Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Harrastukset ja kirjallisuus => Aiheen aloitti: Lupin - Elokuu 31, 2003, 19:42:56

Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Lupin - Elokuu 31, 2003, 19:42:56
Pelaatteko te joskus vanhoja tietokonepelejä? Mietä mieltä olette niistä? Vanhalla tarkoitan tässä tapauksessa 80-luvulta ja 90-luvun alkupuolelta olevia pelejä.

Minuun iski kauhea nostalgiavimma ja piti kaivaa esiin ne vanhat pelit mitä pienenä pelasin.

Alley Cat oli ehdoton suosikki. Niille jotka eivät tätä klassikkopeliä muista/ole koskaan nähneet:
(http://www.gusworld.com.au/games/cat/ac2.gif)
Kyseessä oli peli jossa pelaaja oli kissa jonka piti yrittää hypätä sisään erään talon ikkunoista. Jokaisen ikkunan takana on jonkinlainen tehtävä jossa pitää esim. syödä bulldogilauman ruuat, napata kalamaljasta kaikki kalata tai jotain vastaava. Kun siitä tehtävästä on suoriutunut pääsee yrittämään pääsyä kissaneidon luo.

Alley Catia tuli pienenä pelattua tuntikaupalla, se oli ehdoton suosikki - vaikka siinä oli muistaakseni vain neljä väriäkin. Vähän eroa nykyajan upeilta näyttäviin peleihin.

Toinen peli mihin aina jäin jumiin tuntikausiksi oli Rockford, jonkinlainen Boulder Dash -klooni kai. Siis sellainen jossa ohjattiin pientä ukkoa ympäri ruutua ja yritettiin esim. estää kiviä putoamasta sen päähän. Tätä en ole mistään löytänyt, eli nostalgiannälkä on näiltä osin tyydyttämättä. Pitää kai käväistä vanhempien luona kaivelemassa kaappeja. Ehkä sieltä löytyisi vielä ne vanhat disketit...

Kolmas mainitsemisen arvoinen on Leisure Suit Larry in the Land of Lounge Lizards. Tämä oli siitä jännä että tämä peli oli periaatteessa K-18. Pelaajan piti kertoa ikänsä ja vastata oikein viiteen kysymykseen ennen kuin pääsi pelaamaan. Nuo kysymykset olivat todella vaikeita pikkuiselle joka ei kauheasti englantia vielä osannut. Pelaaja ohjaili päähenkilöä. Larry Lafferia, ja päämääränä oli päästä Larryn poikuudesta eroon. Minä ainakin vain onnistuin tappamaan Larryn johonkin epäilyttävään sukupuolitautiin tai jouduin taksikuskin mukiloimaksi kun unohdin maksaa matkan.

Larryssa kai houkutteli lähinnä se että se oli tuhma eikä lapsille sopiva... kaikki kiellettyhän aina kiinnostaa.

Huolimatta siitä että pelin teema oli noinkin "aikuinen" en usko että se nykyään olisi K-18. Jo pelkkä pelin ulkonäkö ja se että kaikki vähänkin ns. sopimaton toiminta on peitetty mustalla ruudulla jonka päällä lukee "CENSORED" tekisi siitä nykyään luulatavasti pikkulapsillekin sallitun. Niin ne ajat muuttuvat.


Tuossa muutama nostalgiaesimerkki. Ihmeen viihdyttäviä pelejä vanhana aikanakin tehtiin. Kai se oli niin että kun ei ollut hienoa grafiikkaa niin piti satsata juoneen enemmän. tai sitten ihmiset eivät olleet silloin niin vaativaisia. Mutta ainakin minua nuo vanhat pelit jaksavat viihdyttää silloin tällöin. Tänäänkin meni muutama tunti Alley Catin ja Larryn parissa.

Mitä pelejä te pelasitte pienenä? Muistoja?
Otsikko: Nostalgiaa
Kirjoitti: annii - Elokuu 31, 2003, 20:16:59
Voi, ihanaa. :)

Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen, ne, jolloin minulla vielä oli tietokone omassa huoneessani, ja olin siitä niin ylpeä että... Vanha kunnon dos-kone, jota en ehtinyt opetella kunnolla käyttämään ennen Windowsiin siirtymistä. Käsittämättömän pieni muisti, piirustuksia tallennettiin vain erikoistapauksissa, ja pelien löytäminen koneen syövereistä oli pikkuiselle joskus todella hankalaa.

Minulle rakkaimpia pelejä muistellessa ensimmäisenä mieleen nousi Frack, kolmiulotteinen tetris-klooni, jota valtavankokoiset greipinkeltaiset palikat terrorisoivat. Niitä ei ikinä saanut järkevästi sijoitettua mihinkään. Tätä olen yrittänyt etsiä vaikka mistä, mutta kun ei löydy niin ei löydy.

Populous kului myös käytössä. Tässä oli kaksi kilpailevaa ryhmittymää, punaiset ja siniset, tavoitteena oli auttaa omiaan yhdyskuntien rakentamisessa ja parhaansa mukaan sabotoida vastapuolen rakennushankkeita. Peli oli todennäköisesti suunnattu täysin aivottomille, sillä se oli äärimmäisen helppo voittaa myös lapsen aivoilla. Joskus muutama vuosi takaperin löysin kaupasta uuden version samasta pelistä, ostin sen, ja petyin. Vanha yksinkertaisuus ja helppoudessaan kauniit maisemat oli korvattu kolmiulotteisuudella ja ylihankalilla säännöillä, joita en vaivautunut opettelemaan. Sääli.

Haastetta pikkuiselle tarjosi Lemmings (miten lienee nimen oikeinkirjoitus...) jossa yritettiin pelastaa pieniä, typeriä ja vihreähiuksisia miehiä köysien, kuoppien, sateenvarjojen, siltojen, pommien, stop-merkkien sun muun avulla. Ihana.

Pakko myös mainita Hearts, jossa autettiin kääpiöitä ulos sokkeloista sydämiä siirtelemällä.

Ei kuulu ihan samaan kategoriaan, mutta pelasin myös paljon isäni vanhaa, kuusikymmenluvulta peräisin olevaa tietokone- ja videopelien esiastetta, televisioon kytkettävää, yksin tai kaksin pelattavaa tennispeliä. "Mailat" liikkuivat ylös ja alas, ja palloa saattoi pompotella seinää vasten tuntikausia.

Kaikki nämä olivat yksinkertaisuudessaan niin ihania, ettei mikään nykypeleistä taida arvostuksessani yltää samalle tasolle. Osansa lienee myös sillä, että todellakin olin pieni näitä pelatessani, ja selkeiden muistikuvien sijasta mielessäni on sumuisia käsityksiä ja varauksetonta lapsuuden ihailua. Toisaalta olisi hienoa nähdä, mitä nykyään näistä ajattelisin, mutta luultavasti vain pettyisin.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Hilkka - Elokuu 31, 2003, 20:40:42
Ensinnäkin minä kaipaan ihan hirmuisesti kivikautista Nintendoa, joka on toki tarpeeksi lähellä tietokonepelejä tullakseen mainituksi tässä topicissa. Se ilmeisesti aivan ensimmäinen kömpelö Mario-peli, jossa sienet kasvattivat Marion isoksi ja vihreät putket siirtävät kerroksesta toiseen oli aivan ihana. Ilmeisesti myöhemmätkin Mario-pelisarjan pelit toimivat samalla idealla, mutta ei niissä voi olla samaa tunnelmaa kuin nostalgisessa muinaisversiossa...!

Tietokonepeleistä puhuttaessa en muista mitään nimiä. Se saattaa johtua siitä, ettei kotonani ollut lapsuudessani tietokonetta, vaan pelailin vain naapureideni luona. Muistikuvani ovat hivenen hatarat, mutta joku ehkä tunnistaa pelit, jotka hallitsivat lapsuuteni nörttäilyhetkiä :)

Läheslempparini oli peli, jonka ideana oli etsiä jollekin mukavalle hahmolle sen kadottama esine. Siinä liikuttiin erilaisten muiden hahmojen luona aurinkoisissa maisemissa ja etsittiin sitä kadoksissa ollutta esinettä. Tämä ei kovin paljon valaise, koska en muista, mikä pelin idea ihan oikeasti oli. Eli mitä piti tehdä, jotta saisi esineen tai mitä iloa oli, jos mukava hahmo sai hukkaamansa tavarat takaisin. Ehkä idea oli jotenkin sellainen, että kaikki pelimaailmaan piilotetut esineet piti viedä mukavalle hahmolle jossakin järjestyksessä. Mikä vaati kai muistia. Eli hahmo saattoi ensimmäisenä pyytää vaikka kakkulapion (hypoteesi), jota etsiessä saattoi törmätä palloon ja kirjaan ennen kuin itse asia osui kohdalle. Seuraavaksi mukava hahmo pyysikin sitten ehkä juuri kirjaa, ja sitten piti muistaa, missä se oli ollut. Niin se taisi olla! Minulla on epämääräinen mielikuva, että Maija ja hänen karitsansa olisivat olleet jossakin osassa tuossa pelissä. Hmm... Se taisi olla aika kummallinen viritelmä.

Toisen lapsuudestani tutun pelin monet muutkin varmasti tunnistavat. Sen nimi oli Bubble Bobble tai jotakin sellaista. Bubble Bobblea pelattiin joko yksin tai kaksin. Pelihahmojen nimet taisivat olla juuri Bubble ja Bobble (tai mikä pelin nimi nyt oikeastaan onkaan). En muista, mitä otuksia B&B olivat - jotain vesiolentoja muistaakseni. Peli sijoittui tilaan, jossa oli monia hyllyjä, joiden päälle putoili jotain viinirypäleterttuja ja sellaista sälää, jota B&B:n piti keräillä. Pelin alussa B&B laskeutuivat tilan pohjalle ilmakuplissa ja alkoivat sitten rypälejahdin. En tosin muista, mikä ajatus tässäkään pelissä itse asiassa oli, mutta jotenkin siinä pääsi aina seuraavalle, vaativammalle tasolle. Ja vaativimmilla tasoilla oli tosi pelottavia haita, jotka vahingoittivat Bubblea ja Bobblea, mikä teki minut hurjan surulliseksi :)

Lisäksi naapureillamme oli kiva Disney-peli, josta muistan lähinnä sen, ettei se koskaan toiminut, vaikka pidin siitä kaikkein eniten. Siinä Roope koordinoi jotakin aarteenmetsästystä tai sellaista ja pelaaja saattoi joutua minne maailmankolkalle hyvänsä. Ja eri paikoissa oli aina erilaiset haasteet. Ideana oli kerätä suurempi omaisuus kuin Kroisoksella (?), ja pelitilannetta mitattiin isolla vaa'alla, jossa oli sekä Roopen että Kroisoksen omaisuus, ja se tietysti johti, kumman kultakasa painoi enemmän. Oi niitä aikoja...

Tajusin juuri puhuvani peleistä imperfektissä. Miksiköhän...? Varmaan jostakin voisi vielä löytää vaikka kaikki mainitsemani pelit ja päästä kokeilemaan niitä taas. Mutta en oikeastaan edes tiedä, haluaisinko. Vaikka mielikuvani ovat hataria, ne ovat jännittäviä ja mukavia. Pelkään, että kyllästyisin kuoliaaksi, jos joskus oikeasti pääsisin vielä kokeilemaan sitä tavaroiden etsintää Maijan ja karitsan kanssa, enkä haluaisi sillä tavoin turmella lapsuuden onnellisia muistoja :)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Lupin - Elokuu 31, 2003, 20:45:29
Lainaus käyttäjältä: "terho"
Siinä Roope koordinoi jotakin aarteenmetsästystä tai sellaista ja pelaaja saattoi joutua minne maailmankolkalle hyvänsä.


Olisikohan tuo Ducktales? Muistelen että olen joskus pelannut tuollaista koulussa, mutta en koskaan päässyt loppuun asti kun pelata sai vain jos oli saanut muut tehtävät valmiiksi ennen tunnin loppua. Eikä se peli koskaan toiminut kunnolla ja siinä piti odottaa lataamista minuuttikaupalla... Hauska se silti oli.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Kosminen Poro - Elokuu 31, 2003, 21:16:18
Elin tietokoneettomasti huomattavan suuren osan elämäni varhaisista vuosista. 8-bittinen Nintendo oli kylläkin ehdottomasti mullistava ostos. Sorsanmetsästystä ja Super Mario-veljeksiä. Iiks. Lisäksi olin koukussa johonkin yleisurheilupeliin, jossa piti juostessa rämpyttää kahta nappulaa. Keksimme siihen apuvälineeksi sellaisen suklaamunan sisältä löytyvän yllätysmuovikotelojutun puolikkaan, sellaisen keltaisen.

Ensimmäisen kerran olin tietokoneiden kanssa tekemisissä ekaluokalla, kun meidän koulussa oli kaksi konetta, jotka kiersivät luokasta toiseen. Niissä koneissa oli yksi hyvä peli. Se oli hurjan jännä. Siinä piti yrittää saada helikopterista tippuvat ihmiset laskeutumaan pehmeästi heinäkärryihin, muuten ihmisparat kuolivat, ja se jos mikä järkytti pientä mieltäni kovasti.

Myöhemmin sitten tutustuin legendaarisiin Amiga-peleihin paremmin, koska kaverillani oli Amiga. Bubble Bobble on kyllä upea. Ja ei saa unohtaa Stunt Car Raceria. Niin ja kaikki järjettömät tekstiseikkailut, joissa lopulta turhautuneena tuli kirjoitettaneeksi käskyjä tyyliin: "Kill house", "Kill yourself". Joo. Vaarallista. Lisäksi kaverillani oli sellainen hieno laivanvarustajapeli, jossa voi tehdä kaikkea jännää, kuten vaikkapa harjoittaa salakuljetusta (mutta auta armias, jos salakuljetuksesta jäi kiinni ... ). Ja mitähän vielä? Pinball Dreams! Hahaa, flipperiklassikko. Sitä tuli pelattua joskus. Sitten oli vielä joku peli, jossa piti ohjailla vankeja ja esimerkiksi kuoria perunoita tai tarjoilla soppaa. Senkään nimeä en muista, mutta kiehtova se oli.

Minulla oli joskus koneella joku emulaattori, ja pelasin sillä satunnaisesti Ducktalesia. Mutta se ei koskaan oikein toiminut. Sangen yllättävää.

Seikkailupelejä on totisesti ikävä. Niin monet nykypelit ovat vain sellaista toimintamättöä ilman mitään jännittävää juonta. Mielummin pelastan Sienimaan prinsessan kuin listin alieneita.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Xaphania - Elokuu 31, 2003, 21:30:57
Lainaus käyttäjältä: "terho"

Lisäksi naapureillamme oli kiva Disney-peli, josta muistan lähinnä sen, ettei se koskaan toiminut, vaikka pidin siitä kaikkein eniten. Siinä Roope koordinoi jotakin aarteenmetsästystä tai sellaista ja pelaaja saattoi joutua minne maailmankolkalle hyvänsä. Ja eri paikoissa oli aina erilaiset haasteet. Ideana oli kerätä suurempi omaisuus kuin Kroisoksella (?), ja pelitilannetta mitattiin isolla vaa'alla, jossa oli sekä Roopen että Kroisoksen omaisuus, ja se tietysti johti, kumman kultakasa painoi enemmän. Oi niitä aikoja...


Sama juttu, minäkin pelasin sitä naapureilla, ja voi, se oli peleistä paras. Muumiojuttu oli kovin vaikea ja valokuvaaminen helppoa... jos oikein muistan.

Serkullani taas pelasin jo Lupinin mainitsemaa Alley Catia.

Kaverillani oli kaksi aivan mainiota Nintendo(?) peliä, mutta en nyt kuollaksenikaan muista niiden nimiä. Toinen oli tasohyppely vaaleatukkaisella pojalla, usein liikuttiin pyramideissa ja vastaavissa. Toinen oli tosi jännä, siinä tavallaan tulitettiin avaruusaluksella sellaisia hienografiikkaisia "hirviöitä"/muodostelmia ja yritettiin osua eri kohtiin.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Yönlilja - Elokuu 31, 2003, 21:44:14
Meillä oli kanssa (on muuten edelleen) se kivikautinen nintendo, jolla pelasin ihan hulluna Marioita silloin 6-vuotiaana. Muistan siitä vain sen, että taustalla oli ulkoilmatasoissa ihania herkkusieniä.
Tietokonepeleistä minulle on jäänyt mieleen Lemmings (sitähän pelattiin Rafalla viime vuonna ihan hulluna) ja äitini ikivanha MacIntosh, jossa oli aivan älyttömän ihana Tetris, jota silloin 4-vuotiaana jaksoin räpeltää tuntikausia. Se opetti minulle kärsivällisyyttä.
En ole koskaan ollut mitään pelityyppiä, mutta nuo ovat jääneet mieleen.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Hikka - Syyskuu 01, 2003, 11:15:36
Meikäläisen ensimmäinen kone oli 8 bittinen Nintendo jolla pienempänä pelasin jos jonkinlaisia pelejä. Meillä ei itsellä ollut kovinkaan montaa eri peliä, mutta onneksi useilla naapureilla oli myös Nintendo ja meillä oli tapana lainailla toistemme pelejä. (Ja käydä toistemme luona pelailemassa... Muistan yhdenkin pojan jolla ei itsellään ollut Nintendoa, mutta joka kerrankin sai lainaan täälläkin jo mainitun Ducktalesin ja tuli meille pelaamaan... Istuin vieressä kun hän päivässä pelasi Roope-pelin läpi.)

No. Omat suosikkipelini tuolta ajalta ovat MegaMan 3 [muoks: jummi! kakkosta meinasin. Nappulat on liian lähellä toisiaan meikäläisen suurille sormille.], tasohyppely jossa sininen pikkumies, jolla on toisen kätensä tilalla ase, pelastaa maailmaa (ja jossa oli todella mukavat musiikit.. vaikkakin tietenkin niin kovin alkeelliset), Blades of Steel joka on semmonen alkeellinen jääkiekkopeli sekä North & South joka oli peli Amerikan sisällissodasta. Täytynee myös mainita Mario Bros, se ensimmäinen, jota yritin päästä läpi niin sata kertaa, mutta onnistumatta... Ja sitten nolotti suuresti kun oma äiti pelasi sen läpi tuosta vaan.

Nyt myöhemmin olen löytänyt vasta ensi kertaa joitakin vanhempia pelejä sen jälkeen kun sain jostakin ison kasan demoja sisältäneen mainos-CD:n. Levyn parhaimmistoon kuului ensimmäinen osa pelistä Castle of Winds jonka muutamaan kertaan läpi pelattuani kävin netistä lataamassa CoW:n kakkososankin. Sitä en ole saanut pelattua loppuun... Vielä. Peli on sellainen fantasiaroolipeli jossa keräillään tavaroita ja tapellaan örkkejä vastaan, hommataan hyviä varustuksia, tehdään taikoja ja pelastetaan maailma. Se on tähän mennessä yksi pelien suurimmista suosikeistani.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Tanya - Syyskuu 01, 2003, 12:12:38
Oi, nostalgiaa.
Minun rakkaimmat pelimuistoni sijoittuvat jonnekin tuonne toiselle tai kolmannel luokalle, kun suurin piirtein asuin silloisen parhaan kaverini luona ja yleensä juuri pelasimme 8-bittistä nintendoa. Kaverillani oli sellainen (piraatti?) peli, jossa oli monta sataa erilaista peliä ja suosikkimme oli sellainen tankkipeli, jossa yritettiin tuhota vastapuolen tankkeja ja suojella sellasita kotkapatsasta. Jos patsas tuhoutui, hävisi pelaaja pelin. Hauskinta oli, kun siinä pelissä oli mahdollisuus rakentaa itse omat kenttänsä. Rakensimme aina kenttiä, jotka olivat vihollisille aivan mahdottomia ja meille ylihelppoja :)

Joskus aivan pienenä, minulla oli sellainen näppäimistö (en muista nyt kuolemaksenikaan sen nimiä/merkkiä, mutta jonkin sorttinen tietokone se oli), joka liitettiin televisioon. Meillä oli siihen kaksi peliä, helkopteri- ja rosvo&poliisi peli.  Helikopteripelissä lennettiin joko merellä saarien yli tai sitten kaupungissa ja aina välillä oli laskeuduttava tankkaamaan tai poimimaan hätäapulaukkuja. Laskeutuessa piti varoa, ettei törmännyt alkuasukkaisiin, puihin tai taloihin... vai olikohan se sitten niin, että ensiapulaukut piti kuljettaa alkuasukkaille? No, en muista enää.
Rosvo ja poliisi peli oli sellainen Donkey Kong tyylinen yhden ruudun tasoloikka. Rosvo kiipesi pilvenpiirtäjää pitkin prinsessa mukanaan ja poliisin piti selvittää rata, päästäkseen ylemmäksi ja lähemmäs prinsessaa. Rosvo vaikeutti tietenkin ratoja heittelemällä palloja, pyörremyrskyjä sun muuta sellaista. Minä rakastin tuota peliä, vaikken koskaan ollutkaan siinä kovin hyvä.

Toinen omistamamme televisioon kytkettävä konsoli oli sellainen oranssi, johon ei saanut erillisiä pelejä vaan koko pelitarjonta oli koneen sisällä. Siinä ei ollut kuin sellaisia yksinkertaisia urheilupelejä (mm. jo aiemminkin mainittu tennis, jossa pailoina toimii kaksi viivaa/palkkia, joilla yiritetään osua nelikulmaiseen palloon :) Tämä vehjä kuitenkin hajosi aika nopeasti liikakäytön tuoleksena ja siksi, että kissa puri siitä johdot poikki... Likkö sitä ottanut korviin koneen karmivan kovat äänet, joita ei saanut millään pienemmälle, sillä äänetkin tulivat koneen sisältä eikä television kaiuttimista.

Mutta juu, minusta ennen tehtiin oikeasti parempia pelejä. Minusta ainakin, sillä nuo yksinkertaiset pelit olivat oikeasti viihdyttäviä verrattuna nykyajan joukkomättöön...
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: scout - Syyskuu 01, 2003, 15:07:22
Historian havinaa...
Ensimmäinen tietokoneemme oli ankeista ankein.
Hyvä ettei siinä ollut enää niitä lerppuja (?)
Mutta kyllä siinä joitain pelejä oli,
mm. tuo Alley Cat.
Minäkin tykkäsin siitä, vaikka en koskaan ollut tosi hyvä...
Sitten meilläkin oli myös joku Larry, taisi olla tuo sama kuin sinulla Lupin.
Sitä en kyllä koskaan pelannut.

Mutta kaikkein paras oli kyllä semmoinen kuin Dyna Blaster.
Siinä on sellainen ukko joka menee sellaista sokkeloa ja räjäyttää pommeilla örvelöitä ja seiniä.
Sitten niistä räjähtäneistä saa aina jotain, kuten esim. lisä elämän.
Sitä tuli pelattua, ja paljon! Muistan kun äitikin pelasi sitä ja sitten kun se oli päässyt tosi pitkälle niin otti ja kuoli (siinä pelissä siis!) ja minä olin kauhian vihanen...

Tämä nyt ei ehkä ole kaikkein vanhimpia, mutta klassinen Doom löytyy vieläkin koneelta.
Se on niin paras! Yksinkertainen päämäärä, eli tapa kaikki, huono grafiikka ja äänet aika ankeita mutta silti uskomattoman hyvä peli!
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: MissAlkupala - Syyskuu 01, 2003, 15:39:50
Meillä on vieläkin se kissapeli ja Bubble Bobble. Molemmat on -80 luvulta, niin on tietokonekin ^^
Kissapeli on ihan mukava, mutta Bubble Bobble on vieläkin yksi lempparini :)  

Ja sitten meillä on vieläkin Supa(plex). Oletteko kuulleet? se on semmoinen tomaatti, jota ohjataan ja semmoisia juttuja pitää kerätä tietty määrä, että pääsee maan läpi. Son aika hauska ^^
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Kevät - Syyskuu 01, 2003, 20:50:48
Minä pidän yhdestä pelistä jossa on semmonen pupu ja iso koira. (Se on kyllä hävinnyt koneelta ties minne. Epäilen roskista.) Se on muka, joskin helppo.  Se on aika samantyyppinen kuin vamhat Indiana Jones- pelit. Jos joku muistaa vanhan palin missä pelataan hullulla kanilla ja isolla koiralli, niin sanokoon sen nimen. En muista sitä nimeä. >.<
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Irvikissa - Syyskuu 02, 2003, 15:03:28
Joskus vuosia sitten muistan pelanneeni kaverini luona (tai ainakin katsoin vierestä) tuota Lupinin mainitsemaa Alley cattia. Itselläni ei tuolloin konetta ollut. Ja myöskin Lupinin mainitsemaa Larrya tuli seurattua vierestä, kaverini lintsasivat joskus koulusta vain pelatakseen koko päivän..
Supaplexia muistan pelanneeni toisen kaverini luona ja olin hirmu kateellinen, koska hän pääsi kentät läpi tuosta vaan. Oli pelannut hieman kauemmin kuin minä =)

Jos sitten mennään konsolipeleihin, niin Nintendoa on tullut tahkottua niin paljon, että Mariot (ykkösen, kakkosen ja kolmosen) muistan edelleen melkein kokonaan ulkoa ja muistan mistä pitää hakea mitäkin. Nintendoakaan minulla ei itselläni ollut, mutta parhaalla ystävälläni oli. Nintendolla tuli pelattua myös Little Nemo- peliä, muistaako tätä kukaan?
Toisella ystävälläni oli Sega, jolla pelasimme Sonicia. Idea samantyylinen kuin Marioissa, mutta Sonic on sininen siili joka kerää sormuksia kolikoiden sijasta. Sonicista pidin muistaakseni enemmän ja se johtui varmasti Marioiden ylikuluneisuudesta.

Ainoat konsolit jotka itse omistan, ovat Sega (vanhempi versio kuin ystävälläni), jossa ainoat pelit olivat metsästyspeli, jossa piti ampua mukana olevalla pyssyllä lintuja, karhuja ja muita enemmän tai vähemmän omituisia eläimiä ja moottoripyöräpeli, jonka sisältöä tuskin sen kummemmin tarvitsee selittää ja Game Boy.
Siis se ihan ensimmäinen, iso möhkäle ilman hienoja värinäyttöjä. Sitä tulee itse asiassa vieläkin pelattua, kotona käydessä. Game Boyn peleistä Mariot olen tosin kuluttanut lähes loppuun ja osaisin pelata ne läpi edelleen vaikka silmät kiinni. Mutta aina varma Tetris houkuttelee aina =)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: innoscent - Syyskuu 02, 2003, 18:17:10
Minäkin pienenä pelasin vähän kaikkea, mitä kotoa löytyi. Suurin osa jo mainituista peleistä on tuttuja jotakin kautta. Lisäksi tykkäsin pelata Spectrumilla(ko se nyt oli) sellaista tappelupeliä, olikohan siinä sellaisia karate-äijiä. International Karate taisi pelin nimi olla...
Vähän on jäänyt harmittamaan, kun menimme myymään kaikki vanhat koneet, nyt jonkinmoinen vanha demoparta maksaisi niistäkin paljon paljon enemmän...:)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Thomas Fletchley - Syyskuu 03, 2003, 19:24:00
Lainaus käyttäjältä: "pieni potterholisti"
Minä pidän yhdestä pelistä jossa on semmonen pupu ja iso koira. (Se on kyllä hävinnyt koneelta ties minne. Epäilen roskista.) Se on muka, joskin helppo.  Se on aika samantyyppinen kuin vanhat Indiana Jones- pelit. Jos joku muistaa vanhan pelin missä pelataan hullulla kanilla ja isolla koiralli, niin sanokoon sen nimen. En muista sitä nimeä. >.<


Mietin pitkään tuota nimeä ja musitinhan minä sen :D: pelin nimi oli Sam & Max. Siinä kuitenkin pelattiin noilla hahmoilla ihan ihmeellisiä juttuja. Muistan selvästi kohdat, joissa eräs kirje löytyi epätoivoisen kaikkialta etsimisen jälkeen ks. pupun mahasta tai kun suurelle ihmismarsulle, piti todistella jotain unimaailmassa (jotain sinne päin).

Alley Cat myös minun yksi suosikki peleistäni.

Hurjaa suosiota koki myös Commander Keenit, joita oli kaikkiaan 7 osaa. Siinä ylivilkas poika lensi omatekoisella raketilla (joka osassa) avaruuteen ja pelasti jonkin planeetan asukkaat toisilta avaruushörhöiltä. Loogista tasohyppelyä parhaimmillaan :).
Huomasin vasta äsken samaa peliä koskevan kommentin:

Lainaus käyttäjältä: "Xaphania"
Kaverillani oli kaksi aivan mainiota Nintendo(?) peliä, mutta en nyt kuollaksenikaan muista niiden nimiä. Toinen oli tasohyppely vaaleatukkaisella pojalla, usein liikuttiin pyramideissa ja vastaavissa. Toinen oli tosi jännä, siinä tavallaan tulitettiin avaruusaluksella sellaisia hienografiikkaisia "hirviöitä"/muodostelmia ja yritettiin osua eri kohtiin.


Hauskoja hetkiä kaverin kanssa tuotti myös Triplane. Suomalainen peli, joka matki lentokone taistelua. Ruutu oli jaettu kolmeen osaan ja 4 eri väristä laivuetta kilpaili keskenään, yrittäen tiputtaa toiset pommeja ja aseita käyttäen.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Naurava Kulkutauti - Syyskuu 09, 2003, 17:37:11
Meillä on tietokone(ei tämä, jossa tällä hetkellä olen)jossa on aivan ihania vanhoja pelejä. Niiden grafiikka on niin ihanaa!
Parhaimmistoa on Bubble Bobble, Jetpack ja Ducktales. Aivan ihania.

BB on aivan ihana kaksinpeli. Siinä on kaksi semmosta pientä ja todella söpöä lohikäärmettä, jotka ampuu kuplia ja tappaa niillä semmosia örvelöitä(vihollisia). Se on niin sulonen. Siinä on muistaakseni tehtävänä pelastaa niiden kahden lohikäärmeen mami, joka on joutunut vangiksi ja siinä on sata erilaista kenttää. Täytyy myöntää, että en ole koskaan päässyt loppuun saakka:)

JP on myös aivan ihana peli. Siinä on semmonen joulupukki, joka keräilee lahjoja ja yrittää väistellä örvelöitä, jotka tappaa.

DT olikin jo puhetta. En voi muuta sanoa kuin, että se on ihana peli:)

Täytynee myöntää, että pelaan niitä pelejä edelleen. Ensimmäisen kerran pelasin siinä yhdeksän vuotiaana. Saimme silloin sen tietokoneen. Se on pysynyt meillä ja tällä hetkellä se on minun huoneessani:) Eikä vain pölyttymässä...
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Aamun Aurinkoinen - Syyskuu 09, 2003, 21:42:40
Lainaus käyttäjältä: "Kosminen Poro"
Siinä piti yrittää saada helikopterista tippuvat ihmiset laskeutumaan pehmeästi heinäkärryihin, muuten ihmisparat kuolivat, ja se jos mikä järkytti pientä mieltäni kovasti.Minä myös, minä myös! En kuollaksenikaan muista missä tilanteessa, koska ja kenen kanssa olen tuota pelannut, mutta muistan pelin silti hämärästi. Sitä jaksettiin pelata vaikka idea olikin yksinkertainen ja tylsä, näin ajatellen myöhemmin.

Nitendo on upea kone. Pelasin sitä ensimmäisen kerran vasta vuonna 1995, sellaista antiikkiromua. Muistan sen selvästi kuinka Mario-peliä pelatessani en onnistunut ensimmäistäkään rataa pääsemään kunnialla läpi. Pelien yksinkertaisen tylsä tunnelma oli kuitenkin niin mieleenpainuva että aivan ihanaa!
Samoin toinen nintendopeli antiikkikoneelle, dinosauruspeli jota muut eivät muista, kuin minä. Siinä piti pelata jollakin ihme kivikautisella ihmisellä, joka ratsasti dinosauruksilla ja tappoi vihollisia. Jännittävintä oli kun pääsi taistelemaan itse päävastusta vastaan!

Bubble Bobble on myös mahtavan ihana, mutta se onkin jo uudempaa mallia, sitä pelasin kavrullani rakkaalla öpaut vuonna 1998. Toki peloi on vanhempaa mallistoa, ainakin ykkösosa siitä. Onhan niitä joitakin kakkosia ja kolmosia ja mitä lienee ^^ . Suloisia musiikkeja radoissa, kaksi ihanaa palleroa seikkailemassa ja muuta suloista. Kaikki varmasti tiedättekin, luulen.
(http://www.isomedia.com/homes/blutz/emurumor/bubl1.jpg)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Irvikissa - Syyskuu 09, 2003, 22:02:17
Miten unohdinkaan!

Minulla oli myös Commodore 64, sain sen tietokonenerolta pikkuserkultani enkä tietenkään osannut käyttää koko vehjettä. Alle 10-vuotiaana tietokoneiden ihmeellinen maailma oli täysin utopiaa minulle.
Jotenkin saimme ystävieni kanssa jotkut pelit toimimaan ja joitain niistä jopa osasimme pelata. Uuno Turhapuro muuttaa maalle oli aika mielenkiintoinen. Muistaakseni siinä ajettiin ruohonleikkurilla kivikkoisella pellolla ja tehtävänä oli väistellä kiviä.

Toinen peli jota pelasimme urakalla oli Winter Games, jossa sananmukaisesti harrastettiin eri talviurheilulajeja. Taitoluistelu, ampumahiihto ja mäkihyppy kuuluivat ainakin lajeihin, muita en muista. Samasta pelistä oli myös Summer Games versio, mutta siitä en muista ainoatakaan lajia.

Poikaystäväni kaverilla on edelleen Commodore ja joskus hänen luonaan käydessämme olemme juuri Winter Gamesia pelanneet. Yllättävän hyvin pelit ovat jääneet takaraivoon, osasin edelleen taitoluistella paremmin kuin muut =)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Katariina - Syyskuu 10, 2003, 16:19:55
Niin, siis, muistaako joku Sierran Silpheedin? Se oli Keenien ohella ihan lempipelini :) Loistava.
Muoks: Niin siis mikäli muistan nimen oikein, niin silpheedissä oli se idea että siinä oli avaruusalus, jolla sitten ammuskeltiin vastaan tulevia meteoriitteja. Siinä oli sellainen hauska tietokonemusiikki, mikä oli niin alkeellinen että, just perus piip-piip-bliip-ääntä. Tosi yksinkertainen mutta hauska peli.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Xaphania - Syyskuu 13, 2003, 14:51:22
Niin, Commander Keenithän se olikin! Kiitos, Thomas Fletchley.

Niin, ja pitää mainita vielä, että yhden toisen kaverini kanssa saatoimme hakata tuntikausia pelkkää pasianssia, miinaharavaa tai tetristä. Joskus pelailen niitä vieläkin. =)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: James - Syyskuu 22, 2003, 21:00:47
Nintendolla meillä on ollut aivan parhaita pelejä. Ja koulun vanhoilla romukoneilla oli myös kaikkea kivaa, samoin naapureiden amigalla, jota me pelattiin aina niiden kanssa monta tuntia kesällä (A).

Mieleen tulee ainakin Mariot. Nintendolla ja tietokoneella. Tietokoneen versiosta en tykännyt niin paljoa, mutta pelasin sitä aina koulun koneilla, kun jäi aikaa. Joskus 6-7 vuotta sitten...? Hyvin mahdollista. Keen oli toinen, mitä kaikki aina tahtoi pelata. Se löytyi tosin vain yhdeltä koneelta, mutta minä satuin olemaan onnekseni sillä koneella ^^

Sen lisäksi oli joku lentokonepeli, jossa piti lentää ja pudottaa sieltä kaikkia höskiä. Minusta siinä ei ollut mitään mieltä, mutta pelasin sitä silti aina (A).

Duck Tales oli ehdoton lemppari!11 Se oli Nintendolla ja amigalla (?). Pelasin sen sinne Atlantikselle asti, mutta Atlantis oli ihan liian vaikea paikka :P

Onhan näitä muitakin, mitään ei vaan nyt tule mieleen.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: mpd - Syyskuu 22, 2003, 21:16:24
Mikähän liene, no Monkey Island saaga tietenkin. Varsinkin MI 2 tuotti äärimmäisiä onnistumisen tunteita, kun kymmenenvuotias pikkupoika tajusi mikä on monokkeli ja mitä sillä tekisi.  :P

Sääli, että "piratisminestokiekko", mistä niitä koodeja piti katsoa aina pelin käynnistyksen yhteydessä, hävisi minulta jossain välissä. (Olisikohan jollakin se vielä tallella? Jos on, lähetä privaatti messua)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Dwal - Syyskuu 22, 2003, 21:30:20
Tuosta Supaplexistä voisin ainakin mainintani antaa... Tutustuin siihen silloin kun muutimme keskustasta syrjäkylälle. Siellä oli ne kaksi tietokonetta, ja niissä oli supapeli... Piti aivan päästä varaamaan aika tietokoneelle, jotta sai pelata. Ja minähän olin aivan surkea, ainakin kun verrataan niihin vikkeläsormisiin. Ja pirun mustasukkainen. Silloin olin neljäsluokkalainen. Myöhemmin olen sitten joskus yläasteaikoinani pelannut, ei se kuitenkaan enää tuntunut samanlaiselta.

Ducktales ei meilläkään toiminut kunnolla. Muumioista en tykännyt ollenkaan.

Superfrog oli jotenkin ehdoton amigalla, sitä tuli pelattua iltamyöhään veljien kanssa. Sitä paitsi ainakin jääkenttä oli aivan loistava, pidin siitä. Loppuvastus olikin paperia, vaikka kentän kanssa jouduinkin puuhastelemaan melko kauan. Muutenkin kaikki vanhat amigapelit herättävät näin jälkeenpäin paljon tuntemuksia. Ei minulla riittäisi kärsivällisyyttä pelata niitä, mutta on niitä mukava muistella.

Nintendolla tuli tietenkin pelattua kaikenmaailman Marioita läpi, Chip'n'Dales oli minun ja ystäväni ehdoton suosikki. Minä sen taisin ensinnä läpi pelata, vaikka peli olikin ystävän. Kerran natusteltiin kultarahanamuja ja pelattiin... olin silloin kaverilla yötä. Se oli hauskaa. Kirby's adventure kuului myös ehdottomiin suosikkeihini. Taisi olla vain yksi paikka, jota en sataprosenttisesti pelannut. Kaikki minipelit olivat ihania :D Samaan sarjaan kuuluu myös mr. gimmick, vihreä pieni olento. Muitakin pelejä tuli tutkittua, mutteivat ne sen enempää tuntemuksia herättäneet.

Ai niin, kaverilla oli joskus pienenä sellainen apinapeli, jossa pikkuapinan piti pelastaa iso apina. Sekin piippaili minun käsissäni ahkerasti.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Walda - Syyskuu 23, 2003, 18:38:58
Sitä vanhaa nintendoa (sitä harmaata järkyttävää lootaa) tuli kyllä hakattua tosi paljon ennen kun se päätti lakata toimimasta. Sitä ennenkin se toimi monta vuotta vaan erityisillä konsteilla ja pölyä pois puhaltelemalla jne. Sitä aloin pelaamaan jo joskus alle kouluikäisenä.

Suosikkipelejä oli tietenkin nämä legendaariset Super Mario 1 ja Super Mario 3. Kolmonen varsinkin oli tosi kiva. Sitten se Ducktales ja The Flintstones ja Tinytoons ja mitä kaikkia niitä oli. Meillä oli myös se kasetti jossa oli yli 200 (?) peliä. Sitten oli semmoinen "huijauslaite" joka kiinnitettiin siihen kasettiin ja siihen laitettiin semmosia koodeja pelin alussa ja sitten sai kaikkia erityisiä ominaisuuksia. Esim. vakioina Super Mario 3 oli kuolemattomuus ja taivaskävely koodit  :roll: . Siinäpä sitten oli hienoa "päästä peli läpi" kun ei voinut käydä mitään. :D No, sillon se tuntui hauskalta.

Koneella mulla on nyt semmonen Nintendo homma mistä löytyy noi kaikki vanhat nintendo pelit ja niitä tulee joskus tosi tylsinä hetkinä pelailtua. Harmi vaan ettei se tunnu samalta kun sillä vanhalla ihanalla nintendo laitteella pelattuna. Jotain nostalgiaa kuitenkin. ^^

Jotain vanhoja tietokonepelejä löytyy myös, esim. pari Keen peliä (en nyt muista mitkä numerot) ja sitten jotain muita joiden nimet ei nyt tuu mieleen. x)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: zith - Lokakuu 16, 2003, 16:23:17
Veljelläni oli (ja kyllähän se meillä vieläkin on) Commodore 64. Mieleenpainuvimmat pelit olivat Ghosts'n Goblins, Mario Bros. ja Boulder Dash.

Ghost'n Goblins on klassikko, jonka moni varmaan tietää. Todella mainio peli, ja ne musiikit..

Mario Bros., eli nykyisten Mariojen esi-isä. Tätä pelasin paaaljon.

Ja Boulder Dash.. siinä vasta peli, meillä kun oli vielä sellainen ohjelma jolla sai itse tehdä uusia kenttiä. Yksi eniten pelattu peli meidän Commodorellamme.

Paljon muitakin hyviä pelejä on tullut pelattua...

*etsii vanhat lerput käsiinsä*

Ahh... nytpäs muistuu taas monta peliä kun näitä katselee, Ghostbusters, Way Of The Exploding Fist, Pyjamarama

---

Sitten oli tietenkin kaikille tuttu NES, elikkäs se tavallinen Nintendo, harmaa lootikko ;).

http://www.atarihq.com/tsr/nes/nes-controldeck.jpg

Ehdottomasti parhaita pelejä olivat Super Mariot (varsinkin 2 ja 3), pidin myös Tiny Toons -pelistä, jota en kyllä itselleni koskaan saanut. Myös Snake Rattle'n Roll oli hyvä, samoin Star Wars. Ja Turtlesit.

Tuntuu hassulta, kun annoin Nintendon ohjaimet kahdelle kaverilleni, jotka ovat 15, eivätkä olleet koskaan pelanneet Nintendolla, niin eihän siitä pelaamisesta tullut mitään. :)  Jotenkin tuntuu, että paljon nuoremmat ihmiset oppivat ohjaimen käsittelyn nopeammin.

Omasta mielestäni NESin Super Mario Bros.it olivat kyllä parempia, kuin esim. Mario 64, Mario Sunshine, tai muut kolmiulotteiset Mariot. Ja mihin Luigi on jätetty? Luigi oli lempparini, mutta nykyisiin peleihin hän ei enää mahdu :/. Paitsi onhan GameCubelle joku Luigi's Mansion, mutta miksei Mario ja Luigi samassa pelissä? Noh, eipä minulla Nintendon Cubea olekaan, eli ei siitä minulle olisi hyötyä, vaikka Luigi olisikin nykyisissä peleissä.

---

Sitten veljelläni oli Amiga (senkin hän omistaa yhä). Sieltä mieleenpainuvimmat pelit olivat The Settlers, Lemmings, Populous, yksi flipperipeli, ja yksi minkä nimeä en ikinä muista, siinä kumminkin liikuttiin sellaisella pienellä avaruusaluksella tai jollain, kuvakulma oli aluksen ulkopuolella.

---

Ja muistan ensimmäisen PC:mme, jossa ei vielä Windowsia ollutkaan, ja sen ajan kun siinä oli Windows 3.1. Ainakin Leijonakuningasta, Giana Sistersiä ja Aladdinia tuli pelattua.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Sheik - Marraskuu 25, 2003, 19:47:52
En ole ainoa joka kaiholla muistelee Bubble Bobblea, Rockfordia ja Commander Keenejä ;) Erityisesti pidin 4. ja 6. Keen-pelistä. Huokaus...
NES:illä tuli pelattua (ja toisinaan kyllä vieläkin) Super Mario Bros 3:sta ja vähän tuntemattomampaa peliä nimeltään Battle of Olympus. Kertakaikkiaan loistavia pelejä! Lukeudun myös suureen Legend of Zelda-pelien kannattajajoukkoon, mistä ehkä tuo nimimerkkikin kertoo... Niitä tulee pelattua vieläkin :)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Wrelqa - Marraskuu 26, 2003, 17:04:25
Minä tykkäsin pienenä ihan hirveästi Super Marioista. Meltäkin kun se NES löytyi siskon  huoneesta.. Tälläkin hetkellä se itseasiassa on siskoni opiskelukämpillä.
Mutta tietokonepeleistä Hanhiemo (en muista mikä se oli englanniksi) oli ihan ykkönen. Sitä piti pelata aina, vaikkei siitä paljon ymmärtänytkään.. Siinä piti etsiä ihmisten kadottamia tavaroita ympäri kaupunkia.
Sitten oli Ski, semmoinen laskettelupeli missä piti  kerätä pisteitä hyppimällä hyppyreistä. Ja aina kun oli päässyt maalista hieman eteenpäin, peikko ryntäsi jostain kuusen takaa ja otti ja söi sen laskija ukon. Siinä pystyi myös jyräämään hitaita aloittelijoita sekä koiria.
Muita pelejä oli joku Ford autopeli, Lemmings sekä joku sammakko juttu.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Vendel - Marraskuu 26, 2003, 19:22:52
Ah, Alley Cat, sehän se nimi olikin jonka tähden olen niin monet synkeät syysyöt valvonut kun en ole sitä muistanut. Se se oli laatukamaa se. Ah. Saman ajan muistoja on pelin nimeltä Captain Comic hakkaaminen - ei tallennusmahdollisuutta, joten tuntikaupalla saattoi hurahtaa koneen ääressä. Enkä silti muistaakseni ikinä sitä läpi päässyt.

Commander Keenit <3, valitettavasti en enää muista cheatkoodeja. Minun menestykseni vanhoissa kunnon peleissä taisi aina perustua cheatkoodeihin. Nyt olen ne unohtanut. Pity. Pelaaminen on kivaa. Muita vanhoja suosikkeja olivat Catacomb Abyss, Wolfenstein 3-D, Duke Nukem (aïee, testosteronia), mitä vielä...nyt muisti pätkii, mutta hinku päästä pelien kimppuun iski hillittömänä. Kouristuksia, kouristuksia! Aliens ate my babysitter! Valitettavasti vain osa peleistä toimii itkemättä koneella.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Belgarath - Maaliskuu 03, 2004, 09:29:40
Vanha kunnon Transport Tycoon Deluxe mun ehdottomasti suosikkipeli.

Siinä oli neljä eri maata tavallinen maasto, vuoristo maasto, Aavikko maasto, ja mielikuvitus maa(kaikki puut olivat karkkia ja rakennukse leluja) siinä piti rakentaa juna ratoja lentokoneita ja autoja joilla kuljettaa raaka-aineita tehtaille ja sieltä kaupunkiin tai toiselle tehtaalle. Peli oli mathava mutta valitettavasti se ei toimi Xpssä joten sen pelaaminen on mahdotonta  :( . SEn pelin seurassa meni aikaa vaika kuinka
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Coco - Maaliskuu 03, 2004, 14:42:44
Pidän paljon enemmän vanhoista peleistä kuin uusista. Ne on niin paljon yksinkertaisempia.

Varmaan lempipelini pienenä oli Jill. Niitä oli kolme osaa Jill of the jungle, Jill goes underground ja Jill saves the prince. Siinä oli sellainen pitkähiuksinen tyttö, joka keräili avaimia ja gemejä päästäkseen kentän läpi.

Heroes oli myös hyvä peli. Siinä oli orava, tyttö ja joku ihme kumiukko ja niillä piti mennä se kenttä läpi. Sitten niiden hyppykorkeutta ja henkiä pystyi parantamaan jalokivillä, joita kerättiin kentistä. Jokaisella pelaajalla oli joku erikoisominaisuus.

Aikaisemmin mainituista Commander Keenia, Jetpackia ja Super Marioa olen myös pelannut.

Heartlightissa on tonttu, jonka täytyy kerätä sydämiä avatakseen oven, josta pääsee kentän läpi. Siellä on myös pommeja, joiden avulla täytyy räjäyttää kiviä raivatakseen tien maaliin. Kenttä on tietokoneruudun kokoinen. Kenttiä on yhteensä 70 ja ne saa pelata niin monta kertaa kuin haluaa ja missä järjestyksessä tahansa. Olen joskus päässyt kaverini kanssa ne kaikki läpi.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Ulputti - Maaliskuu 06, 2004, 17:24:04
Leisure Suit Larry in the Land of Lounge-Lizards

Minulla olisi pikku kysymys: miten etenen siinä vaiheessa, kun olen
1. baarissa
2. juonut muutaman
3. käynyt vessassa
4. poiminut ruusun pöydältä
5. vienyt miehelle juotavaa
6. saanut häneltä kauko-ohjaimen
7. lähennellyt SuloSäärtä ja saanut pakit...

(Kellä on LSLitLoLL lerpulla, kellä?!?)
(Okei, tunnustan ;D)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Bloody Aeliah - Maaliskuu 09, 2004, 20:17:49
Kaikkein vanhimpana [ja parhaimpana] pelikokemuksena oli se, kun hakattiin serkus 8-bittistä Nintendoa. Tietysti Mariota. Mario Kart oli aivan paras ja ne kaikki muutkin Mariot. Ne olivat vaan niin kivoja, hahmo kulki laidasta laitaan ja hyppeli sinne tänne putkistoihin Yoshin kanssa.

Tietokoneella en ole oikein pelannut vanhoja pelejä, ainoa on tainnut olla sellainen 90-luvun alusta oleva peli jonka nimeä en muista. Siinä on sellainen tyttö joka kulkee sellaisella swamp-suolla [siis juuri sellainen alligaattori-suo] ja keräilee tavaroita jne. Sen pitää varmaankin pelastaa maailma. Vaatimaton tavoite. Mutta sitten kun kovalevy posahti niin se katosi.

Vanhin peli mitä olen ikinä pelannut on se telkkarilla pelattava pingpong, missä on pallo, kaksi valkoista viivaa ja niitä sitten paukutellaan puolelta toiselle.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Eru - Maaliskuu 09, 2004, 23:16:18
Vanhat pelit on kovasti parhaita! Commandore 64:sta ja PC-pelejä on tullut pelaitua ahkerasti mukulasta asti. Commandorelta ei ole oikein jäänyt mitään erikoisempaa mieleen, ehkä peli, jossa seikkaili vaippa-asuinen vauva tai sota-peli, jossa liikuttiin ensimmäisessä ruudussa maasturilla ja toisessa helikopterilla (pelasin tätä aina serkku-pojan kanssa ja se antoi minun osallistua painamalla nappia, josta auto/helikopteri ampui...)

PC:llä pelasin ahkerasti Tetristä. Se oli joskus 6-8-vuotiaana suur suosikkini. Kova hittipeli oli myös The Prince of Persia, jota pelasin isäni musta-valko (tai itseasiassa sellaisella kelta-sini, hirveät värit muuten...) näyttöisellä kannettavalla. Peli oli tosin silloin turhan vaikea. Myös tuota Larrya tuli yritettyä, minulla oli siihen jossain vaiheessa läpimeno ohjeetkin. Oli kuitenkin seitsemän vuotiaalle liian hankalaa tuo englanti.

Lainaus käyttäjältä: "terho"
Lähes lempparini oli peli, jonka ideana oli etsiä jollekin mukavalle hahmolle sen kadottama esine. Siinä liikuttiin erilaisten muiden hahmojen luona aurinkoisissa maisemissa ja etsittiin sitä kadoksissa ollutta esinettä. Tämä ei kovin paljon valaise, koska en muista, mikä pelin idea ihan oikeasti oli.


Sierran legendaarinen Mother Goosehan tässä on kyseessä. Eli ideana oli todellakin palautella Hanhi muorin saduissa esiintyneille olennoille näiden hukkaamia esineitä, esimerkiksi niin kun sanoit Maijalle karitsa tai vaikkapa Tyyristyllerolle tikapuut (, että se pääsi putoamaan muurilta...). Kun esineen oli palauttanut onnistuneesti omistajalleen, sai kuulla kyseiseen henkilöön liittyvän laulun. Jännittävää oli myös nimetä oma pelihahmo jollain tuhmalla nimellä (Jaska-paska) ja toivoa, ettei isä tai äiti tullut katsomaan mitä oli puuhaamassa.

- - -

8-bittinen Nintendo sai minut viimeistään täysin pauloihinsa. Olin lapsena aivan "Nintendo-hullu", jos äiti kielsi pelaamasta niin leikin peleihin perustuvia leikkejä tai piirsin hahmojen kuvia. Minulla on vieläkin ainakin kolme Nintendo-vihkoa täynnä kuvia eri peleistä.

Suosikkipelejäni olivat Super Mario 2, Bubble Bobble, Kid Icarus, jossa pikku enkeli-poika yrittää pelastaa enkeli-neidon pahalta Medusalta, ja Mega Manit (voi niitä musiikkeja!) (varsinkin 2). (Jos jotain kiinnostaa niin pari hyvää koodia Kid Icarukseen: ICARUS FIGHTS MEDUSA ANGELS ja 000eee eeeeee eeeeee eeeeee)

Lainaus käyttäjältä: "Irvikissa"
Nintendolla tuli pelattua myös Little Nemo- peliä, muistaako tätä kukaan?


Voi kyllä muistan! Säästin viikkorahoja varmaa puoli vuotta, että sain pelin ostettua. Ja siinä oli kyllä siihen aikaan niin upeat grafiikat, että juu! Oli ihan sankari olo kun pääsi ensimmäistä kertaa sen juna-ruudun läpi.

Lainaus käyttäjältä: "Aamun Aurinkoinen"
Samoin toinen nintendopeli antiikkikoneelle, dinosauruspeli jota muut eivät muista, kuin minä. Siinä piti pelata jollakin ihme kivikautisella ihmisellä, joka ratsasti dinosauruksilla ja tappoi vihollisia.


Adventure Islandon varmaankin kyseessä. Joskus muinoin kun video-vuokraamoissa lainattiin myös Nintendo-pelejä, pelailin tätä ahkerasti. Kinnkisimpiä olivat kettu-viholliset, jotka juoksivat hurjalla vauhdilla seläntakaa. Tulta syöksevä dinosaurus oli ehdottomasti paras ratsu.

Lainaus käyttäjältä: "Bloody Aeliah"
...hakattiin serkus 8-bittistä Nintendoa. Tietysti Mariota. Mario Kart oli aivan paras ja ne kaikki muutkin Mariot. Ne olivat vaan niin kivoja, hahmo kulki laidasta laitaan ja hyppeli sinne tänne putkistoihin Yoshin kanssa.


Yhdessäkään 8-bittisen Nintendon pelissä ei ollut Yoshia eikä Mario kartiakaan ole kyseiselle pelikoneelle tehty... Ehkäpä olet pelannut näitä 16-bittisellä?

- - -

Lainaus käyttäjältä: "Ulputti"
Leisure Suit Larry in the Land of Lounge-Lizards
7. lähennellyt SuloSäärtä ja saanut pakit...


Ham hum, jos oikein muistan niin vessasta löytyy sormus, joka pitää ottaa mukaan... Seuraavaksi pitää mennä yläkertaan (oven salasana, password), tehdä sielä jotain, hypätä ikkunasta alla olevaan roskikseen, ottaa taksi ja mennä casinolle. (En ole nyt kyllä yhtään varma onko tämä sama Larry kun mitä tuli lapsena räpellettyä...)

Edit: Ihan innostuin tuosta Larrysta ja lyhyen etsinnän jälkeen löysin täydellisen läpimeno-ohjeen (http://www.gamewinners.com/faq.php?game=l/LeisureSuitLarry-Anonymous.txt) kyseiseen peliin. Melkein muistin oikein, hym...

muoks. Korjattu pari kirjoitusvirhettä
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Tulilintu - Maaliskuu 12, 2004, 12:01:19
Kaksi ehdotonta suosikkiani vanhoista tietokonepeleistä, aina ylitse muiden: THE GIANA SISTERS ja BUBBLE BOBBLE! ^^ Pelasin niitä pienenä ja olen pelannut tähän päivään asti koskaan kyllästymättä. Pelit ovat niin kertakaikkisen mainioita klassikoita, niissä on taikaa! Ne saavat kaikessa yksinkertaisuudessaan pelaajan kokonaan otteeseensa paremmin kuin monet muut tämän päivän pelit. Tosin The Giana Sisters on laiton peli, joka leviää nykyään lähinnä piraatteina ja netistä imuroitavina versioina. (Syy, miksi peli on laiton: siitä tehtiin aikanaan oikeusjuttu, koska peli oli lähes suora kopio Super Mario-pelistä. Peli oli muuten lähes täysin samanlainen, paitsi Super Mario korvattiin kahdelkla saksalaisella tyttöpunkkarilla. Peli vedettiin pois markkinoilta.)

Onhan niitä vanhoja, hyviä pelejä vaikka millä mitalla. Josko joku sattuisi tietämään Turrican-pelin? Se on myös oman aikansa klassikko. Vanhat tietsikkapelit eivät kuole koskaan!
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Manteli - Maaliskuu 27, 2004, 19:14:21
Minä en ole koskaan ollut kovin innokas pelaamaan pelejä, mutta olen minäkin osani Nintendoa ja ikivanhaa tietokoneen näppäimistöä hakannut. :)

Nintendolla meillä ei ole koskaan ollut kuin kolme peliä: Super Mario 1 (sen mukana myös Tetris, josta tykkäsin ja jokin outo jalkapallopeli, mitä en ole koskaan oppinut pelaamaan), the Flintstones ja jokin peli, joka pohjasi tv-sarjaan...siinä lennettiin ja siihen liittyi jotenkin valtava baseball-pallo...mutta siitä ei kukaan pitänyt :) Myöhemmin siskoni lainasi kaveriltaan Väiski Vemmelsääri -pelin, Super Mario 3:n ja jonkin ammuskelupelin (se oli tylsä :)), taisi olla sitten jokin peli, jossa jokin hahmo matkusti rullalaudalla ja keräili hedelmiä ja muuta, mutta se oli hankala...  Minä en ole ikinä päässyt mistään noista läpi, mutta joistain Marion ja Flintstonesin kentistä sentään...

Meillä on myös vanha tietokone, jolla on joku Grand Prix -niminen formulapeli ja Prehistoric - peli (en ole varma nimestä), jonka taisin silloin tällöin päästä jopa läpi. Suosikkini taisi kuitenkin olla Monkey Island, joka oli jotenkin kivan karmiva. En olisi päässyt siinä puusta pitkälle, mutta meillä oli jonkinlaiset ohjeet pelin kulusta, joita sitten selasin. Läpi en kuitenkaan päässyt, juutuin aina samaan kohtaan.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: ujelo - Syyskuu 19, 2004, 13:10:24
Justiinsa tämä Bubble Bobble tai mikä bubble sitten ikinä onkaan, oli meillä. Ja on edelleen jossakin, mutta pitäisi asentaa uudelleen.
Siis siitä voi valita yksin tai kaksin pelauksen niillä lohareilla, ja niitä lohareitakin on neljä erilaista ^^
Siskon kanssa pelattiin aina kahdestaan, sisko oli se vaaleanpunainen ja minä vihreä tai oranssi.
Siinä siis ammutaan niitä vihollisia kuplilla ja sitten kun se saadaan kuplaan niin sitten kupla täytyy rikkoa, muuten vihollinen pääsee pois.
Jokaisen kentän lopussa on loppuvastus, ja sen tapettuaan pääsee seuraavaan kenttään.
Tietysti siellä keräillään myös näitä hedelmiä sun muita sekä saadaan jotain ihmeellisiä superkenttiä ympärille ym.
Mutta tällainen meillä ainakin on, mutta kuitenkaan siinä ei ole samanlaista kenttää kuin Aamun Aurinkoisen viestissä.
Meidän pelimme kentät ovat hienompia ^^
Täytyypä mennä etsimään mokoma levy...
*Komppaa laatikoita*
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Kevät - Syyskuu 19, 2004, 16:47:12
ujelo, mikä versio sinulla on Bubble Bobblesta?

Lempipelini Bubble Bobble Nostalgie(PC) kannattaa ehdottomasti hankkia. Sitä on todella hauska pelata varsinkin kaverin kanssa.
Itse olen vasta päässyt 40 kentän paikkeille. En tiedä, kuinka vanha kysyinen peli on, mutta gfariikan laadusta päätellen se ei ole mikään uusi. Ne musiikit on niin ihanat! x)

Nostalgie on vähän uudempi versio kuin nuo BB:t mitä aikaisemmin on mainuttu.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Iita - Syyskuu 19, 2004, 17:55:49
Olen syvästi katkera siitä, ettei vanha Amigamme enää toimi... Niin monia loistavia pelejä, joita en enää voi pelata. *huokaus* Olen yrittänyt etsiä näitä PC:lle, mutta huonolla menestyksellä.

Jonkun jo mainitsema DuckTales oli ehdottomia suosikkejani, mutta en osannut lentää, vaan etsin aina ensimmäisenä käsiini Bombastiumin. :) Sitten ei tarvinnut enää romuttaa koneita...

Zool ja Zool 2 olivat loistavia tasohyppelyjä, mutta käytin niihin aina kaikenlaisia kuolemattomuuskoodeja, kun muuten ne olivat liian vaikeita. En olisi varmaan päässyt pelejä puoleenväliinkään ilman koodeja.

Superfrog oli myös hauska, vaikken menestynyt siinäkään kovin hyvin...

Lotus I-III olivat parhaita autopelejä, joita meillä oli. Tosin niiden pelaaminen ei ollut läheskään niin hauskaa yksin kuin kaverin kanssa.

Zak McKracken and the Alien Mindbenders oli viihdyttävä, mutta ellei veljeni olisi hankkinut jostain läpipeluuohjeita, en olisi ikinä saanut sitä pelattua läpi. Vaati hieman liikaa järjenkäyttöä, mutta oikein kiva peli. Opin paljon uusia sanoja englanniksi. :)

Winter Games, jonka joku myöskin jo mainitsi, oli myös kiva, tosin inhosin ampumahiihtoa. Pikaluistelussa olin mestari.

Hyviä pelejä oli vielä varmasti paljon enemmänkin, mutta en vaan muista... Hitto, pakko käskeä veli korjaamaan se Amiga ja hommaamaan siihen näyttö!
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: ankkalaps - Elokuu 29, 2005, 09:10:47
Meille tuli SVI sillon ku olin 4 voi niitä aikoija :) ja sitä hakkasinkin sitten 8 vuotiaaksi joka päivä. Siinä oli kaikkia hyviä pelejä en ees muista kaikkia. Lemppareita tuossa oli sillainen matopeli ja boulder dash.
SItten kiun olin 8 meille tuli Supernintendo siinä ihan ehdoton lemppari oli se Super Mario peli mikä tuli mukana. Siinä ratsastettiin Yoshilla.
Voi niitä aikoja tosiaankin.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: boloney - Elokuu 29, 2005, 17:16:05
Tulee ihan haikea olo näitä lukiessa :) Meiltä hävitettiin 3 vanhaa, siis todellakin vanhaa tietokonetta, kun tämä uusi tuli taloon.

Joku mainitsi Lemmings (tai joku vastaava)-pelin. Meilläkin oli se! Tosin jouluversio. Se peli oli suunnattoman ärsyttävä, koska aina onnistuin pudottaa kaikki pikkuäijät johonkin ihme rotkoon.

Ja Commander Keen! Siitä ei peli paljoa parane! Meillä oli Keenit 1, 3, 4 ja 6. Äiti poisti kolmosen ennen kuin opin pelaamaan sitä kunnolla. Istuin tuntikausia koneella pelaten Keeniä. Se oli uskomattoman jännä peli ala-astelaiselle (vallankin herkkähermoiselle, kuten minä). Siitä ykköskeenin sinipukuisesta sudesta näin jopa painajaisia!

Silmiini ei osunut, että joku olisi maininnut Hocus Pocuksen, pelin jossa sellainen babyface velhopoika keräsi jotain timantteja. Huoh. Sitäkin tuli paljon pelattua. Sen pelin linnat olivat pelottavan kolkkoja...

Nykypelit on kyllä ihan tyhmiä.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: suvari - Elokuu 29, 2005, 18:37:15
Tuli niin monta muistoa vanhoista peleistä, että ajatukset eivät tahdo kasassa pysyä.

Kaikkien rakastama "harmaa laatikko". Sillä pelasin kaikenlaisia pelejä... omia ja lainattuja. En muista kuinka kauan olen pelaillut, mutta hämärä muistikuva on, että ennen kuoluikää.

Little Samson - Kuka muistaa? Ihana grafiikka mielestäni viäläkin ja sopivan hankala se pienenä oli. Pelissä piti pelata neljällä eri hahmolla. Hahmot olivat hiiri, lohikäärme, kiviukko ja Samson. Jokaisella oli erityistaitoja joita piti pystyä hyödyntämään pitkin peliä.(esim. pieniin paikkoihin tunkeutuminen hiirellä jne.) Tätä rakastan suorastaan.

Little Nemo - Mielestäni yllättävän vaikea. En muista pelanneeni tätä hirmuisesti.. ehkä juuri vaikeuden takia.

Megaman 4 - Tätäkin pelasin ja edelleenkin osaa olla hyvä ja sopivan hankala.(mutta ei kuitenkaan liian vaikea)

Joninlainen Tetris - Nimeä en muista, mutta tässä tertsiksessä oli Yoshi ja Mario ja munankuoria joista kuoriutui Yoshi... mitä enemmän tavaraa munankuorien välissä sitä surempi Yoshi oli ja sitä suuremmat pisteet.

Tiku ja Taku - Tämä oli kiva peli.. Oikein hauska kaksistaan, mutta harmi, että toinen ohjamistamme on aina ollut huonompi.

Pyssypeli - Kuka muistaa sen pyssyn? Ja nämä pyssypelit? Meillä oli omistuksessa yksi tälläinen jonka nimeä en muista. Pelissä piti ampua ilmapalloja ennenkuin ne karkasivat ruudusta, esineitä... Bonusjaksossa piti ampua kolikoita avustajan kädestä osumatta naiseen ja toisessa piti ampua hedelmiä yms. ennenkuin ne tippuivat samaisen apurin päähän.

Lainassa meillä oli monia pelejä joista pidin. Duck Hunt, Bubble Bobble(?), Joku Mario peli (kolmonen?), Ducktale,  jonkinmoinen Kiviset ja Soraset, joku jalkapallopeli. Sitten oli peli, jossa piti pelastaa lapsia. En muista tätä pelinnimeä samalla tavlla kuin en muista peliä, jossa piti salasanan selvittämiseksi kastaa peliohjeet vedessä ja antaa kuivua..

(B&B:tä rakastan... Lainailtiin tätä eräältä vanhammlta tuttavaltani ylemmältä luokalta. Pelasimme tätä heillä kahdestaan aina välillä.)

Tietokoneella olen pelannut pienä peliä Prince of Persia Pienenä oli saavutus päästä kolmannesta jakoksta ohi. Pääsin tässä taanoin viimeiselle jaksolle, mutta aika loppui kesken. Grafiikka oli/on mielestäni siinä mukava vaikka onkin vanha peli.

Muistan hämärästi pelin joka oli tai oikeastaan kutsuimme sitä nimellä "Kljaa, kaljaa" Pelissä piti viedä asakkaille kaljatuoppeja ja siivota vanhat pois. Tupit eivät saaneet tippua lattialle. En tarkkaan muista millä tätä pelasin.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Muchy - Elokuu 29, 2005, 20:36:08
Bubble bobble oli suosikkipelini. Tykkäsin musiikeista ja aina rallattelin mukana. Meillä taitaa edelleen olla tuo peli koneella :D Pitääpi joskus kokeilla.

Isäni koneella oli joskus sellainen peli, jonka nimeä en muista, mutta siinä seikkaili yksinäinen ukkeli erilaisissa maissa. Oli mm. jäämaa, tulimaa, viidakko jne. En muista hirveän tarkasti, mutta rakastin sitä peliä. Voi kun joskus saisin tietää mikä oli ko. pelin nimi.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: ankkalaps - Elokuu 30, 2005, 18:32:15
Oiskohan Mighty Max etsimäsi peli Muchy?
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Kwani - Elokuu 31, 2005, 14:14:21
Lainaus käyttäjältä: "Muchy"
Isäni koneella oli joskus sellainen peli, jonka nimeä en muista, mutta siinä seikkaili yksinäinen ukkeli erilaisissa maissa. Oli mm. jäämaa, tulimaa, viidakko jne. En muista hirveän tarkasti, mutta rakastin sitä peliä. Voi kun joskus saisin tietää mikä oli ko. pelin nimi.

Tuosta on vähän hankala päätellä, koska nuo tuntomerkit sopivat aika moneen tasohyppelyyn (minusta), mutta kuulostaa vähän Keeniltä, joka on oma lempparini. Olisiko? Esim Keen 4 tms. Siis tuo Commander Keen josta tuolla ylempänäkin puhutaan.

Keen on varmaan ensimmäinen peli jota olen pelaillut, nelosen olen joskus hakannut läpi, ja Keen Dreamsin, mutta siitä en tykännyt ollenkaan yhtä paljon.
Toinen hyvä on Pipe Dream (olikohan sitä mainittu aikaisemmin), sellainen missä kootaan putkistoa ennen kuin vihreä mönjä ehtii kohdalle.
Ja viimeinen all-time-favourite on tietysti CDman, kulkee myös nimellä joku-muu-man (enpäs kuolemaksenikaan muista) tai Greedy, siis vähän eri peli ihan samalla idealla. Keltainen pallukka ahmii vihreitä (tai vaihtoehtoisen värisiä) pisteitä plus muuta sälää.
Sitten ehkä hieman uudempaa; aika paljon on tullut pelattua Bust-a-movea ja kaikkia muita samalla idealla olevia pallojenpoksauttelupelejä. Siis se sama mikä on esimerkiksi Aapelissa muistaakseni nimellä Poks. Viimeisimmäksi kesälomalla vuokramökin linuxkoneessa ollut Frozen Bubble (sillä koneella oli myös ihastuttava Solar Wolf, joka ei varmaan sekään ole kovin vanha, mutta vanhan tyylinen kyllä. Muistuttaa idealtaan aika paljon CD-mania, vaikka onkin sellainen avaruusaluspeli.)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: ankkalaps - Elokuu 31, 2005, 21:04:14
Pipe Dream....
Olin ihan unohtanu. Ihanan addiktoiva peli :)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Aida - Syyskuu 14, 2005, 21:32:18
Itsellä oli ekana Commodore 64, sitten joku 386 tietokone.. 486 sen jälkeen ja nyt jossain välissä 8-bittinen nintendo ja nyt tietysti ps1, ps2 ja hyvä tietsikka.
Commodore pelejä oli paljon, mutta yhdenkään nimeä en enää muista. Hyviä ne olivat kyllä. Joku lastenvahtimispeli muistuu mieleen, jossa piti katsoa aina että ne muksut ei tipu korkeelta tai kuole sähköiskuun..

Ekoilla tietokoneilla oli tietty bubblebobble, matopeli, pacman, joku oravapeli ja mäkihyppy.. keen-pelit, pipe dream, slicks'n'slidet(joita inhosin aina mut veli pakotti pelaamaan sen kanssa) ja paljon muita.  Niihin kyllä kerkesi kyllästyä ajan kanssa. Nintedopeleihin taas ei kyllästynyt vaikka mikä olisi ollut. Mariot, Ducktalesit, Tiny Toonsit, Simpsonit ahh ne olivat sitten loistavia. Tuli tosi nostalginen olo kun pari vuotta takaperin laitoin koneelle nes-emulaattorin ja sain mäiskiä mariot läpi tietsikalla. Kaiken se nykyaika ja kehittynyt teknologia mahdollistaakin...

Btw, vanhat 8-bittisen nintendon pelit ovat nykyään arvokkaita, varsinkin harvinaisemmat. Älkää siis heittäkö pelejä pois vaan myykää tai säilyttäkää ne.  (kaverille kävi näin että oli pelastanu parikymmentä peliharvinaisuutta roskakorilta, ja tosi täpärästi)
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Nashu - Heinäkuu 17, 2006, 15:44:57
Muistan yhden tasohyppelypelin, jota pelasin aina parhaan kaverini kanssa. Minä ohjasin hahmoa ja hän ampui vihollisia :D Pelin nimeä en muista, koska olimme noin 7-vuotiaita ja puhuttelimme tätä pikselimössöä nimellä "ukkelipeli". :'> oi niitä aikoja.
Otsikko: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Rainmaker - Heinäkuu 17, 2006, 18:38:06
Lempipelini aikoja sitten oli kyllä Prince Of Persia. Muistan yhä, kuinka paasasimme sitä veljeni kanssa kerran toisensa jälkeen. Välillä se oli kyllä mielestäni hirveän vaikea - tai ainakin minulle se oli sitä - ja muistaisin, että fuskasimme vaikeimmissa kohdissa.

Toinen yhtä loistava oli Supaplex. Se taisi olla jopa hauskempi kuin Prince Of Persia. Pelkäsin aina hirveästi niitä saksia ja tähtisumuja. Lempikenttäni taisi olla Chaos nimeltään, ja vaikka kerran toisensa jälkeen onnistuin häviämään sen, hakkasin sitä silti aina vain uudelleen ja uudelleen.

Muistaisin, että pelasimme myös jonkin verran Keen-pelejä. Keen 5 taisi olla suosikkini.
Otsikko: Re: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: dzinni - Helmikuu 01, 2007, 19:24:39
Miedän koneessamme on aika paljon vanhoja nintendo pelejä kaikki vanhat mariot ja muut sellaset. kaipaan eniten vanhoista peleistä samea tai joku tollanen se oli siinä piti kerätä sellasia palikoita (vähän hankala selittää, koska monissa peliessä pitää kerätä palöikoita :))
Ennen kaipasin Ski (en ole varma miten kirjotetaan) peliä jossa pitää lasketella sellaista hirviötä pakoon, mutta isoveljeni onnistui jotenkin hankkimaan sen koneelle.
Pelasin myös pienenä keenia (taaskaan en muita tarkalleen nimeä) mutta senkin pitäisi olla koneellamme.
Otsikko: Re: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: kossuhepe - Helmikuu 18, 2007, 20:08:40
Command and Conquer red alert 1&2 joskus pelaan....Eniten kyll nykyään just jotai cs.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Bupu - Lokakuu 04, 2007, 20:15:42
Onhan niitä vanhoja, hyviä pelejä vaikka millä mitalla. Josko joku sattuisi tietämään Turrican-pelin? Se on myös oman aikansa klassikko. Vanhat tietsikkapelit eivät kuole koskaan!

Voi, kyllä kyllä! Turrican (vai olisiko se ollut TurricanII?) oli lempparipeleitäni pienenä. Oikeastaan olin aika huono siinä, mutta pidin kovasti katselemisesta, kun isoveljeni pelasi sitä. Minulla on jopa tietokoneellani sen TurricanII taustamusiikki!
Terry Pratchettin kiekkomaailmaan perustuva peli Discworld on myös hyvin lähellä sydänäni.

Meillä on ollut Amiga ja sitten vain Dos- ja Windows-tietokoneita. Kaipaan paljon Amiga- ja Dos-pelejä! Sääli, että Amigamme ei toimi enää.

Alfred Chicken oli yksi ensimmäisistä peleistä mitä pelasin. Siinä ollaan joku kukko ja siirrytään maailmasta toiseen, keräten timantteja ja rahoja ja tapetaan vieterihiirejä. Maailmoilla oli aina jokin teema, kuten wood- tai book-world. Ainoa mikä pelissä ärsytti, oli se kun piti joystickissä painaa yhtä nappulaa voidakseen ampua ammuksia (mikä oli joskus välttämätöntä), eivätkä mitkään talon joystickit koskaan toimineet kunnolla.

Sitten muistan yhden oravapelin (hieman sonicin tapainen) ja panssarivaunupelin. Panssarivaunupelissä oltiin siis panssarivaunu ja ajeltiin ympäri ja ammuttiin muita panssarivaunuja ja kerättiin lippuja.

Muita tavallisia pelejä mitä olen pelannut ovat Aladdin, Leijonakuningas, Asterix ja Obelix ja Superfrog.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Odey - Joulukuu 14, 2007, 20:58:09
Oi supaplex! Sitä minäkin muistan pelanneeni. Muistaakseni pääsin siinä melko pitkällekin, aivan varma en ole, sillä pitkään aikaan ei ole tullut pelattua mitään. Nytkin muistin sen vasta, kun joku mainitsi siitä.

Hain tuossa netistä supaplexia ja samalla tuli eteen vanhat tutut Jazz Jackrabbit, jota pelasin kaverillani. Yksi johon törmäsin myös, oli liero.

Jazz Jackrabbitissä oli se vihreä kani joka seikkaili ympäriinsä. Olin erittäin kateellinen, sillä meillä ei ollut tuota. Lieroa pelasin kotona isoveljeäni tai konetta vastaan.

Oi! nyt rakastuin uudelleen. Pelasin joskus muksuna, noin kuusi vuotiaana Duke Nukemia. Äitini kuitenkin kielsi sen minulta pelin raakuuden vuoksi. Pelissä siis seikkailee sellainen kaveri, joka ammuskelee.

Erittäin ärsyttävää, kun en muista yhtäkään peliä kunnolla.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: ankkalaps - Tammikuu 07, 2008, 10:46:01
OIj voisinkin etsiä jostain Jazz Jackrabbitin ja tahkoa sen läpi :)
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Crab - Helmikuu 09, 2008, 23:17:26
Itse löysin tässä hiljattain netistä pelin nimeltä The Incredible Machine (aka TIM). Muistan yhä kuinka tätä päiväkodissa pelasin. Olen etsinyt tätä peliä koneen saamisesta asti ja vihdoinkin löysin sen! Pelissä pitää ratkaista tasot rakentamalla erilainen koneisto, jolla saat tehtyä tietyn jutun. Esim. Koeta saada tennis-pallo pois ruudusta. Pelin oikeassa reunassa on laatikko, josta voi vetää hammasrattaita, köysiä, palloja, kissoja ja kaikkea muuta pelialueelle, jotta koneisto toimisi.

Wikipediassa... (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Machine)
Kuva! (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:The_Incredible_Machine_3.png)

Päiväkodissa pelailin myös peliä nimeltä Prince of Persia. Peli oli siis tasohyppely ja DOSsille suunnattu. Pelissä piti hyppiä Persian prinssillä luolistoissa (missä liekään) ja taistella Jafarin sotureita vastaan.
Tosin päiväkodissa luulin tätä Aladdin-peliksi. :D
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Odey - Helmikuu 10, 2008, 10:58:33
Crab: mistä löysit tuon TIMin? Koska minäkin muistan tuon pelin! Olisi kiva päästä taas koittamaan sitä, että onnistuuko vielä :)
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Neoreina - Maaliskuu 08, 2008, 18:33:08
Meillä on pelattu Megaman 2,4 ja kuutosta.Ne oli ihan hirveen hyviä pelejä.Naapurissa oli joku disneyn peli.Taisi olla pelivimma.Mun isosisko on pelannu Mariota.Ducktalesia oon pelannu muutama kuukausi sitten.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Lizlego - Maaliskuu 21, 2008, 03:19:14
Lainaus
Toinen peli jota pelasimme urakalla oli Winter Games, jossa sananmukaisesti harrastettiin eri talviurheilulajeja. Taitoluistelu, ampumahiihto ja mäkihyppy kuuluivat ainakin lajeihin, muita en muista. Samasta pelistä oli myös Summer Games versio, mutta siitä en muista ainoatakaan lajia.

Haa! Kultainen 80-luku! Tämä quottaus on jostain ikivanhasta viestistä, mutta koska olen pelannut noita pelejä joskus, oli pakko quotata. Siinä Summer Gamesissa oli lajeina ainakin rullaluistelu, frisbeen heitto ja surffaus. Winter Gamesissa oli ainakin pujottelu ja joku sellainen laji, jossa hypättiin tynnyreiden yli.

Minun pelikokemukseni alkavat jostain 80-luvun puolestavälistä ja kova sana pelinä oli Who Dares Win ja Ghost 'n Goblins. :D Myös Nemesis oli kiva ja Soccer 2. Pelaaminen jäi minulta pitkäksi aikaa, kunnes tuli Playstation 1 ja NHL '98. :)
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: manta - Maaliskuu 23, 2008, 14:02:26
Kaverillani on kivikaudelta peräisin oleva Nintendo- konsoli ( http://www.gratisfoton.com/images/nintendo.jpg ). Sitä pelaillaan aina silloin tällöin. Parhaita pelejä ovat tietenkin Tetris, Little Samson ja Super Mario 3. Kaverillani on myös vanhempi versio Super Mariosta, mutta sitä minä suorastaan inhoan, se on jo liiankin vanha.

Meilläkin on jonkin sortin Nintendo, vanha siis. Se on harmaa ja siinä pystyi pelaamaan myös Game Boy- pelejä, jos oli semmoinen juttu. Valitettavasti, aina niin ihastuttava koirani söi ohjaimen johdon, ja pelaaminen jäi siihen. Paras peli oli tietenkin Donkey Kong Country ( http://www.mywii.com.au/img/game/large/Donkey-Kong-Country-3.jpg )! Muistan, kun siinä oli noita vihreitä majavia joiden päälle piti pomppia, lisäksi oli liskoja. Pelissä oli hauskoja kenttiä, muistan myös sen musan, jos kuoli, aah, tuo oli kyllä niin loistava peli.

Pitäisi katsoa netisät, jos saisi ostettua ohjaimen, ja jos löytäisin vielä nuo vanhat pelit jostain kaapista. DK.n lisäksi meillä on mm. Mega Man X ja kaikenlaisia Super Marioita.

-manta
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Asoalian - Huhtikuu 12, 2008, 16:45:24
Vanhat pelit on aika mahteja ^^ Nykyisin minulla ei kyllä oikeastaan ole enää melkein yhtään sellaista koneella, mutta aikoinaan on ollut.

Ensimmäinen tietokonepeli jota koskaan pelasin, taisi olla sellainen loistava Super Mario-peli ikivanhalla, Windows 95:takin vanhemmalla, koneella. Siinä pelissä taisi olla huimat neljä tasoa, joista viimeistä ei ollut mahdollista päästä läpi, mutta silti sitä tuli tahkottua ihan hullun lailla.. Varsinkin äänitehosteet kyseisessä pelissä olivat ihan mahtavia. Tavallaan on sääli että se kone, ja sitä myötä ko. peli, lakkasi toimimasta.
Ja Jazz the Jackrabbitit!! Niistä kaksi osaa, se peruspeli ja jouluedition, minulla taitaa itseasiassa vieläkin olla koneellani. Niitä on varsin ihana pelata kaksinpelinä kaverin kanssa, sekä peruskenttiä että niitä missä pitää keräillä timantteja, juosta kilpaa ja näin. Niin perustasohyppely, että ei voi olla kuin loistava peli :)
Ja sitten vielä tälläinen peli, kuin Mission Kellogg's - the muropakkauspeli nimittäin, muistaako joku muu? Tämä ei edes oikeastaan ole kovin vanha peli, mutta koska itse olin korkeintaan 6-vuotias kun tämän pelin sain, luokittelen sen vanhaksi. Tätäkin peliä on tullut aikoinaan tahkottua aika paljonkin vaikka se onkin aika yksitoikkoinen ja ensimmäisen pelikerran jälkeen todella helppo (vaikka siinä onkin yksi taso, jota en edelleenkään pääse läpi itse :'DD).
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Blue Ice - Huhtikuu 12, 2008, 18:16:07
Nostalogiaa, aah.
Meille tuli tietokone vasta vuonna 2000, joten ei tässä kovin paljon ehtinyt pelata minkään sortin vanhoja pelejä. Onneksi tutuilla oli koneita ja tutuiksi tulivat erityisesti Keen ja Transport Tycoon, oi joi. Ja sitten se putkipeli, mikä sen nimi olikaan? Kuitenkin.

Transport Tycoon oli jotain todella klassista. Naapurin pojilla oli se koneellaan ja aina piti päästä sinne kylään ja koneelle. Meitä oli neljä pientä ja yksi iso naapurin poika, joka pelasi peliä ja aina, kun kuljetusyhtiömme juna/auto/laiva/lentokone aloitti uudella asemalla ja tuli tämä "Kaupunkilaiset juhlivat .." myö hurrattiin hurjana. Vastaavasti jos jokin ajoneuvoista joutui kolariin, mutisimme pahasti. Se peli oli aivan loistava ja ainut, jonka muistan selkeästi.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Rainmaker - Toukokuu 27, 2008, 22:40:19
Lainaus
Toinen peli jota pelasimme urakalla oli Winter Games, jossa sananmukaisesti harrastettiin eri talviurheilulajeja. Taitoluistelu, ampumahiihto ja mäkihyppy kuuluivat ainakin lajeihin, muita en muista. Samasta pelistä oli myös Summer Games versio, mutta siitä en muista ainoatakaan lajia.

En sitten ole ainoa, joka tuota on paasannut. :D Suosikkini niistä lajeista taisi olla se mäen laskeminen. Kieltämättä lumisotakin oli ihan hauska, mutta minua alkoi aina suututtaa, kun en koskaan pärjännyt siinä kovin hyvin. Tosin oli hauska tulittaa niitä outoja ölliäisiä (olisivatko ne olleet jotain lumimiehiä?), jotka hipsivät taustalla ja joista muistaakseni sai ekstrapisteitä. Pidin myös siitä, missä laskettiin jotain mäkeä kilpaa sellaisella ihme renkaalla. Oli hermostuttavaa, jos ei voittanut vastustajaa. :D Muistan myös tuon Summer Games -version. En tosin ole varma, oliko se sama peli, mutta yleisurheilua siinä kuitenkin harrastettiin. Muistan ainakin uimahypyt ja pyöräilyn.

Voi, Jazz Jackrabbit! Se oli aivan huippu! Muistan tarkemmin sen jonkun uudemman version siitä, jossa pystyi pelaamaan sillä punaisella jäniksellä. Sitä tuli pelattua kuin järkeä vailla. :D Olisin osannut pelata sen läpi vaikka unissani, mutta silti ei koskaan voinut koettaa pelata vaikeammalla pelimoodilla. Läpi pääseminen oli ilmeisesti niin tärkeää. 
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: kauno - Kesäkuu 21, 2008, 20:18:01
Jazzjackrabbit 1. 2. versiot ovat olleet aina kivoja!

LBA LITTLE BIG ADVENTURE: On ehkä parhain peli mitä oon ikinä pelannut. Se oli vaan jotenkin niin aito ja pelottava kun funFrog yritti räjäyttää ja twinsenparka oli kokoajan vankilassa! kakkosversio oli aika liian hienoksi yritetty väsätä; kuvakulmatekniikka oli vaikea käyttää ja aika sci-fi aiheinen tarina siinä, Mutta aina oli semmonen huojentunu olo kun ne lapset ja se paldino tulee sillä raketilla sieltä alhaalta!


Raymaneja on tullut pelailtua...

Keenit on kaikki mulla tallessa ja en ymmärtänyt pienenä sitä storya mikä siinä oli mut nyt vanhempana on tullu mietittyä että kaikissa vanhoissa peleissä on aina ollut surullinen tarina. :(
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Marygold - Lokakuu 28, 2008, 19:52:49
Mitään omia pelikonsoleita minulla ei pienenä ollut, mutta sairaalassa soluttauduin aina kasibittistä nintendoa hakanneeseen poikalaumaan pelaamaan Mariota ja sorsanmetsästystä (ah, ne oranssit muovipyssyt). Niin ja Supernintendon Donkey Kongit olivat tottakai myös kova sana, niitä olen myöhemminkin ikävystymiseeni näpytellyt tietokoneen emulaattorilla. Niissä oli aika korviahivelevät musiikit siihen nähden, mitä se pelien äänimaailma vielä siihen aikaan oli x)

Ehdoton lempipelini Supernintendolla oli joku sellainen, missä joku kissa-kettu-mikälie elämänmuoto keräsi lankarullia erilaisissa 2d-ympäristöissä, mm. huvipuistosta ja junassa. Loppuvastuksina oli aina sellaisia järjettömän kokoisia lankarulla-avaruusaluksia :DD

Tietokoneella ykköspelejä olivat kyllä jo aikaisemmin moneen kertaan mainitut Commander Keenit sekä tietysti Ski, jonka hirveän lumihirviön kitaan tuli pudottua kerran jos toisenkin. Kaupasta ostettujen pelien ykkösiä olivat joskus hamassa menneisyydessä Manu ja Matti 2 ja Vaaleanpunainen pantteri, molemmat sellaista samaa juonipeligenreä, vähän lastenleffatyylistä tavaraa. No, pienenä nämä molemmat olivat musta hurjan pelottavia; Manussa ja Matissa oli joku saamarin hautakammio, johon kummitukset piti houkutella takaisin että peli pääsi eteenpäin, ja Vaaleanpunaisen pantterin lopussa lauma lapsia oli vaihdettu bugittaviin robotteihin. Voi meidän Marya seitsemän vee ;)
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Lemmonleikko - Helmikuu 22, 2013, 11:15:27
Höhö, Ski Free ja se kammomörkö on kyllä vissiin lähtemättömästi jokaisen muistissa, joka koskaan käytti Windows 3.1-järjestelmää tai sen työryhmäversiota (3.11). Ski Free, Rodent's Revenge ja Pipe Dream muistaakseni kaikki kuuluivat Win3.1:n vakiopelipakettiin. Oli siellä myös Minesweeper tietysti ja pasianssi ja muut sellaiset... Prince of Persia on mainittu ja Keenit monasti, mikä on oikein.

Larryt kyllä muistetaan, mutta eikö kukaan todellakaan pelannut saman valmistajan samaan tekniikkaan perustuvia Police Quest ja King's Quest -sarjoja? Hero's Quest oli kanssa kova aikoinaan.

Erityisellä lämmöllä muistelen legendaarista Alone in the Darkia, jota pikkupoikina pelattiin salaa pimeässä huoneessa tukka pystyssä. En ole sen jälkeen nähnyt kuin pari peliä, joissa on samanlainen jännite ja tarinankerronta. Jotenkin nykyään tuntuu siltä, että huikeaan grafiikkaan ja sulavaan freeroamiin keskitytään huikean tarinan ja hypnoottisten mysteerien kustannuksella. Aikoinaan grafka oli kämäistä, mikä paikattiin vangitsevuudella. Kotimainen luolalentely Wings oli kanssa erottamaton osa pienten poikien sosiaalista elämää joskus, ja V-Wing ennen sitä. Triplane Turmoil oli kolmas kova kotimainen.

Täytyy palailla lueskelemaan tarkemmin ja hehkuttelemaan vähän lisää kunhan on aikaa. Kohta minun täytyy kammeta koneelta veke, mutta sitä ennen jakelen mielelläni parhaan linkin, minkä nostalgiapelaaja voi saada: http://www.abandonia.com (http://www.abandonia.com) sisältää kymmenittäin 1980- ja 1990-lukulaisia legendapelejä ja sisältöä kartutetaan jatkuvasti. Olen itse löytänyt tuolta hyvin monta lapsuuden suosikkiani uudestaan (tällä hetkellä muuten jauhan tuolta imaistua Blood Omen: Legacy of Kainia, joka in niitä harvoja, jotka vetävät vertoja Alonelle).
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: Kynttiläkäärme - Lokakuu 25, 2015, 14:47:07
Vanhoista tietsikkapeleistä klassisimmat itsellen ioli varmasti Hugot. Omistin Golden Hubo pelin ja toisen rompun missä oli myös kivoja ratoja. Suosikki Hugo ratani oli moottoripyöräily, vuori, metsä, rullalautailu, resina ja kamalanvaikea labyrintti. En tainnut sitä ikinä päästä läpi.

Muumit meren aalloilla oli varmasti ihka ensimmäinen peli mitä tapitin tietokoneella jo vuonna 1994. Silloin Pikku Myyn tuolileikki Hattivatteja vastaan tuntui ihan mahdottomalta, kuin myös Tahmatassun kiinninappaaminen.

Barbie Super Sport peliä lainasin aina kaveriltani. Silläoli kiva mielikuvitella kuinka hienoja liikkeitä ite tekisin rullaluistimilla tai lumilaudalla, vaikken koskaan niillä ole osannutkaan kulkea. Musiikki pelissä on ihana ja aina talvi-iltoina jos oli uimassa niin sitä peliä teki mieli pelata.

Vaaleanpuaninen pantteri matkalippu vaaraan on myös niin klassikkopeli. Siinä on todella hulvattomat käännökset ja onhan sen ideakin ihan päätön. Jos peliä pelaa joka pikku asiaa tutkaillen putkeen (en osannut sitä lapsena tallentaa) sen läpimenoon meni jotain 6 tuntia. Siksi yleensä pelasinkin sitä viikonloppuiltaisin sipsipussin ääressä. Ihania muistoja.
Otsikko: Vs: Vanhat tietokonepelit
Kirjoitti: samettiina - Lokakuu 02, 2016, 14:24:37
Joitain tietokonepelejä minäkin olen pienenä eli tuolloin 90-luvulla pelaillut. Tykkäsin ehkä enemmän kuitenkin SNESsistä, mutta kyllähän noita pelejä tietokoneenkin äärellä tuli pelattua.

Oi supaplex! Sitä minäkin muistan pelanneeni.

Supaplex, tuo ihana palleroinen! Olisikohan ollut ihan ensimmäinen peli, jota tietokoneella pelasin, joten itselleni tuo on ihan nostalginen peli jo sinänsä! Muutama taso jäi hyvin mielen sopukoihin, ja hyvin nämä muistikuvat pitivät kutinsa - muutama vuosi sitten googlailin jotain vanhoja pelejä, ja tuo tuli vastaan. Pitihän sitä sitten lähteä netistä etsimään, ja löysinkin sen! En tosin muistanut, että siinä olisi ollut niin monta tasoa, mutta ainakin oli vähän aikaa hauskaa :D

Tietokoneella ykköspelejä olivat kyllä jo aikaisemmin moneen kertaan mainitut Commander Keenit

Supaplexin lisäksi muistan pelanneeni jonkinsortin Commander Keenea. Kovinkaan paljoa en tosin tästä pelistä muista, ainoastaan hahmon ja että piti kaiketi jotain jalokiviä tai jotain etsiä. Nostalgiaguuruissa löysin myös tämän pelin muutama vuosi sitten.

Sitten meillä oli kasa Hugoja, ja muistan pelanneeni myös Jazz Jackrabbit -peliä. Alakoulussa muistan tietokoneilla pelatuista peleistä ainakin jonkin mäkihyppypelin, jonkin Mario-pelin, sekä jonkin matematiikka-pelin, jossa taisi olla jotain avaruusolioita tai jotain.