehdä kyllä vähän haastavampia...

Minulle tämä uusin kirja, Opalin Kosto, oli kuitenkin pienoinen pettymys. Se ei siepannut minua lainkaan mukaansa sillä tavoin, kun kolme edellistä (ja tietysti Salaiset Kansiot).  On tullut myös luettua Toivomuslista ja Supernaturalisti. Jälkimmäinen oli mielestäni äärettömän mahtava. Täytyypä lainata se pian uudestaan...
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Poissa Varoituskolmio

 • Vuotislainen
Artemis Fowl
« Vastaus #25 : Kesäkuu 29, 2005, 13:56:25 »
Mie en kestä. Mie en kestä. Mie en kestä.

Ostimme kaverin kanssa sen Opalin Koston kahdestaan. Tai kaverini osti ja minä maksan hänelle siitä puolet. Hän on melkein lopussa, mutta mie en kestä. Mie haluan sen.

Artemis Fowlit ovat hyviä, koska ne tuovat uutta. Ne eivät ole perinteistä nuorten fantasiaa. Vaikka kaikki keijut ja menninkäiset ja muut ovat jo kulttuuriemme takia vähän kliseitä, on Eoinilla tarpeeksi mielikuvitusta erottumaan. Ja se huumori, kaikki sarkastiset lausahdukset.. Ja Mulch. Ja kun varsinkin Ikuisuuskoodissa on vähän tyhmemmän sorttisia henkilöitä. Ja kirjan lopussa kun Artemis tajusi tulleensa salaliiton uhriksi..

Artemis kaikessa laskelmoivuudessaan tuo monesti mieleeni monien ficcien Dracon. Siis joissa hänestä on tehty kylmä Luihuisprinssi, joka menestyy kouluaineissa.

Ne uusimman kannet ovat järkyttävät. Mitä hiton palloja siinä oikein lilluu??

Muoks.// Noh, olen nyt saanut luettua sen Opalin Koston. En ole pettynyt, mutta se ei aiheuttanut samanlaista riemukkuutta sielussani kuin ensimmäiset. Tai ne kirjat aina paranevat, ensimmäistä lukiessani kirja oli ihan okei. Tehtävä Pohjoisessa oli ihan hyvä. Ikuisuuskoodin tullessa lainasin kaikki ja luin kaksi ensimmäistä uudestaan ja sitten ne iski. Ah, nykyään ne ovat parhaiden kirjojen kärjessä. Joten ehkä Opalin Kosto vielä avautuu minulle paremmin.

Ja ne kannet, miksei ne olisi vain voinut kimaltaa niin kuin edelliset? Jotain DNA-solukkojahan ne taitaapi olla.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Kaakao

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #26 : Kesäkuu 30, 2005, 01:13:47 »
Hmm, olen lukenut kaikki (siis ne kolme) Artemista, ja pidin kovasti. Ensimmäisen osan sain joululahjaksi, joten pakostikin luin sen. Silloisen bestikseni kanssa olimme oikeita faneja. Sitten yli puolen vuoden jälkeen kiinnostus lopahti, jotenkin me kaverieni kanssa kai liikaa niistä jauhettiin.

Eikä loppujen lopuksi kirja ollutkaan niin hyvä. Minua vain ei enää kiinnostanut keijut tai mikään rikollisnero. Ei. Enää en edes voisi kuvitella lukevani niitä, mutta se voi ihan johtua, että ne tuovat huonoja muistoja mieleen.

Muuten kirjat ovat ihan mielenkiintoisia, ja kovin erilaista luettavaa kuin muut fantasiakirjat.

Poissa Sister Grace

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #27 : Heinäkuu 01, 2005, 11:12:39 »
Juuh... Eli Opalin kosto on nyt luettu ja täytyy kyllä myöntää, että hienoinen pettymys oli tämä kirja. Amialea siteeraten se ei todellakaan siepannut mukaansa samalla tavalla kuin muut. Toisaalta myöskään Tehtävä pohjoisessa ei ensimmäisen lukukerran jälkeen tuntunut oikein miltään, mutta sitten toisella luku kerralla siitä jäikin jo paljon parempi maku suuhun.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muoksin spoilerin. -Tinna
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:48:57 kirjoittanut Tinna »

Shanlia

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #28 : Heinäkuu 06, 2005, 14:12:15 »
Haa! Olen kaikkien Artemis Fowlien onnellinen omistaja. Se pikku kirja (siis Salaiset kansiot) oli kylläkin ihan kökkö.
Mutta nyt kun Opalin kosto ilmestyi luin sen heti kun sain kirjan käteeni. Siinä oli kylläkin hieman odotettua huonompi juoni, mutta minä en antanut sen haitata. (en ala nyt selittää juonta tarkempaa) Tehtävä pohjoisessa on Artemiksista lempi kirjani, koska siinä Arty löytää itsestään niitä hyviä piirteitään, joka oli liikuttavaa.Artemis-kirjojahan on oletettavasti tulossa vielä lisää? Eikös? Toivottavasti?
Artemikset ovat loistaviaaa!!!

Uene

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #29 : Heinäkuu 08, 2005, 15:59:51 »
Minulle Opalin kosto oli pettymys... Olihan se ihan kiva, mutta jotain puuttui. Se oli jotenkin niin sitä samaa.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Tinna muoksi spoilerivaroituksen.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:50:06 kirjoittanut Tinna »

Kahkonen

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #30 : Heinäkuu 14, 2005, 21:25:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Flo Fly"
Mutta pidin lukemastani, enkä usko kirjojen huononevankaan...


En sanoisi noinkaan. Ensimmäinen kirja oli minusta huikea sekoitus mafiajännityskirjoja, poikakirjoja, scifiä ja fantasiaa. Toisessa kirjassa Artemiksen suunnitelmat ovat juuri ja juuri korttitaloa lujempia ja kolmannessakin, jossa vasta aivan kirjan loppupuolella Artemiksen ylivoimaisuus alkaa näkyä.

Ensimmäiselle antaisin kouluarvosanaksi 9½, toiselle 8- ja kolmannelle 8+.

Piilevästä viherpropagandasta huolimatta siis ihan hyviä kirjoja.

Lainaus käyttäjältä: "Flo Fly"
(takakansi kannattaa lukea aina!). :)


Eihän. Ei spoilereitakaan kannata lukea aina. Esimerkiksi Grishamin kirjojen takakannet paljastavat tekstiä sata sivua alusta.

Poissa Sophie

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #31 : Elokuu 12, 2005, 20:04:27 »
No minulla oli ensimmäinen kirja hyllyssäni varmaan parikin vuotta. Olin sen saatuani lukenut juuri jotain 10 sivua ja kyllästyin täysin. Sitten muutaman vuoden kuluttua poimin sen kirjahyllystä ja aloin lukemaan paremman puutteessa ja kirja osoittautuikin todella hyväksi. Sen jälkeen olen lukenut kaikki ilmestyneet Fowlit, jotkut pariinkin kertaan. :)
Mielestäni teidän, jotka olette lukeneet ensimmäistä kirjaa pari sivua ei kannata hylätä kirjaa heti. Se nimittäin osoittautuu ainakin minun mielestäni loppua kohti paremmaksi. Ja olen sitä paitsi itsekkin sitä mieltä, että ensimmäisen kirjan alku oli harvinaisen pitkästyttävä. Mutta jos ei millään 'kolahda' niin eihän sille voi mitään.
What are you? I'm complicated (The League of Extraordinarý Gentlemen)

Poissa Yaya

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • möfff
Artemis Fowl
« Vastaus #32 : Syyskuu 02, 2005, 19:52:46 »
Sain ensimmäisen kirjan vastikään loppuun ja pidin siitä valtavasti. Olen yrittänyt kerran aikaisemminkin lukea kyseisen kirjan, mutta sitten se vain jotenkin jäi. Nyt en enää tajua, miksi jätin sen aikaisemmin kesken. Kirjahan oli upea.

Itse pidin paljon keijuista, ilmahisista ja monista muista hahmoista, joita kirjassa seikkaili. Tämä yhdistettynä huimasti edistyneeseen tekniikkaan, tuloksena ei voi olla muuta kuin jännittävä ja hauska kirja.

Teksi oli hyvää luettavaa, ja kirjailijan tyylikin oli hieman erilainen. Useasti nauroinkin. Juoni oli mielenkiintoinen, ja hahmot mukavia. Erityisesti pidin Artemiksesta, Rootista ja Butlerista. Ainoana huonona puolena voisi pitää sitä, että lopussa minulle jäi eräs asia hieman epäselväksi kunnes eräs ystäväni selvitti asian minulle. Yleisesti ottaen mieletön kirja. Kannattaa lukea!
It's time to take some real risks.

Poissa miki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #33 : Joulukuu 17, 2005, 12:49:05 »
Minun kaverini suositteli minulle noita kirjoja vähän aikaa sitten ja ihastuin niihin heti. Olen nyt lukenut kolme ensimmäistä kirjaa ja nyt olen lähdössä kirjastoon hakemaan Opalin kostoa, harmittaa vain kun lankesin jo vahingossa muutamaan spoileriin *haakkaa päätään seinään*

Kirjojen juoni on minusta hyvä ja Eoin Colferilla on hyvä tyyli kirjoittaa. Ainut asia mikä joskus inhottaa on se että en tahdo pysyä niitten kaikkien ihme laitteitten ja vempeleitten mukana... no pikkuvikoja, rakastan kuitenkin Artemis Fowleja josta on nyt tullut toinen lempikirjasarjani Harry pottereiden rinnalle :)
"Anything's possible if you've got enough nerve."

Elindar

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #34 : Joulukuu 17, 2005, 13:44:47 »
En tiedä olenko jo kirjoittanut tänne, mutta ei se mitään. :P
Fowlit ovat ovat hyviä ja viihdyttäviä kirjoja. Colfer osaa kirjoittaa mielenkiintoisesti, huumoria on tarpeeksi ja hahmot ovat loistavia (vaikka vähän laimenevat loppua kohti, ikävä kyllä.) Ja ne kaikki upeat tekniikkavempeleet, mitä niissä kirjoissa on. Ei voi kun ihastella. Kyllä minä ainakin voisin parit sellaiset Foalyn patentoidut keksinnöt itselleni ottaa. xP
Ensimmäinen kirja oli mahtava. Todella. Artemis oli loistava hahmo: ärsyttävä, rikas, älykäs, kunnianhimoinen, pahis etc. *3* Tykkäsin. Myös muut hahmot olivat oikein mainioita, Butler, Holly, Root, Foaly, Mulch.. Kolme ensimmäistä kirjaa olivat hyviä, tykkäsin tosi paljon, vaikka se että Artemis muuttuu yhä vain enemmän hyvikseksi, vähän suretti. Tai siis, se särmä mitä hänessä oli alussa alkoi kadota. Mutta hyviä kirjoja ne oli siitä huolimatta. Kolmannen jälkeen aloin jo pelätä että tuleeko jatko-osaa ollenkaan.
No, tulihan se ja
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Tinna muoksi spoilerin.

Mutta että vielä on tulossa lisää Fowleja? Hyvä hyvä. Vaikkei tuo nelonen ollutkaan niin hyvä kuin odotin, kyllä minä niitä silti mielelläni luen. (Ja ne 4. kannet olivat kyllä ihan järkyttävät! >.<)
Colferin muutkin kirjat ovat hyviä, Supernaturalisti ja Toivomuslista. Olen vähän odotellut tuohon ensinmainittuun jatkoa, mutta vielä ei ole näkynyt..
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:55:16 kirjoittanut Tinna »

Tiizi

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #35 : Tammikuu 09, 2006, 17:54:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Kanelitanko"
...Olen kääntämässä Opalin koston sitä juttua, löysin aakkoset netistä. Ossan laitan jos löydän enää. ^_^ Tämä on ensimmäinen mitä käännän, että siihen malliin. (Opin jo aakkoset melkein ulkoa :P) ...


Jossain Colferin kirjassa nuo aakkoset olivat, ei tarvitse netistä etsiä...

Minäkin opein ne ulkoa kun halusin lukea ne tekstit sieltä alareunasta, ja (olikohan) ensimmäisen kirjan luvun alussa olleista laatikoista. Vanhemmat ihmettelivät että mitä minä nyt noin tiuhaan sivuja kääntelen, enhän minä nyt sentään niiiin nopea lukija voi olla =)

Siitä on kyllä jo aikaa kun on tullut nuo luettua, mutta kyllä minä pidän enemmänkin toivomuslistasta kuin näistä Artemis Fowl-seikkailuista. Vaikkakin tuo "salakirjoitus" parantaa numeroa ainakin puolella, sitä oli hauska selvittää.

Pohjantähti

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #36 : Helmikuu 02, 2006, 10:13:23 »
Juuh.

Luin Opal Deception -kirjan suhteellisen myöhään, eli nyt menneenä jouluna. Jostain syystä en saanut vain luettua aikaisemmin, vaikka rehellisesti sanottuna olen ikääni (18) katsoen naurettavan suuri AF-fani.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Mielestäni parhaimmat AF-kirjat ovat kaksi keskimmäistä, Artemis Fowl Files poisluettuna.
En kyllä rehellisesti sanottuna edes tajua, miten voin pitää näistä kirjoista näin paljon. Eiväthän ne ole mitenkään akateemisesti ansiollisia, ja ne ovat hiukan naiiveja jne. En ole mikään hömppäkirjallisuuden ystävä, vaan ihan proosaklassikoita mielelläni kahlaan, mutta jostain kumman syystä Colferin kirjat miellyttävät. Fowlitkin on tullut luettua läpi useaan kertaan (yleensä peräkkäin). Sitä paitsi minusta tuntuu, että unohdan aina, miten kirjat päättyvät O.o Mikä on outoa, koska yleensä minulla on aika hyvä muisti fiktiokirjallisuuden suhteen. Huu.

Tosin kirjojen hahmot tietty ovat osasyy kiintymykseeni. Pidän Artemiksesta, Butlerista ja Hollysta suunnattomasti. Opalkin on miellyttävä hahmo, vaikka yleensä naispahikset ovat lähinnä rasittavia...

Heh. Niin, ja onhan sitä salakirjoitustakin hauska aina vuoden välein tulkita uudestaan :D VArsinkin kun ne symbolit on helppo oppia ulkoa, ja parin sivun jälkeen voi alarivit lukea jo sujuvasti.


Mutta. Toivokaamme, että viides kirja, The Last Colony, on ryhdikkäämpi kuin the Opal Deception. Ja sitä ennen voimme tietysti odotaa Half Moon Investigationsia, mikä on ehkä vähän nuoremmille suunnattu, mutta ihan mielenkiintoisen oloinen silti.

Muoksin spoilerin. -Tinna
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:57:18 kirjoittanut Tinna »

Pollexia

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #37 : Helmikuu 13, 2006, 00:23:02 »
Lainaus käyttäjältä: "Kanelitanko"
Ja siitähän on tulossa elokuvakin! KAMALAA. Ja Hollyn osaan kaavaillaan Diazia. HIRVEÄÄ. Kirjailia itse haluaisi Wyona Ryderin? No, se on parempi kuin Diaz. Entäs sitten Artemiksen näytteliä? Siitä tulee kyllä vaikeaa.


NOU!!! Eikö Hollywood ole pullollaan lahjakkaitakin näyttelijöitä? Pitääkö juuri tuo naikkonen haluta siihen rooliin? Etenkin kun oma mielikuvani Hollysta on lähempana Anna Paquinia ja jopa Angelina Joliekin sopisi rooliin minusta paremmin...

Ensimmäinen kirja oli aivan ihana. En tiennyt, että pitäisikö olla Artemiksen vai Hollyn puolella, se vaihteli aina siihen nähden, että kuka oli kertoja. Ainakin aluksi, sitten Artemis vei voiton. Siinä miekkosessa(tai pojassa oikeastaan) on jotain niin ihanan kieroa. Ensimmäinen kirja oli minusta jopa parempi kuin yksikään lukemani Potteri, mutta toinen osa oli hienoinen pettymys. Artemis ei olut tarpeeksi Artemismainen. Sääli... Mutta paljon pelasti iki-ihan kääpiö Mulch. Olen rakastunut siihen hahmoon, luettuani taas kerran niitä kirjoja.

Mulchissa(olen lukenut vain 1. ja 2. kirjan, näiden perusteella kerron mielipiteeni...) yhdistyy kaikki mitä hyvässä hahmossa pitää olla. Ei-niin-kamala-pahis, mutta ei-kelpaa-hyvikseksikään. Rikkoo sääntöjä, mutta ei vahingoita ketään tarkoituksella(ainakaan en muista sellaista...). Ilmän häntä ei pärjätä, mutta häntä ei haluta mukaan. Häneen ei voi luottaa, mutta hän on tosi sympaattinen. Ehkä kuitenkin joissain tilanteissa hiukan särmätön. Mutta kuitenkin ajatteli itseään siinäkin tilanteessa.

Tarkoitus olisi saada nuo kaikki kirjat ostettua omaksi. Voisin muuten vaikka vannoa, etten ole lukenut Opalista kertovaa kirjaa, mutta kaikesta huolimatta se on käsittämättömän tuttu. Mutta en takuulla ole saanut kirjaa käteeni. Koskaan. Mutta silti se on niin tuttu...

Skradamsa

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #38 : Helmikuu 16, 2006, 13:54:49 »
Aivan ihania kirjoja, jotka taistelevat koko ajan Potterien kanssa kärkisijoituksesta suosikkikirjojeni listalla. En nyt osaa sanoa mikä niisä on niin ihmeellistä. Varmaa se on se mukaansa tempaava kerronta, joka pakottaa lukemaan koko kirjan yhdellä kertaa. Ja tietenkin nerokas juoni, sekä henkilöt, jotka ovat niin... erilaisia. Oikeasttaan melkein samat asiat molemmissa suosikeissa.
 Niille useille, jotka ovat verranneet Artemista ja Dracoa toisiinsa:
Minun mielessä niissä ei ole paljon mitään yhteistä. Molemmat vain ovat pahiksia. Artemis ei kuitenkaan satuta ketään (ainakaan tarkoituksella).
 Jos sitä nyt ei ole kerrottu sivoilla 2-5, joita en laiskuuttani ainakaan vielä jaksanut lukea, kerron vielä siltä varalta, että joku ei sitä tiedä, että Artemiksen silmät ova siniset EIVÄT vihreät.
 Mutta tästähän on tulossa elokuva! Karseeta! Ei sitä saa pilata! En kyllä mee katsomaa. *Jupisee itsekseen jotain ahneista ihmisistä ja lähtee koneelta.*

Poissa Sister Grace

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Artemis Fowl
« Vastaus #39 : Maaliskuu 04, 2006, 12:04:52 »
Hamm... Minä tässä kävin hieman tutkimassa olisiko missään mitään tietoa seuraavasta Fowlista ja Wikipediasta löytyi seuraavaa

Tulossa: Artemis Fowl: The Last Colony (Viimeinen siirtokunta)
Tulossa: Half-Moon Investigations
Tulossa: Supernaturalist 2

(Eoin Colferin sivuilta en löytänyt kyllä mitään mainintaa tästä/näistä, mutta en kyllä kovin ahkerasti jaksanut siuja tutkiakaan)
Niin että seuraavalla Fowlilla olisi siis nimikin jo valmiina... Ja laitoin nuo kaksi muutakin tulevaa kirjaa tuohon, sillä itse ainakin odotan innolla tuota Supernaturalisti kakkosta ja Half-moon Investigations kuulostaa myös hyvin mielenkiintoiselta.

Sotasopuli

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #40 : Maaliskuu 24, 2006, 15:42:47 »
Vaikka ehkä poikkeankin topicista vetämällä mukaan Colferin muut kirjat.
Niin Supernaturalisti on ehkä paras kirja jota olen lukenut (Half-Blood princen jälkeen), kaikki Artytkin olen lukenut joku +5 kertaa, Supernaturalistin pariin otteeseen ja Toivomuslistan (kirjotetaanko se yhteen vai erikseen? *nolo*) vain kerran (ei siksi että Toivomuslista olisi huono, vaan siksi etten omista sitä).

Nykyään (lue: Ostettuani World of Warcraftin), en lue muutakuin pakolliset kirjat joihin lukeutuvat: Kaikki Rowlingin kirjat joita tulee (tai ainakin HP seiska), KAIKKI Eoin Colferin kirjat jotka tulevat ja kaikki Ilkka Remeksen Aaro Korpi "sarjan" osat :/

Artemis Fowleissa on vain juuri se että Artemis on niin paras henkilönä, ironiset kommentit, näsäviisastelu, älykkyys ja kaikki tämä yhdessä luo niin oudolla tavalla hauskan, ettei sitä osaa edes selittää..

Butler on myös loistava henkilö, vain sen idetiteettinsä ja mielikuvan jonka hänestä saa, mukaan..

Foaly on ehkä koko sarjasta lempihahmoni, vainoharhainen älykkökentauri, jonka keksinnöt ovat toinen toistaan hullumpia :P

Toivon todella että elokuvaan / elokuviin tulee hyvät näytteliät (etenkin Artemiksen- , Hollyn- ja Butlerin rooliin)

Sleeping Death

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #41 : Huhtikuu 25, 2006, 20:47:13 »
Artemis Fowl on aivan mahtava, siitä ei pääse yli eikä ympäri.

Mikä hänestä tekee mhatavan, on se että hän on rikollinen ja vielä nero kaiken lisäksi *eyes glazing over*. Olen lopen kyllästynyt goody two shoes- päähenkilöíhin, jotka ovat ennen kaikkea hyviä ja kaikkea pahaa vastaan, ja jos heiltä löytyykin sarkasmia ja luihuismaisia piirteitä, he ovat silti hyvän puolella. Se, että Artemis Fowl on rikollisnero sai minut nappaaman kirjan - ja muut hyllyssä olleet kolme - kirjaston hyllytä. Enkä joutunut pettymään.

Minusta parhaita puolia kirjoissa on Artemiksen juonet ja suunnitelmat ja niiden toteutus. Opalin Kostossa paras kohtaus oli ehdottomasti se, kun Artemis varasti Keijuvarkaan top security tallelokerosta.

Drawback kirjoissa on yleisesti se, että en hirveästi perusta fantasian ja keijujen sekoittamista nykyaikaan moisella tavalla. Pitäisin varmasti Fowleista vieläkin enemmän (paljonkin enemmän), jos Holly & co. olisi jätetty pois ja Artemis olisi saanut ikioman tarinansa.

Lienee turhaa sanoa erikseen, että lempi hahmoni on itse Artemis Fowl.

Olin kuitenkin äärettömän katkera, kun hän päätti ryhtyä Robin Hoodiksi ja lahjoittaa Keijuvarkaan takaisin yleisön ihailtavaksi, eikä edes ottanut kunniaa siitä. Olisi vain pysynyt puhdasverisenä rikollisena.

Nevertheless, aion silti lukea jatkossa ilmestyvät osat.

Quercita

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #42 : Huhtikuu 26, 2006, 19:38:36 »
Eoin Colfer osaa kyllä asiansa ;)
Eli juu, myönnän lukeneeni kaikki suomeksi ilmestyneet neljä osaa. Hieno kirjasarja, idea on uusi ja "Raikas". Colfer osaa kirjoittaa erityisellä tavalla, jollaiseen ei helposti törmää, ei ole sitä aivan normaalimmasta päästä olevaa tekstiä, mutta kuitenkin varsin hyvää.
Juoni on nerokas. Sarjalla on aihe, ja Colfer on sitten onnistunut rakentamaan kaiken sen ympärille.
Artemis Fowl on ehkä kirjassa se varsinainen Colferin "neronleimaus". Oikein hieno idea, nuori rikollinen. Jotenkin Artemis antaa tekstille idean (kuten aika usein päähenkilö tekee), ja vaikka hän onkin sellainen tosikko, on hän silti ollut kirjassa lempihahmoni alusta asti. Jotekin hänen näsäviisautensa ja ironiset kommentit tekevät Artemiksesta muista erottuvan hahmon.
Colfer tuo tekstiinsä yksityiskohtia ja ideoita, jotka juuri tekevät siitä niin erillaista ja kiinnostavaa. Yksi näistä on mielestäni henkivartijat, jotka ovat loistva idea. Mitä kirjasarja olisi ollut, jos Artemiksella ei olisi ollut Butleria rinnallaan? Ei se olisi ollut sama asia.
Nyt minut kyllä kivitetään, mutta minun kirjojen top-kymppilistalla (kyllä, ofcourse minulla on sellainenkin;), eivät Artemis Fowlit kamppaile ensimmäisistä sijoista Pottereiden, TSH:sta, Kuolemanporttisarjan tai Stravaganza-trilogian rinnalla. En kiellä Atremis Fowlien olevan loistavia kirjoja(ja varmaan luenkin ne tässä lähiaikoina uudelleen), mutta ne evät välttämättä ole juuri sitä tyyppiä, jollaisista minä kirjoitta pidän eniten, vaikka hyviä kirjoja ovatkin.
Kun siis Artemis Fowl tulee leffoihin, niin enköhän mene kuitenkin katsomaan, on aina hauskaa katsoa leffoja, jotka on lukenut kirjoina (paitsi että itse huomauttelen aina sellaisissa leffoissa jok´ikisestä kohdasta, jota ei ollut/oli eri tavalla, kuin kirjassa).
Olen myäs lukenut Supernaturalistin ja Toivomuslistan. Ensimmäiseksi mainittu loppui mielestäni hirveän surullisesti, enkä ollut ollenkaan samaa mieltä kirjailijan kanssa lopetuksesta, mutta ei voi mitään, hyvä kirja se silti oli ;) Toinenkin oli kiva, joskin aihe oli "erikoinen".
-Quercita-

rikkaruoho

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #43 : Toukokuu 12, 2006, 13:51:06 »
Artemis Fowlit ovat tosi hyviä kirjoja, ensimmäinen, toinen ja kolmas olivat mahtavia, mutta en tajua, miksi kolmannen kirjan jälkeen tuli sellainen "tietokirja" o__O ostin sen kuitenkin ja onhan siinäkin mielenkiintoisia tarinoita (en enää muista montako niitä oli, siitä on niin kauan kun luin sen) ja siinä on myös sen keijukielen aakkoset.
Viides kirja, Opalin kosto, ei ollut läheskään yhtä hyvä kuin kolme ensimmäistä kirjaa, joissa tarina on mielenkiintoinen, mutta viidettä kirjaa lukiessani en jotekin vain päässyt ns. pintaa syvemmälle ja juoni on jotenkin liian yksinkertainen, jopa tylsä.

Quende

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #44 : Kesäkuu 22, 2006, 23:38:38 »
Itse täytyy sanoa, että kirjat ovat keskinkertaisia. Kyllä niitä lukee ja juonikin on ihanan kekseliäs, mutta jokin niissä vain ei oikein iskostu minuun. Mutta kyllä ne enemmän paremman, kuin huonomman puolelle kallistuvat. Eivät missään tapauksessa huonoja kirjoja.

En ole lukenut sarjan kaikkia sarjoja. Kyllähän ne loputkin joskus pitäisi lukea. Ja varmasti luenkin.

Lapsinero on kylläkin ihana keksintö. :)
Kuinkas usein lapset kuvataankin tyhmiksi ja naiiveiksi? No, ei ainakaan tällä kerralla.

Mulefa

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #45 : Heinäkuu 09, 2006, 23:09:22 »
Sanoisin, että 1,2 ja 3 olivat hyviä, mahtavia! Mutta loppua kohti vain huononee, neljäs kirja oli mielestäni hmm.. meni vähän överiksi niitten kaikkien, kosto, murha, kääpiö taidot jne. jne. ns. liian monta sanaa sivulla.. En oikeen tykännyt ja tämä viides kirja (viimeinen siirtokunta)


(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Spoilerivaroitus -Tinna
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 10:59:21 kirjoittanut Tinna »

Poissa Aldebaran

 • Muurahaisleijona
 • Vuotislainen
 • Penguins. Lovely.
Artemis Fowl
« Vastaus #46 : Elokuu 14, 2006, 20:11:22 »
Potterien ohella yksi lempikirjoistani (tai sarjoista, mutta kumminkin), ehdottomasti. Colferin kirjoitustyyli on loistava, ei sellainen tusinafantasia-tyylinen, jossa sepustetaan turhista yksityiskohdista ja ihastellaan ah-niin-kaunista "toista maailmaa". Sellainen suora ja mutkaton, mutta mielenkiintoinen kirjoitustapa on minun mieleeni.
En ole ihan varma pidänkö Artemiksessa tapahtuneesta muutoksesta, varsinkin neljännessä kirjassa, jotenkin se täydelliseksi hyvikseksi muuttuminen oli..no joo, ehkä vähän liian jalo. Pahiksethan tunnetusti ovat mielenkiintoisempia. :P
  Alusta asti olen myös fanittanut Hollya, se ei tunnu yhtään Mary Suelta vaan ihan luonnolliselta. Ja se kinaaminen Artemiksen kanssa, shih.
Onko kukaan muuten koskaan miettinyt kuinka pitkä Artemis on? Jäi vaan häiritsemään neloskirjan jälkeen, kun Holly kerran on metrin mittainen (siis sentin alle maahisten keskipituuden, en muista missä kirjassa on mainittu) ja ne kuitenkin Artyn kanssa seisoskelevat vähän väliä kädet toistensa harteilla, tai sitten Hollyn kädet Artemiksen, mutta kuitenkin. Lisäksi nelosessa, kun Mulch hinaa kaksikkoa ylös peikkojen luota, he seisovat köysilenkissä "kasvot hyvin lähellä toisiaan".
Mutta siis, jos Artemis olisi esimerkiksi vain 150 senttiä, hän olisi kuitenkin puoli metriä Hollya pidempi, kuinka hyvin Holly yltäisi tämän hartioille? Siis näinkin tärkeä yksityiskohta ja kaikkea, mutta ihan todella jäi vaivaamaan..
Tai jos puutarha ei olekaan ääretön, niin mitä kamaluuksia mahtaa hiipiä sen takana?
- Pomelo puutarhanorsu -

Dylaine

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #47 : Lokakuu 08, 2006, 19:04:15 »
Artemis Fowlit ovat yksi lempikirjoistani. Oli pakko tulla kirjoittamaan tänne jotain, vaikka en olekaan vähän aikaan lukenut.

Eoin Colferilla on erikoinen kirjoitustyyli. Humoristinen ja mukaansatempaava. Juoni on mielettömän kekseliäs ja kirjojen kantava voima on tietysti Artemis itse. Olen lukenut kaikki kirjat ja luulin, että Colfer ei enää kirjoita niitä kolmannen jälkeen. Olin ihan innoissani, kun näin Opalin koston kirjakaupassa. Se oli pakko ostaa viimeisillä rahoillani. Kirja olikin sitten hienoinen pettymys, kuten näköjään parille muullekin on ollut. En voinut millään uskoa, että
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Minkä verran olen tuosta viidennestä kirjasta lukenut juoniselostuksia, niin se ei ainakaan vaikuta yhtään paremmalta kuin Opalin kosto. Kirjoista tuntuu tulevan aina vain utopistisempia. Hmph. Ja minä kun pidin enemmän kolmesta ensimmäisestä :/

Nytkö ne ovat vihdoinkin tekemässä elokuvaa?? Leffaa on tietääkseni suunniteltu jo ainakin kaksi vuotta. Mutta apuaah, Aidan Michell ei näytä yhtään Artemikselta! Eihän hänellä ole edes mustia hiuksia. Ruskeatkin olisivat kelvanneet.. *snif* Ja onko tämä vain minun omaa mielikuvitustani, vai onko Hollylla punaiset hiukset? Toivottavasti tuo tieto Artemiksen roolivalinnasta ei ole virallista. Jos Hollyn rooliin tulee vielä Diaz, niin en usko, että elokuva vastaa yhtään mielikuvaani kirjasta. Mutta elokuvissa on tietysti paljon muutakin kuin pelkät näyttelijät, joten toivottavasti juonesta ei ainakaan poiketa kovin paljon. Minusta kesä 2007 kuulostaa ihan hyvältä, jos elokuva nyt edes tulee ensi-iltaan silloin. Aloin jo pelätä, ettei sitä tehdä ollenkaan, joten tämä oli ihan mukava uutinen.

//Tinna muoksi spoilerin
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 11:01:29 kirjoittanut Tinna »

Whatchamacallit

 • Ankeuttaja
Re: Artemis Fowl
« Vastaus #48 : Tammikuu 29, 2007, 15:50:56 »
Aivan pakko tulla tänne tyrkyttämään omia mielipiteitäni. Tämä sisältää pieniä spoilereita, joten jos et halua tietää kirjoista yhtään mitään niin jätä väliin.

Artemis Fowl. Ehdottomasti toiseksi paras kirjasarja, johon olen ikinä päässyt tutustumaan. Toisaalta ymmärrän kyllä, etteivät nämä kirjat välttämättä miellytä kaikkia. Joidenkin mielestä kaikki tekniset vimpaimet ja hilavitkuttimet eivät vain ole kiinnostavia, ja vaikka Artemis Fowlit onkin muistaakseni fantasiakirjoiksi luokiteltu, niin niissä on minusta aimo annos scifiäkin, eikä se välttämättä kaikkien fantasia-fanien mielestä ole hyvä juttu. Minusta kuitenkin loistavan juonen lisäksi kaikki scifimäiset piirteet tekevät Fowleista juuri niin hyviä. Ja sitäpaitsi, jos kirjasta poistettaisi kaikki tekniset vempaimet, niin se olisi aika laimea. Puolet hauskuudesta piilee juuri siinä, että Foaly laukoo näsäviisaita kommenttejaan ja henkilöillä on apunaan hänen kehittelemiään vempaimia. Mieluummin minä luen, kuinka Holly pomppii poliisin hommissa laseraseen kanssa, kuin että hän heittelisi jotain keijutaikoja hiisien niskaan...

Aika moni täällä tuntuu valittavan, ettei ensimmäisessä kirjassa kuvailtu tarpeeksi Artemista. No, ne henkilöt eivät ilmeisestikään lukeneet kovinkaan tarkkaan, sillä minulle ainakin selvisi ensimmäisen kirjan aikana, että Artemiksella on mustat hiukset, kalpea iho, vampyyrimainen hymy, tummansiniset silmät (vai olivatkohan ne sinimustat, mutta jotain sinne päin kuitenkin) ja hän oli melko hintelä, ei mikään urheilullinen ja atleettinen, eikä hän mikään hirmuinen hujoppikaan ollut. Joku jo mainitsikin aiemmin, että nämä kuvailut oli ripoteltu mukavasti tekstiin, eikä niitä ollut tönkösti survottu yhteen kappaleeseen.

Päähenkilönä Artemis on varsin mielenkiintoinen. Itse pidän hänestä juuri siksi, että hän ei ole hyvä eikä paha. Tai itseasiassa hän taitaa olla sekä hyvä että paha. Jos häntä vertaa esimerkiksi Harry Potteriin, joka on suorastaan hyvyyden perikuva, niin hän on minusta huomattavasti mielenkiintoisempi hahmo. Lisäksi minusta on mukava nähdä, että hänen omatuntonsa rupeaa kolkuttelemaan pikkuhiljaa, ja mitä pitemmälle sarja etenee, sitä inhimillisempi hänestä tulee. Jollain tapaa häntä on - etenkin ensimmäisen kirjan aikana - niin helppo sekä vihata että rakastaa sen takia mitä hän tekee. Samalla kun toivoo, että keijut saisivat kultansa takaisin ja Artemis ansionsa mukaan, toivoo ettei Artemikselle sattuisi mitään.

Muutkin hahmot ovat loistavia. Butler on jotenkin niin.. no, hellyttävä saattaa olla hieman väärä sana. Mutta se, miten hän suojelee Artemista ja luottaa tähän täydellisesti on jotenkin koskettavaa. Enkä minä voinut olla hymyilemättä, kun ensimmäisessä kirjassa mainittiin jotain sensuuntaista, että 'Butler hymyili kuin hai, joka oli juuri saanut näkyviin paljaan takapuolen.' Ja kun toisessa kirjassa mainitaan, että 'Butler puristi kädessään Sic Saueriaan kuin turvariepua', niin en voinut olla nauramatta ääneen, kun kuvittelin jääkaapin kokoisen miehen puristamaan nallea toisessa kädessä ja toisessa asetta...

Ja keijut...  No, Holly ei oikeastaan ole lempihahmojani, mutta siltikin varsin onnistunut tyyppi. Mukavan sisukas ja päättäväinen, hyvin kuvailtu ja ammattinsa puolesta kohtuullisen mielenkiintoinen. Ja pidän hänestä, koska hän pelasti Butlerin muutamaankin otteeseen.

Keijuista lempparini on ehdottomasti Mulch Diggums ja hänen suolikaasunsa... Jotenkin tällaiset puolikriminaalit (tai ehkä vähän enemmän kuin puoli) ovat aina olleet lähellä sydäntäni, ja on mukavaa kun huomaa, että heilläkin yleensä löytyy kuitenkin jonkinlaista vastuuntuntoa kaiken omien etujen ajattelemisen takaa.

Foalykin on varsin mielenkiintoinen ja hänen sanailunsa Julius Rootin kanssa on hauskaa luettavaa. Minusta juuri kaikki henkilöiden väliset sanailut ovat yksiä kirjojen parhaista kohdista, eikä tehtävien ja toiminnan välissä tule "tyhjiä aukkoja", joissa kerrotaan lähinnä miten henkilöt syövät tai jotain muuta tylsää.
 
Juoni on myös aivan loistava. Pidän siitä, että kirjan tapahtumat sijoittuvat lyhyen ajan sisään, eikä kirjoissa kerrota Artemiksen ja kumppaneiden vuodesta, vaan jokaisessa kirjassa kerrotaan vain muutamien päivien tapahtumista. Juoni on sen verran nopeatempoinen, että kirjan jaksaa lukea helposti kerralla, eikä sitä tee mieli laskea käsistään. On myös pakko sanoa, että Eoin Colferilla on ollut kohtuullisen hyvä mielikuvitus, ja kaikkien Artemiksen nerokkaiden suunnitelmian keksiminen on jo jonkinasteista neroutta.

Luettuani Ikuisuuskoodin istuin sängylläni varmaan tunnin ja tuijotin kirjaa. Tuntui jotenkin niin turhauttavalta, kun Artemiksen ja muiden muistit tyhjennettiin ja kaikki oli yksinkertaisesti ohi. Ja juuri kun Artemis-pojusta oli tullut melkein ihminen. Julmaa. Mutta kun kuulin, että sarjaan tulee vielä neljäskin osa, niin se olikin sitten iloinen yllätys.

Opalin kosto oli minusta ehkä hieman huonompi kuin muut, mutta tähän mielipiteeseen saattaa vaikuttaa kyllä aivan hyvin neljännen kirjan tapahtumat, mukaanlukien erään ihanan henkilön kuolema... Ja oli jotenkin kamalaa ajatella, että Hollya syytettiin siitä. Taisin lukea kirjan mahdollisimman nopeasti läpi, että selviäisi miten kaikki päättyy.

Mutta joo, tykkään siis aivan hirveästi Artemis Fowleista. Ja väkersin näköjään aika pitkän viestin, ja veikkaanpa, ettei kovinkaan moni jaksa sitä lukea :D

Ai niin, luin jostain että tuo Artemis Fowl and the Lost Colony tulee suomeksi tämän vuoden helmikuussa. Ja nimi olisi käännetty ilmeisestikin että Artemis Fowl ja kadonnut siirtokunta.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 19:38:57 kirjoittanut Whatchamacallit »

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Re: Artemis Fowl
« Vastaus #49 : Helmikuu 01, 2007, 16:37:39 »
Ensiksikin: Minusta Artemis Fowl on paras kirjasarja mitä minä olen lukenut - tai no, jakaa ykkösijan Pottereiden kanssa! - ja Toiseksi: Olen täysin samaa mieltä ylläolevan kanssa (hox! ei Tia-Marian vaan öö.. Whatchama-jotakin kanssa :D)

Ja muuten ylläolevalle kysymys (Ei, ei edelleenkään Tia-Marialle!), koskas se kirja tulisi suomeksi ilmestymään? Olin täysin varma ettei Opalin Koston jälkeen enää tulee seuraavaa osaa, mutta jos tulee AINA PAREMPI! Täytyy muuten sanoa, että Opalin koston lukiessani, tuli tippa linssiin -kirjaimellisesti- heti siinä alkupuolella ja kaikki kirjan lukeneet varmasti tietävät syyn! :'( Kyseinen henkilö oli yksi lemppareistani sarjassa ja oli kamalaa luettavaa, kun se kuoli! (En sano nyt nimeä, jos joku joka ei ole kirjaa lukenut lukee tätä)

Noh, kun Whatchamacallit -onkohan se lähellekkään noin?- sanoi jo kaiken tarpeellisen, ei minulla ole muuta lisättävää!

-Zenz
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Whatchamacallit

 • Ankeuttaja
Re: Artemis Fowl
« Vastaus #50 : Helmikuu 02, 2007, 19:35:38 »
Zenzibar, luin jostain, että se olisi tulossa helmikuun 13. päivä, toisessa paikassa tosin sitten sanottiin että 16. päivä, joten en ole ihan varma milloin se sitten loppujen lopuksi julkaistaan... Mutta eiköhän se kuitenkin suunnilleen noihin aikoihin tule. Ja joo, nimi meni oikein :D Kuinka ollakaan, monilla tuntuu olevan pieniä ongelmia nimeni sisäistämisessä... Mistä lie sekin johtuu :D

Aloitin tässä juuri pienen Fowl-maratonin, koska minusta on jotenkin mukava muistaa edellisten kirjojen tapahtumat kunnolla, jokaista pientä yksityiskohtaa myöten, kun aloittaa uuden lukemista. Tänään pitäisi aloittaa vielä tuo Opalin kosto. Tahtoo vain joka kerta sen lukeminen aina välillä häiriintyä, kun pitää kaivaa nenäliina paketti esille...

Fowlit ovat kyllä aika petollisia siinä mielessä, että aina kun luulee, ettei niitä enää ilmesty, niin jostain pomppaa esiin tieto, että muutaman viikon päästä ilmestyy uusi. Se piristää päivää aika tehokkaasti, joten en valita.

Nogan

 • Ankeuttaja
Re: Artemis Fowl
« Vastaus #51 : Helmikuu 02, 2007, 22:20:06 »
Pidän näistä kirjoista.
On lainassa juuri nyt kaikki kirjat.

Suosikkihahmoni on Julius. Butlerkin nousee, mutta Julius on juuri minun tyyppiäni.
Hieman rapakunnossa oleva entinen sotajermu, mutta silti kykeneväinen aikamoiseen toimintaan.

Ja kyllä, Opalin Kosto nosti minullekkin kyyneleet pintaan. Mutta se yksi meni tyylikkäästi alas.

Lainaus käyttäjältä: Whatchamacallit
Muutkin hahmot ovat loistavia. Butler on jotenkin niin.. no, hellyttävä saattaa olla hieman väärä sana. Mutta se, miten hän suojelee Artemista ja luottaa tähän täydellisesti on jotenkin koskettavaa. Enkä minä voinut olla hymyilemättä, kun ensimmäisessä kirjassa mainittiin jotain sensuuntaista, että 'Butler hymyili kuin hai, joka oli juuri saanut näkyviin paljaan takapuolen.' Ja kun toisessa kirjassa mainitaan, että 'Butler puristi kädessään Sic Saueriaan kuin turvariepua', niin en voinut olla nauramatta ääneen, kun kuvittelin jääkaapin kokoisen miehen puristamaan nallea toisessa kädessä ja toisessa asetta...

Minullakin tuli sama tunne. Että Butler onkaan.. No.. Miten sen nyt ottaa. Butler on Butler, eikä muuksi muutu.

Itse luultavasti luen näitä kirjoja aina vain uudestaan kunnes on jäljellä vain pari riekaletta..

Poissa Miléna

 • Ryppykuu
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosQuest8
 • Tupa: Korpinkynsi
Re: Artemis Fowl
« Vastaus #52 : Helmikuu 20, 2007, 20:21:33 »
Nyt on uusin Artemis Fowl sitten luettu
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

//Spoilerivaroitus lisätty - Tinna
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 12, 2007, 11:02:58 kirjoittanut Tinna »
Voima on massa kerrottuna kiihtyvyydellä (F = ma)

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #53 : Maaliskuu 10, 2007, 13:07:16 »
Teksti on erittäin spoilaavaa, jollet ole lukenut kaikkia kirjoja, jätä väliin.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa miki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #54 : Maaliskuu 17, 2007, 13:13:19 »
Kyllä Artemis Fowlista on vielä kuudes kirja tulossa, ainakin tällä sivulla on siitä ilmoitettu http://www.artemis-fowl.com/books_6.php Sivuilla on tietoa, joka saattaa joidenkin mielestä olla spoilaavaa, joten jos et halua tietää mitään kuudennesta kirjasta, niin suositten jättämään väliin.

Sitten mielipiteitäni Kadonneesta siirtokunnasta (ja tulevasta kuudennesta kirjasta):
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
"Anything's possible if you've got enough nerve."

Poissa Lilo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #55 : Huhtikuu 07, 2007, 23:54:09 »
Minä en muistanut, miten valloittava kirjasarja Artemis Fowl onkaan! Onneksi kuitenkin luin viidennen kirjan - nyt minun on pakko tässä lähiaikoina lukea koko sarja uudestaan. (Ensin kylläkin pitää lukea Potterit englanniksi, ennen seitsemännen ilmestymistä. Minä olen vasta aloittamassa kohta kakkososaa! - Voi ei, eksyn aiheesta.)
En edes muista varmasti, mitä kautta tutustuin Artemis Fowleihin. Luultavasti se meni jotenkin niin, että isosiskoni oli ostanut kirjan, ja sitten minä luin sen myös, onneksi.

Pidän jokaisesta kirjasta, enkä oikeastaan osaa päättää, mikä on lempparini. Olen lukenut ensimmäisen ja neljännen kirjan useammin, kuin kahdesti, sillä ne minulla on omana. (On minulla myös uusin, Kadonnut siirtokunta.) Toista ja kolmatta kirjaa olen joutunut lainailla kaverilta tai kirjastosta - eikä sitä jaksa tehdä niin usein välttämättä. Artemis Fowlit ovat sellainen kirjasarja, jota voi kuluttaa vaikka kuinka monta kertaa. Mukaan on vain niin ihanaa eläytyä, minä jotenkin tunnen yhteenkuuluvuuden tunnetta lukiessani, kun Holly taistelee Neutrinonsa kanssa, ja Arty on niin älykäs. Hymyilyttää.
Lempihahmojani on lähes kaikki vähänkin esillä olleet hahmot, eniten pidän ehkä Hollysta ja Artemiksesta, mutta myös edesmennyt Root, Butler ja Foaly. Minä taisin lukea ensimmäisen kirjan huolimattomasti - minulle jäi kuva Artemiksesta Draco Malfoyn näköisenä! Sittemmin suomentaessani niitä alareunan koodeja sain tietää, että pojalla on mustat hiukset!

Oletteko te suomennelleet alareunan koodikirjoituksia?
Minä olen, mutta vain ensimmäisen, neljännen ja viidennen kirjan, sillä niissä on sama. Voisi joskus olla kiva yrittää myös toista ja kolmatta, mutta jompi kumpi oli se sellainen monimutkainen, jossa oli vain niitä viivoja päällekkäin, se vaikutti vaikealta. Sitä peruskoodia on pikkuhiljaa aika helppo lukea, kun oppii muistamaan kirjaimet. Aluksi pitää vilkuilla koodiavainta vihkosta joka toisen kirjaimen kohdalla, mutta hetken kuluttua se jo sujuu. Minulla on tapana kirjoittaa tekstit vihkoon muistiin, sillä niin ne on jotenkin helpompi käsittää. Siinä suomentaessa ei hirveästi ajattele, tai siis minä en ainakaan ajattele. E-kirjain on muuten aika vekkuli, lempparini.

Spoilaa kuudetta kirjaa:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 07, 2007, 23:59:02 kirjoittanut Lilo »

Sendy

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #56 : Huhtikuu 10, 2007, 19:06:01 »
Minä olen lukenut vasta ensimmäisen kirjan *punastuu*, mutta tarkoitus olisi lukea Artemis Fowleja enemmänkin :).
Ensimmäisestä kirjasta ainakin pidin kovasti, sopivasti huumoria ja "kevyttä" luettavaa.

Whatchamacallit

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #57 : Huhtikuu 15, 2007, 10:49:13 »
Vihdoin ja viimein minäkin sain käsiini Kadonneen siirtokunnan.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Vennlaa

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #58 : Huhtikuu 15, 2007, 18:14:24 »
Olen lukenut kaikki Artemis Fowl kirjat 1-3. Kotisivut ovat tutuksi tulleet, mutta suren yhä lempihahmoni kuolemaa. ;/ Toivottavasti jatkossa tapahtuisi hyviä asioita.. Olettekos lukeneet muita Eoin Colferin kirjoittamia kirjoja? Jos pidit Artemiksen seikkailuista, kokeile Etsivätoimisto Puolikuuta!

Nicita

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #59 : Toukokuu 29, 2007, 17:35:19 »
Olen lukenut kaikki ilmestyneet Fowlit ja pidän niistä kovasti. Kirjoissa on hyvät juonet ja huumoriakin löytyy. Fowlit ovat varmaan toisella sijalla Top 5 kirjat listallani.

Poissa zeppodeppo

 • idioottimainen valkonen neekeri!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "Hei idiootti"
  • Änäri.
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #60 : Kesäkuu 17, 2007, 17:36:53 »
Olen lukenut tähän mennessä kaikki Artemis Fowlit paitsi uusinta. Varmaankin toisiksi paras kirjasarja jota olen lukenut. (Seuraava teksti ehkä spoilaa joten olkaa varovaisia sen kanssa) Tämä uusin kirja onkin aika mahtava. Välillä se menee vähän sekavaksi, mutta muuten loistavaa tekstiä täynnä. En ole sitä vielä loppuun saanut, mutta olen melkein puolivälissä.
No nämä idiootit menivät sitten poistamaan allekirjoitukseni joten kuka tähän mitään jaksaa enää kirjoittaa.
P.S. Olen takaisin sieltä Brasiliasta josta viime allekirjoituksessa kerroin.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #61 : Kesäkuu 23, 2007, 13:01:54 »
Minustakin kirjat ovat oikein mielenkiintoisia, tosin viimeinen on vieläkin kesken. En ole oikein saanut aikaiseksi lopettaa sitä. Tunnen kuitenkin monia, joiden mielestä kirjat ovat kuolettavan tylsiä. Hmph. Ehkä se johtuu vain siitä, että he eivät tajua niitä? ;>
Olen aina kuvitellut Artyn blondiksi, kun sitten sisäistin hiustenvärin olevan musta, järkytyin. :> Eihän se sovi hänelle, vai sopiiko?

Lempihenkilöitäni ovat Mulch Diggums, Julius Root ja Trouble Kelp. Lempikirjani on luultavasti Opalin Kosto, eli neljäs Arty.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2007, 17:16:32 kirjoittanut Kalke »
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Aberforth

 • Vuotislainen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #62 : Kesäkuu 24, 2007, 16:30:34 »
Nyt menee vähän off-topiciksi, mutta eikös kakkosessa (tehtävä pohjoisessa) sanottu irtokannen sisätakaosassa että leffasopimus on tehty? Onko kellään mitään tietoa???

Poissa siilinpiikki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #63 : Kesäkuu 24, 2007, 17:08:41 »
Kyllä, minä pidän kovasti tästä kirjasarjasta, olen vain harmikseni joutunut metsästämään näitä kirjoja, sillä vanhimpia ei ole ollut kirjakaupoista saatavilla, vielä pitäisi löytää yksi niin kaikki tällä hetkellä olemassa olevat Artemis kirjat on luettu. Artemis kirjat ovat mielestäni aivan liian lyhyitä, onneksi kirjailija hoksasi sen uusimpaa kirjaansa kirjoittaessaan. Ehkä vähän liikaa paukkuvitsejä, muuten niihin voi joskus myöhemmin tylsistyä. Kokonaisuudessa tämä kirjasarja on tällä hetkellä yksi parhaimpia kirjasarjoja jota olen lukenut. Voisi melkein luulla että maanalla on menninkäisiä. Mahtaakohan elokuvista tulla yhtä hyviä jos ne joskus pääsee valkokankaalle.
Mahtaakohan se väite että Eoin olisi tavannut Artemiksen oikeasti olla totta, tuli vain mieleen että hän ei ole ainut joka olisi väittänyt että kirjan tapahtumat olisivat totta, vaikka ne olisikin aika mielikuvituksellisia, taitaa vain olla mainosta kirjalle. Toivottavasti uusi Artemis kirja tulee pian.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 24, 2007, 17:16:37 kirjoittanut siilinpiikki »
Voldemort menee kauppaan.

Poissa zeppodeppo

 • idioottimainen valkonen neekeri!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "Hei idiootti"
  • Änäri.
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #64 : Kesäkuu 25, 2007, 09:36:19 »
spoilaa seuraavaa Arty kirjaa (tai sitten ei)
Katsoin tuota linkkiä ja, jos oikein ymmärsin niin ensimmäisessä luvussa joko ollaan helsinki harbourilla tai luvun nimi on helsinki harbour. En oikein tiedä kun englannissa en vielä niin hyvä ole. Siinä taisi olla vielä niin, että suomessa, irlannissa ja marocossa käydään tässä kirjassa. Kaikki tuo oli veikkailtua ja en usko, että se on totta.
No nämä idiootit menivät sitten poistamaan allekirjoitukseni joten kuka tähän mitään jaksaa enää kirjoittaa.
P.S. Olen takaisin sieltä Brasiliasta josta viime allekirjoituksessa kerroin.

Poissa Gustaa

 • George Washington
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Me Gusta(a).
  • Paper Cuts
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #65 : Kesäkuu 25, 2007, 09:49:43 »
Agh, Artemis Fowl on kenties toiseksi paras kirjasarja. Paras ei ole Harry Potter, se on ehkä kolmantena.

Vaikka kaikki kirjat olen lukenut useampaan otteeseen (Kadonneen siirtokunnan vasta kahdesti) jaksan niitä silti lukea. Useasti. Viikon sisällä. Uusin oli paras. Nro. 1 oli kivoin hahmo, nauratti kun se yhdessä kohtaa sanoi: "Peloittaa. Jännittää. Hirvittää. Löysät housuissa." Demoneista oli muutenkin kiva lukea. Muun fantasiakirjallisuuden tavoin Artemis Fowl iski minuun kuin metrinen halko. Sattui.

Perustin vastikään Hautautuneet Alueet-foorumin Artemis Fowlin suomalaisille faneille. Käykää katsomassa! Hautautuneet Alueet


Poissa Maikki

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Mortal Instruments Finland
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #66 : Kesäkuu 27, 2007, 15:44:20 »
Minä pidän tästä kirjasarjasta, tosin pidän monesta muustakin. Olen lukenut kaikki kirjat ja sen Salaiset kansiotkin, mikä ei varsinaisesti tee muta kuin auttaa tarinaa ja opettajaa maahiskielen aakkoset, joita en enää muista. Viimeisimmän kirjan, joka on suomennettu luin viime viikolla ja pidin varsinkin sen lopusta.

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Vs: Pyh.
« Vastaus #67 : Kesäkuu 28, 2007, 17:50:18 »
*pelkää saavansa Arty-fanien vihat niskoilleen*

Yksinkertaisesti: En voi sietää kirjoja. Ne eivät vain ole minun tyylisiäni. ROistopoika, keijutekniikka, kaiken maailman monitorit ja kaunis Holly eivät vain vetoa. Ymmärrän hyvin, että kirja on suosittu, sillä onhan siinä ainesta. Mutta minulla ei syty, ei kertakaikkiaan.

Joo, onhan tälläisiäkin, esim. isosisko ei tosiaankaan perustu kirjasarjasta.

Juuri nyt minulla on hyppysissäni ensimmäinen Artemis Fowlin kirjoista mitä olen ikinä lukenut. Alku tuntuu lupaavalta, mutta joskus en vain pysy mukana, koska kirja ei ole ensimmäinen KIRJASARJASTA, vaan ensimmäinen minun lukemista. Toivotaan kuitenkin, että kirja pysyy kiinnostavana loppuun asti :D
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 10, 2007, 15:23:26 kirjoittanut Tristan »

Vennlaa

 • Ankeuttaja
Artemis Fowl
« Vastaus #68 : Heinäkuu 10, 2007, 13:04:59 »
Lempihenkilöitäni ovat Mulch Diggums, Julius Ruut ja Trouble Kelp. Lempikirjani on luultavasti Opalin Kosto, eli neljäs Arty.

Kalke. ;) Sehän on oikeati Julius Root. Lempihahmoni. <3

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #69 : Heinäkuu 10, 2007, 17:17:04 »
Lempihenkilöitäni ovat Mulch Diggums, Julius Ruut ja Trouble Kelp. Lempikirjani on luultavasti Opalin Kosto, eli neljäs Arty.

Kalke. ;) Sehän on oikeati Julius Root. Lempihahmoni. <3

Joo, mitä lie ajatellut, kun kirjoitin sen :> Jäänyt liikaa tuo lausuminen päälle.
"A goal without a plan is just a wish."

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #70 : Heinäkuu 10, 2007, 15:28:12 »
Nyt kun olen melkein (eka ei millään löydy kirjastosta/kirjakaupoista o___O ... ) lukenut kaikki Artemis Fowlin neljäosaisesta sarjasta voisin jo pistää väliin, ja kertoa oma lempparihahmo.

Artemis!!! Ehdottomasti! Siis tarkoitan sitä toista Artemista, ei sitä samaa, joka ekassa (kuullema) kidnappas Hollyn. Hollya taas vihaan. Se kantaa liikaa kaunaa Artemikselle, muutenkin... Butlerkin kuuluu lemppareihin. Chips ja mikä lie (ne kaksi tyhmää kolmos kirjasta) niin nekin oli ihan sivuhenkilö lemppareita.

Keisha

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #71 : Heinäkuu 26, 2007, 20:02:07 »
Ehdottomasti yksi parhaista kirjasarjoista joita olen lukenut! Rakastan Artyn maailmaa ja hahmoja.

Lempihahmojani ovat; 1. Artemis, ihana "pikku" rikollinen. Artyn luonteen ja käytöksen muutosta on hauska seurata ensimmäisestä kirjasta kuudenteen. Huikea ero! 2. Urhea Holly Short, aina valmiina toimintaan... 3. Foaly, oman arvonsa tunteva kentauri, joka ei anna muiden pompotella itseään. Myös Julius Root ja Opal Koboi ovat hienosti kirjoitettuja, ja pidän muutenkin Eoin Cloferin tyylistä kirjoittaa.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Ginnuna

 • Viulukotelo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FangNight
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #72 : Heinäkuu 28, 2007, 14:30:19 »
Minä pidän! Kirjahyllystä löytyy tällä hetkellä se ensimmäinen, neljäs ja viides (kai tähän asti uusin?) Artemis, toista ja kolmatta lainailen aina välillä kirjastosta jos haluan niitä lukea. Kaikki kirjat olen lukenut muutamaan kertaan, kolmannen kirjan lopussa jopa itkin sillä luulin sen olevan viimeinen. :D

Ja aiheeseen. Artemis on henkilönä ehkä vähän liian täydellinen, liian älykäs mutta mielenkiintoinen. Hänellä tunnu menevän ikinä mikään pieleen. Siis jos on jotain ongelmia, niin voimme aina luottaa siihen että Artemis pelastaa tilanteen keksimällä jotain nerokasta. Silti minusta on hauska lukea kirjoja, kun ei voi melkein ikinä arvata mitä hän seuraavaksi oivaltaa. Vaikka Artemis tuntuu välillä tunteettomalta ja aika kylmältä ihmiseltä, on hän ainakin viimeisiempien kirjojen aikana muuttunut vähän tunteellisemmaksi. En tiedä onko se hyvä juttu, sillä oli kiva lukea siitä 12-vuotiaasta Artemiksesta kiristämässä keijuja mutta toisaalta on myös kiva nähdä kuinka he yhdessä pelastavat maailman (jälleen kerran.) Artemis on hahmoista ehkä lempparini, niin tylsältä kuin se kuulostaakin. ;)

Holly ja Butler ovat myös kivoja hahmoja. Butler on aina mukana kaikissa Artemisken päähänpistoissa vaikka yrittääkin välillä toppuutella isäntäänsä. Holly taas on mukavan itsepäinen ja on aina täysillä mukana kaikessa mitä tekee, eikä esimerkiksi alistu jonkun HALTiJa:n (meniköhän oikein) pääjehun käskyyn vaan pitää päänsä. Se on minun mielestäni rohkeaa. :)

SPOILERIVAROITUS, vaikka uusimman kirjan ilmestymisestä onkin jo lähes puoli vuotta aikaa.:
Kirjoista lempparini on ehkä tämä Kadonnut siirtokunta. Loppu oli jotenkin todella... järkyttävä, Artemis huomaa olleensa kolme vuotta poissa ja saapuu sinne Butlerin kotiin jossa häntä ei edes meinata tunnistaa. Kaksoset oli todella kiva keksintö, palan halusta saada käsiini seuraavan kirjan ja tietää miten Arty nyt niiden kanssa pärjää. Heti ensimmäistä lukua lukiessani meinasin pudottaa silmät päästäni, sillä tämä uusi hahmo Minerva Paradizo oli kuin ilmetty kaksoisolentoni! Lähes kaikki ulkonäöstä luonteeseen täsmää. Alan vahvasti uskoa siihen että keijuja oikeasti on olemassa, mistä tiedän jos he tälläkin hetkellä seuraavat tekemisiäni.. Hmm..

Jugenactus

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #73 : Elokuu 09, 2007, 18:27:16 »
Hyviä kirjoja. Häviävät kyllä Pottereille, koska näissä ei ole yhtenäistä jatkuvaa juonta. Tämä taas minusta johtaa siihen, että kirjojen alut ovat aina puisevimpia. Mutta kun uusi asetelma on saatu esiteltyä jä päästään vauhtiin, on tosi hauskaa lukea. Minusta myös tämä uusin oli paras, tosin olen lukenut jokaisen vain kerran. Lempihahmoni on Artemis tai Butler. Root; Mulch ja FOaly ovat ihan hauskoja kaikki, mutteivät yletä savipoikien tasolle. (muuten, verratkaa mud people ja mudblood) Holly on ihan kiva, mutta minusta hän on hahmona turhan yksipuolinen ja muuttumaton ollakseen erityisen kiinnostava.

Ainoa hiukan häiritsevä seikka on kirjojen varhaisnuortenkirjamainen tyyli. Esimerkiksi "ammattitappajat" eivät kirjoissa esiintyessään yleensä saa tapettua ketään. Mutta tämä ei ole mikään suuri ongelma.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2007, 16:52:24 kirjoittanut Jugenactus »

Poissa zeppodeppo

 • idioottimainen valkonen neekeri!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • "Hei idiootti"
  • Änäri.
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #74 : Elokuu 13, 2007, 20:11:29 »
Kadonneet siirtokunnat luettu (aikoja sitten).

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
No nämä idiootit menivät sitten poistamaan allekirjoitukseni joten kuka tähän mitään jaksaa enää kirjoittaa.
P.S. Olen takaisin sieltä Brasiliasta josta viime allekirjoituksessa kerroin.

Poissa Pyry P

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #75 : Marraskuu 12, 2007, 01:43:43 »
Kuudes Artemis Fowl tulossa englannin kielinen julkaisu luultavasti 2008 suomenkielisestä ei ole tietoa. Ja tässä erikoinen tieto kirjasta: Ensimmäisen luvun tapahtumat sijoittuvat helsingin keskustaan. Itse tätä ihmettelen mistä Colfer on saanut suomi idean ei yleensä mailmanlaajuisesti menestyneissä kirjoissa mainita sanaakaan suomesta. (huom tämä on oma käsitykseni asiasta)

Lähteet: www.atemis-fowl.com

Eikös Artemis Fowl vanhempi viety suomeen sairaalaan siinä kakkos kirjassa.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 27, 2007, 15:50:33 kirjoittanut Pyry P »
Asd

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #76 : Joulukuu 15, 2007, 22:59:23 »
Oii, löysin tämän vasta nyt:) Minä rakastan sarjaa myös. Luin kirjat viime keväänä moneen kertaan, ja aloitin nyt pari viikkoa sitten uudestaan.

SPOILER:
Ykköskirja on paras. Jotenkin vaan. Siinä ei kukaan kuole, eikä sitä vammasta idiottia Opalia ole vielä olemassa. Itkin kolmosesa, kun Artemiksen ja Butlerin muistit tyhjennettiin. Toisaalta neloskirja oli hyvä myös kun muistit palautuivat, mutta itkin jälleen kun Julius Root kuoli. Se oli jotenkin niin urheaa. Minerva on ihana tyyppi myös. Minusta lopussa olisi voinut kertoa lisää kaikista henkilöistä. Muistanko ihan väärin vai oliko Artemiksella siinä lopussa pikkusisaruksia? Tai ehkä minä vain hourailen. Se on ihanaa, että Helsinki ja Suomi mainitaan sarjassa. Olen myös lainannut Artemis Fowl -sarjakuvaversion. En ole ehtinyt lukea vielä. Tulen sitten kommentoimaan kun olen lukenut:) Milloin muuten ilmestyy kuudes Artemis? Olen odottanut sitä keväästä saakka. Joku puhui Koululaisen Artemis Fowl -kerhossa, etä olisi tulossa Artemis Fowl -elokuvakin! Odotan innolla kumpaakin:)

~Valkovuokko
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 25, 2009, 19:33:08 kirjoittanut Valkovuokko »
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa narri

 • Ajassa harhaileva
 • Vuotislainen
 • Terveisiä Pangaialta
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #77 : Joulukuu 27, 2007, 12:41:18 »
Siitä on monta vuotta kun ensimmäiset Fowlini luin. Itse asiassa tutustuin niihin hieman ensimmäisten lukemieni pottereiden jälkeen. Ja pidin kovasti. Nerokkaat juonet, hulvaton huumori, mielenkiintoiset hahmot ja omaperäinen idea siinä muutamia syitä mieltymykseeni. Ymmärrän kyllä niitäkin, jotka eivät kirjoista pahemmin perusta. Ne ovat tyyliltään niin poikkeavia eivätkä sisällä suurta määrää tarkkaa kuvailua tai tunteiden erittelyä. Toisien mielenkiintoa sen tyyppiset kirjat eivät vain yksinkertaisesti herätä. Minullakin on sisko, jonka sain lukemaan ensimmäisen kirjan, mutta ei hän siitä tuntunut oikein välittäneen: toisia kirjoja ei ole lukenut.
       Luulen että syy, miksi Colfer on suuri Suomen ystävä, liittyy jotenkin luontoon. Colferhan on luontoihmisiä ja se näkyy kirjoistakin.(Artemis inhoaa valaanpyyntiä, vain irlantilainen lähdevesi kelpaa, Mulch pitää irlannin saasteettomasta maaperästä...) Irlanti on kaunis ja puhdas maa ja sellainen on myös Suomi, kun verrataan moniin muihin maihin. Täällähän ei tarvitse suurimmasta kaupungistakaan kävellä kovin pitkälle, kun jo saapuu jonkinmoiseen metsään. Colfer on vain näiden asioiden suhteen valveutunut ihminen ja siksi löytänyt Suomen maailmankartalta.
     Vai on sarjakuviakin olemassa ja elokuvakin tulossa. No, en voi sanoa olevani niistä erityisen kiinnostunut, mutta siitä kyllä että kuudes kirja on luultavasti ilmestymässä englanniksi jo ensi vuonna!

« Viimeksi muokattu: Joulukuu 27, 2007, 12:45:23 kirjoittanut narri »
Hämmentää.

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #78 : Helmikuu 03, 2008, 12:02:17 »
Kiinnostaisi tietää, että onko kukaan tutustunut Artemis Fowleihin sarjakuvina?

Löysin sarjakuvan viime viikolla kirjastosta. En ole vielä lukenut (tulen muokkaamaan tähän jotain sitten myöhemmin) mutta olen muutamia sivua selaillut, lähinnä nähdäkseni piirustustyyliä. Vaikuttaa ensisilmäykseltä väkisin tehdyltä rahastukselta mutta saa nähdä muuttuuko mielipide kun olen lukenut.

Yääh, minua ihan itketti, kun näin kansikuvan. Kaikki Artemis-visioni hajosivat tuhansiksi sirpaleiksi ja sydämeni itki ties mitä verta ja kurkkua kuristi ja saan olla onnellinen, ettei taju lähtenyt samantien. Vannon pyhästi olematta ikinä avaamatta kyseistä sarjakuvakirjaa. Nytkin ihan oksettaa (eikä johdu joulusuklaista vaihteeksi)!!!

Totta. Sarjakuvaversio on aivan kammottava. Ehdin lukea kolmasosan, enkä enää pystynyt avaamaan kirjaa. Se on todellakin sitä väkisin tehtyä rahastusta. En tajua, miten Colfer on suostunut siihen. Kaikki hahmot näyttävät niin erilaisilta kuin mitä kirjojen(tai mielikuvitukseni) perusteella saattoi päätellä. Ainoa kuka vastasi edes vähän kuvitelmiani oli Angeline Fowl, sekä Juliet, mutta se johtuu vain siitä, että en malttanut lukea kirjan kuvausta tarpeeksi tarkasti. Taidan vain palauttaa sen takaisin ja lähettää Colferille sähköpostia, jossa haukun sarjakuvan maan syvimpiin syövereihin. Sarjakuva on syvältä!
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Kainovieno

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #79 : Helmikuu 03, 2008, 14:30:48 »
Mitä mitä mitä?!?!

Sarjakuvaversio Artemis Fowlista on hienosti tehty, ei todellakaan mitään rahastusta minun mielestäni. Kirjan visuaalinen ulkoasu on upea! Ihanan "tumma" ja niihin kuviin on nähty oikeasti vaivaa. Minä pelkäsin etukäteen, että se piirrostyyli olisi persoonatonta ja "söpöstelyä". Mutta Colferin kuiva huumori sopi siihen piirrostyyliin kuin nyrkki silmään.

Eräässä lehdessä oli arvostelu tästä sarjakuvasovituksesta, ja siinä sanottiin, että sarjakuvakuva toimii jopa paremmin kuin alkuperäinen kirja! Arvostelijan mielestä Colferin tekstejä vaivaa tietty "teknisyys", joten tarina pääsee hänen mukaansa oikeuksiinsa vasta sarjakuvassa. Sitä en osaa sanoa, kumpi kirja on parempi, kun ykkös-Artemiksen lukemisesta on aikaa, mutta minulle ainakin aukeni uusia puolia tästä kirjasarjasta luettuani sarjakuvan. Esimerkiksi monien hahmojen ulkonäkö oli jäänyt hämärän peittoon, mikä välillä ärsytti kirjasarjaa lukiessani. Esimerkiksi erityisesti Artemiksen ulkonäkö on tuottanut minulle päänvaivaa (olin kuvitellut hänet blondiksi). Tarinaankin sain uusia näkökulmia; Artemiksen ja hänen äitinsä välistä suhdetta kuvattiin tässä sarjakuvassa riipaisevasti, ehkäpä paremminkin kuin itse kirjassa.

Mutta sanon vielä kerran, siitä on vuosia, kun huomasin kirjaston hyllyssä kultaisen kimaltelevan kirjan.

Toki monien hahmojen ulkonäkö poikkesi kuvitelmastani, mutta silti he olivat tunnistettavia, joten en varsinaisesti pettynyt kenenkään ulkonäköön. Ainoastaan Mulch Diggums oli hienoinen pettymys, kun olin kuvitellut hänet laihaksi, ryppyiseksi ja häijyksi pikku varkaaksi. Erityiskiitoksen ulkonäöstään saavat Artemis Fowl ja Holly Short. Molemmat saivat enemmän uskottavuutta ja syvyyttä hahmoilleen (osaisinpa selittää tämän paremmin).

Sarjakuvan luettuani tuntui siltä, että Colfer oli saanut jotakin lisää tähän kirjasarjaan. Jotakin, jota hän ei ollut pystynyt aikaisemmin tuomaan esiin.

Poissa Tyyppi

 • Kyseenalaistaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pohjanlahden merenneito <3
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #80 : Maaliskuu 15, 2008, 11:04:03 »
Olen lukenut kaikki Artemis Fowlit sarjakuvaa myöten. Minusta sarjakuva olisi saanut olla pidempi. Minä pidän ehkä eniten Opalin kostosta,ja Opal Koboi on kerrassaan nerokas. Ei sillä että kentauri-Foalyssa mitään vikaa olisi. Olen niin pitkälle fani että minulla on jopa salaisten kansioiden sivuja kopioituna ja ripustettuna seinälle. Eoin Colfer saa hahmot elämään,muunmuassa Mulch,Artemis,Butler,Juliet,Holly ja Root ovat persoonallisia ja helposti samastuttavia hahmoja. Lempihahmoihini kuuluu Artemis,Opal,Minerva ja Butler.Artemis Fowlejahan on nyt kuusi jos salaiset kansiot lasketaan. Kuulin että tulee seitsemäs.
//MUOKS// 
Ainakin www.artemis-fowl.com osoitteessa oli Fanitrailereita.Hyi miten kamala Butler!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 02, 2008, 13:25:05 kirjoittanut Tyyppi »
Olenko minä olemassa? Oletko sinä olemassa? Onko mikään olemassa?
Pitchy pitchy Live start! Love shower pitch!
Blogini simpukan.kuoressa.blogspot.com

B Lunaria

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #81 : Maaliskuu 26, 2008, 10:45:33 »
Ensimmäinen Artemis Fowl jonka luin (tain oikestaan josta luin pari ensimmäistä sivua) ei ollut suinkaan se ensimmäinen vaan Salaiset Kansiot. En silloin oikein pitänyt Colferin tyylistä, koska olin silloin niin nuori ja enkä ollut lukenut aiempia kirjoja. Nyt olen kuitenkin lukenut koko sarjan, siis siihen asti mitä sitä on ilmestynyt ja olen pitänyt siitä kovasti. Pidän etenkin Colferin kirjoitustyylistä, se on vain niin todentuntuinen ja välillä minun on vaikea erottaa että mikä on totta ja mikä ei. Mutta se saattaa johtua myös huonoista yleistiedoistani.

Olen myös lukenut sarjakuvan ja olen siitä kahta mieltä. Jotkut kuvat ovat siinä kauniita, samoin väritys ja sarjakuva seuraa myös koko ajan kirjan juonta, mistä pidän erityisesti. Sillä en voi kerta kaikkiaan sietää elokuvia tai sarjakuvia, joissa unohdetaan kokonaan kirjan juoni. Hyvä esimerkki tästä on Diana Wynne Jonesin Liikkuva linna. Siitä tehty elokuva ei seuraa yhtään kirjan juonta ja Howlin nimikin on vaihdettu. No, nyt eksyttiinkin jo aiheesta, takaisin sen pariin. Sarjakuvan henkilöt ovat kuitenkin aivan erillaisia, miksi ne olin kuvitellut. Julius Root on ainoa, joka vastaa mielikuviani. Samoin pikkuseikat saavat sappeni kiehumaan, kuten: Colferhan kuvailee että keijujen taikuus on sähkönsinistä, mutta sarjiksessa se on vihreää, ei sillä ettei vihreä olisi kaunis väri, oikestaan se on lempivärini, mutta kumminkin. Ja lisäksi keijuthan (lukuun ottamatta peikkoa) ovat keskimäärin metrin mittaisia ja sarjakuvassa Artemis ja Root ovat lähes saman pituisia. Enpä ole vielä koskaan tavannut metrin pituista kaksitoista-vuotiasta poikaa. Tiedän ettei tuollaisista pikkujutuista pitäii niuhottaa mutta minkäs itselleen mahtaa.

Ja niistä alareunan teksteistä, olen itse suomentanut niistä kolme (Artemis Fowl, Opalin kosto ja Kadonnut siirtokunta), ja jotenkin maahista on vain niin helppo lukea, mutta Ikuisuus koodin kieli on paljon vaikempaa ja siksi olen siinä vasta puolivälissä, enkä tiedä jaksanko suomentaa loppuun asti.

Onko kukaan muuten lukenut muita Eoin Colferin kirjoja kuin Artemis Fowleja?
Ja aiotteko lukea kesällä ilmestyvän Time Paradoksin englanniksi vai odotatteko suomenkielistä käännöstä?
Itse aion lukea sen suomeksi, mutta toisaalta en tiedä jaksanko odottaa suomennosta. "Finland, Ireland and Marocco", näillä kolmella sanalla Colfer kuvailee tulevaa kirjaansa, joten Suomessakin varmaan käydään.

Ja sitten vielä anteeksipyynnöt kielioppivirheistä ja jaarittelusta. Ja kasa kultaa niille jotka jaksoivat lukea koko viestin. Aurum potestast est.

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #82 : Maaliskuu 28, 2008, 20:04:10 »
Minä en pidä Artemis Fowl- kirjoista. En hirveästi pidä kirjailijan tyylistä, ja sarja ei muutenkaan vaikuta sellaiselta, mitä minä lukisin. Kerran kaverini oli lukenut näitä, ja sai minutkin sitten lainaamaan kirjastosta ensimmäisen osan, enkä oikein pitänyt kirjasta. Luin kyllä loppuun, mutten jatkanut enää sarjan lukemista. Niissä on kaikenmaailman salakieliä ja Artemis on nuori roisto, joka on ehkä vähän turhan fiksu... mutta en moiti missään nimessä niitä jotka pitävät sarjasta, onhan se hyvin kirjoitettu ja niin edelleen, en vain pidä siitä ja tämä on vain minun mielipiteeni :D
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Pyry P

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #83 : Toukokuu 04, 2008, 15:08:48 »
Sarjan kuudennen osan nimi ja julkaisuaika on nyt julkistettu.(eli en laske mukaan salaisia kansioita.)
Nimeksi tulee Artemis Fowl The Time Paradox ja julkaisuaika on elokuu 2008 (engl.versio)
Spoilaa eli epäilisin että on kirjan takakansi.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Minusta vaikuttaa todella jännittävältä kirjalta ja aion kyllä ostaa heti kun suomennos tulee.
Lähteet:http://www.artemis-fowl.com/books_6.php

Pyry P

//Tietoa ei näy vielä virallisilla sivuilla jotka ovat:www.artemisfowl.com
//Amazon.com ilmoittaa ilmestymispäivämääräksi 15 July 2008
//Päivämäärä ilmeisesti on 15 July 2008
Kuva kannesta:http://ecx.images-amazon.com/images/I/51fAUkwbNML._SL500_AA240_.jpg
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 04, 2008, 15:28:22 kirjoittanut Pyry P »
Asd

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #84 : Toukokuu 05, 2008, 17:00:06 »
Jaa. Artysta on hankala enää sanoa mitään, mitä muut eivät olisi jo sanoneet, mutta yritän...Onhan tämä sentään maailman paras kirjasarja.(älkää nyt suuttuko, Potterit ovat vain millin jäljessä).

  Rakastan näitä kirjoja! Eoin Colferin mielikuvitus on-miten sen nyt sanoisi?- valtava. Hän on onnistunut yhdistämään kansantaruja ja oman ideansa niin, että se on uutta ja uskottavaa. Kirjoitustyyli on vauhdikas, mutta kuvailua unohtamatta. Artyn hiusten väri tosin selvisi vähän liian myöhään... Luonnonpelastusteema on myös uutta, eihän se siis mikään pääteema ole, mutta kuitenkin. Ensimmäisessä kirjassa sitä painotettiin ehkä pikkuruisen liikaa. Colferin esikoisteoshan se oli, ja hyvän asian puolesta, joten en valita. Lisäksi se saa ajattelemaan ihan oikeasti näitä juttuja. Tekniikkamässäilystä pidän, ehkä siksi, etten kunnolla tajua sitä puolta. :)Huumoria ja sarkasmia kirjoissa on sen verran, että naurattaa, mutta jännitys ei kärsi. Nämä ovat juuri sellaisia kirjoja, jotka on pakko lukea kerralla läpi. Juu, ja Artyn&kumppaneiden huumorintaju on tarttuvaa. Minut on jo kertaalleen esitelty jollekin turistiryhmälle tyyliin "Näin mukava kirjasto tämä on, nuoretkin viihtyvät", kun istuin kikattamassa Arty-raukalle.
 Alareunoissa kulkeva salakirjoitus on ihana yksityiskohta. Tsemppiä kaikille kolmosen koodin kanssa, se on vaikea.
   Ja Artemis Fowl. Lempihahmoni, kunpa olisi elävä! Juuri tällaista anti-Potteria fantasiakirjallisuus on kaivannut. Rikollisnero, aww. Artyn luonteen "kasvua", hänen ajatuksiaan ja rikoksiaan on mielenkiintoista seurata. Vaihteeksi kirjallisuudessa on "tietokonenörtti", joka ei ole, no, stereotypia. (Tädit kyllä kauhistelevat (minulle siis) että mikä sinustakin tulee noiden kirjojen myötä...) Henkilögalleria on muutenkin rikas, kaikki nämä Hollyt ja Foalyt ja Rootit. Varsinkin Mulchin välit muihin ovat hervotonta luettavaa. Täysin epätodellisetkin hahmotkin vaikuttavat eläviltä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Pidän myös siitä tietystä epämääräisyydestä, että seikkailut eivät tapahdu tarkalleen vuoden välein. Ja kun Suomikin silloin tällöin mainitaan, niin mitä muuta voisi toivoa? Tulisipa jo syksy, että pääsisi Timeparadoxia lukemaan (joko suomeksi tai enkuksi). Juoni vaikuttaa jännältä.
  Sarjakuvaversiota odotin, eikä se pettänyt odotuksiani. Kuvitus on loistava ja juoni kirjan mukainen. Paitsi Rootin kuvaan olin hieman pettynyt, ja Hollyn hahmo hiukan liian mangamainen. Ruutujen graafisuus oli hieno juttu, ja tummat sävyt.
 Colfer on ilmeisesti itsekin kirjoittamassa AF-elokuvaa, joten ainoa pelkoni onkin roolitukset. Elokuva näiden samojen huhujen mukaan on sekoitusta kahdesta ensimmäisestä kirjasta. Olen löytänyt huhuja, että Freddie Highmoresta tulisi Artemis, ja olen kauhuissani. Jotenkin vain Suklaatehtaan Jali ei sovi enää pahikseksi. Jos Tom Felton olisi nuorempi...
  Pakko tähän on jotain suomentajastakin laittaa. Jaakko Kankaanpää on tehnyt loistavaa työtä, tunnelma on sama kuin alkuperäiskielisessä. (Kauhistus, kun tuli pitkä)

//Uusin kirja tuli luettua 5.12. Kauan sitä jouduinkin odottamaan, pidin kyllä, laitan varmaan joskus tarkempaakin ajatustani.//
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 12, 2008, 19:15:08 kirjoittanut Blizzard »
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Flyrashaz

 • sub rosa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Northern Light
  • Livejournal
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #85 : Heinäkuu 11, 2008, 19:01:12 »
Ihania kirjoja. Luin ensimmäisen kirjan joskus vähän alle vuosi sitten, ja se jäi kesken. Parin kuukauden kuluttua tarrasin toisen kerran ekan osan, ja tykästyin heti. Sen jälkeen olen lukenut hiljaa mutta varmasti nämä viimeisimmätkin osat, ja tämän uuden tulevan aion myös lukea!
Kirjat ovat tosi hienosti kerrottua, ja tykkäsin tuosta oudohkosta huumorista mitä myös oli mukana. Hahmot olivat hyvin luotuja, ja Artemiksen kehityksestä oli kerrottu todella hyvin. Lempikirjojani ovat Artemis Fowl, Tehtävä Pohjoisessa, Ikuisuuskoodi, Opalin kosto ja Kadonnut Siirtokunta. En oikein tykännyt Salaisista kansioista, sillä se versio, jonka minä luin, siinä oli joku tehtäväliite ja se oli vähän outo... Kyllä ne haastattelut olivat ihan kivoja, mutta en oikein tykännyt kun Artemis oli vähän outo ja näin.

Arty sai minusta heti ystävänsä. tYkästyin heti tähän lapsineroon, josta sitten kasvoi erilainen, mitä sarjan alussa :) Hän, Mulch, Holly Short, Julius Root
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
sekä Foaly kuuluvat lempihahmoihini. Artemis lapsineroudellaan vetosi, Hollyn luonne on mahtava, Julius Root vanka kunnon armeijaheppu, Foaly tietokonenörtti, Mulch piereskelijä. Niin mahtavia kaikki hahmot :) Mulch huumorillaan vetosi minuun, ja se oli isoin syy miksi hänestä pidän. Ensiksi en pitänyt hänestä, mutta sitten ekan osan jälkeen hänestäkin tuli ystäväni.
Aloin nauraa Opalin kostossa, kun
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Myös tuo, että Colfer on maininnut Suomenkin tuolla pariin otteeseen, oli niin iloinen juttu, että hymyilin koko loppupäivän. Tosi hyvin Colfer kuvaili kohdat, missä Artemis ajatteli isäänsä tai oli hänen kanssaan. Ihania kohtia.

Colfer on taitava kirjoitaja. Pidän hänen kirjoitustyylistään ja tavastaan ja huumoristaan. Koukuttavia kirjoja. Artemiksen ulkonäkö on mielestänimjotenkin oudohko, mutta hään mustista hiuksista pidän! Tuo joku pukusysteemi oli tosi outo, en koskaan ajatellut Artya semmoisena.

Noita kirjan alareunojen koodeja en ole koskaan ratkaissut, kun niitä kuvia en muista, mikä meinaa mitäkin. Ja ne ovat hirveän pitkiä, kirjastosta pitäisi ne osat lainata ja sitten värkätä ne koodit auki. Fantasia on tosi hyvin yhdistetty oikeaan maailmaan. Olen sarjan luettuani ajatellut, että jossain päin maailmaa asuu Artemis Fowl eri nimellä, ja kaverinaan keijuja :)

- Flyra
"Oh, the bad guy of the game, me, you're not serious, I'm... umm... fortuneteller!"

Poissa Lohikäärmelady

 • varjoenkeli
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Painovirhepaholainen
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #86 : Lokakuu 16, 2008, 11:28:26 »
Oi, rakastan niitä kirjoja!

Löysin ensimmäinen vasta joku kaksi vuotta sitten kirjaston fantasiahyllystä ja ensimmäisenm osan kansi pisti heti silmään. Vielä takakannen lukaistuani kirja lähti välittömästi mukaani ja parin päivän päästä hain jo seuraavan osanXD Enhin lukea kaikki aikaisemmat osat hyvin ennen kuudennen osan ilmestymistä ja piti sitten sekin hakea kirjakaupasta heti ilmestymisen jälkeen. Nyt on tietenkin seiskakin heti komeilemassa kirjahyllyssä;)

Kirjan kerronta ja teksti ovat jotenkin niin erilaista johon olen ennen tottunut ja kirja alkoi kiehtoa jo pelkällä erikoisuudellaan. Pidin myös jounesta ja minusta koko idea tuosta kaikesta on mahtava. Miten Colfer osaakin kirjoittaa noin kiinnostavasti! Ihanaa kun hän on liittänyt tarinaan myös meidän pienen maamme;) Hänen kirjoitustyllinsä jakaa kuitenkin selvästi tarinan ohella lukijat rakastaviin ja vihaaviin. Tiedän itse myös muutamia ihmisiä, jotka joko rakastavat tai eivät voi millään sietääkään.

Kun näin Artemis sarjakuvat päätin mielessäni, etten ikinä lukisi niitä. Jo kannen perusteella ajattelin, että hahmot eivät sovi millään omiin mielikuviini heistä ja erityisesti Artemiksesta. Hän on minun päässäni tavallaan piirto kyvytön hahmo ja todella salaperäinen. Rakastan niitä jotka ovat keksineet lisätä hänen kuvansa kuudennen kirjan takakanteen pelkkänä ääriviivaisena hahmona. Se kuvaa juuri hänen salaperäisyyttään.
Artemis tekee suunnitelmineen ja hyvin erikoisella persoonallaan kirjoista lukemisen arvoisia. Kirjan kiistatta kiinnostavin henkilö on tietenkin itse Artemis. Hollysta en ole koskaan pitänyt niin erityisemmin, mutta hän menee siinä mukana. On hänelläkin se oma juonelle ominainen persoonansa;)
Parasta kirjaa on mahdoton nimetä ja minä en ole edes lukenut niitä pitkään aikaan, mutta tavoitteena on lukea ne vielä läpi ennen joulua muiden keskeneräisten kirjojeni ohella. Kaikki luettu todellakin ennen joulua ja rakastan niitä edelleenkin syvästi.
Kirjat ovat mahtava sekoitus taikuutta, neroutta ja hauskaa huumoria, josta tulee aina hyvälle mielelle.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)


Colfer on ilmeisesti itsekin kirjoittamassa AF-elokuvaa, joten ainoa pelkoni onkin roolitukset. Elokuva näiden samojen huhujen mukaan on sekoitusta kahdesta ensimmäisestä kirjasta. Olen löytänyt huhuja, että Freddie Highmoresta tulisi Artemis, ja olen kauhuissani. Jotenkin vain Suklaatehtaan Jali ei sovi enää pahikseksi. Jos Tom Felton olisi nuorempi...

Ei kai tästä vain ole tulossa elokuvaa!? Kammoan koko ajatusta, sillä olen edelleenkin sitä mieltä, että Artya ei voi piirtää eikä varsinkaan näytellä! Ainoa joka nyt voisi vielä mennä läpi lukee tuossa Blizzardin viestissä; Tom Felton. Nuorempana vain. Se tosin ei ole enää mahdollista. Sääli sinänsä. Olisin niin mielelläni nähnyt hänet mustahiuksisena^^
Onko kellään enempää tietoa tästä elokuvasta, (jota tuskin koskaan menen katsomaan)?

-Feen

« Viimeksi muokattu: Marraskuu 18, 2008, 13:46:07 kirjoittanut Lohikäärmelady »
-Mitä? Onko nukkumatilla muka vihollisia?
-Kahvi! Ajattele kahvia!

Poissa Kara

 • Sademielellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The world is our playground:)
 • Pottermore: ThestralQuill17
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #87 : Lokakuu 27, 2008, 21:40:29 »
Fowlit on niiiiiiiiiiiiiiiin hyviä. Pakko päästä ostamaan viimeisin!

Parasta ei oikeastaan voi valita... Pidin kaikista, tosin

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Lempihahmoni? Tietenkin Artemis.

Löysin kirjat joskus kun olin n. 10 v. ja olin sairas. Äiti ehdotti sitä ensimmäistä kirjaa, luin ekan luvun ja inhosin sitä. Sitten myöhemmin palasin kirjahyllylle ja ajattelin että täällähän oli se yksi kirja...?
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 06, 2008, 19:24:26 kirjoittanut Kara »
Jalan rikkoessa salaisien maailmojen pintaa

Poissa Silver

 • Tengo hipo y soy estudiante.
 • Vuotislainen
 • *Arvostaa sankariaan*
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #88 : Marraskuu 05, 2008, 22:18:58 »
Olen lukenut Fowleja varmaan kolme, neljä... en muista :D Innotuin, kun ystäväni (-joka on varmaan lukenu koko kirjaston-) suositteli niitä. :) Jäin ihan tyystin koukkuun. Se vasrinkin teki kirjat milenkiintoisiksi, että niissä alkaa heti ekoilla sivuilla tapahtumaan. Kun ekaa kertaa luin Pottereita(olin aika pieni) en saanu aloitetuksi, koska kissa jossain aidalla(=McGarmiwa) ei iskeny, vaikka kuinka kaveri sano, että "Lue nyt sata sivua, niin on paljon mielenkiintoisempaa ja pääset Tylypahkaa lukemaan."
-sori, poikkes aiheesta 8D
Mutta suosittelen omasta puolestani kirjaa ihmisille, jotka haluaa kokeilla jotain uutta ja erilaista! Takaan, että lähtee heti alusta käyntiin lukeminen! :)

 
Elämä maapallolla on kallista, mutta sisältyyhän siihen matka auringon ympäri.

Poissa Iiri

 • Glitterati
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
 • Pottermore: PixieDraconis24786
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #89 : Marraskuu 15, 2008, 12:15:33 »
Olen lukenut nyt kaikki Artemis Fowlit, Salaisia kansioita ja sarjakuvaversiota myöten. Olen ihan hulluna niihin xD ne vaan jotenkin iskee. Ne tuntuu niin realistisilta ihmetekniikkaa myöten. Aikaparadoksi oli mielestäni kaikista paras. Lempihahmojani ovat tottakai vanha kunnon Julius Root ja Foaly. Butleria tietenkään unohtamtta. Artemis Fowlit on vähän erilaista fantasiaa, jotenkin, kuin mitä nyt yleensä jauhan. Ne muistuttavat jotenkin kaukaisesti Harry Pottereita. Tai no, kutakuinkin samanlainen asetelma, kaksi maailmaa rinnakkain.
Gilraen -> Iiri

Poissa Narina

 • Eevan tytär
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kesäkengissä
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #90 : Joulukuu 16, 2008, 21:53:09 »
Artemis Fowlit ovat yksinkertaisesti nerokkaita. Rakastan niitä ihan suunnattomasti. Ovat niin erilaista fantasiaa, mitä olen tottunut lukemaan, että alkoi kiehtoa suunnattomasti. Normaalisti fantasia sijoittuu menneisyyteen, tuntemattomaan aikakauteen, toiseen maailmaan tai tuntemattomaan paikkaan, mutta AF:t sijoittuvat nykyaikaan ja meidän maailmaamme. Pidän siitä. Lisäksi Artemis on todella ihana päähenkilö... :)

Yksi tuttavamme suositteli minulle ja äidilleni Artemiksia ja lainasimme yhdessä kirjastosta äänikirjana Ikuisuuskoodin. Suosioni oli taattu. Ensinnäkin lukija oli ihan mahtava, toiseksi kirja itsessään oli ihmeellisyydessään mittaamattoman taianomainen. Ikuisuuskoodi onkin säilynyt Artemiksista suosikkinani. Toiseksi parhaimpana pidän Kadonnutta siirtokuntaa.

Henkilöistä pidän tietysti Artemiksesta. On jotenkin ihanaa lukea jostakusta niin älykkäästä. En osaa sanoa miksi, enkä osaa olla edes kateellinen - Artemiksen älykkyys on tavallaan yliluonnollista; sellaista, joka on synnynnäistä. Ja kuitenkaan AF:t eivät sorru täydellisyyteen, vaan niissä on fantasiakirjan sallimissa mitoissa realistisia epäonnistumisia ja niin pois päin. Sitten pidän myös Juliet Butlerista :), Hollysta (of course) ja Fowlysta. Viimesin on niin riemastuttava sarkastisine kommenteineen, etten voi olla ihastelematta hänen huumorintajuaan. Ai niin. Opal Koboi on myös täydellisen kiero henkilö... :) Jotenkin vain julma tonttupahis on niin kiehtova, älkää kysykö miksi. :)

Aikaparadoksista...
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

No, minä yksinkertaisesti rakastan Artemiksia. :) Odotan elokuvaa innolla, mutta samalla myös kauhuissani. Toivossa on hyvä elää... Odottelen myös seuraavaa sarjakuvaa. Onko sellaista tulossa? Jos on, tietääkö kukaan, milloin?

- Narina
Lukukausi on päättynyt, loma on alkanut. Uni on ohitse: tämä on aamu.
- C.S.Lewis: Narnian viimeinen taistelu

Poissa Kuningasidea

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #91 : Joulukuu 17, 2008, 01:07:50 »
Minä myös todella pidän Fowleista. Ehkä suurimmat syyt ovat jo mainitut fantasian, scifin ja nykymaailma yhdistäminen, huumori ja Colfierin kerronta. Artemis Fowlien kanssa tarinani on miltei samanlainen kuin Harry Potterien kanssa. Olen ollut mukana alusta lähtien, vaikka jossain vaiheessa hyppäsinkin junasta, vain noustakseni kyytiin uudestaan myöhemmällä pysäkillä. Kuten ensimmäinen Potter myös ensimmäinen Fowl-kirja ilmestyi äitini toimesta kirjahyllyyni pian suomenkielisen version ilmestymisen jälkeen. Näistä kummastakin pitää joskus muistaa kiittää äitiä. Eli Kuningasidean ja Artemiksen yhteinen tarina alkoi vuonna joku, ja toisin kuin Potterin kohtalo, joka oli olla kirjahyllyssä lukemattomana noin puoli vuotta, tämän kirjan luin heti sen saatuani. Tai oikeastaan ahmin sen sisääni. Kirja oli luettu päivässä, ja todellakin pidin lukemastani. Luin kirjan muutamaan otteeseen lyhyen ajan sisään. Enkä ole tämän jälkeen kirjaan koskenut, paitsi siloin kuin yritin tuloksetta saada pikkuveljeni lukemaan sitä, kun hän oli viimeinkin alkanut lukemaan Pottereita. Kuitenkin melko nopeasti kirjan ilmestymisen jälkeen Potterit saivat otteen ja Fowlit unohtuivat...

...ainakin hetkeksi. Seuraavaa osaa en hankkinut omaksi, enkä myöskään aikonut lukea. Ennen kuin yläasteella keskustellessa luokkakaverin kanssa Fowlit nousivat esiin sen ainaisen Potter-hehkutuksen takaa. Vaikka siitä, kun Pottereista oli tullut varsinainen muoti-ilmiö oli kulunut jo vuosi tai pari, niin ne olivat oman empiirisen kokemuspohjani mukaan ainoita kirjoja, joita suurin osa ikäisistäni oli koskaan lukenut. Harhauduinko kirjoittamaan aiheen ohi? Tottakai. Eli keskusteluissamme kävi ilmi, että seuraava Fowl oli jo ilmestynyt suomenkielisenä, ja kolmaskin osa oli kohta ilmestymässä. Joten lainasin kirjan, ja luin sen taas hetkessä.

Omistan kaikki sen jälkeen ilmestyneet osat paitsi Salaiset kansiot, jota en ole edes lukenut. Varsinkin Aikaparadoksi oli mielenkiintoinen lukukokemus, joka piti lukea alusta loppuun samoilla silmillä. Mielestäni Colfier on onnistunut tekemään kirjoistaan todella koukuttavia kuten myös Rowling Pottereista. Kirjat ovat myös sopivan kevyttä lukemista, mikä mahdollistaa kirjaan uppoutumisen moneksi tunniksi ilman, että tulee lukemiseen ähky.

Vampire

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #92 : Joulukuu 21, 2008, 21:34:12 »
Artemis Fowlit ovat todella hyviä kirjoja (niin ovat kyllä kaikki Eoin Colferin kirjat, tai ainakin ne, mitkä olen lukenut), ja jäin niihin koukkuun.
Sarja on täydellinen fantasian, scifin, seikkailun ja jännityksen sekoitus. Jotenkin idea keijuista, jotka elävät maan alla ihmisten tietämättä (Artemista, Butleria, sekä muita ei tietenkään lasketa mukaan), on niin upea, että siihen on pakko perehtyä paremmin..

Poissa night eagle

 • ficcikääntäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just found my inner Slytherin
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #93 : Joulukuu 29, 2008, 20:27:28 »
Olen lukenut nyt kaikki Artemis-kirjat ja olen aivan koukussa.
Sain Aikaparadoksin joululahjaksi ja luen sitä toista kertaa jo, sillä se oli vaan niin hyvä, etten pystynyt enää laittamaan kirjaa hyllyyn sille varatulle paikalle.
Minä kyllä idin koko kirjasta ja mielestäni se on ehkä yksi parhaimmista, olette te sitten mitä mieltä vaan. Eka kirja on tietty kaikkein paras, mutta uusin tulee hyvänä kakkosena perässä. :D
Tulipas tässä vain mieleen yksi kysymys, joka on mietityttänyt minua jo hetken aikaa: Tuleeko Artemis Fowlista jatkoa ensivuonna? Seitsemäs kirja, tai jotain?
Olen vaan kuullut sellaisia huhuja. Ja tuleeko Artemiksesta elokuvakin? Ni, jäänpäs näitä itsekseni märehtimään. Kertokaa joku, jos vaan satutte jotain tietämään..

-nightt eagle-
Slytherin wannabe
Gryffindor fangirl
Rawenclaw in heart
Hufflepuff thanks to sorting hat

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #94 : Joulukuu 29, 2008, 21:04:33 »
Minä ainakin olen kuullut sellaista, että Colfer pitäisi nyt kolmen vuoden tauon, ennenkuin kirjoittaa lisää Artemis Fowleja. Luultavasti tämä ei pidä paikkaansa, vaan on pelkkä shokkiotsikko. Elokuvasta taas en ole ollenkaan varma, sitähän suunniteltiin jo vuodelle 2000...

Kuudes kirja oli ihana. En pitänyt siitä yhtä paljon kuin alkuosan kirjoista, mutta pidin kuitenkin. Aikaparadoksissa ei ollut alkuun niin paljon esillä Artemiksen aivoituksia kuin aiemmissa kirjoissa, että se tuntui lähes, no, juonettomalta. Toisaalta, ahmin kirjan päivässsä, ja minulla oli kuukausien odottelun jälkeen odotukset aika korkealla... Ja jostain syystä Jaakko Kankaanpään, joka on suosikkisuomentajani Kapari-Jatan ohella, suomennoskaan ei ollut niin sykähdyttävä kuin yleensä.  

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
~Blizzard
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

yesterday

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #95 : Joulukuu 29, 2008, 22:20:24 »
Ah, yksinkertaisesti rakastan Fowleja. Kaikki Colferin kirjat ovat hyviä mutta Artemikset ylittävät kaikki :)
Hahmot ovat kertakaikkiaan niin loistavia, ja Colferin teksti on mitä hauskinta. Rakastan hänen tyyliään, nauran aina koko kirjat alusta loppuun! Hän vaikutti itsekin kovin mukavalta kun olin kuuntelemassa hänen haastatteluaan Sellossa muutama vuosi sitten =D
Lempihahmojani ovat Artemiksen ohella Holly ja Foaly. Foalyn jutut ovat niin ratkiriemukkaita!

Fowleja parhaiten kuvaa mielestäni sana 'hykerryttävä'. Sitä ne juuri ovat :D!

Elli L

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #96 : Tammikuu 03, 2009, 12:08:41 »
Artemis Fowl. Empä muista kumman luin eka hp:t vai artemikset. Taisi olla muuten hp:t. Sen muistan että eivät oli koskaan ainakaan mun suosikki listalla syrjäyttäneet toisiaa. Ja kun ilmestyivätkin vielä mukavasti eri aikoihin...

Vaikka kirjat muuttuivat todella paljon nykyiseen kirjaan menessä, oli alun takeltelun (kahden viimeisen kirjan kohdalla) jälkeen nautittava lukukokemus. Ja kerrottakoon että jos kääpiö olisi varpaani kipristellet aika paljon jokaisen kirjan kohdalla.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Nyt mulla on sella projekti, että saan pikkusiskon lukeen Artemikset. Sillä on joku kauhee boikotti niitä vastaan.

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #97 : Tammikuu 24, 2009, 21:27:36 »
Hihihihiihihii, olen ihan rakastunut Artemiksiin, ja Artemikseen :) Mietin moneen kertaan kirjastossa, että otanko nyt Fowlin vai en.. En ottanut, mutta kun sitten lopulta otin, niin olin heti ihan koukussa niihin 8)

Artemiksissa hyvää on se nerokkuus ja hauskuus millä ne on kirjoitettu. Juoni on jokaisessa kirjssa kerrassaan ihastuttava. Mikään ei ole niissä sitä miltä näyttää, ja pidän siitä valtavasti. Vaikken olisikaan surkea ennalta-arvaamaan juonenkäänteitä, en olisi ikinä osannut aavistaa mitä näissä tapahtuu. Myös hahmot ovat loistavia. Suosikkini on ehdottomasti Artemis, mutta myös Holly ja Juliet Butler ovat mitä mielekkäämpiä hahmoja. Artemiksesta pidän siksi, että hän on loistava sarkastisine kommentteineen ja hänen pohjallinen ööh, pohjalla oleva? rakkautensa perhettään kohtaan on niin koskettavaa, ja se miten hän muuttuu kaikkien kirjojen myötä. Myös Hollysta pidän, hän on vaan hyvä. Juliet Butler on myöskin loistava tyyppi, mahtava persoona, ja olen pahoillani ettei hän esiinny kuin muutamassa kirjassa. Ainut hahmo, josta en pidä on typerä Minerva Paradizo. Hänessä ei ole mitään kivaa/hauskaa/järkevää. Minerva on vain typerä pönöttäjä, ja kuten Elli L sanoikin, hänet voisi mainiosti parittaa Mulchille. Olin erittäin pettynyt, sillä olisin halunnut pitää Minervasta, koska oli mahdottoman kiinnostava ajatus että joku tyttö oli päässyt keijujen  jäljille.. Mutta ei Minerva kyllä täyttänyt odotuksia. Unohdin muuten mainita Opal Koboi, joka kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Hän on kerrassaan loistava ja pidän hänestä valtavasti. Lempikirjojani olivat varmaan Ikuisuuskoodi ja Opalin kosto, vaikka minua jälkimmäisenä mainitussa ärsytti se kun Arty ei jollain tapaa ollut oma itsensä.

Muuten vielä.. kirjasta Aikaparadoksi
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Muutenvielä, minun siskoni on juuri aloittanut lukemaan Artemista! Ja sanoo että se on iha hyväkin ^^ Aika historiallista, että siskoni lukee jotain suosittelemaani kirjaa, mutta ilmeisesti Artyjen vatovoima on niin vahva.. Jooh, enköhän nyt jo lopeta tämän tarinointini ;)

Vielä muuten!!
siis muks.
Onko kenelläkään tietoa että ilmestyykö joskus uusia osia? Jos joku tietää mitävaan, niin sanokaa! Olen yrittänyt etsiä netistä, mutta mistään ei tunnu löytyvän. Tiedonmurusetkin kerätään :D

// Kivaa jos niitä vielä tulee :] tulis vaan nopeemmin...
Ja Valkovuokko, niinhän sinä sanot... :DD
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 27, 2009, 20:04:06 kirjoittanut Elva »

Corneille

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #98 : Lokakuu 27, 2009, 17:03:07 »
No niin,
Varokaa kaikki täältä tulee maailman suuriin Arty ihkuttaja!

Murr... Minäpäs...

:D

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Kaikissa kirjoissa on monia hyviä kohtia. ^^ Tuo oli yksi parhaimmista. Itse pidin niin monista kohdista etten oikeen osaa päättää. :<


Siirryyn asiasta toiseen -> Spoilaa Aikaparadoksia ja muita Colferin kirjoja. Ja saattaa spoilata sitä miten sarja päättyy.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Corneille

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #99 : Marraskuu 15, 2009, 11:03:32 »
Elva Ookoo. :D
Mulla ei ole mielestäni tullut mitään tuollaisia...

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Edit Spoileri siksi, että se kertoo seitsemännestä AF kirjasta. :3
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 15, 2009, 16:23:19 kirjoittanut Corneille »

Corneille

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #100 : Marraskuu 16, 2009, 10:36:30 »
Englanninkielinen wiki on aikas kattava. Google haulla gnommish löytyy kaikkien kirjojen salatekstit enkuksi wikistä. Tosin minä käänsin itse ekan kirjan tekstin. Mutta sanakirja käteen ja kyllä se sujuu.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Asiasta kukkaruukkuun. Spoilaa kutosta. Vähän.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Enkunkielinen wiki Arteis Fowl sarjasta.
Aikamoisesti tietoa. Siitä vaan kääntämään ihmiset. Voin kyllä auttaa, jos joku apua tarvii.

English wikistä tietoa hakemalla sanoilla Artemis Fowl, Eoin Colfer ja Gnommish.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 17, 2009, 10:47:17 kirjoittanut Corneille »

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #101 : Helmikuu 21, 2010, 13:42:40 »
Aa, hianoa tällekkin on oma keskustelu :) Tykään, yksi suosikki kirja sarjoistani :) Olen lukenut kirjat 1-4 ja tällä hetkellä luoen salaisia kansioita.

Okei, lempihahmoa on vaikea sanoa, tykään tosi monista hahmoista. Artemis, Holly, ja Juliet on ehkä parhaat mutta muutkin on hyviä. ja ihme kyllä pidän myös Opalista vaikkein pahiksista yleensä pidä. Mut Jon Spiero (tai mikä se nyt oli) ja Cudegon, niistä en tykkää, enkä siitää uudesta komentajasta, Soolista, mikä sen etunimi oli? Okei noita kahta lukuun ottamatta melkein kaikki on hyviä :D

Sitten paras kirja niistä mitkä tähän asti olen lukenut on varmaan tuo neljäs, eli Opalin kosto.
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #102 : Helmikuu 21, 2010, 17:53:43 »
Corneille, näistä Colferin nimistä, ne tosiaan ovat nerokkaita. Aina siit asti, kun Minerva mainitsi tajunneensa seniiliin dementian, olen yrittänyt lukea joka nimen ääneen ja miettiä, mitä se tarkoittaa, mutta en ole voinut keksiä niitä, koska en yksinkertaisesti ymmärrä tarkoitusta :D Esimerkiski celebrum ei sano minulle yhtään mitään, mitä se tarkoittaa? Tai mikään muukaan noista nimistä :p Mutta tykkään kovasti tuosta tavasta keksiä nimelle piilomerkitys, ne ovat aina hauskoja piristeitä, sekä tietysti osoituksia siitä, että Colfer on aika hyvä pelailemaan nimillä.

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #103 : Maaliskuu 03, 2010, 16:38:29 »
Kadonnut siirtokunta luoettu :D Tosi hyvä oli, paitsi vällillä vähän tylsä. Enmmän selostusa:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

« Viimeksi muokattu: Elokuu 17, 2010, 14:27:39 kirjoittanut Haisku »
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #104 : Maaliskuu 14, 2010, 16:30:31 »
^Hmph, osuvaa :p

Olettekos te muuten lukeneet näitä Fowleista tehtyjä sarjakuvaversoita? Niitä on kaksi ilmestynyt, kirjojen järjestyksessä tietenkin. Itse bongasin kirjastosta viime viikolla Thetävän pohjoisessa, ja nappasin sen mukaan. Tykkäsin kovasti, ja pitää pian päästä kaivamaan ykkösosakin luettavaksi :>

Corneille

 • Ankeuttaja
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #105 : Maaliskuu 15, 2010, 17:33:13 »
Oho, hieman pieleen. :__D
Se olikin joo cerium johon sen sekotin...

Mutta niin, itse luin tuon ekan sarjakuvaversion englanniksi enkä oikein innostunut. Kun en koskaan tykännyt kuvakirjoista ja kirjoista tehdyistä sarjakuvista. Ja muutenkin, Arty näytti niin tyhmältä, että en yhtään tykännyt. :<

Atlantiskompleksi

Silmät tippuivat kyllä näppikselle ja olen kuollut/ahdistunut/innoissani/hurmioissani/en jaksa odottaa/apua!
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 28, 2010, 17:10:47 kirjoittanut Corneille »

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #106 : Huhtikuu 24, 2010, 20:45:47 »
Japadapaduuuuuuu!!!!! Ette tiedäkää, kuinka paljon ilahduin, kun kuuöin, että Artyyn tulee jatkoa! XDDDD! Kröhöm! Ja sitten maan pinnalle.

On kolme kirjailijaa, joiden kirjat lyö kirkkaasti muut suosikkieni listalta: Eoin Colfer, J. K. Rowling ja Lene Kaaberbol (mikäli kirjoitetaan noin :-) )

 En nyt rupea hehkuttamaan, kun muuten sille ei näy loppua. Lempihahmojakin on valtava määrä... Mutta Minerva/Arty -parituksesta en tykkää! Holly/Arty sen olla pittää <3 ! Kaverit sanoo, että olen kuin Mulch... Ottaisiko tuon nyt loukkauksena vai kehuna..? (ohoh, mikä tiivistys... Sillisalaattia kaikki tyyni... :-D )

Ja tietääkö joku jotain siitä Arty-leffasta? Kun sinänsä on vähän outoa, että siitä löytyy n. 5-7 vuoden takaisia nettisivuja, mutta sitten kaikki tiedot katoavat kuin tuhka tuuleen. (keijujen tekosia...? Foaly tämän saat maksaa!!! vaikka muuten oletkin loistava hahmo XD ) Enkä oikein usko, että leffan tekeminen niin kauan kestäisi. Outoa. Kaipailen sitä leffaa... Siitä tulisi niin hyvä... *kuvitelmiinsa vaipunut* Että jos joku jotakin tietää, niin voisiko ystävälisesti valaista meitä tietämättömiä? :-)

Tänään oli piiiiitkä päivä. Laitetaanhan taas tämä väsymyksen syyksi, ystävät hyvät :-) *Lähtee katselemaan unia uudesta Arty-kirjasta...*

// Anteeksi, tämä ei ihan aiheeseen liity, mutta tietääkö joku, onko Supernaturalistista tullut/tulossa jatko-osa? Joskus kierteli huhuja...
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Gustaa

 • George Washington
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Me Gusta(a).
  • Paper Cuts
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #107 : Huhtikuu 24, 2010, 21:21:32 »
Fowl-leffa olisi kyllä aika helmi, mikäli siinä pysyttäisiin kirjasarjalle uskollisena ja noudatetaan tarkasti kirjan tapahtumia, eikä tehdä samanlaista virhettä kuin HP-leffoissa alettiin tehdä kolmosen jälkeen.

Ehkä joskus saadaankin ykköskirjasta kertova elokuva, mutta siihen se luultavasti jäisikin. Jos koko sarja filmatisoitaisiin (onko tuo nyt edes oikea sana ._.), se pitäisi suunnitella ja budjetoida melkein kerralla. Kirjojen tapahtumien välillä on niin vähän aikaa, että esim. Artyn näyttelijä ehtisi muuttua liian paljon, mikäli leffat tehtäisiin täysin erikseen.

Tuo Atlantiskompleksi kuulostaa kivalta. ^^ Innostuin taas Artemis Fowleista, kun aloin lukemaan kirjat luoja ties kuinka monennetta kertaa läpi.

Oletteko muuten huomanneet kuinka vaikea on kirjoittaa koneella ja syödä jäätelöä yhtä aikaa? o_o

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #108 : Huhtikuu 25, 2010, 15:45:38 »
Joskus kuului juttua, että elokuva olisi yhdistelmä ensimmäisestä ja toisesta kirjasta. ...vai oliko ensimmäisestä kolmanteen kirjaan...? Ja oliko se vielä peräti niin, että Colfer olisi sen jonkun muun kanssa käsikirjoittanut...? Näin muistaakseni suunniteltiin ja sitten on taas ollut viiden vuoden hiljaisuus koko aiheesta... :-(

Lainaus
Fowl-leffa olisi kyllä aika helmi, mikäli siinä pysyttäisiin kirjasarjalle uskollisena ja noudatetaan tarkasti kirjan tapahtumia, eikä tehdä samanlaista virhettä kuin HP-leffoissa alettiin tehdä kolmosen jälkeen.

Tuosta olen kyllä aikalailla samaa mieltä. Alkaa vain jotenkin tuntua jo hiukan epätodennäköiseltä, että koko leffaa kuuluisi, kun sitä on näin pitkään suunniteltu ja näyttelijöitäkin alustavasti valittu (ellei vain huhuja) ja sitten taas luovuttu koko leikistä. Toisaalta, eikös TSH:n kanssa käynyt jotakikn samantapaista? Voi olla, että muistan väärin, mutta eikös ne elokuvaoikeudet lojuneet pöydällä mooonta vuotta, ennen kuin ryhdyttiin hommiin) Ja niitä kyllä kannatti odottaa.. Loistavia leffoja! Eli ehkei kannata luopua toivosta :-) *toiveikas*
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #109 : Huhtikuu 25, 2010, 21:29:01 »
En tiedä oikeen haluaisinko leffa. Jotenkin ei sopis, ois parempi että se ois vaan kirja-sarja.
Ja sitten hyvä että jatkoa on tulossa! Nyt en kyllä jaksa ootta.
 Sain tänään aikaparadoksin luettua ja se oli paras tähän asti :)

Nyt komenttia aikaparadoksista. ;D

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 30, 2010, 14:21:13 kirjoittanut Haisku »
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #110 : Toukokuu 24, 2010, 20:59:02 »
Mutta lukiessani uudelleen Fowleja, huomasin että
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Ei Colfer ei saa, ei saa... Voi ei, ei, ei... Ei saa kiusata.. *painaa kädet silmille kärsien* Colfer ei oikeasti voi olla niin ilkeä. Mieluummin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Hui kamala, ei missään nimessä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Niin ja tiesittekö että seuraavan kirjan eka luku on julkaistu? Itse olen niin huono enkussa että meni puolet ohi, mutta mitä nyt tajusin, se oli mahtava! Ai niin haluutte varmaan linkin: http://www.artemisfowl.co.uk/downloads/atlantiscomplex_chapter1.pdf siinä :)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2010, 21:03:13 kirjoittanut Haisku »
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #111 : Toukokuu 25, 2010, 20:56:59 »
Ai niin, haluutte varmaan linkin! Sitä voi miettiä :D

Hei, kansikuva on hieno! Saattaisinpa syventyä tuohon ehkä jossain vaiheessa, vaikka toisaalta olisi harmillista spoilata palastakaan kirjasta, parhaalta tuntuu sitten lokakuussa teoksen käsiinsä saaminen kun ei ole ollenkaan alusta tai mistään muusta tietäväinen. Hmm, näin kerrassaan kummallista unta viimeyönä, ja jostain syystä siinä esiintyi myös Holly, vetyperoksidiblondina. Tämä kauhistutti minua vasta aamulla, unessa olisin muistaakseni halunnut vain rynnätä halaamaan häntä.

Jees, mutta tuohon edelläolevaan keskusteluun:

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #112 : Toukokuu 30, 2010, 16:43:47 »
Minäkään en halua spoilata itseäni. *pinnisteleeee.... Lokakuuhun on niin pitkä aika. Nyyh.* Kannen tosin kävin katsomassa. Hieno oli :-) .
Minun on pakko vielä liittyä tuohon Minerva/Arty -keskusteluun. Taisin sen jo täällä sanoakin, mutta se paritus on aivan hirveä. *pakenee vihaisia faneja* Mutta toisaalta, ehkä aihetta pelkoon ei ole, sillä yleensähän Colfer ei romantiikkaan niin vahvasti ole keskittynyt? Olen Holly/Artyn ainainen kannattaja!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Juu, tuo kertoi mielipiteeni aikas hyvin :) .. Paitsi että... "Arty h-h-heittää veivinsä"..? Kuolla!?! UAAAAGH! Eijeijeijeijeijeijei! Ei käy! *kauhistunut*

*...rauhottuu* Kyllä Butler siitä huolen pitää... :)        ...Hihih...
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
<---> Heheheee! XD Tai Mulchille? Oijoijoi! *käkättää...*
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #113 : Heinäkuu 25, 2010, 11:20:14 »
Täysin aiheellista Haisku, täysin aiheellista. Tämähän on vakava asia! *nyökkäileee Percymaisesti*
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
 

Odotan sitä kirjaa niin hulluna! Muta Artyn tieteiskeskustelut ei taitaisi englanniiksi valjeta... Nyyh! Pitää odottaa sitä suomenkielistä. Holly<3Arty! Holly<3Arty! Holly<3Arty!

Mutta se lokuva oikeasti häiritsee. :-( Sitähän on suunniteltu jo ties kuinka monta vuotta! Tom Feltoniahan ajateltiin Artyksi... Hihih! Pakko myöntää, että hän olisi sopinut siihen valtavan hyvin!! (Ja minä en edes mikään suuri ihailia Feltonille ole, mutta kun hän olisi ollut niin Arty!!!) Ikävää, että herra taitaa nyt olla "hiukan" liian vanha...

Sinun offisi oli sentään lyhyempi kuin minun XD!
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #114 : Heinäkuu 25, 2010, 12:11:44 »
Sitä minäkin olen miettinyt, että mahtaako vielä kahdeksas Fowl-kirja ilmestyä. Ehkäpä se lopusta selviää, jos kirja jää johonkin sellaiseen kohtaan, että Opal livahtaa jälleen kerran karkuun tms., voisi olettaa että Colfer ei jätä kirjasarjaa vain siihen. Olisihan se aika kivaa jos kahdeksaskin kirja ilmestyisi :) Odotukset seiskaa kohtaan ovat aika korkealla, toivokaamme vain että kirja vastaa odotuksia.

Olen muuten ajatellut sitä, että
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #115 : Heinäkuu 26, 2010, 14:23:45 »
Lainaus
Ja elokuva häiritse minuakin. Miksei siitä ole kuulunut moneen vuoteen? No toivotaan että uuden kirjan niissä sisäkansissa lukee jotain : D Tuleekohan muuten ton jälkeen enää kirjoja? Toivottavasti, en kestä jos Artytkin loppuu :((
Olisi kiva, jos lisää kirjoja ilmestyisi, mutta taas toisaalta, en pahastu IHAN järjettömästi, jos ei  tulekaan. Onhan se parempi lopettaa ajoissa kuin sortua vain jatkamaan ja jatkamaan, mitä monet kirjailijat tekevät. Sarja latistuisi ikävästi... Luotan Colferiin... :-) Mutta on se kyllä aika kamalaa ajatella, ettei sitten olisi enää mitään odoteltavaa...
By the way... En ole varma, kysyinkö jo *dementia iskee*, (joten kysytään uudestaan) tietääkö kukaan, onko Supernaturalistille tulossa jatkoa? Jossain vaiheessahan siitä huhuttiin.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
<-- Ikävä myöntää, mutta paljon mahdollista tuokin... :-( Jos aivan tarkkoja ollaan, olen sillä kannalla, että jos joku paritus pitää Artyssa olla, niin se saa sitten luvan olla Holly/Arty. Mielestäni parasta olisi ehkä, jos loppu jäisi hiukan avoimeksi. Että jotakin romantiikan kukintaa jää
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
pilkottamaan, mutta ei mitään *pidättelee nauruaan* A/H häitä!
Ja ymmärrän kyllä metsän menninkäisenkin aatteet...
Vaikeaksi menee... :-)
Paineita, Colfer, paineita!
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Haisku

 • Kummitus-susi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #116 : Lokakuu 13, 2010, 09:39:49 »
No niin, nyt olen lukenut sen Atlantiskompleksin : D

En tiedä mitä ajatella se oli... mahtava, mutta... äääh... en tiedä. Joissan kohdissa todella huvittava, en ole nauranut varmaan yhdenkään kirjan kanssa yhtä pahasti. Ja välillä sitten taas ei.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Pitää varmaan vähän aikaa antaa aivojen sulatella tätä kaikkea, en vaan tiedä mitä ajatella. Tämä oli hyvä, mutta ei mielestäni voita Aikaparadoksia
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 10, 2010, 16:07:48 kirjoittanut Haisku »
Go, go, go
Figure it out, figure it out
But don't stop moving

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #117 : Lokakuu 14, 2010, 13:35:33 »
 Ärsyttää, kun olen jo kahdesti kirjakaupassa käynyt kysymässä josko se Atlantiskompleksi nyt olisi siellä, mutta kun aina ne vain sanovat että ei se ole vielä ilmestynyt, ja sitten minä korjaan että ilmestyi tiistaina viides päivä, ja sitten ne sanovat että joo, siinä menee sellainen viikko suunnilleen ennen kuin kirjat ehtivät tulla kauppoihin asti. Käskevät tulla loppuviikosta, ja kun minä tulen loppuviikosta, myyjä sanoo ettei se ole vielä ilmestynyt - ja kun olen korjannut että se ilmestyi tiistaina viides päivä, minua kehoitetaan tulemaan ensi viikolla.

Enkä saakaan sitä kuin ensi viikolla, sillä lähdemme huomenna Tampereelle - arvatkaa kuka hyökkää maanantaina kirjakauppaan...

/edit. kirjakuppaan... :D arvatkaa kuka huomasi kirjoitusvirheensä nyt?

Okei, Atlantiskompleksi siis on kahlattu läpi... Vaikka täytyy sanoa että odotin paljon enemmän kahlaamista, kolmesataakuusikymmentäkolme sivua, mitäh? No, pari mietettä nyt sitten varmaan kehiin:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 20, 2010, 16:58:27 kirjoittanut Elva »

Poissa Kara

 • Sademielellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The world is our playground:)
 • Pottermore: ThestralQuill17
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #118 : Marraskuu 07, 2010, 09:36:00 »
Yääääääääh! Miksi kaikki on lukeneet sen jo!?!?!?!?!? (Kaksi=kaikki) Itselläni on Pottermaratooni kesken noin ihan KV-leffan ilmestymisen kunniaksi. Eikä kyllä tuo rahatilannekaan ihan huikea ole... Pitänee odottaa jouluun. Julmaa... *käyttää Dobby -tekniikkaa*

Huokaus... Yritän vain pitää sormeni erossa spoiler-merkinnöistä ja... ja... Byäääääh!Niimpäniimpä munkin täytyy odottaa jouluun kun en uskalla enää tässä vaiheessa ostaa kun kuitenkin saan sen lahjaksi. Niin epäreilua :D Nyt vaan surffailen kaikilla Artemis-aiheisilla nettisivuilla ja tuolta löyty se yksi video jossa Colfer sanoi että Atlantiskompleksin jälkeen tulee vielä ehkä yksi kirja? Apua mitä sitä enää sen jälkeen tekee. No mutta ei saisi miettiä sitä vielä...:) Tuo video oli varmaan Fowl Manorin sivuilla, googlesta löytyy ja oli ihan hauska. Tarvii vaan vähän englanninkielentaitoa. :)

// http://www.eoincolferlive.co.uk/ggwebcast.asp?f=wm&bw=hb&ggsid=825676781&gglid={72894458-F40F-480E-B08F-1ADFF2C24AFE} <- Tuosta linkistä pitäisi löytyä:))
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 07, 2010, 09:51:08 kirjoittanut Kara »
Jalan rikkoessa salaisien maailmojen pintaa

Poissa Liina

 • Kaihomieli
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #119 : Marraskuu 13, 2010, 16:34:20 »
Mä en tiedä oonko tulossa vanhaksi, vai onko tämä vaan sitä samaa viharakkaussuhdetta Artemikseen, koska mulla on tuon Atlantiskompleksin jälkeen vähän ristiriitainen olo. En tykännyt alun perinkään ekasta kirjasta, mutta jostain syystä luin kuitenkin kakkosen ja sillä tiellä olen edelleen. Olen kyllä tykännyt kaikista (muista) kirjoista, ja odotin Atlantiskompleksia paljon. Tykkäsin mä siitä, mutta jotenkin .. en tiedä. Ehkä vaan nuorten fantasia-scifiseikkailut on sellaista etten osaa siihen niin samaistua. Vaikka siis, edelleenkin aivan loistavaa viihdettä. (Varsinkin kun oon viime aikoina ollut niin huono lukemisessa, en ole lukenut mitään aikoihin, niin tuollainen helppolukuinen mukava kirja oli ihan hyvä veto saada lukuinspiraatiosta kiinni! : ) )

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

edit, haha. Oon kirjoittanut tähän topiciin joskus teini-ikäisenä vuonna 2003 miten en tykännyt ensimmäisestä Artemiksesta. Pieni myötähäpeä : D
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 13, 2010, 16:37:25 kirjoittanut Liina »
Soittaako lehmus, laulaako satakieli?

Poissa Kara

 • Sademielellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • The world is our playground:)
 • Pottermore: ThestralQuill17
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #120 : Joulukuu 29, 2010, 16:22:52 »
Hmm. Tunteet vähän ristiriitaiset Atlantiskompleksin jälkeen.

(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 04, 2011, 14:58:02 kirjoittanut Kara »
Jalan rikkoessa salaisien maailmojen pintaa

Lord

 • Ankeuttaja
!
« Vastaus #121 : Tammikuu 04, 2011, 12:14:16 »
Antakaapas herra Saapasjalan kertoa miten hän päätyi mestaririkollisen outoon maailmaan!!!

No niin, alun perin luin ensimmäisen kirjan joskus 2005-2006 ollesani 9-10-vuotias. Tai siis yritin lukea. En minä varmaan tullut puoltaväliä pidemmälle. En jotenkin pysynyt kärryillä; koko kirja oli jotenkin niin sekaisin! Luokallani oli ystävä joka oli lukenut ties kuinka monta Fowlia, siitä sain alunperin idean. Päätin antaa Fowlin elää omaa elämää kunnes olen riittävän vanha.
Vuodet vierähtivät ja vuoden 2010 alussa päätin vihdoinkin että on aika puhaltaa pölyt pois Artemis Fowlin päältä ja tehdä uusi yritys. Vähän jäljessä tietenkin. Yllätyin kun muistin siitä aika paljon, vaikka edellisestä kerrasta oli 5-4 vuotta aikaa. Kun luin, jäin koukkuun heti alun jälkeen. Koko teksti, sen huumori ja hahmot, upposivat minuun täydellisesti. Pian sunittelin jo omaa Fowl-tyylistä sarjaa. En tiedä miksi tai miten kirja yhtäkkiä oli muuttunut, ehkä se johtui siitä että olin vuosien saatossa lukenut Sormusten herrat ja kaikki Potterit, ja siksi tämä oli paremmin ymmärrettävissä. Mutta se iski minuun ja oli paras kirja jonka luin viime vuonna (se sai minulta Arvo-pystin, joita vuosittain jaan Vuoden Parhaimmille asioille). Myöhemmin samana vuonna luin myös kakkosen, siinä olikin enemmän toimintaa ja vähemmän siitä ihanaa huumori joka tekee sarjasta niin hyvän. En pitänyt siitä ihan yhtä paljon kuin ensimmäisestä, mutta kelpotavaraa se silti oli.
Pian olisi tarkoitus aloittaa kolmas kirja, kunhan saan muut kirjat pois alta. Luen yleensä yhden Fowlin ja sitten jonkun muun kirjan, ja sitten taas yhden Fowlin, ettei tule liikaa Fowleja peräkkäin. Postitse olen tilannut jo neljännen ja viidennen kirjan, joten lukemista pitäisi riittää vähän pidemmäksi aikaa.

Minusta parasta näissä kirjoissa on nimenomaan sen hahmot, huumori, kepeä toiminta ja tälläiset scifi-fantasia elementit. Colferin kirjoitustyyli on kutkuttavan mehevä ja suoraviivainen; ei mitään liian tarkkaa, muttei myöskään liian toiminnallista. Artemis on iavan mahdottoman mahtava hahmo, hänen kommenttinsa ja älykkyytensä... huh huh! Butler taas on aikamoinen lihaklöntti, hänen kanssaan Artemis voitaisi yksin vaikka koko toisen maailmansodan. Ja sitten on Holly ja Root ja Foaly... Kaikki hahmot ovat jotenkin niin uskomattomia että pelkkä ajatus niistä saa minut pyörtymään.
Kirjojen huumori on ykkösluokkaa. Colfer osaa iskeä juuri oikeaan paikkaan oikealla hetkellä, lukuhetkeni ovat olleet hauskoja ja naurettu on jonkin verran, enemmän tai vähemmän.
Toivottavasti tälläinen mahtava meno jatkuu tulevaisuudessakin.

Colfer on muuten sanonut jatkavansa Artemis Fowl-sarjaa niin kauan kun hänellä on ideoita ja fanien kinnostus pysyy yllä. Luultavasti näemme siis lisää Fowleja jossain vaiheessa.
Siitä Fowl-elokuvasta voin sanoa sen verran että Colferilla on ollut käsikirjoitus valmiina jo melko pitkään. Nyt projekti kärsii rahoitusongelmista, en usko että elokuvaa nähdään ainakaan pariin vuoteen. Se on aikalailla unohtunut, siitä on sen verran aikaa. Ehkä projektiin tullaan palaamaan ja, vielä tärkeämmin, ehkä se vihdoinkin tullaan saattamaan valmiiksi, kunhan Colfer on päättänyt Fowl-sarjansa.

Kommentoin lisää kun olen lukenut enemmän, nyt on vähän vaikeaa kun tiedän sen verran vähän! Moikkelimoi!

Poissa Katriona

 • usvalyhty
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #122 : Tammikuu 04, 2011, 16:09:05 »
Sain sen joululahjaksi, hehehee. (kannatti olla kiltti) *myhäilee* <3

Juuh, siirrytäänpä suoraan asiaan:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Lainaus
Oli tämä hyvä kirja, olisin vain kaivannut lisää sitä Artemis-meininkiä. Mutta hei, Colferin on kyllä pakko kirjoittaa kahdeksas kirja, sillä tässä nyt ei päästy minkäänlaiseen lopputulokseen yhtään minkään suhteen (toivon vain, ettei ne sen sata jatko-osaa vähän pilaa sarjaa ja sen loistavaa alkuperäistä ideaa)
<--- Tuosta olen täysin samaa mieltä! Ei sarjaa kyllä tuohon kohtaan voi jättää!!!!!!!!!! Hollyn ja Artyn suhdekin jäi ihan... kesken!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Lisää, Colfer lisää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Pelkääkö jättiläistä uhmannut tyttö typerää kasiluokkalaista?"
    Jess Arons, Silta Salaiseen Maahan
Katsokaa ja ihmetelkää!

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #123 : Tammikuu 05, 2011, 19:21:51 »
Lainaus
Oli tämä hyvä kirja, olisin vain kaivannut lisää sitä Artemis-meininkiä. Mutta hei, Colferin on kyllä pakko kirjoittaa kahdeksas kirja, sillä tässä nyt ei päästy minkäänlaiseen lopputulokseen yhtään minkään suhteen (toivon vain, ettei ne sen sata jatko-osaa vähän pilaa sarjaa ja sen loistavaa alkuperäistä ideaa)
<--- Tuosta olen täysin samaa mieltä! Ei sarjaa kyllä tuohon kohtaan voi jättää!!!!!!!!!! Hollyn ja Artyn suhdekin jäi ihan... kesken!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Lisää, Colfer lisää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minä en jotenkin ollut alunperinkään kovin innostunut tuosta Arty-Holly parituksesta, vaikka jotenkin heti alusta alkaen tiesin näin käyvän. Ovathan he iha söpö pari joo, mutta ei. Siis yritän tässä sanoa, ettei minua sinänsä kovasti harmittaisi jos koko "suhde" jätettäisiin.. no pois. Toisaalta haluan tietää siitä lisää
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
, sillä kun koko juttu on kerran aloitettu, ei sitä voi vain jättää kirjoittamatta loppuun. Tai ainakaan selvittämättä kehkeytyykö Artyn ja Hollyn välille jotain. Kuitenkin mieluummin ei mitään heidän välilleen. En kestäisi jos minun köh, siis jos kovin itsenäinen Artemis yhtäkkiä rakastuisi johonkuhun muuhun kuin minuun, köh Hollyyn.
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.

Poissa Elva

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #124 : Tammikuu 06, 2011, 21:18:52 »
Luin tämän viimeisimmän toistamiseen joululomalla, kun se tuntui jotenkin vilahtaneen ohi ensimmäisellä lukukerralla - ei se kyllä nytkään sitä hiton kahta päivää pidempää vienyt, hyvä kun muistan lukeneeni koko kirjaa... Tällä kertaa ainakin nauroin enemmän, en muista että siinä oli näin kertakaikkisen sekopäisiä kohtia :D Ehkä en enää ole niin ankara tason suhteen, mutta sen seuraavan olisi paras olla ihan hemmetin hyvä.

Näin spoilerissa muutama lainaus:
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Hollyn ja Artemiksen suhde on tosiaan vähän juttu, ja toivon että Colfer osaisi järjestellä sen fiksusti. Välttämättä en ehkä haluaisi mitään ihan suhdesuhdetta niiden välille, mutta jotain voisi tietysti olla... Vaikka sitä kyllä jo onkin.

Poissa Metsis

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Curiouser and curiouser
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Artemis Fowl
« Vastaus #125 : Tammikuu 06, 2011, 22:17:50 »
Lainaus
Oli tämä hyvä kirja, olisin vain kaivannut lisää sitä Artemis-meininkiä. Mutta hei, Colferin on kyllä pakko kirjoittaa kahdeksas kirja, sillä tässä nyt ei päästy minkäänlaiseen lopputulokseen yhtään minkään suhteen (toivon vain, ettei ne sen sata jatko-osaa vähän pilaa sarjaa ja sen loistavaa alkuperäistä ideaa)
<--- Tuosta olen täysin samaa mieltä! Ei sarjaa kyllä tuohon kohtaan voi jättää!!!!!!!!!! Hollyn ja Artyn suhdekin jäi ihan... kesken!
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Lisää, Colfer lisää!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minä en jotenkin ollut alunperinkään kovin innostunut tuosta Arty-Holly parituksesta, vaikka jotenkin heti alusta alkaen tiesin näin käyvän. Ovathan he iha söpö pari joo, mutta ei. Siis yritän tässä sanoa, ettei minua sinänsä kovasti harmittaisi jos koko "suhde" jätettäisiin.. no pois. Toisaalta haluan tietää siitä lisää
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
, sillä kun koko juttu on kerran aloitettu, ei sitä voi vain jättää kirjoittamatta loppuun. Tai ainakaan selvittämättä kehkeytyykö Artyn ja Hollyn välille jotain. Kuitenkin mieluummin ei mitään heidän välilleen. En kestäisi jos minun köh, siis jos kovin itsenäinen Artemis yhtäkkiä rakastuisi johonkuhun muuhun kuin minuun, köh Hollyyn.

Niin, ei sarjaa tosiaan voi tähän jättää. Mielestäni Atlantiskompleksi oli jotenkin, hmmmm, turha? Kuten sanottu, tässä ei päästy mihinkään suuntaan, millään tavalla.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Okei, vaikka Atlantiskompleksista tykkäsinkin, minun on pakko olla kanssasi samaa mieltä.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
'Cause though the truth may vary
this ship will carry our bodies safe to shore.