Kirjoittaja Aihe: Paritukset  (Luettu 23960 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Aura Illumina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Fiction Garden
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« : Huhtikuu 11, 2005, 20:34:45 »
Hei!
Minua kiinnostaisi tietää Vuotislaisten lempiparit fanfictionissa, ja sekin, jos ei ole mitään parituspreferenssejä (preference=parempana pitäminen, suositus).

Olisi kiva saada kuulla perustelut sille, miksi kyseisten henkilöiden suhde on juuri se oikea, miksi he sopivat toisilleen jne.


Itse kuulun Hermione/Severus shippaajiin, mutta en hyväksy lapsen ja aikuisen välistä rakkaussuhdetta. Siispä aikuisHermione ja Severus ovat pari ylitse muiden.

Molemmat ovat älykkäitä, kunnianhimoisia ja voimakkaita persoonia. Molemmat ovat dominoivia (vaikkakin eri tavoin) ja perfektionistejä. Eikä jutun juoni loppujen lopuksi edes ole samankaltaisuudessa vaan yhteensopivuudessa. Siinä on kaksi ihmistä, jotka olisivat mielenkiintoinen ja dynaaminen pari. Syvällisiä, ajattelevia ja haasteita rakastavia ihmisiä, jotka eivät koskaan kyllästyisi toistensa seuraan. Emma Watsonkin itseasiassa sanoi kerran yhdessä haastattelussa, että hänen mielestään (Hermionen hahmon paremmin kuin kukaan, lukuun ottamatta JKRowlingia, tuntien) Hermionelle sopisi kaikkein parhaiten joku Tylypahkan opettajista... Ja sikäli kun Severus on vakkareista ainoa "nuori" (velhomaailmassa 20 vuoden ikäero ei ole niin suuri kuin jästien keskuudessa), niin mikä ettei...

Sitä mukaa kun vastaattte, niin liitän tämän viestin alkuun tilastoa siitä, mitkä paritukset vuotiksessa jylläävät.


Aura

// Toivoisin todellakin PERUSTELUJA suosikkeihinne tai inhokkeihinne. Listaamisen lisäksi parituksista voi keskustella laajemminkin: miksi fikit ovat niin parituskeskeisiä,kuinka paljon pelkkä paritus itsessään vaikuttaa siihen pidättekä/luetteko/avaatteko fikin?

Ja muistakaa hyvä maku ja arvointikyky ennen kuin menette arvostelemaan toisten suosikkiparituksia. -R
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 15, 2012, 11:37:16 kirjoittanut Renefer »

Poissa Solars

 • Aikuinen lapsonen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Paritukset
« Vastaus #1 : Huhtikuu 12, 2005, 17:57:43 »
Itse en ole koskaan edes mielessäni käynyt parittamaan lähes mitään hahmoja. Kolmikon välille en toivoisi mitään romanttista höppänää.
Ehkä ajattelen näin: kirjan maailma on erilainen verrattuna tavalliseen, enkä halua sotkea siihen tunnelmaa pilaavaa romanssi-angsti-hölynpölyä omasta maailmastamme. :)

Olen toivonut lähinnä, että jollain hahmoilla olisi puolisot (Severuksella, Minervalla...), jotta hahmo olisi hiukan mielenkiintoisempi.

Jos kuitenkin olisi valittava lempiparitus niin...äänngh.. Harry/Hermione.  

Molemmat ovat hiukan erilaisia ja täydentäisivät siten toisiaan. Yhteisiä asioitakin löytyy, kuten ystävällisyys ja ystävän hylkäämätömyys.

Siinäpä se :)  

(Aura, mie toivun vieläkin siun Lempeä sade -ficistäsi :D)
" Ah! Yes! Well, that can sometimes happen! " -Gilderoy, our little GENIOUS

Poissa Varoituskolmio

 • Vuotislainen
Paritukset
« Vastaus #2 : Huhtikuu 12, 2005, 18:43:15 »
Minä olen slashin vankkumaton kannattaja. Ja Harry/Dracon iänkaikkinen shippaaja.

Olen pohtinut mikä siinä viehättää, ehkä olen romantikko, mutta kahden vihamiehen välille syntyvä rakkaus vaikuttaa, on, niin.. ainutlaatuista? En tiedä, olen vain aina tykännyt siitä, ihan ensimmäisestä kerrastani fanfictionin ihmeellisessä maailmassa. Nykyään sitä löytyy vain niin paljon ja toisto on paha asia, että pitää etsiä kauenmin lukunautintoa..

James/Sirius on myöskin. Se on vaan kivaa. He ovat ystäviä, tukeutuvat toisiinsa kaikessa, enemmän kuin veljeksiä. Äh.

Remus/Siriuskin, semmoista suloista.

Ja kaikki rareslash. Mitä oudompi pari, sen parempi.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Paritukset
« Vastaus #3 : Huhtikuu 14, 2005, 09:31:59 »
Hermione ja Ron. Se on pari ylitse muiden. Siitä on niin helppo kirjoittaa, aihe voi olla minkälainen tahansa ja silti nuo kaksi voi yhdistää toisiinsa. On hauskaa kirjoittaa suhteesta, jossa ensin ollaan parhaita kavereita ja sitten rakastutaan. Harvoin paritan Hermionea kenellekään muulle, Ron on Se Oikea ja niin sen pitää olla jatkossakin :) Mikäli kirjoitan ficin, missä Draco ja Hermione ovat yhdessä, tuntuu kuin pettäisin Ronia. Ron on niin ihana ja suloinen, että en voi parittaa häntä muulle kuin Hermionelle. Olen vähän outo, mutta niin se vain menee.

Toinen hyvä paritus on Draco/Ginny. Viha/rakkaussuhde kiinnostaa aina ja on hauskaa kirjoittaa siitä, miten he aluksi kinastelevat kuin pahaiset kakarat, kunnes tajuavat, että heillä on tunteita toisiaan kohtaan. Tällä hetkellä olen kuitenkin vähän kyllästynyt itse kirjoittamaan tästä parituksesta, mutta tykkään aina lukea muiden juttuja, missä on D/G :)

Slashista voisin sanoa pitäväni Harry/Draco - parituksesta kaikista eniten. Mikään muu ei niin kamalasti iske, mutta tämä on kaikista paras. Ehkä tässäkin pätee se viha/rakkaussuhde, kun ensin ollaan vihamiehiä ja sitten huomataan rakkaus toista kohtaan. Suloista.

Poissa Gwyneth

 • propagandisti
 • Vuotislainen
 • nukkuu
Paritukset
« Vastaus #4 : Huhtikuu 14, 2005, 11:24:22 »
Minä en itse asiassa niinkään välitä parituksista ficeissä.  Luen kyllä parituskeskeisiä ficcejä, mutta minulla ei ole mitään tiettyä paritusta, joka saisi minut lukemaan ficin.  Minua yleensäkin kiinnostaa enemmän kirjoittajat tulkinnat ja ajatukset kuin paritukset.  Olen lukenut monia todella hyviä ficcejä, joissa on ollut sellainen paritus, josta en erityisemmin pidä tai jota en ole tullut oikeastaan ajatelleeksi aikaisemmin.  Sinänsä minulle on jokseenkin sama onko paritus slashia, femislashia vaiko heteroparitus.

Jos nyt pitää jokin paritus erikseen mainita niin Narcissa/Lucius on kiinnostava.  En ole lukenut kovinkana montaa ficciä ks. parituksella tai jossa ks. henkilöt olisivat muutenkaan pääosissa.  Mutta ne ficit, joita olen tuolla parituksella lukenut, ovat esittäneet hyvin erilaisia tulkintoja siitä, millaisia Lucius ja Narcissa ovat ihmisinä ja miten he ovat päätyneet yhteen, millaiseksi heidän liittonsa muodostuu jne.  Ja minulla on myös merkillinen viehtymys Bellatrix/Lucius -paritukseen, en tiedä miksi.  Ne kaksi vaan sopisivat niin hyvin yhteen, vaikka tuskin se mikään onnellinen liitto olisi ollut.  

Toinen suosikkiparitukseni on Severus/Remus.  Tosin en ole lainkaan vakuuttunut haluanko, että nuo kaksi suorastaan paritetaan ficeissä, mutta luen mielelläni ficcejä, jotka käsittelevät heidän välistään suhdetta.  Sama pätee oikeastaan myös Severuksen ja Siriuksen väliseen suhteeseen.
"Valistus on vallan ydin!" ~ Nuva Oy
Fikkejäni mm.: Kyllä vaistomme tuntee sen ja Kuinka kuolonsyöjiä tehdään

Poissa Yono

 • Tangokuningatar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Paritukset
« Vastaus #5 : Huhtikuu 14, 2005, 15:56:41 »
Minähän en kauheasti ficcejä lue, koska se voisi vaikuttaa liikaa siihen, miten luen sitten varsinaisia kirjoja. Siksi asiantuntemukseni ei ole kauhean, öh, asiantuntevaa. Kuitenkin, vaikka niitä on tultu vähän luettua, Harryssa ja Dracossa on sitä jotain. Ennen kuin luin ficcejä, en pitänyt siitä parituksesta, mutta sitten satuin varomattomana lukemaan - ja lankesin. Siinä on sitä jotain. Ehkä se joku on kaksi maailman ihq:inta poikaa (anteeksi kielenkäyttö).

Muista parituksista minulla ei sitten ole kauheasti mielipiteitä. Kerran luin Hermione/Draco ficin, joka oli melko hyvä. En ymmärrä tuota Hermione/Fleur paritusta (jos joku kertoisi minulle ficin, jossa semmoinen on, tutustuisin mielelläni, ihan vain tasa-arvon takia). En ikinä huomannut mitään heidän välillään. Ron/Hermione on minusta jo niin itsestäänselvä, etten vaivaudu sitä lukemaan erityisemmin.

Ai niin. Yksi ehdoton ei-ei. Harry/Sirius. Ei ehkä niin yleinen, mutta ehdottomasti kielletty minun listassani. Syynä se, että Harry piti Siriusta isähahmona ja jos he johonkin olisivat ryhtyneet, niin Harryn isäkuva olisi väärisynyt. Ei ehkä niin hyvä, jos Harry joskus saisi oman pojan.

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #6 : Huhtikuu 22, 2005, 09:41:58 »
Aah. Paritukset.

Lily/Lucius Sehän on ilmeistä. He vain sopivat niin loistavasti yhteen. Lily ja Ginny ovat mielessäni melko samankaltaisia, mutta vielä en osaa sanoa kuinka paljon, kun Ginny ei ole ihan vielä aikuistunut. Niin. Siis Ginnystä on tullut pippurinen tiikerikissa, ja mielestäni Lily oli samanlainen kouluaikanaan. Hän ja Lucius eivät tosin seurustelleet koulussa (eikös Lusse ollut viitisen vuotta Kelmejä vanhempi?), mutta tapasivat myöhemmin. Tapaus oli intohimoinen ja räiskyvä maljakonpaiskomisineen hyvineen. Lusse ei tietenkään voinut edes harkita avioliittoa, kuten ei Lilykään (Lilyn vanhemmat eivät jostain syystä tykänneet Lussesta pätkääkään.
Lainaus käyttäjältä: "50-luvun Valitut Palat, artikkeli käsitteli showpainia"
"ja usein näytöksen 'konna' vielä korostaa roistomaisuuttaan monokkelilla, kävelykepillä tai vaalealla peruukilla"
Tyhmät jästit.) - ei tietenkään sillä, että hän olisi vanhempiensa neuvoja kaivannut. Suhde oli ikään kuin jäissä, Voldemort kiristi otettaan, Lily ja James menivät naimisiin, saivat Harryn, Lily meni kups. Siitä lähtien Lucius on vaalinut ikkunansa alla kasvavia tiikerililjoja suuremmalla omistautumisella kuin Narcissa pitää siedettävänä.

Toffee/Lucius - tämä on lempialueitani: ei tunteita, ei sitoutumista, ei fluffiromancesontaa; vain ahneutta ja hyötymistä. Onhan Lussella toki muutakin tarjottavaa kuin kultansa. Ja kuten herra Weasley antoi ymmärtää, ei ole mitenkään tuntematon seikka, että Lucius lahjoo ministeriötä. Lucius pitää ajatuksesta, että Cornelius luulee kontrolloivansa häntä.

Lucius/Percy - Taas Lusse ja punatukka. Percy on edennyt suorastaan hämmästyttävän nopeasti ministeriön viroissa ylöspäin... Ajatteletteko samaa kuin minäkin? Lucius pitää sekä Percyn jäykästä sovinnaisuudesta ja siveellisyydestä (tai pikemminkin sen horjuttamisesta) että ajatuksesta, että Arthur saisi tietää.

Lucius/Arthur - Tästä pääsemmekin sopivasti aasinsillalle ^^ Aika pukki tuo Lusse-setä, eh? Arthur ei koskaan ollut muuta kuin haasteellinen, solakka ja kaunispiirteinen hyödyke, eikä hän ollut mielissään kun tämä tuli ilmi. Siitä vihat.

Lucius/Ron - voi, kyllä. Tätä tarvitaan enemmän. Törmäsin Livejournalissa erääseen jumalattoman kauniiseen kuvaan koskien tätä nimenomaista paritusta ja siitä lähtien on ollut selviö, että Lusse tahtoo täydentää kokoelmaansa vielä yhdellä punapäällä.

Lucius/Draco - *nyökkäilee* Parituksena ehkä esteettisimpiä elämyksiä, ja lähinnä sen takia keikun myös tässä paatissa. Moraali? Pois se minusta. Veri on vettä sakeampaa, ja mieleni on kierompi kuin neliulotteinen tippaleipä.


Nämä ovat suurimmat paritukseni, muita toki on. H/D:stä minulla on muutamia hyviä teoksia, sitä en kaipaa enempää. Ylipäänsä nuoremman polven paritukset eivät jaksa kiehtoa minua samalla tavalla kuin aikuiset. Keskenkasvuiset teinit vain ovat sinisilmäisiä, kömpelöitä sekä fyysisesti että psyykkisesti - ja harva kirjoittaja tämän muistaa. Kiitos. Olen puhunut.
pecc@QuakeNet

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #7 : Huhtikuu 22, 2005, 15:41:33 »
Draco/Harry: Minä vain rakastan tätä paritusta. Ficcaankin tästä parituksesta eniten.

Sirius/James: Kelmirakkautta, aaw! Ihan liian ylisopiva paritus. Pitäisi ficata tästäkin.

Harry/Ginny: Kliseinen paritus ehkä, mutta pidän tästä parituksesta.

Lucius/Draco: Jossain suhteessa täytyy myöntää että tästäkin parituksesta voi hyvän saada o.O

Draco/Hermione: Tämä paritus on ensimmäinen jota olen ropettanut ja ficannut.

Umm... Ei tule enempää nyt äkkisiltään mieleen.
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Paritukset
« Vastaus #8 : Huhtikuu 22, 2005, 18:58:24 »
Kaksi paritusta ylitse muiden.

Severus/Hermione
Kierolla tavalla pidän tästä parituksesta. Oli kyseessä sitten aikuinen Hermione/Severus tai melkein aikuinen Hermione/Severus. (Melkein aikuisella tarkoitan nyt jotain kuudetta/seitsemännettä luokkaa, en mitään ensimmäisiä vuosia luonnollisestikaan..) Tämä oli oikeastaan ensimmäinen paritus jota luin enemmän kuin olisi ollut tervettä joskus vuosia sitten. Parissa on jotain äärettömän kiehtovaa, puhumattakaan siitä kielletystä hedelmästä, joka osassa fikeistä miellyttää.

Severus/Remus
Toinen pariskunta, josta en saa tarpeekseni. Kaksi niin erilaista, mutta kuitenkin samanlaista ihmistä, eikä välttämättä mitään fluff-fikkiä, vaan draamaa. Yltiöromanttisen Sirius/Remuksen korvikkeena erinomaista luettavaa jos vain enemmän hyviä fikkejä löytyisi parituksella.
Breathe in, who knows how long this will last..

Poissa Wulf

 • Offaava
 • Vuotislainen
Paritukset
« Vastaus #9 : Huhtikuu 22, 2005, 19:08:44 »
Call me sick and lick my boots, mutta onhan se

Lucius/Draco nyt kaikkein ehdottomin. Kiero ja ikuisesti mysteerinen. Mikään ei ole Malfoylle tarpeeksi hyvää, paitsi toinen Malfoy. Ainoa huono puoli näissä on, että aina lopuksi jompikumpi kuolee. Yleensä vielä sen toisen toimesta.

Lucius/ihankukatahansa. Oikeesti, mitä väliä. Lucius on master ja pompottelee kaikkia ihan miten huvittaa. No hyvä on, ehkä kaikki mahdolliset ei toimi (Lucius/Norriska ja vastaavat), mutta pointti varmaan tuli selväksi.

Severus/Draco. Kuinka niin pahisfetissi?! Haistakaahan nyt jo! Mut hey, voitteko väittää ettei tämä muka toimi? Varmaan paritus, josta olen lukenut vähiten huonoja ficcejä.

Sirius/Harry. Paritus, joka pyöri mielessä kun luin kirjoja ensimmäisen kerran, ennen asiaa sen kummemmin ajattelematta. Harvoin näkee, mutta jotenki se on ihan ok.

Sirius/Remus. Kyllä tämä toimii, vaikka onkin loppuunkulutettu. Ne jotenki sopii toisilleen pirun hyvin.

Joo, ne on kaikki slashia. Hyvin omituista slashia. So? You gotta problem with that? No? Great.
Poissa toistaiseksi. Koita mesellä.

Poissa Aura Illumina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Fiction Garden
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #10 : Huhtikuu 23, 2005, 23:32:10 »
Moi!
Kiva että olette tulleet avaamaan hämärät luurankoiset kaappinne ja paljastaneet lempisuhteittenne salat. Erittäin mielenkiintoista, erittäin mielenkiintoista... Aika slashipitoista, ja mikäs siinä, sehän on ihan ok.

Hyvä Tuulilukko! Kiva että joku toinenkin maailmassa tunnustaa Severuksen ja Hermionen suhteen hohdon. (No... tietty WIKTT (=when I kissed the teacher- yahoogrouppi) ja Ashwinder vähän lohduttaa ja antaa ymmärtää että muitakin on, mutta Suomessa!!!)

Reflectionilta toivoisin jonkun maininnan Luciuksen pariksi, niin voisin lisätä sen listaan. Luciu/kukavaan ei tule olemaan vaihtoehto... :)

Jatkakaa samaan malliin! Katsotaan sitten mikä on shippi=paritus ylitse muiden (Severus/Hermione, tietenkin) niin ties vaikka innostuisin vääntämään juhlan kunniaksi siitä ficin! Nythän olen enimmäkseen tosiaan, yllätys yllätys keskittynyt näihin HG/SS ficceihin, vaikka tässä uusimmassa (Sielujen puutarha) on muitakin, toistaiseksi vielä paljastamattomia parikäänteitä.

Aura

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #11 : Toukokuu 02, 2005, 10:49:29 »
Lainaus käyttäjältä: "ilmatar"
Ulputilla taitaa olla joku himo Lucius-parituksiin :)
Ooh! Taidatkin olla selvännäkijä XD

Nyt Aura Illumina korjauksia peliin, lempishippini nimittäin ei ole Lily/Lucius (vaikka se onkin lempi het-shippini) vaain Lucius/Severus!

Lucius/Severus - oo, mikä ihana shippi! Koska Lucius ja Severus ovat molemmat alfoja, ei tämä voi koskaan olla laimeaa. Psykologisella tasolla suorastaamn piinaavan kiehtova. Kyllä, kyllä, kyllä. Pimeät ajat. Se päättyy vasta kun jompikumpi kuolee, eikä ehkä silloinkaan... *silmät välkähtävät kun Pitke Peccantis Pajari saa idean*

*dramaattinen äänensävy* Pimeydessä rämpiessään, Lordin varjossa ryömiessään he löysivät toisensa tarttuen ensimmäiseen tuntemaansa asiaan - ainoaan asiaan jonka saattoivat tuntea, ja niin he löysivät itsensä Luciuksen lakanoilta toisiinsa kietoutuneina. *hengähdys*

Lucius/Severus on olennainen osa Severukseni persoonaa, ajatuksia (luonnollisesti :D) ja ylipäätään hahmoa. Mitä taas Luciukseen tulee, Severus saattaa hyvinkin olla ainoa ihminen jota hän itselleen myöntää koskaan rakastaneensa.
pecc@QuakeNet

Poissa Aura Illumina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Fiction Garden
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #12 : Toukokuu 02, 2005, 13:49:41 »
Heips Ulputti!
Paritettu on... ei kun siis päivitetty. Toivottavasti se Lucius/Severus ei ollut niin olennainen (alfojen taistelu... hmmm *pahanilkinen tuike syttyy silmiin*), sillä shippisi löytyy listalta nimellä Severus/Lucius. :)

Lainaus
Mitä taas Luciukseen tulee, Severus saattaa hyvinkin olla ainoa ihminen jota hän itselleen myöntää koskaan rakastaneensa.


Edellä mainittu on ehkä ihanin (lue kiehtovin) asia, mitä Luciuksesta on pitkään aikaan sanottu. (*nojaa tuolissaan taaksepäin unelmoiva katse raollaan olevissa silmissään*)

Aura ;)

Poissa Aura Illumina

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Fiction Garden
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #13 : Toukokuu 07, 2005, 11:28:04 »
Sir Wyndham:

Hyvä kysymys. Itse luin eilen lehdestä (olisiko ollut Hesari tai sitten joku Metro tai 100) että homous on nyt trendikästä ja muoti-ilmiö (siis hyväksyä se heteroiden ja nuorison keskuudessa), mutta lesbous odottaa vuoroaan. Ehkä tuokin johtuu siitä, että kautta vuosikymmenten lesbous on ollut jotenkin yhteiskunnallisesti helpommin nieltävissä kuin "iljettävä ja saastainen" homous. (aaargh) Ja siksi ehkä m+m paritukset ovat keskuudessamme kovempi ja suositumpi juttu ("kielletty hedelmä", mistä tullut monta mainintaa perusteluissa). Vaikka tuskin sitä kovinkaan moni analysoi, että miksi se kiinnostaa enemmän. On toki vielä otettava huomioon se, että Pottereissa miespuoliset (puoleensa vetävät) hahmot ovat enemmän esillä. Harry on enemmän stara kuin Hermione tai Ginny. Lucius enemmän kuvattu kuin Narcissa jne.

Aura

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #14 : Toukokuu 07, 2005, 14:40:58 »
Lainaus käyttäjältä: "Josephine"
<sinp> R/L <snip>
Remus/Lockhart? Rubeus/Lucius? Ron/Lavender? Rakkaat ihanat mussukkani, voisitteko jättää yksikirjaimiset lyhenteet Ihmetriolle (ja ehkä Sirrelle ja Remukselle) ja muista käyttää nimikirjaimia, esim. PW/LM. Silloin ei tarvitsisi lukea koko teosta tietääkseen onko kyseessä mahdollisesti Punurmio/Lavender tai Pince/Lockhart.
pecc@QuakeNet

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #15 : Toukokuu 12, 2005, 17:09:26 »
Harry/Hermione 4ever, vaikka Row kirjoittaisi seuraavan kirjansa miten hyvänsä. Harry/Hermione on must. Minä ja pari kaveriani tappelemme aina välillä keskellä koulun pihaa kummassa on enemmän järkeä, Hermy/Ronissa vai Hermy/Harryssä ja minun mielipiteeni on tietenkin se oikea.

Muita kivoja parituksia on tietysti Ron/Luna ja ehdottomasti Ginny/Neville, niitä ei vaan meinaa löytää mistään. Tykkään myös kaikista Lily/James jutuista, mutta Remus/Sirius jutut menevät yli, en näet ole mikään slashin ylin ystävä. Vähiten siedän isä/poika tai veljesjuttuja sekä aikuinen/lapsi sekoituksia, ne vain ovat... ällöttäviä.

Mutta Harry/Hermione on paras ja todennäköin paritus, senhän nyt kaikki huomaavat! (niinhän?)
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Bulla

 • Ankeuttaja
Paritukset
« Vastaus #16 : Lokakuu 30, 2005, 12:47:04 »
juu, minäkin hyppään tänne sanomaan oman mielipiteeni:

      Lily/James: Ei voi mitään, aivan ihana pari:) Kuten allekirjoituksestani huomaakin, on tämä pari EHDOTON suosikkini...Se miten Lily vihasi Jamesia melkein koko Tylypahka-ajan ja se miten heistä tuli pari on niin ihanaa.

       Ja sitten inhokkeja:
En voi SIETÄÄ slashia! *maastoutuu kaikilta slashin kannattajilta* Mutta tässä(kin) poikkeuksena Humor-slash se on luettavaa ja jopa joskus hauskaakin;)

           Ugh! Bulla on puhunut;)

Poissa

 • kAHVikuppisihteeri
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • jump, deliver me
Paritukset
« Vastaus #17 : Marraskuu 08, 2005, 17:42:01 »
Sirius/James. Hem, tuollaista paritusta olen saanut lukea vain yhdestä fikistä, se oli ensimmäinen lukemani ja siihen myös ihastuin... Nyt en enää löydä fikkiä, vaikka toki olen yrittänyt etsiä haun kanssa tai ilman, kysellyt muilta sitä kommentoineilta jne. Juuri tuon fikin takia itseasiassa rekisteröidyin Vuotikseen. '-'
Harmi, että paritusta ei kohtaa juuri ollenkaan, sillä minusta Sirius ja James ovat loistava pari... <5
"Seuraavaks me vedetään sellanen progepläjäys, että te saatanan kakarat ette löydä kotiinne."

Poissa Aurinkolapsi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Mörmy
Paritukset
« Vastaus #18 : Marraskuu 10, 2005, 23:20:07 »
Avaudutaan.

En jostain kumman syystä lämpene slashille. On niitä tullut kyllä luettua, mutta ei. Ei puraise. Muutenkin vierastan sellaisia parituksia, jotka eivät Rowlingin luomiin hahmoihin sovi. En voisi kuvitella shippaavani Hermionea ja Dracoa keskenään. Kutsukaa ahdasmieliseksi tai miksi haluatte, mutta ehkä otan kirjat vähän turhan vakavasti :)

Tiettyjen paritusten suosimiseen syyllistyn toki minäkin. Yleensä niiden taustalla ovat omat lempihahmoni, jotka minun on ihan pakko parittaa. Suosikkiparitukseni ovat Fred/Angelina, George/Alicia ja Lee/Katie. Suurin syy on ehkä siinä, että ylivoimaisesti paras fic minkä olen ikinä lukenut, koskee näitä kolmea. Niin ja sehän on sitten ihan sivuseikka, että jumaloin Weasleyn kaksosia. Jos näistä joku tulee nostaa ehdottomaksi lemppariksi, se olisi George/Alicia. Vähemmän esillä olevat hahmot vetoavat minuun, ja nämä kaksi tuntuvat sopivan niin hyvin toisilleen. Lisäksi ficcien George on niiiin kuolattava. Juu. Pidän myös siitä, miten Alicia kuvataan yleensä poikatytöksi. Ärsyttää, kun näistä lempihahmoistani kerrotaan niin vähän, eikä ficcejäkään löydy paljon. Harmi.

Muita parituksia en voi sanoa varsinaisesti erikoisemmin kannattavani, tietysti minusta Harry/Ginny -paritus on söpö. Ron/Hermione on niin ilmeinen, etten kiistä sitä millään tapaa. Menisivät jo vihdoin yhteen, samperin jahkailijat.

Kuten jo aiemmin täällä on todettu, ei ficissä tarvitse minunkaan mielestäni olla mitään varsinaista paritusta. Joskus on ihan kiva lukea "arkisia ystäväficcejä" ilman kaikenmoista fluffia ja angstia. Jos fic on hyvin kirjoitettu, niin silloin se on hyvin kirjoitettu. Ei siihen parituksia tarvita.
"Isä leikkii tulitikuilla", Fred sanoi. Herra Weasleyn tuli ei ottanut syttyäkseen, mutta yrityksen puutteesta se ei johtunut. Maassa lojui katkenneita tikkuja, ja herra Weasley näytti nauttivan sydämensä kyllyydestä. "Hupsista!" hän sanoi kun tulitikku syttyi, ja säikähti niin että pudotti tikun.

Poissa Blue Ice

 • Pupilliinsa uponnut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kihokki
  • Livejournal
 • Pottermore: AshLeviosa8992
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #19 : Marraskuu 11, 2005, 09:35:32 »
Minusta yksi mahtava paritus on Draco/Hermione.
Itse asiassa valmistelen juuri ficciä, jossa tämä ko. paritus tapahtuu. Sopivat hyvin yhteen, koska molemmat pyrkivät johonkin: Hermione hyvään koulumenestykseen ja Draco valtaan (tavallaan). Lisäksi he ovat toistensa täydellisiä vastakohtia. Ja niinhän sitä sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. ^^
Pakko on paras muusa.

Poissa Amity

 • Vuotislainen
Paritukset
« Vastaus #20 : Marraskuu 11, 2005, 17:14:33 »
Lily/James Kyllä, aina ja ikuisesti. Tosin aika loppuunkulutettu paritus, eikä oikeastaan melkein kukaan näytä ficeisssään keksivän heidän välillleen mitään uutta. Mutta silti tämä on lempiparitukseni. Ensimmäinen ficci, jonka luin taisi juuri olla L/J -parituksen omaava, joten siitä se innostus on varmaankin lähtenyt.

Sitten se kakkospari:

Harry/Hermione Vielä vähän aikaa sitten olin henkeen ja vereen Ron/Hermione parituksen kannalla, mutta jokin sai minut tajuamaan, etteivät he sovi yhteen niin hyvin kuin Harry ja Hermione. Pari on jotenkin niin söpö ja vaikkei se olekaan harvinainen, on se kuitenkin harvinaisempi kuin R/H.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #21 : Marraskuu 29, 2005, 14:51:17 »
Sirius/Remus forever!
Ah, niin. Siitä nyt vaan ei pääse eroon. Muistan vieläkin ensimäisen kerran kun luin slash-ficciä (joka muuten oli S/R) kolmisen vuotta sitten, ja kuinka silmäni avautuivat, "hei, näinhän sen kuuluu ollakin!" ^^ Olen täysin rakastunut tähän paritukseen, se on minulle canon. Ehdottomasti paritus numero 1.

Ja koska en osaa itse mitään järjellistä sanoa, totean vain, että yhdyn täydellisesti Reneferin kommenttiin Siriuksesta ja Remuksesta.

Sitten muut paritukset.

Harry/Draco
Noh, tämä on hyvä paritus. Hyvä, muttei paras. Koska mielellänihän minä paritan keskenään ne ainoat henkilöt, joista tuosta sukupoulvesta pidän. (Lempihahmoni Pottereista kuuluu siihen vanhempaan ikäluokkaan.) Lisäksi mielestäni näiden hahmojen välillä on tietynlaista sähköisyyttä. En kylläkään pidä siite, että heistä tehdään niin lovey-dovey, mielestäni heidän kuuluukin riidellä ja nälviä etc. koko ajan. Tai sitten pelkästään sellainen once-in-a-lifetime. Ei mitään lässyn lässyä heille, kiitos! Sitä minä luen paljon mieluummin S/R'ssä.

Lucius/Narcissa
Miksi en koskaan löydä tästä parituksesta ficcejä? Hehän ovat sentään aviopari. ja mielenkiintoinen sellainen. Menivätkö he naimisiin koska heidän vanhempansa päättivät? Vai oliko siinä kenties mukana tunteita, joita kukaan ei voi nähdä heidän kylmien naamioidensa kanssa? Hmm.

James/Lily
Toinen aviopari, joka nyt vaan on tälläinen suloinen canon, eikä tarvitse sen enempiä perusteluja.

Lucius/Sirius
Minulla ei ole hajuakaan, mistä olen saanut tälläisen mieleeni. Mielestäni tämä on vaan aika kiehtova. Ei toki mitään rakkausjuttua näiden herrojen välille, ei, Sirius kuuluu Remukselle, mutta ihan pelkkä seksisuhde käy minulle paremmin kuin hyvin. Mutta tästäkään ei kovin paljon löydy mitään..

Hm. Siinäpä taisi ne tärkeimmät olla.

Mutta vielä lopuksi, slashin puolustusta: Slash presidentiksi! No ei, Tarja on ihan hyvä.

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Paritukset
« Vastaus #22 : Joulukuu 30, 2005, 20:48:47 »
Ohoh, mitenkäs en olekkaan tänne vielä kerennyt o.O... No nytpä tulin.

Suosikki parini on ehdottomasti Sirius/Remus. Toista yhtä hyvää ei ole. Ja, se on canon, ainakin minulle.  He vain ovat niiin ihania yhdessä. Toimiva pari ja söpö sellainen. En muista koskaan lukeneeni yhtään ficciä, jossa Siriusta tai Remusta olisi paritettu muille (Siis tähän ei ole laskettu mukaan Pakkaskukkia ja Memoryä, joissa ne paritukset ikäänkuin näyttelevät sivuosaa juonen jatkeena).

Sitten hyvänä kakkosena vanha kunnon Lily/James. En pääse siitä mihinkään, mutta he vain kuuluvat toisilleen.  Ja sen lisäksi olen ikuinen Kelmi-fanaatikko, joten...

// Ja Harry/Cedric on se POP juttu. Jos Hartsasta pitää poikiinb suuntautunut tehdä, niin sitten ehdottomasti Cedricin kanssa. Nei mitää Dracoa... Ja Fred/George on myös viimeaikoina noussut suosioon. Ehehe...

// Ehe. Sirius/Regulus <333
Ég á heiminn! :}

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Paritukset
« Vastaus #23 : Helmikuu 04, 2006, 23:36:33 »
Sirius/Severus on varmaankin kaikkien aikojen suosikkiparitukseni. Heidän ehkäpä kliseisessä viha-rakkaus-suhteeessaan on minusta vain jotain niin ihanaa. Tykkään erityisesti niistä ficceistä, jotka kertovat kyseisistä henkilöistä kouluikäisinä, mutta niitä valitettavasti olen löytänyt vain muutamia. Melkein kaikki parhaat lukemani S/S-ficcit olen löytänyt FinFanFunin Kielletystä metsästä, enkä nykyään juuri muualla niitä käy lukemassakaan. Myös monet muut paritukset, joissa on toisena osapuolena Sirius tai Severus (erityisesti Severus/James, Severus/Lucius ja vanha kunnon Sirius/Remus) ovat minusta usein hyviä.

Ensimmäinen ficci, johon olen eläessäni törmännyt, oli erään puolitutun kirjoittama ja kirjoitusvirheitä täynnä oleva Lily/James-ficci, jonka luin joskus vuosikausia sitten. Onnistuin kuitenkin koukkuuntumaan siihen ensisilmäyksellä ja edelleen olen jotenkin epämääräisen tykästynyt kyseiseen paritukseen. Käytännössä en vieläkään lue juurikaan muita heteroparituksia. Tällä hetkellä tosin luen ylipäänsäkin paljon vähemmän ficcejä kuin ennen, jolloin metsästin käsiini mm. kaikki mahdolliset kelmificit, ja olen kai sitten tullut jotenkin ylikriittiseksi, sillä löydän enää hyvin harvoin L/J-ficcejä, joita jaksaisin lukea muutamaa riviä enempää.

Olen yllättynyt itsekin siitä, miten paljon olen pitänyt muutamista harvinaisemmista parituksista joskus, kun olen eksynyt niitä lukemaan. Esimerkkinä parituksista Lily/Narcissa, Ginny/Narcissa ja Walden Macnair/Barty Kyyry Jr. olen joskus löytänyt vaikka mitä helmiä.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 16, 2007, 21:47:53 kirjoittanut Nienna »

Kummitusankka

 • Ankeuttaja
Paritukset
« Vastaus #24 : Helmikuu 23, 2006, 19:02:42 »
Ehdoton lempiparitukseni on Ginny/Draco. En oikeen osaa selittää sitä, mutta ne nyt tuntuu sopivan yhteen :) Kun ne on tavallaan niin erilaisia, mut jossain mielessä samantyyppisiä xD Useissa ficeissä Dracosta tosin tehdään turhan kiltti ja sellanen lässy.  Mun mielestä Ginny ja Draco on täydellinen pari :)

Myös Harry/Draco on mielenkiintoinen. Vaikka ne kirjoissa tuntuukin vihaavan toisiaan, nii kyl ne jossain syvällä sisimmässään tuntee vetoa toisiinsa :D

figappel

 • Ankeuttaja
Paritukset
« Vastaus #25 : Maaliskuu 14, 2006, 20:07:19 »
Hermione/Severus. Kyllä. Siis tottakai Hermione aikuisena. Mutta kaksi niin älykästä ja onnistunutta hahmoa. (Auralle terkkuja:) Siis taitavan kirjoittajan käsissä. Tämä paritus on ylitse muiden! Aivan paras. Mutta. Ongelmat tässäkin. En kestä lälly-kalkaros juttuja.

Tonks/Remus Tästäkin saa aivan ihania ficejä. Pidän niin kummastakin, ja luonteet menevät hyvin yhteen, vaikka erillaiset ovatkin.

Tonks/Severus Tästä vain ei tahdo löytyä kunnon ficejä. Lukisin niin mielelläni. Nämä luonteet nyt vain sopivat hyvin yhteen. Tonks on niin persoonallinen, ja Kalkaros älykäs ja vahva hahmo.

Eivätkä Remus/Hermionekaan mitään pahoja ole. Tai Severus/Remus. (Mitä? Minäkö muka joku Herm/Sev/Tonk/Rem fani? Mistä niin päättelet?)

Poissa Varoituskolmio

 • Vuotislainen
Paritukset
« Vastaus #26 : Maaliskuu 29, 2006, 19:00:12 »
Siitä on aikaa kun viimeeksi tänne kirjoitin ja sellai, niin ajattelin päivittää- listata lisää mieltymyksiä.

Eli H/D:n, J/S:n ja R/S:n jo mainitsin ja syyt, eivätkä ne ole pahemmin horjuneet. Paitsi että en lue James/Siriusta enää yhtään niin paljon kuin joskus. En tiedä miksi. Jotenkin silloin ensiksi James oli ainut kenen kanssa minä saatoin lukea Siriusta, jotenkin vielä herkissä oloissa Orderin jälkeen miusta oli väärin parittaa Siriusta kenellekään. James on nyt James ja myös kuollut.. Joten. Se jotenkin toimi ja on kuumaa.

Kuitenkin nykyään ehkä toisiksi lempiparitukseni, tiettyinä hetkinä lempiparitukseni, on Harry/Sirius. Aivan mahtava. Tosin juonikuviota 'Harry on aivan kuin James' en kestä. Ja sitäkin vain sen takia kun uskon näiden kahden väliseen suureen rakkauteen ja se ahdistaa liikaa.

Über-kuumat ja ällö-siirappiset Harry/Siriukset ovat top5 lukemisissani, harmi vain kun niitä ei ole liikaa. Jälleen kerran Siriuksen kuoleman aiheuttamat surulliset angstailut ahdistavat minua liikaa ja itken kuin saavista kaataisi, mutta jos uskaltaa niin nekin ovat hyvää luettavaa.

Harry/Lucius. Tässä parituksessa on kanssa jotain mielettömän kivaa. Ja synkät, angstiset sekä väkivaltaiset ficit ovat kerrankin se mikä toimii parhaiten minulla. Harry/Lucius-fluff kun on jotain mitä on hankala edes käsitellä päässä. Siis kyllä minä sitäkin ilomielin järkyttävänä fluff-fanina luen, mutta olen ficcailuhistoriani aikana about puoli kertaa lukenut edes hieman uskottavaa H/L-söpöilyä.

Mikä parituksessa viehättää, niin sen vaarallisuus, Harry/Luciuksessa saattaa ehkä useiten nykyään törmätä 'väreet kulkevat selkäpiitäni'-ilmiöön. Ja Lucius on hiton kuuma ja Harry on hiton aah, ja Lucius ja Harry yhdessä..

Fred/Georgeakin pystyy pääparituksena jonkun ficin lukemaan. Sivuparituksena minun kohdallani se ehkä toimii parhaiten, mutta jos Fred jonkun kanssa harrastaa, niin Georgen. Twincest näillä kahdella on erittäin kivaa luettavaa. Vaikka minä "en lue insestiä". Se oli vitsi.

Harry/Sirius/Remus- 'paritus' on myös erittäin antoisaa luettavaa. Ikävää kun tätäkään ei niin paljon tapaa, olen lukenut ehkä kolme koko elämäni aikana. Mutta ihan hiton hyvä kuitenkin. Maeglin Yedin To See the Human Soul to Take Wing- ficci on yksi noista 'ehkä kolmesta' ja aivan erittäin loistava ja ihanan pitkä ja hitto miten hot Ivan on.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Poissa Damien

 • greatest hit
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • erinomainen ihmislapsi
Paritukset
« Vastaus #27 : Huhtikuu 02, 2006, 17:05:45 »
Fred/George
I love twincest. En minä osaa ajatella, että esim. Fred seurustelisi Angelinan kanssa. Fred ja George ovat kuitenkin Pottereissa niin läheisiä (luultavasti), että en halua edes ajatella että kummallakaan olisi mitään kenenkään ulkopuolisen kanssa. Eiei.
Muuten minä en pidä insestistä, ainoastaan jos se on Fred/Georgea. Harmittavaa kyllä on, että hyviä F/G ficcejä on harvoja. Parhaimmat olen lukenut englanniksi, enkä muista mistä. Itse kirjoitan aika paljon F/G:tä, mutta yhtään en ole laittanut minnekkään esille. F/G:ssä tarvitaan tunnelmaa, enkä minä osaa tuoda sitä esille. Mutta että tämä ei nyt menisi kokonaan siihen että osaanko minä kirjoittaa, niin lisää tästä parituksena.
Kuten Layniekin mainitsi, niin ajatuksena F/G on etova, mutta hyvin kirjoitettuna, se ei ole sen etovampaa kuin joku Lily/James parituskaan.

Toiseksi suosikikseni on noussut Sirius/Remus. Se saattaa kyllä suurimmaksi osaksi johtua siitä, että rakastan Afrikan kuninkaan ficciä Tyhmän Wertherin 10 kärsimystä.
Mutta, F/G on silti ikuisesti ykkönen.
23 seconds on the floor Is all (s)he needs, And not a minute more

Poissa jossujb

 • Kardinaali
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Paritukset
« Vastaus #28 : Elokuu 25, 2006, 11:57:16 »
Pidän parituksista, mutten useinkaan pidä sitä hirveän merkittävänä tekijänä ficissä. No harvemmin olen lukenut kaikkein tavallisimpia parituksia, mutta jotkut ovat oikein hyviä. Draco/Harry paritus on niin yleinen, etten aina viitsi lukea, vaikka se olisikin hyvä jos vain vaivautuisi lukemaan. Olen outojen ja harvinaisten paritusten kannalla.

Suosikki parituskseni, eräänlainen pieni fiksaationi on Severus/ Lucius, joista vain yhden ( allekirjoituksessa ) olen kirjoittanut tänne. En pidä ryppyotsaisuudesta, mutta tässä parituksessa mieleeni tulee kaikkea kamalaa angstin/ muiden hirvitysten syövereistä. Tätä paritusta voisin kirjoittaa yötäpäivää, niin paljon pidän siitä, vaikka en yhtään pidä Luciuksesta. Severus on aivan paras hahmo, ja en ole vain saanut ( huom. vielä ) onnistunutta paritusta kenenkään muun kanssa.

Erikoiset paritukset luen lähes aina, sillä on kiva huomata jotain uusia tuulia, sillä henkilöitä on paljon. On vähän tylsää, jos vain aia keskittyy samoihin, kun monista sivuhahmoistakinvoi repiä niin paljon kiinnostavaa.
"No-one expects the Spanish Inquisition!"

Poissa Saippuakupla

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kelmi
Paritukset
« Vastaus #29 : Elokuu 26, 2006, 11:31:38 »
Omalta osaltani on paljonkin parituksesta kiinni, luenko jotain ficciä vai en. En voi sietää slashia, inhoan sitä yli kaiken, joten sitä tuskin tulen koskaan vakituisesti lukemaan, ehkä joskus tietyn mielialan yllättäessä voisin lukea yhden tai ehkä peräti kaksi. Het on sitten jo ehdottomasti enemmän se ns. 'minun juttuni', ja juuri sellaista lähinnä enimmäkseen luenkin. Jos nyt kuitenkin siirtyisin takaisin itse aiheeseen eli parituksiin.

Omiksi suosikkiparituksikseni voisin nimetä kaksi perinteistä mutta aina yhtä sokerisen ihanaa tosi-paritusta, eli Lily/James ja Harry/Ginny. Ulkonäöllisesti nämä neljä paritettavaa henkilöä kieltämättä muistuttavat toisiaan, joten ei välttämättä ole kovinkaan suuri ihme, että juuri nämä paritukset kiehtovat ja jaksavat kiinnostaa minua eniten. Perusteluiksi voisin tarinoida L/J - parituksen kohdalla sen, minkä moni muukin minua ennen tänne topicciin kirjoittanut onkin jo sanonut; on mielenkiintoista lukea eri kirjoittajien eri näkemyksiä näiden kahden tarinasta aina Lilyn lämpenemisestä Jamesin aikuistumiseen.

Mitä taas H/G - paritukseen tulee, sitä onkin jo vaikeampi perustella, sillä olen aina pitänyt siitä ns. 'muuten vain'. Jotenkin se vain on aina niin piristävää luettavaa, johon en taida kyllästyä koskaan. Onhan se mielenkiinto sitä kohtaan hieman lopahtanut, kun se vaihtui ficci-todellisuudesta PP:ssä peräti kirjatodellisuuteen, mutta, kuten sanottu, sitä vain jostain syystä jaksaa lukea kerta toisensa perään, koska eihän siitäkään ole kukaan tasan yhtä ja samaa tarinaa kehitellyt. Ja nythän tuolla ficciosastolla pursuaa mielin määrin ficcejä, joissa pari palaa uudelleen yhteen, joten ei kyseisen parituksen lukumahdollisuus ole suinkaan loppunut, eikä minun lukuintonikaan sen puoleen. ^^

En tietenkään lue vain ja ainoastaan kyseisillä parituksilla varustettuja ficcejä, mutta nuo olivat kuitenkin ehdottomia suosikkejani. Myös Tonks/Remus on virkistävää luettavaa useimmiten, vaikka sekin lähinnä vaihtelee mielialan mukaisesti. Ginny/Draco on myös yksi niistä parituksista, jotka tietynlaisen kapinamielen yllättäessä kohoaa jopa H/G:n yläpuolelle, mutta sitäkään ei kuitenkaan tapahdu kovinkaan usein. ;>
Sen sijaan Harry lähetti Ronille lapun: "tehdään se tänä iltana."

~ HP -  Salaisuuksien kammio

Poissa Vadelmafairy

 • Metalfairy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Poissa 11.8 asti
Paritukset
« Vastaus #30 : Lokakuu 21, 2006, 20:23:09 »
On sellaisia parituksia, joita inhoan, sellaisia, joita luen, ja sellaisia, joista pidän. :)

En pidä ollenkaan Harry/Draco -parituksesta. En kertakaikkiaan pidä. Olen lukenut tällä parituksella tasan yhden ficin, joka oli hyvä, mutta en siltikään pidä parituksesta. Se on vaan niin... Harry ja Draco, jotka vihaavat toisiaan, yhtäkkiä alkavatkin tuntea toisiinsa vetoa? Yäk! Joskus saattaa löytyä joku poikkeus, jossa pystyn lukemaan tuonkin parituksen, mutta sen täytyy olla jo todella hyvä. Tällä parituksella kirjoitetut tarinat ovat nimittäin usein niin kliseitä täynnä, ettei mitään rajaa. Ja se, jos mikä, on ärsyttävää.

En pidä paljoa muistakaan slash- parituksista, ne eivät vain mene minulta. En edes halua ajatella mitään Sirius/Remus- tai James/Sirius- tai muista kelmiparituksista (ehkä jompikumpi saattaa mennä juuri ja juuri tarpeeksi alhaisella ikärajalla ja tarpeeksi pienenä määränä). En pidä myöskään Ron/Harry- parituksesta. Näistä slasheista yleensä - minusta tuntuu niin surrealistiselta lukea parhaista ystävistä yhtäkkiä suutelemassa toisiaan tai roikkumassa toistensa kaulassa. Eli ei slashille.

Sirius/Lily, Lily/Peter ja Lily/Remus ovat myös niin... James/Lilyovat niin suloisia yhdessä, että en osaa ajatella (tai en edes halua ajatella) Lilyä kenenkään muun kelmin kanssa. He ovat jollain tapaa sellainen unelmapariskunta, että mielialasta riippuen se on joko ihanaa tai ärsyttävää. Olen myös äärettömän ihastunut ajatuksesta Lilystä ja Snapesta yhdessä - se yksinkertaisesti kuulostaa niin söpöltä (vaikka kuvitella sitä draamaa, mitä Jamesin kanssa syntyisi).
Tonks/Remus on mielestäni todella suloinen paritus. On niin söpöä, että sellainen nuori, kaunis (halutessaan) yms rakastuu itseään aika lailla vanhempaan mieheen, joka on kaiken lisäksi ihmissusi. Ihana paritus. Vaikkakin en osaa nähdä, että tästä aiheesta voitaisiin kirjoittaa minkään muunlaista ficciä kuin a) ääretöntä söpöilyä tai b) Remuksen tai Tonksin angstausta (tämä on haaste...). Vaikka söpöilykin on ihan ok, kun on tuollaisesta parista kyse.

Ginny/Harry -parituksesta pidin todella. He olivat mielestäni todella suloisia yhdessä, mutta nykyään paritus alkaa tuntua jo niin loppuunkulutetulta ja rasittavalta. Pidän harvoissa tapauksissa. Ginny/Dracokin on sen sijaan kiva paritus. Haluaisin itse osata kirjoittaa tätä paritusta, vaikka se onkin tavallaan niin nurinkurinen. Verenpetturi ja itse Puhdasveristen ylpeys yhdessä... Voin vain kuvitella minkälaista draamaa tästäkin saisi!
Harrya en osaisi kuvitella oikeastaan kenellekään muulle kuin Ginnylle (vaikka en suuremmin pidäkään parituksesta). Harry on jotenkin aivan liian sileä hahmo aritettavaksi suurten persoonallisuuksien kanssa. Joskus muutama vuosi sitten olin ihan hulluna Harry/Hermy -paritukseen, mutta (Luojan kiitos) se on mennyt ohi.

Ron/Hermione -parituksessa on aivan sama juttu kuin Harry/Ginnyssä. Paritusta on jauhettu niin paljon koko kirjasarjan aikana enemmän ja vähemmän suorasti ja tästä on kirjoitettu niin monta ficciä ja muutenkin, että en oikeastaan enää välittäisi lukea tätä. Ron ja Hermione kuitenkin jollain tapaa ansaitsevat toisensa kaiken tuon ajan jälkeen, enkä toisaalta osaisi kuvitella kummallekaan kamalan montaa muuta vaihtoehtoa (ai enkö?).
No, Ronille osaisin kuvitella tasan yhden parin, joka on Luna. Muistini mukaan Ron jollain tapaa pilkkasi vitoskirjassa Lunan uskoa kaikenlaisiin "omituisiin" otuksiin, minkä takia pariskunnan välille saatainiin ihan mukavasti jännitettä. Muutenkin, kuvittelen, että Ron olisi sellainen henkilö, joka pystyisi ymmärtämään Lunaa, vaikka tyttö onkin sellainen kuin on. Paritus on mielestäni todella söpö ja kirjoituksen kannalta toimiva. Lavender/Ron sen sijaan on kamala paritus. Kaiken sen yltiöpäisen "kielet toistensa kurkussa"-tyylisen nuoleskelun jälkeen olen alkanut lievästi sanottuna tuntea syvää inhoa Lavenderia kohtaan. Hän on sanalla sanoen raivostuttava ja tunnen hänen käytöksensä ansiosta HPB:ssä Hermionea kohtaan syvää myötätuntoa.
Hermione-parituksista sekä Hermione/Draco, että Hermione/Snape -paritukset kuulostavat aika houkuttelevilta suoraan sanoen. Tässä tulisi taas lisää näitä nurinkurisia viha/rakkaus -suhteita. Vaikka en oppilas/opettaja-parituksista Harry Pottereissa olekaan kovin innostunut, Hermy/Snape voisi toimia. Heidän välilleen tuskin olisi vaikeata saada oikeanlaista jännitettä, mikä on varma myös Dracon tapauksessa.
Luna/Neville -paritus olisi mielestäni myös äärettömän suloinen - he tuntuvat ymmärtävän kirjoissakin toisiaan niin älyttömän hyvin. Toisaalta heidän ystävyytensä on jollain tapaa niin uskomattoman kaunis, että en tiedä sopisiko sitä pilata.

Mary sue -parituksista en pidä (jos Sharran Memorya ja Pakkaskukkia ei lasketa). Nämä kaikki Sirius/MS, Remus/MS -paritukset ovat niin loppuunkulutettuja ja aina niin samanlasia, etten enää jaksa niitä hirveästi lukea. Muiden kanssa ei Mary Sueita ole taidettu paljoakaan parittaa.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 25, 2008, 16:54:51 kirjoittanut Vadelmafairy »
Life is only a flash of light in this darkness. Love is only a faith for tomorrow with you.
Or then not.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #31 : Lokakuu 21, 2006, 21:27:22 »
Täten olen julistava, että olen kokenut kaksi uutta valaistusta paritusten synkässä maailmassa. Itse asiassa koin valaistukset jo jonkin aikaa sitten, mutta huomaan, etten ole niitä tänne käynyt lisäämässä. joten, tässä, olkaa hyvät:

Lucius/Percy
Percy todellakin nousi ministeriössä huomattavan nopeasti. Ja Luciuksella on rahaa, valtaa, suhteita ja terävä äly. Ja Percy on kunnianhimoinen nuori mies. Ja nyt, kaikkihan seuraavat minun ajatuksenjuoksuani, vai mitä? Mutta mitä Lucius siitä saa, no, ehkä hänelle riittää pelkkä nuori liha, niin kuin rakas ystäväni kerran sanoi.

Severus/Draco
En ole oikein varma, mikä tässä kiehtoo. Vaikka täytyy myöntää, että HBP'n luettuani minulla oli vahva tunne, että Severuksella oli suhde kaikkiin Malfoyhin. Tämä paritus vain tuntuu niin kovin herkulliselta: kielletty opettaja/oppilas-suhde, mutta eihän Draco sääntöihin alistu, ja Sevvy ei vaan kerta kaikkiaan pysty vastustamaan Dracoa.

Poissa Pomeroy

 • Siriuksen jalkavaimo
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Paritukset
« Vastaus #32 : Marraskuu 09, 2006, 18:16:39 »
Maailman ihanin paritus on kyllä Sirius/Regulus. That's all. Olen suunnitellut kirjoittavani useita kertoja heidän vihasuhteestaan, joka muuttuu rakkaudeksi ihan niinkuin H/D, josta en liiemmin välitä (mutta sama idea, tietenkin). Mutta ei huumorilla Sirius/Regulus, missään tapauksessa. En kirjoita heistä, koska en osaa.

Seuraava lempiparituksistani on tietty toisilleen kuuluvat Hermione/Ron. He vain yksinkertaisesti täydentävät toisiaan. Ron on suloinen höpsö ja Hermione - nojoo, kiltti, järkevä, sisukas ja pahasuinen. En todellakaan osaisi kuvitella Ronille ketään muuta kuin Hermionen (korkeintaan Fleurin).

Sitten pidän myös Sirius/Remus parituksesta, aika samat selitteet kuin tuolla Hermyn ja Ronin kohdalla. Mutta sanottakoot, tykkään myös sellaisesta tunteettomasta rakkaudesta hyvänä esimerkkinä Lucius/Narcissa. Kai heillä joitakin tunteita on, mutta olen kuvitellut heidät aina eri huoneissa nukkujiksi. Myös Severus paritettuna jollekin oppilaalle iskee, jostain syystä, vaikka kun ajattelee sitä todellisuudessa niin vähän kuvottavaa. Mutta aina kun tulee vuotikseen, avautuu uusi maailma.
Tuolla oli tuollainen kuin Lucius/Toffee, joka kuulosti erittäin kiinnostavalta :D
\\\\\\\"Suurin aarre on ymmärrys rajaton\\\\\\\"

Poissa Afrikan kuningas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Paritukset
« Vastaus #33 : Joulukuu 01, 2006, 00:33:17 »
Are you, like, asking me?
Sirius/Remus tietysti.

Se on uskottava ja moniulotteinen. Paritusta pidetään usein helppona, haasteettomana ja hempeänä, mutta todellisuudessahan se on kaikkea muuta. Valitettavasti se on saanut ällöttävän fluff-leiman ja sitä kuvaillaan aivan liian usein sanalla "söpö", mitä vastaan olen nyt muutaman vuoden ankarasti taistellut. :D Tottahan on, että jos sen tyyppistä etsii, S/R on helppo paritus, ja siitä kirjotetaan usein kevyesti - mikäpä ei auttaisi pään tyhjentämiseen niin kuin kunnon Boys' dormitory fluff...

Pidän S/R:ssa siitä, että traagisuutta, dramatiikkaa ja inhimillistä kipua ei tarvitse luoda väkisin uudesta kontekstista, vaan se on kirjoitettu suoraan kansien väliin. Rowling on luonut heille mielenkiintoisen ystävyyssuhteen, ja rakkaussuhteena sillä on aivan täydellinen dramaturginen elinkaari! Aivan Shakespearea! Sirius ei ole pelkkä komea moottoripyörällä lentelevä Danny Zuko, eikä Remus ole mikään ujo lukutoukka - kirjojen perusteellahan Remus on erittäin rohkea, taitava sekä sosiaalisesti että pedagogisesti, ja toimii oman päänsä mukaan. Siriuksen heikkoudet taas tulevat kirjoissa melkein paremmin esille kuin hänen vahvuutensa.

Sirius/Remus, SÖPÖÄ siirappista fluffia? Raastavaa angstia, sanon minä. (okei - kunhan mukana tulee välillä se siirappifluff!!! ;)) (mutta ei SÖPÖYTTÄ)

Sirius/Harry on mielestäni myös mielenkiintoinen paritus, etenkin yhdistettynä Sirius/Jamesiin. Toinen hieman eksoottisempi lempparini, jota valitettavasti ei oikein löydy mistään, on Harry/Firenze (Puuhto!!). Harry-parka on niin kompleksinen jätkä, se ei vaan voi selvitä helpolla rakkauselämässä. Onneks se tajus ihastua Ginnyyn, tai se olis traumatisoinu itsensä iäksi.
Niistä unista havahtuessani suussani oli suloinen maku ja olin varma, että Shosha oli kuollut.
Ficciarkistoni Mustat Lupiinit

Strano

 • Ankeuttaja
Paritukset
« Vastaus #34 : Joulukuu 03, 2006, 14:07:07 »
Henkilökohtaisesti, en voi sietää homopareja tai lesbopareja. Se vain sovi Rowlingin luomaan maailmaan, ja kuitenkin haluan lukea hahmoista jotka ovat IC. Kauheimpia parituksia mielestäni ovat :
Harry/Draco: En voi kuvitellakaan sellaista paria, ei ei, se on minun makuuni liian OOC. Muutenkin kaikki missä Harrysta tehdään homo, maistuu pahalta suussani.
Remus/Sirius, Sirius/Harry, Sirius/James ym.: Minusta Sirius on selvä hetero, hänestä EI saa tehdä homoa, eijei.

Lempiparitukseni kautta aikain on Severus/Lily. Nora Meyer vei sanat suustani! Lily on ainoa, joka joskus puolusti häntä oikeuden nimissä, voisin hyvin kuvitella väiden kahden pariksi. Hyviä Severus/Lily -parituksia vain löytyy harvassa... sääli. *tuijottelee Vuotiksen paritusjakaumaa synkkänä* Kuten tuossa alun viestin Vuotiksen paritusjakaumassa näkyy, ei kukaan ole vielä tehnyt ficciä tästä parista ylitse muiden!
Toinen, melkein yhtä ihana paritus on perinteinen ah-niin-kliseinen Lily/James. Se on kaikessa kuluneisuudessaan (kirjoitetaanko se noin, öö?) ihanan turvallinen.

// sitäpä tarkoitin ;)

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Paritukset
« Vastaus #35 : Joulukuu 03, 2006, 17:57:02 »
En nyt osaa ihan suoralta kädeltä sanoa suosikkiparitustani, mutta yksi sydäntäni lähinnä olevista on James/Lily. Se on kulutettu ja muuttuu helposti niin kliseiseksi että ärsyttää, mutta en voi siltikään mitään muuta kuin rakastaa sitä sydämeni pohjasta.

Harry/Luna on toinen. Se on niin suloinen, ja Luna olisi paljon parempaa seuraa Harrylle kuin jokin Ginny. Lunaa paritan myös Ronille, mutta sitä en tee enää niin aktiivisesti. Vaikka he olisivatkin hauska pari.

Petunia/Vernon. Niiden kahden on PAKKO rakastaa toisiaan. Tai ainakin ovat joskus rakastaneet. Inhoan tätä ainaista Petunia-ja-Vernon-eivät-menneet-naimisiin-rakkaudesta-ja-tuntevat-toisiaan-kohtaan-pelkkää-velvollisuutta. Olen muutaman hyvän ficin näistä kahdesta lukenut, mutta haluan lisää. :)

Fred/Angelina. Siitähän on ihan selviä viitteitä kirjoissakin, ja he täydentävät toisiaan mukavasti. Molemmat hauskoja ja räväköitä. Saavat varmasti uskomattomia lapsia. ^^

Ja viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Molly/Arthur. Sanoinkuvaamattoman ihana. Rakastan sitä tapaa, jolla heidän suhdettaan kuvataan kirjoissa. Hössöttävä ja äidillinen Molly rauhallisemman Arthurin kanssa täydentävät toisiaan niin... ihanasti. Vuosisadan rakkaustarina. Jonain päivänä vielä pistän näille kahdelle faniklubin pystyyn. (Liittykää Arthur&Molly 4ever-kerhoon, saatte lippalakin ja keksejä... ^^)
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Poissa Vesi Y

 • Muppet
 • Vuotislainen
Paritukset
« Vastaus #36 : Joulukuu 04, 2006, 16:13:28 »
Lainaus käyttäjältä: "Strano"
Henkilökohtaisesti, en voi sietää homopareja tai lesbopareja. Se vain sovi Rowlingin luomaan maailmaan, ja kuitenkin haluan lukea hahmoista jotka ovat IC.
<snip>
Remus/Sirius, Sirius/Harry, Sirius/James ym.: Minusta Sirius on selvä hetero, hänestä EI saa tehdä homoa, eijei.

Mutta koska ylijumalatar eli Rowling ei ole sanonut Siriuksen olevan sen enempää hetero kuin homokaan, ei voi sanoa että jompikumpi vaihtoehto olisi IC tai OOC. Row ei ole antanut Siriukselle tyttöystävää eikä sanonut suoraan Sirrellä olleen poikaystävääkään, vaikka jos tykkää lukea rivien välistä niin Sirius/Remus tuntuu melkein IC:lta. ;) Mutta totta, Rowin velhomaailma vaikuttaa kovin patavanhoilliselta, joten epäilen suuresti, että vaikka Sirius ja Lupin olisivat olleet kimpassa he tuskin olisivat juosseet ympäri kyliä kuuluttamassa asiaa.

Ginny/Neville on paritus, jonka tekee mielenkiintoisemmaksi se, että Ginny oli ensin ihastunut toiseen ennustuksentäyttäjäpoikaan. ^^

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #37 : Joulukuu 17, 2006, 13:32:57 »
Draco/Harry(ei liian imelänä), Ginny/Draco, Sirius/Bellatrix, Rabastan/Narcissa, Sirius/James...
 Tuollaiset ovat ehkä lemppareita... En pidä Hermione/Ron parituksesta, enkä kaksoset parituksesta.
Ron tai Stan/Rita Luodiko kuulostaa hassulta, mutta mahdolliselta:D
  Regulus/Remus... Regulus/Lily... Hmmm...  Regulus on mielenkiintoinen hahmo, häntä ei näy monessa ficissä loppujenlopuksi. James on ihana. Olen vain kyllästynyt J/L paritukseen jo. Vaihtelu virkistäisi. J/S:P
 Lily on myös kiva hahmo, mutta ajatella, hänet on tuomittu ikuisiski ajoiksi Jamesin kanssa paritettavaksi.
 Mutta tähän hämärän kommentin (josta kukaan ei saanut selvää) loppuun haluan vielä kysyä, tietääkö/suositteleeko joku jotain erityisen hyvää Draco/Harry ficciä. Niitä en ole hetkeen lukenut.
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Paritukset
« Vastaus #38 : Joulukuu 17, 2006, 13:52:24 »
[off] Neverlandwitch: Itse en kyllä eritysemmin pidä slashista, enkä ole sen asiantuntija, mutta tulin kerran lukeneeksi yhtä ficciä jossa sitä lievänä esiintyi... Eli jos pidät tuollaisista lievistä H/D parituksista, niin voisit lukea tämän: Ystävä varjoissa. (Se taitaa tosin olla kesken, tai oli silloin kun minä sitä satuin lukemaan) [/off]

Ja sitten omat lemppari paritukseni... Tykkään lukea ihan Potter-kirjojen "oikeita" parituksia, eli esim. Ron/Hermione, Lupin/Tonks, Lucius/Narcissa jne. En osaa oikein sanoa miksi, mutta en pidä kauheasti Harry/Ginny-parituksesta, vaikka se onkin Rowlingin kehittämä.
Kun taas kelmificeissä myös OC-paritukset ovat ok, ja myös Potter-kirjojen lakia noudattamattomat paritukset menevät, kunhan pysyvät järkevinä.

Poissa Giladra Carrion

 • Kuolonsyöjä
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ShieldFang27063
 • Tupa: Luihuinen
Paritukset
« Vastaus #39 : Joulukuu 23, 2006, 18:19:59 »
Hirmun tapaan myös minä tykkään lukea "oikeita" parituksia, enkä oikeastaan tykkää edes lukea mm. Harry/Draco -tyylisiä parituksia, ellei kyseessä ole aivan erityisen mielenkiintoinen ja hyvä fic.
Slash ei vain mene läpi HP-ficeissä, muuten ehkä.

Lempiparituksia ovat Lucius/Narcissa, Bellatrix/Rodolphus sekä nyt myös kirjojen "ulkopuolisena" parituksena Narcissa/Sirius sekä Bellatrix/Lucius. Mutta nuo ovat lähinnä sitten sellaisia mennyttä aikaa kuvaavia parituksia. Mistä sitä itse asiassa voisi tietää, vaikka Siriuksella ja Narcissalla tai Bellatrixilla ja Luciuksella olisi joskus ollut jotakin "sutinaa"? Ei edes olisi kovinkaan kummallista.

Luin muuten joskus Lucius/Toffee -parituksellisen ficin, joka oli aika mielenkiintoinen :)
“We've all been raised on television to believe that one day we'd all be millionaires, and movie gods, and rock stars.
But we won't. And we're slowly learning that fact. And we're very, very pissed off.”

pam

 • Ankeuttaja
Paritukset
« Vastaus #40 : Joulukuu 26, 2006, 21:07:17 »
jaahas, taidan olla niitä harvoja jotka eivät ole kiinnostuneet slashista ja muusta homppeli touhusta. :D
Ensinnäkin, lapsi x aikuinen touhuja en TODELLAKAAN ymmärrä, ja mielestäni se on sairasta. (sorry) Toiseksi

Lainaus käyttäjältä: "Möykky"
Jos lähtee parittamaan jotain henkilöitä, se pitäisi sitten myös osata tehdä oikein, koska siitä tulee helposti tahattoman vitsikästä tai sitten vaan pelkästään ärsyttävää.
v

Kunnioitan Rowlingin luomaa maailmaa ja olen kai tässä suhteessa tosikko näitten paritusten kanssa. Joku Harry x Dobby menee jo vähän yli. :D

Homojen vastustaja en ole, en, mutta välillä jotkut jutut menee yli. (oikeesti)
Itse asiassa H x D on ihan kiva paritus. (Samoin Kusti x Mikael, jos joku on lukenut Jalostamon? :>)

Jos joku pari on pakko sanoa niin sitten sanon Lily x James.

Poissa Gwyneth

 • propagandisti
 • Vuotislainen
 • nukkuu
Paritukset
« Vastaus #41 : Joulukuu 31, 2006, 13:03:28 »
Olen huomannut, että jostain syystä minulla on erikseen ne suosikkiparitukset, joista haluan lukea mieluiten ja ne suosikkiparitukset, joista itse haluan kirjoittaa.  Jos kirjoitan parhaillani tai suunnittelen kirjoittavani jostain hahmosta tai parista, vältän muiden ks. hahmosta tai parista kirjoittamien fikkien lukemista - minulle käy helposti niin, että jos luen jonkin todella hienon tulkinnan jostain parista tai hahmosta, en yksinkertaisesti pysty enää itse kirjoittamaan siitä.  Esimerkiksi juuri nyt olen kirjoittamassa Lestrangeista, joten kierrän nyt heistä kertovat fikit ja palaan niiden pariin sitten myöhemmin kun olen itse siirtynyt kirjoittamaan muista hahmoista.  Toisaalta usein kiinnostun jostain parituksesta, kun luen siitä kertovan fikin.  Usein on käynyt niin, että jos oma näkemykseni jostain parista tai hahmosta eroaa siitä, mihin fikeissä törmään, innostun sitten kirjoittamaan sen oman näkemykseni fikiksi.  Ja toisaalta kun en enää kirjoita niinkään jostakin parista, on kiinnostavaa siirtyä lukemaan muiden tulkintoja heistä – esimerkiksi Bella/Lucius on pari, josta luen nykyään todella mielelläni kun en itse heistä kirjoita.  Mutta siis, suosikkiparitukseni omissa fikeissäni on tällä hetkellä Bellatrix/Rodolphus.  

Luen melkein mieluiten fikkejä hahmoista ja pareista, joista en itse osaa kirjoittaa tai joita en oikein ymmärrä.  Molly/Arthur ja Alice/Frank taitavat tällä hetkellä olla suosikkiparitukseni lukemissani fikeissä.  Minä en oikein saa otetta kiltalaisista ja auroreista sun muista vastapuolen edustajista, joten heistä on siksi kiva lukea fikkejä.  Ja tuo Weasleyn pariskunta olisi muutenkin kiinnostava.  

Sitten on kaksi paritusta, joista olen oikeasti etsinyt fikkejä kissojen ja koirien kanssa, mutta joista vaan ei oikein löydy mitään suomeksi – englanniksi olen tavattoman laiska etsimään fikkejä.  Kumpikin pari on sellainen, etten edes ole varma, haluaisinko heitä todella paritettavan, mutta kaipaisin fikkejä heidän suhteestaan.  Toinen tällainen pari on Molly/Fleur.  Molly on sellainen voimakastahtoinen ja hallitseva matriarkka, joka on tottunut hoitamaan suurperhettä ja pitämään huolta miehestään ja pojistaan.  Ei olisi helppoa olla Mollyn miniä - onneksi Fleur on itsekin voimakastahtoinen ja reipas tyttö.  Mollyn ei ole selvästikään helppo sopeutua siihen, että hänen poikansa menevät naimisiin, eikä asiaa taida lainkaan helpottaa se, että Fleur on sellainen kaunis ja itsenäinen, voimakastahtoinen tyttö.  Minua huvitti kutoskirjassa Mollyn ja Fleurin ilmeinen valtataistelu ja jäin miettimään, mitä kumpikin oikeastaan tilanteesta mahtoi ajatella ja paljonko kirjan lopun sovinto muutti tilannetta.  Vaikeat miniä-anoppisuhteet ovat aina kiinnostavia ^^  Toinen pari, josta lukisin todella todella mielelläni on Ginny/Tom tai Ginny/Voldemort.  Voldemortin muisto piti Ginnya vallassaan tämän ensimmäisenä kouluvuonna ja vaikka muisto onkin nyt tuhottu, en suostu uskomaan, että se on sen jutun loppu.  Voldemort on jo kerran päässyt Ginnyn mieleen, miksei siis uudestaankin…
"Valistus on vallan ydin!" ~ Nuva Oy
Fikkejäni mm.: Kyllä vaistomme tuntee sen ja Kuinka kuolonsyöjiä tehdään

Unwanted

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #42 : Tammikuu 20, 2007, 18:55:50 »
Ah, paritukset. Ilman niitä ei lukeminen maistuisi miltään!

Noin vuosi sitten en suostunut lukemaan Potter-maailman parituksista mitään muuta kuin Harry/Ginnya ja Ron/Hermionea. Minun mielestäni oli jotenkin todella ällöttävää, kun huomasin, että jotkut kirjoittavat esim. Harry/Ron tai Harry/Draco parituksista, vaikka hyväksynkin "oikeassa elämässä" homo/lesbosuhteet. Potter-parituksina ei vain tuntunut mielestäni luonnolliselta sellaiset suhteet, pidin vain sellaisista, mitkä Rowling oli itse keksinyt, mikä näin jälkeenpäin ajatellen on todella ärsyttävää.
Nykyään luen vähän kaikenlaisia parituksia. En edelleenkään kyllä tykkää Harry/Draco parituksesta, enkä kyllä liiemminkään Harry/Ronista, mutta nyt ymmärrän ficcareita, jotka kirjoittavat juuri näistä parituksista. Olisi hauskaa kokeilla joskus kirjoittaa parodiaa vaikkapa Harry/Dracosta, sellainen minua kyllä kiinnostaisi.

Nykyään siis tykkään lukea vähän kaikenlaista. Pidän paljon sivuhahmoparituksista, koska sellaiset usein syventävät lukijan käsitystä kyseisestä hahmosta. Itse en kirjoita koskaan sivuhahmoista, mutta tulevaisuudessa varmasti kyllä kirjoitan, kun kyllästyn niihin tavanomaisiin parituksiin. Sivuhahmoparituksissa tykkään aika paljon Lucius/Narcissasta (vaikka en ole paljoakaan lukenut), he kun ovat niin mielenkiintoinen pari kaikessa ylimielisyydessäään ja paremmuudentunteessaan. Minusta on myös kiva lukea Arthur/Mollysta, koska heistä kuitenkin kuullaan Rowlingin kirjoissa paljon, mutta sitten heidän keskeneräisestä suhteestaan taas niin vähän. Pakostikin kiinnostuu ja alkaa janoamaan lisää.
Sitten on vielä Vernon/Petunia. Minusta he ovat aivan mahtava pari, kuin kaksi marjaa, paita ja peppu. Olen jo pitkään miettinyt, että olisi upeaa kirjoittaa heistä ja siitä, miten he oikein tapasivat ja rakastuivat niin, että päättivät perustaa perheen.
Sitten vielä Bill/Fleur. He ovat aivan loistava pari! En ole lukenut yhtäkään ficciä, jossa he olisivat olleet pääpari, mutta varmasti kyllä luen sitten kun löydän jonkun sellaisen, missä juoni on hyvä.

En lue, enkä haluaisi lukea mistään ällöttävästä, kuten vaikkapa... Voldemort/Hermionesta! Siis oikeasti, niin... niin epätodennäköinen pari! Tai sitten vaikkapa Dobby/McGarmiwa - siis yök :D Tai oikeastaan kun miettii, että jos tuollainen paritus olisi jossakin ficissä, minä menisin heti lukemaan sen, koska se on vain niin epätodennäköistä ja luonnotonta. Nauraisin mahani varmaan kippuralle, nytkin naurattaa!

Minä itse tykkään kirjoittaa niistä tavallista, Rowlingin parituksista, jos nyt niin voi sanoa. En voisi kuvitellakaan, että Destinyssä olisi jokin muu paritus kuin Harry/Ginny ja Ron/Hermione. Minä tykkään Ron/Hermionesta, mutta itseasiassa pidän päivä päivältä aina vain vähemmän Harry/Ginnysta... mistäköhän se johtuu, kas siinä vasta kysymys, johon en varmastikaan saa minkäänlaista järkevää vastausta...


Poissa Asoalian

 • : W
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Re: Paritukset
« Vastaus #43 : Tammikuu 24, 2007, 14:33:58 »
Het-ficeissä suosikkiparitukseni on varmaankin se vanha kunnon Draco/Ginny, harmi ettei D/G-ficcejä enää löydy niin paljoa kuin vielä joskus pari vuotta sitten. Varsinkin tuo paritus toimii silloin hyvin, jos molemmat hahmot ovat IC (tosin tuon parituksen suhteen ainakin jommankumman on melkeinpä pakko olla hieman OOC, mutta anyway) ja jos heidän suhteensa on tarpeeksi uskottavasti kirjoitettu. Mutta enpä oikeastaan tiedä mikä tuossa parituksessa kiehtoo, kai se johtuu siitä että siitä on lukenut niin monta hyvää ficciä ja se oli se ensimmäinen paritus, josta tykkäsin, niin että varmaan se on vieläkin mukana siksi. Vaikka hetin lukeminen onkin vähän vähemmälle jäänyt ^^ Niin ja juu, sellainen paritus josta olen itsekin joskus yrittänyt ficintapaista vääntää, nimittäin Lily/Regulus. Vähän samantapainen kuin tuo Draco/Ginny, mutta kelmien ajoilta. Etenkin jos siihen lisätään vielä kolmiodraama jossa on Jameskin mukana. Purr. Harmi ettei tuota paritusta löydy kovinkaan monesta paikkaa, pitäisi kai itse joskus kirjoittaa se ficci valmiiksi. ^^

Slash-puolella olen lempiparitusteni suhteen mielikuvitukseton. Sirius/Remus ja Sirius/James ovat oikeastaan ainoita parituksia joita Harry Potter-ficeissä siedän. Etenkin Sirius ja James ovat mainio pari, Sirius/Remus ei ihan niin toimiva, mutta kyllä sitäkin mielellään lukee. Ja joo, voisi kai sen Sirius/Regulus-parinkin mainita, vaikka ei ihan niihin suosikkeihin kuulu, mutta hyvä paritus silti. Tosin korkeintaan PG-13- tasolla, NC-17- insestistä en varsinaisesti ole ikinä tykännyt.
Pakko vielä näin jälkikäteen tulla lisäämään tänne Regulus/Barty JR.. Olen joskus tainnut tuosta yhden ainoan ficin lukea, ja sen jälkeen olen koko ajan odottanut että joku kirjoittaisi siitä lisää. Itsekin olen joskus yrittänyt tuosta saada jotain aikaan.

Suurin osa muista slash-parituksista sensijaan menee vähän yli. Esimerkiksi Harry/Dracoa en ole ikinä ymmärtänyt, etenkin kun suurimmassa osassa niistä ficeistä sorrutaan siihen kliseiseen "ensin ollaan heteroita ja vihataan toisiaan, äkkiä ollaankin homoja ja rakastuneita"- juonikulkuun. Nää, ei vain toimi minulle. Eikä myöskään mikään kummallinen paritus, lapsi/aikuis-ficit esimerkiksi, paitsi joissain harvoissa tilanteissa. Ja myös jotkut tyyliin McGarmiwa/Dumbledore-parit ovat vähän liian kummallisia minun makuuni. Draco/Hermionestakaan en pahemmin tykkää, tai ylipäätään mistään, missä pääkolmikkoa joillekuille paritetaan. Ron/Hermione jossain kummallisessa mielentilassa vielä menee, yleisesti ottaen ei.

Toisaalta ainahan se on vähän niin, että melkeinpä mitä tahansa paritusta jaksaa lukea, jos on oikein hyvin kirjoitettu ficci. ^___^
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 26, 2007, 22:03:12 kirjoittanut Asoalian »
"You think that's hard? Try auditioning for Baywatch
and being told they're going in another direction."

Poissa toyhto

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • LJ
Re: Paritukset
« Vastaus #44 : Helmikuu 03, 2007, 23:20:44 »
Käväisin muokkaamassa.

Tämänhetkinen lempparini on ehdottomasti Sirius/Remus. Noissa kahdessa on niin mieletön määrä tragiikkaa, ettei heihin voi olla rakastumatta. Luen kyllä mielelläni silloin tällöin vähän söpömpää ja kevyempää S/R:ää, mutta parhaita minun mielestäni ovat kuitenkin ne tarinat, joissa tulee esiin kaikki ystävien menettämisen ja sodan ja eron ja Azkabanin traagisuus ja kipu.

Muita erityisiä suosikkiparituksia minulla ei nykyään oikein olekaan. Regulus/naispuolinen OC on joskus mielenkiintoinen, mutta en nykyään kauheasti pidä Reguluksen parittamisesta kenellekään. Olen kirjoittanut yhden sellaisen Regulus/OC-tarinan, joka kelpaa minulle fanoniksi, enkä oikein pysty kuvittelemaan Regulusta enää toisilla parituksilla. Muutenkin Regulus on niin vaikea hahmo mielestäni, että kun häntä laitetaan parituksellisiin ficceihin, hänestä usein katoaa pala sielua. Tärkeä pala. Regulus/Remus on jossain määrin mielenkiintoinen hyvin tulkinnanvaraisena, mutta nimenomaan tulkinnanvaraisena. Regulus/Sirius-parituksessa on myös särmää, mutta usein Reguluksen hahmo jää hieman ohueksi ja toisaalta Regulus on noissa ficeissä yleensä niin erilainen kuin minun mielikuvissani, että se ärsyttää.

Het-paritusten puolella tykkään Sirius/Bellatrix-parituksesta jonkun verran. Se paritus on pienessä mahdottomuudessaan ja vaikeudessaan mielenkiintoinen, vaikka ehkä vähän turhan epätodellisen tuntuinen. Myös paritukset kuolonsyöjien ja puhdasveristen kesken ovat usein mielenkiintoisia.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 27, 2007, 23:11:35 kirjoittanut toyhto »
Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.
- E.R. Beadle

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Re: Paritukset
« Vastaus #45 : Helmikuu 07, 2007, 09:38:58 »
On siitäkin aikaa, kun viimeksi tähän topsuun kirjoitin. (Liiankin kauan, muistelen ihan kauhulla ensimmäisiä viestejäni)

No siis sen sanon, etten ole paljoa muuttunut, Harry/Hermione on edelleen hyvin lähellä sydäntäni. Olen nykyään sitä mieltä, että he eivät oikein toimi yksikseen, tai no, Harry ei toimi yksikseen, mutta yhdessä heistä tulee hyvä kokonaisuus, josta on miellyttävä lukea ja kirjoittaa. Herm/Ron on korvissani yhä edelleen rienaamista,  mutta muuten kieltämättä olen alkanut mieltymään Hermyn muihinkin parituksiin (siis muihinkin kuin pelkkä H/Hr), jotenkin ihastuin erään enemmän tai vähemmän sairaan ficin kautta Hermione/Hagridiin. Herm/Kalkaros puolestaan ei iske millään, en käsitä, miten parituksen voisi saada toimimaan ilman vakavia hahmon OOC:stamisia.

Minua on jo hetken aikaa (siis kirjaimellisesti hetken aikaa, 2 minuuttia) haluttanut lukea Hagrid/Olympea. Tämä paritus kun on aivan liian aliarvostettu! Olisi voinut luulla, että LP-leffa olisi aiemmin innoittanut ihmisiä kirjoittamaan heistä, mutta kaipa se mieletön Cedric-Harry ja Fred-Herm-George -buumi sitten peitti parin alleen (minkä ei siis fyysisesti kai pitäisi olla mahdollista).

Itse yritin aiemmin kirjoittaa Ginny/Dracoa, mutta kesken jäi. Nyt kuitenkin kiinnostaisi lukea tästä parista lisää. Tai no, jos tarkennetaan, niin juuri näistä HBP:n hahmoista (en ole vieläkään saanut luettua sitä kirjaa på finska :D), koska pahis!Draco/kiltti!Ginny :ä on todella vaikea, lähes mahdoton saada toimimaan muuten kuin ehkä Tukholman syndroomaa hyväksikäyttäen, mihin minä ajauduin. Näissä hahmoissa saataisiin ehkä hyvin esille se, miten ihmiset muutuvat. Niin, kiltti!Ginny/Neville kuuluu edelleen suosikkeihini!

Ennen kuin minun pitää rientää venäjän harjoituskuunteluihin, peräänkuulutan vielä Luna/Colinia. Ilmeisesti pitäisi haastaa joku, koska itse en varmaan saisi ficciä aikaiseksi. Miksei kukaan ole nähnyt tämän parin mahdollisuuksia?! Vitsit, nyt ihan innostun... Luna on aina ollut melko omalaatuinen ja kiinnostava, Colin on nyt viimekuukausina alkanut herättää mielenkiintoani. Sanalla sanoen, unelmaparin ainekset.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 07, 2007, 12:17:29 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Re: Paritukset
« Vastaus #46 : Helmikuu 07, 2007, 15:24:42 »
Viimeksi kun kirjotin kerroin lähinnä sellaisia parituksia joita lukisin slashinä. Itse en sitä kirjoita, kyllä sitä lukee, mutta suurin osa tuppaa menemään vähän liiiian romanttiseksi. Mutta lempiparitukset ovat lähinnä Sirius/oc , Regulus/oc , no täytyy myöntää että pidän J/L parituksestakin, jos niissä ei tapahdu niin että James näkee valon ja ryhtyy kiltiksi ja ah Lily heti ihastuu. ei ei ei. Siitä en pidä. Mutta yleensä kelmit ja Draco paritukset menee. R/Hr on minusta tylsä, sitä en vaan siedä.
 Erikoiset paritukset on kivoja lukea ja kirjoittaa. Jos joskus saan kirjoitettua koneelle käsinkirjoittamani Narcissa/Rabastan one-shotin, saatan ehkä julkaistakkin sen. Suunnittelilla on myös ficci joka kertoo tuntemastamme oikeasta parituksesta. 
 Siis kaikki erikoiset paritukset kiinnostavat ja kelmit. Niistä minä pidän:)
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Henriqe

 • Ikuinen uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kaukana tästä todellisuudesta
Re: Paritukset
« Vastaus #47 : Helmikuu 09, 2007, 11:14:10 »
Minulla on tällä hetkellä kolme suosikkiparitusta, joita en osaa laittaa järjestykseen: Fred/George, Harry/Ron ja James/Sirius.

Fred/Georgea pidin ensin iljettävänä tms., mutta luettuani muutamia todella kauniita tekstejä jouduin muuttamaan mieleni. Vapaaehtoinen insesti voi olla todella kaunista, koska veljekset tietävät toisistaan paljon enemmän kuin kukaan muu, ja heillä on jo valmiina pohjana luja ystävyys ja rakkaus. Lisäksi hahmot ovat mielestäni erittäin mielenkiintoisia kirjoittaa: Kuinka kauan voi käyttää huumoria, ja missä tulee angstin raja. Itse en usko, että kaikki voisi aina olla hauskaa, siksi pyrinkin kirjoittamaan angstisempaa tekstiä veljeksillä. Silti kyseisen parituksen huumoritekstit ja hyväntuulinen tunnelma saavat minut hymyilemään.

Harry/Ronista pidän myös samasta syystä, poikien välillä on jo vankka ystävyys ja varmasti ainakin platoninen rakkaus, kumpikin olisi valmis kuolemaan toisen puolesta. Kuitenkin esimerkiksi Ronin luonne, jonka aina kuvittelen ei-niin-suvaitsevaiseksi, tuottaa yleensä ongelmia ja konflikteja. Ehkä innostukseni tästä parista johtuu myös muutamista mahtavista ficeistä, joita olen tällä parituksella lukenut (FinFanFunissa voin suositella mm. Lorrista). Hahmot ovat molemmat aika samanlaisia, vaikka tulevat täysin erilaisista lähtökohdista, ja toimivat loistavasti yhteen kirjoissakin. Harry tarvitsee jonkun, joka luotsaa läpi vaikeiden taistelujen, ja kuka olisi parempi siihen tehtävään kuin hänen paras ystävänsä?

Sirius/James, jälleen sama syy: Jo vallitseva ystävyys. Tämä on näistä traagisin paritus, koska tiedämme kaikki, että he eivät saa toisiaan. Silti fluffin ystävänä pidän enemmän AU- tai keskenjäävistä tarinoista tämän parin kohdalla. He ovat yhtä vallattomia kuin Fred ja Georgekin, joten myös huumori toimii (kunhan ei mihinkään täysiin ääliömäisyyksiin mennä). Siriuksella tuntuu olevan jokin pakkomielle Jamesiin ja Harryyn kirjoissa, joten luonnollisesti minun slashvaltainen mielikuvitukseni luo tämän parin. Ja Jameshan luotti ihan canonissakin Siriukseen niin paljon, että olisi tehnyt tästä salaisuudenhaltijan.

Itse tykkään kirjoittaa kuolonsyöjistä, erityisesti Narcissasta. Hän on moniuloitteinen hahmo, josta kerrotaan kirjoissa hieman, muttei paljoa. Saa siis aikamoiset vapaudet. Samasta syystä pidän myös Blaisella kirjoittamisesta, hänen menneisyytensä ainakin on eritäin mielenkiintoinen ja ideoita herättävä.

Yleensä vältän täysin kirjoissa esiintyviä parituksia, kuten Hermione/Ron ja Harry/Ginny. Ainakin H/G on kirjoissakin niin hirveää, ja olin todella pettynyt sen ilmestyttyä kuutoseen. Haen ficeistä erilaisia elämyksiä, enkä siis näe järkeä toistaa sitä samaa, mitä voi lukea kirjoista.
En myöskään voi sietää H/D:ta, koska se on niin kliseistä ja sitä on aivan liikaa. En ymmärrä, miten Harry voisi tuosta noin vaan unohtaa kaikki Dracon teot ja tämän osuuden Dumbledoren kuolemasssa. En myöskään usko, että heillä koskaan olisi tulevaisuutta, Draco tulee kuolemaan jos hylkää Voldemortin ja rakastuu Harryyn.
Kaikki ficcini täällä

Henriqe on muualla Carolynne

Poissa Lansu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paritukset
« Vastaus #48 : Kesäkuu 06, 2007, 00:20:25 »
En-siedä-parituksia. Varsinkaan H/D. Ällöä sanon minä. En vain siedä niitä, Potterficcejä yleensäkä. Taisiis, mistä ihmiset ylipäätänsä on nämä keksineet? Vihamielet paneskelevat jossain luutakopissa, selevä? Olen ehkä yhden lukenut ja se oli ensmäne että viiminen kerta.

Eihän se kirjoissakaan mene niin? Mistä ihmiset ovat saaneet päähänsä parittaa Harryä ja Dracoa? Mikä perustelu, että he pitäisivät toisistaan sillä tavalla?

Okei, pitäisi kai jotain ottaa huumorillakin tai ei ajatella niin vakavasti. Minä en vain pidä parituksista, siinä se. (ps, sori ficcienrakastavat)

Chloe

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #49 : Kesäkuu 06, 2007, 19:05:15 »
Itse pidän aika paljon parituksista joissa on vanhempi mies ja nuorempi nainen...Johtunee ehkä siitä että oikeastikkin pojat kehittyvät noin vuoden (Henkisesti) tyttöjen jälkessä.

Esimerkki parituksia joita on ihan kiva lukea:
Hermione/Sirius(Itsehän kirjoitankin tälläistä, mutten kuvittele Siriusta niin vanhaksi mitä oikeasti olisi.)
Remus/Tonks
Severus/Hermione(Ensin tuo paritus kylläkin ällötti..Mutta koska omistan erittäin kieroutuneen mielen, pidän tuosta parituksesta nykyään.)
Hermy/Tom, nuori Voldu(Ajankääntö ficcinä juu.)
---
Ihan nämä tavanomaisetkin paritukset ovat ihan okei. (Ginny/Harry, Ron/Hermy, jne.)
En kylläkään lue ficcejä vain parituksen takia.
Mutta en kyllä lukisi mitään sellaistakaan ficciä jossa on ihnoamani paritus.

Slashia olen lukenut hirmu vähän, ja nekin muutamat Harry/Draco parituksella, joten en osaa sanoa siitä oikein mitään^^
Femmiä olen lukenut vain...öm, muistaakseni Hermy/Fleur ja Ginny/Fleur.

Ja tietenkin nc-17 ficcit ovat parhata:D

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #50 : Kesäkuu 06, 2007, 19:12:41 »

Eihän se kirjoissakaan mene niin? Mistä ihmiset ovat saaneet päähänsä parittaa Harryä ja Dracoa? Mikä perustelu, että he pitäisivät toisistaan sillä tavalla?


Tiedäthän, fantasiat, päiväunet, aww-elämykset:D Fanfictioinissa ei olekkaan tarkoitus kirjoittaa kirjoja täysin mukaillen, vaan tuoda omaa tulkintaansa rivien välistä lukemiselle. Joku on muistaakseni maininnut pitävänsä James/Sirius parituksesta, koska Sirius tuntuu niin kiihkeältä puhuessaan Jamesista tai Harrysta:D Itse haluan kirjoittaa sellaisesta, joista on vähän tietoa. Kuten Kelmeistä. Sellainen kiehtoo, mitä ei tiedetä. Jos kirjoista ei saa suoraa vastausta, miksei siis itse keksitä:D

Jaa, perustelu? No, ethän sinäkään varmaan perustele miksi pidät juuri siitä tytöstä/pojasta? :D Joku on vain ihastunut ajatukseen saattaa kaksi namupalaa(tai miten sen ottaa) toisilleen. Miksi juuri Slashia -topicissa tuumailtiin ihmisten luovan omia fantasioitaan Slashin avulla, tai jotenkin niin.

~Nevvie
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Henriqe

 • Ikuinen uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kaukana tästä todellisuudesta
Vs: Paritukset
« Vastaus #51 : Kesäkuu 06, 2007, 19:50:43 »
Lainaus
Joku on muistaakseni maininnut pitävänsä James/Sirius parituksesta, koska Sirius tuntuu niin kiihkeältä puhuessaan Jamesista tai Harrysta:D

Joo, minun ficcariurani alkoi, kun huomasin tämän lukiessani kirjoja. Enhän minä mitään vielä silloin kirjoittanut, mutta ensimmäisen kipinän se herätti. Nykyään tuo on yksi lempiparituksistani. Ja itse tykkään kirjoitella henkilöillä, joista ei kirjoissa kerrota paljon yhtään. Suosikkejani tulkita ovat muun muassa Andromeda ja Blaise.

Ja koska olen saanut uusia suosikkiparituksia, kerron nekin tässä, eli: James/Regulus ja Harry/Sirius. Onneksi nyt FK-elokuvan julkaisemisen alkumainingeissa, viimeisintä on ruvennut löytymään sekä suomeksi että englanniksi runsaasti.
Kaikki ficcini täällä

Henriqe on muualla Carolynne

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #52 : Kesäkuu 06, 2007, 21:06:43 »
Voi KÄÄK! Eieieieieieieiei... älkää parittako kelmejä toisilleen. Varsinkaan Siriusta ja Jamesta. Heidän ystävyytensä on jotain niin käsinkosketeltavaa, että sitä ei millään saisi pilata ylimääräisellä. En todellakaan pystyisi lukemaan kelmiparitusta olenkaan (oksennus voisi olla lähellä ja kyyneleet silmissä hahmojen pilaamisesta). Muutenkin slash ei ole oikein minun juttuni. Harry/Draco menee juuri ja juuri. Kelmien sekoittamista, en halua kuitenkaan edes ajatella. Myös Severus/Hermione vaikuttaa todella vastenmieliseltä. YÖÖK ;O!

Puolestani minä kannatan sitä normaalia James/Lily paritusta. Se kaikkien aikojen hakala, mutta niin sopiva pari.

Ennen halusin myös Ron/Hermione parituksia, mutta jotenkin se on sitten jäänyt.
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #53 : Kesäkuu 06, 2007, 22:32:04 »
James/Lily taitaa olla se paritus, joka on minusta ajatuksena kaikista tylsin, vaikka ei sen pitäisi. En vaan pääse eroon mielikuvasta, että Lily on se niskojaan nakkeleva "En tykkää Jamesista - muuten vain katson hänen peräänsä" - tyttö ja James se "Miksei se muka tykkää musta?" - tyyppi. :) Varmaan siihen joku nerokas kirjoittaja keksii jotain muutakin, mutta liian montaa tuontapaista ficciä olen aloittanut lukemaan, että en tiedä haluaisinko aloittaa lukemaan enää heistä. Ylipäätäänkin suosikkiparitukseni ovat kaikki ne paritukset ja hahmot, joita ei ole vielä (tai ei koskaan tulla) kirjoitettu niin paljon, että hahmot ja paritus olisivat muuttuneet kliseisiksi ja tylsiksi.

Kelmiparituksiin sanoisin, että jos minun pitäisi pakosti parittaa James, parittaisin hänet Siriukselle, koska Sirius ja James "ansaitsevat" toisensa. Molemmat ovat tyyppeinä aika kamalia, jollain tapaa suorastaan vastenmielisiä, mutta hahmoina loistavia.

Nathaniel, eivät hahmot välttämättä mene pilalle parittamisesta, mutta riski siinä kieltämättä on. Minä vastustan Sirius/Remus paritusta luultavasti samasta syystä kuin sinä Sirius/Jamesia. Minusta varsinkin Remus, mutta myös Sirius, pilataan liian usein sillä parituksella ja hahmoista tulee jotenkin kauhean vaisuja tai muuten lässyjä enkä minä pidä siitä. Minusta sekä Remus että Sirius kuuluvat äijä-kategoriaan eikä mihinkään pehmokategoriaan. :)

Poissa Henriqe

 • Ikuinen uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kaukana tästä todellisuudesta
Vs: Paritukset
« Vastaus #54 : Kesäkuu 06, 2007, 23:34:19 »
Hahmojen "pilaantumisen" riski on toki aina olemassa, ja siksi opettelin jo todella aikaisessa vaiheessa erottamaan kirjojen aidot hahmot ficcitodellisuuksista. Suuria ongelmia en ole kertaakaan kohdannut, en yhtäkkiä kuvittele Ron/Winkyn olevan canonia ^^ Yleensäkin ficcihahmot eroavat canonista kovasti, sillä on olemassa ns. ficcitotuuksia, joita suurin osa kirjoittajista noudattaa. Näitä ovat sellaiset jutut, kuin esimerkiksi Sirius naistenmiehenä (siis tätähän ei kerrota kirjoissa), Draco seksijumalana (katsokaa hei yksikin kuvaus kirjasta ja huomaatte eron ^^) ja Peter kelmiporukasta ulosjäävänä nynnynä. Itse yritän parhaani mukaan vältellä ficcejä, joissa näitä esiintyy, mutta valitettavasti saisin silloin lopettaa ficcien luvun vallan... ):
Yleisesti ottaenkin vain yksi ficci on saanut minut sekoittamaan canonin ja itsensä, ja tuskinpa kukaan yllättyy, kun kerron, että kyseessä on zsanyan "Ei rakkaus kelloon katso, ei onni aikaa kysele", joka siis oli ensimmäinen slashficcini.

Niin pointti siis oli, että asiat on opittava pitämään erillään, jos haluaa ficcejä kirjoittaa, sillä muuten siitä ei tule yhtään mitään. Ja jos tämä erotus toimii, voi lukea mitä vaan ilman, että kirjat ja niiden taika katoavat/pilaantuvat.


//edittiä, Lizlego, kirjoita ihmeessä, minä ainakin luen ^^
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 07, 2007, 00:01:31 kirjoittanut Henriqe »
Kaikki ficcini täällä

Henriqe on muualla Carolynne

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #55 : Kesäkuu 06, 2007, 23:51:00 »
Minä en ymmärrä, miten ne todellisuudet voivat edes mennä sekaisin. :) Mutta toisaalta silti naistenmies-Sirius ärsyttää ihan älyttömästi, samoin kuin seksijumala-Draco, ellei ficcari anna asioille hyvää selitystä, mutta juuri noitahan pidetään niin itseltään selvyytenä ja canonina, että suorastaan hämmästelen. Mutta minä satunkin pitämään IC-hahmoista myös ficeissä. Se taas liittyy omaan pakkomielteeseeni eli siihen, että minusta nautittavinta lukea ficcejä samoista hahmoista kuin jotka on kirjoissa kuvattu. Siksi toisaalta häiritsee se, että Dracosta on tullut ficceihin lähes poikkeuksetta komea, koska ei häntä kovin komeaksi kirjassa ainakaan kehuta eikä hän myöskään ole tyttöjen kiinnostuksen kohteena. Oikeastaan voisi kirjoittaa Dracosta ficin, jossa hän on oma itsensä, ei mikään komea ja luonteeltaan epämiellyttävä ja joutuu hankkimaan itselleen seuraa ja vaimonkin rahalla. :)

Chloe

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #56 : Kesäkuu 07, 2007, 01:12:09 »
Pakko ilmaista mielipiteeni tuosta "kirjojen 'todellisuus' menee pilalle", hommasta:>
Elikkäs voihan se tietenkin mennä joillakin sekaisin ja näin, mutta minä itse (ainakin kun luin FK:ta) huomasin Siriuksen ja Hermyn juuri kirjasta. Tulkitsin yhden/parikin kohtausta omalla(jokseenkin pervolla) tyylilläni, ja siitähän se sitten syntyikin. Se paritus siis:D
Jos joku sai tästä viestistä selvää niin onneksiolkoon:D

//Mistä jotkut saavat idean kirjoittaa esim, Harry/Draco? Luulen että jokaisen oma(joillakin pieni joillakin iso) kieroutunut mielikuvitus tekee kaikki kummalliset(?) paritukset:>

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #57 : Kesäkuu 07, 2007, 06:53:23 »
Kummallisia parituksia juu:D Ehkä se on siinä, että kaikille ne kummalliset eivät ole kumallisia. Ihmiset ottavat asiat eri tavalla, joillekkin se on loukkaavaa parittaa Harry ja Draco, jotkut pitävät sitä viihteenä ja jotkut jopa palvovat. Harry/Dracoa en ole lukenut kuin muutama, het on enemmän minun makuuni...
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #58 : Kesäkuu 07, 2007, 16:59:54 »
Sementtisiipi, et viitsisi vähän vihjaista mistä kohdin sinä niitä viitteitä otit? Minun on vaikea kuvitella Hermionea aivan omanikäistensä poikien kanssa, vaikka tavallaan hyväksyn Ron/Hermione parituksen canoniksi ja vaikka olen lukenut muutaman hyvän Harry/Hermione ficin. Minä mieluummin parittaisin hänet jollekulle vähän vanhemmalle. Ehkä siinä on se sama juttu kuin itsellä nuorempana, ei olisi voinut kuvitellakaan, että olisi katsellut omanikäisiään poikia, kun ne tuntuivat niin keskenkasvuisilta kakaroilta. Ehkä se liittyi johonkin ikävaiheeseen, jolloin kuvitteli olevansa jotenkin henkisesti kypsyneempi tai jotain... tosin täytyy sanoa, että trendi on tainnut vieläkin säilyä, koska minusta miehissä on karismaa vastan neljänkympin jälkeen. :)

En ole suuri H/D-ystävä, mutta kyllä minä(kin) löydän kirjasta aika monta kohtaa, josta voisi keksiä parittaa nuo hahmot. ;)

Poissa niiina

 • Malfoysexual
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #59 : Kesäkuu 07, 2007, 17:58:03 »
Olen aika pahasti kääntynyt Hermione/Draco parituksen puoleen. Ron/Hermione menee canonina ja heitä lukee toisena parina hetissä mielellään, mutta tämä ensimmäinen vie voiton. Aikoinaan kun löysin Potter ficit, ensimmäinen tuotos minkä luin oli eräs ficci tuolla D/Hr parituksella ja se vain jäi päälle. Ensin mietin ihmeissäni, että kuka ihme näitä kahta parittaisi (koska se tosiaan oli eka Potter ficci mitä koskaan olin nähnyt ja olin kirjaan liian tottunut niin :'D) mutta ne kaksi toimivat siinä ficissä mainiosta ja nykyäänkin se on yksi lempi ficeistä.  Minua aina kiehtoo mitä kaikkea porukka keksii noiden kahden välille. Heitä on vaikea parittaa niin, että se todella tuntuisi aidolta, että noin voisi joskus tapahtuakin. Joten taputan kyllä käsiä niille, jotka onnistuvat luomaan noiden kahdeen suhteesta realistisen oloisen ja että voi ajatella tuollaista jopa tapahtuvan.
Olen aina ollut hetti parien kannattaja ja slash tai femme ei pahemmin iske. Dracossa on joku aina kiehtonut ja hänen hahmonsa on sellainen pikkukovis, joka on sisältä yllättävän heikkoakin tekoa, vaikka ei sitä muille näytä. Jotenkin oudolla tavalla Hermione/Draco paritus ei ole edes niin mahdottoman oloinen. Jaksan lukea heistä vaikka miljoonia ficcejä. Joku heissä kiehtoo. (:

// Myös Hermione/Tom kiehtoo kovin. Jotenkin he vain tuntuvat topivan toisilleen, onneksi näitä ficcejä nykyään tulee jonkin verran.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 21, 2007, 07:34:13 kirjoittanut Punsin »
If you want everything, you'll end up with nothing.
Punsin -> niiina

Chloe

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #60 : Kesäkuu 07, 2007, 18:27:19 »
Lizlego: Minäpä etsin sen kohdan ja se on (FK) sivu 366-372. Siinä on se keskustelu, ja onnistuin sen vääntämään jotenkin niin että Hermylllä ja Sirrellä olisi hieman säpinää:D
Sitten finfanfunissa on sellainen k18(Tiedän että täytän vasta 16, oli vain pakko lukea:D) ficci nimeltään "Vapautus tekstiilien kahleista", se vahvisti tunnetta^^

//Luulen että minullakin oli/on se vaihe jossa omanikäiset pojat ovat käsittämättömän idiootteja:D Vanhemmat pojat/miehet eivät sitäpaitsi etsi vain täydellisiä nukkeja..Joten juu, se siitä ja näin:D

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #61 : Kesäkuu 08, 2007, 20:42:57 »
Voi KÄÄK! Eieieieieieieiei... älkää parittako kelmejä toisilleen. Varsinkaan Siriusta ja Jamesta. Heidän ystävyytensä on jotain niin käsinkosketeltavaa, että sitä ei millään saisi pilata ylimääräisellä. En todellakaan pystyisi lukemaan kelmiparitusta olenkaan (oksennus voisi olla lähellä ja kyyneleet silmissä hahmojen pilaamisesta). --- Kelmien sekoittamista, en halua kuitenkaan edes ajatella.

Itse ainakin koen tuon James/Sirius -parituksen juuri siinä mielessä toimivaksi, että he ovat hyvin läheisiä ystäviä. Koska, kaikkihan tietävät, että teini-iässä ystävät useastikin -öh- kokeilevat kaikenlaista keskenään. Ja kummatkin herrat vaikuttavat niin kovin kokeilunhaluisilta, etten ihmettelisi ollenkaan. ("Miltähän anaaliseksi tuntuu?" "En minä tiedä... Kokeillaanko?") Mutta muuten kyllä olen samaa mieltä kanssasi; tunnepuolella en osaa kuvitella Siriuksen ja Jamesin välille muuta kuin vahvaa ystävyyttä, platonista rakkautta.

Ja mitä tuohon hahmojen pilaamiseen/canonin ja fanonin sekoittamiseen tulee... Ehkei minun kannattaisi sanoa mitään, ottaen huomioon sen, että olen syövyttänyt harmaat aivosoluni ficeillä niin pahasti, että uskon pyhästi Sirius/Remus -paritukseen. Kyllähän minä vielä tiedän, ettei paritus oikeasti kirjoissa esiinny, mutta myönnän yrittäväni lukea rivien välistä jotta saisin vähänkin todistusaineistoa parituksen puolesta, ja kun sellaisen luulen löytäväni, toivon enemmän kuin mitään muuta, että niin se olisi. Mutta toiveeni taitavat olla täysin turhia, etenkin nyt kun Tonks astui kuvioihin. Mutta siis, pointtini on, että erotan kyllä ficit ja kirjat toisistaan, mutta tuo R/S nyt on jälleen se säännön vahvistava poikkeus.

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #62 : Kesäkuu 11, 2007, 08:38:46 »
Voi KÄÄK! Eieieieieieieiei... älkää parittako kelmejä toisilleen. Varsinkaan Siriusta ja Jamesta. Heidän ystävyytensä on jotain niin käsinkosketeltavaa, että sitä ei millään saisi pilata ylimääräisellä. En todellakaan pystyisi lukemaan kelmiparitusta olenkaan (oksennus voisi olla lähellä ja kyyneleet silmissä hahmojen pilaamisesta). Muutenkin slash ei ole oikein minun juttuni. Harry/Draco menee juuri ja juuri. Kelmien sekoittamista, en halua kuitenkaan edes ajatella. Myös Severus/Hermione vaikuttaa todella vastenmieliseltä. YÖÖK ;O!

Puolestani minä kannatan sitä normaalia James/Lily paritusta. Se kaikkien aikojen hakala, mutta niin sopiva pari.

Ennen halusin myös Ron/Hermione parituksia, mutta jotenkin se on sitten jäänyt.


Samaa mieltä, ei Siriusta ja Jamesiä toisilleen. He ovat niin.... Niin lutusia ja ihania hahmoja, ei sellaisia voi tuhlata toisilleen. Ei ei ei, Jamesille Lily ja Siriukselle Mary Sue, oikein kunnon saippuaa <33. Sirius ja Remus parituksen ymmärrän jossain tilanteessa, vaikken pystykkään näkemään heitä vanhoina yhdessä käsikädessä jakamassa vesimelonia pilvenreunalla, ei ei ei. Ehkä syntiseen nuoruuteen kuuluu hairahdus tai kaksi, mutta sellaisia ei tule Jamesin ja Siriuksen väliin! Ei missään tapauksessa. Kuten sanoit, heidän ystävyytensä on niin kosketeltavaa, itken aina kun kirjoissa tai elokuvissa Sirius puhuu ystävyydestään, hän olisi kuollut Jamesin puolesta, ei hän olisi uhrannut sitä pienen hairahduksen vuoksi! Ja sehän olisi sama kun parittaisi Weasleyn kaksoset, niin pervoa ja likaista. Yh. Näen Siriuksen aina naistenmiehenä, vaikka muuta paljastuisikin, hän tarvitsee Mary Suen!!!

On hauska kuvitella, miten asiat saattaisivat mennä. Siksi en kirjoitakkaan 'nykyisistä' Tylypahkalaisista, en ole kirjoittanut sitten Azkabanin vangin (rakastuin Siriukseen, ihan totta itkin ja olin maassa kun hän kuoli... Kirjoissa on niin koskettavaa nähdä hänen nimensä, ficcejä lukiessa joskus meinaa unohtua, että hän kuolee vielä väärin kohdeltuna ja ns. yksin. Ilman Mary Sueta. Byäää!), jos nyt ei Olipa kerran Oliveria oteta huomioon. Ja sekin kertoo tulevaisuudesta. Piti julkaista se nyt ennen Deathly Hallown ilmestymistä, koko kirjoittamiseen menisi maku jos Harry ei kuolisikaan kurkkumätään ja jos Oliver ei tippuisikaan parvekkeelta.

 Juuri tuosta syystä kirjoitan kelmeistä, ne eivät vanhene, niistä voi kirjoittaa. Kirjojen myötä heistä ilmenee uusia ominaisuuksia, joka syventää kirjoittamista. Nykyiset oppilaat vanhenevat ja olisi tylsää kirjoittaa menneisyydestä, joka jo tiedetään. Aionko lopettaa kun seiska ilmestyy? Ehei, ei minusta niin nopeasti pääse. Kelmeistä kirjoitan ja luen, emme tiedä millainen Lily oli käytökseltään, ehkä hän oli naispuolinen Sirius joka puolustu Ruikulia. Harrysta ja Hermionesta ja Ronista ja Ginnystä ja muista tiedämme paljon. Oman mielikuvituksen varaan ei jää mitään, siksi se on tylsää. Sitä paitsi rakastan Tylypahkaa, kirjoitan sen aikaisista ihmisistä, Lilystä, Kelmeistä ja Maryi Sueista.


~Nevvie
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #63 : Kesäkuu 12, 2007, 01:27:36 »
Suurin osa näyttää tykkäävän S/R:sta, koska "ne on niin söpöjä ja lutusii yhessä aw", mutta minun mielestäni siinä parituksessa ei ole mitään söpöä. Siitä saisi vaikka kuinka hienoa draamaa ja ristiriitoja, mutta ei, aina vaan jotain kelmisöpöilyä. Minunkin mielestäni usein tässä parituksessa sekä Sirius että Remus pilataan hahmoina. Se on sääli. Mutta kyllä omassa päässäni (ja tietysti joissain ficeissä) paritus toimii hyvin, ihan IC-Siriuksella ja IC-Remuksella. Ja sen voi lukea myös kirjoista! Tai ainakin ne voivat, jotka haluavat. :D Niiden kahden kanssakäymisen voi vapaasti tulkita suuntaan tai toiseen: ei ole pitäviä todisteita siitä, että he olisivat (olleet) pari, eikä siitä, etteivät olisi.

Totta, totta. Itseäni harmittaa se tosiseikka, että suurinosa (ainakin mihin itse olen törmännyt) R/S-ficeistä on juuri tuota kelmiaikaan sijoittuvaa poikarakkaussöpöilyä, eikä mistään löydy kunnon sydäntäraastavaa OotP'n aikaista draamaa ja angstia. Toki, minun mielestäni R/S'llä on myös söpöt hetkensä, mutta kun siinä on niin paljon muutakin, joka ikävä kyllä tahdotaan unohtaa liian useasti. Jopa siellä kelmiajassa - kukaan tuskin on unohtanut sitä kepposta, jonka Sirius teki Kalkarokselle? Se tuskin sai aikaan mitään kamalan söpöä Siriuksen ja Remuksen välille. Sitten on tietenkin ensimmäisen sodan aika, Tylypahkan jälkeen, jolloin nämä pojankoltiaiset epäilivät toisiaan kuolonsyöjiksi. Ja sitten tietenkin toinen sota, josta nyt tuskin tarvitsee paljoa sanoa.

Juu, aloitin taas tämän esitelmöinnin. :)

Joku: Eihän Tonks vaikuta oikeastaan mitenkään S/R:n mahdollisuuteen? Siriushan oli ollut kuollut jo yli vuoden ennen Remus/Tonks-juttua. Korkeintaan pitää vain muuttaa Remus homosta biseksuaaliksi. Ei ongelmaa. :))) Ja sitäpaitsi, missä kohtaa kirjassa edes käy ilmi että Remus oikeasti haluaisi olla Tonksin kanssa? :p

Tahdon kovasti ajatella myöskin noin, mutta itse näen tämän Remus/Tonks parituksen sellaisena, että se on vain työnnetty mukaan jotta fanit näkisivät Remuksen olevan hetero. :( En minä sille muutakaan tarkoitusta löytänyt, koska se oli jotenkin niin... epäolennainen ja randomisti sekaan työnnetty. Mutta toivottavasti viimeisessä kirjassa olisi joku ratkaisu tähänkin pulmaan.

Poissa Emili

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
Vs: Paritukset
« Vastaus #64 : Kesäkuu 12, 2007, 10:49:01 »
Minä olen samaa mieltä, että kelmejä ei toisilleen! Sirius ja James toisilleen?! YÖK! Itse pidän niistä tavallisista parituksista:

Ginny/Harry He vain sopivat toisilleen niin hyvin! Olen aina pitänyt Ginnystä ja toivoin heti 2-kirjasta lähtien, että Harrystä ja Ginnystä tulisi pari.

Hermione/Ron He olisivat tosi söpö pari, sillä he jotenkin täydentäisivät toisiaan.

Sitten pari epätavallisempaa joista pidän:

Ginny/Neville Tuosta parituksesta voisi tulla aika kiinnostava ficci. Neville on niin symppis ja Ginny fiksu ja rohkea.

Severus/Lily Pidän Lilystä ja Severuksesta en ollenkaan, joten yhdistelmä voisi olla mielenkiintoinen minulle. :)

En oikein keksinyt selityksiä, että miksi juuri nuo parit, mutta ei voi mitään. :)
The End

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #65 : Kesäkuu 25, 2007, 23:58:09 »
Sanoinko, etten pidä slahista? Ehei en voinut sanoa nimittäin luettuani ficin 'Ei rakkaus kelloon katso, ei onni aikaa kysele' (oli muuten äly hyvä, ikävä kyllä nyt kaatuneesta Finistä bongasin), päädyin siihen tulokseen, että minä kerrassaan rakastan Harry/Draco paritusta.

Mutta ei, edelleenkään en pysty lukemaan kelmiparitusta (vaikka tuossa mainitsemassani ficissä sitä sivuttiin). Ehkä minulla on jotain sairaita ennakkoluuloja, mutta taidan kyllä oksentaa, jos kelmiparitusficciä joudun lukemaan.

Tulin vaan kertomaan hienosta kääntymisestäni myös slashin kannalle (tietyissä rajoissa). :D
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Poissa toyhto

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • LJ
Vs: Paritukset
« Vastaus #66 : Kesäkuu 30, 2007, 20:26:57 »
Lainaus
Minulle Remus näyttäytyy sellaisena hahmona, joka tekee S/R-parituksesta kuin vanhan tavallisen avioparin elämänkerran, villasukkia, pullanleivontaa ja perheriitoja.

Minusta taas Sirius/Remus on parituksena mielenkiintoisempi kuin Sirius/James jo senkin takia, ettei Remus ole aivan niin näkyvä ja "helppo" hahmo kuin James. Totta, Remus on paljon rauhallisempi, mutta hänellä on oma traaginen ihmissusiongelmansa ja vaikka hän ei ole luonteeltaan yhtä esiintyöntyvä kuin James tai Sirius, häneltäkin löytyy kelmimäisyyttä siinä missä toisiltakin. James taas on hyvin samanlainen kuin Sirius, vaikkei häneltä löydykään vaikeaa kotitaustaa eikä hän ole ehkä aivan yhtä spontaani ja kirkkaalla liekillä palava kuin Sirius, vaan jää ehkä hivenen etäisemmäksi. Ei minulla ole mitään James/Sirius -paritusta vastaan, mutta koska hahmot ovat niin samankaltaisia, tuo paritus jää ehdottomasti mielestäni paljon latteammaksi kuin Remus/Sirius.

Ja kyllä Remukselta löytyy luonnetta! Minun silmissäni Remus on kai lähinnä sellainen hiljainen kärsijä, älykäs ja puhuu vähemmän kuin ajattelee, mutta osaa silti tarttua hetkeen. Sirius taas on melkein Remuksen vastakohta, spontaani ja helposti kiihtyvä, suurisuinen ja itseään esiintuova. Vastakohdat tasapainottavat toisiaan ja näiden kahden tapauksessa luovat ainakin mielenkiintoisen asetelman.

Täytyy vielä sanoa, että vaikka olen lukenut melko paljon Sirius/Remusta ottaen huomioon sen, etten muutenkaan ole ficcejä mitenkään tuhottomia määriä lukenut, en ole pahemmin törmännyt Sirius/Remus-fluffiin, vaan löytänyt sen sijaan paljon hyviä, synkempisävyisiä tarinoita noista kahdesta. Uskon kyllä, että heistä on paljon fluffia, mutta myös sitä tragiikanmakuista Sirius/Remusta kyllä löytyy etsivälle.
Half the work that is done in the world is to make things appear what they are not.
- E.R. Beadle

Poissa Henriqe

 • Ikuinen uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kaukana tästä todellisuudesta
Vs: Paritukset
« Vastaus #67 : Elokuu 08, 2007, 18:32:06 »
Lainaus
Mihin vaiheeseen J/S:lle edes jäisi tilaa?

Itse tykkään James/Siriuksesta juuri sen esteiden takia. Omissa mielikuvissani James ei kehtaa näyttää olevansa erilainen, yrittää kovasti olla normaali ja "päättää" rakastua Lilyyn. Silti syvimmät, mutta piilotetut tunteet hänellä on ystäväänsä kohtaan. Suhde kehittyy hiljalleen salassa, mutta James menee naimisiin, koska niin kuuluu tehdä. Sirius sitten katkerana yrittää esittää kunnon bestamania, jotta saisi edes osan Jamesia, ystävyyden, itselleen.

Ehkä pidän James/Siriusta paljon luonnollisempana ja aidompana kuin James/Lilya sen takia, että heillä on kirjoissa yhteisiä kohtauksia joista näkee, miten he pelaavat yhteen. Lilysta ja Jamesista vain kerrotaan heidän rakastuneen, mutten ole koskaan osannut mieltää sitä, koska ainoassa heidän yhteisessä kohtauksessaan Lily tuntuu vihaavan miestä, eikä heillä ole mitään yhteistä.

Ja ehkä myös monet mahtavat lukemani J/S-ficit vaikuttavat asiaan. Erityisesti näitä suosittelen.
Kaikki ficcini täällä

Henriqe on muualla Carolynne

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Paritukset
« Vastaus #68 : Elokuu 22, 2007, 20:42:47 »
Olen lukenut ainakin romaanillisen fikkejä kirjojen loputtua (en koskaan ennemmin), ja nyt olen kerta kaikkiaan niin omaksunut vaihtoehtoisen todellisuuden, etten voi ajatellakaan muuten: Remus ja Severus ovat luodut toisilleen. Tonks on voinut olla kuvioissa, muttei haittaa, Remus tuntee kuitenkin enemmän vetoa miehiin ja ymmärtää sen ennemmin tai myöhemmin. Miesten myrskyisä menneisyys ja luonteitten kompleksit tekevät jutusta vain haastavamman, miten he päätyvät toistensa syliin. Nelikymppisinä vasta kuitenkin, mieluiten luen tarinoita, jotka seuraavat Rowlingia niin pitkälle kuin mahdollista
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Darth Idril

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #69 : Elokuu 23, 2007, 20:49:11 »
En enää lue kovin paljoa HP-ficcejä, mutta jos luen niin luen yleensä heteropareja.

Harry/Luna: Mielestäni Harry ja Luna olisivat suloinen pari, sillä molemmat tietävät miltä tuntuu menettää läheinen ja joutua kiusatuksi. Myös se, että he ovat ystäviä jo kirjoissa on hyvä pohja rakentaa jotain muuta.

Sirius/Hermione: En ole ikinä pitänyt Ronista, joten periaatteessa minulle sinänsä kelpaa Hermione kukatahansa (kunhan vain ei joku puhdasverisyys-intoilija), mutta jotenkin kun luin yhden hyvän ficin tällä parituksella rupesin pitämään siitä todella paljon ja nykyään näen kaikkialla viitteitä kyseiseen pariin, vaikka olen varma, että Rowling ei olisikaan tarkoittanut heidän välilleen mitään.

Remus/Tonks: Ihana pari ja rakastuin siihen ihan heti. En keksi mitään muuta sanottavaa, mutta minua eivät ikäerot häiritse (kuten myös toisesta suosikki paristani huomaa).

Luin kerran crossover ficin jossa Ginny oli lesbo ja seurusteli X-menin Jubileen kanssa ja rakastuin kyseiseen paritukseen enkä enää voi shipata Ginnyä kenenkään muun kanssa (Jubileeta kyllä shippaan ties kenen kanssa).

Yleensä crossoverit eivät toimi, mutta kun ne toimivat niin ne ovat todella hyviä ja jotkut ovat jopa saanneet crossover parit toimimaan esim. Ginny/Jubilee ja Remus/Phoebe Halliwell ovat olleet lukemissani crossovereissa toimivia pareja.

Todella monessa muussa fandomissa olen incest/twincest shipperi, mutta Harry Pottereihin kyseiset parit eivät vain sovi. Tosin joskus luen Fred/George ficcejä, sillä ne ovat tavallaan suloisia vaikkakin myös häiriintyneitä.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #70 : Syyskuu 04, 2007, 13:57:08 »
Ehdottomasti lempiparitukseni on DRACO/HARRY. Sen kun ensimmäistä kertaa kuulin olin sillee miksen oo ennen tajunnu. Kaikkihan on selvää poikien rakkauteen.

toinen yks ehdoton suosikki on RON/HERMIONE. Tyyppien rakkaustarina on selvintä ehkä koskaan.

myös ehkä lievästi huumori paritus mutta toimiva on FRED/GEORGE.

myös JAMES/SEVERUS on sellane aika kiva paritus.

Yks paritus jonka kuulin olin sillee "WTH?!" mutta ku katoin kyseisen videon parituksesta olin et kyl tämäkin toimii. (seassa oli kylläkin liikaa H/D.ta) Mutta paritus oli siis RON/DRACO

Myös SIRIUS/JAMES JA REMUS/JAMES on kans sellasia joita kattelee. :)


Mutta kun nyt kerran tällänen suosikkiparitus on ni mun on tähän pakko laittaa myös parituksia joita en voi sietää.

kuten esimerkiksi:

HARRY/GINNY
mä en edes ymmärrä ku on puhuttu et Harry seurusteli Ginnyn kanssa. Ni koska muka? xD Chon kanssa poika seurustelikin mutta koska se muka Ginnyn kanssa on ollu?

HARRY/SEVERUS
On jotenki niin sairas paritus että huh.

ja seuraavalle nauroin kippurassa mutta en tykänny paritus oli Harry/Dumbledore.

Anteeks niille jotka tykkää mut miun mielestä Ginny ON lesbo. Ja se on ihastunu Hermioneen! :)
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Paritukset
« Vastaus #71 : Syyskuu 11, 2007, 15:05:57 »
Olen lukenut ficcejä ties millä parituksilla, niin ihanilla kuin aivan kamalillakin.

Ehdoton suosikkini kaikista parituksista on Harry/Draco. Sopivat toisilleen kuin nakutettu ja ja... en vain osaa sanoa. Kirjoittelen itsekin ja noista kahdesta on eniten sitä tekstiä tainnut tulla.

James/Sirius. Kelmirakkaus <3 Parhaat ystävät jotka kuolisivat toisensa puolesta, mikä sen kauniinpaa, varsinkin kun amor on asialla ;) Pidän Lily/James parituksesta aika paljonkin, mutta kaikkein parhaiten James sopii Siriukselle ja Sirius Jamesille. Näin se vain on. Piste.

Sirius/Remus. Hyvä paritus sinäänsä, mutta se ei vaan pure niin hyvin kuin James/Sirius.

Ah ja tietenkin. Fred/George, olen lukenut yhden ainoan ficin näistä kahdesta, mutta se riitti. He sopivat yhteen ja ovathan he muutenkin erottomattomia, ihana pari <3

Ja kaikki lempiparini olivatkin näitä slash pareja. Ei voi mitään :) Inhokki pareja ei sinänsä ole, mutta sitten on niitä juu ja jaa pareja. Harry/Sirius näyttäytyy tälläisenä parina. Parina he ovat kauniita, ymmärtävät toisiaan, rakastan vain tätä, mutta sitten tulee se mutta. En hyväksy lapsi/aikuisrakkautta sinänsä, sillä se vain tuntuu olevan jotenkin väärin, varsinkin jos ikäero menee suureksi. Ja toisaalla Sirius sopisi Harrylle paremmin isähahmoon kuin rakastettuun. Äh, en tiedä pitäisikö tykätä vai vihata.

Lisäksi myös James/Lucius on näitä juu ja jaa pareja. Toisaalla pidän tästä parituksesta, toisaalla en.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #72 : Syyskuu 16, 2007, 20:03:53 »
Mutta toisaalta, kun kaikki potterhahmot tuntuvat fickeissä innostuvat samasta sukupuolesta, taitaa velhosuku tyssätä siihen. Eihän sitä harryn ikäluokkaa ole kuin 40 henkilöä suunnilleen. Ja joku Harru/Kalkaros on kyllä aika oksettava pari, Kalkaroshan on päälle kolmekymmentä ja Harry alle kaksikymmentä. Eivätkä nämä henkilöt sovi ollenkaan yhteen. Yäk.

Harry/Malfoy on kyllä aika kummallinen pari, tyypithän inhoavat toisiaan, ovat täysin erilaisia, malfoy on raukka ja inhottava. Ja kaikki tekevät Harry sydän Draco novelleja. Lähes kaikki. Huomasin sen kerran kun fickejä selailin.

Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Hermione ja Tom valedro? Eikö siinä ole hieman ikäeroa?
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #73 : Syyskuu 18, 2007, 19:40:22 »


Harry/Malfoy on kyllä aika kummallinen pari, tyypithän inhoavat toisiaan, ovat täysin erilaisia, malfoy on raukka ja inhottava. Ja kaikki tekevät Harry sydän Draco novelleja. Lähes kaikki. Huomasin sen kerran kun fickejä selailin.

Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Hermione ja Tom valedro? Eikö siinä ole hieman ikäeroa?

Pakko kommentoida.:

H/D tota eks sitä sanotakki niin et viha ja rakkaus on ihan H*******In lähellä tosiaan. Ja mitä enemmän vihaa sitä enemmän rakastaa. xD Sori, oli pakko

Reta: Kuten jus Zanzibar sano tosta Tom/Hermionesta. En yhtää ihmettele jos ihastus Tomiin koska sehä oli aika namu. :P

Kaksoset itte kirjotin ensimmäisen kaksosficcini. Okei pakko myöntää et se kuulostaa aika sairaalle mutta sitä oli aika sulosta kirjottaa. Ja kuitenki ku on nii läheisiä toisilleen nii.. :)

Se oli haaste-/kokeiluficc jonka kirjotin kaksosista. :)
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Henriqe

 • Ikuinen uneksija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Kaukana tästä todellisuudesta
Vs: Paritukset
« Vastaus #74 : Syyskuu 18, 2007, 21:41:59 »
Lainaus
Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Pakko puuttua tähän ^^ Minusta ylläoleva ei ole oikea tapa ilmaista mielipidettään, minä nimittäin ainakin hieman loukkaannuin F/G-shipperinä tästä. Eikö mukavampi tapa olisi ollut vaikka kertoa, ettei ymmärrä, miten joku saattaa parittaa Fredin ja Georgen toisilleen ja että pitää itse sitä outona eikä lukisi, vaikka eteen osuisikin. Kiroilu, vaikkakin tähtien avulla, loputon mollaaminen ja täysin suora tyrmäys eivät ole kivaa luettavaa. Antaa jokaisen tykätä mistä haluaa ja ilmaistaan mielipiteemme sivistyneesti, jooko?
Kaikki ficcini täällä

Henriqe on muualla Carolynne

Poissa Chinoz

 • Nuorallatanssija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • That was then, this is now
  • Blackout
Vs: Paritukset
« Vastaus #75 : Syyskuu 22, 2007, 11:51:38 »
Reta: Toiset pitävät slashista, toiset inhoavat. Tietysti velhomaailma siihen kaatuisi jos kaikki pitäisivät samasta sukupuolesta, mutta Rowling ei ole samaa sukupuolta parittanut kirjoissa, tämä on vain jokaisen omaa mielikuvitusta. Jos kirjoittaja pitää Harry/Draco parituksesta ja kirjoittaa siitä, se ei ole väärin. Jos joku ei voi sietää slashia, ei sitä silloin kannata lukea. Itse huomasin kun parituksia ylös kirjoitin että taisi ne niitä slash pareja olla ja testienkin mukaan olen siihen suuntaan kaarrun.

Olen myös Henriqen kanssa siinä samaa mieltä, että mielipiteensä voi ilmaista myös sivistenyymmin, sillä tuosta saattoi joku loukkaantua syvästikin. Vaikka itse ei jostain pidä ei sitä tarvitse maanrakoon haukkua sen takia.

Ja vielä Reta tuosta maininnastasi:
Harry/Malfoy on kyllä aika kummallinen pari, tyypithän inhoavat toisiaan, ovat täysin erilaisia, malfoy on raukka ja inhottava.
Todellakin, he ovat erilaisia, mutta se siinä osa syyksi taitaa vedota moneen kirjoittajaan. Ja inho voi aina muuttua, kuten henkilö itsekin. Oletkos kuullut muuten sanonnan: pitä ystävät lähellä, mutta viholliset vieläkin lähemmällä ;) Kaksimielisesti kun ajattelee.

Jokainen siis kirjoittaa siitä mistä pitää ja milleen pitää. Niin se vain on.
Jokaisella askeleella, voit viedä henkeni.
Jokaisella askeleella, voit parantaa haavani.
Avatareni on täältä

Poissa Reta

 • Kirotun lapsen odottaja
 • Vuotislainen
  • Todella vaiheessa -kirjablogi
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #76 : Syyskuu 22, 2007, 20:57:43 »
Pakko nyt vähän oikaista asioita:

Olin hieman väsynyt ja sekaisin tuota viestiä kirjoittaessa, mutta se kyllä on totta. Ehkä tunnelatausta tuli vähän liikaa. Mutta en tosiaankaan inhoa slashia, se tuo mukavaa vaihtelua tavalliselle heteroromantiikalle. Se on omalla tavalla jännittävämpää lukemista, mutta joskus se menee yli. Mutta vain joskus. Itsekin olen lukenut useamman Harry/Malfoy novellin, ja taso on vaihdellut loistavan ja kohtalaisen välillä. Ja onhan se paritus omalla tavallan söpökin, molemmat ovat kivoja hahmoja Rowlingin maailmankin puolella. Mutta usein novelleissa hahmot muuttuvat niin paljon, ettei niitä voi oikein tunnistaa Rowlingin luomiksi muun kuin nimen avulla.

Ja olen ehkä hieman kalkkis, mutta minä pidän enemmän oikeista kirjoista, ja kaikki, mitä kirjoissa tai J.K. Rowlingin itse antamien haastatteluiden tiedoissa ei sanota, ei kuulu Potter-maailmaan. Tämä on tietenkin vain oma näkemykseni, muut saavat olla tottakai eri mieltä. Siksi minä varmaan aina haukunkin elokuvat, koska ne eivät ole noudattaneet kirjoja.

Henriqelle ja Chinozille: En nyt rupea sitä viestiä mitenkään muokkamaan, sillä se oli ensireagtioni kun kuulin ensikertaa tästä kaksospoikien parituksesta. En haukkunut sitä maan rakoon, vaan sanoin, etten pidä asiasta ollenkaan. En sanonut, ettei joku toinen saisi pitää. Ja niille, jotka eivät halua lukea kirosanoja, suosittelen jättää seuraavan "spoilerin" katsomatta.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
The adventures I enjoy are usually of the literary nature. -Henry Winchester

Miksi me ihmiset kaadumme?
- Jotta oppisimme nousemaan jaloillemme.

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #77 : Lokakuu 20, 2007, 22:11:08 »
Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Reaktioni oli täysin sama, vaikken nyt ehkä olisi ilmaissut sitä suoraan ajatuksesta paperille.. niin mutta tuollaiselta se olisi kyllä näyttänyt. Oikeasti, käsi ylös, jolla on sisaruksia? kaksosta? Ajatelkaa nyt vähän! En nyt käsittele sitä niin, että tuomitsisin tälläisen parin, jos tulisi kadulla vastaan. Olen itse asiassa aika suvaitsevainen mitä nyt näihin kaikkiin tulee, MUTTA oman itsensä kohdalla ajatellen. Oman perheen sisältä? Kamoon, serkutkin ovat liian läheltä. Tottahan se voi olla kirjoittajan mielestä söpöä ja näin, mutta realistisesti ajateltuna koko idea on ällöttävä. Jak.

Ehkä tämä on syy, miksi en voi katsoa edes otsikkoa James/Sirius ilman oksentavaa tunnetta. Kelmit ovat VELJIÄ. Samaa perhettä, anteeksi nyt vaan. He vaan eivät voi olla keskenään enemmillään kuin todella, todella hyviä ystäviä. Jamesin ja Siriuksen ystävyydestä saa minun puolesta jo niin sydäntäriipivän tarinan, että siihen ei kertakaikkiaan ole mitään lisättävää.

Ei, minä en vastusta shalsia. Esim. Harry/Draco paritukset ovat joidenkin ficcien osalta hyvinkin onnistuneita. Se on kuitenkin realistisuuden rajoissa "mahdollista". Tai siis, yrittäkää ymmärtää. Tokihan nuo perhekeskeisetkin ovat mahdollisia, mutta niin.
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Poissa Joku

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: MarauderIce16727
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #78 : Lokakuu 22, 2007, 14:55:46 »
Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Reaktioni oli täysin sama, vaikken nyt ehkä olisi ilmaissut sitä suoraan ajatuksesta paperille.. niin mutta tuollaiselta se olisi kyllä näyttänyt. Oikeasti, käsi ylös, jolla on sisaruksia? kaksosta? Ajatelkaa nyt vähän! En nyt käsittele sitä niin, että tuomitsisin tälläisen parin, jos tulisi kadulla vastaan. Olen itse asiassa aika suvaitsevainen mitä nyt näihin kaikkiin tulee, MUTTA oman itsensä kohdalla ajatellen. Oman perheen sisältä? Kamoon, serkutkin ovat liian läheltä. Tottahan se voi olla kirjoittajan mielestä söpöä ja näin, mutta realistisesti ajateltuna koko idea on ällöttävä. Jak.

Tätä minä en ymmärrä. Rakkaus on rakkautta, sama missä muodossa, miten se voi olla väärin? Jos kaksi ihmistä rakastavat toisiaan syvästi ja puhtaasti, oli seksi sitten sotkittu mukaan tai ei, miksi siitä pitää tehdä ällöttävää? Itselläni on isosisko, enkä näe mitään sen pahempaa ajatellessani, että jos häneen olisin rakastunut kuin että jos olisin vaikka johonkin luokkani poikaan rakastunut samalla tavalla. Rakkaudessa on kyse siitä, mitä tuntee ja mitä on sisällä, ei silloin ole väliä kulkeeko suonissa sama veri vai ei, kuten ei ole väliä sukupuolellakaan. Se kaikki on vain pintaa, sitä joka materialistisessa nykymaailmassamme merkitsee aivan liikaa, mutta jolla ei pitäisi olla rakkauden kanssa mitään tekemistä. Vai rakastuuko joku sitten oikeasti muka siihen ruumiiseen? Ei henkilöön, ei persoonaan tai kärjistettynä edes sieluun, vaan ruumiiseen? Kaikki rakkaus tulisi hyväksyä, koska se ei vahingoita ketään, se ei ole likaista eikä se ole väärin. Vaikka se olisi kaksosten välistä ihan oikeassa elämässä.

Make love not war, ja katsokaa lyhytelokuva nimeltä Starcrossed. Se käsittelee veljesten välistä rakkautta mielestäni oikein kauniilla tavalla.

Lizlego

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #79 : Lokakuu 23, 2007, 00:26:20 »
Lainaus
Rakkaus on rakkautta, sama missä muodossa, miten se voi olla väärin? Jos kaksi ihmistä rakastavat toisiaan syvästi ja puhtaasti, oli seksi sitten sotkittu mukaan tai ei, miksi siitä pitää tehdä ällöttävää? Itselläni on isosisko, enkä näe mitään sen pahempaa ajatellessani, että jos häneen olisin rakastunut kuin että jos olisin vaikka johonkin luokkani poikaan rakastunut samalla tavalla. Rakkaudessa on kyse siitä, mitä tuntee ja mitä on sisällä, ei silloin ole väliä kulkeeko suonissa sama veri vai ei, kuten ei ole väliä sukupuolellakaan. Se kaikki on vain pintaa, sitä joka materialistisessa nykymaailmassamme merkitsee aivan liikaa, mutta jolla ei pitäisi olla rakkauden kanssa mitään tekemistä. Vai rakastuuko joku sitten oikeasti muka siihen ruumiiseen? Ei henkilöön, ei persoonaan tai kärjistettynä edes sieluun, vaan ruumiiseen? Kaikki rakkaus tulisi hyväksyä, koska se ei vahingoita ketään, se ei ole likaista eikä se ole väärin. Vaikka se olisi kaksosten välistä ihan oikeassa elämässä.

Oikeastaan tuo Jokun sanoma tiivistää näppärästi sen, mitä minä ajattelen. Kahden ihmisen välinen rakkaus, muodossa missä hyvänsä, jos se kerran on molempien välistä eikä pakotettua, on paitsi kaunista, myös näiden ihmisten oma asia. Minulla itselläni on veli eikä se vaikuta ajatteluuni millään tavalla, vaikka minä nyt en ole sattunut rakastumaan veljeeni. Yleisesti ottaen kaksi yhdessä lapsesta asti kasvanutta ihmistä ei rakastu toisiinsa seksuaalisesti, mutta mitäs sitten jos rakastaisi? Spekulaatio kaiketi on sallittua.

James/Sirius taas olisi biologisesti vielä enemmän mahdollista, jos he eivät ole viettäneet lapsuuttaan yhdessä niin kuin luultavasti eivät ole. He EIVÄT ole veljiä keskenään eivätkä ole jakaneet keskenään varhaislapsuuttaan, ja vaikka olisivatkin, niin edelleen: mitäs sitten vaikka olisivatkin? Minusta yksi kaunein ja kiinnostavin ajatus ylipäätään on se, että voisi rakastaa seksuaalisesti jotakuta, joka olisi todella läheinen. Sellainen voisi olla täydellinen suhde. Yleensä se vaan tuppaa olemaan niin, että läheiset ystävät eivät ole rakastajia, mutta tämä on fiktiota, ei realismia, enkä näe mitään ällöttävää siinä, että kuvaa fiktiivistä rakkautta läheisten ystävien tai jopa veljien kesken. Realismia näkee tarpeeksi kadulla. Olisi kivaa, jos tätä tuomiovaltaa ei käytettäisi fiktiossakin ja joka puolella olisi näitä yököttelyitä kaiken maailman asioille. Tai no, keskusteluissa se vielä menee, kunhan eivät siirry ficcien puolelle. 
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 23, 2007, 00:30:58 kirjoittanut Lizlego »

Poissa Punkki

 • Hissun kissun
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #80 : Joulukuu 30, 2007, 21:48:59 »
Tunkeudun tänne ja ilmaisen mielipiteeni

Remus/Sirius - aivan ihana pari, sopivat mielestäni toisilleen todella hyvin. Kliseistä, tiedän mutta silti... täydellinen pari.

Hyvin mielenkiintoinen paritus Regulus/Remus, silmiini ei ole osunut tätä paritusta ja olisi mielenkiintoista ja mukavaa lukea tätä kyseistä paritusta. (Itse en varmaankaan kirjoittaisi juuri tästä parituksesta, tai kuka tietää..)

Myös Harry/Draco paritus kuuluu suosikkeihini, syytä en tiedä.

Lisätään tähän vielä pari: Severus/Hermione ja Severus/Remus parituksella olevia ficcejä olen alkanut lukea ja täytyy sanoa että pidän näistä parituksista :)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 04, 2009, 17:36:15 kirjoittanut Punkki »

Poissa Mega

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paritukset
« Vastaus #81 : Helmikuu 10, 2008, 10:00:12 »
En tiedä onko välttämättä mitään paritusta joka nousee ylitse muiden, menen vähän kaksijakoisesti näiden suhteen. Harry/Draco on monen muun tavoin lempiparituksiani, vaikken koskaan olekkaan fanfictionia kyseisestä parituksesta kirjoittanut. Hakeudun kaikkia H/D - parituksia lukemaan, ihan automaattisesti, ei sille osaa sanoa mitään syytä. Toisaalta myös Draco/Hermione - paritus viehättää minua, liekö minkä takia, ei harmainta aavistustakaan.  Tykkään juonellisesta Harry/Sirius, en siitä, että sitä nyt ollaan vain onnellisina yhdessä. Hermione/Kalkaroskin menee, jotenkin sopivat toisilleen sanoisinko.
Sitten joidenkin puuskupuhien esim. Cedric Diggory/Hannah Abbot ei tosiaankaan olisi pahasta, tämmöisiä puuskupareja en koskaan ole nähnyt.

Poissa night eagle

 • ficcikääntäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Just found my inner Slytherin
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #82 : Toukokuu 08, 2008, 16:48:05 »
Minä tykkään lukea eniten parituksia Harry/Ginny. En tiedä mikä siinä parituksessa niin kiehtoo, mutta aina minä vain päädyn lukemaan tätä paritusta.
Myös Ron/Hermione paritus menee jotenkuten. Yleensä en välitä lukea heistä, mutta se menee Harry/Ginny parituksen kanssa jotenkin.
Minä en tykkää lukea ollenkaan joitain, esimerkiksi Harry/Draco paritusta tai jotain muuta vastaavaa, koska minusta nämä Potter hahmot eivät voi olla homoja tai lesboja, koska se olisi jotenkin epäluonnollista.
Remus/Tonks paritusta minä tykkään myös lukea, koska he ovat vaan niin ihana pari. Kaksi jotenkin niin erillaista ja eri ikäistä ihmistä. Tonks on sellainen nuori ja räväkkä ja Remus sellainen vanha ja hiljainen. Heillä on muutenkin Potterissa niin tärkeä rooli niin heistä on mukavaa lukea.
Tykkään lukea myös James/Lily paritusta, sillä on mukava seurata kun Lily pikkuhiljaa lämpenee James Potterille, kelmille, jota hän on inhonnut koko tylypahka ikänsä.
Minä en kyllä myöskään tykkää sisar rakkaudesta. Ei vaan mene! Ja Hermione/Severus paritus ei oikein myöskään uppoa.

Tällaisista siis tykkään ja sellaisia inhoan!:)
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 08, 2008, 16:53:32 kirjoittanut night eagle »
Slytherin wannabe
Gryffindor fangirl
Rawenclaw in heart
Hufflepuff thanks to sorting hat

Poissa Minna

 • ystävällinen mäyrä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #83 : Kesäkuu 02, 2008, 21:53:41 »
Minä tykkään eniten parituksesta Remus/Tonks, en edes tiedä syytä, he vain sopivat niin hyvin toisilleen, vaikka heillä on ikäeroakin ja "täydentävät" toisiaan mukavasti, vaikka ovat tavallaan niin erilaisia. Remus on näin sivumennen sanoen lempihahmoni, joten hänestä on muutenkin mukava lukea:)

Pidän myös parituksista Harry/Ginny, Harry/Hermione tai joku muu vastaava, mutta minulle kelpaa yleensä Harrylle miltei kuka tahansa kunhan se ei ole samaa sukupuolta tai joku tyyppi joka ei YHTÄÄN sovia hänelle.

Ron/Hermione paritus on myös ihan mukiin menevä, mutta en välitä lukea heistä mitään fickejä tai muita vastaavia, mutta ei se mitenkään haittaa, vaikka kirjoissa on kuvailta heidän suhteensa kehitystä, oikeastaan se on ollut ihan mielenkiintoista :)

Sitten: inhoan slashia! En ole ikinä pystynyt käsittämään, miten joku voi lukea saatikka sitten kirjoittaa slashia. Otetaan nyt esimerkiksi paritus Harry/Draco. Ensinnäkään en voisi ikinä kuvitella heitä kumpaakaan homoksi ja jos voisinkin, niin en todellakaan edes ajattelisi, että niin syvästi toisiaan inhoavat ihmiset voisivat rakastua toisiinsa! Tiedän, että moni pitää tästä, joten anteeksi teille, mutta tämä on mielipiteeni.
Ainoa slash-paritus, jota voin jotenkin sietää on Sirius/Remus, josta luin kerran vahingossa yhden todella lyhyen ficin, jostain vuodatuksesta. Syy siihen oli oikeastaan, että ficin alkuun ei oltu merkitty termiä "slash" eikä myöskään paritusta, mutta tämä kyseinen ficki ei ollut tosiaan niin kamala kuin olisi voinut luulla :)

Siinä sisi minun mielipiteitäni,
~Minna
Mä huudan ohjeit mut auto menee puskii,
älä anna mun kuolla mun tuskii.

niistasikki

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #84 : Kesäkuu 03, 2008, 17:14:46 »
Parituksissakaan, kuten genreissäkään, mulla ei ole varsinaista suosikkia. Aikalailla kaikki menee, mutta en käsitä sitä, että esmes Harryä ja Siriusta paritetaan. Minun mielestäni se on huonolla tavalla outoa parittaa kummilapsi ja -setä keskenään. Varsinkin jos ikäero on suuri, vaikka tietenkin ollaanhan paasattu miten rakkaus on rakkautta muodossa missä tahansa ja kohdistettuna kehen tahansa. Oman mielikuvitukseni raja häilyy kuitenkin siinä Harry/Sirius-parituksen vaiheilla, mutta sanon tämän varmaan sadatta kertaa, ettei parituksella ja genrellä ole väliä, mikäli kirjoittaja osaa kirjoittaa mukavaa ja luettavaa tekstiä. Silloin kumoan kaikki epäilykseni vaikkapa siihen H/S'sään ja fluffyyn yms.

No, jos pitäisi kuitenkin mainita oma jonkinasteinen suosikki, niin se olisi varmaankin perinteinen Harry/Draco, sillä se on kiinnostavaa, kun viholliset vähitellen lämpenevät toisilleen. (korostaen sanaa vähitellen). Tykkään myös muista luihuinen/rohkelikko-pareista.

Kelmiparitukset ovat myös ihania, kuten James/Sirius ja Sirius/Remus, mutta Matohännästä en yleensä pidä, oli parina mikä tahansa, enkä ole itseasiassa lukenut ficcejä, joissa olisi Matohäntä etualalla.
Myös James/Lilyä tykkään lukea.

Hermione/Severus on vähän niin ja näin, toisaalta tykkään ja toisaalta en. Mutta opettaja-oppilas-parituksena Hr/S on paras, vaikka en muuten sellaisista parituksista pidä.

Sirusho

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #85 : Kesäkuu 03, 2008, 21:22:23 »
Minulla on oikeastaan vain kaksi lempiparitusta. Ne ovat Draco/Hermione ja Kalkaros/Hermione. Draco, Hermione ja Severus ovat lempihahmojani kirjasta ja siksi heidän seikkailua on kiva seurata.

Dracon ja Hermionen paritus on mielestäni hyvä, koska he ovat niin erilaisia ja siksi kiehtookin kirjoittajan oma näkemys siitä miten he ovat ihastuneet toisiinsa.

Hermione ja Kalkaros sopivat yhteen :D ja itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että Hermy nuorempana kuin Kalkaros (paljon nuorempana kuin Kalkaros) olisi tämän kanssa rakkaussuhteessa. Perustelut:
He kummatkin ovat jotenkin samanlaisia. Kalkaros pärjäsi aikoinaan koulussa varmaan paremmin kuin Hermione, se on yksi syy: kummatkin hikipinkoja.

^ Tuossa on oikeastaan sanottu päällimaisin syy sille miksi pidän kyseisestä parituksesta. Severus on myös sen verran salaperäinen henkilö, että hänen ja Hermionen välille voi ihan hyvin kirjoitella erilaisia rakkausjuttuja.


Poissa Nefertiti

 • Niilin krokotiili
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Paritukset
« Vastaus #86 : Kesäkuu 10, 2008, 02:20:10 »
Lempiparitukseni koostuvat pääasiassa kuolonsyöjistä ja kelmeistä. Harryn ikäluokka ei jostain syystä oikein iske, ei kirjoissa, eikä ficeissä. Ainoana poikkeuksena Hermione, kenestä luen mieluusti paritettuna Severukselle. Voisi kai sanoa niinkin, että lemppareitani on Severus/kuka tahansa. Erittelen tähän nyt kuitenkin joitakin vähän joukosta edukseen erottuvia parituksia, jotka sitten minuun vetoavat.

James/Sirius, ainoa ja oikea kelmiparitus. En ole koskaan perustanut juurikaan tästä vakiosta, Sirius/Remuksesta. J/S:ssä on jotakin todella kiehtovaa. James ja Sirius ovat keskenään jo niin hyviä ystäviä, ettei siitä ole pitkä matka vähän vakavampiin juttuihin. Toisaalta tätä paria on siltä kannalta vähän kinkkistä kirjoittaa, kun Jamesin ihastusta Lilyyn korostetaan aina niin paljon. Siriuksen puolelta tämä paritus on enemmän kuin mahdollinen, muutenkin se tapa, jolla Sirius kirjoissa puhuu Jamesista, on jotenkin todella koskettavaa ja suloista. Ihana paritus.

Sirius/Regulus, vähän harvinaisempi paritus, mutta sitäkin kiehtovampi. En tiedä mikä näissä pojissa kiehtoo. Ehkä jotenkin ajatus tästä parituksesta saa mukavan ristiriidan tunteen. Muutenkin haluan jollain tavalla ajatella, että Regulus oli tärkein henkilö Siriukselle hänen perheestään. Tähän samaan kohtaan voisin lisätä, että luen lähes mitä tahansa ficcejä, joissa päähenkilönä esiintyy Regulus. Paritus voi olla sitten vaikka Regulus/Rabastan, Regulus/Barty jr. tai Regulus/Lucius etc.

Severus/Hermione, paras hetparitus, ehdottomasti. Hermionessa on kuitenkin vähän samankaltaisuutta, mitä Lilyssä on: molemmat jästisyntyisiä, hyviä koulussa jne. Hermione voisi ihan hyvin korvata Lilyn Severukselle edes hetkeksi. Noin muutenkin tässä parissa on sitä jotakin. Yleensä tämä pari toimii parhaiten vähän pidemmissä ficeissä, joissa on kunnon juoni, vaikka toisaalta vanhat kunnon jälki-istuntoficitkin toimivat aina. ;D Tähän kohtaan lisään vielä paritukset Severus/Lucius, Severus/Remus, Severus/Sirius ja Severus/Bellatrix.

Muita mainittavia olisi sitten ne vähemmän tunnetut kuolonsyöjät. Heistähän saa värkättyä ties minkälaisia parituksia... ja kaikki ne voisin mainita lempiparituksiksini. Mitä vähemmän kirjoissa on hahmosta tietoa, sitä kiinnostavampaa hänestä on lukea - tämä toimii ainakin minun kohdallani.
Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

Darth Lily

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #87 : Heinäkuu 12, 2008, 20:10:12 »
Olen huomannut, että Harry/Draco on monen suosikkiparitus ja minua kiinnostaisi tietää, mikä siitä tekee niin suositun. Itse olen sen verran vinksahtanut tapaus, etten pidä kyseisestä parituksesta yhtään. Syynä tähän on varmaankin se, että ficcejä tällä parituksella on yksinkertaisesti liikaa. H/D:tä on joka paikassa ja sen takia se alkaa ärsyttää. Olen lukenut liian monta ällökliseistä ja epäuskottavaa H/D-ficciä, joiden juoni on aina suunnilleen sama, Harry ja Draco haukkuvat ensin toisiaan ja menevät sitten luutakomeroon panemaan. Tietysti hyvällä kirjoittajalla saa (ainakin melkein) mistä tahansa parituksesta toimivan, ja tutustuin itsekin HP-ficceihin nimenomaan H/D:n kautta ja tykkäsinkin siitä aluksi, mutta sitten sitä alkoi tulla korvistakin ulos enkä nykyään jaksa lukea tämän parituksen ficcejä ollenkaan.

Toiseksi paritus on mielestäni epäuskottava. Harry ja Draco vihaavat toisiaan. Esimerkiksi jos joku kohtelisi minua samalla tavalla kuin nämä kaksi toisiaan kirjoissa, en voisi kuvitellakaan rakastuvani häneen. Ja tämä "viha muuttuu rakkaudeksi" on niin kliseistä. Ja jotenkin minua kuvottaa ajatus Harrysta ja Dracosta yhdessä, en oikein osaa selittää miksi.

Eli: Miksi H/D on niin hyvää? Olenko ainoa outo otus, joka ei tykkää siitä vai löytyykö kohtalotovereita?

Poissa Blizzard

 • Untitled
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #88 : Heinäkuu 24, 2008, 20:55:41 »
 Lucius & Narcissa pimeän puolen pariskunta. Heistä kelpaavat niin aikuis-, kuin teiniparituksetkin. Mutta ei pettämisiä, eihän! ;) Näiden kullanmurujen sydämiä ei saa särkeä. Ainakaan lopullisesti. Lempiparituksiani, laitoin ensimmäiseksi, en osaa oikein päättää...
Harry & Draco Minusta he sopivat toisilleen! Mutta ehdottomasti vain hyvän ficcaajan jäljiltä, sellaisen, joka on osannut laittaa jotain muutakin kuin perinteisen "rakkaus ja viha ovat lähellä toisiaan"-jutun. En välitä lukea tätä paritusta aikuis-Harryn ja -Dracon välillä, kouluajat tuntuvat jotenkin paremmilta. Silloin mukaan saa lisättyä kaveriporukoiden, opettajien ja sukulaisten painostuksen.
 En ole varma, miksi niin monet vuotislaiset pitävät tästä parituksesta, mutta minun osallani se johtuu kai siitä, että minusta on ihanaa lukea Dracon 'pehmeämmästä puolesta', jota korostetaan usein juuri slash-puolen ficeissä. Auttamattomana Draco-fanina olen myös tyytyväinen siihen, etteivät Harry ja Draco hypi toistensa kurkkuihin ;) Onhan se epäuskottavaa, mutta siinä se juttu piileekin. 
Suurin osa vuotislaisista taitaa olla tyttöjä, poikien välinen suhdeseikkailu tuntuu sopivan etäiseltä ja söpöltä.
Nuori Tom Valedro, alias Voldemort & Hermione Ilmeisesti minulla riittää kiinnostusta lähinnä tähän outoon parituspuoleen, mutta minusta nämä kaksi ovat hyvä pari. Eivät tietenkään niin isolla ikäerolla, mutta aikamatkustelun jälkeen, or something...
Severus & Hermione aikuisina, molemmat. Se on vain jotenkin kiva paritus. Pystyn helposti kuvittelemaan heidät, Hermionehan on pieni maailmanparantaja, ja missä olisikaan parempi työmaa kuin jurossa, ennen koulukiusatussa Severuksessa? Ja Hermione/Draco paritus täytyy mainita, ehdottomasti. Sirius & Remus paritusta olen muutaman lukenut, ihan mukava paritus sekin.
"Falling is just like flying... except there's a more permanent destination"

Poissa Milgia

 • Clandestine
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Miittiriippuvainen
Vs: Paritukset
« Vastaus #89 : Heinäkuu 25, 2008, 19:55:17 »
Mä olen tämmönen tylsimys...

Tonks&Lupin Mun suosikkiparitukseni aina... molemmat ovat lempihahmojani, ja he ovat kuin luodut toisilleen, vaikka joku väittää toista tarkoittaen liika erilaisuutta ja ikäeroa, minusta ne tuovat tähän pariin juuri sitä jotain lisää, miksi tykkään heistä.  Tykkään lukea heistä tekstejä ja kirjoittaa omia, kieltäydyin jopa kirjoittamasta heistä muutamaan viikkoon kun olin lukenut seiskan... Yhdessä niin vähän aikaa, mutta rakkautta sitä enemmänkin.

Ginny&Harry Ihana pari, teiniparituksena ja aikuisparituksena, hekin täydentävät toisiian, en oikein tiedä miksi pidän tästä parituksesta, se vain on niin luonnollinen ja ihana. Luen mielelläni tekstejä tästä parista ja kirjoitan myös.

Rakastan kirjoittaa näistä kahdesta parista, lähes mitä vain, koska vain, minkä mittaisia vain... ja lukiessa on aivan sama juttu. <3<3<3

---

En taas voi sietää Harry/Draco, se on vaan aivan kamala, en tiedä miksi... ja toinen aivan järkyttävä on, on Remus/Hermione, en lukenut sitä Summarya pidemmälle ja meinasin jo yrjötä, sain traumat... se on vaan niin kamala. Joskus pystyin lukemaan Severus/Hermione ficcejä, mutta nyt en enää pysty, ja sekin johtuu Remus/Hermione traumoista.

Ja Remus/Sirius, menee kanssa aivan yli, en pysty vaan lukemaan sitä, Remus kuuluu Tonksille ja sillä siisti, ei irtonaisia homosuhteita missään vaiheessa, kunniallinen mies herranjestas...  en ole homofoobikko, mutta silti tämä pari menee yli ymmärryksen, en tiedä mikä siinä kiehtoo muita...
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 25, 2008, 19:58:34 kirjoittanut Milgia »
"Summer lovin' had me blast
Summer lovin' happened so fast
I met girl crazy for me
Met boy cute as can be."

Lil

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #90 : Elokuu 27, 2008, 23:59:44 »
Voldemort/Bellatrix paritus on upea, rakastan eniten juuri noita kahta hahmoa ja tuo pari sopisi toisilleen tosi hyvin. oi tahdon uskoa, että heillä oli suhde.....
Ja he olisivat niin traaginen pari, Bellaraukkahan meni naimisiin oman miehensä kanssa vain koska sitä häneltä odotettiin ja Voldemort, sellainen elämä ja lapsuus kuin hänellä oli...
Jos heillä todella oli suhde  se varmasti oli molemmille se ainoa voimavara.
*Ihmettelee itsekin mitä hittoa kirjoittaa*, taidan olla suht kieroutunut tapaus............
« Viimeksi muokattu: Elokuu 31, 2008, 15:27:55 kirjoittanut Dawn »

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #91 : Syyskuu 05, 2008, 22:38:57 »
Lainaus
Eli: Miksi H/D on niin hyvää? Olenko ainoa outo otus, joka ei tykkää siitä vai löytyykö kohtalotovereita?

Mmh. Enpä tiedä, olen muutamaan otteeseen itsekin miettinyt mikä siinä on niin hienoa. Ehkä se vaan on yleisesti se viha-rakkaussuhde joka noitten välille on niin helppoa kehittää :D Ja ei, minä en pidä fanfictionin H/D:stä yhtään, mutta siinä vaiheessa kyllä tuppasi naurattamaan kun se alkoi olla melkein canonia. Tarkoitan nyt siis kuutos ja seiskakirjoja, välistä tuntui että kirjailija on suorastaan ... no yrittänyt antaa lisää aihetta parittaa poikia toisilleen tai jotain (c'moon, tiedätte mitä tarkoitan, aivan varmasti!). En edelleenkään pidä kyseisestä parituksesta (mutta nautin suunnattomasti etsiä viitteitä siihenkin kirjoista), joskin kyllä Draco nyt aina jonkun Ginnyn voittaa! Jos tarvitsee valita Harry x Draco vai Harry x Ginny niin valinta on aika selkeä Draco.
No jaa, voisin kai tykätä kyseisestä parituksesta, mutta kun en tykkää Harrysta niin... eww. Ja mielestäni Harryn olisi kuulunut päätyä Lunan kanssa yhteen, ainoa hyväksyttävä lopputulos! (Yksinjäämisen lisäksi : D)

Ja:
rakastan yhä vain enemmän Regulus x Sirius ja Regulus x Remus parituksia. Awws :3 Tai... Ehkä rakastan vaan Regulusta niin paljon että ... joo : D Kallistun viimeisimmän vaihtoehdon kannalle, koska luin Regulus x Jamesia ihan hyvillä mielin, enkä olisi koskaan uskonut voivani lukea Jamesia toisen miehen kanssa. Joten kai sen on sitten johduttava siitä Reguluksesta.
Ég á heiminn! :}

Poissa gnomad

 • Hämärän
 • Vuotislainen
 • Severus & Remus by Ildi
Vs: Paritukset
« Vastaus #92 : Syyskuu 05, 2008, 23:22:00 »
Eli: Miksi H/D on niin hyvää? Olenko ainoa outo otus, joka ei tykkää siitä vai löytyykö kohtalotovereita?

En lue Harry/Draco -parituksia, koska 1) Harry on minusta kirjojen perusteella täysin hetero, ja komppaan Siriitä, että mielenkiintoisin partneri hänelle olisi Luna, 2) ajatus "teini-ikäiset pojat ja seksi" on ylipäätään hieman ällöttävä - ei millään pahalla kaikki teini-ikäiset pojat täällä, preferensseilleen ei voi mitään ja 3) koska etupäässä luen hahmoista kiinnostavimmasta eli Severuksesta. Sitä, etteikö viha voisi kääntyä rakkaudeksi, en näe mitenkään mahdottomana, ja juonesta se tekee kiinnostavamman, kun täytyy keksiä miten tunteet niin muuttuvat.

Olen törmännyt H/D:hen aina silloin tällöin sivuroolissa, eikä siinä mitään; jos juttu on hyvin kirjoitettu, niin mikä vain alkaa tuntua uskottavalta. Yksi ficci on jäänyt erityisesti mieleen, siinä rakastavaiset Harry ja Draco joutuvat lapsiksi jälleen ja Severuksen ja Remuksen huollettaviksi. Sitten kun löytyy taika, joka palauttaa heidät entiselleen, heistä tuleekin sellaisia kuin he olisivat jos heidän vanhempansa olisivat olleet S&R Malfoyden ja Dursleytten sijaan - eli luonnollisesti entistä ehompia.
I like my heroes the same way I like my chocolate: dark, slightly bitter and with more of a bite than sweetness - fanfic writer McKay

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #93 : Syyskuu 17, 2008, 18:35:47 »
Minä en ymmärrä tuota Voldemortin ja Harryn parittamista toisilleen. Ihan älytöntä. :D En myöskään tajua tuota Harry/Draco paritusta. Minä en kyllä oikeastaan olekaan mikään samaa sukupuolta olevien hahmojen paritusficcejä lukeva ihminen. Olen vielä ihan mielelläni ihan heteroparitusten puolella. :3

Hmmh... tuota, mistä tuo Hermione/Voldemort systeemi on oikein peräisin? Minä törmään siihen aika harvoin, mutta täällä siitä pidetään. Mikä siinä viehättää? *curious* Meinaan vaan, että aika mielenkiintoinen pari siinä.

Sitten se Severus/Lily paritus. Luin yhden ficin siitäkin kerran, mutta en oikein jaksanut innostua. En tajua, mistä nämä oikein tulevat.

Mutta en kuitenkaan tuomitse teitä. Jokainen pitää jostakin, mistä muut eivät ja se on ihan ok minun puolestani.

Omia lempiparituksia on kaksi. Ne tulivat tässä mieleen.

Lily ja James
on ehdoton ykkönen minulla. En edes muista miksi tämä paritus sai minut rakastamaan sitä niin älyttömästi. Niin vain pääsi käymään, kun luin seikkailin fanfiction.netissä etsimässä ficcejä, joita voisin lueskella. Törmäsin sitten yhteen kelmificciin, en tosin muista sen nimeä, mutta Lily ja James olivat niin söpöjä siellä, että minä ihastuin siihen heti tjsp. Mutta nämä kaksi sopivat toisilleen täydellisesti. Lily on suhteen aivot ja James se, joka hemmottelee Lilyä ja on hauska muuten vain. :) Sellainen kuva minulla on heistä. Ja minä en tarkoittanut, että Jamesie olisi typerä, koska eihän se ole. Sinnikäs pirulainen pikemminkin. :D Lilyparka. Kirjoittaisipa Rowling kirjan Harryn vanhemmista. Minua oikeasti kiinnostaa miten nuo oikeasti päätyivät yhteen. <3 Tai sitten ei, koska sitten en voisi tehdä oletuksia ja omia teorioita asiasta. :p

Harry ja Luna
on toinen, joka tuli mieleen. En itse ymmärrä millään niitä Harry/Ginny ficcejä. Minusta tuossa on turhaa toistoa historiasta (*köhharrynvanhemmatköh*) ja on ihan vammaista jatkaa samalla linjalla. Jos Harry olisi päätynyt yhteen vähän oudon Luna Lovekivan kanssa, olisin itse ollut paljon onnellisempi. Pitää kirjoittaa "Täysikuu" oneshot uudestaan tällä parituksella. >:3 Mutta siis joo. Luna Harrylle eikä Ginnyä. Hyi. -.- Oonko minä ainoa, joka ei Harry/Ginny parituksesta kamalasti jaksa välittää? Toivottavasti en. :D
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #94 : Syyskuu 17, 2008, 20:03:17 »
Lainaus
Mutta siis joo. Luna Harrylle eikä Ginnyä. Hyi. -.- Oonko minä ainoa, joka ei Harry/Ginny parituksesta kamalasti jaksa välittää? Toivottavasti en. :D
Luitkohan sinä ollenkaan paria aiempaa viestiä, kun juuri parikin ihmistä (minä mukaanluettuna) totesivat, että pitävät HarryxLuna paritusta parhaana vaihtoehtona mitä Harryyn tulee ?

Lainaus
Sitten se Severus/Lily paritus. Luin yhden ficin siitäkin kerran, mutta en oikein jaksanut innostua. En tajua, mistä nämä oikein tulevat.
Oletkos lukenut seiskakirjaa? Jos olet niin en sano mitään, jos et niin sanonpahan vaan että kannattaisi varmaan lukea ;) Tosin ennen seiskakirjaa... En ymmärrä mistäne ihmiset silloin tuota paritusta repivät, kaiketi siitä että Lily+James=tr00 ja Sevvie vihasi Jamesia. Mikäs sen parempi syy vihaan kuin nainen?

Lainaus
Hmmh... tuota, mistä tuo Hermione/Voldemort systeemi on oikein peräisin? Minä törmään siihen aika harvoin, mutta täällä siitä pidetään. Mikä siinä viehättää? *curious* Meinaan vaan, että aika mielenkiintoinen pari siinä.
No sitä minäkin mietin O.o Tuo alkaa olla jo niin oudoimmasta päästä parituksia, että en yksinkertaisesti kykene keksimään linkkiä O.o

No mutta siis totuushan on, että kun on iso faniporukka, niin fandom kasvaa ja tursuu ihan...No siis mielettömäksi sanan varsinaisessa merkityksessä, kunnes kirjojen jokaista hahmoa on peritettu kaikille erikseen ja yhtäaikaa ja...Niin no siis, tajuatte pointtini. Sitä vaan ihmettelen, että ihan tosi, keksivätkö ihmiset näitä parituksia oikein vartavasten tyylillä 'pakko nyt kirjotta joku älytön pari, kun kaikki vähänkään järkevät on kirjoitettu jo', sillä en ymmärrä mikä yhteys jollakin Dobbylla ja Kalkaroksella voi olla. Voi järkytys.

(Ja momentum, toivon ettet ota itseesi kommentistani, en tarkoittanut sitä mitenkään pahasti, kysyin vaan että oletko lukenut? Pakko oli sanoa ettei minua käsitetä väärin O.o)
Ég á heiminn! :}

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #95 : Syyskuu 18, 2008, 19:25:48 »
Luitkohan sinä ollenkaan paria aiempaa viestiä, kun juuri parikin ihmistä (minä mukaanluettuna) totesivat, että pitävät HarryxLuna paritusta parhaana vaihtoehtona mitä Harryyn tulee ?
Minulla on sellainen outo periaate, ettei kannata lukea ylempiä posteja ennen kuin on oman mielipiteensä asiaan. Sitten en välttämättä osaa muodostaa järkevää mielipidettä mihinkään. :3 Eli en, en lukenut. Olisi varmaan pitänyt. :D Mutta on mukavaa, etten ole se outo lintu.

Lainaus
Oletkos lukenut seiskakirjaa? Jos olet niin en sano mitään, jos et niin sanonpahan vaan että kannattaisi varmaan lukea ;) Tosin ennen seiskakirjaa... En ymmärrä mistäne ihmiset silloin tuota paritusta repivät, kaiketi siitä että Lily+James=tr00 ja Sevvie vihasi Jamesia. Mikäs sen parempi syy vihaan kuin nainen?
Olen kyllä lukenut, mutta vain kerran ja englanniksi. Ja siitäkin on ihan älyttömän kauan. :3 Minä itse en ole kamalasti Severuksen ja Lily parituksen kannalla. En ole oikeastaan koskaan kuvitellut heitä yhteen. Minun mielestäni kyseinen pari ei kamalan hyvin toimi, mutta se on mielipideasia. :) Ja joo, kyllä minä tiedän, että Sev vihaa Jamesia Lilyn takia. Sehän on klassinen romantiikan kehitelmä. :)

Lainaus
No sitä minäkin mietin O.o Tuo alkaa olla jo niin oudoimmasta päästä parituksia, että en yksinkertaisesti kykene keksimään linkkiä O.o
Niinpä. o_O

Lainaus
Sitä vaan ihmettelen, että ihan tosi, keksivätkö ihmiset näitä parituksia oikein vartavasten tyylillä 'pakko nyt kirjotta joku älytön pari, kun kaikki vähänkään järkevät on kirjoitettu jo', sillä en ymmärrä mikä yhteys jollakin Dobbylla ja Kalkaroksella voi olla. Voi järkytys.
Dobby ja Kalkaros? :DD Minä en ole ikinä törmännyt tuohon. Ei kai joku ihan oikeasti parita Dobbyä ja Kalkarosta keskenään? :D

Lainaus
(Ja momentum, toivon ettet ota itseesi kommentistani, en tarkoittanut sitä mitenkään pahasti, kysyin vaan että oletko lukenut? Pakko oli sanoa ettei minua käsitetä väärin O.o)
En tietenkään ota itseeni. Minä tiesin, että joku tulee sanomaan tuohon jotain vastaväitteitä, eikä siinä ole mitään pahaa minusta. Hyvä vain, että keskustelua tulee. <3
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Sirii

 • Frábært!
 • Vuotislainen
 • Regulusfani
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #96 : Syyskuu 19, 2008, 16:58:25 »
Lainaus
Dobby ja Kalkaros? :DD Minä en ole ikinä törmännyt tuohon. Ei kai joku ihan oikeasti parita Dobbyä ja Kalkarosta keskenään? :D
En minäkään ehkä olisi tahtonut törmätä siihen :'D Mutta huumoria se oli (onneksi), joskin tosi outoa silti. Oikeastaan melko sairasta, mutta sitä se fanon teettää, kaikki kääntyy hullustipäin >.< (Ihmettelenpä ettei vielä ole kehittynyt jotakin Hermynee x tonttuhaaremi undergroundfanonia... Ja toivon ettei ole eikä tule)

Ja ei, en minäkään pidä Lily/Sev parista, Lily/James rokkaa sen niin kuusnolla! Sitäpaitsi Lily/Sev olisi liian surullinen pari kaikin puolin, en pidä siitä että ystävyksiä paritetaan keskenänsä (Mitä nyt Sirius/Remus, mutta se onkin asia ihan erikseen). Vaikka onhan se kyllä yksipuolisesti ihan canon, mutta ihan... Pidän kauniista ystävyyssuhteista enemmän kuin kauniista rakkaustarinoista (joissa niissäkään kyllä mitään vikaa ole :D)
Ég á heiminn! :}

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #97 : Syyskuu 19, 2008, 20:43:26 »
Dobby ja Kalkaros kuulostaa niin etovalta. *värähtää* Ja vielä pahemmalta kuulostaa tuo Hermione/tonttuhaaremi homma. Kyllä loppuu fanficcien lukeminen, jos tuollaista alkaa jostakin tulla esille. :p Tai ainakin fanfiction.net jää kyllä tarkistamatta hyvien ficcien varalta kyllä aika äkkiä, jos jotain ryhmätoimintaa alkaa ficeissä tulla vastaan.

Minä itse pidän enemmän rakkaustarinoista. Olin ennen enemmän noiden ystävyyssuhteiden kannalla, mutta sitten aloin lukea liikaa kaikenlaisia romaaneja, joissa rakkautta oli enemmän kuin laki sallii ja se jäi minulle sitten päälle. En enää osaa ajatellakaan lukevani mitään ystävyyssuhdetarinoita. Minä en pysty siihen, jos luvassa ei ole yhtään romantiikkaa. Kuulostaa varmasti aika kamalalta teidän mielestä, mutta se on totuus ja tunnustan sen. Olen toivoton romantikko ja siksi itsekin kirjoitan sellaisia tarinoita mieluummin kuin noita ystävyystarinoita.

Mikähän se yks paritus oli, joka Pottereissa minua viehätti tosi paljon? o__O En muista sitä. Ennen olin kovasti sen kannalla, mutta nyt olen jo unohtanut sen. No, ehkä se joskus tulee mieleen. :p
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Paritukset
« Vastaus #98 : Tammikuu 24, 2009, 16:51:45 »
Lempi parituksia:

Draco/Hermione: Pari vuotta sitten, olin ylitse vuotava Dr/Hr fanittaja :D Se alkoi kun katselin youtubesta videoita ja luin Dr/Hr ficcejä. Nyt olen kuitenkin " kasvanut sen yli ". Pidän nykyään enemmän muista ficeistä, kuin Harryn aikaan liittyvistä, ja muutenkin olen nykyään enemmän sitä mieltä että Rose ja Scorpius kuuluvat yhteen ^^
Kaiken lisäksi Draco/Hermione ficit tekevät Dracosta aika usein OoC:n.

Sirius ( nuorena ) / OC: aww... Sirius on niin söpö ja ihana. Ficcien lukimisen myötä hänestä on kehkeytynyt lempihahmoni. Tykkään lukea kelmi ficcejä, joissa Sirius löytää jonkun mukavan tytön ja ottaa viimein seurustelun vakavasti <:

Ginny/Draco: Olen löytänyt tästä parituksesta jotain kiinnostavaa. Sellaiset G/Dr ficit jotka ovat yltiö kylläistä fluffya, eivät kyllä kiinnosta, mutta Romance tai Hurt/comfort kyllä käyvät 8D Samoin pelkät seksi/raiskaus G/Dr ficit voivat olla mielenkiintoisia.
 
Lily/James: Parhaimmissa kelmificeissä on tuo paritus...

Lily/Sirius: Ihana! Jos Sirius kerran oli koko Tylypahkan kovin naistenmies, niin kyllä hänen piti ainakin kerran saada Lily ihastumaan itseensä. Pidän L/S parituksesta silloin, kun se on kirjoitettu ajassa jolloin James ja Lily eivät vielä seurustele. Esim. aikuisiän L/S on sellaista minkä lukimisestä en pidä, koska jos Sirius piti Sarvihaaraa veljenään, en usko hänen pettäneen Lilyn kanssa häntä.

James/Sirius: Aika söpöjä ficcejä olen tuolla parituksella lukenut, kunhan se on lievä kaikki on hyvin.

Inhokki paritukset:

Remus/Sirius: Argh, en voi kestää tätä paritusta! Ennen inhosin koko sydämestäni H/D paritusta, mutta tämä selvästi kivunnut sen edelle. R/S ficceihin törmää joka paikassa, enkä halua lukea niitä, koska en voisi ikinä kuvitella Siriuksen olevan ihastunut Remukseen. Inhoan ja inhoan tätä, siksi se on ensimmäinen.

Harry/Draco: ei yhtä paha kuin S/R, mutta kuitenkin. En pidä ajatuksesta ja näitä tehdään kaiken lisäksi liikaa. Pahinta on kun löytää mielenkiintoisen ficin ja tajuaakin sen olevan Hoodeetä. Yhdestä H/D youtube videosta minä oikeastaan pidän ja Hoodee huumori ficit ovat myös hauskoja. Eli en varsinaisesti inhoa tätä, mutta en myöskään vakavassa mielessä pidä...

Lucius/Draco + muut slash insestit: niitä lukiessa tulee paha olo, joten yritän välttää niitä. Myös slahs lapseen sekaantumis ficit ovat kamalia.

Poissa sunshine

 • törmäsi ikkunaan
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HawthornGhost192
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paritukset
« Vastaus #99 : Tammikuu 25, 2009, 11:04:30 »
Tässä vähän lempi parituksiani:

James/Lily
Tämä on vaan niin ihuna paritus! Varsinkin sen jälkeen kun on lukenut paljon kelmi ficejä tällä parituksella, he ovat täydelliset toisilleen...

Harry/Hermione
Taidan kuulua niihin harvoihin jotka liputtavat tämän parituksen puolesta.. Hermione ja Harry sopii toisilleen koska ne on aika samanlaisia luonteeltaan ja kuitenkin niin erilaisia (ääh, en osaa selittää tätä järkevästi :D), esim Ron ja Hermione paritus on huono, koska he ovat jo liian erilaisia minun mielestä vaikka kyllä olen jo siihen paritukseen tottunut...

Lainaus käyttäjältä: Mortti
Sirius ( nuorena ) / OC: aww... Sirius on niin söpö ja ihana. Ficcien lukimisen myötä hänestä on kehkeytynyt lempihahmoni. Tykkään lukea kelmi ficcejä, joissa Sirius löytää jonkun mukavan tytön ja ottaa viimein seurustelun vakavasti <:
Tästä olen Mortin kanssa täysin samaa mieltä.

Lily/Kalkaros
Ei kuulu lempi parituksiini, mutta olen lukenut yhden ihan hyvän raapaleen tällä parituksella, vaikka kyllä se Lily kuuluu yhteen Jamesin kanssa.

Ja sitten inhokki parituksiani:

En pidä slash ficeistä ollenkaan enkä mistään täysin oudoista, kuten Kalkaros/Hiinokka parituksesta (en ole kyllä tuohon edellä mainittuun paritukseen törmännyt enkä kyllä haluakkaan *värähtää kauhusta*).
Ole itse se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä

Poissa Lilthy

 • Toisinaanajattelija
 • Vuotislainen
 • Aliavaruushäiriö
Vs: Paritukset
« Vastaus #100 : Helmikuu 11, 2009, 21:53:06 »
Näin ensiksi voisin sanoa että tykkään lukea enemmän ficcejä ja kirjoja joissa ei ole lainkaan paritusta. Tai että paritus on epäselvä, eli sitä ei selkeästi ilmoiteta mutta vihjeitä annetaan pitkin matkaa ja kemiaa löytyy. Esimerkiksi ficciosastolla harvemmin alan lukemaan tekstiä otsikossa ilmoitettavan paritukset perusteella (tosin joku aivan järkyttävä paritus voi karkoittaa). Lisäksi tuntuu, että monet yrittävät vain keksiä toinen toistaan oudompia parituksia (erilaisuudentavoittelua?). Komedioissa nämä Norriska/Lujahaka -paritukset voivat mennäkin, mutta ei missään vakavassa. Liian teennäisiä.

Kyllä syvät ystävyyssuhteet ovat huomattavasti mielenkiintoisempia kuin paritukset tai romantiikka (lähinnä ihiiisöpösöpöfluffi), ja pidänkin tällaisista tarinoista enemmän. Ja monet menevät pilaamaan tällaisia ystävyyksiä parittamalla, tästä hyvänä esimerkkinä TSH:n Frodo/Sam -ficit. (Tai sitten minä olen vain ainoa, joka ei halunnutkaan löytää heidän väliltään mitään muuta, sillä se ystävyys oli sellaisenaan kaunista.)

Noh, kyllähän monet paritukset silti hienojakin ovat. :) Suosikkini lienee kuitenkin Voldemort/Bellatrix sellaisena, kuin itse ajattelen heidän suhteensa. Bella nyt ilmeisestikin rakastaa Voldemortia, ja kirjojenkin vihjeiden perusteella Voldemort tuntee edes jotain Bellaa kohtaan (ei rakkautta tietenkään, mutta jotain himoa). Ja sehän tästä suhteesta tekeekin niin ihanan, koska tämä ei ole selkeä paritus, vaan enemmänkin yksipuolista.

Siriuksen kelmificcien paritukset kaikkien kanssa ovat ihan kivoja. ;) Mutta Sirius/Harry on jotain ttrrrr... eijei, Sirius on Harrylle isähahmo, eikä sitä saa pilata. Sama koskee Fred/George tms. parituksia; en vain voi kuvitella veljeksiä toisilleen paritettuina. Sen sijaan Sirius/James -paritus saa silloin minulta kannatusta, jos sitä ei ole kirjoitettu huonosti tai jotenkin liian näkyvästi. Sirius ja James ovat kuin veljiä toisilleen (siis kuin, eivät kuitenkaan ole, ja tässä menee se hyvin sumea raja, mikä erottaa tämän parituksen suhtautumisestani F/G:hon). Ja voimakkaan ystävyyden sekä rakkauden rajat ovat häilyvät, mikä tekee tästä parituksesta kiinnostavan.

Rowlingin Severus/Lilystä pidän myös. Aika yllättävää, sillä tämä(kin) on epämääräinen, yksipuolinen ja siksi ihanan surullinen paritus. :) Kuten voi päätellä, minun suuria rakkauksiani ovat kaikki traagiset paritukset. Remus/Tonks on myös kiva, lähinnä siksi, että pidän kummastakin hahmosta sekä yhdessä että erikseen. Harry/Dracoa puolestaan en voi lukea vakavissani, hyvänä komediana kyllä käy. En vain voi kuvitella niitä kahta toisilleen - kyllähän siis viha ja rakkaus ovat toisinaan hyvinkin läheisiä tunteita, mutta ääh, silti. Minusta heidän välillään ei voi olla muuta kuin enintään sitä viileää kunnioitusta, mikä epilogissa ilmeni. En ole koskaan pitänyt myöskään Harry/Ginny -parituksesta, sillä kuvittelen Ginnyn yhä vain sinä pikkutyttönä, jonka Harry pelasti Salaisuuksien kammiosta.

Ah niin, Luciushan nyt tietysti pariutuu kenelle tahansa karismansa ansiosta. ;) Lucius/Narcissa on suloinen, enkä halua kuvitella heitä pettämässä toisiaan. Se rikkoisi liikaa Malfoyn perhettä. Kuitenkin, aikana ennen heidän avioliittoaan vaikkapa Lucius/Bellatrix kelpaa hyvin. Pahikset ovat yleensäkin ottaen huomattavasti kiinnostavampia hahmoja. Pidän myös enemmän aikuisten välisistä parituksista, teinien suhteet kun yleensä oikeassa elämässäkin ovat kömpelömpiä.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 15, 2009, 11:49:59 kirjoittanut Lilthy »
Menestykseen on kaksi sääntöä:
1) Älä koskaan paljasta kaikkea.

Poissa Joshu

 • Vuotislainen
Vs: Paritukset
« Vastaus #101 : Helmikuu 12, 2009, 17:21:29 »
Taidan erottua sikäli joukosta, että itse suosin slashia, enkä lue juuri ollenkaan hettiä. Hettiä luen vain jos sitä sattuu olemaan slash-ficeissä, muuten kierrän hetin. Hettiä luen yleensä vain pienillä ratingeilla (s - k-13), mutta jotenkin ajatus seksiä sisältävästä het-tekstistä kuvottaa, vaikka olenkin itse hetero. Slashiakin luen yleensä vain k-15 ylöspäin.

Harry/Draco on paritus, jota olen lukenut eniten - yllätys yllätys kun sitä löytyy eniten. Tykkään kyllä ko. parituksesta niin huumori- kuin vakavapohjaisissa tarinoissa. Enemmän olen lukenut noita vakavia, koska henkilökohtaisesti pidän enemmän vakavasta tekstistä. Huonosti kirjoitettu H/D on kamalaa

Yksi suosikeistani on myös Sirius/Remus. Jotenkin ne kaksi vaan kuuluvat toisilleen ficci-maailmassa. Remusta en osaa kuvitella parittavani kellekään muulla (paitsi Tonksille) mutta Siriusta voisi parittaa Harrylle ja Jamesille. Myös Severus/Sirius on kiinnostavaa, mutta Severuksen pitää olla tässä alistettuna, muuten se tuntuu oudolta. Fluffi ei hirveästi toimi omasta mielestäni S/R ficeissä, niissä lukee aivan mielellään vakavaa ja synkkää tarinaa. Itse koen Siriuksen kuitenkin loppupeleissä synkäksi ihmiseksi.

Mutta kaikista suurin rakkauteni ei varmasti kuulu monen suosikeihin ja monet varmasti ajattelevat tästä parituksesta pitävien olevan hieman päästään sekaisin. Tämä paritus kantaa nimeä Lucius/Draco. Jokin tässä vaan saa minut innostumaan. Tykkään muutenkin lukea rankkaa tavaraa, joten L/D-ficci raiskauksella ja pakottamisella sekä ehkä jonkinasteisella bondagella on rakkautta. Insestiähän tämä on ja oikeassa elämässä se olisi mielestäni kuvottavaa, mutta ficit siitä aiheesta on aivan pelkkää ihanuutta.

Kirjoittelen tähän joskus lisää kun on enemmän aikaa~

Poissa nostalgie

 • Kaipuu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paritukset
« Vastaus #102 : Helmikuu 14, 2009, 18:38:11 »
Julkaisin täällä juuri one-shotin, jossa parituksena oli Lily/Sirius. Tiesin, ettei siitä kovinkaan moni tykkää, mutta aina kannatti kokeilla. Minä olen hulluna siihen paritukseen! Jotenkin pidän siitä, ettei tarvitse ajatella paria ikuisena, kestävänä ja täydellisenä (niin kuin James ja Lily) vaan jotenkin niin fiktiivisenä ja ohimenevänä. Muutenkin tykkään kirjoittaa asioista, jotka eivät ole ikuisia, vaan joista joudutaan vielä päästämään irti. Ikuisuus-käsite ei pure minuun millään tavalla. Varsinkin pelkkä seksisuhde Lilyn ja Siriuksen välillä on ihan mahtava aihe kirjoittaa.

No, voin kuitenkin sanoa, että legendaarinen James/Lily ei todellakaan ole huono, ehei. Kenties hieman liikaa käytetty, mutta silti se on maailman kaunein rakkaustarina! :) Tästä parituksesta menee kuitenkin heti maku, jos tekstissä kertaakaan käytetään lausetta: "Se on Evans sinulle, Potter!" Argh. Lily/James -paritus on mielestäni niin nätti ja jotenkin... tarkoituksenmukainen, ettei sitä tarvitse pilata mauttomuuksilla. On ihaninta lukea ja kirjoittaa sitä, kun Lilykin rakastaa Jamesia, ja sitä, kuinka kauniita he ihan oikeasti ovat yhdessä.

En ole koskaan ymmärtänyt, enkä tule koskaan ymmärtämäänkään näitä älyttömiä: Dumbledore/Dobby, Severus/Winky, Harry/Murjottava Myrtti, Ron/Herra Dursley... Ihan oikeasti, kuka haluaa kirjoittaa jostain noista? Okei, huumorimielessä ehkä aika moni, mutta itseäni ei naurata yhtään. Ehkä olen niin pirun masentunutteinigoottiranteetaukiangst -tyyppi etten jaksa nauraa tuollaisille jutuille. Ihan oksettaa lukea jotain Severus/karttakeppi -juttuja. Lisäksikään en pidä samaa sukupuolta käsittävistä parituksista. En todellakaan kammoa millään tavalla homoja tai lesboja, ehei - ei minulla ole mitään asiaa vastaan, mutta itse taidan olla niin perushetero tyyppi, että heteroparitus tuntuu kaikkein omimmalta. Kaikkein inhottavinta on lempihahmoni Siriuksen käyttämistä homoparituksissa: Siriuksen kuuluu olla hetero minun ajatuksissani. (Eikä tarvitse nyt nostaa haloota, tämä on täysin minun mielipiteeni, ja kunnioitan sekä tätä omaani, että myös kaikkien muiden eriäviä mielipiteitä.) Varsinkin joku Sirius/James... uh. Heidän veljesrakkautensa on niin rehellistä ja hienoa, etten koskaan menisi sotkemaan sitä mihinkään muuhun.

Siriuksesta jatkaen, hänen onnettomasta rakkauselämästään on myös nautinnollista kirjoittaa. Mikä minulla on, etten koskaan osaa kirjoittaa onnea hänen rakkauselämälleen? Ehkä tulen mustasukkaiseksi, jos kirjoitan hänelle onnellisen parisuhteen. :D Se vaan on ihaninta niin, että Sirius/joku naikkonen, joiden suhde ei koskaan tule toimimaan kunnolla. Sirius on minun silmissäni ikuinen poikamies.

Mitäs muuta. Jos en kirjoita ficejä, kirjoitan yleensä juttuja, joissa paritus on jotenkin hyvin vaikea. Vaikeus taitaa olla pinttynyt minuun. Vaikeutta, ryppyjä ja kaikkea vastaavaa on ihanaa kirjoittaa rakkauteen, koska se kuuluu niin arkipäiväisesti siihen. Myös pelkkiä seksisuhde-parituksia on rentouttava kirjoittaa, koska ei tarvitse lätistä tunteista tai mustasukkaisuudesta.
cheri

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #103 : Maaliskuu 02, 2009, 03:16:44 »
Lily/Severus

Poika ihastuu kilttiin naapurintyttöön ja katsoo sitä salaa. Poika kertoo tytölle taioista ja kaikesta. Poika ja tyttö menevät yhdessä kouluun ja joutuvatkin heti erilleen. Poika joutuu pahaan seuraan ja muuttuu toisenlaiseksi kuin millaisena tyttö hänet joskus tunsi. Poika sanoo tytölle pahasti, eikä tyttö anna anteeksi. Tyttö rakastuu pojan viholliseen. Poika tietämättään tappaa tytön ja tämän rakkaan, eikä anna itselleen anteeksi. Poika rakastaa tyttöä aina.

Vuosisadan rakkaustarina rikollisen paljon yksinkertaistettuna.

Minusta se on myös paritus, joka ei syystä tai toisesta milloinkaan tulisi saamaan yksiselitteisen onnellista loppua. Vaikka kaikki tehtäisiin toisin, jotain jäisi aina puuttumaan. He ovat täydellinen pari siksi, että eivät voi olla yhdessä. Menetetty rakkaus on aina taianomaisempaa kuin arkipäiväinen kiistely tiskeistä.

Bellatrix/Voldemort

Yksipuolinen hullaantuminen. Voldemortilla saattoi olla jotain ihmismäisiä tunteita Bellaa kohtaan, mutta hän ei itse tunnistaisi niitä. Taas paritus, mikä ei ikinä tulisi toimimaan. Tykkään tällaisesta. Jostain syystä heistä tulee mieleen Austin Powersin Dr. Evil ja rääkyvä Frau, mutta kun se mielikuva on saatu häädettyä... Kiva pari. Eivät sovi yhteen sitten millään.

Luna/Harry

Luna ja Harry olivat molemmat kuin irrallaan muista, ja näyttivät ymmärtävän toisiaan. Voisi toimia, ja kaikkien ihmisiä toisiaan kohden vetävien magneettisten voimien mukaan toimisikin upeasti... Voin vaikka vannoa, että Luna olisi pitänyt niin kummasta nimestä kuin Albus Severus enemmän kuin Ginny, ja antanut sen mielellään pojalleen tai vaikka lemmikkimötkösiialleen ilman riitoja.

Hermione/Fenrir

Hermionellakin on taipumus nähdä hyvää kaikissa-- En löydä tästä kummempaa järkeä itsekään, joten jätän tämän parin tähän ja teeskentelen, ettei mitään tapahtunut. Mutisen vain, että en ole löytänyt yhtään hyvää/edes joissain määrin uskottavaa ficciä tällä parituksella.


Minulle parituksen ei tarvitse olla ficissä ollenkaan keskeisessä osassa, ja luen mielelläni tyylillisesti upeita, parituksettomia ficcejä (kuten tämä).

/ Offia, mutta minun on pakko mainita yksi aikojen suosikkipareistani. Davy Jones/Tia Dalma(Calypso) PotCsta. :)

Sister Of Charity

 • Ankeuttaja
Vs: Paritukset
« Vastaus #104 : Maaliskuu 10, 2009, 17:02:53 »
Mä en ole kovinkaan innostunut kirjojen aikaan sijoittuvaan fanfictioniin vaan paljon mieluummin luen (ja kirjoitan) kelmificcejä. Ennen olin ehdoton Sirius/Remus fani, ja osittain olen edelleenkin. Kyseinen paritus vaan on niin käytetty että hyviä tai massasta eroavia ficcejä on uskomattoman hankala löytää. Suosikeikseni ovatkin nyt nousseet Sirius/James ja insestiparitus Sirius/Regulus jota en kerta kaikkiaan voi vastustaa.
Myös paritukset kuten Lucius/Regulus, Lucius/Sirius ja Kalkaros/Regulus kolahtavat. Itse asiassa lähes kaikki slashparitukset joissa toisena osapuolena on Regulus tai Lucius maistuvat kyllä.

Poissa Lusitania

 • Paluumuuttaja
 • Vuotislainen
 • So you screwed up
Vs: Paritukset
« Vastaus #105 : Toukokuu 01, 2009, 01:19:19 »
Mietin pitkään ja hartaasti, mitä paritusta kannattaisin eniten. Olen alun alkujaan tyytynyt turvallisesti Remus/Siriukseen, mutta nyt pitää olla jo tosi hyvä ficci, että jaksaa kiinnittää huomiota. Pitää löytyä jotakin uutta.
Yleisesti vihaan Harrya ficeissä, ja H/D:lle en ole koskaan lämmennyt...

Tulin huomanneeksi, ettei tuossa aloitusviestissä mainittu laisinkaan Hermione/Fred paritusta. Mielestäni tämä on varsin herkullinen yhdistelmä, ja kirjoissa on monia tälle paritukselle "suotavia tilanteita". Tykkään näiden kahden välisestä vaaran tunteesta, ja siitä erilaisuudesta, joka hahmojen välillä vallitsee. Fred on ihana, ja Hermione sopii hänelle paremmin, kuin kukaan muu kirjan tytöistä. Toki Fred/George on myös hyvä paritus, mutta ficin pitää olla todella hyvin kirjoitettu, että kyseisen parituksen sietää.

Tonks/Sirius on sellainen paritus, johon olen harvoin törmännyt, mutta jota on aina yhtä kiva lukea. Hahmot ovat rakastettavia ja omaperäisiä, ja heistä saa tuotua esille vaikka mitä. Sirius on särkynyt ja Tonks on nuori ja omalla räiskyvällä tavallaan hurmaava. Olisin toivonut kirjan valottavan enemmän näiden kahden välistä suhdetta. Niin ei kuitenkaan käynyt, mutta ficeissä kaikki on mahdollista, eikö?

Hermione/Fred & Tonks/Sirius, siinä on kaksi kutkuttavaa paritusta!
Help will always be given at Hogwarts to those who ask for it.

Poissa Raimei

 • Ms. Stalker
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paritukset
« Vastaus #106 : Syyskuu 18, 2009, 14:14:26 »
Mä en oo IKINÄ tykänny ollenkaan millonkaan koskaan Harry/Draco parituksesta. :S He eivät vaan sovi toisilleen. Niitä kyllä näkee niin
usein, että muiden mielestä varmasti sopii.. :) Mutta... Yäh! En tykkää, en ollenkaan. Myös Sirius/Remus paritus on aika iljettävä minun mielestä. Tai.. Nyt mä oon ehkä pikkasen alkanut tykätä siitä. Ei se vaan minun aivoihin mahdu, että he olisivat pari :)

Mutta sitten näitä parituksia, joista tykkään.. No tietysti nämä tyypilliset Ron/Hermy ja Harry/Ginny.. Mutta Hermione/Pansy. <3 Pahis ja lukutoukka. >:) Draco/Hermionekin ovat ihana pari! Draco kun aina haukkuu Hermionea ja sitten ovatkin (salaa) yhdessä! <33 Ihanaa!
Älä minua katso, en minä mitään sanonut!

Poissa Ryminä

 • Kuutamomussukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paritukset
« Vastaus #107 : Lokakuu 23, 2009, 14:38:24 »
Minulle on jostain syystä tullut joku addiktio slashiin:D
Tuntuu, että suurin osa on Remus/Sirius -paritukselle ja aika paljon myös Remus/Severus. Sitten on jopa yksi parituksella Draco/Ron (älkää kysykö, mistä sain sen päähäni). Myös yksi Severus/Sirius löytyy.
Ja joitan lyhykäisiä het-parituksia.

R/S addiktiosta kertoo sekin, että ficcejä on kokonaisuudessaan arkistoituna noin 25 ja niistä vaan 9 on muuta kuin R/S (joo, pitäkää minua ihan vapaasti hurahtaneena:))

Poissa Neithan

 • Vuotislainen
Vs: Paritukset
« Vastaus #108 : Lokakuu 30, 2009, 08:49:44 »
Ehdoton lempiparitukseni on Harry/Voldemort. En ole koskaan lukenut mitään parempaa kuin sellaisia tekstejä joissa tämä paritus on mukana. Tosin Harryn pitää olla vahvasti Paha!Harry eikä mikään Dumbledoren sylikoira. Itse pidän ficeistä, jossa Dumbledore on vahvasti manipuloiva ääliö, joka lopulta kohtaa herkullisen loppunsa sankaripojan käsittelyssä. Myös HPTR paritus on aivan mainio, vaikka ficit jossa Tom kääntää selkänsä vanhemmalle itselleen saa kylmät väreet juoksemaan selkääni pitkin. Poikkeusta ei tule siihen, että Harryn pitää olla Dark! sekä tietenkin pimeyden lordin Vertainen. Mikä onkaan parempaa kuin kaksi hullua, julmaa, toistaan rakastavaa pimeyden lordia?

Lucius/Severus on pirullisen herkullinen, varsinkin kun aina niin lipevä ja sarkastinen Severus on Lucius Malfoyn kylmän katseen alla. Severus ei hahmona tai parituksien osapuolena ole koskaan erityisesti kiehtonut minua (hankala päästä yli siitä faktasta kummalle puolelle hän oli lojaali - ja mistä syystä!) mutta Lucius on niin sulavan mainio näissä ficeissä, että pakko Sevkin on hyväksyä. Pidempiä ficcejä en luultavasti jaksaisi lukea, mutta pariosaiset korkeamman ikärajan ficit kelpaavat kyllä.

Het-parituksista ykköseksi nousee varmaan angstinen Lily/Severus jossa onnellista loppua ei ole.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 03, 2010, 23:35:10 kirjoittanut Mortti »

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Paritukset
« Vastaus #109 : Helmikuu 26, 2010, 18:20:02 »
Ficcejä tulee itse luettua hyvin monenlaisilla parituksilla (jotkut tosin hyppään suosiolla yli) mutta kun kirjoitan itse ficcejä, niin kyseessä on silloin het tai paritukseton. Tykkään vain mieluummin kirjoittaa niitä, ei sille pätevää perustelua ole.

Pidän hyvin monista parituksista, niin niistä "oikeista" kuin joistakin omalaatuisemmistakin. Jotkut taas ovat täysin ajatuksiani vastaan, mutta lukemalla tottuu. x)

Suosikikseni nousee kuitenkin Severus/Lily. Siitä parituksesta löytyy monia ulottuvuuksia, mutta erityisesti mieleen jää se surullinen, koskettava, traaginen tunnelma, joka toistuu lähes jokaisessa heistä kertovassa ficissä. Surulliset loput ovat jotenkin erityisen mieleenpainuvia.

-Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 28, 2010, 22:39:04 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #110 : Joulukuu 29, 2010, 15:16:53 »
Tykkään lukea ficcejä joissa on parituksia, mutta yleensä luen vain sellaisia joissa on mieleiseni paritus. Tässä vähän lemppareitani:

Luna/Draco En tiedä, onko näitä ficcejä paljon, mutta paritus on mielenkiintoinen. Vaikka Luna onkin vähän hassu unelmoija, voin kuvitella hänet Dracolle.

Rose/Scorpius Taas aivan ihana paritus, niin erilaisia mutta ihania. Ja koska heistä ei ole kirjoitettu paljon kirjoissa, voi heitä vähän muokata mielensä mukaan.

Angelina/George He ovat mielestäni suloinen pari. Angelina sopii täydellisesti Georgelle. (Kirjoitan muuten ficciä jossa nämä kaksi seikkailevat)

En yleensä lue slashia koska en pidä siitä kamalasti, mutta joskus on pakko lukea, parituksen perusteella. Lempislashparitukset olisi:

Harry/Draco En ennen tykännyt tästä parituksesta kauheasti, mutta luettuani joitain hyviä ficcejä muutin mieltäni ja sain paremman kuvan näistä kahdesta.

Lucius/Severus Siinäpä vasta jännä paritus, tällaisia tykkäisin lukea :)


Taidanpa tästä mennä lukemaan ficcejä...
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det

Poissa Yumisa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #111 : Tammikuu 03, 2011, 20:21:26 »
Lempiparitukseni ompi:

Harry/Draco - En voi mitenkän kyllästyä tähän pariin <3 Suurin osa luetuistani ficeistä on koostonut näiden kahden parituksesta :D

James/Sirius - Nämä ovat minusta söpö pari. Vaikka yleensä en tykkää siitä että bestikset rakastuvat toisiinsa tarinoissa (Sama asia kuin Harry rakastuisi Roniin .. En voi sietää tätä paritusta. Anteeksipyyntöni tämän parituksen fanittajille) niin silti tämä pari on hellyyttävä <3

Severus/Lily - Tämä pari on minusta kaikista surullisin kun ottaa huomioon Severuksen suurimman salaisuuden paljastumisen. Oli hyvin väärin, että Severus menetti kaikista maailman tärkeimmän asian mitä hän pystyi ikinä rakastamaan.

Inhokkiparitukseen kuuluu Draco/Lucius, Fred/George eli toisinsanoen "perherakkaus" (Mistähän tuon sanan repäsin .. ). Myös inhoan Harry/Hermione ja kuten aiemmin mainitsin Harry/Ron.

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #112 : Tammikuu 05, 2011, 22:09:21 »
Olen melko nirso paritusteni kanssa, ja vielä nirsompi fikkien kanssa. Joskus paritus kyllä kelpaa, mutta fikin tyyli on aivan väärä. Itse asiassa periaatteessa kelpaa mikä vain todella hyvin kirjoitettu paritus, mutta onhan minulla ne tietyt, joita ajatudun otsikon perusteella lukemaan (ja nirsouttani monesti pettymään).

Albus Dumbledore/Gellert Grindelwald. Tästä parituksesta saa irti vaikka ja mitä niin yksi- kuin molemminpuolisenakin, nimenomaan tunnepuolella. Korkean ikärajan A/G:sta en juuri perusta, enkä silkasta fluffista. Enemmän pidän sellaisista A/G-fikeistä, joissa huomioidaan olosuhteet, yritetään ymmärtää molempia hahmoja eikä edetä liian nopeasti tai yksinkertaisteta asioita turhaan. Draamaa! Sitä tämä pari kaipaa! Ristiriitoja ja väärinkäsitysten vaaroja, jopa suoranaisia valheita. Oliko Gellert pohjimmiltaan hyvä ihminen, jonka valta vain sokaisi? Oliko hänellä romanttisia tunteita Albusta kohtaan? Jos ei, olisiko hän teeskennellyt rakkautta saadakseen enemmän valtaa Albukseen ja pitääkseen tämän puolellaan? Jos hänellä taas oli tunteita, miten se vaikutti hänen myöhempään elämäänsä? Tunnustiko kumpikaan sitä koskaan, vai tyytyivätkö he nauttimaan älykkyyden ja yhteisen tavoitteen antamasta tasavertaisuuden tunteesta? Tälle parille on vaikka kuinka paljon materiaalia, että siitä voi oikeastaan kirjoittaa hienon fikin ilman ainuttakaan "Minä rakastan sinua" -replaa. Turhauttavan usein vain törmään niihin yksinkertaistettuihin söpöilyihin.

James/Sirius. Eräs kaverini väittää, että tämä on ensimmäinen HP-paritus (niin kaanonista kuin ulkoakin) jota muistaa minun shipanneen, ja jos ei jo Azkabanin vangista niin vähintään Feeniksin killasta asti tämä paritus on ollut melkein henkilökohtaista kaanoniani. Taas kerran, en tykkää fluffysta, ellei se ole semmoista kivan kepeähköä ystävyyden ja romanssin rajamailla -tavaraa, josta on vaikea hahmojen itsekään tietää missä mennään. Siitä tykkään. Siitä, että häilytään suhteen rajalla. Tai kokeillaan - Sirius ja James eivät kumpikaan olleet mitään pyhäkoulupoikia nuoruudessaan ja saattoivat hyvinkin kokeilla yhtä sun toista. Kuulun siihen kuppikuntaan, joka näkee kirjoissa tähän pariin paljon enemmän viittauksia kuin Sirius/Remukseen, jota en oikein tahdo kirveelläkään ymmärtää. Vähintään Siriuksen tunteet Jamesia kohtaan olivat elämänkumppanitasoa ihan riippumatta siitä tunsiko hän Jamesiin myös seksuaalista vetoa, mitä en pidä mahdottomuutena. Jamesin mukana hänen elämästään lohkesi niin iso lovi, etten usko Azkabanin olleen mikään välttämättömyys Siriuksen hulluuteen ajamiseen (vaikka se kyllä auttoi). Jamesin puoli tarinasta antaa sitäkin enemmän tulkinnanvaraa, kun tosiasia on, että hän jallitti Lilya vuosikausia kunnes lopulta nai tämän. En silti pidä molemminpuolistakaan J/S:ää mahdottomana. Vaikka olen tämän kelmiparituksen puolella henkeen ja vereen, löydän siitä silti valitettavan harvoin todella hyviä fikkejä.

Bartemius Kyyry junior/Regulus Musta voitti minut puolelleen kun joskus luin jonkun kyseisellä parituksella olevan synkähkön one-shotin täällä Vuotiksessal. En valitettavasti muista kyseisestä fikistä muuten hölkäsen pölähtävää, mutta se vakuutti minut, että tämä paritus käy järkeen. Nykyisin vähintäänkin uskon, että Regulus ja Barty ainakin tunsivat toisensa. He olivat suunnilleen samanikäisiä (eroa muistaakseni vuosi) ja molemmat kallellaan Kuolonsyöjiin päin. Ehkäpä juuri Regulus lopullisesti toi Bartyn Kuolonsyöjien maailmaan? Tässäkin on sellainen pari, josta kyllä repii vaikka mitä kun oikein alkuun pääsee.

Lily/Severus. Totta kai. Varmaankin hienoin rakkaustarina, jota Rowling itse asiassa kuvaili kirjoissa.
Lainaus käyttäjältä: Yumisa
Tämä pari on minusta kaikista surullisin kun ottaa huomioon Severuksen suurimman salaisuuden paljastumisen. Oli hyvin väärin, että Severus menetti kaikista maailman tärkeimmän asian mitä hän pystyi ikinä rakastamaan.
Tämä oli hyvin tiivistetty. Severuksella ei ehkä ikinä ollut turhan paljon rakkautta ja hyvää tahtoa jaella, mikä on ymmärrettävää huomioiden tilanteen kotona ja myöhemmin se, millaiseen seuraan hän väkisinkin Luihuisen tuvassa ajautui... Ja olihan hänellä viehtymyksensä pimeyden voimiin, mikä sekin on minusta ymmärrettävää - hän oli taitava velho ja pimeät taiat antoivat hänelle edes jonkinlaista valtaa puolustautua kiusaajiltaan ja hallita edes jotain osaa elämästään. Mutta Lily taisi olla ainut, johon hän uskalsi luottaa ja johon soi itsensä kiintyä. Tarinan draamaa lisää sekin, että Severus olisi saattanut päästä yli Lilysta, jos olisi koskaan käsitellyt asian kunnolla ennen kuin meni epähuomiossa tapattamaan rakkaansa. Severuksen koko elämää leimaa epävarmuus

Minusta olisi ollut mielenkiintoista, josko Lily/James olisi jatkunut niin kauniina, rohkeana ja täydellisenä parina kahdenkymmenen avioliittovuoden jälkeen... Tykkään lukea tätä paritusta, jos se ei ole se sama vanha, vaan jotain tuoretta näkökulmaa.

Lucius/Narcissa on meni todella kiintoisaksi Deathly Hallowsin jälkeen. Ihan selvästi Malfoyt ovat perhekeskeisempiä kuin antavat normaalioloissa olettaa. Näen heidän liittonsa edelleen järjestettynä, alkuperäisenä syynä enemmän veren puhtaus ja mammona kuin rakkaus, mutta toimivana. Kumpikaan puolisoista ei voi olla läpimätä, jos he kykenevät kasvamaan kiinni toisiinsa ja poikaansa. DH vei myös vähäisetkin sympatiani Malfoy-insestiin, ja sen jälkeen olen melko haluton uskomaan sitäkään, että Lucius olisi kurittanut poikaansa väkivallalla - sellainen olisi Luciukselle aivan liian tyylitöntä.

Pari paritusta, joita en lainkaan tajua, ovat jo mainittu Remus/Sirius ja Remus/Tonks. Yhteinen joululahja ei saa minua vakuuttumaan ensimmäisestä ottaen huomioon, että Siriuksen mahdollisuudet tehdä omia jouluostoksia ihmisten ilmoilla olivat melko heikot. Remus/Tonks taas on epäilenmättä kaanonia, mutta minulle jotain käsittämätöntä - mistä se tuli? Seiskakirja antaa hetken olettaa, että jutussa on jotain järkeä, nimittäin se, että Remus oli vakavissaan jättämässä raskaana olevan Tonksin muiden huomaan lähteäkseen Harryn avuksi pelastamaan maailmaa, antoi sellaisen kuva, että hänet oli alun perinkin painostettu suhteeseen, että hän oli vain ollut liian kiltti sanoakseen ei Tonksille ja katui sitä, koska ei todella rakastanut häntä. Kyllähän Remus lopulta kantoi vastuunsa, mutta minusta koko paritus vaikutti niin tuulesta temmatulta että en olisi uskonut liiton kestävän, jos kumpikaan puolisoista olisi elänyt tarpeeksi kauan palatakseen arkeen. Tuollaisena minä parituksen näen ja olisin pitänyt siitä huomattavasti enemmän, jos Rowling näyttäisi tarkoittaneen sen niin.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Nebulae

 • Kuuhullu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Paritukset
« Vastaus #113 : Syyskuu 07, 2011, 11:33:52 »
Kirjoittelin vastaavasta aiheesta joku viikko sitten toiseen topiciin, mutta kirjoitetaan nyt kuitenkin tännekin, jos saisin hieman erilaista näkökulmaa. Saadan myös hyvä vanha ketju kaivettua naftaliinista.

Olen suuri slashin ystävä. Voisi sanoa että olen siihen (ollut) erittäin pahasti koukussakin. Itseni määrittelisin ihan heteroksi vaikka slashista tykkäänkin. Jostain syystä vaan en halua lukea mitään yksityiskohtaisia het-juttuja. Femmeäkään en ole lukenut oikeastaan yhtään. Slash vaan on se minun juttuni. On jännä miten mielipide slashista jakautuu hyvin voimakkaasti niin että sitä joko vihaa tai rakastaa. Harva suhtautuu slashiin miedon välinpitämättömästi.

Slashia on tullut luettua sen verran paljon että hyvin harva ficci saa aikaan inhoreaktion. Lähinnä yltiösöpöily tai erittäin pahat OOC-tapaukset saa minut lopettamaan lukemisen. Esim. insesti menee oikein hyvin, samoin kaikenlaiset BDSM-tarinat myös. Kai olen sen verran pervo ihminen että tavalliset romantiikkaficit eivät vaan enää oikein sytytä, elleivät ole erityisen hyvin kirjoitettu.... No, on minullakin sentään rajani. Esim Harry/Dumbledore, Dobby/Ron, Hagrid/Voro-tyyliset paritukset kierrän kaukaa. Malepreggiä voin lukea vaikka se ei suosikkeihin kuulukaan. Jotenkin aina vaan biologiset tosiasiat pilaavat lukukokemukseni. Muutenkin malepreggiä on käytetty valitettavan usein väärin ja liian kevyesti. Monessa ficissä velhot saavat lapsia keskenään ihan tuosta vaan yhden taikajuoman vetäisemällä. Ei toimi, sorge.

Suosikkiparitukseni ovat Harry/Draco ja Harry/Severus. HP/DM on mielestäni herkullinen paritus koska näiden poikien välillä on käsinkosketeltavaa kipinää. Olen lukenut monia aivan loistavia ficcejä tällä parituksella. Se on myös suosikkini omissa ficeissäni. Omat Harry/Draco-pöytälaatikkoficcini ovat käytännössä aina varsin angst-painotteisia. Fluff menee käytännössä vain jos luen jotain huumorificciä. Harry ja Draco eivät mielestäni vain mitenkään ole persoonia jotka puhuisivat pehmoisia ja kävisivät romanttisilla kuutamoretkillä käsi kädessä. (Sivuhuomautuksena sen verran että kirjoitan ja luen Harry/Dracoa käytännössä vain englanniksi. Se ei vain istu oikein suomeksi mielestäni. Sama Harry/Severuksen kanssa)

Harry/Severus on sellainen paritus johon suhtauduin aluksi hieman varauksella. Pian kuitenkin huomasin tämän parituksen loistavuuden. Toimii erityisesti niin että Severus on ikään kuin Harryn mentori, eli heidän suhteensä ei ole aivan tasa-arvoinen. Harry ja Severus pystyvät mielestäni kaikista HP-hahmoista parhaiten samaistumaan toiseen ja hänen kokemuksiinsa. Severus on nimenomaan se henkilö johon Harry voi turvautua sodan ja Voldemortin aiheuttamassa ahdistuksessa. Yleensä luen sellaisia ficcejä joissa Harry on kuudennella tai seitsemännellä luokalla, eli sellaiset joissa Harry on jotain 13 v. ei ole ihan minun juttuni, vaikka jokunen sellainenkin on tullut luettua.
Jostain syystä olen aivan ihastunut sellaisiin tarinoihin joissa Harry on jollakin tapaa Severuksen "orja", oli kyse sitten ihan slave-ficistä tai S/M-jutuista. Niissä vaan on minusta usein saatu hienosti kuvattua Severuksen pehmeämpää puolta joka ei muuten oikein tule esille. Eli tarkennuksena siis että ei mitään sellaisia ficcejä minulle missä Severus hyväksikäyttää tai pahoinpitelee Harrya. Harryn pitää olla omasta tahdostaan alistunut jotta homma toimii.

Jostakin kumman syystä en ole itse saanut vielä kirjoitettua yhtäkään Harry/Severus-ficciä. Ne jotenkin aina lipsahtavat sellaisiksi että paritankin Severuksen jonkin ikioman hahmon kanssa....joka yleensä on vieläpä nainen! Outoa, todellakin, kun ottaa huomioon sen etten lue hettiä ollenkaan. =P Ehkäpä syynä tähän on se, että yksikään HP-kirjojen naispuolinen henkilö ei ole tarpeeksi kiva ja kiinnostava jotta jaksaisin lukea hettiä. Poikkeuksena ehkä Ginny joka sopii hyvin Ginny/Draco-huumorificceihin.

Muita suosimiani slash-parituksia ovat Fred/George, (Twincest on hot, sanoi kuka mitä vaan!) sekä Sirius/Remus ja Severus/Remus. Kaksoset vain sopivat niin täydellisesti toisilleen että en osaa kuvitella heitä muiden kanssa. Sirre + Remppu on aika söpö, kunhan ei mene miksikään sokerihuttu-fluffiksi. Itse ajattelen sen niin että Sirre ja Remus olisivat menneet yhteen vasta aikuisina kun he tapaavat uudelleen Siriuksen päästyä Azkabanista, ja molemmilla on omat henkiset (ja ulkoiset) arvet mitä elämä heille on jättänyt. He sitten lähenisivät toisiaan siksi koska ovat mitä on jäljellä Kelmeistä. Mutta ei siis Kelmien nuoruusiän slashia minulle, vaan ihan aikuisiän.
Severus ja Remus on mielenkiintoinen, koska molemmat ovat eräänlaisia "hylkiöitä", yhteiskunnan ylenkatsomia ihmisiä jotka molemmat ovat kärsineet sodassa suuresti. Lisäksi Remuksen asema Siriuksen ja Jamesin parhaana kaverina tuo sopivaa jännitettä Sevvien ja Rempun suhteeseen.

Jos olen sopivan kierolla tuulella niin Lucius/Draco-paritus on oikein herkullinen, mutta lähinnä kuitenkin sivuparituksena. Myös Lucius/Severus toimii. Ai niin, meinasi unohtua Harry/Tom-paritus. Luin erään loistavan ficin jossa oli Harry/Tom/Severus, se sai minut shippaamaan tätä yhdistelmaa. Ja Tomin pitää nimenomaan olla "vanhassa kropassaan", ei missään nimessä Voldemortina. En halua lukea minkään käärmenaaman touhuista, hyh....

Slashista on sanottava sen verran että jos samassa ficissä on liian monta slash-paria niin alkaa mennä yli, ihan vain siksi että on epäuskottavaa että ykskaks puolet kirjojen ydinhenkilöistä olisikin homoja/bissejä. Yksi tai kaksi paria on se paras määrä, silloin tarina on ainakin siltä osin uskottava.

Moni tuntuu shippaavan Kelmien aikaisia pareja kuten Lily/Jamesia. Itse en vaan saa millään mitään otetta tähän paritukseen. Näistä hahmoista kun ei ole kerrottu kirjoissa juuri mitään joten minun on vaikea suhtautua niihin edes potentiaalisina ficcihahmoina. Lily/Severuskaan ei toimi. Kirjoja lukiessanikin itsepintaisesti kuvittelen Severuksen ja Lilyn välillä olleen pelkkää platonista, joskin erittäin syvää ystävyyttä, ei mitään romansseja.
"Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?"
-Albus Dumbledore

Poissa Ridiculous

 • kirsikankivi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ScarletHolly34
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #114 : Lokakuu 28, 2011, 21:36:10 »
Vannoutuneena slash-fanina multa löytyy oikeastaan pelkkiä slash-lemppareita :D Ja siis nythän on niin, että vaikka shippaankin joitain parituksia, niin en välttämättä lue niitä, joten listataanpa ensimmäisenä ne luettavat :D ihan ensimmäinen ficci, jonka luin taisikin olla Sirius/Remus ja siitä se ajatus sitten lähti ;> Harry/Draco on ehdottomasti kärjessä, kenties jopa ihan ykköspaikalla :D lisäksi Harry/Tom on tavallaan kiintoisa, mutta enemmän sitä sorttia luen, jossa Harry ajankääntimen avulla päätyy viitisen kymmentä vuotta taaksepäin tms. sitten het-parituksista ykkösenä on Severus/Lily.

Sitten niitä muuten vain. Ron/Hermione, Luna/Neville, Albus/Gellert, Harry/Cedric, Harry/Ron. Noista ei oikein voi sanoa, että minkä takia juuri kyseisistä parituksista tykkään (: ja etenkin Harry/Cedric ja Harry/Ron tulee mieleen vain kirjoja lukiessa :D etten nyt niinkään kovasti niitä muuten fanita. 
He was rapidly becoming obsessed with Draco Malfoy.
Draco dormiens nunquam titillandus

Poissa annie lee

 • Haaveksiva puhpallero
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: GhostStone23429
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paritukset
« Vastaus #115 : Lokakuu 29, 2011, 14:37:52 »
Minä en ole koskaan ollut slashin ylin ystävä vaikka olenkin myös slashia lukenut.
Oma ehdoton lempparini on Harry/Hermione, jota myös mielelläni kirjoitan. Minusta he vain kuuluvat yhteen.
Toinen mielenkiintoinen paritus on Hermione/Draco, jota tykkään ainakin lukea. Tällainen nykypäivän Romeo&Julia, kielletty rakkaus ja sitä rataa...:)

Toisaalta mielestäni kirjojen paritukset ovat ihan ok, ne sopivat tarinaan! En siis näe mitään huonoa esim Harry/Ginny parituksessa.
-Missä on aarteesi, sielä on myös sydämesi.-

-Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema.-

Poissa mayday

 • Ryhmyn iskemä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LeviosaThestral23731
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #116 : Joulukuu 05, 2011, 15:19:31 »
Minäkään en erityisemmin pidä slashista, mutta en nää siinä mitään pahaakaan.
Eniten tekstejä tulee luettua Lucius / Narcissa- ja Voldemort / Bellatrix-parituksella. Ehdottomia inhokkeja on Draco / Hermione ja Severus / Hermione sekä kaikki ficit joissa Kelmejä paritetaan keskenään. Ajatus Dracosta ja _kuraverisestä_ ei vaan mun päässä toimi, ei ikinä. Hermionea yleensäkään en ikinä haluaisi parittaa kuin Ronin tai Harryn kanssa.
If you love me let me go
Back to that bar in Tokyo
Where the demons from my past
Leave me in peace

Poissa anji

 • 4. silopeikko
 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #117 : Helmikuu 16, 2012, 21:09:52 »
Pakko sanoa, että Ron/Luna forevah! Aivan ihana paritus, miulle ihan canonia, täydellinen pairing ainakin fluffyficceihin. Kaksikon kemiat toimivat vain niiin hyvin yhteen, kumpikaan ei ole turhan vakava tai hienotunteinen ja aah, en saa tästä järkevää sanaa aikaiseksi ♥

Luna-linjalla jatketaan, nimittäin Luna/Ginny on harvoja Ginnyn parituksia, joita en paheksu lainkaan. Ginnyn pippurinen suojeluasenne Lunaa kohtaan on herttaista ja kemiat toimii näilläkin, tosin ei niin hyvin ku aiemmin mainitsemassani R/L:ssä. Ihanaa angstia & romancea näistä ainakin saa keitettyä, ehkä fluff menee myös.

Hermione/Draco ehkä rankemmassa tekstissä (koska näiden BDSM on ehkä ainoa luonnolliselta tuntuva BDSM-pairing :P)

Cho/Parvati tai Cho/Marietta ovat femmefluffyn söpöläisparituksia - unohtamatta myöskään Lunaa joukosta.

Allekirjoitan maydayn mainitseman Luna/Nevillen myös todella söpönä hettinä, ja Nevillelle sopii tietysti myös aina avulias Hermione.

Ihania parituksia on tyyliin loputtomasti, voisin ihkuttaa tässä loppupäivän nimittäin myös Lavender/Fleuria, joka on kyllä aika rare mut sopii kummallekin hyvin. Angst, Romance & Drama näiden genreiksi kiitos! (Ja entä Fleur/Ginny? Mitä kateutta ja draamaa... :D)

Ehkä voisin lopettaa listailua tähän vaikka aina käveleekin vastaan mitä ihanimpia tekstejä (ja ajatuksia parituksista) <3__<3

Sen sijaan on sanottava, että trion tai kelmien välisiä suhteita oikeasti karsastan ihan toden teolla. Musta ystävyyteen ei pitäisi sekoittaa romantiikkaa, ei ainakaan näin vahvaan ystävyyteen.

~anji~

Poissa Nimue

 • broccoli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I’m collapsing in stellar clouds of gas.
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paritukset
« Vastaus #118 : Helmikuu 21, 2012, 15:05:17 »
Joskus tykkäsin hirveästi kirjojen parituksista, jotka sitten toistuivat myös omissa ficeissäni. Ginny/Harry ja Ron/Hermione olivat vakkariparitukset aina, koska ne nyt vaan olivat niin suloisia. Nykyään en kuitenkaan kovinkaan mielelläni lue noita kirjojen paritusficcejä, niin noh, H/G on alkanut tuntua siirappiselta ja ällöltä :D Tai no toisaalta, aikuisficit näistä ovat aika kivoja, mutta ne jotka sijoittuvat Tylypahka-aikoihin, eiiii.
Siksipä hoodee eli Harry/Draco is the way! Ällöfluff-söpöilyt menee joskus kun on sokerisella tuulella, mutta muuten angstiset ja silti pikkasen fluffiset ovat ah, hyvin kirjoitettu hoodee-angsti lämmittää mieltä :3 Ja jos nyt vakavasti (lol kuinka vakavasti tota paria nyt sitten pystyy ajattelemaan) ajattelee, musta tosta parista saa kaikista kiinnostavimmat juonet ja lisäksi mua jotenkin kiehtoo ajatus siitä, kuinka Dracon perhe on semmonen mikä on ja ja ja kaikki sosiaaliset suhteet sun muut... ai että! 8D
Kelmi-ficit ovat kanssa kivoja, slashilla tai ei. En tiä mikä tässä nyt on, kun tällä hetkellä heteroficit ei oikein jaksa kiinnostaa, joten James/Lily kuulostaa tylsältä omaan korvaani :D Lupin/Sirius on kaunis paritus! Se on vähän samankaltanen kuin Drarry eli kaikennäköisiä hauskoja ja kimurantteja juonia saa noista kahdesta. ;3
eli painunpas tästä takaisin ficci-osastolle >:3
"You being all mysterious with your - cheekbones and turning your collar up so you look cool."

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #119 : Kesäkuu 14, 2012, 22:03:43 »
Lainaus
Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Pakko puuttua tähän ^^ Minusta ylläoleva ei ole oikea tapa ilmaista mielipidettään, minä nimittäin ainakin hieman loukkaannuin F/G-shipperinä tästä. Eikö mukavampi tapa olisi ollut vaikka kertoa, ettei ymmärrä, miten joku saattaa parittaa Fredin ja Georgen toisilleen ja että pitää itse sitä outona eikä lukisi, vaikka eteen osuisikin. Kiroilu, vaikkakin tähtien avulla, loputon mollaaminen ja täysin suora tyrmäys eivät ole kivaa luettavaa. Antaa jokaisen tykätä mistä haluaa ja ilmaistaan mielipiteemme sivistyneesti, jooko?

Ihan nyt on vielä pakko palata tähän.. Mä olin muutama vuosi takaperin rakastunut T/B paritukseen (Tokio Hotel) siis siinä se kaksosparitus toimi (ainakin silloin) ja just Twc.ssä on se hienoa, et sen tutustumis vaiheen ja luottamus vaiheen voi hyppiä kätevästi yli. Kaksoset luottaa aina toisiinsa ainakin jonkin verran ja varsinkin identtiset on niin läheiset toisilleen, että kukaan ulkopuolinen ei voi tajuta sitä läheisyyttä ja sit vielä se et identtisil kaksosil varsinkin on omat yhteiset juttunsa ja monta kertaa asiat tehdään vahingossa yhtäaikaisesti. Twc on hienoa, kun paritus on oikea ja tarina osataan kirjoittaa oikein ;D.
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Ihmissusi

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #120 : Kesäkuu 26, 2012, 14:04:35 »
Ylleni on langetettu kirous koska minä en pidä Harry/Draco- parituksesta. Haluaisin pitää siitä mutten pidä ): Kaikkialla on H/D- ficcejä ja lähes kaikki tuntuvat pitävän tästä parituksesta. Kamalan outsider- olo D: :D

En myöskään innostu hirveästi kirjojen parituksista tai heteroparituksista. Pidän slashista ja erityisesti Harry/Severus, Remus/Severus ja Severus/Lucius- parituksilla :) Minusta heteroparitukset ovat.. öö tylsiä. En tiedä miksi, niissä vaan ei ole omasta mielestäni mitään ihmeellistä. Yritin kerran lukea Hermione/Severus- ficciä mutta se ei oikein luonnistunut :D

Lainaus
Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.
Oli ihan pakko puuttua tähän, anteeksi. Jokaisella on oikeus pitää mistä parituksesta tahansa. Ja tuo tuollainen haukkuminen on väärin ja tyhmää. Makuasioista on turha alkaa kiistellä!

Itse pidän Fred/George- parituksesta. Minusta on okei parittaa sisaruksia ja sellaiset ficit ovat hyvää luettavaa jos paritus on mieleeni ja se on kirjoitettu hienosti.

-ihmissusi-

Anteeksi hieman epämääräinen viestini :S

Poissa Queen

 • raivostuttavan positiivinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HeartBlade125
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #121 : Heinäkuu 10, 2012, 23:33:00 »
Äsken vielä ajattelin, että eihän mulla mitään suosikkiparitusta kai ole, mutta nyt kun miettii niin enhän mä lue melkein mitään muuta kuin H/D:tä. :'D Se on kai se vihamiesten välinen suhde mikä siinä pääasiassa viehättää. Välillä tuntuu, että Harry/Draco -ficit toistavat aika paljon itseään, mutta aina silloin tällöin löytyy todellisia helmiä. Parhaimmat ficit, joita olen lukenut, ovatkin nimenomaan tätä paritusta.

Jos en lue H/D:tä, luen todennäköisesti jotain muuta slash-paritusta. Jostain syystä olen mieltynyt Harry/Joku_Weasleysta -parituksiin ja niitä tuleekin luettua aika paljon. :> Harry/Ron toimii välillä todella hyvin, mutta myös esimerkiksi Harry/Charlie tai Harry/Bill ovat ihan kivaa luettavaa. ;) Harry/Ginny paritusta taas en voi sietää kirjoissa enkä ficeissä. Ei vain toimi. Ginny ei mielestäni sovi hetti-parituksiin yhtään. :D Esimerkiksi Ginny/Hermione taas toimii jo paljon paremmin ja myöskin Ginny/Luna. Harvemmin tulee otsikon perusteella avattua mitään Ginny-parituksellista ficiä, mutta monta kertaa olen positiivisesti yllättynyt, kun sivujuonena jonkun muun parituksen ficissä onkin ollut esim. Ginny/Luna.

Femmeä tulee luettua siis jonkin verran, mutta vähemmän kuin slashia. Mulla oikeastaan menee vähän kausittain nämä mieltymykset; saatan lukea pitkän aikaa pelkkää slashia (tai pelkkää H/D:tä...) ja sitten yhtäkkiä tulee totaalikyllästyminen ja alankin kuluttaa femmeä. Femme toimii myös jonkunlaisena "virkistyksenä" slashin seassa. :D Nyttemmin olen tykästynyt Lavender/Parvati paritukseen mikä toimii yllättävän hyvin. Yleensäkin pidän ficeistä, joissa paritetaan hyviä kavereita toiseilleen. :P Siksi myös Seamus/Dean on <3.

Hettiä en lue lähes lainkaan. Silloin tällöin tulee luettua joitain yksittäisiä Hermione/Ron ficejä ja joskus tuli luettua myös Dramionea, mitä en kyllä enää sulata kovinkaan hyvin. :'D Mutta yleensäkin täytyy olla todella hyvä ficci, että minut saa tykkäämään heteroparituksesta. En kyllä tiedä mistä se johtuu... :P Lily/James paritusta en siedä nykyään ollenkaan. Tuntuu, että kaikissa tuon parituksen ficeissä on se täsmälleen sama kulunut idea, eikä se jaksa enää ollenkaan innostaa.

Monet on puhuneet täällä esim. Lucius-parituksellisista ficeistä, mutta mun on pakko myöntää, etten ole lukenut yhtään ficiä, jossa olisi ollut kuolonsyöjä paritettuna jollekin. :D Jos ei siis lasketa Severusta, koska muutaman hyvän Severus/Hermione ficin olen kyllä lukenut... Ja yksittäisiä Severus/Luna ja Severus/Harry ficejä. :P Mutta jotenkin en vain ole yhtään edes kiinnostunut lukemaan mitään Bellatrix/Narcissa ficejä tai vaikka ihan Lucius/Narcissaa. Voihan niistä saada ihan hyviäkin ficejä, mutta en vain ikinä ole päätynyt lukemaan. :D Yksi paritus, mihin en ole uskaltanut kajota, vaikka sitä näkeekin yllättävän paljon, on Harry/Voldemort. Oikeesti... Sanoin tuolla aikaisemmin H/D:n yhteydessä, että vihamiesten välinen suhde viehättää, mutta että ei sitten kuitenkaan ihan näin pahojen vihamiesten. :D

Mainitsinkin tuolla aikaisemmin, että tykkään lukea ficejä, joissa Harry on paritettu jollekin Weasleyden pojista, mutta tykkään myös niistä, joissa heitä on paritettu keskenään. :-D Ja pakko myöntää, että twincest puree (slashissa) minuunkin ja Fred/George voi olla hyvin kirjoitettuna jotain aivan ihanaa. Myös esim. Charlie/Ron käy oikein hyvin. :P

En lue oikeastaan ikinä mitään rare-parituksia ja olen aika kiintynyt niihin parituksiin, joita eniten tulee luettua. Välillä kuitenkin varsinkin jotkut yksittäiset femme-paritukset mihin törmää joskus, ovatkin yllättävän hyviä, mutta en sitten kuitenkaan saa luetuksi niitä enempää kuin sen yhden ficin. Esimerkiksi törmäsin joskus todella hyvään Cho/Luna ficiin, enkä todellakaan olisi ennen lukemista voinut uskoa pitäväni kyseisestä parituksesta. Samoin luin joskus jonkun ihanan Angelina/Alicia(?) ficin, mutta sekin jäi siihen yhteen. Angelina/Lee on myöskin ihan kiva paritus, jota olen lukenut ihan liian vähän. :>

Öhöm, nyt tuli lueteltua näköjään kuitenkin aika paljon näitä parituksia. :'D Korostan nyt vielä, että tosiaan melkein pelkkää H/D:tä luen ja se on se mikä eniten nappaa. Mun (ja monen muun) onneksi siitä on kirjoitettu paaljon ja todella hyviä ficejä. (:
I'm not crazy, my mother had me tested.

Poissa Lunar

 • In Noctem
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: OwlPurple13890
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Paritukset
« Vastaus #122 : Tammikuu 05, 2013, 22:50:18 »
Itse en ficcejä juurikaan lukenut vielä vähän aikaa sitten, mutta viime aikoina olen alkanut ymmärtää, kuinka ihana paritus Albus/Gellert on ♥ Siis tietysti silloin kun he olivat nuoria. Aloin sitten lukemaan ficcejä tällä parituksella ja jäin täysin koukkuun. En tiedä mitä teen sitten, kun olen kaikki tätä paritusta olevat ficit lukenut. Ehkä täytyy sen jälkeen siirtyä englanninkielisiin. Tai kirjoittaa omia.

Tässä viehättää ehkä kaikkein eniten se, että Rowling on todistanut ainakin Albuksen rakastaneen Gellertiä. Se on vain niin ihanaa, kun on homoparitus (ei, en toki pidä enemmän homoparituksista, kuin hetero... :D), joka on ainakin puoliksi totta. Ja sitten myös se, kuinka hyvin he sopivat toisilleen. Molemmat mahtavia velhoja, jotka tavoittelevat samoja asioita. Ja Albus/Gellert on myös jostain syystä ainoa paritus, jonka osaan kuvitella kävelemässä käsi kädessä hiekkatiellä jossain kylässä. En osaa kuvitella edes Ronia ja Hermionea näin, vaikka kirjoissa ihan selvästi mainittu heidän olevan pari.

Inhokkiparituksiani ovat sitten esim. tämä todella suosittu Harry/Draco. Se ei vaan millään sovi, ei millään. He vihaavat toisiaan niin vahvasti, etten vain osaa kuvitella heitä edes fanficeihin yhdessä. Ei, ei, ei. Samoilla linjoilla olen Harry/Severus parituksesta ja samasta syystä. Eikä Voldemortia saa parittaa kenenkään kanssa, paitsi ehkä nuorena. Tämä nyt pitäisi ymmärtää ihan ilman perustelujakin. Minulla on paljon enemmänkin parituksia, joita inhoan, mutten jaksa alkaa luetella niitä, sillä siinä menisi aivan liikaa aikaa ja tilaa.
The end
The songwriter's dead

Poissa Evee

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I solemnly swear that I am up to no good.
 • Pottermore: OwlFlame2475
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Paritukset
« Vastaus #123 : Syyskuu 28, 2014, 17:18:18 »
Aluksi suosikkiparitukseni oli Lily/Severus (ja totta kai vieläkin pidän kyseisestä parituksesta), ihan nyt siitä yksinkertaisesta syystä, kuinka Severus rakasti Lilyä melkein koko elämänsä jne. Pidin pitkään tätä paritusta ainoana oikeana, aika pitkälti kunnioituksesta alkuperäistä tarinaa kohtaan, ja lueskelin jonkin verran Lily/Sev-ficcejä englanniksi. En voinut sietää ajatusta Hermione/Severus-parituksesta!

Noo, kuinkas sitten kävikään. Eräänä äärimmäisen tylsänä yönä iltana, kun en saanut nukuttua, surffailin netissä puhelimellani (kuten tavallista), ja päädyin sitten lukemaan jotain englanninkielistä Hermione/Sev-oneshot-ficciä (ei hajuakaan, miten tuo kuuluisi kirjoittaa), ja yllättäen pidinkin siitä. Jonakin toisena unettomana yönä löysin sitten vähän pidemmän englanninkielisen Hermione/Sev-ficin (jos en väärin muista, lukuja oli yli 50), ja - kröhöm - luin sen putkeen. Siinähän se yö mukavasti menikin... Tuli ihan mieleen se ilta, kun otin ensimmäistä kertaa käteeni Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaanin ja luin sen yhdessä yössä; en vain pystynyt lopettamaan.

Ja tästä päästäänkin aiheeseen: Kotiopettajattaren romaani. Jane Eyre ja Edward Rochester. Hermione Granger ja Severus Snape. Näissä pareissa on jotain samaa. Erityisesti näen paljon samankaltaisuuksia Severuksessa ja Rochesterissa. Eli, tämä klassikkoromaani on varmaan se perimmäinen syy miksi pidän Hermione/Sev-parituksesta (kunhan Hermione on mielellään ainakin 17). Ja toki Rohkelikko+Luihuinen-asetelma on aika kiehtova. :)
"The mind is not a book, to be opened at will and examined at leisure."

-Severus Snape

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #124 : Syyskuu 28, 2014, 21:03:17 »
Mun ois paljon helpompi vastata, jos multa kysyttäis inhokkiparitusta... Mut mietitäänpä nyt niitä lempiparituksia ensimmäisenä.
Canon-pareista se kaikista paras on ehdottomasti Lily/James. Canon-parituksissa on loppujen lopuksi aika vähän sellaisia, mistä mä tykkään. Ron/Hermione ärsyttää mua, koska mun mielestä oli typerää naittaa Dream Teamin jäseniä keskenään. Bill/Fleur ärsyttää kans, koska Fleur on karmea, sietämätön narttu ja Bill puolestaan on hyvä tyyppi. Raukka-parka, mihin pimiään nurkkaan sinä nakkasit arvostelukykysi ku tuon eukon otit niskoilles??
   Sit näistä muista parituksista... No, Sirius/James on hyvä siksi, koska se on mun mielestä jotenki uskottava. Tai no, ainakin Sirius on rakastunut Jamesiin. Mun mielestä niin saatto ihan hyvin olla. James tietenkin haikaili Lilyn perään, mut silti tuossa parituksessa on monta semmosta seikkaa, jotka sitä puoltaa. Se käy jotenki järkeen mun mielestä.
   Sirius/Remus on kans semmonen, mihin oon ajan kanssa tykästyny. Ja vaikken yleensä tykkääkään aikuinen/lapsi tai nuori -parituksista, ni mun mielestä Sirius/Harry on jollain lailla tosi ihana. Siis mikäli se on hyvin kirjotettu.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #125 : Syyskuu 29, 2014, 12:38:04 »
Ron/Hermione ärsyttää mua, koska mun mielestä oli typerää naittaa Dream Teamin jäseniä keskenään.

Minäkin olin aikaisemmin sitä mieltä, että tämä paritus on ärsyttävä, mutta sittemmin olen lukenut fanficcejä tästä ja olen huomannut, ettei tämä olekaan ehkä niin epämiellyttävä paritus kuin olin aikaisemmin ajatellut. En kyllä edelleenkään mitenkään fanita sitä erityisemmin, pakko myöntää. En edes osannut ajatella, että Ron ja Hermione ylipäätään pitävät toisistaan sillä tavalla. Minä olin aina jotenkin ajatelut, että Harry päätyisi Hermionen kanssa yhteen. :D En kyllä ole ihan varma miksi, minulla oli vain sellainen kutina.

Lainaus
Bill/Fleur ärsyttää kans, koska Fleur on karmea, sietämätön narttu ja Bill puolestaan on hyvä tyyppi. Raukka-parka, mihin pimiään nurkkaan sinä nakkasit arvostelukykysi ku tuon eukon otit niskoilles??

Et ole kyllä ainoa, jota tämä paritus ärsyttää. En ole koskaan ymmärtänyt tätä. Kaksikko on aivan liian erilaisia sopiakseen yhteen minun mielestäni. Mutta mistäpä sitä koskaan tietää. Ehkä Rowlingista tuntui siltä, että nämä kaksi sopivat toisilleen hyvin.
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #126 : Syyskuu 29, 2014, 12:59:10 »
momentum: Joo, on toki R/H:ssa sillain omalla tavallaan puolensa, se mikä niissä eniten ärsyttää on just se, että ne mun mielestä ois vaan toiminu paremmin ystäviniä. Ja oisin kyllä suuttunu vielä enemmän jos Harry ja Hermione ois naitettu keskenään! Se olis ollu jo anteeksiantamaton rikos. Mua nimittäin ärsyttää ihan tuhannesti, että suurin piirtein kaikissa fantasiaseikkailuissa pääsankari naitetaan pääsankarittarelle. Tai toisinpäin, jos päähenkilö on nainen.

Kerran yks mun kaveri sanoi, että Ron ja Cho olis sopinu täydellisesti toisilleen. Hän harmitteli suutesti, kun ne eivät koskaan saaneet toisiaan. Mun pään sisällä tämä yhdistelmä olis kyllä aika mahdoton. Ron sanoo mitä sylky suuhun tuo sen kummemmin sensuroimatta ja Cho vetää herneen nenäänsä joka jumalan asiasta. Siitä ei ikinä tulis mitään, Ron tarvii kaverikseen jonkun joka ei ota niin justiisa kaikkea mitä se sanoo.
Samoin Harry/Draco on mun silmissä täysin mahdoton yhtälö. 1. Ne vihaa toisiaan, tai on ainaki vihannu suurimman osan elämäänsä. 2. Jos ne joskus oppis sietään toisiaan, ne ei ikinä oppis sietään toistensa kavereita. Harry ei varmaan jaksais loputtomiin kuunnella, miten Draco sanoo Hermionea kuraveriseksi jne... Draco tuskin koskaan pääsee rasismistaan täysin eroon.  3. Niitä ei hyväksyttäis ikinä. Ei siksi, että ne olis homopari, vaan monesta muusta syystä. Mitä joku Ron sanois, jos Harry kertois seukkaavansa Dracon kans? Tai miten Malfoyn perhe suhtautuis tähän? Okei, ehkä yks tai kaks avarakatseista ihmistä löytys, mut en usko et kovin montaa...
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa momentum

 • Daydreamer
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Hi~ ♥
  • Tunneterapiaa
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #127 : Syyskuu 29, 2014, 16:23:26 »
momentum: Joo, on toki R/H:ssa sillain omalla tavallaan puolensa, se mikä niissä eniten ärsyttää on just se, että ne mun mielestä ois vaan toiminu paremmin ystäviniä. Ja oisin kyllä suuttunu vielä enemmän jos Harry ja Hermione ois naitettu keskenään! Se olis ollu jo anteeksiantamaton rikos. Mua nimittäin ärsyttää ihan tuhannesti, että suurin piirtein kaikissa fantasiaseikkailuissa pääsankari naitetaan pääsankarittarelle. Tai toisinpäin, jos päähenkilö on nainen.

Minua taas ei tuo Harry/Hermione paritus olisi häirinnyt ollenkaan, mutta en tiedä olisiko nekään sitten pysyneet yhdessä kovin pitkään kun miettii millainen Hermione kuitenkin on luonteeltaan. Se olisi varmaan lopulta päättynyt riitaisaan eroon tai jotakin. Ja joo Romione olisi toiminut paremmin ystäväsuhteena, mutta eipä tuota voi mennä enää muuttamaan. Tosin luin kyllä joku aika sitten, että Rowling itsekin on sanonut ettei Ron/Hermione ollut mikään fiksu ajatus paritukseksi hänestäkään, mutta eihän sitä enää voi mennä muuttamaankaan, joten...

Lainaus
Kerran yks mun kaveri sanoi, että Ron ja Cho olis sopinu täydellisesti toisilleen. Hän harmitteli suutesti, kun ne eivät koskaan saaneet toisiaan. Mun pään sisällä tämä yhdistelmä olis kyllä aika mahdoton. Ron sanoo mitä sylky suuhun tuo sen kummemmin sensuroimatta ja Cho vetää herneen nenäänsä joka jumalan asiasta. Siitä ei ikinä tulis mitään, Ron tarvii kaverikseen jonkun joka ei ota niin justiisa kaikkea mitä se sanoo.

En ole kyllä koskaan kuullut kenenkään parittavan Ronia ja Chota toisilleen. :O Aivan mahdoton yhtälö kyllä minustakin. Todella outo tapaus. Ja joo, Ron tarvitsee sellaisen rennon ja hauskan tyypin rinnalleen. Cho muutenkin ärsytti minua ihan älyttömästi ensinäkemältä lähtien. En tiedä miksi, mutta minulla vain meni aina hermot hänen takiaan. :D

Lainaus
Samoin Harry/Draco on mun silmissä täysin mahdoton yhtälö. 1. Ne vihaa toisiaan, tai on ainaki vihannu suurimman osan elämäänsä. 2. Jos ne joskus oppis sietään toisiaan, ne ei ikinä oppis sietään toistensa kavereita. Harry ei varmaan jaksais loputtomiin kuunnella, miten Draco sanoo Hermionea kuraveriseksi jne... Draco tuskin koskaan pääsee rasismistaan täysin eroon.  3. Niitä ei hyväksyttäis ikinä. Ei siksi, että ne olis homopari, vaan monesta muusta syystä. Mitä joku Ron sanois, jos Harry kertois seukkaavansa Dracon kans? Tai miten Malfoyn perhe suhtautuis tähän? Okei, ehkä yks tai kaks avarakatseista ihmistä löytys, mut en usko et kovin montaa...

Tämä paritus on kyllä myös yksi niistä joita en vain voi ymmärtää, joten en edes yritä. Aivan älytöntä. Vähän kuin se Draco/Apple. Siis mitä!? :')

Ja mitä näihin omiin lemppareihin tulee, niin Lily/James on edelleen se ehdoton ykkönen. Kalkaros/Lily paritusta en taas voi sietää edelleenkään, vaikka sillä tuntuu olevan yllättävän paljon faneja. Kaikkein kauheinta koko parituksessa on ne jotkut fanit, jotka inttävät että James oli väkivaltainen rakastaja, vaikka eihän se niin ollut. :'< En ainakaan usko, että niin olisi ollut.
Löydätte mut myös näistä:
last.fm||Twitter||Facebook||LiveJournal||Fanfiction.net||DeviantART

Poissa Rantsake

 • Ei mikään surkkimus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SparksWolf20852
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #128 : Syyskuu 29, 2014, 16:45:30 »
Voi momentum, miten me aatellaanki niin monesta parituksesta samalla lailla! Lily/Kalkaros on kieltämättä kamala ajatus, koska Lily ja James kuuluu mun silmiss niin peruuttamattomasti yhteen. En ole ikinä oikeastaan hirveenä edes säälinyt Kalkarosta, vaikka se nyt jäikin rannalle ruikuttaan tässä yhtälössä. Siitä kuuluisasta "always" -kohtauksesta tulee jotenki hassusti mieleen maailman koomisin terveyssidemainos. Okei joo, olen romantiikan tappaja : D

Niin, sekin on kieltämättä veettumaista, että Jamesia tykätään hirveesti demonisoida. Siis joo, kyllähän se kiusas Kalkkista koulussa jne, mut sehän kasvo. Ja siis... Ei ihmiset Siriustakaan vihaa sen takia, että se kiusas Kalkkista. Iha samalla lailla seki oli siinä mukana. Mut James, voi laupias taivas! SE kyllä saa kuraa niskaansa siitä ja sitä pietään joissain piireissä kauheana aviomiesvaihtoehtona Lilylle jne... (Ja ei, en hyväksy koulukiusaamista vaikka näin tässä sanoinkin!)

Mie löysin fikkimaailman vasta vähän myöhään. Oon ollu Potterholisti oikeesti puolet elämästäni, mut nyt vasta jokunen vuosi sitten löysin kesustelufoorumeita ja fanfictionia luettavakseni. Ensimmäinen reaktio oli että "Kauhia, miks kaikki naitetaan kaikkien kans??" mut ku ensi järkytyksestä toipui ni on jotkut paritukset ruvennu jotenkuten toimimaankin.
"Tuntematonta me pelkäämme, kun katsomme kuolemaa ja pimeyttä, siinä kaikki."
- Harry Potter ja Puoliverinen prinssi

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Paritukset
« Vastaus #129 : Heinäkuu 01, 2015, 21:47:02 »

Fred/George! ONKO SELLAISIAKIN! Hyi he*****i! Kauheavat! Kyllä sen ymmärtää, että kaksoset ovat kavereita ja hyvin läheisiä sellaisia, mutta... en keksi edes oikeaa "haukkumasanaa" kaksosveljeksille, jotka rakastuvat toisiinsa. Yäk.

Pakko kommentoida.:Kaksoset itte kirjotin ensimmäisen kaksosficcini. Okei pakko myöntää et se kuulostaa aika sairaalle mutta sitä oli aika sulosta kirjottaa. Ja kuitenki ku on nii läheisiä toisilleen nii.. :)

Se oli haaste-/kokeiluficc jonka kirjotin kaksosista. :)

Sanoo tyttö joka parin vuoden kuluttua tuosta oli aivan totaalisessa "huumekoukussa" twincest-ficceihin (T/B). Anteeks nyt vaan mut on sellaisia twc pareja joita mä en pysty mitenkään kuvittelemaan yhteen... kuten Fred/George ja moni MONI muu...

T/B taas sit oli vähä sellanen et se vaan toimi... koska jätkät loi sen illuusion jo faneille niin vahvaks et siinä yks jos toinenkin rupes aatteleen et niillä on VÄHÄN muutakin kuin pelkkä kaksosuus taustalla (enkä vieläkä sulje sitä ihan kokonaan pois, että niillä ois ollu joskus JOTAIN säpinää keskenää.. vaikka vaa kännisekoilua/kännipussailua tms..)

Mut joo mä olin 10 vuotta kun näin ekan kerran tälläsen "syvempi sisarusrakkaus" tarinan ja ai että ku idea oli mielenkiintonen saatika ku tosta vuoden - parin päästä eli noin 11-12 vuotiaana näin ensimmäisen sarjan jossa käsiteltiin twc.tä ja mä olin myyty. Ja yhä edelleen mä liputan Daniel/Sandraa (Kielletty rakkaus/Skilda världar) ja mä en näe siinä YHTÄÄN MITÄÄN VÄÄRÄÄ!! :D... et se on vähä niinkin et miten se twc-tarina kerrotaan... 
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Chandler Bing

 • Shippaaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ♥♥♥
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Paritukset
« Vastaus #130 : Maaliskuu 27, 2016, 21:56:18 »
Ehdoton suosikkini on Draco/Hermione. Olen lukenut finissä varmaan kaikki ficit, missä on tämä paritus. Kirjoitan myös eniten tällä parituksella. Minun mielestäni he vain kuuluvat yhteen. Luihuinen ja rohkelikko, puhdasverinen ja jästisyntyinen... mielenkiintoinen yhdistelmä. Rowling on sanonut, että Draco sanoi Hermionea kuraveriseksi koska piti tästä. Ehkä shippaukseeni vaikuttaa hieman myös näyttelijät, sillä Tomilla ja Emmalla on selvästi kemiaa!

Shippaan myös Sirius/Remusta. He ovat toisilleen jotenkin sopivat.

Lunaa minä paritan monille, eli Harrylle, Ronille, Nevillelle, Ginnylle, Fredille, Georgelle... ihmettelen vain että miksi. :D
"The one's who love us never really leave us. You can always find them... in ♡here♡" - Sirius

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Re: Paritukset
« Vastaus #131 : Syyskuu 13, 2018, 22:01:51 »
Yritin keksiä jotain fiksua sanottavaa ketjuun, jossa mietittiin Vuotiksen kehittämistä, mutta mieleen ei tullut oikein mitään muuta kuin se, että pyörä pitäisi keksiä uudelleen, koska kaikki on jo sanottu. Päädyin taas selaamaan näitä vanhoja ketjuja, tänne olen kirjoittanut (ainakin) kahdesti. Tuossa ylhäällä Pipe mietti aikoinaan, että parituksesta tykkääminen johti huumekoukkuun. Onko teidän parituspreferenssi muuttunut vuosien varrella?

Vannoin monta vuotta kuolematonta rakkautta Harry/Hermionea kohtaan, ja edelleen pidän kiinni siitä, että niidenhän tässä olisi pitänyt yhteen päätyä. JK taisi lopulta myöntää saman, vaikka ei mitään muuttaisikaan. Vaikka viimeisen kirjan ilmestymisestä on vuosikymmen, en ole vieläkään päässyt sisälle Harry/Ginnyyn. Uskon, että vika on siinä, etten ymmärrä Ginnyä. Mulle ei vaan välity kirjoja lukiessa se, miten kova mimmi hän oikeasti on. Siellä täällä viljellään mainintoja siitä, miten hänen lepakkokirouksensa on mahtava ja huispaustaidot verrattomat, mutta jotenkin se ei tule mulle lukijana ns. perille asti. Koska tarinaa kuvaillaan Harryn kautta, koen, että mun pitäisi Harrynä tykästyä Ginnyyn myös. Hän kuitenkin soljuu sivuhenkilönä ohi, vaikka päällimmäisenä tunteena pitäisi olla "hei tätä naista lisää". Kaukaa haettua? Ehkä.

Lily/James nappaa edelleen, mutta haluan niiltä (=Lilyltä) enemmän särmää kuin vuosia sitten. En ehkä ensimmäisellä lukukerralla oikein sisäistänyt miten kipakka Lily on, ja fikkipuolella mulle kelpasi liian hyvin säyseä Lily. Lily/Kalkarokselle lämpenin jossain vaiheessa alustavasti, mutta kun internetin ihmeellisessä maailmassa törmäsi analyyseihin siitä miten hirveä ihminen Severus lopulta on, se into lopahti.

Fanon-parituksista Luna/Colin maistuisi näiden kaikkien vuosien jälkeenkin. Pitää ehkä jossain välissä repäistä ja kirjoittaa joku AU ei-kuolleesta valokuvaajapoika-Colinista. (Vaikka Ihmeotukset saikin rakastumaan Liskoon ja sitä kautta antamaan Rolfille mahdollisuuden...)

jotenkin ihastuin erään enemmän tai vähemmän sairaan ficin kautta Hermione/Hagridiin
Niin että mikä oli?
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 13, 2018, 22:05:46 kirjoittanut Ginger »
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Sharra

 • That girl.
 • Vuotislainen
  • Redin ja Jazzin uudet seikkailut
Vs: Paritukset
« Vastaus #132 : Syyskuu 16, 2018, 11:33:12 »
Lainaus
Onko teidän parituspreferenssi muuttunut vuosien varrella?

Harry Potterin kohdalla parituspreferenssini on muuttuneet sikäli melko vähän, että shippaan edelleen pitkälti samoja pareja kuin ensimmäisen kerran lukiessakin, mutta headcanonit joidenkin parien suhteen on muuttunut melkoisesti. Joidenkin muiden fandomien kohdalla taas on käynyt radikaalimpaakin parituspreferenssien muuttumista. Oli aika musertavaa huomata kun aloin katsomaan Teho-osastoa alusta tässä muutama vuosi sitten, että pari, jota shippasin vahvasti joskus ala-asteen lopulla (taisi olla itse asiassa ensimmäinen pari, jota ikinä shippasin, tää oli jopa aikaa ennen kuin tajusin fan fictonin olemassaoloa) olikin mennyt kategoriaan "nämä hahmot ei tosiaankaan sovi toisilleen." Varmaan tähän vaikuttaa aika paljon lähinnä oma kasvuprosessi ja ajatusmaailman muuttuminen ja toisaalta myös koko ajan käynnissä ollut yhteiskunnallinen keskustelu siitä, mikä on romanttista ja mikä ei. Esim. kun luin Twilightin ensimmäisen kerran lukion alussa, mun mielestä Edward ja Bella oli tosi romanttinen pari. Muutaman vuoden päästä siitä ajatukset oli kääntynyt jo asentoon "Edward on stalkkaava henkistä parisuhdeväkivaltaa harrastava mäntti, ja Bellan pitäisi kehittää persoonallisuus." Kaikki paritukset ei siis kestä aikaa, mutta jos nyt palataan Harry Potterin pariin, niin aika moni kuitenkin.

Harry/Ginny. Gingerin tavoin en ole vieläkään päässyt sisälle tähän paritukseen. Mulla ei ole sinänsä aktiivisesti mitään Harry/Ginnyä vastaan, koska Ginny ei ole koskaan varsinaisesti ärsyttänyt mua, mutta suhtaudun paritukseen jotenkin hyvin välinpitämättömästi (mikä on tietty masentavaa, koska rakastan shippaamista). Osa tästä on varmaan ihan sitä, että en ole koskaan innostunut mistään Harry-parituksista tai mistään Golden Trio -parituksista. (Mulla ei ole myöskään mitään Ron/Hermionea vastaan, mutta en myöskään koskaan odottanut, että "milloin ne päätyy yhteen" vaan pikemminkin asenteeni oli "ai, nuo ilmeisesti päätyy jossain vaiheessa yhteen"). Harryn, Ronin ja Hermionen tarinan ydin oli jotenkin niin vahvasti ystävyydessä, että kaikki paritukset tuntui siinä rinnalla sivuseikalta. Mikä on tietty juuri niin kuin Row tarinan kirjoittikin - ystävyys oli keskiössä ja parisuhteet jäi sivuosaan.

Toinen puoli ongelmastani Harry/Ginnyn kanssa on sama kuin Gingerillä. Ginger tiivisti mielestäni asian hyvin tähän:
Lainaus
Uskon, että vika on siinä, etten ymmärrä Ginnyä.
Ja tähän:
Lainaus
Koska tarinaa kuvaillaan Harryn kautta, koen, että mun pitäisi Harrynä tykästyä Ginnyyn myös. Hän kuitenkin soljuu sivuhenkilönä ohi, vaikka päällimmäisenä tunteena pitäisi olla "hei tätä naista lisää".

Nämä havainnot jäi kiinnostamaan ja pakkohan se oli lukaista kuutoskirja uudestaan tässä viikonloppuna ja nimenomaan Harry/Ginny-näkökulmaan keskittyen. Mun mielestä oli mielenkiintoista huomata, että koko kirjassa ei ollut esimerkiksi yhtään kahdenkeskistä keskustelua Harryn ja Ginnyn välillä, siis sellaista kunnon keskustelua jossa ei olisi muita osallisena ja joka itse asiassa kirjoitettaisiin auki - ei ennen sitä keskustelua, jossa kaksikko eroaa. Tajusin, että tässä on ehkä tyypillinen show, don't tell -ongelma. Rowling kertoo meille, että Harry ja Ginny viettää aikaa yhdessä ja että Harry on onnellinen, mutta ei näytä sitä meille. Rowling kertoo, että Ginny on tosi siisti ja kova mimmi, mutta ei näytä sitä meille. Nyt kirjasta jäi sellainen olo, että Rowling yrittää saada lukijat Ginnyn puolelle listaamalla Ginnyn saavutuksia (kaunis, hyvä kirousten kanssa, hyvä lentämään, suosittu poikien keskuudessa) ja minä taas olen sitä mieltä, että ei rakastumisessa pitäisi olla kyse saavutuksista. Rowling ei vaan antanut Ginnylle tarpeeksi tilaa hahmona. (Siis oikeasti - jopa Harryn ja Ginnyn lapset on nimetty pelkästään Harrylle merkittävien ihmisten mukaan! Okei, Lilyn toinen nimi on Luna, mutta Luna oli Harrynkin rakas ystävä, joten sitäkään ei lasketa. Ginny-parka.)

James/Lily. Ensimmäinen Potter-OTP:ni elää ja voi edelleen hyvin, mutta mullekin on käynyt tässä samoin kun Ginille, eli preferenssini parituksen suhteen on muuttunut aika radikaalisti alkuajoista. James/Lilyhän perustuu parituksena aika lailla kokonaan headcanoniin koska parista tiedetään oikeasti niin vähän, ja ne headcanonit on sitten kai "kasvaneet isoksi" samalla kuin minäkin :P Esimerkiksi kun alkuaikoina kirjoitin kaikkien muiden mukana Jamesista ja Lilystä, jaoin sen vallitsevan fandom-käsityksen, että James pyysi jatkuvasti Lilyä ulos ja oli tosi avoin tunteidensa kanssa. En tiedä missä määrin tämä on #MeToo-keskustelun vaikutusta, tai muuten vain johtuu muutoksista omissa käsityksissä siitä, mikä on romanttista ja mikä on ahdistavaa, mutta nykyinen kantani on, että James ei todellakaan pitänyt meteliä ihastuksestaan Lilyyn. Koko koulu tiesi, koska James oli niin ilmiselvä, mutta muuten James oli Lily-ihastuksensa suhteen vähän onneton eikä ihan osannut ilmaista sitä viisaasti. Mun tämänhetkinen mielipiteeni on, että James kysyi Lilyä ensimmäisen kerran ulos jättiläiskalmariepisodin aikana ja että se ei ollut todellakaan suunniteltua vaan ajattelematon möläytys. Eli joo, koiranpentuna Lilyä seuraava James on nykyään ehdoton ei kiitos, samoin superhyvännäköinen naistenmies-James. Ei ei ei.

Myös Lily-käsitykseni on muuttunut. Monessa alkuaikojen Kelmi-fikeissä (omani mukaanlukien, köhköh) Lily on huumorintajuton tiukkapipo. Varmaan tämä johtuu osittain siitä, että Lilyäkin nähtiin tarinassa niin vähän, ja ainoassa aukikirjoitetussa canonkohtauksessa Jamesin ja Lilyn välillä Lily huutaa Jamesille, ja siitä sitten on lukijana tarkemmin analysoimatta tehnyt päätelmän "Lilyn täytyy olla Jamesin täydellinen vastakohta, Lily on aina huutamassa Jamesille". Nykyään näin vanhempana puolestaan olen sitä mieltä, että jos Lily olisi ollut niin tylsä ja tiukkapipo kuin monissa fikeissä, James ei olisi todellakaan rakastunut Lilyyn. Joten nykyinen headcanonini Lilystä on tästä sellainen lievempi versio, eli että Lily pitää toisten puolia ja omia puoliaan eikä todellakaan siedä mitään roskaa, mutta samalla Lily osaa myös pitää hauskaa, rikkoa itsekin vähän sääntöjä, on itse asiassa huumorintajuinen eikä rupea huutamaan puolesta sanasta :D

Sirius. Kun ensimmäisen kerran luin Potterit, Sirius oli jotenkin sellainen hahmo, joka on ihan pakko parittaa jollekulle (koska se on hyvännäköinen ja sillä on ollut traaginen elämä? Jep, olen aika varma, että tämä oli viidentoista vuoden takainen logiikkani :D). Nykyään mun headcanon Siriuksesta kuitenkin on, että se oli liian keskittynyt angstaamaan perhetaustaansa ja pitämään hauskaa ystäviensä kanssa ollakseen rakastunut keneenkään. Mun headcanonissa Siriuksen tosirakkaus oli sen ystävät, tosin platonisessa mielessä, ja luultavasti Sirius tunsi menettävänsä jotakin kun James alkoi seurustella Lilyn kanssa. Mutta Sirius/James, Sirius/Remus, Sirius/OC, ei, ei, ei. Ei tää ole sellainen asia, joka saa mut lopettamaan fikin lukemisen niin kauan kuin Sirius-paritus on sivuroolissa, oon esim. lukenut joitakin hyviä fikkejä, joissa on ollut sivuosassa Blackkinnon-paritus, ja se on ollut ihan hauskaa luettavaa, mutta kun nykyään itse kirjoitan Kelmeistä, Sirius pysyy onnellisesti sinkkuna.

Remus/Tonks. Mulle tuli jostain syystä Remus/Tonks-fiilikset heti Feeniksin Killasta ja olin tosi tyytyväinen, kun PP:ssä epäilykseni osoittautui oikeaksi. PP:ssä tykkäsin kovasti Remus/Tonks-parituksesta, oli kivaa kun Remus sai olla vaihteeksi vähän onnellisempi, ja luin myös monia hyviä fikkejä täll parituksella. KV:ssa Row kuitenkin kohteli paritusta mielestäni huonosti, ja tämä vähän sammutti intoani sen suhteen.

Bill/Fleur. Toinen sellainen canon-paritus, josta tykkäsin kovasti, oli Bill/Fleur. Ei ne koskaan OTP:n asemaan päätyneet (ei niin kuin James ja Lily, joista luen fikkejä ja joiden kuolemaa angstaan vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin ;)) mutta paritus oli mielestäni jollakin tavalla sympaattinen. Tykkäsin kovasti Billin hahmosta, ja vaikka Fleur oli välillä todella raivostuttava, siitä tuli säännöllisin väliajoin myös pilkahduksia toisenlaisesta Fleurista, joka sai näkemään, miksi nämä olisi hyvä pari.

Näin tiivistettynä lähden ehkä aika helposti shippaamaan canon-parituksia Pottereissa (poislukien Golden Trioon liittyvät paritukset sekä Lily/Severus joka on vaan eieieieiei x 100), mutta en ole hirveästi innostunut fanon-parituksista. Hmm, paitsi Oliver/Katie oli paritus johon tykästyin, kun luin pari hyvää fikkiä. Tai yleensäkin Oliver/joku, joka joutuu taistelemaan luudanvarren kanssa tärkeimmän olennon asemasta Oliverin elämässä.

Tästä taisi tulla kilometripostaus. Olisi kiva kuulla muiltakin, onko teidän parituspreferenssit muuttuneet joko itse paritusten suhteen tai sisällöllisesti!

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Paritukset
« Vastaus #133 : Syyskuu 17, 2018, 21:16:48 »
Oho, kaikkea sitä näkee kun vanhaksi elää! Ginger ja Sharra, mun lempificcarit ikinä, on kirjottanu peräkkäin johonkin Vuotiksen ketjuun ja vieläpä muutaman päivän sisällä toisistaan! :D (Hei Ginger, sua oo näkyny aikoihin! <3)

Mutta oli niin mielenkiintoinen kysymys, että piti alkaa oikein itsekin miettiä tätä: Miten mun paritukset on muuttunu, vai onko ne?

Hirveän isoja muutoksia ei ole tainnut tapahtua, lähinnä into potterparituksiin noin yleensä on laantunut, mutta uusia parituksia ei ole ilmennyt enkä ole täysin hylännyt yhtäkään vanhaa paritusta.

Canon-parituksista edellisten tavoin en ymmärrä enkä tule koskaan ymmärtämään Harry/Ginnyä. Ei siksi, etten ymmärtäisi Ginny - etenkin nykyään ymmärrän sitä todella hyvin ja ymmärrän miksi fandom pitää häntä niin badass-hahmona  - vaan siksi, että en vain ymmärrä miten kukaan jaksaisi Harrya. Mielipiteeni Harrysta ei siis ainakaan ole vuosien varrella muuttunut, en edelleenkään voi sietää koko jätkää ja siksi ei Harryparitukset ole oikein koskaan kiinnostaneet. (Ei, ei edes Drarry.)

Ron/Hermionea en ymmärtänyt samasta syystä kuin ylläolevaa - mitä kummaa Hermione näki Ronissa? Etenkin pienempänä näin Hermionessa hyvin vahvasti itseni ja en jaksanut käsittää mistä tämä paritus oikein kumpusi, en nähnyt missään välissä mitään romanttista näiden kahden välillä.

James/Lilylle en koskaan lämmennyt taas siksi, etten voinut sietää Jamesia. Ja kun puhun Jamesista, nyt tietysti tarkoitan tuota Sharran mainitsemaa rasittavaa koiranpentua joka juoksi Lilyn perässä ja oli niin rasittava teini kuin teinit vain osaavat olla. Hyi. Tästä huolimatta kolusin läpi useammankin kelmificin (*köh*PakkaskukatjaMemoryjakaikkimitäGingerikunakirjotti*köh*) ja niissä siedin tätä must have -paritusta sitten kuitenkin...

Siriusta en ikinä varsinaisesti parittanut kenellekään, mutta nyt myöhemmin olen alkanut ymmärtämään Remus/Siriusta, lähinnä sen takia että haluan vain kuvitella Remukselle mahdollisimman onnellisen elämän ja jos se tarkoittaa sitä, että teinivuosinaan hänellä oli kiihkeä ja rakastava suhde parhaaseen ystäväänsä, niin mikäs siinä!

Siitä päässäänkin sitten lempiparitukseeni koko sarjassa, jonka kuolemaa en ikinä anna Row'lle anteeksi: Remus/Tonks. Tämä paritus oli kaikella tapaa täydellinen, rakastin ja rakastan edelleen molempia hahmoja ja olen niin onnellinen että he saivat edes sen pienen hetken yhdessä <3 Ja sen jälkeen tietysti eläköityivät jonnekin paratiisisaarelle ja unohtivat kokonaan mennä Tylypahkan taisteluun... hyvin se Harry pärjää ilman niitäki. ... niinhän?

Mikäs muu paritus tulisi mieleen... hirveästi tuli luettua kaiken maailman Drarry ja Dramione ja Hermione/Kalkaros ja mitälienee ihmeficcejä, mutten oikein tainnut syttyä yhdellekään niistä. Kalkaroksesta tulikin mieleen, että hyi, ei Lily/Kalkaros on ehkä kamalin paritus ikinä, jopa kamalampi kuin Harry/Ginny. Joskus nuorempana en ollut yhtä vahvasti tätä paritusta vastaan, mutta nyt vanhempana ja viisampana (ja niin lopen kyllästyneenä Kalkaroksen romantisointiin ja siihen, että Snapun "Always" -quottia käytetään jonain ultimate-rakkaudentunnustuksena, kun oikeasti se on vain maininta yhden hyvin säälittävän miehen obsessiosta, joka johti monien ihmisten kuolemaan ja oli muutenkin todella häiritsevä) olen tajunnut, että tämä jos mikä on häiritsevä paritus. En kiistä, etteikö Lily olisi voinut jossain vaiheessa rakastaa Kalkarosta, mutta Kalkaros ei koskaan rakastanut Lilyä. (Ja pakko vielä mainita sekin, että Kalkaros on aina ollut ja tulee aina olemaan lempihahmojani... sen on vain vähän pilannut tuo tietty osa fandomista, jonka jo mainitsin...)

Ainoa mieleen tuleva oikeasti uusi paritus voisi olla Ihmeotuksista Jacob ja Queenie. Jotenkin hyvin suloinen pari, tykästyin molempiin hahmoihin leffaa katsoessani. Saa nähdä tykkäänkö heistä myös tulevassa leffassa.

Mua hämmentää, että keksin vain näin vähän parituksia, joista minulla on jotain sanottavaa... HP jos mikä on täynnä parituksia... Tietysti ehkä jotain ilmiselviä headcanonparituksia voisi mainita, kuten Voldemort/Bellatrix (josta muistan olleeni todella innoissani joskus varhaisteininä, lähinnä siksi että rakastin molempia hahmoja niin paljon). Romanttisena parituksenahan ajatus on täysin naurettava, mutta oli näistä kahdesta silti hauska lukea ficcejä (kuten Cursed Child, erittäin hauska ficci näistä kahdesta, ihan kuin olisin itse sen 11-vuotiaana kynäillyt).

Ehkä tulen vielä lisäämään tänne jotain, jos keksin parituksia lisää myöhemmin tai joku muu kommentoi jostain todella erikoisesta parituksesta, josta minunkin on pakko päästä jotain sanomaan.
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams