Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Merikeiju - Joulukuu 16, 2014, 19:30:15

Otsikko: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Merikeiju - Joulukuu 16, 2014, 19:30:15
Niin, en löytänyt tämmöstä, lukottakaa jos on jo. Elikkä otsikko kertoo. Perustele vastauksesi!
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Rantsake - Joulukuu 16, 2014, 20:07:27
Hmm... Mitähän niitä kaikkia taas olikaan... Ennustaminen, taikaolentojen hoito, jästitieto, muinaiset riimut, numerologia... Unohdinko jonkun?

Itse varmaan olisin tylsä ja ottaisin ainakin ne samat, mitkä Harry. Ennustamisen ottaisin, vaikka se onkin tosi epätarkkaa, eikä ennustuksiin parane uskoa tai luottaa. Mutta minusta olisi silti tosi kiehtovaa opiskella niitä erilaisia tapoja ennustaa, kuten kädestäennustusta, kristallipalloa, unien tulkintaa... Ihan puhtaasta mielenkiinnosta ja uteliaisuudesta, vaikken välttämättä ennustuksiin uskoisikaan : )

Ja taikaolentojen hoidon ottaisin myös siksi, että olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkia otuksia on ja miten ne käyttäytyvät jne... Vaikka täytyy kyllä sanoa, että aineen teoriapuoli kiinnsotaisi kyllä enemmän kuin käytäntö! En ole kauhean itsetuhoinen tyyppi, joten vaikkapa räiskeperäisten sisuliskojen kasvattaminen kuulostaa... Ei kovin kivalta.

Jästitieto voisi olla semmoinen juttu, mitä olisi kiva itse opettaa.. : ) En usko tarvitsevani kyseistä ainetta mihinkään, mutta olisihan se jännää opiskella sitä velhojen näkökulmasta...
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Hulvaton Toveri - Joulukuu 17, 2014, 17:01:32
Ottaisin taikaolentojen hoidon, jästitiedon ja muinaiset riimut . Taikaolennot kiinnostavat ja tykkään eläimistä. Jästitiedon ottaisin varmaan, että jästisyntyisenä pääsisin aika helpolla. Jos taas en olisi jästisyntyinen niin ottaisin sen silti kiinnostuksesta. Muinaiset riimut vaikuttaa vähän kielenopiskelulta ja tykkään/pärjään jästimaailmassa kielissä.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Aurican - Joulukuu 17, 2014, 17:24:34
Ja taikaolentojen hoidon ottaisin myös siksi, että olisi mielenkiintoista tietää, mitä kaikkia otuksia on ja miten ne käyttäytyvät jne... Vaikka täytyy kyllä sanoa, että aineen teoriapuoli kiinnsotaisi kyllä enemmän kuin käytäntö! En ole kauhean itsetuhoinen tyyppi, joten vaikkapa räiskeperäisten sisuliskojen kasvattaminen kuulostaa... Ei kovin kivalta.
Vähän samanlaisilla filiksillä. Jännitän muutenkin hiukan eläinten kanssa toimimista, jos en ensin osaa lukea niiden kehonkieltä tarkkaan. Minäkin haluaisin vain tietää kaikki faktat, mutten ehkä loistaisi eläinten käsittelemisessä. Mutta taikaolentojen hoito olisi se, minkä ainakin varmasti ottaisin.

Numerologiasta olen myös aika utelias. Siitä ei ole kerrottu kovin paljon, mutta ilmeisesti se on jonkinlaista numeroista ennustamista? (Mitä ihmettelin aina, koska jos Hermione ei kerran pidä ennustuksesta, miten numerologia on tämän suosikkiaine?) Joka tapauksessa tykkään numeroista ja niillä leikkimisestä. Ilmeisesti numerologia on vaikeaa, mutta ei minua jästimaailmassakaan saatu peloteltua pois pitkästä matematiikasta, koska "se on vaikeaa" ja "tytöt ovat huonoja siinä".

Ennustamisen saattaisin ottaa ainakin kokeilun vuoksi, sillä maailmassa on niin paljon asioita, joista voi ennustaa, ettei ajan pitäisi käydä pitkäksi. Ja ennustamiseen liittyy niin paljon mielenkiintoista mytologiaa. Tosin epäilen, että olisin siinä tosi huono kuitenkin ja päätyisin ehkä pudottamaan sen ensimmäisenä jos läksymäärä alkaa käydä raskaaksi.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Roca - Joulukuu 17, 2014, 17:42:31
Mie ottasin ennustuksen, koska ennustus kiinnostaa minua... Muinaiset riimut, en tiedä, ne vaan kuulostaa kiinnostavista:) ottaisin kolmanneksi jästitiedon, se vain olisi helppoa näin jästisyntyisenä, mutta jos olisin oikea noita niin minua kiinnostaisi jästitieto.. Ja ennustuksesta vielä, haluaisin kyllä ennustaa oikeasti, tai en haluaisi mutta haluaisin. En osaa selittää. Mutta juu. Ne olisivat minun valinnaiset aineeni.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Juomamestari - Kesäkuu 05, 2015, 17:50:41
Ottaisin varmaan numerologian ja jästitiedon. Taikaeläimiä voisin harkita jos professori olisi joku muu kuin Hagrid. Numerologia vaan vaikuttaa kiinnostavalta. Samoin kuin jästitietokin. Taikaeläimissä kiinnostaa enemmän teoria. Hagridin opetus taas on hengenvaarallista. Myöskään fletkumadot ja räiskeperäiset sisuliskot eivät innosta.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Demeter - Heinäkuu 07, 2015, 23:10:45
Ottaisin numerologian, ennustamisen ja riimut.

Numerologia siksi, että se tuntuu tutummalta kuin muut aineet. Uskon että siinä on selkeät säännöt, yksi plus yksi kun on aina kaksi eikä viisitoista. Itse olen mieltänyt numerologian sellaiseksi numeroilla temppuiluksi, kaikkihan ovat varmasti kuulleet niistä ota joku luku, kerro se kahdella, ja kolmella lisää 19 jne. ja sitten vastaus on aina 0 tms. Mielestäni juuri tuontyylinen matematiikka on kiehtovaa, toisin kuin joku kertotaulun ulkoa opettelu ._.

Ennustaminen olisi hyvä vastapaino säännönmukaiselle numerologialle. En usko että ainakaan Punurmion opettama ennustus saisi minut uskomaan ennustamiseen oikeasti, mutta se olisi ihan hauskaa ajanvietettä.

Muinaiset riimut kiinnostavat minua luultavasti siksi, koska olen aina pitänyt kielistä, ja riimutkin miellän kieleksi. Se olisikin ehkä lempparini näistä kolmesta. Kuvittelen riimuluokan, oppilaat kääntämässä vanhoista pölyyntyneistä oppaista tekstiä, ja joku löytääkin uuden asian historiasta, jota kukaan ei ole koskaan ennen kuullut! Miksei Rowling koskaan kertonut mitään riimuista, esimerkiksi opettajan nimeä? Ja turha selittää, että Harry ei vain ajatellut asiaa, sillä en vaan voi uskoa ettei kuuden Tylypahkassa opiskellun vuoden aikana kertaakaan kuvattu riimujen opettajan esim. juttelevan Lipetitille siitä ja siitä. Eikö Harry pohtinut Ronin kanssa valinnaisaineiden opettajia valintaa tehdessään? Vai onko riimujen opettajaa mainittu, muistanko vaan väärin?

Oho, meni vähän offtopicin puolelle :D
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Lumisieppari - Heinäkuu 15, 2015, 16:13:34
Oih, ihana aihe!

Ottaisin ehdottomasti:

Pimeyden voimilta suojautumisen (professori Lupinin aikaan), koska siitä olisi tottakai hyötyä tulevassa Aurorin urassa, ja muutenkin se on mielenkiintoista.

Taikaliemet (professori Kuhnusarvion aikaan), koska liemet kiehtoo minua, samoin vastamyrkyt ja sen sellaiset. Tietysti sekin edellyttää aurorin uraa, kuten McGarmiva mainitsi Feeniksin killassa.

Loitsut ja Muodonmuutokset, koska kuka nyt ei haluaisi tarvittaessa loistsia matka-arkkua kulkemaan vieressään, kun voi välttää kantamisen, ja tietysti suoraselkäisen puutuolin muuttaminen muhkeaksi nojatuoliksi on erittäinkin hyödyllistä.

Ennustaminenkin kiehtoo omalla tavallaan, koska jos on sisäinen silmä kohdallaan, olisi erittäin siistiä jos voisi esimerkiksi ennustaa seuraavan päivän sään.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Korpinkynsi tyyppi - Kesäkuu 16, 2016, 18:38:09
Ottaisin numerologian, muinaiset riimut ja taikaeläinten hoidon. En haluaisi ennustamista koska se on mielestäni huijausta. Jästitietoa ei tarvitsisi opiskella jos olisi jästi syntyinen. Matikka ja kielet ovat minusta kiinnostavia joten siksi numerologia ja riimut. Olen myös hyvin eläoin rakas ja se selittää taikaeläimet.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: LovegoodTonks - Tammikuu 07, 2017, 12:49:26
Ei tämmöstä VOI kysyä, tää on vaikeeeee :D
Noooh jos olis pakko valita niin muinaiset riimut, taikaeläniten hoito ja ennustaminen. Olis siistii oppia kirjottamaan "salaviestejä" ja varsinkin jos joku kaveri tulee mukaan kurssille niin voi sitten yhdessä kirjotella, taikaeläinten hoito koska lohikäärmeet ja yksisarviset ja muutenkin kaikki taikaolennot. Ennustamisen ottaisin koska uskon tarot-kortteihin ja horoskooppeihin ja olis kiva muutenkin tietää tulevaisuudesta, oli totta tai ei.
Numerologian ideaa en ole ikinä edes tajunnut. :D Jästitiedosta ei olisi mulle hyötyä, olen puoliverinen.
Otsikko: Vs: Mitkä valinnaisaineen ottaisit?
Kirjoitti: Skelegirl - Kesäkuu 27, 2018, 04:13:46
Ennustuksen. Mun mielestä ois niin siistiä nähdä pieniä vilauksia tulevaan, mutta ei koko tulevaisuutta. Vaikka tulevaa ei vois muuttaa niin ois kiva tietää mitä tapahtuu.