Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Emzzie - Heinäkuu 08, 2003, 16:48:34

Otsikko: Merenneito
Kirjoitti: Emzzie - Heinäkuu 08, 2003, 16:48:34
Eli, mitä mieltä olette tästä elokuvasta? Mitä tunteita se teissä herätti ja mikä siinä oli parasta? Oliko elokuva koskettava, ärsyttävä, aito vai salaperäinen? Kenelle suosittelisit tätä elokuvaa?
--------------------------------------------------------------------------------------

Minun mielestäni elokuva oli ihana ja koskettava. Ärsyttävää siinä oli se, että se hitsin ilmapallo näyttä olevan teräksestä tehty kun se liiteli siellä taivaalla vuorien huipuilla ja metsissä, ja selviytyi jopa ukkosmyrskystä menemättä rikki. Ja miten se muka osasi itse avata oven ja odottaa hetken ennen kuin meni siitä sisään?
Purskahdin kuitenkin itkuun parissakin kohtaa. Mutta se saattoi johtua siitä, että minä ja tuon elokuvan päähenkilö, nelivuotias Desiree, menetimme isämme saman ikäisinä ja tämän takia elokuvan tapahtumat olivat minulle niin... tärkeitä. Purskahdin uudelleen itkuun elokuvan lopussa, jossa luki: Perustuu tositapahtumiin. Hienointa oli se, että lopussa näytettiin myös elokuvasta kertova Desiree ja hänen perheensä. Hieman vanhempina, kuin mitä he leffassa olivat, tottakai.
Otsikko: Merenneito
Kirjoitti: MandyMoon - Heinäkuu 09, 2003, 15:45:41
Minullakin kostuivat silmät siinä lopussa. Tuli kylmänväreitä.
Minusta elokuva oli kauniilla tavalla surullinen. Tuollainen on aina koskettavaa, lapsi menettää vanhempansa pienenä.

Perhe, joka vastasi kirjeeseen, teki hienon teon. Lapsi pystyi käsittelemään asiaa paremmin tajutessaan, että isällä on kaikki hyvin. Tietysti muutaman vuoden päästä tyttö saattaa ajatella, että oliko se sittenkään hänen isänsä joka hänelle vastasi perheen kautta.

En katsonut aivan alusta ja kesti vähän aikaa päästä juoneen. En tajunnut, kuin vasta lopussa miksi tyttö puhui koko ajan itsestään kolmannessa persoonassa.
Otsikko: Merenneito
Kirjoitti: Kiiwi - Heinäkuu 09, 2003, 16:11:45
Mun mielestä se elokuva oli tosi hyvä ja Koskettava kuten varmaan kaikki ajattelevat. Mä en ärsyyntynyt siinä kohti kun se lenteli siellä taivaalla toista viikkoo mut kyllä mä sitä ihmettelin. Se kun se availi niitä ovia teki siihen juttuun just sopivasti maagisuutta. Eiköhän me kaikki kuitenkin magian ystäviä olla...=)
Otsikko: Merenneito
Kirjoitti: siunattu - Elokuu 17, 2003, 11:19:32
Tuosta kirjasta en tiedä mutta elokuvan katsoin lomalla.

No, se oli ihan mukavaa katsottavaa. Minä ihan pidin. Miksi minua kuitenkin ärsytti tytön kutsuminen itseään omalla nimellä? ('Desi haluaa') Tyttö oli erittäin suloinen, ja näyttelemisessä ei ollut mitään moittimista mutta jokin siinä silti ärsytti. Elokuva oli mielestäni tehty ihan hyvin, siis siihen nähden mitä siitä muistan, mutta ei kuitenkaan niin koskettava, että se olisi silmät kostuttanut.

Perustuuko elokuva sitten johonkin tosi tapahtumaan? Onko siitä tosiaan tehty kirjaa? Ja minun mielesäni elokuva oli sellainen jonka voisi katsoa kuka tahansa ja ainakin itse katsoisin sen mielelläni uudelleenkin.

Mielestäni elokuvassa oli kuitenkin ilmapallon kannalta kyse jostain syvällisemmästä, kuin siitä että se olisi ukkosmyrskyssä hajonnut, vaikka kieltämättä niin olisi käynyt.
Otsikko: Merenneito
Kirjoitti: Nani - Elokuu 17, 2003, 11:26:21
Jos puhumme samasta asiasta, niin tämä elokuva on kai tehty kirjan pohjalta, jos oikein olen käsittänyt. Tai toisinpäin. Valituissa Paloissa (lehti) oli 'Kuukauden kirjana' (lyhennetty, erittäin paljon lyhennetty, versio jostain kirjasta) jokin, en muista nimeä, mutta siis. Pikkutyttelin isä oli kuollut, sitten tämä kai lähetti ilmapallon isälleen taivaaseen tai jotain, ilmapallo seilaili, ja yksi mies löysi sen ja perheineen päätti vastata. Niin kai se meni? Eli kirja on olemassa, mutta kirjailijasta tai kirjoittajasta en tiedä.