Kirjoittaja Aihe: Laulaminen  (Luettu 8483 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Alde

 • Se joku tylypahkalainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Laulaminen
« Vastaus #125 : Heinäkuu 15, 2011, 16:13:38 »
Laulan joka päivä kotona, varsinkin silloin kun vanhempani eivät ole kotona, silloin vasta sitä ääntä tulee :) Olen laulanut erinäisissä kuoroissa pienestä asti ja ensi vuonna alan ottaa laulutunteja koulussa. Olen monta kertaa esiintynyt yksin, myös vähän "isommissa" *kröh kröh TV:ssä* tapahtumissa pari kertaa. Pari kertaa olen musiikkileireillä myös osallistunut CVT-tunneille (Complete Vocal Technique), jotka ovat antaneet minulle paljon, uskokaa tai älkää, laulutekniikka on tärkeä!
Oliver Phelpsin nimmari muistikirjassa 11.7.2011
Oli saada kutsun Tylypahkaan mutta jostain syystä sitä ei koskaan tullut...

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Laulaminen
« Vastaus #126 : Heinäkuu 16, 2011, 01:12:25 »
Laulaminen. Okeij, voisin tässä yrittää vähän skriivailla omia öisiä ajatuksiani tähän (8 En lupaa mitään järkevää.

Itse olen pienestä asti tykännyt laulaa, vaikka ääneni ei luonnostaan kovin hyvä ole. Jossain vaiheessa päätin, että hatut siitä, mitä muut äänestäni ajattelee, laulan silti. Asenteesta se on puoliksi kiinni :) Viime talvena halusin kuitenkin oppia oikeasta tekniikasta ja puhtaasta laulusta jotakin, bändin kanssa vedän suurimmaksi osaksi huuto/örinä linjalla ja tiedon onkiminen netistä on välillä sairaan turhauttavaa. Menin mukaan laulutunneille samassa paikassa jossa käyn muutenkin soittelemassa ja ottamassa tunteja, pääsin nopeasti mukaan vaikka aluksi tuntui olevan hirveästi uutta opeteltavaa ja muistamista. Suurin osa siellä on muutenkin laulanut paljon pidempään ja vetää oikeasti tosi hyvin, mutta ainakin on jotakin johon tähdätä :D Olen kuitenkin nähnyt paljon töitä laulunkin eteen, varsinkin noiden hengitysjuttujen yms. opettelu on auttanut paljon, ja nykyään omaa ääntä on paljon helpompi kuunnella. Sekin kohottaa roimasti itsetuntoa, kun kuulee vilpittömiä kommentteja siitä, miten on kehittynyt ja laulu kuulostaa hyvältä <: Ainakin kun on tottunut siihen, että ääni on luonnostaan täysin paska ja jotkut ovat sitä muutenkin lytänneet.

Tietysti harrastelen kaikenlaisia suihkulaulamisia, randomeita liirumlaarumeita yksinollessa ja kidutan kanssaihmisten korvia julkisilla paikoilla. Jos joku järjestää ns. singstar bileitä, niin olen yleensä heti täysillä mukana, vaikka en ole ikinä hallinnut kyseistä peliä ja vedän pisteistä ihan pohjat jos vähääkään innostun :D

Laulamalla on myös ihanaa ilmaista tunteitaan. Vaikea selittää, mutta maybe somebody got my point .
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Uppo

 • -outo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Laulaminen
« Vastaus #127 : Heinäkuu 17, 2011, 18:00:13 »
Pidän todella paljon laulamisesta. Laulan yleensä kotona ja koulussa musiikintunneilla. En osaa itse arvioida onko ääneni hyvä vai huono. Kaverini sanovat että minulla on hyvä ääni, mutta sisarukseni sanovat että minulla on huono ääni. Eli en ole ollenkaan varma.

Poissa Ryövärintytär

 • pulupikkunen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Täydenkuun ja yksinäisen karhun neljäs tytär
 • Pottermore: PotionRain200
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Laulaminen
« Vastaus #128 : Heinäkuu 17, 2011, 22:01:25 »
Laulaminen on ehkä joku paras juttu ikinä. Tai no yks niistä, mutta juu... Laulan paljon ja vähän siellä sun täällä milloin mitäkin :) Jos radiosta tulee hyvä kappale jonka sanat muistan, alan automaattisesti ainakin hyräillä ja yleensä loppujen lopuksi laulaakin mukana.
Olin ala-asteella vielä Maarian nuorisokuorossa, mutta se piti lopettaa kun muutettiin ja on kamala ikävä sitä. Kuorossa laulaminen on mahtavaa ja hypin melkein pitkin seiniä kun sain kuulla että voisin pyrkiä täällä Let's go sixties nimiseen kuoroon, joka esittää kuuskytluvun lauluja englanniksi ja esiintyvätkin kuulemma joskus Englannissa!
"Hän kirjoittaa kuin känninen rapu!"
"I'm not crazy! My mother had me tested."
"Oh Remus you're so fine, you're so fine you blow my mind, hey Remus!"
http://lorunloppu.tumblr.com/

Poissa Spiral

 • Vuotislainen
Vs: Laulaminen
« Vastaus #129 : Heinäkuu 21, 2011, 00:13:37 »
Täältä löytyy myös yksi "laulaja". Musapainotteisella luokalla olin 3. luokasta peruskoulun loppuun asti. Alakoulun puolella hain hirveästi sitä "omaa juttuani", mitään en oikein osannut soittaa, joten päädyin lauluun :D. Yläasteella sitten taas innostus laulamiseen meinasi kuolla kokonaan huonon opettajan takia. Meillä oli taitava luokka, täynnä hyviä laulajia ja soittajia, mutta opettaja ei tehnyt mitään auttaakseen meitä kehittymään. Meidän luokkamme pysyi melkein muuttumattomana ala-asteelta yläasteelle. Ja ala-asteella me keikkailimme paljon, kiersimme ympäri Suomea soittamassa eri kouluilla tai jossain pienissä tapahtumissa. Se aika oli jotain niin parasta, ettei sitä unohda ikinä. Yläasteella saimme pitää kaksi konserttia omalla koulullamme ja kaksi viereisellä ala-asteella. Joten motivaatio oli jokaisella aika alamaissa. Mutta ettei tästä tule mitään katkeraa vuodatusta sen yhden opettajan osaamattomuudesta, niin ysiluokan keväällä "löysin" laulamisen uudestaan. Siitä tuli taas kivaa.

Laulutunneilla en ole ikinä käynyt, vaikka olisikin varmaan kannattanut. Ääneni on aika hyvä, mutta ei mikään loistava. Minulla on rytmitajua ja aika hyvä nuottikorva, joten juuri nämä musiikintuntien kaksi- tai kolmeääniset laulut olivat aika helppoja. Tiedän, että laulutekniikassani oli hirveästi parannettavaa, mutta minulla ei ole koskaan oikein ollut aikaa laulutunneille. Joten pitäydyn tässä omaksi huvikseni lauleskelussa. Musiikkipainotteiseen lukioonkin olisin voinut hakea, mutta sen tarjonta ei hirveästi innostanut. Tykkään itse enemmän juuri sellaisesta viihdemusiikista, vaikkapa juuri popista ja rockista. Kuoroa meillä oli ala-asteella musapainotteisen luokan kylkiäisenä ja vaikka sekin oli kivaa, pidän kuitenkin vähän erilaisemmasta musiikista. Syksyllä nyt siis aloitan lukion, ja senkään valinnaismusiikit eivät kuulostaneet kovin lupaavilta. Rytmikurssit tai tutustuminen afrikkalaiseen musiikkiin eivät kiinnosta niin hirveästi, niin valinnaiseksi tuli sitten kuitenkin se koulun kuoro :D. Katsoo nyt sitten millaista siellä on. Laulamisesta en aio luopua, on se Idolssikin ollut haaveissa jonkun aikaa :D. Ehkä minut nähdään siellä joku päivä, ehkä ei. Jatkan hoilaamistani vaikka miten kävisi :).

Poissa aivokas

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Toisesta maailmasta
 • Pottermore: SunRain28775
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Laulaminen
« Vastaus #130 : Heinäkuu 24, 2011, 18:50:45 »
Yksi laulaja ilmoittautuu laulajaksi :D

Pienestä pitäen olen lauleskellut, lähinnä itseni iloksi. Ikinä en kilpailuissa ja vain pari kertaa olen esiintynyt, vaikka tiedän omaavani ihan suht hyvän äänen :) Olen käynyt laulutunneilla parin syksyn verran (koska täällä ei ikinä ole laulunopetusta ollut yhteensä yhtä vuotta pidempään), mutta koen kehittäneeni ääntäni enemmän yksin lauleskellen, kuin tunneilla. Musiikintunneilla sain oikeastaan joka tunti lauleskella sydämeni kyllyydestä, sillä siellä oli aina enemmän vapaaehtoisia soittajia, kuin laulajia. Kotona sitten laulankin lähes päivittäin. Sekä karaokea, että kuunnellessani musiikkia :)
Take one step closer to the borderline
Where night and day unite
This mortal coil I've gone and left behind
On holy soil

Poissa Puppet

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PhoenixAccio1128
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Laulaminen
« Vastaus #131 : Maaliskuu 25, 2012, 14:41:02 »
Olen aina pitänyt jossain määrin laulamisesta. Olen kyllä ujo laulamaan julkisilla paikoilla, kuten koulussa, ja siellä ääneni on täysin erinlainen kuin esim. yksin kotona ollessani. Olisin halunnut hakea musiikkiluokalle nyt yläasteelle mennessäni, mutta haut on menneet aikapäiviä sitten ja tuskin mulla olisi kamalasti mahdollisuuksia sellaseen ollut, sillä musiikissa omistan lahjoja vain vähän laulamisessa (mitä en julkisesti kehtaa tuoda esille, en kehtaa laulaa edes vanhempieni kuullen!), pianon soitossa ja kitarassa & bassossa jonkin verran.

Laulaminen on kyllä tosi vapauttavaa, pidän myös lyriikoiden kirjoittamisesta niin englanniksi kuin suomeksikin, vaikken mikään kielipää olekkaan. Aina yksin kotona ollessani laitan Youtubesta karaokeversioita kaikenlaisista biiseistä, ja niitä sitten laulelen. :)
Draco Malfoy: Training for the ballet, Potter?

Poissa Rantsu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Laulaminen
« Vastaus #132 : Maaliskuu 25, 2012, 16:38:57 »
Okei, minähän en varsinaisesti osaa (ainakaan kovin hyvin) laulaa, mutta kevyemmissä yhteyksissä laulan hyyyyvin usein. :D Oikeastaan abit taisivat muistaa minua asiasta penkkaripäivänä...

Eli joo, olen tällainen suihkumuusikko, joka laulaa vähemmän vakavasti. Mitään "oikeaa" laulamista en ole harrastanut tai treenannut. Eli laulaminen on minulle enemmänkin humoristinen tehoste esimerkiksi kavereiden kanssa ollessa (voi opettajaparkoja) tai "lopen löysää" ajanvietettä erinäisissä tilanteissa... :)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 11, 2014, 17:26:41 kirjoittanut Rantsu »
"Yet pity is of two kinds: one is of kinship recognised, and is near to love; the other is of difference of fortune perceived, and is near to pride."
*Tumblr
Instagram

Poissa Neiti Kuutamo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SwordVine3373
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Laulaminen
« Vastaus #133 : Heinäkuu 08, 2012, 15:17:32 »
Mä laulan mahdollisimman usein! Mä oon musiikkipainotteisella luokalla koulussa, joten sielläkin tulee laulettuu paljon.

Mut siis, mä laulan yksin kotona, kun soitan pianoa, kun kuuntelen musiikkia, jos mä oon kävelyllä, mahdollisimman usein.

Poissa Witchie

 • Elämäm koulun mallioppilas
 • Vuotislainen
 • Pottermore: HallowPixie11227
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Laulaminen
« Vastaus #134 : Elokuu 10, 2013, 22:51:53 »
Minua kinostaisi aloittaa laulaminen mutta en löytänyt sopivaa opetusta. Tykkään kyllä yksikseni laulella. Jos joku tietää löytyykö turun seudulta lauluopetusta noin 11 vuotiaalle tyttöselle niin lähettäkää ihmessä yksärivä :)

Poissa Ohjattava luumu

 • Laupias sadepilvinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Laulaminen
« Vastaus #135 : Elokuu 11, 2013, 17:57:01 »
Rakastan! Oon kuorossa, ja aina laulelen kotona. Vaikka mun lauluääni ei olekaan se parhain, niin ei se mitään haittaa : )

Poissa Jane Eyre

 • British Hippie who never lived in Great Britain
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Maybe someday I'll find the place for me to live.
 • Pottermore: OwlSparks24145
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Laulaminen
« Vastaus #136 : Elokuu 12, 2013, 14:51:38 »
Laulan paaaaljon. En oo ikinä ottanut laulutunteja, mutta rakastan laulamista ja äänikin on kuulemma hyvä. Ainoa ongelma on, etten osaa hengittää oikein :/ Mulla on jopa juutubessa kanava, johon olen laittanut muutaman lauluvideon (jos kiinnostaa : täältä löytyy... saa kommentoida, oikeestaan sanon että kommentoikaa mielellään, ois kiva tietää mitä ootte mieltä :P)
You put your arms around me and I'm home.

Poissa sanpe hpf

 • Hullu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Laiturilla 9 3/4 tavataan!
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Laulaminen
« Vastaus #137 : Tammikuu 06, 2014, 17:20:29 »
Kattokaa profiili


kahessa kuorossa. Oopperoita on paljo takana. Laulavana lapsitähtenä teatterissa. Kuvia lehessä joka päivä. Rakastan laulamista, vaikka äänenmurros tulossa
Täällä ollaan.

Poissa Sakura

 • Sudenmorsian
 • Vuotislainen
 • 私は悪魔で執事ですから。
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Laulaminen
« Vastaus #138 : Lokakuu 09, 2014, 21:43:56 »
Laulan paaaaljon. En oo ikinä ottanut laulutunteja, mutta rakastan laulamista ja äänikin on kuulemma hyvä. Ainoa ongelma on, etten osaa hengittää oikein :/ Mulla on jopa juutubessa kanava, johon olen laittanut muutaman lauluvideon (jos kiinnostaa : täältä löytyy... saa kommentoida, oikeestaan sanon että kommentoikaa mielellään, ois kiva tietää mitä ootte mieltä :P)
Mä yhdyn mielipiteeseen, että sulla on hyvä ääni. Ainakin noiden videoiden perusteella. Oon kyllä samaa mieltä siitä, että hengittämistekniikan kanssa on vielä ehkä tekemistä ja sun ääni sois vielä kauniimmin mun mielestä, jos siinä olis vielä enemmän voimaa. Mun korvaan kyllä laulat puhtaasti. Mutta tykkään kyllä sun soundista :)

Joo, harrastan ainakin jollain tasolla laulamista, laulan tosi paljon (aikalailla joka päivä) ja oon laulanut kuorossa sopraanostemmaa. Totesin kyllä nopeesti, että kuoro ei ole ehkä se mun omin harrastus, koska oon melko soololaulaja ja tykkään varastaa koko show'n. Oon saanut kehuja omasta äänestäni, vaikka itse en siitä aina tykkää, koska omasta mielestäni kuulostan laulaessani pikkutytöltä. Mulla on kanssa ongelmana se, että tykkään laulaa paljon miestenlaulamia biisejä, mutta en saa niistä sitä äänialaa kovin helposti oikein, vaan joudun soittaan ne itse, jos haluan laulaa. Tai etsiin instrumentaaliversion niistä. Koskaan en oo käynyt laulutunneilla, mutta oon laulanut oikeestaan siitä asti, kun opin puhumaan ja joskus 6- tai 7-vuotiaana pianonsoiton alottaessani laulu hyppäs vireeseen ja nuotille. Viime aikoina oon alkanut saada oman ääneni kantavammaks sekä ala- että ylärekisterissä, vaikka viihdyn siellä ylärekisterissä kaikista parhaiten.
信じることさ必ず最後に愛は勝つ。
You've gotta believe that one day love will win.

Poissa Charlotte

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Laulaminen
« Vastaus #139 : Huhtikuu 12, 2015, 12:37:23 »
Täälläkin on yksi "laulaja"
Musiikkiluokalla en ole koskaan ollut, vaikka harkitsin sitä pitkään. Myöskään laulutunneilla en ole käynyt. En kuitenkaan silti ole mikä tahansa rallattelija vaan olen laulanut kuorossa (muutamassa eri kuorossa) 6-vuotiaasta. Aluksi olin altto, mutta ääniala on vuosien saatossa muuttunut sopraanoksi. Musiikin teoriaakin olen opiskellut ja opiskelen edelleen.

Laulan joka päivä, monta kertaa. Itse en aluksi tykännyt omasta äänestäni, mutta yhtenä päivänä jäin opettajan luvalla musiikin luokkaan koulun jälkeen ja kokeilin laulaa mikrofoniin. Olin oikeastaan aika yllättynyt siitä miten hyvältä se kuulosti. Pianollakin usein säestän laulaessa.

Ikinä en ole yksin laulaen esiintynyt.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 08, 2015, 23:27:54 kirjoittanut Charlotte »
"Mutta sinähän olet kuollut", Harry sanoi.
"Niin olen", Dumbledore sanoi arkisesti.

Poissa Pipe

 • Luihusten oma kasvatti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Laulaminen
« Vastaus #140 : Heinäkuu 22, 2015, 15:48:02 »
Laulaminen. ;D Joo nyt päästiin asiaan.

Öö mistä kaikki alkoi.. hmm...? Mietin asiaa hetken...

Okei mä oon nuorin lapsi meidän perheessä (ja ainut tyttö, ai että kun on kivaa... tai sitten ei, mut asiaan) ja tota nii äiti on laulanut meille paljon pieninä, isäkin laulanut kuorossa nuorempana. Äitikin jonkin aikaa sitten vielä oli jossakin kuoroissa. Mutta siis joo päästään muhun. Mulle on laulettu tosiaan paljon pienenä, me laulettiin tosi paljon tarhassa, ja mä muistan et mulle on ennemmin laulettu, kuin luettu iltasatuja.
 
Syksysin(kesäisin) kun oon ollut pieni ja on menty porukoiden kanssa yhdessä marjamettään, oon kerännyt sen ajan kun oon jaksanut ja istunut sitten kivelle tai kannonnokalle laulelemaan. Mä oon ollu n. 10 vuotiaana lapsikuorossa (ja olin siihen asti kun se meni nurin eli joku 2-3 vuotta) ja tuona aikana sain laulaa 2-3 sooloa. Teini-ikäsenä harrastin klassista laulamista yksityisillä tunneilla ( <3 voisko joku lahjoittaa mulle rahaa? ;D), mut se maksaa niin paljon etten enää harrasta tunneilla siis. Laulanut oon myös ns. työväenopiston tunneilla, mut nykyään nekin on aika sellasia ei niin mun makuun tyylisiä et joo en harrasta sielä enää. Laulan kuitenkin kotona paljon itekseni lähinnä kevyttä poppia tai klassisempaa musaa. Laulan suomea, englantia, ruotsia ja espanjaa/kataloniaa mielelläni. :P  Kunhan menee vähä sinnepäin ni se on kivaa kun itekseen laulaa. No on mun ääntä kehuttu, ite on paha arvostella kun olen vähä itsekriittinen. :)

Musiikinteoria on mulle aina ollu haastavaa, ja en oo oikein koskaan oppinut sitä kunnolla. Okei osaan nuotteja jonkin verran, mut mä en tajua sitä teoriaa. :) Laulan paljon korvakuulolta ja tunnen miten se musiikki menee ja laulan sitä myöten. Olisin joskus halunnut laulaa oikeen kunnolla levylle, mut ei ole koskaan ollut mahdollisuuksia :). Kirjottelen kyl lyriikkaa itekseni.

Tykkään laulaa myös karaokessa :) ja kun broidi soittaa pianoa ni mä laulan hyvin usein ainakin :D.
♥Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä♥
♥♥Polseres vermelles - Polseres amunt!!♥♥

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Laulaminen
« Vastaus #141 : Toukokuu 22, 2020, 10:58:42 »
Kah, olen näköjään viimeksi tähän ketjuun kirjoittaessani laulanut vielä Kamarikuoro Krysostomoksessa. Ne onnelliset päivät ovat valitettavasti kaukana takana päin (kuopuksen synnyttyä kuoroperiodeille osallistumisesta tuli turhan hankalaa), mutta vielä onnellisemmat kuoropäivät ovat koittaneet Helsingin nörteimmän naiskuoron Another Castlen riveissä. Maanmainio kuoromme täytti maaliskuussa jo kuusi vuotta, ja vaikka koronan takia joudummekin nyt harjoittelemaan erillämme kukin omissa oloissaan, yhteishenki on vahva ja pandemian väistyttyä keikkaa pukkaa taas. Touhujamme voi tutkailla facebookissa (löytyy nimellä Another Castle), YouTubessa https://www.youtube.com/channel/UCK8tnvmAn9nV3wXMeDcCOmQ , Instagramissa https://www.instagram.com/ac_kuoro/ , Twitterissä  https://twitter.com/ac_kuoro ja Flickr-palvelussa https://www.flickr.com/photos/anothercastle/albums
Me transmitte sursum, Caledoni