Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Harrastukset ja kirjallisuus => Aiheen aloitti: Hopeakettu - Kesäkuu 25, 2017, 20:31:25

Otsikko: Postcrossing
Kirjoitti: Hopeakettu - Kesäkuu 25, 2017, 20:31:25
"Postcrossing on kansainvälinen korttirinki, jonka perusideana on lähettää ja vastaanottaa postikortteja." - Wikipedia

Eli siinä postcrossingin perusidea kävikin jo selväksi: lähetä ja saa ihan oikeita, käsinkosketeltavia postikortteja! Postcrossaus sopii niin lapsille kuin aikuisillekin, kunhan englannin kielen perusteet ovat hallussa, sillä se on yleisenä kommunikointikielenä tässä maailmanlaajuisessa korttiringissä. Harrastus on helppo, mutta varoituksen sana: se on myös äärimmäisen koukuttava.

Kuinka aloittaa postcrossaus?


Kysymyksiä (saa esittää lisää!):

Lainaus
Maksaako postcrossaus?

- Sinun tarvitsee maksaa vain lähettämistäsi korteista sekä postimerkeistä.

Lainaus
Voinko valita, mihin maahan lähetän kortin tai mistä saan kortin?

- Et voi, mutta voit laittaa asetusten kautta profiilisi tilaan, jossa et pysty saamaan osoitetta samasta maasta useamman kerran samaan aikaan. Jos siis esimerkiksi lähetät kortin Saksaan, et asetuksen myötä voi saada toista osoitetta Saksasta ennen kuin ensimmäinen korttisi on perillä.

Lainaus
Montako korttia voin lähettää kerralla?

- Alussa määrä on viisi korttia, mutta se nousee sitä mukaa kun lähetät kortteja. Vähimmäismäärää ei ole, joten voit lähettää vaikkapa vain yhden kortin jos siltä tuntuu.

Lainaus
Mikä on direct swap?

Direct swap tarkoittaa suoraa vaihtoa. Jos näet jonkun käyttäjän lähettäneen kortin, jollaisen tahtoisit itsellesi, voit lähettää hänelle yksityisviestin ja ehdottaa suoraa vaihtoa, jossa lähetät hänelle vastineeksi kortin toivomastasi kortista. Huomaathan, että kaikki käyttäjät eivät tahdo tehdä suoraa vaihtoa, mikä lukee yleensä profiilissa, ja on siis ystävällistä olla ehdottamatta näille käyttäjille suoraa vaihtoa.

Lainaus
Saako yhdellä käyttäjällä olla monta profiilia?

- Ei saa.

Lainaus
Voiko postcrossingin lopettaa milloin haluaa ja profiilinsa poistaa kun tahtoo?

- Kyllä voi. :)

Lainaus
En halua saada kortteja muilta suomalaisilta. Mitä teen?

- Pystyt asetusten kautta valitsemaan, voivatko muut suomalaiset lähettää sinulle kortteja.

Vuotislaisille, jotka ovat jo mukana postcrossingissa:

Mistä maasta olette saaneet hienoimmat korttinne? (Saa laittaa kuvia jos haluaa! ♥) Oletteko saaneet ringin kautta pitkäkestoisia ystävyyssuhteita? Millaisia kortteja yleensä lähetätte? Entä harkitsetteko pitkään minkälaisia postimerkkejä käytätte? Yleistä keskustelua, sana on vapaa! :)

www.postcrossing.com/
Otsikko: Vs: Postcrossing
Kirjoitti: Kynttiläkäärme - Helmikuu 25, 2018, 11:43:07
Poscrossingiin hurahdin siskoni kautta joskus vuonna 2004. Tämän harrastaminen on auttanut minua englannin kielen oppimisessa hyvin. Monia pitkiä aikoja on, etten ole lähteeänyt korti korttia, joskus taas laitan kymmeniäkin kerralla. Minulla on oma korttivarasto, jossa on äitiltä saamiani (postissa töissä) ja ite tekemiäni kortteja ja yleensä sieltä valitsen sellaisen kortitn, joka on lähettäjän toiveiden mukainen. Postimerkkejä en erkseen valitte, vaan käytän niitä mitä on tai kaupasta saa. Mieluiten nättejä, mutten niiden valitsemiseen käytä aikaa.
Kortteihin kirjoitan lyhyesti kuka olen, missä olen ja vähän kissastani. Yleensä tulee toivoteltua kivaa kesää ym. niissä ja laitettua ehkä joku tarrakin mukaa. Kortteja kun tulee lähetettyä aina eri ihmisille niin ei mitään yhteydenpitoa ole tullut jatkettua.
Poscrossing profiilissa saa aina kirjoittaa toiveita millaisia kortteja haluaa. Tietty niitä koitan joskus toteuttaa, mutta enemmän tykkään lähettää kauniita ja simppeleitä kortteja, enkä lähteä metsästämään jonkun tietyn tyylisä.

Katotaanpas, jotain korttikuvia blogiini olen liittänytkin:
(https://1.bp.blogspot.com/-IylPIFnCb88/WKNrbd48UQI/AAAAAAAAD3E/fIKSpGE29EkDNtHz7el8i1E5C9WbmfqDwCLcB/s400/20170214_215819_HDR.jpg)

Tämä sydän ja Tenavat kortti ovat tulleet postcrossingin kautta. Tenavat onkin suosikki sarjakuvani.

(https://4.bp.blogspot.com/-JYa0kW3bmh0/VsDl2zldWsI/AAAAAAAAB-0/MvIvPQ9jB4c/s400/Kortti.jpg)
Otsikko: Vs: Postcrossing
Kirjoitti: Sverre - Lokakuu 26, 2018, 12:47:00
Mä aloitin nyt syksyllä postcrossingin ja kyllähän siihen tosiaan tuntuu vähän koukkuun jäävän. Mukava saada muutakin postia kuin mainoksia tai laskuja, mutta tuo ei oo kuitenkaan samalla tavalla sitovaa kuin vaikka kirjeenvaihto, vaan voi laittaa kortin silloin kun siltä tuntuu. Kalliit postimerkit kyllä vähän rajoittaa, mutta no tuhlaisin ne rahat sitten kuitenkin johonkin herkkuihin :D
Muutamassa kortissa on ollut tosi epäselvää käsialaa, niin on ollut vähän vaikeaa kirjoittaa sitä kiitos viestiä, kun ei oikein tiedä onko toinen vaikka kysynyt jotain.