Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Titanic
« Uusin viesti kirjoittanut Tanzu Heinäkuu 28, 2020, 00:38:54 »
Tämä on kyllä niin itkettävän ihana elokuva. Tullut katsottua monesti
2
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Rupikonnahillo Heinäkuu 27, 2020, 11:42:18 »
Pari pientä kysymystä, jos jollain sattuisi olemaan vastaus valmiina.

Onko kutistusjuoma myrkyn vai hapon vihreää? Pottermoresta olen tämän poiminut ja en ole löytänyt tarkkaa suomennosta.
Mikä on suomennos Hermionen joulutanssiaisissa käyttämään liemeen, sleak-easys hair potion?
3
BIGBANG - 하루하루

Eksyin kuuntelemaan biisejä ajalta, jolloin vielä seurasin kpop-skeneä vähän lähemmin.
4
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: H. P. Lovecraft
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Kesäkuu 25, 2020, 12:44:19 »
Koska Cthulhusta on tullut niin valtavirtaa, että netti on pullollaan Cthulhu-meemejä ja vauvallekin voi ostaa My First Cthulhu -pehmolelun, päätin joitain vuosia sitten tutustua vihdoin Lovecraftin tuotantoon ainakin sen kuuluisan Call of Cthulhu -novellin verran. Lainasin siis kirjastosta paksun kokoelman herran novelleja ja asetuin lukemaan. Olihan niitä tarinoita ihan hauska lueskella, mutta olin kyllä vähän pettynyt siihen, miten mietoja kertomukset olivat kauhun puolesta. Kun ei niillä kauheasti muutakaan sisältöä ollut, en lopulta jaksanut lukea kuin muutaman, mutta olen silti tyytyväinen, että olen nyt ainakin tutustunut suureen Cthulhuun alkuperäislähdettä käyttäen. Enemmän hupia saan kuitenkin sekä hänestä että muista suurista muinaisista kuuntelemalla H. P. Lovecraft Historical Societyn tekemää maanmainiota lovecraftiaanista laulumusiikkia, josta voi nauttia myös ilmaiseksi esimerkiksi YouTuben kautta, jos ei halua lunastaa ihan omakseen levyjä A Very Scary Solstice ja An Even Scarier Solstice.
5
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Roolipelaaminen
« Uusin viesti kirjoittanut Runoi Kesäkuu 25, 2020, 10:19:31 »
Täällä on näkyjään kaipailtu peliseuraa. Nyt sitä olisi tarjolla! Ajattelin tulla esittelemään tänne tuoreen roolipeli projektin joka on jo hyvässä vauhdissa ja aktiivinen. :)

Tervetuloa New Yorkin kultaiselle 1920-luvulle! Vuosikymmenelle, jonka ensimmäisen maailmansodan jälkeistä vallattomuutta ja vapautta varjostavat muun muassa kieltolaki ja järjestäytynyt rikollisuus. Velhot elävät ei-taikovien joukossa, kukin omalla tavallaan suurkaupunkiin sulautuen. Asukkaat joutuvat kuitenkin alati vilkuilemaan olkansa yli, sillä illan hämärtyessä ei voi tietää, kuka tai mikä kadunkulmilla odottaa. Oletko sinä valmis astumaan jazzmusiikin, flappereiden ja järjestäytyneen rikollisuuden maailmaan?
Marblesin kehittämisessä ovat inspiroineet mm. Harry Pottereista ja Ihmeotuksista tuttu maailma, sekä tv-sarjat Peaky Blinders, Boardwalk Empire ja Mr. Selfridge.

Pelaamme aktiivisesti foorumilla.

Foorumilla on tarjolla kontakteja hahmosuunnittelua ajatellen. Huomaathan, että Marblesin pelaajakuntaa edustavat jo hieman varttuneemmat roolipelaajat, joten pelin ikärajaksi on asetettu K-16.

http://marbles.jcink.net/
6
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Kesäkuu 16, 2020, 18:25:51 »
Kiitos! Minä muistin siis väärin, mutta on ilahduttavaa, että joku muu jaksoi kaivaa faktat esiin :)

Ehkä Voldemort ei vielä teininä ollut kyllin vahva jinxaamaan virkaa, tai sitten sellainen ei vain tullut hänelle mieleen vielä silloin. Se kun oli kuitenkin mitä mainioin keino varmistaa, että virka oli uudelleen haettavissa joka lukuvuoden jälkeen.
7
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: H. P. Lovecraft
« Uusin viesti kirjoittanut castlevania Kesäkuu 12, 2020, 18:38:25 »
Lovecraft on meikäläisen kestosuosikkeja! Tietysti joillekuille hepun tarinoiden lukemisen pilaa se että mies oli oikea raivorasisti - jopa oman aikansa mittapuulla. Monet ovatkin arvelleet että Lovecraftin luomat monsterit olisivat olleet kirjailijan allegorista kuvausta etnisistä vähemmistöistä joita Lovecraft vihasi. Minusta on kuitenkin hyvä osata erottaa toisistaan henkilö ihmisenä ja taiteilijana ja taiteellisena elämyksenä Lovecraftin tarinat ovat ihan omaa luokkaansa. Lisäksi ainoastaan myöhemmät vähemmän luokan kirjailijat loivat virheellisen tulkinnan että Cthulhu ja kaverit kuvaisivat pahuuden voimia vaikka oikeasti Lovecraft fatalistina halusi ennemmin kuvata ihmiskunnan tarkoituksettomuutta universumissa ja Cthulhu, Dagon, Yog-sothoth jne., vaikka toki vaikuttavatkin ihmisten näkökulmasta pahansuovilta, näkevät ihmiskunnan pikemminkin täysin tarkoituksettomina olentoina. Ja ottaen huomioon miten paljon Lovecraft kehitti myöhemmin hirviöitään alien-suuntaan täytyy myös muistaa että alieneiden moraalia ei voi arvioida samoilla standardeilla kuin Maapallon asukkaiden.

Suosikkejani Lovecraftin teoksista ovat mm. Varjo Innsmouthin yllä, Cthulhun kutsu, Kuiskaus pimeässä, Hulluuden vuorilla, sekä Dunwichin hirviö. Lovecraftin tyyli luonnollisesti toimii parhaiten alkuperäisenglanniksi luettuna.
8
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut mervii Kesäkuu 08, 2020, 19:15:44 »
Voldemort pyysi kymmenen vuotta sen ekan kerran jälkeen Dumbledorelta opettajan paikkaa. 18-vuotiaana siis Dippetiltä ja sit Dumbledorelta. "emme nimittäin ole koskaan pystyneet pitämään pimeyden voimilta suojautumisen opettajaa kauempaa kuin vuoden kerrallaan sen jälkeen kun kieltäydyin antamasta paikan lordi Voldemortille." Näin sanoo Dumbledore kutosessa Harrylle.
Piti tarkistaa että miten se meni.
9
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Weasleyn Welhokaniini Kesäkuu 02, 2020, 16:29:14 »
Torey Hayden Satutettu lapsi

Törmäsin tähän Haydenin kirjaan pari viikkoa sitten  ja eilen viimeinkin pääsin aloittamaan kyseisen luku-urakan.
10
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Kesäkuu 02, 2020, 16:10:58 »
On täysin mahdollista, että minä olen se, joka muistaa väärin. Mielikuvani vain oli, että Tom/Voldemort olisi jo siinä vaiheessa halunnut varmistaa, että hänen hamuamansa virka olisi joka lukuvuoden päätteeksi aina auki ja uuden opettajan haettavissa. Pitäisi kai jaksaa jossain kohtaa lukea kirjat uudelleen ja tarkistaa, miten kaikki oikeastaan tapahtui ;)
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10