Vuotava noidankattila

Velhomaailma ja sen ihmeet => Harry Potterin maailma => Aiheen aloitti: Bridget - Maaliskuu 14, 2007, 18:06:51

Otsikko: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Bridget - Maaliskuu 14, 2007, 18:06:51
En löytänyt täältä vielä tällaista topicia, joten ajattelinpa pistää sen pystyyn.

Tarkoituksena on siis pohtia mikä olisi teidän mielestänne huonoin/suurimman pettymyksen aiheuttava loppuratkaisu Pottereille. Miksi? Voiko erittäin huono loppu tavallaan pilata koko kirjasarjan?

Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Jos tuota ylempää ei lasketa (tahdon vakaasti uskoa että Rowling ei ole tullut edes ajatelleeksi mitään tuollaista), niin voisi käydä myös näin:
Harry tappaa Voldemortin nopeasti ja helposti rakkauden avulla, menee naimisiin Hermionen kanssa (eikä se haittaa Ronia yhtään), he saavat paljon lapsia, Sirius, Dumbledore ja Harryn vanhemmat heräävät eloon, kaikki on superhyper onnellisesti ja he jatkavat elämäänsä velhomaailmassa niin kuin mitään pahaa ei olisi ikinä tapahtunutkaan. Se vain mitätöisi totaalisesti kaiken tapahtuneen, eikä kirjoja luultavasti hirveästi tekisi mieli enää edes lukea.

Mutta nyt on teidän vuoronne. Olkaatten hyvät.

[Aurorihuomautus]
HUOM! Muistakaa PERUSTELLA kantanne. Miksi juuri kyseinen loppu olisi huonoin mahdollinen vaihtoehto? Mikä siinä kiikastaa, mikä vaikutus sillä olisi mahdollisesti tuleviin lukukokemuksiin, koko HP-sarjan kannalta, mielikuvien jne? Perustelemattomat viestit lentävät roskiin, ja jos keskustelu ei pysy rodissa ja itsenäisenä keskustelu, voi topic kadota bittiavaruuteen tai kokea yhdistämisen toiseen topiciin. Kokeillaan nyt kuitenkin aluksi näin. Keskustelun iloa! -Tanis
[/Aurorihuomautus]


//Huhutar siivosi ja komppaa Tanista
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Fixx - Maaliskuu 14, 2007, 21:04:50
Ei ole pelkoa siitä että kuolleet heräisivät henkiin, Row on kaatanut kyseisen väitteen. Eli niin ei AINAKAAN voi tapahtua, eikä kyllä saakkaan. Kamala loppu olisi sellainen, jossa Harry selviäisi, menisi Ginnyn kanssa naimisiin, muuttaisi rantamökkiin ja hankkisi tusinan kersoja.

Muuten noin, mutta ei saa unohtaa kultaistanoutajaa ja identtisiä urheiluasuja ;) Joo ja tosiaan onneksi Row on kieltänyt ton kuolleiden ylösnousemuksen. Olisi hirveetä jos kirjasarja päättyisi siihen että Voldemort on tuhottu ja Sirre ja Dumppis nousee haudastaan juhlimaan sitä ilonpäivää. Ja viimeinen lause olisi "Ja kaikki elivät onnellisina elämänsä loppuun asti, arpi." Mikäli se vika sana nyt on se arpi. ;)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ginger - Maaliskuu 15, 2007, 08:51:26
Harry naimisiin Hermionen kanssa? Sehän kuulostaa täydelliseltä lopetukselta!
Jos puhutaan parituksellisista näkökulmista, niin kyllä minun selkäpiitäni karmisi tuo Ron/Hermione & Harry/Ginny laukkaavat yhdessä auringon laskuun. Silloin joku kirja päätyisi kyllä polttoroviolle. (=Lue, minun henkilökohtainen mielipiteeni on se, että R/Hr & H/G ovat yksinkertaisesti ilmaistuna kaunokirjallisuuden pahinta ydinjätettä, joka pitäisi haudata syvimmän kallion uumeniin, räjäyttää seuraavan kolmenkymmenen vuoden päästä, sulloa tuhkat kymmeniin eri kapseleihin ja lähettää ne seuraavalla pikalennolla galaksin kaukaisimpiin kolkkiin. Toki minun kanssani saa eri mieltä olla, mutta minun päätäni ei kukaan käännä.)

Itseasiassa minä olen alkanut vakavissani uskoa, että Sirius palaa vielä takaisin tai hänen kohtalostaan kerrotaan lisää. Pakkohan on, koska Row on asiasta vaiennut. Kamalaa asiasta tekisi se, jos kaikki kävisi kuin *puff* vain eikä kukaan reagoisi asiaan sen suuremmin, jo Siriuksen vähättely HBPssä oli minun mielestäni mitä suurin loukkaus.
Minä en kestäisi sitä, jos viimeinen kirja etenisi kaavalla "häät-hirnyrkit-grandelopputaistelu" eli siis kirja olisi 5/6 pelkkää hirnyrkistä toiseen siirtyilemistä. Toivottavasti, toivottavasti Row pitää oman JUONELLISEN tasonsa, kuka niitä parituksia enää tarvitsee? Koska minun sydämeni ei kestäisi sitä, jos seiskakirjakin pursuilisi sitä ällöttävää fluffia mitä HBP oli täynnä...
Lopputuloksesta en oikein osaa sanoa. Jos Harryn voitosta tehdään looginen, ettei se tunnu juuri sellaiselta *kukkia, kauriita, lentäviä maahisia*-touhulta ja Voldemort kaatuu kuolleena maahan, niin kyllä se sitten toimisi. Mutta ei helppoa loppua kiitos. Ja kyllä minä sitä mieltä olen, että hyvän pitäisi voittaa ihan periaatteen vuoksi.

Että näin...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sahara - Maaliskuu 15, 2007, 16:23:40
Aika kamalaa olisi myös, että Harry löytää hirnyrkit ja tuhoaa ne. Sitten hän lähtee viimeisen palan perään, eli itse Voldemortin luo. Ne kohtaavat jossain kauheassa paikassa ja kaikki loppuu juuri, kun ne alkavat kaksintaistelemaan. Eli jättää kaiken auki, miten siinä käy. Minä ainakin alkaisi kiljua suoraan huutoa. No, ehken ihan.

Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Todellakin, tuokin olisi niin kamala lopetus. Tai se olisi vielä 11-vuotias poika, jonka huone on Dursleyden portaiden alla komerossa. Sitten Harry herää ja tajuaa kaiken taikamaailman olleen unta. Ja viimeinen lause olisi "Eikä hänellä ollut edes arpea."
Nyt se loppuisi sanaan arpi. Ei, ei näin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Reta - Maaliskuu 16, 2007, 13:50:59
Harryn kuolema olisi yksi surkeimmista lopetuksista kirjalle. Mitä järkeä lukea kirjasarja, joka loppuu siihen että päähenkilö kuolee? Tulisi aivan tyhjä olo, kaikki Harryn elämässä (tai ei siis ihan kaikki) olisi ollut turhaa. Hän tappaisi ehkä Voldemortin, ja kirja loppuisi jotenkin näin: "Viimeinen, mitä hän tunsi, oli järjetön kipu hänen arvessaan."

Mutta toisaalta, olisi aika tylsää, jos kirja vain loppuisi siihen että Voldemort kuolee ja pari Harryn tuttua siinä samalla, asiat rempataan kuntoon ja Harry menee jonkun tyttelin kanssa naimisiin. Se olisi liian todennäköistä. Rowlinghan tunnetaan siitä, että hän osaa yllättää. Jospa käykin jotenkin niin, että Harry ei tapakkaan Voldemortia, vaan Voldemortille käy jotenkin muuten huonosti. Jospa paikalle tuleekin ankeuttajia, jotka on saatu ylipuhuttua "hyvien" puolelle (laitoin heittomerkit siksi, että periaatteessa hyvääja pahaa puolta ei ole. Molemmat puolet ajattelevat itsensä olevan oikealla asiassa, heillä on vain erinlaiset ajatukset ja pitävät vääränä toisen puolen ajatuksia) Ankeuttajat saavat Voldemortin satimeen ja joku antaa hänelle suukon ja hänestäkin tulee ankeuttaja. Tosin, tuokin loppu kuulostaa huonolta... Antaa Rowlingin itse päättää, eihän kukaan muu voi siihen vaikuttaa.

Tosin sellainen loppu, jossa Harry saa jonkun tainnutustai'an osakseen ja herää Pyhässä Mungossa ja saa kuulla, miten vaikka Ron meni tappamaan Voldemortin Harryn puolesta, olisi aivan kamala loppu! Harry on vain makoisasta lokoillut sairaassa kun muut hoitavat työt. Se osoittaa jotain kirjailijastakin. Hän ei ole siis tarpeeksi kekseliäs kehittääkseen kunnollista loppua, vaan antaa Harryn menettää tajunnan ja kertoo kaikki tapahtumat menneessää aikamuodossa. (se on muuten paljon helpompaa kuin pysyä kokoajan reaaliajassa, on kokemusta) Enkä myöskään haluaisi sitä, että Harry menee sitten naimisiin jonkun tytön kanssa kirjan lopussa, sillä kuka nykypäivänä enää menee 17-vuotiaana naimisiin? Sehän yleensä venyy yli 25:een. Eikä tällä hetkellä näköpiiriini osu ketään sopivaa morsianehdokasta Harrylle. EI Ginny, EI Hermione, EIKÄ Chokaan (vaikka heidän yhteenpalaminen on hyvin epätodennäköistä)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Elderan - Maaliskuu 16, 2007, 16:39:32
Varmaankin juuri tämä, että hei, olen Harry Potter, etsin kaikki hirnyrkit ilman ongelmia, ja menen tuhoamaan Voldemortin rakkaudella, jos en palaa rakastan teitä ikuisesti jne... Ei ei ja ei.
Toivoisin, että Voldemort lopulta tappaisi Harryn ja jäisi itse henkiin. Näin tarina saisi synkähtävää hohdokkuutta. Ja näin kerrottiin yhden pojan elämä, joka olisi voinut muuttaa kaiken, mutta epäonnistui. Se olisi mielestäni täydellistä.
Huonointa on kuitenkin hankala sanoa. Mutta Row päättää, hän on kirjailija. Mutta aina voi toivoa...
Ja todellakin tuo edellä mainittu:" Ja hän heräsi korvia huumaavaan herätyskellon ääneen." -versio olisi aivan kamala. Puistattaa pelkkä ajatuskin.
Innolla ja kauhulla odottaen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Bridget - Maaliskuu 16, 2007, 21:01:33
Ei ole pelkoa siitä että kuolleet heräisivät henkiin, Row on kaatanut kyseisen väitteen.

Ah, ihanaa. En tiennyt tätä ennen kuin nyt.
Ja onneksi voidaan olla varmoja siitä ettei Ron tapa Voldua Harryn puolesta. Harrynhan pitäisi olla ainoa joka siihen kykenee.

Minusta taas Harryn kuoleminen ja Voldemortin eloonjääminen olisi katastrofi. Sehän jäisi vaivaamaan loppuelämäksi (melkein), että miten kaikki siitä jatkuu. Molempien kupsahdus on paras vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Musta Koira - Maaliskuu 17, 2007, 09:10:35
Ei Voldemort voi mielestäni jäädä henkiin, koska se edellyttäisi että maailmasta -myös jästien- olisi tullut todella synkkä paikka. Ja tavallaan, vaikka kirjat ovatkin fiktiota, meidänkin pitäisi nyt elää Voldemortin hirmuhallintoa, sillä kirjojenhan idea on siinä, että taikamaailma on olemassa rinnakkain tavallisen maailman kanssa. Vaikka tarinat ymmärretäänkin fiktioksi, luulen, että Rowling haluaa säilyttää illuusiota siitä, että molemmat maailmat ovat olemassa paralleelisti.

Tavallaan olisi tyylikäs, joskin surullinen loppu, että Harry kuolisi. Kirjailijoilla on tapana "tappaa" suuri hahmonsa lopussa jo siitäkin syystä, ettei kukaan pääsisi myöhemmin jatkamaan tarinaa (vrt. Christien Poirot). Kuitenkin tuo viimeisen kirjan viimeinen sana, scar, pistää ajattelemaan, miten tarina päättyy, millaiseen lauseseen sana voisi sopia. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen and he didn´t feel any pain in his scar tai jotain vastaavaa, mikä tarkottaisi, että Voldemort on tuhoutunut, eikä arvesta ole Harrylle enää mitään huolia. Toisaalta kyllä se scar moniin muihinkin lauseisiin sopii.

Mielestäni huonoin mahdollinen loppu olisi juuri sellainen happy end, että kaikki onkin äkkiä hyvin ja Harrysta tulee arvostettu aurori (sehän hänen unelma-ammattinsa on), joka perustaa perheen Ginnyn kanssa ja asuu Ronin ja Hermionen naapurissa, ja he kaikki viettävät yhdessä hupaisia iltoja muistellen menneitä. En pysty millään kuvittelemaan Harrya pönäköityvänä keski-ikäisenä. Toisaalta en kyllä haluaisi hänen kuolevankaan, sillä kyllä sekin olisi vähän ontto loppu. Parhainta ehkä olisi, että Harryn puoli lopulta voittaisi, mutta voitosta tulisi katkera, koska niin monet olisivat kuolleet. Harrysta itsestään tulisi kyynikko koko loppuelämäkseen. Rowlinghan sanoi, että pari avainhenkilöä kuolee, joten ei kaikki ainakaan hengissä selviä. Nuo kuolevathan voivat tosin olla kummalta puolelta vaan, hyvältä tai pahalta. Todennäköisesti väkeä kaatuu molemmista leireistä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hartsa - Maaliskuu 17, 2007, 12:47:55
Minusta olisi huonoin mahdollinen loppu sellainen, että Harry kuolisi ja Voldemort jäisi henkiin. Ei fantasiakirjasarja vain voi päättyä pahan voittoon, ei vain voi. En myöskään erityisemmin innostuisi sellaisesta lopusta, jossa Harry ja Voldemort kuolisivat kumpikin, sillä minusta Harry on saanut kestää niin paljon elämässään ja sitten hän vielä kuolisi, kyllä minusta hänelle pitäisi suoda myös onnea.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Fimca Worthleberr - Maaliskuu 17, 2007, 15:26:31
Omat mielipiteeni olen tästä aiheesta ilmaissut jo topicissa "Millaisen lopun haluaisit kirjoille?", mutta kun tällainen käänteinen topicci on ilmestynyt, laitan ne nyt tähän lyhyesti:

Täydellisen super-imelä loppu, missä kaikki ovat onnellisia eikä kukaan kuole - ja jos mahdollista, kuolleetkin heräävät tai ainakin ilmestyvät haamuina tai tauluina.

Todella ahdistava ja synkkä loppu, missä suunnilleen kaikki hahmot kuolevat, paitsi Voldemort, joka jää hallitsemaan maailmaa (tai sitten aivan kaikki velhot kuolevat ja jästit jatkavat tylsää elämäänsä).

Loppu, joka jää täysin auki ja joka jättää lukijalle enemmän kysymyksiä kuin on antanut vastauksia (tyyliin: en tiedä, kuolivatko Harry ja Voldemort, enkä tiedä, kenen puolella Kalkaros lopulta on, enkä tiedä, mitä salaperäisyyksien osastolla suljetun oven takana on jne.).
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: suosanteri - Maaliskuu 17, 2007, 16:02:40
Yksi huono vaihtoehto minulle olisi eräänlainen nolla nolla tulos. Eli Voldemort tuhoutuisi ja jäljelle jäisivät
Tom Riddle ja Harry mutta voimansa menettäneinä. Obliviate ja Harryn rahat muutettaisiin jästirahoiksi
ja hän jatkaisi elämäänsä satunnaisten outojen ihmisten piipahtaessa lähettyvillä varmistaen että asiat ovat ok.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ouva - Maaliskuu 17, 2007, 18:00:23
Potter ei saa jäädä eloon. Ei, ei ei! Se ei vain sovi kuvaan, että nuori poika ottaa ja kukistaa mahtavan Pimeyden Lordin ja jää eloon nauttimaan sankaruudesta ja kunniasta. Ääh, liian kliseistä. Ja muutenkin näitä tunnettuja hahmoja saisi laota aikatavalla, koska hei - sodassa kuolee ihmisiä. Olisihan se nyt ihan pönttöä, jos kaikki Kiltalaiset jotenkin ihmeellisesti jäisivät eloon ja kuolonsyöjät kukistuisivat viimeiseen mieheen.  Tai toisin päin. Ei, molemmilta puolilta niitä mennä pitää.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Karakia - Maaliskuu 17, 2007, 18:12:40
Luettuani tätä topicia en keksi kuin huonoja loppuratkaisuja viimeiselle kirjalle. :D

Sellainen... helppo ratkaisu olisi kauhea. Sellainen, että koko Voldemortin-tuhoamisoperaatio olisi lähinnä sivujuttua kaikille ällöonnellisille ja kiusallisille teinirakkauksille, kuten "Kun kaikki oli taas hyvin, Hermione suuteli Ronia ja Harry pursusi onnea ystäviensä onnellisen liiton takia kunnes sai oman onnensa Ginnyn tullessa hänen luokseen ja kietoessaan kätensä hänen ympärilleen". :'D

Viimeinen kirja saisi kyllä olla ihan erilainen kuin HBP oli. Sellainen juoneton "tapetaan Voldemort sähläämällä tästä nyt vähän näin" olisi surkeaa.

Noista kuolemista sen verran että minusta mikä tahansa ratkaisu on siinä tapauksessa hyvä. Minusta vain ne kuolemat eivät vaikuta siihen miten hyvä se loppu sitten on.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: nooramione - Maaliskuu 17, 2007, 18:20:58
Eikö oo jtn vihjailtu että kaksi päähenkilöä kuolee. Toivon mukaan ei Hermione eikä Harry. Mutta Harry ja Hermione ei yhteen ei ei. Kamala ois siis jos Ron ja Ginny kuolis ja sitten Harry ja Hermione menis yhteen. Se ei oikien toimis. Voishan se tietenkin loppua niin että ´Harry tappaa Volden jollain tavoin, ja sitten joku kuolonsyöjä, tappaa harryn. Molemmille kuolema. Vähiten haluan sitä että lopusta tulee yli onnellinen, mutta eiköhän Rowlingin keksi jonkun paremman kun kukaan muu. :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hirmu - Maaliskuu 17, 2007, 18:50:34
Tosin se ei ole kovin mahdollista, kun 2 päähenkilöä kuolee...

Eikö "kaksi päähenkilöä" voi tarkoittaa muitakin, kuin Harrya, Ronia ja Hermionea? Itse ainakin laskisin Nevillen, Ginnyn, Lunan ym, ym. päähenkilöiksi. Olisi kuitenkin aika suuri paljastus vikasta kirjasta, että kaksi henkilöä pääkolmikosta kuolee...

Mielestäni huonoin mahdollinen loppu Harry Pottereille olisi... No, tietenkin juuri se, että Harry herää ja kaikki olikin vain unta... Mutta sitähän ei lasketa, eikö vain? :D

Eli, en pitäisi lopetuksesta, jossa sekä Harry että Voldemort kuolevat (enkä kyllä sellaisestakaan, että pelkkä Harry kuolisi). Se ei vain jotenkin sopisi. Tuollainen loppu tuntuisi varmaan vähän samalta, kuin se, että Harry herää herätyskellon soittoon ja kaikki oli unta. Siitä seuraisi pettymyksen tunne. Koskaan ei saatu tietää, mikä Harrysta olisi tullut isona tms. Myös loppu, jossa Voldemort jää eloon, kuoli Harry tai ei, tuntuisi pöhköltä. Ainakaan sekä Harry että Voldemort eivät voi selvitä, sillä "...kumpikaan ei voi elää jos toinen on hengissä..."

Myös joidenkin mainitsemat imelät, Voldemort-on-tuhottu-ja-kaikki-on-mielettömän-hyvin loput kuulostavat karmeilta. Tunnelma saa olla onnellinen, mutta ei imelä. Noh, kai Rowling osaa sellaista olla kirjoittamatta.

Toisaalta, melkein millainen loppu vain voi osoittautua maailman parhaaksi, jos Rowling sen osaa hyvin kirjoittaa... Ja hän varmasti osaa, joten ei syytä huoleen. :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: suosanteri - Maaliskuu 18, 2007, 00:40:24
Potter ei saa jäädä eloon. Ei, ei ei! Se ei vain sovi kuvaan, että nuori poika ottaa ja kukistaa mahtavan Pimeyden Lordin ja jää eloon nauttimaan sankaruudesta ja kunniasta. Ääh, liian kliseistä. Ja muutenkin näitä tunnettuja hahmoja saisi laota aikatavalla, koska hei - sodassa kuolee ihmisiä. Olisihan se nyt ihan pönttöä, jos kaikki Kiltalaiset jotenkin ihmeellisesti jäisivät eloon ja kuolonsyöjät kukistuisivat viimeiseen mieheen.  Tai toisin päin. Ei, molemmilta puolilta niitä mennä pitää.

Ei sekään nyt kuulosta kauhean kivalta, että elää noin kymmenen vuotta jokseenkin harmaata elämää käydäkseen taistelua pahuutta vastaan vajaat kymmenen vuotta ja kuolee sitten pois.
Hiukka Koottia, soitto on suruista tehty ja ilon sekunnit kuitataan laulua mukaillen surun vuosilla ja hautausmailla sataa aina sunnuntaisin. Kuollut sankari jos mikä on klisee.
Osaksi asia mielestäni riippuu siitä, mitä pidetään päähenkilönä ja keitä JKR pitää päähenkilönä. Minusta esmes. Hagrid, Ginny ja Kalkkaros eivät sitä ole vaikka HBP kovasti nostatti Kalkarosta ja Ginnya. Suhteessa Harryyn he sitä kyllä ovat.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: jam - Maaliskuu 18, 2007, 09:25:17
En nyt jaksa etsiä tarkkaa lainausta mutta Rowling totesi jossain haastattelussa että Potter kirjoissa on yli 40 "päähenkilöä" joten vihjailut kahden sellaisen kuolemasta eivät hirmuna heilauta.

Ja jos tarkkoja ollan niin Rowling sanoi että kaksi henkilöä joiden hän oletti selviävän kuolivat ja yksi jonka oli suunnitellut kuolevan jäikin eloon. Mutta edelleen koska kirjoissa on yli 40 päähenkilöä tämä kuulostaa dramaattisemmalta muutokselta kuin todellisuudessa onkaan.

Ronin, Hermionen ja Harryn kohtalo on epäilemättä päätetty jo alussa eikä siihen ole tullut muutoksia tarinan aikana.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Neverlandwitch - Maaliskuu 18, 2007, 10:44:50
Olen aiemminkin kirjottanut, mutta kirjoitampa lisää...

Toivokaamme ettei lopusta tule kliseinen. Aika monen kommenttista on tullut sellainen vaikutelma, ettei kovinkaan moni tahtoisi suhde sotkuja viimeiseen kirjaan. Ei, niitä ei saa olla! Kutos kirja pilattiin sillä typerällä seukataanks jutulla, ei tähän kirjasarjaan saa tulla enempää sellaista! Ja minusta on liian täydellistä, jos KOKO kolmikko jäisi henkiin. Tehdään tälläinen mielikuvitusmatka(heh, näitä minä harrastan):

Olet joku ulkopuolinen, näkymätön hahmo, joka seuraa tapahtumia vierestä. Näet kuinka Harry tuhoaa Voldemortin, ja haavoittuu itse. Hermione ja Ron juoksevat käsikädessä paikalle, ja auttavat Harryä. Tietenkin, ei kenellekkään tapahtunut mitään vakavaa. Harry viedään pyhään Mungoon, jossa Ginny vannoo hänelle ikuista rakkautta. (tai vaihtoehtoisesti Ginny kuolee marttyyrimaisesti Bellatrixin kädestä, ja Harry antaa elinikäisen selibaatti lupauksen.) Kaikki kolme ovat onnellisesti koossa ja suuntaavat aurori opistoon, josta Harry, Ron ja Hermione valmistuvat täydellisin arvosanoin. (jos Ginny on elossa, hän kertoo Harrylle odottavansa tälle kaksosia, jipii!). Viikonloppuisin kolmikko muistelee tapahtumia onnellisesti. No lopun osaatte kuvitella itse.


Ei, kyllä jotain pitää kolmikolle tapahtua. Jos Hermione kuolisi, Harry olisi onnellinen suoritetusta tehtävästä, mutta haikea kun kaveri kuoli (ja näin varmistetaan, ettei tule loppuun Hermione/ron paritusta). Tai jos Harry kuolee, Hermione ja Ron ovat asiasta kiusaantuneita, eivätkä enää puhu toisilleen niin usein. Hermione palaa jästimaailmaan, päättää unohtaa velhot. Ron työskentelee velhomaailmassa, mutta välttää puhumista Harrystä.
Kolmikko hajoaisi täydellisesti, ah kuinka ihanaa.

Ja jam, vaikka henkilöitä onkin liki 40, Row on lähinnä tarkoittanut että oleellisista hahmoista kaksi kuolee. Oleellisilla ei välttämättä tarkoiteta entisiä rehtoreita, tai muuta semmoista. On totta, ettei kolmikko välttämättä hajoa, mutta se ei ole 100%:sen varmaa. Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Eli yhteenveto omasta mielipiteestä:
*Ei suhteita(se on ficcareiden yksinoikeus! no ei kai...)
*Ei koko kolmikon eloonjäämistä (jos Harry ei kuole, niin joku muu. Tai tiet muulla lailla erkanevat)
*Ei kliseistä loppua. (tämän voi ymmärtää monella tapaa, mutta jaa...)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hirmu - Maaliskuu 18, 2007, 11:03:25
Ei, kyllä jotain pitää kolmikolle tapahtua. Jos Hermione kuolisi, Harry olisi onnellinen suoritetusta tehtävästä, mutta haikea kun kaveri kuoli (ja näin varmistetaan, ettei tule loppuun Hermione/ron paritusta). Tai jos Harry kuolee, Hermione ja Ron ovat asiasta kiusaantuneita, eivätkä enää puhu toisilleen niin usein. Hermione palaa jästimaailmaan, päättää unohtaa velhot. Ron työskentelee velhomaailmassa, mutta välttää puhumista Harrystä.
Kolmikko hajoaisi täydellisesti, ah kuinka ihanaa.

Minä taas paheksuisin toden teolla sellaista loppua, jossa pääkolmikko hajoaa. Siinä ei olisi minusta mitään vikaa, että joku pääkolmikosta kuolee, mutta jos he ihan totta lakkaavat olemasta ystäviä... Eijei. Kirjoissa on aina painotettu ystävyyttä, ja sitä, miten se kestää riidoista yms. huolimatta. Olisi kamalaa, jos ystävykset etääntysivätkin lopussa, eivät enää haluaisi muistella kuolleita...

Eli mielestäni yksi kauheimmista lopetuksista olisi se, että sota erottaa Harryn, Ronin ja Hermionen jollain muulla tavalla, kuin tappamalla osan heistä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: jam - Maaliskuu 18, 2007, 11:20:36
Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Ohhoh, tälläistä väitettä en tajua lainkaan.


Hämmentävän paljon verenhimoisia ihmisiä tässä threadissa, jos todella olette sitä mieltä että Harryn täytyy kuolla varautukaa pettymään. Kirjailijoilla on muitakin keinoja saada aikaan emotionaalisesti tyydyttävä loppu kuin päähahmojen (ja tässä tapauksessa tarkoitan juuri niitä kaikkein tärkeimpiä päähahmoja) surmaaminen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Exorcist - Maaliskuu 18, 2007, 16:09:38
Huonoin loppu olisi sellainen, että Harry saisi ylipuhuttua Voldemortin hyvien puolelle, Harry ja Ginny päätyisivät onnellisesti yhteen, kaikki olisivat iloisia ja onnellisia ja jne.

Mutta koska Voldemortista EI voi tulla hyvää, ikinä kuuna maailmassa ei koskaan, niin sulkekaamme se pois. Niin ja btw, kuolleet eivät herää henkiin. Ei niin tule tapahtumaan. Eihän se ole mahdollista, edes velhomaailmassa. Joten älkää surko sitä. Mutta sehän olisi toki mahdollista että esim. Sirius ei olisikaan oikeasti kuollut, van tulisi takaisin, se olisi minusta vaan siistiä!!

Tyhmä loppu olisi myös sellainen, että Harry jäisi eloon ja menettäisi kaikki rakkaansa ja olisi onneton loppuelämänsä. Kuten myös sellainen, että Harry kuolisi pelastaessaan Ginnyä. :/ Voldemort ei myöskään saa jäädä eloon! Ja semmoista loppua ei saa olla, että Harry yksin pelastaa koko maailman Voldemortin kynsistä ja saa kaiken kunnian vaikka kuolisikin. Ja Harrysta ja Hermionesta pari?!! Ei missään nimessä. Eihän siinä olisi mitään järkeä. Hehän ovat kuin veli ja sisko! Ron ja Hermione taas, ne olisi hyvä pari ja toivon että ne saa toisensa lopussa, onnellisesti. Mikäli jäävät eloon. Huonoja loppuja on vaikka minkälaisia.
Ja se olisi suuri pettymys jos seiska kirja on ohuempi kuin vitonen, ja se sota itsessään olisi ohi tosi nopeasti.

Minua ei haittaa vaikka Harry jäisi eloon. Eikös joku ollut sanonut (en puhu nyt tästä topicista, olikohan se Daniel Radcliffe?) että jos Harry jäisi eloon, niin Rowin pitäisi jatkaa tarinaa aina vain ja kertoa mitä Harrylle tapahtuu loppuelämässä. Mutta ei se minun mielestä välttämättä mene niin. Vaikka kyllä uskon, että Harry kuolee.

Jam sanoi tuossa aiemmin, että kirjoissa on jotain 40 päähenkilöä. Se sisältää varmaankin kaikki Tonksit (ja muut kaikki tärkeät killan jäsenet), Tylypahkan opettajat ja kaikki muut sellaiset. Eikö se ole sitten aika typerää jos sodan aikana 40:stä kuolee vain kaksi? Eikö se olisi aika vähän? No, en sitten tiedä.

Mutta kuitenkin, oli loppu sitten millainen tahansa, olen tosi varma että en pety siihen. Rowilla on mahtava mielikuvitus ja en IKINÄ vielä ole joutunut pettymään mihinkään kirjoissa (paitsi ehkä jos kirja on ollut kovin lyhyt, mutta sehän ei nyt tähän aiheeseen liity mitenkään). Luotan hänen kirjoitustaitoonsa ja siihen, että hän osaa tehdä maailman parhaalle kirjasarjalle aivan mahtavan lopun!
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: jam - Maaliskuu 18, 2007, 16:21:29
Jam sanoi tuossa aiemmin, että kirjoissa on jotain 40 päähenkilöä. Se sisältää varmaankin kaikki Tonksit (ja muut kaikki tärkeät killan jäsenet), Tylypahkan opettajat ja kaikki muut sellaiset. Eikö se ole sitten aika typerää jos sodan aikana 40:stä kuolee vain kaksi? Eikö se olisi aika vähän? No, en sitten tiedä.

Kuten koitin sanoa, monet tuntuvat irroittaneen tuon "2 kuolee" jutun asiayhteydestään.

Rowling on kertonut kirjoittaneensa viimeisen kirjan epilogin vuonna 1990, myöhemmin hän muutti mieltään sen verran että kaksi henkilöä jotka olivat alunperin selvinneet hengissä kuolivat ja yksi kuollut puolestaan jäi eloon. Ei sodan uhrien määrä varmastikkaan jää kahteen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Thyone - Maaliskuu 18, 2007, 18:42:11
Huonoa loppuratkaisua en kokonaisuudessaan osaa esittää, mutta osia mahdollisesta huonosta loppuratkaisusta on aivojeni perukoille kerääntynyt.

1) Harry löytää horcruxit vaikeuksitta, tuhoaa ne ja voittaa Voldemortin käden käänteessä, sillä Lilyn haudan takaa jälleen vaaran alla vahvistunut suojaus pitää tappokiroukset loitolla. Harry ei tietenkään käytä anteeksiantamattomia kirouksia, sillä se olisi laitonta. Ehei, hän survaisee urheasti Rohkelikon miekan Voldemortin lävitse (kaikki tämä on mahdollista, koska Harry on uskomattoman lahjakas velho). Kaikki kuolonsyöjät heittävät toki pyyhkeen kehään heti mestarinsa kuoltua, eivätkä edes suunnittele kostoa. Itse asiassa he tuntuvat kadonneen maan päältä samalla hetkellä Voldemortin kanssa.

2) Kolmikko jää henkiin, Ron ja Hermione menevät naimisiin ja saavat suloisen vauvan, joka ristitään Lilyksi (tai vaihtoehtoisesti Jamesiksi/Harryksi). Harrysta tulee lapsen kummi.
On otettava huomioon, että ollakseen huono tämä loppuratkaisumalli edellyttää, että a) Harry on voittanut Voldemortin, joka on nyt tuhottu ikuisiksi ajoiksi, sekä b) Harry on ylipäätään elossa.

3a) Ginny kuolee puolustaessaan Harrya, joskin Harry pääsee suuresta surustaan pikku kummilapsensa ansiosta helposti ylitse. Ron on niin riemuissaan perheonnestaan, ettei edes huomaa siskonsa nukkuneen pois (suhteellisen traagisesti ja väkivaltaisesti tosin).

3b) (vaihtoehto kohdalle 3a)) Voldemortin kuoltua Harry ryntää riemuissaan Ginnyn luokse, suutelee tätä intohimoisesti, he menevät naimisiin ja saavat sata lasta. Potterin perhe muuttaa asumaan Godrickin notkoon ja Harry käy joka päivä vanhempiensa haudalla ja itkee silmät päästään surien liian varhain loppunutta lapsuuttaan.
Draco jää nuolemaan näppejään (anteeksi, en voi sille mitään).

4) (kumoaa kaikki edeltävät kohdat) Harry keskustelee usean luvun ajan syvällisesti Voldemortin kanssa elämän tarkoituksesta, ystävyyden, rakkauden ja rauhan merkityksestä heidän elämässään, velhomaailman ja jästimaailman välillä vallitsevista kireistä suhteista sekä siitä, miten he voisivat siihen positiivisesti vaikuttaa. Voldemort myöntää olleensa kateellinen Harrylle, koska profetiassa sanottiin tämän olevan niin lahjakas, Harry myöntää, että on suhtautunut Voldemortiin turhan ennakkoluuloisesti, molemmat pyytävät toisiltaan anteeksi ja heistä tulee parhaat ystävykset (ehkä enemmänkin).
Tässä loppuratkaisussa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta muutama piku ongelma on: a) ei yhtään verta, anteeksiantamattomia kirouksia, särkyneitä romansseja eikä lohduttomia orplapsia, b) hahmot olisivat liian OOC, jotta tämä loppuratkaisu toimisi muuten kuin fanficissä ja c) (joka etäisesti liittyy edelliseen) miten hemmetissä Harry olisi saanut Voldemortin keskustelemaan kanssaan sivistyneesti (tai pikemminkin päin vastoin)?

Kuten ylhäältä saattaa huomata, vastustan 'onnellista loppua', yltiöromantiikkaa ja äärimmäisen ennalta-arvattavia 'juonenkäänteitä', kun taas toisaalta totaalista fanfiction-lopetusta, jossa Harry kuolee Dracon käsivarsille tunnustaessaan viimeisinä sanoinaan tälle rakkautensa, koska se vain ei sopisi kirjaan (ja mitä iloa fanfictionista sitten enää olisi). Loppu olisi täydellinen, jos kukaan fani ei olisi koskaan edes kuvitellut sellaista. Jos kukaan kolmikosta ei kuole sodassa, tai jos sotaa ei ylipäänsä tule, verenhimoinen fanityttö sisälläni itkee tuskan karvaita kyyneliä.

Olisi tietysti loistavaa, jos Harrysta päästäisiin eroon (ja samalla vaikka Chostakin) mutta kaikkea ei voi saada. Vai voiko?

Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: castlevania - Maaliskuu 18, 2007, 19:25:58

Mutta koska Voldemortista EI voi tulla hyvää, ikinä kuuna maailmassa ei koskaan, niin sulkekaamme se pois.

Ilmaiset mielipiteesi absoluuttisena totuutena. Minua esimerkiksi raivostuttaa moinen, varsinkin, kun olen omasta puolestani täysin Voldemortin hyvyyden kannalla. Ymmärrän toki oman mielipiteen ilmaisemisen, mutta puhuessasi meistä monikossa saan sellaisen kuvan, että kyseessä on ainoa ja oikea totuus, josta kaikki ovat samaa mieltä.

// Minusta Voldemort ei ole yksi päähenkilöistä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Neverlandwitch - Maaliskuu 18, 2007, 19:33:50
Jos kolmikko jää ehjäksi, kirjasta tulisi samanlainen kuin esim. Viisasten kivestä. He 'suorittivat' tehtävän, kenellekkään ei käynyt mitään. Viimeisestä kirjasta ei tulisi millään lailla erityinen. Sarjaa pystyisi jollain lailla jatkaa, jos näin tapahtuisi.

Ohhoh, tälläistä väitettä en tajua lainkaan.


Hämmentävän paljon verenhimoisia ihmisiä tässä threadissa, jos todella olette sitä mieltä että Harryn täytyy kuolla varautukaa pettymään. Kirjailijoilla on muitakin keinoja saada aikaan emotionaalisesti tyydyttävä loppu kuin päähahmojen (ja tässä tapauksessa tarkoitan juuri niitä kaikkein tärkeimpiä päähahmoja) surmaaminen.

Tunnut olevan täydellisen varma, ettei kolmikolle tapahdu mitään? Voi olla, että sinä joudut pettymään. Sitä ei vielä tiedä.
Kuitenkin, hain tuolla lauseella sitä, että viimeisen kirjan loppu olisi erilainen ilman täysin ehjää kolmikkoa. Kaikkien kirjojen loppu on erilainen, en edes väitä muuta, mutta viimeisen kirjan loppu olisi erittäin erilainen. Että kaikki tyhmimmätkin (en yleistä ketään) tajuavat, että se on todella loppu. Tai että kaikki erottavat ykkös ja seiska kirjan toisistaan. Kirjoissa on aika lailla menty samaa kaavaa; ollaan vaarassa, mutta lopulta kaikki on yhdessä ja HENGISSÄ. Jos viimeisessä kirjassa se olisivat vaarassa, mutta lopussa joku/jotkut kolmikosta kuolee, olisi lähes mahdoton sekoittaa sitä sisällöltään johonkin muuhun potter kirjaan. Jonkun kuolema ei ole välttämätön, mutta näin ainakin varmistettaisiin ettei kirjasarjalle tule jatkoa. Ei Rown eikä kenenkään muun kädestä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Browey - Maaliskuu 21, 2007, 19:47:12
Huonoin mahdollinen lopetus tähän sarjaan olisi, jos Harry tappaisi Voldemortin Avada Kedavralla, koska se puhuisi Potter-kirjojen ydintä, sisintä ajatusta, vastaan. Tämähän on kirjasarja hyvien ja pahojen välisestä taistelusta, jossa hyvät yrittävät tuhota useita satoja tappaneen pimeyden velhon, joka on kerännyt taakseen suuren kannattajajoukon. Jos Harry lopulta tappaisi Voldemortin Avada Kedavralla, oikeastaan koko sarja menettäisi hohtonsa ja ajatuksensa, koska tuossa tapauksessa Harry sortuisi samaan kuin Voldemort niin monta kertaa aiemmin. Harry saa siis tuhota Voldemortin muulla tavalla kuin Avada Kedavralla. Miten sitten, se on arvoitus, mutta toisaalta Dumbledorekin aikanaan tuhosi pimeyden velho Grindelwaldin, ja luulen, että hän ei tehnyt sitä anteeksiantamattomalla kirouksella.

Mielestäni Neverlandwitchin ajatus on järkevä. Jonkun kolmikosta täytyy kuolla, jotta Deathly Hallowsista tulisi poikkeuksellinen, erilainen kirja kuin kuusi aikaisempaa romaania. Viimeisen kirjan täytyy tosiaan olla Pottereiden lopetus ja erottautua aikaisemmista tarinoista. Mielestäni se ei onnistu pelkästään Voldemortin kuolemalla, vaan sen onnistumisen kannalta Harryn, Ronin tai Hermionen kuolema on oleellinen ja todella tärkeä asia. Hyvä ei aina voi voittaa pahaa - ainakaan jälkiä jättämättä. Olisin aika pettynyt, jos kolmikko olisi loppuun saakka kukistamaton. Sen sijaan se, että Harry, Ron ja Hermione riitaantuisivat ikuisiksi ajoiksi, on käsittämätön ajatus. He ovat pelastaneet Viisasten kiven Voldemortin käsistä, löytäneet tien Salaisuuksien kammioon, pelastaneet Siriuksen ja taistelleet Salaperäisyyksien osastolla. Jos he kaiken yhdessä saavuttamansa jälkeen riitaantuvat, on jotain mennyt todella pahasti pieleen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Musta Koira - Maaliskuu 22, 2007, 09:40:32
Tuntuu siltä, että jonkun kolmikosta on kuoltava, sillä muuten päätös olisi ihan liian happy end. Olen aina pitänyt yhtenä mahdollisuutena, että Harryn täytyy itsekin kuolla voidakseen surmata Voldemort, ja tällöin Harry olisi kolmikosta poistuva.

Toisaalta mielessäni on käynyt myös kuvio, jossa hyvät ja pahat käyvät keskenään ratkaisevaa taistelua, ja Ron saa vastaansa Dracon. Draco onnistuu surmaamaan Ronin, Harry raivostuu ja tappaa Dracon...tai jotain tuollaista. Tosin en ole lainkaan vakuuttunut, että Draco pysyy pahojen puolella. Hän oli sen verran epävarma kuudennen kirjan lopussa, että voisi mielestäni hyvinkin loikata Harryn puolelle, vaikka tätä inhoaakin. Jos Draco loikkaisi toiselle puolelle, se tapahtuisi kyllä varmaan vasta viime tipassa, taistelun ratkaisevassa kohdassa.

Ronin kuolema olisi kyllä tavallaan liian yllätyksetön, sillä hänethän on aina kuvattu vähän hönöksi. Hän ei ole juuri missään asiassa kolmikosta paras, joten siksi ei olisi mikään ihme, että hän kuolisi sodassa. Siksi pidän sitä myös epätodennäköisenä, sillä en voi kuvitella, että Rowling tekisi juonesta liian kliseistä. Mielestäni voisikin olla mahdollista, että fiksu Hermione tekisi ratkaisevalla hetkellä jonkun ihan alkeellisen mokan ja tulisi tapetuksi. Mutta en tiedä, nämähän ovat vain arvailuja. Ja yleensä käy niin, että mitä enemmän spekuloi, sitä kauemmaksi todellisuudesta arvailut menevät.

Piitää muuten huomata, että Voldemortkin on päähenkilö. Olen vakuuttunut, että hän on yksi kuolevista. Mielestäni ei voi olla mahdollista, että hän jää henkiin. Niinpä hänet voi laskea niiden päähenkilöiden joukkoon, jotka kuolevat, oli niitä kaksi tai useampia.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: jam - Maaliskuu 22, 2007, 10:38:20
Yksi seikka joka lisää uskoani koko kolmikon selviämiseen hengissä on lipsahdus joka Rowlingille sattui viime elokuussa New Yorkissa järjestetyssä tilaisuudessa. Tosin, ilman tätäkin uskoisin heidän selviävän elossa.

Lainaus käyttäjältä: An Evening with Harry, Carrie and Garp
Soledad O'Brien: I'm going to pose the final question to you and I'd like all three of you to take a stab at it. You can do it in any order that you would like. If you were to have dinner with any five characters from any of your books -- take a moment to think about it -- who would you invite, and why would they be on your list? Any order.

Stephen King: Any five characters, from any of my books? Honey, I'm eating alone. No I mean ... you answer (points at JK Rowling).

John Irving: You could just invite all the dead ones and then they wouldn't come (crowd laughs).

Stephen King: I would eat with Harry, Hermione and Ron, and....

Soledad O'Brien: No, no, no. Your own books.

Stephen King: And Owen. I don't know. I can think of other people's characters I'd eat with. And I can think of other people's character's I'd eat (crowd laughs hysterically). Somebody else. Somebody else answer that.

John Irving: You go (referring to JK Rowling).

JK Rowling: Well I'd take Harry, to apologize to him (crowd laughs). Um, I'd have to take Harry, Ron and Hermione.

Stephen King: Sure.

JK Rowling
: I would - this is - (crown shouts suggestions).

Stephen King: Hagrid, take Hagrid.

JK Rowling: See, I know who's actually dead.

Stephen King: Pretend you can take them anyways.

JK Rowling: Pretend I can take anyone? Well then I would definitely take Dumbledore. I'd take Dumbledore, Harry, Ron, Hermione...and.. (crowd shouts characters) um, Hagrid. I'd take Hagrid, yeah. And Owen because he wouldn't take up much space (crowd laughs).

Koko juttu: http://www.accio-quote.org/articles/2006/0802-radiocityreading2.html
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Posityyhtynen - Maaliskuu 22, 2007, 16:42:48
Oho, aika kiva lipsahdus :D Mutta toisaalta, kun kaikki puhu että joku kolmikosta kuolee, niin en millään halunnut mieltyä ajatukselletuskin kukaan mukaan:Dvaikka tiesin että kaksi päähenkilöä kuolee, mutta aina olen olettanut mielessäni että Voldemort ja Neville kuolee(lasken Nevillen päähenkilöihin, olihan hän suuressa roolissa Ootp:ssa).
Jotkut ajattelevat, että pääkolmikosta jonkun ON kuoltava, muuten loppu olisi liian klisee, kun kaikki selviäisi, mutta monet ajattelee noin ehkä Row ei siksi haluaa että  "tapakkaan" ketään kolmikosta.

:D Tajusittekohan ?
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Exorcist - Maaliskuu 22, 2007, 23:55:27

Mutta koska Voldemortista EI voi tulla hyvää, ikinä kuuna maailmassa ei koskaan, niin sulkekaamme se pois.

Ilmaiset mielipiteesi absoluuttisena totuutena. Minua esimerkiksi raivostuttaa moinen, varsinkin, kun olen omasta puolestani täysin Voldemortin hyvyyden kannalla. Ymmärrän toki oman mielipiteen ilmaisemisen, mutta puhuessasi meistä monikossa saan sellaisen kuvan, että kyseessä on ainoa ja oikea totuus, josta kaikki ovat samaa mieltä.

Juu, no aika lailla tuo "ikinä kuuna maailmassa" juttu oli semmoinen "heitto". Mutta, en usko että siitä tulee hyvä, ja ilmaisin asian näin suorasti. Mutta kuitenkin Voldemort on osoittanut käytöksellään uskomatonta vihaa jo lapsesta asti, eikä hänellä ilmeisesti ole ollut elämässään muun kuin vallan ja maineen saavuttaminen tavoitteena.. Kaikki ne ihmiset joiden elämän Voldemort on tuhonnut tuntematta sääliä tai huonoa itsetuntoa, se inhimillisyys puuttuu. En oikein osaa nähdä asiaa sinun kannaltasi.

Mutta siis, anteeksi että olin noin jyrkkä. En ehkä kirjoittaessani ajatellut että joku voisi olla Voldemortin hyvyyden kannalla, itse kun en ole asiaa siltä kannalta edes ajatellut. Ilmeisesti pitäisi ruveta ajattelemaan asioita monipuolisemmin ettei tarvitsisi loukata kenenkään mielipidettä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Miss Strigidae - Maaliskuu 23, 2007, 18:51:04
Potter ei saa kuolla!!! Se olisi inhottava loppu kirjalle, ja en varmaan pystyisi enää lukemaan sarjaa uudestaan. Mutta niin saattaa käydä, ja vaikka se nyt dramaattiselta kuulostaakin, niin uskon että Row osaa kirjoittaa sen niin ettei ihan vajoaisi masikseen jos niin kävisi. Mutta se olisi silti inhottava loppu. Harry on selviytyjä, hän ei voi vain luovuttaa, kun elämä on kesken maan päällä. Mutta toisaalta Harry on niin jääräpäinen, etten yhtään ihmettelisi, että hän voitettuaan Voldemortin olisi valmis kuolemaan. Jos Ron (tai Hermy) kuolisi, niin Harry kuolisi vapaaehtoisestikin. Mutta toivon, että niin ei käy koska Harry on selviytyjä ja 
kaiken sen jälkeen mitä hän on kokenut soisi hänelle sen, että hän saisi elää elämänsä ja kuolla pois nukkuessaan ollessaan vanha papparainen ja nähdessään onnellista unta elämästään, ja vain tietää, että nyt hänen tehtävänsä oli tehty. Ei olisi reilua, että Lily ja James kuolivat Harryn puolesta, ja sitten Harry kuolisi 17 vuotiaana. Minä uskon, että ensin läheiset ihmiset riistetään Harryn luota, ja sitten hän kostaakseen kukistaa Voldemortin. Olisi liian todennäköistä, että Harry tappaisi hänet. Uskon, että Row ei ole niin laiska, että panee vain Harryn tappamaan Voldun. Ei Harrysta ole tappajaksi. Uskon, että kirja loppuu jollain yllätyksellisellä tavalla, jota emme vain osaa arvata :) Mutta toivon että Harry kuitenkin näkee vanhempansa ja kuolleet tai ainakin saa tietää mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Ja siitä Row n (vai onko) vihjannut??? Toivon kuitenkin että Harry EI kuole!
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: kath - Maaliskuu 24, 2007, 14:07:46
Uskon, että kirja loppuu jollain yllätyksellisellä tavalla, jota emme vain osaa arvata :) Mutta toivon että Harry kuitenkin näkee vanhempansa ja kuolleet tai ainakin saa tietää mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Ja siitä Row n (vai onko) vihjannut??? Toivon kuitenkin että Harry EI kuole!

Toivon todella että näin tapahtuisi! Toisaalta olisihan kirjalle íhan hyvä lopetus ja kunniallinen teko, jos Harry kuolee jonkun muun puolesta.. Mutta olisi sitten typerää lukea niitä edellisiä kirjoja, kun tietää ettei mitään mahdollisuutta ole. Toisaalta voihan mennä aina ajassa taaksepäin ja olla kuin ei loppua tietäisikään, eikä lukukokemus pilaantuisi.
  Ja kun jotkut jo aiemmin ovat kirjoittaneet, olen samaa mieltä, että KAIKISTA KAMALIN tapa olisi se, että kaikki olikin unta. Jos niin olisi, huuhtoisin kirjan sivut yksitellen vessanpöntöstä alas. (Toivon todella että niin ei käy, koska tulisi aika suuri vesilasku :D)

Ja tuskimpa Row kirjoittaa yksinkertaisesti vain hirnyrkeistä jne, koska hänhän itse on sanonut että pitää eniten seiska kirjasta, joten minä ainakin luotan, ettei kirja ole turha teos. =)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: inia - Huhtikuu 01, 2007, 01:06:15
Itsellekkin on tullut joskus mieleen tuo herääminen herätyskelloon tai vastaava, se olisi kaikista pahin vaihtoehto. Yllättyisin iloisesti jos kirjalla ei olisi ökyonnellista loppua niine parituksineen mitä JKR on tähän mennessä tehnyt. Toisaalta uskoisin että Harrylle käy jotenkin samalla tavalla kuin Frodolle TSH:ssa.
Inhottavaa olisi myös jos Draco päätyisi Tylypahkaan kummitukseksi, Murjottavan Myrtin "puolisoksi"...hrrr....

Oletteko ajatelleet sitä, että hahmot ovat syntyneet vuonna 1980, eli viimeisen kirjan tapahtumat kuvaavat vuotta 1997 ja että kirja voisi päättyä kuvaukseen siitä mitä hahmoille kuuluu 10v myöhemmin, eli 2007...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: sooda - Huhtikuu 03, 2007, 20:18:23
Se osoittaa jotain kirjailijastakin. Hän ei ole siis tarpeeksi kekseliäs kehittääkseen kunnollista loppua, vaan antaa Harryn menettää tajunnan ja kertoo kaikki tapahtumat menneessää aikamuodossa. (se on muuten paljon helpompaa kuin pysyä kokoajan reaaliajassa, on kokemusta)
Olen kyllä irrottanu ton lainauksen asiayhteydestään, jolloin (siis nyt) se kuullostaa ihan kuin joku haukkuisi Rowta. Sitä ei siis todellakaan ole tapahtunut, en vain jaksanut laittaa tohon koko juttua.

Jos kirjaan tulee kaikki elivät elämänsä onnellisesti loppuun aasti loppu niin sitten kyllä poltan kaikki kirjat enkä enää ikinä mainitse niitä sanallakaan. Yksinkertaisinta olisi, jos Potter vain kuolisi. Tai sitten selitettäis sen koko loppu elämä kaikkine tulevine vaikeuksineen. Jos "elämä" jää kesken niin silloin loppuu myös minun elämäni. Jäis vaivaamaan tosissaan että mitä sitten  tapahtuu. Siis lopun jälkeen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hagrid - Huhtikuu 04, 2007, 12:40:14
En haluaisi lopun olevan täynnä kliseitä.
Kaunis loppu sen olla pitää, jossa lukijakin ymmärtää, että tämä tosiaan on se viimeinen kirja.
Saamme varmasti myös tietää miten rakkaille hahmoillemme käy. Mrs.Rowling tunnusti niin itse dokumentissa, jossa hän piti tiukasti seitsemännen kirjan viimeistä lukua käsissään. Eli siitä ei ole huolta.
Ainoastaan kirjan lopusta ei kukaan voi olla varmoja ja uskonkin, että Rowling säästäny jymypaukkunsa sinne ja sitten me kaikki saamme vain mällistellä ja vuotis täyttyy kuumeisesti erillaisista viesteistä.
En ole ikinä pettynyt kirjoihin, enkä usko, että niin tulee tapahtumaan nyttenkään.
Tiedän ainoastaan, että vaikeat ajat ovat edessä päin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: plaaaa - Huhtikuu 04, 2007, 13:45:46
Niin kuin Bridget sanoi, että jos Harry heräisikin tavallisena jästina ja seitsemän kirjan verran hän olisi nähnyt unta, huoh!

(Ehkä Harry ja Hermione paritus voisi vielä mennä, mutta Ron ja Hermione ei minun mielestäni toimi lainkaan, heidän välillään on jokin side, että näin ei voisi vain käydä.)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Crying - Huhtikuu 05, 2007, 19:56:33
Aargh. Kaikista kauhein loppu olisi se että joko Draco kuolisi, tai alkaisi seurustelemaan Hermionen kanssa. Jompikumpi näistä. Noh, ehkä tuo Hermione/Draco paritus on hieman kaukaahaettu, mutta se olisi kuitenkin hirveää:< Huono loppu olisi myös sellainen hyvin kliseinen ja onnea täynnä oleva. Luotan kyllä Rowlingiin että hän saa loppuun dramatiikkaa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Omituinen - Huhtikuu 06, 2007, 17:58:01
Yht'äkkiä minusta alkoi tuntua siltä, että kaikki loput ovat kamalia. En halua, että loppu on sellainen, että viimeisen sivun luettuani oloni on (kirjaimellisesti) tyhjä. En halua ajatella lopun elämääni, että ei se noin voinut mennä.

Se Harry=jästi, joka huomaa kaiken olleen unta, olisi kamala, sillä silloin koko kirjasarja olisi ollut ns. turha. Ei mitään kaikki-on-unta-ja-juuri-kun-on-tapahtumassa-jotain-kamalaa-Harry-herää-soopaa. Karmivaa! Siitä tulisi tämä minun tyhjä tunteeni tms.

Ja "Voi Ginny-kulta, odota tässä, niin tuhoan nuo hirnyrkit, jotka tupsahtivat taloni pihaan ja tuohoan Voldemortin!Annas onnensuukko niin lähden!Noniin nyt tuhoan nämä hirnyrkit ja menen listimään Voldun.Trallalalaa! Kappas vain, siellähän se Voldu seisoo.Taionpa perhoset listimään hänet!Oho!Ei onnistunut.Pitää kai hoitaa tämä itse.Terve Voldu ja hyvästi!AVADA KEDAVRA!Ok, that's all. Terve, Ron ja Hermione! Tekisittekö lettuja, niin minä haen Ginnyn ja menen hänen kanssaan naimisiin! Oletkin jo täällä!*piiiiiiitkä suudelma*Tuletko vaimokseni? Hyvä! Juhlitaan tätä onnenpäivää! Hei! Tuolla on isä, äiti, Dumbledore ja Sirius! Ginny, hankitaan lapsia! Jippii! Kaikki on ihanaa!" -jutut voi Row unohtaa (tai itseasiassa on saanut jo unohtaa)! Jos kirja loppuu liian onnellisesti, eihän siinä ole mitään ihmeellistä. Siitähän tulee tyhjä olo, kun kaikissa kirjoissa on ollut se "Yhdessä me voitetaan, vaikka Harry tekee kaiken"-teema.

Sitten tulin pari päivää sitten ajatelleeksi sellaista loppua, että Lily ja James ilmestyvät jonain kauniina päivänä Harryn luo ja kertoisivat, että sinä iltana, kun he (muka) kuolivat, Lily oli tehnyt Harryyn sen minkälie rakkaussuojan ja sitten L&J lähtivät pakoon jättäen Harryn taikomiensa kaksoisolentojen hoiviin. Ei, ei, ei ja vielä kerran EI! L&J eivät jättäisi rakasta poikaansa joidenkin taioin luomiensa örkkien hoiviin.Varsinkaan, jos Voldu olisi tulossa tappamaan sen.

Voihan olla niinkin, että Row on valehdellut meille sarjan loppumisen. Jos hän jatkaakin sarjaa. Silloin luullakseni repisin kirjan. Olen odottanut ja jännittänyt hulluuden partaalla loppua ja jos sitä ei tulisi, tulisin hulluksi!

En tahdo onnellista loppua! En tahdo surullista loppua! En tahdo loppua ollenkaan! Ja tahdon sen lopun!

// Viimeinen lause olisi: Ja Voldemort katsoi Harrya surullisesti ja sanoi; "Harry, olen isäsi." Voldemort sulki silmänsä ja kuoli. Kamalaa!!

 
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Giladra Carrion - Huhtikuu 06, 2007, 21:02:28
Yht'äkkiä minusta alkoi tuntua siltä, että kaikki loput ovat kamalia. En halua, että loppu on sellainen, että viimeisen sivun luettuani oloni on (kirjaimellisesti) tyhjä. En halua ajatella lopun elämääni, että ei se noin voinut mennä.

Minä toivon lopun olevan sellainen, ettei se jää vaivaamaan minua loppuelämäkseni. Jos Harry  olisi tosiaan joku jästi, joka herää herätyskelloon tms. niin ketutukseni olisi varmasti sanoinkuvaamaton. En tosin millään usko, että Rowling kirjoittaisi niin tympeän lopun.
Yleensä kirjasarjojen/elokuvien tms. viimeisen osan loputtua on tyhjä, haikea ja sekava olo. Minulla ainakin on niin. Menee varmaan pari kuukautta, etten voi edes kuvitella kirjoittavani ficcejä tms.

Harryn kuolema olisi luonnollinen vaihtoehto, mutta en jaksa uskoa niin tapahtuvan. Mitä siitäkin seuraisi useiden fanien keskuudessa, jos Harry kuolisi? Luulen, että Voldemort ainakin kuolee/tuhoutuu. Voldu ei tule jäämään eloon. Minun puolestani molemmat saisi kuolla, niin se tekisi tarinasta todellakin lopun. The End.

Toivon hartaasti, että Draco jäisi henkiin, ja eläisi ainakin suht. onnellisen elämän. Toivon koko Malfoyn perheelle hyvää tulevaisuutta, mutta turhia toiveitahan ne voivat olla...

Pahin mahdollinen loppu olisi, jos Harry tuhoaisi Voldemortin, menisi naimisiin, saisi lapsia ja eläisi kunniassa ja loistossa. Ja että Dumbledore olisikin elossa. Draco kuolisi, Luihuisen tupa lakkautettaisiin, puhdasveriset velhot tuhottaisiin, Lucius jäisi Azkabaniin, Narcissa kuolisi tai jäisi yksin elämään surkeaa elämää... Kyllä näitä kauhukuvia riittää.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ceciliah - Huhtikuu 07, 2007, 14:58:47
Lopetus, jossa Potter olisikin vain jästi olisi tietenkin karmea. Olisi myös tyhmää, jos lopussa kaikki olisi hyvin. Koko taikamaailmassa ei ole enää pahuutta ja Harry tienaa hyvin aurorina ja elää onnellisesti Ginnyn ja lastensa kanssa Ron ja Hermione naapurissa. Jonkun pitää ehdottomasti kuolla ja lopun täytyy olla hieman haikea eikä kokonaan riemuisa. Olisi karmeaa, jos Rowling jättäisi joitain todella suuria aukkoja tarinaan. Tietenkin on hauskaa, että meillekin jää jotain pohdittavaksi, sillä täysin suljettu lopetuskin saattaisi olla tylsä. En haluaisi, että henkilöitä kuvattaisiin aikuisina. Olisi parempi, että kerrottaisiin vain mihin "jatkokoulutukseen" he hakeutuvat jne. mutta ei kuvailtaisi mitään Harryn tavanomaista työpäivää aurorina ja Ronia taikaministeriössä tai jotain.

Huonoin lopetus olisi varmaankin: "Ja Harry eli onnellisesti elämänsä loppuun saakka otsallaan salamanmuotoinen arpi."

Joo ja ei mitään ällöä Draco-Hermione -paritusta
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Amethyst - Huhtikuu 08, 2007, 11:52:16
En ollutkaan ikinä ajatellut, mutta ihan selvästi pahin olisi tuo, että Harry onkin vain tavallinen jästi ja kaikki on ollut unta. Sehän vetäisi pohjan kaikelta. Ei mitään järkeä.
Sitten on myös tällaiset happyendit tyyliin; Voldemort tajuaa, että hänen tekosissaan ei ole mitään järkeä ja muuttuu hyväksi, samoin kuin kaikki kuolonsyöjät, tai että Voldemort ja kaikki kuolonsyöjät kuolevat ja kaikki hyvikset jäävät henkiin. Jotain dramatiikkaa pitää olla.
Sitten on päinvastaisena loppu, jossa Voldemort jää henkiin ja jatkaa pahan valtaa. Ja koko Harryn elämä olisikin ollut ihan turha. Ei olisi mitään järkeä, että kaikki olisikin ollut vain turhan takia.
Lisäksi loppu, joka jää avoimeksi, olisi minusta ärsyttävää. En minä halua ajatella, että joo, varmaan noiden elämä tulee olemaan tällaista ja tällaista. Mielummin selkeä loppu niin, että mitään ei jää epäselväksi.
Eikä tietenkään mitään hullua siirappisoppaa. Minä kyllä ehkä haluaisin jonkinlaista romantiikkaa, mutta ei mitään vuosisadan rakkaustarinaa kuitenkaan. Lopputaistelun pitää kuitenkin olla jännittävä ja tyyliin joku Harry/Ginny/Draco-kolmiodraama latistaisi sitä ja tulisi sellainen kuva, että on kyseessä saippuaooppera.
Sitten vielä loppu, jonka kuka tahansa pystyisi arvaamaan. Lopussa pitää olla jotain suuria ja yllättäviä käänteitä, jotta siinä olisi jotain jännittävää ja sellaista, mikä pitää lukijan liimattuna itseensä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Posityyhtynen - Huhtikuu 08, 2007, 17:01:01
No tosiaankaan tuo jästinä herääminen, ilman arpea olisi kamalaa, mutta ei niin voisi käydä. Mikä Prinsessa Ruusunen Harry olisi ollut, nukkunut 7 kouluvuoden ajan :D
Niin, tosiaan olisi hirvittävää, jos kaikki menisi lopussa todella hyvin, hirnyrkit löytyisivät tuosta vain, jostain ojankolosta oikein hohkaamassa sitä, että ne on hirnyrkkejä. Toiseksi Harry suutelisi Ginnyä, ja sanoisi: "Jos en palaa, muista että olet aina sydämessäni, rakastan sinua." Sen jälkeen Harry menisi rohkeasti Voldemortin luo. "Olen valmis vaikka tappamaan itseni, kunhan sinä kuolet. AVADA KEDAVRA! Noniin, sinne meni, Ginny, kulta! Tule tänne, mennään suunnittelemaan häämme ja eletään elämämme onnellisina loppuun asti. Ja katsos tuostahan se Dumbledorekin Siriuksen kanssa heräsi kuoleista, päivää."
Sirius ja Ddore juoksisivat kukkulan takaa auringon noustessa "Harry, olet huippu. Sinä tapoit hänet. Katso äitisi ja isäsi tulevat tulevat tuolta käsikädessä ":D Voi luoja, mielikuvitus laukkaa, olin kuolla nauruun kun ajtteliin Dyffelfiinan juttua :D Ei todellakaan mitään tämmöistä loppua, mielummin odottamattomia juonenkäänteitä ja kaikkea muuta kuin tuollaista. Miettikääpä miltä se näyttäisi elokuvissa, kun Daniel näyttelisi sen, eiei. Mutta luotan Row:iin:)
Pidän Harry/Ginny parituksesta, mutta tuossa se kuulosti imelältä :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hermuuni - Huhtikuu 10, 2007, 17:30:32
En osaa kirjoittaa oikeastaan huonointa loppua, mutta kirjoitan vastakohdan, eli "mukavimman" lopun
toivottavasti ei haittaa. Minusta olisi hieno juttu, jos Draco vaihtaisi puolta, sillä hän on vähän raukkis (ei pahalla) hän auttaisi voittamaan Voldemortin.Lunalle tapahtuisi jotakin mukavaa (niin hyvä tyyppi), menisi vaikka Nevillen kanssa yhteen, voisi olla aika hauska pari. Harry korjaa Siriukselta saamansa peilin ja toteaa sen hyvin hyödylliseksi taistelussa. Sitten voisin kirjoittaa jotain ysittäisiä kamalia juttuja.......
Harry menettää näkönsä ja tappaakin vahingossa jonkun ystävistään, kun hän on taistelemassa Voldua vastaan (Voldu taikoi näön jotenkin pois). Tylypahka suljetaan (Nyyh, nyyh) Harry ja Hermione menisivät yhteen (hyi, että) Ron ja Hermione kuuluvat yhteen.          Ron&Hermione 4ever. Joku kolmikosta kuolee (ajatuskin pakottaa mennä viskomaan aikaisemmat kirjat päin seiniä ja repimään niistä sivut). Kalkaros palaisi "hyvälle" puolelle *nyrps*. Lily paljastuisi Volden ex-tyttöystäväksi, James ei olisikaan Harryn isä. Sitten olis just näitä, et kuolleet heräis yhtäkkiä henkiin ja kaikki päätyis ilosesti. Jos viimenen lause olis, et Hän katsoi katoavaa tomupilveä, ja tunsi, kuin jotain puuttuisi hänen otsaltaan, arpi...  Miten yököttävää ajatuskin hirvittää... No, ei sen enämpää sitten enää... Vähän sekavaa tekstiä, myönnetään... xD
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kuromeru - Huhtikuu 14, 2007, 18:23:10
Kriann:in ajakääntäjä "ehdotuksesta" aloin kehittelemään mielessäni hurjaa teoriaa missä vaikkapa Ginny sattuukin kuolemaan ja syylisyydentuntoinen Harry angstaan hetken jossain nurkassa, muttan sitten tulee ah Hermione ajakääntäjänsä kanssa ja pum! Pelastetaan Ginny enne kuin on liian myöhäistä. Hehs siinäpä teille minun mielestäni huono loppu.

// Enkä pidä sitäkään hyvänä loppuna jos Harry taas pelastettaan maailman meneekin takaisin Dursleyille tai muuttaa Hagridin mökkiin. :DD
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Asoalian - Huhtikuu 21, 2007, 00:04:55
Jotenkin, kun tarkemmin rupeaa ajattelemaan, ihan millainen tahansa loppu, mitä minun mieleeni tulee, vaikuttaa huonolta, mutta täytyy toivoa, että Rowling on keksinyt jonkun hyvän lopetuksen ja eiköhän niin käykin, nimittäin jos kirjasarja loppuu huonosti, se saattaa oikeasti pilata kaiken. Mutta toivottavasti niin ei käy.

Mutta niitä huonoimpia mahdollisia lopetuksia. Esimerkiksi tuo, että Harry herää herätyskellon soittoon joko Dursleyillä tai sitten Pottereilla ja huomaa että kaikki oli unta. Se on minulla pyörinyt mielessä oikeastaan jo aika pitkään, varmaan neljännestä tai viidennestä kirjasta alkaen, ja kyllä, se olisi aika huono lopetus tai ainakin erittäin mielikuvitukseton. Myös joku oikein lälly, romantiikantäyteinen loppu ärsyttäisi, vaikka joku sellainen, missä Ron ja Hermione sekä Harry ja Ginny menisivät naimisiin ja kaikki olisivat onnellisia. Tai oikeastaan mikään loppu, missä jotkut menisivät naimisiin, ei kauheasti minua miellyttäisi, ei vain sopisi Pottereihin minun mielestäni.

Toivottavasti siinä ei myöskään käy niin, niinkuin jotkut ovat ehdotelleet, että Voldemortista tulisikin hyvis. Se menisi jo vähän yli.
Eikä Harrya muuten ehdottomasti saa tappaa. Kyllä sen pitää pysyä hengissä, ja tappaa Voldemort niin, että kaikki olisi taas hyvin.
... ja siinäkin kävisi niin, että se olisi älyttömän kliseistä ja töksähtävää. Pottereihin on kyllä helppo keksiä huonoja lopetuksia. ^^
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Zenzibar - Huhtikuu 24, 2007, 15:05:46
Huonoin mahdollinen loppu:
Harry päihittää Voldemort helposti, menee naimisiin Ginnyn kanssa, Ron ja Hermione menivät myös naimisiin, kaikki ovat onnelisia koko loppu elämänsä, hapily ever after.
Koska:
Mitä järkeä siinä nyt olisi jos Harry aina onnistuu kaikessa niin helposti, ja maailman mahtavin velho kuolee jonku puoliverisen seitsemäntoista vuotiaan ipanan kädestä?!
Jos kaikki jäävät henkiin ja elävät onnelisina maailman tappiin asti ja unohtavat kaiken pahan.. tuota, ketä enää kiinnostaa lukea koko Potterista? Mie ainaki varmasti antaisn kaikki kirjat kirpparille myyntiin ja myisin jollekki kuurosokealle mummolle mukamas hyväntekijänä...
Jos Rowling menee tuollaisen mokan tekemään, niin minä kyllä alennan hänet surkeimpien kirjoittajien listalle 4-ever!

(Myös se, että Harry tajuaisi kaiken olleen unta, on KAMALA, mutta uskon kyllä, ettei Row nyt NIIN kamalaa loppua siihen voisi tehdä)

-Zenz
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Lucienne - Huhtikuu 27, 2007, 22:23:05
Sanotaanko nyt vaikka näin: Loppu saa olla millainen tahansa, mutta jos Harry jää henkiin, niin suuri vääryys on tapahtunut. Ei varmasti enää ole toivoakaan siitä, että Voldu jäisi henkiin, joten Harryn kuolema ei välttämättä ole kovin todennäköinen. Tämä kuulostaa ristiriitaiselta, mutta kaikkein pahin olisi luultavasti yltiösiirappinen ja draamaa tihkuva loppu, jossa Harry uhrautuu Ginnyn ja ystäviensä puolesta. Loppuun tarvittaisiin vain Feeniksin laulu, kymmenien kuolonsyöjien ruumiit maassa sekä hysteerisenä ulvovat  Hermione ja Ron. Siinä vaiheessa minä jo itkisin ilosta Harryn kuoleman takia, mutta toisaalta ulvoisin surusta ällöttävän lopun takia. Niin kuin joku jo sanoikin, ei mitään naurettavaa söpöstelya viimeiseen kirjaan, sitä luettiin tarpeeksi jo kuutosessa.

Harry voisi vielä lueskella Dumbbiksen yltiösalaisia vanhoja muistiinpanoja, joista hän löytäisi sattumalta kuolonsyöjien joukkomurha-kirouksen. Helppoa, siistiä ja hauskaa. Poikasen ei tarvitsisi heilauttaa sauvaansa kuin kerran, niin kaikki kuolonsyöjät lakoaisivat maahan. Kätevää, eikös? :> Saisin vihdoinkin syyn iskeä itseäni kirjanmerkillä sydämeen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kira - Toukokuu 11, 2007, 17:42:36
Näitä vastauksia lukiessani tuntuu siltä että kirjasarja ei saisi loppua ollenkaan.
"Harry ei saa kuolla, Voldu ei saa kuolla, ei saa tulla häppi end, pahuus ei saa valtaa."

Itse en jaksa aivojani piinata miettimällä miten sarja voisi loppua, Row varmasti itse on keksinyt omaperäisen ja loisteliaan lopun. ;)

Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hermuuni - Toukokuu 20, 2007, 16:07:13
Siis jos Rowling on ihan oikeesti niin tyhmä, et se tekis siitä jonkun sellasen, et herätyskello sois, niin mä en ihan tosissani pystyis vastaamaan teoistani, saattasin vaikka mennä murhaamaan jonkun (kirves keskelle päätä sillä tavalla siististi).Mä kehittelin jotain kaikein pahinta ideaa tässä jossain vaiheessa, mut se pääsi katoomaan, en tiiä mihin, kaipmar se leijailee jossain mun pääni yläpuolella *ottaa näkymättömän haavin käteensä ja yrittää pyydystää karannutta ajatusta*.Nii, joku oli aikaa sitte kirjottanu, et jos siinä kerrottais sellaseta, et mitä niille kuuluu 10 v. päästä, nii mä en pitäis siitä, se ei ois omiaan Rowille, ei ollenkaan.
Eikä sekään sopis, et ne kuolleet heräis....
Se ois muuten jotenki ihanaa, et Sirius, ku se putos/kaatu sillon sinne verhon taa, nii ois tullu takasi, ja sit se kertos et siellä oli helv*tinmoine kuilu ja sillä kesti se kiipeeminen vähän (kaappasin idean yhdestä lukemastani ficistä, kirjoittaja ei saa suuttua *anoo*)...Sit paljastus, et Sirre on naimisissa... <3<3
(nimim. Rakastan Siriusta)

Lainaus
Harry voisi vielä lueskella Dumbbiksen yltiösalaisia vanhoja muistiinpanoja, joista hän löytäisi sattumalta kuolonsyöjien joukkomurha-kirouksen. Helppoa, siistiä ja hauskaa. Poikasen ei tarvitsisi heilauttaa sauvaansa kuin kerran, niin kaikki kuolonsyöjät lakoaisivat maahan. Kätevää, eikös? :> Saisin vihdoinkin syyn iskeä itseäni kirjanmerkillä sydämeen.

Toi ei totisesti olis hauskaa, mäkin varmaan iskisin pahvisen vanhan kirjanmerkkini sydämeeni...

Lainaus
Harry herättää Voldemortin unesta

Tota en ollukkaa tullu ajatelleeks, nii, jos Voldu oiski Harryn joku mielisairas setä tai jotain...Mut jos ois nii...ääh ei mitään, sittenhän ihan kaikkien juttujen tossa kirjassa pitäis olla pelkkää unta, enkä tod kestäisi sitä!

Ajatelkaapas muuten sellastaki, et Weasleyn kaksoset osottautus kuolonsyöjiks *irvistää*
Eikä, nyt tuli paha mieleen... *harkitsee hakevansa 10l ämpärin oksennusta varten*

Jos kävisikin niin, että lopussa joku satutäti (Ehkä jopa Row itse) lopettaisi kirjan sanoin, sen pituinen se...Arpi!

Eikös olisi aika mukavaa, mä ainakin sekoaisin, ja mua lähdettäis heti viemään johonki mielisairaalaan...

Jos mä en enää pelottele teitä lapsukaisia, vaan lähden pelaamaan vaikka pasianssia, että saan taas rauhoituttua xD
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Daniel - Toukokuu 23, 2007, 21:11:16
Noo... täällä on jo lähes kaikki vaihtoehdot sanottu. Tietenkin se olisi kauheaa, jos siitä puuttuisi kaikki draama. Jotain surullista pitää tapahtua, mutta loppu ei saa olla täysin angstinen. Olis hirveää jos joutuis lukemaan vaikka viimeset kymmenen sivua siitä, kuinka KAIKKI Harryn ystävät ja läheiset ovat kuolleet, sekä että koko maapallo on raunioina suuren sodan jälkeen... Hakkaisin päätä seinään jos Row vajoaisi täyteen angstiin.

Mutta liika pirteyskin olisi kauheaa. Ei mitään letkajenkkaa viistokujalla huutaen hallelujaa Harryn nimeen. Yököttävää.

Luultavasti Row kuitenkin keksii jonkun todella hyvän lopun, johon ainakin suurin osa faneista on tyytyväisiä. Tuskin Row tapattaa Harrya. Sitähän ovat hirveän monet veikkailleet, ja hänellähän on tapana yllättää ja keksiä kaikkea omaperäistä. Vähintään tuhat ihmistä varmasti veikkaa Harryn kuolemaa, joten jos oikeassa kirjassa kävisi niin, niin eihän siinä olisi sitten osalle mitään yllätystä. No eäh, en minä tiedä :D Mutta ei missään tapauksessa angst! tai siirappi loppua..
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Lansu - Toukokuu 28, 2007, 22:01:46
Hajos, kyllä olen epäillyt, että kaikki päättyy rämisevään herätyskelloon :DD.
Ja minusta taas kaikkein hirvein loppu olisi jos Harry kuolisi ;<. Iää, toivottavsti Rowling ei sitä temppua tee..

Perusteluita en osaa antaa, se vaan on niin :<.

(offtopickkaihiukan)Muthei miettikää oikeesti jos viimenen lause oiski "ja sitten jostain kaukaa kuului jokin pirinä, mikälie, Harry haapuili jo herätyskelloa ja mietti. "*o-o' ilme* Olipas kumma uni, olisinkin velho, jolla olisi arpi otsassaan." ja pian kuului Lilyn, Harryn äitin ääni........" eää, ois kamala, hakkaisin päätä tiiliseinään. :'>
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: nutcracker - Kesäkuu 03, 2007, 10:43:11
Joo, ihan Lansua lainatakseni, huonoin mahdollinen loppu olisi kyllä se, että herätyskello soisi ja kaikki olisikin ollut vaan unta :S se olisi mautonta, itkettävää ja aivan kammottava lopetus näin mahtavalle kirjasarjalle. No, pidetään peukut pystyssä että Rowling ei todellakaan tekisi mitään semmoista^^

Muita huonoja loppuja on mielessäni kyllä myös käynyt. Se, että ainoastaan Harry kuolisi ja Voldemort jäisi henkiin kiduttamaan velhomaailmaa läsnäolollaan ja teoillaan, se, että Ron kuolisi ja Harry ja Hermione menisivät yhteen (hyi hitto), se että Voldemortista tulisikin hyvis. Njoo, näitä riittää, mutta tuossa tärkeimmät.

Niin joo, ja jokainen loppu, jossa Herm & Ron eivät saa toisiaan, on automaattisesti huono :>
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kesäperro - Kesäkuu 03, 2007, 12:13:44
En keksi enää uusia huonoja loppuja. en näe tosin mitään pahaa siinä, että hyvä voittaisi pahan, se on hyvä loppu. (kuulostipa hauskalta.)

Mutta yksi kamala loppu tuli mieleen. Kirjan viimeinen sivu olisi aukeaman oikeanpuoleinen, ja tarina loppuisi sivun alareunassa. Tiedän, että kuulostaa hieman typerältä, mutta se tuntuu kauhealta, kun ei ole osannut varautua loppuun, varsinkin jos lukee englanniksi. Sitä vain lukee, ajattelee "olipas siinä syvällinen lause" ja kääntää sivua... ei mitään. Ja sitten säikähtää tätä niin, että unohtaa pari viimeistä aukeamallista tekstiä. Noin kävi ainakin minulle englanninkielisen prinssin kanssa, ja uskokaa, olo ei ollut kiva.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: peanut - Kesäkuu 10, 2007, 14:32:29
Täähän on ihan täynnä näitä paritusjuttuja tää ketju :D ("jos vaikka Neville onkin Hermionen salarakas ja sitten Voldemort jahtaakin sittenkin Nevilleä...")

Huonoin mahdollinen loppu mun mielestä on että Harry, Hermione tai Ron kuolee. Sillä "päähenkilöhän" voi tarkoittaa vaikka Kalkarosta, Ronin vanhempia... Pahoin kuitenkin pelkään, että Harry, Hermy tai Ron, joku heistä, kuolee. Se olis kyllä aika ärsyttävä loppu. Jotenkin vain tuntuu sitten niin turhalta että on lukenut 10 kertaa kaikki kirjat ja sitten luen huonolla englanninkielen taidollani joskus marraskuussa että he is tet? vot?! voi *piiiiiiip*. Toisaalta, jos lopetus on sellainen että Harry kuolee ja hän joutuu paikkaan, jossa sarjassa aiemmin kuolleet elävät Veljeni Leijonamielen tapaan, niin se olisi kyllä kieltämättä kutkuttavaa. Tieto siitä, mitä verhon, jonne Sirius joutui, takana on, olisi ihan hyvä. Toisaalta jos siitä silloin tulee just sitä imelää... Oho, meni aika offtopicin puolelle.

Muita karmeita lopetuksia a' la hell vet:

- Harry on uusi jumala (vrt. Cthulhu)
- Voldemort ei kuole
- kaikki hyvät tyypit herää henkiin.
- Harry muuttuu pahikseksi

jne. jne.

Nyt ymmärrän, miksi Rowling haluaa lopettaa Harry Potter-sarjansa. Me ollaan niin nirsoja
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Nathaniel - Kesäkuu 18, 2007, 00:00:07
Lainaus
Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

SOCK, osuit kyllä täysin naulan kantaan. En oikeasti keksi mitään kauheampaa kohtaloa. Siinä kyllä saisi Rowling pitkän viestin lootaansa, jos noin tekisi! :OOOO.

Toinen kauhea olisi juuri tämä hallelujaa. Harry voittaa eikä kukaan hyvis kuole ja kirkonkellot soi ja kaikki on hyvin ja laalalaalalaaa. YÖK. Mitä aitoa tässä olisi? Ei kertakaikkiaan mitään. Tarinan juoni olisi yhtä pientä vaaleanpunaista hattaraa. Minä haluan verta ja kyyneliä! :D Se vielä puuttuisi, jos Harrysta tulisi tyyliin taikaministeri. EI EI ja vielä kerran EI!

En haluaisi myöskään jotain kuolemanjälkeistä elämä spekulaatiota. Harry lentelee taivaassa sankarikuoleman takia siivet selässä ja harppu kädessä ja tapaisi jälleen vanhempansa ja Siriuksen jne. Hyi että. :S

Uskon kuitenkin, että Rowling on suunnitellut varallemme jotain aivan älytöntä ja potin räjäyttävää. Kihisen innosta.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Anck Su Namun - Kesäkuu 18, 2007, 09:54:54
Lainaus
Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

SOCK, osuit kyllä täysin naulan kantaan. En oikeasti keksi mitään kauheampaa kohtaloa. Siinä kyllä saisi Rowling pitkän viestin lootaansa, jos noin tekisi! :OOOO.

Iyh, tämä olisi todellakin aivan kamalaa, sitten hän koko kirjasarja olisi ollut pelkkää unta, eikä se sovi lainkaan Potteihin. Myös kamalaa olisi jos Voldemort jäisi henkiin, mutta Harry kuolisi( millaisissa fantasiakirjoissa pahat voittaa?) Itse en haluaisi kenenkään kolmikosta kuolevan, koska silloin, joku jäisi aivan yksin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Gollim - Kesäkuu 18, 2007, 10:47:51
En voinut lukea enmempää kuin kahta sivuak un tuli tosi huono olo x__x;;.

Kaikkein eniten hirvein olisi todellakin tuo, että kaikki olisi ollut vain unta... Se olisi IHAN LIIKAA minulle, alkaisin itkeä turhautuneisuudesta ja kävisi iin sääliksi Harryä.. kaikki krijat lentäisivät tässä tapauksessa roskikseen ja lähettäisin Rowlingille tappouhkauksen, jossa vaatisin häntä kirjoittamaan jonkun pienen novellin, jossa Harry saa kutsun Tylypahkaan ihan tavallisena velhona... Duh. (silloinm loppu olisi ihan siedettävä n_n mutta sili kyllä polttaisin ne kirjat!)

Toisiksi hirvein olisi Harryn eloonjääminen, ja minua ihan oikeatsi pelottaa hirveästi, että Harry jää eloon ja elää elämänsä onnellisesi loppuun asti X_X! Siinä vaiheessa lentäisi kaikki kirjat myöskin takkaan, mutta ne kuitnekaan käskisi Rowlingia enää kirjoittamaan lisänovellia. Phyi. Ron ja Hermione vain yhteen ja Ginny saa minun puolestani kuolla.

Ja sitten tämä tyypillinen "Näkyi vihreä valonvälähdys, mutta keneen se osui? Sitä emme koskaan saa tietää, joko Voldemort kuoli, tai sitten poika, jolla oli arpi" -lopetus, joka saisi kyllä GolliMin sapen kiehumaan :D.

Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Nathaniel - Kesäkuu 19, 2007, 23:25:01
Minä olen kuulut, että Harry kuolee viimeisessä osassa ja minusta se olisi huonon lopetus tälläiselle loistavalle kirjasarjalle.

Ei voi millään pitää paikkaansa. Rowling ei ole todellakaan paljastanut mitään tuollaista lopusta. Muutenhan sitä vatkattaisiin ympäri Vuotista!

Lainaus käyttäjältä: Gollim
Phyi. Ron ja Hermione vain yhteen ja Ginny saa minun puolestani kuolla.

Repesin tälle total. :´D

Mietin vielä, että jos Voldemort yhtäkkiä kääntyisi hyvikseksi ja Hänestä tulisi velhomaailman mannekiini ja voittaisi mr.hattarapalkinnon, saisin kyllä yrjöt. Linnut laulaa ja viulut soi. Ei kyllä sitä kirjaa luettaisi loppuun..
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Gwindorfyel - Kesäkuu 22, 2007, 19:15:40
Tätä on kyllä tullut mietittyä ja pelättyä jo ties kuinka kauan. Olen useita kertoja miettinyt, millaisen lopun tahtoisin ja eritoten millaista loppua en todellakaan kirjasarjalle tahtoisi. Kamalin olisi varmaan tuo, minkä joku aiemmin jo mainitsikin, että Harry herää ja tajuaa kaiken olleen unta.

Sellainen lopetus, että Harry voittaa Voldemortin, joka tuhoutuu lopullisesti ja kaikki jatkuu onnellisesti eteenpäin, olisi myös liian helppo sarjalle. Siis totta kai näin voisi tapahtua eikä se haittaisi, mutta kunhan se ei olisi näin yksinkertainen. En kyllä uskokaan, että on, sillä se ei vain ole Rowlingin tyylistä. Olen myös sitä mieltä, että Harry ei saa jäädä eloon. Ei se kamalaa toki olisi vaikka hän jäisikin, mutta mielestäni sopii paremmin, ettei jää.

Hirveää olisi myös, jos päättyy jollain tapaa arvoitukseen tai johonkin mistä ei käy selville mitä tapahtui. Ja lainatakseni Raatotanssia, yltiösiirappinen se loppu ei todellakaan saa myöskään olla.

Ei nyt ehkä nimenomaan tähän loppu-teemaan liity, mutta en myöskään tahdo, että käy ilmi, että Dumbledore oli koko ajan väärässä Kalkaroksen suhteen. Se murskaisi kaikki käsitykseni Dumbledoresta, joten toivon ettei niin käy. Uskon kyllä, että Rowling osaa kehittää hienoimman lopun kirjasarjalle kuin mitä ikinä vaan voisikaan kehittää. En todellakaan jaksa uskoa, että viimeisellä sivulla Harry heräisi herätyskellon pirinään ja tajuaisi kaiken olleen unta. En usko, että meidän tarvitsee sitä pelätä ;> Kyllä Row keksii jotain yllättävää ja ovelaa lopetukseksi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: chump - Kesäkuu 23, 2007, 12:21:14
Pahin mahdollinen loppu voisi olla sellainen, että Harry kukistaa Volden, kaikki kolmikosta selviytyvät hengissä. Eläen elämänsä onnellisena loppuun asti. Kirjan viimeinen lause olisi: Ja ainoana muistona Voldemortista oli Harryn arpi. Tuommoinen olisi liian helppo lopetus kirjasarjalle. Liian yksinkertainen loppu.

Mutta en kyllä oikeastaan usko, että Rowling kirjoittaisi tuollaisen lopun. Se ei vaan ole hänen tyylistään. Voihan loppuratkaisu olla tuommoinen, mutta kunhan on vähän eri tavalla kirjoitettu.

Uskon kyllä, että Rowling on keksinyt jotain "erikoista" loppua varten.Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Damien - Kesäkuu 28, 2007, 18:24:07
Huonoin mahdollinen loppu on tämä:
Eräänä aamuna Harry herää Viistokujan asunnostaan ja huomaa että on nähnyt unta menneisyydestä. Hän käy suukottamassa Ginnyä ja heidän lastaan poskelle, lähtee taikaministeriöön töihin Ronin kanssa. He ovat molemmat onnellisesti valmistuneet auroreiksi pari vuotta sitten. Hermione ei elä onnellisesti Ronin ja heidän viidensadan lapsensa kanssa, vaan hän on kuollut final battlessa.
Fleur on edelleen sama teiniähkynuorinainen niin kuin ennenkin mutta elää silti Billin kanssa onnellisesti elämäänsä. Bill ja Fleur saavat kyllä elää onnellisesti mutta Fleur ei saa olla sellainen prinsessaähky.
Draco on seurannut isänsä jalanjäkiä ja lahjoittelee ministeriölle paljon rahaa saadakseen hyviä suhteita ihmisiin.

Meille ei siis paljasteta mitään mitä Voldemortin ja Harryn välillä on tapahtunut, vaan se jää lukijan itsensä päätettäväksi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: eicchaa - Heinäkuu 06, 2007, 04:24:54
Tuossa Ilta-Sanomien Potter-extrassa on kysytty suomalaisilta kirjailijoilta mietteitä sarjan lopusta. Kirjailija Anja Snellman on vienyt uni-ajatuksen vielä pidemmälle. Anja Snellman ehdottaa, että Harry olisikin Harriet, joka on vain nähnyt unta.

Tollanen loppu olisi jotain niin kamalaa, vielä hirveämpää kuin tollanen tavallinen "Harry herää unesta"-loppu. Yhyh.

Hitto, nyt mua muuten oikeasti alkoi ärsyttää! Haluan seiskakirjan nyt heti. Arrrrgh.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kalke - Heinäkuu 06, 2007, 12:34:57
Huonoin mahdollinen loppu on tämä:
Eräänä aamuna Harry herää Viistokujan asunnostaan ja huomaa että on nähnyt unta menneisyydestä. Hän käy suukottamassa Ginnyä ja heidän lastaan poskelle, lähtee taikaministeriöön töihin Ronin kanssa. He ovat molemmat onnellisesti valmistuneet auroreiksi pari vuotta sitten. Hermione ei elä onnellisesti Ronin ja heidän viidensadan lapsensa kanssa, vaan hän on kuollut final battlessa.
Fleur on edelleen sama teiniähkynuorinainen niin kuin ennenkin mutta elää silti Billin kanssa onnellisesti elämäänsä. Bill ja Fleur saavat kyllä elää onnellisesti mutta Fleur ei saa olla sellainen prinsessaähky.
Draco on seurannut isänsä jalanjäkiä ja lahjoittelee ministeriölle paljon rahaa saadakseen hyviä suhteita ihmisiin.

Meille ei siis paljasteta mitään mitä Voldemortin ja Harryn välillä on tapahtunut, vaan se jää lukijan itsensä päätettäväksi.

Todellakin, kaikista pahin.

Pahinta olisi siis, että kaikki: Harry, Ron ja Hermione jäisivät henkiin, ja Harry kukistaisi Voldemortin. Myös se, että Harry uhrautuisi jonkun ystävänsä (esimerkiksi Ginnyn) puolesta kuolemaan, olisi ka-ma-laa. Kaikin puolin rasittavaa on, että Harry jää henkiin, ja häntä juhlitaan velhomaailman pelastajana ja sankarina ikuisesti. Taitaa olla turhaa edes toivoa, että Voldemort jäisi henkiin.

Kamalaa myös olisi, että joidenkin lempihenkilöideni kuolema ohitettaisiin olankohautuksessa, ja Rowling mainitsisi vain kirjassaan tyyliin: "Samaan aikaan Tonks tappoi Lucius Malfoyn..". Ei, ei, ei. Toivottavasti Lucius kuolee kuinniakkaasti, ja mieluiten jonkun muun kädestä, kuin Tonksin, Harryn tai Kahlesalvan. Pahinta kuitenkin olisi, jos Arthur Weasley tappaisi hänet. Ei ikinä. Minä toivon, että Arthur Weasley kuolee, mieluiten Luciuksen tappamana. Inhottavaa olisi, jos Arthur jäisi henkiin, sitä en kestäisi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pau - Heinäkuu 07, 2007, 23:42:02
Ohhoh, mielestäni todellakin kamalin olisi tuo että Harry herää ja tajuaa että kaikki oli unta. ;oo Aivan kamalaa. Luotan kuitenkin ettei Rowling laita tuollaista loppua, luulen että hänellä on mielikuvitusta paljon parempaankin. <;

Mielestäni olisi kamalaa jos joku kolmikosta kuolisi. Jos vaikka Harry kuolisi, minua ahdistaisi lukea uudelleen aiempia Pottereita, koska ajattelisin varmaan kokoajan että Harry tulee kuolemaan. Äh, en tiedä ymmärsittekö. :/
Eilen aloin miettimään, että olisi kamalaa jos Harry kuolisi ja viimeisessä luvussa Ron ja Hermione muistelisivat Harrya. Eli esimerkiksi jos Ron ja Hermione olisivat siinä naimisissa (en ole kyllä sitä vastaan :p) ja alkaisivat muistella millainen Harry oli ja mitä kaikkea kamalaa tämä joutui kokemaan. Ja viimeinen lause olisi jokin tyyliin "Harrylla olisi ollut niin paljon helpompaa ilman sitä arpea.."tai "Harrylle ei olisi tapahtunut mitään kamaluuksia ilman sitä arpea", tai jotain tuollaista. Huih, en tahdo että joku noista kolmesta kuolee.

Kuitenkaan en halua ihan täydellistäkään loppua. Kyllä jotain ongelmallista täytyy olla, ja luotan että Row on keksinyt ihan kelvollisen lopun <:
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kuutamokeikka - Heinäkuu 09, 2007, 22:50:34
Mielestäni olisi lannistavaa, jos Harry kuolisi. Se olisi joko liian tekopyhä ja ns. ahne lopetus koko tradegialle.

Harry Potter on koko elämänsä kärsinyt menetyksistä: hänen vanhempansa kuolivat ja hän eli monen monta vuotta tunteettomassa ympäristössä. Kun hän tapasi aikuisen ihmisen, jota kohtaan tunsi turvallisuuden tunnetta ja lämpöä (Sirius), tämäkin viedään pois. Lopulta pois lähtee myös se, johon Harry on aina voinut turvata ja ajatellut, että kunhan hän on läsnä, mitään pahaa ei tapahdu (Dumbledore).

Kirja jättääkin mielestäni aika ulkopuolelle sen psykologisen tosiasian, että yleensä tuollaiset menetykset ja lapsuus saavat ihmisen todella katkeroituneeksi, masentuneeksi ja joskus siirtämään eteenpäin sitä huonoa kohtelua ja tuskaa, mitä he ovat osakseen saaneet (kirjassa on mielestäni tämänlainen tyypillinen esimerkki, rakas ystävämme Voldemort nimittäin).

Kuitenkin Harry on elämänsä aikana kohdellut muita todella lämpimästi ja luonut ystävyyssuhteita ja tunnesiteitä sekä osoittanut epäitsekkyyttä, vaatimattomuutta ja itsehillintää. Kaikista lähtökohdista huolimatta. Hän olisi voinut olla kuten Voldemort, muttei tehnyt.
Jos tuon kaiken palkka on kuolema, minusta tulee katkeroitunut ja masentunut :< Mutta mitäs sitä herkkikseydelleen mahtaa.

Odotan jotain todella yllättävää ja mielenkiintoista. Liian sokerinen häpiend on myös tylsä, mutta myös turha angstaus.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Evelyna - Heinäkuu 10, 2007, 02:54:38
Yhdyn edellisiin kirjoittajiin siinä että kamalinta olisi jos Harry kuolisi. Se vaan olisi niin epäreilua, ja jotenkin liian... no, kaiken tämän seitsemän vuoden taistelun jälkeen tosiaan aika tyly loppu. Toki se olisi realistisempaa ja dramaattista ja mitä vielä, mutta miksi asioiden pitäisi mennä Pottereissa yhtä huonosti, tahi peräti huonommin kuin oikeassa maailmassa? Tässä todellisuudessa(jonka rajat kylläkin ovat minulle jo hämärtyneet) on ihan tarpeeksi kestämistä, ja Potterit ovat minulle parhain ja rakkain eskapismin muoto mitä olemassa on. Eli puhtaasti itsekkäistä syistä en siis halua että Harry kuolee, tai muuten illuusio "paremmasta maailmasta" särkyy. Samoin perustein toivon myös Ronin ja Hermionen säilyvän hengissä. (Ja koska haluan nähdä että he viimein päätyvät yhteen :)

En minäkään silti toivo yltiöonnellista loppua, niin että kaikki heräisivät kuolleista ja menisivät naimisiin ja eläisivät yhdessä onnellisina toisiaan ymmärtäen ja tukien ikuisesti, mutta niin että suurin paha olisi kukistettu, ja että olisi toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Että ylipäätään olisi tulevaisuus.

Tosiaan, kuten joku taisi jo mainita, loppu sinänsä on jo pahin loppu. Sydäntä ahdistaa ajatella että kaikki todellakin on ohitse. Toisaalta kurkkua kuristaa kun kuvittelee sitä kaikkea hienoa mitä vielä ehtii tapahtua.

Mutta onneksi loppu ei tosiaankaan ole minun käsissäni, sillä J.K. osaa hoitaa homman kotiin ja komeasti.

Huh. Enää kaksi viikkoa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Maldiva - Heinäkuu 11, 2007, 12:37:51
On aivan tarpeeksi kamalaa, että sarja loppuu, toivon todella että se voi vielä jatkua jollain tapaa, fanit saisivat Rowlingin kirjoittamaan lisää Potteria jollain keinolla. :D

Mutta Harry ei saa kuolla, kuten ei myöskään Ron tai Draco. Hermione voisi kuolla ladellessaan jotain kotitontuista tai kirjaviisauksista, muutenkin ärsyttävä hahmo. Samoin Ginny.

Uniloppu on karmaiseva, niinkään ei saa käydä. Aika vaikeaa tosin näin on ajatella, viimeisimmässä kirjassa jotkut henkilöhahmotkin voivat muuttua ratkaisevasti.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Mewwu - Heinäkuu 12, 2007, 21:50:16
Mielestäni huonoin ja kamalin mahdollinen loppu olisi eräänlainen jatkuva ilmiö.
Eli, että lopussa Harry olisi saanut pojan(Ginnyn kanssa ja Ron olisi Bestman, Hermione kuollut) ja kirjan viimeisillä riveillä lukisi esimerkiksi: Onnea matkaan(pojan nimi).
Eli Harryn pojasta tulisi ns toinen Harry Potter.

Hirveää, niin ei missään nimessä saa käydä.

--
Sekavasti selitetty, mutta toivon teidän ymmärtävän asiani idean : )
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sekmeth Vaeltaja - Heinäkuu 13, 2007, 11:43:42
Minä olen aika varma siitä että Harry ja Voldemort kuolevat. Ja sitten tietenkin, Ron ja Hermione, Luna ja Neville perustavat perheen ja  elämä on  ihan sokerisiirappia...  Huonoin vaihtoehto ehdottomasti olisi tuo et Poks Harry heräsi ja kaikki olikin ollut vain unta. Mutta en voi millään uskoa että JKR päätyisi niin kahjoon loppuun. Läpi koko kirjasarjan on pohjustettu loppua, mikä se sitten onkaan... Sormet syyhyten odotan, että olemattomat kynteni saan iskettyä viimoiseen kirjaan.

Toisaalta karsein loppu ois jos Harry jäis henkiin JKR lopettaisi sarjan ja jonkun kymmenen vuoden kuluttua joku muu alkaisi jatkamaan pottereita tyyliin "Harryn uudet seikkailut", yäk.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Giisa - Heinäkuu 13, 2007, 16:22:30
Minun silmissäni huonoin mahdollinen loppu on tyypillinen lastenkirjojen "paha sai palkkansa ja kaikki elivät elämänsä onnellisena loppuun saakka" - loppu eli tässä tapauksessa kultakolmikko selviää hengissä, Lupin tyyliin menee naimisiin Tonksin kanssa, Voldemort kukistetaan ja tietenkin sekä Kalkaros että Draco olivat vain vakoojia pimeän puolella ja Dumbledoren kuolema oli sovittu juttu (niin ja mainitsiko jo että sekä Lucius että Belltrix saavat ansionsa mukaan).

Mä oksennan, jos tosta toteutuu edes suurin osa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Namira - Heinäkuu 13, 2007, 18:21:48
Hm, tähän kohtaan voisin mainita monen monta todella typerää vaihtoehtoa, mutta mikä sitten olisi todella se huonoin. Ehkäpä juuri tämä "Ja niin Harry Potter, poika joka elää, meni naimisiin, sai kaksitoista lasta ja eli elämänsä onnellisena loppuun saakka." Koen ajatuksen onneksi hyvin epätodennäköiseksi, että näin tosiaan lopulta kävisi. Toinen erittäin huono päätös sarjalle olisi Voldemortin voitto, maailma täynnä pahuutta ikuisesti. Koska juuri silloin kaikki Harryn teot eivät olisi merkinneet mitään. Se lyhyt elämä mikä oli täynnä seikkailuja, olisi lopulta pelkkä repaleinen sivu historiaa. En toivo Harryn kuolemaa, mutta se olisi lähes ainoa mahdollinen tapa välttää tarinan jatkaminen. Kumpi mieluummin, Harry urhoollisesti kuolleena vai viidenkymmenen vanhana katselemassa huispauksen maailmanmestaruusottelua? Itse päädyn aivan ehdotta ensimmäiseen vaihtoehtoon. Eli en sinänsä näe mitään ongelmaa sen lopetuksen suhteen. Muita hyvin etovia loppuja olisivat mm. Harryn voitto ilman minkäänlaista taistelua tai puollustautumista, kaikkien merkittävien henkilöiden eloonjääminen ym. Viimeisin mainituistahan ei olekaan - luojan kiitos - toteutumassa, eli sen voimme oikeastaan sulkea tyytyväisinä kaappiin.

Ja tuo unilopetus. Hrr, se saisi selkäpiin karmimaan aika tavalla. Siis ajatella nyt. Kaikki ne vuodet joita tässä ollaan Pottereita fanitettu, päättyisi siihen todellisuuteen että joku yhtäkkiä herää sängyssään unen pöpperöisenä ja tajuaa nähneensä melkoisen painajaisen. Tämä voisi kyllä tarkemmin ajateltuna ylttää surkeimman lopetuksen titteliin.

Muutama vaihtoehto, jotka saavat minut yökkimään ääneen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Interwise - Heinäkuu 16, 2007, 10:20:17
Kuten moni muukin on jo maininnut, herääminen komerosta olisi ehdottomasti #1 huonoin. Se vetäisisi maton alta koko idealta! Sitten varmaankin kunnon sankarikuolema: Harry tulee luudalla keskelle kuolonsyöjiä, tappaa sekunnissa kaikki muut paitsi Voldemortin, tämän jälkeen tulee viidenkymmenen sivun kaksintaistelu, jonka lopussa Harry kaatuu kuolleena maahan sullottuuaan ensin Voldemortin tulitikkurasiaan. Lisäksi inhoasiain tuota Giisan mainitsemaa loppua.

Hyvän lopun keksimiseen ei taida minun kapasiteettini riittää, toki ideoita on, mutta lähes kaikki loppuisivat mielestäni aika huonosti.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ceres - Heinäkuu 16, 2007, 10:42:21
Vastenmielisin loppu olisi sellainen, jossa kaikki hahmot paljastuisivat lopulta hyviksi tai kääntyisivät "hyvisten" puolelle. Ja toisaalta myös sellainen lopetus, joka jakaisi hahmot ehdottomasti hyviksiin ja pahiksiin tuntuisi jotenkin naiivilta.

Olen erityisesti pitänyt Potter-sarjassa siitä, että hyvyys ja pahuus eivät ole mitään kokonaisvaltaisia ominaisuuksia ihmisissä. Siis että olet joko täysin hyvä tai täysin paha. Olen nauttinut erityisesti niistä kohdista, joissa pahoina pidetyistä hahmoista on löytynyt jotain inhimillistä ja hyvää, ja toisaalta taas niistä, joissa hyvikset käyttäytyvät ei-niin-mallikelpoisesti. Todellinen elämäkään ei ole yksinkertaista ja mustavalkoista. Tämä on myös suurin syy, miksi pidän pottereista, mutta en juurikaan muusta fantasiasta. Henkilökohtaisesti minulle pottereiden viehätys on aina piillyt juuri siinä hienossa tavassa, jolla Rowling on yhdistellyt taikaa ja todellisuutta - siis kuinka nämä kaksi erilaista maailmaa limittyvät toisiinsa. Siksi tuollainen ehdoton jako saisi minut hieman kavahtamaan. En siis odota saavani tietää DH:ssa, onko Kalkaros "hyvis" vai "pahis"; hänen motiivinsa sen sijaan kiinnostavat.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Crina - Heinäkuu 16, 2007, 12:20:54
Huonoin loppu olisi ehdottomasti jotakin suuntaan "tulkaa Ginny ja Ron ja Hermione, mennään ja tuhotaan viimeinen hirnyrkki *PAM!* Volde on taas kuolevainen, siitäs saat niljake avada kedavran päähäsi mokomakin käärmepää, haa, siellä on Bellatrix, KUOLE, KUOLE! Hei, kaikki pahikset makaa kuolleina maassa ja jippii velhomaailma on pelastettu, tulkaa Ginny ja Ron ja Hermione, mennään juhlimaan, baila baila, Ginny tuletko vaimokseni, katso, Ron ja Hermione ovat jo kihloissa, hankitaan punainen tupa ja perunamaa ja tusina kakaraa!"
Ja sitten epilogissa kerrotaan, kuinka kymmenen vuoden kuluttua kaikki Harrystä ja Ginnystä Dudleyhin asti ovat onnistuneet pariutua ja hankkineet epämääräisen lapsilauman ympärilleen. Yök.

Minä olen pikkuhiljaa alkanut kallistua Harryn kuoleman kannalle. En oikeasti voi kuvitella Harryä viettämässä onnellista eläkeikää viidenkymmenen lapsenlapsen ympäröimänä. Herraisä, ei Harry kestäisi rauhallista elämää enää, kun on seitsemän vuotta suunnilleen kulkenut seikkailusta toiseen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Odey - Heinäkuu 17, 2007, 12:48:56
Pahin mahdollinen loppu olisi ehdottomasti se, että Harry herää portaiden alla olevasta komerostaan Dudleyn hyppiessä portaiden päällä. Sitten Harry tietysti tajuaisi, että kaikki oli vain unta, eikä hänellä ollutkaan mitään arpea, eikä velhoja ole olemassa. Sitten näkisimme Dumbledoren iskevän silmää ikkunan takana ja sujauttavan kirjekuoren postilaatikosta. Näin kaikki alkaisi taas alusta :D Ei tosiaan, aivan kamala olisi moinen kohtalo.

Toinen on myös se, että Voldemort tuhottaisiin suunnilleen kahdessa sekunnissa, kukaan "hyvä" ei kuolisi, kaikki menisi loistavasti. Lopulta Harry ja Ginny, Ron ja Hermione, Lupin ja Tonk ja Luna ja Neville menisivät naimisiin, kaikki eläisivät onnellisena ja saisivat paljon muksuja.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Azura - Helmikuu 20, 2008, 17:06:21
Huonoin mahdollinen loppu on tämä:
Eräänä aamuna Harry herää Viistokujan asunnostaan ja huomaa että on nähnyt unta menneisyydestä. Hän käy suukottamassa Ginnyä ja heidän lastaan poskelle, lähtee taikaministeriöön töihin Ronin kanssa. He ovat molemmat onnellisesti valmistuneet auroreiksi pari vuotta sitten. Hermione ei elä onnellisesti Ronin ja heidän viidensadan lapsensa kanssa, vaan hän on kuollut final battlessa.
Fleur on edelleen sama teiniähkynuorinainen niin kuin ennenkin mutta elää silti Billin kanssa onnellisesti elämäänsä. Bill ja Fleur saavat kyllä elää onnellisesti mutta Fleur ei saa olla sellainen prinsessaähky.
Draco on seurannut isänsä jalanjäkiä ja lahjoittelee ministeriölle paljon rahaa saadakseen hyviä suhteita ihmisiin.

Meille ei siis paljasteta mitään mitä Voldemortin ja Harryn välillä on tapahtunut, vaan se jää lukijan itsensä päätettäväksi.

HYYH! Aivan kamala loppu, kamala... yhtä kamala kuin se uniloppu, se olisi niin kliseistä. Ajattelin vielä lopettaa oman ficcini tuohon, mutta nyt minä tajuan että tämä on maailman karsein ikinä... Myös nuo "Ja eräänä aamuna Harry huomasi, että herätyskello soi ja mitään ei koskaan tapahtunut!" Ovat niin sellaisia, että kirjat voisi saman tien heittää roskiin.

Vihaisin myös tällaista loppua kamalasti:
Harry, Hermione ja Ron lensivät luudillaan tuonne isoon kuoppaan missä Voldu ja hänen kaverinsa majailivat. Sitten Voldu ja muut saa Harryn kiikkiin, ja Bellatrix kaappaa Ronin. No sitten joku Tonks tulee sinne kavereineen ja auttaa Harryä ja muita, ja sitten Tonks tappaa Bellatrixin huithait, ja sitten Ron pelastuu, mutta joku Ginny loikkaa sieltä esiin kun Lucce käyttää Avada Kedavraa Harryyn, mutta Harry pelastaa Ginnyn siksi koska sillä on se rakkausvoima tai jotain, ja sitten Harrystä tulee joku kuolematon hyypiö, joka yrittää pelastaa Hermionea, mutta Hermuun osuu joku kirous, ja se sairastuu kirouksen takia, ja sitten se kuolee myöhemmin jossain sairaalassa. Ron ja Harry jää eloon, he tappavat Volduliinin ja kaikki muut hyvät henkilöt (Lucius, Draco, yms.) Ja niinpä sitten Harrystä tulee sankari, linnut laulaa, Ginny ja Harry elää elämänsä onnellisina loppuun asti ja sitten Ron on joku niiden bestis, joka hengaa joka päivä niillä... O__O

Toivottavasti Rowling keksii jonkun paremman lopun kirjasarjalle, kuin nämä "Harry herää poikamiesboksistaan" (jolle hajosin pahemman kerran) ja nuo muut uniloput ja kliseiset lopetukset kuten että kukaan ei kuole paitsi pahikset ja Harry ja kaikki elelee joka päivä täyttä laiffia ja Dudleystä tulee joku pummi.

Edit. Keksin muuten erään tavattoman ärsyttävän lopetuksen...
"Sitten Harry katsoi avuttomana makaavaan Voldemortiin ja..."
PIIP. PIIP. PIIP. PIIP.
"Hän on elossa!"
Siinä ne Dursleyt töllistelevät Harryä kuin jotain freakshown pääesiintyjää, ja Harry katselee ympärilleen että mitä hitsiä täällä on oikein tapahtunut. Sitten hymyilevä nainen tulee siihen ja sanoo: "Hän heräsi!"
"Mitä hitsiä?"
"Sinulle tapahtui jotain plaaplaaplaa", ja sitten selviääkin että Harry herää yllättäen seitsemän vuoden koomasta ja onkin jossain sairaalassa Dursleyn perheen kanssa, heistä tuleekin ylimmät ystävykset ja Harry elää älytöntä jästielämää veljensä Dudleyn kanssa. Hyh.

En myöskään pitäisi "hanatauki"-lopusta, jossa Harry herää juuri jostain koomasta tai unesta tms, mutta paikalla ovatkin Lily ja James. Nämä ovat että: "Harry, sinä heräsit! Kaipasimme sinua niin!" Tai jotain muuta, ja sitten ei selvitetä ollenkaan että miksi nämä Lilukka ja Jeimssi yllättäen pelmahtivat paikalle, kun Dursleythän siellä olivat. Sitten selitetään jotain siirappia ja ei selvitetä OLLENKAAN että mitä loppujen lopuksi tapahtui.

Apuva. Ihan kamalaa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Don Hessu - Helmikuu 28, 2008, 00:27:30
Tuo herääminen olisi kyllä harvinaisen paska lopetus, enkä tykkäisi myöskään lopetuksesta jossa Ginny kuolisi voldemortin takia, ja Ron pelastaisi Harryn ja Hermionen kuolemalta ja kuolisi itse, jonka jälkeen Harry tappaisi Voldemortin ja Hermione ja Harry hakisivat lohtua toisistaan, rakastuisivat ja sitä rataa...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: unknow - Marraskuu 25, 2008, 10:38:39
Pidin kyllä loppujuonesta ja tapahtumien kulusta, ei siinä mitään vikaa ollut. Mutta viimeinen lause oli järkytys. "Kaikki oli hyvin". Sehän olisi sama kuin he elivät elämänsä onnellisesti loppuun saakka (kauhean klisee). Loppu ei sopinut Pottereiden tyyliin yhtään. Kun Rowling sanoi että se loppuu sanaan arpi, olin onnellinen kun tiesin, että sarja loppuu erilaisesti, koska koko kirjasarja oli niin erilainen. Lause olisi voinut vaikka mennä "Ainoa, mikä pysyi muuttumattomana oli Harryn otsassa oleva arpi." Tai jotain vastaavaa. Se olisi ollut niin hyvä loppu. Onneksi olin tyytyväinen sisältöön.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: loorry - Marraskuu 25, 2008, 16:38:56
Mun mielestä pahin loppu olisi ollut jos kirjan ensimmäisessä sivussa olisi lukenut vaan näin:
"Voldemort sai sydärin ja kuoli" ja 800 tyhjää sivua perässä.

Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Barella - Marraskuu 25, 2008, 19:06:37
On vaikea päättää huonointa, mutta olisi ihan älytöntä sellainen loppu, että "kaikki olikin vain unta". Ne ovat ärsyttävimpiä kirjoja, joissa on tuollainen loppu... Myös jotain sellaista, että Harry menisi naimisiin Voldemortin kanssa... Sellaista ei vain voisi käydä :) Tai rakas Rowlingimme olisi mennyt sekaisin ja lopettanut sarjan johonkin sen tapaiseen lauseeseen, kuin: Sitten välähti vihreä valo, mutta sitä, kumpi kuoli, Harry vai Voldemort, emme saa koskaan tietää. Loppu. Hyvälle sarjalle voi olla monenlaisia huonoja loppuja. Onneksi kirjailija ei ole seonnut ja loppu oli yksi parhaista mahdollisista kirjan lopetuksista... Lattea loppu olisi pilannut koko sarjan. Mitään lopputaistelua ei olisi tullut ja Voldu olisi vaikka kuollut vanhuuteen ja Harry sitemmin huomannut jahtaamisen turhaksi. Hrr...

~Barella
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kukkanen - Joulukuu 02, 2008, 16:27:10
Kauhein loppu kirjasarjalle? :O 

1.   Sirius, Lily, James, Dumbledore ja Severus heräisivät YHTÄKKIÄ ELÖÖN! Heidät olikin piilotettu jonnekin kammioon. Lopuksi kun Voldemort kuolee niin kaikki hänen kätyrinsä heräisivät koomasta ja olisivat olleetkin vain tämän kirouksen alaisina. :s

2.  Kappas KAIKKI olikin vain unta. ''Hän heräsi painajaiseen ja jatkoi uniaan saadessaan itsensä rauhoitetuksi.''

Hui, onneksi loppu ei ole tätä luokkaa! :D Ei lähelläkään. Jos olisi ollut olisin varmaan hakannut päätä betoniseinään ja hukuttautunut valtamereen. :)

Kukkanen~ PS. Kuinka moni oli muuten tyytyväinen loppuun? :o
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hebb - Joulukuu 02, 2008, 18:31:17
*Huonoin loppu olisi ehdottomasti se, kun itsekin sanoit, että Harry herää ja huomaa kaiken olevan unta. Se kuulostaisi niin... Mielettömältä! Se pilaisi koko kirjasarjan, ei vain viimeistä kirjaa. Toinen pahin mahdollisuus olisi, että kaikki pahikset kuolevat ja hyvikset jäisivät eloon, ja kuolleet hyvikset tuotaisiin elpymyskiven avulla takaisin maailmaan, että Harry saisi kaikki kolme Kuoleman Varjelusta. Se kuulostaisi niin... Liian hyvältä lopulta! Kirja ei lopu oikein, jos yhtään hyvistä ei kuole. Kuolleita ei tietenkään saa mitenkään takaisin, ja sen asian kanssa on vain opittava elämään, että rakasta ihmistä (Harryn tapauksessa Siriusta) ei saa enää takaisin . Se olisi liian hyvä loppu Harrylle, joka on kärsinyt niin paljon juuri rakkaimpiensa tähden.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Vispilä - Joulukuu 06, 2008, 21:55:49
Kun Rowling sanoi että se loppuu sanaan arpi, olin onnellinen kun tiesin, että sarja loppuu erilaisesti, koska koko kirjasarja oli niin erilainen. Lause olisi voinut vaikka mennä "Ainoa, mikä pysyi muuttumattomana oli Harryn otsassa oleva arpi." Tai jotain vastaavaa. Se olisi ollut niin hyvä loppu. Onneksi olin tyytyväinen sisältöön.

Anteeksi offtopic, mutta pakko tähän väliin sanoa että Rowlinghan aluksi suunnitteli kirjasarjan loppumista allekirjoituksessani olevaan lauseeseen. Mielestäni se olisi ollut upea, siksi siis nyt allekirjoituksessani.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Cream - Joulukuu 27, 2008, 20:55:01
Kaikki muut loput ovat kamalia paitsi tuo Rowin kirjoittama. Vaikka tunsin että kirja olisi jäänyt kesken. Olisin siis toivonut arvokkaampaa loppua sille kun Harry vain sanoi että hänellä on ollut liikaa vaikeuksia yhden elämän tarpeisiin vai miten se menikään, vaikkei se kirja siihen tavallaan loppunut.

Mutta se kaikkein kamalin, olisi kyllä se että Harry olisi herännyt unesta, ja olisikin ollut tavallinen jästi niinkuin muutkin, hebbiä lainaten. Tai että Voldu ois voittanu, ja joku  kolmikosta kuollut. Vaikken kyllä tykännyt siitä että Voldu kuoli, koska se oli yks tärkeimistä hahmoista!
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Tobias - Helmikuu 14, 2009, 09:03:59
Karsein loppu ois, että Voldu ja Harry pyörii toistensa ympärillä ja juttelevat ja sitten selviää jotain tyyliin: "James tönäisi minua ja kirous laukesi sauvastani."
Ja sitten Harry antaa anteeksi ja kaikki on kavereita.

//Tai tuli tässä mieleen:
"Ja Harry painoi tulostus näppäintä ja lähti viemmän uusinta Harry Potter kirjaa kustantajalle tai mille lie hepulle."
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ziip - Maaliskuu 18, 2009, 20:10:25
No jos Harry yhtäkkiä heräisi Dursleilla komerossa kun Petunia koputtaa oveen! se olisi hirveä loppu koska kaikki olisi vaan unta ja unet...
--

Joo, tuo kävi minullakin mielessä.

Tulin nyt kuitenkin siihen tulokseen että kaikkein pahin loppu olisi ollut se että Harry ja Voldu tekee rauhan. Ihan ekana Voltsuli olisi tietenkin kumonnut kaikki pahistelunsa (eli herättänyt hitosti porukkaa henkiin) ja ne kirmailis pari tuokiota Harryn kanssa ympäri koko maailmaa pelastelemassa kansoja toisten Voldun tyyppisten hyyppien kynsistä...
Loppujen lopuks Voldusta tulee kiltti naapurinsetä, joka hyppyyttää koko naapuruston lapsia polvellaan päivästä toiseen ja kertoilee villejä tarinoita ah, niin ihanasta 'pojasta joka elää'. Kaikki on kavereita ja maailma on täynnä kukkia ja kimalletta...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: wnbemma - Huhtikuu 02, 2009, 22:48:53
Lainaus
Mun mielestä pahin loppu olisi ollut jos kirjan ensimmäisessä sivussa olisi lukenut vaan näin:
"Voldemort sai sydärin ja kuoli" ja 800 tyhjää sivua perässä. Mulla olis tullu siinä kohtaa ainakin sellanen tunne, että "NOOOOUUUUUUUUUU!!!"

Tai sitten vikalla sivulla sen "kaikki oli hyvin" lauseen jälkeen ois lukenu vielä "...mutta, sitten Dudley tuli testaamaan, uutta isältään saamaansa konekivääriä ja tappoi kaikki"

xDD mulle olisi tosta tullut luultavasti vaan järkyttävä naurukohtaus ja sen jälkeen olisin alkanu ihmetellä miksi mä olisin ostanut kirjan jossa on niin paljon tyhjiä sivuja :D:D


Henk.koht olen sitä mieltä että Rowlingin kirjottama loppu oli lattea ja Harry/Giny paritus oli huonoin mahdollinen valinta... Ja Harrn olisi EHDOTTOMASTI pitänyt kuolla lopussa. Muutenkin se että Harry lopussa antoi suojan kaikille "kuolemalla" ei ole toimiva koska monihan kuoli sodan aikana, vain jotta muiden ei tarvitsisi kuolla. Tällöinhän kaikilla olisi jo ollut suoja ja blaablaablaa...

Kamala lopetus olisi myös ollut se että Harry ottaa ajankääntäjän matkustaa menneisyyteen, tekee jonkun ihme taian että voi vaikuttaa sen ajan tapahtumiin, pelastaa vanhempansa ja kaikki elää onnellisena elämänsä loppuun asti...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ze Lifie - Huhtikuu 03, 2009, 09:37:25
Muutenkin se että Harry lopussa antoi suojan kaikille "kuolemalla" ei ole toimiva koska monihan kuoli sodan aikana, vain jotta muiden ei tarvitsisi kuolla. Tällöinhän kaikilla olisi jo ollut suoja ja blaablaablaa...

Mutta eikö sen "kuolema"-suojan saaneet aikaan vain ne, jotka "uhrautuivat" kuollessaan, eli eivät yrittäneetkään taistella tai puolustaa itseään. Kaikki sodan aikana kuolleet menehtyivät puolestaan taistellessaan, joten... (Koko menetelmä ja kirjan lopputaistelu tuntuivat kyllä vahvasti Lewisin Narnia-kirjoista kopioidulta...)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Raimei - Huhtikuu 03, 2009, 15:54:00
Hirvein loppu olisi sellainen, että Harry kuolisi ja Voldemort valloittaisi koko maailman (jästit mukaanlukien) ja kaikkea kamalaaa :| :| Huih! Ajatuskin hirvittää... :'(
Myös sellainen liian onnellinen loppu olisi hirvittävä, että kaikki kuolleet heräisivät henkiin ja kaikki olisivat onnellisia. Harry saisi 12 lasta
sekä Ginnyn että Hermionenkin kanssa ja hän eläisi 846 vuotiaaksi ainiin, ja sellainenkin, että juuri sillä hetkellä kun Harry on tappamassa Voldua, Voldu alkaa katua tekojaan ja hänen sielunsa korjautuu, mutta hän kuolee siihen tuskaan. Sitten Harry herättää hänet säälistä henkiin seljasauvalla. Voldusta tulee hyvä. Hirrveää...

Kaikki sellaset lässytysloput ja liian helpot loput ois kirjasarjan huonoin loppu. Paras on se mikä on, eli menetyksistä on kärsitty, mutta kaikki on hyvin.. :) <3
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Minsvo - Huhtikuu 12, 2009, 21:39:53
Rupesin oikein kunnolla miettimään, ja päädyin siihen tulokseen että kauhein loppu olisi ollut se, että juuri kun Harry oli tappamassa Voldemortia, tämä alkaisi katua tekojaa, ja säälistä Harry jättäisi tämän eloon. Sitten Voldemort herättäisi kaikki kuolleet eloon ja korjaisi kaiken aiheuttamansa vahingon ja sitten menisi vanhainkotiin. Harrysta puolestaan tulisi pääministeri, ja hän menisi Hermionen kanssa naimisiin, ja Ron taasen eläisi seikkailijaelämää yksinään. Ginny sitten, no, menisi tietenkin naimisiin Dudleyn kanssa.

Apua, en osaa perustella!
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Minevra - Toukokuu 31, 2009, 20:59:57
Ron muuttuu psykoksi pahikseksi, ja Hermione yrittää hädissään saada Ronia järkiinsä. Ron tappaa Hermun, ja Voldu ja Harry liittoutuvat yhteen. He yrittävät saada Ronin tolkkuihinsa mutta Ron posauttaa Voldemortin taivaan tuulin. Kun Voldu on kuollut, Ron herää jostain transsista ja on taas "hyvis". Sitten Harry ja Ron tajuavat että Voldu oli langettanut Roniin kirouksen, joka tietysti purkautui kun Voldu kuoli. Sitten Harry katuu että oli ollut liittoutunut Voldun kanssa, ja kirjan viimeinen lause olisi jotain tyyliin: "Älä koskaan luota jos et ole aivan varma"

Tai toinen mahdollisuus olisi, että Harry ja Ginny (jotka ovat onnellisesti naimisissa) ovat iltakävelyllä, ja he puhelevat siinä jotain ja ovatkin keksineet koko kirjasarjan siinä samalla kun ovat lenkkeileet. He olisivat keksineet toisilleen ns. uuden nuoruuden. Oikeasti Harry ja Ginny olisivat joitan lihavia brittijästejä jotka ovat laiharilla.

Koko kirjasarja olisi aivan pilalla ja heittäisin kirjat ikkunasta ulos jos jompikumpi loppu olisi toteutunut.

//Tuli mieleen myös tällainen loppu, joka olisi aivan kaamea:
Ginny tai Hermione rakastuisi Voldemortiin, eikä Harry viitsi tappaa Voldua koska Hermione/Ginny menettäisi rakkaansa.. Sitten Volde tappaa jomman kumman tytöistä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ginny Weasly - Kesäkuu 03, 2009, 17:47:51
Huonoin loppu... Ehkä jos Vaikka Eka Voldemort kuolis ja sitten se nousis kuolleeista ja Lilly ja James heräs kans kuolleista ja sitten Lilly,James ja Voldu tappas harryn ja Sitten kaikki muut kuolis jotka ei oo Voldun puolella.

Tai sitten että kaikki asiat mitä kirjassa tapahtui olisi ollut haryn unta eikä mitään muuta kumeempaa.'Se olisi aivan kamalaa siis varmaan ottaisin kirja n tiputtasin vessanpytyyn ja vetäisin vessan.Muuten olisin raatanut liikaa saadakseen lukee sen kirja mun piti antaa siskolleni noin 1 euro että se antas mun lukea sen kirjan.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: noelle - Kesäkuu 05, 2009, 22:47:17
pahin loppu olis mun mielestä ollut se, että kaikki olisi mennyt lopussa täydellisesti ja kivutta: voldu kukistunut ilman suurta vaivaa, kukaan ei olisi kuollut, elämä hymyilisi 100% kaikille ja harry olisi todellinen supersankari... tai onhan harry, mutta hän sentään koki jotain menetyksiä - vaikka niitä olisi viimeisessä kirjassa, lopputaistelussa voinut olla vielä enemmän, olihan kyse sentään viimeisestä ja suuresta taistelusta ! ketään kovin harrylle läheistä ei tapettu, muuta kuin fred, lupin ja tonks ja hagridkin selviytyi.

tai sitten toinen ääripää, ei HUONOIN loppu mutta mun mielestä ehkä kaikkein epätoivoisin; viimeisillä sivuilla, juuri kun harry olisi lähellä hirnyrkkien lopullista tuhoa ja voldun tappamista, harry itse kuolisi. ja pahinta olisi jos hän kuolisi ihan tavanomaiseen onnettomuuteen, vaikka joku taikaeläin olis käyny kimppuun, tai hän olisi juonut vahingossa jotain myrkkyä. jotain, mikä ei liity mitenkään voldemortiin ! olis ollu tosi kuiva loppu kaikelle.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kurnau - Elokuu 22, 2009, 16:58:19
Kamalin loppu olisi ollut sellainen että Harry saa noin vaan pyytämällä Voldemortin puolelleen ja kaikki ylistää Harrya ja tahtoo mennä sen kanssa naimisiin ja sitten se menee Cho Changin kanssa naimisiin ja ne saa monta lasta joista kehittyy rehtejä tyyppejä ja muutenkin kaikki olisi niin ihanaa että oksettaisi ja kaikki pahat hahmot olisi sitten hyviä eikä ketään kuolisi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ajankääntelijä - Elokuu 25, 2009, 17:59:53
Kesken viimeisen taistelun OIKEA Tom Lomen Valedro ryntää Tylypahkaan kertoakseen että hän ollut vangittuna vaatekaapissa viimeiset 56 vuotta (SK:n avaamisesta lähtien) pahan, identtisen kaksosensa Johnin toimesta, joka on esiintynyt veljenään koko tämän ajan. Tom ei kuitenkaan kanna kaunaa ja onnistuu ylipuhumaan vejensä joka kääntyy kaidalle polulle. Valedrot muuttavat takaisin Kolkkojen taloon, kunnostavat sen "jästikeinoin" ja viettävät rattoisaa elämää viiniä siemaillen, Johnin kertoessa seikkailuistaan Albaniassa ja Tomin tolkuttaessa tarinaa katkerasta talviyöstä 43 vuoden takaa jolloin hän heräsi syli täynnä mörön jätöksiä. Samaan aikaan kaikki ovat unohtaneet Harryn ja puhuvat vain Valedron kaksosista joiden elämänvaiheista on tehty 12 Oscaria voittanut elokuva.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: mororom - Syyskuu 17, 2009, 17:20:25
kamalaa olisi ollut jos Harry ja Voldemort olisivat molemmat saanet jonkun sydänkohtauksen ja kuollleet siihen. Tämän jälkeen kuolonsyöjät ja feeniksin killan jäsenet eläisivät yhdessä iloisina elämänsä loppuun saakka.

Tai sitten molemmat olisivat lopputaistelussa juuri nostamassa sauvojaan ja avaamassa suutaan kun kirja loppuu. meille ei kerrota miten käy
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Mira - Syyskuu 21, 2009, 19:05:18
Huonoin loppu olisi ollut ehkä se että kaikki "hyvät" kuolisivat tai liittyisivät "pahojen" puolelle ja Voldemort vain voimistuisi. Tai sitten se että Harry vain herää ja tajuaa kaiken olevan unta, tai se että kaikki pysyisi ennallaan.
Mutta oikea loppu oli hyvä, enkä sitä haluaisi muuttaa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Snouk - Syyskuu 21, 2009, 19:13:51
Tai sitten se että Harry vain herää ja tajuaa kaiken olevan unta, tai se että kaikki pysyisi ennallaan.

Tuollainen ala-asteen kirjoitelmien (Huom! En nyt mitenkään dissaa, mutta näin opettajamme asian ilmaisi.) lopetustyyli, hyi helkutti. Kukaan oikea kirjailija ei voi olla niin mielikuvitukseton, että lopettaa tarinansa näin. Pornokirjan voisi lopettaa teinijätkän seksiunen sisäistämiseen (mistähän minä tuonkin repäisin...), muttei kunnollista kirjasarjaa. Enkä myöskään usko, että kukaan näkisi noin yksityiskohtaista unta, joka käsittää seitsemän vuotta.

Ajatus kaikkien hyvisten henkiinheräämisestä kuvottaa. Siinä ei olisi mitään järkeä, dramatiikkaa ja mikä muka olisi järkevä selitys asialle? Jos sellaista onkaan, ei säväyttäisi minua. Kuolleet ovat kuolleita, niinhän se menee tosielämässäkin. Niin, HP onkin todella realistinen sarja. ;D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Miseria - Syyskuu 23, 2009, 11:59:00
Oon ihan samaa mieltä siinä, että on hyvä, jos kuolleet tosiaankin pysyvät kuolleina, ja pidän Potterkirjoissa siitä, että edes niissä kuolleita ei voi herättää henkiin. Muistan kun tässä pari kuukautta sitten lueskelin näitä iltamyöhään väsymyksen kourissa ja hajoilin vaikka mille:D
Oon samaa mieltä useimpien kanssa siitä huonoimmasta lopetuksesta, eikä ole hyvä jos samaa toistetaan koko ajan, mutta voin kuitenkin ilmaista pari omaa mielipidettäni asiasta.

Ensinnäkin se, että Volde olisikin oikeasti hyvä ja olisi liittynyt takaisin heidän joukkoihinsa ja siinä olisi ollut tätä kuolemasta herättämisiä ( Tosin koko kirjasarja on niin pitkä, joten olisi aika epätodennäköistä että Voldu siirtyisi hyvien puolelle eikä pahiksia olisi olemassakaan)

Tai sitten sellainen, että Voldemort olisi kyllä kukistunut, mutta seitsemännessä kirjassa ei olisi kuollut melkein kukaan. Tai siis. Pidän onnellisista lopuista, mutta on kivempi, jos on mukana myös jotain surullista/sellaista mistä ei itse oikein pitäisi. Eihän se ole kivaa, että kaikki menee juuri niinkuin oikeassa elämässä olisi kivaa. Sehän on kuitenkin vain mielikuvituksen tuotosta : )

Sekään ei olisi ollut kiva, että jostain syystä Hermionen ja Ronin sekä Harryn ystävyyssuhteet katkeaisivat. Koko kirjasarjassahan puhutaan siitä niiden hyvästä ystävyydestä, oli riitoja tai ei, kyllähän niitäkin kaipaa : )
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Fimca Worthleberr - Syyskuu 24, 2009, 10:53:02
Tai sitten se että Harry vain herää ja tajuaa kaiken olevan unta, tai se että kaikki pysyisi ennallaan.

Tuollainen ala-asteen kirjoitelmien (Huom! En nyt mitenkään dissaa, mutta näin opettajamme asian ilmaisi.) lopetustyyli, hyi helkutti. Kukaan oikea kirjailija ei voi olla niin mielikuvitukseton, että lopettaa tarinansa näin. Pornokirjan voisi lopettaa teinijätkän seksiunen sisäistämiseen (mistähän minä tuonkin repäisin...), muttei kunnollista kirjasarjaa. Enkä myöskään usko, että kukaan näkisi noin yksityiskohtaista unta, joka käsittää seitsemän vuotta.


Joo, varmaan kornein loppu millekään tarinalle on se, että kaikki on ollut päähenkilön unta. Todella ärsyttävää, turhauttavaa ja TYLSÄÄ.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Acary - Syyskuu 24, 2009, 22:31:48
No ihan taisi olla melkein tuo miten se oikeasti loppuikin. Kauhea pettymys. Siis, en ole lukenut koko kirjaa koska tiesin sen olevan jotain aivan muuta mitä haluaisin. Innostus meni silloin kun viideks kirja ilmeistyi.
Paritukset olivat aivan sieltä, tiedätte kyllä mistä ja "loppu hyvin kaikki hyvin jee"!

No ehkä vielä typerämpää olisi ollut, että vain hyvikset olisivat jääneet henkiin..

Latteaa, tylsää. Siinä se huonoin loppu sitten olikin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Elovenatyttö - Marraskuu 19, 2009, 16:59:21
Olen samaa mieltä kuin muut, kuolleet pysyköön haudoissaan. Mä en vaan kestäis, jos esim. Lily ja James tulisivat yhtäkkiä vaan "joo moi", niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Samoin kävis tietenkin kaikille muillekin ja ne palaisivat haudan levosta taistelemaan yhteistä vihollista vastaan.

Tai entä jos Voldemort olisikin ollut vain väärinymmärretty lapsi? Kesken suuren taistelun hän kokisi "herätyksen" ja pyytäisi kaikkia pahoja tekojaan anteeksi. Tietysti kuolonsyöjät olisivat samaa mieltä ja kaikista tulisi toistensa parhaita kavereita. Pahat pysyköön pahoina, on minun mottoni.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Hobi - Joulukuu 13, 2009, 22:53:49
Varmaankin miljoonasti mainittu "Ja se olikin vain unta!"

Silloin kyllä pinna palais ja pahasti..
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: samettiina - Joulukuu 14, 2009, 15:50:51
Kyllä lentäisivät minun Potterini roviolle ja vähän äkkiä, jos koko kirjasarja olisi loppunut tällä tavalla:

Ei olisi Dumbledoren hyvyyttä ja Voldemortin pahuutta, eivätkä nämä henkilöt olisi oikeasti sitä, miltä näyttää. Dumbledore heräisi henkiin, ja vaatisi Voldemortia omaa paikkaansa pahan maailmassa takaisin. Sitten he vaihtaisivat paikkaa, ja kaikki tämä kävisi toteen Punurmion ennustamana.

Ei, ei ja vielä kerran ei. Näin ei kaiken järjen ja mielikuvituksen mukaan voisi, eikä saisikaan mennä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Snouk - Joulukuu 14, 2009, 19:32:37
Se olis tosi huono loppu että jos VOldemort tuhois tultpahkan ;(

Mutta olisihan se toisaalta coolia, (Go pahikset!) että loppu olisi dramaattinen hyvyyden kuolema, kun Volde ottaa vallan ja nirhaa kaikki. Se voisi olla siistiä, mutta en usko sen toimivan Potterissa kauhean hyvin. Vaikka päähenkilön kuolema olisi mitä sankarillisin loppu, ei Pottereita voi lopettaa pahisten voittoon. Se olisi hienoa, mutta ei se toimisi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kathleen - Joulukuu 27, 2009, 12:42:59
HUOM!!! Viestini spoilaa!!!


Huonoin loppu... Hmm... Mä en oikein tiedä, musta jotenkin tuntui että Kuoleman Varjelusten epilogi oli jotenkin, en sanoisi huono, mutta typerä. En olisi halunnut sellaista loppua "he kaikki elivät onnellisena elämänsä loppuun asti ja saivat lapsia ja arpi ei enää vaivannut", mutta en halunnut että Voldemort olisi jäänyt henkiin.
Jotenkin olin pettynyt KV:n loppuun, olisin halunnut itse kuvitella miten heille olisi tulevaisuudessa käynyt - avoin loppu ymmärrättekö?

Mutta huonoin loppu olisi kai ollut jotenkin se, että kaikki tärkeät hahmot olisivat kuolleet (Weasleyt, Harry, Hermione) ja paha olisi saanut vallan. Vaikka pidänkin pahiksista, en pidä liian onnettomista lopuista. Pian velhomaailma ja jästimaailma olisi syöksetty tuhoon, jos Voldemort olisi saanut vallan.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Meriadoc - Joulukuu 27, 2009, 21:08:42
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Haisku - Joulukuu 28, 2009, 18:19:38
Minä kyllä todellakin pidän lopusta tuollaisena kuin se on. Kaikkein kamalinta olsi todellakin ollut että kaikki olisi ollut unta. Murr...
 Tai se että kuolleet ois herränny henkiin, pahikset ois muuttunut hyviks jne. Noin ärsyttävää yli onnellisesti ei todellakaan ois saanu käydä. En olis halunnu että kukaan pääkolmiksta(okei, Harryn nyt ois kestäny jotenkin) kuolis, ois ollu ihan kamalaa jos vaikka nyt Ron ois kuollu, miten harry ja varsinkin Hermione(tietty myös Weasleyt) ois kestäny? Mutta se ei ois ollu kivaa että kukaan (paitsi Volde) ei ois kuollu. Jos nyt jotain pitää valittaa tosta oikeesta lopusta, niin Fred ei ois kyllä saanu kuolla :(
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Snouk - Joulukuu 28, 2009, 20:00:41
Toisaalta oli tyhmää, että näitä vähemmän ihmismäisiä hahmoja tapettiin. Ymmärrän, jos Hedwig TAI Dobby olisi kuollut, mutta ei molempia. Hedwigin kuolema oli siinä mielessä turha, että kukaan ei varmaankaan reagoinut siihen läheskään niin vahvasti kuin Dobbyn. Hedwigillä ei hahmona ollut suurta tunnearvoa varmaan muille kuin Rowille ja henkilökohtaisesti tietysti Harrylle. Minua ei ainakaan Hedwigin kuolema juurikaan hetkauttanut.

Vaikka en olekaan kauhean tyytyväinen Rowlingin kuolemavalintoihin, en silti missään nimessä olisi halunnut kenenkään heräävän eloon. Harrynkään kuolema ei olisi minua haitannut, jos sillä olisi saatu tuhottua Voldemort jne. Olisi ollut hirveää, että Harry olisi kuollut turhaan :S
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Black Milk - Tammikuu 04, 2010, 17:26:32
No se että kaikki olikin unta olisi tosiaan pahin,
mutta sen voisi kestää, jos vaikka Harry sinä aamuna
saisikin Tylyn kortin, sitten ne häippäisis sinne luodolle, jne. 
Tarina jatkuisi.
Ja sitten se kirja loppuisi siihen.

Se olisi kestettävää, mutta aika surkea loppu sekin.
Pidän siitä lopusta jonka Row teki, nyt ei muuta
loppua keksisikään.

~Black Milk
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Johku - Tammikuu 10, 2010, 01:29:43
Pahin mahollinen ois kyllä se että Harry kuolis ja Voldemort nousis valtaan. Mutta tuskin tollanen loppu vois olla ees mahollinen, kun olettais aina et lopussa hyvä voittaa pahan. ^^  Typerää ois myös jos esim. ron tai hermione kuolis. ja sitten toi mitä tääl on monesti sanottu että kaikki ois vaan unta. et koko sarja loppus semmoseen lukuun et Harry herää 11-vuotiaana likusteritieltä ja miettii et olipas hurja uni -.-
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Taratin - Tammikuu 10, 2010, 04:31:29
Hedwigin kuolema oli siinä mielessä turha, että kukaan ei varmaankaan reagoinut siihen läheskään niin vahvasti kuin Dobbyn. Hedwigillä ei hahmona ollut suurta tunnearvoa varmaan muille kuin Rowille ja henkilökohtaisesti tietysti Harrylle. Minua ei ainakaan Hedwigin kuolema juurikaan hetkauttanut.

Itsellä juuri toisinpäin. Ja J.K. valitsema loppu oli juuri yksi niistä surkeimmista. Itse en kirjoittajana olisi armoa antanut.

Ketkä 14-vuotiaat adminit poistaa mun viestejä? Facebook-topicin poiston kyllä ymmärrän mutta en muita.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sallukka - Heinäkuu 10, 2010, 11:41:57
Minunkin mielestäni olisi kamalinta ( niinkuin tuhansien muiden mielestä ), että Harry heräisi jostain kerrostalosta ja huomaisi kaiken olevan unta.

Sekin olisi hirveää, jos Voldemort ja Harry olisivat tehneet sovinnon tai se, että Voldemort olisi jäänyt henkiin ja Harry kuollut.
Tai se, että ei olisi kerrottu, kumpi voittaa ( siis kumpi tappaa toisensa, Volde vai Harry ) vaaan kirja olisi loppunut juuri siihen kohtaan, kun he kohottavat sauvansa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Akai - Heinäkuu 13, 2010, 14:53:33
Luulen että monet ovat tämän jo todenneet, että pahin mahdollinen loppu olisi se, että Harry heräisi tuiki tavallisena poikana, ja koko juttu olisi ollut unta. Eli Harry ei olisikaan velho ja hänellä olisi vanhemmat eikä hän edes asuisu kurjissa olosuhteissa setänsä ja tätinsä luona. Tietenkin sekin olisi surkea ja täysin mielikuvitukseton loppu että Harry ja monet muut päähahmot kuolisivat ja Voldemort ja paha ottaisi vallan. Mutta minusta kyllä jotenkin tuntuu, ettei kukaan vähänkin surkeaa parempi kirjailija lopettaisi kirjaansa näin.

En ole myöskään ikinä tykännyt ideasta, mitä pohdittiin ennen Deathly Hallowsin ilmestymistä, että kuoleeko Harry. Tämä olisi minusta jotenki ollut sanoinkuvaamattoman kauheaa. D: Olisin ollut hyvin pettynyt Rowlingiin. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Ridiculous - Heinäkuu 14, 2010, 13:57:37
Kamala loppu olisi ollut, jos Rowling olisi päättänyt, että kun Voldemort on kukistettu, niin silloin kaikki hänen sauvansa kauttaan kuolleet heräisivät  henkiin. Olisi ollut liian siirappista minulle, että Lily ja James yhtäkkiä hyppäisivät ja sanoisivat 'Terve, mitä kuuluu?' kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Toiseksi kamalin loppu olisi ollut, jos Rowling ei olisi tappanut kuin vain Voldemortin sekä melkein kaikki kuolonsyöjät, se olisi ollut aivan liian puolueellista. Ja minä kuitenkin olen kyyneladdikti. Siis mitä surullisempi kirja sitä parempi. :D Vaikka useimmiten löydän kirjoista ja elokuvista hyvisten puolelta suosikkini niin oli silti pahiksissakin hyviä. Siinä Potterit tekee poikkeuksen.

Lisäksi paljon pohdintaa oli siitä, että kumpi kuolee: Harry vai Voldemort? Harryn tappaminen olisi ollut aivan katastrofaalista. Vaikka Harry ei (enää) kuulu lempihahmoihini en silti haluaisi, että hän kuolee.

Lisäksi kun nyt luen muiden kirjoituksia huomaan, että useat ovat miettineet sitä, että Harry heräisi ja huomaisi kaiken olevan vain unta. Tuo ei ollut edes käynyt mielessäni. Mutta se olisi kyllä niin kamala, että hakkaisin päätäni seinään varmaan joka päivä koko loppuelämäni ajan.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Surkimus - Heinäkuu 27, 2010, 01:30:10
Huonoin loppu olisi tuollainen että Harry herää kaapista ja ei olekkaan velho. Ja sitten Dudley onkin arvostettu velho jne.

Mutta kaikista pahin loppu olisi, että lopputaistelussa kävisi näin:

"Harry kohotti sauvansa viimeiseen iskuun. Voldemort kohotti katseensä Harryyn ja virnisti. 'Hyvästi, Potter., hän sähisi ja heilautti omaa sauvaansa. Arpi."
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Alice - Elokuu 04, 2010, 18:52:26
En nyt jaksanu muiden kirjoituksia lukea, mutta minun mielestä kamalin loppu olisi:

"Harryn herästyskello soi, postimiehen työt odottavat. Olipa merkillinen uni hän tuumaa ja lähte töihin." tai joku tommonen :D

Miusta Arthurin olisi pitänyt kuolla fredin sijasta, se olisis ollut jotenkin traagisempaa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: EJR - Elokuu 04, 2010, 19:03:15
Huonoin loppu olisi minusta ollut selkeästi:

"Harry, anna anteeksi" Voldemortila, kertoo että kuolleet (Jamesista Albukseen, siis kaikki) ovat vain vangittuja, ja vapauttaa heidät..
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pirukas - Elokuu 04, 2010, 19:08:18
Joo, oon samaa mieltä Alicen, kanssa, että Arthurin delaaminen olis ollu traagisempaa. Voi Fred raukkaa... :(

Mutta mun mielestä inhottava loppu olis se legendaarinen, että Harry huutaa Voldemortille, että "Tapoit isäni!" ja Voldemort vastaa: "Ei Harry. Minä olen isäsi." Sitten Harry karjuu tuskaisesti ja kaikki kuolee.

Ja juuri nämä, mutta sehän olikin vain unta, loput ovat myös inhottavan kliseitä... XD
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: brokendiamond - Elokuu 05, 2010, 10:37:53
Sellainen loppu olisi ollut mahdottoman huono, jossa juuri Harryn ja Voldemortin taistelukohtauksessa Harry herää unestaan ja toteaa kaiken olleen vain tyhmää unta..

Tai sellainen, että Harry menettää taikavoimansa ja menee joidenkin Dursleyden luo asumaan..
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Emubird - Tammikuu 14, 2011, 19:28:22
Tyhmimpiä mahdollisia loppuja olisivat voineet olla tuo Herätyskello- loppu tai se, että Harry kuolee ja Voldemort jää henkiin.
Hirveä loppu olisi myös se, että Ron ja Hermione ei olis menny yhteen...

Tykkään Rowlingin päättämästä lopusta ihan hirviästi, enkä olisiosannutajatella muunlaista loppua kirjasarjalle. :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Volga - Tammikuu 14, 2011, 22:03:37
Tyhmimpiä mahdollisia loppuja olisivat voineet olla tuo Herätyskello- loppu

Joo toi ois kyl aikasen kamala.

 En olisi pitänyt myöskään sellaisesta, että kaikki hyvikset jää henkiin, että osan piti minusta kuolla, jotta taistelusta tulisi realistinen. Nykyinen loppu on ihan ok. Ehkä olisin kaivannut vähän lisää actionia, mutta kelpaa tuo noinkin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sateenropina - Tammikuu 23, 2011, 21:07:35
Huonoin mahdollinen loppuko?

"Kun Voldemort huusi "Avada Kedavra!", Harry huusi "Karkotaseet!" Vihreä ja punainen valo välkähtivät yhtaikaa Harryn silmien edessä, hänen silmissään sumeni, hän kuuli kovaa koputusta jostakin... se oli Petunia-täti. Hän oli yhä yksitoista. Hän ei ollutkaan velho. Harry hieroi silmiään ja oli samalla sekä helpottunut että pahoillaan siitä, että kaikki oli ollut vain unta eikä hänen otsassaan ollut edes arpea.

Toinen huono loppu olisi tällainen:

Harry löytäisi ja tuhoaisi kaikki hirnyrkit suitsait, suutelisi Hermionea/Ginnyä/Chota, saisi Voldemortin ja jokikisen kuolonsyöjän siinä sivussa parilla sanalla hyvien puolelle, saisi tietää loitsun jolla saa kuolleet henkiin, herättäisi sillä eloon vanhempansa, Dumbledoren, Siriuksen, Cedricin sun muut kuolleet, menisi naimisiin Mionen/Ginnyn/Chon kanssa ja saisi miljoona lasta. Ron menisi naimisiin myös jonkun kanssa. Draco, Severus, Lucius ja muut ent. kuolonsyöjät suljettaisiin loppuiäkseen Azkabaniin jossa Harry ja co. kävisivät tietysti säännöllisin väliajoin nälvimässä heitä siitä kuinka "paha saa palkkansa", mutta Voldemort saisi tietysti Luihuisen perillisenä kaiken anteeksi ja viettäisi Harryn ja kumppaneiden kanssa grillijuhlia joka viikonloppu menneitä mukavasti muistellen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Wingardium - Heinäkuu 27, 2011, 17:23:05
Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Toi on muuten niin totta.... Aika paha ois kanssa joku semmonen et Voldemort voittais ja Harry kuolis tai jtn. 0_0
Tai sit Voldemort vaihtais puolta ja se päättäis (joko oikeesti tai teeskentelis) et siit tulis hyvis (toivottavasti hyvin epätodennäköistä XDD)
Plus muuten vaan jotenki avoimeksi jäävä loppu ei ois yhtään kiva...... Kuten jotain mis Voldemort kummittelis jossain, niinku et se saattais nousta uudestaan valtaan.. 0_0
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Reuna - Heinäkuu 27, 2011, 19:11:18
mutta Voldemort saisi tietysti Luihuisen perillisenä kaiken anteeksi ja viettäisi Harryn ja kumppaneiden kanssa grillijuhlia joka viikonloppu menneitä mukavasti muistellen.

Onko kukaan lukenut toista Barry Trotteria? xD (itse luin ruotsiksi kun se on hieno käännös)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pippuripiru - Elokuu 06, 2011, 18:29:00
Huonoin loppu olisi ollut, että Harry heräisi 11 vuotiaana unesta ja tajuaisi, että kaikki olikin vain unta. Harry eläisi oikeiden, mutta jästivanhempiensa kanssa. Ketään Hermione, Ronia, Hagridia, Dumbledorea tai muita olisi. Ja viimeinen lause olisi: "Kaikki oli vain unta".  :P
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Triangulum - Elokuu 10, 2011, 11:18:10
Huonoin loppu olisi ollut, että Harry heräisi 11 vuotiaana unesta ja tajuaisi, että kaikki olikin vain unta. Harry eläisi oikeiden, mutta jästivanhempiensa kanssa. Ketään Hermione, Ronia, Hagridia, Dumbledorea tai muita olisi. Ja viimeinen lause olisi: "Kaikki oli vain unta".  :P

Jep tämä olisi ehdottomasti kaikista huonoin loppu ikinä! Onneksi Rowlingilla oli sen verran järkeä, että ei tehnyt hommaa helpoimman kautta, koska tuossa olisi jo uskottavuus mennyt...
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Lovepotion - Elokuu 16, 2011, 16:27:25
No kaikista huonoin loppu olisi ollut varmaan se, että harry olisi kuollut ja voldemort olisi vallanut velhomaailman ja tappanut kaikki ne jotka olisivat tukeneet joskus harrya.

Mutta näinhän ei käynyt;D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sparrow - Elokuu 12, 2012, 14:04:35
Olisi ollut tosi huono loppu, jos kaikki hoituisi niin helposti, Voldu kaatuu heti ja sellaista...

 Olis sellainen kans aika huono loppu, että kun Harry kukistaisi Voldemortin, niin se viedään Azkabaniin kaikista komennus ja kidutus loitsuistaan :D Harry tulee hulluksi Azkabanissa ja kuolee sinne samalla kun kaikki Hermione, Weasleyt ja muut juhlii Voldemortin ajan päättymistä :D

Tai sitten sellainen, että juuri kun Harry kohottaa sauvansa ja aikoo sanoa "Karkotaseet!" niin Dursleyt tulee jostakin, hekottaa hillittömästi ja paljastaa tehneensä Harrylle ison pilan ja olivat hankkineet monia näyttelijöitä esittämään velhoja ja noitia... Harryn sauva oliskin ollut vaan joku outo pilailusauva, josta tuli mitä loitsuja milloinkin ja Harry oli typeryydessään uskonut kaiken, että joku piti hänestä ja sellaista :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Kystisnap - Heinäkuu 12, 2013, 22:06:13
Semmonen, missä Harry ja Voldemort olis tehnyt sovinnon, ja sitten Voldemort liittyy hyviksiin.
Tai, että kaikki kuolleet ois heränny kuolleista..
Ja vielä kamalampaa olis ollu, jos Harry oliski lopussa herännyt herätyskelloon, ja kaikki olis ollu vaan unta.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Coco Dream - Joulukuu 30, 2014, 16:52:39
Kaikista hirveintä minun mielestäni olisi, jos aivan seitsemännen kirjan viimeisellä sivulla Harry heräisi rämisevään herätyskelloon ja tajuaisi KAIKEN olleen unta. Hän olisikin tavallinen junttijästi, joka asuu kerrostalossa ja lähtisi poikamiesboxistaan töihin. *puistatus*

Jos tuota ylempää ei lasketa (tahdon vakaasti uskoa että Rowling ei ole tullut edes ajatelleeksi mitään tuollaista), niin voisi käydä myös näin:
Harry tappaa Voldemortin nopeasti ja helposti rakkauden avulla, menee naimisiin Hermionen kanssa (eikä se haittaa Ronia yhtään), he saavat paljon lapsia, Sirius, Dumbledore ja Harryn vanhemmat heräävät eloon, kaikki on superhyper onnellisesti ja he jatkavat elämäänsä velhomaailmassa niin kuin mitään pahaa ei olisi ikinä tapahtunutkaan. Se vain mitätöisi totaalisesti kaiken tapahtuneen, eikä kirjoja luultavasti hirveästi tekisi mieli enää edes lukea.


Niin, juuri nuo olisivat minustakin yksiä huonoimpia, koko sarjan idea menisi niissä ihan pieleen.

Toi toka tossa se olisi niin täydellinen loppu, että ärsyttäisi. Juttu on niin, että jos kukaan ei kuole ja Harry menee Hermionen kanssa naimisiin ja Ron ei välitä siitä,  niin se on niin ärsyttävää! Toivottavasti Row ei kauheasti miettinyt tuollaista loppua, ei kuulosta kivalta.

Ja jossain suhteessa en olisi halunnut myöskään Harryn kuolevan ja Voldemortin ja kuolonsyöjien nousevan valtaan. Olisihan se ollut kiinnostavaa, mutta kukapa nyt haluaisi sankarin kuolevan, kun hän on niin monesta selvinnyt.

Ja vielä se Harry- Voldemort -sovinto olisi vaan ollutmyös ihan kamala.

Sarjan loppu oli mielestäni ihan hyvä, mutta muutama juttu silti ärsyttää minua.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: appelsiinikreemi - Tammikuu 03, 2015, 03:52:01
No tietysti aivan kauheinta olisi se, että Harry heräisi taas 11-vuotiaana omasta komerostaan. Mä varmaan paiskaisin koko sarjan menemään jos noin olisi käynyt. Monihan tuon onkin jo sanonut mutta minäkin vahvistan mielipiteeni. Miettikää nyt, seitsemän kirjaa! Ensin Harry oli epänormaali pikkupoika ilman kunnollista kotia ja perhettä. Häntä vihattiin ja syrjittiin jne. Sitten hän paljastuu velhoksi. Tässä maailmassa hän on sankari, hänellä on hyviä ystäviä ja ihmisiä jotka rakastavat häntä. Hän on tärkeä. Ja sitten yhtäkkiä uni päättyykin ja kurja elämä jatkuu.

Ne loput myös, joissa kaikki käy liian helposti tai on ylenpalttisen ihanaa, olisivat hirveitä. Koska kirjathan ovat atm tosi kotkeatasoista tekstiä niin kunnon pohjanoteeraus olisi vetää kaikki läskiski ja laittaa kaikki menemään niin surkean hiennosti.

Kolmas aika romuttava olisi, jos Voldemort tappaisi Harryn Viimeisessä Taistelussa. Hän on kohdannut Voldemortin viisi kertaa ja sitten tällä viimeisellä ja ratkaisevalla kerralla epäonnistuisi. Ihan hirveää.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Luna Helmiina - Huhtikuu 04, 2015, 14:42:09
No tietysti aivan kauheinta olisi se, että Harry heräisi taas 11-vuotiaana omasta komerostaan. Mä varmaan paiskaisin koko sarjan menemään jos noin olisi käynyt. Monihan tuon onkin jo sanonut mutta minäkin vahvistan mielipiteeni. Miettikää nyt, seitsemän kirjaa! Ensin Harry oli epänormaali pikkupoika ilman kunnollista kotia ja perhettä. Häntä vihattiin ja syrjittiin jne. Sitten hän paljastuu velhoksi. Tässä maailmassa hän on sankari, hänellä on hyviä ystäviä ja ihmisiä jotka rakastavat häntä. Hän on tärkeä. Ja sitten yhtäkkiä uni päättyykin ja kurja elämä jatkuu.

Komppaan tätä täysin. Paremmin en osaisi itse vastata.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: appelsiinikreemi - Huhtikuu 24, 2015, 17:45:18
Huonoin loppu olisi ollut, että Harry heräisi 11 vuotiaana unesta ja tajuaisi, että kaikki olikin vain unta. Harry eläisi oikeiden, mutta jästivanhempiensa kanssa. Ketään Hermione, Ronia, Hagridia, Dumbledorea tai muita olisi. Ja viimeinen lause olisi: "Kaikki oli vain unta".  :P

Todellakin tää jos-se-olisikin-ollut-unta-juttu karmii mua. Oikean "kaikki oli hyvin"-lopetuksen (joka oli imo vähän mauton) sijaan hyi tuo "kaikki oli vain unta". Melkein itkettää pelkkä ajatus :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Gil - Huhtikuu 26, 2015, 18:51:34
Tuon uneksi paljastumis juttu ois ehkä surkein loppu ikinä toinen vaihtoehto olisi joku sellanen missä paljastuu, että Harry oliskin joku mielisairaala potilas tai vastaava.

Kumpikin ois loppuina vaan kauhean laiskoja ja tuntis ittensä petetyksi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Demeter - Kesäkuu 25, 2015, 23:25:41
Tai sitten sellainen, että juuri kun Harry kohottaa sauvansa ja aikoo sanoa "Karkotaseet!" niin Dursleyt tulee jostakin, hekottaa hillittömästi ja paljastaa tehneensä Harrylle ison pilan ja olivat hankkineet monia näyttelijöitä esittämään velhoja ja noitia... Harryn sauva oliskin ollut vaan joku outo pilailusauva, josta tuli mitä loitsuja milloinkin ja Harry oli typeryydessään uskonut kaiken, että joku piti hänestä ja sellaista :D

  Haha, aloin heti "hekottamaan hillittömästi" tuon luettuani. En kyllä olis vrmaan itse kirjaa lukiessani nauranut, ennemminkin sellaien syvän epäuskon ja järkytyksen vallassa heittänyt kirjan kauimpaan kolkkaan mitä löytäisin.

  Loppu oli mielestäni hyvä. Toisaalta esim. Voldemortin kuolema sekä Harry+Ginny eivät olleet yllättävimmästä päästä, mutta mielestäni oli hienoa, että Harrynkin oli "kuoltava" jotta Voldukin heittäisi henkensä. Kukaan ei noussut oikeasti kuolleista, vaan Harry vain tapasi vanhempansa sekä Siriuksen ja Lupinin, jotka onneksi eivät jääneet maan päälle sen pidemmäksi aikaa. Lisäksi Harryn ja Dumbledoren keskustelu King's Crossilla oli vain jotain niin taianomaista <3. Eli periaatteessa tuontyylistä loppua oltiin osattu jo odottaa, mutta Rowling kirjoitti sen silti yllättävästi ja hauskasti.

Huonoin mahdollinen loppu olisi... Joko tuo "kaikki oli vain unta" tai sitten se, että Harry olisi kuollut. Ja Neville olisi tappanut Voldemortin, mutta koko velhomaailma olisi vain haikeana miettinyt sitä Harryn kuolemaa. Jos se vika lause olisi loppunut arpeen, se olisi olut jotain; "Ja Tylypahkan raunioille haudattiin poika, joka ei enää elänyt, otsassaan salama-arpi." :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Charlotte - Kesäkuu 26, 2015, 18:37:30
Kamalin mahdollinen loppu:
- Tuo unijuttu, joka täällä on melkein joka kommentissa mainittukin (meidän äikänopekin sanoi, että älkää ikinä tehkö sellaista "hän heräsi ja kaikki olikin ollut vain unta"-loppua, koska silloi koko tarina lässähtää)
- Pahisloppu, että Harry kuolee, joten kukaan ei voi tappaa Voldemortia ja sota jatkuu ikuisesti tai kuolonsyöjät alkavat hallitsemaan maailmaa
- Lällyloppu, jossa Harry tappaa Voldemortin tuosta vain (tähän ei siis sisälly metsäkohtausta ja Harryn "kuolemaa") ja kaikki ovat iloisia, kuolonsyöjät marssivat Azkabaniin, kukaan ei kuole ja lässytilässytijeejee
- Loppu, jossa kuolee niin monta tärkeää tyyppiä (Ron, Hermione, Ginny yms...), että kukaan ei pysty nauttimaan voitosta
- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Mun mielipiteitä, älkää suuttuko :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: elpi - Kesäkuu 26, 2015, 19:24:26
Pahin mahdollinen loppu olisi jos voldemort ei yrittäisi tappaa harria, vann vaikka kiduttaa ja taika olisi osunut johon kuhun muuhun ja taiselu olisi alkanut uudestaan. Ja jotkut muutkin olisivat kuolleet. Mina kun vihaan kulemista. Joku muu voi olla eri mieltä, mutta tämä on minun kantani asiaan.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Taru - Kesäkuu 27, 2015, 10:17:44
Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Witchie - Kesäkuu 27, 2015, 11:34:21
Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D

Drarry-shippaajana tuo ei kuulosta lainkaan kamalalta. Ja kyllä mun mielestä Ron ja Hermione oli myös aika jäätävä pari.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Soul Spirit - Kesäkuu 27, 2015, 14:56:57
Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D

Drarry-shippaajana tuo ei kuulosta lainkaan kamalalta. Ja kyllä mun mielestä Ron ja Hermione oli myös aika jäätävä pari.

Mietin edellä mainittua asiaa juuri eilen tätä topicia lukiessani. Jokin slash- tai femmeparitus olisi kyllä ollut kiva saada jossakin välissä kirjasarjaa. Eiväthän kaikki Tylypahkassa vain voi olla oikeasti heteroita, vaikka nuo mainitut paritukset eivät niitä suosikkejani olekaan. :D
Mutta se kamala loppu siis...
- Monesti mainittu "kaikki olikin vain unta" olisi kyllä täysin pilannut kaiken. Itse sorruin tekemään suurinpiirtein tällaisen lopun erääseen äidinkielen tunnilla kirjoitettuun tarinaani joskus ala-asteella. Ei ikinä enää.
- Loppu, jossa Harry olisi saanut vanhempansa takaisin
- Kukaan tärkeä henkilö ei olisi kuollut
- Liian onnellinen loppu. Se olisi mitätöinyt sodan tapahtumia liikaa ja jättänyt huonon maun suuhun.
- Jokin todella epälooginen loppu, kuten... se mainittu, että Dursleyt olivat tehneet Harrylle valtavan pilan, jonka Harry oli uskonut

Lopussa on minusta nytkin epäkohtia, jotka olisi voinut tehdä toisin. Enimmäkseen mielipiteeni asiasta koskevat hahmojen kuolemia ja henkiin jäämisiä, joten se selitys kuuluu varmaankin toiseen aiheeseen.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Charlotte - Kesäkuu 27, 2015, 21:55:30
Sanon edelleenkin (kuten mainitsin myös kommenttini lopussa), että nuo paritukset ovat minun mielipiteitäni ei-niin-kivoista-parituksista.
Toisekseen, ne ovat esimerkkejä.
Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D


Laitoin nuo paritukset siksi, että on epätodennäköisempää, että Row parittaa Hermionen ja Pansyn kuin Hermionen ja Ronin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pipe - Kesäkuu 30, 2015, 10:37:44
No itseasiassa seiska oli aika pohjanoteeraus koko sarjalle... mut joo sellanen kliseisempi versio olis tosiaan voinut olla joku tyyliin

11-vuotias Harry herää lopulta pahasta painajaisunesta ja juoksee alakertaan kertoon äidille ja isille unestaan, jotka lohdutti et "hei se oli vaan unta" ;D

Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D

Drarry-shippaajana tuo ei kuulosta lainkaan kamalalta. Ja kyllä mun mielestä Ron ja Hermione oli myös aika jäätävä pari.

Mä jopa oikeasti odotin et lopussa Harry olis tajunnu olevansa homo ja hypännyt Dracon kaulaan ja together 4ever loppu. Tääkin olis ollu mielenkiintoisempi kuin seiska. Sori mä dissaan seiskaa, se oli HUONOIN loppu ikinä!

Ensinnäkin jo siitä kun Row-täti EI osaa tappaa omia hahmojaan oikein.... kaikki kuolee tyylillä "oho se kuoli" ja mitäs seiska muuta olikaan kuin kuolemaa? :O
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Sinead - Kesäkuu 30, 2015, 18:18:49
^ Minusta se oli hyvä, ettei kuolemalla mässäilty seiskassa liikaa. Siriuksen kuolemaa ulvottiin niin kauan, että kirjoista tulee rankkaa luettavaa, jos ihmisiä kuolee ja kaikki saavat samanlaisen käsittelyn. Ja viimeisessä kirjassa ollaan sodassa, mikä sekin tekee tilanteesta vähän erilaisen. Sota on sotaa. Sodassa kuolee ihmisiä. No shit sherlock. Lopulta ihmiset turtuvat siihen, että sodassa tulee kuolonuhrejakin. Ja silti niitä käydään, eikä kukaan opi mistään yhtään mitään.

Mutta siis, tämä ketju oli sille huonoimmalle lopetukselle, joten nimetään sellanen. Olen aika monen kanssa samaa mieltä, että "oho, se olikin vain unta"-lopetukset tekevät koko kirjasarjan tarkoituksettomaksi. Hyvin epäuskottavaa olisi ollut myös se, että Voldemortista ja Harrysta olisi tullut parhaita kavereita, koska Voldemortilla nyt vain oli traumaattinen lapsuus ja sitten kaikkea ikävää tapahtui, ja kaikki annettaisiin anteeksi. Ei sillä, että uskoisin tämän vaihtoehdon edes käyneen Rowlingin mielessä, mutta tuolla Japanin suunnalla sarjakuvien piirtäjien ajatuskulku menee joskus kutakuinkin näin.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Anninen - Syyskuu 29, 2015, 18:57:08
Kamalin loppu olis sellanen, että kaikista tulis ylimpiä ystäviä sodan jälkeen. Ihan kaikista, Voldemortista, Harrysta, Pimennosta.. jne.
Ja sitten selviikin myös, että Dumledore ei ookkaan kuollu.. Se olis kamalaa!
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pipe - Helmikuu 08, 2016, 11:36:45
Sinead:

Joo ymmärrän et sota on sotaa, ja sodassa kuolee ihmisiä! Mut siis lähinnä nyt tarkotin kun KAIKKI kuoli (paitsi SEVERUS? :O) sillai "no oho se kuoli!" Siriuskin kuoli samalla tavalla "Oho siriukseen osu avada, joka muuten kirjassa oli kidutu jota Sirius väisti ja kuoli......") mut siis niinku mua vain raivostutti toi "oho se kuoli" joo jos kyseessä olis ollu jotain hahmoja jotka olisivat olleet sellasia ei niin tärkeitä, ni olisin ymmärtäny kuten esim Goyle (joka vastaavasti kirjasarjassa oli Crabbe.. menikö leffan tekijöillä ne sekasin? Ei sen puoleen kyl mäkin niitä sekotin matkan aikana useesti toisiinsa) kuolee sillai kun se kuoli, mut siis esim Remus, Tonks, SIRIUS, FRED,

"oho, se kuoli!" Hmm... Dobbyllekin annettiin parempi loppu kuin tuolle nelikolle... Onneksi sentään Severuksen kuolema osattiin tehdä uskottavasti! "You have your mothers eyes" ♥ *sulan lätäköksi lattialle* ja Lilyn "Always" ♥ et nii tässä oli jotain sellasta mitä olisin kaivannut VÄHÄN enemmän niinkuin noilta kuolemilta. Juuri se kuvailu mitä ne tunsi kuollessaan tms.

Nii mut siis mä sanoin jo etten mä tykännyt seiskasta kirjana ollenkaan, ehkä huonoin Potter kirja ikinä!! Halvatun tylsää ja puuduttavaa lukee! Olisit hyppinyt sivuja ja mistään et olisi jäänyt paitsi. :D Ja yhä edelleenkään mä suurena H/G vihaajana en ymmärrä miksi se Harry piti parittaa Ginnylle (ihan niinkun muita tyttöjä ei olisi???), mulle todennäköisempi vaihtoehto olis nimenomaan ollut Harry♥Draco kuin Harry♥Ginny.... ja hmm olisinpahan vain halunnut nähdä sen JOS Draco olisi ollut tyttö... tai jos Harry olis ollut tyttö ja Draco poika.. niin mitenköhän sen lopun olis käynyt??? Mitäs ite veikkaatte?? :) Ja miksei se olis voinu olla mahdollista et Harry olis ollu homo??

"Miltä Chon suuteleminen tuntui?"

Harry: "märältä"

öh... ??? :'D Ehkä niinkun kuolin nauruun....
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Lilla Myy - Helmikuu 08, 2016, 16:32:38
kuten esim Goyle (joka vastaavasti kirjasarjassa oli Crabbe.. menikö leffan tekijöillä ne sekasin?
Tämä menee nyt hiukan ohi topicin aiheen, pahoittelut siitä, mutta haluan vastata tähän kuitenkin. Eli, ei, elokuvan tekijöillä eivät menneet Crabbe ja Goyle sekaisin, mutta jos muistat, niin koko seiskaleffassa ei ole ollenkaan Crabbea. Tämän poisjättäminen johtuu lähinnä siitä, että Crabbea näyttelevä Jamie Waylett pidätettiin 7.4.2009 kannabiksen hallussapidosta ja sai rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua. (Lähde: PotterWiki: Behind the scenes (http://harrypotter.wikia.com/wiki/Vincent_Crabbe))
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pipe - Helmikuu 08, 2016, 17:36:11
kuten esim Goyle (joka vastaavasti kirjasarjassa oli Crabbe.. menikö leffan tekijöillä ne sekasin?
Tämä menee nyt hiukan ohi topicin aiheen, pahoittelut siitä, mutta haluan vastata tähän kuitenkin. Eli, ei, elokuvan tekijöillä eivät menneet Crabbe ja Goyle sekaisin, mutta jos muistat, niin koko seiskaleffassa ei ole ollenkaan Crabbea. Tämän poisjättäminen johtuu lähinnä siitä, että Crabbea näyttelevä Jamie Waylett pidätettiin 7.4.2009 kannabiksen hallussapidosta ja sai rangaistukseksi yhdyskuntapalvelua. (Lähde: PotterWiki: Behind the scenes (http://harrypotter.wikia.com/wiki/Vincent_Crabbe))

Aa, okei, ei voi muistaa enää tollasia! :) Mut kiitos infosta. Juu aattelinkin kun ei sitä kyllä muuten tossa leffassa näkynytkään.. :)
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Luna Lovegood - Helmikuu 12, 2016, 16:05:24
Loppuhan on jo nähty/luettu, mutta itseäni on Rowlingin kirjoittamassa lopussa jäännyt vaivaamaan Fredin,Lupinin ja Tonksin kuolema. Fred oli omasta mielestäni aika tärkeä hahmo kirjassa ja Georgen kanssa erottamattomat. Tonksista ja Lupinista taas pidin muuten vain todella paljon. Tietty pakkohan siinä oli joideinkin kuolla, mutta miksi just Fred? Ted Lupinin kävi vähän niinkuin Harryn eli jäi orvoksi, kun vanhemmat kuoli vastustaessaan Voldermortia.  Olis ollut hienoa jos Sirius olisi voinnut jotenkin palata, koska sehän katosi sen verhon taakse ja varsinaista kuolemaa kirjassa ei esitetty. Sirius oli yksi suosikkihahmoistani.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pipe - Helmikuu 12, 2016, 18:27:02
Loppuhan on jo nähty/luettu, mutta itseäni on Rowlingin kirjoittamassa lopussa jäännyt vaivaamaan Fredin,Lupinin ja Tonksin kuolema. Fred oli omasta mielestäni aika tärkeä hahmo kirjassa ja Georgen kanssa erottamattomat. Tonksista ja Lupinista taas pidin muuten vain todella paljon. Tietty pakkohan siinä oli joideinkin kuolla, mutta miksi just Fred? Ted Lupinin kävi vähän niinkuin Harryn eli jäi orvoksi, kun vanhemmat kuoli vastustaessaan Voldermortia.  Olis ollut hienoa jos Sirius olisi voinnut jotenkin palata, koska sehän katosi sen verhon taakse ja varsinaista kuolemaa kirjassa ei esitetty. Sirius oli yksi suosikkihahmoistani.

Nii siis juuri tätä mä tarkotinkin et ne vaan niinku kuoli sillai juuri tyylillä "oho ne kuoli" tai sillai "BTW Remus, Tonks, Fred" Ne vain löyty sieltä kuolleena *no hups*... Juu mä todellakin ymmärrän jos kyseessä olis ollut sarjan kannalta EI niin oleellisia hahmoja, kuten esim jotain Harryn ikäsiä Puuskuja tai Korpinkynsiä, muita luihuistyttöjä kuin Pansy tai muita luihuispoikia kuin Blaise, Draco, Crabbe ja Goyle (vai siinäkö koko luihuisten luokka olikin?) ;D Ni tosiaan siinä tapauksessa ymmärtäisin noin "Btw ne kuoli tässä kirjan aikana sodassa" kerronnan, mut kun kyseessä oli juuri Remus joka Siriuksen ja Jamesin kautta (ja Harryn opettajana) kuitenkin oli aika oleellisessa osassa Pottereita ja Tonks Remuksen vaimona ja Fred, joka nyt kuitenkin oli koko kirjasarjan (ja leffasarjan) alusta saakka mukana Harryn ja Ronin elämässä kokoajan... toisin kuin Ginny joka oikeesti tuli kuvioihin vasta kakkoskirjassa ja siinäkin vähä sillai ensin BTW hahmona ja typeränä lapsena joka rupee leikkiin Hirnyrkin kanssa ja melkein tapattaa ittensä sen kanssa... (miksi se ei voinut kuolla jo kakkosessa?? Kysympä vaan... sillon se olis ollu kaikenlisäksi helppo tappaa kun ei ollut kauhean oleellinen hahmo/tyyppi HARRYN elämässä..) Sit olisin jotenkin ymmärtänyt jos Ginny olis kuollu tolla BTW tyylillä, kun mä en edelleenkään tajua koska ne alko Harryn kanssa seurusteleen?? Ja koska Harry muka Ginnysta oikeesti kiinnostu?? :O (tai tytöistä nyt ylipäätään) mut tosiaan ehkä mä voin syyttää juuri Bonnietakin siitä miksi mä en kauhean oleellisena hahmona Ginnya ole ikinä nähnyt (siis mähän tutustuin Pottereihin kakkosleffan kautta, sitä ennen dissasin niitä ;D, kun meille oli ope koulussa niitä aiemmin lukenut ja kuulosti kyl niin typerälle kuin olla ja voi, eli ope ei varmaan niitä oikein osannut lukea ;D) ja jotenkin se vain on mun mielestä ollut väritön ja luonnoton hahmo alusta saakka ja juurikin tää Ginnyn ja Harryn suhde, ei siinä mun mielestä ole ikinä mitään tunnetta näkyny suuntaan ei toiseen.. kuten esim H/D kuviossa näkyy aika paljonkin tunteita ;D (suuntaan jos toiseen jos osaa vähä rivien välistä lukea), kuten Ronin ja Mionenkin tarina (moni ei tykkää näistäkään.. joo tiedän sen!), mulle se vaan oli alusta asti selvää siis tämä Hermionen ja Ronin "meinataan halata, mut kätellään nyt sit kuitenkin" oli mulle sellanen selviö et jaaha noi kaks on lopussa sitten pari. ;D Olisin ihmetellyt, jos se olis mennyt jotenkin muuten.

Ja Okei H/D tuskin olisi ollut realistinen vaihtoehto (tai kyl mulle olis kelvannu ;D), mut siis kuten oon miljoonasti jo sanonut Harry/Luna olis sopinut paljon paremmin mut suuhun, kuin Harry/Ginny... Olis sitte vaikka ollut Neville/Ginny tai Dean/Ginny nii miksi se ei sit voinu olla mahdollista?? Nehän oli kokoajan muutenkin kun paita ja peppu yhdessä ja vehtas vähä väliä jotain. Nii sit vaikka Harry/joku joka nyt ei kovin olellinen hahmo ollut sarjassa (joku esim puusku/korpinkynsi/luihuistyttö) ja se NEVILLE/LUNA... nii mihis se unohtu? Ehkä täydellisintä Harryn ajassa ikinä Neville/Luna ♥ . Olisivat kyllä olleet niin sulonen pari ja Dean/Ginny olis menny sit siihen samaan "no ne olis ihan söpöt yhdessä" kategoriaan ja Harrylle joku ihan muu vaaleahiuksinen tyttö, joku Lunan tapainen (tai Draco ;D).
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Luna Lovegood - Helmikuu 12, 2016, 19:47:23
Tonks oli mun mielestä ihanan värikäs hahmo. Siitä olisi mielellään kuullut lisää ja oli yksi mun lemppareista. Remvus taas oli oli reilu ja kiva sekä oli lisäksi Jamesin vanha ystävä. Vois Rowling kirjoittaa jotain James,Lilyn,Kalkaroksen,Remuksen,Peterin ja Siriuksen ajasta. Olis ollut kiva, että siitä nelikosta olis jäännyt edes yksi henkiin. Fred sai sentään ennen kuolemaansa välit kuntoon Percyn kanssa, mutta Weasleyn kaksoset ei oo sama juttu ilman Frediä.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Pipe - Helmikuu 12, 2016, 21:00:16
Luna Lovegood: Väritömästä hahmosta kun puhuin niin puhuin Ginny Weaselysta. Huoh.. Se oli tylsä ja väritön ja huono hahmo. Siinä ei ollu mitään annettavaa (ainaka omasta mielestäni!). Tonks on mun lemppareita :D Ihan PRO! ;D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Luna Lovegood - Helmikuu 12, 2016, 21:27:30
Ginnyn hahmo jäi tosiaan aika värittömäksi. Se jäi vähän taka-alalle muissa kirjoissa paitsi  salaisuuksien kammiossa.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: castlevania - Kesäkuu 25, 2018, 18:17:36
Se loppu miten seiskakirja päättyi.
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Charlotte - Joulukuu 15, 2018, 22:47:15
Sanon edelleenkin (kuten mainitsin myös kommenttini lopussa), että nuo paritukset ovat minun mielipiteitäni ei-niin-kivoista-parituksista.
Toisekseen, ne ovat esimerkkejä.
Ei liity hirveästi aiheeseen, mutta:

- Loppu, jossa on hirveitä parituksia (Harry hyppää Dracon kaulaan, Hermione hylkää Ronin ja ryntää Pansyn luokse, Lipetit kosii Seamusta - okei, meni ehkä vähän yli)

Miksi "hirveät paritukset" näyttää tässä olevan yhtä kuin "samaa sukupuolta olevien paritus"? :D


Laitoin nuo paritukset siksi, että on epätodennäköisempää, että Row parittaa Hermionen ja Pansyn kuin Hermionen ja Ronin.

Oon näköjään nuorempana ilmaissut itseäni niin huonosti, että nyt kun sattumalta tänne taas eksyin haluaisin vielä todella myöhässä korjata ja tarkentaa: mulla ei siis ole mitään samaa sukupuolta olevia pareja vastaan. En itse pidä näiden henkilöiden kohdalla kyseisistä parituksista ihan muista ominaisuuksista ja asioista johtuen, ja aivan sattumalta on näköjään tullut tietyt sukupuolet esimerkkipareille.

Toivottavasti tämä oli selkeämpi viesti :D
Otsikko: Vs: Huonoin mahdollinen loppu koko kirjasarjalle?
Kirjoitti: Isilmírë - Toukokuu 25, 2020, 11:31:14
On toki paljon kamalampiakin tapoja, joilla sarja olisi voinut päättyä, mutta sen tosiasiassa päättävä "19 vuotta myöhemmin" -siirappi on kyllä sekin aika vastenmielinen lopetus. Voldemort on kuollut > kaikkien "hyvien" ihmisten ja jopa niiden vähän pahojenkin elämä on nyt miellyttävää, säädyllistä ja niin kovin hillityn keskiluokkaista. Hurraa...