Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Miranda - Joulukuu 08, 2002, 17:18:39

Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Miranda - Joulukuu 08, 2002, 17:18:39
Minusta ne ainakin olivat ihkuja. Varsinkin ne vanhat jaksot. Uudet ovat vähän kummallisia, pompitaan aikakoneilla yms.

Ja näittehän  kaikki sivistyksen tukipylvään, klassikkoleffan Muumipeikko ja Pyrstötähti itsenäisyyspäivänä? Mielestäni se on hieno tulkinta kys. kirjasta, hirveän piristävä leffa (tästä syystä olenkin katsonut sen jo kahdesti  tällä viikolla)

Mitä mieltä te?
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: firith - Joulukuu 08, 2002, 18:31:24
Katsoin sen elokuvan, mutta tykkään jostain syystä enemmän siitä sarjasta. En pitänyt siitä miten elokuvan taustat oli maalattu. Se oli jotenkin sotkuisempaa jälkeä kuin taas sarjassa. Olen pienestä pitäen ihaillut Muumi-tv-sarjan ulkoasua.

Yksinäiset vuoret ja meri on piirretty aivan ihaniksi. Jos pitäisi valita joku muu maailma missä asua, minä menisin oitin Muumilaaksoon koska se vaan on niin kaunis. Kerran kun katsoin nauhalta muumeja, minun oli pakko stopata nauha hetkeksi ja katsoa sitä kohtaa mihin stoppasin. Sitten luonnostelin sen paperille ja painoin värit mieleeni. Se oli ihku kuva. Kyllä japanilaiset osaavat.

Ja tv-sarjan taustamusiikit. Ne juuri tilanteeseen sopivat hassut musiikit. Aina kun mörkö tulee niin sellainen kiva dii-dy-dii-dy-diidyy. Ja Jäärouvan huvittava laulu soi joskus päässäni. Aa-o-aa-aa-oiii...

Lempi hahmoni (kuten varmasti monen muunkin) on pikku Myy. Toinen on noita. Noitaa ja Myytä katsellessa alkaa naurattamaan usein. Noidalla on hauska puhetyyli.

Muumilaaksossa kaikuu joka yö outoja jysäyksiä jotka tulevat mereltä päin. Noidan mökissä käydään seuraava keskustelu:
- Hmm, siis sinä se et ainakaan ole.
- Minkä takia te luulette että se olen minä? Kun minä oikein jysäytän niin se ei totisesti ole mikään kamelin pieru.
- Vai kamelin pieru! Hohohoohähäähö!

"Hyvä herra, mutta savupiipustanne pilkistää pyytton."
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Adnil - Joulukuu 08, 2002, 18:32:26
Joo muumit on ihkuja :) Ja tietysti katsoin itsenäisyyspäivänä sen "muumipeikko ja pyrstötähti" ..tosin ihan alkua en katsonut,mutta olen nähnyt sen monta kertaa.Mä katson usein muumeja silloin kun olen kipeä :) .Pienenä mun ehdoton lemppari oli se majakka-muumi :wink:  nykyään mulla ei ole mitään lempparia,mutta pelkäsin sitä mörköä pienenä.Se oli kaamea kohta kun se mörkö tulee tai siis sitä ennen kun kaikki jäätyy ja tulee pimeää ja valot sammuu,hui! :D Pienenä se oli vaan tosi pelottavaa...
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Vendel - Joulukuu 08, 2002, 19:52:48
Muumithan on aina kivoja. Vaikka enemmän minua viehättävät ne Toven ja Larsin sarjakuvat..

Mutta silti. Minä tykkäsin muumista, silloin kun se nyt alkoi tulla joskus vuonna väinö ja pallo ennen puusepän syntymää. Kun minäkin olin vielä kohtalaisen pieni. Tiuhti ja Viuthi olivat hurmaavia. Mutta miten minusta tuntuu, että ne eivät puhuneet siinä sarjassa sitä heidän kieltään? Puhuivatko? Silleenti ettäti niinkuinti näinti. En muista.

Lainaus
mutta pelkäsin sitä mörköä pienenä.


Vai pelkäsit? Minä pelkään vieläkin. Ihan vähän vain (...sanoi värisevä ääni sängyn alta.).

Muumit on symppiksiä. Ihan muuta kuin teletapit. *shriek*
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Vammahaltia - Joulukuu 08, 2002, 19:55:50
*halii muumipeikkoa*

Muumit kuuluu elämään. Ihan totta.

Meillä on nauhalla kiakki vanhat ihunat muumijaksot. Katselen ne läpi kerran vuodessa, yleensä hullaannun katsomaan ne putkeen ystävänpäivänä.

Lempparijaksoni ovat nimenomaan vanhoja. Nuo uudet, missä on aikakoneita ja intialaisia temppeleitä ja...no, eivät ne sovi.
Feeniksjakso on ihku. Samoin se, kun muumipeikko, myy ja niiskuneiti maalaavat Hemulin talon. Ja muumipeikko ja pyrstötähti. Ja hattivatit!
Mörköä pelkäsin pienenä niin, että pelkkä  nenä tai mörkömusiikki lennättivät minut täristen nurkan taakse. Ja...äh, mii lurves them all!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ronja - Joulukuu 09, 2002, 15:34:57
Muumit ovat aivan ihkuja!

Tottakai katsoin itsenäisyyspäivänä Muumipeikon ja pyrstötähden. Elokuvana se on ihan hyvä, mutta kun alkaa vertaamaan sitä siihen alkuperäiseen kirjaan, niin siitä on jätetty paljon pois. Kuten esimerkiksi lopussa oleva kauppa, se kuuluu ehdototmasti lempparikohtiini kirjassa ja olisin niin halunnut nähdä sen siinä elokuvassakin.

Muumeissa parasta on, että muumit ovat aina ihanan positiivisia. Toinen hyvä puoli on yksinkertaisesti sarjan "kauneus". Välillä kun näytetään kauniita maisemia, niin tulee oikein kylmät väreet selkää pitkin. Rakastan myös muumien musiikkia. Haluaisin niin paljon sellaisen CD:n missä on pelkästään sarjan taustamusiikkia.

Lempparijaksoni muumeissa on ehdottomasti Kultakala. Se on aivan ihana. Rakastan varsinkin kohtaa missä muumipeikko ja kumppanit odottavat rannalla kultakalan ilmestymistä. Siinä soi se ihana musiikki taustalla. Toinen lempikohtaukseni (tosin eri jaksosta) on se kun Nuuskamuikkunen seisoo kalliolla ja muumipeikko tulee paikalle ja kallion alapuolella näkyy hattivatteja lähdössä etelään.  Se on niin kaunis kohtaus.

Hmm, suosikkihahmoni on varmaan Pikku Myy ja Mörkö. Kaikki jaksot jossa on mörkö, on aivan pakko katsoa. Se on vaan jotenkin niin surullista. Mörkö on niin yksinäinen ja haluaa kavereita ja kaikki pelkää sitä koska se on niin kylmä  :(
Pikku Myy on suosikkini, melkein vastakkaisesta syystä. Myy on aina valmiina seikkailuun  :)


* Ronja
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nani - Joulukuu 09, 2002, 15:57:35
Lainaus käyttäjältä: "Ronja"
Muumit ovat aivan ihkuja!

Hmm, suosikkihahmoni on varmaan Pikku Myy ja Mörkö. Kaikki jaksot jossa on mörkö, on aivan pakko katsoa. Se on vaan jotenkin niin surullista. Mörkö on niin yksinäinen ja haluaa kavereita ja kaikki pelkää sitä koska se on niin kylmä  :(


Jotkut luulevat, että Mörkö on poika. Tove on kylläkin kertonut, että hänen mielessään Mörkö on surullinen tyttö, jolla ei ole ystäviä. Hän tulee aina kylmemmäksi, kun muut ovat ilkeitä hänelle, tai hän jää ilman ystäviä.  :cry:

No, minä itse pidän erityisesti Nipsusta, Haisulista ja Hattivateista. Muumisarjakuvat ovat ihanan humoristisia. Minä pidän esim. aikakonejaksoista, mutta monet muut uudet (Ja jotkut vanhatkin) jaksot ovat inhoja. Minun suosikkijaksoni on Majakka, mutta siitä on jätetty paljon pois, koska sehän perustuu kirjaan "Muumipappa ja meri".
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Juliette - Joulukuu 09, 2002, 16:11:30
Meillä on vanha kotona kuvattu video (jotain kymmenen tai yksitoista vuotta sitten) jossa katselen "mörkö muumia".
Siinä vaiheessa kun Nipsu on lähdössä kotiin, minä konttaan sohvan taakse ja pistän kädet korvilleni.
Tuo konttaan kuulostaa kuin olisin 2-vuotias, mutta olin jotain viisi tai neljä.
Uskalsin katsoa koko jakson vasta kun olin ala-asteen kolmannella luokalla.


Ne muumit on parhaita missä on jo talvi ja muumipeikko sekä pikku-myy heräävät. Ne rakentaa sen hevosen ja pikku-myy jäätyy jne..
Ne on kyllä ihan parhaita!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: jenan - Joulukuu 09, 2002, 19:54:58
Muumit ovat ihania. Pidän vielä enemmän niistä alkuperäisistä kirjoista, mutta Muumi-piirretyt ovat olleet hirveän suuri osa lapsuuttani ja ovat edelleenkin.

Lempihahmoa on mahdotonta sanoa. Välillä Pikku Myy, välillä Mörkö, välillä Muumimamma.. Mymmelistä en ole erityisemmin ikinä välittänyt. Kjöh.

Meillä on monta kasetillista Muumi-sarjaa, ja taitaapa olla tuo Pyrstötähtikin [kyllä katsoin perjantaina, pitkästä aikaa].. Piisamirotta on kyllä kingi. *tahtoo olla Piisamirotta*

Lainaus käyttäjältä: "firith"
Muumilaaksossa kaikuu joka yö outoja jysäyksiä jotka tulevat mereltä päin. Noidan mökissä käydään seuraava keskustelu:
- Hmm, siis sinä se et ainakaan ole.
- Minkä takia te luulette että se olen minä? Kun minä oikein jysäytän niin se ei totisesti ole mikään kamelin pieru.
- Vai kamelin pieru! Hohohoohähäähö!

Tuolle on vuosien saatossa tullut lievästi repeiltyä. Hehheh.

Minua kutsuttiin tänään koulussa Pikku Myyksi [älkää kysykö miksi].
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: iidba - Joulukuu 09, 2002, 20:27:12
Hihii. Ajattelinkin juuri itse luoda tästä topicin, mutta ei tarvinnutkaan!  :)
Muumit on ihania!

Yks ilta me oltiin just poikakaverin kanssa katsottu Manaaja-leffa (okei, ei mitenkään romanttista!), ja pelotti ihan sairaasti. Poikakaverini nukahti heti kun painuimme pehkuihin, mutta mä näin joka paikassa pikkupiruja...  :twisted: ...sitten alkoi ärsyttämään. Menin ja laitoin muumit pyörimään hiljaiselle, katsoin pari ihkua vanhaa jaksoa ja nukahdin kauneusunilleni sohvalle. Ainut huono pointti oli, että aamulla kun aloimme kundin kanssa juttelemaan Manaajasta, mä höpisin vain jotakin Pikku-Myystä ja Muumipeikosta... heh.  :lol: Sellaista se on. Muumeja ei voita mikään!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Dementor - Joulukuu 10, 2002, 21:23:04
Random fact: Muumit-TV-sarja on japanilaisten tekemä O_o

Jooh, muumit on ihq. Tässä olin eräänä päivänä tuskissani (lue: oksennustaudissa) kotona ja mitäpää muutakaan siinä voi tehdä kuin katsella vanhoja muumeja jotka ovat jääneet siihen kun serkut olivat katsoneet niitä ^^ Pikku myy on aivan loistava ja noita on ihqn noitamainen. Taikurikin on mahtis. Niin, ja mörkö tietenkin ^^

Ja kyyyyllä, kyllä minä sen Pyrstötähden katsoin, serkut kun tulivat taas käymään niin oli "pakko" katsoa ^^ Filosofi-piisamirotta on uskomaton... oikea teh kyynikko & inhorealisti ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: iidba - Joulukuu 11, 2002, 22:01:35
Päätin vielä kirjoittaa tänne, kun kattelin vähän Muumeja... mäkin katon usein kun olen kipeä, muumeja. Ne on niin ihkuja! ^_^ Mulla ei myös ole mitään lempparia, mutta näitä kohtia katsellessa on tullut repeiltyä:
"Äiti, täällä on hirveän sotkuista ja pölyistä." (Vilionkan tytär sanoi)
"Ja kerran hän (haisuli) upotti uimahousuni liimaan!" (muumipeikko sanoi)
...haisuli siihen: "No, se oli huvittava temppu!"

Onhan niitä muitakin, kuten tuo Kamelin pieru-juttu... Ja mä pelkään vieläkin sitä yhtä kohtaa, missä Nipsu päättää lähteä yöllä kotiin ja mörkö seisookin oven takana... hui...  :shock:

Lempihahmo... niin... en tiedä, mutta Nipsu on ainakin niistä kaikista suloisin!  :wink: Mutta mä en ymmärrä että mitä se oikein tekee rahalla kun ei mistään voi ostaa mitään...???  :roll:
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ursula - Joulukuu 12, 2002, 10:56:53
En olekaan uusia Muumeja paljon katsellut. Isovanhemmilla on niitä vanhoja jaksoja, joita katsellaan aina uudestaan ja uudestaan. Muumipapan myrskyisestä nuoruudesta kertovat jaksot ovat minun lemppareitani. Ja kaikki muutkin meri- ja hattivattiseikkailut. Ja se kun Muumimamma ja Muumipappa "karkaavat".

Muumeissa on asennetta. He osaavat elää. =) Ehkä tämä käy ilmi vielä nautittavammin niissä sarjakuvissa, ne ovat hienon tarkkanäköisiä. Voi ihkutus, kun muumit ovat ihania.

Olen aivan rakastunut Nuuskamuikkuseen. Se ääni... ihk.
*muoks* Ääni, joka on siis Timo Torikan.  :P  Mutta siis Nuuskamuikkusen ääni sen on kuitenkin.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Freya - Joulukuu 12, 2002, 14:44:31
Ihan kiva sarja, en kuitenkaan taida olla mikään erityinen fani. Silloin tällöin sitä tulee seurattua. Joidenkin hahmojen äänet ovat todella ärsyttävän kuuloisia, kuten esimerkiksi Nips ja Naps -> *Mua, muahaha, muahahahahahaha!* Tiedätte mitä tarkoitan, vai..? Lapsilla sellaiset äänet o.o Mymmelin ja Niiskuneidin äänistä en myöskään perusta, etenkään Mymmelin -.-

Möröstä taidan pitää ehkä eniten. Pienenä pelkäsin sitä mutta nyt se on yksi lempihahmoistani :p

Taikuri ja noita ovat myös huippuja, ja se punainen lohikäärme, mikä näkyy joskus niissä jaksoissa, missä Muumipappa oli nuori (en muista sen nimeä.) Muistaako kukaan täällä koko lohikäärmettä..? Joka tapauksessa se on aivan ihana :3

Se "punainen lohikäärme" on drontti Edvard. -L
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Wolfie - Joulukuu 15, 2002, 10:04:16
Jee, muumit!  :D
Muumit on oikeasti ainoa hyvä lastenohjelma. Siinä on jänniä ja hauskoja kohtia. (tosin enää niitä jänniä ei oikein jännitä... olen 13.)
*repeää kamelin pieru-jutulle* hah, se on mahtis! *repeää uudestaan*
*tippuu tuolilta*
Köh, niin... Mutta oikeasti, muumit on ihq! *kikatus*
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: jackie - Joulukuu 15, 2002, 11:00:35
Muumit!

Minulla on muumeja ainakin 5 tuntia nauhalla, kun pienenä katselin.
Muistan, kun minä pelkäsin sitä mörköä, ja haisuli oli mielestäni kauhean ilkeä, kun se jätti Ninnin sinne loukkuun...
Muumit vaikuttavat aika paljon katselijan mielialaan. En katsonut itsenäisyyspäivänä sitä kokonaan, näin sen kohdan, kun ne oli siinä jalokivipaikassa...
Pitäisi hakea niitä videoita nauhalta.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Walda - Joulukuu 16, 2002, 21:07:34
Muumit tosiaan on ainoa kunnon lastenohjelma! Varsinkin ne vanhat jaksot, uusia en ole paljon katsellut, mutta ne mitä oon nähny on ollu aika outoja..
Mulla on kans muumeja nauhalla moonta kasettia, ja muumipeikko ja pyrstötähti myös.  :wink:
Paras jakso? Nehän on kaikki parhaita. Mut oon kyllä aina tykänny siitä kun Muumimamma ja Nuuskamuikkunen lähtee hakemaan kirsikoita sieltä jostain salaisesta laaksosta. Se jakso vaan on niin ihku!  :P
Ja Pikkumyy kyllä Rlz!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: UniQue - Tammikuu 16, 2003, 19:47:43
Muumit! Ah - aivan ihana sarja! ^^ Ne muumit on niin suloisia ja Nipsu on niin ihku! :D Mulla on monta muumii nauhalla ja niitä on kiva kattoo isoveljen kanssa yöllä, kun ei jaksa mennä nukkumaan.
Muumit on ollut aina mun suosikkeja, myös muumi kirjat on ihania ja ne sarjakuvat. Niissä on hauskoja juttuja ja ne osaa relata. lol. Niin, ja "Muumeilta elämää oppia voi". Noinhan se asia on.

Muumeilla on monta hyvää jaksoa. Minä tykkään erityisesti Taika Talvi jaksoista, myös Juhannus jaksot ovat hyviä. ^^ Eikä saa unohtaa sitä ihanaa kummitus jaksoa. :P Olen katsonut muumeja niin paljon, että muistan monet vuorosanat ulkoa. Mikä onkaan parempaa tekemistä, kuin katsoa sairaana monta tuntia muumia, kun ei ole muutakaan tekemistä kotona? ; )
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Micla Boffin - Tammikuu 16, 2003, 20:48:36
Joo,meilläkin on varmaan kaikki muumit nauhalla :D Kun tuli aina pienenä niitä katseltua...okei,katselen niitä vieläkin!

Joka tiistai...istun vähän ennen viittä telkun edessä ja odotan,että se sama tuttu musiikki alkaa...Muumien tunnari!

Jippii! Muumit rulez :lol: Niistä saa tosi hyvän mielen jokaisena masentavana päivänä. Ja joka jaksossa on erilainen juoni, mielestäni, ja se on hyvä asia!

Muumipeikko ja pyrstötähti on nähty todella moneen kertaan...meillä on sekin nauhalla,mutta katsoin sen itsenäisyyspäivänä ihan telkusta :D

Paras lause mitä tiistain muumeissa on pitkään aikaan ollut:

"Maineeni kärsii,jos minut nähdään tuollaisten lälläreiden seurassa!" Noita sanoo Muumipeikolle,Nuuskamuikkuselle ja Pikku-myylle mökillänsä.

Tuo piristi silloin päivääni...milloinkas tuo jakso tulikaan? Jotain kuukausi sitten.

Mutta lopetan löpöttelyni tähän :D
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Crysales - Tammikuu 17, 2003, 22:42:11
Iiih! Muumeja! ^^

Muumit ovat vieläkin todella ihana sarja. Siskoni kanssa oltiin syömässä ja silloin tuli se 'Oudot jysäykset' vai mikä olikaan jakso niin siinä repeiltiin monta kertaa :D

- Sitten me improvisoimme
*Muumipeikko hyppää kiinni Nuuskamuikkuseen*
:D

Sitten se kamelin pieru juttu kanssa *g*

Minäkin pelkäsin pienenä mörköä ja siskoni hattivatteja  :D  Mörössä oli aina ihan kamala musiikki ja sitten ainakun se mörisi/inisi... Mii piilouduin sohvan taakse  :D

Joo Muumipeikko ja pyrstötähti tuli katottua silloin kun se tuli televisiosta ja se on meillä kasettinakin.

Ne uudet jaksot ovat outoja... Meillä on niitä kaksi videota. Ne 'Muumipeikko ja Haisuli vaihdokkaina' ja toista en muista... Olikohan sekin nyt 'Muumipeikon kihlaus'...?
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Gaisu - Tammikuu 18, 2003, 10:52:28
Muumit on vaan kertakaikkisesti paras lastenohjelma mitä ikinä on tehty!!! :D Ja muumipeikko ja pyrstötähti on mahtava leffa!Mutta tottahan se on, että ne uudet jaksot ON outoja...Go muumit go!

"Kansio?! Pyörremyrskyn tuoma kansio?!"
"Niin, minä löysin postimerkkejä jopa taikinasta jonka olin jättänyt kuistille nousemaan (en muista näitä tarkasti)"
"Missä se on?! Missä?!"
"Ripustin kaikki merkit narulle kuivumaan"
"Pikku ystäväni hemuli-setä on täällä! Kaikki näyttävät säilyneen, voi luulin etten näe teitä enää ikinä"
"Hemuli näyttää onneliselta!
"niin, voisimme vaikka perustaa postitoimiston"

Toi kohta on täys helmi!

"oho, pikku kisu yksinään"
"tule kisu nipsu antaa sinulle palan kakkua"
"tule nipsun kanssa luolaan"
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: scout - Tammikuu 18, 2003, 23:45:43
Ihkua!
Kun näitä juttuja tässä lueskelin niin tuli ihan muumi fiilis ja oli ihan pakko katsoa taas pitkästä aikaa nauhalta pari jaksoa. :D
Sarjassa on minusta todella hyvää se musiikki ja se miten hyvin sitä on osattu käyttää.
Esim. juuri se kun Mörkö tulee ja kukat lakastuu, valot sammuu ja joki jäätyy yms. Olin aivan kauhuissani pienenä ja pelottaa pikkusen vieläkin!
Hyvää Muumeissa on myös niitten helppo ja mutkaton elämän tapa. Ei murehdita laskuista tai veroista. Kellään ei ole melkein koskaan kiire eikä kukaan ole toisille ainakaan kauhian ilkeä.

Kaikkein pelottavin jakso on miusta se aavelaiva/majakka jakso. Se musiikki.... hrrr.

Pelottavimpia kohtia koko sarjassa
Muumit istuvat nuotiolla Majakka saarella ja puhuvat majakanvartiasta.
Pikku Myy: Ehkäpä Nimetön Hirvitys vei majakan vartian

Mörkö saapuu noutamaan rubiiniaan Tiuhtilta ja Viuhtilta.

*pelkää ihan liikaa*

Paras hahmo vaihtelee minullakin mutta Hemuli (olen kasvi friikki) ja Mörkö ovat parhaita.
Ne uudet jaksot muuten ON outoja miunkin mielestä.
Sarja on uskomattoman hyvin piirretty mutta kyllä ne Toven kuvittamat muumit on parempia. Kirja -Kuinkas sitten kävikään- on piirretty aivan uskomattomalla tavalla
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Amnada - Tammikuu 19, 2003, 16:58:41
Mörkö on kammottava.  Mäkin pelkään sitä vieläkin.  Meidän äitillä on tallessa mun pienenä piirtämiä mörkökuvia.  Se käski mun piirtää niitä, kun se yritti saada mun pelon loppumaan.  Ei onnistunu.  ^^
Jäärouvakin on hurjan pelottava.  Se laulu...  *iiik*

Pitäisi varmaan käydä kirjastossa lainaamas Muumi-kirjoja.  Niissä on aivan ihania yksityiskohtia.
Pikku Myy on paras aina ja ikuisesti. Sille jaksaa hihittää aina.  Se on kuin minä.  *hm*  Mä halusin aina pienenä olla Myyn kokonen, että olisin löytäny hyviä piiloja, kun leikitiin piilosta.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Emily - Tammikuu 20, 2003, 18:32:23
Viimeksi katoin muumia kun olin mun kaverilla *Klo oli jotain 10.00(Koska mun kamulla oli ollu bileet ja jäätiin sinne yöks*

Paras hahmo on ehkäpä Nipsu,Pikku-myy (...)

Pelkään vieläkin (Vähän) Mörköä...Silloin kunse tulee kuuluu sen pelottava musa... :shock:

Se muumipeikko ja pyrstöthti oli aivan ihQ :D

Aijon kattoo sen ehkäpä tänään :D

Ja ainakun alan kattoon mumii niin tulee aina semmonen tunne että-"Ai kun olisin vielä 3w :)
Otsikko: Re: Muumit
Kirjoitti: Winnie the Weela - Tammikuu 27, 2003, 21:45:06
Minä_Rakastan_Muumeja.
Yleensä aina, kun olen ollut kipeenä, olen katsonut muumeja.... Parina viime kertana se on jäänyt, mutta tänään taas laitoin nauhat pyörimään ja minust oli ihanaa taas katsella niitä!
En osaa sanoin selittää, kuinka ihania ne ovat. Jos saisin päättää, missä asuisin, haluaisin asua Muumilaaksossa! Kontu, Tylypahka ja kaikki jäisivät taakse! Muumilaakso Noitametsineen, rantoineen, Nipsun löytämine luolineen, reunustamine Yksinäisine vuorineen *ihq*
Ehkä menen katsomaan lisää muumeja..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Cait - Tammikuu 28, 2003, 18:21:15
Tätä lueskellessa tuli semmonen fiilis, et pakko päästä kattoo muumeja, pakko päästä kattoo muumeja... *penkoo videoita*
muumit on niin ihania!!
parhaita jaksoja on mun mielestä vedenneito (ku ne miehet näkee vaan sen vedenneidon), kaikki ne viidakkojaksot (ku muumei luullaan virtahepoiks! *räkättää*) ja tiuhti ja viuhti jaksot...
mörkö on aivan ihana! kattelin tossa loppiaisena serkkuni (4v.) kanssa muumilaakson talvea, ja ku se mörkö tuli, niin mun serkku puristi mua kädestä, eikä uskaltanu kattoa, se oli jotenki niin sulosta... mörkö on vaan niin ihq! se on ihana siinä jaksossa, ku nipsu lähtee muumeilta ja mörkö on siinä kuistilla. Se on niin pelottavan näkönen siinä! ja sit ku se on lähteny niin vuorilta kuuluu huuto:
- Miiinääää paaalaaaaannn.... minääää paalaaaannn...
tulee aina kylmiä väreitä tossa kohtaa...
no mutta mii häippäsen nyt kattelemaan niitä muumeja... *virne* :D
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Freya - Tammikuu 28, 2003, 18:32:32
Lainaus käyttäjältä: "Cait"
ja sit ku se on lähteny niin vuorilta kuuluu huuto:
- Miiinääää paaalaaaaannn.... minääää paalaaaannn...


Mitä? Huutaako se siinä noin? Minä en ole huomannut  :oops:  Vähän siistiä... Minä olen aina luullut että se vain örisee jotain epämääräistä.

Tänään tuli muuten aivan huippu Muumi. Katsoiko kukaan..? ^^ Siinä oli noita, ja kuvitelkaa: se antoi Aliisalle LUVAN leikkiä Muumipeikon ja muiden kanssa!  :shock:  Minä en ole koskaan nähnyt tuota jaksoa. Olin aivan että "mitäh?!"

Juuh... minulta on jäänyt aika montakin jaksoa väliin silloin kun niitä tuli viimeksi. Ja juuri tuo Caitin mainitsema mörkö-jakso, jonka olisin ehkä halunnut nähdä kaikkein mieluiten, meni sivu suun vain sen takia etteivät nuo *mulkaisee videoitaan* arvon videot suostuneet pyörittämään nauhaa kunnolla. Ja minä en tietystikään ollut kotona  :x  olin mökillä. Enää en kyllä missaa yhtään mörkö-jaksoa  8)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sodapop - Tammikuu 28, 2003, 21:09:24
Katselin muumeja itse asiassa viimeksi tänään. Olen nyt kipeänä, ja tapanani on katsella aina Muumeja ( tai muita lastenohjelmia ). Minulla on paljon Muumeja nauhalla. Välissä on ties mitä Babareja sun muita, mutta...
Muumit ovat rauhoittavia. Muumimamma (vai Muumi-Mamma?) on kiva hahmo. Sellainen lempeä ja herttainen, muttei kyllä suosikkini.

Pikku Myy on paras, hyvänä kakkosena Nuuskamuikkunen. Myy on ihanan pirteä ja veikeä, kepposteleva tyttönen.
Tietääkö kukaan kuka toimii hänen äänenään sarjassa? Onnistunut valinta :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Vilja - Maaliskuu 04, 2003, 15:11:07
Muumit (:.

Minä muistan suunnilleen kaikki muumijaksot ulkoa. Pienempänä olin kuulemma kova muumi-fani, olen kyllä vieläkin. Pikkuveljeni kysyy aina minulta mitä jossain muumijaksossa tapahtuu (olemme nauhottaneet suunnilleen kaikki videolle) kun katsomme yhdessä. Muumit on osa minua.
Me katsotaan Jounin aknssa vieläkin muumeja joskus, ja 2viikkoa sitten me katottiin kaikki muumikasetit läpi kun mä olin kipeä. Aina kun se tuli koulusta laitettiin muumit päälle.

Meidän luokalla suurinosa katsoo vielä muumeja, luulisin. Ainakin minä, mutta ei me vielä mitään vanhoja aikuisia olla (11vuotiaita).

Pikku Myy on paras, sitten on Nipsu. Mä olen kuulemma ihan Pikku Myy.

Sitten kun kuolen, niin Muumilaakso on mulle Paratiisi.

Tänään tulee muuten muumit!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sleeping Sun - Maaliskuu 04, 2003, 17:06:04
Muumit. Ne on aivan ihania.
Meillä on kotona jokainen vanha muumijakso nauhalla. Ihan jokainen.
Uudet muumitkin ovat ihan hyviä mutta jotenkin ne vanhemmat ovat parempia.
Pienenä katselin muumeja aina kun ne tuli.
Mörköä pelkäsin ihan hirveästi, varsinkin siinä yhdessä talvijaksossa missä Muumipeikko ja Pikku Myy herää keskellä talvea.
Lempihahmoni oli/on varmastikin Pikku Myy.
Parhaita jaksoja ovat mielestäni ehkä ne Majakka-jaksot missä ne menee siis sinne Majakalle. Tai sitten juuri nuo talvijaksot missä Muumipeikko ja Pikku Myy heräävät.
Itse en pitänyt yhtään niistä viidakko-jaksoista tai sitten
Muumi-kirjojakin on tullut luettua.
Muumipeikko ja Pyrstötähti on ihan paras.  :wink:
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Rosadepisara - Huhtikuu 04, 2003, 19:30:20
Muumeja! *hihkuu*
Rakastan muumeja. Olen nähnyt ne mooonta kertaa videolta. Pikky Myy on oikeasti paras! Nauran joka kohdassa, missä on Pikku Myy. Ette arvaakkaan, kuinka monta kertaa olen kelannut sen kohdan Muumipeikko ja pyrstötähdessä, jossa Piisamirotta kääntyy (muumipeikon synttärikakku takamuksessaan) ja kun Pikku Myy huomaa sen...katsokaa tarkasti se kohta, te, joilla se on videolla! Myyllä on oikeasti ihQ ilme siinä. :lol:
Myytä ei voi kuvitella tytöksi, ei. Ei myöskään pojaksi.
Lainaus käyttäjältä: "Sodapop"

Myy on ihanan pirteä ja veikeä, kepposteleva tyttönen.
Tietääkö kukaan kuka toimii hänen äänenään sarjassa? Onnistunut valinta :)

Elina Salo, tutkin hieman...

Niin, musiikkikin on hyvää,olen aina ihmetellyt, miten ne samat musiikit sopii melkein joka kohtaan.  
Muumit on ehdottomasti ykkönen!

(Niin kuin myös Pikku Myyn "Minua hytkyttää, kun kuvittelen sinut haarniskaan!")
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Miléna - Huhtikuu 08, 2003, 17:49:47
Lainaus käyttäjältä: "Rosadepisara"
Lainaus käyttäjältä: "Sodapop"

Myy on ihanan pirteä ja veikeä, kepposteleva tyttönen.
Tietääkö kukaan kuka toimii hänen äänenään sarjassa? Onnistunut valinta :)

Elina Salo, tutkin hieman...Hieno ääninäyttelijä. (sain nimeni hänen mukaansa)

No niin siis muumit meillä on kaikki vanhat jaksot videolla ja katson niitä vieläkin paljon niitä voi katsoa kuinka paljon tahansa.

Muumipeikko ja pyrstötähti oli minusta pelottava (kävin katsomassa sen pienenä elokuvissa) vieläkin minua pelottaa se vähäsen :oops:
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Mithril - Huhtikuu 29, 2003, 09:46:13
Hiih. Muumit. Ne on ihkuja ^^
Minulla itselläni on se Muumipeikko ja Pyrstötähti, kai olen sen joskus pikkusena saanut *^^*  Sarjaa seuraan, se on ihuna :]
Nipsu on niin raasu. Pelkuri :D Ja Pikku-Myy juuri sellainen ilikijä.
Ainakin välillä. :)  Min tykkään eniten ihan Muumipeikosta.
Ja niitä lehtiäkin minulla on kamalasti, kun on joskus neljän, viiden vanhana niitä tilattu. Oih, tänään on tiistai? Muumit tulee!!
Jos tulee. *kiiruhtaa katsomaan lehdestä* Vipii.. Jakson nimi on 'Salainen ruokalaji' :O Mielenkiintoista x]
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: James - Toukokuu 01, 2003, 12:38:31
Minä en ole katsonut muumeja pitkään aikaan. Vai näkyykö niitä edes tällä hetkellä? ^^

Muumit oli minulle pienenä tärkeitä. Olin hirveä muumifani ja nauhoitin (lue: pakotin mamman nauhoittamaan) kaikki jaksot. Nyt niiden päälle on kai nauhoitettu pikkuveljien Pokémoneja sun muuta :(

Katselin serkkuni kanssa kerran Oulussa ollessani putkeen yli 10 h Muumeja :D Se oli oikein hauskaa. Täytyy sanoa, että vaikka ne jaksot tahtoi lähes kaikki ulkoa muistaa, ne oli vielä tosi hyviä.

En pidä uusista muumijaksoista. Niistä tehtiin liian uudenaikaisia. minusta ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Banzai - Toukokuu 01, 2003, 13:04:56
Kyllä muumit on sitten ihq! Uusia jaksoja en ole katsonutkaan, mutta meillä on monta videota muumeja. Meiltä puuttu yksi niistä kaseteista, sillä vanhempani antoivat sen serkuillemme, kun olin poissa. Murrh..

Lempihahmoni on ehdottomasti Pikku Myy, Myy on vain niin valloittava persoona. Möröstäkin pidän, vaikka pienenä piilouduin sohvan taakse, kun mörkö tuli esiin oven takaa. Huih! Pelottavin jakso muumeissa oli kumminkin se, kun muumit löysivät taikurin hatun. Kun muumipeikko piiloutui hattuun, ja muuttui hirviöksi. Ja kun kukaan ei uskonut, että hän oli muumipeikko *snif*. Pienenä pelkäsin hirveästi monsteri-muumipeikkoa.

Mutta Muumipeikko ja Pyrstötähteä en olekkaan nähnyt pitkään aikaan *hipsii videohyllylle*
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Hann - Toukokuu 17, 2003, 23:36:55
Muumit on ihan parhaita. Meillä on melkein jokainen jakso nauhalla, ja katselen minä niitä vieläkin silloin tällöin. Ystävänikin haki tänään lainaan kolme Muumi-kasettia. ^^

Pikku Myy on minun mielestä paras niistä hahmoista. Tosin melkein kaikki on kivoja. Melkeinpä ainoa josta on pidä on Viljonka (tai Viljonkka?). Se on niin rasittava, kun se luulee olevansa paras kaikessa.

Muumeissa on tosi paljon huumoria ja pelottavia kohtia. En uskalla vieläkään katsoa sitä aavelaiva-kohtaa siinä majakkajaksossa pimeällä. Se on tosi pelottava, niin kuin ne Mörkö-jututkin.

Parhaita kohtia on ainakin se, kun Niiskuneiti luulee olevansa prinsessa. Siinä se pyörii jotain mäkeä alas ja Hemuli huomaa sen.

H: Kappas, lumipallo keskellä kesää.

Sitten Niiskuneiti vyöryy alaspäin ja Muumipeikko tulee siihen.

MP: Oletko nähnyt Niiskuneitiä?
H: En, mutta tästä pyöri jokin lumipallo. (tai jtn. sinnepäin)
MP: Se oli Niiskuneiti! (lähtee juoksemaan mäkeä alas)
H: (huutaa perään) Mutta eihän Niiskuneiti ole tehty lumesta!

Ja sitten siinä samaisessa jaksossa Niiskuneiti yrittää löytää jotain prinssiä, ja sitten se haastattelee niitä sulhaskandinaatteja. Haisuli sitten tulee siihen, ja Niiskuneiti ei pidä siitä.

NN: Mitä lukua minä juuri nyt ajattelen?
H: Samperin tyhmä kysymys.
NN: Aika kuluu, aika kuluu.
H: Öö, kuusi!
NN: Väärin, kolmemiljoonakuusisataa...yhdeksän (tai jtn.) Ja ala laputtaa.

Nämä nyt ei kuulosta mitenkään hauskalta, mutta ne sanoo sen niin kivasti, että niillekin tulee repeiltyä.

Nämä kaksi minua ainakin naurattaa, on niissä tietenkin paljon muitakin hauskoja kohtia, mutta nämä nyt tuli mieleen, kun näitä tänään katsoin. ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Minoret - Kesäkuu 29, 2003, 20:46:01
Haa! Minäkin päiväkotikavereiden kanssa katselin "mörkö muumia" tai ainakin siksi sitä katsuimme :)
Mielestäni paras muumijakso on Kultakala. On hauskaa katsella, kun Nipsu ja Haisuli yrittävät ottaa kultakalaa kiinni, mutta saavatkin saaliikseen pienen sintin.

Juu, muumit ovat aivan ihania. Meillä on jokainen jakso (onneksi) nauhalla ja katselen melkein joka päivä ainakin kolme jaksoa muumeja.
Niihin ei vain jotenkin kyllästy, ajattomia tarinoita joihin ei pitkästy ikinä.
Mörkö on todella pelottava, ja pelkään sitä vieläkin, mutta se on kuitenkin suosikkini, niin ja Nipsu on kanssa ihana. Paras ystänäni Thaliagua Megiliel sanoo, että muistutan todella paljon Nipsua ja se kyllä pitää paikkaansa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Slipper - Kesäkuu 29, 2003, 22:20:34
Voih. En ollutkaan kommentoinut tätä ennen. Ihme.

Niin, pikkuisena katselin aina muumeja ja kaikki piti saada nauhalle. Mutta mörkö oli aina jätettävä nauhasta pois, minä pelkäsin sitä. Nykyään en omista enää niitä videoita, annoin ne vissiin johonkin päiväkotiin tai jotain.

Lempihahamot olivat Nipsu ja Pikku Myy. Ne olivat vaan niin hauska kaksikko. Nipsu kun pelkää kaikkea ja Myy on aina menemässä. :)

Paras jakso on ehkä se Majakka jakso tai sitten se kun Muumit istuttaa sen puutarhan pihalle. Monet on hyviä ja niissä on aina tietty opetus, jeps.

Vieläkin joskus katselen Muumeja, koska ne on niin hauskoja. Niitä uusintoja. Hihi!

Ruotsalaisessa muumissa ei muuten ole niin kivoja ääniä.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lils - Elokuu 05, 2003, 17:04:06
Rakastan muumeja! ^^ Ei muumeista pitäminen mielestäni ikää katso, ei ole mitään outoa jos aikuinenkin pitää muumeista ja seuraa niitä.

Pienenä pelkäsin mörköä. Pakko myöntää, että vieläkin se kaamea mörinä saa kylmät väreet selkäpiihin. Mielestäni mörkö on ehdottomasti poika, en voisi kuvitella sen olevan tyttö...

Muumeissa on todella mainioita ne lausahdukset, joskus ne ovat todella viisaitakin. Pikku Myy ja Muumipeikko olivat suosikkejani lapsena. Leikeissä olin aina Muumipeikko tai Niisku.

Suosikkijaksojani olivat mm. "viidakkojaksot", joissa muumitalon ympärille kasvoi viidakko. Pelottavimpia olivat "majakkajaksot". Pelkäsin aivan kamalasti sitä aavelaivaa... Vieläkin tulee kylmät väreet sitä ajatellessakin. ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: eiliant - Elokuu 06, 2003, 23:20:19
Muumit ovat aivan mahtavia! Pienenä tuli katsottua jakso jos toinenkin. Aina kun olin kipeä, kaivettiin kaikki muumikasetit esiin, ja katseltiin jaksot noin 15. kerran.

Ensimmäinen ikinä näkemäni Muumi-jakso oli traumaattinen. Satuin näkemään ensimmäisenä asiana sen hirvittävän hiekkaleijonan (en ole nimestä ihan varma). Taisin olla siinä neljän vanha silloin, ja parkuhan siitä tuli.

Muutenkin Muumit on kauhean pelottava sarja. Nuo mainitut majakkajaksot olivat hirmuisia, ja pahat traumat jäi myös mamelukkikalasta, en oikein vieläkään uskalla mennä järveen uimaan mamelukkikalan pelossa :)

Mutta ovat muumit oikeasti todella herttaisia ja ihania, ja heidän elämänfilosofiansa ovat hellyyttäviä. Ihana ajatella että isoäidin päiväkirjasta löytyisi vastaus kaikkeen :). Ne uudet muumi jaksot eivät ole niin kivoja, mutta vanhat ovat todella nostalgisia, ja vuorosanat menevät melkein vieläkin ulkoa...
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Darkkis - Elokuu 07, 2003, 13:47:28
Pienenä natiaisena muumit olivat ehdottomasti lempi ohjelmani. Onnekseni äitini nauhoitti muumeja. En katso nykyisin muumeja muuten kuin joskus harvoin äitini kanssa käydessäni hänen luonaan. Hän ei nimittäin suostunut antamaan muumeja minulle kun muutin. On aivan ihanaa katsoa muumeja, kun en aina niitä meinaa edes muistaa, ja sitten äitini kaivaa esiin jonkun kasetin jonka olemassa oloa en edes muista.

Minun täytynee tunnustaa, että olen rahojani onnistunut kuluttamaan kaupassa muumikasetteihin. En kylläkään juurikaan katso televisiota tai videoita yksinäni, mutta ne videot ovatkin akuuttia muumipuutostilaa varten.

Lempihahmoni ovat Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen. Rakastan Pikku Myytä hänen riehakkuutensa, ja ihanien vuorosanojensa takia. Nuuskamuikkunen on viehättävän rauhallinen, mutta en ymmärrä, miksi hänen täytyy soittaa kokoajan sitä samaa kappaletta. Ihastuin myös siihen kun Muikkunen keksi Titiuulle (vai onko Ti-Ti-Uuu? En todella tiedä miten kirjoitetaan.) nimen. Selitys oli aivan ihana. Alussa iloinen titi ja lopussa monta surullista uuta. En todella muista tarkkaan miten hän sen sanoi, mutta kuitenkin. Ah taitaisi olla taas aika katsoa Muumeja, kun en näköjään enää mitään muista kunnolla.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lottie MidNight - Elokuu 11, 2003, 20:40:16
Minäkin katsoin sen Muumipeikko ja pyrstötähti ohjelman, se oli mielenkiintoinen ja jännä kun en ollut nähnyt sitä aiemmin. Pienempänä katsoin aina muumit ja vanhemmat nauhoittivat niitä paljon ja katson niitä sillointällöin. Minä en ole katsonut niitä uudempia jaksoja, tai oikeastaan en nähnyt niitä kun harrastukseni oli siihen aikaan. Muumit on hauskoja ja niitä on kiva katsella sillointällöin :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nelthilta - Elokuu 12, 2003, 21:45:31
Minä varmaan olen vanha tylsä puristi, mutta en ole vieläkään päässyt kokonaan sen yli, että Tove Jansson saatiin puhuttua ympäri ja että minulle niin rakkaista hahmoista tehtiin piirroselokuvan sankareita. Muumeja minulle on luettu lapsena, tykkään niistä edelleen, mutta nämä japanilaiset piirroshahmot ovat oikeiden muumien irvikuvia!

Minun lapsuudessanikin 70-luvulla  tuli TV:stä muumja, mutta ne olivat ihan toisenlaisia. Pahvisia hahmojaliikuteltiin piirretyllä taustalla, muumien olemusoli tovejanssonmainen (tai en minä niin tarkkaan muista).

minun puolestani Pottereita saa ihan vapaasti fanittaa pelkän elokuvan nähtyään, mutta muumit ovat muumeja nimenomaa,vain ja ainoastaan kirjoina!!!

Muumikirjoihin liittyviä rakkaudentunnustuksia löytyy Kalaksikukon klassikkopalstalta http://www.iwn.fi/kalaksikukko/classic/kkclas.htm. Pitäisi tässä varmaan jossakin välissä arvostella loputkin...

Jaaha, tulipa sen verran kipakasti tilitettyä, että nyt täytyy varmaan suojautua räyhääjiä vastaan.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lady Blue - Elokuu 21, 2003, 01:22:39
Muumit ovat ihania, mutta ihan rehellisesti sanottuna niillä japanilaisilla piirretyillä pastellisävyisillä otuksilla ei kyllä ole kovinkaan paljon tekemistä aidon Muumilaakson kanssa.
Minulle Muumit - ne kirjojen sivuilla seikkailevat - ovat olennainen osa lapsuuttani, isäni luki minulle ääneen useaan otteeseen kaikki Muumi-kirjat ja keskustelimme niistä tuntikausia. Muumit olivat meille todella tärkeä juttu vielä silloinkin, kun ohitin täysi-ikäisyyden virstanpylvään, ja edelleen voin ylpeänä sanoa pitäväni Muumeista.

Hassua, yleensä kaikki sanovat pelänneensä Mörköä, mutta minusta se on yksi ihanimmista hahmoista. Surullinen, yksinäinen - ei lainkaan pelottava. Mörköhän ei koskaan tee kenellekään mitään pahaa, se etsii vain seuraa ja onnistuu läsnäolollaan aina jäähdyttämään ilman tai sammuttamaan kynttilät - se ei siis ole koskaan vaaraksi muille. Olin lapsena monesti todella surullinen Mörön puolesta, toivoin että se löytäisi ystävän.

Mielestäni jokaisen lapsen pitäisi tutustua Muumeihin myös siinä alkuperäisessä muodossa eli Tove Janssonin kirjoina. Kirjan kansien välissä seikkailevat ne aidot Muumit eivätkä mitkään hassut pastellisävyiset hattarat kuten televisiossa! (Tv-version kunniaksi on sanottava, että Elina Salo on loistava ja ainut oikea valinta Pikku Myyn ääneksi! Pikku Myy on parasta tv-Muumeissa.)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Crystie - Elokuu 23, 2003, 21:24:34
Muumit on aivan ihania! Se tv-sarja oli mun ehdoton suosikkini pienenä, ja nytkin se on lastenohjelmista ihan ykkönen. Ne on vaan jotenkin niin hauskoja :D Aina kun oon kipeenä, niin päivät menee muumikasettejen katselemiseen. Meillä on niitä ihan kamalasti.

Minen muista pelkäsinkö Mörköä vai en. Nyt sitä käy vain sääliksi. Siinä keskitalvenkokko-jutussakin se pilasi päästäisten juhlat kun se halusi lämmitellä. Voi sitä :( Ihan yksinäinen.

Suosikkihahmot on ehdottomasti Nipsu ja Pikku-Myy! Ne on niin ihania. Pikku-Myy on semmonen pieni ja pippurinen ja Nipsu semmonen rahahullu. Ihania. Muistuu mieleen se kohta yhdestä jaksosta (onkohan se Vedenneito?) missä Pikku-Myy selittää Nipsulle jotain Muumilaakson miehistä kun ne kattelee kun Muumipeikko ja Niiskuneiti nojaa toisiinsa siinä kiven tai kannon päällä. Myyhän taisi todeta siinä että Nipsu olisi sille ainoa sopiva Muumilaakson miehistä ^^ Tai jotain. En min muista kunnolla. Mutta se kohtaus on kuitenkin huippu, siinä naurattaa aina.

Ja parhaita jaksoja on nyt ainakin Pikku-Myyn lyhyt romanssi. Ihan hassua kun ne luulee että se olisi Nuuskamuikkuseen rakastunut xD Ja sitten se Hattivattisaari-jaksokin on huippu! Ne kaikki on. Se on kanssa ihan paras, missä Niiskuneiti luulee olevansa prinsessa! Ja se Tahmatassu-jakso on ihana. Kun se pikkunen tahmatassu riemuaa kun tietää otusten salaisuuksia. Niiskuneidin "laihdutuskeksit" ja Muumipeikon näytelmäharjotukset :D

Muumipeikko ja pyrstotähti on tosi huippu elokuva. Vähän kyllä häiritsee se, että Nipsulla, Nuuskamuikkusella ja Niiskuneidillä on eri äänet kuin sarjassa. Nipsu on elokuvassa aivan ihana ^^ "Minun luolani, minun!" Ja kun Niisku ja Nuuskamuikkunen yrittää härnätä sitä lihansyöjäkasvia... :D "Senkin idiootti! Idiootti!"

Juup, min olen ikuinen Muumihullu ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Molly - Syyskuu 02, 2003, 19:37:53
Oiiih, Muumit ovat niin kertakaikkisen ihania. Ehdottomasti paras koskaan ollut (ja koskaan tuleva) tv:n lastenohjelma. Hahmot ovat niin vallan ihastuttavia, sellaisia niin persoonallisia ja mukavia otuksia kaikki. Ja "muumifilosofiakin" on kanssa niin ihanaa (ihanaa ihanaa ihanaa, ei muumeista puhuttaessa voi käyttää mitään muuta adjektiivia. ;)) Jotenkin kaikki Pokemonit ja muut on niin turhia Muumeihin verrattuna. Minä en kyllä varmana anna tulevien lasteni katsoa tv:stä muuta kun Muumeja (ne on niin opettavaisikian ja kaikkea). :D No ei.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Anan - Marraskuu 02, 2003, 10:56:35
Ooh, Muumit. Minä rakastan Muumeja. Aina pienenä (niin minulle kerrottiin), kun piti lähteä hoitoon, minut sai hereille laittamalla Muumit pyörimään. Säntäsin sängystä tanssimaan alkumusiikin tahdissa...

Minä pidän ihan kaikista jaksoista. Vaikka täytyyhän minun myöntää, että ne uudemmat ovat hiukan liian huonompia tarinoiltaan. Varsinkin jakso 'Nipsu rakastuu', se on niin outo. Ja sitten kanssa se jakso kun pikku Myyllä on kurkkukipu ja Muumipeikko ja Niiskuneiti ja Nipsu luulevat, että Myy on rakastunut.

Pyrstötähti -leffa. Voi, se on kanssa niinniin huippu. Se on aivanihana se kohta, kun meri tulee takaisin.
"Meri, meri on tullut takaisin! Meri! Meri!" (tai jotakin siihen suuntaan...)

Ja kyllä, se Jysäyksiä yössä, "Kun minä oikein jysäytän, se ei totisesti ole mikään kamelin pieru!", se on kanssa hauska kohta.
Sitten minä tykkään talvimuumeista, varsinkin siitä kun se jääkuningatarmikäonkaan tulee ja Myy jäätyy...
Ja teatterijaksot, eli ne vedenpaisumusjaksot on kanssa aivan huippuja. "Tämä on teatteri eikä mikään talo!"

Pelkäsitte Mörköä? Minä en pelännyt, paljoa ainakaan. Mutta sitä minä pelkäsin, kun vampyyrijaksossa Nipsu näkee sitä painajaista, ja kuu on punainen ja... Iik.

Minäkin muuten huomasin vasta tänä vuonna, että Mörkö sanoo siinä yhdessä Tiuhti ja Viuhti -jaksossa että "Minä palaan". Hassua.

Minä en muista jääkuningatarmusiikkia. Parhaiten mielessä pysyy se "duua, duua duua, duu-uua" -musiikki. Ja Nuuskamuikkusen soitto. En ole varma, muistanko edes mörkömusiikkia...

Jaa, pikkuveli taitaakin katsella yläkerrassa Muumeja. Ooh.

Muumit ei käytä vaatteita. Ymmärrän sen täysin, sehän näyttäisi ihan tyhmältä. Mutta sitä minä en ymmärrä, että miksi ne sitten käyttävät uimapukuja? (Ne Muumipeikon uimahousut on muuten ihanat)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: maniac - Marraskuu 02, 2003, 11:50:55
Aah, Muumit! Ehdottomasti paras lastenohjelma mitä nykyään näytetään. Myös pienenä se taisi olla lempparini. Meillä oli monta kymmentä kasettia niitä nauhalla, mutta nyt niiden päälle on kai nauhoitettu jotain :(

Vanhat jaksot ovat parhaita. Ne uudet mitkä nyt pyörii telkussa, on joskus aika kökköjä. Esimerkiksi juuri se missä Nipsu rakastuu, ja se missä Hemuli-täti tuli. Ehkä parhaita on ne talvijaksot ja ne Muumipapan muistelmajaksot. Ja se tulvajuttu, missä oli se teatteri.

Nuuskamuikkunen on mun lempihahmoni. Se on sellanen raukka :) Näittekö siinä Hemuli-täti jaksossa kun se oli menossa nukkumaan Muumipeikon kanssa, eikä sillä ollut sitä hattuaan. Se oli niin söpö ^^ Toisaalta Pikku Myyn kommentit on ihan parhaita, varsinkin Nipsulle. No ei, ei saa olla ilkeä Nipsulle, sekin on aika hauska hahmo.

Minäkin pelkäsin pienenä Mörköä. Aina sanoin etten pelkää, mutta kuitenkin laitoin aina silmät salaa kiinni.. mikä tunnustus :) Mutta nyt se on lähinnä säälittävä, ja se on varmaan kauhean yksinäinenkin. Miksei se voi koskaan saada kaveria...

Muumikirjat on silti piirrettyjä parempia. Niissä on ihan omanlaisensa tunnelma, ja ne hahmot ei ole niin sellaisia, ööh, no ne on kuitenkin erilaisia.. Pidän ehkä eniten Taikatalvesta.
Otsikko: muumilover 4ever!
Kirjoitti: Peetuli - Marraskuu 02, 2003, 12:54:16
Mäkin rakastan muumeja! Mä pelkäsin pienenä eniten mörköä (tottakai) ja sitä jaksoa missä ne meni sinne majakkaan, ku siel oli niitä kummituksia.. Taidan pelätä niitä vieläkin, ainakin vähän. =0)
Ehdottomasti parhaat henkilöt muumeissa ovat Nipsu,Pikku Myy ja Haisuli.
Hemulin tädistä en pitäny yhtään. Se oli jotenkin inhottava, komenteli koko ajan, ihan niinkuin Muumipapan tätikin. Molemmat samanlaisia hirviöitä.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Anan - Marraskuu 02, 2003, 14:56:35
Ja muistatteko (/oletteko nähneet?):

"Nuuskamuikkunen!"
"No?"
"Ruvetaan seurustelemaan!"
*Muikkunen tipahtaa jokeen*

Hohoo. En ole ihan varma miten ne sanat meni, jotenkin noin.

Mulla on yksi Muumikirja. Muumit ja suuri tuhotulva. Se siis ei ole sellainen, mikä on tehty piirretyn pohjalta, vaan se on sellainen "aito", Tove Janssonin tekemä. Se on hyvä kirja.

Sitten meillä on se Kuinkas sitten kävikään? -kirja, ja se on kanssa kiva, vaikka se nyt onkin lastenkirja, mutta kun minä tykkään hirveästi tuollaisista kirjoista, joiden sivuissa on "reikä", josta näkyy osa seuraavan sivun kuvasta, mutta joka kuitenkin sopii sen sivun kuvaan.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Voldarias - Marraskuu 02, 2003, 15:19:45
Muumit. Heh. Hyviä ne kyllä on.

Miun serkuilla on melkein kaikki jaksot nauhalla ja yleensä ku meen niille nii haluisin kattoo ne ^^
Tosin enää en niin usein käy niillä serkuilla, mutta jooh...

Minusta se sarja on tosi hyvä! :D Jotkut jaksot osaan jo melkein ulkoa, mutta suurinta osaa en.

Minä pidän enemmän siitä sarjasta kuin Muumipeikko ja pyrstötähti-elokuvasta. Miusta siinä elokuvassa niillä oli niin hassut äänet.
Tai siis erilaiset kuin sarjassa ja sarjassa on minusta paremmat.
Varmaan se on sitten sitä kun on tottunut niihin...
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: ayu - Marraskuu 24, 2003, 17:54:05
Muumit on ihania (joku taisi jo mainia asian :))
Minulla ei tosiaankana ole kaikkia jaksoja nauhalla, muttakatson ne aina ennen treenejä, kun ne tulee. Muumeissa ei ole parasta hahmoa, ellei sitten muumipeikko...
Joskus kun minä ja äitini ollaan jossain kaupassa, menen ensimmäisenä katsomaan niitä ´mukeja. Kaikki varmasti tietävät muumimukeista? Minulla on niitä 5.
Minä ja yksi koulukaverini ollaanannettu hänen ihastukselleen lempinimekseen Muumipeikko, koska ihastuksella on joskus samoja ilmeitä ja pienenä hän halusi käydä muumimaailmassa. (olen ollut samalla luokalla)
Noh, me piirretään kotona aina muumeja ja annetaan koulussa ne sitten toisille. Siinä ei ole järkeä, mutta me teemme niin. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: nukutaan - Joulukuu 08, 2003, 21:02:17
Juu, kyllä sarja mieluummin kun elokuva. Muumit on ihania. Pienestä asti kattonu. Ja Tove Jansson on loistava kirjailija. *kaikkimuumikirjatluettu* Siskolla on se elokuva videona. Mun mielestä se oli ihan hassua, että ne muumit tutustu toisiinsa vasta sillon siinä leffassa. Ois voinu tehdä elokuvan niinkin että muumit ois tuntenu jo toisensa. Että pikku lapsikin ymmärtää. Ja sen Piisami-Rotan (tai mikä olikaan) ois voinu jättää melkeenpä kokonaan pois. Se oli ahdistava. Se vaan ennusti pahaa ja makoili riippumatossa. Sillä ei ollut mitään halua pelastautua pyrstötähdeltä. Ehkä siksi se on siihen laitettukkin, että heräisi keskustelua uuden hahmon perusteella.

Muumit-sarjasta vielä. Millon se tuleekaan? Nyt en ole niin kovin aktiivisesti seurannut, koska mulla on ollut aina jotain muuta sillon. Lempparihahmoni on varmaan hmm.. Nuuskamuikkunen on tosi symppis. Ja kaikki muumit on ihania. Ja Pikku Myy! Pikku Myy on vähän tyhmä nimi, ruotsin Lilla My kuvaa jotenkin kyseistä henkilöä paremmin. Pyrstötähdessä, kun oli ruotsiksi tekstit katsoin tarkasti nimiä. Jotkut nimet oli suomennettu ihan typerästi (nyt vaan en osaa nimetä yhtäkään) Mutta halit kaikille muumifaneille.. :))

// Lutie huomauttaa, että jokaisen erillisen lauseenpätkän eikä edes kokonaisen lauseen jälkeen tarvitse vaihtaa riviä.. Luettavuuden vuoksi.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Dwal - Joulukuu 09, 2003, 20:09:23
Hassua on se, että olen oikeastaan innostunut katsomaan muumeja nyt vasta muutettuani tänne yksikseni, eikä tiistai-iltaisin ole suuremmalti tekemistä, istuskelen vain tietokoneen ääressä ja tuijotan telkkaria, välillä saatan kommentoida jotakin kummallisuutta ircin kautta poikaystävälleni. Tänään tosin jouduin siivoilemaan täällä, ja äitikin soitti, joten en oikein voinut keskittyä muumin seuraamiseen. Tiedän vain, että pikkuinen Tahmatassu siellä oli.

Tämä ei toki tarkoita sitä, ettenkö olisi televisiosta seuraillut muumia silloin aikoinaan. Lämmöllä muistelen niitä iltoja, jolloin koko perhe kokoontui television ääreen, muumia katsomaan. Aina kun loppumusiikit tulivat, tuli haikea olo.

No, niistä ajoista on jo kauan.

Parhaimmaksi jaksoksi kai nimeäisin sen, jossa oli Ninni. Tai ne, useampihan niitä oli. Näkymätön lapsi teki minuun syvän vaikutuksen. Ja sitten, kun tyttö lopulta vihastuttuaan Muumipapalle tulee näkyväksi... ei ollut lainkaan sellainen, kuin kuvittelin.
Muita suosikkijaksojani... no, ainakin teatterijaksot haluaisin nähdä uudelleen, samoin ne jaksot, joissa oli pikkuinen lohikäärme. Pienempänä meillä kaikilla (minulla ja veljilläni) oli muumitarrakirjat... minnehän olen laittanut omani? Varsinkin tarramuumipelin muistan vallan mainiosti.

Joskus pienempänä sanoin, että lempihahmoni olisi Muumipeikko. Sain lausumani jälkeen varmasti pahimmat lapsuuteni traumat, kun minua sanottiin nössöksi ^^ Sen jälkeen lempihahmoni on ollut Nipsu - tosin pieni Muumipeikko elää aina sydämessäni...

Ja viimeiseksi vielä Muumi-kirjoista. Muutamia olen kyllä lukenut ja niistä pidänkin, mutta jotenkin harmittaa, että Valtimon kirjaston Muumi-kirjat ovat niin vanhoja, likaisia ja puhkiluettuja, jotta en oikein mielelläni lainaa niitä. Muumipeikko ja pyrstötähti on kuitenkin paras lukemani.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Mömmö - Joulukuu 09, 2003, 21:34:28
Muumit on ihania (kirjatkin myös, varsinkin kuvakirjat). ne on kovin filosofisiakin (:
Vanhat muumijaksot on tosiaan paaljon parempia, kun nää uudet. niissä oli sentään jotain seikkailua! Ja muumipeikko ja pyrstötähti. Se on aivan ihana elokuva <3
Voisin ehkä hirttää jonkun, kun mulla oli 13 kasetillista muumeja nauhotettuna telkkarista, mutta nyt niiden päälle on nauhotettu ja ne on hukassa ):
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Cameron - Joulukuu 10, 2003, 15:19:46
Noo, mula on muumiperiko ja pyrstötähti video, ja rakastan muutenkin muumeja yli kaiken!  :) ne vaa "kolahtaa" :)

Mutta pidän kyllä enemmän näistä uusista muumeista.
Ne on niin kivoja.. Haisuli, mörkö, myy ja kaikki..

Ja viljonkka! Voih.. käy sääliksi hänen lapsiaan.. :)

Tässä kohtaus muumeista, tai jotenkin näin se menee:

M.Peikko: Minne menemme, isä?
M.Pappa: Annas kun näytän.. Tänne!
M.Peikko: Tuonne saarelle, vai?
P.Myy: En minä nää mitään!!
P.Peikko: tuo tuossa, myy.
P.Myy: Sehän on kärpäsen kakka, eikä mikään saari..


Hehee..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Myy - Joulukuu 12, 2003, 19:35:39
Lainaus
Ja sen Piisami-Rotan (tai mikä olikaan) ois voinu jättää melkeenpä kokonaan pois. Se oli ahdistava. Se vaan ennusti pahaa ja makoili riippumatossa. Sillä ei ollut mitään halua pelastautua pyrstötähdeltä. Ehkä siksi se on siihen laitettukkin, että heräisi keskustelua uuden hahmon perusteella.

Se kuuluu juoneen. Siis sanoit että olet lukenut kirjat ja niisäkin se piisamirotta elelee ja aivan samanlaisena. Miksei siis elokuvassa?
 
Lainaus
Pikku Myy on vähän tyhmä nimi, ruotsin Lilla My kuvaa jotenkin kyseistä henkilöä paremmin.


Mitä "My" on ruotsiksi? Tarkoittaako se jotain? (ruotsi oli kutonen... lallatilallaalaa *viatonta viheltelyä*)
En nyt tiedä mitä 'My' tarkoittaa, mutta tykkään ite Myy nimestä, kun se on lyhyt ja yksinkertainen. Äh, okei, meen kattoo ruotsin sanakirjaa... *nousee vaivalloisesti tuolilta*
No höh. Minen löytäny kirjaa, mut äitipuoleni sanoi (puhuu hyvin ruotsia) ettei itse ainakaan tiedä mitään 'my' -sanaa..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Melisande - Joulukuu 12, 2003, 23:01:55
Lainaus käyttäjältä: "Myy"
Mitä "My" on ruotsiksi? Tarkoittaako se jotain?


Myy (tai ruotsiksi My) on kreikan kielen aakkonen samaan tapaan kuin esimerkiksi alfa ja beta. Vähän sama juttu siis kuin jollekin henkilölle olisi annettu vaikka nimeksi Pikku-Dee.

Pidin itse nuorempana kovasti muumeista ja pidän vieläkin - jos joskus sattumoisin avaan television muumin aikaan, vähintäänkin katsoskelen ohjelman läpi. Jotkut jaksot olivat todella jännittäviä: muistan säikähtäneeni ainakin parissa kohtaa, kuten siinä Aavemajakka-jaksossa, Mörössä ja jossain epämääräisesti muistamassani sienijaksossa. Pyrstötähti oli myös mainio: Meri! Meri on tullut takaisin!

Kun näin vanhempana katsoo Muumia tai lukee kirjoja, tajuaa sellaisiakin tasoja, joihin ei pienenä samalla tavalla ehkä kiinnittänyt huomiota. Esimerkiksi Vilijonkka on hupaisa parodia ankarasta kasvattajasta, joka elää lapsineen itse luomassaan vankilassa. Myös Pyrstötähden ankea Piisamirotta on mielestäni aika terävä piikki kaikenlaisia maailmanlopun profeettoja ja ajattelemisesta väsyneitä nihilistifilosofeja kohtaan.

Ketähän Muumilaakson väestä minä itse muistutan eniten? Ehkä muumipappaa, koska harrastan kirjoittamista, haluan nähdä maailmaa ja kokea kaikenlaista - kenenkään sarjan naishahmoon en ole koskaan erityisemmin samaistunut.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Gerd - Joulukuu 13, 2003, 15:50:35
Lisään vielä, että olikohan se Muumipapan urotöissä kun Pikku-Myy syntyi juhannusyönä, hänen äitinsä antoi hänelle nimeksi Myy, joka tarkoittaa kaikkein pienintä.
Ainakin tämä käsite on matikassa vaikka onhan sitä vieläkin pienempiä osia kuin myymetrejä. ;)
Katsoin äsken muumeja ja totesin, että niissä on vieläkin paljon tajuamista. En minä ennen nähnyt mitään hauskaa siinä kohtauksessa kun Lampunkenki jaksossa Haisuli miettii mitä toivoisi. Ja siis lopulta päätyy avaimeen, joka avaa pankkiholvit. Heh.
Muumit on suurta filosofiaa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: parempi-ananas - Maaliskuu 14, 2004, 21:14:05
Muumithan ovat osa Suomen kulttuuria. En voisi kuvitella elämää ilman muumeja! KAtson sen joka tiistai ja koulussa siten jollain tylsällä kemian tunnilla (eli ihan millä vain kemian tunnilla) puhutaan jaksosta. Hieman kyllä nauretaan, "hei me ollaan kahdeksasluokka.." mutta pakko ne muumit on katsoa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: milady - Maaliskuu 21, 2004, 16:40:22
Muumit ovat ihanimpia piirroshahmoja mitä maan päällä on! Tiistaisin tulee Muumit katsottua, jos opiskelut antavat sijaa. Pyrstötähti-elokuvan olen nähnyt monia, monia kertoja, enkä voinut jättää katsomatta itsenäisyyspäivänäkään. Aivan mahtava elokuva! Mutta niin ovat myös kaikkia muumi-jaksotkin. En muista nähneeni yhtään huonoa jaksoa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: chihiro - Maaliskuu 22, 2004, 13:43:36
min rakastan muumeja! n__n
itsellekin tulee aina hyvä mieli kun katsoo niitä..meillä on nauhotettuina niitä monta laatikollista.
katson muumeja yleensä silloin,kun olen kipeä. eli juuri nyt. paitsi että "helmiä ja sikoja" vei voiton.
ja on se hyvä puoli,ettei muumeille ole koskaan liian vanha.

lempihahmoni on ehdottomasti myy. hän on aivan kuin minä,punaisine hiuksineen..paitsi että min en pure kavereita.

ja muumimusa on aivan ihanaa kuuneltavaa. etenkin se musa,kun joku juoksee kovaa tai jotain..se nopea ihana,alkaa aina hymyilyttämään.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: EmmaWatson - Elokuu 04, 2004, 12:09:34
Muumit ovat todella suloisia :) Meeillä on monta jaksoa videolla..
Paras jakso on se viidakko-jakso ja paras kohta on se missä

Hemuli on siellä muumitalossa ja sitten kun ( Olikohan se apina?) apina tuli siihen ikkunan taakse ja Hemuli ryntää sinne ikkunaan suurennuslasi kädessä ja tutkii sitä ja toteaa: "Ei, minä en tutki eläimiä" ja jatkaa jotain kukan (Oliko se kukka? )  tutkimusta :)

Lempihahmoni taitaa olla muuten Nipsu :)

Ai niin se on hyvä myös, missä Niisukuneiti ja Muumipeikko rakentavat talon ja sinne tulee Pikku-Myyn siskoja ja veljiä, ja sitten ne valtaa sen talon :P
Otsikko: Re: Muumit
Kirjoitti: Gimmuli - Elokuu 04, 2004, 22:06:18
Must muumit on hyvii.
Mä oon kattonu niit telkasta aina ku niit on tullu.

Must ne kaikki jaksot on hyvii, missä on se Jenni-täti.
Ja muuten Pikku myy on paras niistä.

Kyl mä tykkään muumeista.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: saattokivi - Elokuu 05, 2004, 14:02:11
AWWW, Muumit on niin ihania, ja ne Muumimamman moraaliset opetukset ovat jääneet pysyvästi mieleen, ja näin vanhemmalla iällä katsottuna ne ovat tosi hauskoja. Mie tykkään myös lukea niitä alkuperäisiä sarjakuvia, jotka ei ole tarkoitettu lapsille, luen myös niitä kirjoja, ne on vaan niin hyviä! ^ ^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: menwendine - Elokuu 05, 2004, 14:30:30
Lainaus käyttäjältä: "Anan"
Ja muistatteko (/oletteko nähneet?):

"Nuuskamuikkunen!"
"No?"
"Ruvetaan seurustelemaan!"
*Muikkunen tipahtaa jokeen*Toi on niin paras! Mä aina repeen totaalisesti, kun toi tulee. Mutta sitten pelottavin jakso on ehdottomasti se, missä on se majakka.

Pikku Myyllä välähtää myös siinäkin, kun se puhuuu sille kummitukselle.

"Sinä siis olet se haisurotta, joka tassutteli päällämme?"
"Meitä oli muitakin"
"Tassutelkaa toistenne päällä!"

Toi on niin ihana kohta, että joka kerta nauran sille!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Cameron - Elokuu 07, 2004, 14:37:10
Olenkin jo aijemmin tänne kirjoittanut.. Tuli vaan mieleen yksi hauska jakso muumeista ja siitä on pakko kirjoittaa tänne!

Eli muistaako kukaan sitä jaksoa, kun muumit ovat jollain saarella? Tulee hattivatteja. Sitten ne antavat niiskuneidille sähköiskun ja neidistä tulee kalju! :D Ei siinä vielä mitään. Niiskuneiti on sitten surullinen kun on niin rumannäköinen. Sitten muumipeikkosemme tulee urheana lohduttamaan tyttöystäväänsä.

Kohtaus tästä jaksosta:

muumipeikko: Et sinä ole ruma, niiskuneiti.. Itseasiassa olen aina pitänyt kaljuista tytöistä...

niiskuneiti: älä valehtele! Olen vain ruma kulipäärotta!

-.-.-

Haha! Tuo on kyllä niin paras, että! :D
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: tikkunekku - Elokuu 09, 2004, 21:23:35
Joskus vaan tulee ihan sellanen olo että on ihan pakko saada katsoa muumeja. ^^ Se vaan on paras piirretty ikinä. Tosin ne "uudet" jaksot missä on kaikki profeetat ja just ne aikakoneet ym.. on ihan huonoja. Muumipeikko ja pyrstötähti on hyvä mutta se sarja on parempi. :P
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: slakerus - Elokuu 10, 2004, 23:43:32
Mikä olisikaan parempi lastenohjelma kuin Muumit?

Aina pienenä niitä katselin ja aina ne myös piti nauhoittaa. Aivan loistava sarja.  Muumit (silloin kun olin pieni) olivat aina sopivan jänniä, eivät liikaa vaan juuri sopivasti.  Ja aina niissä oli onnellinen ja kiva loppu.

Nykyään kyllä, jos muumit tulee telkkarista, niin mieluusti käännän kanavaa, eivät ne enää jaksa kauheasti kiinnostaa. Mutta edelleen, jos pitää mainita paras lastenohjelma niin kyllä se on Muumit!  

Minun mielestäni nykyisin tulee ihan älyttömiä lastenohjelmia (voi tietenkin olla, että näin 15-vuotiaana ne tuntuvat älyttömiltä)  
Mutta tiedättekö te vaikka sen aika uuden sarjan kuin Gnarffit (vai mikä se oli) Katoin kerran joutessani yhden jakson ja siinä ei ollut siis mitään järkeä..
Hakattiin vaan toisia, eikä mä päässyt edes juoneen mukaan, silloin kyllä toivoin, että tulisipa telkkarista edes muumit. Niissä on sentään aina joku järkevä juoni ja ovathan ne ihan mukavaa katseltavaa näin 15-vuotiaanakin, etenkin jos on väsynyt..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: rita - Elokuu 11, 2004, 17:53:06
Lainaus käyttäjältä: "Anan"
Ja muistatteko (/oletteko nähneet?):

"Nuuskamuikkunen!"
"No?"
"Ruvetaan seurustelemaan!"
*Muikkunen tipahtaa jokeen*

Hohoo. En ole ihan varma miten ne sanat meni, jotenkin noin.


Juu, juuri noin se meni! Ai, että sain hyvät naurut, kun tuon jakson näin! Rakastan muutenkin Muumeja kauheasti. Omistan pari Muumi-kirjaa itselläni ja yhden sarjakuva-kirjan. Olen myös nähnyt melkein kaikki jaksot. Niitä jaksaa katsoa vielä tämänkin ikäisenä. Varmaan sitten omien lapsien kanssa niitä tulee katsottua ;)

Ehdoton lempparini Muumeistä on Nipsu. Ihana, kun hän on sellainen hönö ja pelkuri.

Joskus pienenä olin käymässä Muumimaailmassa ja sinne on pakko vielä päästä! Siellä kättelin Muumipappaa, näin kun Haisuli saatiin kiinni ja vietiin vankilaan, tapasin noidan (hui kamala, miten häntä pelkäsin!) ja joku esityskin katsottiin. Se oli hieno kokemus.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Tikara - Elokuu 13, 2004, 16:31:56
Oijoi, muumit ovat minulle hyvin rakkaita.
Rakastan niitä kirjoja... Ne ovat vain niin ihania. Jos saisikin elää sellaista elämää kuin muumit, Muumilaaksossa. Muumit elävät joka hetken, sellaista elämää minäkin haluaisin elää. Muumi-kirjat eivät ole pelkästään lastenkirjoja, ärsyttää ihmiset jotka eivät yritä löytää niistä kirjoista sitä syvällisyyttä, jota piilee joka sanassa ja lauseessa. Omat lempi-muumikirjani ovat Muumipappa ja meri (haluaisin asua majakassa), Muumilaakson marraskuu ja Taikatalvi. Muumi-kirjoja jaksaa lukea uudestaan, niistä löytyy aina jotain uutta ja hienoa.
Tove Janssonista olen kiinnostunut muumienkin myötä. Ja hyvä niin, hän oli kiehtova henkilö ja nykyään pidän häntä jonkinlaisena esikuvanani :).
Sitten muumi-tvsarja. Se on mielestäni onnistunut versio kirjoista, siihen on onnistuttu luomaan sitä samaa tunnelmaa. On vieläkin ihanaa katsoa ja nauhoittaa niitä jaksoja. Pienenä se oli ehdottomasti lempitv-sarjani, joten muumit ovat olleet elämässäni ihan pienestä pitäen. Tosin tv-sarjassa en pidä siitä, kuinka hahmoja on hiukan muuteltu... Kuinka moni esimerkiksi tietää, että Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy ovat oikeasti sisaruksia?
Muumi-sarjakuvat ovat myös ihania :). Varsinkin alkupään sarjakuvat, jotka Tove on tehnyt. Ne ovat humoristia, mutta silti niissäkin seikkailevat ne samat tutut ja turvalliset hahmot.
Lempihahmoni Nuuskamuikkunen. Ihailen hänen tapaansa elää, kumpa minäkin voisin vain talven tultua lähteä etelään vaeltamaan ja asua teltassa... Hänellä on hieno asenne elämään ja muutenkin hyvä elämänfilosofia. Pidän myös Muumilaakson marraskuu -kirjan Tuhdosta. Hän muistuttaa varmaan minua eniten kaikista muumi-hahmoista.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Kurvaa Aka - Elokuu 22, 2004, 18:54:10
Voi Muumit. :)
Tuli niin hienoja muistoja mieleen, kun lueskelin tätä topiccia. En olekkaan taas vähään aikaan katsonu vanhoja Muumi-nauhojani, taitaisi taas olla aika.

Minulle tv-sarjat ja kirjat merkitsevät molemmat omalla tavallaan paljon. Piirretyistä tulee mahtavia muistoja mieleen, ja onhan se vaan yksinkertaisesti paras lastenohjelma ikinä. Mutta kirjat, niihin tutustuin vasta vähän vanhempana, ja nykyään ne ovat minulle sitä oikeampaa Muumilaaksoa. Sarjan ja kirjojen ero on melko suuri, mutta rakastan silti molempia. Oli minulla kyllä pienenäkin kaksi Muumi-kirjaa, äitini vanhat Kuinkas sitten kävikään? ja Kuka lohduttaisi Nyytiä? Molemmat ovat NIIIIIN upeita kirjoja.

Olettekos muuten lukeneet niitä alkuperäisiä Toven ja Larsin tekemiä sarjakuvia? Aivan mahtavia!!! Niissä muumien pohjimmainen luonne tulee mielestäni kaikkein parhaiten esiin. Kaikki eivät kyllä ole tykänneet sarjakuvista, joita olen tuputtanut ties kenelle, eivät taida ymmärtää niiden upeaa maailmaa ja Muumien elämäntapaa. Ehdoton suosikkini sarjakuvista on se Vilijonkka&kotiapulainen -jakso (MM:"Tästä saatte vähän lisää tomua siivottavaksi. Miksette asu muovipussissa?").

Ai niin. Kyseessähän taisi olla TV-ohjelmatopicci, joten lopetankin kirjoista höpöttämisen.

Pakko pistää tähän vielä omat suosikkivuorosanani:

Haisuli: "Vai että Ninni? Onko se oikea nimi? Vai lajin nimi?"
---
Haisuli: "Te muumit olette aina niin sentimentaalisia..."
---
Vilijonkan lapsi 1: "Tämä on kamalan ikävystyttävää."
Vilijonkan lapsi 2: "Kamalan!"
---
Myy: "Oi sankarimme Haisuli, hyppää!"
---
Taikuri: (Kieltäydyttyään Muumimamman tarjoamasta punssista)"Me taikurit emme ole mitään juomaveikkoja."
---
Nuuskamuikkunen: "Kävimme Pikku Myyn ja vanhan Hemulin kanssa tiedeakatemiassa, ja tämä paperi todistaa että te Muumit ette ole virtahepoja."
---
Eläintarhamies: "Leipäläpi kiinni ja häivytään!"
---
Eläintarhamies: "Savupiipusta pilkistää Pyytton!"
Muumipappa: "Ai Pyytton? Eeei, sisarentyttäreni leikkii siellä. Hän, tuota, mmhhh, viihtyy siellä!"

Tiedän. Eivät kuulosta yhtään hauskoilta kirjoitettuna, mutta katsokaa ne jaksot ja kuunnelkaa kuinka ne sanotaan!!! *repsahtelee*

Muoks//Lisää lennokkaita lausahduksia:

Niisku: (Aikoo hypätä jyrkänteeltä itse tekemiensä siipien kera)"Testasin näitä eilen menestyksekkäästi taloni katolla!"
---
Nipsu ja Niisku rakentavat vajaa Niiskulle, ja alkavat puhua Nipsun palkkiosta.

Niisku: "Tahtoisitko vaikkapa arvottoman sulkakynän?"
Nipsu: "Mmhhhmmnnn..."
Niisku "Tai miten olisi arvoton kirja?"
Nipsu: "No jaa... Eikö olisi mitään... ei-arvotonta?"
Niisku: "Haluaisitko kultakolikon?"
Nipsu: "Viuuu! Kultakolikko!" *alkaa innokkaasti sahaamaan*
Otsikko: Niin!
Kirjoitti: Laventeli - Elokuu 22, 2004, 19:45:43
Yhdyn edelliseen, Muumilaakso on juuri tuommoinen.
Tässä muistelen koko ajan mitä kaikkea hassua Muumit ovat sanoneet, koska tv-sarjojen vuorosanat ovat niin ikimuistoisia.

Jenni-täti -jakso alkaa sillä, kun posteljooni kiertää Muumilaaksoa ja lapset ovat kuistilla ikävystyneinä. Kun kirje saapuu, Niiskuneiti, Nipsu, Myy, Nuuskamuikkunen(kin, muistaakseni) ja Muumipeikko arvailevat keneltä se on.
Myy: Se on naiselta! Jenniltä!
NN: Ehkä papalla on ollut heila nuoruudessaan...(maireasti unelmoiden, repliikki meni suunnilleen noin)
Muumipeikko (tosikkoäänellä): Eikä!

Tuossa naurattaa aina tuo MP:n hönö tosikkomaisuus!! Mutta sitä miten repliikit on kuullut, on vaikea selittää.

--

Loitsu-jaksossa Noita nukuttaa Muumitalon uneen. Myy ja Nipsu herättelevät Muumipeikkoa ja Niiskuneitiä.
Myy: Muumipeikko, senkin lihava lössykkä! Herää!
Nipsu (repii MP:n jalkapohjasta): Kut!Kut!Kut!

--

Kun muistan lisää, tulen lisäämään lainaukset tänne:)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Marizki - Elokuu 22, 2004, 21:12:45
Lainaus käyttäjältä: "Anan"
Ja muistatteko (/oletteko nähneet?):

"Nuuskamuikkunen!"
"No?"
"Ruvetaan seurustelemaan!"
*Muikkunen tipahtaa jokeen*

Hohoo. En ole ihan varma miten ne sanat meni, jotenkin noin.


Eikös Pikku Myy sanonut noin Muikkuselle? Repesin kun muistin tuon!:) Muumit oli miun lemppariohjelma pienenä ja katsoin aina videolta nauhoitettuja jaksoja. Suosikkihahmoni on Pikku Myy. Pelkäsin sitä jaksoa missä Tiuhti ja Viuhti tulevat Muumeille Mörköä pakoon ja sitten Mörkö ilmestyy Nipsun eteen sinne kuistille. Hrr...:) Tykkäsin jaksoista joissa näytettiin Muumipapan nuoruudesta ja kun se asui sen aaveen kanssa siellä omassa talossa.
Muistan myös sen Majakka-jakson missä Myy puhuu aaveen kanssa.

"Sinä siis olet se haisurotta, joka tassutteli päällämme viime yönä?":)

 Ja kaikki huutaa: MUUMIT!!
Otsikko: Muumireploja...
Kirjoitti: Laventeli - Elokuu 23, 2004, 15:53:56
Parhaimpia (mitä nyt pystyn muistamaan) ovat seuraavat repliikit:
(Yleinen sanonta): "Kautta häntäni!"

Muumipappa: Tahtoisin nähdä miten mehu kulkee hänen sisällään. Tätä tietä, Ninni!

Nipsu (epäröidessään Hattivattien saarelle lähtemistään veneellä): Voin olla se pisara joka katkaisee kamelin selän!
Myöhemmin veneessä:
Muumipeikko: Nipsunkin olisi pitänyt tulla mukaan.
Myy: Nipsu on jänishousu!
NN: No hänhän ei ole kovin hyvä uimaan. Sitä paitsi hän syö liikaa.

Myy ja Muumipeikko kertovat yhteen ääneen salaisuutensa puisesta naisen keulakuvasta ja sydämenmuotoisesta näkinkengästä.
MP: Onko sinullakin salaisuus? (tai jotakin tuonne päin)
Myy: Salaisuus Myyn tapaan. (*reps:DD)
MP: Selvä. Yy, kaa, koo!

NN (puhuu äskeisestä keulakuvasta, johon Muumipeikko oli ihastunut Hattivattien saarella): Jos Muumipeikko löytää sen... Ehkä hän sijoittaa sen huoneeseensa!
Myy: Ee-he-hee-ei mahdu ovesta. Ei mahdu!

Taikuri antaa Muumilaakson väen toivoa jotakin. NN toivoo samanlaiset silmät kuin puisen keulakuvan naisella. Hän tulee niistä kuitenkin surulliseksi.
Nipsu: Toivoisin ainakin säkillisen kultakolikoita!
Muumipeikko: Minä olen jo tehnyt päätökseni. Toivon Niiskuneidille entiset silmät takaisin.
Nipsu: Hän näkee hyvin noillakin! Hyvästi kultakolikot...

Muumien filosofian, ihanuuden ja osuvien tarinoiden lisäksi ekstrahyvistä on Poliisin ja Mymmelin suhde ja vetävät taustamusiikit. Jaksoista muistelisin, että Kurpitsaa oli aina mukava katsella.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Laventeli - Elokuu 24, 2004, 20:58:17
"Hakekaa muumipappa kultasuoni!!"
on myös Nuuskamuikkusen yksi typerimmästi sanottu:) siis hyvällä mielellä puhuttaessa:) Lause sanotaan yhteen pötköön, ei esim. "Hakekaa Muumipappa, (on löydetty) kultasuoni!", mutta se sanotaan ihan hassusti:)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ilkiö - Elokuu 31, 2004, 15:43:59
Muumit ovat maailman paras piirretty. Uudet muumit on outoja ja ne on piirrettykki erilailla, sillai Pokemon tyylillä, niin en oikeen tykkää niistä. Vanhat muumit kunniaan!!!!
Suosikkijaksojani ovat Ninnijaksot
 Haisuli: Kertokaa Muumimammalle, että Ninnistä tulisi mainio pankkirosvoooo!!!!
       Ja sitte Majakka on niin ihana
Muumit arvailevat mitä majakanvartijalle on tapahtunut:
 Myy: Ne nimettömät hirvitykset veivät hänet!
 Niiskuneiti: Eipäs, hän on vain lähtenyt hakemaan itselleen tyttöystävää...
       Niiskuneiti vaan aini haluaa uskoa kaikkea tollasta niinku se Laventelin laittama Muumipapan nuoruuden heila juttu...

Ja sit ku muumit ettii Muumimamman kadonnutta käsilaukkua siinä Tiuhti ja Viuhti jutussa:
 Myy: Minä löydän Muumimamman käsilaukun!
 Nipsu: Eipäs kun minä!
 Nipsu vaan sanoo sen niin älyttömän typerällä itsetyytyväisellä äänellä, et sille on pakko nauraa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lils - Syyskuu 03, 2004, 19:18:36
Muumit ovat ihania. Hahmot ovat niin omia persooniaan kuin olla ja voi. Esim. tyypillinen ahneutta edustava hieman yksinkertainen Nipsu, tomera ja pippurinen Pikku-Myy, viisas Nuuskamuikkunen ja naiivi Muumipeikko. Minusta kukin heistä edustaa jotain ihmistyyppejä, joihin varmasti olemme kaikki törmänneet. Minusta muumit ovat hyvin verrattavissa ihmisiin. Nyt tässä iässä muumeista huomaa äärettömästi inhimillisiä piirteitä ja psykologisia merkityksiä. Esim. näkymätön Ninni edusti ilmiselvästi ujoa ja kiusattua henkilöä kun taas Mörkö on yksinäinen ja pelottaa muumeja vaikka varmasti vain haluaisi oikeasti tehdä tuttavuutta..

Rakastan muumien musiikkia. Se on yksinkertaista, mutta ihanaa. Ja Muumilaakso on kaunis paikka, siellä vuorten takana kauniissa laakossa ja merikin lähellä.

Minulla on monia suosikkijaksoja, mutta mieleeni ovat jääneet erityisesti jaksot, joissa Muumilaaksoon kasvaa viidakko. Pienenä pelkäsin kamalasti "Aavelaiva-jaksoja", joissa muumit matkaavat majakkasaarelle.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: kaappimörkö - Syyskuu 03, 2004, 23:47:02
Voi, Muumit on ihania! Paras lasten- (ja aikuisten)ohjelma ikinä! Pikkusena miun lempparihahmo oli Niiskuneiti, koska miulla oli muutenkin tapana samaistua eri sarjojen `prinsessoihin`, eli kauniisiin naispuolisiin henkilöihin. :) *hymy*

Vaikka mie oon nyt jo kohta 16, niin Muumeja on aina ihana kattoa. Meillä on n. 10-15 VHS kasettia täynnä niitä. Minnuu vaan harmittaa hirveesti kun en omista `Muumipeikko ja pyrstötähti`-elokuvaa. Mie oon kyllä nähny sen. Se oli miun ensimmäinen leffa jonka kävin kattoo elokuvateatterissa, mutta aina kun se on tullu telkkarista niin mie oon jotensakkiin missannu sen. Siinä on hirmu ihana se loppulaulu, mutta nyt en saa millään päähäni miten melodia siinä menee. Mutta se ökö, joka lopussa istuu sen kakun päälle on miusta aina ollu hirmu epämiellyttävä. En tierä miks...

Parhaita jaksoja Muumeista on ehdottomasti miun mielestä se kirsikka jakso (jossa Muumimamma ja Nuuskamuikkunen etsivät isoäidin kirjan avulla sitä laaksoa) ja ne aavelaiva/majakka jaksot. Paitsi että se aavelaiva oli pikkusena hirmu pelottava juttu. (Siis ei kun aavelaiva oli pieni vaan kun mie olin).

Ja luonnollisesti pienenä mie aina juoksin sohvan taakse kun Mörkö tuli esiin... Vaikka nyt se tuntuu hirmu suloselta. Ai, niin! Ja sitten se joulujakso on ihana! Se missä odottaa Joulua ja kyselee kaikille mitä Joululle pitää antaa.

Sit se yks jakso, missä se Myyn ja Muumipeikon (ja Tuutikin?) tekemä luvihevonen muuttuu eläväks ja sinne tulee se joku `talvenhengetär`, on miusta ollu aina hirmu ahistava! Siis se `henki` on jotenkin niin.. pelottava... ja kauhea:|

*muistaa että omistaa Nuuskamuikkus pehmolelun* Voi vitsit, pitää lähtee huomenna tonkii varastoo...:P
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Cameron - Syyskuu 23, 2004, 15:41:35
Joo-o.. Mä justiinsa tällä viikolla oon kattonu hirveesti nauhotettuja muumeja! ^_^ Ihania!
tosi hyviä.. yhtenäkin päivänä kului vajaa 3h muumejen parissa. (:

Yhessä jaksossa muumilaaksossa kuuluu yöllä hirveitä pamauksia.. kaikki ovat ihmeissään äänistä ja niitten alkuperästä. Pikkumyy, Muumipeikko ja nuuskamuikkunen epäilevät noitaa ja lähtevät noidan talolle.
Talolla he kertovat epäilyksistään ja tässä siitä pieni pätkä:

Noita: Ai, että pamauksia..?
Muumipeikko: Niin. oletko sinä niitten takana?
Noita: Jos minä pamautan niin pamautan kunnolla eikä se totisesti ole mikään kamelin pieru!

muumipeikko, myy ja nuuskis repeävät nauruun. Tuo oli siis NOIN pätkä ja sanat/lauseet saattavat olla vääriä mutta jotenkin noi se meni. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Kenshi - Syyskuu 23, 2004, 15:56:01
Oih, ihanaa, Muumit. Muumit olivat lempiohjelmani pienenä, ne voittivat jopa Prätkähiiret XD Katson Muumeja vieläkin silloin tällöin. Meillä on niitä vanhoja jaksoja nauhalla vaikka kuinka monta. Yleensä, jos olen kipeä, enkä siis ole koulussa, kaivan jonkun vanhan videokasetin kaapista ja saatan katsoa Muumeja koko päivän..
Lempihahmojani ovat vieläkin Pikku-Myy, Haisuli ja Nipsu. Myös Nuuskamuikkunen on kiva.

(Vähän? Off-topic) Olen lukenut myös joitakin Muumi-kirjoja, ja pari "sarjakuvakirjaa" on myös tullut luettua. Tove Janssonin kuvitukset ovat ihania, niin suloisia. Ja Minulla on myös Janssonin kuvittama Hobitti..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Elosäde - Syyskuu 23, 2004, 17:57:40
Muumit on kyllä ihana piirretty. Paras. Minun piti aina katsoa se pienenä ja sitten vielä videoilta kelata. Minulla on myös muumimamma-pehmolelu ja se oli aina pienenä tuki ja turva :) Muumit on semmonen mukavan turvallinen. Vaikka pelkäsin (ja ehkä vielä vähän) Mörköä. Hyytävä.

Sen Pyrstötähti elokuvan olen nähnyt ja se video on minulla. Se on hieno vaikka piirustustyli on hiukka erilainen. Ja ne uudet muumit eivät yllä vanhojen tasolle minustakaan. Ehkä ideat alkaa loppua :) Muumeja olen joskus katsonut jopa ruotsinkielellä ja jotain ymmärtänytkin (kun pienenä on niitä nauhoja kelaillu...).

Lempihahmoni on varmaankin Nipsu. Ihana. Muistan lukeneeni jostain, että joku pikkupoika oli lähettäny Tove Janssonille kirjeen, jossa se kysyy että mikä eläin Nipsu on. Sitte Jansson oli vastannu ja muistaakseni vastaus oli, että Nipsu ei oikeestaa oo mikään eläin. Eihän muumitkaan ole. Lempijaksoa minulla ei oikeestaan ole... ehkä se jossa on se pikkulohikäärme, jonka Muumipeikko ottaa kiinni, mutta lohikäärme tykkääkin Nuuskamuikkusesta.

Tunnustan että saatan joskus katsoa Muumeja nauhalta vieläkin. Kiusaus on suurin kun on kipeenä eikä oo mitään tekemistä. Muumit auttaa :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ceciliah - Syyskuu 23, 2004, 18:13:44
Muumit oli lempparisarja pienenä ja on ne tavallaan vieläkin ihania. Ja tosiaan, vanhat jaksot on tuhat kertaa parempia. Joitain legendaarisia jaksoja, esim. Taikuri hattu jne. voisi katsoa joka päivä. Onneksi minullekkin on pari VHS:ää nauhotettu täyteen muumeja. Joskus kun on kipeä, (tai muuten vaan) on kiva katsella niitä.

Pyrstötähtileffan olen nähnyt monta kertaa. Mielestäni se on hyvä, mutta jotenkin niin ahdistava. Kaikki lähtee pois muumilaaksosta ja luulee että tulee maailmanloppu. Kerrassaan ahdistavaa.

Lempi muumihahmoni on ehkä joko ihastuttavan hölmö ja arkajalka Nipsu tai sitten pippurinen Pikku Myy. Muumipeikkokin rulettaa x)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ashley - Syyskuu 26, 2004, 19:39:14
En kattonu leffaa kun se tuli, mut meil on se nauhal joten oon kattonu sen monia kertaa. Tykkään kuitenti enemmän sarjast. Ku olin pieni pelkäsin ihan kauheesti sitä Tiuhti ja Viuhti jaksoo(sillon kun ne tuli muumeille ja mörkö jahtas niitä). Jos kus jos on paha mieli tai ahistaa niin katon muumeja. Se helpotaa, suosittelen :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Arashigace - Syyskuu 28, 2004, 19:09:16
Muumit on huippuja. Täydellisiä. Tai siis ne vanhat. Btw, mitä ne uudet on?

Paras jakso on kyllä Joulu. NN: Jospa se joulu on jonkinlainen hirviö. Niinkuin mörkö! *Rofl*  
Ja Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen juttutuokio seurustelusta. Siinä repesin. Aivan liikaa. Nauroin noin 10 minuuttia.

Ja se " Kamelin pieru. " Se oli loistava.
 Olen myös lukenut kirjat, ja niitä sarjakuvia. Paras juttu oli kun Muumipeikko ja Niiskuneiti olivat ryypiskelleet( En muista tarkkaan)tai no, kuitenkin olleet humalassa. NN aamulla: Pääparkani. Onko tämä krapulaa? * Lol *. Ihanaa.
Ja sitten lomalla Torrelorcassa huumebaarissa: NN: "Baarimikko! Neljä marihuanaa!" Johon paikalliset: "Eijei, sanokaa mieluumin vaikka teetä. " Ja sitten: " Baarimikko! Neljä teetä! " *Reps*
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Hagrid - Syyskuu 29, 2004, 16:19:10
Rakastan niitä vieläkin ja tulen aina rakastamaan!^__^ Juonet, vitsit ja oivallukset ovat Muumeissa loistavia! Piirretyissä hahmoilla on hyvät äänet ja ne on niin ihanasti piirretty:)
Omistan Tove Janssonin kirjoittamat Muumi-kirjat ja nekin ovat aivan ihania piirroksineen ja teksteineen:] Kannattaa lukea!
Paras jaksoni Muumeissa on, kun Jäärouva tulee käymään Muumilaaksossa. Siinä on pelottava ja samalla ihana musiikki:) Lauloin  Jäärouva-laulua pienenä, kun aloin siskoni kanssa siivoamaan. Jos Jäärouva ehti tulla huoneesemme ennen kuin ehdimme siivota, se söi lelumme^__^
Toinen lempijaksoni on jakso, kun Mörkä tulee Muumitaloon ja Nipsu näkee tämän kuistilla!
Minä vain yksinkertaisesti rakastan Muumeja!^__^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lonely - Syyskuu 29, 2004, 16:39:41
Muumit on kyllä parhaita!
Meillä on monta jaksoa vielä nauhalla ja aina joskus
tykkään katsella niitä. Niissä ei ainakaan ole väkivaltaa!
Omistan myös yhden muumikirjan jossa on monta tarinaa.
Sain sen jostain kirpputorilta joskus vuosi sitten ja lueskelen
sitä välillä.
Lempijaksoni muumeista saattaa olla se jossa muumipeikko
saa kidukset. Myös jakso jossa Tiuhti ja Viuhti esiintyvät
ensikerran on myös kempparini, vaikka pienenä hirveesti
mörköä pelkäsin. Nykyään saatan värähtää jos näen jakson
jossa on mörkö.
Muumit on yksi vanhoista lempipiirretyistäni.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Flying owl - Syyskuu 29, 2004, 19:31:53
Muumit tämä huippu sarja jota olen aina pienenä katsonut ja vielä nytkin katson älä sinä siellä kuule naura. Sarja on muuttunut hirveästi parissa vuodessa. Pidän itse vanhoista jaksoista, lempijaksoni on se jossa se feenix lintu tulee, pelkäsin kylläkin feenix lintua pienenä se oli kaamea.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Lempi hahmoni taitaa sitten olla nipsu tai myy, nipsu on aina vastahakoinen lähtemään mihinkään vaaralliseen mutta jos myy sanoo että äh nipsu pelkää niin sitten nipsu kyllä lähtee.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Vätte - Syyskuu 30, 2004, 08:42:28
Aloin kerran miettimään, miten erilaisia muumikirjat ovat tv-sarjaan verrattuna. Sarjasta on jätetty paljon pois, eivätkä ne ole yhtä syvällisiä kuin kirjat, oikeastaan tv:n muumit ovat ihan eri muumeja kuin kirjojen.
Ajattelin hylätä tv-muumit kokonaan, mutta en kerta kaikkiaan voinut. Pikemminkin päinvastoin, olen nyt alkanut katsomaan niitä lähes päivittäin.
Aina kun katsoo muumeja, unohdan muun, se on juuri sellainen salainen laakso, johon voi paeta.
Lempi jaksoja on majakkajaksot ja kaikki syksyjaksot. Myös muumien musiikkiin olen tykästynyt, se on aina tilanteeseen sopivaa;vaikkakin aloin kiinnittää siihen huomiota vasta äskettäin

"Karkeloi kansa ja kunnailla soi, muumeilta elämää oppia voi"
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Parkinson - Syyskuu 30, 2004, 17:15:27
Muumit on aivan ihana sarja, tai oli. Katoin sen melkeen aina kun se tuli. :D Eikä se ollu musta yhtään noloo.Pienenä ostin ihan hirveästi muumi videoita. Hih. Pikku-Myy on just paras tyyppi muumeista. :D Hihihiihhi...
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Fotteri - Lokakuu 01, 2004, 22:50:44
Muumit on ihkuja. Kaikissa jaksoissa. Lempi hahmoni on Pikku Myy. Villi ja ei yleesä ole kunnolla. Harmi kun ne on loppunut. Yksi parhaista jaksoista oli juuri tälläinen "nykyaika" juttu jossa liikuttiin jollain alkeellisella autolla.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Felrë - Lokakuu 03, 2004, 09:29:49
Muumit olivat munki lempiohjelma pienenä ja meiltä löytyyki varmaan 2/3 niistä nauhalta.
Lempijaksoo en tiiä, varmaan just se kirsikka jakso, missä mamma ja muikkunen menee sinne Yksinäisten vuorten taakse.
Mua harmitti aina ku en oo nähnyt sitä jaksoo mis Nipsulla on jotain nuorennuslääkettä tjs. ja se joku karnevaali jakso(?).
Lempihahmo on varmaan muumimamma. Se tietää aina kaikkeen vastauksen ja muutenki rauhallinen ja viisas. Nipsu on kanssa mukava. Se on niin kuuhelo.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sawyer - Lokakuu 05, 2004, 17:44:35
Minä rakastan Muumeja. Muumi-tv-sarja on aivan ihana, ja ovat kirjatkin hyviä joskaan en ole niitä paljon lukenut, enkä olen nyt vähään aikaan katsonut muumijaksoja. Pitää katsoa, niitä on vielä tallella. ^^
Muumien ideat ovat hyviä ja piirrokset hienoja. Olen aina pitänyt muumeista. En pelännyt ketään hahmoa, mutta muistan että pelkäsin tiettyä musiikkia. Se oli kauheaa, en vain muista esimerkkiä missä kohdassa se oli. En pidä Tuu-Tikista, Nipsu on suosikkini ehdottomasti. Ja tuo pikku Myy-Nuuskamuikkunen-kohta josta puhuitte on ihana. Alan aina nauramaan jos näen/muistan tuon kohdan ^^
Pidän Muumipeikko ja Pyrstötähti- elokuvasta, ainoat mitkä häiritsee on äänet Nipsun outous. Nipsuhan on oudon näköinen, ja äänet erilaiset kuin sarjassa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sluggi - Toukokuu 11, 2005, 17:37:12
Öhöm. Aloitetaan vaikka, että MÄ RAKASTAN MUUMEJA. Paisti, että oon katsonut ehkä niitä vähän liikaa.

Toisaalta niitä ei voi katsoa liikaa. Yritän tällä hetkellä opetella piirtämään niitä. Heti kun opin oon tihrustamassa kuvia. Ja sitten voin lisätä niitä jonnekkin, josta joku voi käydä vilkaisemassa. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Momoirochi - Toukokuu 11, 2005, 18:53:14
Katsoin pienenä Muumeja todella paljon. Otimme nauhallekin monta videota niiden jaksoja. Olin todellinen Muumi-fani. Pelkäsin aina sitä kauheaa mörköä.
Nykyään en ole katsonut Muumeja, mutta Pikku Myy on suosikkini.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Tellu - Toukokuu 15, 2005, 10:41:28
Minä pidän muumista ehdottomasti... Se on parhaiden lastenohjelmien joukossa.

Muumi on niin hyvä ohjelma. Joskus katson sitä vieläkin kaseteilta johon olen ohjelmia nauhoittanut... Se on vaan niin paras ohjelma. Se joka muumin on piirtänyt tove jansson (jos se nyt noin kirjoitetaan) On kyllä todella hyvä piirtäjä ja hänellä sitten mielikuvitusta riitti.

Minun lempijakso oli se kun merirosvot tulivat saarelle ja lapset yrittivät häätää ne pois. Pienenä aina pelkäsin mörköä jonka huudot ja kylmyys tulivat muumilaaksoon.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Aurinkolapsi - Toukokuu 15, 2005, 21:36:20
Muumit, lapsuuteni leikkien, mielikuvituksen, taiteellisen luovuuden ja pelkojen selkäranka. No juu. Mutta siis muumit ovat perinpohjin rakastettavia! :) Olen sitä sarjaa seurannut siitä aivan ensimmäisestä esityskerrasta lähtien, ja seuraan hieman turhan innokkaasti nykyäänkin. Ei ole yhtään liioittelua sanoa, että muumit sopivat kaikenikäisille. Muumikirjoja on aikomus lukea enemmänkin kuin pelkkä Vaarallinen juhannus ja Muumipappa ja meri puoliväliin... joskus ala-asteella tosin luin muumi-sarjakuvia.

Mutta takaisin ohjelmaan... rakastan kaikkia vanhoja jaksoja. Uudet ovat täysin sanonko mistä. Hutiloidusti tehtyjä, rakeisia ja tulvillaan turhaa vöyhötystä. Alkupään jaksot ovat lumoavia. Niissä on aina hyvä juoni, opettavainen tarina, loistavasti toteutetut hahmot ja upean kauniit maisemat. Muumilaakso, unelmien asuinpaikkani!

Pikkutyttönä Niiskuneiti oli kova sana, olin niin prinsessafani. Myöhemmin tosin Pikku Myy nousi rinnalle. Nykyisin parhaita ovat Myy, Nuuskamuikkunen (tuo vastustamaton viisas hemmo) :) ja Muumimamma. Jaksoista on vaikea eritellä yhtä parasta erikseen, mutta korkealle nousevat Hattivattisaari-jaksot, Majakkajaksot, ihan ensimmäinen jakso, kaikki missä on Mörkö, Viidakkojaksot... Maailman viimeinen lohikäärme ja talvijaksot... no niin, siis suunnilleen ihan kaikki.

Ja minähän pelkään Mörköä vieläkin kuollakseni. Olin 5v, kun näin sen jakson, missä Mörkö seisoo pimeydessä Muumitalon kuistilla... juoksin pelästyksissäni sohvatuolin taakse piiloon ja veli 3v. äidin esiliinan taakse ;) Siitä eteenpäin on tullut nähtyä kaikensorttisia Mörkö-painajaisia ja aina kun ei saa unta, kuvittelen Mörön hahmon ikkunan taakse... *puistatus* Nykyisin Mörkö on tosin saanut uusiakin ulottuvuuksia, ja olen alkanut ymmärtää tuota synkkää, hyistä ja yksinäistä otusta. Mutta pelkään silti. Kylmiä väreitä aina. Aina. Mutta se on vaan oikeastaan ihanaa ;)

Meillä on nauhalla julmettu kasa muumeja, ja koneella lisää. Melkein kaikki vanhat jaksot löytyy (jokunen uusi, mutta niitä EN katso!) Muumien maailma ja ideologia on niin mainio, että en tunne koskaan olevani liian vanha katsomaan tuota lapsuuteni lempisarjaa. Huumori kukkii ja mikä voisikaan olla parempaa katsottavaa lapsille ja myös vanhemmille ihmisille kuin muumit? Saisivat pistää muumit pyörimään tv:stä jatkuvalla syötöllä vuosi vuoden perään, että jokainen sukupolvi parhaassa lapsuuden iässään voisi nauttia muumien viattomasta ja loistavasta maailmasta.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sohvilainen - Toukokuu 21, 2005, 20:12:40
Lainaus käyttäjältä: "firith"


Muumilaaksossa kaikuu joka yö outoja jysäyksiä jotka tulevat mereltä päin. Noidan mökissä käydään seuraava keskustelu:
- Hmm, siis sinä se et ainakaan ole.
- Minkä takia te luulette että se olen minä? Kun minä oikein jysäytän niin se ei totisesti ole mikään kamelin pieru.
- Vai kamelin pieru! Hohohoohähäähö!

"Hyvä herra, mutta savupiipustanne pilkistää pyytton."

En ole näköjään ainoa, kuka muistaa jaksoista osia ulkoa. Tai itseasiassa muistan melkein puolijaksoa ulkoa (en tietenkään sanatarkkaan).

Olen ollut aina kova muumi-fani, niinkuin allekirjoituksestanikin näkyy. Ne ovat vain niin hassuja. Nauran joillekin jutuille aivan kuollakseni. Esim. aina kun katson muumeja, niin Tyrmääjä Sieni -jaksossa siinä kohtaa kun Hemuli, Muumipeikko ja Muumipappa ovat Papan työhuoneessa, kuuluu keskustelu:
"Suoraan suoraan suoraan...oho, paperi loppui!"
Pausetan aina ennen kohtaa ja huudan iskän olohuoneeseen katsomaan ja laitan kohdan päälle. Sen jälkeen nauran aivan kuollakseni ja iskäkin hymyilee. Kohta on niin hyvä, että nauran aina sen nähdessäni.

Toinen kaikista paras juttu on kun Kuumalähde -jaksossa kuumalähde-etsijöiden teltta karkaa ja yksi huutaa sellaisella honotuskielellä, että:
"Teltta tule takaisin!"
Osaan matkia ääntä hyvin ja kotona aina höpöttelen muumien sekä joidenkin muiden hyvien ohjelmien tai kirjojen kohtia.

Lempihahmoni on Pikku Myy, sillä äiti aina sanoo, että minulla on aivan samanlainen itsepäinen luonne ja keksin aina kaikenlaisia kepposia sisaruksilleni.

Kun koulussa piti vähänaikaa sitten tuoda joku sarjakuva kouluun, niin toin tietysti muumin, jonka luin kolme kertaa tunnilla ja tein vielä tehtävätkin! :D Muumi on vieläkin lempi tv-sarjani.

Oivoi, voisin kirjoittaa viestistä vaikka kuinka pitkän, mutta ei riitä aikaa ja jätän muillekin vielä tilaa. Sen vain sanon, että Muumit ovat yksi kolmesta faniuden kohteistani ja ollut aina ja tuleekin olemaan! :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Salmiakki - Toukokuu 21, 2005, 21:53:48
Muumit.
Muistin juuri Muumit, kun huomasin tämän topicin.
Muumit, tietenkin Muumit!
Miten saatoin unohtaa MUUMIT?

Lapsena Muumit oli lempisarjani. Se on aivan valloittava. Muistan, että jotkut jaksot olen nähnyt moneen kertaan ja nyt tiedän, että joitakin en ole nähnyt ollenkaan. :)
Muumit on ihana. Pitäisi varmaan kaivaa jostain vanhoja videoita, joissa on Muumeja. Meillä on myös järjettömän iso Muumi kirja, jota en ole lukenut koskaan, koska se on näyttänyt niin pelottavalta. Tai ei pelottavalta, mutta tylsältä. Nyt kun senkin muistin, niin voisin käydä katsomassa millainen se on.
Minäkin pelkäsin Mörköä. Ja Haisulia. Ja Vilijonkkaa. :)
uudet Muumit on minustakin ihan tyhmiä. Vanhat jaksot on aivan parhaita! Kiitos nyt topicin perustajalle, en olisi välttämättä muuten muistanut lainkaan Muumeja!

//edit: Vaapukkamehua! <3
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: kaappimörkö - Toukokuu 26, 2005, 15:37:18
Kaikille Muumi-faneille tiedoksi, että maanantaista 30.5 lähtien nähdään Muumi-jaksot alusta alkaen. :) *hip hip hurraa* Pitääkin tästä lähteä ostamaan kasetteja, että saan ne nauhalle.

Aijuu,kellonaika oli jotain 17.50 tai sinnepäin.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nipsutin - Toukokuu 27, 2005, 13:28:09
Muumit on tosiaan aika ihana piirretty, kuten täällä ollaankin jo sanottu moneen kertaan.. Katselin niitä pienempänä ja tykkäsin kovasti. Lemppareitani olivat Pikku Myy sekä ihanan äidillinen muumimamma. ^^ Ja oikeastaan katselen niitä edelleen, opettajallamme on tosi paljon muumijaksoja nauhalla ja niitä me sitten usein katsotaan luokassa. :D

Olen vasta viime aikoina alkanut huomioida sarjan musiikkia. Se tosiaan sopii aina hyvin tilanteeseen, ja muutenkin tykkään siitä..

Lainaus
Ja sitten lomalla Torrelorcassa huumebaarissa: NN: "Baarimikko! Neljä marihuanaa!" Johon paikalliset: "Eijei, sanokaa mieluumin vaikka teetä. " Ja sitten: " Baarimikko! Neljä teetä! " *Reps*


Hyvä niiskuneiti.. ;D
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: dimou - Toukokuu 27, 2005, 16:05:03
Lainaus käyttäjältä: "Nipsutin"
Olen vasta viime aikoina alkanut huomioida sarjan musiikkia. Se tosiaan sopii aina hyvin tilanteeseen, ja muutenkin tykkään siitä..


Oletteko muuten huomanneet, että samat musiikit soivat melkeinpä joka jaksossa? Ainakin aina kun tulee jännittävä kohta, soi se sama hyvinkuuluva ja "tumma" musiikki. Kuunnelkaa vaikka.

Mutta siis. Muumit ovat suloisia. Ihanan paksuja. Ainakin joku sarja, jossa ei ole nykyajan kauneusihanteita :) Muumit ovat huumorintajuisia, seikkailunjanoisia, pelottomia, mielenkiintoisia, kauniita ja jotenkin niin ihanan lupsakoita. En tunne ketään, joka ei pitäisi niistä.

Olen 16-vuotias ja katson muumeja säännöllisesti. Eräs kaverini omistaa lähes kaikki muumivideot ja hänellä on kova hinku hankkia ja loputkin. Useimmat kaverini keräilevät muumiastioita ja muuta vastaavaa krääsää. Jopa meidän luokan pojat myöntävät pitävänsä muumeista. Muumit voivat olla lapsellisia, mutta kaikilla meillä isoilla ja kovilla ysiluokkalaisilla on heikko kohta niiden suhteen.

Rakastan muumeja.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Aurinkolapsi - Toukokuu 27, 2005, 20:52:25
Oijoi!
Satuin selailemaan YLE:n muumisivuille löytääkseni päivämääriä siitä, milloin sarja esitettiin ensimmäistä kertaa. No, en löytänyt, mutta löysin jotain vielä parempaa:

Eli Muumit tulevat taas!!

Ensimmäinen jakso tulee jo 30.5., eli ensi maanantaina! Minähän en pysy nahoissani. Ja kyllä, luulen olevani täysi-ikäinen.

On tämä elämä vaan ihmeellistä. Ja sain juuri ihanan Arabian Muumimukisarjan vanhemmiltani :) Ikimuumifani olen. Ja ylpeä siitä.

Nyt innoissani vain odottelemaan maanantaita. Ja ehkä kirjastoon pitää syöksyä lainaamaan lisää muumikirjoja.
Ja heti seuraavaksi tutkituttamaan pääni.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: - Toukokuu 27, 2005, 20:56:41
Muumit ovat hauskan lapsellisia, joita on kiva seurata aina kun pikkuveli siinä sivussa katsoo myös. Tosin meillä on vain tiettyjä muumijaksoja nauhalla, ja ne on katsottu niin monta kertaa läpi että osaan kaikki erikoiset tapahtumat ja mitä kukin sanoo. Inhottavin jakso on se, missä Jenni-täti tulee käymään muumipapan luona, ja sillähän sitä rahaa on niin helvatusti ja ne kaikki laaksolaiset tulevat tyrkyttämään itseään rahan toivossa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nipsuli - Toukokuu 28, 2005, 10:08:15
Aina kun muumeja tulee telkkarista, niin ne on pakko katsoa. Harmi vaan, että suomenkielisiä ei tällä hetkellä tule :( No mutta yhtenä päivänä yllätin itseni katsomasta ruotsinkielisiä muumeja, eikä niissä ollut edes tekstitystä. No onneksi muumien tapahtumat tajuaa pelkästään kuviakin katsomalla. Muumeissä on ihanaa se kun ne vain kaiket päivät iloitsevat elämästä. Leikkivät ulkona ja ottavat kaiken ilon irti tavallisista askareista kuten siivoamisesta yms. Kirjat ovat tosin ihan eri luokkaa, mutta niistä ei täällä enempää.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ihaa - Toukokuu 30, 2005, 12:14:34
Tänään alkaa taas Muumit! Ihanaa, jo miitä on odotettukin. Kestää ensi joulukuuhun asti, harmi vain, kun kesällä usein ei ehdi tai muista katsoa. Onneksi meillä on ne kaikki videolla, paitsi kultakalajakso ei ole ihan alusta asti. Hui, se ensimmäinen osa on niin pelottava, mutta hyvä!!! Viidakkojaksot on kans hyviä. Eilen katsoin ruotsin kanavalta(joka näkyy huonosti) saamenkielistä Muumia, jossa oli ruotsiksi tekstit. Teksteistä ei kyllä saanut selvää, kun se näkyi vähän huonosti. Se oli se talvijakso, jossa urheilijahemuli tulee ja syö hillon ja yrittää opettaa Muumipeikon hiihtämään. Huonot äänet oli, suomenkieliset on paljon paremmat. "Uudet" muumit on ihan liian mangoja ja liikaa räiskettä.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: pikkuruinen homssu - Toukokuu 30, 2005, 15:39:56
Muumit, mikä ihana syy elää :D nojoo. olen aina ollut fani ja haluaisin niin  kovasti tänä kesänä muumimaailmaan. mutta njöö. siis muumit alkaa tänään. pitää ottaa nauhalle kaikki jaksot :D niitä vois vissiin ostaa kaupoista dvd:lläkin. katoin tossa yksi yö aikani kuluksi Muumipeikko ja Pyrstötähti elokuvan. ja siis niin se on hyvä kohta, kun se piisamirotta istuu muumin kakkuun XD. muumit. kirjatkin on ihaneita. jaksoista tykkään eniten aikakone jaksoista ja sitten tälläsistä mörkö ja hattivatti jaksoista. tulvajaksokin on varsin mukava :D primadonna hehee. Niisku ja Nipsu kunniaan.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ihaa - Toukokuu 30, 2005, 17:48:01
Olipa ne hyviä. En muistanut taaskaan että niissä tapahtuu noin paljon yhdessä jaksossa! Nytkin oli nuo pilvet ja piiloleikki samassa osassa ja silleen. Muumeihin ei vaan koskaan kyllästy. Huomenna lisää!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: carolina - Toukokuu 30, 2005, 18:13:17
Muumit! <3

Yksi niistä asioista, joita olen pienestä pitäen rakastanut ja jotka olen vuosien saatossa unohtanut vanhojen videokasettien kuluessa käyttökelvottomiksi.

Tänään alkoivat vihdoin ja viimein ne kauan kaivatut uusinnat. Ensimmäisen jakson onnistuin unohtamaan totaalisesti ja kauan suunnitelmissa ollut "nauhoitan kaikki jaksot" -operaatio meni siis täysin piloille heti kättelyssä. Mutta tuo ensimmäinen jakso onkin aika kamala, vaikka muuten kyllä pidän jaksoista, joissa Taikurin hattu on mukana.

Parhaita jaksoja ovat viidakkojutut, Hattivattien saari-jaksot, Majakka, nuo em. Taikurin hatut ja jakso/t, joissa Muumilaakso tulvii ja paikalle ajelehtii teatteri jnejne.

(Täällä (http://www.yle.fi/muumi/main_5.htm) muuten lista jaksoista)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Arwen's Light - Toukokuu 30, 2005, 19:04:16
Ihanaa!! Tästäkin aiheesta on tehty topicci!!!!

Mä oon pienestä lähtien rakastanu muumeja. Jotkut sanoo et on tosi lapsellista jos tykkää muumeist, mut musta se ei oo yhtään lapsellista. Muumit ovat ihania, ja joskus kyllä pelottaviakin. Mörkö on pelottanut minua pienenä aivan hirvaasti, samoin se jakso kun muumipeikko piiloutuu taikurin hattuun, ja muuttuu joksikin ihme-olioksi. Olen mös pelännyt jaksoa jossa pikkumyy rakentaa hiekasta mörön, joka yöllä sitten herää eloon. Kyseisissä kohdissa myöskin musiikki on hyvin karmivaa... Mutta eivät muumit pelkästään pelottavia ole, on niissä iloisiakin kohtauksia!:)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Jesminder - Toukokuu 30, 2005, 20:17:35
Muumit on ihania! Höh, muistin vasta nyt, että ne alkoi tänään, ja ne ekat jaksot on vielä kaikkein parhaimpia. No, pitää muistaa ens maanantaina...
 Muumien musiikkikin on hauskan kuuloista, varsinkin kun Mörkö tulee ^-^
Kun olin pieni, muumeja otettiin nauhalle, mutta ne kasetit on nyt joko liian vanhoja tai hävinny jonnekin. Olen nähnyt ohimennen uusiakin jaksoja, mutta ne on vähän tylsiä. Tai siis kun niissä on ihan outoja aiheita, jotain Nipsu palomiehenä (no ei tollasta varmaan ole, mutta sinne päin) ,  tai muuta.   Parhaimpia jaksoja on se missä taikurin hatusta tulee mehua, ja se jossa kaikki muumit matkustaa veneellä jonnekin saarelle (heh, en ole pitkään aikaan kattonu muumeja niin ei jaksot oikein muistu mieleen). Ai niin! Paras jakso on se, jossa muumit löytää ajelehtivan teatterilaivan (tai jonkun semmosen...).
 Elokuvan olen myös nähnyt monta kertaa, ja voisin katsoa piakkoin uudelleen. Elokuvassa on muuten tosi hieno grafiikka...

Tulipa-taas-tosi-tärkeä-ja-viisas-viesti
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: carolina - Toukokuu 30, 2005, 20:28:01
Lainaus käyttäjältä: "elanor"
No, pitää muistaa ens maanantaina...

Muistele ihmeessä jo huomenna! Muumit ovat ilonamme viikon jokaisena arkipäivänä. Eli maanantaista perjantaihin tv:t auki klo 16:55. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ihaa - Toukokuu 30, 2005, 21:15:21
Lainaus
pikkumyy rakentaa hiekasta mörön, joka yöllä sitten herää eloon
Ei se herää eloon vaan se oikea mörkö tulee sinne. Joo tosiaan joka arkipäivä. Tuleeko maanantaisin aina kaksi jaksoa vai vain tänään? Minusta se sirkusjakso ei ole kovin hyvä mutta teatterijaksot on aika hyviä vaikkakin vähän ankeita(muumit istuu vankilassa jne.) Se on kans hyvä, missä Niiskuneiti menettää muistinsa ja luulee olevansa prinsessa ja vie soppaa "valtakunnan köyhille" eli Vilijonkalle :D
Otsikko: muumit!
Kirjoitti: Trisha - Toukokuu 30, 2005, 21:36:04
Ihanaa ku Muumit alko taas alusta!
Olen odottanut tätä jo kauan, koska en muista mitään niistä ensimmäisistä jaksoista ja haluan nähdä ne ihanat jaksot jotka muistan jotenkuten.

Tänään muumissa se muumipeikko muuttui kummitusolioksi (vai mikä nyt lieneekään) mä oon aina pienenä pelänny sitä kohtaa ja muita pelonaiheita on ollut mörkö ja hattivatit.

Muumipeikko ja pyrstötähti on ihana elokuva kanssa. Olen katsonut sen monta monituista kertaa kun olen ollut mummon luona. Se on vaan niin ihuna!

Ne uudet jaksot on aika tyhmiä.. tuntuu ett niitten ois väen vängällä pitänyt keksiä jotain uutta ja silleen.. Mutta olen katsonut ne silti..
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Ibiza - Toukokuu 31, 2005, 08:05:46
Vanhojen TV:stä tulevien muumi-jaksojen kunniaksi (joista äitini muuten kertoi minulle eilen vartavasten), kirjoitan nyt tähänkin topicciin.

Olen osa tätä niin suurta muumisukupolvea, joka on kasvanut muumien parissa. Ei muumeja vaan voi korvata, ne on sellainen osa lapsuutta^^ Meillä on jotain muumeja nauhalla kotonakin ja mummoni tapasi myös nauhottaa minulle ja veljelleni muumeja TV:stä. Niitä muumikasetteja on vieläkin mummolla varmaan kymmeniä... Pitäisi joskus katsoa niitä siellä x)

Lempijaksojani ovat ne sademetsä -jaksot. Ne ovat vaan niin parhaita. Ne on tullut katsottua kymmeniä kymmeniä kertoja. Ja minäkin taisin pelätä mörköä pienenä.

Voi ei. Luin noita aiempia viestejä ja ihanaa kun palasi kaikki vanhat jaksot mieleen. Nääh, pakko ruveta taas katsomaan muumeja, että muistaa kaikki ne ihanat jaksot^^

Kirjojakin olen lukenut ja myös muumi -sarjiksia meillä on kotona (äitini vanhoja). Lisäksi tein tuossa noin viikko sitten ruotsin projektin Tove Janssonista ja muumeista x)

[Miten niin 16-vuotias?]
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nipsuli - Kesäkuu 01, 2005, 21:20:21
Jeejee uusinnat vihdoin alkoivat. Harmittaa vain kun en jaksa nauhottaa kaikkia 101 jaksoa, eikä kuitenkaan ole varaa ostaa kasetteja. Ja nyt kun jaksot tulevat päivittäin niin ei voi tehdä mitään muuta.. paitsi oikeastaan käy niin, että muumit jää näkemättä. Tulisi vaikka kerran viikossa monta jaksoa peräkkäin. Eivätkös muumi jaksot (dvd:t tai vhs:t) ole tänä kesänä jotenkin erikois tarjouksessa? tai niin kuulin.. Tekisi muuten kauheasti mieli mennä käymään muumimaassa.. pitäisi järjestää sinne joku miitti. Tai siis sehän ei kyllä mitenkään liittyisi vuotikseen..

*lähtee ostamaan noitajaksoja anttilasta* ovatkos ne muuten edes hyviä? suositteletteko?
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Haru - Kesäkuu 04, 2005, 21:01:16
Muistan hyvin, kuinka aina hyppelin sohvalla innoissani kun Muumi alkoi. Melkein kaikki jaksot taitavat olla nauhalla, äiti nauhoitti niitä jo ennen kuin synnyinkään, kiitos hänelle!
Hyvä kun Muumi tulee taas telkkarista, että kaikki lapset ja vanhemmatkin varmasti näkevät ne. Muumeissa on niin mahtavia vitsejä, että vieläkin naurattaa. Varsinkin ne Kuuma lähde -jakson tyypit ovat hauskoja. Nauran aina siinä, kun ne rämpivät noidan taikomassa lumessa ja yksi huutaa: "Nipsu, tule apuun!"

Muumimaailmassakin on käyty kai pari kertaa, mutta niistä käynneistä on varmaan jo kymmenen vuotta. Olin aika kova Muumi-fani kaksivuotiaasta ala-asteelle, mutta täytyy myöntää, että kyllä ne vieläkin jaksavat kiinnostaa. En vain enää leiki muumeja. Vanhimmat jaksot ovat parhaita, niissä uusissa ei ole mitään tunnelmaa.

Kaikki hahmot ovat niin ihania, jopa Mörkö, Haisuli ja Vilijonkkakin. Taisin kyllä pelätä mörköä aika paljon... Hattivatit on aivan loistavia ja Tiuhti ja Viuhti ovat niin söpöjä. Paras piirretty animaatiosarja, mitä on tullut.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sharida - Kesäkuu 04, 2005, 22:28:32
Muumit ovat puhdas klassikko ja rakastan ks. piirrettyä todella paljon. Muumit ovat rakastettavia ja pienenä pidin niistä todella paljon. Aina kun muumit pyörähti telkku ruudulle olin minä tuijottamassa keskittyneesti mitä tulevan piti.

Mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä enemmän tajuan muumien hahmoista. Ennen muumeissa näki vain sen juonen, hahmon ja maisemat mutta nykyään katson enemmän niitä stereotypioita, naivistista maailmaa ja mm. mörkökin on alkanut säälittämään minua vaikka ennen pelkäsin häntä kamalasti. Muumi mamma on jotenkin rasittava kun antaa lasten tehdä kaikkea ja on niin yli ihana mutta joskus mamman hauskat kommentit saavat nauramaan. Mörkö jaksossa (siis siitä jossa mörkö tavataan ensimmäistä kertaa) mamma tuli kysymään tahtoiko kukaan lisää teetä vaikka muut olivat ihan täpinöissä möröstä. Että nauroin ^^

Lempihahmoni siis on mörkö ja minua kiinnostaa hirveästi mitä kätkeytyy mörön sisään. Möröstähän jää jalan jäljet vaikka se näyttää lipuvan aavemmaisesti. Mitä mörölle on joskus käynyt että hänestä on tullut sellainen millainen hän on, kuka mörkö oikeastaan on, miksi kaikki jäätyy kun hän saapuu? Itse olen tullut siihen tulokseen että mörkö on väärin ymmärretty hahmo joka tahtoo vain ystäviä ja se miksi hän on mikä on, ei ole hänen vikansa. Väärin ymmärretty hahmo siis, sympaattinen ja surullinen. Mörkö on säälittävä :/

Muumeilla on aina paikka sydämessäni, pidän sarjan tarinoista ja useista hahmoista. Kaikki mörkö jaksot aijon katsoa tänä kesänä!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: pesukarhu - Kesäkuu 04, 2005, 23:06:37
Voih... Mitä tekisin ilman Muumeja! Muumit ovat elämä! (noei nyt ehkä ihan, mutta melkeen x))

Lapsuuden suosikkisarjani, ja vieläkin katson muumeja aina kun on aikaa :D Sienijaksossa (josta puhuttiin jossain ylempänä^^) on se yksi aivan ihana kohta, juuri tämä "suoraan... suoraan... suoraan... oho! Paperi loppui!" Improvisoin sen kerran yli-tylsällä matikan tunnilla kaverilleni, ja tietysti molemmat räjähdimme nauramaan, jouduimme tietysti loppujen lopuksi selittämään opettajalle naurumme syyn, joka sen kuultuaan vain pudisteli päätään huokaisten "lukiolaiset" xD

Lempihahmoni on aina ollut Nipsu <3 Nipsussa on jotain ihanan hölmöä, joka on myös yksi minunkin luonteenpiirteistäni^^ Pikku Myy on myös ihana x)

Uusia Muumi-jaksoja en ole nähnyt kuin pari, mutta en niistä erikoisemmin tykkää.. ne kun tuntuvat vähän liian "tehdyiltä" jotenkin tulee sellainen olo, että kuhan jotain on saanut aikaiseksi, niin ihan sama. Vanhat Muumit rulettaa! x) <3
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Elwen - Kesäkuu 05, 2005, 14:31:19
Ah. Muumit.

Muumit vaan on niin paras. Niiden elämänkuva on niin simppeli, että nyt vanhempana on alkanut tajuta sen hupaisuuden esimerkiksi dialogista tai tavoista hoitaa ongelmat :) Muumeilla on omat hauskat elämäntapansa. Olen nauhottanut suunnilleen 70 jaksoa. Uudet jaksot (esim. aikamatkailut) ovat lähinnä ärsyttäviä, tekemällä tehtyjä. Siksi en nauhoittanut enempää.

Hahmotkin on hyviä. Lempparini on varmaankin Pikku Myy, Hemuli, Muumipappa ja klassinen Mörkö (ja hei, Mörkö on oikeasti pelottava!). Musiikki on hyvää (mörkömusiikki pelottavaa) samoin piirrokset. Mörköjaksot on mahtavia - ehkä parhaimpia -, etenkin esim. se jossa Pikku Myy rakentaa hiekkamörön jne. Myös Majakka on hyvä. Minäkin haluaisin tietää mitä Mörön kaavun alle kätkeytyy.
Ärsyttävimmät hahmot ovat Tiuhti ja Viuhti, sekä Mymmeli. Tosin kyllä minäkin ryhtyisin ärsyttäväksi jos nimekseni annettaisiin Mymmeli -_-'

Ja ginerva, kiitos listasta!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Haudankaivaja - Kesäkuu 08, 2005, 18:36:31
Minä tunnustan, katson vielläkin silloin tällöin muumeja. *virn* :) Hirveästi löytyy kaikilta filmeitä nauhotettuja jaksoja. :D Ja pari videota. Paras hahmo Muumeissa on Hemuli, Pikku Myy ja Nipsu. Kamalin on Mörkö. (minäkin pelkään sitä vielläkin, ei kiva.)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Goldenfake - Kesäkuu 11, 2005, 18:08:44
Oi!
Muumit ovat niin ihana ohjelma, ja juoni joka jaksossa on ihana. Katson yhä muumeja, ja ne ovat hyviä, enkä häpeile myöntää sitä. Jos pidän muumeista, niin sitten pidän, täällä näkyy monta muutakin, jotka pitävät muumeista ^^ Muumit ovat hauskoja, sopivat lapsille ja aikuisillekin, ne viihdyttävät kaikenikäisiä, ja ne ovat suorastaan hellyyttäviä. Muumimamma on paras hahmo, Pikku Myy tulee toiseksi. Muumimammasta olen pitänyt aina, pienenä sain kaksivuotiaana Muumimammapehmolelun, ja kannoin sitä AINA sylissä. Muumimmamma on niin äitimäinen, iloinen, kiltti ja rehellinen hahmo, ja harvoin hän suuttuu. Ja jos Muumimamma suuttuisikin, ei hän karjuisi tai huutaisi. Ihmeen rauhallista, mutta Muumit ovat ^^ Pikku Myy on taas niin pippurinen, mikä muistuttaa minun pikkusisareni tulista luonnetta. Pikku Myy on niin hauska, ja Nipsua hän monesti mollaa.

Muumit ovat hauska sarja, ja nyt kesäuusintojakin tulee katseltua aina, kun telkan ääreen pääsee. Muumit käyvät läpi hyvin tärkeitä asioita (lue: mm. tämä Ninni, näkymätön lapsi -asia), ja ovat söpöjä ja ratkaisevat asiat järjellä eivätkä väkivallalla. Muumit rulettaa! :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Luftalarm - Kesäkuu 11, 2005, 19:45:42
Yksi Muumien ystävä ilmoittautuu ja pahoittelee etukäteen toistoa.

Olen pienestä pitäen katsellut Muumeja ja meillä on kaikki jaksot nauhalla. Muumeista tehtiin tämä sarja vähän ennen syntymääni, ja silloin oli myös kauhea buumi keräillä aiheeseen liittyviä tavaroita kuten tarroja ja pehmoleluja. Minutkin siis aivopestiin rakastamaan niitä. Enkä todellakaan pane pahakseni, sen verta hyvä sarja on ollut.

Muistan monia hauskoja lausahduksia ulkoa ja joskus käytän niitä keskusteluissakin. On hauska katsoa, kun toinen miettii päänsä puhki, että on varmasti kuullut tuon samaisen jossakin, mutta ei muista missä.

Lempihahmojani ovat Pikku Myy( haiskat kommentit asioihin, pieni, mutta pippurinen -asenne ), Haisuli, Mörkö ja Hattivatit. Tiuhti ja Viuhtikin olivat hauskoja, mutta paljon hauskempia kirjassa hassun puhetapansa vuoksi. Mörkö ja Hattivatit ovat niitä, joista ei hirveästi päässyt perille ja joista haluaisi tietää enemmän. Moni ystävistäni pelkäsi pienenä Mörköä, mutta minulle se on aina ollut jotenkin säälittävä olento. Kylmä, mutta säälittävä. Haisulikin on vähän samanlainen. Kukaan laakson asukkaista ei oikein pidä siitä, mutta minä pidän. Surullista katsottavaa oli se jakso, jossa Noita lensi luudallaan pusikkoon. Kaikkien huomio kiinnityi Noitaan ja Haisuli tokaisee: "Kukaan ei piittää minusta." Oi voi sentään.

Muumeissa on hyvää myöskin se, että se tarjoaa niin pienille kuin isoillekin katsojille mietittävää. Isot eli enemmänkin aikuiset saavat ajatella syvällisiä hahmojen merkityksestä ja muusta, kun pienet voivat miettiä mielessään vaikka, miksi Nuuskamuikkunen lähtee etelään. Tuo kysymys pyöri monet kerrat mielessäni nuorempana ja luulen vihdoin ratkaisseeni sen( tiedä sitten, onko se oikea ).

Loppusanoikseni voisin kehua Tove Janssonin kekseliäisyyttä, ilman häntä ei sarjaakaan olisi ikinä luotu. Muumeja kaikille!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lilliputti - Kesäkuu 12, 2005, 15:10:15
Mie rakastan muumeja!
Olen rakastanu niitä koko pienen ikäni.
Joidenki mielestä olen muka liian vanha niitä kattomaan mutta omasta mielestä kukaan ei ole koskaan liian vanha kattomaan muumeja.
Ostin jopa kasetin, että vion ottaa parhaimpia jaksoja taas nauhalle:)

Nyt ku ne on taas alkanu,laitan tänne jakso-listan jossa on myös päivät millon ne tulee:
1/101 30.05.2005 Muumilaakson kevät
2/101 30.05.2005 Taikurin hattu
3/101 31.05.2005 Rannalta löytynyt hylky
4/101 01.06.2005 Tervetuloa hattivattien saarelle
5/101 02.06.2005 Hattivattien salaisuudet
6/101 03.06.2005 Pikkuruiset vieraat
7/101 06.06.2005 Matkalaukku
8/101 06.06.2005 Taikurin taika
9/101 07.06.2005 Näkymätön lapsi
10/101 08.06.2005 Ninni saa hymynsä takaisin
11/101 09.06.2005 Niisku leijailee taivaalla
12/101 10.06.2005 Maailman viimeinen lohikäärme
13/101 13.06.2005 Tiukka naapuri
14/101 13.06.2005 Niiskuneiti potee muistinmenetystä
15/101 14.06.2005 Olioita avaruudesta
16/101 15.06.2005 Muumipappa kaipaa vaihtelua
17/101 16.06.2005 Taikasiemeniä valtamerestä
18/101 17.06.2005 Viidakon kätköissä
19/101 20.06.2005 Muumipeikko pelastaa tiikerit
20/101 20.06.2005 Nuuskamuikkunen lähtee pois
21/101 21.06.2005 Muumipeikon ja Pikku Myyn talvinen seikkailu
22/101 22.06.2005 Talven vieraita
23/101 23.06.2005 Kiirehdi, Nuuskamuikkunen
24/101 24.06.2005 Majakka
25/101 27.06.2005 Majakka syttyy
26/101 27.06.2005 Jenni-täti on miljonääri
27/101 28.06.2005 Laineilla lipuva teatteri
28/101 29.06.2005 Kadonneet lapset
29/101 30.06.2005 Jälleen yhdessä
30/101 01.07.2005 Iso jysäys
31/101 04.07.2005 Kultakala
32/101 04.07.2005 Lampun henki
33/101 05.07.2005 Leija
34/101 06.07.2005 Noita
35/101 07.07.2005 Joulu on ovella
36/101 08.07.2005 Keskitalven kokko
37/101 11.07.2005 Loitsu
38/101 11.07.2005 Jysähdyksiä yössä
39/101 12.07.2005 Salaperäistä ilotulitusta
40/101 13.07.2005 Rosvoja Muumilaaksossa
41/101 14.07.2005 Auringonpimennys
42/101 15.07.2005 Primadonna
43/101 18.07.2005 Hauska syntymäpäivä
44/101 18.07.2005 Muumipeikko rakentaa talon
45/101 19.07.2005 Musta kreivitär
46/101 20.07.2005 Kuuma lähde
47/101 21.07.2005 Kuplia
48/101 22.07.2005 Jättikurpitsa
49/101 25.07.2005 Niiskuneiti selvänäkijänä
50/101 25.07.2005 Aarteenetsintää
51/101 26.07.2005 Vedenneito
52/101 27.07.2005 Timantti
53/101 28.07.2005 Muumipapan toinen nuoruus
54/101 29.07.2005 Salainen ruokalaji
55/101 01.08.2005 Äidinrakkaus
56/101 01.08.2005 Taiteilijoita Muumilaaksossa
57/101 02.08.2005 Noitakävelyä
58/101 03.08.2005 Kauhea Pikku Myy
59/101 04.08.2005 Muumipeikko ennustaa korteista
60/101 05.08.2005 Muumipapan muistelmat I
61/101 08.08.2005 Muumipapan muistelmat II
62/101 08.08.2005 Muumipapan muistelmat III
63/101 09.08.2005 Naamiaiset
64/101 10.08.2005 Vampyyri
65/101 11.08.2005 Tuoli
66/101 12.08.2005 Muumipeikko ja linnut
67/101 15.08.2005 Feeniks-lintu
68/101 15.08.2005 Muumipeikon iso kala
69/101 16.08.2005 Tyrmääjäsieni
70/101 17.08.2005 Muumipeikko ja delfiini
71/101 18.08.2005 Luola
72/101 19.08.2005 Ihana lahja
73/101 22.08.2005 Satumainen smaragdi
74/101 22.08.2005 Talon maalausta
75/101 23.08.2005 Suuri lentokilpailu
76/101 24.08.2005 Kohti etelää
77/101 25.08.2005 Muumipeikon kihlaus
78/101 26.08.2005 Nipsu rakastuu
79/101 02.09.2005 Uusi elämä
80/101 09.09.2005 Hemulitäti tulee Muumilaaksoon
81/101 16.09.2005 Muumipeikko ja kultainen häntä
82/101 23.09.2005 Hiekkaveistoksia
83/101 30.09.2005 Merirosvojen huviretki
84/101 07.10.2005 Poliisimestarin veljenpoika
85/101 14.10.2005 Aikakone
86/101 21.10.2005 Muumitalvi
87/101 28.10.2005 Joulutarina
88/101 04.11.2005 Muumit muinaisuudessa I
89/101 11.11.2005 Muumit muinaisuudessa II
90/101 18.11.2005 Aarrekartta
91/101 25.11.2005 Nipsu apumiehenä
92/101 02.12.2005 Muumipeikko ja Haisuli vaihdokkaina
93/101 09.12.2005 Muumipeikko Villissä lännessä
94/101 16.12.2005 Muumipeikon Robinson-seikkailu
95/101 23.12.2005 Pikku Myyn lyhyt romanssi
96/101 30.12.2005 Lohikäärmeen kyyneleitä
97/101 Aikakoneella renessanssiin
98/101 Punainen täysikuu
99/101 Koulu kutsuu
100/101 Salainen lääke
101/101 Kultainen valtakunta
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Magic eyes - Elokuu 03, 2005, 16:32:12
Muumit ovat paras lastenohjelma, jota olen koskaan katsonut. Muistan, kun se tuli televisioon, kun menin ala-asteen ensimmäiselle luokalle. Kavereiden kanssa sitä katsottiin usein, kaikki alkupään jaksot. Se oli mielestäni mukavaa ajanvietettä. Parhaimpia vanhemmat ostivat meille videolle, jotta voisimme katsoa niitä yhdessä useamminkin.  Lilliputti on mielestäni oikeassa siinä, että kukaan ei ole liian vanha katsoakseen muumeja, kiitoksia Lilliputille listasta. Tänään tulee lempijaksoni "Kauhea pikku myy". Tykkään siitä erityisesti, koska siinä Pikku Myy pääsee todella oikeuksiinsa. Pikku Myyhän on lempihahmoni ja itsekin samaistun vähän häneen tosin en ehkä ole aivan yhtä suorasanainen, kuin Pikku Myy, mutta melkein :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Gwindorfyel - Elokuu 03, 2005, 18:08:56
Minä kattelin pienempänä Muumeja, tosi ihana tv-sarja, kivaa että tulee vieläkin :)
Mutta siitä en tykkää, että ne on muuttuneet Tove Janssonin kuoleman jälkeen, kun hänhän oli aktiivisesti mukana silloin kun eli, halusi että niistä jaksoista tulee juuri sellaisia kuin pitääkin olla..
Uusimmissa jaksoissa on ollut jopa väkivaltaa, joka ei todellakaan kuulu Muumeihin. Ei nyt mitään hirvittävää, mutta esim. sille jo nauretaan että joku (Nipsi muistaakseni jossain jaksossa) lentää portaita alas, sen pitäisi olla jotenkin hauskaa.

Mutta on kiva vieläkin kattella, vaikka tulee jotenkin vaivaantunut olo aina kun näkee sellaisen jakson, minkä on nähnyt viimeksi 6-vuotiaana, jotenkin ei vaan ole mukava olo :D
Onko sama kellekkään tuttua?
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Primula - Elokuu 03, 2005, 20:05:46
kivaa kun on muumeille tehty oma  foorumi!

Tunnustan katsoneeni tänään muumia... Se missä pikku Myy on ilkeä!!

Mie oon kattonu aivan lapsesta saakka muumeja ja katon niitä vieläkin.
Meillä nauhoitettiin melkein kaikki jaksot mutta osa on jo pyyhkiintynyt pois *katsoo surullisena muumitaloa*.

Miun lemppari jakso on Majakka ja sen jatko osa jonka nimee en muista.
Tykkään niistä kummalista musiikki kohdista joita tulee eritilaanteessa.

Lemppari hahmot ovat Nuuskamuikkunen ( kuuluu miun hengenheimoon), Nipsu (pikkusiskoni on sanonut, että olen yhtä kova syömäri kuin Nipsu) ja Mörkö ( aivan massi kassi) .
Minulla on ollut eräänlaisia teorioita, että Nuuskamuikkusella ja Aliisalla on jotain vipinää tai Nuuskumuikkunen on ihastunut Muumimammaan. Järjetöntä tiedän.
Onko kukaan lukenut Muumi sarjakuvia? Ne ovat hyviä ja hauskoja. Itse joskus lainailen niitä kirjastosta. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Yoichi - Elokuu 03, 2005, 23:46:06
Minullakin on ollu semmonen mielikuva joskus, että nuuskis on ihastunu muumimammaan. Johtunee kai siitä jaksosta kun mamma karkaa etsimään niitä kirsikoita ja nuuskis sanoo jossain kohtaa; ´Mitä vain kun sina kokkaat´...hehhe ^__^ tuli vaan mieleen. Ja muumipeikkohan on tunnetusti rakastunu nuuskikseen ja mörkö muumipeikkoon.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Primula - Elokuu 04, 2005, 14:05:07
Siitä miullekiin tuli sellainen tunne että Nuuskamuikkunen on ihastunut Muumimammaan... Ja sekin ,että Muikkunen lähti mamman mukaan oli aika epäilyttävää... Mitähän Muumipappa oikein ajattelisi?
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Hopeanuoli - Elokuu 05, 2005, 17:36:19
No, en ole minkäänlainen muumifani, mutta kyllä niitä tulee katottua, muttei kylläkään harmita jos jokunen jakso jää väliin. Paitsi jos se on tuo Muumipapan muistelma -jaksot... pidän niistä jaksoista. Samoin tuosta Muumit muinaisuudessa -jaksoista...
Minulla ei ole ohjelmassa mitään erityistä lempihahmoa, mutta pidän siitä Hosulista mikä oli muumipapan nuoruuden ystävä. Ja sitäkautta myös nipsusta. Ei mikään ylikiltti (kuten muumit ovat) ja osaksi säälittävä tyyppi. Ai niin ja on vielä Haisulikin^^. Muista hahmoista en hirveesti pidä. Muumien kohdalla tunteeni ovat aika negatiiviset jopa. Inhoan kun ne on niin kilttejä. Ylitsevuotavan kilttejä.
Muumimamma on kyllä poikkeus.  
Mörkö oli pitkään se mitä pelkäsin muumeissa. VAsta nyt olen, Mörön ollessa ruudussa, välinpitämätön sitä kohtaan. Muistan kun lapsena juoksi toiseen huoneeseen kun Mörkö oli telkkarissa XD.  Ja... öön kolmevuotta sitten (?) jouduin säätään telkkarin värejä niin ettei sitä Mörköä pystynyt helposti erottamaan. Traumoja mulle aiheutti se jakso missä Muumipeikko oli heränny kesken talviunien ja menny ulos seikkailemaan (ilmeisesti metsään) ja nähnyt kaukana Mörön, mikä oli (muistaakseni) jähmettyny paikoilleen (ihan kuin jäätyny siihen). Näin sen viimeksi silloin pienenä ja kai sen takia sain hirveen pelon Mörköö kohtaan. Nyt kun Mörkö on telkkarissa alan lähinnä ihmettelemään mikä siinä niin pelottaa. Tollanen ihme möykky jolla on valtava nenä ja jokin irvistys päällä... Luultavasti sen takia pelkäsin sitä. Sillä oli se ihme ilme naamalla ja päästi ihme ääntä.

Kun menin ylä-asteella 'tein lopun' lastenohjelmien kattomisesta. Ajattelin että katon vielä aikuisena niitä kun kaikki muut kattovat muunlaisia ohjelmia ja niin loppu muumein kattominen. Mutta, nyt olen alkanu kattoon taas muumeja.  Joitain jaksoja kylläkin. Minut ajoi siihen se että se on Japanissa tehty (eks ookkin????). Arvostan suuresti Japanilaisia piirosohjelmia (olenkin jonkinlainen Animefani) ja aloin katsomaan muumeja siitä syystä. VAikkei ne nyt Animea muistutakkaan...
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Gnat - Elokuu 05, 2005, 21:47:45
ooh, muumit on ihanin piirretty mitä on! Monet kohdat on tosi hauskoja, nyt ei oikeestaan tule mieleen muuta kuin se kamelin pieru kohta xD Kaikenlaiset muumitavarat on muos kivoja, varsinkin ne seinälautaset. Olen lukenut myös niitä sarjakuvia, ne on kyllä aivan parhaita, oikeastaan parempia kuin ohjelmat. :D
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Veli-Äreä - Elokuu 06, 2005, 12:57:26
Muumit on ihan huippuja! Varsinkin ne vanhat jaksot. Mutta parhaita on ne vanhat mustavalkoset muumisarjikset! Niitä kannattaa ehdottomasti lukea!

"On tämäkin yhteiskunta jossa möröt saavat syödä kenet haluavat" -muumipappa

"Pitää tehdä paljon ruokaa ettei joulu vain syö meitä" -muumimamma
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: alcor - Elokuu 06, 2005, 13:06:11
Tykkään Muumeista yli kaiken, niistä tulee turvallinen ja lapsekas olo. Ei varmaankaan ole sellaista jaksoa, josta en tykkäisi, Muumit ovat aivan loistavia! Rakastan myös Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvaa, joka on varmaan yksi maailman hauskimpia elokuvia. Oma henkilökohtainen lempihahmoni tässä elokuvassa on Piisamirotta, jonka lausahdukset ovat aivan legendaarisia!

Piisamirotta: "Katastrofi."
Muumimamma: "Sitä odotellessa, maistakaa toki pikkuleipiä."
Piisamirotta: "Pikkuleipiä, tässä tilanteessa, no ehkä yksi."

Muutenkin, Muumeissa on aivan oma elämänfilosofia, joka on kaikkea muuta kuin pessimistinen. Muumit ovat ikuisia optimisteja, eivätkä turhista stressaa, mikä on ihanaa.

Yhdyn siihen, että monet Muumi -jaksot ovat aika pelottavia, varsinkin pikkulapsille. Pelkäsin itse Taikurinhattu -jaksoa ylitse kaiken, jossa oli joku ihmeotus hiekassa. Mörköä en ikinä pelännyt, vaikka Mörkö-kohtauksissa pelkoa yritettiinkin lietsoa.

Paras hahmo ikinä on tietenkin Pikku Myy, koska hahmo on niin suorapuheinen ja hauska. Lapsuuden lempparihahmo oli tietysti Niiskuneiti.

Parhaat jaksot ovat mielestäni ne Juhannus-jaksot, kun Muumit perustavat sen oman teatterinsa, sekä Primadonna-jakso. Pienenä tykkäsin eniten siitä, missä Niiskuneiti luuli olevansa prinsessa. On vaikea valita vain yhtä, koska kaikki ovat helmiä.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: tahmatassu - Elokuu 06, 2005, 16:51:24
Muumit! Katoin niitä pienenä ja katon edelleen. Nipsu ja Pikkumyy on parhaat. Joskus pienenä pelkäsin kauheesti Mörköä ja sitä kummitusta. Mun mielestä elokuva ei oo niin hyvä kuin itse televisiosarja, koska mielestäni ne äänet on paremmat ohjelmassa ja muutenkin jotenkin ohjelma on hienommin piirretty mielestäni. Ja muumi-sarjakuvat (siis Janssonin piirtämät, ei ne pikkukakaroitten lehet mitä myydään ruokakaupassa) on kans tosi hyviä :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Kuollut Ankka - Elokuu 06, 2005, 21:42:15
Muumit, ne ovat ihania. Ihanaa kun muumit alkoivat taas pitkästä aikaa tulemaan tv:stä. Lempihahmoni muumeista ovat Mörkö, Hattivatit, Haisuli ja Noita. :> Olen lukenut pari muumikirjaa ja vanhoja muumilehtiä. Uudet muumilehdet ovat mielestäni aivan kammottavia, koska eivät ole niin hauskoja kun vanhat. Itse en pidä hirveästi elokuvasta Muumipeikko ja pyrstötähti, mutta onhan se ihan siedettävä. Itselläni on myös hirveästi muumivideoita ja niitä tulee välillä katsottua jos ei ole muuta tekemistä. :>
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Etelämanner - Joulukuu 30, 2005, 19:08:33
Tykkän kamalasti muumeista. Ja jos joku sanoo että ne ovat lapsellisia, minä voin ainakin sanoa, etteivät ne ole lapsellisia vaan lapsenmielisiä.

Nipsu on söpö, ja myy on mukava. Hattivatit ovat aivan ihania. Muumimamma on ihanan kiltti ja äitimäinen -oikea unelmamamma.

pienenä kammosin mörköä. Kiljuin aina kun se tuli ja kapusin äitykän syliin.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Elindar - Joulukuu 31, 2005, 14:44:16
Muumit oli aina lempiohjelmani lapsena, ja se on sitä muuten vieläkin. Taivaan kiitos tv-kakkoselle, kun näytti nuo Muumit uusintoina. Nyt meillä on taas kaikki jaksot nauhalla. :}
Muumeja on ihana katsoa, minulla on tosi monta lempparijaksoa. Olen katsellut kaikki niin monta kertaa että osaan ne ulkoa. Pikku Myy on kyllä paras. :D Siltä lentää aina jotain hauskaa juttua. Ja Nuuskamuikkunen. :P Olenkohan ainoa, joka on joskus ollut siihen pihkassa? xD

Ja Muumit on vielä animeakin. Harvinaisen hyvää sellaista. Minä vihaan niitä ns. 'uusia muumeja' joissa Muumipeikko menee kihloihin Niiskuneidin kanssa ja ne matkustaa sillä ihme aikakoneella johonkin Egyptiin jne. Ne jaksot on ihan kamalia. Nämä aidot ja alkuperäiset on niitä parhaimpia. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Reebie - Tammikuu 01, 2006, 18:03:44
Pikkuveljeni on pakko katsoa joka ikinen muumiohjelma, joka telkkarista tulee. Katsoin itsenäisyyspäivänä Muumipeikko ja Pyrstötähti ja minun muumikiintiöni on jo seuraavan vuoden ajaksi täynnä. Nehän ovat vain valkoisia Nasuja, joilla on vähän suuremmat mittasuhteet!! No, oikeasti ne ovat kyllä Tove Janssonin pilapiirros hänen pikkuveljestään. Tiedän. Mutta muumit eivät minuun kolahda ja sillä selvä.
Ymmärrän kyllä, että viisivuotiaita muumit kiinnostavat. Nehän ovat ihan kivoja tarinoita vauvaikäisille.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lilyca - Huhtikuu 20, 2006, 13:19:22
Voi, muumit ovat niin ihania!
Minulla on nauhoitettuna aika monta kasetillista muumi-jaksoja, koska olen pienestä pitäen niitä katsonut, ja katson yhä! Ne jaksavat naurattaa yhä, vaikka olen katsonut jokaisen muumi-jakson vähintään kaksi kertaa. Toivoisin että muumeja alkaisi taas tulla televisiosta, hyvää viihdettä! <3
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: faint - Huhtikuu 20, 2006, 16:26:48
Pidän kovasti muumeista, mutta inhoan sitä "tykätään muumeista ollaan mukalapsellisia"-buumia, joka tuntuu ala-asteen ylimmillä luokilla tulevan. En tiedä, onko muissa kouluissa tätä, mutta minun (ex)ala-asteellani oli "kuuminta hottia" kutosella hehkuttaa muumeja koska ne olivat ns. "lapsellisia" ja siksi niistä pidettiin. Siis että oltiin niin aikuisia ettei katsottu muumeja tosissaan vaan vitsillä.

Oikeasti muumit ovat todella ihana ohjelma. Rakastan jokaista hahmoa, mutta eritoten Myytä ja Nipsua. :) Vilionkasta en ole koskaan oppinut pitämään, vaikka se jakso kun Muumipappa tai -mamma kaivaa lumikinoksen läpi sateenvarjolla tiensä Vilionkan luo, on hauska. *hymy*

Minä en koskaan ole pelännyt Mörköä, mutta voi luoja että kiljuin kun Muumipeikko muuttui siinä yhdessä jaksossa, kun hän meni piiloon taikahattuun tms. (siihen silinteriin, u know, ei ole tullut jaksoa katsottua pitkään aikaan).

Onko kukaan muuten kuullut, että Muumit olisivat periaatteessa japanilainen keksintö? Oli japanilaisten idea tehdä juoppo-muumeista (jollaisia muumit siis aluksi olivat) lastensarja. (Näin meille kerrottiin koulussa, en ole varma onko totta. Osaako kukaan vahvistaa?)

Muumit ovat oikeasti fiksu ohjelma, ja sieltä voi bongata hyviäkin elämänohjeita ja elämänfilosifiaa jos pitää silmät auki. ^^

//Lilyca, hyvin mahdollista. Itseasiassa tv-sarjaa tuossa tarkoitinkin, kun selitin. :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Lilyca - Huhtikuu 20, 2006, 16:34:01
faint: Eikös se muumi-televisiosarja ole Japanilainen, mutta ne vanhimmat kirjat ja sarjakuvat ei? Näin minä olen olettanut.

Vielä muumeista. Minä pelkäsin pienenä mörköä. Aina kun katsoin muumeja, menin ison kukkaruukun taakse piiloon kun mörkö tuli. En ymmärrä miten pystyin pelkämään mörköä, se vain mörisi ja nökötti paikallaan. Oli sillä kyllä vähän pelottava tuijotus...
Onko joku muuten lukenut muumi-sarjakuvia? Ei liity aiheeseen, mutta... :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Shamines - Huhtikuu 20, 2006, 17:37:49
Muumit on ihania! Lapsena niitä tuli katsottua melkein joka päivä...Kyllä niitä tulee nytkin katsottua. Minulle ovat hyvin jääneet mieleen kaikki muumien eri lausahdukset ja "vitsit." Varsinkin Pikku-Myyn. En tiedä mikä on siihen syynä, mutta oma suosikkini muumeissa on haisuli;)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Skradamsa - Huhtikuu 20, 2006, 18:38:58
Oi, muumit on ihania! (Jos jotakuta muuten kiinnostaa, niin tuossa allekirjoituksessa on linkki hyvälle muumiaiheiselle foorumille.) Itse olen lukenut kaikki kirjat ja sarjakuvat (Ne ikivanhat Janssonien itse tekemät, eikä mitkään uudet pikkulapsille tarkoitetut.) vaikka kuinka moneen kertaa, enkä koskaan kyllästy! Muumeilla on aivan mahtava elämän filosofia. Tietenkin myös (alkupään) TV:stä tulevat on kivoja, mutta eivät aivan vedä vertoja näille vanhoille.

Oma suosikkini on aina ollut Vaarallinen juhannus, mutta myös Muumilaakson marraskuu on aivan ihana.

Niin kuin täällä on ilmeisesti jo monesti sanottu; muumit sopivat kaiken ikäisille.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Huffle - Huhtikuu 21, 2006, 22:54:32
Muumit ovat hyviä :'D
Pienenä katoin niitä, nytkin tulee joskus katottua jos sattuu telkkarista tulemaan.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Nixi - Huhtikuu 22, 2006, 11:38:22
Muumit ovat aivan mahtavia! He jaksavat aina viihdyttää minua. Katsoin niitä pienenä ihan jatkuvasti ja nytkin kun niitä tuli TV: stä. Olemme nauhoittaneet mahdollisimman paljon että sitten joskus synkkinä kesäpäivä voisin katsella niitä. Harmi vain että olen nähnyt jo varmaan kaikki jaksot, koska enää mitään uutta ihmeteltävää ei sitten voi ilmestyä. Lempijaksoni on varmaankin ne majakka- jaksot tai se papepipopupypäpö eli se merirosvo juttu! Antaisin arvosanakis Muumeille ehkä 9.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Rottenmind - Huhtikuu 22, 2006, 12:23:18
Muumithan on vallan piristäviä =DD
Tuli taas seurattua, kun niitä tuli joskus ennen Pikku Kakkosta. Ja Muumipeikko ja Pyrstötähti on ihan pakko kattoa aina kun se tulee. Vaikka olis kuinka hyvin muistissa mitä siinä tapahtuu =))

Pikku Myy on ehdoton suosikkini. Pieni ja pippurinen. Sille ei todellakaan kukaan ryppyile.
Ja Mörköä pelkäsin pienenä todella. Varsinkin sitä ihme murinaa, mitä se pitää aina kun se tulee. Nykyään se on enempi symppis. Käy vähän sääliksi, kun kaikki aina pelkää sitä =/
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Linnea - Huhtikuu 22, 2006, 13:20:17
Muumit ovat kyllä sellainen juttu että niiden kuuluisi olla osa jokaisen lapsen elämää. Muumeissa tarina on aina mukavan yksinkertainen ja mielenkiintoinen.

Meilläkin on kotona muumeja nauhalla monta kasettia ja ne alkavat olla jo aika kuluneita, mutta muumien tarinat ovat ikuisia. Muumit ovat aina ajankohtaisia. Ne ovat niin kestosuosikki lastenohjelmien joukossa. Monet kerrat yle on ne uusinut ja tulee varmasti uusimaan jälleen monet kerrat.

Viimeeksi katsoin muumeja eilen. Katsottiin niitä latinan tunnilla, kun yhdellä ihmisellä sattui olemaan kasetti mukana. ;) Katsottiin tuo jakso Timantti ja satumainen smaragdi. Se oli kivoin latinan tunti pitkään aikaan.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Eleanír - Huhtikuu 23, 2006, 13:11:59
Voisin vaikka lyödä vetoa papan hatusta, että olen kirjoittanut tänne aikaisemminkin... En kylläkään löytänyt sitä sitten.

Muumit ovat aivan ihania! ^^
Kun niitä tuolloin viimeksi kesällä tuli nauhoittelin niitä taas. Valitettavasti en taaskaan saanut niistä alusta asti ja se kartano muumi jäi taasen nauhouttamatta. *snif*

Muumit ovat kyllä aivan huippuja ja humoristisia. Ei ne ennen sillä tavalla hauskoja ollut uin nyt. Olihann e hyviä ja ihania, mutta nyt niille kommelluksille jopa naureskelee. Se yksi jakso, jossa niiskuneiti kai kuvitteli olevansa prinsessa tms.? en nyt muista, joka tapauksessa on aivan nauruhermoja kutkuttava.

*Hemuli laskee jotain kukan osia ja niiskuneiti vierii mäkeä alas*
Hemuli: "Herranjestas, lumipallo keskellä kesää!"
Muumipeikko: "Oletko nähnyt niiskuneitiä?"
Hemuli: "En, mutta näin juuri lumipallon"
Muumipeikko: "Se oli niiskuneiti!"
Hemuli: "ei niiskuneiti ole tehty lumesta!"

Mörköä pelkäsin pienenä oikein kovasti. Se kun nipsu avaa oven ja mörkä on siellä oven takana on jotain niin kovin karmivaa edelleen. Toinen asia mitä muumeissa olen pelännyt on aavelaiva. Se musiikkikin niissä kohdissa on niin selkäpiitä karmiva ja tunnelma on hyytävä, pelottava.

Musiikki on myös toteutettu hyvin, kuten piirrosjälkikin. Ne pienet musiikin pätkät ovat yleensä kovin piristäviä. Tykkään niistä, mitkä soi usein silloinkun joku juoksee.

Hahmot ovat vallan ihastuttavia myös. Pikkumyy on mukavan pippurinen ja nuuskamuikkunen sellainen mukavan symppis ja fiksu kaveri. Ei tosin voita pyrstötähden arvon filosofia sitten millään. Nipsu on ihana kun se pelkää niin kovasti kaikkea, muumipeikko on sellainen sankari hahmo, muumi mamma mukava äiti ja papastakin löytyy sitä jotakin. Niiskuneidistä en ole koskaan oikein pitänyt, se on jotenkin vään sellainen nirppanokka, kuten viljonkka on joskus sanonut.
Hemuli on toisinaan kovin mukava heppu.

"Maailmassa ei ole koskaan järjestystä, hemuli ajatteli surullisena. Eilen oli liian kuuma ja nyt on liian märkää."

Mieleeni muistui yksi kohta, jossa hemuli ilmeisestti vietteli päivätorkkuja luolassa ja ystävykset löysivät hänet sieltä, olisivatkos peräti pudonneet hänen päälleen? Hemuli harmitteli kaiketi, että on kerännyt kaikki postimerkit ja ystävät auttavat häntä sitten keksimään uuden harrastuksen. :>


Muumi aforismit ovat muuten vallan ihastuttavia. <3 (anteeksi pieni offi, mutta on ihan pakko;

 Ihmeellistä, sanoi orava hämmästyneenä. - Tuota pahvilaatikkoa ei ollut täällä aikaisemmin. Tässä on varmasti jotakin vinossa. Tai sitten tämä on kokonaan väärä luola. Tai minä olen ehkä väärä orava, mutta sitä en oikein uskoisi.

Kyllä te vietätte elämää! Korjaatte, puuhaatte ja hypitte aamusta iltaan. Mokoma hosuminen voi olla vaarallista. Johan sitä masentuu, kun vain ajatteleekin kaikkia niitä, jotka tekevät työtä ja raatavat, ja mitä hyötyä siitä muka on. Eräs sukulaiseni luki trigonometriaa tuntokarvansa lerpalleen, ja kun hän oli oppinut kaiken, tuli Mörkö ja söi hänet suuhunsa.

Muumipappa on aika paras: "On tämäkin yhteiskunta, jossa möröt saavat syödä kenet haluavat!"
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Rainy - Huhtikuu 28, 2006, 22:26:57
Muumit on maailman paras sarja! Ne on herjoja. x)

Minä pidän kyllä enemmän vanhoista jaksoista, koska uudet ovat vähän huonosti piirrettyjä. (Minä huomaan pelkästä piirtotavasta, onko piirretty vanha vai uusi..xD )
Kuitenkin...

Minusta Muumipeikko ja pyrstötähti on todella hauska elokuva. Varsinkin loppukohtaus, jossa meri "tulee takaisin". x)

Muumien paras jakso on minusta kyllä se, jossa mörkö tulee ensimmäisen kerran muumitalolle Tiuhdin ja Viuhdin perässä. x)

Myönnän, olen 'muumifani'. x) Juuri pari päivää sitten tilasin Muumisoittoäänen.. x)

Toivon, että ette pitäisi minua outona, vaikka muumit ovatkin mielestäni todella hauska sarja. x)


Rainy
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Surusilmä - Huhtikuu 29, 2006, 11:39:33
Muumit on legendaarisia.

Pienenä niitä tuli katsottua, mörkö oli aivan kamalan pelottava :/
Mummo sanoo aina, että muumit ovat paras lastenohjelma ikinä, kun siinä ei ole mitään ihmeen monstereita, tai muuta sellaista, ja olen kyllä aivan samaa mieltä. (Paitsi tietysti tuo mörkö : D)

Kyllä muumeja tulee vieläkin joskus katsottua, ja jotkut jaksot ihan muistankin. Parhaiten muistan sen, jossa oli leija, ja Pikku Myy joutui sen kyytiin 8)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Tuuli Pulkkinen - Toukokuu 01, 2006, 08:57:15
Kyllähän noita pienenä aika paljon katteli mutta ei niin enää. Olihan nuo sillo yks lempi sarja ja sitä katsoin. Ihan kivan näköisiähan nuo oli ja ehkä söpöjäkin..:) En enää ehkä kuitenkaan katsele mitään lasten sarjoja...Paitsi sillo kun ei oo muuta tekemistä......
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Surusilmä - Toukokuu 01, 2006, 13:27:13
Lainaus käyttäjältä: "Jents"
Eikö muumia tule enää teeveestä ;__________;


Eikö? Ennen pikkukakkosta luulisin et tulis.. siis joku viikonpäivä. En tiedä.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: - Toukokuu 01, 2006, 14:03:50
Lainaus käyttäjältä: "Jents"
Eikö muumia tule enää teeveestä ;__________;

Ei enää, kaikki jaksot tulivat jo (onneksi veli nauhoitti!). :<
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Shweti - Toukokuu 02, 2006, 16:09:28
Muumi on ihana ohjelma. Joskus kun ollaankotona nouhoiteltu niiitä niin kipeenä pystyy katselemaan. Muumi ja pyrstötähti on ihana. Olen katsonut sen tuhansia kertoja. Muumeihin ei edes kyllästy niitä jaksaa katsoa ja katsoa. Mukavia ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: castlevania - Toukokuu 02, 2006, 18:44:01
Voiko joku kertoa, mitä viimeisessä muumijaksossa "Kultainen valtakunta", tapahtuu? Itseltäni jäi tämä jakso näkemättä ja kun on noin mielenkiintoinen nimi, niin kyllähän se pistää miettimään.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Silence - Toukokuu 03, 2006, 09:37:28
Muumit on paras lastenohjelma ikinä!
Just eilen katsoin nauhotettuja jaksoja jotain kolme tuntia ja ne vain paranee vanhetessaan.

Paras jakso on varmaankin se talvijakso, jossa on Jäärouva. Tai sitten  Kuumalähde -jakso, jossa kolme kuumanlähteen etsijää tulee muumilaaksoon. Muumimamman jättikurpitsa -jakso on myös mahtava.

Muumihahmoista paras on varmaan Noita. Mörkö on aika sympaattinen, vaikka lapsuudesta jäikin siitä vähän traumoja.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sinéad - Toukokuu 20, 2006, 15:49:42
En ole varma, onko tätä mainittu missään aikaisemmin, en ainakaan löytänyt kun tein haun... Mutta tuli tuosta muumeista mieleen, muistaako/osaako kukaan sitä Alisan loitsua? Se on sellainen pitkä, outo rimpsu. Oon kuullut sen joskus, mutta en todellakaan osaa/muista sitä. Se loppuu kaiketi jotenkin tähän malliin: tilulilulaa (en kyl tiedä miten se tarkasti ottaen kirjoitetaan, mut toi on se pääpiirteitäin.)
Niin, ja joo, muumit on ihana sarja, en ole monia jaksoja nähnyt, mutta ne mitkä olen nähnyt ovat kivoja. Pelkäsin (ja pelkään ehkä vieläkin vähän) Mörköä ja Aavelaivaa, se musiikki todellakin lisää sitä jännitystä. Hahmot ovat kiintoisia ja hauskoja, musiikki tilanteisiin sopivaa ja muutenkin kivaa.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: castlevania - Toukokuu 23, 2006, 19:57:51
Lainaus käyttäjältä: "Tasha"
En ole varma, onko tätä mainittu missään aikaisemmin, en ainakaan löytänyt kun tein haun... Mutta tuli tuosta muumeista mieleen, muistaako/osaako kukaan sitä Alisan loitsua? Se on sellainen pitkä, outo rimpsu. Oon kuullut sen joskus, mutta en todellakaan osaa/muista sitä. Se loppuu kaiketi jotenkin tähän malliin: tilulilulaa (en kyl tiedä miten se tarkasti ottaen kirjoitetaan, mut toi on se pääpiirteitäin.)
Olepa hyvä, tämä ei sitten mene välttämättä täysin oikein: Miramassa saragossa vanneloorum lom, barbarossa tillin tallin tilulilulaa!

// Martina laitti quotet kuntoon :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Eleanír - Toukokuu 24, 2006, 09:01:33
Spoilailee muumipeikko ja pystötähti elokuvaa/

Koska olen nyt kommentoinut pääosin mielestäni pelkkä sarjaa, kai se on tultava tänne elokuvastakin mielipidettä kertomaan.

Minusta muumipeikko ja pystötähti on mitä ihastuttavin elokuva ja tunnelmaltaan hakkaa melkein sarjankin. Ainoa asia mikä minua siinä häiritsee ovat ne äänet. Mikseivät ne voi olla samat?
Nuuskamuikkusen ääni on ehkä ärsyttävin, sillä tavalla se on kyllä ihan hyvä, mutta minusta ei ole laisinkaan mukavaa, että näyttelijän kasvot tulevat mieleeni ja muissa hahmoissahan tätä ei tapahdu.
Paitsi toisinaan hyvin harvoin muumimamman kohdalla.

Ja ne musiikit ja laulut. Niin ihanan tunnelmallisia kappaleita, melkein rupean aina itkemään siinä lopussa, kun meri rulee takaisin ja se musiikki soi.

Piisamirotta filosofi on ehkä lempparini, se on niin ihana kun se tulee kolkuttelemaan muumitalon ovelle ja näyttää tosiaankin aivan uitetulta rotalta. Sitten se selittää siitä kolostaan ja on kuin se ei muka haittaisi häntä yhtään niin kamalasti, kuin oikeasti harmittaakin.

Mutta arvatkaas mikä minua häiritsee myös? Se, että siellä on ainakin minun muistini mukaan Viljonkka, eikä hänen pitäisi kaiken järjen mukaan olla siellä vielä. On minusta kovin typerää, että sarja ja elokuva eivät täsmää toisiinsa. Voisivat edes ne pysyä samalla linjalla, kun sarja ja elokuva ovat jo muuten poikenneet kirjoista niin paljon.

Hahmot kyllä ainakin minun mielestäni pysyvät aika lailla samoissa rooleissaan kuin  sarjassakin. Ei ainakaan nyt tule mitään erikoisen poikkeavaa mieleen.

Huomaa kyllä, että Nipsu on se oma omistushaluinen, pelkuri ystävämme. Näyttää siltäkin kyllä jonkinmoista sisua löytyvän tarpeen tullen.

Muumipappa ei tainnut oikein ymmärtää tilanteen vakavuutta, tai sitten hänen arvojärjestyksensä on kovasti väärällään. Pappa vaan murehtii pitkiä sunnuntai kylpyjä, vaikka voisi tapahtua pahempaakin, kuin ammeen rikkoutuminen.

En tiedä onko tämä elokuva tehty ennen sarjaa vai toisinpäin, mutta joka tapauksessa pyrtötähtihän sijoittuu ajalle ennen sarjaa ja siitä ilmenee kuinka meille jo tuttuksi tulleet hahmot ovat oikein muumilaaksoon päätyneet.

Vaikka Niiskuneiti ja Muumipeikko ovatkin koko ajan olleet aikalailla läheisiä, minusta näiden kahden ihastuminen käy paremmin ilmi elokuvassa, sarjassahan he ovat lähinnä ystäviä, muutaman jakson romanttisia kanoottilla seilailuja ja muista hetkistä huolimatta.

Voi kuinka janoankaan muumikirjoja Voisi melkein käydä ostamassa ainakin yhden tällaisen sadepäivän varalle.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Huhutar - Toukokuu 24, 2006, 23:17:12
Muumit ovat kunnon lastenohjelma. Ne ovat kunnolla lapsille tarkoitettuja ja ne sopivat ihan kaiken ikäisille. Ei ole väkivaltaa eikä mitään semmoista. Jokaiseen tarinaan liittyy pieni opetus, ja lapsi oppii.
Itse olen aivan muumifriikki. Ei niitä voi katsoa ilman hymyä.

Koko ikäni olen muumeja katsonut eli joo 16-vuotta. Vaikka muistankin monet jaksot lähes ulkoa, en ole kyllästynyt niihin. Tietenkin on vain joitain jaksoja, joista ei ole ikinä tykännyt, eikä niistä pidä vieläkään. Esim. Ametistijakso

Viidakkojaksot ovat ihania. Ja vanhat muumit ovat sitä parasta muumia, kuten aiemminkin todettiin. Ei muumeille kuulu mitkään aikakoneet ja sen semmoiset.

Muumipeikko ja Pyrstötähti on aivan mahtava! Nauran ja itken aina sitä katsoessani. Ja aina piisamirotan kakkukohdassa nauran niin kippurassa että vesi lentää silmistä. Voi en ole katsonut sitä elokuvaa varmaan vuoteen, pitääpäs katsoa, jotain parasta. Muumihahmot ovat niin sympaattisia ja ihania, ja jokaiselle lapselle löytyy sieltä oma esikuva.

//Mää en oo nähnyt niitä tulvajaksoja viimeksi kuin vuonna nakki! :< Se missä on se primadonna-heppa!
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: hupsu - Toukokuu 25, 2006, 08:19:22
Muumit ovat hirveen ihania! Pidän kyllä sarjasta jostain syystä enemmän, kuin elokuvasta Muumipeikko ja pyrtstötähti. Muumit ovat jotenkin personallitettu (? o_O), että niistä löytyy oikeita ihmisi, tai luonteita. Otetaan esimerkiksi Pikkku Myy; rämpäinen ja kova sanainen, tiedän itse tälläisen ihmisen :). Ja Haisuli on tääs kuin, joku pikkurikollinen.
Parhaat hahmot ovat ehdottomasti Pikku Myy ja Nipsu =). En tiedä miksi mutta kuitenkin... :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Amity - Toukokuu 25, 2006, 11:23:50
Muistaakseni olen tänne jo joskus jotain kirjoitellut, joten kysyn vain.

Muistaako joku mikä on sen jakson nimi, jossa Muumipeikko löytää vihreän smaragdin vesiputouksen takaa? Katseltiin kemian tunnilla Muumipeikko ja pyrstötähteä ja puhuttiin hyvistä muumijaksoista. En todellakaan muista milloin olisin tämän smaragdijakson nähnyt, eikä nimi ainakaan muistu mieleen.
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Amiale - Toukokuu 25, 2006, 12:31:44
Lainaus käyttäjältä: "Amity"
Muistaako joku mikä on sen jakson nimi, jossa Muumipeikko löytää vihreän smaragdin vesiputouksen takaa? Katseltiin kemian tunnilla Muumipeikko ja pyrstötähteä ja puhuttiin hyvistä muumijaksoista. En todellakaan muista milloin olisin tämän smaragdijakson nähnyt, eikä nimi ainakaan muistu mieleen.

Jakson nimi on Satumainen smaragdi ja jos haluat tietää, mihin väliin se sijoittuu, kannattaa tarkastaa edellisen sivun Lilliputin kirjoittama viesti, jossa luetellaan järjestyksessä kaikki muumi -jaksot. ^^
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Sudenpuu - Toukokuu 25, 2006, 12:34:55
Amity, minäkin muistan tuon jakson jossa Muumi näkee enneunta kyseisestä smaragdista joka on muistaakseni nimeltään Kuningatar-smaragdi. Jakson nimeä en millään muista mutta yksi parhaista muumijaksoista se kyllä on (kultakalan ohella).
Oliko näin että itse taikuri etsi tätäkin kivenmurikkaa... ja löysi sen, kuinkas ollakaan Muumipeikolta joka piti kiveä pöytälaatikossaan?

{muoksmuoks} Jep, satumainen smaragdihan sen jakson nimi olikin, niin kuin edellä ehdittiin mainitakin :)
Otsikko: Muumit
Kirjoitti: Georrziina - Joulukuu 08, 2006, 19:51:21
muumit ovat just parhaita! säälin mörköä. sillä ei ole yhtään ystävää(tuttu tunne) pikkumyy on kuitenkin paras! ja minä näytänkin siltä;)(ainakin jos laitan nutturan pikkumyy tapaan)minusta ohjelmat ovat parempia(no en olekkaan montaa kirjaa lukenut) mutta on meilläkin yksi melko surullinenkin kirja. rakastin sitä kovasti pienenä!(en ole vieläkään kovin iso)on se edelleenkin hyvä, mutta kovin surullinen. en juuri nyt muista sen nimeä, mutta hyvä se on silti, ja suosittelen muillekkin(varmaan melko vaikea löytää jos ei tiedä nimeä XD) no mutta en ole kovin hyvä kirjoittamaan mitään suurta ylistystä, joten lopetan nyt tähän.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Ghocaler - Tammikuu 20, 2007, 14:03:55
Muumit rulettaa!
Hassua, en ole tiennytkään että jo kolmivuotiaasta lähtien olen katsonut animea, nääs.
Tyhmiä ovat, jotka sanovat: "Muumit on jotai pahkaa lastenohjelmaa! Etkai sä sellasii kato?!".
Kirjatkin ovat hauskoja, mutta TV-jaksot selvästi suositumpia.
Lempijaksoni jos sitä jaksoksi voi kutsua on selvästi Muumipeikko ja Pyrstötähti.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: nicole gabriela - Tammikuu 20, 2007, 14:08:28
Muumit on hyvä ohjelma, sääli ettei se enää tule telkkarista... Onneksi meillä on videolla varmaan jokainen muumijakso, joka on tullut minun ollessa 2-4 vuotta vanha. Mulle Muumit toimii niin kuin suklaa jollekin, mä tuun aina hyvälle tuulelle kun katson niitä. Pikku Myy ja Muumimamma on mun suosikkeja.

Muumeista ihanan ohjelman tekee se, että ne Muumit ovat niin viattomia eikä niissä ole mitään väkivaltaa mitä monissa "nykyajan" lastenohjelmissa on.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Pau - Kesäkuu 14, 2007, 00:55:55
Muumit on kyllä paras lasten- (ja vähän vanhempienkin... : D) ohjelma ikinä!
Aww, pienestä asti olen muumeista tykännyt ihan hirveästi. Piti saada pikkusena kaikki nauhalle. Niitä sitten katselin uudestaan ja uudestaan. Jotkut nauhoista menivät hukkaan, mutta useimmat on vieläkin tallella. Harmi vaan että meidän videolaite on rikki, enkä voi niitä enää katsoa. : D
Joskus kun olen vähän vanhempana muumeja katsonut, olen huomannut niissä joitakin selvästi vanhemmille tarkoitettuja kohtia, joita lapset tuskin ymmärtävät. Ei niitä silloin lapsena ole ajatellut, mutta nyt vanhempana kyllä. En nyt saa yhtään sellaista kohtausta päähäni, mutta joskus olen vain pistänyt merkille sellaisen asian.. :>
Lempihahmoa ei oikestaan ole, kaikki on ihania. Mörkö oli pienenä mielestäni hirmu pelottava, nykyään enemmänkin säälittää ;o
Olen lainannut myös monesti kirjastosta muumi-sarjakuvia. : D En niitä sellaisia lehtiä, vaan niitä pehmeäkantisia kirjoja. Muumipeikkojako ne on nimeltään ;o. Ensimmäiset sellaiset on kirjottanut Tove Jansson, ja myöhemmät Lars Jansson. Niistä(kin) huomaa että ne on suunnattu hiukan vanhemmille lukijoille. Niille ollaan kaverin kanssa kyllä naurettu ihan kippurassa, ja muutamia inside-juttujakin niistä on syntynyt. : D
Aww, muumit.<3
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Audra Dancer - Kesäkuu 16, 2007, 11:56:25
^^ Hihii, Muumit! Pienestä asti olen muumeista pitänyt, edelleenkin olen muumifani. :) Muumit on paras lastenohjelma, vaikka kyllä vanhemmatkin sitä katsoo. Lempikahvikuppini on muutama vuosi sitten joululahjaksi saamani muumimuki. x) Muumeissa on sitä jotakin! Olen lukenut kaikki muumikirjat ja katsonut tv-sarjan jokaikisen jakson. Olen lukenut ne Muumipeikko-sarjakuvatkin (siis ei lehdet vaan ne pehmeäkantiset kirjat jotka yhyykin mainitsi viestissään). Lempihahmojani ovat Muumimamma ja Pikku Myy. ^^

~Moondancer (se hullu muumifani) 
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Nemorosa - Kesäkuu 16, 2007, 17:06:21
Muumit on kyllä ehdottomasti ollut aina, ja on edelleenkin, meikäläisen lemppari lastenohjelma. Kaikki jaksot löytyy nauhalta ja niitä on tapitettu suurinpiirtein nauhat puhki. Ne vanhat on niitä parhaimpia. Nämä uudemmat, missä muumit seikkailevat jollain aikakoneella ties minne, eivät ole mistään kotoisin. En ole kyllä tainnut edes nähdä niitä kaikkia. En oikein edes laske niitä mukaan niihin "alkuperäisiin".

Muumeissa on jotain tiettyä viattomuutta. Nykyään lastenohjelmat pursuavat ties mitä tappajamonstereita ja isopäisiä ja pitkäsäärisiä anorektikkopimuja. Kummat sitten lienee pelottavampia... Muumit on niin ihanan "tavallisia". He elävät mukavaa perhe-elämää vailla huolta huomisesta ja autuaan tietämättöminä tämän maailman kauheuksista, velvollisuuksista ja odotuksista.

Lempihahmojani ovat varmaan Pikku Myy ja Muumimamma. Hemulikin on ihan jees. :D Niiskuneidistä ja Muumipeikosta en oikein tykkää. Liian lällyjä jotenkin. Mörköä pelkäsin ihan hirveästi pienenä. Menin aina oven taa kurkkimaan kun tiesin että se oli tulossa. Se kohta missä Nipsu on lähdössä Muumitalosta siinä Tiuhti ja Viuhti-jaksossa on tosi pelottava vieläkin. :) Nipsu avaa ulko-oven ja katsoo että jaahas, ei näy mörköä, ja sitten se onkin sen oven takana. Iik! Onko Mörkö muuten tyttö vai poika? Automaattisesti ajattelisi että poika, mutta toisaalta se on aika tyttömäinen. Sehän tykkäsi kauheasti siitä sydämen muotoisesta simpukankuoresta, ja muut kiusoittelivat joskus Muumipeikkoa siitä, että Mörkö olisi ihastunut häneen. No tiedä häntä... (Muoks// Oho, huomasin juuri että tuolla ensimmäisellä sivullahan oli puhuttu tästä mörön poika/tyttöjutusta..)

Lempijaksoa en kyllä oikein osaa sanoa. Tykkään melkein kaikista. Nyt yhtäkkiä tulee mieleen ne vedenpaisumus/kelluva teatteri-jaksot ja sitten se missä Muumit muuttavat vähäksi aikaa siihen vanhaan kartanoon ja alkavat kunnostaa sitä. Ja sitten tietysti nämä missä Aliisa opettelee noidaksi. Nyt alkaa tulla mieleen vaikka kuinka paljon hyviä. :) Niistä jaksoista, jossa Niiskuneiti menettää muistinsa ja luulee olevansa prinsessa, ja siitä kun hän leikkii äitiä joillekin kauhukakaroille, en tykkää hirveästi. (Muoks// Tutkiskelin Ylen sivuilta listaa noista jaksoista, ja olin tyystin unohtanut muutaman lempijaksoni, nimittäin Feenkis-linnun, valokuvauskilpailun ja tyrmääjäsienet! Ihan loistavia.)

Tällä hetkellä taitaa tulla Muumeja vain FST:ltä. Olen katsonut muutaman jakson, mutta ne eivät ole niin hyviä. Äänet eivät ole yhtä hyviä kuin suomenkielisissä.

Ja olen kyllä samaa mieltä kuin jotkut aiemmatkin, että Muumit sopivat myös aikuisille. Aikuiset ymmärtävät niitä jotenkin eri lailla kuin lapset ja löytävät niistä uusia merkityksiä.

Muoks// Minä nyt muokkailen tätä näköjään vähän väliä, pahoittelen. :) Luin mitä Wikipediassa sanotaan muumeista, ja ainakin minulle tuli täysin puun takaa, se että Muumipapan urotyöt-kirjassa selviää, että Nuuskamuikkunen on Pikku Myyn veli! Mitäh?! Aina oppii uutta..
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Jents - Kesäkuu 17, 2007, 15:05:52
Hmm, minusta olen jostain lukenut että Mörköstä (vai Möröstä?) käytetään ruotsin kielessä hon -sanaa, joten kai se tyttö on. Jotenkin nyt kun ajattelee Mörkö on kovin tyttömäinen. =)

Minä(kin) pelkäsin pienenä Mörköä, ja kuulemma myös Noitaa. Se noita on niin.. pelottavan näköinen =) Ja ehkä vieläkin hitusen pelkään Mörköä... Mutta siitä ei sitten puhuta, eihän?

Minä en oikein pidä näistä Muumi -kirjoista, vaikkakin esimerkiksi Muumipeikko ja pyrstötähti perustuu siihen kirjaan. Mutta minusta kirja oli huonompi kuin elokuva, johtuen kai siitä, että näin elokuvan ennen kun luin kirjan. Kirjassa oli kohtia, joita elokuvassa ei ollut, ja elokuvassa kohtia jota kirjoissa ei. Ja kirjoissa muutenkin selviää asioita mitä sarjassa ei selviä, kuten tuo että Nuuskamuikkunen on Myyn veli. Ja että se Talonpeikko (?) joka törmäsi Pyrstötähdessä siihen puuhun ja kertoi Peikolle & kumppaneille että Muumimamma ja -pappa ovat vielä Muumilaaksossa, on Muumimamman sisko (?). Jotain tämmöistä kuulin kaveriltani, joka on lukenut nämä kirjat. (Minäkin olen mutta niin kauan aikaa sitten etten muista enää)

Katsoin pari jaksoa ruotsinkielistä muumia kun niitä tuli tässä vasta TV:stä, mutta ne äänet ei jotenkin oikein innostanut.. Ja Muumipeikko & Pyrstötähdessä, miksi Nipsulla on eri ääni mitä sarjassa? Onko Nuuskamuikkusellakin? Siitä Muikkusen äänestä pidän kyllä Pyrstötähdessä...

Tulipas sekava viesti, mutta mitäpä pienestä.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: niimp - Kesäkuu 25, 2007, 12:13:01
Meidän perheessä on aina ollut kamala muumibuumi. Monta kasettia on nauhotettu ja vieläkin niitä katotaan siskon kanssa(ikää minulla 18 ja siskolla 13...) Kuten aikaisemminkin on sanottu, muumit on koko perheen ohjelma, väkivallaton ja suloinen. Muumikirjoissa tulee enemmän esille myös "aikuistenjuttuja", sellasia syvempiä merkityksiä. Jos oikein rupeaa ajattelemaan, niin muumit ovat aika filosofisia.

Parhaita jaksoja on vaikka kuinka. Ehdottomat suosikit ovat vanhoja jaksoja, mm. talvijaksot. Uudet aikakonejaksot ovat ihan hölmöjä, niissä on liikaa seikkailua ja häsellystä.

Muumeihin liittyy monia (noloja) lapsuusmuistoja. Muistatte varmaan viiidakojakson, jossa lihansyöjäkasvit pesiytyy kellariin ja yrittää tulla ulos siitä ovesta, jota Muumipappa työntää kiinni. Samalla pappa huutaa "Pitäkää kiirettä!". Äiti kertoi, että olin pienenä nojannut oveen ja huutanut samalla lailla. Olin ilmeisesti käsittänyt, että kiirettä pidetään konkreettisesti työntämällä ovea(olin fiksu lapsi).
Monet repliikit ovat myös jääneet mieleen, erityisesti äidille. Ekalla sivulla mainittu kamelin pieru naurattaa aina. Samoin Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen keskustelu sillalla:

"Ruvetaan seurustelemaan" (Muikkunen tippuu veteen)
"Minä teen sinusta heilan itselleni!" (Muikkunen vetää päänsä veden alle) xD

Muumikirjoista olen pitänyt jo pidemmän aikaa, Taikatalvi on suosikkini. Niissä on paljon sellaista hauskuutta mitä sarjassa ei ole.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Slysann - Kesäkuu 27, 2007, 14:17:42
Oi oi, muumit ovat niiiin ihania! :) <3

Totta, vanhat jaksot ovat parempia uin uudet, mutta eivät uudetkaan huonoja ole. Olemme nauhoittaneet monta kasettia pelkkiä muumeja ja edelleen katsellaan niitä. Itse olen 15 vuotta, isoveljeni 17 vuotta, sekä pikkusiskoni 5 vuotta. Pikkusiskollani katselu on ihan ymmärrettävää, mutta vanhemmat usein nauravat minulle ja veljelleni, kun katselemme niitä. :D
Ei siinä kuitenkaan mielestäni mitään ikärajaa ole...

I'm so Pikku Myy. :D
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Stairway - Helmikuu 23, 2008, 22:42:27
minusta muumit ovat kivoja...

Mielestäni muumeilla ei ole ikärajaa itse olen katsellun niitä pienestä asti ja katselen vieläkin (olen nyt 14, pian 15) Jotkut kaverini sanovat että muumit obvat pikkulasten ohjelma, mutten ole samaa mieltä.
Mummi nauhoitti joskus kasetille kaikki muumijaksot, ja nyt kun ne taas tulevat Tv:stä niin nauhoitetaan ne minulle ja sitten poltetaan DVD:lle kun en itse omista muuta kuin DVD- soittimewn.

Parasta jaksoa en osaa kyullä sanoa, mutta uudet jaksot ovat huonompia kuin vanhemmat jaksot..

Jossain muumijaksossa kai huudettiin jotain tyylin "en ikimaailmassa pääse pois täältä" niin minä olinkin siiten piewnenä seisonut meidän ulko-oven edessä portailla ja huutanut että " minä en ikimaailmassa pääse pois tä'ältä" ja sitten tätinin joputui nostamaan minut alas rappusset kun en itse suostunut tulemaan..

Joku nainen oli joskus jossain sanonut, että muumit ovat huono esimerkki lappselle, mutta minun mielipåiteeni siitä on se että muumit ovat kyllä aika opettavaisia :)

~maasu~
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Fellad - Helmikuu 24, 2008, 18:42:58
Muumit ovat niin kivoja!!! :D Minun on joka aamu aina katsottava yle 2:lta muumit.
Minusta Pikku Myy on paras. Hän on ihan kuin minä: tempperamenttinen, utelias ja puhelias.
Pienenä pelkäsin mörköä. Nykyään ihmettelen miksi ihmeessä pelkäsin mörköä. Häntä käy sääliksi, koska hän on niin yksinäinen.
Muumimamma on vähän hölmö. Hän antaa lapsien tehdä kaikkea vaarallista. Kun Muumipeikko ja muut ratsastivat pilvillä Muumimamma vaan sanoi heille, että heidän pitää olla varovaisia. Muumipappa sentään oli huolissaan, ja pelkäsi, että lapset putoavat pilviltä.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Azura - Helmikuu 24, 2008, 18:48:27
Muumit on hyvä juttu, meillä on paljon muumi DVD:itä, joita pikkuveli tykkää katella, minäkin menen sitten tölläämään jos on tylsää. Hyvä saavutus suomalaisilta keksiä muumit ^^ Siinä on hyvä musiikki, hyvä juoni ja hyvät hahmot, että kaikenikäiset tykkää. Suosikkihahmoni olisi varmaan se luova ja hieman hupsu muumipappa, sitten tulisi varmaan Nipsu.

Joo, täytyy kyllä sanoa yksi huono juttu muumeista, se on täynnä jotain piilopervouksia xD Ihmetellään aina, että mistä ne pikkulapset tuollaista oppii, niin vastaus on MUUMIT!

Kyllähän kaikki varmaan on joskus tuollaisia muumeista bongannut? Tulee usein revettyä niille Niiskuneidin ja Muumipeikon repliikeille...
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Chedaliné - Helmikuu 25, 2008, 18:12:45
Muumit. :) Seurattu ja katsottu varmaankin vuodesta -96 tai -97 ainakin, aika pikkuisena muistan muumeja jo katsoneeni. Siis, ihana ohjelma, sopii kaikenikäisille. Ja ne tietyt repliikit on kyllä aina ihan yhtä hauskoja. Muumit ja niiden viisaudet. Jaksaa kuunnella kerta toisensa jälkeen ja sitten repeillä niille.
Pelkäsin sitä feeniks-lintua melkein 7-vuotiaaksi saakka, en kyllä yhtään osaa sanoa/en muista mikä siinä niin pelottavaa oli! Kai se musiikkikin osaksi siihen vaikutti. Mörkö tulee hyvänä kakkosena, mitä olen pelännyt. Yhdyn kyllä muihin, että nykyään Mörkö enemmänkin säälittää kuin pelottaa. Se on vaan sellainen yksinäinen... no, heppumikälie, joka pelottelee muita kun ei sitä ymmärrä. Että muut siis pitävät Mörköä riesana. Mörkö haluaa vain kavereita. :)
Kaikki jaksot on nähtynä, mutta omana videolla on joku 10-12. Puuttuu ehkä vajaa kymmenen kasettia.
Oma lempihahmoni on kai aina ollut Pikku-Myy. Hänen äänensä on kyllä aivan ylihauska, Elina Salohan hänen nimensä oli...? Ihmettelen, miten jollakulla voi olla niin nuorekas ääni! :D Sopii kyllä Pikku-Myyhyn aivan erinomaisen loistavasti.
Ei nyt juuri tule mieleen mitään erityisen hyviä/loistavia repliikkejä, joille olisin totaalisesti repeillyt, mutta jos sattuu myöhemmin tulemaan mieleen, voisin lisäillä niitä tänne. :)
Yksi hauska ainakin on, muistaakseni Pikkuruiset vieraat-jaksossa; Mörkö on juuri hyökkäämässä Muumitaloon ja Muumipappa itsevarmasti vakuuttelee että tänne ei tulla, muut myöntelee. Mamma tulee olohuoneeseen:
"Ottaako joku lisää teetä?"
*kaikki katsovat tyyliin; nyt ei tod. ole minkään teen aika*
Mamma: "Mikä hätänä?"
Nipsu: "Hirviö hyökkää kimppuumme, Muumimamma."
Mamma: "Jestas!"
Mamma sanoo sen jestas-sanan niin hauskasti, kyllä repesin. :'DD
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Lartsu - Helmikuu 27, 2008, 19:20:49
Muumit <3 Muumit oliva todella suuri osa lapsuuttani :) Katsoin niitä ainakin nelivuotiaana, varmaan nuorempanakin. Minulla on varmaan 15 videokasettia Muumeista ja katselin niitä koko ajan. Lempijaksoni oli saippuakuplajakso, mutta sitten se kasetti meni rikki ja olin ihan maassa. :/ Nauroin usein heidän repliikeilleen ja musiikit ovat ikimuistoisia! :)
Pelkäsin sitä feeniks-lintua melkein 7-vuotiaaksi saakka, en kyllä yhtään osaa sanoa/en muista mikä siinä niin pelottavaa oli! Kai se musiikkikin osaksi siihen vaikutti.

Se oli aivan kamalan pelottava mielestäni!! En uskaltanut koskaan katsoa sitä! Aavelaiva jaksokin oli aivan kamala, katsoin sen 6-vuotiaana enkä uskaltanut enään nukkua :D
Nipsu oli minun lempihahmo :) Se oli niin sympaattinen.

(Tuli muuten mieleen että Elina Salo eli Pikku Myyn ääni oli meidän koulussamme :D Jossain ikivanhassa pulpetissa lukee "Ellu on hullu". :)

Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Posityyhtynen - Helmikuu 27, 2008, 22:45:31
Muuumit kuuluivat lapsuuteeni, mutta olen vieläkin muumien suuri fani. Olen saanut äidin jopa ostamaan minulle muumi dvd:itä, vaikka luultavammin ne menevät pikkusiskolleni, kun hän joskus ymmärtää telvision katsomisen päälle.
Pienenä olin kuulemma aina mennyt sohvan taakse piiloon kun oli tullut kohta, jossa mörkö esiintyi. Enää en niin tee, mutta on se vieläkin aika pelottava :>
Nykyisin muumit tulevat aamuisin 7.50-8.20. Tiistaisin herätyskelloni soi 7.50, koska koulu alkaa 9.05 samalla kun siinä huoneessa puen, harjaan hiuksia yms. katson muumeja, sitten kakskymmentä yli vasta lähden syömään aamupalaa kun muumit on ohi. :) alkaa aamu mukavasti.
Pikku Myyn temperamentti on kyllä ihailtavaa ja Muumimamma on ihanan sympaattinen. Muumipeikko hauska ja Nuuskamuikkunen ihana. Niiskuneiti on semmonen höpsö ja Muumipappa ihanan lapsenmielinen :) Nipsu taas sellainen pelkuri, mutta suloinen.
En millään osaa sanoa lempijaksoani, keskiyön kokko ja joulujakso ovat ehkä mieluisimpia, en kyllä tiedä.

//:Kiva kun kommentista oli jotain hyötyä :)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Chedaliné - Helmikuu 28, 2008, 16:32:24
Jaa että MITÄ, tulevatko Muumit taas?! Kiitoskiitos Posityyhtynen, olen todella kiitollinen kun mainitsit! Vaikka huomenna tulee jo 44.jakso, niin nuo aikaisemmat minulla on melkein kaikki videolla, joten menetys ei ole suuri. Aijai, ihana juttu, päivän piriste. :> Huomista aamua jo odotellen...
:)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Momo - Maaliskuu 20, 2008, 17:21:57
Niin ja Chedaliné, parikymmentä edellistä jaksoa on katsottavissa Yle Areenalta (www.yle.fi/areena) :)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: tulppaanipenkki - Maaliskuu 20, 2008, 20:47:41
Muumit, muumit, muumit. Parasta mitä on! :D
Ihan pienestä asti olen niitä katsonut, ja edelleen katson aina aamuisin kun kerkeän. Ne on niin sympaattisia, ja pikku myy on sikahauska. :D
Muumeissa ei oo mitään noloa, ne opettaa nykynuoria elämään positiivisella asenteella :'D

Suosikkini on kenties Nipsu, se on niin hauska, kun pelkää kaikkea ja on niin söpö. Ja sitten Niisku, joka luottaa aina tieteeseen ja kumoaa noituuden täysin.
Ainiin ja nuuskamuikkunen on upea (:
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: manta - Maaliskuu 21, 2008, 00:11:46
Voin katsoa Muumeja vain liian harvoin, eli perjantaiaamuisin. Se on ainoa päivä - niin, ellen sitten myöhästy tunnillta. Mikä loistava idea!

Muumeja olen katsonut aina, ihan natiaisesta lähtien. Pelkäsin Mörköä aivan kamalasti - nykyään tykkään siitä. Se on niin hauskan nökönen. By the way, tiesittekö, että Mörkö on nainen? Ja sehän on ihastunut Muumipeikkoon. Selviää kirjassa Muumipappa ja meri.

Muumimamma on paras hahmo, kun se on joka tilanteessa niin rauhallinen ja aina järjestämässä kekkereitä. Kaverin kanssa nauretaan aina kekkereille, ja ollaan aina toisillemme:"Järjestetäänkö kekkerit?" "Joo, kekkerit on ihania!"

Kirjoja olen lukenut vain kaksi kappaletta (Muumipappa ja meri & Muumipeikko ja pyrstötähti).

Pystötähti- elokuvan olen katsonut useasti, ja se on todella ihana. Paras kohta on, kun he menevät sinne tähtitorniin, ja professori kertoo innoissaan, että meteroriitti tulee kolmen päivän päästä, ja sitten Muumipeikko & co. lähtee hirveätä vauhtia kotia kohti ;)

-manta
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Kiisseli - Maaliskuu 25, 2008, 18:08:50
Todella täällähän onkin kerrottu että arkiaamun pikkukakkosessa tulee Muumeja. Sarja on ehkä paras lastenohjelma ikinä, itse laitan joka aamu jakson nauhalle. Muuten ne jotka eivät Muumeja aamuisin kerkeä katsoa, vinkkinä: Yle Areena, eli Yleisradion kuva, vide yms. arkisto. Siellä on nyt muumijaksoja melkolailla.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Raparperi - Toukokuu 21, 2008, 17:40:09
Minustakin nuo uudet jaksot on aika tyhmiä, minua häiritsee koko ajan niitä katsoessa kuinka niiden piirustustyyli on erilainen. Mutta katsoin kyllä uskollisesti viimeisenkin jakson (siis tänpäiväsen) pikkusiskoni ja -veljeni kanssa.

Onko kukaan muu käynyt Demi.fi:ssä lukemassa muumien sanontoja? Kun luin niitä ensimmäisiä kertoja, repesin kesken ATK-tunnin ja kaverini kattoi minua vähän oudosti... Esim. (pyrstötähdestä)
Myy: Nostaisiko setä takapuolta?
Piisamirotta: Sinä häiritset minun filosofisia ajatuksiani!
Myy: Ja sinä meidän kakkua!
(sit piisamirotta nousee, sanoo "oohho" tai jotain sinne päin ja tulee sellai "wawawawawaa" musiikki)
Myy:Kakku on täynnä karvoja!!

Tolle repeen aina :D:D
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Minsvo - Kesäkuu 14, 2008, 17:50:45
Pieni korjaus, se on kakkuhan on täynä karvoja.
Mutta minä rakastan muumeja, kirjoja myös. Lempihahmoni oli pienenä Nipsu tai Muumipappa, mutta nyt en osaa sanoa. Mutta Nuuskamuikkunen on kyllä varsin ihana.
Eräs Haisulin lausahdus on jäänyt mieleen:
 Samperin tyhmä kysymys.l
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Lady Asensio - Kesäkuu 15, 2008, 15:54:38
Seurasin muumeja viimeksi joskus ala-asteella. Jokainen jakso oli pakko nauhottaa ja yritin laulaa mukana siinä aloituslaulussa (siitähän on lisäksi enemmän ja vähemmän rivoja parodiaversioita). Pikku Myy oli suosikkini, samoin Nipsu. Myy oli sellainen hassu rasavilli ipana, jollainen en itse missään tapauksessa halunnut olla. Haisulin nimi sai aikaan omituisia mielleyhtymiä, käytin siitä nyt jo lapselliselta vaikuttavaa Pieruli-versiota.

Minulla oli myös 4 ensimmäistä paksua sarjakuvakirjaa, nyt ne ovat hukkuneet johonkin. Lueskelin myös muumikirjoja. Tekisi mieli tarttua uudelleen niihin kirjoihin ja sarjakuvakirjoihin, mutta en kehtaa. Pitäisi hakea kirjastosta ja taas lainausjonossa joku takanani jonottava esittäisi typeriä kommentteja siitä miten naiivi yms. olen kun luen lasten kirjoja.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Niënor - Kesäkuu 15, 2008, 17:49:24
Muumit on parhaita! Katoin niitä joku aika sitte YleAreenan sivuilta.
Parhaat jaksot on: Kohti etelää, Suuri lentokilpailu ja Kauhea Pikku Myy.
Ja Muumipeikko & Pyrstötähti on kans iha huippu.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: tulppaanipenkki - Kesäkuu 22, 2008, 12:30:52
Muumit ei enää tule aamuisin :( Juuri nyt kun kesä ja ehtisi katsoa telkkaria.
Ja kiitos teille,pitää katoa isällä joku päivä muumipeikko ja pyrstötähti, kun viheot on hänellä.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Bolina May - Helmikuu 22, 2009, 10:58:24
Muumit ovat ihania! En tiedä mikä niissä niin viehättää, mutta aina kun olen kipeä katson niitä. (Muuten ei ehdi :()
Kunn olin pieni katsoin mummun ja papan luona aina muumeja kun heillä on nauhoitettuna melkein kaikki jaksot. Meilläkin on muutama video, mutta ei sellainenn määrä riitä mihinkään. Kaverini katsoo joskus muumeja YouTubesta, mutta itse en tykkää siitä ollenkaan; kyllä ne vain kuuluu katsoa vanhoista videoista :)  ei sitä muuten pääse tunnelmaan :)

Hauskin kohta kaikista jaksoista on se kun Pyrstötähdessä se piisamirotta istuu sen kakun päälle. Se vain on jotain niin ylettömän hauskaa! :D
Parhaat henkilöt on Noita, Haisuli, Pikku Myy ja Nipsu. Ja mörkö on jollain tavalla suloinen ja pelottava samaan aikaan. En oikein pidä Nuuskamuikkusesta ja rouva Vilijonkka on idiootti kun se on niin ylitäydellinen äiti ylitäydellisesti kasvatettuja lapsiaan ylitäydellisesti hoitava normalius-pakkomielteinen. Mutta kyllä niidenkin on pakko olla muumeissa :) Muuten Muumilaaksosta puuttuisi jotain

Lempimuumijaksoni on Jäänoita. Se on oikeasti pelottava, se jäänoita. Viimeksi kun olin kipeä ja katsoin muumeja ja katsoin sen jakson, pelkäsin niin että tärisin vaikka osaankin kaikki tarinat ulkoa. Se jäänoita vaan hirvittää kun se on niin kaunis ja viattoman näköinen ja laulaa hyristen. Huh... *värisee*

Silloin kun näin ensimmäisen kerran jonkun kirjoittavan Muumilaakson tarinoiden henkilöiden nimet (lähinnä Niiskuneidin, Nipsun ja Nuuskamuikkusen mutta joidenkin muiden myös), olin todella hämmentynyt. Ne vain jotenkin eivät tuntuneet oikeilta kirjoitettuna. En pitänyt siitä miltä ne nimet näyttivät paperilla ja välillä vieläkin tuntuu oudolta kirjoittaa tai lukea ne nimet... Joo, olen outolintu
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Carmel - Toukokuu 06, 2009, 17:20:45
Katsoin pienenä aina Muumit, ja mulla oli kaikki jaksot videolla. Ja kyllä mä vieläkin pidän muumeista. En fanita niitä enää ihan yhtä paljoa, mutta kuitenkin. Kyllä aina lauantaisin ja sunnuntaisin, siis jos olen hereillä, niin tulee katsottua muumit telkkarista. Kiva, että ne vieläkin tulee. Mun mielestä muumit on niin paljon parempi lastenohjelma kuin vaikka Digimon. Mun mielestä. Nyt kun niitä vanhempana katsoo niin tulee naurettua kaikkia tyhmiä juttuja. Ei niissä varsinaisesti mitään huumoria ole, mutta silti. Paras jakso on kyllä varmaan se jakso missä on se iso kurpitsa ja Haisuli ryöstää sen. Sen jakson nimikin on varmaan joku Jättimäinen kurpitsa ja joku sellainen. Muumit ja pyrstötähti -leffa tulee tietysti aina katsottua kun se tulee telkkarista. Toinen hyvä jakso on se missä Muumimamma lähtee Nuuskamuikkusen kanssa hakeen niitä marjoja, että mamma vois tehdä parempia ja uusia ruokia. Ja yksi hyvä jakso on myös se, missä Jenni-täti tulee Muumilaaksoon. Äh, ketä mä huijaan! Kaikki ne on hyviä :)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Isetom - Toukokuu 07, 2009, 22:14:10
Muumit ovat parhaita! Suosikkijaksojani on paljon, Taikurin hattu-jaksot, Näkymätön lapsi-jaksot, Viidakko-jaksot, Vaarallinen juhannus-jaksot (teatteri yms.), Taikatalvi-jaksot  ja ehkä myös Kultakala. Parhaita hahmoja ovat Muumimamma ja pikku Myy. Muumimamma ajattelee kaiken positiivisesti ja on niin huolehtivainen, pikku Myy taas on hervottoman hauska.

Uudet Muumilaakson tarinoita -jaksot ovat paljon huonompia ja niitä en juurikaan katso. Ne ovat hyvin epämuumimaisia ja eivät näytä läheskään niin laadukkailta. Jostain syystä jaksoa 'Joulutarina' saatan kyllä joskus katsoa. :)

Ja te, jotka ette ole vielä lukeneet muumikirjoja: lukekaa! Ne ovat aivan loistavia ja tuovat hyvän mielen.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Reina Tanaka - Kesäkuu 13, 2009, 19:57:00
Meillä on kaikki jaksot sekä videolla että DVD:llä. Värväsin isän laittamaan jaksot DVD:lle kun ne tulivat taas uusintana, koska videot pärisee aivan mahdottomasti.

Mutta mutta, suosikkisarjani kautta aikojen kyseessä. Olin fani jo kaksivuotiaana. Nykyään melkein hauskinta Muumeissa on Muumipeikon kaksimieliset repliikit. "Hei Niiskuneiti, puske kovemmin." Anteeksi kamalasti, tuo oli ihan pakko laittaa. Tykkään kyllä Muumeista muutenkin. Ne ovat niin ihanan hyväntahtoisia. Lisäksi rakastan Muumien musiikkia ihan tajuttomasti. Musiikki on vain niin kaunista, mutta myös välillä karmivaa. Mörkö-jaksot saavat kaikki parhaatkin kauhuelokuvat häpeämään. Pikkuruiset vieraat onkin suosikkijaksoni (siis se, jossa Mörkö nähdään ekaa kertaa). Repeilen jatkuvasti Nipsulle siinä jaksossa, etenkin jakson ruotsinkielisessä versiossa. Vaikka ääninäyttelijät ovat tässä jaksossa huonompia kuin suomenkielisessä, tämä pätkä on todella hyvä. "Hon är här!" "No nej!" Niinpä niin, Nipsu, olisiko kannattanut uskoa Nuuskamuikkusta.

Suosikkini Muumeissa ovat Nuuskamuikkunen, Nipsu, Pikku Myy ja Muumimamma.

//Huhutar poisti tekijänoikeuksia rikkovan youtube-linkin
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: apupyörä - Kesäkuu 13, 2009, 23:37:27
Täälläkin yksi tunnustautuu hartaaksi Muumi-faniksi :). Tykkään Muumiesta sillä vaikka se on lastenohjelma, Muumien katsojia ei pidetä tyhminä toisin kuin esim. Teletapeissa (anteeksi kaikki Teletappien ystävät :). Muumit ovat ihanan suloisia ja kilttejä, mutta kuitenkin jollain tapaa aitoja vaikkei Muumilaaksossa koskaan tapahdukkaan mitään pahaa.

Täytyisi jossain vaiheessa kytkeä videolaite DVD-soittimeen ja tallentaa kaikki Muumini DVDeille ennen kuin VHS-nauhuri sanoo sopimuksensa irti. Kaikki muumijaksot olen nähnyt, mutta pari videoa taitaa olla vieläkin (ehkä viidettä vuotta) lainassa pikkuserkuilla...

Suosikkihahmoni on ehdottomasti Pikku Myy, on ollut ihan pikkutytöstä asti. Pikku Myy on ihanan energinen, pieni ja pippurinen ja ehdottoman suloinen, Myyssä on luonnetta! Nipsustakin tykkään, Nipsullakin on luonnetta vaikkakin hän on ihan erilainen kuin Myy. Muumipeikosta ja Niiskuneidistä en ole koskaan hirveästi tykännyt, Muumipeikko on liian kiltti ja kaikkien kaveri ja Niiskuneiti liian prinsessa minun makuuni :D. Suosikkijaksoa en osaa nimetä, mutta tykkään paljon mm. jaksoista Kauhea Pikku Myy, Jättikurpitsa ja Muumipeikon iso kala (en ole kyllä varma onko tuo viimeinen nimi oikein).  Ja Vilijonkan saapuminen Muumilaaksoon oli ihan mahtava pätkä :D.

Suosikkijakson sijaan osaan kyllä nimetä helposti muutaman jakson joista en tykkää ollenkaan. Jostain syystä uudemmat jaksot, joissa Muumit seikkailevat mm. Egyptissä ja cowboyna eivät jostain syystä oikein iske, kolme ehkä tylsintä muumijaksoa ovat Muumipeikon kihlaus, Nipsu apumiehenä ja Lumimies (jos se edes nyt oli sen jakson nimi, no joka tapauksessa se missä Muumit etsivät lääkettä Jenni-tädille ja päätyvät johonkin pikkukylään jota terrorisoi kaamea Lumimies).
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Affu - Kesäkuu 26, 2009, 14:31:36
kukaan ei varmaan tätä tiedä, muta siis muumeissa pitäisi mielestäni näyttää kun nipsu tekee mörön...
Tai niitä ensimmäisiä -sarjakuva- jaksoja, tehtäisin telkkuun!
 "Anteeksi, hyvä herra. Mutta olen juuri löytänyt hyvin ison ja vaarallisen pommin"
"Ahaa, ei se ole pommi, vaan se on muumipeikko!"
 -samun ja nipsun keskustelua randomina selatusta muumisarjakuvasta.

Mutta juu. Olimme mammalla, pikkuveljen miniläppäri mukana. Katsoimme jakson kuusi(siis 006,)  ja seiska. elikkä pikkuruiset vieraa ja matkalaukku - kuten jotkut jo arvasivatkin Ja me lähdimme kylki kyljessä pelosta väristen takaisin keittiöön katsottuame ne jaksot. Vaikka läppäri oli pien, ja kikatimme sokerin vaikutuksen alaisena, silti pelkäsimme aivan älyttömästi. Muumit kunniaan! ;)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Elokuu 19, 2009, 18:55:19
Mielestäni Muumit kuuluvat ehdottomasti lastenohjelmien aatelistoon! Jaksot ovat hauskoja ja tarinat opettavaisia (kuten aika monessa lastenohjelmassa). En kuitenkaan tiedä, mikä näissä Muumeissa niin kiehtoo ja vetää, mutta jonkinlainen Muumi-fani tulen varmaan olemaan koko loppu ikäni.

Olen lukenut myös yhden Muumi-kirjan, Taikatalven. Se oli huomattavasti surumielisempi, mutta silti niin sydäntä sykähdyttävä. Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvan taas haluan katsoa aina, kun se esitetään televisiosta, vaikka ko. filmin pätkä löytyy myös DVD:nä. Kuten varmaan melkein kaikki muutkin jaksot... :)

//Tässä tuli myös mieleeni, että Muumeissa (puhuttaessa nyt Muumilaakson tarinoista tv-sarjana) saatetaan käydä läpi myös vakavaakin asiaa, vaikka sitä en lapsena huomannutkaan. Jaksossa, jossa Nipsu rakastuu Houskaan, muut luulevat uimataidottoman Nipsun tekevän itsemurhan menemällä veteen (ainakin minun tulkintani tilanteesta).
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Blackie - Toukokuu 04, 2010, 16:47:11
Minä olen ollut muumi-fani jo hyvin pienestä pitäen. Ihan pienenä itkin aina, kun muumien jakso loppui, enkä millään suostunut ymmärtämään, että muumit tulevat ensi viikolla taas.

Muumit ovat vanha kunnon laatu lastenohjelma, siis vanhat jaksot. Uusista en pidä vieraitten/uusien ääninäyttelijöiden takia. Enkä myöskään muutenkin ihan kummallisten jaksojen/tapahtumien takia. Ne ovat jotenkin epä-muumimaisia.

Lempparini ovat pysyneet samoina vuosikaudet: Nuuskamuikkunen ja Pikku myy.

Olen lukenut varmaankin kaikki muumikirjat.. Ne ovat hyviä. Kannattaa lukea jos ei ole lukenut! Minä olin varmaankin jossain ala-asteen loppupuolella lukiessani ne, niin ettei siitä kannata välittää mitä muut sanovat lainauksestasi, vaikka olisitkin jo vähän varttuneempi!

Olen nähnyt myös Muumipeikko ja pyrstötähti-elokuvan, joka tavallaan on jo klassikko. Sekin on hyvä.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Affu - Toukokuu 05, 2010, 07:33:39
Lainaus käyttäjältä: Ronja
Muumit ovat aivan ihkuja!

Hmm, suosikkihahmoni on varmaan Pikku Myy ja Mörkö. Kaikki jaksot jossa on mörkö, on aivan pakko katsoa. Se on vaan jotenkin niin surullista. Mörkö on niin yksinäinen ja haluaa kavereita ja kaikki pelkää sitä koska se on niin kylmä  :(

Jotkut luulevat, että Mörkö on poika. Tove on kylläkin kertonut, että hänen mielessään Mörkö on surullinen tyttö, jolla ei ole ystäviä. Hän tulee aina kylmemmäksi, kun muut ovat ilkeitä hänelle, tai hän jää ilman ystäviä.  :cry:

ja Mörkö  on rakastunut muumipeikkoon. Se lukee kirjoissa. :3
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Mansikka - Toukokuu 05, 2010, 09:09:34
 Tietysti Mörkö on tyttö. Sain tietää sen kolme vuotta sitten kun olin pikkusiskojeni kanssa muumimaailmassa. Siellä Noita kertoi, että tuolla on Mörön luola. Ja kysyi tiedetäänkö me, että Mörkö on tyttö. Kyllä minä vähän siitä hämmästyin. Minäkin muistan myös kuulleeni jostain, että Mörkö olisi rakastunut Muumipeikkoon. Mutta se jäi vaivaamaan päätäni onko mörkö eläinlaji vai onko Mörkö maailman ainoa mörkö. Ja onkohan Mörkö sitten joku ihminen, josta on tullut niin surullinen ja kylmä.

 Minä tykkään Muumeista! =)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Haltiamieli - Toukokuu 05, 2010, 09:26:32
Pienestä pitäen olen tykännyt Muumeista, minulle on kerrottu että vaippaikäisenä juuri ja juuri kävelyn taidon osaavana juoksin aina ympäri taloa huutaen "Muumit tulee! Muumit tulee!" kunnes tajusin tunnarin loputtua että minunhan pitäisi olla katsomassa niitä. Muumeja on tullut siis koko iän katsottua, ja vaikka olen nähnyt kuulema jokaisen jakson en muista niistä kuin ne tunnetuimmat oikeastaan. Senpä vuoksi Muumit-jaksot ovat täynnä yllätyksiä, ja vaikka jakson osaisi ulkoa on sen katsominen aina yhtä ihanaa.

Pienenä pelkäsin kuulema Mörköä, kuten varmaan jokainen on pienenä. Se on kauhea kohta, kun Nipsu katsoo sieltä ovesta ja sitten Mörkö seisoo sen oven takana... Myös se huuto, joka kuulosti pienen lapsen korvaan epäselvältä mölinältä oli pelottava, vaikka nykyäänhän se on minulle selvästi "Minä palaan!" -huuto. Suosikkihahmoni on aina ollut ja tulee aina olemaan Pikku Myy. Ehkäpä Pikku Myystä on lähtenyt se pieni toivo siitä, että olisin lyhyt...

Kirjoja olen muutamia lukenut, on minulla omana yksi kokoelma jossa on neljä eri kirjaa. Suosikkini on Taikatalvi, se on ihana kirja. Myös Taikurinhattu on mukava.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: azze - Heinäkuu 26, 2010, 21:27:22
Jee Muumit on ihan parhaat, niihin ei kyllästy ikinä, ne jaksaa aina vaan naurattaa uudestaan ja uudestaan. Varsinkin Muumipeikko ja Pyrstötähti elokuvassa kun piisamirotta istuu muumien kakun päälle :) ja jossain jaksossa oli hyvä kun muumeja luultiin virtahevoiksi xD
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Haltiamieli - Heinäkuu 26, 2010, 21:31:28
ja jossain jaksossa oli hyvä kun muumeja luultiin virtahevoiksi xD

Viidakkojaksot. <2 Kaverin luona (niiden koko perhe rakastaa niitä jaksoja) on tullut nähty ne kaikki jaksot, kun Muumit istuttavat niistä salaperäisistä siemenistä Muumitalon ympärille viidakon. Se on varmaan paras mahdollinen Muumiseikkailu, ainut jonka muistan suurinpiirtein ulkoa. x) Siksipä sitä jaksaakin katsoa, kun se yllättää kuitenkin aina. Ne lihansyöjäkasvit.. <2
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Töme - Heinäkuu 26, 2010, 22:26:07
Juu, Muumit on parhaita... Pikku - Myyn loistoajatus varsinkin. Hän jossain jaksossa sanoo Nuuskamuikkuselle: "Ruvetaan Seurustelemaan!" hekotan itseni kipeäksi joka kerta... Ja sen jälkeen Muikkunen tippuu sillankaiteelta...hehaa! Ne vaan jaksaa aina naurattaa...

Lainaus
Muumit istuttavat niistä salaperäisistä siemenistä Muumitalon ympärille viidakon. Se on varmaan paras mahdollinen Muumiseikkailu, ainut jonka muistan suurinpiirtein ulkoa. x) Siksipä sitä jaksaakin katsoa, kun se yllättää kuitenkin aina. Ne lihansyöjäkasvit.. <2

Haltiksen sanoin, Viidakkojaksot on parhaita <2 Ja ne lihansyöjäkasvit<2
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: castlevania - Lokakuu 26, 2010, 23:21:41
Kun enimmäkseen topicissa näyttää olevan kyse Tanoshii Moomin Ikka-sarjasta niin eikö tämä kuulu enemmän animen puolelle?
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Flexo - Lokakuu 27, 2010, 11:13:09
Kun enimmäkseen topicissa näyttää olevan kyse Tanoshii Moomin Ikka-sarjasta niin eikö tämä kuulu enemmän animen puolelle?

Muumit on Suomalainen sarja vaikka onkin animoitu Japanissa. Tuolla perusteella Simpsonitkin on Korealainen sarja.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: worldsayshello - Marraskuu 28, 2010, 20:57:30
Jee Muumit on ihan parhaat, niihin ei kyllästy ikinä, ne jaksaa aina vaan naurattaa uudestaan ja uudestaan. Varsinkin Muumipeikko ja Pyrstötähti elokuvassa kun piisamirotta istuu muumien kakun päälle :) ja jossain jaksossa oli hyvä kun muumeja luultiin virtahevoiksi xD

Juu, Muumit on parhaita... Pikku - Myyn loistoajatus varsinkin. Hän jossain jaksossa sanoo Nuuskamuikkuselle: "Ruvetaan Seurustelemaan!" hekotan itseni kipeäksi joka kerta... Ja sen jälkeen Muikkunen tippuu sillankaiteelta...hehaa! Ne vaan jaksaa aina naurattaa...

IHANAA! Rakastan muumeja. Mielestäni ei voi koskaan olla liian vanha katsoakseen muumeja, ne sopii niin pikkulapsille kuin vähän iäkkäämmälle kansalle. Jaksot ovat aina yhtä hauskoja ja jännittäviä. Myös erilaiset muumi kamppeet, kuten sakset, kynät, lakanat, kalenterit yms., kuuluvat elämääni :P

Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: takkuturkki - Helmikuu 27, 2011, 11:11:18
Muumit on kyllä parhaita!!

Joka jaksossa saa repeillä ja silti ihkuttaa kuinka söpöjä ja pörröisiä ne onkaan. Jaksoja katsoessa tulee mieleen se aika kun ei voinut lähteä hoitoon katsomatta muumeja. :)
Nyt katsominen on jäänyt vähemmäksi, mutta aina muumitikkarit ja -limppa maistuu :_)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Isetom - Helmikuu 27, 2011, 15:37:08
mua ahistaa noi kaikki jaksot 8( nomulla onkin taas tää ahistuskuukausi päällä :D
  mutta mörköjaksot (IIIIK ;m; ) ja hattivatit voittaa noi kyllä mennen tullen ;) tervetuloa hattivattien saarelle jne, ovat ne lempparit joita on hauska kattoa :D

Oi, ne Tervetuloa Hattivattien saarelle-jaksot on kyllä ihan huippuja. Se kun Nuuskamuikkunen herää aikaisin aamulla ja näkee hattivattien lähtevän ja juoksee takaisin telttaan herättämään Muumipeikon: "Ehdit vielä, jos nouset nyt."
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: RanMouri - Maaliskuu 05, 2011, 19:27:24
Muumit on parhaita! Olen katsonut niitä ihan pienestä asti. Näkymätön tyttö kyllä pelotti. Äiti moitti, kun kastelin nojatuolin joka kertaxD Mutta se oli vain vahinko. Olin jotain kolme tai neljä... Kyllä niitä on vieläkin kiva katsoo.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Nenyan - Maaliskuu 05, 2011, 19:36:36
Muumit, kestosuosikkini kahdentoista vuoden ajalta<22

Vauvasta asti olen muumeja katsonut ja viisivuotiaana varmaan lukenut ensimmäisen "kunnon" muumikirjan (sellaisen pitkän ;3).

Muumijaksot ovat aina uber hauskoja ja viidakkojaksot ovat niin supereita. Olen katsonut jaksot läpi niin miljoona kertaa, että alkaa vähän kyllästyttää, kun aina tietää, että mitä jaksossa tapahtuu D:

~nya
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Queen - Maaliskuu 08, 2011, 22:15:32
Alkaa hymyilyttämään kun ajatteleekin muumeja!

Aina kun minulta kysytään lempi tv-sarjaani, vastaan poikkeuksetta Muumit. Ei ole tullut vielä parempaa ohjelmaa vastaan. :) Nykyisinkin tulee ihan säännöllisesti muumien seikkailuja katsottua ja samalla palautettua mieliin ihania lapsuuden muistoja. <3 Ja tunnari pitää tietysti aina laulaa mukana!

Elämä ilman muumeja tuntuu mahdottomalta. Mitä minustakin olisi tullut, jos en olisi lapsesta asti niitä katsellut...? Hyh. Voittaa kyllä nykypäivän lastenohjelmat mennen tullen. En ymmärrä miten "uudet" lapset (vai miksi niitä pitäisi sanoa) pärjäävät, kun eivät ole saaneet muumeilta elämänohjeita, joita jokainen lapsi (sekä aikuinen) ilmiselvästi tarvitsee. Vaikka voihan olla, että vanhemmat ovat olleet niin fiksuja, että ovat Muumeja lapsilleen näyttäneet, vaikkei sarja tv:stä enää tulekaan. Vai tuleeko? O_o

Mutta joo... Tulee kavereiden kanssa useinkin fiilisteltyä muumeista jutustellen. Mikäpä sen ihanampaa. <3

PS. Syökää minut jos tahdotte, mutta vihaan Pikku Myytä. Nipsu on paras!
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Meleth - Maaliskuu 09, 2011, 07:39:10
Juu.
Tuli niitä muumeja katsottua lapsena aika paljon ja nytkin tulee katsottua niitä kaverilla, kun hänellä on niitä dvd:llä.
Meille oli nauhoittettu 2 kasetille jaksoja ja olen monesti huomauttanut itselleni etteivät ne oikein järjestyksessä mene muttei se haittaa.
Katsoin yleensä muumeja aina kun olin kipeänä mutta nyt ei pysty kun ei ole videoita. Pitäisi kai hankkia niitä dvd:lle että voisin jatkaa aina kipeänä katsomista. :)
Miulle tuli parempi olo aina kun kipeänä katsoi muumeja. Muumit lohduttaa kipeää.

Lempihahmoni on ehdottomasti Nuuskamuikkunen. Olen tykännyt hänestä pienestä saakka ja minulla on Nuuskamuikkunen pehmoleluna lisäksi minulla oli itse tehty Muumimamma ja syntymäpäivälahjaksi saatu Haisuli ja äitini teki pienenä minulle villapaidan jossa oli Nuuskamuikkunen ja pikkusiskolleni pikku Myy villapaidan. Pikkusiskollani oli Pikku Myy pehmolelu ja myös itse tehty Muumimamma.
Pikkusiskoni oli penkkareissa Pikku Myy.

Lempijaksoni ovat majakka jaksot. Pidän niitä hauskoina ja hieman pelottavina varsinkin kun se aavelaiva tulee ja törmää muumien veneeseen ja tulevat sinne majakalle kummittelemaan. Se musiikki tekee siitä pelottavan.  
Nauran melkein aina kun näen sen kohdan missä muumit katsovat kartalta missä se majakka on ja pikku Myy sanoo" Ettei vain olisi kärpäsen kakkaa".

Pelkäsin pienenä Mörköä ja kaikkein pelottavin kohta missä mörkö oli on se missä Muumipeikko näkee unta et Mörkö jahtaa sitä ja sit Mörkö saa Muumipeikon kiinni.. Menin sohvan taakse piiloon mutta jossain vaiheessa en enään pelännyt mörköä.

Olen ollut hieman katkera vanhemmilleni siitä etteivät he vieneet meitä ( minua ja pikkusiskoani) muumimaahan. Olen miettinyt että uskaltaisikohan sinne mennä vähän vanhempana..
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Mirandel - Huhtikuu 19, 2011, 02:27:37
Minulla on juuri paraikaa menossa kunnon Muumi-maratoni. En tiedä, mistä sain päähäni katsoa juuri Muumeja, ehkä tuli jokin ikävä, nostalginen fiilis. Muumit ovat kyllä kieltämättä hyvin suuri osa lapsuuttani. Minulle ja koko perheelleni hyvin rakas sarja. En ole koskaan lukenut kirjoja, mutta nyt olen tullut toisiin aatoksiin. Pakko ne on kyllä lukea.

Tällä hetkellä olen jaksossa 069 - Tyrmääjäsieni. Ehdottomiin lemppareihini kuuluvat kaikki eläinjaksot, eritoten Feeniks - jakso, joka ihan totta sai minut kyyneliin. Se kohtaus, kun feeniks syntyy uudelleen on vain jotenkin niin mielettömän kaunis ja koskettava. Se musiikki oli jotain niin upeata kuunneltavaa, että nousee vieläkin karvat pystyyn. Voi että. Feeniksiä edeltävässä lintujaksossa itkin myös siinä kohtaa, kun poikaset ja emo lensivät vapaiksi. Olen ehkä hieman herkällä tuulella tänään.

Lempihahmoni ovat ehdottomasti pikku Myy ja Nuuskamuikkunen. Molempien ääninäyttelijät ovat täydelliset. Ja hahmoina heissä on jotain, mistä pidän. Myy on todella hauska ja hänen jekkunsa naurattavat lähes aina, vaikka pari kertaa on saattanut mennä ylikin. Nuuskamuikkusessa puolestaan viehättää se rauhallisuus, viisaus ja erakkoluonteisuus. Eli aikalailla täydellinen vastakohta Myylle. Silti hän mielellään leikkii Muumipeikon ja lasten kanssa. Välillä minunkin tekisi mieli vain pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä vaeltelemaan. Eleillä ilman sähköä ja hankkia kaiken tarpeellisen kokonaan itse luonnosta.

Pakko mainita eräs kohtaus, jolle en voi olla repeämättä, kun Myy ehdottaa Nuuskamuikkuselle seurustelua ja Nuuskamuikkunen säikähtää niin, että putoaa jokeen. Ja selväksi tuli, että Nuuskamuikkunen mieluummin hukuttaisi itsensä kuin alkaisi Myyn heilaksi. X'DDD Mitäköhän siitäkin yhteiselämästä olisi tullut?

Anyway, Muumit ovat ehdottomasti paras ja tärkein sarja lapsuudessa! Ja nytkin niitä mielellään katselee. Täytyyhän sitä lapsenmielisyyttä vähän välillä ollakin. :)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: tirsu - Huhtikuu 19, 2011, 10:00:03
Muumit ovat aivan parhaita. Niin kirjoina kuin animaatiosarjana. Tosin en voi sietää sitä Muumien maailma-ohjelmaa, jonka puolalaiset ovat tehneet. Se on vain niin kauheaa. Ja ne uudet äänet - eivät sitten sovi yhtään!
Lempihahmoni on ylivoimaisesti Myy. Ja sitten Nuuskis ja Nipsu.
Lempijaksojani ovat ne, jossa Muumipeikko on herännyt kesken talviuniensa. Lempikirjojani ovat sitten Taikatalvi, Vaarallinen juhannus ja Pyrstötähti.
Hiukan ottaa kyllä välillä päähän, kun kirjoissa ja animaatiosarjassa on muutamia eroavaisuuksia. Esimerkkinä nyt vaikka sitten Myyn isosisko. Animaatiosarjassa sitä kutsutaan Mymmelinä vaikka oikeastihan se on Mymmelin tytär. Mymmelillä viitataan kirjoissa Myyn ja Mymmelin tyttären äitiin.
Jotenkin on hauskaa, että suomenkielisessä dubbauksessa Möröllä on miehen ääni vaikka kirjoissa Mörköön viitataan naispuolisena henkilönä (paremmin tulee esille ruotsinkielisessä). Mutta en valita, sillä Tapio Hämäläinen oli loistava Mörkö.
Pakko mainita eräs kohtaus, jolle en voi olla repeämättä, kun Myy ehdottaa Nuuskamuikkuselle seurustelua ja Nuuskamuikkunen säikähtää niin, että putoaa jokeen. Ja selväksi tuli, että Nuuskamuikkunen mieluummin hukuttaisi itsensä kuin alkaisi Myyn heilaksi. X'DDD Mitäköhän siitäkin yhteiselämästä olisi tullut?


Tuo on yksi lempikohtauksistani. Sille ei tosiaankaan voi olla repeämättä. :D Harmi vain, että Myy ja Nuuskis ovat sisarpuolia (Nuuskiksen äiti on Mymmeli ja isä Juksu, Myyn isästä ei olekaan sitten tietoa) eikä heidän suhteestaan olisi voinut tulla mitään. Ja siinä sitten taas yksi eroavaisuus kirjojen ja animaatiosarjan välillä. Myyn ja Nuuskiksen sukulaisuutta ei mainita animaatiosarjassa ollenkaan.
Lapsena tuli käytyä Muumimaailmassa. Ihan kiva paikka. Hauskoja muistoja jäi.

Muistaako kukaan nähneensä joskus aikoja sitten jouluna Muumi-joulukalenteria (Joulu Muumimaailmassa/Jul i Mumindalen), jota näytettiin kakkoselta? Perustui jollain tapaan Taikatalveen ja siihen jaksoon, jossa joulu tulee. Se oli aivan paras. Meillä on se nauhoitettuna ja on vaan pakko katsoa se joka joulu. Se on niin klassikko. ^ ^
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Musta lilja - Kesäkuu 11, 2013, 19:44:07
Nostetaanpa vanha hyvästä aiheesta oleva topic...

Muumit oli lempiohjelmani pienenä ja voisi sen sanoa olevan edelleenkin. Eihän näistä piirretyistä voi olla pitämättä. Hauskoja mutta jotenkin niin herttaisia. Ihan parhaita lyhyesti sanottuna. Nuuskamuikkunen ja Myy on suosikkihahmojani, kuten monilla muillakin. Myy on rohkea ja omapäinen tyttö toisin kuin Niiskuneiti, jolle tuntuu ulkonäkö olevan tärkeintä. Nuuskamuikkunen on viisas ja erakkoluontoinen. Nipsu on muuten kiva hahmo, mutta turhan paljon rahan perään. Muumien musiikit on myös ihan parhaita. Säveltäjä on onnistunut loistavasti tekemään aina tunnelmaan sopivan musiikin. <3 (Sain niistä sopivaa tunnelmainspiraatiota myös nanoillessa. :D )

Mitään suosikkijaksoa ei ole kehittynyt, mutta vanhemmat on parempia kuin uudemmat. Tosin on vanhemmissakin joitain huteja, kuten Primadonna, joka on hahmona tyhmä ja ärsyttävä ja jaksonakin vähemmän hyvä. Uusissa jaksoissa ärsyttää sekin, että osissa vääristellään asioita ja tapahtumia. Eihän ne vanhatkaan kirjojen mukaisia ole (sukulaisuussuhteet esim pielessä, kuten aiemmin on mainittukin) mutta ne uudet jaksot ei pidä yhtä edes vanhojen jaksojen kanssa.

Voittaa kyllä nykypäivän lastenohjelmat mennen tullen. En ymmärrä miten "uudet" lapset (vai miksi niitä pitäisi sanoa) pärjäävät, kun eivät ole saaneet muumeilta elämänohjeita, joita jokainen lapsi (sekä aikuinen) ilmiselvästi tarvitsee. Vaikka voihan olla, että vanhemmat ovat olleet niin fiksuja, että ovat Muumeja lapsilleen näyttäneet, vaikkei sarja tv:stä enää tulekaan. Vai tuleeko? O_o

Siinä olen samaa mieltä, että muumit voittaa nykypäivän lastenohjelmat mennen tullen ja palatessa. Mutta elämänohjeista voi kyllä olla montaa mieltä. :D Heillä kun tuntuu olevan oikeuskäsitykset välillä vähän hassuja. Tiuhti ja Viuhti varastaa möröltä kuningasrubiinin, mutta heitä suojellaan sillä onhan mörkö iso, ruma ja pelottava. (Minäkin pelkäsin mörköä pienenä btw. Jonkun piti aina istua vieressäni niissä kohdissa joissa näkyi mörkö tai muuten menin sohvan taakse piiloon.) Ja kun he löytävät veneen se on heidän vaikka oikea omistaja sattuisi paikalle. Lapsena ei noita huomannut, mutta nykyisin saa naureskella niillekin. Myönnettäköön kuitenkin, että on heillä ihan mukaviakin ajatuksia ja elämänohjeita. :>

Olen muuten tehnyt mielenkiintoisen huomion, että osa eläimistä puhuu ja osa ei. Esimerkiksi eläintarhan käärme, tiikerit ja sarvikuono puhuu samoin muurahaisleijona ja Primanonnan hevonen. Simpanssit, linnut (mukaan lukien feeniks), siilit, oravat ja jossain aikakonejaksossa olevat kamelit eivät ainakaan puhu. Eivätkä sillä kartanolla olevat lehmät, kanat sun muut. Joo, ei vaikuta mihinkään, mutta paninpahan merkille.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Tanzu - Kesäkuu 11, 2013, 20:25:29
Oi! Muumit olivat lemppareita pienenä ja vieläkin tulee aina välillä katsottua. Ne ovat niin hyviä. Mitään erityistä lempihahmoa ei ole, mutta tykkään ainakin Muumiperheestä ja Pikku Myystä. Vanhat jaksot ovat minustakin parempia kuin uudet.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Kynttiläkäärme - Kesäkuu 11, 2013, 21:39:12
Täältä löytyy myös yksi muumifani henkeen ja vereen. Aluksi tykkäsin ihan hullusti Muumilaakson Tarinoita sarjasta, mutta muöhemmin muumikirjat ja varsinkin Toven ja Larssin sarjakuvat on noussut suosikeikseni. Ihmettelen kyllä että harva edes näitä sarjakuvia tietää, ne kun on ulkomailla hyvinkin tunnettuja. Lähes jokainen Muumilaakson Tarinoita -sarjan jakso pohjautuu näihin sarjakuviin ja kirjoihin, myös ne huonommat ja uudemmat muumit. Suosikkijaksoni ovat Taiteilijoita muumilaaksossa sekä Naamiaiset. Molemmissa on on mukavasti paljon vierailevia hassuja hahmoja. Sarjassa suosikkihahmoni on Alisa, joka on Noidan lisäksi varmaan ainoa tärkeä hahmo, jota ei missään muumikirjassa tai sarjakuvassa esiinny. Pidän siitä kun tämä sarjan eka kausi sisältää selkeän kaaren ja hahmojen kasvukertomuksen. Taustamusiikit ovat myös uskomattomia ja viimeisessä Kohti Etelää jakson lopussa herkistyn kylä usein, kun Nuuskamuikkunen antaa huuliharppunsa Muumipeikolle. 
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Gil - Kesäkuu 11, 2013, 22:17:49
Minäkin voin sanoa pitäväni muumeista luin itse ne kirjat vasta nyt ei lapsena mutta kyllä ne meni vieläkin hyvänä lukemisena. Minun lempi jaksoni muumeissa on Muumipapan muistelma jaksot olen itse asiassa pitänyt niistä pitkään. Lempi hahmojani ovat Myy, Nuuskamuikkunen ja Aliisa.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Luna Helmiina - Tammikuu 18, 2014, 17:56:25
Muumit! Ah - aivan ihana sarja! ^^ Ne muumit on niin suloisia ja Nipsu on niin ihku! :D Mulla on monta muumii nauhalla ja niitä on kiva kattoo isoveljen kanssa yöllä, kun ei jaksa mennä nukkumaan.
Muumit on ollut aina mun suosikkeja, myös muumi kirjat on ihania ja ne sarjakuvat. Niissä on hauskoja juttuja ja ne osaa relata. lol. Niin, ja "Muumeilta elämää oppia voi". Noinhan se asia on.


Ai että, muumeja on täälläkin katsottu tuhansia ja tuhansia kertioja. Muumit on vaan niin ihana ohjelma. <3

Oma suosikkijaksoni on ehdottomasti Poliisimestarin veljenpoika, olen samanlainen yli-innostuva sählääjä kuin Launo, en tosin kiikuta viattomia muumilaaksolaisia tai muitakaan tyrmään. ;D
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Pipe - Kesäkuu 29, 2015, 22:33:56
Muumit! Ah - aivan ihana sarja! ^^ Ne muumit on niin suloisia ja Nipsu on niin ihku! :D Mulla on monta muumii nauhalla ja niitä on kiva kattoo isoveljen kanssa yöllä, kun ei jaksa mennä nukkumaan.
Muumit on ollut aina mun suosikkeja, myös muumi kirjat on ihania ja ne sarjakuvat. Niissä on hauskoja juttuja ja ne osaa relata. lol. Niin, ja "Muumeilta elämää oppia voi". Noinhan se asia on.


Ai että, muumeja on täälläkin katsottu tuhansia ja tuhansia kertioja. Muumit on vaan niin ihana ohjelma. <3

Oma suosikkijaksoni on ehdottomasti Poliisimestarin veljenpoika, olen samanlainen yli-innostuva sählääjä kuin Launo, en tosin kiikuta viattomia muumilaaksolaisia tai muitakaan tyrmään. ;D


Öh köh.... muumifriikki ilmoittautuu!!

Meikäläinen osaa lähes joka muumijakson repliikilteen ulkoa... :) Mulle muumit on ollut sellanen lastenohjelma et yhteenaikaa mulla ei ollu muuta kuin muumit ja mä oon rehellisesti sanoneena katsonut muumeja 12 vuotiaaks asti lähes päivittäin! Ja hei hei uusimmat mukit omistan kaikki ;D. Muumit on mulle elämäntapa, oon joskus harkinnut ja harkitsen välillä yhä edelleen siitä Pikku Myy tatuoinnista, koska mä olen Myy. Oikeesti oon rakentanu identiettiäni Pikku Myyn avustuksella. :) Ilman Myytä voisin olla AIKAS erilainen. :) Nuuskamuikkuselta taas oppinut luontorakkautta. Mut Myy oon minä :).

Itse ei kyl oo pahemmin tullu luettua Muumeja, ei oo jotenki ollu mun juttu mut nää japsimuumit niiden parissa mä oon kasvanu ja "Ilman muumimusiikkia EI VOI ELÄÄ!" Yksi ehdottomasti lempikappaleisiini kuuluva biisi kuullaan muumeissa. Ja sen variaatio versio myös molemmat luen kauneimmaksi kappaleeksi minkä olen eläessäni kuullut ja voi olla et myös toiselle sijalle sijoittuva kuullaan myös muumeissa (se on nimeltään Muumin tani fuyu) ensimmäistä ei ole julkaistu ja se kuullaan kokonaisuudessaan ihana lahja jaksossa, kun Tiuhti ja Viuhti kertoo sipulista muumeille ja tämän variaatio on "vielä ehdit jos nouset nyt" kappale. :)
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Gil - Heinäkuu 19, 2015, 22:44:54
Edellisessä viestissä en muistanut sanoa, että en itse pitänyt niistä uusista jaksoista eli ton Kohti Etelää jakson jälkeisistä. Syynä on lähinnä se että ne tuntuu jotenkin oudoilta ja piirto tyyli muuttui oudoksi tossa välissä. Luin itsekkin noita sarjakuva kokoelmia muutama kesä sitten ja pidin niistä pitäis vaan kattoa luinko kaikkia ja jos en niin vois lukea.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Gil - Tammikuu 18, 2017, 01:47:42
Anteeksi tupla postaus.

Mitä ihmiset ovat täällä olleet mieltä MTV3:n ilmoituksesta että Muumilaakson tarinoiden remasteroinnin (kuva käsitellään hd tasoiseksi) yhteydessä dubbaavat sarjan uudestaan?

Itse olen sillä kannalla, että kuvan laadun parantaminen HD laatuiseksi on ihan hyvä ajatus, mutta dubbauksen uusiminen tuntuu vähän harmittavalta, koska ainoa syy on ollut se että sanastoa päivitetään. Ymmärrän että kieli muuttuu kokoajan, mutten usko että kieli on muuttunut niin oleellisesti, että dubbausta tarvitsisi vielä rueta muuttamaan muuten kuin äänenlaatua parantamalla.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Tammikuu 18, 2017, 05:19:05
Mitä ihmiset ovat täällä olleet mieltä MTV3:n ilmoituksesta että Muumilaakson tarinoiden remasteroinnin (kuva käsitellään hd tasoiseksi) yhteydessä dubbaavat sarjan uudestaan?

Kun kuulin tästä kuvanlaadun parantamisesta sekä dubbaamisen uusimisesta uusin ääninäyttelijöin ja päivitetyin sanaatoin, olin pudota tuoliltani. Siis että mitä?!? Muumilaakson tarinat osa suomalaista kulttuuria, vieläpä hyvin vahvasti, ja sukupolvien ajan ohjelma on viihdyttänyt lapsia, nuoria ja miksei myös aikuisia sellaisena kuin se on.

Mitä itse olen ajan saatossa katsonut vanhoja Muumi-jaksoja, olen palannut lapsuuteni. Muumit osasivat viihdyttää, olla opettavaisia ja vaikka mitä - ja osaavat olla vieläkin. Ja vaikka alkupään jaksot eivät olekaan mitään hd-kamaa, tarvitseeko sen ollakaan? Kyseiset jaksot kuitenkin huokuvat niiden tekemisen ajan henkeä ja ovat osa juuri sitä, millaisena useat meistäkin Muumit muistaa. Ja myös nuo dubbaamiset... tutut ja turvalliset äänet, joiden kanssa on kasvettu, että pois vain! Ei tykkää.

Eli siis summaten, olisivat jättäneet Muumit rauhaan ja käyttäneet aika- ja raharesurssinsa johonkin muuhun. Näin minun mielestäni. Toki ovat voineet tehdä hyvääkin jälkeä, mutta itse liputan aidon ja alkuperäisen puolesta.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Raparperi - Tammikuu 18, 2017, 10:22:50
Olen jyrkästi uutta dubbausta vastaan, varsinkin kun perustelut ovat noin hatarat. Katsoin juuri jokin aika sitten Muumeja muutaman jakson huvikseni ja oikein nautin niiden kielestä! Niin hyvää suomea ja niin värikkäitä ilmauksia! En usko uuden dubbauksen yltävän läheskään samaan.

Samalla pelkään tätä viime vuosina vallalla ollutta buumia ottaa mahdollisimman tunnettuja nimiä dubbaamaan. Jos yksikin Putouksesta tuttu naama eksyy joukkoon, on tunnelma väkisinkin pilalla. Jos Pikku Myy puhuu Iina Kuustosen äänellä, sitä näkee vain Kuustosen naaman eikä Pikku Myytä. Tätä uutta dubbausta ei kai enää voi estää, joten ottakaa sitten edes sellaiset näyttelijät jotka eivät saa irvistämään. Kuvanlaadun parantaminen voi olla ihan hyväkin juttu, mutta ei minua henkkoht häiritse katsoa vähän rakeisempiakin Muumeja.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Taru - Tammikuu 19, 2017, 08:39:42
Disneynkin leffoja on uudelleen dubattu (esimerkiksi ns. uutta Pientä merenneitoa en kykene kuuntelemaan ja Aladdinistakin on muutettu joitain lauseita) ja onhan se omituista.

Mutta edellisestä viestistä tuli mieleen, että ketkä olisi sitten täydellisiä ääniä muumihahmoille? :) Mä olen hirveän huono tunnistamaan ääniä tai näyttelijöitä muutenkaan... :D
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Tammikuu 21, 2017, 16:37:55
Mutta edellisestä viestistä tuli mieleen, että ketkä olisi sitten täydellisiä ääniä muumihahmoille? :) Mä olen hirveän huono tunnistamaan ääniä tai näyttelijöitä muutenkaan... :D

Miekin olen huono nimeämään, ketkä ovat minkäkin hahmon äänen takana. Itse haluaisin että äänet olisivat melko samankaltaisia kuin vanhat tai että ainakin ne loisivat samanlaisen fiiliksen hahmoista kuin vanhat ääninäyttelijät.

Itse voisin ajatella, että esimerkiksi Jarmo Koski olisi vaihtoehto vaikkapa Muumipapan tai Nuuskamuikkusen hahmon ääneksi. Muita nimiä en tosiaan osaa sanoa, mutta toivottavasti ääninäyttelijävalinnat onnistuvat.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Tanzu - Tammikuu 23, 2017, 16:16:38
Nythän tullaan näkemään ensimmäistä kertaa myös ne 3 Suomessa aikaisemmin sensuroitua jaksoa. Tosiaan tuo uudelleen dubbaus on vähän tyhmää, mutta kai niihin tottuu.


Muoks //

Uudet äänet:

Nuuskamuikkunen - Ilkka Villi

Niiskuneiti - Heljä Heikkinen

Niisku - Jon-Jon Geitel

Pikku Myy - Karolina Blom

Muumipeikko - Aksu Palmén

Muumimamma - Katja Aakkula

Muumipappa - Juha Varis

Muumilaakson poliisi - Jarmo Koski

Hemuli - Markku Huhtamo

Mörkö, Taikuri, Postinkantaja ja muita sivuhahmoja - Markus Bäckman

Ninni, Tuu-Tikki, Tiuhti, Aliisa - Ella Pyhältö

Kertoja - Carla Rindell
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Huhtikuu 29, 2017, 10:22:24
Tosiaan tuo uudelleen dubbaus on vähän tyhmää, mutta kai niihin tottuu.

Jotain pätkiä olen netistä nyt katsonut näistä uudistetuista jaksoista netistä ja tänään näin about puolet yhdestä jaksosta televisiosta. Ensimmäinen reaktioni oli, että en tykkää. Kai sitä on niin orientoitunut niihin vanhoihin ääniin, että nämä uudet äänet eivät vain tunnu osuvan hahmoihin. Etenkin  Pikku Myyn ääni sai minussa "ei Myyn ääni vaan voi olla tällainen" -efektin. Lisäksi vanhemmat äänet ovat mielestäni onnistuneet paremmin eläytymään rooliin kuin nämä uudet.

Mitäpä muut, minkälaisia mietteitä?
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Kynttiläkäärme - Syyskuu 07, 2018, 17:44:47
Olen pätkiä katsonut muumeista uudelleen dubattuna ja kyllä vanhalla muumifanilla veri kiehuu kun ei ole enään vaapukkahillo vaan vadelmahillo. Syy äänten muutokseenhan oli Muumilaakson tarinoita sarjan myyminen yleltä maikkarile. Yle on teettänyt vanhan muumidubbinsa itse ja laittoi sellaisen hintalapun, ettei sitä varmasti voi ostaa. Näin Oy Muumicharecters päätti kilpailuttaa uuden dubin ja sellainen tehtiin. Siksi ihmettelen, mikä sai sen kovan hingun, että muumit piti viedä yleltä pois. restauroiminen mielestäni ei ollut välttämätöntä sarjalle, joten en itse allekirjoita sitä. Onneksi ostin aikoinaan sen 100€ maksavan muumi dvd boxin, jossa on kaikki vanhat jaksot ja Muumipeikko ja Pyrstötähti näillä ylen teettämällä dubbausporukalla. Niin Pyrstötähteähän ei voitu dubauttaa uudelleen, onneksi. Se kun on elokuva, eikä mitenkään kanavan omistuksessa kuin sarjat tahtoo olla.
Mitä olen uutta dubbia yrittänyt kuunnella se on minun muumifanaattisuuslasieni läpi äärimmäisen hengetön, kankea ja ihan turhaan liian selkeästi kerrottu. Varsinkin Pikku Myy ja Nuuskamuikkunen kalskahtaa korvaani eniten, sillä heidän äänensä ovat ikonisia.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: tirsu - Syyskuu 07, 2018, 21:15:45
Mitä on tullut sivukorvalla kuunneltua, koska veljenlapset kattoo uuseilla dubeilla - tietty -  muumei, ni voi luoja mun korvia. Mitä kamalaa paskaa se on. Pikku Myy kuulostaa siltä kuin se ois koko elämänsä ajan polttanu tupakkaa ja juonu alkoholii. :x

Pakko ettii jostain vhs:t, joille on nauhoitettuna muumit oikeilla ja kunnon äänillä. Ja sitten näyttää sitä veljenlapsille. Kamalaa kun monet lapset tulee kasvaa noiden pilattujen muumien kanssa.

Uusi dubbaus oli/on vääryys muumeja kohtaan.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Syyskuu 08, 2018, 10:32:12
Kamalaa kun monet lapset tulee kasvaa noiden pilattujen muumien kanssa.

Uusi dubbaus oli/on vääryys muumeja kohtaan.

Aikaisemminkin jo sanoin, etten niin välitä näistä uusista dubbauksista. Mitä nyt olen Muumeja katsellut näillä uusilla äänillä, niin olen jo vähän alkanut tottumaan näihin uusiin dubbauksiin. Mutta, suuri mutta! Kun eivät ne sovi oikeastaan ollenkaan hahmoille. Itselläni ollut samankaltaiset fiilikset kuin tirsulla: sitten jos joskus saan omia lapsia, niin minun on ihan pakko näyttää ainakin aluksi aitoja ja oikeita Muumeja :D Vaikkei lapselle siinä tilanteessa niin suurta merkitystä ehkä olisikaan, mutta nähtävästi on suurta merkitystä sille sukupolvelle joka on kasvanut alkuperäisdubbauksen kanssa.

Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: tirsu - Syyskuu 21, 2018, 11:28:33
Ootan niin innoissani uutta Muumilaakso (Moominvalley) sarjaa, joka alkaa joskus ens vuonna. Innokkuuteen vaikuttaa enimmäkseen se, että Taron Egerton on Muumipeikon äänenä. Mutta mitä on tullut konseptikuvia tullut nähtyä, niin vaikuttaa todella siistillä ja satumaiselta. Ja hei, onhan se muumit. Se perustuu Toven kirjoihin ja Toven ja Larsin Muumipeikko-sarjiksiin. Sarja tulee olemaan yhdistettyä 2D ja 3D animaatiota.

Egertonin lisäksi ääninä on mm. Kate Winslet (Vilijonkka), Doctor Whosta tuttu Matt Lucas (Ti-ti-uu) ja Warwick Davis (Nipsu). Ninni ja teatterirotta Emmakin tulee olemaan tässä versiossa mukana. Mörköä ei listalla näkynyt, mikä on pien pettymys. Toivon silti että Mörkö tultaisiin näkemään, sillä mitä on Muumilaakso ilman (yksinäisyydestä kärsivää) Mörköä? Jäärouvalle sanon ei kiitos, se karmii mua yhä.


Ja sitten asiasta kolmanteen. Miksi Suomessa on nii vähän erilaisia muumi-aiheisia tuotteita myynnissä? Tuntuu siltä, että Japanissa on paljon enemmän. Ruotsissakin taitaa olla huomattavasti enemmän. Onhan Suomessakin ihan kiva valikoima, että ei sen puoleen.

Myllyssä on tammikuuhun asti Pop Up Muumi-kauppa, jossa oli pakko käydä (ja on käytävä vielä ennen kuin se sulkeutuu). Mukaan lähti paljon Myy-aiheisia tuotteita. Helsingissähän on virallinen Muumi-kauppa, mutta sinne on turhan pitkä matka, joka kävisi meikälle liian kivuliaaksi. Sitten on toki nettikauppa Muumien virallisilla sivuilla. Ja kai Muumimaailmastakin löytyisi - siitä on pitkä aika kun olen siellä viimeksi käynyt, tuskinpa tulen enää käymäänkään.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Tanzu - Syyskuu 25, 2018, 22:29:18
Itse alan jo pikkuhiljaa tottumaan näihin uusiin ääniin, eikä ne pöllömmiltä kuullosta, vaikka toki originaali onkin originaali.


Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D

Mut sehän on nimeomaan sarjakuvissa Mimmi-täti. Jostain syystä Ylen dubbauksessa Jenni-täti
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: samettiina - Syyskuu 26, 2018, 00:17:38
Ja olin saada jo pienen p*skahalvauksen pelkästään siitä, kun Jenni-täti oli muutettu Mimmi-tädiksi :D

Mut sehän on nimeomaan sarjakuvissa Mimmi-täti. Jostain syystä Ylen dubbauksessa Jenni-täti

Tiedän kyllä, mutta kun olen niin tottunut tuohon Jenni-tätiin kun asian on niin lapsesta asti tottunut kuulumaan, että siinä suhteessa eri nimeen oli vaikea orientoitua.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Sverre - Lokakuu 17, 2018, 08:20:15
Mua on jostain syystä alkanut muumit ärsyttämään aika pahasti. Onhan ne ihania, mutta kun tuntuu, että niitä ei pääse nykyään mihinkään karkuun. Kaikkeen mahdolliseen laitetaan muumien kuvia ja myydään sitten kalliilla. Hienona esimerkkinä nyt vaikka nämä muumi mukit. Tavallisia kuppeja, joista on kauhee tappelut sitten netti kirppiksillä :D ja joo eihän näitä muumi juttuja oo kenenkään pakko ostaa, mutta onhan se nyt älytöntä, kun tyyliin vaikka vessapaperia myydään puolet kalliimmalla jos siinä vaan on muumin kuva.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Luna Helmiina - Marraskuu 28, 2018, 03:42:03
Ah, joudun ilmoittamaan suru-uutisen Wanhojen Muumien ystäville: Mestari Akira Miyazaki, eli Muumien käsikirjoittaja, on poistunut pitkän elämän eläneenä keskuudestamme.
Otsikko: Vs: Muumit
Kirjoitti: Raparperi - Joulukuu 31, 2018, 00:47:33
Vastustan myös joka solullani uusia dubbauksia. En pelkästään siksi, että äänet ovat vaihtuneet, vaan myös koska "uusi käännös" on huono. Kieltä on uudistettu, mutta samalla myös sensuroitu ja paljon värikkäitä ilmauksia ("Leipäluukku kiinni ja häivy!") on hävinnyt. Onneksi Aku Ankan toimituksessa vaalitaan vielä hyvää ja värikästä kieltä niin uudet sukupolvet eivät ole aivan tuhoon tuomittuja. Suosittelen katsomaan Youtubesta vertailuja uusista ja vanhoista äänistä, niistä huomaa kyllä kumpaa mieluummin näyttää lapsilleen.

Sen sijaan tuo uusi sarja sai minut innostumaan. Siinäkin tulee olemaan uudet äänet, joka arveluttaa, mutta ehkä sen käsikirjoitus olisi tehty paremmin kuin tuo uuden dubbauksen käännös. Ulkoasu oli hieno, vaikken vanhojen kunnon muumien rinnalle uutta ja modernia versiota kaivannutkaan. Toivottavasti uusi sarja saa hyvän vastaanoton ulkomaillakin ja muumit saisivat uutta nostetta!