Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Kisat, kujeet ja kivuliaat toimenpiteet => Aiheen aloitti: Mirzam - Toukokuu 27, 2004, 19:21:55

Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Toukokuu 27, 2004, 19:21:55
Kävimme tässä erään vuotislaisen kanssa keskustelua erilaisista HP -aiheisista kotisivuista. Ja pääasiallisin ongelma oli sellainen, että millaisia pottersivuja ei ole vielä olemassa mutta olisi kiva jos olisi?

Maailmasta löytyy jo mm
- virtuaalivelhokouluja
- velholehtiä
- peruspottersivuja (joilla käsitellään esim elokuvia, uutisia jne)
- teoriasivuja
- fanfic -sivuja
- fanart -sivuja

Nyt annankin teille pähkinän purtavaksi:
Millaisia pottersivuja et ole vielä nähnyt (tai olet nähnyt muttet suomeksi)?
Millaisia pottersivuja suvaitsisit nähdä?

Ammenna kirjojen ulottuvuuksista, kaikenlaiset ehdotukset virtuaalisista kaupoista kuppiloihin hyväksytään. Perustele ehdottomasti vastauksesi, kerro meille sanoin, mitä ajat takaa. Kerro myös saako tätä sinun ideaasi lähteä toteuttamaan (täällä on varmasti innokkaita pottersivuilijoita).

Pääasia on, että kyseistä ideaa ei ole PALJOAKAAN vielä käytetty.

Anna palaa, areena on sinun.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Lacerta - Toukokuu 27, 2004, 19:39:38
Hmm. Mielessäni on jonkin aikaa jo pyörinyt sellainen HP-proppaussivu. Tai siis, tuontyylisille sivuille on jokin erityinen nimikin, en muista enää... Joka tapauksessa idea olisi sellainen, että se sivu toimisi Vuotisgallerian periaatteella. Jokainen halukas voisi lähettää itsestään kuvan jonakin HP-hahmona. Sitten sivuille vaan jonkinsortin arviointi/kommentointimahdollisuus. Jos innostusta tai ideoita riittäisi enemmänkin jollakulla, voisi joka kuukausi palkita parhaiten HP-hahmoksi pukeutuneen henkilön vaikka jollain pikkuisella VuotisOscarivoittonappuloiden tapaisilla nappuloilla :P

En minä tiedä sitten, onko tuo niinkään HP-sivu, mutta idea muiden joukossa eikä käsittääkseni suomenkielistä HP-proppisivua ole?

Muok. Mutta iiik! En ole perehtynyt larppisivuihin... onko larppisivuilla tämäntyylinen juttu?

Muok II. Aivan, juuri tuota Cosplayta tarkoitan. Kiitos Mirz.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Toukokuu 27, 2004, 19:42:58
Taidat tarkoittaa COSPLAYTA (http://www.cosplay.com/).

Tosiaan, jos jokainen kuva ei koske Tylypahkan koulupukua.. :P

Hyvä, rohkeasti mukaan vaan kaikki. Mikään ei estä teitä linkittämästä MUITA sivuja, joiden avulla selitätte omaa ideaanne.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Claud Kishi - Toukokuu 29, 2004, 09:49:39
Minusta olisi kivaa, jos tulisi suomeksi samanlainen sivu kuin HP-Lexicon (uskollinen huispauksen tietolähteeni...) Eli sellainen, josta löytyisi suurin piirtein kaikki mahdollinen, mitä Pottereista vain haluat tietää.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Toukokuu 29, 2004, 14:04:29
Yritetäänpä pureksia näitä pähkinöitä vähän suuremmalla raivolla.

Virtuaalitylypahkojen (joita on mielestäni aivan riittämiin) sijasta voisi esimerkiksi tehdä:

Hunajaherttuan ("virtuaalisen" toki), joka voisi tarjota kotitekoisten karkkien ohjeita, tai jos tekijän taidot riittävät niin vaikka "hupenevan karkkipussin" laitettavaksi kotisivuille tai työpöydälle tms.

Samalla periaatteella voisi toteuttaa vaikka Viistokujalla sijaitsevan kaapumyymälän, Vahvahqon jäätelöbaarin tms.

Jäätelöbaarissa voisi esimerkiksi tarjota reseptejä kotitekoisen jäätelön saloihin, tai hekumoida jäätelöannoksilla ja antaa ohjeistusta niiden tekoon, siinä sivussa voisi aivan hyvin kertoa triviatietoa noitarovioista.

Pienellä mielikuvituksella mikä tahansa kirjoissa esitelty kauppa/puoti taipuu kotisivuprojektiksi aivan varmasti. Ja pienellä brainstormauksella täällä, ideat saadaan vielä varmemmin kukkeiksi.

Tai sittenhän voisi heittäytyä aivan hulvattomaksi, ja toteuttaa kavereiden kanssa suomalaisen velhomaailman pottermaailman periaatteilla. Kehittäisi suomalaisen koulun, aivan omalla tupajärjestelmällä, lajittelujärjestelmällä jne. Sen lisäksi tietysti voisi olla suomalaisia puoteja tai jopa kokonainen velhojen oma paikka vaikka Helsinkiin asetettuna tms. Mitäs sitä aina jo valmiiksi tehtyjä tehdään.
Otsikko: ...
Kirjoitti: Salandra Taikasielu - Kesäkuu 01, 2004, 22:30:01
Entäs virtuaalitarvehuone? Siis sellainen, jossa kirjoitetaan jokin paikka jonne haluaisi päästä. (Jos ei muista jotain osoitetta)  Esim. jos haluat päästä Eepposeen, niin kirjoitat Eepponen ja pääset osastolle, jossa on linkki sinne. Ok, en parempaa keksinyt. On aika tylsä ja en oikein tiedä kuinka sen toteuttaisi... No, ehdotus kumminkin :p.

Tuli vain mieleen, että kun on testimaa, niin onko vielä TestiTylypahka? Siis sellainen, että siellä olisi vain ja ainoastaan HP-testejä?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 06, 2004, 19:13:11
Jospa minä taas ehdottelen, niin ehkä joku saa nerokkaita ideoita ja jakaa ne meidän kanssamme myös:

Tiedättehän että meille jästeille tosi-tv on hieno homma tällä hetkellä? No, siitä intoontuneena ehdottaisin, että joku ficceihin perehtynyt kehittää ficcinsä aivan uudelle tasolle! Nimittäin voisi tehdä Harry Potter Survivor -sivut, joilla tiettynä aikana tapahtuisi muutoksia (kuviteltujen tehtävien esittely, kuvitellut tippumiset, kuvitellut tippuneiden haastattelut, äänestykset), ja kaikki tämä siis ilman sitä oikeaa tv-ohjelmaa, vain nettisivuna, jonka kautta seurataan tilannetta. Ymmärsittekö?

Selviytyjien lisäksi tähän tapaan voisi toimia esimerkiksi Big Brother. Kyse on siis monitasoisen ficin kirjoittamisesta, eipä juuri muusta. Liittoudut jonkun piirtotaitoisen kaverin kanssa, ja hän sitten tekee sinulle ne muutamat paikka-, tapahtuma- ja henkilökuvat, joita tarvitaan sivun oikeanlaisuuden saavuttamiseksi. Tietystikin ripattaisiin sitä oikeaa sarjaa sivun suhteen. Selviytyjistä saisi makean.

Jokokohan muidenkin mietintämyssyissä olisi kuhinaa?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: kvaak - Kesäkuu 06, 2004, 19:32:40
Mulle tuli mieleen että onko olemassa mitään Harry Potter tietovisa sivua. Eli sellainen missä on jotain kysymyksiä liittyen kirjoihin ja elokuviin. Tiedän että on niitä "Mihin tupaan kuulut" juttuja mutta tollasta en oo nähnyt kuin englannin kielisenä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Americana X - Kesäkuu 07, 2004, 14:45:09
Joku voisi tehdä Viistokujan. Sellaisen, jossa on Irveta, kauppoja, baareja, Vuotava Noidankattila (myös hotelli sinne) jne. jne.

Ja Tylyahokin olisi kiva. Siellä voisi asuakkin.

Kauppoja ei tarvitsisi tietenkään itse toteuttaa. Voisi pyytää kavereitansa tekemään ja sitten tietenkin sinne voisi joku aivan tuntematon netistä tulla ja tehdä jonkun kaupan jota hoitaisi.

Jos tällainen on jo, voisiko joku kertoa linkkejä?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Peetuli - Kesäkuu 07, 2004, 14:52:40
Joku voisi tehdä sivut, jossa pääsisi hoitamaan jotakin taikaeläintä? Olen nähnyt erilaisia nettitalleja ym, mutta en ole nähnyt tällaista paikkaa. Ja voisiko joku sitten kirjoittaa näille sivuille jo toteutetut ideat ja niiden web-sivut?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Americana X - Kesäkuu 07, 2004, 14:58:09
Peetuli, olen joskus nähnyt jonkun taikaeläinhoitolan, mutta en nyt muista sen osoitetta. Siellä oli eläimiä Harry Potterista. Aika surkea, tämä kyseinen hoitola...
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Tuhina - Kesäkuu 07, 2004, 15:10:56
Hmm. Ei mitään tietoa onko tällaisia, mutta kehitän Mirzin ideaa vielä vähän eteenpäin tai oikeastaan eri suuntaan. Jonkun HP-hahmon päivittäinen nettiblogi voisi olla mielenkiintoinen. Tai Tylypahkan, toteutetus voisi olla monilla eri tavoilla, tässä pari ideaa:

-Kirjojen mukaan etenevä blogi jonkun HP-hahmon näkökulmasta. Esim. Liekehtivän pikarin tapahtumien aikaan Hermione kirjoittaa kurpitsajuhla-päivänä odotuksistaan iltaa varten jne, blogi olisi sekoitus kirjoja ja omaa mielikuvitusta. Siis sillä tavalla, että jokaisen kirjan käsittelemiseen todellakin menisi koko vuosi.

-Tylypahkan ryhmäblogi, johon muutama vakikirjoittaja kirjoittaisi mietteitään HP-hahmoina, hauskasti, surullisesti, miten vaan, mutta sillä tavalla että henkilöitten luonteet näkyisivät enemmäin kuin juonet. Saattaisi olla mielenkiintoinen, mutta vaatisi osaavat tekijät...
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 07, 2004, 18:04:49
Ja jos joku ei tiedä mikä on blogi, niin kyseessä on jonkun tason nettipäiväkirja.

http://www.urbandictionary.com/define.php?term=blog
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: pikkuruinen homssu - Kesäkuu 10, 2004, 22:12:45
Erityisen paljon  Pidin tuhinan ideasta ja voisin toteuttaa tälläisenkin jos aikaa liikenisi ^^, Omassa päässäni on tullut idea, Harry Potter sarjakuva sivuista joita kukaan ei varmaankaan ole tehnyt, siis kynä käteen ja piirtämään!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 11, 2004, 10:13:28
Jasso, aika taas idean ilmaisemiselle:

Weasleys' Wizard Wheezes (En nyt voi muistaa mitä se on suomeksi..)

Jollain tasolla tästä nimittäin voisi saada vaikka mitä irti netissä kikkailulla.

Ja kun nyt tässä olen ehdotellut erilaisia kauppoja, niin näillä kyseisillä kaupoillahan periaatteessa voisi olla myös chattinsa, nettiropea varten? Ikäänkuin yksi sivuista voisi olla Viistokuja, joka linkittäisi kaikki kaupat jne. kujalla olisi oma chattinsa, ja kauppoihin mennessä olisi omansa. Yksi iso ropetus.. tietysti siinä pitäisi tehdä yhteiset pelisäännöt hahmoista jne.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Taika Tujaus - Kesäkuu 14, 2004, 13:52:33
Minä voisin tuollaista testisivua toteuttaa. Katsotaan, jos nyt viitsin ruveta tekemään testejä niin paljon että saisi sellaisen Testimaata vastaavan paikan..
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Janely - Kesäkuu 14, 2004, 14:33:14
Minä en aina kaan ole törmännyt semmoiseen suomenkieliseen sivustoon jossa myytäisiin potter kamoja, mutta jos joku teistä on niin kertoisitteko minullekin!!!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Peetuli - Kesäkuu 14, 2004, 14:43:17
MIelestäni ainakin Tennispalatsin kaupalla on myös www.sivut ja siellä varmaankin myydään myös Potter-kamaa. Etsi esim. googlella ( www.google.fi ) hakusanalla Tennispalatsi tai Kukunor
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 14, 2004, 14:51:30
Virallisten pottertuotteiden myynti ei ihan meiltä faneilta noin vain luonnistukaan, joten tässä me etsimme nyt fanien suhteen toteutettavissa olevia HP -projekteja.

Toisin sanoen halvalla ja semiosaamisella ratkaistavia juttuja. Olemme kyllästyneet satoihin virtuaalitylypahkoihin, ja haluamme erilaista jännitystä!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: keikku - Kesäkuu 14, 2004, 18:03:41
Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Mielestäni ainakin Tennispalatsin kaupalla on myös www.sivut ja siellä varmaankin myydään myös Potter-kamaa. Etsi esim. googlella ( www.google.fi ) hakusanalla Tennispalatsi tai Kukunor


Osoite Kukunoriin suoraan on www.kukunor.com ja Tennispalatsiin ei itsessään ole osoitetta.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Poikkeustapaus - Kesäkuu 14, 2004, 18:13:50
((Mirz puhuu varmaankin Weasleyn Welhovitseistä?))
Ja virtuaali-Tylypahka-aiheeseen poiketen, jollain tasolla, HTML-taidolla ja aktiivisilla käyttäjillähän voi saada aikaan vaikka mitä. Idea on muhinut kauankin, mutta mistä muuttua HTML-oppaaksi ja käyttäjiksi. Chat-tunteja, oikeita "läksyjä" ynnämuuta.

Ja niin, fanit, jotka osaavat käyttää neulaa, ompelukonetta ja höyläpenkkiä voisivat perustaa Potternettiproppikaupan, (mikä sana!), taikasauvoja, kaulaliinoja, kaapuja, viittoja ynnämuuta. Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 14, 2004, 19:02:20
Lainaus käyttäjältä: "Viimatar"
Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.


Kuten esimerkiksi nimenkäyttöoikeudet. Se tosin on ongelmana näiden muidenkin kanssa, mutta toisaalta näissä muissa ei ole tarkoituksena millään muotoa tienata toisten omaisuudella.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Poikkeustapaus - Kesäkuu 14, 2004, 19:43:51
Siinä olikin ongelma nro.1 piileekin. Ja ettei tämä olisi täysin turha viesti, niin sanoisin, että olisin halukas toteuttamaan tuota Hunajaherttua-ideaa. Antaako idean keksijä luvan?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 14, 2004, 20:33:23
Tietysti, siksi näitä tässä mutustellaan, että ne jotka haluaisivat pottersivuja tehdä, mutta eivät oikein tiedä mitä tekisivät, saisivat osviittaa. Kun tosiaan, niitä virtuaalitylypahkoja chateilla tai ilman on hiukan liikaa.

Ja kun lyöttäydytte isommiksi sakeiksi, toiset voivat tehdä sivuja ja toiset niille sisältöä jne. Työnjako helpottaa hommia huomattavasti.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Claud Kishi - Kesäkuu 17, 2004, 12:03:25
Tuosta nettiblogista...Se on aivan loistava idea, mutta sellaisia on jo olemassa. Tosin ei suomeksi.
Itse olisin halukas alkaa tekemään nettiblogia ryhmässä. Pieneen mieleeni tuli tänään Huispausblog, johon kirjoittelisivat Rohkelikon huispausjoukkueen jäsenet huispauksesta, tunteistaan sun muusta ^^
Jos ideaani ei tyrmätä, niin asiasta kiinnostuneet voisivat ilmoittautua tähän topiciin tai heittää minua yksärillä. Myös jonkun muun tuvan huispausjoukkueen blog olisi myös hyvä, mutta emme tiedä niistä kovin paljoa, Korpinkynnestäkin on mainittu vain Cho ja pari muuta nimeltä.
Ja sitten Potter-sarjakuvasivuista, minä ja raksu serkkuni olemme tosiaan tehneet Potter-sarjakuvia, mangatyylillä, joiden pääosassa seikkailevat kolme sähläävää korpinkynsityttöä ^^ Myös Harry, Ron, Hermione ja muut vanhat tuttumme ovat mukana, tosin vain sivuosassa. Sarjakuvat sisältävät paljon huispausta ja huumoria(etenkin inside-vitsejä), ja vähän romanssejakin...Mutta niitä en halua laittaa nettiin. Ehkä (ja EHKÄ) jotain muita Potter-sarjakuvia. Halusin vain ilmoittaa, että minulla on niiden tekemisestä kokemusta.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: taku - Kesäkuu 17, 2004, 13:38:33
Kiitos loistavasta ideasta! Taidankin syksyllä aloittaa sivut, jotka käsittelevät Harry Potterin maailmaa Suuren seikkailun, Selviytyjien tai Big Brotherin merkeissä. Nyt tarvittaisiin vain ehdotuksia kilpailijoiksi velhomaailmasta, ja joku taitava piirtäjä kuvittajaksi.

Ilmoittautumisia, ja ehdotuksia voi lähettää minulle yksärillä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sanansaattaja - Kesäkuu 22, 2004, 01:44:19
Americana X:n idea Viistokujasta alkoi heti sytyttämään päässäni, siispä aloin suunnittelemaan tätä jo nyt.

Ajattelin toteuttaa tämän samalla tavalla kuin Erican ja Pennyn Tylypahkakin, eli image mappien avulla. Piirrän kuvia Viistokujasta, ja sieltä sitten ovia klikkaamalla pääsisi kauppoihin, ravintoloihin jne... Ja samalla siihen voisi tunkea roolipeliä.

Mukaan otettaisiin aina jokin määrä porukkaa, joka jaettaisiin ryhmiin, kuten asiakkaat jotka pyörisivät viistokujalla ja kävisivät ties missä... ja sitten ne jotka istuisivat tiskin takana. Ja roolipelaaminen tapahtuisi chateissä.

Otetaan esimerkki: henkilö X saapuu vaikkapa Ollivandersin sauvakauppaan ja haluaisi ostaa sauvan. Hän kysyy myyjältä Y asioita sauvoista jne.. sitten alkaa lopulta kehittyä keskustelua ja se johtaa sitten mihinkin. Esimerkiksi X ja Y voivat yhdessä piipahtaa viereisessä kuppilassa tai jotain :D

Pointtina olisi, että henkilöt "seikkailisivat" Viistokujalla tietyn ajan ja roolipelaisivat chateissä.

Sekava viesti tuli. Mutta olisiko halukkaita ryhtyä tällaiseen? :D
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Annatar - Kesäkuu 22, 2004, 10:25:55
Höm höm *pimentoäänellä*

Pakko puuttua, mutta olen tällaisia viistokujia jo muutaman nähnyt. Ei ehkä tuota roolipelimahdollisuutta ainakaan niissä kaikissa ole ollut, mutta samanlainen kuvakarttaidea esim. Animaagissa (http://www.animaagi.cjb.net).

Itse olen nyt vihdoinkin pistämässä nettiin Potter-sivuja, joilla siis ideana nimenomaan teoriat ja yleistieto kirjoista. Lisäksi tungen sinne kaikenlaisia proppiohjeita ja muuta hauskaa.

Sitten tietenkin virtuaalikouluni, joka on nyt vuoden ollut tauolla palaa kuvioihin. Taikaopisto nimellä kulkee, ja tulee kulkemaan. Käytän siellä jotain tylsää php-koodausta niiden kuvakarttojen sijasta.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sanansaattaja - Kesäkuu 22, 2004, 11:50:50
Ahaa. No sitten jos se on tehnty, en teekään sitä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 22, 2004, 11:55:03
Mutta kysymys onkin siitä, onko se idea jo SUOMEKSI HYVIN toteutettu. Pieni tervehenkinen kilpailu on aina virkistävää, etenkin jos tietää että voi jotain tehdä paremmin.

Roolipelihenkinen Viistokuja on tosin oikeastikin ISO projekti, joten siihen lähtemistä kannattaa harkita useamman kuin yhden kerran. Yksittäisiä liikkeitä on yksinään paljon helpompi lähteä toteuttamaan.

Ja pakkohan tätä nyt on jatkaa, sillä ryhdyin ajattelemaan velhoyhtyeitä ja velhoradiota.. Velhoyhtyeiden fanisivuissa olisi paljon mielikuvitukselle sarkaa, ja todellinen riemuvoitto olisi oma radio, velhoradio. Mutta se onkin teknisesti jo sellainen temppu, ettei ihan joka tyypiltä luonnistu.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Annatar - Kesäkuu 22, 2004, 12:14:48
mun mielestä netistä puuttuu sellaset KUNNOLLISET velholehdet. Sellasia lehtiä, joita jaksoi lukea, ja jotka NÄYTTIVÄT LEHDILTÄ ei enää ole. Sanottakoon esimerkkinä Kaavun takaa (http://www.geocities.com/kaavuntakaa/) (jota ei näköjään kovin innokkaasti päivitellä ja Opaque, joka on jo lopetanut. Opaquessa vielä ihana idea tehdä lehti, jossa ei kerrota keksittyjä juttuja, vaan seurataan virtuaalitylypahkojen elämää (oliko se Seyanan lehti???)

Nykyään nuo velholehdet ovat tehty framejen kanssa ja jokaisella palstalla on pomat sivunsa. en pidä ideasta alkuunkaan. Olisi kiva nähdä tavallisia, kunnollisia lehtiä (joita päivitetään).
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: junnuzka - Kesäkuu 22, 2004, 14:04:32
Mirzamin ehdottama velhoradio vaikutti todella mielenkiintoiselta idealta ja se saattaisi onnistuakin jollakin tavoin. Radiohan voisi toimia nettiradiona, joiden tekeminen on tietääkseni ihan mahdollista. Muistelisin, että jollain sivuilla on ollut aika tarkatkin ohjeet oman nettiradion tekemiseen. Itse lähtisin ainakin todella mielelläni kehittämään tätä ideaa eteenpäin. Jos jollain Vuotislaisella on kokemusta nettiradioista, niin hän voisi varmaankin hiukan valoittaa meille tätä asiaa.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Poikkeustapaus - Kesäkuu 22, 2004, 14:16:12
Velhoradio on upea idea, mielelläni osallistuisin jos ideaa aletaan kehittämään. Vaikeaa tosin tulee olemaan.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 22, 2004, 14:19:12
Rohkeasti vaan Googlettamaan aiheesta, osviittaa löytyy mm. tästä (http://forum.toimii.net/viewforum.php?forum=2&0).

Jos tähän ryhdytte, muistakaa musiikin suhteen tekijänoikeudet. Ja kyseisellä radiollahan olisi sitten kiva olla se oma kotisivunsa.. juontajien esittelyt jne.

Olen aivan varma, että hyvin toteutettuna tämä proggis saa mainospaikan ainakin Siepistä ja miksei HPFaneistakin.. Sama pätee varmasti ihan mihin tahansa projektiin HP -sivujen suhteen. HYVIN TOTEUTETTUNA.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: junnuzka - Kesäkuu 22, 2004, 15:15:37
Itse kävin tutkailemassa tuota Toimii.net-sivuston foorumia ja päädyin tämän (http://forum.toimii.net/viewtopic.php?t=134) topicin luokse. Katselin tuolta löytyviä ohjeita ja ne vaikuttivat varsin yksinkertaiselta, mutta aloin miettiä myös muutamia seikkoja.

Ensinnäkin, mille serverille tuo nettiradio perustettaisiin? Toimii.net olisi varmaankin ihan hyvä ehdotus, mutta siellä on luonnollisesti joitain rajoituksia. Esimerkiksi radioita ei käsittääkseni mahdu serverille kerrallaan kuin 11 kipaletta. Saattaapa kuitenkin olla, että tuo määrä täyttyy hyvin harvoin.

Tämän lisäksi mietin myös, että pystyy lähetyksiä lähettämään eri koneilta? Tuo on varmaankin aika tärkeä seikka, sillä juontajiksi olisi varmaankin paljon halukkaita, eikä kukaan ehdi varmaankin yksin tätä koko hommaa pyörittämään.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 22, 2004, 15:20:20
Aivan, ongelmatonta kyseisen projektin starttaaminen ei mitenkään päin ole. Kannattaa tsekkailla asiaa myös englanniksi jne. Radiotahan ei kannata pitää 24/7, vaan sopia vaikka joku tietty tunti viikossa tai kaksi. Ja juontovuorot voisivat näin periaatteessa vaihdella, kun osoite kuitenkin ilmaistaisiin radin omalla sivulla.. Ongelmat ovat ratkaistavissa.

--

Yksi asia, joka JOKAISEN KOTISIVUPROJEKTIN kanssa kannattaa muistaa, on KOHTALAINEN VALMIUSTILA. Sivut kannattaa valmistaa loppuun asti ennen kuin ne julkaistaan yhtään missään. Monet hyvät sivuideat ovat kaatuneet siihen, etteivät ne ikinä pääse täysilukuisina verkkoon asti.

Ja niin kuin kyse onkin tietokoneista, ammattilaisetkin lähtevät PAPERILLA suunnittelemaan sivuja. Ratkaistaan rakenne, käyttöliittymä ja sen sellaista ihan perus A4:sella, ennen kuin siirrytään lähellekään konetta.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sanansaattaja - Kesäkuu 22, 2004, 20:08:43
Tuo nettiradio olisi loistava idea. Ja jos tuolle hankkeelle ei ole löytynyt vielä nettisivujen tekijää, voisin tarjoutua.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Tracey - Kesäkuu 22, 2004, 22:31:55
*vuoden radiota opiskellut ihminen ilmottautuu*

Nettiradiota emme opiskelleet, joku taitavampi saa hoitaa sen puuhan. Sisällöllisesti ja 'radiollisesti' kuitenkin voisin lähteä mukaan, ettei se menisi siihen höpötetään sontaa kolme minuuttia ja laitetaan biisi pyöriin ja kaikki äänet ihan kökkönä ja juontaja kiroaa papereiden tiputtelua.
Saisi jostain mikin ja mp3 nauhurin ja kohtuullisen edit ohjelman, niin olisin varmasti tekemässä reportaaseja ja haastatteluita(tiedä sitten miten ne ulos ajettaisiin, mp3 soitin koneeseen kiinni jne varmasti kätevintä)

Hienointahan olisi tehdä kunnon velhoradio, jossa tulisi huispauskisoista haastattelua, velhouutisia, juttuja taikaeläimistä, reportaaseja ulkomailta jne. Kaikki täysin fiktiivisesti toteutettuna mielikuvitusta käyttäen.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Annatar - Kesäkuu 22, 2004, 22:32:59
Voisin tulla auttamaan ihan mielelläni ^^

Jos ulkoasun tms. kanssa tarvitaan apua (taikka koodauksessa) niin molemmista löytyy yli vuoden kokemusta. Koodaan frameille, tableille, diveille, php:tä, mitä vain (tai en ihan mitä tahansa). Apunani joskus Dreamweaver (kirjotetaanko se noin). Ja kuvankäsittelyä Photoshop 7:lla. Siitä esimerkkiä vaikka... tuolla --> http://www.in-purpose.net/blendit
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sanansaattaja - Kesäkuu 22, 2004, 22:36:04
Hmm.. jospa minä ja Annatar voisimme yhdessä luonnehtia jotain järkevää ulkoasun suhteen? Sopiiko Annatarille? ;)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 22, 2004, 22:44:07
Huomiokaahan sitten, että sitä kotisivua tärkeämpää tuossa radioproggiksessa on tosiaan se radion tekniikka, serverit ja sen sellaiset. Ihan heppoisin eväin siihen ei kannata lähteä, tai ainakin se vaatii töitä eri tavalla osakseen kuin tavallinen kotisivu. En halua latistaa fiilareita, mutta siinä on tosiaan tekemistä enemmän kuin uskoisi.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Ouva - Kesäkuu 22, 2004, 22:58:05
Ajattelin vain ilmottaa, että voisin ruveta työstämään tuota velhokamojen myynti juttua jos se on luvallista ja saan idean keksijältä luvan. Kirjottakaa tänne tai heittäkää yksärillä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Lady of the Shadows - Kesäkuu 22, 2004, 23:17:47
Lainaus käyttäjältä: "Viimatar"
Ja niin, fanit, jotka osaavat käyttää neulaa, ompelukonetta ja höyläpenkkiä voisivat perustaa Potternettiproppikaupan, (mikä sana!), taikasauvoja, kaulaliinoja, kaapuja, viittoja ynnämuuta. Toisaalta jutussa on ongelmia ties kuinka paljon.


Tiedättekö te yhtään kuinka paljon vero- sun muita sotkuja tuollaisessa on? Idea keskitty aikoja sitten, tässä täytyisi vain odottaa täysi-ikäiseksi asti että tuollaista saa tehdä laillisesti. Ja sitä ennen pitää opiskella ties mitä yritysalan juttuja tai hankkia joku auttamaan, rekisteröidä uusi yritys ja tehdä kaikki kannattavuuskäyrät ja muut eikä tuohon oikeasti pysty kuin aikuinen, ja silloinkin tuota olisi pitänyt opiskella kivasti. Siinä pelkässä yrityksen perustamisessa menee ensin noiden asioiden selvittelyssä ja laillistamisessa muutama kuukausi-puoli vuotta, eikä se edes välttämättä mene läpi. Noita JKn copyrighteja on varmaan turhaa alkaa tässä vaihteeksi selostamaankaan. Muutenkin työtä tulisi älyttömästi. Tuskin onnistuu kovinkaan lyhyellä haitarilla.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Annatar - Kesäkuu 22, 2004, 23:20:04
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Huomiokaahan sitten, että sitä kotisivua tärkeämpää tuossa radioproggiksessa on tosiaan se radion tekniikka, serverit ja sen sellaiset. Ihan heppoisin eväin siihen ei kannata lähteä, tai ainakin se vaatii töitä eri tavalla osakseen kuin tavallinen kotisivu. En halua latistaa fiilareita, mutta siinä on tosiaan tekemistä enemmän kuin uskoisi.


Kylläkyllä :) Tiedossa on. Eli mä oon ainakin kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että ennen kun yhtään mitään ulkoasuja ja kotisivutilaa tms. aletaan miettimään, niin sisällön pitää valmistua lähes kokonaan. Helpointa tässä suhteessa olisi rakentaa sivut php:lla, jolloin voisi vain kirjoittaa tekstit. Ulkoasulle riittäisi aikaa myöhemminkin.

En nyt ole ihan tuosta ideasta perillä, eli taidampas vähän perehdyttää itseäni ehtiessäni :)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Josie - Kesäkuu 22, 2004, 23:51:31
Tästä nettiradiosta... Minun isoveljeni pyöritti joskus sellaista, ja hän saa nyt selittää miten sellaisen saa toimimaan:

* JohQ sets mode: +päteminen
Juuh. Eli nettiradion pyörittämiseen tarvitaan oikeudet tietokoneelle, joka on vähintään kymmenen megaisen internetyhteyden päässä - yhteyden tulee olla kymmenen megainen myös ulospäin, eli sen tulee kyetä lähettämään tavaraa sillä nopeudella nettiinpäin. Radion pyörittäminen toki onnistuu hitaammallakin yhdeydellä, mutta äänenlaatua ja kuuntelijoiden lukumäärää joutuu tällöin laskemaan, jotta päästään edes lähelle nautittavaa kuuntelukokemusta(Ei onnistu kyllä huonolla äänenlaadulla...)
Nettiradio-serveriohjelman voi ladata osoitteesta http://www.shoutcast.com/download/
Samasta osoitteesta löytyy myös dj-plugin winamppiin, joka täytyy myös ladata.
Serveri voi siis pyöriä missä tahansa päin maailmaa kunhan siihen saadaan asennettua nettiradio-ohjelma ja dj-pluginin avulla voi "leikkiä" ihan oikeaa dj:tä ottamalla yhteyden serverille, joka sitten jakaa lähetyksen koko kansan tietoisuuteen.

Lyhyesti:
Lataa ohjelmat netistä.
Asenna serveriohjelma nopean nettiyhteyden omaavalle koneelle
Asenna dj-plugin "juontajan"(joka soittaa samalla myös musiikin) koneelle
Ota dj-pluginilla yhteys serverikoneen serveriohjelmaan
Olettaen, että kaikki toimii oikein serverikoneen IP-osoitteella ja oikealla portilla myös kuuntelijat pääsevät nyt kuuntelemaan radiota.

* JohQ sets mode: -päteminen

Lisää ohjeita saa minulta ja Shoutcastin sivuilta.


Toivottavasti saatte selkoa isoveljen antamista ohjeista. :) Olisi kiva tulla tähän projektiin enemmänkin mukaan, kuin vain näiden ohjeiden kautta.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 23, 2004, 08:36:47
No niin, teillä on kyseistä hommaa tehnyttä oikeaa tukeakin, joten jos jaksatte paneutua, niin eiköhän siitä jotain tulekin ;)

Tästä eteenpäin toivoisin kuitenkin, että radiokeskustelu käydään jossain tämän topicin ulkopuolella, ja jatketaan tässä siitä mihin jäätiin: suomalaisittain uusiin, huonosti toteutettuihin ja toteuttamattomiin HP -kotisivuideoihin.

Tosiaan, proppikaupan perustaminen on yksi helkkarinmoinen lupa-, vero-, valmistus- jne. suma, johon ei siihenkään ihan kenen tahansa kannata lähteä. Alaikäisenä siihen voi toki ryhtyä, sitä tuskin mikään estää, mutta oikeasti jos tarkoituksena ei ole tehdä sitä sanotaan seuraavaa 5-10 vuotta, niin unohtaisin koko jutun. Vanhemillannekin on varmasti siihen painava sanansa sanottavana.

Viistokujastahan tulikin mieleeni, että canon -kauppojen lisäksihän voi kehittää omiaan: velhojen vastine elokuvateatterille jne. Tai ehkä velhojen auttavan puhelimen nettiversio tai velhojen deittinetti. Kaikki tietysti yhtä suurta fanfictionia.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Lady of the Shadows - Kesäkuu 23, 2004, 11:11:20
Jos sitä lähtee alaikäisenä tekemään yritys pitää laittaa vanhemman nimeen ja vanhemmille tulee lisää veroja, eli tuskin alaikäiseltä kovin helposti onnistuu. [Puhumattakaan siitä, millainen kasa tilauksia tulisi ja miten kauan niiden valmistukseen yksin menisi] Ja ne copyrightit, ne copyrightit..


Njah, minä olen kuullut kaiken tietämäni isoveljen kaverilta, joka kyllä perusti itsekin yrityksen, joka kaatui tosin aika pian kun ei oikein kannattanut idea.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Kesäkuu 23, 2004, 11:19:28
Toiminimen kykenee perustamaan ihan vain vanhemman ollessa toimituksessa mukana, ihan omiin nimiinsä. Ja copyright -asiaa tässä kykenisi kiertämään, kun ei kertakaikkiaan sisällytä minkään valtakunnan Harry Potter -mainiintoja mihinkään jne. Mutta suma se silti on.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Heinäkuu 28, 2004, 13:28:12
Jasso, olisikohan aika tehdä täällä taas jonkin sortin nosto.

Elikkäs lisää ideoita peukaloitaan pyöritteleville kotisivukoheltajille

Kuten olen valitellut, on virtuaalitylypahkoja sen sata. Mutta onko suomeksi toteutettu jo Aurorien akatemiaa?

Fanficcien pariin sijoittuvista sivuista voisi myös löytyä DURSLEYN perheen näkökanta. Voin kuvitella miten coolit (ja oikeasti tylsät) sivut Dudleylla on. Vernonin yrityksestä puhumattakaan.. Petunia pitänee verkossa Dudski -galleriaa.

Surkeista taas Arabella varmaan voisi pitää "kaikki kaaleistani ja kissoistani" -sivustoa.

Lienen vähän väsynyt, mutta muistattehan The Hamster Dancen (http://www.oceanbluepools.com/hamster/)? Tekemistä riittäisi siinäkin, kun laittaisi Harryn tanssimaan, Dracon tanssimaan.. kuvitelkaapa Dumbledore.. Nyt Mirz hiljaa.

Oikeasti mielenkiintoisen voisi saada esim. Arthur Weasleyn työhuoneesta. Erilaisia loitsittuja jästivälineitä tekemässä ties mitä ja Arthur pulassa niiden keskellä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sametti - Elokuu 08, 2004, 20:58:57
Täällähän on nyt listattu kaiken maailman ehdotuksia, joten kerronpa nyt omani, jota kukaan ei sitten varasta, tai minä nirhaan sinut henkilökohtaiseksi

 Eli siis tarkoituksenani on perustaa ns. linkkilista kaikille hyville, erinomaisille tai menetteleville fan fiktion sivustoille. Sellaista ei tiettävästä suomessa ole, en ainakaan ole löytänyt.
 Totta kai Fan Fiction sivustot ovat toisiaan linkittäneet, mutta tulevaisuudessa tältä sivustolta löytyisi sitte:

1. linkkejä suomenkielisiin fan fiction sivustoihin
2. linkkejä ulkomaalaisiin fan fiction sivustoihin

Ja kaikkea muuta. Ärh. Unohdin juuri puolet, mitä minun piti tähän laittaa.
Kehitys ideoita voi laittaa.

Muoks: Jep, ei se mikään omaperäinen idea olekkaan, mutta ihan toteutus kelpoinen. Joku voi kyllä tulla auttamaan minua, jos haluaa. ^^
 Mirzam, olet aivan oikeassa myös siinä, että jonkin lainen kuvaus sivusta voisi olla ihan paikallaan. En ole kerinnyt ajattelemaan asiaa kovin pitkälle../muoks
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Elokuu 09, 2004, 09:34:15
Lainaus käyttäjältä: "Sametti"
jota kukaan ei sitten varasta, tai minä nirhaan sinut henkilökohtaiseksi


Niin, tämän topicin perimmäinen tarkoitushan on nimenomaan JAKAA ja antaa ideoita niille, joilta ideat uupuvat. Mutta ehkä tämä sinua hyödyttää niin, että saat työryhmää tms.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Claud Kishi - Elokuu 09, 2004, 19:32:57
*reps*
Olen pahoillani tästä turhasta viestistä, mutta voisiko joku kiltti tehdä Dracon tanssimassa pienelle hysteerisen hepulissa olevalle Claudille?
Paritanssi olisi myös aika hauska. LP:ssähän sanottiin, että Fred ja Angelina tanssivat niin riehakkaasti että ihmiset kaikkosivat pois heidän tieltään? Kuvitelkaa miltä tämä näyttäisi. Tai sitten Sirius ja Remus...*miettii* Itse en ole niin teknisesti taitava että voisin toteuttaa tämän, mutta ehkä joku muu?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mime Kettu - Syyskuu 05, 2004, 14:07:59
Heh. Mitä vielä. Ensin rivilinen ripaskaa tanssivia, peukalon kokoisia Dracoja ja sitten perään muutama Cancania tanssiva Kalkaros. Ja taustalle tuo "Hamster Dancen" musiikki. Siitä tulisi kivaa.

Tosiaan. Minulla on jokseenkin paljon mahdollisuuksia käsillä, mitä tulee nettisivujen ym. rakentamiseen, koska isäni on tietokonealalla ja saan häneltä tukea välillä sairaisiinkin ideoihini.

Omasta mielestäni Proppikauppa olisi mainio idea, mutta verot aina tiellä. Ja periaatteessa copyrightit. Ja miten tilaukset toimitetaan? Missä tuotteet säilytetään, vai tehdäänkö ne sitä mukaa mitä tilauksia tulee? Tarvikkeet pitää hankkia, tili luoda etc. Jos joku ikinä ryhtyy tätä ideaa toteuttamaan kuitenkin, niin olen ehdottomasti mukana.

Virtuaaliviistokujatkin alkavat tuntua tusinatuotokselta. Ehkä lähinnä nuo virtuaalikoulujen vastaavanlaiset, mutta yhtä kaikki. Itselläni on yksi siltikin, tein sen siskoni virtuaalikoulua varten ja liitin siihen mahdollisuuden, että muutkin koulut voivat sitä käyttää. Jaah.

Velhoradio on käväissyt jo aikoja sitten mielessäni, tämä topicci tosiaan valotti asiaa aika lailla. Idea siltikin kiinnostaa paljon ja tähänkin olen halukas ottamaan osaa.

Itselläni on käväissyt ajatus virtuaalisest taikaministeriöstä mielessäni. Siitä on jo kauan kauan kauan, mutta tein sille jopa alustavat sivut. Olen säästänyt ne koska ne olivat niin suloiset. Ensimäisiä kunnon sivujani ja täysin julkaisemattomat.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Annatar - Syyskuu 05, 2004, 18:40:37
Lainaus käyttäjältä: "Mime Kettu"
Itselläni on käväissyt ajatus virtuaalisest taikaministeriöstä mielessäni. Siitä on jo kauan kauan kauan, mutta tein sille jopa alustavat sivut. Olen säästänyt ne koska ne olivat niin suloiset. Ensimäisiä kunnon sivujani ja täysin julkaisemattomat.


Olen itsekkin tällaiset joskus väsännyt xD Löysin juurin vanhan koneen tiedostoista. Ihan järkyttävä alkeellinen photoshopin Light-versiolla väsätty leiskaviritelmä ja jotain roskaa se sisältö. Muistaakseni sivujen ideana oli silloin listata kaikki netissä pyörivät virtuaalikoulut, mutta omaksi ja muiden onneksi en koskaan saanut sivuja nettiin.

Kuka sitä nettiradiota muuten meinasi ruveta pyörittämään? Onko ideaa lähdetty kuljettamaan eteenpäin? Olen meinaan vieläkin mielelläni mukana.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Zhenoa - Syyskuu 05, 2004, 18:46:22
Lainaus käyttäjältä: "Sametti"
Eli siis tarkoituksenani on perustaa ns. linkkilista kaikille hyville, erinomaisille tai menetteleville fan fiktion sivustoille. Sellaista ei tiettävästä suomessa ole, en ainakaan ole löytänyt.
 Totta kai Fan Fiction sivustot ovat toisiaan linkittäneet, mutta tulevaisuudessa tältä sivustolta löytyisi sitte:

1. linkkejä suomenkielisiin fan fiction sivustoihin
2. linkkejä ulkomaalaisiin fan fiction sivustoihin


Ovathan linkkilistat aina hyviä, mutta kaikkea muuta kuin omaperäisiä. Pelkästään linkkejä listaamalla ei kovin pitkälle pötkitä originaaliuden nimissä. Toki esimerkiksi kustakin sivustosta voi rustata pienoisen "arvostelun" (jos ei muuta niin ainakin "hyvä potterisivusto, paljon kuvia"-tyylistä kattavamman kuvauksen). Linkkilistoissa vain on yleensä se huono puoli, että puolet linkeistä kuolevat aina varsin äkkiä eikä saitin hoitaja jaksa aina tarkistaa josko ne vielä toimivat. Siinä sitten klikkaillaan ja toivotaan onnea..
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Americana X - Syyskuu 06, 2004, 16:35:24
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Kuten olen valitellut, on virtuaalitylypahkoja sen sata. Mutta onko suomeksi toteutettu jo Aurorien akatemiaa?


Hei, tosi hyvä idea!

Keksin muuten itsekkin idean tuosta Mirzamin viestistä. Voisivatkohan vuotilaiset värkätä jonkun Vuotisaurorien koulun, joka pitäisi käydä, ennen kuin voisi päästä Auroriksi Vuotikseen?

Njääh.
Otsikko: Viistokuja nettiin
Kirjoitti: Fielia - Syyskuu 10, 2004, 09:54:17
Pidin tuosta Viistokuja -ajatuksesta..
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Zhenoa - Syyskuu 10, 2004, 10:30:43
Lainaus käyttäjältä: "Mime Kettu"
Omasta mielestäni Proppikauppa olisi mainio idea, mutta verot aina tiellä. Ja periaatteessa copyrightit. Ja miten tilaukset toimitetaan? Missä tuotteet säilytetään, vai tehdäänkö ne sitä mukaa mitä tilauksia tulee? Tarvikkeet pitää hankkia, tili luoda etc. Jos joku ikinä ryhtyy tätä ideaa toteuttamaan kuitenkin, niin olen ehdottomasti mukana.


Tuotahan voisi periaatteessa kiertää "vaihtoperiaatteella". Eli esimerkiksi minä teen pinkin taikasauvan ja jäsen X luihuis-krakan, ja suoritamme kyseisillä esineillä vaihtokaupan. "Valuuttana" voisi pitää myös esimerkiksi piirustuksia, kotisivujen tekoa, jne. Esimerkiksi kunnollisen tupahuivin voisi vaihtaa esimerkiksi taikasauvaan ja kolmeen komeaan piirustukseen. Öö.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Tanya - Syyskuu 10, 2004, 11:07:21
Proppikauppa tosiaan olisi sitten jo ammattimainen yritys jossa pitäisi hoitaa kirjanpito ja kaikki (käyn itse juuri kirjanpidon, taloussuunnittelun ja lainsäädännön kursseja liittyen juuri oman yrityksen pitoon ja voin sanoa, että se ei tuosta vain luonnistu jos ei ole kursseja käynyt tai omatoimisesti kirjanpitoon ja lakipykäliin tutustunut).

Mutta muuten idea on aivan mahtava.

Verkkokaupan muodossa oleva proppikauppa olisi aivan ihana, mutta se tarvitsisi sitten ihan työntekijät, jotka tekee niitä proppeja.

Zhenoan viestistä tuli mieleen, että miten olisi sellainen ostetaan myydään-sivusto, joka keskittyisi proppien myyntiin? Varmaan tällainen on tosin jo toteutettukin (onko larp.fi:ssä?).
Sitä voisi tietenkin yrittää pitää pelkästään Potter-aiheisena, mutta luulisi, että helpompaa olisi, jos siellä saisi kaupata muitakin larppaamiseen ja roolipelaamiseen liittyviä proppeja, tavaroita, kirjoja yms.

Ja php:llähän se olisi toteutettava (ellei valmista pohjaa tahdo käyttää). Itse en siis valitettavasti sellaista osaisi tehdä... vielä ainakaan :p Ensi vuonna sitten, kun tulee ko. kurssit amiksessa.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mime Kettu - Syyskuu 12, 2004, 19:28:14
Tuo vaihtokauppasysteemi kuulsotaa erittäin hyvältä idealta.

Onko siis ideana se, että sivuille laitetaan ilmoituksia tavaroista ja joku muu ottaa yhteyttä ja he sopivat keskenään vaihtokaupan hinnasta ym?

Vai miten..
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Haltiamieli - Syyskuu 15, 2004, 00:12:57
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Tai sittenhän voisi heittäytyä aivan hulvattomaksi, ja toteuttaa kavereiden kanssa suomalaisen velhomaailman pottermaailman periaatteilla. Kehittäisi suomalaisen koulun, aivan omalla tupajärjestelmällä, lajittelujärjestelmällä jne. Sen lisäksi tietysti voisi olla suomalaisia puoteja tai jopa kokonainen velhojen oma paikka vaikka Helsinkiin asetettuna tms. Mitäs sitä aina jo valmiiksi tehtyjä tehdään.

Tämän idean suuntaisesti olen jo jonkin aikaa suunnitellut ja kirjoitellut juurikin suomalaista velhomaailmaa, "Potter-maailman laajennusosaa", jonka ultimaattinen päämäärä olisi joskus hamassa tulevaisuudessa päätyä kauniiksi nettisivuiksi. Yhteistyökumppaneita en tällä hetkellä kaipaa (niiden aika tulee sitten jos/kun tekstimatsku joskus on jotakuinkin valmista ja kaivataan grafiikkaa), mutta jos jollakulla on ajatuksia mitä asioita ainakin suomalaisesta velhomaailmasta tulisi kertoa, niin olisin kiinnostunut kuulemaan. EI siis ideoita tyyliin "suomalaiset käyttää sauvapuuna ainoastaan mäntyä!" vaan enemmänkin tyyliin "sivuilla olisi hyvä kertoa millaisia puuaineksia suomalaiset käyttävät taikasauvoissaan", jos kohta esimerkin kaltainen triviaalius ehdotuksissa ei ole välttämätöntä.

Itse olen kirjoitellut tai aikeissa kirjoittaa ainakin tällaisista aiheista:
- Suomen velhoyhteisön historia
- Suomen velhoyhteisön järjestäytyminen, nykypäivä ja erityispiirteet
- Suomalainen velhokoulu (historia, toiminta oppiaineineen, henkilökunta jne.)
- Kuuluisat suomalaiset velhot ja noidat
- Taikaotukset Suomessa
- Suomen velhopaikat
- Suomalaisen velhon vuosikalenteri (tärkeitä päivämääriä, tapahtumia yms.)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: taku - Syyskuu 15, 2004, 09:01:52
Ajattelin nyt ilmoitella, että tämä velhojen ja noitien oma Big Brother on toteutumassa. Ja kaipaisin ihan käytännön mielipiteitä, ennen, kuin saitit alkavat rakentua. Eli, olisiko täällä joku halukas piirtämään kilpailijat, ettei tarvitsisi kuvia netistä nappailla? Myös toiveet kilpailijoiksi, ja kaikki ehdotukset mahdollisimman nopeasti yksärillä minulle.

Ajattelin aloituskohdaksi marraskuuta, kun lokakuussa on kaikki syyslomat, sun muut. No, nähdään BB:n merkeissä :)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Ulputti - Syyskuu 15, 2004, 11:59:51
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
- Suomalainen velhokoulu (historia, toiminta oppiaineineen, henkilökunta jne.)

Ja minä taas toteutan paraikaa suomalaista velhokoulua... -_-;

Toisaalta, kyllä tähän nettiin aina lisää mahtuu. Idea tosin ei ole lainkaan virtuaali-Tylypahkamainen, vaan yritän imitoida tavallisten koulujen kotisivuja ja ikäänkuin feikata :) Tyylini tulee olemaan sitten-joskus täynnä piilohuumoria, joka luultavasti aukeaa vain suomalaisille ja sanastoltaan epärajoitteisille. Vai mitä sanotte siitä, että koulun lintutarhassa elelee mm. uutisankka, mäkikotka ja pyryharakka?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Haltiamieli - Syyskuu 15, 2004, 14:30:09
Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
Toisaalta, kyllä tähän nettiin aina lisää mahtuu.

Kyllä netissä juu tilaa piisaa, ja tuskin projektimme kuitenkaan kovin samanlaisiin lopputuloksiin päätyvät. :)

Asiasta toiseen...
Joku on näköjään jo varannut osoitteet www.grunnings.co.uk ja www.grunnings.com, lieköhän Vernon Dursleyn firman kotisivut joskus todella tulossa nettiin. Se olisi ollut aika hauska projekti sekin - tosin englanninkielinen toki. Toinen mielenkiintoinen englanninkielinen projekti voisi olla Little Whingingin nettisivut, vähän suuritöisempi tietysti kuin Grunningsin sivut.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Miss Lather - Syyskuu 20, 2004, 20:48:49
No niin, elikäs jaanpas omankin ideani muille.
Olen alkanut tekemään taikaministeriötä, eli käytännössä:
Jos sinulla on aikomus tehdä juuri tuo edellä mainittu Aurorien akatemia, velholehti, -radio tai muu vastaava, linkittäisin sen ilomielin sivuilleni. Eli ministeriössä olisi omia juttuja(esim. salaperäisyyksien osasto), mutta myös muiden tekemiä. Äh, kukaan ei ymmärtänyt. No, sivut olisivat kuitenkin kuvakarttatyyliset (apua, oliko se tuo sana?) ja näin. No, kukaan ei todellakaan ymmärtänyt, mutta hällä väliä.
Asian näin ollen poistun kohteliaasti taka-alalle. Toivottavasti joku älykkö käsitti asian ja kertoo muillekin sen suomen kielellä, kun itse en sitä näköjään osaa.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sulkasiipi - Syyskuu 28, 2004, 23:28:46
Minusta jossakin ensimmäisellä tekstisivulla mainittu proppisivusto (ei siis proppikauppa, vaan proppisivusto) olisi vertaansa vailla. Olisi todella mielekästä saada tarkkoja selontekoja siitä, miten ihmiset ovat valmistaneet puvustuksensa ja muut tarvikkeensa Taikamaailmaan sopien. Voisin mieluusti esitellä huomisen ja ylihuomisen aikana valmistuvan James Potter pukuni (jota tulen käyttämään HP#5: Voldemortin sota Replay 2 pelissä lauantaina), koska se on todellakin ollut kovan työn ja tuskan takana ja verottanut rahapussiani kivuliaasti (laskelmieni mukaan liikutaan yli sadan euron luokassa). Lisäksi HP-sivujen proppausohjeet ovat mielestäni valitettavan vajanaiset... Eli tämän proppisivuston, jossa ihmiset voisivat laajasti esitellä pukujaan ja niiden tekemistä, olisivat toivotut. Kunhan saisin omat kotisivuni uudistettua, voisin jopa itse alkaa ideaa työstämään eteenpäin. Ellen sitten pitäydy vain oman pukugalleriani esittelyssä.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Garthemus - Syyskuu 30, 2004, 09:11:49
Tässä on englannin kielinen Harry Potter-visa :

http://www.scholastic.com/harrypotter/challenge/

En tiedä oliko tuo täällä jo ilmoitettu (en jaksanut lukea kaikkea =) )
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Syyskuu 30, 2004, 18:11:15
Lainaus käyttäjältä: "Garthemus"
Tässä on englannin kielinen Harry Potter-visa :

http://www.scholastic.com/harrypotter/challenge/


Tarkoitushan ei siis ole listata kaikenlaisia pottersivuja, vaan pohdiskella mitä suomalaisia sivuja voisi vielä tehdä. Tietysti tästä voisi päätellä, että sinä toivot lisää pottervisoja, mutta olisithan sinä sen itsekin voinut sanoa :D
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sirii - Lokakuu 09, 2004, 08:43:38
Minä ehdottaisin, että tehtäisiin sellainen Viistokuja, jonka "kaupoissa" olisi oikeita ohjeita esim. Wahwahqon (kirjotetaaks noin??) jäätelö baarissa ois oikeita pirtelö/jäätelöannos ohjeita ja Matami Malkinilla oikeita ompelu sun muita ohjeita. Tämä idea on sellainen, jota voisin itsekin lähteä toteuttamaan, mutta kaverin tahtoisin. Elikkäs olisiko joku kiinnostunut ehdotuksestani.

Ja se velhoradio saa kaiken tukeni.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: taku - Lokakuu 15, 2004, 16:38:00
VIRALLINEN TIEDOITUS:

------------------------------
Big Brother alkaa sunnuntaina 17.10.2004!
Hei, ja tervetuloa aivan uudenlaisille sivuille (http://www.geocities.com/takuonline), nimittäin Big Brotheriin, jossa seurataan fiktion muodossa, miten 6 velhoa ja 6 noitaa pärjäävät pitkän ajan yhdessä jästitalossa. Täysin fiktiota tämä ei kuitenkaan ole, sillä "katsojilla" on valta pudottaa joka viikko yksi asukas talosta ulos.

Näillä nettisivuilla on paljon extraa innokkaimmille "velho-bb:n ystäville", nimittäin foorumilla jokainen voi spekuloida, mitä tulevissa jaksoissa käy, ja kuka tippuu seuraavana. Foorumilta löytyy myös vanhojen jaksojen arkisto.
Chatissa voidaan rupatella livenä muiden kanssa, ja sinne tulee aina tippuneet asukkaat vierailulle.
Myös multimediaa on luultavsti tulossa, elikkä pientä videopätkää, ja ääninäytteitä talosta.

Tämän kerrassaan huisin jännittävän ja vaiherikkaan kilpailun hosti olen minä, elikkä Taku. Sain tähän idean kerran Vuotiksessa ollessani, kun siellä oli puhetta HP-nettisivuista, eli millaisia saitteja haluttaisiin, ja miksi. Sitten nousi esiin, että onkos kukaan toteuttanut Big Brotheria tai muuta reality-hanketta. Ilmeisesti ei ollut, joten päätin ottaa homman vastuulleni.

Osallistu projektin suunnitteluun!
On erittäin toivottua, että sinäkin kantaisit kortesi kekoon, sillä näin suuren projektin pyörittäminen yksin on todella raskasta. Voit osallistua lähettämällä ideoitasi tai äänestämällä putoajaa.

Big Brotheria seurataan näillä sivuilla joka päivä, mutta poikkeuksiakin saattaa tulla. Häädöt suoritetaan aina perjantaisin, mutta niitäkään ei tapahdu aivan heti.

>> Tavataan kohta, kun BB starttaa, terveisin Taku :)
------------------------------

Siinä oli virallinen tiedoitus tämän velho-BB:n sivuilta, ja minähän olen siis se hosti. Tulkaa sunnuntaina kurkistamaan, kun sivut aukeavat. Luvassa on paljon yllätyksiä ;)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: junnuzka - Marraskuu 28, 2004, 12:05:10
Minä ja muutamat muut Vuotislaiset olemme alkaneet kehittelemään tuota Velhoradiota jo muutamia kuukausia sitten. Idea on kuitenkin jäänyt hiukan vähemmälle huomiota muiden kiireidemme takia, mutta nyt me yritämme taas herättää tuon idean takaisin eloon. Ajattelin nyt siis kysellä teiltä, että olisiko joku täältä Vuotiksesta halukas tulemaan mukaan tämän Velhoradion toteuttamiseen? Meitä on nyt koossa nimittäin vain muutamia ja tälläisen kohtalaisen ison projektin toteuttamiseen tarvittaisiin vielä jonkin verran lisää porukkaa. Jos olet siis kiinnostunut Velhoradion toteuttamisesta, niin laitapas minulle yksäriä tulemaan.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Josephine - Joulukuu 29, 2004, 14:14:43
Tämän idean haluaisin itsekin toteuttaa, mutta tietokoneet eivät todellakaan ole vahvin puoleni.. Elikäs laadukas verkkolehti Me Noidat. Painotus olisi tällaisissa "naistenlehtimäisissä" jutuissa, kuinka jonkun velhobändin laulaja tai ex-taikaministerin puoliso valottaa elämäänsä. Tietysti myös horoskooppeja ja jatkotarinoita. Sellainen minkä voisi todella kuvitella olevan jossain taika-Britanniassa, eli ei mitään "Kenestä Hermione oikeasti tykkää" -juttuja.

Mitäs mieltä?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: tulitikkutytto - Joulukuu 30, 2004, 16:01:05
Minä tykkäisin ihan kokonaisesta velhomaailmasta, mutta se on kai liian laaja toteutettavaksi... Se olisi siis hiukan sähköisten tylypahkojen tapainen, eli rekisteröitymällä jollain nimellä (siis ihan kokonaisella, johon kuuluisi etu- ja sukunimi, mahdollisesti myös keskimmäinen - keksittyjä nimiä siis tietoturvan vuoksi) ja voisi luoda oman hahmon, jonka kuva näkyisi aina, kun on kirjautuneena sisään. Toisen henkilön profiilia tarkastellessa näkisi myös vastaavasti sen toisen henkilön "kuvan" (mieluiten piirrettyjä, kivoja kuvia). Kuvat toteutettaisiin siten, että annettaisiin valita valmiista kasvonmuodoista, silmistä (eri kokoja ja värejä), ruumiinrakenteista, vaatteista etc, vähän sims-tyylillä siis.

Itse velhomaailma pitäisi sisällään mahdollisuuden valita asuinpaikkansa, ammattinsa yms. Tietysti se pitäisi sisällään myös velhokoulun/-ja, joista voisi valita mieleisensä (kaikki eivät ehkä haluaisikaan opiskella tylypahkassa...?) ja maailmat näiden koulujen sisällä. Mukaan tulisi myös Tylyaho, Viistokuja  ja muiden kaupunkien ja maiden velhomaailman paikkoja (keksittyjä kauppakatuja jne.).

Tällainen projekti vaatisi tietysti useamman ihmisen panoksen, mutta olisin itse myös halukas osallistumaan esimerkiksi jonkin paikan suunnitteluun ja piirtämiseen. Tekninen osaaminen minulla on sen sijaan hakusessa (jos ei lasketa avomiestä, joka on atk-asentaja ja osaa myös jotain nettisivujen tekemisestä)....

No tässä minun toiveeni =)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: pikkupiru - Tammikuu 01, 2005, 20:44:43
Mulla olis ehdotus, mutta sitä ei voi toteuttaa. Ainakaan mun mielestä ja useimmat ovat ehkä samaa mieltä.

Ehdotus 1: Oletteko käyneet Habbo hotellissa? Ajattelin vain, että tämmöinen olisi kiva. Olisi etusivu rekisteröitymiselle ja sisään kirjautumiselle. Listalla olisi eri luokkahuoneita ja jokainen voisi tehdä omat huoneen omaan tupaan. Listalla olisi vaika mm. myös Likusteritie, Kotikolo, Tylyaho, Ministeriö, sun muuta. Tämä on kyllä haasteellista, eikä varppina onnistu. Pitäis olla varmaan joku tietokone-ekspertti. Tokihan voi tehdä Habboon omankin tyliksen (joita oon nähnyt ja yrittänyt itsekkin tehdä), mutta se ei ole kylläkään sama asia.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Theodor - Tammikuu 08, 2005, 09:15:41
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"

Virtuaalitylypahkojen (joita on mielestäni aivan riittämiin) sijasta voisi esimerkiksi tehdä:

Hunajaherttuan ("virtuaalisen" toki), joka voisi tarjota kotitekoisten karkkien ohjeita, tai jos tekijän taidot riittävät niin vaikka "hupenevan karkkipussin" laitettavaksi kotisivuille tai työpöydälle tms.

Samalla periaatteella voisi toteuttaa vaikka Viistokujalla sijaitsevan kaapumyymälän, Vahvahqon jäätelöbaarin tms.

Jäätelöbaarissa voisi esimerkiksi tarjota reseptejä kotitekoisen jäätelön saloihin, tai hekumoida jäätelöannoksilla ja antaa ohjeistusta niiden tekoon, siinä sivussa voisi aivan hyvin kertoa triviatietoa noitarovioista.


Jos tällaisia etsitte, niin suosittelen lämpimästi Virtuaali Viistokujaa (http://geocities.com/animaagi_viistokuja/). Taidokkaat äänet, upeat kuvat (kuvalinkitetyt) ja animaatioita. Hieman keskeneräinen. Omistajana minun hyvä ystäväni.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Miss Lather - Tammikuu 18, 2005, 15:46:20
Lainaus käyttäjältä: "Josephine"
Tämän idean haluaisin itsekin toteuttaa, mutta tietokoneet eivät todellakaan ole vahvin puoleni.. Elikäs laadukas verkkolehti Me Noidat. Painotus olisi tällaisissa "naistenlehtimäisissä" jutuissa, kuinka jonkun velhobändin laulaja tai ex-taikaministerin puoliso valottaa elämäänsä. Tietysti myös horoskooppeja ja jatkotarinoita. Sellainen minkä voisi todella kuvitella olevan jossain taika-Britanniassa, eli ei mitään "Kenestä Hermione oikeasti tykkää" -juttuja.

Mitäs mieltä?


Hyvä idea, suorastaan upea. Otan haasteen heti vastaan ja alan värkkäilemään noita sivuja. Ilmoitan sitten tänne jos joskus saan ne valmiiksi ja toiminta alkaa pyörimään. ^^
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Theodor - Tammikuu 18, 2005, 16:16:21
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Tiedättehän että meille jästeille tosi-tv on hieno homma tällä hetkellä? No, siitä intoontuneena ehdottaisin, että joku ficceihin perehtynyt kehittää ficcinsä aivan uudelle tasolle! Nimittäin voisi tehdä Harry Potter Survivor -sivut, joilla tiettynä aikana tapahtuisi muutoksia (kuviteltujen tehtävien esittely, kuvitellut tippumiset, kuvitellut tippuneiden haastattelut, äänestykset), ja kaikki tämä siis ilman sitä oikeaa tv-ohjelmaa, vain nettisivuna, jonka kautta seurataan tilannetta. Ymmärsittekö?

Selviytyjien lisäksi tähän tapaan voisi toimia esimerkiksi Big Brother.


Tuollainen Big Brother sivu on jo. Tässä: http://www.geocities.com/takuonline/
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Theodor - Tammikuu 18, 2005, 16:20:15
Lainaus käyttäjältä: "Josephine"
Tämän idean haluaisin itsekin toteuttaa, mutta tietokoneet eivät todellakaan ole vahvin puoleni.. Elikäs laadukas verkkolehti Me Noidat. Painotus olisi tällaisissa "naistenlehtimäisissä" jutuissa, kuinka jonkun velhobändin laulaja tai ex-taikaministerin puoliso valottaa elämäänsä. Tietysti myös horoskooppeja ja jatkotarinoita. Sellainen minkä voisi todella kuvitella olevan jossain taika-Britanniassa, eli ei mitään "Kenestä Hermione oikeasti tykkää" -juttuja.

Mitäs mieltä?


Suosittelen http://www.geocities.com/luutalehti
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Tammikuu 18, 2005, 16:20:43
Ja ellen väärin muista, se on tehty tämän topicin inspiroimana.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Theodor - Tammikuu 18, 2005, 16:21:39
Onko? Ai jaa. *nolostuu* Sori. ^^ Kiitti Mirzam.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mirzam - Tammikuu 18, 2005, 16:23:48
Ei mitään, ei kaikkea voi mitenkään tietää.

Mutta uusia ideoita otetaan tässä topicissa aina vastaan. Mietintämyssy hurisemaan!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: taku - Tammikuu 20, 2005, 14:51:57
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Ja ellen väärin muista, se on tehty tämän topicin inspiroimana.

Oikeassa olet. Meikäpoika nappasi idean nimenomaan täältä, ja menestys oli huipputasoa! :D

Ihan mainostukseksi vain, että helmikuussa alkaa siis samaisilla sivustoilla (http://www.geocities.com/takuonline) uusi reality! Kyseessä on versio joko Robinsonista tai Diilistä. Big Brotherin toista kautta harkitaan.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Golden - Maaliskuu 26, 2005, 21:57:30
Hmm, järkevä idea tuli tässä jossain vaiheessa, kun päästiin aurorikoulutukseen. Mitäs jos olisi paikka, missä nettitylypahkoihin koulutetaan opettajia? Sitten voisi ylpeänä ilmoittaa hakemuksessaan käyneensä virallisen koulutuksen siellä ja siellä.
Aikaahan siihen toki menisi, että koko paikka saataisiin pystyyn. Kullekin aineelle oma, siitä oikeasti jotain tietävä opettaja, joka jakaa tietojaan kyseisen aineen opettajiksi tahtoville. Tässä lähtisi sitten sellainen virtuaalitylypahkojen opettajien parempi pätevyys. (En väitä, että nykyiset eivät olisi päteviä. Kuitenkin ne kokeneemmat voisivat antaa ohjeita niille jotka vasta tutustuvat opettamisen jaloon taitoon, kertovat mitä milloinkin kannattaisi tehdä, mistä olisi järkevää kysyä jne.)

Kyllä, tämä on järkevää. Sainpa tuollaisen idean ja oli pakko saada se esille tässä jossain vaiheessa. *piiloutuu pöydän alle*

Muoks:
Oli tuo järkevää eli ei, yritän toteuttaa sitä. Kerään hyvien virtuaalitylypahkojen osoitteita sivuille, niin valmistuneet opettajat voivat etsiä niiden joukosta mieleisensä, joutumatta harhailemaan sen enempää lopettaneiden koulujen keskellä.

Muoks numero kaksi:
Noniin, nyt se on pantu alulle. (Hitsi kun inhoan tuota sanaa!) Sivut ovat suurin piirtein valmiit, kasa kouluja on löydetty ja heitä on listattu. Nyt opisto jää odottamaan oppilaita, opettajia sekä parannusehdotuksia. (Kyllä, on hyvin todennäköistä, että olen unohtanut jotain.)

Muoks luokkaa kolme:
Mutta siis se osoite. http://www.purple-shadow.com/opisto. Parannusehdotuksia otan vastaan, kuten myös opettajia, oppilaita ja jotain muutakin. Foorumi on täysin vapaa liittymiselle, jos joku on yleisemmin kiinnostunut virtuaalikouluista.
Mutta siis, mitä pidätte? Leiska on sellainen nopeasti keskellä yötä vetäisty, ei siinä mitään. *reps*
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Harpyija - Huhtikuu 09, 2005, 13:42:36
Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Joku voisi tehdä sivut, jossa pääsisi hoitamaan jotakin taikaeläintä? Olen nähnyt erilaisia nettitalleja ym, mutta en ole nähnyt tällaista paikkaa. Ja voisiko joku sitten kirjoittaa näille sivuille jo toteutetut ideat ja niiden web-sivut?


Joo, teen sellaiset sivut! Osoite on: www.freewebs.com/latunhoitola Jos et pääse sinne vaikka kuinka yrität, niin odota hetki! olen vasta pistämässä osoitetta!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Night Mare - Huhtikuu 18, 2005, 22:43:51
Lainaus käyttäjältä: "Peetuli"
Ja voisiko joku sitten kirjoittaa näille sivuille jo toteutetut ideat ja niiden web-sivut?


Yritetään.

Nettitylypahkojen opettajia kouluttava opisto
 Pikkuvaaran opisto (http://apparate.org/opisto)
Toteuttaja: Golden (muoks. osoite päivitetty)

Verkkolehti
Luutalehti (http://www.geocities.com/luutalehti)
"Ja Luuta lehden toteuttaja ja päätoimittaja on ystäväni Mirana Switt"
Kiitän Theodoria ^^

Harry Potter Survivor -sivut
  Big Brother (http://www.geocities.com/takuonline/)
Toteuttaja: taku

Virtuaali viistokuja (hieman keskeneräinen)
Virtuaali viistokuja (http://geocities.com/animaagi_viistokuja/)
Toteuttaja: ei Vuotiksessa

Taikaeläinhoitola
Olentohoitola Tähtitarha (http://www.freewebs.com/latunhoitola)
Toteuttaja: Harpyija

Hyvinkin mahdollista, että tiedot ovat puutteellisia, tämä on tehty tänne laitettujen viestien perusteella väsymyksen vallitessa.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: mangrove - Huhtikuu 19, 2005, 18:06:43
Minä urheilun ystävänä kaipaisin kunnon Huispaussivuja. :)
Omistan kyllä Rowlingin Huispaus kautta aikojen-kirjan, mutta olisi kiva jos netissä olisi sellaiset kuvitteelliset "viralliset huispaussivut", joissa kerrottaisiin joukkueista ja olisi jotain muuta hauskaa. :)
Voisinpa kenties itsekin toteuttaa sellaiset.

Toinen olisi jokin kunnollinen, siis aivan oikeasti hyvä velholehti. Sitä ideaa on kyllä jo esitetty, joten ei ole mikään mullistava juttu...

Ah, minulla oli mielessä paljon hyviä ideoita, mutta kaveri soitti ja häiritsi niin unohtui. No, muokkaan viestiä ja lisään ideoitani jos palaa vielä mieleen. :)
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Réwier - Huhtikuu 19, 2005, 19:10:38
Olisin halukas toteuttamaan sivuja, mutta en pysty linkittämään niitä, koska minulla ei ole muuta mahdollisuutta tehdä kotisivuja kuin Freewebs, GeoCities ym.

Huispaus-sivut olisivat kyllä kivat.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Mitra - Heinäkuu 07, 2005, 12:12:57
Määkin tykkäisin niistä huispaus-sivuista. Siellähän voisi pitää OIKEITA huispaus-matseja.

Jokaisessa joukkueessa on seitsemän (7) pelaajaa, yksi pitäjä, kaksi lyöjää, yksi etsijä ja kolme jahtaajaa.

Palloja on kolmenlaisia, yksi kaato, kaksi ryhmyä ja yksi kultasieppi. Jahtaajat heittävät kaatoa toisilleen ja yrittävät saada sen vastapuolen vanteesta läpi. Pitäjän tehtävänä on lennellä oman joukkueen vanteiden ympärillä, ja estää vastapuolen joukkuetta saamasta maalia. Maalin syntyessä, maalin tehnyt joukkue saa kaksikymmentä (20) pistettä. Ryhmyt yrittävät pudottaa pelaajat luudilta, ja siksi joukkueessa on kaksi pitäjää, joiden tehtävänä on suojata oma joukkue ryhmyiltä, ja täräyttää ne mailoillaan kohti vastapuolen pelaajia. Pienen kultaisen siepin nappaaminen, on etsijän tehtävä. Jos ja kun etsijä saa siepin kiinni, peli päättyy ja etsijä saa joukkueelleen sataviisikymmentä (150) pistettä.


Jahtaajat kopittelevat kaadolla, esimerkki *Angelina kopittaa Katielle*. Katien pitää sanoa, *Katie saa kopin*. Vastapuolen pelaaaja yrittää saada kaadon itselleen, sanomalla *Marcus nappaa kaadon*. Se joka sanoo ensin, saa kaadon itselleen.

Sitten maalivanteiden luona. Marcus heittää kaadon vanteeseen sanomalla *Marcus valmistautuu maalilla*. Näin pitäjä tajuaa, että pelaaja aikoo heittää maaliin. Nyt Marcus voi heittää kaadon sanomalla *Marcus heittää kaadon maaliin*. Pitäjä yrittää sanoa mahdollisimman nopeasti *Oliver estää maalin*. Se joka ehtii ensin, tekee maalin/estää maalin.
Jos pelaaja sanoo *Angelina havaitsee ryhmyn*, niin lyöjä tulee ja sanoo *ryhmy lyöty kohti Marcusia*.

Etsijä ilmoittaa havaitsevansa siepin sanomalla *Harry havaitsee siepin*. Sitten toisen puolen etsijän pitää sanoa *Draco havaitsee siepin*. Tuomarin pitää huutaa siihen *Sieppi on lähellä*. Se etsijä, joka sanoo aikaisemmin *Harry/Draco nappaa siepin*, peli päättyy ja etsijä saa joukkueelleen 150pistettä.

Muistuttakaamme, että nimet jotka mainittiin, olivat pelkkiä esimerkkejä, eli jos sinä olet vaikka etsijä, sinun pitää sanoa *(nimesi tähän) nappaa siepin*, ei *Harry/Draco nappaa siepin*.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: älynväläys - Heinäkuu 07, 2005, 21:02:57
Minä, innokkaana radion kuuntelijana, haluaisin tietää onkos tuosta netti radio hankkeesta tulossa mitään? Liittyisin mielelläni mukaan projektiin mutta minä kun en ole näitä tekniikan suurimpia neroja...niin että, enemmän haittaa kuin hyötyä. Mutta hyvän kuuntelijan minusta saa! Niin että jos joku on sitä toteuttamassa niin olsisiko niin ystävällinen ja laittaisi tähän topicciin tai yksärinä viestin...
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Theodor - Heinäkuu 13, 2005, 21:44:44
Jep, eli velhoradio on edelleen pystyssä, ja Taku ja Junnuska sitä hoitaa. Hyvä poijjaat.

Ja Luuta lehden toteuttaja ja päätoimittaja on ystäväni Mirana Switt. :3
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: älynväläys - Heinäkuu 16, 2005, 23:21:11
Missähän tuota kyseistä radiota voi kuunnella?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: kernella - Heinäkuu 24, 2005, 17:11:38
mitä? onko olemassa oikea velhoradio? siis ihan oikeasti? täällä "jästimaailmassa"?  niin,missä sitä voi kuunnella?
Sitten itse aiheeseen.Minusta olisi kiva jos perustettaisiin sellainen suomalainen HP-nettikauppa.kun niitä on vain Enkun kielisinä eikä niistä voi siksi ostaa mitään kun ne on tarkoitettu vain esim.Englantilaisille :(
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Evélyn - Heinäkuu 24, 2005, 19:20:36
Lainaus käyttäjältä: "Josephine"
Tämän idean haluaisin itsekin toteuttaa, mutta tietokoneet eivät todellakaan ole vahvin puoleni.. Elikäs laadukas verkkolehti Me Noidat. Painotus olisi tällaisissa "naistenlehtimäisissä" jutuissa, kuinka jonkun velhobändin laulaja tai ex-taikaministerin puoliso valottaa elämäänsä. Tietysti myös horoskooppeja ja jatkotarinoita. Sellainen minkä voisi todella kuvitella olevan jossain taika-Britanniassa, eli ei mitään "Kenestä Hermione oikeasti tykkää" -juttuja.

Mitäs mieltä?


Minustakin tuo on hyvä idea...Voisi myös kierrellä muilla velhokoulusivuilla ja kirjoittaa juoruja...xD Jos tähän tulee paljon halukkaita, voisimme jakaa työn jotenkin....
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: IceLowe - Heinäkuu 24, 2005, 19:28:01
Lainaus käyttäjältä: "Evélyn"
Lainaus käyttäjältä: "Josephine"
Tämän idean haluaisin itsekin toteuttaa, mutta tietokoneet eivät todellakaan ole vahvin puoleni.. Elikäs laadukas verkkolehti Me Noidat. Painotus olisi tällaisissa "naistenlehtimäisissä" jutuissa, kuinka jonkun velhobändin laulaja tai ex-taikaministerin puoliso valottaa elämäänsä. Tietysti myös horoskooppeja ja jatkotarinoita. Sellainen minkä voisi todella kuvitella olevan jossain taika-Britanniassa, eli ei mitään "Kenestä Hermione oikeasti tykkää" -juttuja.

Mitäs mieltä?


Minustakin tuo on hyvä idea...Voisi myös kierrellä muilla velhokoulusivuilla ja kirjoittaa juoruja...xD Jos tähän tulee paljon halukkaita, voisimme jakaa työn jotenkin....Aivan mahtava idea! Itse voisin olla kiinnostunut jos kyseinen projekti tehtäisiin. Mutta minulta olisi turha pyytää että alkaisin päivitellä sivuja. Lopputulos olisi varmaankin että koko sivu olisi tyhjä tai pelkkää kirjaimien sekamelskaa. Joten lähettäisin kirjoittamani juttuni päätoimittajalle ja hän sitten julkaisisi ne jne.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Emy - Heinäkuu 25, 2005, 18:30:53
Hassua ^_^'' Olin jo aloittanut Me Noitien tekemisen ennen kuin satuin tänne   topicciin ja huomasin, että lehti on jo tekeillä. Ömh. Tekaisen sen kumminkin valmiiksi siltä varalta, että Miss Latherin innostus on mennyt ohitse.

Ajattelin jotain siihen suuntaan, että toimittajat lähettäisivät juttunsa päätoimittajalle (=minulle, koska domainini tunnuksia en muille luovuta) vaikka kuukauden viimeisellä viikolla ja päätoimittaja sitten sorvaisi lehden kokoon, kirjoittaisi pääkirjoituksen ja muuta hauskaa.

//Kuten näkyy, ei ole vieläkään valmista. Eikä melko varmasti tulekaan, ellen saa jotakin suunnatonta inspiraatiota. Pahoittelen.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: IceLowe - Heinäkuu 25, 2005, 19:28:02
Emy itse olisin kiinnostunut tekemään jotain juttuja. En mitään ISOJA, mutta kaiken laista pientä. Kyllähän isokin voisi tehdä jos inspis iskee. Oletko muuten tekemässä yksin sitä? Vai onko sinulla jo toimittajia?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Sharra - Heinäkuu 25, 2005, 21:56:08
minäkin voisin kenties ruveta tuota me noitia tekemään. yksäriä voi minulle laittaa asiasta jos niin kuin apua tarvitaan.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Fizzy - Heinäkuu 25, 2005, 23:07:39
Juups... Minäkin olisin aiheesta kiinnostunut. Siis tuosta 'Me Noidat' -lehdestä. Eli jos sinne sitten joskus olisi tarvetta "toimittajalle", niin ilmottaudun vapaaehtoiseksi.

Muttah... Olisi muuten ihan mikavaa perustaa tuollainen netissä oleva kuvitettu Viitokuja/Tylyaho. Täysin virtuaalinen siis. Hieman isomalla porukalla sellainen olisi aikas helppo tehdä. [Ai mitäkö haen takaa? No...] Niin... Ja ajattelin tehdä sellaisen. ^^; Pystyn sen kyllä tekemään vaikka kaverini kanssa, mutta isommalla porukalla olisi helpompaa, yksinkertaisempaa, nopeampaa ja hauskempaa. Ja kun kerran Viistokuja on olemassa, niin eikös hauskempaa olisi tehdä Tylyaho, tai vaikka itse keksitty 'Suomessa sijaitseva velhojen ja noitien kauppakatu'.
Eli jos joku on ajatuksesta kiinnostunut, niin saa ottaa yhteyttä yksärillä. Ja ideoita saa myös lähettää. :)
// Tosaan ajattelin (huomaa imperfekti). Siihen ei ainakaan tällä hetkellä ole aikaa; koulu on varsinainen aikaimuri. :/
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Katkachee - Lokakuu 15, 2005, 20:24:47
Hmm, eikös näistä olisi helppo tehdä sivuprojekti Vuotikseen? Vuotislaiset saisivat osallistua, tarkoituksena tehdä todella laaja taikamaailmaverkosto suomen kielellä. Lontoon Viistokuja voisi olla vinkkejä, suomen vastaava taas pelailua/chatteja/visoja. Matami Malkin voisi olla proppaukseen, nimenomaan vaatteisiin. Helpot kaavat kaikkiin aloittelijoille.  Säilä&Imupaperi taas paperi, sulkakynä ja vastaavat neuvova paikka. Suomen vastaavalta taas saisi ostettua Me noidat ja päästä Survivoria ihailemaan. Ja tietenkin Vuotava noidankattila olisi linkki Vuotikseen, mukavaa rupattelua ajankuluksi. Aivan nollaidea vai tyrmäävä ehdotus?
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: kernella - Lokakuu 18, 2005, 20:59:04
KANNATAN!!! Tuo on paras ikinä kuulemani ehdotus! =D
Olen mukana automaattisesti jos tuollainen järkätään!
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Selestina Taigor - Lokakuu 23, 2005, 13:18:28
Oma kaverini tekee loitsukirja-nimistä sivua, jonne hän meinaa listata kaikki pottereissa mainitut loitsut ja niiden "vaikutukset".
Mielestäni se oli aika hyvä idea, vaikka sivuissa tuleekin olemaan hänelle hommaa.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Golden - Lokakuu 30, 2005, 00:52:49
Nosiisjuu, tuo Pikkuvaaran opisto on onnistunut muuttamaan tässä ajan saatossa, osoitteeseen http://apparate.org/opisto, olisin kai voinut nopeamminkin siitä ilmoittaa. Jotenka se että tuolla aiemmassa osoitteessa lukee sitä mitä lukee, ei tarkoita että koko paikka olisi kokonaan unohdettu. Tai siis minä en ole unohtanut, mutta muu maailma näyttää unohtaneen. Jees. Purple-shadowiin en nykyään enää jaksa oikein kirjautua, joten koko paikan kaikki paikat ovat jääneet omille teilleen hortoilemaan päivittämättöminä.

Jos jotakuta kiinnostaa, voin nyt myös toista ylläpitäjää Pikkuvaaralle ottaa. Muunmuassa mainostusavuksi (olen surkea siinä, kuten huomaa), kuten myös muuten vaan. Jotta voisi neuvotella että onko joku ideani sittenkään tarpeeksi järkevä taikka tärkeä, että sitä kannattaisi tuonne opistoon laittaa. Jos kiinnostuneita löytyy, voi tulla tuonne Pikkuvaaran vieraskirjaan kyselemään aiheesta, rekata foorumiin ja siellä availla keskustelua kanssani tai vaihtoehtoisesti lähettää sähköpostia.
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Teetahra - Marraskuu 17, 2005, 16:08:13
Siihen Me Noidat- lehteen voisin minäkin ryhtyä kirjoittelemaan. (siis jos ymmärsin oikein se ei vaadi suurempaa osaamista tietokoneiden osalta, muuta kuin wordin käytön? *tumpelo koneiden kanssa* Jonkinlainen haave on aina ollut päästä kirjoittelemaan johonkin lehteen :)

Jos lehti on toteutumassa niin ilmoitelkaahan toki...
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Malf - Marraskuu 17, 2005, 19:07:48
HP-roolipeleihin en ole sattunut koskaan törmäämään. Siis näihin "kirjallisiin", joissa pelataan foorumissa viesteillä. Olisi semmoiseen ehkä kiva änkeytyä. :)

Mutta tosiaan, voisin ilmoittautua jonkinlaiseen nettisivuntekoon, tosin tätä olen harjoittanut vain Geolla [http://www.geocities.com]. [Taidonnäytteeni osoitteessa http://www.geocities.com/damis_hen] Perus HTML-koodit ja jotkut muutkin sujuvat hyvin, Javascript ja CSS-koodit ovat hieman huonommin hanskassa, mutta kyllä nekin taittuvat [ehkä].

[melko lyhyt viesti, toivottavasti oli edes sisältöä jotenkin]
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Arwen's Light - Marraskuu 18, 2005, 13:22:11
Minäkin voisin olla mukana tuossa Katkan ehdotuksessa, jos vain aikaa riittä kaiken muun sähellyksen lisäksi...
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: blame it on me - Kesäkuu 24, 2006, 19:54:21
Minä oon ajatellut toteuttaa tämän sarjis sivu idean mutta lisään sinne kuvia ja ficcejäkin.
Sitten muut voivat lähettää yksärillä mulle potter sarjiksia, potter kuvia ja potter ficcejä.
Tarvitsen niitä kipeästi tuleville sivuilleni joten yksätkää!

dj george
Otsikko: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Ginvera - Kesäkuu 24, 2006, 22:06:14
Claud Kishi, olisin niin mielelläni mukanasi kirjoittamassa blogia! Siellä voisi tosiaan pitää oikeita huispausotteluita, kuten joku tuossa aikaisemmin selosti. YKSÄRITÄN, JOS ET HUOMAA VIESTIÄ!
Otsikko: Vastaus: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut Wiki idea
Kirjoitti: anomor - Helmikuu 19, 2007, 07:45:05
Voisiko olla hp-wiki. Se sopisi vaikkapa Hp-fanien alaisuuteen. Jos joku ei tiedä niin tunnetuin wiki on fi.wikipedia.org (http://fi.wikipedia.org) suomeksi siis. Wikien ideana on, että kuka tahansa voi muokata niitä. Monilla fani sivusto-foorumeilla on nykyjään myös -wiki. Katsokaa esimerkiksi http://kontu.info/ (http://kontu.info/).
Otsikko: Re: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: anomor - Helmikuu 19, 2007, 07:50:03
Sitten viellä toinen nerokas joka sopisi taaskin HP-faneille. Uutiset rss-virtana, eli voit saada maailman tärkeimmät hp-fanien uutiset suoraan rss-lukijaasi tai yksinkertaisesti vaikka Googlen etusivulle.
Otsikko: Re: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Lupin - Helmikuu 19, 2007, 21:33:54
Sitten viellä toinen nerokas joka sopisi taaskin HP-faneille. Uutiset rss-virtana, eli voit saada maailman tärkeimmät hp-fanien uutiset suoraan rss-lukijaasi tai yksinkertaisesti vaikka Googlen etusivulle.

Se onnistuu jo. Lisää vain Googlen Oma sivu -asetuksiin osoite http://hpfanit.vuotis.net/uutiset/atom.xml
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: anomor - Helmikuu 24, 2007, 20:23:30
Kiitos, mutta tuota siis ei viellä lukijaan saa?
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: helmikana - Maaliskuu 03, 2007, 12:15:23
HP-roolipeleihin en ole sattunut koskaan törmäämään. Siis näihin "kirjallisiin", joissa pelataan foorumissa viesteillä. Olisi semmoiseen ehkä kiva änkeytyä. :)

Voi, kyllähän näitäkin monia löytyy (piilomainontaa), esimerkiksi minun ja vuotiksestakin tutun Jenacian ylläpitämä Mischief Managed (http://www.phpbbserver.com/mischief), kelmiroolipeli. Toinen (http://www.s8.createphpbb.com/kelmit/) kelmiroolipeli, Zigin ylläpitämä (anteeksi mahdollinen ei-toivottu mainostus).
Tässä vielä yksi hp-nettirope, klik (http://newworld.forumup.org/) (jälleen, anteeksi mahdollinen ei-toivottu mainostus). Tämä sijoittuu kai vuodelle 2006 tai 2007, velhomaailma on muuttunut täysin ja tällaista.
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Yöfani - Toukokuu 04, 2008, 09:57:35
Saako tänne vielä kirjoittaa?
Olisin itse innostunut tekemään jonkinlaisen HP-sivun, mutta ajattelin ensin hieman opetella HTML-kieltä ja sensellaista..mutta myöhemmin.
Ja sitten, kun Mirz tuolla ehdotti Dursleyn perheenjäsenten sivuja. Niin samalla lailla olisi kiva nähdä vaikka Harryn tai Hermionen sivut. Vaikka velhot eivät yleensä kyllä käytäkkään tietokonetta, mutta mitä jos käyttäisivät? Rupesi myös ihastuttamaan ajatus Weaslyn perheen kotisivuista, Mollyn ruokaohjeita, kaksosten pilailuohjeita ja muuta kivaa. Samaan sössöönhän voisi tunkea joko koko perheen tai vain esim. Ronin tai Ginnyn blogin. Voisin ehkä itsekkin joskus toteuttaa tälläiset Weaslyn perheen sivut.
Mutta hei. Mites olisi Dumbledoren personalit? Tiedän, tiedän, Dumbledore on kuollut, mutta mitäs pienistä.
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: fascino - Kesäkuu 15, 2008, 21:33:02
Miten sitten olisi sellainen maailma joka olisi vähän niinkuin jokus runescape tai sellainen? (:--D) Siellä olisi koko Potter maailma jossa olisi kaikki kauppoja ja tylypahka, king's crossin asema yms yms. muuta Potterien maailmasta. En tiedä (huomannut) onko tälläista jo ehdotettu. Tuli vain mieleen.

Palveluhan voisi tietysti olla ilmainen.
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: EJR - Helmikuu 20, 2009, 18:40:19
Sanoit, että on virtuaalivelhokouluja, kertoisiko joku rakas ystävä yksärillä edes yhden :)   Kiitos


-E
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Surkimus - Elokuu 03, 2010, 20:12:23
Minä kyllä toivon, että joku tekisi sivuston täynnä Harry Potter-testejä. Itse osaan foorumeita tehdä, mutten nettisivuja.....
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: nuotii - Elokuu 03, 2010, 20:31:37
Minä kyllä toivon, että joku tekisi sivuston täynnä Harry Potter-testejä. Itse osaan foorumeita tehdä, mutten nettisivuja.....

Tuossa on kyllä ideaa. Se olisi kyllä tosi kiva. Itsellänikään ei ole tuohon taitoja, joten....
Otsikko: Vs: Pähkinä purtavaksi: HP kotisivut
Kirjoitti: Hitomi Yukiko - Helmikuu 14, 2015, 21:53:48
-Kirjojen mukaan etenevä blogi jonkun HP-hahmon näkökulmasta. Esim. Liekehtivän pikarin tapahtumien aikaan Hermione kirjoittaa kurpitsajuhla-päivänä odotuksistaan iltaa varten jne, blogi olisi sekoitus kirjoja ja omaa mielikuvitusta. Siis sillä tavalla, että jokaisen kirjan käsittelemiseen todellakin menisi koko vuosi.
Tämähän on hyvä idea! Voisinkos ryhtyä ideoimaan pidemmälle ja kenties jopa perustaa tuommoisen blogin? Voisin kirjoittaa jonkun hahmon näkökulmasta päiväkirjaa vaikkapa koko kirjasarjan ajalta, lähteä VK:sta liikkeelle (tai jopa hieman sitä aikaisemmin, lapsuuttakin mukaan) ja jatkaa Kuoleman varjeluksiin tai jopa pidemmälle, miten innostusta sattuu löytymään :)

Olen joskus aiemmin ajatellut sitä, mutta en ole ikinä jaksanut ideointia pidemmälle..
Tai.. voisihan samalla tyylillä väkertää päiväkirjaa jonkun kelmin näkökulmasta :D Mikä ei ainankaan minulta onistuisi :/

Ja jos joku on lukenut Meg Cabotin kirjoittamia Prinsessapäiväkirjoja, niin sen tyylisesti esim. Dracon näkökulmasta. Voisi tulla hauskaa  :D
Mutta.. turhaan tuollaista rupeaisin tekemään, ellei lukijoita löydy. Ja yksin tuskin saan mitään kamalan upeaa aikaan ,eli joku apulainen olisi varmaan suotava.
Ja kuvat..

Olisiko jollain jotain kehittäviä ideoita tai olisiko joku valmis auttamaan idean kehittelyssä ja toteutuksessa?


Niin.. ja voisihan tämän toteuttaa myös siten, että perustaa kotisivut ja sinne sitten useamman hahmon päiväkirjat yms.