Kirjoittaja Aihe: Osaston säännöt (Päivitetty 28.4.2012)  (Luettu 7611 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Uine

  • Metsätähti
  • Hirnyrkki
    • Suomu.org
  • Tupa: Rohkelikko
Osaston säännöt (Päivitetty 28.4.2012)
« : Tammikuu 16, 2007, 13:45:07 »
Nämä säännöt ovat voimassa kaikissa Fikkinurkan alaosastoissa.

Osastolla ovat voimassa Vuotiksen säännöt.

Kirjoittaja

Fikkien tulee olla huolellisesti tehtyjä. Jos kirjoitat fikkiisi useamman luvun, kaikki luvut tulevat samaan topikkiin.

Trailerit traileritopikkiin ja trailerista linkki fikin ensimmäiseen lukuun. Trailereita voi kommentoida varsinaisessa fikkitopicissa. Jos julkaiset trailerin sekä fikin prologin tai ensimmäisen luvun samoihin aikoihin, voit laittaa trailerin myös varsinaisen fikkitopikin alkuun.

Muista ikärajakäytännöt. Ikäraja ei voi olla yhdistelmä (esim. K-7 - K-12) eikä se voi vaihdella pitkin fikkiä. Mikäli fikki sisältää K-12-luokituksen materiaalia, on koko fikin ikäraja silloin K-12. Yli K-16-luokituksen olevat fikit ovat kielletty.

Vuotiksessa käytetään suomenkielisiä ikärajoja:

  • S-luokituksen teksti on sellainen, jonka voisi huoletta esitellä kenelle hyvänsä. S tarkoittaa sallittua.
  • K-7-luokituksen saanut teksti saa sisältää suutelukohtauksen. Sama rajoitus pätee kuviinkin. Tarkasti kuvailtua väkivaltaa ei suvaita.
  • K-12-luokituksen saanut teksti voi sisältää suutelukohtauksia, sekä lievää seksuaalista jännitettä. Väkivaltaa saa esiintyä osana tarinaa, mutta sillä mässäily ei ole suotavaa. Epätarkka itsemurha/murha, maininta alkuun.
  • K-16-luokituksen saanut teksti sallii seksuaalisten tunteiden kuvaamisen, mutta sulkee pois pornografian ja tarkat eroottiset kuvaukset. Väkivallan käyttö on sallittua, jopa melko tarkasti kuvailtuna. Tarkahko itsemurha/murha, maininta alkuun.

Muista otsikoida fikkisi. Jos et keksi otsikkoa keskustele betan kanssa. Lisäksi kannattaa katsella haulla, onko Fikkarinurkassa jo paljonkin samannimisiä fikkejä.

Fikkitopikin otsikossa tulee näkyä mahdollisimman selkeästi paritus sekä varoitukset ja mahdollisesti tyylilaji. Samat tiedot tulee laittaa myös topicin ensimmäiseen viestiin. Esimerkiksi:

Topicin otsikko: Lähteellä (Harry/Hermione)

fikin alkuun:
Paritus: Harry/Hermione
Ikäraja: K-12           
Tyylilaji, jos haluaa:
Varoitukset, jos niitä on:

Omaa fikkiään ei saa nostaa.
Useampiosaisten fikkien osien välissä olevia kommentteja voidaan poistaa, jotta itse fikki luettavampana.
Tallenna fikkisi koneellesi/muistitikulle/sähköpostiin, sillä fikit eivät säily Vuotiksessa ikuisesti, vaan tilanpuutteen vuoksi ne poistuvat ylitettyään osaston 5:nnen sivun. Jos olet yhä jatkamassa fikkiäsi ja se alkaa olla putoamisvaarassa, ilmoita asiasta osaston aurorille tai laita asiasta infoa fikin otsikkoon.

Kommentoija

Kommenttien täytyy olla perusteltuja eli täytyy hieman eritellymmin kertoa, mistä piti ja mistä mahdollisesti ei. Pelkät ihkutukset tai jatkopyynnöt voi lähettää kirjoittajalle suoraan, hän ilahtuu varmasti. :)Ja muista pitää hauskaa!
« Viimeksi muokattu: Elokuu 12, 2012, 00:26:09 kirjoittanut Renefer »