Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Harrastukset ja kirjallisuus => Aiheen aloitti: Taru - Syyskuu 25, 2018, 09:50:35

Otsikko: Inktober 2018
Kirjoitti: Taru - Syyskuu 25, 2018, 09:50:35
Inktoberin viralliset sivut: https://inktober.com


Lokakuu on ensi kuussa ja sen mukana tulee myös inktober! Jeeee! Mikä on inktober? Sen tarkoituksena on piirtää joka päivä tussilla/musteella - viivapiirroksen voi myös tussata tietokoneella. Aihe on vapaa, mutta internetistä löytää monia erilaisia haasteita joka päivälle ja myös viralliselta sivulta löytää puolivirallisen haastelistan.

Virallisia sääntöjä on oikeastaan vain neljä:

1) Tee piirros tussilla/musteella (voit tehdä alle lyijykynäluonnoksen)
2) Laita kuva esille jonnekin (vaikka joka päivä, kerran viikossa tai kuukauden lopussa kaikki tai miten ikinä haluatkaan)
3) Käytä hashtagia #inktober ja #inktober2018
4) Toista joka päivä kuukauden ajan


Haastetta olen seuraillut useampana vuonna kun moni sarjistaiteilija on niitä tehnyt. Olen itse osallistunut inktoberiin vain kerran (viime vuonna) ja silloin piirtelin joka päivä mitä huvitti - ainoina sääntöinäni oli, että käytin aina kun mahdollista juoksevaa tussia ja vain matkoilla ollessani käytin kyniä. Tänä vuonna olen etsinyt kiinnostavia haasteita, mutta en oikein osaa päättää mitä tässä alkaisin - löysin myös kivan Potter-aiheisen haasteen, mutta ehkä kuitenkin kokeilen muuta. Onneksi on vielä tämä viikko aikaa etsiskellä ja päättää ja voinhan minä vaikka kesken kuukauden vaihtaa aihetta, jos huvittaa. :D

Omia sääntöjäni on tänäkin vuonna se, että pyrin käyttämään juoksevaa mustetta ja vain silloin tällöin tussejani (juurikin jos olen poissa työpöytäni äärestä tai äkillinen tarve, että kuva toimisi paremmin niillä piirrettynä). Lisäksi etsin itselleni sopivan haasteen ja pyrin piirtämään sen mukaan joka päivä.

Itseäni muuten ärsyttää, kun on ihmisiä jotka piirtävät ennakkoon kuukauden piirrustuksia - minusta siinä ei oikein mennä haasteen mukaan, jos piirrät yhtenä päivänä 3 piirrustusta ja seuraavina päivinä ei yhtään. Ymmärrän sen, että unohtuneet päivät piirretään jälkikäteen, mutta ennakointi ilman mitään suurempaa syytä on vain outoa. Ei tämä ole juoksukisa.

Tulen laittamaan kuviani esille piirrustus-instagramiini, mutta en linkkaa sitä nyt. Ehkä sitten lähempänä ajankohtaa.


Onko joku teistä ollut aiemmin mukana inktoberissä? Tuleeko joku tänä vuonna kokeilemaan tätä? Tuskaillaanko ja innostutaanko asiasta yhdessä? Missä on parhaat haasteet? Miksi kaikki kivat haasteet ovat minulle liian vaikeita? :D