Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10
1
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Mitä luet nyt?
« Uusin viesti kirjoittanut Weasleyn Welhokaniini Kesäkuu 02, 2020, 16:29:14 »
Torey Hayden Satutettu lapsi

Törmäsin tähän Haydenin kirjaan pari viikkoa sitten  ja eilen viimeinkin pääsin aloittamaan kyseisen luku-urakan.
2
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Kesäkuu 02, 2020, 16:10:58 »
On täysin mahdollista, että minä olen se, joka muistaa väärin. Mielikuvani vain oli, että Tom/Voldemort olisi jo siinä vaiheessa halunnut varmistaa, että hänen hamuamansa virka olisi joka lukuvuoden päätteeksi aina auki ja uuden opettajan haettavissa. Pitäisi kai jaksaa jossain kohtaa lukea kirjat uudelleen ja tarkistaa, miten kaikki oikeastaan tapahtui ;)
3
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Musta lilja Kesäkuu 01, 2020, 19:56:41 »
Silloinko Voldemort sen viran jo kirosikin. Muistelin että se olisi vasta siinä kohtaa kun pyysi sitä toistamiseen eli Dumbledorelta kysyessä, mutta voihan olla että muistan väärin.
4
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Pokémon
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Toukokuu 31, 2020, 17:22:32 »
Olen itse nähnyt poksukortteja ensimmäisen kerran varmaan juuri sinun ikäluokkasi käsissä, Gil. En silloin tutustunut aiheeseen lähemmin, mutta sen verran selvisi, että peli oli vähän niin kuin MtG, mutta yksinkertaisempi ja siksi lapsille helpompi. Ensimmäiset omat poksukortit ostinkin kolmekymppisenä, kun olin ensin yrittänyt turhaan opettaa MtG:tä silloin kuusivuotiaalle esikoiselleni ja sitten muistanut Pokémonien olemassaolon. Fantasiapeleissä sattui tuurilla olemaan varsinainen Pokémon-asiantuntija myyjänä juuri silloin, kun menin paikalle tiedustelemaan, sopisiko peli eskari-ikäisellekin, ja palasin kotiin kahdella aloituspakalla sekä kankaisella pelimatolla varustettuna. Kun lapsi sitten sai DSi:n ja siihen Platinumin, autoin Unownien pyydystämisessä ja totesin samalla pelimaailman hauskaksi. Siinä vaiheessa, kun Black ja White julkaistiin, lapsi oli jo niin vankasti kiintynyt poksuihin, että osti yhdessä isänsä kanssa minulle äitinepäivälahjaksi Whiten jotta voisi treidata poksuja kanssani (taloudessa oli silloin jo kaksi DS-konsolia). Pelasimme tällä tavalla paripeliä Sun & Mooniin asti, mutta sitten olisi pitänyt siirtyä pelaamaan Switchillä, mikä teki homman niin hankalaksi, että jätin uudemmat videopelit suosiolla lapsilleni. Suunnitelmissa on kuitenkin pelata lempipelini Pokémon Y uudelleen läpi, kunhan löydän jostain aikaa moiseen.

Pokémon-animea en ole tosiaan katsonut pitkään aikaan, kun ei ole katsomoseuraa. Ehkä pitäisi kuitenkin joku ilta istua peffalleen ja katsoa, mitä Netflixissä olisi nykyään sillä saralla tarjolla. Se kun on sellainen harmiton hyvänmielen sarja, että voisi vaikka rentoutua katsomalla aina yhden jakson illalla ennen nukkumaanmenoa ;)
5
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Toukokuu 31, 2020, 00:15:44 »
Voldemort pyysi pimeyden voimilta suojautumisen opettajan virkaa jo ollessaan 18-vuotias, jolloin Tylypahkan rehtorina oli vielä Dumbledoren edeltäjä Armando Dippet. Dippetkään ei Dumbledoren kehotuksesta huolimatta kieltänyt virkaa Tom Riddleltä ehdottomasti, totesi vain häönen olevan vielä liian nuori ja kehotti hakemaan työtä uudelleen muutaman vuoden kuluttua. Tästä suivaantuneena Voldemort tosiaan asetti kyseisen opettajanviran päälle jinxin (en muista tämän taikatyypin suomennosta), joka aiheutti sen, ettei kukaan voinut toimia siinä vuotta pidempään.

Dursleyt puolestaan käytiin todennäköisesti pelastamassa saarelta viimeistään siinä vaiheessa, kun heitä ei kuulunut takaisin mökin vuokra-ajan päätyttyä. Eivät he sitä varmaan viikkokausiksi olleet varanneet, kun ei heillä ollut kunnon varusteita ja ruokatarpeitakaan mukanaan. Toisaalta ensimmäinen kirja on vielä pitkälti osastoa "lasten fantasiakirjat", joten tarinaa on kirjoitettu vähän liioitellen ja satumaisuus edellä logiikan jäädessä usein jalkoihin.
6
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Musta lilja Toukokuu 29, 2020, 19:35:21 »
Onkohan sitten ollut niin, että hyvin pitkään pimeyden voimilta suojautumisen opettaja on vaihtunut kerran vuodessa...

Käsittääkseni siitä lähtien kun Tom/Voldemort kävi pyytämässä sitä virkaa Dumbledorelta. Voldu ilmeisesti kirosi sen, kun ei päässyt itse opettajaksi.
7
Viihdettä niin että heikompia hirvittää / Vs: Pokémon
« Uusin viesti kirjoittanut Gil Toukokuu 29, 2020, 01:23:43 »
Minä itse tutustuin Pokémoniin ekan kerran kun se tuli telkkarista 99/00. Kävin katsomassa sen ekan elokuvan vielä elokuvateatterissa kun se siellä oli. Meidän luokalla oli kunnon pokémon huuma, meillä on vielä tallessa niitä pokémon keräily ja pelikortteja. Mulla on kaapissa itseasiassa pokémon Red ja GameBoy color jotka ostettiin kun Gold ja Silver tuli markkinoille, Gold valitettavasti lakkasi toimimasta jossain vaiheessa. Mulla oli välissä 10 vuoden tauko pelien pelaamisessa mutta aloitin pelaamisen taas n. 2010 kun SoulSilver ja HeartGold tulivat markkinoille ja hommasin nintendo DSi:n. Sen jälkeen olenkin pelannut kaikki tulleet Pokémon pelit vähintään yhden version. Sarjaa katsoin vain Kanto ja Johto kaudet eli kahden ekan generationin verran, elokuvista katsoin kolme ensimmäistä.
8
Harry Potterin maailma / Vs: Pieniä kysymyksiä kirjoista vol. 2
« Uusin viesti kirjoittanut Ulompi vino vatsalihas Toukokuu 28, 2020, 22:12:00 »
Onkohan sitten ollut niin, että hyvin pitkään pimeyden voimilta suojautumisen opettaja on vaihtunut kerran vuodessa...

Toinen kysymys: Viisasten kivessä Dursleyt lähtevät pakoon kirjevyöryä, soutavat soutuveneellä kurjaan mökkiin. Hagrid tulee hakemaan Harrya ja he ottavat tuon veneen ja matkaavat satamaan. Mitenköhän Dursleyt lopulta pääsivät pois mökinrämästä?
9
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Bullet journal
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Toukokuu 26, 2020, 15:08:23 »
Minäkin innostuin lopulta kokeilemaan bujoa, vaikka hassuna muoti-ilmiönä sitä pidinkin. Se tuntui lopulta ihan järkevältä tavalta yhdistää milloin mikäkin kaupasta ostamani taskukalenteri, sen lisäksi irrallisella ruutupaperilla pitämäni vuosikalenteriruudukko ja erilaiset listat ja muistilappuset, joita kuljettelin puhelimen välissä, työpapereiden seassa, taskuissa jne. Vähän arvelutti siirtyä yhteen isompaan niteeseen monen pienen jutun sijaan, mutta ihan hyvin se on toiminut.

Nyt on kolmas bujo menossa, ja olen kokeilujen jälkeen löytänyt itselleni sopivan tavan käyttää sitä: ensimmäiselle aukeamalle tulee ruutupaperityylinen vuosikalenterini (se kattaa itse asiassa 14 kuukautta), sitten on aukeama, jonka kummallakin sivulla on yhden kuukauden kalenteri ja niiden päälle läppätyylisesti liimattuina kummankin kuukauden "suorituskalenteri", johon merkkaan mm. käydyt treenit, kotona tehdyt harjoitukset, ulkoilut jne. ja niiden jälkeen viikko per aukeama -tyylisesti kyseisten kuukausien viikot, kukin päivä omana kuusikulmaisena kennonaan. Näille sivuille teen ns. juoksevien asioiden lisäksi merkintöjä lukemistani kirjoista, näkemistäni eläimistä, löytämistäni sienistä ja milloin mistäkin muistiinpanemisen arvoiselta tuntuvasta asiasta. Aina kahden kuukauden jälkeen tulee uusi kuukausikalenteriaukeama. Suurin osa kalenterisivuista on vielä tyhjiä, koska teen niitä sitä mukaa kuin tarve on, mutta puolen vuoden kalenterille varatun sivun jälkeen tulee erilaisia muistiinpanosivuja. Ensin on kuorotreenikalenteri (kuortreenit ovat kyllä mukana suorituskalenterissa, mutta tähän versioon kirjaan pelkkien suoritusten sijaan ylös kaikki treenit ja merkkaan, mihin niistä osallistuin ja mihin en), sitten "projektilistat", ts. muistiinpanot kaikista niistä asioista, jotka pitäisi tai jotka haluaisin jossain vaiheessa ehtiä tehdä, ja loppu kirja on tarkoitettu luonnospiirroksille yms. nopeille muistiinpanoille.

Koska yksi syy bujon aloittamiseen oli se, että halusin tuuppia itseäni pitkästä aikaa säännöllisen kuvataiteilun pariin edes pienessä mittakaavassa, käyttämäni pohja on pistevihkon sijaan kovakantinen, paksupaperinen luonnoskirja. Siihen kelpaa maalata vesiväreillä ja kirjoitella kalligrafiatusseilla.
10
Harrastukset ja kirjallisuus / Vs: Sienestys ja marjastus
« Uusin viesti kirjoittanut Isilmírë Toukokuu 25, 2020, 15:14:54 »
Täällä myös yksi sienestäjä ja marjastaja - joskin viimeksi mainitun suhteen olen aika laiska, käyn poimimassa mustikoita vain yhteen piirakkaan kerrallaan ja nautin juolukoista ja puolukoista lähinnä suoraan varvuista syötyinä. Meillä päin ei oikein muita syötäviä marjoja kasvakaan, kun lapsuudesta tuttu vadelma-alue joutui jyrän alle valtavan metsänkappaleen kadotessa uudisrakentamisen tieltä.

Sienistä tykkään hobitihkona henkilönä kovasti, mutta kaikkein hauskinta on niiden etsiminen. Äitini rakastaa sieniruokia mutta on nykyään aika huonojalkainen, joten olen näin aikuisella iällä opetellut hänen sijaissienestäjäkseen. Joka vuosi tieto ja taito karttuu vähän lisää, ja tänä keväänä olen jo kantanut hänelle kymmenkunta kaunista korvasientä. Odotan jo malttamattomana loppukesää ja syksyä, jolloin saan lähteä tutuille apajille saalistamaan keltavahveroita, herkkutatteja, karvalaukkuja, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä. Vahveroita kotimetsässämme kasvaa yleensä sen verran runsaasti, että niistä otan vähän itsellenikin (puoliso ja lapset eivät niin sienistä välitä), mutta loppuja lajikkeita tulee sen verran niukasti, että niiden suhteen otan itselleni vain löytämisen riemun ja äiti saa huolehtia syömisestä.

Tätä topsua lukiessa oli mielenkiintoista herätä tajuamaan, että tottakai erilainen sienivalikoima eri puolilla maata on myös vaikuttanut kunkin seudun sieniruokakulttuuriin. Olen hönönä jotenkin kuvitellut, että tietysti ainakin vahveroita ja tatteja kasvaa joka puolella maata ihan samalla tavalla, mutta eihän se niin taida ollakaan. Oppia ikä kaikki.
Sivuja: [1] 2 3 4 5 6 7 8 ... 10