Kirjoittaja Aihe: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto  (Luettu 14226 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hinaja

 • Ankeuttaja
Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« : Syyskuu 21, 2004, 13:52:37 »
LYHYT KIELIOPPI

Kun lähdetään kirjoittamaan ihan mitä tahansa tekstiä, kannattaa betauttaa eli oikoluetuttaa tekstinsä betalla. Betat korjaavat kielioppivirheitä ja tekevät teksteistä sujuvampia. Betoja käyttämällä saa siis helposti kauniita ja sujuvia tekstejä! Betat eivät maksa mitään, ja jotkut heistä ovat valmiita myös ideoimaan tekstiä kanssasi vaikkapa juonenkäänteiden osalta. Betoja kannattaa siis ehdottomasti käyttää. :)

Ei saisi olla niin kovaa kiirettä julkaista omaa tekstiään, etteikö sitä voisi luetuttaa ensin jollain toisella. Kaikkihan haluavat, että oma fikki on parhaassa mahdollisessa kuosissa ennen julkaisua. On kurjaa pilata mestariteos turhilla pilkkuvirheillä.

Ps. Betan kanssa voi keskustella henkevästi kaunokirjallisista asioista ja suomen kielen muistakin kiemuroista kaiken muun ohella, ja betoista voi saada kivoja kavereita. :)

Ja betaahan haetaan täältä.

Jos taasen et jaksa betaa hankkia, tässäpä muutama tärkeä seikka kirjoitusasusta ja oikeinkirjoittamisesta.

 • Enteriä saa käyttää fikkaillessa, mutta liikakäyttö ei ole suositeltavaa. Tyhjä rivinväli erottaa korkeintaan kappaleet, mutta ei erinäisiä kommentteja keskustelussa.

Monella on tapana kirjoittaa tekstiä näin:
Lainaus käyttäjältä: Mielikuvitukseton Hinaja
"Hei Ron! Mennäänkö ulos?" Harry kysyi.

"Mennään vaan!" Ronkin innostui.

"Mihin te pojat taas juoksette?" Hermione tivasi pojilta.

"Ei kuulu sinulle!" Ron haukahti ja juoksi Harryn perästä ulos.

Eli tyhjä rivi on jokaisen eri lausahduksen välissä. Tämä kirjoitustyyli ei suoranaisesti ole tietenkään kielletty, mutta sitä ei kannata käyttää, sillä yhdessäkään romaanissa ei oikeasti käytetä kyseistä kirjoitustyyliä, eikä äidinkielenopettajasi taatusti katso sitä hyvällä. Lisäksi fikille tulee vain turhaa lisäpituutta tyhjistä rivinväleistä, ja teksti voi olla vaikeasti luettavaa.

Myöskään fikit, joista puuttuu kappalejako kokonaan, eivät ole helppoa luettavaa.

Tässä kaksi esimerkkiä ->

Enteriä ei käytetä (tai jätetä käyttämättä) näin:
Lainaus käyttäjältä: Mielikuvitukseton Hinaja
Kävelin pitkässä tummassa eteishallissa ja kuulin oven narisevan. Olin kauhusta jäykkänä ja ihmettelin kuka kumma siellä voi olla. "Tule esiin!", huusin. "Enkä tule!" vastasi outo ääni ja selkäpiitäni karmi...

Sitä käytetään näin:
Lainaus käyttäjältä: Mielikuvitukseton Hinaja
Kävelin pitkässä tummassa eteishallissa ja kuulin oven narisevan. Olin kauhusta jäykkänä ja ihmettelin kuka kumma siellä voi olla.
"Tule esiin!", huusin.
"Enkä tule!" vastasi outo ääni ja selkäpiitäni karmi...

 • Erisnimet ja virkkeenalut kirjoitetaan isolla. Kannattaa olla tarkkana, kun käyttää Isoja Kirjaimia: pimeyden lordi ei ole Pimeyden Lordi eikä taikaministeriä tai taikaministeriötä kirjoiteta isolla. Tarkkaavaisuutta vaaditaan myös siinä, että kirjoittaa esimerkiksi sanan rohkelikko isolla vain silloin, kun tarkoittaa tupaa tai nimenomaan Godrick Rohkelikkoa. Tupalaisista puhuttaessa rohkelikko kirjoitetaan pienellä. :) Eli: "Harry on rohkelikko, Harry ei ole Rohkelikko."  

 • Välimerkkien jälkeen tulee välilyönti. Siis näin: "Olipa kerran Ron, rohkea punapää, joka ei seikkailuja karttanut." Ei näin: "Olipa kerran Ron,rohkea punapää,joka ei seikkailuja karttanut."

 • Lainaukset voi laittaa usealla tavalla näkyviin, joista ensimmäinen esimerkki on mielestäni kuitenkin selkeämpi.

 "Älähän vielä mene", sanoi Marja.
 - Älähän vielä mene, sanoi Marja

  Ja vieläkin monimutkaisemmaksi menee: (Kiinnitä huomiota pilkkujen ja pisteiden paikkaan sekä isoihin kirjaimiin.)

 • Kuuluttaja ilmoitti: "Nyt seuraa yleinen tiedotus."
 • "Eeva on tehty Aatamin kylkiluusta", kertoi äitini minulle, kun olin pieni.
 • Ryhmänjohtaja kysyi: "Oletteko valmiit tulevaan koitokseen?"
 • "Onko Tampereelta tulleita?" konduktööri kysyi
 • "Asento!" huusi kersantti.
 • "Peni", komensin täplikästä koiraani, "nouda keppi!"
 • "Peni, nouda keppi", komensin koiraani. "Meidän on lähdettävä kotiin."

 • Puhekielisyydet ovat outoja fikeissä. Muutenkin fikkiä kirjoittaessa ei kirjoiteta kaverille mailia tms, joten yleiskieli on aika käypää. Tosin Pottereiden maailmassa yleiskielen käsite on aika laaja, ja murteiden käyttö on ihastuttavaa esimerkiksi Hagridin kohdalla, mutta (tahaton) t31N1x Albus Dumbledoren suusta on hieman jo outoa.
 • Yleisimpiä virheitä tulee verbien kanssa. Kaikille tuttu alkaa tekemään-lausemuoto on väärä, ja oikea muoto on siis alkaa tehdä. Oikein: Hän alkoi lukea. Väärin: Hän alkoi lukemaan.
 • Muissa kieliongelmissa esim. Word antaa pika-avun, tosin siihen ei aina kannata luottaa. Myös sanakirjoista voi tarkistaa esimerkiksi yhdyssanojen oikean kirjoitusasun. Kaverilta, äidinkielenopettajalta, isosiskolta tai äidiltäkin voi aina kysyä neuvoa!

Hauskoja kirjoitteluhetkiä!

// Renne muokkasi vähän. :)
//Zenz muokkasi paljon ;)
« Viimeksi muokattu: Elokuu 14, 2010, 00:17:17 kirjoittanut Zenzibar »

Hinaja

 • Ankeuttaja
Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #1 : Marraskuu 30, 2004, 17:03:12 »
FIKKISANASTO

Sanaston tarkoituksena olisi siis hiukkasen selventää fikeissä esiintyviä käytäntöjä, sanoja, lyhenteitä ja muuta asiaan liittyvää.


Esimerkkialku:

Nimi: Tylypahkassa taas
Ikäraja: K-12
IC
Tyylilaji: Humor/fluff
Paritus: Mary Sue/Harry/Ron/Draco
Summary: Harry, Ron ja Hermione palaavat Tylypahkaan opiskelemaan viidettä vuottaan. Kouluun on tullut uusi tyttö.
A/N: Tämä on tällainen hupipohjainen tekele siitä, mitä viidennessä kirjassa tulee tapahtumaan. Sisältää Mary Suen. Betana toimi herra Kutvonen. Haasteen ficciin sain Maija Mätikäiseltä. Tätä oli hauska kirjoittaa.


Selitykset:

 • Rating on ikäraja. Rajat menevät näin:

S = Sallittu. Sopii kaikille, myös lapsille. (engl. G)
K-7 = Vanhempien läsnäoloa suositellaan, mutta soveltuu silti myös lapsille. (engl. PG, Parental Guidance.)
K-12 = Ei alle 13-vuotiaille, saattaa sisältää vaikkapa suutelua. (engl. PG-13, Parents Strongly Cautioned)
K-16= Sisältää jonkin verran seksuaalista sisältöä tai väkivaltaa tms. (engl. R, Restricted)
K-18 = Ei sovellu alle 18-vuotiaille, sisältää erittäin kuvaavaa seksuaalista sisältöä tai erittäin kuvainnollista väkivaltaa (engl. lähin NC-17)

Huomio! Vuotis käyttää monesta muusta sivustosta poiketen suomalaista ikärajakäytäntöä, jonka ikärajat voit tarkistaa ISääntö-topikista. Ja yli K-16 fikkejähän ei täällä nähdä.

 • IC/OOC = In Character/Out Of Character:

IC eli In Character tarkoittaa, että fikin henkilöhahmot noudattelevat hahmojen alkuperäisen luojan näyttämää tyylisuuntaa. Harry Potter -fanfiktionissa siis Rowlingin näyttämää tyylisuuntaa: Ron on hauska heppu, joka pelkää hämähäkkejä, Hermione on näsäviisas, kaikkitietävä tyttö, Draco on ilkeä ja inhottava jne.

IC:n vastakohta on OOC eli Out Of Character, jossa fikin kirjoittaja vie hahmot oman mielikuvituksensa mukana pidemmälle ja muuttaa heidän luonnettaan pois hahmojen luojan luomasta tyylistä. (Potter-fikeissä Rowlingin näyttämästä tyylisuunnasta, eli esim. Harry tekee jotain, joka ei kuulu ollenkaan hänen kilttiin ja huomaavaiseen luonteeseensa, tai Draco ystävystyy kuraveristen kanssa tms.)

 • Genre / tyylilaji:

Fikit luokitellaan moniin eri kategorioihin eli genreihin. Vaihtoehtoja on useita kuten romance, angst, drama, poetry, general, action, mystery, horror, sci-fi, fantacy yms. Fikki voi olla myös moneen genreen kuuluva, kuten esim. angst/drama/romance.

Muutamia genre-tyyppien määrityksiä:

Romance. Romance on hyvin väljä käsite. Periaatteessa mikä tahansa fikki, jonka juonenkulussa etualalla on keiden tahansa hahmojen romanttinen suhde, voidaan laskea romanceksi. Romancella on myös usein jatkomääritteitä, kuten vaikka angst, fluff, slash tai PWP.

Esimerkiksi fikki, joka kertoo Harryn, Hermionen ja Ronin seikkailuista ilman, että kukaan heistä "tykkää toisistaan" ei olisi romance, mutta sellainen, joka kertoisi siitä, miten Ron ja Hermione ovat ihastuneita/seurustelevat/naimisissa kyllä olisi.

Drama.Drama pitää sisällään ihmissuhteita ja niiden kiemuroita. Tapahtumatkin voivat olla draamattisia, yleensä niihin liittyy myös ihmisten erilaisia suhtautumisia tapahtuneeseen ja kenties ristiriitojakin. Käytännössä siis draama niin fikeissä kuin elokuvissakin on varsin sama asia.

Songfic. "Laulufikki". Käytetään jonkun laulun sanoja inspiroimaan fikki. Laulun sanat upotetaan ficin sisälle, ja yleensä fikin nimi on laulun nimi.

Slash. Se kaikkein tunnetuin ja närkästystä herättävin fikkisanaston termi. Käytetään kuvaamaan homoseksuaalista sisältöä kuvaavasta ficistä, esim. Harry/Draco, Sirius/Remus tai Ginny/Hermione. Usein naisparitusta sisältävistä fikeistä käytetään termiä femslash tai femme.

Fluff. Ihanaa romanttista hömppää! Esim. Hermionen ja Ronin välisestä suhteesta kertova ficci, josta löytyy halauksia ja kauniita, vaaleanpunaisia sanoja. Fluff on siis söpöä!

Snog (tai verbinä snogging). Tarkoittaa suomennettuna "kuhertelua", eli kahden henkilön välistä pussailu-halailu-hommelia. Snog on astetta hiukkasen seksuaalisempi kuin fluff.

Angst. Angst voi olla sykkää, masentavaa, pelokasta, yksinäistä. Sellaista josta voisi kuvitella tulevan pieni ja yksinäinen olo.

Hurt ja comfort. Kyseessä on yksi genre, monesti nimellä hurt/comfort. Tarkoittaa fikkiä, jossa yksinkertaisesti joku hahmo angstaa/kokee vastoinkäymisiä/kärsii, mutta lopuksi joku toinen hahmo saa hänet tuntemaan olonsa paremmaksi. Siis onnellisloppuista, parituksellista angstia, yleensä.

Suspense. Tarkoittaa jännitystä. 


Muuta sanastoa


 • Summary:
Fikin alussa oleva muutamarivinen kuvaus siitä, mistä fikissä oikein on kyse. Lyhennelmä siis, jonka on tarkoitus herättää lukijassa mielenkiintoa. Ei tietenkään kannata paljastaa liikaa, jos tahtoo jonkin asian pysyvän salassa viime metreille asti.


 • A/N (Authors Note):
Ficin kirjoittaja kirjoittaa jokaisen ficin loppuun tai alkuun lyhyesti omia mielipiteitään ficistään tai pienen määrän kiitoksia. Samaa tarkoittaa kirjainyhdistelmä T/S (tekijäin sanat).

 • One-shot:
One-shot (tai kertalaaki/kertalaukaus) tarkoittaa yksiosaista fikkia.


 • Mary Sue:
Yleisesti käytetty termi. Fikkaaja kirjoittaa tarinaansa uuden hahmon, jolle keksii nimen (antaa joskus jopa oman nimensä), keksii ulkonäön (yleensä aivan täydellinen ulkonäkö) ja luonteen (täydellinen luonne). Tämä Mary Sue saa yleensä lisäksi vieteltyä fikin päähenkilön täydellisesti. Mary Suen olemassa olosta voidaan kertoa myös merkinnällä OC (Own Character).

On myös mielipiteitä Mary Suen ja OC:n erosta:
OC - ficcarin itsensä keksimä hahmo, original character, joku joka on fikissä muttei kirjoissa.
Mary Sue - huono OC - kliseinen, yli-ihana tai kaksiulotteinen OC. Esim. klassinen vaihto-oppilasviettelijätär joka yhdellä kullanvaaleitten hiustensa nakkaisulla käärii kaikki Tylypahkan miespuoliset olennot viehättävän pikkurillinsä ympärille. Mary Suella on usein myös epätavallisen suuria lahjoja ja ominaisuuksia ja harvoja vikoja tai paheita. Esim. metamorfmaagi-animaagi-suurmaagi, joka ei tarvitse taikasauvaa taikoessaan, osaa puhua eläimille, on ylimaallisen kaunis ja äärimmäisen ystävällinen ja suosittu.

 • Beta (tai Beta Reader):
Beta saa yleensä käsiinsä fikin ensimmäisen vedoksen. Kirjoittaja lähettää luotettavalle betalleen teoksensa ennen julkaisua. Beta lukee fikin läpi ja ennen kaikkea korjaa kirjoitusvirheet ja ehdottaa juonenkäänteitä tai uusia lauserakenteita. Vasta betan jälkeen itse tarina menee julki. Beta haetaan täältä 

 • Haaste (Challenge):
Toinen fikkari voi antaa haasteen toiselle, esim. "Kirjoita tarina, jossa päähenkilönä on Draco ja jossa täytyy olla uima-allas, pehmonorsu, Angelina Johnsson ja vadelmalimsaa."

 • Subtext:
Otetaan lähdeteoksesta (Tässä tapauksessa HP-kirjasta) jokin lause mukaan ficciin, ja annetaan sille toinen (yleensä kaksimielinen) tarkoitus.

 • AU eli Alternative Universe:
Ficci kirjoitetaan "mitä jos" -periaatteella, esim. "Millainen olisi ollut Harryn ensimmäinen vuosi, jos Potterit olisivatkin pahoja ja Malfoyt hyviä".

 • Canon eli kirjan todellisuus:
Esimerkiksi "Harry Potterilla on kirkkaanvihreät silmät" on canon, koska J.K. Rowling on nimenomaan sanonut kirjassa näin.

 • Fanon:
Canonin eräänlainen vastakohta. Kun canonissa käsitellään asiaa, joka on J.K. Rowlingin vahvistamaa tietoa, fanonissa käsitellään fikkarin itsekeksimää historiaa, esimerkiksi "Sirius Mustalla oli romanttisia tunteita Lily Evansia kohtaan nuorempana." Me emme voi tätä todistaa, koska J.K. Rowling ei ole näin koskaan suoraan sanonut, eikä varmaan koskaan tule tätä fanonia todistamaankaan. Fanon on siis fikkareiden omaa mielikuvituksen tuotetta, mutta yleensä hyvin usein fikeissä käytettyä "tietoa".

 • Crossover:
Fikki, joka käsittelee kahta tai useampaa lähdeteosta, esimerkiksi; Harry Potterin hahmot tapaavat Buffy vampyyrintappajan. Sellainen fic olisi siis HP/Buffy -crossover.

 • Prologi
Vastaa suomessa käytettävää esinäytöstä.
Eli siinä selitetään, mikä johti tähän tarinaan, eli mitä tapahtui sitä ennen.
Esim. jossain vankilatarinassa, prologissa voidaan kuvailla sitä rikosta, minkä takia henkilö joutui vankilaan.

 • Epilogi:
Vastaavasti tarinan loppunäytös, jossa voidaan kuvailla tarinan jälkeisiä tapahtumia, esimerkiksi näin: Tapahtui 10 vuoden kuluttua Voldemortin tuhosta...

 • Disclaimer:
Diss = purkaa Claim = syyttää, vaatia
Dis- etuliite sanassa Claim on tietyllä tapaa negaatio. Disclaimer on tavallaan sellainen kirjoittajan oma etukäteishuomautus jolla voidaan välttää väärinkäsityksiä. Etukäteisvastaus olettamuksella että aiheesta saattaa tulla syytöksiä. Esimerkiksi: Disclaimer: Hahmot ovat Rowlingin, minä vain kirjoitan niistä. En saa työstäni rahallista vastinetta.

 • Simo Siili:
Simo Siili on propellihattuinen siili, joka esiintyi joskus Rapidin (eli vanhan Vuotiksen) ajalla aika usein "huumori"-jatkotarinoissa.


Ja muutama lyhenne:

RPS:
Real Person Slash eli oikeista, yleensä julkisuuden henkilöistä kirjoitettua slashia
Het fic
on lyhenne heteroparitusta sisältävästä fikistä
PWP:
Plot, what plot? (juoni, mikä juoni?) eli fikki, jossa ei ole sen kummempaa juonta, kirjoitettu lähinnä sen takia että on kivaa kirjoittaa jotain. :) Myös hyvin tunteita kuvaileva voi olla PWP! Lyhennöksen toinen merkitys on Porn Without Plot. :)
POV:
POV = Point of view = näkökulma, -kanta.
Yksinkertaisimmillaan POV tarkoittaa siis, että fikki on kirjoitettu jonkin tietyn hahmon näkökulmasta, esimerkiksi nyt vaikkapa Siriuksen tai Voron. Joskus (tai jopa yleensä) myös mainitaan sen hahmon nimi, kenen kannalta tapahtumat nähdään.


Lopuksi sananen maalaisjärjen käytöstä:


Ikärajat aiheuttavat monesti ihmetystä: saako esim. alle 13-vuotias kirjoittaa K-13 fikin tai vastaavasti lukea sellaisia? Fikkien lukeminen - ja myös kirjoittaminen - on jokaisen omalla vastuulla, kukaan ei voi valvoa, noudatetaanko ikärajoja. Ikärajat kertovat jotakin fikin mahdollisesta sisällöstä, ja jää lukijan päätettäväksi, tahtooko hän jonkin tarinan lukea.

Monet ovat myös miettineet, että tuleeko merkinnöissä käyttää englantia vai suomea? Vastaus on, että molempia saa käyttää, paitsi ikärajamerkinnät tulee olla suomeksi. Se, päätyykö kirjoittaja englanninkielisiin (romance, suspense, rating) määritelmiin vai suomenkielisiin (romantiikka, jännitys, ikäraja), on kirjoittajan oma valinta. :) Molempia saa siis käyttää.

Esimerkiksi on luvallista kirjoittaa fikin otsikkoon yksiosaisissa tarinoissa joko one-shot tai kertalaukaus. Ja muuta tällaista.

Hinaja muokkasi monesta viestistä tämän summaryn. Kiitos Friikin topikille ja kaikille siihen vastanneille! Mahdolliset kysymykset tänne :)
// Renne muoksi hieman. :)
// Renne muokkasi jälleen. :)
// -"-
// Ja Renne taasjalleenuudelleen
//Zenz muokkail hieman. :)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 26, 2012, 20:41:55 kirjoittanut Renefer »

Poissa Neverlandwitch

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Vihreä Luihuinen
Vs: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #2 : Helmikuu 25, 2007, 15:21:11 »
Lukiko missään mitkä kirjoitetaan isolla ja mitkä pienellä? Kuten esim. suuri sali ja Päivän Profeetta?

 Jossain mainittiin missä on Potter-sanasto, voisiko joku linkittää, jotta voisin muutaman sanan tarkastaa;>
Yhtälailla säälittävä olen niinkuin muutkin, Yksinäinen jos et tuu, ja jos sä sitten tuutkin. Olen sulle kohtelias mutta vain sen verran, että saan sut sänkyyni tämän yhden kerran.

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Tupa: Puuskupuh
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Poissa Ginger

 • Tyy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Melko yksinkertainen
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #4 : Helmikuu 18, 2010, 17:35:29 »
Tulin aukaisemaan suuni asiasta, joka on vaivannut minua jo melkoisen kauan; miksi juuri Mary Sue? Mistä nimi tulee?
Nimi tulee 1973 kirjoitetusta Star Trek fikkien parodiasta, jossa ihana, nuori täydellinen hahmo on nimeltään Mary Sue. Liekö sillä sitten mitään syvempää tarinaa, mistä kirjoittaja keksi nimetä hahmon juuri Mary Sueksi. Aiheesta lisää *täällä*
Those who don't believe in magic will never find it.
~ Roald Dahl ~
Ikuisuusprojekti

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #5 : Lokakuu 14, 2012, 21:42:40 »
Voisiko joku selittää mitä tarkoittaa general? En tiedä mitä se meinaa ja googlesta löytyy englannin kielisiä sivustoja, joista en ymmärrä kunnolla ja tuskin niissä mitään ficcisanastoa löytyy...

Poissa Zenzibar

 • Pelastaja katsoi profiiliaan ja läikytti teetä pöydälle
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • kesäinen-eskapisti-merirosvo-jedi-söpö-skotti
  • Home sweet home
 • Pottermore: BloodNight6399
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #6 : Lokakuu 14, 2012, 21:54:04 »
Voisiko joku selittää mitä tarkoittaa general? En tiedä mitä se meinaa ja googlesta löytyy englannin kielisiä sivustoja, joista en ymmärrä kunnolla ja tuskin niissä mitään ficcisanastoa löytyy...

Itsekin tuota vähän googlettelin ja jos yhtään ymmärsin avaamiani sivustoja, general tarkoittaa juuri sitä, mitä arvelinkin sen tarkoittavan: yleistä. Eli kun ficillä/tarinalla ei ole mitään tiettyä genreä, esim tää on nyt romantiikkaa tai tää on nyt kauhua, niin sille voi antaa tommoisen general -leiman. Kelmificit on yleensä tällaisia, vaikka tietääkseni tuota käsitettä ei ainakaan Vuotiksessa ole kauheasti käytetty.

Toivottavasti auttoi :)
"You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams

Poissa Weasleyn Welhokaniini

 • Kynttilöiden lumo Suuressa salissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Fikinkirjoittamisen taito - Kielioppi ja fikkisanasto
« Vastaus #7 : Lokakuu 15, 2012, 11:54:06 »
Toivottavasti auttoi :)
Kyllä auttoi, kiitti zen =)