Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Skottis - Kesäkuu 01, 2018, 19:36:35

Otsikko: Potter-ohjelmaa Finncon 2018:een?
Kirjoitti: Skottis - Kesäkuu 01, 2018, 19:36:35
Välitän tänne Finncon 2018:n ohjelmavastaavan pyynnöstä seuravan kyselyn. Olisi kivaa, jos täältä löytyisi innokkaita puhujia. :)

Finncon, Suomen suurin scifi- ja fantasiakirjallisuustapahtuma, tulee jälleen, ja järjestetään tänä vuonna Turussa 14.-15.7.

Ohjelmaehdotusten virallinen deadline umpeutui eilen, mutta yksikään ehdotuksista ei tänä vuonna käsitellyt Harry Potteria ja velhomaailmaa, mikä on vääryys. Tämän korjaamiseksi heitän tänne kaksi ehdotusta mahdollisista paneeleista. Ideoista ensimmäinen oli mukana kaavailuissa jo 2011, mutta sitä ei tuolloin toteutettu.

1) Miten aikuistunut / jo omiakin lapsia saanut fanisukupolvi, joka varttui Pottereiden parissa, katsoo niitä nyt, kun viimeisen (virallisen) kirjan viimeinen lukukin on jo menneisyyttä ja uusi sukupolvi kuluttaa koulunpenkkejä Tylypahkassa? Millainen matkakumppani Potterit olivat tiellä aikuisuuteen?

2) "Post Potter wizarding world". Eli ideana olisi pohdiskella ja analysoida, miten Pottereiden "extended universe" on alkanut kehittyä, mitä siitä ollaan mieltä, mikä mättää?

Kiinnostuksesta mukanaoloon voi hihkua tässä topcissa, mutta virallisimmin asia tulee hoitaa laittamalla sähköpostia osoitteeseen ohjelma@2018.finncon.org, mieluiten mahdollisimman pian. Ilmoita, haluaisitko vetää paneelin vaiko vain osallistua siihen. Silloinkin on toki hyvä mainita siitä tässä, koska muuten kaikki ajattelevat että "varmaan tuohon ihmisiä lähtee, niin minun ei kannata".

Lisätietoa:
https://2018.finncon.org/


Heittelen vielä tähän lisäinspiraationa, että noiden ajatuksien lisäksi esimerkiksi Hogwarts Mysterystä tai Ihmeotuksista voisi saada kivasti jotain ohjelmaa aikaan. Ohjelma voi olla muodoltaan yhden tai useamman tyypin pitämä esitelmä, muutaman puhujan sisältävä paneeli tai vaikka jonkinlainen työpaja.