Kirjoittaja Aihe: Leon Uris: Exodus  (Luettu 1196 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Fiachra

  • Ankeuttaja
Leon Uris: Exodus
« : Lokakuu 08, 2004, 23:00:03 »
Kaverini suositteli kyseistä kirjaa kirjastossa. Lainasin, koska takakansi vaikutti kiinnostavalta - hurja temppu sinänsä, koeviikko oli juuri alkamassa. Sunnuntaipäivä kului lukiessa, en saattanut lopettaa kesken.

Oletko lukenut kirjan? Mitä pidit ja miksi?

Itse olen kiinnostunut aiheista juutalaisvainot sekä maailmansodat, joten juonen historiallinen tausta ja ajankohta simahtivat. Teoksen taustatapahtumat ovat täyttä faktaa, tosin päähenkilöt sun muut ovat kirjailijan mielikuvitusta. Toisen maailmansodan - ja varsinkin juutalaisten - historiasta saa melko selkeän kuvan.

Kirjan henkilöt ovat mielenkiintoisia, kuvailu on hienoa. Juonessa siirrytään välillä eri henkilöiden mukana taaemmas historiaan, mutta se ei ollenkaan sotke kirjan juonta, päinvastoin antaa syvyyttä henkilöille ja tapahtumille. Takakannen sulkemisen jälkeen olo oli tyhjä ja avuton. Kuten varmasti monet, monet muutkin historialliset faktaan perustuvat kirjat, tämäkin antoi niin selkeän ja elävän - niin raa'an ja todellisen kuvan siitä, mitä elämä on vielä muutama vuosikymmen sitten ollut joillakin kansoilla. Laittoi ajattelemaan. Suosittelen.