Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Anglia - Kesäkuu 29, 2008, 14:19:23

Otsikko: Jästihuispaus
Kirjoitti: Anglia - Kesäkuu 29, 2008, 14:19:23
 Aloitan näin perinteisesti huomauttamalla, etten löytänyt haulla ja pienellä selailulla vastaavaa aihetta, mutta jos asia on jo käsitelty, niin poistakaa toki.
Sitten asiaan. (Toivottavasti tämä kuuluu tälle osastolle...)

Elikkäs jästihuispaus. Surffasin netissä ja huomasin Youtubessa (näin mainostamatta) videon, jossa pelattiin jästihuispausta. Siitä oli ollut uutisissakin.
Säännöt oli mukautettu tietysti omiin tarpeisiin, mutta perusidea oli sama.

Jästihuispausjoukkueen kokoonpano on sama kuin alkuperäisessä huispauksessa.
Jokaisessa joukkueessa on seitsemän pelaajaa, joista kaksi lyöjää, kolme jahtaajaa, pitäjä ja etsijä.
Lisäksi tarvitaan sieppi. Sieppi on yleensä keltaisiin pukeutunut pelaaja, joka etsijän täytyy saada kiinni. Sieppi juoksentelee ympäriinsä pelin ajan.
Kun sieppi saadaan kiinni, peli päättyy. Pisteet saadaan myös alkuperäisen huispauksen mukaan, maalista 20 pistettä ja siepin nappaamisesta 150.
Pitäjä puolustaa maalisalkoja, jotka väsätään esimerkiksi hulavanteesta ja kepistä.
Jästihuispauksen yksi haittapuolista on se, että pallot eivät liiku itsestään.
Kaatona voidaan käyttää  lento- tai koripalloa, mutta joskus käytetään myös frisbeetä jännityksen lisäämiseksi.
Toisin kuin alkuperäisessä huispauksessa,  ryhmyinä käytetään pehmeitä palloja, luultavasti onnettomuuksien välttämiseksi. Lyöjät heittävät ryhmyjä toisia pelaajia kohti tai lyövät niitä esim. pesäpallomailalla.
Jos ryhmy osuu jahtaajaan jolla on kaato, tämän on heitettävä se ilmaan muiden pelaajien napattavaksi.
Koska ainakin toistaiseksi lentäminen on jästeille mahdotonta, pistävät pelaajat usein luudan jalkoväliinsä juostessaan  näyttääkseen velhomaisemmilta. Ulkoisiin seikkoihin kuuluvat tietysti myös pelikaavut.

Joten, mitä mieltä te olette?
Pohjustukseksi voi tubettaa "muggle quidditch" hakusanalla.
Onko hommassa mitään ideaa, kiinnostaisiko itse pelata, kommentteja ja mielipiteitä? Entäpä säännöt, mitä tekisitte toisin?

Oma mielipiteeni on, että se on hieman mautonta, mutta toisaalta aika jännää. Täytyy myöntää, olen aikamoinen sohvaperuna, ja siinä voisi olla liikuntamuoto johon motivaatiota löytyisi. Ja voisihan se olla jännää lähteä larpin sijaan huispausmatsiin. Tai voihan olla että näin tapahtuukin, mutta olen vain elänyt liian korvessa. Joku voisi alkaa valmistaa kunnon huispaustarvikkeita, niin saisi peliin vähän näyttävyyttä lisää.

// Muokkailin aloitusta vähän parempaan suuntaan, mutta perfektionistinalku ei ole koskaan tyytyväinen.

//Huhutar siivosi.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: gnomad - Kesäkuu 29, 2008, 22:07:15
Monen pallon jalkapallosählyä! Video, jossa pelaajilla on luudat haarovälissä on huippu, voi elämän kevät!

Ei, en usko, että minusta olisi pelaajaksi. Muistuttaa rugbya ja vielä useamman pallon kanssa - rugbya olen kokeillut ja olin enimmän aikaa ihan ulkona, mitä kentällä tapahtuu. Joukkue- ja varsinkaan pallopelit ylipäätään eivät ole minua varten.

Kyllä vielä aidompi versio pitäisi kehittää - ei vain tulisi ihan tavallinen kansan laji, tarvittaisiin jotain lentäviä vehkeitä: ekat lentoautot on kehitelty, siitä vain avoimempi mopomalli. Pallotkin saisi sähköisesti lentämään ja jonkinlainen ohjelmointi tähtäämään tai pakenemaan pelaajia, joilla voi olla tunnistimet, etteivät pallot yleisöön tähtää.

Tätä odottaessa, miten olisi hevoshuispaus? Siinä vasta olisi menoa ja meininkiä, ja pelaajat edes vähän maanpinnan yläpuolella. Täällähän on sen verran ratsastajiakin, että saataisiin joukkueet kasaan.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Lohikäärmelady - Kesäkuu 30, 2008, 17:46:32

Minustakin ajatus tuntuu aika oudolta. Pitäisi varmaan käydä katsomassa se video, mutta kirjoitampa tämän nyt ensin. Saatan uskoa, että se näyttää tosi typerältä.

gnomadin ajatus tuntui jo paljon kiinnostavammalta. Minusta hevoshuispausta voitaisiin jopa oikeasti harrastaa. Pidän ideasta(mukautettuna tietenkin jästi olosuhteisiin). Kyllä kuitenkin huispaus on parasta sellaisenaan eikä sitä pitäisi paljoa mennä muuttelemaan ja kannatan sitä, että me jästit emme alkaisi soveltamaan siitä mitään ihme lajeja. Suomalaisilla on jo aika hyvä outojen lajien maan maine, mutta minusta sitä ei pitäisi kasvattaa tällä. Jatketaan me vaan saappaan heittoa ja eukon kantoa>_<

-Lohikäärmelady
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Zaira - Kesäkuu 30, 2008, 18:23:12
Suomalaisilla on jo aika hyvä outojen lajien maan maine, mutta minusta sitä ei pitäisi kasvattaa tällä. Jatketaan me vaan saappaan heittoa ja eukon kantoa>_<

Miksi ei? Mitä enemmän outoja lajeja sen parempi. Pysytäänpähän maailman kartalla, jos pysytään ^^.

Jästi versiota huispauksesta en ole koskaan kokeillut, mutta voisihan tuota ihan mielenkiinnosta kokeilla. Vaikka typerätlä näyttäisinkin. Tuo hevoshuispaus kuulostaa myöskin aika, eh, oudolta. Vaikka se ehkä pelaajien kannalta olisikin hauskaa, niin mietin niitä hevosparkoja...


Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Blizzard - Kesäkuu 30, 2008, 18:40:14
 Joskus monta vuotta sitten tuli Helsingin sanoman Nyt-liitteeseen tai sitten Turun sanomien Extraan tai Treffiin Huispauksen säännöt, jossa sieppinä toimii leikelty superpallo (pomppii arvaamattomasti), jota "tuomarit" (2-3 kpl) aina sopivan ajan tullen viskoivat kentälle. Minusta tuo vaikuttaa vähän paremmalta ohjeelta kuin ihmissieppi. Jutussa haastateltiin jonkin koulun oppilaita, jotka olivat pelanneet rohkelikko-luihuinen kokoonpanolla. En millään muista, kumpi siinä oli voittanut, toiveikkaasti veikkaan luihuista. Ehkä joku tästä jutun koulusta itsensä tunnistava osaisi selventää?
 Mutta, jästihuispausta olisi kyllä hauska kokeilla. Joku vaan järjestämään tänne V-K:n suunnalle sellainen, niin olen mukana!
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Azura - Heinäkuu 05, 2008, 11:17:50
Tästä olen kuullut ennenkin - tietääkseni Vuotiksessa joskus järkättiin tällainen... "miitti?"

Niin. Minun mielestäni idea ei ole edes typerä. Se on vain... hupsunhauska? En minäkään oikein ihmissieppiä kannata, se kun on niin helppo saada kiinni ja niin pois päin, joten ehkä juuri tuollainen läpinäkyvä, leikelty superpallo olisi hyvä. Ryhmyinä voisi toimia esim. jotkut minikokoiset jalkapallot ja sitten koulun jumppapallot voisivat olla vaikka kaatoja. Myös tuo luutajuttu kuulostaa kyllä vähän hassulta, ehkä mieluummin vaikka mentäisiin jollain yksipyöräisillä tai sidotaan jalat yhteen, mutta tietty sen luudan voi sinne jalkoväliin änkeä jos tahtoo.

Minä ainakin joskus varmaan voisin Vuotiksen porukalla kokeilla jos olisi esim. noita matseja, mutta ei sitä sitten koskaan tiedä :"D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Monninen - Heinäkuu 05, 2008, 19:43:29
Mielestäni tuo hommeli kuulostaa pelkältä sähläykseltä!
Monen pallon jalkapallosählyä! Video, jossa pelaajilla on luudat haarovälissä on huippu, voi elämän kevät!

Olen aivan samaa mieltä koko asiasta...  Ihan sama asia, vaikka oltaisiin "jalkapalloa" monella pallolla...
Saattaahan tuo peli olla hauska, mutta itse en rupeaisi pelaamaan. Se, että pesäpallomailoilla läiskitään pehmeitä palloja, kuulostaa aika tyhmältä ja mailalla voi osua johonkin pelaajaan, joka on myös yksi riskitekijä... Itse jättäisin pelaamatta, mutta voisihan sitä mennä katselemaan, kun jotkut pelaavat...
Jos nyt vaan lopetan tähäm ennen, kuin rupean jaarittelemaan niin pitkään, että tulee sivun pituista tekstiä...
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Anglia - Heinäkuu 06, 2008, 12:14:34
Hmm, Britanniassa laji on ilmeisesti melko suosittu, sille on perustettu jo joku säätiökin. Että emme ole ainoa hullujen lajien maa :D
Kiinnostuin tuosta hevoshuispauksesta. Hevosille vaan suojavarusteet päälle ja eikun pelaamaan. Eikä luutakaan hierrä.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Pätkis - Heinäkuu 14, 2008, 20:03:19
Jästihuispaus-mielenkiintoinen idea. En ole aikaisemmin kuullutkaan sellaisesta. Se olisi liikuntamuoto jolla saisi sohvaperuna-potterfanitkin liikkeelle. En tiedä kuinka kauan siihen jaksaisi innostus säilyä, mutta voisihan sitä ainakin kokeilla. Velhokaavut ja oikeita jäljitellyt pallot loisivat aitouden tuntua, mutta luuta jalkojen välissä on jo hieman liioittelua. Minä kannattaisin versiota jossa käytetään superpalloa, mutta hiomista siinäkin taktiikassa vielä on.

Esim. -Miten superpallo pysyy pelialueella?
        -Mitä maahan jääneelle superpallolle tehdään, saako etsijä ottaa sen maasta?
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Clayr - Heinäkuu 14, 2008, 21:10:21
Idea mahtava, jos sen saa sovellettua järkeväksi+ei tuhottomia kuluja tuottavaksi.. Järkevyydessä siis se ettei "säännöt" ole kovin paljon jossittelua, eli sattumasta kiinni.  Itse osallistuisin luultavasti hyvin mielelläni. =D

Miitit ja larpit kategorian Muistelut alakategoriasta löytyy luultavasti Azuran tarkoittama "miitti". Kyseisessä topicissa on sääntöjä ja muuta. Suhteellisen järkeviltä nuo ainakin minusta vaikuttivat. 

-C-
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: jerusa - Elokuu 03, 2008, 10:52:04
aika huvittavan näkönen tuo video. en kyllä usko et itte kokeiltuna siitä tulis mitään, se on vähän
liian sekava peli mun makuun..korkeintaan sieppinä ois kiva juoksennella, pitäs vaan olla hyvä kunto ettei nyt ihan ekalla sekunnilla saatais kiinni. ;)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Lirppuva Loistoveikko - Elokuu 04, 2008, 14:30:56
Kuullostaa aika oudolta mutta kivahan tuota olis kokeilla :D¨, pitääkin mennä katsoon tuo video. Hmm.. se hevoshuispaus vois olla ihan hyvä idea vaikkakin aika vaikea toteuttaa. Mutta minustakin se sieppi voisi olla joku muu kun ihminen, koska sittenhän se sieppinä olija voi ruveta puolueelliseksi. Ne luudat vois kyllä mun puolesta jätää pois.   
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: gnomad - Elokuu 05, 2008, 22:59:01
Mitä jos siepin sijaan ryhmyt olisivat ihmisiä? Saisi törmäillä ja taklailla mielin määrin, ja lyöjien tehtävä yrittää estää
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: jerusa - Elokuu 06, 2008, 09:39:44
ai löiskö ne lyöjät niitä ryhmy-ihmisiä mailalla? ;)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: ppf - Elokuu 23, 2008, 18:02:43
Kerronpas tähän nyt omia kokemuksiani "jästihuispauksesta". Minulle ja tyttöystävälleni langetettiin viidentoista pikkulapsen kaitseminen kesäloman alkupuolella. Pitkään jouduimme miettimään jotain puuhaa kakaroille, ennen kuin koin älynväläyksen ja rakensin nopeasti kuusi keppiä, joiden päähän tyttöystävä kävi ostamassa jotain mini-hulahulavanteita. Kepeistä rakensimme tyttöystävän kanssa huispauskentän.

Seuraavana aamuna, kun lapsia alkoi virrata paikalle, jaoimme lapset kahteen ryhmään ja selitimme säännöt. Lapset olivat ällistyneitä saadessaan luutina toimivat sählymailat (nämä jouduimme myöhemmin vähentämään pelistä, sillä ne vaikeuttivat huomattavasti kaikkien keskittymiskykyä muuhun peliin) käsiinsä, mutta etenkin etsijiksi nimeämäni kaksi lasta olivat rooleistaan innoissaan. Sieppiongelman ratkaisimme niin, että minä ja tyttöystävä menimme seisomaan kentän molemmin laidoin ja heittelimme välillä tennispalloa toisillemme, etsijöiden tehtävä oli napata pallo ilmalennon aikana. Molemmista joukkueista löytyi myös helposti lyöjät, joiden tehtävä oli heittää supertelepalloilla jalkapalloa pystyttämiämme salkoja kohti heittäviä jahtaajia ja jahtaajien heittoja torjuvia pitäjiä kohden. Pitäjäksi kaikki olivat hyvin epähalukkaita, joten kierrätimme jahtaajien ja pitäjien paikkoja. Toisessa joukkueessa oli tosin huispauksen sääntöjen vastaisesti 4 jahtaajaa.

Lapset innostuivat pelistä kovasti, vaikken heille selittänytkään, että kyse oli Harry Potter huispauksen jästiversiosta. Pari ongelmaa pelin aikana tuli ilmi, joista ehkä pahimpina salot, joista olin tehnyt aivan liian korkeat. Tästä johtuen peleissä tehtiinkin yleensä vain muutama maali joukkuetta kohden. Toisen ongelman tuotti ryhmyt, joiden osumasta pelaajan piti mennä viideksitoista sekunniksi ulos kentältä. Lapset kun eivät kuitenkaan millään jaksanut viittätoista sekuntia pysyä poissa pelistä. Tämän ongelman ratkaisimme kuitenkin niin, että kolmen liian lyhyen "jäähyn" jälkeen vastustajat saivat yhden vapaaheiton.

Lapsilla oli niin hauskaa, että olisi tehnyt mieli mennä itse mukaan. Itselleni kuitenkin hymynhuuleen nosti se, kun luin kahta kuukautta myöhemmin lukutaidottomalle pikkuveljelleni Harry Potteria ja tämä keskeytti yhtäkkiä, nykäisi hihasta ja sanoi silmät ja suu suurena: "Arvaa mitä mul just tuli mielee! Se peli, mitä me pelattii silloo lomal, oli huispausta! Me oltiin niiku velhoi!" Tottahan se.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Blueberry - Syyskuu 22, 2008, 20:42:04
Hahhaa, ihan mahtava idea! Mutta joo, mäkin olen sitä mieltä, että tuota sieppiä pitäisi vähän hioa, eikä niitä luutia tarttisi pitää siellä haarovälissä. Nehän hidastaa juoksemistakin! :D

Kerroin tästä parille kaverilleni ja kaikki olivat että "ei herranjestas, nyt toi on ihan pimee idea" ja tottapuhuen niin ajattelin itsekin kun tämän ekan kerran luin. Mutta nyt olisin valmis kokeilemaa, säännötkin on jo aika tutut! ;)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Taladdin - Syyskuu 27, 2008, 12:55:20
Minäpäs olen pelannut tätä ihan koulun liikkatunnilla :D
Molemmissa joukkueissa taisi olla seitsemän pelaajaa. Luutia ei ollut ne olisivat vain häirinneet. Molemmissa joukkueissa oli lyöjät jotka heittelivät jahtaajia pehmeillä palloilla jotka toimittivat ryhmyn virkaa. Pitäjiä ja etsijiä ei kylläkään ryhmyillä saanut heittää. Sieppinä toimi tennispallo joka piilotettiin ennen pelin alkua ja etsijä sitten yritti  löytää sen. Peli päättyi kun sieppi löytyi. Salkojakaan ei ollut, jalkapallo maali toimitti niiden virkaa. Jahtaajat sitten heittelivät sinne koripalloa. Jos ryhmy osui jahtaajaan, niin tämän piti käydä viideksitoista sekunniksi maahan istumaan ja sai sitten palata peliin. Saattoi siinä olla vielä muitakin sääntöjä joita en kylläkään nyt muista..
Itse pelasin etsijänä ja lyöjänä. Joukkue sopi keskenään mitä paikkaa kuka milloinkin pelasi. Tämä oli kyllä tosi hauskaa toivotavasti pääsen vielä pelaamaan tätä. Harmi kun nykyinen liikunnan opettaja ei tiedä tästä pelistä mitään...
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Aiëdaíl - Syyskuu 27, 2008, 16:01:50
Minäkin olen leikittänyt tällä serkkujani ja sukulaisia, ihan hauskaa se on! Jos ainut syy olla pitämättä on "yhyy vähänkö me näytettäis typeriltä", niin vika ei ole pelissä vaan itsessä. Olisi ihan mahtavaa pelata tätä porukalla, joka tajuaa kyseessä olevan nimen omaan huispauksen ;) Ja voihan noita sääntöjä aina muuttaa toimivimmiksi kököiltä kohdilta.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Kutale - Lokakuu 04, 2008, 18:10:45
Oi, tuli hirveä hinku kokeilla jästihuispausta. Täytyy ruveta kehittelemään joukkuetta vaikka sukulaisten kanssa!
Kuulostaa (ja näyttää) videoista päätellen tosi hauskalta, kunhan ei vaan ota mitään luutia jalkojen väliin häiriköimään. Sieppi en tosin haluaisi olla, simahtaisin jo alkuminuuteilla kun olen melkoisen huonokuntoinen.
Täytynee vihjaista asiasta liikkaopelle, vaikka olenkin huono pallopeleissä. :D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Leonor - Huhtikuu 08, 2009, 20:42:51
Jästihuispaus kuulostaa jokaisen Potter-fanin unelma harrastukselta, jos minulta kysytään. Ainakin olen itse tahtonut aina koettaa sitä! Mahdollisuutta siihen ei ole kuitenkaan tarjoutunut vielä tähän mennessä, mutta jos tulevaisuudessa tulee tilaisuus, tartun siihen epäröimättä!

Jos totta puhutaan, olisin yllättynyt, jolleivät fanit olisi keksineet jotain tämän kaltaista. Huispaus on viimein tehty mahdolliseksi myös tavallisille ihmisille, joskin hieman muokatuilla säännöillä (me kun emme osaa lentää ,___,). En voi kuvitella, etteikö jollakulla olisi hauskaa tätä peliä pelatessa, jos kiinnostuksen kipinää on yhtään. Miettikää nyt! Ideahan on hullunhauska! Kasa ihmisiä juoksemassa toistensa perässä luuta jalkojensa välissä? Se olisi parasta viihdettä, jota Potter-faneille voisi näyttää! Ah, miksei tällaista tule tv:stä, olisi kerrankin jotain laadukasta ohjelmaa! Periaatteessahan peli on varmaankin tarkoitettu alun alkaen lapsille, mutta en näe mitään syytä, mikseivät vanhemmatkin voisi yhtyä mukaan leikkiin. Ovathan Potter-kirjatkin suunnattu nuoremmille, mutta silti moni aikuinen ihminen viihtyy niiden parissa. Vähän kuin kokoperheen elokuva, mutta vain kirjojen muodossa.

Ulkomailla jästihuispaus on käsittääkseni ollut suhteellisen suosittuakin. Harmi vain, ettei innostus ole levinnyt kunnolla tänne pohjoisille perukoille. Huispauksen MM-kisat voisivat olla jotain todellakin näkemisen arvoista! Miksei jästihuispaus voisi olla yhtälailla maailmanlaajuinen kilpailutapahtuma kuten jalkapallon maailmanmestaruuskisatkin ovat? Noh, hyvä on, ehkä idea olisi suhteellisen mahdoton toteuttaa, mutta se kuulostaa houkuttelevalta, eikö kuulostakin? :D

Hullujan ne Potter-fanit, todellakin *grin*
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Ellis - Huhtikuu 12, 2009, 17:24:32
Minä ja paras kaverini järjestimme Potter-larpin. Aiheena ministeriön pääsiäis kemut. Siellä oli mummoassa huispausta. Piti pelata mahdollisimman yksinkertraisesti, jotta vieraat (Jotka eivät ilmeisesti olleet lukeneet kirjaja, vaan katsoneet korkeintaan kaksi elokuvaa.) ymmärtäisivät pelin. Oli kaksi jahtaajaa, kaksi etsiää, yksi lyöjä ja yksi sairaanhoitaja. Jahtaajat pallottelivat palloa ja yrittivät saada maaleja. (Niin kuin koripallossa.) Sieppi oli keltainen pääsiäismuna, joka oli piilotettu tietylle alueelle. Etsijät etsivät sitä. Lyöjä löi palloja kumpiinkin etsijiin. Jos pallo osui, pelaajan piti odottaa kunnes sairaalasta joudettiin auttamaan. Sitten kun sieppi oli löydetty laskettiin pisteet. Voittaja joukkue oli selvillä, ja voittaja joukkue sai jokamaunrakeita! Olihan se vähän outo peli. :)

//C'anossa poisti turhat rivinvaihdot, rivi vaihtuu kyllä automaattisesti ilman entteriä:)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Delfu - Huhtikuu 25, 2009, 19:16:39
Kuulostaa hauskalta. Sieppinä kyllä se tennispallo oli paras idea, kunhan ei heitä liian korkealle. Hevoshuispaus oli myös erinomainen idea, koska silloin ratsu liikku itse, vähän niin kuin luudatkin, eikä tarvitse juosta kentällä (laiskuudesta juoksukommentti ei johdu, ratsastaminenkin voi olla rankka, etenkin ensikertalaisille). Hevoshuispauksessa sieppi kuitenkin aiheuttaa ongelmia, koska tennispallo on vaikea saada kiinni, superpallo ei pomppisi hevosille sopivalla alustalla kunnolla ja ihmisen saisi liian helposti kiinni, ellei hänkin ratsasta. Tosin silloin 'sieppi' on liian helppo nähdä. Hevosille pitää tietenkin laittaa suojavarusteet, esim. poolovarusteet olisivat hyvät tähänkin peliin. Jos pelaisin ilman hevosta, luuta ei kuulosta houkuttelevalta, mutta toisaalta huispaus tuntuisi epäaidolta ilman luutaa.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: adswil - Huhtikuu 25, 2009, 21:08:34
Taidan olla vähän turhan tosikko, mutta minusta tuo jästihuispaus kuulostaa ihan naurettavalta :D Huvittaa ajatella, jos jotkut ihan tosissaan pelaavat tuollaista... vaikuttaa lähinnä vitsiltä, jota jossain Potter-larpissa tms. voitaisiin harrastaa. En oikein ymmärrä, miksi kirjojen maailmasta pitää yrittää huonolla menestyksellä tuoda asioita tosielämään. Mikä tuosta jästihuispauksesta tekee jotain tavallista urheilulajia hauskempaa, ellei sitten se, että se on niin naurettavaa?
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Henskukkuu - Toukokuu 24, 2009, 13:49:13
JästiHuispaus...Kuulostaa aika hassulta. SuperPallo olis paras sieppinä (ihmis-sieppi ei vaikuta kauheen järkevältä). Ryhmyt vois olla jotain pehmeitä (turvallisuuden takia) ja isoja palloja. KorisPallo  olis hyvä kaatona.
HevosHuispaus Kuulostaa aika järkevältä koska saisi olla edes jotenkin ilmassa.
Jäin miettii muita "luudan korvikkeita". Tiedättekö sellasii hyppykeppejä (vai mitähän ne oli)? Niitä vois käyttää luudan tilalta (en oo koskaa kokeillu mitää "hyppykeppejä" mut tuli mielee...). Aika tyhmä idis mut kuhan ehdotin.

Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: RIP - Toukokuu 28, 2009, 20:11:38
Olen itse kokeillut tätä jästihuispausta muutamia vuosia sitten. Pidin asiaa alun perinkin hölmönä ja olen edelleen samaa mieltä. Kyllä siitä jotkut voivat tykätä ja innostua, mutta itse olen sitä mieltä, että se on melkeinpä typerää touhua
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Limetti - Toukokuu 28, 2009, 20:40:01
Kuulostaa mielettömän hauskalta! Hieman hupsua ehkä, mutta ei elämän tarvitse olla niin vakavaa tai kypsää. Pistetäänkö turnaus pystyyn? :DD Tulisin kuitenkin vain kannattamaan (kirottu nuori ikä ja surkea kunto!)
Luudat jalkojen välissä kuulostavat kyllä hieman huonolta valinnalta: luudalla lentäminen Potter -kirjoissahan on nimenomaan ketterämpää ja nopempaa kuin juoksu, mutta nämä luudat vain hidastavat jo ennalta tuskaisen hitaita jalkojamme (off: kuka nyt ei olisi toivonut teleporttauskykyä).
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: EJR - Kesäkuu 18, 2009, 21:35:51
Pisteet saadaan myös alkuperäisen huispauksen mukaan, maalista 20 pistettä ja siepin nappaamisesta 150.

Siepistä 150, joo
Mutta eikös maalista saa vain 10 pistettä?

// Muoks:
Tuo sieppijuttu on hyvä, mutta minulla olisi ehdotus=
Sieppi on joku pieni kelt. pallo. Kentällä on myös 'siepin-liikuttajia' jotka saavat liikkua, ilman palloa. He syöttelevät 'sieppiä' ja etsijäy yrittävät napata sen 'liri'n tapaan ;D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Töme - Kesäkuu 23, 2009, 12:10:17


// Muoks:
Tuo sieppijuttu on hyvä, mutta minulla olisi ehdotus=
Sieppi on joku pieni kelt. pallo. Kentällä on myös 'siepin-liikuttajia' jotka saavat liikkua, ilman palloa. He syöttelevät 'sieppiä' ja etsijäy yrittävät napata sen 'liri'n tapaan ;D
Tuo oli hyvä idea. Koko juttu kuulostaa tooodella kivalta. *jäi haltioituneena kuolaamaan*

Menen tästä keräämään joukkuetta...♥
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Nuuk - Lokakuu 11, 2009, 23:49:23
Olisihan tuota hauska kokeilla ja tää vois iskeä aika hyvin. Mutta aika moni tuntuu olevan sitä mieltä, että luutia ei pidettäisi ollenkaan, mutta eihän se olisi sitten huispausta, jos ei ole luutia? Ellei sitten käytä mielikuvitusta, mutta olisi se paljon aidomman tuntuista jos olisi luuta ja sehän toisi vähän mielenkiintoa peliin, koska ei olisi niin helppoa juosta luuta jalkojen välissä. ;) Siepistä sitten, minä ottaisin tuon  "ihmissiepin", mutta sitten huispauskentän pitäisi olla hyvin iso, ja "varasieppejä" pitäisi olla muutama, eli aina kun edellinen alkaa väsähtämään, niin seuraava juoksisi jostain kentälle jne. Mahdollisesti nämä "siepit" voisivat välillä mennä kokonaan kentältä pois, koska eihän oikeassakaan huispauksessa niitä näe kokoaikaa.
Sitten tästä "hevoshuispauksesta" en innostunut ollenkaan. En usko että hevoset kauheasti välittäisivät siitä, tietenkin se riippuu hevosesta ja loukkaantumis riski saattaisi olla paljon suurempi, kuin ihan "tavallisessa" huispauksessa, koska hevoset ovat sentään isoja eläimiä ja saattavat säikähtää esim. palloja ja hevosia pitäisi olla niin paljon, jos jokainen pelaaja aikoo mennä hevosella. Kyllä se voisi sen puolesta olla helpompaa, ettei tarvitsisi juosta kentällä itse vaan voisi mennä aidomman oloisesti "luudalla", mutta itse valitsisin tuon "tavallisen" huispauksen ja luudan tottakai, vaikka olisikin vaikeampaa luudan kanssa.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Vista - Lokakuu 12, 2009, 12:45:20
Ihana idea, mutta ei voi muuta sanoa, että hieman hupsulta kuullostaa. :) Voisin toki itsekkin kokeilla, jos saisi vain joukkueen kasaan, kun Harry Pottereista innostuneita kavereita on omalla luokalla nolla...
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Toujours pur - Lokakuu 12, 2009, 13:39:37
Ihanaa löytää tämä topic ^^ Olen isänpäivänä vetämässä muksuille (tai vaikka vanhemmillekkin) tällaista pottertapahtumaa, ja yksi osuus siellä on huispaus. Sain paljon ideoita, kiitos tästä. Tervetuloa Hillsideen vain silloin. Minut tunnistaa äitini kehittämästä nimestä, joka ärsyttää ja paljon: Harry "Muksula" Potter. Joo moro. Meni vähän offiksi :D

Pitäisikin tehdä joskus tuonne miitteihin ja larppeihin huispaus topic. Ainakin innostuneita täällä vaikuttaa olevan.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Vista - Lokakuu 12, 2009, 18:35:43
Aww... :3
Tätä pitäisi joskus kokeilla, jos löytyisi vaan sitten siihen innokkaita kavereita tästä läheltä. Mutta noi luudat pois, kun ne saattaa häiritä vähän siellä jalkojen välissä.. Mutta entä jos se luuta tippuu? Nostetaanko se vaan siitä ylös ja sitten jatketaan peliä? Siinä voisi olla jotkut virhepisteet, mutta en tiedä :'D.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Kirlie - Lokakuu 12, 2009, 19:20:07
No jaa, mehän pidettiin huispausmiitti viime kesänä Lumijoella. Että sellaista, ja ihan luutien kanssa. Lumijokiset on kivaa porukkaa, ne ei edes pahasti katsonut kun yhdet juoksi luudat haarojen välissä urheilukentällä. Etsijöitä ei ollut ja porukkaa oli sen verran vähän että joukkueessa oli kolme? pelaajaa (korjatkaa joku jos muistan väärin).

Olihan se ihan hauskaa mutta aika sekopäistä välillä. Luutani peräpää tippui koko ajan ja silloinkin kun se pysyi kiinni, se tiputteli varpuja ympäriinsä. Lopputulos oli että lopuksi juoksin pelkän kepakon kanssa.

Joo, eli kyllä sitä on tullut kokeiltua. Ja voisin uudelleenkin jos vain olisi enemmän porukkaa.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Jarppa - Lokakuu 15, 2009, 00:13:44
No Jästihuispaus kuulostaa todella naurettavalta idealta en kyllä pelaisi koska häpeäisin jos joku ulkopuolinen näkisi koko homman (no ehkä pienessä humalassa vois suostuu :DDD)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Metsis - Lokakuu 16, 2009, 23:20:10
tuo video sai minut nauramaan:) ihan hyvä ideahan tuo on kaikille joilla on pokkaa juosta luuta jalkojen välissä ympäri jotain kenttää. vähän ehkä menee sähläykseksi kun palloja on noin monta. kirjassa mahdollista toteuttaa realistisessa maailmassa vaikeampaa. nooh voisihan sitä joskus kokeilla jos saisi tarpeeksi ison määrän lievästi omituisia tyyppejä kasaan. kuulostaa ja näyttää hauskalta:)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Carrot - Lokakuu 22, 2009, 12:54:06
Siis luudat jalkovälissä?! Sieppi olis ihminen joka juoksee?! Ei oikein oo mun juttu. Kai sitä vois kattoa muttei pelata. Ja hulahula vanteet maaleina... Voishan se ola ainakin hauskaa katsottavaa kun tyypit juoksentelee pitkin kenttää, luudanvarret jalkavälissään, heittelemässä palloa hulavanteiden läpi ja kaks pelaaja jahtaamassa keltaiseen pukeutunutta ihmistä...
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Epolia - Marraskuu 03, 2009, 20:49:28
Täähän on mahtava juttu, harmi vaan että tätä ei Suomessa kauheasti ole tarjolla. Joskus ollaan koulun liikkatunnilla kans pelailtu.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Nanda Alberic - Heinäkuu 09, 2010, 22:23:39
Oletteko huomanneet, että jästihuispaus on jo edennyt World Cup -meininkeihin ja on olemassa Kansainvälinen huispaus yhdistys..eli eikun Suomeen vaan joukkueita pystyyn. Yhdistykseltä saa sääntökirjaa yms. xD

http://www.internationalquidditch.org/

Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Kirlie - Heinäkuu 19, 2010, 12:35:25
Mikäs siinä sitten, joukkue pystyyn ; ). Miksei? Onhan se ehkä hullu laji ja kerää varmasti outoja katseita mutta... olishan se hauskaa! Ehkä oon hullu tai jotain mutta minusta tää on vaan niin kiva laji että pitäsihän tämä nyt rantauttaa Suomeenkin.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Töme - Heinäkuu 19, 2010, 13:33:10
Olisihan jossain miiteissä kiva pelata Jästihuispausta, mutta varmaan kaikki alkaa tuomaan luutia ja palloja bussissa : D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Mameha - Elokuu 23, 2010, 19:13:21
Tuo kuulostaa minusta tosi kivalta :) Katsoin yhden CBS newsin videon, jossa kerrottiin juuri jästihuispauksesta. Pelaajilla oli näköispainokset leffan luudista ja upeat maalisalot. Tunnelma näytti upealta! Pelasin itse pienenä veljeni kanssa "huispausta". Lainausmerkeissä siksi, että pelaajia oli kaksi ja niin taisi pallojakin olla. Sääntöjä en enää muista, mutta luudat meillä oli ja todella hauskaa.

Siepiksi sopisi minusta pahaiten ehkä tuo tennispallo, jota jotkut ulkopuoliset ehkä syöttelisivät toisilleen. Ainakaan minä en haluaisi koskaan olla se ihmisrukka joka pakenee etsijöitä! Ottaen huomioon, että heitäkin on kuitenkin kaksi, tarvisi siepin olla melkoinen pitkänmatkanjuoksija jaksaakseen edes jonkin aikaa. Toinen ihan hauskan kuuloinen idea oli tuo, että sieppi piilotetaan johonkin. Silloin siepin pitäisi olla joko todella pieni tai kentän suuri, jotta sitä ei löytäisi heti..

Ja luudista vielä: se hankaloittaa kyllä juoksemista, mutta eikö kuitenkin ole eri asia pelata yhdellä kuin kahdella kädellä? Siksi toisaalta olisin luutien kannalla. Ja tuleehan niistä tunnelmaa.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: tassutöppönen - Elokuu 27, 2010, 15:52:01
Me pelattiin tätä koulussa. Siinä oli kaatona koripallo. Luutina olivat sählymailat ja ryhmyt olivat sählypalloja, joita mailoilla lyötiin pelaajien jalkoihin. (Lyöjien ei tietenkään tarvinnut olla luudilla. Älytöntä.)Sieppi oli superpallo, jota kolme ulkopuolista heittivät. Pitäjä vartioi vannetta, joka oli koripallotelineeseen ripustettu vanne.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Gououbuck - Elokuu 29, 2010, 09:46:42
Minusta noita luutia ei tarvitsisi, totta kai se on iso osa huispausta mutta jos jästit välttämättä haluavat pelata tätä´...niin ei luutia. Koska silloin voisi liikkua vapaammin niin kuin velhot tekevät kun ne luudat lentävät.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Vilkkus Merkurius - Tammikuu 08, 2011, 19:44:11
Itse olen kokeillut tätä joskus kaverin kanssa, jos oulusta löytyisi innokkaita kokeilemaan kunnon peliä ottakaa yhteyttä

ps. http://punanaamio.fi/tuote/2588/luuta-noidalle-tai-velholle tässä olisi sopivaa luutaan juuri tähän tarkoitukseen
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: azze - Tammikuu 08, 2011, 22:08:33
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, haluaisin joskus kokeilla. Pitää mennä englantiin yliopistoo vois vaikka päästä huispausjoukkueeseen
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Kampsu - Toukokuu 14, 2011, 22:58:28
Olen yksikseni ottanut harjanvarren kinttujen väliin ja juossut ja kiidellyt pitkin pihaa ja pehmeä jalkapallo on ollu kaato, jota lyön ilmaan ja yritän saada kiinni. Olis kiva joku huispausporukka, jonka kesken vois pelata. Siepiksi ois varmaan lähes läpinäkyvä superpallo, jota kaks tyyppiä heittelis kentän laidalla ja etsijät yrittää saada kiinni. Sitte ne maalisalot on helppo tehdä vaikka jostakin tooooosi paksusta rautalangasta? Niin ja sitte lyöjät vois jotaki pehmopalloja, ryhmyjä lyödä pelaajia kohti. Ryhmyt sitte häirittee jos häirittee tms. :) Niin ja luudanvarsillahan sitä huispausta pelataan! Hankaloittaa pallojen kiinni saantia jne. :)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Bolina May - Toukokuu 15, 2011, 00:31:04
Olen miettinyt useastikin, että voisi olla hauskaa järjestää kaveriporukalla jästihuispausta, mutta valitettavasti en ikinä saisi suostuteltua tarpeeksi montaa mukaan tällaiseen touhuun :D Ehkä joskus voisi kehitellä Vuotismiitin puitteissa :)

Lainaus
Pitää mennä englantiin yliopistoo vois vaikka päästä huispausjoukkueeseen
Olen ajatellut aivan samaa ;D Suomen yliopistoissa on vakava puute! Ehkä sitten jonain kauniina päivänä kun se yliopistokin tulee ajankohtaiseksi... ;)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Lucresia - Toukokuu 25, 2011, 14:41:09
Siispä kaikki huispaamaaan! :DD Katsoin jonkin jästihuispaus videon ja peli näytti aika kömpelöltä>< Pelaajia kaatuili sinne tänne mutta onneksi oli lunta. Hauskalta se näytti, sitä en voi kieltääXD Voisin itsekkin joskus kokeilla jästihuispausta jos on mahdollisuus siihen.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: takkuturkki - Toukokuu 28, 2011, 17:58:26
Luin joskus lehdestä jästi huispauksen MM- kisoista. Sain lukiessani hyvät naurut. Eipä siinä. Luulin sitä vitsiksi kunnes luin asiasta useammasta lehdestä ja monelta netti sivulta. Olin aluksi kiinnostunut. Todella loistavaa! Tahtoo mukaan! - tyyliin. Siten tulin ajatellekseni, että onhan se hieman naurettavaa. Voisin ryhtyä pelaamaan, mutta täältä löytyisi vähän osallistujia ja pienellä porukalla joutuisi naurunalaiseksi ja syrjityksi. Joka on viimeisiä asioita jota haluan.
Mielummin oikea huispaus... Jätän tämän lajin muille, mutta olisin innokas kyllä katselemaan kyseistä peliä :D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Prosper - Elokuu 04, 2012, 00:01:43
Jästihuispaus on tosi hauskaa! Tietenkin leikkimielisenä ja lasten kesken :D Olin sellaisella leirillä joskus 11-12 vuotiaana. Se oli tosi hauskaa! En tuollaisesta vakavammasta huispauksesta tiedä, mutta hyvät muistot on jäänyt... vuotislaisten/Potter-fanien kesken sitä olisi varmaan ihan hauska pelata vielä nykyäänkin.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: GinnyW - Elokuu 22, 2012, 19:16:12
Hevoshuispaus voisi olla tosi vaarallista, koska hevoset säikkyisi ihan takuuvarmasti palloja ja kaikkea muuta mahdollista!
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Sieppi - Elokuu 22, 2012, 19:30:24
Kuulostaa ainakin hauskalta. :D Vaikka en olekkaan mikään urheilu intoilija, tätä lajia voisin kokeilla. Olisihan se hauskaa kun pääsisi ihmisille kertomaan pelaavansa huispausta. >D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Polyjuicepotion - Elokuu 23, 2012, 20:34:19
Ollaan kavereiden kanssa pelattu jästihuispausta ja se oli kyllä todella hauskaa.
Joukkueisiin ei kuitenkaan saatu ihan seitsemää pelaajaa ja poikien joukkueessa oli lentävä pitäjä, eli hän pelasi samaan aikaan myös jahtaajana... :D

Säännöistämme hieman,
Sieppinä vuorottelivat minun ja kaverini pikkuveljet, joilla oli sukka housuihin kiinnitettynä, ja joka etsiöiden piti saada kiinni.
Etsiät menivät minuttiksi talon taakse, jotta sieppi ehti piiloon ja tulivat vasta sitteen jahtamaan sieppiä. Ehkä paras piilo oli, kun veljeni kiipesi kirsikkapuuhumme oksien katveeseen, eikä häntä ihan heti löydettykään. Siepin rooli oli muuten todella raskasta, kun piilon paljastuttua joutui juoksemaan henkihieverissä etsiöitä karkuun.
Pitäjät vahtivat pieniä jalkapallomaaleja, jotka korvasivat maalisalot.
Jahtaajat heittelivät "kaatoa" (todellisuudessa iso, melko pehmeä pallo) toisilleen, eikä kaato kädessä saanut liikkua.
Lyöjiä oli osallistujapuutteen vuoksi vain yksi molemmissa joukkueissa, ja heillä oli pienet pallot, joilla he yrittivät osua vastapuolen joukkuelaisiin. Jos sai osuman piti käydä maassa istumassa ja pudottaa kaato.
Siepin kiinnisaamisessa ei kestänyt kovin pitkään, joten pelasimme viisi erää. Kaikille ei "oikeita luutia" riittänyt, mutta veljien jääkiekkomailavarastosta löytyi kaikille luudankorvike.


 
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: iseeyou - Elokuu 23, 2012, 21:55:58
Oonkin aina miettiny tota sieppi ja kaato hommaa :) Joten kiitos <3 :3
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Diibi Do - Elokuu 30, 2012, 10:57:37
Itse en ole vielä päässyt kokeilemaan Jästihuispausta. Joskus näin sitä tv:stä (olisiko ollut uutisten kevennyksenä tai jotain sen suuntaista)

En kyllä oikein ymmärrä kyseisiä sääntöjä, mutta ehkä sen sitten kun pääsisi pelaamaan :) Pitääkin joskus ehdottaa kavereille josko kokeeltais :)

~D~
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Salaruman - Maaliskuu 25, 2013, 18:37:31
Oon perustamassa jästihuispausjoukkuetta Koillis-Lappiin,kaikki koillislappilaiset laittakaahan mulle viestiä.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Barrakuda - Maaliskuu 26, 2013, 20:31:49
Hölmönä lajinä tätä tavallaan pidän, kun ymmärrettävistä syistä lentäminen ei ole mahdollista. Se poistaa koko kolmannen ulottuvuuden pelistä, joka on mielestäni äärimmäisen tärkeä osa Huispausta. Noh kyllä muutakin on lajista jouduttu riisumaan. Ehkä joskus 30 vuoden päästä pystymme kaikki lentämään jollain ja Huispaus mahdollistuu ;)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Polyjuicepotion - Maaliskuu 26, 2013, 22:09:28
Hölmönä lajinä tätä tavallaan pidän, kun ymmärrettävistä syistä lentäminen ei ole mahdollista. Se poistaa koko kolmannen ulottuvuuden pelistä, joka on mielestäni äärimmäisen tärkeä osa Huispausta. Noh kyllä muutakin on lajista jouduttu riisumaan. Ehkä joskus 30 vuoden päästä pystymme kaikki lentämään jollain ja Huispaus mahdollistuu ;)

Niin, paljonhan tässä onnettomassa jästiversiossa menettää, mutta ainakin voi parhaansa mukaan jäljitellä tunnelmaa ja kuvitella lentävänsä oikeasti jne. Se on totta, että oikeastaan vauhdin ja lentämisen tuntu tuo peliin sitä jotakin. Toisaalta minkäs me sille voimme, että jästeiksi synnyimme (tai jästisyntyisiksi), ja silti suosittelen kaikille tätä alkeellista huispausmuotoa -itse lentämisen puuttumisesta huolimatta. Tärkeintähän on tavallaan se, että on hauskaa. Hieman mielikuvitusta mukaan, ja voi ainakin ajatuksissaan lentää korkeuksissa. Ryhmyjen ja muiden pallojen epätaianomaisuus on sekin tietysti harmittavaa.
Saas nähdä, milloin sitä ruetaan valmistamaan sellaisia luutia, joilla pääsisi vaika edes parin metrin korkeuteen. Oi, kun olisi hienoa! :D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Katspicious - Heinäkuu 20, 2013, 13:41:53
Ihan näin vink, vink, niille jotka ovat menossa Vaasan yliopistoon:
- Vaasan yliopistolla on oma huispausjoukkue, joka oli täs vuosi tai pari sitten Amerikassa MM-kisoissa.

Oishan se kiva, jos Huispausta vois OIKEASTI pelata. Mä en tulis luudalta alas varmaan ikinä.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Mehujauhepallo - Lokakuu 02, 2013, 19:13:20
Ite en oikeen tosta jästihuispauksesta tiiä. Jotenki se olis outoa. Jos huispausta pystyis pelaamaan kunnon luudilla ni se olis sitten ihan eri asia. :D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: huispauskotka - Marraskuu 04, 2013, 22:48:16
Heips.

   Minulla löytyy huispausjoukkue Taipalsaarelta Lappeenrannan kupeessa. Pelaajia on oikea määrä, mutta kaikki pelaajat eivät ole aina innokkaita ja osalta puuttuu kunnollinen luuta. Oman luutani sain BR leluista neljällä eurolla. Muuten hyvä mutta onttous joskus häiritsee. Se on siis puuta. toisaalta se on ihanan kevyt mutta risut eivät ole tarpeeksi vahvat ns. perätorjuntaan.
   Joukkueellamme kaatona on toistaiseksi tavan jalkapallo, ryhmyinä (tosi huonot) tyhjät petankipallot, mailoina halot ja sieppinä sulkapallo. Kaikki on tietysti väliaikaista, enkä ollenkaan ihmettele miksei porukkaa innosta! Hulavanteita voisi ensi kesänä käydä ostamassa tai sitten pitäisi pyytää isiä hitsaamaan metallivanteet. Mutta katsotaan, katsotaan.

   Ja olisi muuten aivan huippua jos Vuotis voisi joskus järjestää SM-huispausottelun tyyliin joka vuosi. Porukka toisi aina seitsenhenkisen joukkueen luutineen kaikkineen mukanaan omat sapuskat. Vähän niinkuin kaikki larpit yms. ja pidettäisiin kaikki yhdessä hauskaa <|:)

   Ja vielä tuosta luutajutusta: Minun mielestäni huispaus ei ole huispausta ilman luutaa, lensi se tai ei. Ja meidän joukkue on ihan sujuvasti mennyt sillä piilotettavalla siepillä!

Morjens, meen nukkumaan <|:)

// Luojan kiitos sille joka keksi pehmutusloitsun, muuten varmaan kaikki huispaajat olisivat noitia (heh, heh)! Mutta jästihuispauksessa sitä ei tarvitsisikaan, koska emme riipu yläilmoissa sen päällä <|:D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Muggle - Kesäkuu 14, 2014, 10:18:20
Näin mainoksen joskus TV:stä enkä muista siitä enää paljoltikaan, mutta kyllähän tuo hupaisalta näytti :)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Chilisuklaa - Syyskuu 05, 2014, 09:39:52
En oo kokeillu, mut ope lupas et pelataan koulussa :)

// muoks

   Ja olisi muuten aivan huippua jos Vuotis voisi joskus järjestää SM-huispausottelun tyyliin joka vuosi. Porukka toisi aina seitsenhenkisen joukkueen luutineen kaikkineen mukanaan omat sapuskat. Vähän niinkuin kaikki larpit yms. ja pidettäisiin kaikki yhdessä hauskaa <|:)

Komppaan! Jouukkue ei oo vielä kokonaan kasassa, kun en ole löytänyt täältä keski-suomesta paljoa Potteristeja...
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: wollie - Syyskuu 20, 2015, 18:33:15
http://yle.fi/ylex/uutiset/ranska_on_tuore_huispauksen_euroopan_mestari_-_nain_lajia_pelataan_ilman_taikavoimia/3-8187723

Jästihuispauksessa järjestetään ihan EM-kisojakin! Tänä vuonna kisat voitti Ranska. Jännää on, että sieppinä pelissä toimii ihminen :D
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Lupin - Huhtikuu 02, 2017, 11:14:43
HPfaneissa on nyt juttua tamperelaisesta huispausjoukkueesta, Mansen manaliuksista (http://hpfanit.vuotis.net/index.php/arkisto/uutiset/35-fandom/998-jastihuispaus-tuli-tampereelle).

(http://hpfanit.vuotis.net/images/mansenmanaliukset1-tarul.jpg)
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: Noidankattilakakku - Huhtikuu 10, 2017, 16:19:58
Joo mäkin kuulin noista Mansen manaliuksista eilen.Kuulostaa kivalta tuo jästihuispaus,mutta sieppi voisi olla pallo eikä keltapukuinen ihminen.Raskasta juosta ympäri kenttää joissain sieppivaatteissa!Olisi tosiaan kiva jos joku tekisi sellasia niin kun "jästihuispauspalloja".Päätin itsekin perustaa jästihuispausjoukkueen kavereilleni,ja ne "jästihuispauspallot" helpottaisi.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: samettiina - Huhtikuu 13, 2017, 22:13:47
Joskus vuonna kuokka ja keppi kuulin tästä ensimmäisen kerran, mutta en ajatellut että vielä olisi jotain joukkueita pystyssä, kun se suurin Potter-buumi on kuitenkin ohitse :D

Mutta mikäpä siinä, jos intoa ja haluja on pelata. Mukavaa yhdessäoloa ja liikuntaa samassa paketissa! Tosin itse en ehkä luudanvarren kanssa lähtisi mihinkään, mitä todennäköisimmin vain kompuroisin sen kanssa :D Mutta ehkäpä voisin olla katsojana, jos sattuisi joskus sellaiseen mahdollisuus!

Ehkä joskus 30 vuoden päästä pystymme kaikki lentämään jollain ja Huispaus mahdollistuu ;)

Niinpä, tulevaisuudesta ei koskaan tiedä, mihin kaikkeen kehitys mahdollistaa. Tässä mietin, että onhan olemassa sellaisia jotain golfinpeluusimulaatioita sekä jotain sellaisia "pelilaseja" joilla pääsee "peliin sisälle" (en tiedä oikeaa termiä, anteeksi), niin varmaan olisi jo nykytekniikalla mahdollista kehittää jonkinlainen simulaatio, jossa jästihuispausta voitaisiin pelata.
Otsikko: Vs: Jästihuispaus
Kirjoitti: siilinpiikki - Huhtikuu 22, 2018, 16:33:17
Suomi on kokoamassa joukkuetta huispauksen MM-kisoihin! Joukkueen matkaa voi seurata Facebook-tapahtumassa, ja kiinnostuneet voivat hakea myös joukkueeseen (ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta pelaamisesta).
https://www.facebook.com/events/683628678635663/

Itse aloitin huispauksen pelaamisen täällä vaihdossa. Norjassa pelaaminen on organisoitua, ja joukkueita löytyy ympäri maata. Pääsin osallistumaan kansallisiin mestaruuskisoihin, ja kärkijoukkueiden taso oli todella kova. Lajia ei pelata enää vain Harry Potter- fanien keskuudessa, vaan urheilulajina huispaus on alkanut kehittyä ammattimaisempaan suuntaan. Halua olisi jatkaa harrastamista Suomeen palattua, mutta tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ei ole ymmärtääkseni aktiivisia joukkueita...