Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Ihmeotukset ja Liskon aikainen velhomaailma => Aiheen aloitti: erised - Syyskuu 12, 2013, 19:11:19

Otsikko: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: erised - Syyskuu 12, 2013, 19:11:19
Kyllä vain!
Warner Bros. on ilmoittanut, että he työskentelevät Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvasarjan parissa. Kyseisessä elokuvasarjassa tullaan seuraamaan kirjan kirjoittajaa Lisko Scamanderia (eng. Newt Scamander) 1900-luvun alkupuolella. J.K. Rowling kirjoittaa elokuvaan käsikirjoituksen, joten se tulee olemaan selkeästi kytköksissä Harry Potter -sarjan maailmaan.

Uutisen aiheesta löysin The Guardianin sivuilta (http://www.theguardian.com/film/2013/sep/12/harry-potter-jk-rowling-fantastic-beasts-film).

Minkälaisia mielipiteitä tämä herättää?
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Stargazer - Syyskuu 12, 2013, 19:49:27
No jopas. Tuli kyllä aika puskista tällanen. Olin kyl toivonu ehdottomasti, että vielä joskus tehtäisi jotain Pottereihin liittyviä elokuvia (unohtaen kuitenkin ehdottomasti kaikki "jatko-osat") mut ihan tällaista en osannut odottaa. Nyt kun tarkemmin miettii, niin tästähän voi jopa kehkeytyä jotain varsin mielenkiintoista, jos ideana on siis seurata Scamanderia kun hän kirjoittaa kyseisen kirjan(?) ja oletettavasti silloin myös tutkii näitä taikaeläimiä joista kirjassaan kirjoittaa.

En oo kylläkään kyseistä kirjaa lukenut, mut nyt löyty hyvä syy napata se jostain. Odottelen mielenkiinnolla lisätietoja :3
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Mab - Syyskuu 12, 2013, 20:11:28
No, tosiaan aikamoinen yllätys. Rahastusaikeista on tietty helppo syyttää, mutta ei mua pahemmin motiivit kiinnosta, kunhan lopputulos on tarpeeksi hyvä. Ja miksei olisi! Kaiken aikaa olen ajatellut, että mikäli jatkoa joskus tehdään, niin sen pitäisi olla selkeästi erillinen Harrysta ja sitähän Newt Scamander opuksineen ilmiselvästi on (vaikkakin Dumbledoren nuoruusvuodet ovat kyllä wanha suosikkini aiheeksi).

Jeps, innolla mäkin odottelen lisätietoja :D
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Jane Eyre - Syyskuu 12, 2013, 20:14:13
APUA! Oon niin innoissani! Puskista joo tuli, mutta ei haittaa, tästä tulee varmasti mahtavaa! En malta odottaa!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Weasleyn Welhokaniini - Syyskuu 12, 2013, 20:37:42
Olenko ainoa, jolle tämä uutinen ei tullut ihan sieltä puskista? :O
Olin jo aikaisemmin tällä viikolla kuullut huhuja facessa yhden BVB -faniryhmän kautta, että Jo -tädiltä olisi tulossa jotain Potteriin liittyvää, ja nyt kun tämä uutinen tuli, olin vain tyyliin "*scrolling... wait what? Potter, J.K....?* Ai se huhu olikin totta? Nojaa :/ *keep scrolling*"

Minusta on vähän outoa se, että eikös Jo joskus sanonut, ettei hän halua tehdä mitään Potteriin liittyvää enempää, ja nyt on tulossa Potteraiheinen leffa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Tanzu - Syyskuu 12, 2013, 20:44:33
Huhhuh Tuli tännekki ihan puskista. Itseltä löytyy tuo kirja kirjahyllystä ja mielenkiinnolla odotellaa mitä tuleman pitää.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: pilvenpiirtäjä - Syyskuu 12, 2013, 21:37:57
Tästä voi tulla jotakin aivan upeaa! Can't wait. Olisittepa nähneet fanityttökohtauksen, jonka sain uutista lukiessani..
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Diibi Do - Syyskuu 12, 2013, 22:03:39
Mahtavaa!!! oli ensireaktioni. Toivon että siitä elokuvasta tulee hyvä. Sillä pidin kirjasta erilaisine kommenteineen :) Mutta nyt hiukan huolestuttaa pieni seikka. Jos elokuvassa seikkailee Harry ja kumppanit he ovat siihen jo mielestäni liian vanhoja. Toivottavasto Elokuvassa on hyvä juoni. Eikä siitä tule joku luonto ohjelma. Esimerkiksi kuvassa on Haisku ja jonkun ääni luennoi mikä olento se on yms.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: velhotar - Syyskuu 12, 2013, 22:14:09
Oi miten miellyttävä yllätys! Olen sydämeni pohjasta toivonut, että Rowlingin luomaan taikamaailmaan tulisi vielä jatkoa kirjojen tai elokuvien muodossa ja nyt niin tapahtuu, ihanaa :) En malta odottaa, että tuo leffa valmistuu! Aikaahan siihen varmaan menee parisen vuotta, jos käsikirjoituksen tekoa ollaan nyt aloittelemassa. Toivon, että elokuva sisältäisi muitakin taikuuden maailmaan liittyviä juttuja kuin pelkkiä ihmeotuksia, sellainen laaja ja monipuolinen katsaus. Jännityksellä jäämme odottamaan mitä tuleman pitää ja toivottavasti jaksamme odottaa sitä päivää, kun tuo elokuva viimein on valkokankaalla. Itselleni tekee tarpeeksi tiukkaa odottaa Nälkäpeli 2sta ja sen näkee kuitenkin jo kahden kuukauden kuluttua :D

Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: mettew - Syyskuu 13, 2013, 14:12:53
Niin upeaa!
Eilen kauppakeskuksessa katsoin the guardiania läpi, ja kappas, siellähän se oli. Ryhdyin kiljumaan, itkemään ja nauramaan samaan aikaan keskellä h&m:ää. En jaksa odottaa leffan julkaisua! <3
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: erised - Syyskuu 13, 2013, 16:00:30
Minusta on vähän outoa se, että eikös Jo joskus sanonut, ettei hän halua tehdä mitään Potteriin liittyvää enempää, ja nyt on tulossa Potteraiheinen leffa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?

Muistaakseni hän sanoi, että haluaa pitää taukoa Pottereista, mutta ei halunnut sulkea kokonaan pois sitä vaihtoehtoa, että hän jokus vielä kirjoittaisi jotain Pottereihin liittyvää.

Eniten olen innoissani tästä sen takia, koska nyt pääsemme näkemään taikamaailmaa kenties hieman laajemmin, ja muutakin kuin vain sitä Harryn koulumaailmaa. Rahastuksesta puhukoot ken haluaa, mutta minusta ainakaan Rowlingilla ei ole mitään tarvetta kasvattaa kukkaroaan, joten hän varmasti tekee tämän vain omasta vapaasta halustaan kirjoittaa lisää taikamaailmasta sekä tietysti innokkaiden fanien takia, jotka janoavat lisää (:
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Syyskuu 13, 2013, 17:28:26
Kappas vain. Jos Rowling on mukana vaikuttamassa noinkin paljon, on varmaan sisältö kunnossa, eli pelkästä velhomaailman/Pottermaailman nimellä ratsastamisesta ei varmaankaan ole kyse. Aika näyttää, miten onnistunut projekti tämä on, mutta mielenkiinnolla odotan.

Mielenkiinnolla ja toisaalta närkästyneellä kauhulla odotan sitä, miten tämä mahdollisesti leimataan "näkemättä paskaa rahastusta" -projektiksi. Joidenkin medioiden harrastama Hobitti-leffojen laajempaa kokonaisuutta käsittelevän tyylin mollaaminen ilman kunnollista tarttumapintaa aiheeseen on hyvä esimerkki tällaisesta ilmiöstä. En sano, että tällaisten juttujen kritisointi olisi missään tapauksessa, mutta kannattaa toki huomioida eri näkökulmat ja joskus jopa odottaa, että lopputulos on ylipäätään tarkasteltavissa. Ja totta kai tällainen helposti epäilyttää, minuakin, mutta positiivista joka tapauksessa on, että tällaiseen mahdollisuuteen on tartuttu.

Hollywoodissa rahalla ja tuotantoyhtiöillä on valitettavan paljon valtaa jopa mestariohjaajien yli, mutta toisaalta Rowlingin kädenjälki ja vaikutusvalta (ja sen kunnioittaminen ohjaajien ja tuotantotiimin taholta) oli juuri Potter-leffojen alkutaipaleella se asia, joka piti homman sydämen ja tasapainon kunnianhimoisen toteutuksen ja toisaalta kaupallisen potentiaalin turvaamisen välillä aika hyvänä. Tämä virkehirviö tahtoo sanoa, että jo Rowlingin mukanaolo ja jopa projektin aihe antavat ymmärtää, että kunnianhimoisesti tähän suhtaudutaan. Totta kai tuotantoyhtiö haluaa tehdä tällä paljon rahaa, mutta yhtä lailla projektin ohjaaja tulee aikanaan varmasti ymmärtämään, miten tähän maailmaan pitää suhtautua.

Voi sitä spekulaation määrää, joka nyt jo kuplii päässäni. Onko tässä Ihmeotukset-projektissa paljonkin viittauksia mm. Tylypahkan historiaan ja muuhun sellaiseen, ihan ohimennen vaikkapa? Onko hahmokaartissa edes korkeintaan maininnan saavissa sivuosissa jotain kirjoissa mainittuja "isoja nimiä", esimerkkinä tämän tyyppisestä henkilöstä vaikkapa muuan herra Flamel.

Lisäksi, odotan mielenkiinnolla, ketä brittinäyttelijöitä mukaan lopulta saadaan. Asteleeko esimerkiksi Stephen Fry jossain roolissa viimein myös taikamaailman elokuvauniversumiin?

Jänskättää. Ja kun vasta joitakin minuutteja sitten tästä luin, en myöskään ole tainnut vielä kunnolla sisäistää, miten huikeasta jutusta on kyse.

Jippii!


Potter-fanit saavat jotain "isoa" pitkästä aikaa. Rowling käsikirjoittaa. Ai miten niin on syytä olla innoissaan?
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: unknow - Syyskuu 13, 2013, 21:43:04
Vaikka projekti lähti liikkeelle Warner Brosin ehdotuksesta, en missään nimessä näe elokuva -projektia rahastuksena. Satun tietenkin omistamaan Fantastic beasts and Where to find them -kirjan ja pidän siitä, mutta taikaolennot eivät kuulu siihen osa-alueeseen mikä minua tuossa maailmassa eniten kiinnostaisi. Newt Scamander sen sijaan kiinnostaa erittäin paljonkin ja Rowlinghan sanoi, että hänellä on ollut henkilöstä enemmänkin materiaalia (tietenkin). Lunahan taisi mennä naimisiin Scamanderin pojanpojan kanssa (?)

Mielesätäni on kuitenkin hyvä, että elokuvat eivät tule olemaan jatkoa tai ennakkoa Harry Potter -tarinalle vaan kertovat Harry Potterin maailmasta. Tapahtumathan alkavat New Yorkista, 70 vuotta ennen kuin Harry edes tietää Tylypahkasta.

Rowlingin käsikirjoitus & Taikamaailma - miten tämä ei voisi olla suuri, mahtava, upea ja iloinen uutinen !! Rowling suostui käsikirjoittajaksi lähinnä myös siksi, että ei pystynyt kuvittelemaan, että joku muu kirjoittaisi Newt Scamanderista, koska hänellä on jo hahmosta olemassa tietoja. Moni on ihmetellyt, miten Rowling myös suostui kun kyseessä on Harry Potter maailma, mihin hän ei enää aikonut palata, mutta Rowling mainitsi että: "I always said that I would only revisit the wizarding world if I had an idea that I was really excited about and this is it."

Oikeastaan tämä: “the look and feel will be very similar as of the original Potter movies" sai minut innostumaan projektista entisestään.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Kira - Syyskuu 14, 2013, 09:46:08
Todella iloinen yllätys. Luin tästä pari päivää sitten ja odotan innolla elokuvaa. Kirjaa en ole lukenut enkä varmaan luekaan. Häpeäkseni olen niin laiska lukemaan kirjoja nykyään..
Ja hyvä kun tämä on ihan erillinen osa, ettei liity Harryn tarinaan mitenkään, mutta sijoittuu kuitenkin samaan taikamaailmaan. Se menisi jo rahastamisen puolella, jos Potterin tarinaa jatkettaisiin. Tätä en rahastuksesksi koe, vaan ihan fanien muistamiseksi. Odotan tästä hyvää leffaa, ja toivottavasti ei tule pettymystä. :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Katspicious - Syyskuu 14, 2013, 11:52:37
Just olin lukenu edellisenä päivänä jonkun jutun, että tulisi uusi Potter-kirja, mutta se oli aprillipila. Olin kyllä tosi masentunu. Sit seuraavana päivänä Facebookin etusivulla huomasin ton artikkelin siitä, et tulis uus leffa ja ajattelin, et se on sitä samaa juttua mut avasin sen kuitenkin ja mä pomppasin kiljuen tuolilta huomattuani, että se oli kuin olikin totta.

Ihan mahtavaa tällänen! Se avartaa velhomaailmaa ja oli jo aikakin tulla jotain uutta. Tämä idea kuulostaa todella herkulliselta, enkä malta odottaa tulevaa elokuvaa! Pitääkin alkaa tarkistaa, että taikasauva ja kaapu odottaa oikeilla paikoillaan ensi-iltaa varten. ;)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Witchie - Syyskuu 14, 2013, 12:00:42
Wau!!! Tällästä en ossanut odottakkaan! Nyt pitää vain ettiä se kirja jostain ja lukea se.Oooh, nyt olen ihan sekaisin!!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Gil - Syyskuu 14, 2013, 14:23:04
Odotan mielenkiinnolla mitä tosta elokuvasta tulee. Luin aiheesta pottermore insiderissa ekan kerran, kun sinne oli linkitetty tästä aiheesta kirjoitus. Hyvä että elokuva ei tule sijoittumaan suoraan kirjojen eteen tai jälkeen. Uskoisin että elokuvassa mainitaan joitain Potterien velhomaailman isoja nimiä jos ei muuten niin sivu lauseessa.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Brina - Syyskuu 14, 2013, 19:00:35
Itsellekin täysin odottamaton yllätys tämä ja samoin kuin joku täällä, mietin ensin että onkohan aprillipila, vaikka sainkin tietää siitä sellaisesta paikasta, ettei se oikeastaan voisi olla aprillipila (ja aprillipäiväänhän on vielä aikaa...).

En oikeastaan ole ihan varma mitä mieltä olen tästä, vaikka nyt onkin jo jonkin aikaa ollut aikaa ajatella. Jotenkin pelottaa, että nämä nyt jotenkin pilaisivat Pottereiden tarinaa, vaikka mitään järkevää syytä olettaa niin ei olekaan. Eivät koulukirjat tai tehdyt elokuvatkaan mitään ole pilanneet. Kai tämä on vain jotain alkuyllätyksen aiheuttamaa varpaillaan oloa..?

Toisaalta odotan kyllä mielenkiinnolla, olen iloinen että Rowling on käsikirjoittamassa (eihän siitä muuten mitään tulisi : ) ) ja hyvä että aihe on näin irrallinen Pottereiden juonesta, niin eivät tosiaan voi mitenkään sotkea kirjojen tapahtumia. Alan itseasiassa olla oikeinkin kiinnostunut Newtistä - ja millainenhan velhomaailma on New Yorkissa? Ja tosiaan nämä hahmot, Dumbledoret ja muut. Dumbledoren todella voisi kuvitella esiintymässä elokuvissa, jossain pienessä osassa. ^^
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Syyskuu 14, 2013, 22:18:04
Dumbledoren todella voisi kuvitella esiintymässä elokuvissa, jossain pienessä osassa. ^^

Tämä asia saattaa olla vielä pelkästään fanispekulaatiota/toive, mutta Dumbledoren ja vaikkapa Grindewaldin vilahtaminen voi hyvinkin olla mahdollista. Albuksenhan viitataan olleen jo nuorena, pirun nerokas ja lahjakas kun oli, tekemisissä merkittävien tutkijoiden ja muiden taikamaailman merkkihenkilöiden kanssa.

Todella mielenkiintoista tosiaan nähdä, millainen hahmo Newtistä tulee ja nähdä tuota amerikkalaista velhokulttuuria, nimenomaan Rowlingin kirjoittamana.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Musta lilja - Syyskuu 15, 2013, 22:41:38
Puskista minullekin tuli tämä tieto, mutta pidän sitä yksin omaan iloisena asiana. No joo, ehkä Warner Bros on hommassa rahan kiilto silmissä, mutta sittenpähän on. Me saadaan uutta Potteria joka on lähtöisin Rowlingista. Uutta tietoa hänen upeasta maailmastaan. Varmaan myös uutta tietoa taikaolennoista, jotka on ainakin minusta tosi kiehtovia. ^^ Minusta(kin) on vain mukavampi että tämä uusi elokuva ei käsittele elämää Harryn jälkeen tai kelmejä tms. Odotan tätä suurella mielenkiinnolla ja innolla. Tuskin elokuvan tekijätkään pystyy pilaamaan koko hommaa.

Spekulaatiota... Näyttelijöihin en sano mitään mutta... Pitäisin hyvinkin mahdollisena että Dumbledore, ehkä myös Grindelwald vilahtaa siellä vähintäänkin sivumainintana. Kenties joitain muitakin Pottereista tuttuja hahmoja. Kenties vaikka Uric Ihmehyypiöstä saadaan muutama lisävilaus?

Minusta on kyllä vähän hassua, että elokuvan sanotaan perustuvan siihen kirjaan. Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt se ei selvästikään perustu siihen. Käsittelee vain sen kirjoittajaa. Joo, ehkä elokuvassa kerrotaan myös kirjan tekemisestä, mutta se ei käsittääkseni ole sama asia kuin muokata kirja elokuvaksi. Jos itse kirjasta todella tehtäisiin elokuva se olisi lähinnä luontodokumentti, jossa esiteltäisiin filmillä kirjan eläimiä.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Syyskuu 15, 2013, 23:23:03
Minusta on kyllä vähän hassua, että elokuvan sanotaan perustuvan siihen kirjaan. Jos en ihan väärin ole ymmärtänyt se ei selvästikään perustu siihen. Käsittelee vain sen kirjoittajaa. Joo, ehkä elokuvassa kerrotaan myös kirjan tekemisestä, mutta se ei käsittääkseni ole sama asia kuin muokata kirja elokuvaksi. Jos itse kirjasta todella tehtäisiin elokuva se olisi lähinnä luontodokumentti, jossa esiteltäisiin filmillä kirjan eläimiä.

Joo, eiköhän elokuvaprojektissa keskitytä enemmän Newt Scamanderiin itseensä ja varmasti tuo kirjan kirjoittaminen on iso osa hahmoa. Nimensä leffasarja voi toki lainata ainakin osittain tuolta oppi/tietokirjalta, vaikka lisenssiä voi toki käyttää ilman, että leffan nimi on suoraan lähdemateriaalista.

Warner Bros. presents
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

On niitä huonompiakin nimiä elokuvalle. Varmaahan ei tietenkään ole, käytetäänkö tuota nimeä lopulta, mutta onhan se tosiaan vahva vaihtoehto. Ja jos ja kun näitä leffoja tulee enemmänkin kuin yksi, jää nähtäväksi onko esimerkiksi tuo "Ihmeotukset ja niiden olinpaikat" koko leffasarjan nimi vaiko vain yksittäisen leffan nimi. Lähdemateriaali kun on tässä tapauksessa ihan erilaisia vapauksia leffan nimelle, rakenteella ja brändäykselle antava, kuin vaikkapa seitsemän Potter-kirjan tapauksessa oli.

//muoksittu fonttikoolla leikkimiset pois :) -Z
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Nicolas - Syyskuu 18, 2013, 20:05:55
Todella iloinen ja hämmentävä yllätys! Tästä pitää kertoa luokkakavereilleni (niille, jotka lukevat Harry Potteria). Pakko päästä ensi-iltaan.

//
Olenko ainoa, jolle tämä uutinen ei tullut ihan sieltä puskista? :O
Olin jo aikaisemmin tällä viikolla kuullut huhuja facessa yhden BVB -faniryhmän kautta, että Jo -tädiltä olisi tulossa jotain Potteriin liittyvää, ja nyt kun tämä uutinen tuli, olin vain tyyliin "*scrolling... wait what? Potter, J.K....?* Ai se huhu olikin totta? Nojaa :/ *keep scrolling*"

Minusta on vähän outoa se, että eikös Jo joskus sanonut, ettei hän halua tehdä mitään Potteriin liittyvää enempää, ja nyt on tulossa Potteraiheinen leffa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?
Tietääkseni Jo sanoi, että ei enää tee Potter-sarjan jatko-osia. Eikö Jo aikonut tehdä Velhomaailman sanakirjan tai jotain sellaista?

//Kaksi peräkkäistä viestiä yhdistetty. :) -gamma
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Kystisnap - Syyskuu 20, 2013, 16:52:17
Sain vasta tänään vähän aikasemmin kuulla tästä, ja ilonen yllästys oli! En malta odottaa, pakko päästä kattomaan sitten kun valmistuu. (:
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: unknow - Syyskuu 20, 2013, 22:34:34
Olenko ainoa, jolle tämä uutinen ei tullut ihan sieltä puskista? :O
Olin jo aikaisemmin tällä viikolla kuullut huhuja facessa yhden BVB -faniryhmän kautta, että Jo -tädiltä olisi tulossa jotain Potteriin liittyvää, ja nyt kun tämä uutinen tuli, olin vain tyyliin "*scrolling... wait what? Potter, J.K....?* Ai se huhu olikin totta? Nojaa :/ *keep scrolling*"

Minusta on vähän outoa se, että eikös Jo joskus sanonut, ettei hän halua tehdä mitään Potteriin liittyvää enempää, ja nyt on tulossa Potteraiheinen leffa? Vai olenko ymmärtänyt väärin?
Tietääkseni Jo sanoi, että ei enää tee Potter-sarjan jatko-osia. Eikö Jo aikonut tehdä Velhomaailman sanakirjan tai jotain sellaista?

Jo on sanonut, että palaisi tuohon maailmaan vain jos hänellä olisi idea, josta hän olisi todella innoissaan ja tämä elokuvaprojekti on nyt sitä.

Hakuteosta huhuttiin, mutta sitä Rowling ei aio tehdä. Tavallaanhan Pottermore toimii tällaisena, koska siellä on niin paljon ekstramateriaalia :)


Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: huispauskotka - Syyskuu 21, 2013, 16:48:55
Tästä voi tulla jotakin aivan upeaa! Can't wait. Olisittepa nähneet fanityttökohtauksen, jonka sain uutista lukiessani..

Äiti näytti uutisen kännykällä muistaakseni iltasanomista. Ja sainhan minäkin hymyn huulille; hyvä etten ihan kiljunu mutta aloin pomppia ja tuuletella uutisen luettuani. Lähetin heti RommiRuusulle vietistin:

"Tätä uutista sie et
osannu odottaa mutta
tuket olemaan siitä
toooosi iloinen:
ROWLING
KÄSIKIRJOITTAA
ELOKUVAN LISKO
SCAMANDERISTA JOKA
PERUSTUU ERÄÄSEEN KIRJAAN"

"...jonka nimi on
Ihmeotukset ja niiden
olinpaikat!
Ennnnn malta
odottaaaaaa!
<3<3<3<3<3<3<3"

RommiRuusu vastasi:

"Oijoijoi!!! Millo se
tulee?!? Myö mennää sit kaattoo se!!"

Minä:

"Haven't idea mut so
what!
Se tulee tietty vast
miljoonan vuoden
päästä.... Mut mitäköhä
mie laittaisin päälle!?"

Romsu:

"Höh. En tiiä jotai..."

"Koulupuvun <333
se kyl herättäs liikaa
jästien huomiota,
toisaalt sillo joku muuki
saattas.. Tai sit joku
ihmeotus..toisaalt mie
näytän menninkäiselt jo
muuteki"

Ja nii pois päi. Ja sori Rommi et jakelen viestis muille xD

Mut oon siis innoissaa! <33

Toivoin kyl täs lähiaikoina että Siuntio Silosäkeen tarinatki tulis... mut toisaalt en usko ku esim. joku Tietäjän Karvainen Sydän on kyl aika raaka. Mut joku tyylii Velho ja pomppiva pata!! :D
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Syyskuu 21, 2013, 17:47:21
Toivoin kyl täs lähiaikoina että Siuntio Silosäkeen tarinatki tulis... mut toisaalt en usko ku esim. joku Tietäjän Karvainen Sydän on kyl aika raaka. Mut joku tyylii Velho ja pomppiva pata!! :D

Niistä saisi parhaimmillaan ihan hauskoja lyhytelokuvia. :)  Mukana voisi olla myös Dumbledore pohjustamassa kutakin tarinaa (ko. kirjan julkaisussahan on ne Dumbledoren kommentit). Tämä nyt eksyi vähän aiheesta, mutta erilaiset Potter-maailmaan liittyvät elokuvaprojektit ovat minusta julmetun mielenkiintoinen juttu, sellainen tosi kaukainen haave onkin olla jotain fanielokuvapätkää joskus tekemässä, juurikin jostain tuollaisesta! :D No, ehkä joskus.

Kun tätä Ihmeotukset-projektia miettii, niin leffassa on varmaan aika huikeita luontokuvia, oikeaa ympäristöä ja taikaelementtejä komeasti sekoitettuna. Miettikääs, miten komealta hevoskotkat jo Azkabanin vangissa näyttivät. Jos otuksiin panostetaan kunnolla (ja miksei panostettaisi), luvassa on varmaan visuaalisesti todella komea elokuva. Komeat maisemat, yksisarvisia jne... Kyllä tässä projektissa ainesta on vaikka mihin.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Ohjattava luumu - Syyskuu 26, 2013, 20:38:42
Eikä, toi Siuntio Silosäkeen tarinat-leffa..! *haaveilua* Haluanhaluanhaluan!
Mutjoo, seuraavana päivänä siitä, kun kuulin uutisen, sekoilen seuraavana päivänä ei-potterhead-kaverille kaikkee, ja reaktio "Ööö... Siismitähäh?"
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Simbelmynë - Syyskuu 28, 2013, 23:46:07
Aivan loistava uutinen, ja mukavana yllätyksenä tuli kyllä minullekin. Parasta koko projektissa on se, että Row itse on käsikirjoittamassa, joten ehtaa Taikamaailmaa on taatusti luvassa. Ostin Fantastic Beasts and Where to Find Them -kirjan vasta muutama viikko sitten, enkä ole vielä kokonaan lukenut sitä, mutta tämän uutisen jälkeen kirjan lukeminen on kyllä ihan erilaista, kun pääsee pohtimaan mitä kaikkea elokuvaan tuleekaan ja miten kaikki toteutetaan ja ketä on näyttelijöinä yms.

Aluksi kyllä vähän mietitytti, että onko kirjassa edes tarpeeksi materiaalia, josta saisi täyspitkän elokuvan, mutta Jon tuntien hyvä siitä tulee. Vaikka olenkin seitsemännen kirjan jälkeen elätellyt vähän väliä toiveita jostain kelmien seikkailut-prequel -tyylisestä materiaalista, niin odotan kyllä mielenkiinnolla tätä Newtin tarinaa, vaikuttaa oikein lupaavalta.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: potree - Marraskuu 03, 2013, 14:58:11
No jopas. Tuli kyllä aika puskista tällanen.

sanos muuta :o mutta hyvä kun kirjasarjan (ja elokuvien) loputtuakin tulee potteriin liittyvää. (:
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Mäkimeerami - Tammikuu 26, 2014, 19:08:06
Odotan innolla ja on päästävä ensi-iltaan! Toivottavasti elokuva on britannialainen, kuten Potteritkin. En kestäisi, jos esim. Lisco Scamanderin näytteliä olisi joku amerikkalainen (ei yhtään Pottermainen henkilö). Olisi hieno nähdä myöskin Tylypahkaa, jos ylipäätään sitä tulee sarjassa olemaan...

Toivottavasti saavat trailerin nopeasti kasaan, niin saamme nähdä ensisilmäyksiä :). Olisi hienoa myöskin nähdä hieman sen ajan Pimeää Puolta, täytyyhän Liskolla joku kamppailia/vastustaja olla, eikö vain? Esim. Grindelwald voisi olisi jonkinnäköinen vihollinen...
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: sanpe hpf - Helmikuu 18, 2014, 15:04:06
Jeeeeeeeee

On kirjana jo, ihanaaaaa...

selitykset 100/5 :3:3:3

Mutta siis jei, pääsen ekaa kertaa kattomaan jonkun  Potterin elokuvissa :3!!!!!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Hämppyli - Helmikuu 18, 2014, 16:51:57
Toivattavasti palkkaava ohjaajaksi jonkun Guillermo del Toro - henkisen lahjakkuuden. Taikaolentojen ollessa leffan vetonauloja olisi hyvä, että ne myös näyttäisivät oikeilta eläviltä olennoilta eivätkä vain CGI - mössöltä.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Wilzehin - Toukokuu 05, 2014, 14:23:23
MAH-TA-VAA!! En malta oottaa että pääsen näkeen sen! Oli kyllä iloinen yllätys. Onko jollakin tietoa milloin se valmistuu? Vai on J.K Rowling "taas kuvioissa"! Kerrassaan mahtavaa.:)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Lumottu Kirja - Toukokuu 06, 2014, 07:35:10
Kyllä, kyllä ja kyllä :)! Tämä saa minut todella iloiseksi, mutta minua kiinnostaa minkälaisen he tekevät siitä. Itsellänihän on tuo pieni kirjanen. Ne ovat silleen harvinaisia, koska uusia painoksia ei oo tullu. Varmaan heti ryntään elokuviin kun se tulee :D. Pitäis mennä lukee se uutinen jos se on viel jossakin olemassa. Täs ehk alkaa joku pitkä odotus, mut kuitenkin oon valmis pitkäänkin.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Kinder - Toukokuu 14, 2014, 00:38:37
Elokuvan ensimmäinen osa tulee teattereihin 18.11.2016, kertoo Mugglenet. Koko jutun voi lukea täältä (http://www.mugglenet.com/2014/05/fantastic-beasts-first-installment-gets-a-release-date/). :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Lumottu Kirja - Toukokuu 21, 2014, 14:30:58
Ai en tiennyt että siihen tulee eri osia. Tämähän tulee kokoajan paremmaksi :). Mutta vasta 2016!?
Voih, no se ei onneksi ole kuin kaksi vuotta. Mutta kuitenkin kuulostaa kivalta, että siitä tulee eri osia. Jaah, nyt sitten aika alkaa mennä hitaasti, koska aloin odottamaan jotain... No parasta vain odottaa!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Kaistapää - Elokuu 27, 2014, 10:59:35
Tuleekohan siitä dokumentti vai elokuva..? "Dokumentti" ois kiva☺
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rappio - Elokuu 27, 2014, 16:02:41
Tuleekohan siitä dokumentti vai elokuva..? "Dokumentti" ois kiva☺

Fiktiivinen dokumentti olisikin varmasti kiehtovaa katseltavaa. Toivottavasti eivät ryhdy ihan scifisteiksi erikoistehosteiden kanssa, too much blue screen is too much blue screen. Jännä myös tuo, mistä ykkössivulla spekuloitiin: keitä hahmoja ja näyttelijöitä saamme nähdä? Grindelwaldin ja Albuksen eli itäisen Euroopan ja länsivaltojen välien kiristyminen ja sen poliittiset vaikutukset toisivat kyllä takuulla väriä, mutta en oikeastaan tahtoisi, että miehiä tuotaisiin paljoakaan esiin. Eiväthän he mitään luonnontieteilijöitä olleet, vaikka Albus kirjoittikin esseensä lohikäärmeen veren kahdestatoista käyttötarkoituksesta.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Syyskuu 25, 2014, 14:51:02
Tässä jo jokin aika sitten selvisi, että Feeniksin killasta alkaen Potter-leffat ohjannut David Yates vastaa myös tämän projektin ohjaistyöstä. (http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/harry-potter-spinoff-fantastic-beasts-726580) Varsinkin alkuun minulla oli tästä vähän ristiriitaiset ajatukset. Yates osoitti varsinkin Puoliverisestä prinssistä eteenpäin, että osaa kyllä käsitellä tätä maailmaa ja sen hahmoja. Ja olihan hänen visionsa oli joissain jutuissa huikea. Välillä taas tuntui, kuin hän olisi eksynyt aavituksen verran liian kauas lähdemateriaalin vahvuuksista ja hahmoista – tai niiden potentiaalista. Edelleenkin ymmärrän oikein hyvin, mitä monilla ratkaisuilla haetaan, mutta en henkilökohtaisesti allekirjoita sitä, että kaikki niistä edistivät tarinakokonaisuutta tai edes yksittäistä elokuvaa millään tapaa.

Mutta jep, nillitys sikseen, Yates löysi kyllä lopulta sen punaisen langan ihan tosissaan ja pidän siitä, että hän todellakin uhrasi viimeisissä osissa ajatusta sille, miten aiemmissa leffoissa (ymmärrettävästi) käsittelemättä ja kunnolla pohjustamatta jääneitä, kirjojen maailmassa ja tarinakokonaisuuden syvyydessä oikeasti tärkeitä asioita "pelastettiin" siinä määrin, mitä se oli mahdollista. Pisteet siitä.

Pointtini tässä on siis se, että Yates tuntui koko ajan osoittavan parempaa ja parempaa ymmärrystä ja hallintaa aiheen ja miljöön suhteen, joten sinällään on mielenkiintoista nähdä, mitä herra saa aikaan näiden Ihmeotukset-leffojen kanssa!  Ja kun kerran Rowling kynäilee, niin olen varsin luottavainen.

Mielestäni varsinkin Kuoleman varjelukset olivat yleisesti ottaen audiovisuaalisesti todella komeita leffoja ja muutenkin upeita, joten en epäile, etteikö Yates saisi tästä aiheesta myös taianomaista ja tyylikästä kokonaisuutta, sekä ulkoisesti että tarinallisesti.

Kivasti siis tämäkin projekti etenee tuolla kulissien takana.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Marraskuu 04, 2015, 23:06:02
Yli vuoden väli edellisviestiin (ja se, että tässä on niitä kuuluisia ISOJA ASIOITA)  on vissiin hyvä syy tuplalle!

Tästä on nyt julkistettu virallinen tekstilogo (https://images.pottermore.com/bxd3o8b291gf/dyjZTokhYkqUMwCOygAeQ/e5b42f9dd8d755a7f3c3383f3c04cf5c/Fantastic_Beasts_logo.JPG?w=1100&h=619&fit=thumb&f=center) (ohessa siis linkin takana) ja Entertainment Weeklyn uusimmassa julkaisussa patsastelee kannessa Eddie Redmaynen näyttelemä Newt Scamander! Kuten odotettavissa oli, vaatelinja on Potter-leffojen tapaan "jästiytetty", eli kaapujen sijasta nähdään lähinnä "jästivaatteita", toki jästimuotia persoonallisemmalla ja räikeämmällä (lue: velhomaailmaan sopivalla) tyylillä muokattuna. Newt ainakin on kiistatta varsin velholla tavalla tyylikäs! :D Ja hei, kun tässä nyt ilmeisesti 1920-luvulla seikkaillaan, niin miljöö tulee olemaan takuulla visuaalisen ilmeen puolesta todella hieno.

Ja tämähän nyt pitää läimäistä tähän ihan kuvana, ui juma ja silleen.

(http://www.ew.com/sites/default/files/i/2015/11/03/beasts-ew-1389-cover.jpg)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Gil - Marraskuu 05, 2015, 21:46:47
Kuva on kyllä hieno, mutta itse oisin ehkä toivonut että oisivat menneet enemmän kirjojen linjoille ja laittaneet velhot kaapuihin. Ei noi jästimäiset vaatteet varmaan huonoja ole mutta kunnon kaavuilla saatas varmasti erottuvuutta enemmän kuin tollasilla asuilla. Eddie Redrayme näyttää tossa asussa aika paljon Matt Smithin Doctor Wholta.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Chilisuklaa - Marraskuu 08, 2015, 18:46:42
Onko kenelläkään tietoa siitä, että milloin leffa tulee suomeen? Voisi mennä koulupuvussa kattoman kavereiden kanssa...
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Marraskuu 08, 2015, 22:30:51
Onko kenelläkään tietoa siitä, että milloin leffa tulee suomeen?

Kaavailtu ensi-iltapäivä (USA) on ilmeisesti18.11.2016, joten siinä suurinpiirtein vuoden päästä tämä Suomessakin nähtänee. :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Tanzu - Marraskuu 09, 2015, 20:40:49
Onko kenelläkään tietoa siitä, että milloin leffa tulee suomeen?

Kaavailtu ensi-iltapäivä (USA) on ilmeisesti18.11.2016, joten siinä suurinpiirtein vuoden päästä tämä Suomessakin nähtänee. :)

Eiks ainaki Potterit tullu suurinpiirtein samoihin aikoihin Suomeen ku mitä Jenkeissä?
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Marraskuu 10, 2015, 00:57:33
^Jep, ja harvemmin näin isojen leffojen kohdalla mitään isoa pesäeroa eri maiden ensi-iltapäivien välille tulee. Itse asiassa moni leffa, otetaan nyt esimerkiksi Hobitit, on esitetty Suomessa jo ennen Jenkkilän ensi-iltoja.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: huuhuu - Joulukuu 15, 2015, 15:25:38
Nyt on trailer ilmestynyt:

https://www.youtube.com/watch?v=Wj1devH5JP4
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Raparperi - Joulukuu 15, 2015, 17:55:10
Ihan hirveästi ei vielä tuosta trailerista saanut irti, mutta kyllä halu nähdä tuo leffa kasvoi taas. Eddie Redmayne on varmasti mahtava, toivottavasti juoni on yhtä hyvä!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: wollie - Joulukuu 15, 2015, 18:37:23
Hieno traileri, vaikka paljoa siitä ei selvinnytkään. No, se olikin teaseri :D Asut ovat hienoja, samoin lavasteet.

Ärsyttää vain, kun trailerin alussa käytetään "Lumous maximum" tms. -loitsua, eli "Valois maximum" (vai miten se olikaan suomennettu).. Sama loitsu oli siis Harry Potter ja Azkabanin vanki -elokuvan alussa, kun Harry yritti lukea kirjaa peiton alla Dursleylla :D Kirjoissahan loitsua ei ole koskaan (muistaakseni/tietääkseni) käytetty, joten ilmeisesti ko. loitsu on elokuvakaanonia.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: karna - Joulukuu 15, 2015, 19:16:00
Minua tuo traileri ei hirveästi sytyttänyt - ehkä juuri siksi, ettei siitä paljoa saanut irti. Haluan kyllä leffan nähdä, kunhan se Suomeen tulee, mutta en jotenkin tiedä, mitä odottaa. :D Saa sitten nähdä.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Lady Asensio - Joulukuu 15, 2015, 21:58:01
Trailerin perusteella ei leffa oikeastaan kiinnosta ja tuntuu siltä että arvasin oikein kun kuulin että tehdään leffa: leffayhtiö haluaa rahastaa suositulla jutulla, kun aiemmat Harry Pottereiden korvausyritykset ovat kuulema menneet vähän päin... ööh miten sen nyt sanoisi.... pyllyä. No ehkä jonkin muun trailerin perusteella ehtii sitten kiinnostua. Onhan tässä leffaankin vielä jotain 11 kuukautta aikaa. Eli melko pitkä aika kun melkein vuosi.

Ja Eddie Redmayne oli hyvä loistava leffassa Kaiken teoria, joten voisi senkin takia tuon leffan katsoa. Huipputason näyttelijä, koska parhaan miespääosan Oscar, mutta jos tuo leffa pilataan tylsällä juonella niin voihan kökkö. Eikös trilogiaa suunniteltu, joten saattaa olla että suunnitelmat muuttuu jos leffa floppaa.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Haihtuus - Tammikuu 27, 2016, 15:16:38
Odotan tätä innolla! On loistavat ainekset koossa: Rowling käsikirjottajana ja Eddie Redmayne pääosassa.. Trailerista en saanut paljoa irti, mutta eipä siinä paljoa "annettukkaan" :) Ainoa juttu mikä tän voi pilata on rahanhimo -> väkisin väännetyt jatko-osat. Hmm, toivotaan parasta!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Tammikuu 27, 2016, 16:11:41
^Tämä on alunperinkin kaavailtu trilogiamuotoiseksi, eli mistään tuulesta temmatuista jatko-osarahastuksista ei ainakaan tule kyse olemaan, kun tarina on alusta lähtien moniosaiseksi suunniteltu. Juonen ja toteutuksen laatu toki on vielä hämärän peitossa.

Trailerin perusteella ei leffa oikeastaan kiinnosta ja tuntuu siltä että arvasin oikein kun kuulin että tehdään leffa: leffayhtiö haluaa rahastaa suositulla jutulla, kun aiemmat Harry Pottereiden korvausyritykset ovat kuulema menneet vähän päin... ööh miten sen nyt sanoisi.... pyllyä.

No jooh, siis totta kai Warner Brosilla tiedetään millainen rahasampo Rowlingin taikamaailma on, eikä tässä mittakaavassa lähde kukaan tekemään taloudellista itsemurhaa leffan muodossa, mutta minusta ajatus taikamaailmaan sijoittuvasta täysin uudesta tarinasta on ainoastaan hauska. Se tosiaan jää nähtäväksi, kuinka tasokas tekele on kyseessä, mutta äysin uudet päähenkilöt ja täysin uuden velhokulttuurin (jenkkilä) esittelevää Rowlingia ja tuotantoa ei voi ainakaan liian varman rahan päälle pelaamisestakaan syyttää.

Eli jep, onhan tässä flopinkin mahdollisuus olemassa, mutta minusta tämmöiset leffalaajennukset on joka tapauksessa konseptina mitä mainioin asia. :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Hämppyli - Tammikuu 31, 2016, 13:08:07
Tässä olisi pieni Sneak Peek - pätkä (https://www.youtube.com/watch?v=qrp9wVO_74U), joss näyttelijät puhuvat hahmoistaan. Suurin uusi paljastus on se, että yksi päähahmoista on
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: NymphadoraTonks - Tammikuu 31, 2016, 18:59:58
Itse luin tästä elokuvasta Harry Potter-fanisivuilta. Pompahdin ylös sängyltäni melkein kiljuen (en oikein viitsinyt sillä olin kaverini luona) ja hihkuen riemusta. Sen jälkeen vain raportti elokuvasta parhaalle kaverilleni (,joka on myös Potterfani) ja yhdessä alettiin intoilemaan elokuvasta. Itselleni tämä ainakin oli positiivinen yllätys. Enään pitäisi yrittää malttaa odottaa elokuvan ensi-iltaa ja toivotan siihen kaikille muille Potterfaneille onnea (ei tule olemaan helppoa).
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Carafiina - Kesäkuu 28, 2016, 11:39:25
Nythän (tai oikeastaan jo vähän aikaa sitten...) on julkaistu uusi, pidempi traileri http://youtu.be/ViuDsy7yb8M (http://youtu.be/ViuDsy7yb8M) ja siinä mainittiin
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
se ja Hedwig's theme taustalla saivat melkein kyyneleet silmiin allekirjoittaneella, itse en ainakaan malta odottaa! Ensi-ilta on melkein syntymäpäivänäni, enkä ole katsonut yhtään Potter-elokuvaa elokuvateatterissa.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Howler - Heinäkuu 24, 2016, 11:47:40
En edes muista, milloin viimeksi olisin kirjoittanut tänne, mutta nyt oli pakko tulla juoksujalkaa! Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvasta on julkaistu uusi traileri Comic-Conin yhteydessä (https://www.youtube.com/watch?v=YdgQj7xcDJo) ja oivoijoi! Trailerissa näkyy myös otuksia, ja olen selannut omaa Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -kirjaa ja
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

En jaksa odottaa elokuvaa, en pitkään aikaan ole ollut näin innoissani Potter-maailmaan liittyvistä asioista Kuoleman varjelusten jälkeen!
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: wollie - Heinäkuu 24, 2016, 17:39:30
Niinpä. Visuaalisuus on toki tärkeää, mutta toivottavasti ei ole vain visuaalinen elokuva juonen kustannuksella. Sitten saisi mieluumin olla ns. dokumentti, jossa hahmoja ym. esiteltäisiin kenties löyhän kehystarinan avulla. Tuota olisin toivonut myös Avatarille. Nyt Avatar ei ollut mitään, hienot maisemat ja hahmot, joihin ei keskitytty kunnolla, koska juoni sekä juoni, jossa ei tapahtunut mitään, koska maisemat ja hahmot.

Toivon, että juoni on hyvä ja hahmoja syvennetään tarpeeksi. Nyt ei voida mennä "kyllä katsoja varmaan kirjat on lukenut" -periaatteella, kuten Pottereiden kanssa (mielestäni) oli menty. Nythän ei mitään alkuperäistä juonta ole, vaan ainoastaan tietokirja ihmeotuksista.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Raparperi - Heinäkuu 24, 2016, 19:03:01
Tiedättekö mitä toivoisin näiden leffojen yhteyteen? Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Huispaus kautta aikojen -kirjojen uusintapainosta. Twiittasin tästä Tammen twitter-tilille ja sieltä vastattiin, että olisihan se jo aika. Nyt kaikki allekirjoittamaan adressi näistä tänne (http://www.adressit.com/ihmeotukset) ja laittakaa Tammelle viestiä kaikissa kanavissa mitä vain keksitte, että siellä oikeasti tartuttaisiin tähän.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Amay - Heinäkuu 29, 2016, 17:34:23
Huomasin pari vuotta sitten uutisen tästä Aika kuluu niin nopeasti ja ensi-iltakin häämöttää x)

Ensimmäinen traileri ei hirveästi säväyttänyt (mutta pakko sanoa, että vaikutti lupaavammalta kuin Rogue Onen traileri btw), mutta toisessa trailerissa, missä soi Hedwig's theme taustalla, sai oikein ihon kananlihalle. Itse elokuvasta on vaikea sanoa mitään, kun se sijoittuu eilisen hesarin mukaan 70 vuoden päähän ennen Harryn syntymää. Pottermorestakaan en ole hirveästi lukemaan paljastuksia elokuvaan ja sen maailmaan liittyen :'D Amerikan taikamaailmasta on mielenkiintoista kuulla, ja Eddie kuulostaa lupaavalta pääosassa. Positiivista kuitenkin, että jatketaan jotenkin elokuvienkin tekoa. Sisäinen fani herää eloon jälleen.

Tiedättekö mitä toivoisin näiden leffojen yhteyteen? Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Huispaus kautta aikojen -kirjojen uusintapainosta. Twiittasin tästä Tammen twitter-tilille ja sieltä vastattiin, että olisihan se jo aika. Nyt kaikki allekirjoittamaan adressi näistä tänne (http://www.adressit.com/ihmeotukset) ja laittakaa Tammelle viestiä kaikissa kanavissa mitä vain keksitte, että siellä oikeasti tartuttaisiin tähän.

Uusintapainos olisi ihana, kun Potter-kirjatkin saivat uuden painoksen ja kuvituksen. Itsekin kävin jo allekirjoittamassa tuon.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Raparperi - Elokuu 04, 2016, 11:48:48
Lainaus
on hienoa, että kirjaan on kiinnostusta, mutta valitettavasti emme saa agentin pyynnöstä ottaa näistä kahdesta kirjasta juuri nyt uusintapainoksia. Asia on samoin kaikkialla maailmassa. Ensi vuonna on näillä näkymin tapahtumassa jotain uutta ainakin Ihmeotukset ja niiden olinpaikat –kirjan osalta.

Näin vastattiin Tammelta kun laittelin sinne sähköpostia asian tiimoilta! Veikkaan, että Cursed Child vie niin paljon huomiota kirjapuolella tänä vuonna Salaisuuksien kammion kuvitetun painoksen lisäksi, että siksi uusintapainoksia on lykätty. Tuleepahan kustantajillekin tasaista kassavirtaa kun on jotain mitä tuupata kauppoihin.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Kynttiläkäärme - Elokuu 22, 2016, 11:37:21
Minua ei yhtään aluksi tämä elokuva kiinnostanut, mutta kun olin katsomassa Disneyn Viidakkokirjaa ja ennen elokuvaa siinä näkyi tämän elokuvan traileri tulin niin Potter tuulelle että. Trailerin tunnelma oli jo samanlainen kuin Harry Potter elokuvissa ja ihan sen tunnelman takia mietin, että voisin jopa mennäkkin katsomaan tämän. Olen halunnnut tietoisesti olla lukematta mitään spolereita elokuvasta. Pikkukirjan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat olen siskoni kirjahyllystä lukenut, mutta eipä se elokuva varmasti ihan tuollaisesta koulukirjasta kerro.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: samettiina - Elokuu 22, 2016, 13:18:14
No jopas. Tuli kyllä aika puskista tällanen.

Itsekään en tällaista elokuva-uutista osannut odottaa. Nyt kun tämän tiedon kanssa ollaan eletty jo jonkin aikaa, olen huomannut kyseisestä elokuvasta hyvin kahtiajakoisia mielipiteitä ympärilläni. Osa kuuluu kategoriaan ”tämä on pelkkää rahastusta, ja eikö Potter-aiheisten ja siihen liittyvien taikamaailma-juttujen pitänyt jo loppua”, osa puolestaan on että ”hienoa, mukava kuulla että tästäkin tehdään elokuva ja olen menossa ehdottomasti katsomaan”.

En ole pitkään aikaan käynyt elokuvissa, ja tämä olisikin pätkä, jonka voisinkin jopa käydä katsomassa! Olen lukenut tuon Ihmeotuksen ja niiden olinpaikat -kirjasen, mutta en muista siitä paljoakaan. Olisikin kiva lukaista tuo teos ensin ja päästä näkemään elokuva perään, jotta pystyisi peilaamaan, miten kirjasta on käytetty hyödyksi elokuvan teossa. Myös elokuvan toteutus jänskättää: onko se osattu toteuttaa kuinka hyvin.

Tiedättekö mitä toivoisin näiden leffojen yhteyteen? Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ja Huispaus kautta aikojen -kirjojen uusintapainosta. Twiittasin tästä Tammen twitter-tilille ja sieltä vastattiin, että olisihan se jo aika.

Toivottavasti jossain vaiheessa saataisiin tuo uusintapainos :)

Ja loppuun asiasta vähän poiketen:

Toivoin kyl täs lähiaikoina että Siuntio Silosäkeen tarinatki tulis... mut toisaalt en usko ku esim. joku Tietäjän Karvainen Sydän on kyl aika raaka. Mut joku tyylii Velho ja pomppiva pata!! :D

Niistä saisi parhaimmillaan ihan hauskoja lyhytelokuvia. :)

Itse pohdiskelin tässä jokin päivä ihan tätä samaa, kun luin tuota Siuntio Silosäkeen tarinat -teosta. Tavallaan voisi olla hyvin viihdyttävä huomata, miten tämäkin saataisiin tehtyä ja toteutettua.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Luna Lovegood - Syyskuu 07, 2016, 20:01:48
Kellään tietoa missä/milloin on suomenkielinen ensi-ilta? Tai muuten vain eka näytös Suomessa?
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Katharina - Syyskuu 08, 2016, 19:48:49
Kellään tietoa missä/milloin on suomenkielinen ensi-ilta? Tai muuten vain eka näytös Suomessa?

Finnkinolla näyttäisi olevan päivämäärä 17.11.2016
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Luna Lovegood - Syyskuu 08, 2016, 20:22:32
Mä en löydä sitä niitten tulevan ohjelmiston listalta.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Katharina - Syyskuu 18, 2016, 18:00:31
Mä en löydä sitä niitten tulevan ohjelmiston listalta.

http://www.finnkino.fi/Event/301846/?area=1031&dt=19.09.2016
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: wollie - Lokakuu 15, 2016, 18:12:19
Oletteko huomanneet uutisen (http://www.theverge.com/2016/10/13/13276124/fantastic-beasts-and-where-to-find-them-five-movies-jk-rowling), jonka mukaan elokuvia tulisi peräti viisi? Rowling oli näin sanonut Twitterissä. Mitä mieltä olette? Itse en ole oikein mitään mieltä, koska en ole kovin kiinnostunut elokuvista muutenkaan :D
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: samettiina - Lokakuu 16, 2016, 09:57:46
Oletteko huomanneet uutisen (http://www.theverge.com/2016/10/13/13276124/fantastic-beasts-and-where-to-find-them-five-movies-jk-rowling), jonka mukaan elokuvia tulisi peräti viisi? Rowling oli näin sanonut Twitterissä. Mitä mieltä olette?

Tuota noin... Itse ainakin haluaisin käydä katsomassa tuon ensimmäisen osan ennen kuin lähden sen suurempia kritiikkejä tekemään. Alun perin tuo trilogia-ajatus oli kuitenkin mielestäni vielä järjellinen: näin hommassa säilyisi vielä jokin intensiivisyys, eikä asia vaikuttaisi niin monen mielestä pelkästään rahastukselta. Tässä mietinkin, kuinka asiaa riittää viiteen elokuvaan ilman että viimeiset osat alkavat vaikuttaa kyhäämällä kyhätyiltä latteuksilta.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Raparperi - Lokakuu 16, 2016, 11:27:18
Itse olen vähän myös kahden vaiheilla tästä uutisesta, trilogia tosiaan olisi tuntunut ihan kohtalaiselta ja siihen saa hyvin iskettyä järjellisen tarinan. Ovatko nämä viisi elokuvaa kaikki tästä samasta jutusta, onko Eddie Redmayne kaikissa mukana? Rowling sanoi Twitterissä, että on jokaisessa käsikirjoittajana, eli ainakin sisällön pitäisi olla paremmin kaanonia kuin parjattu Cursed Child. Ei sen puoleen, pakko ne on varmaan jokainen käydä  katsomassa.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rantsu - Lokakuu 19, 2016, 21:54:19
Tässä mietinkin, kuinka asiaa riittää viiteen elokuvaan ilman että viimeiset osat alkavat vaikuttaa kyhäämällä kyhätyiltä latteuksilta.

Ovatko nämä viisi elokuvaa kaikki tästä samasta jutusta, onko Eddie Redmayne kaikissa mukana?

Juuri se tässä jäi (kenties tarkoituksellisesti) hyvin epämääräiseksi ja hämärän peittoon, että onko jutun juju nyt viisi Fantastic Beasts -leffaa, joista trilogiamalli kuulosti tosiaan mainiolta, vaiko tuo mainittu trilogia plus kaksi muuta velhomaailmaan sijoittuvaa leffaa,enemmän tai vähemmän samaa kokonaisuutta kuin tuo trilogia? Hämmentävää. Saattaa toki olla, että missasin tiedotuksessa jotain, kun en ole ihan kauehan intensiivisesti ehtinyt tätä juttua nyt viime päivinä seuraamaan, mutta ainakin tuollainen hämärä kuva minulle jäi.

No, Rowling ainakin vakuutteli tarinan nimenomaan kulkeutuneen viideksi leffaksi ja vaikka Rowling onkin käsikirjoittajana aika katsomaton kortti vielä, niin tuskinpa loppuosat sieluttomuudesta kärsivät, jos niiden sisältö kerran on syntynyt ilman sen kummempaa tarkoitusta vääntää väkisin lisää leffoja. Noh,aika näyttää.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Nastyniksu - Marraskuu 04, 2016, 16:38:30
Kuinka moni sai ennakkonäytökseen liput? Itse sain, mutta tuntuivat hupenevan "yllättävän" nopeesti :D
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: samettiina - Marraskuu 05, 2016, 18:22:07
Kuinka moni sai ennakkonäytökseen liput? Itse sain, mutta tuntuivat hupenevan "yllättävän" nopeesti :D

En aikonutkaan ennakkonäytökseen ostaa lippua, vaan ajattelin käydä katsomassa elokuvan myöhemmin. Onko jo loppuunmyyty, ja kuinka nopeasti myytiin loppuun? Ja paljon tuota ennakkonäytöstä mahtuu katsomaan?

Mukavaa elämystä teille, jotka lipun olette ostaneet :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Sisssilisko - Marraskuu 14, 2016, 10:51:59
Kuinka moni sai ennakkonäytökseen liput? Itse sain, mutta tuntuivat hupenevan "yllättävän" nopeesti :D

En aikonutkaan ennakkonäytökseen ostaa lippua, vaan ajattelin käydä katsomassa elokuvan myöhemmin. Onko jo loppuunmyyty, ja kuinka nopeasti myytiin loppuun? Ja paljon tuota ennakkonäytöstä mahtuu katsomaan?

Mukavaa elämystä teille, jotka lipun olette ostaneet :)

Oliko kyse tästä (http://www.finnkino.fi/Event/301945/?dt=15.11.2016) "erikoisennakkonäytöksestä"? Olen itse vasta ostamassa lippua huomiseen näytökseen ja lippuja näyttää olevan vielä runsaasti. Saleja on niin monta, etten osaa päättää mikä olisi paras :D

Ehkä SCAPE-salissa olisi eniten teemaan pukeutuneita; "Helsingin TENNISPALATSIN SCAPE-SALIN katsojat pääsevät mukaan kansainväliseen lähetykseen: Scape-salista kuvataan videotervehdys, joka nähdään kaikkien muiden maiden fanitervehdysten kanssa live-lähetyksen lopussa."

Edit: Scape-sali on tietenkin lähes loppuunvarattu (en saa kahta vierekkäistä paikkaa), ei ihme :)
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Nastyniksu - Marraskuu 15, 2016, 23:01:49
Fantastinen!! Johnny Depp sai ilon kyyneleet silmiini, ihana !
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Sisssilisko - Marraskuu 16, 2016, 11:03:33
Oli kyllä aivan mahtava :> Ennakkonäytös oli 3D, joka ei itselle oikeen toimi, joten voipi olla, että menen katsomaan vielä toiseen kertaan 2D:nä. Odotan innolla jatkoa, toivottavasti pysyy tarina kasassa eikä lässähdä jatko-osissa.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Luna Helmiina - Marraskuu 16, 2016, 12:37:34
Tulisipa toi joskus uudestaan elokuvateattereihin. :)
Olisin muuten varmasti ollut eturivissä katsomassa, mutta kun
olin kipeänä eikä ollut lippuja.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Lupin - Marraskuu 16, 2016, 12:48:48
Leffan nähneet, siirrytäänpä me noiden SPOILAA-merkinnällä varustettujen kerjujen puolelle, niim että kenenkään leffanautinto ei mene pilalle.
Otsikko: Vs: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuva
Kirjoitti: Rowena - Marraskuu 23, 2016, 17:00:03
Itse olen menossa tänään näytökseen, kaavun aion laittaa päälle ja syödä bertie bottin jokamaunrakeita! ;D Itse laskisin tuon eri sarjaksi, josta vain saa enemmän tietoa itse velhomaailmasta.