Vuotava noidankattila

Jästien keskuudessa => Viihdettä niin että heikompia hirvittää => Aiheen aloitti: Angel of death - Tammikuu 26, 2007, 17:01:58

Otsikko: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Angel of death - Tammikuu 26, 2007, 17:01:58
Edellinen topic (http://www.vuotis.net/index.php?topic=442.0) pursusi jo yli äyräiden joten aloitetaanpas puhtaalta pöydältä.

Eli mitä soitinta soitat ja kuinka kauan olet soittanut kyseistä soitinta?
Mikä viehättää juuri kysesessä soittimessa ja miksi valitisit juuri sen?
Oletko ajatellut, että kyseisen soittimen soittaminen voisi olla sinulle sopiva ammatti?

Keskustelua kaikesta aiheeseen liittyvästä ja lisäkysymyksiä saa heitellä toisille jos jotain tulee mieleen kunhan ne liittyvät sitten tähän aiheeseen. Mielipideasioista ei kiistellä vaan keskustellaan sivistyneesti kuten olette hienosti tähänkin mennessä tehneet. Myöskään pelkkää listausta ei sitten ruveta tekemään koska sehän on tunnetusti sääntöjen vastaista. Sellaiset viestit poistetaan armotta.

Nyt areena on teidän vuotislaiset ja mukavia keskustelutuokioita aiheen parissa. :)
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kukkelikuu - Tammikuu 30, 2007, 09:07:37
No minä soitan harmonikkaa, siis sellaista laatikkomaista soitinta, jos joku ei tiedä..?
Olen soittanut sitä jo... melkein kuusi vuotta. Mitä tähän vielä piti kertoa? Ai niin, harmonikassa viehättää minusta se, että sillä voi soittaa tosi monenlaista musiikkia. Se vaikutti minusta tosi kiinnostavalta soittimelta heti alusta asti. Olen joskus ajatellut, että voisin alkaa opettaa kyseisen soittimen soittoa.

Minulla on vaihtunut opettaja muutaman kerran. Ensin aloitin yhdellä opettajalla, sitten menin toiselle, ja nyt olen taas sillä alkuperäisellä... Lisäksi käyn myös kesällä Ullavassa soittamassa semmoisella kuvataide- ja musiikkikurssilla. Siellä on ihan oma opettaja... Mutta nyt lopetan tämän päättömän höpisemisen!

Kirjoitelkaa kaikki tännekkin! Tää on vielä aika tyhjä.. :o
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Linda - Tammikuu 30, 2007, 11:43:29
Heei, täälläkin yksi harmonikansoittaja. Soitellut olen vasta neljä vuotta, mutta kyllä minä sen soittimen jotakuinkin hallisten. Olen ihan pienestä musiikkileikkikoululaisesta asti tiennyt mikä harmonikka on, mutta ei ole pahemmin kiinnostanut. Sitten hieman vanhempana jossain konsertissa näin erään tytön soittavan harmonikkaa erittäin taitavasti ja ihastuin heti ajatukseen että itsekin joskus oppisin. Konservatorion testit läpäistyäni aloin käymään soittotunneilla viikottain. Soitan siis Porin konservatoriolla tällä hetkellä, mutta opettajani ei ole vielä kertaakaan vaihtunut lukuun ottamatta erästä sairaslomaansa, jolloin häntä tuurasi eräs sijainen.
Harmonikassa minua harmittaa todella muiden suhtautuminen ja mielikuvat tähän soittimeen. Olen kokenut paljon aliarvostusta harmonikkaa kohtaan, joka todella ärsyttää. Mutta kaikilla on mielipiteensä, minkäs silel mahtaa.
Ammattia en ole vielä harkinnut, niin alussa vielä olen. Korkeintaan ensi kesänä tienposkeen soittelemaan laatikko auki... ;)
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Qamra - Tammikuu 30, 2007, 20:27:26
Minä olen harrastanut viulun soittoa about kuusi vuotta ja pianoa olen soittanut pari vuotta. Minua opettaa molemmissa sama yksityinen opettaja, mikä sopii minulle hyvin.

Aloitin viulun soittamisen pääasiassa sen takia, että mummini oli itse aina halunnut soittaa viulua, (mutta koska heidän kotikylässään ei ollut kuin pianonsoitonopettaja, joutui hän sitten soittamaan pianoa) ja koska se ei sitten onnistunut hän lupasi vuosia myöhemmin kustantaa minun soitonopiskeluni, jotta minä voisin sitten toteuttaa edes yhden hänen unelmistaan ^^.
Soitin parisen vuotta erään iäkkäämmän naisen ohjauksessa, mutta jotenkin minuta tuntui ettei hän oikein pitänyt minusta, koska olin niin "vanha" (viulun soittaminenhan aloitetaan yleensä jo neljä vuotiaana -ainakin hänen mielestään- ja minä olin jo -mitä? neljäsluokkalainen!). No siinä sitten soittelin pari vuotta tämän rouvan tiukan komennuksen alaisena, enkä voi sanoa liiemmin nauttineeni soittamisesta. Viulun soittohan on suurinpiirtein pari ensimmäistä vuotta sellaista, että soitetaan vain jotain typeriä lastenlauluja ja asteikkoja. No, ne eivät oikein innostaneet minua. Lopulta tämä opettajani ilmoitti, että minun on siirryttävä jollekin toiselle opettajalle, sillä hän ei halunnut opettaa niin isoa oppilasta enää. Hän kertoi minulle, että voisin hakea erääseen musiikkiopistoon (Juvenaaliaan minulla ei kuulemma ollut toivoakaan) tai eräälle hänen entiselle oppilaalleen.

En sitten päässyt musiikkiopistoon, joten päädyin uudelle opettajalle, joka osoittautui aivan mahtavaksi tyypiksi ja todella reiluksi! Hänen kanssaan soittaminen tuntui aina aivan uskomattoman hauskalta, joten olin todella surullinen kun hän muutaman vuoden jälkeen ilmoitti muuttavansa ja hänen eräs ystävänsä tulisi opettamaan minua.
Hänen ystävänsä oli myös todella mukava, muttei mielestäni koskaan korvannut toista opettajaani, joten kun hän muutti takaisin paikkakunnallemme siirryin muutaman mutkan kautta takaisin hänen opetukseensa.

Nykyään nautin viulunsoittamisesta valtavasti, sillä minun ei tarvitse enää soitella niin paljon niitä suuresti inhoamiani asteikkoja vaan voin soitella kunnon konserttoja ja ns. "oikeita" kappaleita =).
En voisi kuvitella viulunsoittoa ammatikseni, sillä vaikka sen soittaminen onkin jotain ihanaa, en silti uskoisi kykeneväni opettamaan sen soittamista tai soittamaan missään orkesterissa. Opettajani kyllä sanoo minulle usein, että jos viitsisin harjoitella enemmän minusta tulisi todella hyvä soittaja, mutta minulle viulunsoittaminen on vain rakas harrastus ei sen enenmpää.

Pianoa olen soittanut parisen vuotta, mutta katson olevani siinä melko hyvä ja edistyväni nopeasti, tunsinhan minä jo kaikki nuotit yms. viulun kautta jo ennestään. Jos lähtisin vertailemaan kahta täysin erilaista soitinta, pianoa ja viulua, sanoisin kyllä pianon olevan jollakin tavalla minulle helpompi soitin. Tai ei nyt sillä tavalla helpompi, mutta sillä voi mielestäni aika pian aloittamisen jälkeen soittaa ihan oikeita kappaleitakin, viululla ei voi. Tosin pianossa minulle tuottaa suunnatonta vaivaa vasenkäsi ja vasemman käden nuotit, viulussahan ei ole mitään sen tapaistakaan. Joskus olen kyllä meinannut niiden takia repiä hiukset irti =)!

Mutta yleisestiottaen soittaminen on aivan mahtavaa, ja on ihanaa huomata kuinka on edistynyt, vaikka aina ei tunnukaan siltä ^^!

//: Ja älkäänyt käsittäkö minua väärin, kun tuolla ylhäällä puhuin ensimmäisestä opettajasta, ei hän mikään hirviö ollut, hänellä oli vain omat vahvat mielipiteensä ja opetus tyylinsä. Kyllä hän ihan mukava oli!
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Mindezu - Helmikuu 03, 2007, 14:18:38
Soitin noin 5 vuotta pianoa, aloitin joskus 8 vuotiaana. Soittaminen kuitenkin jäi, kun opettaja oli niin yksitoikkoinen ja ärsyttävä, enkä oikein inspannut itseäni harjoittelemaan soittoläksyjä, joten tunneilla tuli nuhteita. Kyllähän pari mukavaa kipaletta opin soittamaan (tosin olen jo unohtanut ne). Olihan pianon soittaminen ihan mukava harrastus, kaverinikin kävi samoilla tunneilla, joten ei yksin siellä tarvinnut olla. Ei se sitten ollut oikein minun juttuni.

Nyt sitten pari vuotta sitten aloin kiinnostumaan kitaran soitosta. Soittelin sitä pari kertaa ala-asteella musiikintunneilla, ja se tuntui äärimmäisen vaikealta. Päätin silti olla sisukas ja yrittää edes. Sitten menin yläasteelle, ja siellä alettiin soittamaan kitaraa. Soitettiin syksystä joulun yli, ja opin siinä sitten kaikki soinnut ja tuollaiset. Sitten olin kitaransoittokoe, sain ysin ja olin seitsemännessä taivaassa. Mutta ei sekään sitten ollut minun juttuni.

Tällä hetkellä en soita mitään.
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kommando - Helmikuu 09, 2007, 19:40:01
Minä olen ennen kaikkea laulaja, mutta olemattomasta mikistä ei ole ystäväksi, ja sen vuoksi soitankin kitaraa. :) Kitaristiksi en itseäni kutsu (kuten mainitsin, olen laulaja henkeen ja vereen), mutta soitto kulkee ja teen biisejä bändilleni yhdistämällä kitaraa sanoituksiin.

Ennen kitaransoitto ei kiinnostanut pätkääkään. Kaverini soitti kitaraa, enkä oikeastaan tajunnut, mikä siinä viehättää. Kasiluokan alettua valinnaismusiikki osoittautui niin kivaksi, että aloin enemmän tai vähemmän hellävaroen kinuta itselleni kitaraa, ja tuossa syksyn mittaan sen sainkin (saanko esitellä: PJ, Paavo Johanna, palveluksessani). Eli varsinaisesti olen soittanut kitaraa puolisen vuotta, omin voimin, eli en käy tunneilla. Opettelu on kivempaa omaan tahtiin - silloin, kun siltä tuntuu.

Kitarasta ei ole ammatikseni, sillä jos tulevaisuuteni on musiikissa, paikkani on mikin takana. Se on kuitenkin erittäin tärkeä, sillä millä muuten tekisin biisit bändille? Sitä paitsi soittaminen on nykyään niin olennainen osa tavallista ajanviettoani, ettei siihen edes kiinnitä huomiota sen enempää kuin dataamiseenkaan. :D (Ja sehän tiedetään, miten käy, kun koneelle istuu "hetkeksi".)

Koskettimiakin olen joskus rämpytellyt, mutta itsekseen opettelu ei ole niin helppoa kyseisen soittimen kanssa, joten nykyään käytän koskettimia vain saadakseni rumpukompin taustalle soittaessani kitaraa. :p

"Mä en ookaan mikään kitaristi, mä oon laulaja" on hyvä repliikki taitojen puolustamiseen. :D
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Bridget - Helmikuu 14, 2007, 16:23:56
Minä soitan pianoa nyt viidettä vuotta konservatoriossa. Aloitin sen ihan alunperin viisivuotiaana kansalaisopistossa, joten nyt yhteensä on tullut kymmenen vuotta. Suoritan silti vasta 3/3 tutkintoani. Opettajanani on virolainen (erittäin vaativa ja omalaatuinen) nainen, joka haluaa tehdä tämän viimeisen tutkinnon "täydellisesti". (:

Äiti halusi meille silloin aikoinaan pianon, kun oli ite nuorena soittanu. Minulta sitten kysyttiin, että haluanko ruveta käymään pianotunneilla ja kiljuin että en varmasti. Äiti silti jotenkin salakavalasti ilmoitti minut sinne tunneille ja kun olin siellä pari kertaa käynyt pidinkin siitä tosi paljon. Sillä tiellä edelleen. (:
Piano on monipuolinen soitin. Sillä voi soittaa ns. orkestraalisesti, (en oo yhtään varma tuosta sanasta) eli sillä tavalla, kuin korvaisi monta soitinta yhdellä. Esimerkiksi vasemmalla bassoääniä ja oikealla sitten niitä sooloiluja.
Monet myös sanovat, että pianoa on helppo soitin ja siksi sitä soittaa niin moni. Se ei ole ollenkaan totta. Pianistien täytyy seurata kahta nuottiriviä eri nuottiavaimilla. Eikä ole kyse siitä että sormilla vain painellaan koskettimia mahdollisimman nopeasti ylös alas. Hidaskin kappale voi olla mielettömän vaikea soittaa, sillä oikea tapa "ottaa" nuotti on hankalaa. Jos näkee paperilla vain mustaa valkoisella ja runnoo kauniin kehtolaulun läpi konemaisesti, ei tulos voi olla kovin hyvä.
JA (opettajan sanojen mukaan) pianonsoittaja on lavalla aivan yksin. Puhaltimien ja jousisoittimien soittajilla on lavalla tukenansa (ainakin yleensä) säestäjä. Tämä ei minun mielestäni niin suuri juttu ole, mutta..noh, on siinä jokin ero.

Osaan soittaa jotenkuten bändisoittimia, mutta mikkiin laulamisesta minulla on aina ollut kammo. Ehkä sen vielä joskus voitan.
Haluaisin ottaa toiseksi soittimeksi saksofonin, mutta siihen vanhemmat ei vielä ainakaan oikein suostu.
Soittamisesta voisi hyvinkin tulla minulle ammatti. Olen näillä näkymin menossa musiikkilukioon yläasteen jälkeen. En osaa oikein muutakaan ammattia itselleni kuvitella kuin joku musiikkiin liittyvä.

Parasta soittamisessa on minun mielestäni esiintyminen kovan harjoittelun jälkeen. Siitä tulee mielettömän hyvä olo jos on onnistunut hyvin hirmuisen jännityksen jälkeen. (:
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: willy - Helmikuu 15, 2007, 21:38:38
No, tällähetkellä soitan rumpuja, olen vielä täysaloittelija ja kotiin saatiin rummut vasta vähän alle viikko sitten. Eli todellatodella aloittelija olen, ja vielä ainakin tällähetkellä itseoppinut (Leevi Leppäsen Rokkaavat Rummut kirjasen omistan mistä luen nuoteista ja sitä kautta opettelen), mutta aijon kyllä pyrkiä jonnekkin ihan kunnolla opettelemaan, tai sitten hommaan yksityisopettajan. Tai jotain.
Rumpujen soitto on ihanaa (niiden järjetön hakkaaminen, hyvää kiukunpurkausta ja no tietenkin ihan kunnon soitto), olin haaveillut siitä jo kauan, mutta vasta tänä keväänä sain jotain aikaiseksi. Rummut on tällä hetkellä vielä talossa niin että ääntä lähtee kyllä vähän liikaakin ja se kuuluu ympäri taloa, mutta piakkoin siirretään autotalliin, kunhan saadaan vähän siivottua.
Voi kun kaduttaa etten jo ihan pienenä aloittanut rumpujen soittoa, olisin nyt jo varmasti joku mestari.

Ala-asteella soitin pianoa jokusen vuotta, en ole varma, ei oikein muistikuvaa, mutta luulisin että vähintään 2-4 vuotta ainakin, opettajakin vaihtui sen verran. Osaan vieläkin soittaa jotain, ja sekin ihan kivaa se, tosin silloin se tuntui hirveältä kidutukselta koska en yhtään tykännyt (: Jotkut sanovat pianon soittoa hirveän vaikeaksi, kun pitää kummallakin kädellä seurata koko ajan, mutta ei se minusta tunnu yhtään vaikealta. No kai se nyt siitä johtuu että osaan kaikki nuotit ja olen soittanutkin pianoa, niin ei sitä noin vaan unohda.

En usko että musiikista tulee minulle ammatti. Olen nyt peruskoulun yhdeksännellä ja ihan tavalliseen lukioon olen menossa. Kyllähän musiikki kiinnostaa, ei siinä mitään. Mutta esimerkiksi kitaraa en osaa soittaa yhtään enkä tajua siitä yhtään mitään (ei se oikein kiinnostakkaan hirveästi, hööm ^^') ja aika paljon juttua kuullut että jos musiikkialalle menee niin plussaa vaan enemmän mitä enemmän erilaisia soittimia hallitsee.. bändissähän olisi kyllä hieno soittaa.
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: merisiili - Helmikuu 16, 2007, 16:33:17
Soitan pianoa Juvenalian musiikkiopistossa. Oon soittanut sitä jo noin 6½ vuotta. Käyn nykyään viikossa omalla tunnilla, teoriatunnilla, yleisen musiikkitiedon tunneilla ja noin joka toinen viikko duosoittotunnilla, plus sitten tiukempi harjoittelu esim. konsertin lähestyessä.  Se on aika paljon, kun pitäisi vielä harjoitella ja tehdä kouluhommat. Välillä sitä jaksaa, välillä ei. Nyt mulla on sellainen aika innostunut kausi. :)

Mulla on aina ollut kivoja opettajia, paitsi en tykännyt yhdestä teorian opettajasta, koska se oli hirveän aggressiivinen ja ilkeä. Ainakin kun sille päälle sattui...

Mulla oli viikko sitten konsertti, jossa soitin kaverin kanssa kahdella pianolla, molemmille yksi piano. :D Se meni tosi hyvin, ja sain siitä vähän potkua harjoitteluun.

Cembaloa olisi kiva kokeilla, tai klarinettia.

Oon myös saanut kavereita musiikkiopiston avulla. Tosi hyviä tyyppejä! :DD

Mutta, tsemppiä vaan kaikille soittamiseen!
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Chinese - Helmikuu 16, 2007, 20:47:36
Minäkin soitan pianoa. Aloitin pianon soittamisen kolmannella äidin toivomuksesta. Sittemmin innostuin siitä itsekkin ja nautin siitä aivan mielettömästi!  Sain juuri uuden piano-opettajan, joka on juuri muuttanut omaan asuntoosa eikä siksi vielä ole hankkinut ihan kunnon pianoa ja on ihan huippu. Nykyään saan päättä kappaleet, joita soitan ja haluan oppia soittamaan. Tänään minulle jopa valkesi kunnolla sointujen salat, nyt tiedän miten C7 soitetaan.
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Thyone - Helmikuu 17, 2007, 09:45:51
Soitan selloa, syksyllä 11 vuotta tulee täyteen. Pakko on sanoa, että soitan vasenkätisesti (eli sillailla 'väärinpäin'). Sello on minusta sekä ulkoisesti että ääneltään todella ihana soitin, ja sen nyt vaan tulin aloittaneeksi kun serkkukin soitti ja serkun isä. Olisin kaksivuotiaana halunnut aloittaa, mutta äiti onnistui hillitsemään vimmaani kaksi vuotta. Sitten se kai antoi periksi :)

Juu, olen harkinnut ammatiksi tätä, harkitsen itse asiassa edelleen. Katsotaan nyt kuitenkin ensin mihin asti pääsen, en mie nyt kuitenkaan niin uskomattoman erityisen hyvä sellisti ole.

Tolppaykkösen tein juuri tässä pari päivää sitten, tarkemmin sanottuna torstaina. Opettajani haluaa, että pyrin Sibelius-akatemiaan nuorisolle. Itse en ole ollenkaan varma pystynkö siihen.

Jos en soittaisi selloa, niin soittaisin varmaan fagottia. Sitä olisi ihana soittaa esim. kakkossoittimena, mutta on kaksi estettä. Ensinnäkin minulla ei ole aikaa soittaa kahta soitinta, yksikin vie jo kaiken jäljellä olevan ajan, ja toiseksi röörihelvetin takia fagottia ei oikein voi soittaa  kakkossoittimena kuin vaan niin kauan kun opettaja tekee röörit. Näin siis sanoo äitini (huilisti). Voi olla että kokeilen silti fagottia.

Ei kai minulla muuta. Öh, Bachin soolosarja 5 c-molli on heveintä heviä ja parasta musiikkia tässä maailmassa. Joo joo, kyllä minä sitä vielä joskus soitankin :D
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: castlevania - Helmikuu 17, 2007, 16:07:45
Viulua. Se on aina ollut suosikkisoittimeni, paitsi lumoavan kauniin äänensä, myös sen palkitsevuuden takia. Olen soittanut viulua jo noin 10 vuotta ja olen edennyt helpoista pikkukappaleista vaikeampiin, kuten Sibeliuksen, Beethovenin, Mozartin, Tsaikovskin, Brahmsin ja Mendelssohnin konserttoihin. Virheitähän tulee yhä, enkä miksikään virtuoosiksi itseäni missään nimessä sanoisi, mutta soittaminen on minulle tärkeätä ja kuten sanoin, se on palkitsevaa, kun osaa itse soittaa rakastamiaan kappaleita. Olen myös kokeillut poikkihuilua, mutta en ole siinä yhtä taitava kuin viulussa, vaikka huilukin on yksi lempisoittimiani.

// Ai niin, jep, soitanhan minä pianoakin.
Otsikko: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nimue - Helmikuu 20, 2007, 16:30:47
Pianisteja täälläkin ollaan.
Pianossa ei oikeastaan ole mitään viehättävää, vaan pellkkää huvia minulle.Kotona vaan pianoa pimputtelen en ole halunnut lähteä mihinkään opistoille, ei niitä sellaisia täällä olekaan:/vuotta täyteen, tai oikeastaan 3 ½.Noino vuosina olen sitä kauhistellut, että kuinka jaksan soittaa noin pitkävetistä soitinta, mutta kyllä.

Jaa kuinka kauan? Kohta 4 vuotta tulee täyteen, tai oikeastaan 3 ½., Tekisi mieli joskus heittää kirja päin seinää, kun soitto ei mene niin kuin haluaisi. Mutta sitten kun on päässyt hyvin alkuun ja osaa perusjutut, kyllä sitä sitten soittaa.

En voisi kuvitella tulevaksi ammatikseni pianistia.Se ei vaan sovi.Tai kyllähän sitä voisi joskus vähän vanhempana harkita, kun sen osaa..

Ja viimeiseksi Chinese, paljasta minullekin miten se C7 soitetaan, omasta paperistani en sitä löydä:)
Otsikko: Vs: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nemorosa - Helmikuu 21, 2007, 23:11:46
Ja viimeiseksi Chinese, paljasta minullekin miten se C7 soitetaan, omasta paperistani en sitä löydä:)

En ole Chinese, mutta saan kai silti vastata...? :) Itse ainakin soitan kyseisen soinnun samoin kuin C:n, mutta sitten siihen lisätään vielä B (siis toisin sanoen alennettu H..). Noin minä sen ainakin olen aina soittanut ja ihan järkevältä kuulostaa. Piti kyllä käydä ihan kokeilemassa, sillä en koskaan soittaessani katso mitä painelen...


//Muoks.
Steelsheen, kiitos oikaisusta, ajatusvirhe.. :) Tietenkin se on alennettu H.. Korjasin. Eihän sitä nyt 13 vuoden pianonsoiton jälkeen voi nuotteja vielä muistaa. :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Monartha - Helmikuu 21, 2007, 23:44:33
-
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Neverlandwitch - Helmikuu 25, 2007, 13:38:56
Juu-u, olen soittanut rumpuja muutaman vuoden, bassoa osaan soittaa (en erityisen hyvin mutta kuitenkin) pianoa olen soittanut ala-asteelta yläasteen seiskalle, silloin lopetin. Meillä on kotona aika paljon soittimia(rummut, basso, kitara, koskettimet, urut, NOKKAHUILU!), enää en soita juurikaan, olen enemmän keskittynyt toiseen unelmaan ompelijana/vaatesuunnittelijana.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Aaveenlapsi - Helmikuu 25, 2007, 13:43:30
Minä soitan huilua, siis poikkihuilua ja siinä ohessa käyn teoriassa. Huilua olen soittanut kohta kaksi vuotta, kohta vuoden musiikkiopistossa. Aluksi ajattelin että en jaksaisi harjoitella yhtään. Meinasin jo lopettaakin, mutta yritteliäisyys kannatti. Harjoittelen kahdesti viikossa ja laulut vaikeentuvat koko ajan.
Pidän huilun äänestä, sellaisesta keijukaismaisesta ja kepeästä. Huilu on myös siitä hyvä ettei se ole tonnin painoinen.
Pianoakin soittelin ala-asteen alussa, mutta kyllästyin kävelemään kaksi kilometriä koulun jälkeen, olinhan vasta kahdeksan. Joten sitten lopetin sen. Adjö.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Drucella - Helmikuu 25, 2007, 14:59:22
Minä olen soittanut pianoa 7-8 vuotta Musiikkiopistossa. Monia järkyttää se, että inhoan pianonsoittoa ja olen halunnut lopettaa sen viimeiset neljä vuotta. (Äitini tähän on taas vaikuttanut, siis pakottanut) Osaan mielestäni soittaa pianoa tarpeeksi hyvin, en ole ajatellutkaan musiikkiuraa, mutta opettajani kehuu joka tunnilla sitä kuinka hyvä olen.

En silti saa aikaiseksi sitä, että läpäisisin 2/3 tai 3/3. Ne, jotka käyvät musiikkiopistoa, tuntevat tämän teoriakäytännön. Niillä tunneilla olikin ihan hauskaa, ryhmissä kun oltiin, ja sen puolen olenkin läpäissyt. Mutta pianonsoitto ei vaan iske.

Kaikki tuntuvat painostavan minua soittamaan, vanhemmat, sisaret, kaverit... se vaan ei tunnu yhtään kivalta. Aionkin nyt tänäkeväänä todellakin lopettaa tuon itseni kiduttamisen, ja keksiä jotain muuta.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Steelsheen - Helmikuu 27, 2007, 17:36:17
...Itse ainakin soitan kyseisen soinnun samoin kuin C:n, mutta sitten siihen lisätään vielä B (siis toisin sanoen ylennetty H..).
<niponipo>Se H on alennettu. Ja seiskan jälkeen voi ryhtyä pohtimaan sellaisia ihanuuksia kuin maj7-soinnut :D </niponipo>

Juuh. Meet Steel and her piano.

Olen siis soittanut pianoa kohta kymmenen vuotta. Tunneilla aloin käydä samaan aikaan kun aloitin koulun, mutta äidin ansiosta osasin jo silloin lukea nuotteja ainakin jossain määrin. Piano minulle ostettiin noin puolentoista vuoden harrastuksen jälkeen (käytettynä, ja oli 8 vuotta virittämättä, virittäjä kävi ja sanoi että se on vain vähän pois vireestä ^^).
Miksi, sitä en osaa sanoa. Meillä oli sellainen sähköpianohökötys kotona, ja taisin osoittaa musikaalisuutta jo aika varhain, ja sitten minut vain lykättiin pianotunneille. Vihasin ensimmäistä opettajaani, toinen menetteli. Neljän kansalaisopistovuoden ja 1/3:n jälkeen siirryin musiikkikoulun opiskelijaksi. Sielläkin inhosin ensimmäistä opettajaani sydämeni pohjasta. Seuraava taas oli aivan ihana, nykyinen menettelee.

Olen suorittanut tähän mennessä vain 2/3:n, ja olen yleiseen tasooni nähden pahasti jäljessä (2/3:ssa taisi olla yksi IIa-tason kappale...); 3/3 on edessä muutaman viikon päästä. Huojentavaa kyllä saada se tehtyä, sitten ei tarvinne enää stressata. Teoria on suoritettuna, yleinen musiikkitieto vielä toivottavasti ensi vuonna niin pääsen siitäkin eroon.

Tällä hetkellä suhtaudun soittamiseeni kovin ristiriitaisesti, motivaatio on aika alamaissa, mutta en voisi kuvitellakaan vihaavani itse soittamista. Tulkinnasta on tullut kehuja, tekniikasta puolestaan ei ole kukaan uskaltanut moittia, vaikka minun soittotekniikkani on jotain niin karmaisevaa. Haluaisin jatkaa, mutta toisaalta en kuitenkaan.

Pianistin ammattia en ole koskaan vakavissani harkinnut, opettajaksi minusta ei puolestaan ole. Musiikkiin liittyvä ammatti on ollut haaveissa, joko sitten laulusta tai kirkkomusiikista, mutta taitavat jäädä tulevaisuudessakin haaveiksi.

Olen kuitenkin aikanani soittanut myös kaksi vuotta viulua, käyn laulutunneilla, ja osaan vähän kitaraa, harmonikkaa ja rakasta nokkahuilua. Pianon viehätys on varmaan osin juuri siinä, että sillä saa niin monta ääntä yhtäaikaa aikaan, viuluun kyllästyin melkein heti, kun ei ollut ketään säestystaitoista. Harmonikassa olisi vähän sama juttu, silläkin voi soittaa ihan yksin ja se kuulostaa hyvältä.

//Editointia vuoden päästä, ihan kuin ketään kiinnostaisi, mutta sain silloin pianon 3/3:n läpi yhtä vaille täysillä pisteillä, vaikka tyrinkin mielestäni reippaasti enemmän kuin 2/3:ssa ^^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Lime - Maaliskuu 05, 2007, 13:34:41
Minäkin soitan pianoa. Oon käyny pianotunneilla n. 4 vuotta, mut oon kotona soitellu pianoa jo ihan pienestä asti. Siellä tunneilla on tylsää. Ne laulut mitä se ope antaa ovat todella rasittavia. Eikä se opettajakaan ole mikään mukavin. Lopetan ehkä nuo tunnit keväällä.

Kotona soittelen myös rumpuja ja kitaraa. Molempia oon opetellu itse soittamaan (mitänyt ollaan vähä koulussa soitettu). Mulla on akustinen kitara. Haluisin sähkökitaran, koska siinä on pienemmät kielien välit. Mun akustisessa on niin isot välit, että en saa kunnolla otettua kaikkia sointuja.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: McAny - Maaliskuu 06, 2007, 22:17:55
Rumpujen soittoa. Olen aina innostunut niistä, ja vihdoin sain ne syntymäpäivälahjaksi helmikuussa. Nyt olen ahkerasti soitellut (en käy kyllä missään tunneilla...), mutta saan vain silloin, kun vanhemmat ovat töissä, etten häiritse heitä. Joka päivä en kuitenkaan ehdi soittaa. En ole koskaan oikeastaan käynyt millään rumputunneilla, vaan olen varmaankin joku luonnonlahjakkuus ym. muuta, sillä olen osannut ne hommat ilman harjoitteluja. (Itserakastako?) Muistan, kun pienempänä tein laatikoista rummut. Hahha. Nyt asian miettiminen naurattaa, mutta silloin ei ollut mitään muutakaan mihin soittaa.

Kitaran soiton aloitan luultavasti syksyllä ja siihen ei auta luonnonlahjakkuus, koska se on kuitenkin niin vaikea soitin, että tuntejahan siihen tarvitaan. Onneksi kotona on kitarakin (akustinen), joten voin sitten harjoitella. Koulussakin soitetaan usein kitaraa ja osaankin jo muutaman biisin alkusoiton (Esim. Deep Purplen Some on the Water) sekä joitain kappaleitakin. Isänikin voisi opettaa minua, mutta hänellä ei oikein riitä aika siihen. Harmi...
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Urasiili - Maaliskuu 16, 2007, 00:23:35
Tällä hetkellä minun on vähän hankala lähteä nimeämään nk. pääinstrumenttiani. Pianoa soitan opetuksessa, laulanut olen pisimpään, huilua soitan eniten. Öh.

Pianon, tai koskettimet, aloitin joskus ala-asteella. Veljeni on myöskin kosketinsoittaja, hänen jalanjäljissään aloin itsekin sitä harrastaa. Opettelin lukemaan "tavallisia" toivelaulukirjatyyppisiä nuotteja itsekseni ja soittelin vähän epäsäännöllisesti, kunnes yläasteella pääsin opetukseen, jonka kautta musiikkilukioon soittamaan klassista pianoa. Kyllä minä rimppusen verran paremmin osaan nyt verrattuna niihin aikoihin. En kuitenkaan sanoisi itseäni suoranaiseksi pianistiksi.

Laulanut olen kai käytännössä niin kauan kuin olen osannut ääniä päästellä, en vaan ajatellut olevani kummoisempi laulaja ennen kuin vasta lukiossa. Toki minulla on vieläkin paljon mitä kehittää, mutta luulisin olevani melko hyvillä jäljillä tekniikan ja sen sellaisen suhteen ottaen huomioon, että olen täysin itseoppinut.

Poikkihuilun aloitin vasta viime syksynä. Olen soittanut sitä aiemminkin, neljännellä luokalla. Silloin minun oli lopetettava soittaminen opettajan puutteessa. Peruskoulussa kun oli jatkuvasti tarjolla mahdollisuus ilmoittautua musiikkikouluun ja saada soitin vuokralle. Opettajani kuitenkin jäi äitiyslomalle, enkä uutta saanut, en myöskään soitinta voinut pitää.
Oman huilun ostin vasta nyt lokakuussa. Olen jo kauan ihaillut sen ääntä ja ulkonäköä, jousisoittimien lisäksi se on kaunein soitin, mitä on. Edistyn aika nopeasti siihen nähden, että kyseessä on vaikea soitin. Ensi syksynä ajattelin hankkia siihen soitonopettajan ohjaamaan etenemistäni, ehkäpä minusta vielä tulee ammattihuilisti. Tai ehkä ei.

Ai niin, soitan bassoakin. Sitä olen soittanut reilut pari vuotta lähinnä itsenäisesti, myös bändissä vähän. En kovin paljoa soita sitä nykyään, mitä nyt vähän näppäilen silloin tällöin niin ennättäessäni. Tosin se on aina illan päätähti, jos minulla sattuu olemaan kavereita kylässä. Ehkä kielisoittimilla on vaan taipumuksia siihen. Kaikki aina räpelöimässä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Saphire Tulenpunainen - Maaliskuu 16, 2007, 20:54:52
Minun on monta kertaa pitänyt aloittaa kitaran soitto, mutta se on aina joistakin syistä jäänyt pois tai olen unohtanut harjoitella. Itsekseni meinasin aloitella siis. Kiippareitakin on tullut jonkin verran soitettua, mutta ei tarpeeksi, syntikat kun vlejeni huoneessa lymyilevät. -.-

Olen joskus soittanut viulua, mikä oli mielestäni todella mukavaa. Jouduin sen kumminkin jossain vaiheessa lopettamaan sen kalliuden vuoksi. Huilua olen koko koulu ikäni soittanut, mikä on Steinerkoulun perinne. Se on itseasiassa melko mukavaa. ^^ Haluaisin oppia soittamaan poikkihuilua, mutta siihenkään ei rahat riitä. Moni soittoharrastus kiinnostaisi, muta tarvitsen jonkun, joka pitää huolta että treenaisin soittamista, koska muuten se ei oikein suju. ^^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Meenai - Maaliskuu 17, 2007, 12:00:43
Soitin joskus pienempänä pianoa kolme vuotta. Ensimmäisen kahden vuoden aikana en oppinut juuri mitään (vika opettajassa?) ja kolmas vuosi oli mielestäni yhtä tuskaa. Ei siis ihme, että innostus laantui.

Kahden viime vuoden ajan pyrin musiikkiopistoon. Ensimmäisllä kerralla meni aivan surkeasti, joten vaihdoin sitten opettajaa. Toisella kerralla pääsin varasijalle, mutta lopetin sitten soittamisen. Olin aivan maassa.

Nykyisin soittelen itsekseni pianoa ja yritän opetella uusia kappaleita. Taidot ovat kyllä aika ruosteessa nykyään. Soittamisesta on kuitenkin ollut hyötyä; osasin nuotit jo ennenkuin niitä piti opetella koulussa sekä minulle on kehittynyt sävelkorvaa josta on hyötyä musiikkiliikunnassa ja musiikkitunneilla.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kirziga - Maaliskuu 18, 2007, 19:57:56
Minä soitan sähköurkuja kahdeksatta vuotta. Kun perheeni sai kysessä olevan soittimen joululahjaksi, hakeuduin soittotunneille. Täytyihän sitä jonkun osata soittaakin! ;)

No, harjoittelemisessa on ollut hyviä ja huonoja kausia, tasaisesti koulumenestykseni kanssa. Soittotaitoa on kuitenkin kertynyt vuosien varrella sen verran, että nuotit eteeni saatuani, osaan tyydyttävästi kappaleen soittaakin, vaikka täydelliseen suoritukseen harjoitusta tarvitaan ja kovasti.

Harjoitteluun motivoituminen on joskus hankalaa, kun muut asiat kiinnostaisivat juuri silloin enemmmän. Toki se voi johtua myös kappaileista. Kaikki sävelmät, kuten valssit ja tangot, eivät aina iske, mutta onneksi oppikirjojen joukossa on myös paljon innostavia ja hyviä kappaleita.

Muutaman kerran olen ollut soittamassa instrumenttiani musiikkiopistoni järjestämässä kevätjuhlassa. Kuukauden kuluttua taas uusi esiintyminen edessä ja harjoittelu on tällä hetkellä aktiivista.

Toivon, että innostus musiikkiin jatkuu lopun elämääni, vaikka en ammattia siitä itselleni aiokkaan tehdä. Iloinen harrastus piristää aina mieltä :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Founa - Maaliskuu 25, 2007, 11:05:50
Aloitin pianon soiton 8-vuotiaana. Samoihin aikoihin meille hankittiin kotiin vanha, käytetty piano. Äitini tuttava (erittäin hyvä soittamaan pianoa) alkoi sitten opettajakseni puoli-ilmaiseksi. Ei omien sanojensa mukaan olisi tarvinnut ollenkaan rahaa, mutta tyrkättiinpä sille aina jotain rahaa kouraan. Alussa kaikki oli niin vaikeaa. En millään tahtonut päästä pianon soittoon sisälle ja soittoläksyt tuntuivat ylitsepääsemättömän vaikeilta. Lopulta jotenkin onnistuin pääsemään kärryille ja aloin oppia nopeasti. Soitin aina kerran viikossa. Harjoittelin aina tunnollisesti läksyjäni.

Vähitellen alkoi tuntua siltä, että niitä läksyjä tuli vähän liikaakin. En ikinä ollut ehtinyt harjoitella niitä kunnolla ja aina hävetti, kun en ollut harjoitellut niitä kokonaan. Siitä ehkä tuli pienoinen "kammo" aina niitä soittotunteja kohtaan. Aloin soittaa kerran kahdessa viikossa, en silti ollut kunnolla oppinut läksyjäni. Olin joka tunti ihan hermona, enkä pitänyt tunneista ollenkaan. Tai no sitten, kun entiset läksyt oli saatu käsiteltyä, niin se oli kivaa.

Joka kerta kun tunti oli loppunut, päätin, että ensi kerralla osaan läksyt täydellisesti ja joskus aloin harjoitella niitä jopa samana iltana. Kuitenkin se vain jäi ja pianon soitosta tuli epämiellyttävää ja pakonomaista, vaikka aina olenkin pitänyt pianon äänestä. Ajattelin soiton lopettamista monta kertaa, mutta onneksi en lopettanut. Yhdessä vaiheessa minulle nimittäin tuli hirveä into pianon soittamiseen. Ei vieläkään niihin läksyihin, vaan lainasin kirjastosta kaikenlaisia nuottikirjoja ja vapaa-ajalla soittelin niitä erittäin paljon. Innostuin pianon soittamisesta ja kyllä ne läksytkin menivät sitten jo helpommin.

Harmikseni pian tämän jälkeen opettajani sanoi, että ei osaa enää opettaa enempää, koska ei ole mikään alan ammattilainen. Hänen taitonsa loppuivat siihen. Mielestäni en kyllä ollut läheskään yhtä hyvä pianon soittaja kuin hän. Opettajani sanoi, että voisi helposti hankkia minulle opettajan musiikkiopistosta, jos vain haluaisin. En ikinä ollut halunnut pianonsoitosta sellaista "vakavaa" ja musiikkiopistosta minulla on ainakin sellainen kuva, että on se vakavampaa ainakin kuin tämä minun soittoni. En siis halunnut jatkaa, koska soitto vei jo aika paljon aikaani muutenkin. Lopetin siis viime keväänä.

Soitan edelleen erittäin aktiivisesti, jopa aktiivisemmin kuin silloin, kun olin pianotunneilla. Olen vasta nyt ehkä oikeasti löytänyt sen, kuinka kivaa pianon soitto on. Ehkä sen takia, että saan itse päättää, mitä soitan, eikä tarvitse soittaa aina niitä kuivia pianoläksyjä. Voin jopa sanoa, että olen kehittynyt soittamisessa paljon sen jälkeen kun lopetin. Soittamista häiritsee hieman vain tuo meidän vanha pianomme, joka ei millään tahdo pysyä vireessä, vaikka sitä kuinka virittäisi. Viimeksi virittäjä sanoi, että se on niin vanha, ettei sitä edes saa ihan täydelliseen vireeseen, vaikka piano pitkäikäinen soitin onkin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Siel - Maaliskuu 26, 2007, 21:20:20
Mä soitan nyt klarinettia viidennettä vuotta musiikkiopistossa. Tossa oli pari vuotta niin, että sinnitelin jaksamisen ja lopettamisen välillä, mutta nyt oon oikein tyytyväinen siihen että jatkoin, sillä opettajani vaihtui viime syksynä vanhasta papasta juuri valmistuneeseen ja eron huomaa :D Oon nyt paljon innostuneempi soittamisesta, ja kappaleetkin on enemmän mun makuuni :)

Rumpuja soitan myös, mutta niitä olen hakkaillut vasta reilu puolisen vuotta. Tunneilla en käy, mutta tahtoisin kyllä hakea lyömäsoittimia sivuaineeksi musiikkiopistossa. Voi olla vain aika vaikea päästä listoille.. mutta kyllähän tuo kotonakin harjoittelu sujuu, joten en valita :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nicky Noon - Maaliskuu 27, 2007, 18:28:01
Minä soitan viidettä vuotta pianoa. Ennen olin yksityisellä mutta nyt opettajani on siirtynyt musiikkiopistoon ja minä siirryin mukana. Ajatus on sinänsä kiva, koska opettajani on huippu enkä haluaisi vaihtaa häntä kehenkään, ja saan käydä musiikkiopiston kuorossa maksutta. Toisaalta se taasa ottaa päähän, sillä vaikka saankin kerran viikossa käydä lauleskelemassa kivoja lauluja kavereitteni kanssa, se onkin sitten ainoa etu joka siirtymisen kautta tuli. Niin, maksu suunnilleen nelinkertaistui. Lisäksi joudun maksaa tunneistani vaikka olen kipeänä enkä pääse, tai jos opettajani on poissa! Se on vähintäänkin epäreilua! ;/

Onneksi pianonsoitosta sentään saan iloa, muuten koko homma olisi ihan turhaa.. ^_^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Audra Dancer - Huhtikuu 02, 2007, 20:22:04
Pianoa! Olen soittanut nelisen vuotta. x) Olen käynyt pianotunneilla kaksi vuotta, mutta suurimmaksi osaksi olen itse opetellut soiton salat. x) Soitan myös joskus korva kuulolta, ilman nuotteja siis. Ja soitan (huonosti) kitaraa ja hieman rumpuja. ^^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: kath - Huhtikuu 08, 2007, 21:02:53
Aloitin klarinetin soittamisen 7 - vuotiaana, eli siitä on nyt 5 vuotta (kohta6)  Klarinetissa on pehmeä ja kaunis ääni, ja rakastan sen soittamista. Sitä, miksi valitsin sen, en oikeastaan tarkalleen ottaen tiedä, koska olin silloin niin pieni (kun valitsin sen) että en oikein tajunnut koko asiaa kunnolla :D Mutta muistan sen, kuinka kuuntelin huilun ja klarinetin ääninäytteitä, ja halusin niistä kahdesta klarinetin sen vuoksi, ettää huilun ääni otti korviin xD
Koska olen vasta 12, en ole kunnolla ajatellut ammattia musiikin parissa, mutta aion ainakin mennä musiikkilukioon.

Olen soittanut myös neljä vuotta pianoa ja kaksi vuotta kitaraa joskus aiemmin, mutta nyt ne on jo aika lailla unohtuneet, kun klarinetin soittaminen kävi rakkaimmaksi z)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Aewyn - Huhtikuu 28, 2007, 20:26:06
Mä olen soittanut huilua ehkä noin 5-6 vuotta. Aloitin kakkos-luokalla, ja se ajatus lähti siitä, kun eskassa joku just sellainen "eska-täti" toi kerran oman poikkihuilunsa sinne ja soitti jonkun kivan pikku lumiukkolaulun :) Se vaan jotenkin tartuui, eikä ole loppunut. En osaa sanoa miksi tykästyin huiluun, tai miksi pitäisin siitä nytkään. Se vaan on mulle elämäntapa. Oon miettinyt lopettamistakin, mutta ei onnistuisi. Mä olen juurtunut omaan Pearliini, ja se on juurtunut minuun.  Oon antanut sille muuten nimenkin, se on The Black Pearl :D:D
Mutta toisaalta en kuitenkaan voi kuvitella että olisin ammatiltani huilisti tai esimerkiksi huilunsoiton opettaja. Meidän rakkaus on vähän erilaista ;D
Mä vaan soitan, saan siitä jotain kiksejä ja mä luulen, että tuun soittamaan huilua aina. JOskus oon kyllä melkein heittänyt sen seinään, kun ei ole onnistunut jokin juttu, mutta niistä pääsee yli. Ei aina voi onnistua. Tosin mä oon tähän mennessä aina harjoittelulla onnistunut.
Mulla on soittotunti kerran viikossa. Kotona pitäis soittaa joka päivä jonkun aikaa, mutta arvatkaa soitanko minä. Tiedän että pitäis, mutta mulla on myös fudis-harkat neljästi viikossa, joten joskus vaan kehtuuttaa, mutta joskus ei rehellisesti ehdi.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: roosa - Toukokuu 01, 2007, 18:50:38
Kitaraa, pianoa ja rumpuja.

Kaikkia soittimia oikeastaan itsekseni, silkalla luonnonlahjakkuudella. :) Iskästä on ollut kitaraan suuri apu, mutta suoraan sanottuna iskä ei ole mikään maailman parhain opettamaan, soittamaan kylläkin. Niin että itsekseni lähinnä olen soitellut, sointujen nimiä tai nuotteja en jaksa opetella, kunhan vain soitan. Sähkökitaraakin ollaan tässä piakkoin hommailemassa, ja kyllä mä ne nuotit ja sointujen nimet opettelen - sitten kun jaksan. Kitaraa olen soittanut about parisen vuotta.
   Piano on oikeastaan se soitin, mitä olen kauimmiten soittanut. Nuotteja en siis ole jaksanut opetella. Kyllä mä ne osaan silleen, jos saan laskea nuottiviivastonvälit ym, ja löydän pianosta C:n ja H:n väliltä koskettimet, mutta en ole vaivautunut nuotteihin kunnolla hiostamaan. Nuottikorvalla soittelen. Oli sekin vaihe, kun käytin pianoa vain kitaran virittämiseen, mut nykyään sävellän ja sohellan pianolla vaikkapa mitä.
   Rumpuja soitan vain siksi, kun meiltä sellaiset löytyy. En oikeestaan osaa rumpuja kauheasti soittaa, mitä nyt beat-kompin ja siitä eri versioita. Enkä noiden rumpujen soitosta erityisemmin olekkaan kiinnostunut, sähkökitarasta enimmäkseen.
   Poikkihuilun soiton tykkäisin aloittaa, koska meillä sellainen on, mutta se on kai sellainen soitin, että nuotit pitäis opetella kunnolla.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Lorainne - Toukokuu 09, 2007, 20:28:14
Minä soitan viulua. Tai rääkkään sitä. Riippuu kappaleesta. Olen soittanut ihan kohta kolme vuotta Suomalaisessa Konservatoriossa. Pääsin sinne niukin naukin, olin neljännellä varapaikalla... Olen suorittanut tutkinnot 1/3 ja 2/3.
Halusin aloittaa viulusoiton, koska olen pienestä asti halunnut soittaa sitä ja olen aina ihaillut hyviä viulisteja, jotka vetelevät tuosta vaan minkä tahansa kappaleen. Tai ei nyt ehkä ihan, mutta melkein. ;) Itsestäni ei voi todellakaan sanoa samaa. Ainakaan vielä. Pienenä leikin viulistia, otin kanteleen ja jonkun kepin ja aloin "soittaa"... :D Hienolta kuulosti, juu.
Enpä luule, että viulunsoitosta ammattia tulee, harrastuksena se pysyy niin kauan kuin jaksan soittaa. Enpä kyllä voi myöntää edes haaveilevani viulistin ammatista...

Olen soittanut pianoa kuusivuotiaana yhden vuoden. Se harrastus kaatui siihen ärsyttävään opettajaan. Hän kun oli itse niin hirveän puhelias, niin hänpä tietysti ajatteli, että kaikki muutkin ovat. Siis kun tuli tunnille, sanoi moi ja alkoi ottaa ulkovaatteita pois eikä sanonut minuuttiin mitään, sanoi ope heti, että "Onko kaikki kunnossa kun sä oot noin hiljanen?"... Että jaksapa sitä sitten joka keskiviikko. Yhden kerran esiinnyin, muistaakseni soitin elefanttimarssin jossain kevätmatineassa... :P
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Daniel - Kesäkuu 08, 2007, 14:20:04
Rumpuja olen soitellut, aina kun saan sellaiset käsiini. Ala-asteella olin joka päivä yhdellä välitunnilla soittamassa, ja perjantaisin sain jäädä koulunjälkeen vielä tunniksi paukuttelemaan niitä :D Ja sitten pari kertaa olen soittanut rumpuja joissain kahden- tai kolmensadan ihmisen yleisön edessä, jossain koulun musiikkiesityksessä, mutta ei sen kummempaa. Niin ja jossain koulumme bändissä soitin. Musiikinopettajani mielestä minulla oli selvät lahjat rumpujen soittamiseen, mutta vanhempani eivät todellakaan ole halukkaita ostamaan minulle rumpuja, ... Sääli.
Nyt ylä-asteella se rumpujen soittaminen on jäänyt vähempään. Välitunneilla ei saa olla luokissa, ja se rakennus on niin ahdistava, ettei sinne huvita koulun jälkeenkään jäädä enää yhtään pidemmäksi aikaa.

Kitaraa sen sijaan saatan alkaa soittamaan, äitini suostuisi ostamaan sellaisen tavallisen akustisen ainakin aluksi. Minulla on uusi musiikinopettaja (tietenkin, kun siirtyy yläasteelle..) ja hän luuli aluksi, että soitan kitaraa. Soitin siis aivan ensimmäisiä kertoja kitaraa, ja tämä väitti, että minulla on aivan ammattilaisen otteet. Vakuutin, etten ollut muuta kuin leikilläni rämpytellyt jotain hölynpölyä sitä ennen. Vuoden lopussa meillä oli joku koe kitaransoitosta, että piti soittaa joku pätkä, ja minä vedin virheettömästi *tyytyväinen*. Sanoin äidilleni tästä, ja hän sanoi, että voisi ostaa kyllä kitaran, jos haluaisin. Se on siis harkinnassa.

Mutta en käy millään soittotunneilla, joten en kai tavallaan soita mitään.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: jannal - Kesäkuu 08, 2007, 17:03:11
Minun on jo kauan pitänyt pyrkiä musiikkiopistoon, mutten ole saanut aikaseks. Sähkökitaran ja koskettimet omistan, ja niitä tulee soiteltua.. En oikeen kitaraa osaa soittaa, ja sen kanssa olisin sinne musaopistoonkin menossa.. Koskettimia kyllä osaan soittaa, ja parhaiten sillai korvakuulolta. (ja kyllä kitaralla myös..) Nuotteja en täydellisesti osaa, mutta kyllä mä niistä soittaan pystyn. <:
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Ogre - Kesäkuu 17, 2007, 17:25:41
Soitan rumpuja... Olen soittanut n. 4 vuotta ja soitan bändissä.
Minulla on kotonani rummut, Premier - merkkiset.
En ole, tai siis olen käynyt rumputunneilla, ( 2 vuotta sitten ja olin opetuksessa vuoden)
harjoittelen niillä joka päivä.
Meidän bändimme levyttää kuukauden päästä;
Soitamme omia kappaleita ja yhtä cover - biisiä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Tinde - Heinäkuu 08, 2007, 08:17:32
Minä olen soittanut pianoa 4 vuotta, mutta enpä tiedä onko enää mitään järkeä jatkaa, koska pianonopettaja vaihtuisi taas ja muuntekin innostukseni pianon soittoa kohtaan on nolla tällähetkellä.En edes tajua miten edes keksin ruveta soittamaan pianoa.Eihän se ole edes minun ykkösjuttuni oikein koskaan ollutkaan, mutta kyllä minä jotain opin.

Yksi syy siihen miksi pianon soitto tökkii se, että 4 vuotta sitten, kun aloitin 3 kertaa pianon soiton jouduin lähtemään taas alkupisteestä mikä ei olisi ehkä ollut niin välttämätöntä, koska olenhan 2 kertaa aloittanut ja olen oppinut kaiken alkeellisen mit pitää tietää soittaessani.Eli minua vain jotenkin ärsytti taas aloittaa alusta vaikka edellytyksiä olisi ollut jatkaa mistä olen viimeksi jäänyt.Olisin niin kovasti halunnut oppia jotain kehittyneempää joten se latisti minut ensi alkuunsa jo heti alusta lähtien.Viimeisimmät opettajat ovat olleet ok, mutta viimesimmässä oli se tylsä puoli, että sen piti ruveta muokkaamaan soitettavia kappaleitani tasoisekseni eli jotenkin tuli semmonen fiilis, että jään vain junnamaan samoihin asioihin.

Opettajat ovat ollen hyviä ja osaltaan mukavia heillä ei ole osuutta siihen, että piano ei nyt lukeudu asioihin mistä jaksaisin innostua vaan se, että en jaksa enkä innostu enää soittamaan pianoa koska en pääse missään kohti eteenpäin vaikka hyvät edellytykset olisikin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Strawberry - Heinäkuu 10, 2007, 13:32:43
Olen soittanut selloa seitsemän vuotta, taisin aloittaa kuuden vanhana. Lopetin kuitenkin vähän aika sitten, kun ei enää sello jaksanut kiinnostaa.
Kävin pianotunneilla neljävuotiaasta ja soitan edelleen. Olin siis niillä tunneilla johonkin 9-10-vuotiaaseen asti, sitten lopetin ne kun se paikka lopetettiin. Jatkoin noita pianotunteja sitten viime vuonna mutta en niilläkään käy enää. Nyt soitan pianoa enää harrastuskäytössä.
Olen laulanutkin kauan, kuorossa lauloin ihan pienestä asti, mutta en ole siinä kuorossakaan enää. :D Mutta lopetin siinä kuorossa siksi, että ne harjoitusajat olivat huonot.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Phoebe - Heinäkuu 10, 2007, 14:59:44
Harrastin pianonsoittoa kuusi vuotta, mutta lopetin sen viime toukokuussa. Lopetin, koska musiikkiopistossa sai soittaa viisi vuotta avoimella osastolla, ja minulle oli anottu jo lisävuosi. En halunnut pyrkiä musiikkiopistoon. Muutenkin taisi innostus pianonsoittoon vähän lakata, en jaksanut harjoitella kauheasti niitä kappaleitakaan, ja sitten samana päivänä ennen tuntia piti harjoitella paljon. Kyllä vielä soittelen joskus ihan huvin vuoksi, joskus on kivaa vaan alkaa soittamaan jotain uutta kappaletta. Osaan mielestäni soittaa hyvin, joten ei se pahemmin haittaa vaikka lopetin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Jeneelaf - Heinäkuu 10, 2007, 15:31:20
Soitan pianoa. Olen soittanut sitä ihan jostain heitettynä 5 vuotta mutta en ole varma. Pianossa minua viehättää...? en tiedä. Pianossa kuitenkin rakastan sitä että kun olen tapellut siskoni tai vanhempieni kanssa voin takoa pianoa mielin määrin pisimmillään olen joskus tainnut soittaa 3-4 tuntia putkeen. mitä vielä...? ai joo ei pianon soitosta ei voisi tulla minulle ammattia koska raivostun pianolleni joka toinen päivä. Haavelein omistavani joskus vielä flyygelin.

Olen soittanus myös rumpuja. Tosin innostus jäi vuoteen ja isä rock fanina tyttärensä "rumpu-urasta" innostuttuaan osti rummut jotka nyt pölyttyvät varastossa. Ala-asteella opin myös nokkahuilun soiton jaloa taitoa xD (ei soitettu siä mitään muuta) enkä olekkaan moneen vuoteen koskenut nokkikseeni.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Scheidaaja - Heinäkuu 12, 2007, 18:46:34
Olen soittanut haitaria kohta seitsemän vuotta. Soitinvalinta oli tavallaan sattumaa. Kun minun oli tarkoitus hakea musiikkiopistoon (osin vanhempien painostuksesta) en tiennyt, mitä alkaisin soittamaan, joten annoin äitini tehdä valinnan puolestani (:D). Nyt on helppo sanoa, etten kadu päätöstä, mutta ennen kuin barokkia rakastava, musikaalisesti erittäin kunnianhimoinen opettajani vaihtui enemmän kansanmusiikin pariin opastavaan, oli lopettaminen todella lähellä. Nykyään päänvaivaa aiheuttaa ensi keväiseen 3/3-tutkintoon valmistautuminen, mutta hyvin se luultavasti menee kun motivaatio on kerrankin korkealla. Tahdon päästä vielä pitkälle tällä saralla, tai no, ainakin jatkan konservatorioon D-kurssille. Siinä on sitten taas neljä vuotta aikaa miettiä "urasuunnitelmia" eteenpäin tai miksei ilman lainausmerkkejäkin.

Ehkä suurin "rakkauteni" on basson soitto. Aloitin ehkä päälle kaksi vuotta sitten, mutta bändimme on ollut koossa vajaan vuoden, ja siitä asti olen treenannut "oikeasti" tai "kunnolla". Ennen soitin tabeista jotain Nirvanaa. Minulla ei ole taidoistani oikeastaan minkäänlaista käsitystä, en tunne olevani mikään hyvä soittaja, mutta kepittäjältämme olen saanut aina kehuja. Tiedä sitten häntä. Tällä hetkellä opettelen Cliff Burtonin legendaarisen Anesthesian alkuosia, vaikka tiedänkin, että pitäisi mieluummin soitella vaikka blues rock -improilua tai muuta hyödyllistä. On vain hauska briljeerata sillä, että muka osaa soittaa jotain valmiiksi tabattuja sooloja. Omistan Squierin melko surkean Affinity P-basson. Tahtoisin hommata säästöilläni käytetyn 5-kielisen ja tehokkaamman combon. Vahvistimelle ainakin olisi tarvetta, kun tarjoutui alustavasti paikka ihka oikeassa kellari-/autotallibändissä. Päätin kuitenkin (katsottuani Youtubesta muutaman Metallica-coverin ja silmäiltyäni Deathin kappaleiden tabeja) etten ansaitse uusia kamoja jos en treenaa ahkerasti ja kehity soittajana edes vähän. Näillä näkymin jatkan bassottelua vielä pitkään. Toivottavasti Kuopiosta löytyyi joku mukava kokoonpano, jossa soittaa niin olisi motivaatiota jatkaa harrastusta pidempäänkin. Musiikkilukiossa saisin ehkä ilmaista opetusta. Slappaamista olisi mukava osata edes vähän. Mutta perusasiat ensin.

Kitaraa rämpyttelen vähän sinnepäin. Viime vuonna soitin aika monessa koulun juhlassa kun kukaan tekniikkavelho ei jaksanut opetella sointuja. Nyt onneksi löytyi minua parempi komppaaja niin saan keskittyä bassoon.

Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: yesterday - Heinäkuu 12, 2007, 20:16:26
Soitin viulua musiikkiopistossamme 5 vuotta. Täyttä tuskaa, täytyy sanoa, ja viimein sitten lopetin, vaikka muiden mukaan olin oikea luonnonlahjakkuus. Phah.
Sitten aloitin pianon, jota soitan nyt neljättä vuotta, sekä kitaraa olen soittanut melkeimpä 3 vuotta, kavereiden kanssa meillä on myös ns. "bändi", ja olemme esiintyneet koulun jutuissa jne, minä kitaristina. Ja kannelta tuli soitettua tarhaikäisenä >:D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Briar - Heinäkuu 13, 2007, 18:25:33
Olen soittanut viulua kohta kymmenen vuotta. Aloitin musiikkiopistossa kuusi vuotiaana. En tiedä mistä se lähti, mutta minä nimenomann halusin soittaa viulua, vaikka äiti yritti pianoon suostutella.
Tykkään viulunsoittamisesta kovasti. Ehkä osaksi senkin takia, että viulua soittaessa musiikkia pystyy kunnolla tulkitsemaan. Ja viululla on niin kaunis ääni.
Suoritin 3/3 tutkinnon tänä keväänä ja täytyy sanoa, että olen tyytyväinen arvosanoihin, vaikken erinomaista saanutkaan :D

Ja sitten pidän kovasti laulamisesta. Haaveena olisi päästä joskus laulamaan johonkin bändiin, mikä on kyllä aika epätodennäköistä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Penny - Heinäkuu 13, 2007, 19:05:12
Eli mitä soitinta soitat ja kuinka kauan olet soittanut kyseistä soitinta?
Pianoa soitan, tosin vain korvakuulolta. On tullut sitä soiteltua periaatteessa koko ikä.

Mikä viehättää juuri kysesessä soittimessa ja miksi valitisit juuri sen?
Piano on aika yksinkertainen soitin loppujen lopuks. En sitä niinkään valinnut, vaan perheellä oli piano jo ennen kun synnyin, ja sitten lapsena aloin pimputtelemaan sitä omaksi ja muittenki iloksi, ja se jäi.

Oletko ajatellut, että kyseisen soittimen soittaminen voisi olla sinulle sopiva ammatti?
Ei toki. Pidetään se vaan harrastuksena. :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Azaw X - Heinäkuu 16, 2007, 17:15:10
Minä soitan suuta olen soittanut sitä noin 13-16 vuotta (en ole varma milloin opin puhumaan) ja nyt olen sitten viimeaikoina soittanut suutani hieman myös musiikin tahtiin. =)
Tässä soittimessa viehättää nähdä ihmisten reaktiot kuten esim. "mä en voi uskoa että se sano tommosta :o" ja sitten tietenkin se on kaikin puolin kivaa muutenkin. =)
Kyllähän mä tätä ammatiksi voisin tehdä hyvin mielelläni mutta kun ei suomessa oikein rahoiksi lyödä musiikki bisneksellä. :/
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: lajien - Heinäkuu 19, 2007, 15:32:01
Soitan. Pianoa.

On ihanaa seurata omia sormiansa, kun soittaa nopeita, haastavia kappaleita, joiden sormituksetkaan eivät ole erityisen helpot. Kun oppii liikuttamaan sormiansa saumattomasti ja nätisti, ja ennen kaikkea nopeasti ja sulavasti, on oikein hauska seurata omien sormiensa liikkeitä; joskus tuntuu melkein, kuin sormet olisivat irti muusta kehosta ja lentäisivät koskettimilla omia aikojansa.
Kun esimerkiksi näin kesällä on mahdollisuus pitää muutamia päiviä ja ehkä jopa pari viikkoa taukoa, niin sitten taas, kun pääsee pianon ääreen ja rupeaa soittamaan, tuntuu oma piano ihan mahdottoman hyvältä soittimelta ja huomaa hetken ajan, että on itsekin sentään oppinut jotakin vuosien varrella, ja on aivan oikeasti hyvä pianisti.
Ja aivan voittamattoman mukavaa on heittäytyä täysillä mukaan musiikkiin, jota soittaa, eläytyä jopa vähän yli ja unohtaa kaikki ympäriltään. Liioitella käsien liikkeessä ja tulla musiikkiin mukaan koko mielen ja ruumiin voimin. Soittaa voimalla ja korostaa tiettyjä nuotteja yli, painaa taas toiset niin hiljaa, että ne hädin tuskin soi.

Joskus kuitenkin iskee oikein kunnolla sellaisia epätoivon ja masennuksen hetkiä. Esimerkiksi ihailemaani Lalo Schifriniä tai Art Tatumia kuunnellessa, ja etenkin silloin, kun voi myös nähdä heidät itsensä ja heidän liikkeensä, tulee olo, etten yksinkertaisesti ikinä voi oppia yhtä taitavaksi ja ihmeelliseksi. He elävät soittamaansa musiikkia, hengittävät säveliä ja soittavat niin vaikeita ja haastavia sävelkulkuja niin nopeasti, että katsoessa ja kuunnellessakin jo hengästyy. Kun olin katsomassa ja kuuntelemassa Lalo Schifriniä ja Tampereen sinfoniaorkesteria Tampere-talon suurimmassa salissa, hän soitti lopussa omia sävellyksiään yksin flyygelillä, ja saatoin nähdä sinne kauas yläpermannolle asti, kuinka upeasti hän käytti käsiänsä ja sormiansa soittaessaan.
Silloin tällöin läksyjä harjoitellessa, kun jokin kappale ei meinaa millään iskostua päähän, tai kun jokin kohta menee jatkuvasti väärin, tai kun sormet eivat ole taipua johonkin kohtaan vääntämälläkään, tulee sellainen ikävä, puoliraivokas hetki; "Mähän en soita enää ikinä, en ainakaan tätä kappaletta! Äläkä sä tuu siihen neuvomaan, et sä voi tätä mun puolesta harjoitella! Myykää se piano, en mä kuitenkaan enää soita!"  - ja muutama kirosana päälle. Silloin äiti (ja joskus sisko) joutuu aika epäreilun parjaamisen kohteeksi. Onneksi niitä kohtauksia ei nykyään enää tule usein.


Sitten näihin käytännöllisempiin asioihin. Aloitin pianonsoiton aika pienenä, laskujeni mukaan ensi syksynä alkaa seitsemäs oppivuoteni. Samalla se on tavallaan myös ensimmäinen vuoteni, sillä pyrin viime keväänä ja alkukesästä Pirkanmaan musiikkiopiston Pop/jazz - linjalle, ja pääsin yllättäen sisään. Tähän mennessä olen soittanut ensimmäiset vuoteni yksityisellä opettajalla, sen jälkeen Pirkanmaan musiikkiopiston klassisella puolella kolmen vuoden ajan. Saavutuksenani on ollut teoria- ja säveltapailututkintojen suhteen nämä peruskurssit, eli 1/3, 2/3 ja 3/3. Poppipuolella joudun aloittamaan alusta, huoh. Kurssitutkintoja olen suorittanut vain 1/3:n reilu vuosi sitten, mutta jo siellä soitin kappaleita, jotka olisivat menneet läpi 2/3:ssakin.

Silloin aloitellessani soittaminen oli mielestäni ihan hirveää pakkopullaa, ja kivointa pianotunneissa oli sieltä poispääseminen. Viimevuosina olen kuitenkin rakastunut pianonsoittoon yhä rajummin ja rajummin, ja olen tehnyt pyhän päätöksen, että alan panostaa harjoitteluun täysillä tästä eteenpäin. Koska haluan olla hyvä. Kovin paikka oli kuulla siellä pop/jazzin pyrkimisessä Petri Juutilaiselta, että minun täytyy kesän aikana harjoitella ihan kunnolla säveltapailua ja asteikoita, jos haluan improvisoijaksi, ja varsinkin, jos satun pääsemään sisään. Koska olen aina inhonnut asteikoita ja pitänyt niiden tankkaamista täysin turhana, on asenteen muuttamisessa työtä. Mutta minähän yritän siitä huolimatta. ^^ Pyrkimisessä sain muutenkin kuulla kovia sanoja: soittaminen saisi olla vielä luonnollisempaa, koskettimet pitäisi löytää vaikka silmät kiinni, pitää kuunnella parempaa jazzia ja enemmän, pitää tietää varmasti minkälaista musiikkia haluaa soittaa, on harjoiteltava syksyyn vielä vapaasoinnutusta ja voisi sitä vähän siskon kanssa lauleskellakin. Mutta kyllä siellä kehujakin suollettiin. :)

Aloitusviestin kysymys, voisiko musiikista olla minulle ammatiksikin, on minulle vielä aika kaukainen ajatus. Haluan oppia vielä paljon paremmaksi mitä juuri nyt olen, mutta ehkä minun tavoitteeni eivät kuitenkaan ole ihan niin kunnianhimoiset. Ainakaan vielä tällä hetkellä. ^^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Korvasieni - Heinäkuu 25, 2007, 00:50:30
Lainaus käyttäjältä: lajien
On ihanaa seurata omia sormiansa, kun soittaa nopeita, haastavia kappaleita, joiden sormituksetkaan eivät ole erityisen helpot. Kun oppii liikuttamaan sormiansa saumattomasti ja nätisti, ja ennen kaikkea nopeasti ja sulavasti, on oikein hauska seurata omien sormiensa liikkeitä; joskus tuntuu melkein, kuin sormet olisivat irti muusta kehosta ja lentäisivät koskettimilla omia aikojansa.
Ilmankos et aina muista katsoa nuotteja :D

Lainaus käyttäjältä: lajien
Silloin tällöin läksyjä harjoitellessa, kun jokin kappale ei meinaa millään iskostua päähän, tai kun jokin kohta menee jatkuvasti väärin, tai kun sormet eivat ole taipua johonkin kohtaan vääntämälläkään, tulee sellainen ikävä, puoliraivokas hetki; "Mähän en soita enää ikinä, en ainakaan tätä kappaletta! Äläkä sä tuu siihen neuvomaan, et sä voi tätä mun puolesta harjoitella! Myykää se piano, en mä kuitenkaan enää soita!"  - ja muutama kirosana päälle. Silloin äiti (ja joskus sisko) joutuu aika epäreilun parjaamisen kohteeksi.
Otan tämän anteeksipyytönä. :)

Mutta niin, palatakseni omaan soittamiseeni. Soitan melkein mitä vaan, mitä minulle eteen lykätään. Laulu on ainut poikkeus; jostain syystä en vain osaa laulaa. Opin helposti hallitsemaan soittimia ainakin välttävästi (jos ei vaskipuhatimia lasketa), joten voisin mielestäni kutsua itseäni jonkun näköiseksi "multi-instrumentalistiksi". Mutta koska kaikkia soittimia ei voi oppia soittamaan täydellisesti, on minunkin pitänyt valita muutama, joihin keskityn täysipäiväisesti ja ne ovan piano, basso ja saksofoni.

Piano oli ensimmäinen soittimeni, aloitin sen kutakuinkin viisivuotiaana ja olen nyt soittanut sitä.. hmm.. kaiketi noin yksitoista vuotta. Eli kahdestoista vuosi alkaa, jos olen oikein laskenut :) Pianon pariin eksyin muskarista, äitini valitsi sen, enkä muista, että olisin siitä koskaan ollut katkera tai muuten vhainen. Olen nauttinut soittamisesta koko ikäni suunnattomasti ja luulen, että piano oli minunlaiselleni kärsimättömälle luonteelle sopiva aloitussoitin. Ei tarvinnut tuskailla niin hirveästi kaikennäköisten vireiden sun muiden kanssa. Soitan edelleen pianoa aktiivisesti, oikeastaan joka päivä, mutten pidä itseäni erityisen hyvänä pianistina. Ehkä ongelmani on, että tunnistan paremmin puutteet kuin seikat joissa olen hyvä. Joitain "puutteetani" mainitakseni vapaa säestys ja improvisointi ovat minulle vielä aivan tuntematonta aluetta. Josko tuo lajienin pop/jazz-puolelle siirtyminen toisi minunkin soittooni uusia tuulia :) En ole pianolla yhtäkään tutkintoa suorittanut, koska olen soittanut sitä aina yksityisellä opettajalla mutta jos minun nyt pitäisi taitojani arvella sanoisin niiden olevan kadensseja lukuunottamatta ainakin 3/3:sen tasolla.

Seuraava soittimeni oli saksofoni. Senkin pariin eksyin oikeastaan vahingossa, kun pyrin lähes huvin vuoksi musiikkiopistolle soittamaan pianoa. En päässyt pianoon klassiselle puolelle mutta toisena vaihtoehtona minulla oli papereissa saksofoni. No, menin sitten niihinkin pääsykokeisiin ja yllätyksekseni sain kirjeen, jossa kerrottiin minun päässeen ko. opistolle soittamaan fonia. Klassiselle puolelle. Otin tietsti paikan vastaan ja soitin sitten neljä vuotta klassista musiikkia (saksofonilla. Siis saksofonilla. Miettikää sitä :D), kunnes viimein tänä keväänä keräsin rohkeuteni ja hain pop/jazz-linjalle ja pääsin. Se oli aivan uskomattoman mahtava tunne. Omistan kaksi fonia alton ja baritonin. On vaikea sanoa, kumpi on mieluisempi ne ovat kumpikin niin mahtavia!
Olen suorittanut saksofonilla 1/3:sen ja 2/3:sen tutkinnot, joista jälkimmäisen tänä keväänä. Toivoisin, että voisin ensi keväänä suorittaa pop/jazz 2/3:sen koska sitten voisin anoa sivuainetta ja se olisi siistiä, mutta pitää katsoa. Lähinnä se on luultavasti kiinni improvisoinnista ja asteikoista, mutta uskoisin onnistuvani, kunhan vain jaksan harjoitella. Uutta puhtia harjoitteluuni antoi valtakunnallinen pop/jazz-leiri, jolla juuri olin. Sain sieltä kymmenen päivän aikana niin mahdottomasti kaikkea, että tuntuu kuin tietoa pursuaisi korvista ulos :D Esim. asteikkojen harjoitteluun ja soolon rakentamiseen sain niin paljon apua. Kiitos ihanalle opettajalleni Ollille <3 :D

Bassoa olen nyt yksikseni vähän reilun vuoden soittanut. En ole yhdelläkään tunnilla käynyt mutta koen silti kehittynenni paljon. Toivoisin voivani ottaa basson sivuaineeksi sitten, kun olen suorittanut sen 2/3:sen tutkinnon fonilla, koska harjoitteluani helpottaisi, jos tietäisin paremmin, mitä harjoitella :D

Teoriassa olen suorittanut klassisella puolella peruskurssit, eli 1/3-2/3 ja musiikkitiedon peruskurssin. Minun musiikin harjoitteluni tähtää hyvin paljon yhtyesoittoon ja syy siihen löytyy siitä, että noin yhdeksällä kerralla kymmenestä on hauskempi soittaa yhdessä jonkun kanssa kuin yksin. Soitan saksofonia parissa musiikkiopiston jutussa, sellaisessa puhallinorkesterissa, jossa soitetaan lähinnä klassista sekä big bandissä, joka sitten on taasen jazzia. Sen lisäksi meillä on kavereitteni kanssa bändi nimeltä Kinky Minds, jossa soitan bassoa ja joskus silloin tällöin jotain muutakin :D

Kysymykseen siitä, haluaisinko musiikista ammatin, vastaus on ehdottomasti kyllä. Luultavasti, jos vain suinkin on mahdollista, opiskelen itseni saksofonistiksi, mutta silti silti  haluaisin niin kovasti soittaa vielä joskus oikein kunnon rockbändissä. Se on ehkä suurin unelmani. Aina kun katson jotain (hyvää) bändiä lavalla, ajattelen miltä tuntuisi olla siellä itse ja se ajaa harjoittelemaan lisää. Vielä kerran minäkin olen siellä! :) 
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: eläinlapsi - Heinäkuu 27, 2007, 22:54:28
Bassoa kuudennesta luokasta asti. :) Ensimmäisenä vuonna en tosin oppinut mitään, yläasteelle siirtyessä alettiin soittelemaan kavereiden kanssa ja sitten saatiin parempi opettajakin. Harmi vain, olin eri luokalla kuin nuo muut niin lopulta aikataulut menivät sekä koulu- että vapaa-ajan myötä niin, että ysiluokalla ei enää soiteltu yhdessä (sitten tosin tuli bändikurssi, jonka menin lävitse sekä soittaen että laulaen.) Kaksi vuotta tässä on nyt tunneilla tultu käytyä (ysiluokka ja lukion ensimmäinen), tänä syksynä en kyllä varmaan enää jatka. Hiukan on soittelu siis viime aikoina jäänyt, pitäisi varmaan ottaa itseä niskasta kiinni. :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Harmaakarhu - Elokuu 03, 2007, 16:13:55
Eli mitä soitinta soitat ja kuinka kauan olet soittanut kyseistä soitinta?
Olen varmaan tämän foorumin ainoa ihminen joka soittaa Tuubaa. Soitan paikallisessa musiikkiopistossa ja olen soittanut vissiin 7 vuotta.

Mikä viehättää juuri kysesessä soittimessa ja miksi valitisit juuri sen?
Vaasassa oli pulaa puhallinsoittajista ja varsinkin tuubisteista joten mulle vaan lyötiin tuuba käteen (plus minulla on aika paksut huulet joka auttaa tuuban soitossa). Veli soitti opistossa jo trumpettia joten oli helppo päästä sisään.

Oletko ajatellut, että kyseisen soittimen soittaminen voisi olla sinulle sopiva ammatti?
Tuskin. En usko, että olen tarpeeksi hyvä ammattimuusikoksi.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Vilena - Elokuu 03, 2007, 19:04:33
Minä soitan pääasiassa viulua, tai siis sitä olen soittanut seitsenvuotiaasta asti, mutta viime vuonna mennessäni musiikkilukioon aloitin myös kitaran ja sähköbasson. En tiedä kuinka tulin alunperin valinneeksi viulun, musiikkikoulun opettajani sanoi silloin, että minulle sopisi hyvin viulu ja siitä se sitten lähti. Olen todella laiska soittamaan soittoläksyjä, vaikka tykkään soittaa. No, viulunsoitossa minulla on nyt sellainen suvantovaihe menossa, että saatan ensi vuoden jälkeen lopettaa tunneillakäymisen. Ei ole hauskaa soittaa, kun ei ole motivaatiota mihinkään. Opettajakaan ei ole sellainen kuin toivoisin hänen olevan, eikä se saa motivaatiotani ainakaan kasvamaan. En toisaalta tahtoisi lopettaa, kun nyt on kuitenkin kymmenisen vuotta viulua vingutettu. Kitaraa ja bassoa en nyt vielä juurikaan osaa soittaa, kun viime lukuvuoden ajan olen koulussa tunneilla käynyt. Ne ovatkin sellaisia sivusoittimia, että kunhan saan kurssit ylös todistukseen niin kaikki on hyvin. Sello kiinnostaisi minua soittimena, siinä on niin ihastuttavan matala ja voimakas ääni. Usein viulun ylimmät äänet eivät kuulosta hyvältä korvaani, mutta siitä huolimatta niitä tulee eteen lähes kaikissa kappaleissa. On vaikeaa tehdä päätöksiä, kun jokin asia on ollut osa elämää jo niin kauan, mutta sen viehätys on kadonnut! En tunne juurikaan vetoa viulunsoittoon enää, mutta silti epäröin, lopettaako vai ei. Voisin ehkä alkaa soittaa pianoa hyvin kevyesti, se olisi ihan hyödyllinen taito kun pianolla on kuitenkin helppo säestää ja piano löytyy hyvin monesta paikasta. Kun tahtoisin pitää musiikin elämässäni jollakin tapaa jonkin soittimen muodossa.
Otsikko: Vs: Re: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Datamarsu - Elokuu 09, 2007, 22:14:03
Sitten menin yläasteelle, ja siellä alettiin soittamaan kitaraa. Soitettiin syksystä joulun yli, ja opin siinä sitten kaikki soinnut ja tuollaiset.

Anteeksi, mutta kitaristina pakko puuttua tähän.. Kaikki soinnut? Umm.. Sanoisin että karkeasti sointuja on useita satoja, en usko, että koulussa noinvain ne kaikki opitte (perusoinnut, eli nämä perinteisimmät ehkä?).. Itse soittanut kitaraa ~5 vuotta ja perusoinnut osaan ja erillisiä biisejä..

Jooeli (sähkö)kitaraa soittanu ~5 vuotta ja viimeset puol vuotta kans vähän perehtyny akustisee.. Kitarassa nyt eniten viehettää, että kun hevimiehiä on niin ainut 'oikea'soitin jolla on kivaa soittaa yksin (bassoa harkitsin ennen kitaraa ja rumpuja soitan aktiivisesti harrastusmielessä.. On kotona rummut, 4 kitaraa ja syntikka :P ) ja esim. akustinen on kiva jossain retkillä kun jaksaisi sitä opettella komppaamaan (:
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Stairway - Elokuu 10, 2007, 12:32:23
pitipäs tännekkin vastata :)

Soitan akustista kitaraa ihan vain kotona, musiikkikirjastosta aion lainata opetusaineistoa, kunhan saan kirjastomaksut pois päiväjärjestyksestä :)
Vaari sanoi että minun pitäisi mennä oopettelemaan jollekkin hänen tutulleen päiväksi, että oppisin jonkun verran soittamaan opetuksessa. kitaratunteja en ota siksi, että ne maksavat niin paljon ja etä en tiedä, että riittäisikö aikani siihen.. kotona kyllä opin sitten jiokun verran..(koulussa opin alkeet kun olin seiskalla, mutta nyt lopetin musiikin, joten soitan siis enään vain kotona)

~maasu~
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Riki - Syyskuu 16, 2007, 16:02:46
Itse olen kiintynyt rumpuihin ja olemme kavereiden kanssa perustaneet bändin. Isäni opettaa rumpujen soittoa, ja tykkään rummuista, koska.. öö.. Jokin niissä viehättää. Iskä sanoi että voisin alkaa soittaa rumpuja. Ja rummut ovat niiiiiin kivat. En tiedä mikä siinä on niin niin kivaa. Ne nyt vain sattuvat olemaan suosikkisoittimeni. Ja voisin olla dj:kin. Hehee. No ehkei nyt sentään. Joka tapauksessa dj:n homma, ja rummut ovat juuri kivat! En ehkä ihan osaisi dj:n hommasta mitään, mutta kyllä senkin aikanaan oppii. Taidan silti soitella nyt vaan rumpuja.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Pöpi Profeetta - Syyskuu 16, 2007, 16:17:19
No ajatuksena olisi aloittaa basson soitto, mutta en ole vielä löytänyt aikaa asialle. Kitaraa en todistetusti osa soittaa tai tule koskaan oppimaankaan ja pianon- tai syntikansoittoon eivät sormet sovellu. Rummutus ei sovellu tyypille, jonka vasen käsi on äärimmäisen epäitsenäinen, ja muut soittimet eivät ole koskaan kiinnostaneet.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Huhutar - Syyskuu 16, 2007, 16:22:31
Otin tänä vuonna kontrabasson rinnalle akustisen kitaran koulun kautta. Kitaratunnit ovat ryhmissä ja ryhmässä on lisäksi kolme ystävääni. Olen itse opetellut joskus jotain sointuja, mutta näppäillä en vielä osaa oikein ollenkaan. Miten mahdottomalta tuntuikaan osata näpätä oikeata kieltä, kun on tottunut kontrabasson neljään kieleen. Nyt alan hahmottaa jo niitä kieliä ja lihasmuisti alkaa toimia. Kumminkin tuntuu mahdottomalta vielä napata kolme ääntä yhtä aikaa. (olemmeko me basistit kenties yksin kertaisia?) Lisäksi on ollut vaikeaa oppia se näppäilytapa, että vuorotellen etu- ja keskisormella. Opettajamme aina sanoo, että "et sää kävelekään koko ajan yhdellä jalalla! Saat kyllä kinkata ton sisäpihan läpi takaisin kouluun kohta!" :'> Sitten on vielä se ongelma, että kun aina olen bassoa soittanut ja G on ylin kieli, niin jos pitää saada korkeampia ääniä, niin lähden kitarallakin kiipeämään g-kieltä ylös, vaikka esimerkiksi ääni d löytyisi jo h-kielen kolmannesta välistä. ^^ Mutta reenaamallahan näistäkin pääsee ja vasta kaksi tuntia on takana. ^^

Kumminkin kitara on vähän tuollainen "jos sitä nyt joskus jossain tarvisi"-kurssi. Kontrabasso se on mulle ehdottomasti tärkein soitin. :> Olen varmaan viime viestistä (vol 1 topic?) kehittynyt aika paljon useiden tekniikka- ja puhtauskriisien kautta. Viime kesän musiikkileirillä sain kohennettua tekniikkaani edellisestä, mutta vieläkin soitan aikamoisessa jännitystilassa. Nykyään vasen olkapääni pysyy alhaalla, vasen käteni näyttää ryhdikkäämmältä, enkä purista joustani niin paljon kun ennen. Mutta niitä ongelmia on vielä siltikin paljon. :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: floora - Syyskuu 17, 2007, 21:08:04
En soita, mut yks mun kaveri soittaa pianoo, ja sit se aina välillä opettaa mua soittaa joitaki kappaleita. Ja sit opin siis soittamaa jotaiin kipaleita pianolla.
Se on aikas hyvä opettaa. ((:
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Helena T - Syyskuu 17, 2007, 21:37:35
Alakoulun (siihen aikaan kansakoulun) opettajani höpötti vanhemmilleni siitä, että minun pitäisi alkaa soittaa pianoa hänen opastuksellaan. Höpötys tuotti tulosta ja soitinkin 4-5 vuotta opettajan johdolla. No, murrosiässä piti jostain saada päättää itse ja päätin lopettaa soiton opettelun. Pianon soittotaidosta on kuitenkin ollut iloa ja hyötyä myöhemmässä elämässä. Joten kiitos edesmenneelle opelleni sekä opetuksesta että harrastuksen pariin ohjaamisesta. Jossain vaiheessa kanttorin ura kiinnosti, mutta ei nuo soitto- ja laulutaidot ihan ammattitasolle olisi riittäneet.

Muuten, eikö kukaan ole soittanut koulussa nokkahuilua? Meillä päin sen soittoa kokeillaan useammassa koulussa.Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Huhutar - Syyskuu 17, 2007, 22:06:25
Muuten, eikö kukaan ole soittanut koulussa nokkahuilua? Meillä päin sen soittoa kokeillaan useammassa koulussa.

Kyllähän sitä ala-asteella mekin väännettiin. Muistan kun luokkaan jaettiin jotain nuotteja, eikä oikein kukaan muu (paitse me harvat) tajunneet niistä yhtikäs mitään ja luokan ilkeät pojat puhkuivat intoa tehdä meidät kaikki kuuroiksi puhaltamalla hirveitä riitasointuja. Muistaakseni soitettiin näitä helpompia lastenlauluja. Ostakaa makkaraa, jaakko kultaa ja satu meni saunaan. Muistan, että normaalilla luokan opettajallammekaan ei oikein homma ollut hanskassa ja soittohetket päätettiin heittää nurkkaan ehkä vuoden kokeilun jälkeen. Ei hirveän hyviä muistoja niistä hetkistä. Kumminkin nyt musiikkilukiossa, kun käsittelimme keskiaikaa opettaja käski tuoda nokkahuilut kouluun ja siellä jotain joululauluja soiteltiin. Vähän kesti kaivella "taito" syvältä pääkopasta. Vieläkään en osaa oikein nokkahuilulla soittaa mitään muuta, kuin lasten lauluja korvakuulolta. Aina onnistun valitsemaan väärän sävellajin ja menee liian matalalle. (toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitan) ^^ :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nemorosa - Syyskuu 18, 2007, 20:13:47
Muuten, eikö kukaan ole soittanut koulussa nokkahuilua? Meillä päin sen soittoa kokeillaan useammassa koulussa.
Kyllä. Ja erittäin suurella tarmolla. En muista millä luokalla se aloitettiin, mutta ihan siinä ensimmäisillä muistaakseni. Saatiin musiikintunneilla kotiläksyiksi aina harjoitella niitä kappaleita. Suurin osa luokkalaisista soitti nuotit kirjainten avulla, siis he opettelivat mikä nuottikirjain (C,D,E..) vastasi mitäkin ääntä ja kirjoitti ne nuottien päälle tai ne käytiin yhdessä läpi tunnilla. Minä nuottienlukutaitoisena en tietenkään niin tehnyt ja taisin olla yksi harvoista joka soitti ne kappaleet nuoteista.. Joulujuhlissa tietty sitten soitettiin oikein urakalla nokkahuilua niin että vanhemmilla meni varmaan hermot. Ja jokainen (paitsi ehkä ihan onnettomimmat tapaukset) sai(?) soittaa jonkun kappaleen alkusoiton ihan yksinään niissä juhlissa. Voi kun oli hienoa.. :) Muistan vieläkin että minä soitin "Ensimmäinen Joulu"-kappaleen alkusoiton, eli toisin sanoen muutaman viimeisen tahdin kyseisestä kappaleesta.. Juu, eli ei meidän musiikintunneille juuri muuta tehtykään kun uikutettiin sitä nokkahuilua. :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: musca - Syyskuu 18, 2007, 23:37:10
Ah, soitan kyllä! Musiikki on aina ollut minulle hyvin rakas harrastus. Olen laulanut koko pienen ikäni, tosin olen käynyt laulutunneilla vasta vuoden. Tunnit ovat olleet erittäin hyödyllisiä, ja eron entiseen huomaa. Äänialani on kasvanut, kun uskallan luottaa ääneeni enemmän kuin ennen. Olen myös esiintynyt laulamalla monia kertoja, sekä ala- ja yläasteella, musiikkiopiston jutuissa sekä nyt musiikkilukiossa.

Pääsoittimeni on viulu. Tämä on nyt kahdestoista vuosi musiikkiopistossa, ja sain perustason päästötodistuksen vuosi sitten keväällä. Nyt olisi tarkoitus harjoitella isoa I:stä varten. Olisin tyytyväinen, jos abivuonna saisin sen tehtyä viimeistään. :) Minua ärsyttää se, että olen niin laiska harjoittelemaan. Jos olisin pienempänä harjoitellut enemmän, tai jos harjoittelisin nyt enemmän, saattaisin olla ties kuinka hyvä. En  usko, että viulusta tulee ammattini. Soittamista en silti koskaan aio jättää.

Pianoakin olen monta vuotta jos soittanut ihan itseoppineesti. Tänä vuonna aloitin vapaan säestyksen tunnit koulussa. Piano on niin yleinen soitin, että sen paremmasta oppimisesta voi olla hyötyä myöhemmin. Eihän sitä koskaan tiedä, missä sitä tarvitsee.

Musiikki ammattina on yksi vaihtoehto. Uskoisin sen silloin painottuvan enemmän laulun puolelle. Tulevaisuus on kuitenkin vielä avoinna, en uskalla spekuloida liikaa, mitä teen isona. :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: akinnah - Syyskuu 20, 2007, 21:48:48
Onhan tässä tullut soitettua vaikka mitä :) Olen soittanut kymmenen vuotta selloa, suurimman osan ajasta Nurmijärven musiikkiopistossa. Joskus soittaminen on todella ärsyttävää ja kovan työn alla, eikä joskus jaksa ollenkaan. Kuinkakohan monta kertaa olen purskahtanut itkuun sellotunnilla ja montakohan kertaa opettajani on ärsyyntynyt minuun ja heittänyt ulos luokasta. En ole mikään unelmaoppilas, tiedän sen. 3/3 olisi tarkoitus suorittaa ensi keväänä. Hiukan jännittää... Olen soittanut orkesterissa, mutta lopetin ajanpuutteen vuoksi. En edes tykännyt koko orkasta. Olen enemmänkin yksinsoittelija. Mutta tällä hetkellä olen kvartetissa. Siitäkään en tykkää, mutta pakko siellä on käydä.

Poikkihuilua on tullut soitettua muutama vuosi. Huilulla en ole musaopistossa, vaan käyn musaopiston opettajalla tunneilla yksityisesti. Saisin ottaa huilun sivuaineeksi, mutten halua, koska en halua suorittaa mitään kurssitutkintoja ja nyt soittaminen on rennonpaa, kun voin jättää tunteja väliin ilman mitään suurempaa hulabaloota ja korvaustunteja. Tykkään huilun soittamisesta ja nyt olen myös puhallinorkesterissa. Puhallinorkesterin treenit ovat hauskoja, kun kappaleet ovat helppoja ja olemme parhaan kaverini kanssa siellä ainoat tytöt. Pojat ovat kauheita vitsiniekkoja ja nauramisesta ei tule loppua :)

Osaan soittaa myös (sähkö)bassoa, kitaraa ja pianoa. Bassoa soitin koko viime vuoden musatunneilla. Kukaan muu ei halunnut soittaa, ja koska isoveljeni on basisti, halusin kokeilla ja nyt rakastan basson soittamista :) Harmi vaan, kun tällä hetkellä musaryhmässäni on kaksi basistipoikaa, etten pääse soittamaan melkein koskaan :/ Kitarasta innostuin myös musiikkitunneilla. Sekin on hauskaa ja ajattelin ruveta kokeilemaan sähkökitaran soittamista. Meillä kun on kotona sellainen. Minulla on myös oma akustinen kitara, jota soitan nykyään harmillisen vähän. Pianoa olen harjoitellut omatoimisesti kotona. Melko helppoja nuotteja soittelen, mutta soitanpahan kuitenkin :)

Ajattelin pyrkiä ysin jälkeen Sibeliuslukioon. Minusta tuskin tulee soitonopettajaa, mutta lukion pääsee helpommalla, kun menee sinne. Voin jättää inhokkikouluaineitani pois ja korvata ne musiikilla :) Katsotaan tuleeko tästä mitään...

//Kesä 2010: Enpä tullut koskaan hakeneeksi Sibbeen, eikä musta _ikinä_ tule muusikkoa!
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Vilena - Syyskuu 21, 2007, 20:59:25
Minua ärsyttää se, että olen niin laiska harjoittelemaan. Jos olisin pienempänä harjoitellut enemmän, tai jos harjoittelisin nyt enemmän, saattaisin olla ties kuinka hyvä.

Kuin suoraan minun suustani! Minäkin kun olen niin kovin laiska harjoittelemaan, en ole lähelläkään sitä tasoa, millä voisin olla jos vain olisin aina jaksanut harjoitella. Tämä alkoi "masentaa" minua siinä määrin, että kävin tänään sanomassa viulunsoiton opettajalleni lopettavani tunnit ainakin tältä vuodelta, ja tuskinpa niitä ensi vuonnakaan tulee otettua kun on yo-kirjoitukset ja muutkin. Mutta minulle tämä tuntuu tällä hetkellä oikealta päätökseltä, ei ole mitään järkeä jatkaa vain tavan vuoksi, kun ei kuitenkaan kehity mihinkään jos harjoittelusta saa vain päänsärkyä. En toki aio unohtaa viuluani kokonaan, vaan tarkoitus on nyt ottaa ihan rennosti, soittaa sitä mikä tuntuu hyvältä ilman minkäänlaisia paineita. Ja uskon vakaasti, että joskus myöhemmin tulen vielä palaamaan viulutunneille. Niiden aika ei vain ole nyt.

Mutta osittain olen erittäin ärsyyntynyt siitä, kuinka paljon yhteismusisoinnin puute vaikuttaa soittitaitoihini. Olen vain kerran eläissäni soittanut orkesterissa musiikkileirin ajan, ja sen huomaa. Kaikki tuntemani viulistit ovat todella paljon varmempia, parempia ja oppivaisempia kuin minä, joka olen aina soittanut vain yksin (ja pianosäestyksellä ehkä kerran puolessa vuodessa). Minun on todella vaikea esimerkiksi pitää kiinni yhteisestä rytmistä, kun yksin niin ei pakolla tarvitse tehdä. Olen myös hyvin epävarma soittaessani muiden kanssa ja sekin sekoittaa soittoani entisestään. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kaikenlainen yhteissoitto on äärimmäisen tärkeää jo alusta asti - tässä iässä on aika vaikea enää aloittaa vaikkapa orkesteriharjoittelua, kun kaikki muut samanikäiset ovat paljon pitemmällä, mutta onneksi kaikkien ei olekaan tarkoitus ottaa soittamista niin vakavasti. Nyt voinkin keskittyä sitten kitaraan ja bassoon, jotka vielä tuntuvat mukavilta ja uusilta - eikä niitäkään tarvitse ottaa liian tosissaan.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: sirrrex - Syyskuu 22, 2007, 09:52:56
Pianon soittoa harrastin toiselta luokalta kuudennelle luokalle, mutta sitten kansalaisopiston opiskeluaika päättyi ja jouduin lopettamaan. Tämä harmitti ihan vietävästi, koska ensimmäiset neljä vuotta minua ei kiinnostanut pätkääkään soittaa, enkä koskaan harjoitellut, mutta viidentenä eli viimeisenä vuonna opettajani vaihtui. Tämä uusi opettaja olikin sitten aivan erillainen ja tuplasti kivempi, joten siinä varmaan suurin syy miksi aloinkin yhtäkkiä pianon soitosta kiinnostumaan enemmän. Vanhan opettajani kanssa opin tyyliin oikean käden nuotit, enkä osannut yhtään ainoatakaan sointua, eli opettajani vaihtuessa olin n.yhden vuotta soittaneen tasoinen. Eipä se tätä silti haitannut, alkoi vain opettamaan alusta :'D. Nyt en ole kahteen vuoteen tuskin koskenutkaan pianooni. Olin laiska enkä jaksanut etsiä toista opistoa/opettajaa itselle (tähän vaikuttaa myös se, että minulla ei ole koskaan kyytiä minnekään, joten liikun pyörällä) ja en ole itseopiskelijana mikään hyvä niin tuo sitten jäi kokonaan.

Kitaran soiton tai basson soiton haluaisin aloittaa. Harmittaa, että täältä on todella vaikea saada minkäänlaista opetusta (asun tuppukylässä -.-') ja kaupunkiin ei ole koskaan kyytiä. Lisäksi tuohon on musikaalisuustestit. Ehm..Jos nyt kuitenkin joskus, vaikka kitaratunneille pääsen, niin olen kyllä aikas iloinen. En todellakaan osaa soittaa, kun muutaman soinnun kitaralla, mutta siellähän oppisi. No, tänä vuonna tuskin pääsen mitään aloittamaan, mutta jos ensi vuonna sitten onnistaisi. :3
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: moottorisaha - Syyskuu 22, 2007, 22:51:15
Kitaraa on tullut kaksi vuotta soiteltua. Jostakin innostus vain pomppasi, tuntui minulle sopivalta soittimelta.
Eikä ole tullut petyttyä. Sopivan monipuolinen soitin meikäläisen makuun, ja koska raskas, nopea musa on eniten minun makuuni, saa kitaralla itse soitettua sen tason musiikkia :)
Välillä tulee ajateltua että pitäisi soittaa enemmän, nyt en esimerkiksi ole muutamaan päivään soittanut. Välillä tulee inspiraatio jolloin soitan pari tuntia putkeen, välillä taas pitkiäkin aikoja ilman.

Omistan lisäksi Casion kosketinsoittimet, jotka sain joskus 11-vuotiaana, mutta koska nuottien opiskeleminen on vieläkin vähän vaiheessa, soittamiseni sillä on lähinnä pimputtamista. Jotakin osaan kahdellakin kädellä soittaa.
Sen verran näppärä olen sormistani, että jos vain nuotit oppisin, olisin varmasti ihan kohtuuhyvä pianistikin. Opin loppujen lopuksi todella nopeasti.

Osaan joten kuten soittaa myös rumpuja, sekä tietenkin bassoa. Balalaikaa ja banjoa aion jonakin kauniina päivänä opetella soittelemaan!

Jonkun soittimen soittaminen tuo mahtavasti sisältöä elämään, suosittelen kaikille jotka eivät vielä mitään soita :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Xanie - Syyskuu 25, 2007, 14:29:18
Soitan kyllä juu :) Minä soitan saksofonia nyt neljättä vuotta.

Oikeastaan aloin melkein vahingossa soittamaan sitä. Tänne meidän pienelle paikkakunnallemme perustettiin nuorispuhallinorkesteri. Kaverini halusi mennä mukaan siihen, mutta ei yksin viitsinyt. Joten hän soitti minulle ja pyysi tulemaan mukaansa, kun minä asun niin lähellä. No minä sitten hieman äidin kanssa juttelin ja äiti ehdotti, että alan fonia soittamaan. Ja sitten aloitin. Olin jo kauan sitä ennen halunnut alkaa soittamaan jotain soitinta, lähinnä pianoa, mutta minua ei päästetty pianotunneille :( Joko äidillä tai isällä oli jotain paikallisia soitonopettajia vastaan ja kansalaisopiston tunneille en päässyt, kun halukkaita on niin monta ja isä on paikallisen pomo. Niin ei voinu pistää mua jonon ohi, tai ilmottaa heti kun vaan mahdollista.

Mutta sitten tämä ihana ystäväni sai minut soittoharrastuksen pariin. Vihdoinkin. Alussa kävin vain orkesteri harjoituksissa ja sitten joulun jälkeen minulle saatiin järjestettyä soittotunti. Olin itsekseni opiskellut ja opettaja oli yllättynyt, kuinka hyvä olin vaikka yhdelläkään tunnilla en ollut ollut aikaisemmin :)

Halusin opetella soittamaan pianoa ja usein siitä puhuinkin. Kerran sitten ollessani aika pieni, äiti opetti minua yhdistämään nuottiviivastolta nuotin ja pianon koskettimen. Tämä tapahtui saunassa. Äiti yritti piirtää saunan seinään nuotti viivastoa, kun enhän minä mitään nuotteja tiennyt. Ja sitten opinkin ne kerralla :D Siis näkemättä oikeita nuotteja tai pianoa (eihän saunassa mitään sellaisia ollut) Kyllä meillä kotona oli piano ja sillä sitten jotain...Nykyään osaan soittaa pianoa jonkin verran, en kauhean hyvin, kun en oikein sointuja osaa, mutta sitten, kun minulla on aikaa, opettelen nekin.


Soitin, jota haluaisin osata soittaa kunnolla, on akustinen kitara. Osaan vain pari ihan perussointua. Kitara on siitä kiva, että sillä on hyvä säestää vaikka minkälaisia biisejä ja laulaa itse mukana. SIinä on myös aika mahtava ääni :) Kadehdin kaikkia kitaristeja. Leireillä tai pihallakin kitara olisi niin kiva!!! No joo.

Mutta saksofoni on siis soittimeni. Sitä on loppujen lopuksi helppo soittaa, vaikka aluksi se näyttikin aivan toivottomalta, kun siinä on niin paljon nappuloita :) Suosittelen lämpimästi kaikkia kokeilemaan :) Fonissa on hieman samantyyliset sormitukset, kuin poikkihuilussa (ja osin myös klarinetissa). Minun pitäisi vain oppia harjoittelemaan. Käyn äkkiä läksynä olleen kappaleen läpi. En siis soittaen vaan silmäilen, ennen tuntia. Eikä se sitten ihan kauhean hyvin mene. Kyllä sen huomaa, jos on muutaman kerran soittanut kappaleen läpi ennen soittotuntia. Ei vain aika tai halukaan riitä, kun ne kappaleet on joskus aika tylsiä...

Ja ammatikseni en voisi sitä edes kuvitella. Tai voisin kuvitella. en ole ensinnäkään niin hyvä, ja jos siitä tulisi ammatti, siitä saattaisi lähteä se viehätys pois, kun olisi pakko soittaa. Esiintymiset (orkesterin kanssa) ovat kyllä kivoja. Pari kertaa olen yksikseni ollut jossain esiintymässä ja se on aika jännittävää. Ihan kivaa, mutta aika jännittävää. Jälkikäteen on kyllä kiva fiilis, kun joku tulee sanomaan, että soitin hienosti :)

Soittamista voisin suositella ihan kaikille!! Se on rankan ja tylsän arjen keskellä rentouttavaa. Pääsee välillä ajattelemaan muita, kuin koulu-ja työjuttuja ja muita stressaavia asioita.

~Xanie
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Satakieli - Lokakuu 02, 2007, 20:12:01
Kyllä vain. Olen soittanut pianoa neljänneltä luokalta lähtien ja nyt on siis kahdeksas vuosi menossa. Vuosien aikana olen monesti aikonut lopettaa soittamisen ja erosin jopa musiikkiopistosta vuoden ajaksi, mutta onneksi vanhempani eivät antaneet minun lopettaa soittamista kokonaan. Tuon vuoden ajan jolloin siis en ollut musiikkiopistossa kävin kansalaisopiston tunneilla, jonka jälkeen palasin takaisin entiseen opistooni.

Opettajani ovat vaihtuneet todella usein, ja nyt tämän vuoden keväänä pitkäaikaisin opettajani - hän opetti minua kolme vuotta - lähti Ruotsiin opettamaan. Nyt minulla sitten on ensimmäinen miesopettaja koko musiikkiopistourani aikana. Lisäksi olen nyt alkanut innostua enemmän soitosta ja harjoittelen useammin läksyjä, mikä johtuu ehkä siitä, että nykyinen opettajani ei ole yhtä vaativa kuin muut ovat olleet. Voin ottaa soittamisen nykyään rennommin ja se on lisännyt innostustani. Toisaalta ikävöin entistä opettajaani vaikka hän vaativa olikin, mutta oikeastaanhan se on ihan hyvä juttu. Siis se, että osataan vaatia jotain. Eihän sitä muuten voi kehittyäkään.

Lainaus
Minua ärsyttää se, että olen niin laiska harjoittelemaan. Jos olisin pienempänä harjoitellut enemmän, tai jos harjoittelisin nyt enemmän, saattaisin olla ties kuinka hyvä.

Minulla kanssa näin. Tosin nyt olen innostunut enemmän harjoittelemaankin kuten tuossa jo totesinkinkin, mutta kuitenkin edellisvuosieni harjoittelemattomuus harmittaa minua, joskaan ei yhtä paljon se, että en aloittanut pianon soittamista ennemmin. Muistan vieläkin, kuinka mummoni ehdotti minulle pianotunneille menemistä kun olin menossa esikouluun, mutta eihän minua sellainen kiinnostanut. Nyt joskus tulee sitten mietittyä, kuinka pitkällä olisin jos olisin mennyt tunneille jo tuolloin...
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Vampyyrityttö - Lokakuu 03, 2007, 16:30:28
Soitan kitaraa. Olen vasta aloittelija, mutta kyllä minä nousen vielä. Luultavasti jokainen tietää mikä on kitara. Vielä soitan akustista, mutta kun alkaa mennä paremmin siirryn sähkökitaraan. Minulla ei ole mitään yksityis opettajaa enkä käy missään opistossa tai kerhossa soittamassa ajatus on kuitenkin houkutteleva. Itsekseni opettelen ja mussan ope välillä auttelee. Välillä minulla on niin ettei millään jaksaisi harjoitella ja haluisi heittää kitaran ikkunasta pihalle, mutta jokin outo voima estää minua heittämästä minua sitä ulos. Nytkin on niin pitäisi harjoitella koska en ole pitkään aikaan edes koskenut koko kitaraan. Ope ei vaadi mua soittamaan tai mitään, mutta minä itse haluisin oppia soittamaan. Olen laiska... Haluisin osata vaikka mitä mut en jaksa harjoitella. :( Harmittaa kun ope uskoo muhun ja kannustaa ja kehuu, mut mä en harjottele tai yritä kehittyä. Joo tänään on vähän muutenkin negatiivinen päivä.
*kiroaa omaa laiskuuttaan*
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Vicky - Lokakuu 09, 2007, 20:40:28
En ikävä kyllä soita mitään.. Haluaisin soittaa pianoa, poikkihuilua, viulua tai kitaraa.
Olen niin kateellinen sellaisille jotka osaavat soittaa jotain, olkaa ylpeitä siitä! ;D
No osaan mä kyl hieman nokkahuiluu soittaa.. Voiko muute yläaste-ikäsenä aloittaa viel jonkun instrumentin soittamisen jos soittamisen halu käy liian suureksi? Joo tiiän et toi on tyhmä kyssä, mut kysyvä ei tieltä eksy! x)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nemorosa - Lokakuu 10, 2007, 14:03:42
Voiko muute yläaste-ikäsenä aloittaa viel jonkun instrumentin soittamisen jos soittamisen halu käy liian suureksi? Joo tiiän et toi on tyhmä kyssä, mut kysyvä ei tieltä eksy! x)

Tietenkin voi, miksi ei voisi? :) Senkuin vain kitara tai mikä lie kouraan ja rämpyttämään. Opettelevathan ihan aikuisetkin soittamaan ties missä kansalaisopistoissa sun muissa. Ei sinusta ehkä mitään huippuviulistia ikinä tule, mutta ei varmaan ole tarkoituskaan. Itse opettelin yläasteikäisenä soittamaan kitaraa omatoimisesti ja ihan hyvin onnistui. Minulla oli tosin takana monen vuoden pianon soitto, josta nyt oli hiukan apua.. Ja olen nyt muutaman vuoden (?) ajan melko vaihtelevin tuloksin opettanut isälleni pianon soittoa. Tosin hänellä oli kyllä pohjana jo nuottien lukutaito ja hän se minutkin pianoa joskus soittamaan opetti, mutta minä opetin hänet soittamaan kahdella kädellä sekä nuotteja että sointuja. Armottoman hidasta se on, mutta kyllä nyt sujuu jo aika hyvin sointujen soittaminen (tosin kylläkin vain niin että paukauttaa soinnun kerralla eikä "osissa") sekä joidenkin tosi yksinkertaisten kappaleiden kaksikätisesti soittaminen.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Xanie - Lokakuu 23, 2007, 11:17:03
Lainaus
Voiko muute yläaste-ikäsenä aloittaa viel jonkun instrumentin soittamisen jos soittamisen halu käy liian suureksi?

Voi toki. Minäkin aloitin vasta 9 luokalla saksofonin soittamisen ja nyt neljättä vuotta sitä soitan :) Ihan hyvin voi aloitta siis. On vain omasta motivaatiosta kiinni. Koskaan ei ole liian vanha aloittamaaan soittamista :)

~Xanie
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Aiëdaíl - Marraskuu 18, 2007, 14:58:48
Pianoa olen soittanut ekaluokasta asti, mutta silti en ole siinä kovin taitava, klassisella puolella siis. Motivaationpuutteesta saattapi johtua tuo, etten tutkintoja suorita kovin hyvin: En erityisemmin välitä oikeasta sormesta joka paikassa ja täydellisestä käsien asennosta. Kotona kuitenkin soittelen ahkerasti suosikkibändien niitä kappaleita, joista nuotit käsiini olen saanut. Sukulaisia ilahdutan (tai ehkä kidutan, miten sen nyt ottaa) heidän omilla toivekappaleillaan, eli nuoteista soittaminen onnistuu - Mozartit ja sormiharjoitukset eivät vain iske -.-" Siksi olenkin ajatellut koko tunneilla käymisen lopettaa, hommasta meni maku jo pari vuotta sitten.

Ala-asteella nokkahuilu oli koko luokan juttu ja sitä soiteltiin musiikintunneilla oikein urakalla. Vieläkin onnistuu jos jaksaa :) Koulun puolelta myös kitaran alkeet on opeteltu.

Löysin vanhan kellopelin (sellaisen osaksi rikkinäisin, varmaan joskus eskari-ikäiselle minulle ostetun) ja sitä pimpottelen, kun piano kerran on hallussa. Sähkökitaran aloitteluakin olen harkinnut, kun sellainen kellarissa on ja akustista osaan vähän rämpytellä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: feather - Joulukuu 02, 2007, 18:31:04
Soittelen lyömäsoittimia viidettä vuotta nyt. Toisin sanoen soitan enimmäkseen soittotunneilla rumpusettiä, mutta minulle on myös opetettu alkeita patarummuista, ksylofonista, yksinkertaisimmista lyömäsoittimista kuten tamburiinista, eksoottisimmista rummuista yms. Soitan myös orkesterissa.

Mikä sai minut innostumaan rummuista?
Hmm. Minun tapauksessani ainoat soittimet, mitä harkitsin musiikkikouluun mennessäni, olivat kitara ja lyömäsoittimet. Jotenkin musiikki, mitä siihen aikaan kuuntelin ja kuuntelen edelleen, sai minut itsenikin kiinnostumaan soittamisesta. Halusin soittimen olevan myös monipuolinen, yllättävää ehkä, mutta rumpusetillä voi soittaa paljon muutakin kuin komppeja. Lyömäsoittajia tarvitaan sekä pienemmissä bändeissä että orkestereissa, ja kappaleet ovat hyvinkin vaihtelevia minun osaltani. Tykkään kovin soittamisesta, kertaakaan en ole soitinvalintaani katunut. =)
 
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: seitti - Joulukuu 03, 2007, 19:04:14
Soitan akustista kitaraa. Kitara on aina ollut kiistaton lempisoittimeni ja about vuosi sitten sain kitaran lahjaksi ja siitä se soittaminen sitten lähti. En tiedä mikä juuri kitarassa erityisesti viehättää - olen vain ihan lapsestakin saakka tykännyt juuri kitaran äänestä. Jo pienenä diggailin Eric Claptonia, jota soitettiin mökkimatkoilla autossa, ehkä sillä on pientä vaikutusta. ^^" Kitarassa on jotenkin sopivasti haastetta ja opeteltavaa. Näen sen kokonaisena pakettina, jonka haluan oppia tuntemaan läpikotaisin.

Aluksi opettelin itsekseni soittamaan ja olin koko ajan melko pihalla, mutta kyllä sitä tuli muutama kappale opittua omin päinkin soittamaan. Noin neljä kuukautta sitten aloitin kitaratunnit, joista on ollut hurjasti apua. Tunteja jatkankin varmaan niin pitkään kun katson tarpeelliseksi (eli vielä hyvin kauan! :D).

Tunnen vieläkin olevani ihan aloittelija, mutta hiljalleen soittotaito ja nuottien lukeminenkin on alkanut edistyä. Pidän kitaransoittamisesta sitä enemmän mitä enemmän siitä opin. Aluksi innostukseni kitaransoittoon lähti enimmäkseen omien lempibändien kautta ja haaveilin jos jonkinmoisista sähkökitaroista, mutta nyt olen hämmästyksekseni huomannut, että enää ne sähkökitarat eivät kiinnostakaan. Tykkään nimenomaan akustisesta kitarasta ja soitan itse nailonkielistä, joka kelpaa tällä hetkellä minulle loistavasti.

Toivottavasti joskus tulevaisuudessa osaisin itsekin säveltää ja kirjoittaa omaa musiikkia. Kitaristi/muusikko on se minun ihan kaikkein unelma-ammatti. Se ei ole ehkä kovin realistinen ammattihaave, mutta kyllähän unelmia saa olla. :)

Yksi haaveeni on myöskin opetella soittamaan pianoakin tämän elämäni aikana. Mutta ensin kitara. :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Ich - Joulukuu 05, 2007, 23:00:20
Minä olen opetellut joskus ala-asteella 5.luokalla soittamaan bassoa, kolmannella nokkahuilua, neljännellä pianoa ja 7. rummut ja nyt 8. kitara. Mitään en hyvin osaa soittaa.. Kuitenkin oon saanut joka vuosi todistukseen musiikista 10... Ai niin joo, oon tosi hyvä laulaan! Laulukokeista aina yli 8. =) En sitten yrittänyt mitenkään kehuskella tuolla soittomonipuolisuudellani,(monimutkasta) mut oli ihan pakko vähän vuodattaa nuita tänne..
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Riki - Joulukuu 18, 2007, 20:06:15
Onnea ja menestystä bändiinne Vispilä! Itsekin kavereiden kanssa perustimme, mutta laulajalla oli aina kurkku kipeä, kitaristi ei osannut mitään, ainoastaan minä (rumpali) ja bestikseni (pianisti) osasimme jotain.. ;D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Morre - Joulukuu 18, 2007, 20:07:35
Kosketinsoittimia pimputtelen ajoittain varsin huonosti. Haaveilen ihan tuntien ottamisesta, mutta tällä hetkellä siihen ei ole varaa.
Ihan vähän soitan myös bassoa, jota taas mies opettaa minulle. Hän on soittanut bassoa 15 vuotta :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: houkka - Joulukuu 23, 2007, 19:35:01
Jahas. Koskettimia on pimputeltu nyt kuudetta vuotta, ja osaksi hyvän soittimen vuoksi on harrastus pysynyt yllä. Oli hyvä soitin aloittaa, tarpeeksi yksinkertainen. Harmi vain, että tuosta on enää hankala pianoon siirtyä, kun koskettimilla on niin paljon painoeroa. Ei sillain, et haluaisin siirtyä. Aloitin koskettimet, koska isäni oli aikoinaan ammattilainen ja meillä on aina ollut hyvät urut (ne eivät ole sähköurut, ettäs kaikki hiljaa, se joka vielä sanoo elektronisia kosketinsoittimia sähköuruiksi, saa pullan suuhun!) enkä ole joutunut katumaan. Se aloitti musiikkiharrastukseni, josta on toivoakseni tulossa hyvää vauhtia ammatti.

Ja sitten alttoviulu. Nyt on menossa kai neljäs vuosi, jos en väärin muista. Alttoviulu oli hankala aloittaa, mutta nyt kun on oma, kunnon soitin ja olen päässyt vauhtiin, niin mikäs tuossa opetellessa. Aika vaativa soitin, veikkaan, että viulut ovat hankalimmasta päästä. Nuottikorvan ja musiikin ymmärryksen kun pitää kehittyä käsi kädessä tekniikan kanssa. Piano on vähän eri. En kyllä ala sitäkään vähättelemään.

// ai niin. Olen vastikään aloittanut opettelemaan kitaralla sointuja. Sehän nyt on sellanen taito, joka täytyy jokaisen pesunkestävän musanaisen osata!

Kunnioittaen,
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Indigo - Joulukuu 23, 2007, 19:50:23
En soita muutakuin suutani, mutta ala-asteella otin muutamia rumpu tunteja ja opettelin koskettimen soittoa. Olin toivoton, opettajakin kyllästyi ja sanoi sen päin naamaa... =)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Punkki - Joulukuu 24, 2007, 15:13:00
Soittelen bassoa ja noin kuukauden olen sitä harrastanut, sen verran uusi tapaus. Ennen bassoa soitin rumpuja ja pohdiskelinkin alkaisinko soittaa bassoa ja rumpuja uudestaan, päädyin kuitenkin bassoon.

En osaa sanoa mikä siinä viehättää, päätin vain että nyt alan soittaa tätä instrumenttia ja niin myös tein :D

Omasta bändistäkin olen haaveillut jo pidemmän aikaa, jo ennen kuin aloin soittamaan itse. Mutta se bändin perustaminen on vielä ajatuksen juuritasolla :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Solars - Joulukuu 30, 2007, 02:13:54
Soitan pianoa, epävirallisesti ehkäpä ? Olen mielestäni hyvä esimerkki siitä, että taitavaksi pianon soittajaksi voi tulla ilman minkäänlaisia tunteja tai kontrolloitua kouluttautumista kyseiseen soittimeen. Taitavuus on tietysti idea, jota ei voida yksimielisesti kategorisoida, mutta mielestäni taitava pianisti pystyy tuottamaan musiikkielämyksen, joka pysäyttää kuulijan, tai saa vaihtoehtoisesti soittajan oman mielen lepäämään. Itselleni pianon soitto edustaakin pitkälti terapiaa.
En soita klassista musiikkia, sillä en vain osaa lukea sen tyylin nuotteja. Tästä huolimatta pidän itseäni suhteellisen taitavana. Suhteutan käsitykset taidoistani siihen kontekstiin, jossa soittoani yleensä on kuunneltu. Olen säestänyt ja esiintynyt esittäen musiikkia, joka saa minut itseni hyvälle tuulelle. Vaikka taitoni rajoittuvatkin ns. kevyen musiikin piiriin, en pidä itseäni siltikään yhtään klassista pianistia huonompana.

Olen opetellut kaiken itsekseni, ja ongelmatilanteiden sattuessa kysyin neuvoa koulun musiikinopettajalta. Kaikki on siis kaikille mahdollista.

Nykyään olen siis omillani asuva aikuinen, mutta syntikka kulkee mukana luultavasti minne ikinä menenkin. Musiikinopettajalle olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Winry - Tammikuu 18, 2008, 20:24:17
Minä soitan hieman akustista kitaraa. SIIS vain hieman. Muutenkin olen musiiki ihmisiä ja lempi musiikiani on Hevy metal. Osaan myös soitaa huilua. Minua soittamisessa viehättää kai se että... No en tiedä oikeastaan!:)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Imaginary - Tammikuu 18, 2008, 20:24:40
Minä soitan trumpettia. (se on se sellainen torvi :D)
Kohta on kolme vuotta täynnä, musiikkiopistossa olen soittanut.
Silloin kun piti valita se soitin minne hakee, trumpetti vain jotenkin pälkähti päähän. Olin nähnyt konserteissa pienempänä hienoja trumpettisooloja ja kokeillut musiikkiopiston avointen ovien päivänä trumpetin soittoa. Se on aika vaikea soitin, ja ekana vuonna kuullostin luultavasti aivan hirveältä (eihän sitä itse ikinä pienempänä ajattele kun soittaa ja yrittää parhaansa..).
No, nyt se on alkanut soitto sujua jotenkin, ja tällä hetkellä pidän soittotunneista paljonkin. Keväällä olisi tarkoitus suorittaa 2/3, epäilen vain osaanko mitään.
Lainaus
Minua ärsyttää se, että olen niin laiska harjoittelemaan. Jos olisin pienempänä harjoitellut enemmän, tai jos harjoittelisin nyt enemmän, saattaisin olla ties kuinka hyvä.
Jepjep. Aika yleinen ongelma tämä? Itseasiassa jonkinlaisena uudenvuodenlupauksenani tässä äskettäin oli alkaa harjoitella enemmän, mutta eeehh... No pitää yrittää.
Käyn myöskin orkesterissa ja tietenkin teoriassa (blah).

Olen erittäin kiinnostunut laulutuntien aloittamisesta, rakastan näet laulamista. Kaikenmoisissa koulun juhlissa on tullut laulettua, sooloakin, mutta olisi kiva saada jotakin opetusta. En vain tiedä riittääkö aikani, harrastan näes trumpetin soiton lisäksi myös tanssia, ja yhteensä harkkoja on 5 kertaa viikossa.
Harmittaa. Ei se äiti kuitenkaan anna tunteja aloittaa. Kannattaisiko minun?
Olen muuten 7. luokalla, näin selvennykseksi.

Imaginary
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: miki - Helmikuu 01, 2008, 19:29:22
Koskettimilla olen soittanut about 7-vuotiaasta lähtien. Alulle minut opetti silloin serkkuni ja perusasiat opittuani jatkoin itseoppimista. Niin pienenä en tietenkään yksin hirveästi oppinut, mutta minulla oli apuna myös eräät kaverini, joka kävivät säännöllisesti pianotunneilla. En siis ole itse koskaan käynyt varsinaisilla pianotunneilla, mutta tässä yhdeksän vuoden aikana olen kuitenkin aika paljon ehtinyt oppia. En minä nyt mikään mestari ole, mutta tykkään kuitenkin ihan päivittäin soitella sitä sun tätä. Yleensä lainaan joidenkin bändien nuottikirjoja kirjastosta ja soitan niistä, mutta jos nuotteja ei löydy, tykkään myös opetella soittamaan joitakin lempikappaleitani korvakuulolta. Minulla on ollut pitkään haaveissa saada sellainen kunnollinen "oikea" piano, mutta sellaista ei meidän huusholliimme taida mahtua, eivätkä vanhempanikaan ole sitä tyyppiä että suostuisivat maksamaan soittoharrastukseni puolesta. :/ Sitäpaitsi voisi viedä vähän aikaa tuttua soittamaan niillä koskettimilla, kun koko- ja raskauseroa soittimilla kuitenkin on.

Koskettimien lisäksi innostuin viime syksynä kitarasta. Olin halunnut aloittaa kitaransoiton jo pitkään, mutta tänä syksynä sain sen vasta viimein aikaiseksi. Oppimiseni ei mitään kovin räjähdysmäisen nopeaa ole ollut, sillä en ole ottanut mitään tunteja, vaan pienellä kavereiden avustuksella ja omilla perustiedoilla mennään eteenpäin. Vanhempani eivät aiemmin olleet suostuneet minulla kitaraa ostamaan, sillä luulivat sen olevan vain joku hetken kestävä villitys, mutta kun Anttilassa oli tarjouksessa akustisia kitaroita huimaan hintaan 40 euroa, he suostuivat sen ostamaan. Ei tuo kitara kuitenkaan kauaa kestänyt, mutta vanhempani näkivät että olin kuitenkin oikeasti kiinnostunut sen soitosta, joten aika pian sain uuden kitaran. Nyt minulla on kiva Fenderin teräskielinen akustinen kitara ja osaan soittaa ihan muutamia kappaleitakin.

Soittaminen on minulle kiva harrastus ja ihan harrastuksena se luultavasti tulee pysymäänkin. Harmittaa vähän, että jos vanhempani olisivat yhtään musiikkimyönteisempiä, olisin voinut esim. käydä pianotunneilla pienempänä ja voisin olla nyt parempi soittamaan.. Mutta soittamisesta ei ole ainakaan koskaan tullut minulle näin pakkopullaa, enkä missään vaiheessa ole päässyt kyllästymään.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Jennuliini - Helmikuu 16, 2008, 19:20:24
Sanoisin, että olen kokeillut lähes kaikkia bändi soittimia ja olen sitten tullut siihen päätökseen, että olen hyvä laulussa ja basson soittamisessa jota olen soittanut nyt noin kaksi vuotta. Olen alkuun nähden omasta mielestäni edistynyt tosi hyvin. Kahdessa bändissäkin olen ollut joten eiköhän se tästä lähde etenemään... :) Tai siis kahdessa ja kahdessa, kyllä minä tässä toisessa vielä olen...

Tuo laulaminen taas kaipaa kuitenkin vielä hiomista...Ekan kurssin lopussa sai käydä opelta kysymyssä palautetta, että kuinka oli musiikin valinnais tunneilla edistynyt. Kävimpähän sitten ja basson soitosta sain hyvää palutetta, ja tuosta laulusta sitten, että minulla olisi muita matalampi laulu-ääni ja, että minun kannattaisi harjoitella sitä vaikka kitaran sointujen avulla. Kyllähän minä olen sen huomannut, kun on tullut katsottua leiri-kouluissa kuvattuja videoita, niin silloinkin minulla on mata ääni. Eikö tämä johtuisi siitä ettei ole laulanut niin hirvittävän paljon? Iso kiitos jos joku antaisi pieniä neuvoja kuinka voi ääntä parantaa, jos kotona ei ole kuin vanha kaksi tasoinen syntikka joka on rikki... :))
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Fellad - Helmikuu 19, 2008, 15:17:51
Olen harrastanut pianon soittoa jo neljä vuotta. Soittaminen on kivaa, mutta soittoläksyt! Ne ottavat päähän! Soitan mieluummin sitä mitä sillä hetkellä haluan, joten sen takia soittoläksyt ovat niin ärsyttäviä. Minulla ei ole pianoa, vaan serkun vanha sähköurku... Plääh!!! :P Pianoa on kivempi soittaa kuin jotain sähköurkuja.

Haluaisin aloittaa kitaran soiton, mutta minulla ei taida olla aikaa kun on se opiskeluvelvollisuus. :/ Mutta tarttee ehdottaa äidille sitä kitaran soittoa. Minulla on kitara joten olisi kiva oppia soittamaan sitä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Ladyelisabet - Helmikuu 19, 2008, 17:44:55
Olen soitellut pianoa joskus ala-asteen alkuaikoina pari vuotta - nyt tuo rotisko valitettavasti vain pölyyntyy makkarissa. Ehkä joskus, kun on isompi kämppä. Nokkahuilusta suoritin 3/3 tutkinnon Espoon musiikkiopistossa lukion tokalla, ja sitä onkin tullut soiteltua aina joskus - kerrankin hyvä sattuma, sillä historianelävöityksessä eli keskiaikaharrastuksessa siitä on iloa, voi soittaa vaikka tansseja. Viimeisin villitys oli jouhikko, jonka hankin soitinrakentamosta ja olen käynyt parilla alkeiskurssilla ja yksityistuntejakin olisi vielä kiva ottaa. Soittaminen on tosi kivaa, kun siinä pääsee alkuun, ja musiikki on ylipäätään niin ihanaa...
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Dec - Helmikuu 23, 2008, 23:19:35
Soitanhan minä, joka päivä ja paljon. Parhaiten pianoa ja huilua.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nopu - Helmikuu 26, 2008, 13:49:50
Soitan nokkahuilua koska ala-asteella pakotettiin ostamaan sellainen ja vieläpä soittamaan sellaset neljävuotta sitä. Kun muut meidän koulustamme harjoittelivat rumpuja, kitaraa jne. Me inisytimme nokkahuilua. Soitan myös pianoa jota halusin aina soittaa, vihdoin vitosella pääsin ensimmäiselle piano tunnille ja ai että siellä oli kivaa aina kun onnistuin jossain, ja opettajakin kehui että osaanpa minä nuotit hyvin. Kitaraakin olen vasta aloittanut soittamaan, veljeni sai uuden kitaran joululahjaksi joten minähän pihistin sen vanhan ja opettelen soittamaan sitä. Valitettavasti se on vielä niin hirveän kuuloista että säästän perheenjäsenet kuulovaurioilta ja soitan yksin kotona ollessani.
ja sitten koulun bändikurssilla olen opetellut soittamaan bassoa joka on vähän helpompi soitin kuin kitara.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Goodness - Maaliskuu 01, 2008, 19:53:15
Juu! Soitan kitaraa...

Soitin ensin akustista 3-4 kk ja nyt talvella (jouluna) siirryin sähköön!
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Hendrix - Maaliskuu 01, 2008, 22:05:42
Soitin ensin akustista 3-4 kk ja nyt talvella (jouluna) siirryin sähköön!

Minkä merkkisen kitaran omistat?

Minäkin soitan sähkökitaraa, nyt jo yli kolme vuotta olen soittanut. Olen kotona opetellut, ja käynyt kitaratunneilla, mutta nyt kitaraopettajani muutti Tukholmaan opiskelemaan. Soittelen paljon 70-luvun musiikkia, eniten Led Zeppeliniä, KISSiä ja Black Sabbathia. Soitan myös Ozzy Osbournen soolouran kappaleita (Randy Rhoads oli teknisesti erittäin taitava soittaja.) sekä Iron Maidenia, Metallicaa, Megadethia ja WASP:ia. Olen aloittanut soittamaan akustisella, mutta kun aloin kuuntelemaan metallia, niin ostin sähkökitaran, joka on ESP:n LTD. Nyt olen säästämässä Epiphonen Ace Frehley signatureen:

http://www.thomann.de/fi/epiphone_ace_frehley_les_paul_custom.htm (http://www.thomann.de/fi/epiphone_ace_frehley_les_paul_custom.htm)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: messenger - Maaliskuu 22, 2008, 16:27:18
Minä soitan pianoa, jota olen soittanut noin 7 vuotta. Tunneilla kylläkin aloin käymään vasta 6-vuotiaana. Klassisilla tunneilla tämä on neljäs vuosi. Itselleni käy kaikki musiikki, poppi, rokki, iskelmä... Lähes kaikki hoituu. Suosikki kappaleeni tällä hetkellä on Nigthwish:in Amaranth.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Macy - Maaliskuu 22, 2008, 23:47:15
Isä on muusikko ja muusikon taidot häneltä minulle :D Eli tunneilla en käy, mutta soitan eniten pianoa ja rumpuja. Lähinnä kokemuksen ja kuuntelun avulla rumpuja on opittu soittamaan. Pianotunneilla kävin, mutta klassinen soittaminen sitten sai jäädä. Osaan soittaa myös hiukan kitaraa ja tarkoitus onkin hiukan sen kanssa kehitty. Soittimia, etenkin kitaroita löytyy kotoa... aika monta. Soittamassa käyn reenikämpillä ja koulussa, sekä kotona aina soittelen. Lisäksi laulan. Mutta joka tapauksessa soittaminen ja laulaminen on aina ollut ja tulee aina olemaan osa elämääni.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: grayfish - Maaliskuu 23, 2008, 20:06:26
Poikkihuilua soitan neljättä vuotta. Ja vihaan musiikinteoriaa. Mutta pidän soittamisesta. Tällä hetkellä on menossa vaihe, että ei oikein huvittaisi treenata. Haluaisin osata soittaa myös mm. pianoa ja kitaraa.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Chedaliné - Maaliskuu 23, 2008, 20:46:52
En soita mitään enää, mutta olen soittanut kahta soitinta; koskettimia ja selloa. Kosketinsoittimia soitin reilun vuoden ajan, tuota selloa ehdin soittaa lähes kuusi vuotta. Ei vaan jaksanut enää niin pitkän ajan jälkeen innostaa, koko soiton innokkuus aivan floppasi. Tuskin alan enää soittaa mitään uutta soitinta, ellen aivan kovasti sitten innostu jostakin. :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: vivina - Maaliskuu 23, 2008, 21:47:53
Soitan Pianoa. Muutama vuosi sitten lopetin soittotunneilla käynnin mutta viisi vuotta riitti hyvin opettamaan minulle kaiken tarpeellisen, ja nykyään pystyn opettelemaan kappaleita itse ihan hyvin. Soitonopettajalla käymisen lopetin yksinkertaisesti siksi etten enää jaksanut niitä tylsiä teoriavihkoja ja itselle täysin tuntemattomia kappaleita. Ja koska opettajani oli kanttori, oli kappaleet usein aika... uskonnollisia, mikä sinällänsä ei ole huono asia mutta halusin soittaa jotain erilaista. :) Vaikka pakollisten soittotuntien jälkeen olikin pitkä väli jolloin piano keräsi pelkästään pölyä, jonkin ajan kuluttua innostuin taas opettelemaan vanhoja kappaleita, ja sen myötä aloin taas hakemaan uusia nuotteja. Soitan paljon elokuvamusiikkia ja varsinkin Joe Hisaishin kappaleet on ihania.
Kitaraa olen soittanut vain seiskan musatunneilla mutta siitä jäi jotain sellaista kiinnostusta, että voisin joskus vielä mennä soittotunneille mahdollisesti.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kaura - Maaliskuu 25, 2008, 16:44:33
Soitan pianoa. Olen soittanut sitä noin 6 vuotta ja mukavaa on!
Varsinkin nyt, kun saan soittaa Taru Sormusten herrasta musiikkia. Tykkään paljon soittamisesta. Välillä, kun on huono päivä niin soittaminen rauhoittaa. Ja välillä ei oikein pääse pois pianon äärestä, vaikka sormet ovat jo aika väsyneet.
Totta kai joskus ei jaksaisi yhtään soittaa ja silloinkin soitan vain ihan vähän. Välillä minulla oli sellainen kausi, että en soittanut paljon. Mutta nykyään tykkään tosi paljon! Tykkään myös kappaleistani, vaikka ovathan ne aina aluksi vaikeita.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Erizza - Maaliskuu 26, 2008, 19:36:24
Soitan pianoa. Olen soittanut jo useamman vuoden. Mietin, alkaisinko soittaa bassoa tai rumpuja, mutta basso olisi mielestäni se paljon kivempi vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: adswil - Maaliskuu 29, 2008, 20:11:52
Pianoa pimputtelen minäkin, lähemmäs kymmenen vuotta soittoharrastusta takana kohta, paitsi että välillä pidin taukoa pianotunneista ja soittelin vain vapaasti kotona. Joskus yrittelin soittaa myös itsekseni kitaraa, mutta sormeni eivät meinanneet millään taipua siihen, joten luovutin. Haluaisin osata soittaa viulua, se on niin vaikean ja kauniin kuuloista :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: motiivi - Kesäkuu 28, 2008, 11:48:04
Pianoa soitan musiikkiopistossa kohta kahdeksatta vuotta, mutta muuten olen sitä soittanut ihan... pienestä asti, siis ihan siitä asti kun olen pystynyt pianon edessä istumaan. Jonkinlainen addiktiohan siitä on kehittynyt, ja piano on minulle todella tärkeä soitin. Olen soittanut sitä siis aina. Musiikkiopistoon meneminen ei ollut oma valintani, vaan vanhempieni, ja ehtihän siinä olla kapinavuosia ennen kuin suhde opettajaan kehittyi hyväksi, ja juuri silloin hän ilmoitti joutuvansa ehkä virkavapaalle. Olen pettynyt paitsi maailmaan, myös itseeni.

Ei siinä, mikäli saan uuden opettajan, otan hänet haasteena. Nuotinlukutaitoni on nimittäin täysin säälittävää luokkaa johtuen siitä, etten ole paljon tarvinnut sitä, kun olen pienestä asti soittanut korvakuulolta. Sanoisin, että 70% soittamastani skebelistä on täysin korvakuulolta, joko päästäni tai ihan levytetystä musiikista. Loppu onkin sitten klassisia teoksia. Tykkään soittaa erityisesti Bachia, se tekninen nerokkuus hivelee korvia. :D Mutta tappaa myös sormet, mutta haastavuus on sen arvoista.

Opettaja on oikeastaan musiikin opettelussa tärkeintä. Arvostan itseoppineita ihan hirveästi, koska opettaja on itselleni kuitenkin ollut niin suuri osa. Hyvä opettaja huomaa virheet, antaa kritiikkiä, ei anna periksi ja kertoo kuitenkin myös ne asiat, joissa olet hyvä. Siitä saakin sitten lisää inspiraatiota tekemiseen. Soittaminen rauhoittaa, antaa itsevarmuutta, ja yksinkertaisesti nautin musiikin tekemisestä. :O
Olen miettinyt myös säveltämisen aloittamista, mutta nuotteja tunnen vähän liian huonosti kyetäkseni saamaan päässäni soivia mutkikkaita fraaseja paperille.

Viime aikoina olen pohtinut akustisen kitaran ostoa, mutten vain ole saanut itseäni liikkeelle. Päätin kuitenkin, että seuraavaksi kun osun musiikkikaupan lähelle niin otan sen ratkaisevan askeleen. Joku perusakustinen aloittelijalle, toivottavasti jaksan opiskella, liityn nimittäin tähän "olen NIIN laiska harjoittelemaan" -seuraan. 8D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Erizza - Kesäkuu 28, 2008, 14:34:27
Olen tässä miettinyt, että pitäisikö ruveta soittamaan kitaraa. Mistä kannattaisi aloittaa (no, hankkimalla kitara, mutta miten voisi oppia soittamaan)? En ole juuri muuta soittanut kuin pianoa, joten kitaran soitto saattaa onnistua huonoin tuloksin. Ja millainen kitara kannattaisi ostaa?
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Minsvo - Kesäkuu 28, 2008, 15:06:41
Noh, osaan soittaa pianoa jonkin verran. En kyllä oikeaoppisesti, sillä en muista nuottien nimiä, mutta osaan lukea niitä jotenkuten. Soitan kylläkin vain ukkonooatyyliin, eli yhdellä tai kahdella kädellä, mutta jos kahdella, soitan samaa eri kohdasta.

Mutta oikeasti soitan Kazoo-pilliä! Ja olen aika hyvä. Se on siis sellainen pilli mihin päristellään ja äännellään, puhaltamalla ei kuulu mitään. Sillä on helppo soittaa lauluja joita osaa laulaa, eli siis ikään kuin hyräillään siihen pilliin. Minun pillini on punainen, ja osaan soittaa mm. The Arkin Worrying kindin, Culture Clubin Karma Chameleonin ja vaikka mitä, jos niitä olen paljon kuunnellut ja laulanut.
Kazoo-pillissä kiehtoo se, että sitä on niin helppo soittaa. Tutustuin kyseiseen soittimeen kun ystäväni löysi sellaisen tässä kesäloman alussa, ja minä innostuin siitä niin kovasti, että ostin oman.

Ja nyt haluaisin soittaa rumpuja. Aluksi iskä ei ottanut vakavasti toivettani saada rummut, mutta kyllä se vielä innostuu. En osaa soittaa rumpuja paljon yhtään, mutta koska olen muuten niin musikaalinen, niin kyllä se tulee onnistumaan oikein hienosti. Nähkääs, jo olemme ystävättärien kanssa varanneet koulun bändivuoron kahdelle välkälle viikossa. Ja tietenkin, minä olen rumpali.

//Hupsista, olen unohtanut tämän! Sain rummut jouluna, ja olen jo aika etevä!
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: akinnah - Kesäkuu 28, 2008, 15:17:00
Erizza, kitaran hankkimisessa kannattaa miettiä, millaista haluat soittaa. Halpoja akustisia kitaroita löytyy ja ne saattavat olla sitten ihan hyviä. Allekirjoittaneella Lidlistä ostettu kitara, joka on sitten näin kerran kuukaudessa soittavalle ihan jees :D Sointutaulukot löytyvät melkeinpä joka laulukirjan takaa, eli jos sointuja haluaisit alkaa opettelemaan, niin sieltähän ne on helppo katsoa. Nekin oppii muistamaan ajan myötä.

Mutta jos haluat ihan opettajalle, niin siitä en sitten tiedä mitään. Ja jos sinulla on kavereita, jotka soittavat kitaraa, voithan kysyä heiltä aina neuvoa, tai sitten koulun musiikinopettaja on myös varmaan ihan hyvä sanomaan. Ja täällä topicissa taitaa olla kitaristeja muitakin, eli hekin voivat varmaan sanoa, millaista soitinta kannattaa etsiä.

Sain suoritettua 3/3n ja nyt pitis etsiä sitä monen tonnin selloa. Kyllä se aika varmalta näyttää, että minusta jokin muusikko tulee (:
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Hendrix - Kesäkuu 28, 2008, 16:23:26
Jos soittaa enemmän (eli noin joka päivä) kannatta panostaa kitaran laatuun. Aloittelijalle on parempi ostaa akustinen kitara, jolla voi opetella perusasiat ja jos kitaran soitto alkaa kiinnostamaan, niin kannattaa säästää ja ostaa sähkökitara. Hyviä akustisia kitaramerkkejä on mm. Yamaha. Kannattaa mennä kyselemään kitaraa soitinliikkestä, jos sellainen vain paikkakunnalta löytyy. Myyjät osaavat siellä asiansa.

Niin. Sitten sen soittamisen aloitus. Kannattaa ensinnäkin opetella miten plektraa pdetään kädessä ja miten sillä soitetaan. Jos taas soittaa klassista musiikkia, kannattaa opetella eri näppäilytekniikat. Kuten jo aiemmin sanottiin, kannattaa opetella perussoinnut, joiden jälkeen barre-soinnut. Jos on kiinostunut raskaammasta mussikista. niin kannattaa opetella myös "femmat" eli vitossoinnut.

Kannattaa myös heti alussa opiskella teoriaa, eli kitaran kielet ja niiden sävelet. Sitten voi opetella jonkun melodian niillä sävelillä. mitkä hallitsee. Kun itse aloitin kitaransoiton, harjoittelin alussa aina muutaman sävelen eri kieliltä, kunnes osasin ne ttäysin. Harjoittelin soittamaan niitä eri järjestyksessä, eri tempolla jne. Voi keksiä itse lisää harjoitustapoja.

Sitten kun hallitsee perussoinnut sekä melodian soiton, voi opetella soittamaan jonkun helpon kappaleen. Hyvä esimerkki tällaisesta on legendaarisen Hurriganesin kappale I will stay. Siinä on kolme sointua ja muutaman sävelen helppo soolo. Jos haluaa todella opetella soittamaan, kannaattaa mennä kitaratunneille. Opettajat neuvovat soiton aloittamisen yleensä aivan alusta. Kannattaa mennä tunneille, sillä niillä oppii paljon helpommin. Kannattaa aloittaa kitaransoitto. Se vaatii pitkää pinnaa, aikaa ja rahaa kitarakamoihin. Mutta tämä on sen arvoista!
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: aijju - Kesäkuu 29, 2008, 16:44:57
juu, no mä soitan kitaraa. ostin kitaran ehkä vuosi sitten, mutten soittanu sillä paljookaan. mut nytte kuitenki puol vuotta sitten menin sellatteeseen rockopistoo, ja siel sitte aloin soittaa kunnolla. ^^'

suosittelen, sitä on helppo soittaa, eikä nuottejakaan tarvi osaa lukee, ainakaan mä en osaa, ja soitan ihan hyvin. yleensä nuoteissa on niinkun kirjaimia, että mikä sointu, ja ne on helppo opetella. ^^'
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Viivih - Kesäkuu 30, 2008, 19:14:54
En varsinaisesti soita mitään, koulun musantunneilla tuli soitettu kitaraa ja bassoa sekä vähän pianoa. Eli perustaidot on, sointuja osaan jonkin verran tms. Basson/kitaransoitto piti aloittaa, muttei tällä hetkellä ole rahaa ostaa bassoa/kitaraa ja alottaa tunteja :ss . Joitain kappaleita osaan soittaa. Nuotteja en missään nimessä osaa lukea.
Voisi sitten joskus kun on rahaa/aikaa aloittaa jonkun soittimen soiton, siihen asti tyydyn soittamaan kaverilla (jolla on tyylii 5000 soitinta :'> ).
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Yawë - Heinäkuu 02, 2008, 18:27:44
Alttoviulua soitan musiikkiopistossa. Jotain seittemän vuotta soitettu. Ja siinä samalla oon oppinut soittamaan tavallista viuluakin ja pianoa vähän. Haluisin aloittaa kitaran soiton jossain, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi..
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Cindu - Heinäkuu 13, 2008, 21:22:49
Pianoa soitan hieman sekin on jäänyt minulta. En tiedä tuleeko enemmän innostusta. Kuitenkin tykkään sitä silti soittaa. : > Harrastanu oon sitä yli 4 vuotta. Oikeastaan en soita pianoa, vaan kosketinsoittimia.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: moottorisaha - Heinäkuu 28, 2008, 20:47:43
Kitaraa olen enemmän ja vähemmän rämpytellyt kolme vuotta, neljäs lähtee nyt periaatteessa käyntiin. Tosin viimeisin vuosi on mennyt niin, että olen tarttunut skittaan aivan satunnaisesti, ja silloinkin rämpytellyt jotain silmät kiinni by heart meneviä tsipaleita.

Suurin aluevaltaukseni oli joskus puolisen vuotta sitten, kun tajusin yhtäkkiä osaavani soittaa nuoteista :D Se oli niin hyvällä tavalla järkyttävää että tuijotin seinään varmaan vartin. Aikaisemmin en siis ollut nuoteista soittanut, ja sitten yhtäkkiä silmäilin verkkaisesti yhtä kitaraopeni pari vuotta aikaisemmin tulostamaa monistetta ja kitarakirjaa, ja palaset loksahtelivat kohdalleen. Puolessa tunnissa soitin PMMP:n Pikkuveljen kertsin nuoteista.

Sähkökitaran halusin heti ensimmäiseksi kitaraksi, ja sellainen hommattiin. Ibanez GRX40, säälittävä jumpstart -keppi, mutta hyvin on virkansa toimittanut :) Jos sitä jonakin päivänä rikastuisi, voisi ostaa ihan kunnon rokkikepin ja kaksi kertaa suuremman vahvistimen mikä minulta nyt löytyy. Mutta kyllä tuolla soitteloo.

Synan sain joskus kymmenenvuotiaana. Nuotteja en, yllätys, osannut, mutta soittelin sen muistissa olevia biisejä valonäppäimistön avulla yhdellä kädellä ja opinpa ulkoakin muutaman. Kaksikätisesti olen soitellut vain paria "komppia", enkä edes tiedä mistä olen oppinut ne. Jonakin päivänä osaan soittaa sitäkin kunnolla... Hehe.
   Aluevaltaus sekin, että yhtäkkisen nuottiheräämisen jälkeen soitin synalla yhtä kitaralla soittelemaani sormitusharjoitusta :D Oli käsittämätön fiilis löytää pianosta samat sävelet kuin kitarasta. Joku kokenut soittotaituri nauraa tässä vaiheessa p-skaisesti, mutta naurakoot! Olen vähän hidas. Ja "kiireinen", köhköh...

Olisi ihana osata soittaa saksofonia! Veikkaanpa vain, että olen jo liian vanha aloittamaan, eikä näillä tervakeuhkoilla hirveästi eloa siihen soittimeen puhallettaisi :S
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Asphyxiation - Heinäkuu 28, 2008, 22:20:57
Kitaraa soitin kolmisen vuotta, sitten innostus jokseenkin laski, ja nyt kitarani lojuu tuolla seinään nojaten pölyttymässä ja mennen kokoajan vain pahempaan epävireeseen - mutta minkäs teet, kun joskus satun tarttumaan kitaraan nin en muista enää mitään sointuja - blaah.

Pianoa ja viulua olisi hienoa osata soittaa, molemmat olen omassa päässäni käsitellyt sellaisiksi "tunteellisiksi soittimiksi" - ja suhteellisen tunteellisena ihmisenä niitä haluaisin todella osata soittaa. Mutta viulua en jaksaisi opetella, ja pianoa vanhempani eivät suostu ostamaan. Tiedä sitten miksi.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: viltsuti - Heinäkuu 29, 2008, 15:13:35
Kitaraa on tullut nyt soiteltua... kuus vuotta...? Kait. No, serkku joskus opetti ja muuten olen itseoppinut ja kysellyt mussanopettajilta/serkuilta (joista kolme soittaa kitaraa tosi hyvin) jotain oikeesti ylihankalia juttuja (jotka sitten loppupeleissä onkin aika helppoja). Joo... puol vuotta sitten toteutin hullun unelmani ja ostin Gibson Les Paul- kitaran, ihan aidon, mutta kädestä käteen kulkeneen. Tämä tapaus on serkkuni vanha, joka on ostanut sen kaveriltaan, joka on ostanut sen kaveriltaan jne. Tosi vanha ja kaikki jotka sitä on soitelleet ovat tunkeneet siihen jonkunnäköisen tarran. Että se on sitten tarrojen peitossa, oikea väri olisi kait musta... Tiedä sitä sitten. Mutta soi niin helvetin hyvin. Että juu. Muuten mulla on kaks akustista ja huonompi sähkökitara, merkkiä en oikeasti muista. Se on just jotain halpiskamaa, mutta palvellut kohtalaisen hyvin. Mutta kyllähän tuo soitto sujuu, vaikken koskaan ole tunneilla käynyt. Ja soitan tosi mielelläni sooloja, että vois kait sanoa, että olen soolokitaristi. Just yritän harjotella tällä hetkellä Guns'n'Rosesin biisin November Rain sooloa, osaa olla hankala:) Ei aina ihan toimi, mutta kyllä tää tästä lähtee.

~Vil
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Mersu - Elokuu 30, 2008, 17:24:28
Mä olen nyt soittanut pokkihuilua kaksi vuotta. Mua on monesti ärsyttänyt, kun joku uusi tuttava, jolle kerron soittavani huilua kysyy: "Ai nokkahuilua vai?" On siinä kyllä jotain tosi huvittavaakin.:D Varsinkin kun yhdelle tutulle sanoin tarkoituksella painottaen POIKKIhuilu ja tää rupes kuvailemaan nokkahuilua.:D

No joo, asiaan. Ensimmäisen kerran mä olen soittanut huilua 10-vuotiaana. Se oli semmonen koulun lyhyt kurssi, jonka veti meidän opettaja, joka soitti omaa huiluaan todella upeasti. Mä rakastuin huiluun, mutta mahdollisuutta ruveta kunnolla soittamaan ei tullut ennen kun viisi vuotta myöhemmin. Huilussa on mun mielestä todella kaunis ääni ja hyvin hoidettuna ja pidettynä huilu on ulkoisestikin järkyttävän upean näköinen. Mä rakastan omaa hopeisena kiiltävää Pearliani.:) Se on upea!:D

Mä olen aika huono soittamaan, mutta tykkään touhusta tosi paljon. Siinä on jotain tosi rauhoittavaa, kun soittaa jotain kappaletta, jonka osaa edes jotenkin. Soittaminen antaa myös muuta ajateltavaa, jos sellaista kaipaa.:) Lisäksi se on aivan upea fiilis, kun pitkän harjoittelun jälkeen sitten onnistuukin sottamaan jonkun kappaleen ainakin suunnilleen oikein.:D

Tällä hetkellä on ollut mun poikkihuilun soittaminen vähän jäissä. Mulla on ollut kaksi opettajaa, kummankin kanssa viihdyin vuoden ja sitten tuli muutto. Tällä hetkellä mä olen täysin opettajaa vailla, kun en jotenkin ole saanut aikaiseksi etsiä. Mä en oikein edes tiedä, mistä pitäisi alottaa. Niin että, jos joku tietää pääkaupunkiseudulta (mieluiten Vantaalta) hyväksi todettua huilunsoitonopettajaa, niin kertoo vaan! Vinkeistä mä olisin erittäin kiitollinen!:)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kerberos - Elokuu 30, 2008, 17:49:05
Minäkin soittelen huilua. Edelleen sitä poikittaista :) Se muuten on erittäin yleistä, että sekoitetaan nokka- ja poikkihuilu keskenään... Mutta asiaan. Aloitin soittamisen vasta viime kesänä, kun isäni kanssa varastoa siivoillessa löytyi hänen vanha huilunsa, jota oli soittanut joskus vuosikymmeniä sitten. Sitä se ensin vähän putsaili, ja sitten vähän kokeili sitä... Ihastuin ääneen heti. Soittaminen oli kuitenkin hankalaa ja jopa raskasta säämiskä-läpyköiden (vai mitä ne nyt onkaan, ne siellä ''näppäinten'' alla) kuivuuden ja huilun iän takia, eikä aikaakaan, kun minä jo omistin ihanan yamahani. Tunnit aloitin vasta myöhään viime syksynä, omasta mielestäni erittäin hyvässä yksityisessä Espoolaisessa musiikkikoulu Musaamossa (http://www.musaamo.fi/live/), ja Mersullekin tiedoksi, että hyvä paikka on, ja huiluopettaja myöskin :)
 Itse olen vielä vähän ruosteessa kesän jäljiltä, enkä muutenkaan mitenkään ihmeellisen hyvä ole, mutta kai se harjoitus tekee mestarin...
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: April - Elokuu 30, 2008, 20:26:06
Soitan suutani ja stereoita ja s-urkuja.Kanneltakin kokeilin joskus,ja nyt oon taas alottelemassa kun tyttöni on alottanu soittamaan sitä.
En usko että se voisi olla ammattini tai muuta.Omaksi ilokseni soittelen.Pianoa haluaisin oppia soittamaan pitempäänkin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Dobrey - Syyskuu 08, 2008, 16:41:06
On tullut pimputelluksi pianoa kohta 7 vuotta...en ole ihan varma,kun opettajakin vaihtui jossain väiheessa. Ensimmäisestä piano-opesta on ikävät muistot,jos ei osannut niin ope siihen "ootkos sä ihan tyhmä?". Todella mieltäylentävää kuultavaa 7-vuotiaalle...
Kitaraakin soitan vähän mutta en käy tunneilla tai mitään. Miksikään ammatiksi en soittoa halua,en sitten millään.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Jentsuma - Syyskuu 13, 2008, 22:21:09
Minä olen pianoa soitellut sellaiset 8½ vuotta.

Tykkään soitella enimmäkseen klassisia kappaleita, ja nyt viime vuonna aloin soitella elokuva kappaleita esim. He's a pirate ja Pottereista mm. Hogwarts' hymn, Hedwig's theme ja Window to the Past. Ihan laulu lauluja (siis bändien lauluja) on vähän ärsyttävä soittaa kun ne jankkaa aina sitä samaa ja jotenkin pianolle käy enemmän tuollaiset klassiset. Tykkään soittaa myös joululauluja. Joitain kappleita osaan soittaa korvakuulolta, en ole kyllä todellakaan hyvä siinä mutta joskus joitain helppoja.

Kitaraa soittelin kotona joskus iskän opetuksella huvikseen :D.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: sirrrex - Syyskuu 15, 2008, 13:46:10
En tiiä oonko tähän jo vastaillu mut uudestaa sitte !

Pianoa soittelin viis vuotta kansalaisopistolla. Alotin kakkosluokalla ja yläasteelle siirryttäessä lopetin. Neljä ensimmäistä vuotta mua ei voinut koko soitin vähempää kiinnostaa, joten huimasti opin sen neljän vuoden aikana oppimaan soittamaan oikealla kädellä. :_D Soinnuista tai vasemmasta kädestä puhumattakaan ...... Vaikutti varmaan asiaan, että en pitänyt opettajastani, eikä tämä koskaan pakottanut mua tekemään mitään. Viimesenä vuonna sain sitten uuden ihanan opettajan, ja sen vuoden aikana opin oikeesti paljon enemmän. :D Lisäks sillon Malla sai mun kiinnostuksen pianoon yltymään, joten mua harmitti ihan hirveesti, kun jouduin lopettamaan. Oon nyt sit miettiny, että pitäskö alkaa taas soittamaan jossain muussa pianokoulussa tai yksityisellä.

Nyt tänä syksynä aloitin poikkihuilun soiton, kansalaisopistolla senkin. Tosi kivalta vaikuttaa ainakin, ja tän soittimen aion todellakin ottaa paremmin haltuun, kuin pianon. :D Hehee, tänään mennään ostaan mulle oma huilu. ♥
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Xanie - Syyskuu 16, 2008, 12:18:51
Olisi ihana osata soittaa saksofonia! Veikkaanpa vain, että olen jo liian vanha aloittamaan, eikä näillä tervakeuhkoilla hirveästi eloa siihen soittimeen puhallettaisi :S
Miten niin olet liian vanha? Koskaan ei ole myöhäistä aloittaa jonkin soittimen soittamista (ja saksofoni on ihana soitin^^ Olen soittanut sitä jo neljä vuotta :D) Itsekin luulin, että silloin olisin liian vanha aloittamaan, mutta eipä tuo tuntunut haittaavan mitään, tuo ikä. Motivaatiosta kaikki on kiinni. Ja ihan vain piristyksenä: puhaltaminen kehittyy harjoituksen myötä. Eli ei haittaa, vaikka ensin ei jaksaisi juurkaan soittaa, en minäkään jaksanut aluksi niin kauheasti siihen puhaltaa, mutta ajan kanssa keuhkot vahvistuu. Että rohkeasti vaan, äläkä välitä siitä, että tunnet itsesi liian vanhaksi ;) Kuten jo sanoin, niin koskaan ei ole liian vanha aloittaakseen jonkin soittimen soittamista!

~Xanie
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: delexive - Huhtikuu 12, 2009, 17:37:40
Olen soittanut noin vuoden pienoa, muutta se on meinannut jäädä kun ei oikeen ole aikaa käydä pienotunneilla on niin paljon kaikkee tekemistä
ja olin pari viikkoo kipee ja sit kun olin taas terve niin pienonopettaja oli jossain "kuusenhornassa" lomalla.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Sardiinimies - Huhtikuu 12, 2009, 19:35:58
Olen soittanut bassoa jo viime joulusta asti. Aloin soittaa bassoa sen jälkeen kun sain sen joululahjaksi, mutta kokeilin sitä jo koulun musiikin tunnilla ennen joulua. Aloitin soittamaan bassoa, koska se on kivaa jne. jne. Motivaationi soittamiseen ei ole vielä hiipunut, mutta en ole ehtinyt tai jaksanut soittaa varmaan pariin viikkoon. Basson soittamisesta ei tule todellakaan minulle mitään ammattia, koska siitä ei vaan tule ja en ole ajatellut mitään sellaista, enkä tule ajattelemaan, mutta onhan se kiva osata soittaa jotakin soitinta.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Barella - Huhtikuu 14, 2009, 18:11:55
Oma soittimeni on sello. Aloin soittamaan hieman alle yhdeksän ikäisenä, joten olen siis soittanut *laskee* kuusi vuotta :) Aloitin Turun koululaitoksen orkesterissa, mutta monen syyn vuoksi sitten päädyin yksityiselle soitonopettajalle, nyt jo kolme vuotta yksityisellä, joka vuosi eri opettaja. (ja taukoakin pidin puolisen vuotta).

Valitsin soittimen ihan vain siksi, että saimme joltain naapuriltamme halvan "matkamuistosellon", joka ei ollut mitenkään kunnossa, mutta antoi minulle kuitenkin kipinän soittamiseen. Nykyään soitan hyvin erilaista musiikkia kuin silloin pienenä, sillä tämänhetkinen soitonopettajani antaa minun itse valita kappaleet (no, minähän se maksan opetuksesta). Joitain Apocalyptican nuotteja olen ajatellut ostaa, muttei vielä ole tullut hankittua. Sellosta saa myös hyviä "bassoääniä" rock-biisien säestykseksi. Viimeisimmäksi olen soittanut Super Marion tunnusmusiikkia, jonka jostain netistä löysin :)

Haaveilin aina pienenä, että minusta tulisi ammatti sellisti, mutta en enää sitä tee. Nykyään haaveilen että saisin soittaa bändissä sellistinä, ihan vain harrastuksena. Olisihan se ihan hauskaa tulla kuuluisaksi, mutta minulle käy kyllä ihan tämä kotona soittelukin (kun se nykyinen bändini on vielä niin pikkuinen :)

~Barella
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Bad Girl - Tammikuu 13, 2010, 15:06:24
Minä soitan bassoa :p Oman basson sain noin vuosi sitten, sitä ennen olin soittanut kolme vuotta koulun musiikin tunneilla <: Aluksi äiti oli hirveästi koko soittimen ostamista vastaan, mutta kun kokosin pari viikkoa rahojani ja olin valmis laittamaan kaiken siihen niin tulihan ne kamat sitten hankittua^^ Onneksi tuli ostettua heti aluksi hyvät kamat, niin niillä voi vielä varmasti pitkään soittaa^^ Olen opetellut koko homman itse (sävellellyt välillä omia biisejä, ja suurimmaksi osaksi sitten soittelen kaikkea rockia KISSistä Metallicaan), tunteja en ole ikinä ottanut.. en hirveästi tajua nuotteja, mutta niitä voisi kyllä oikeastaan opetella.
 Ja kyllähän minä myös laulan, laulukamat hankin vähän aikaa sitten. Ajattelin ottaa laulutunteja että oppisin sen sitten ihan kunnolla, ääneni ei luonnostaan ole niitä parhaimpia <: Olen myös syksyn aikana opetellut soittamaan kitaraa, joka toinen viikonloppu iskällä ja musiikintunneilla. Iskä opetti muutamia sointuja, yhden helpon biisin ja siitä eteenpäin mentiin niin, että kun muut menivät nukkumaan, harjoittelin siitä yhdestätoista kolmeen asti joka yö itse soittamaan <: Tällä hetkellä säästän sitten omaan sähkökitaraan :''D
Rummut ovatkin sitten se soitin, joilla en hallitse mitään muuta kuin peruskompin, olisi kiva joskus päästä niilläkin jotakin muuta opettelemaan..:''D Ala-asteen musiikin tunneilta on jäänyt sellainen kuva että olen surkea rummuissa, ja viidennen luokan jälkeen en ole rumpuihin edes koskenut. Tosin pikkusisko on jonkin aikaa ollut tosi innostunut rummuista ja osaa soittaa niitä (köh, varmaan paremmin kuin minä :''D). Jos se sitten joskus innostuu niinkin paljon että haluaa omat, niin olisi minullakin mahdollisuus päästä kokeilemaan x)

Haaveilen ihan tosissani ryhtyväni vanhempana ammattimuusikoksi, omana soittimena varmaankin juuri sitten basso ja ihan oma ääni (mielestäni on kuitenkin hyvä osata soittaa kitaraa, sillä omien biisien sävellyskin sujuu silloin helpommin) :''D Harjoittelen paljon, soitan joka päivä ja haluan tulla koko ajan paremmaksi, rakastan musiikkia ja soittamista. Tällä hetkellä kuitenkin riittäisi jo se että pääsisin johonkin bändiin basistiksi tai laulajaksi, mutta kun kukaan kavereistani ei soita ja täältä korvesta tuntuu löytyvän hirveän vähän ketään innostuneita :/ Ottaa vain välillä päähän kun kukaan muu ei itseni lisäksi ota minua tosissaan siinä että alkaisin ammatikseni soittaa.. vielä mie niille näytän!

- BG -

//Sain iskän vanhan sähköskitan^^ Nyt pääsee opettelemaan kunnolla silläkin <2
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Haltiamieli - Tammikuu 13, 2010, 20:44:30
Minua kiinnostaisi hirmuisesti osata soittaa jotakin soitinta. Huoneessani on isän vanha kitara, ja musiikin kirjastakin olen kopioinut itselleni kitaran perussoinnut, enää vain tarvitsisin sen ylimääräisen ajan ja innostuksen niiden harjoittelemiseen. Onnekseni kuitenkin koulussa joskus musiikin tunneilla harjoitellaan kitaran soittoa, tuntuu vain toivottamalta taivutella niitä sormia oikeille kielille. Bassotus kyllä sujuu, mutta bassoon en uskalla mennä musan tunneilla koska siellä on parempiakin bassottajia ja eräs samoilla tunneilla oleva luokkalaisena kuitenkin heittäisi jotain dissausta siitä kuitenkin..

Kitaran soitosta olen sen puoleen kiinnostunut, koska se olisi mukava ylimääräinen taito ja siitä kyllä irtoaisi iloa vaikka missä. Äiti vain tuntuu suhtautuvat ajatukseen aika kylmäkiskoisesti, tai ainakaan hän ei virka mitään ja valitettavasti se asenne tarttuu minuunkin. Isä kehoittaa opettelemaan soinnut, muttei se minun innostukseni tunnu riittävän koskaan. Usein harmittelen kun eivät äiti ja isä ole laittaneet minua kitaratunneille, olisin nykyään ainakin kiitollinen siitä taidosta. Gah, toivon mukaan joskus saisin jonkun kaverin innostumaan ja voisin sitten hänen kanssaan soitella jotakin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Nomoni - Tammikuu 15, 2010, 18:41:30
Soitan, kitaraa. Vuoden olen soitellut ja viime syksyll aloitin tunnit. Hauskaa on koulussakin siit on apua, kun musan tunneilla tarvii soittaa ja siks varmaan pomppas numero kun soitin viel pari kappaletta. Ja rumpalin urasta on kokemusta lyhyesti, kun isoveli oli kuus vuotta sitten rumpu tunneilla eip muuten oo kokemusta kauheesti muista soittimista.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: samettiina - Tammikuu 19, 2010, 14:00:17
En varsinaisesti soita mitään, koulun musantunneilla tuli soitettu kitaraa ja bassoa sekä vähän pianoa. Eli perustaidot on, sointuja osaan jonkin verran tms.

Olen jonkin verran samassa tilanteessa :) Kokemukseni soittimista olen saanut koulun musiikin tunneilla. Taidot ovat kuitenkin vähäiset: ala-asteella tuli vingutettua nokkahuilua (juu, vinkumiselta se kuulosti), yläasteella hieman kitaraa ja lukiossa pääosin kellopelejä. Taitoni olivat ja ovat edelleen sitä luokkaa, että osasin soittaa korkeintaan kaksi nuottia. Kun en osannut, en myöskään halunnut osata. Oravanpyörä jatkui jatkumistaan, minkäs minä musiikillisesti lahjaton sille sitten mahdoin.

Jos soittimista pitäisi valita itselleni se oma juttu ja soitin, olisi se ehkä rummut taikka viulu. Niitä voisin harkita opetella soittamaan, jos se ei olisi ajasta ja rahasta kiinni.

Kaikkien fyysisen ja henkisen terveyden suojelemiseksi pysyn kuitenkin kaukana soittimista :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Bloody Princess - Tammikuu 19, 2010, 15:48:47
Minä soitan rumpuja. ^^ Mitään soittokursseja en ole käynyt, vaan olen ihan itseoppinut. Tosin siitä seuraa se, että joskus kun harjoittelen jotakin tiettyä juttua niin perheenjäseniltä sen seurauksena on hermot mennä. Vieläpä sellainen ihana asia, että huoneessani kaikuu erikoisesti vaikka se onkin täynnä tavaraa, eikä äänieristyksiäkään ole joten soitto kuuluu melkoisen kovana huoneeni ulkopuolelle. x)

Musiikintunneilla tuli bassoa ja kitaraa kokeiltua ja niitäkin oli kiva soittaa. Mutta enhän minä niitä nuotteja enää kunnolla muista, kun ei ole tullut harjoiteltua. >.< Nyt kaduttaa etten ottanut musiikkia valinnaisaineeksi.

Piano/kosketinsoitinnuotitkin osaan melko kelvollisesti, harmi vain että meillä ei ole kumpiakaan. Tosin valtavan hienot paristokäyttöiset minikoskettimet meiltä kyllä löytyy. :'D Sain joululahjaksi pianonuotteja Potter-leffoihin 1-5, en tosin tiedä mitä teen niillä kun pianoa tai kunnon koskettimia ei edelleenkään ole. Noilla minikoskettimilla olen kokeillut ja ainakin Hedwig's themen osaan soittaa. Tänä syksynä aion mennä ihan rumpukurssille, että oppisin soittamaan paremmin kuin vain itsekseni opetellessa. ^^

-Bloody Princess
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kathleen - Tammikuu 19, 2010, 16:51:25
Soitan suutani :) Olen soittanut sitä parivuotiaasta asti.
Muita soittimia en omista. Paitsi sähköpianon, jolla osaan pimputtaa oikein musikaalisesti Ukko - Nooan sekä itse säveltämäni kappalee:"Jänis meni järven jäälle".
Kappaleen lyricsit tässä:

"Jänis meni järven jäälle. Sitten se meni pois. Se meni syömäähän, makeita porkkanoita. Sitten se tuli takaisin. Sitten kettu sen söi. Kettu naureskeli vaan, kun se sai kanipaistia."

Olen tosi musikaalinen tyyppi :P
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: winterberry - Maaliskuu 26, 2010, 21:31:52
Bassoa.

Joskus koulun musiikintunnilla mut pakotettii bassoon, alotin niin hampaat pitkällä ja kun lopetin oli hymy korvissa.
Ja se oli sitte menoa.
Basso on ihana.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Diibi Do - Maaliskuu 27, 2010, 09:27:11
Mä oon soittanut kitaraa suurinpiirtein 2 vuotta. En käy missään soittotunneilla kunhan vaan rämpyttelen ja opiskelen itse. Netistä kun löytyy kohtuullisen hyvin nuotteja ja opetusvideoita. Sitten mulla on tietokoneeseen liitettävä pieno jota oon soittanu nyt joulusta lähtien. Joskus oon soittanut myös nokkahuilua ja taitaapi sekin olla vielä jossain tallessa. Mut tosin sekin tais olla joskus pakollinen ostos kouluun. :)

~Dd~
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Méaway - Heinäkuu 11, 2010, 16:25:28
Soitan harmonikkaa ja pianoo :) Alotin pianoo soittaman nelivuotiaana, ja haitarii viisvuotiaana, ja ja nythän sitä on soitettu reilu yheksän vuotta ja tahti kiihtyy :D Joensuun konservatoriolla käyn tunneilla, nyt vaihtu haitariope konsan rehtoriin, ja tulee entistä opee ikävä ku alusta asti on mua opettanu :) Nyt tähdätään ja ulkomaille kisoihin, varmaan Saksaan festivaaleille, ja ku ikä sallii nii kultasen harmonikan kautta Primukseen :) Argentiinalaista tangoo, ja uutta musiikkii :D Ja pianolla soitan bändissä :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Presto - Heinäkuu 11, 2010, 19:26:22
Pianoa. Piano on puolet elämästäni, kuten myös pianomusiikki (tietysti muukin klassinen musiikki, mutta pianolla soitettu erityisesti <3). Aloitin pianonsoittoni 5-vuotiaana, eli olen nyt soittanut kuusi vuotta. Kaksi vuotta sitten vaihdoin opettajaa Kari Tikkalaan, joka onkin opettanut minua todella hyvin ja nopeasti. Suoritan 3/3-tutkinnon syksyllä (edellisistä olen saanut täydet pisteet), mutta soitan jo Musiikkiopistotason kappaleita. Koko sukumme on musikaalinen, kaikki soittavat jotain soitinta. Isosiskoni on nyt soittanut 11 vuotta pianoa, ja hänen jälkiään seuraillen valitsinkin soittimen.

Tyylisuunnista, tykkään eniten romantiikasta, impressionismista ja ekspressionismista, joiden lempisäveltäjiini kuuluu mm. Frédéric Chopin, Franz Liszt ja Igor Stravisnky. Onhan niitä aika paljon enemmänkin, mutta en viitsi luetella niitä kaikkia tässä. :D

Pianonsoittoon liittyy myös vahvasti se, että lempivapaa-ajanharrastuksiini kuuluu säveltäminen. Kyllä. :D Saatan joskus vain istahtaa pianon ääreen, alkaa soittaa jotain ja sitten huomata, että siitä tulikin hyvä kappale. Sitten soitan sen uudestaan ja kirjoitan ylös. Tätä teen muutaman kerran viikossa. Sen takia sainkin improvisaatiokokeessa täydet pisteet. Se musiikki välillä vain pulpahtaa päähäni, eikä ylös kirjoittamista voi estää. <3
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Töme - Elokuu 06, 2010, 17:57:45
Mine soittelen rumpuja. ^^ En ole kylläkään mitään kursseja käynyt. Eli ihan itseoppinut. Olen nyt käynyt pari kuukautta (kylläh! en ole sen enempää soittanut! XD) siskon kaverilla soittamassa. Itse kun en rumpuja omista. Pian kyllä saan nekin. Ensi kesänä varmaankin? Riippuu vähän siitä, kuinka kauan yli kolmensadan euron säästäminen kestää...:DD Olen kieltämättä aika hyvä, vaikka en ole kuin nuin vähän aikaa käynyt soittelemassa. Ainakin muiden tämän käpykylän rumpaleiden mielestä, ja täällä käpykylässä on aikas taitavia rumpaleita...^^


edit// Ja siis osaanhan mä jo paljonkin. ^^
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Vispilä - Elokuu 06, 2010, 22:16:27
Soitan nykyään pääsoittimenani pianoa. Tunneilla käyn, mutta pääasiassa olen opetellut sen kokonaan itse. Säveltänyt olen yhden pianokappaleen, North windin; muuten pääasiassa tapailen muiden nuoteista.

Noh, kitaraa olen näppäillyt kaksi vuotta, vähän päällekin vissiin. Osaan muutamia biisejä hyvin, muutamat biisit tabseista ja muutamat sitten vähän vähemmän hyvin. :) Mutta koen hallitsevani.

Bassoa hakkaan bändissäkin. Tullut soiteltua aamm.. kolme ja puoli vuotta? Bändissä jotain pari vuotta. :) Aika helposti menee kaikki biisit nykyään, siksi olenkin vaihtanut pianon pääsoittimeksi. Bassolla (bändissä) olen säveltänyt kolme biisiä, nimet jääköön arvoitukseksi.

Nokkahuilu, ah. Joskus ala-asteella hankittu, ihana soitin. D: Olen nyt opetellut tänä vuonna sillä muutamia lauluja, eikä kovin vaikea soitin ole kyseessä. Poikkihuilu olisi ihana!

Saz, eli turkkilainen luuttu. Kyseisen soittimen soitto on vielä vähän hakusessa, mutta virittäminen ja muutama sävelmä menee jo ihan jees. Siskon miesystävä opettaa. :)

Huuliharppu taitaa olla ensimmäinen soittimeni, mitä ikinä olen opetellut. Joskus aivan pienenä lahjaksi saatu soitin löytyy edelleen 50cm päästä kädestäni. Mitään virallista laulua en huuliharpulla osaa, mutta muutamaa omaa virttä on tullut soiteltua. Nykyään sujuu harjoittelemalla jo useimpia biisejä!

//edit. Nyt löytyy myös kazoo! Jee!
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Hiutalee - Elokuu 12, 2010, 18:15:56
Minä soitan pianoa :) olen soittanut n. 8 vuotta, eli 5 tai 6 vuotiaana alotin.

Pianossa viehättää se, sen äänestä saa niin monenlaisen ja sille on hyvin erilaista musiikkia, menueteista pop-kappaleisiin.

Meinasin jo lopettaa, kun en pidä opettajastani, ei muuta vikaa kuin soitamme kappaleista joista en pidä, joten en paljoakaa harjoittele. Kaverini opetti minulle Hedwig's theme -kappaleen ja rupesi taas kiinnostamaan! Eli luultavasti vaihdan opettajaa jos saan taivuteltua mamman mukaan ajatukseen :)

En ole ajatellut itselleni ammattia pianosta, en kumminkaan ole niin hyvä että olisi ammattipianistiksi ja ei musiikin opettaminen kiinnosta.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: tulppaanipenkki - Lokakuu 10, 2010, 16:19:23
Pääinstrumenttini on piano, jota olen kunnialliset kahdeksan vuotta jaksanutkin soittaa. Soitin kuusi vuotta klassista, välillä väkisinkin. Ikinä en muistaakseni ole edes harkinnut soiton lopettamista, vaikka välillä otti todellakin päähän. Kuudennen luokan jälkeen sitten repes ja syksyllä päätin etten konservatorioon enää palaa. Neljä vuotta olin soittanut siellä ja saanut ihan tarpeekseni perfektionistiopettajastani ja kaikista niistä paineista, mitä tutkinnot ja konsertit aiheutti. Joku viikko kesällä ennen pianotuntien alkua päätin, että vaihdan vapaaseen säestykseen siltä istumalta.

Ihan rehellisesti voin sanoa, että ehdottomasti elämäni paras päätös! Nykyään ihmettelen, miksen tajunnut aikaisemmin, ettei klassinen vaan ole mun juttuni. En ole kovin pikkutarkka, saatikka ahkera tai motivoitunut soittamaan vuosikaupalla samoja kappaleita. Huomasin pikkuhiljaa, että minut oli luotu säestämiseen! Tai no luotu ja luotu, ainakin nautin siitä enemmän, kuin olisin voinut koskaan kuvitella. Nykyään soittelen pianoa paljonkin, lähes joka päivä. Klassisesssa tuli suoritettua ne 1/3 ja 2/3, kolmosta tuskin tulen suorittamaan. Nykyään otan soittamisen ihan ajanvietteenä. En tähtää sillä mihinkään, en edes harjoittele pianoläksyjäni kovin ahkerasti. Soittelen omia juttujani ja säestän koulussa. Eniten tykkään soittaa Beatleseja. Inhoan niitä nuoruustangoja sunmuita, mitä piano-openi minulle antaa soitettavaksi.

Soittajana olen suht luova. Tykkään soittaa pianoa kovaa ja visioida omiani. Turha luulla, että olen jotenkin loistava, pikemminkin olen vain tosi innokas. :-) Inhoan syntikoita ja kaikkia sähköisiä pianonkorvikkeita muutenkin, akustien on aina paras ja flyygeli kaikkein paras :).

Pianon lisäksi osaan soittaa alkeet bassosta, kitarasta ja rummuista... Bassoa noista kolmesta parhaiten. Olen yksinkertaisesti vain liian laiska harjoitella soittamaan esim kitaraa, vaikka se varsin cool soitin onkin. :-)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: worldsayshello - Marraskuu 23, 2010, 08:51:49
Pianoa soittelen, en ole käynyt tosiaan minkään laisia kursseja vaan olen ihan itseoppinut. Nykyään en tuota vieressäni pölyyntyvää pianoa ole jaksanut kiitettävän usein soittaa, se on vähän jäänyt.. Mutta joskus vuosia (noin puoli vuotta) sitten jaksoin pianoa pimputtaa melkein päivittäin.

Pianoiluni lisäksi rummut, kitara ja basso ovat tottakai nekin hallussa. Mutta niitä en oikein muualla pääse soittamaan kuin koululla ja kavereilla.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Veerapeera - Marraskuu 27, 2010, 13:52:24
Nykyään soita vain viulua, mutta ennen soitin myös pianoa, mutta lopetin jotta saisin lisää vapaa-aikaa. Viulun ja pianon aloitin suunnilleen samaan aikaan, eli noin 5-6 vuotta sitten. Kolmas vuosi meneillään orkesterissa.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Yamaneko - Marraskuu 27, 2010, 14:00:23
Pianoa soitan silloin kun kerkiän, tosin kotona ei omaa pianoa ole >.< täytyy mennä aina naapuriin musisoimaan.
Ja suuta tulee soitettua päivittäin :).
Musantunneilla soitin aina sitä soitinta, mitä pyydettiin tai mikä oli vapaana. Jos tungettiin rumpukapulat käteen, niin sitten hakattiin rumpuja. Jos anneettiin kitara syliin, niin sitten yritettiin jotain kitaran kanssa. Aina oli kumminkin pakko soittaa jotain. Kuitenkin enimmäkseen musantunneilla soittelin syntikka, se kun oli lähes aina vapaana :---).
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: kattimäli - Joulukuu 13, 2010, 11:05:30
Mä soitan pianoo ja laulan siinä samalla, koska se on kivaa. Piano on mun henkireikäni pottereiden lisäks ja sen avulla pystyn tietty säveltää ja sanottaaki biisejä... :D Alotin pianoharrastuksen joskus neljännellä, nyt oon lukion ekal. :DD
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Andu - Joulukuu 18, 2010, 21:19:00
Pianon soiton aloitin sananmukaisesti aivan äskettäin. Perjantaina minulla oli ensimmäinen pianotunti. Mukava tunti. :) Piano viehättää minua siinä, minkälaisen äänen siitä voi saada ihan aloittelijakin. Miten lumoava ääni pianosta tuleekaan... niin kaunis. Lisäksi se ei vaikuta turhan hankalalta ja pianolla voi soittaa sekä surumielisiä että iloisia lauluja, oikeastaan kaikentyylistä musiikkia. Ammattia en ole ajatellut tekeväni itsestäni pianistia, mutta eihän sitä koskaan tiedä... ehkä tulevaisuudessa soittelenkin erilaisissa konserteissa kuuluisana pianistina.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Dragon - Joulukuu 18, 2010, 22:47:59
Piano viehättää minua siinä, minkälaisen äänen siitä voi saada ihan aloittelijakin. Miten lumoava ääni pianosta tuleekaan... niin kaunis. Lisäksi se ei vaikuta turhan hankalalta ja pianolla voi soittaa sekä surumielisiä että iloisia lauluja, oikeastaan kaikentyylistä musiikkia.
Niimpä. :) Lumoava soitin! Olen siis soittanut pianoa kaiken kaikkiaan... No niin pienestä, kuin vaan pianotuolille pystyin kiipeämään. Äitini ja isosiskoni opettivat minua jonkin ajan, sitten kakkosluokan lopulla aloin käydä pianotunneilla erään tuttumme luona. Siellä kävin vajaan vuoden verran, niin että huhti/toukokuussa seuraavana vuonna hain Valkeakosken musiikkiopistoon. Pääsin sisälle täysin pistein. Nyt olen käynyt siellä tunneilla neljä vuotta, ja viides menossa.
Rakkaasta harrastuksestani olen miettinyt ammattia, tai sitten jotain ammattia mihin kuitenkin kuuluisi tuo pianonsoitto.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Aqutalio - Joulukuu 30, 2010, 21:21:01
Rumpuja oon soittanut kolmisen vuotta ja se on niin makeeta. Rippirahoilla ostettu oma rumpusetti veti fiilikset ihan kattoon. Rumpuihin voi iskee sen kaiken aggressiivisuuden, mikä on esim. koko koulupäivän kyteny sisällä ja sitten sen saa iskettyä rumpuihi, mistä tulee nii voimakas ja kaunis ääni ni on se hienoa.
rummuil on myös kiva soittaa kaikkee, kun on jotain 5-10 min jonkinmoist luppoaikaa. se vie ajatukset mukavasti pois kaikesta negatiivisesta.

rumpali kun olen, nii sitten on aina naputtaa jotakin. ihan mukava ärsyttää niin aina opettajia :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Kurppa - Joulukuu 30, 2010, 22:04:19
Täällähän on näköjään muitakin harmonikansoittajia, kuin minä. Erittäin aliarvostettu soittopeli minun näkökulmastani, jos monipuolisuutta ajatellaan.

Olen soitellut haitaria kuusivuotiaasta eli 10 vuotta tulee ensi syksynä täyteen. Sinä aikana olen oppinut paljon, mutta myös unohtanut tai hukannut nuotteja, joista voisi oikeasti olla jotain hyötyäkin juhlatilaisuuksissa ja miksei muutenkin. Teoriatietouteni musiikista on lähes olematon; osaan vain soittaa ja se riittää meikäläiselle, koska todennäköisesti en tule uraa musiikin parissa luomaan. Haitari saattaa joskus toimia ylimääräisenä rahankeruuvälineenä (toivottavasti ei, mutta mistäs sitä tietää), mutta aion pitää soittelun harrastelun puolella nyt ja tulevaisuudessa.

Siitä on aika kauan, kun valitsin haitarin soittimekseni, enkä enää oikeastaan tiedä, miksi juuri se. Mahdoinko tietää silloinkaan? Joka tapauksessa olen nykypäivänä ylpeä soittotaidoistani ja etenkin sorminäppäryydestäni, joka on luonnollisesti kehittynyt parhaiten juuri soittamiseni ansiosta. Myös musiikin monipuolisuus on sellainen, mistä pidän: voin soittaa uskottavasti Akselin ja Elinan häävalssin ja Paranoidin tuntematta tunnetta hölmöydestä. Ei haitari nyt ole ainoa monipuolinen soitin maailmassa, mutta ehkä se on käypä peruste sille, miksi olen pitäytynyt valinnassani näinkin pitkään ja pitäydyn edelleen.

rumpali kun olen, nii sitten on aina naputtaa jotakin.

Minäkin teen vaikkapa tietokoneella istuessani (ja internetiä selatessani) sormillani mitä ihmeellisimpiä sarjoja, jotka voisivat aivan yhtä hyvin olla merkittyinä nuotteihini. Varsinaista rytmiä näillä sarjoilla ei kuitenkaan ole, pyrin lähinnä nopeatempoisuuteen. :P
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Ales - Joulukuu 31, 2010, 10:52:23
Mä soitan kitaraa, olen soittanut kohta 3 vuotta. Hommasin aluksi halvan aloitus kitaran, millä aluksi vähän harjoittelin, kun sitten sain joululahjaksi ihan kunnon kitaran. En tiiä miksi valitsin juuri kitaran, miksei pianoa? No elämä on, minä pidän kitaran soittamisesta, en pianon. :'D

Teoriatietouteni musiikista on lähes olematon; osaan vain soittaa ja se riittää meikäläiselle, koska todennäköisesti tulee uraa musiikin parissa luomaan.

Mulla sama juttu. :DD No khyl mä ehkä vähän tiiän teoriaa musiikista, mutta en paljon. Ja sekin vähä tuli joskus ala-asteella kun me ei soiteltu vaan käytii läpi musiikin historiaa, nykyisyyttä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Miss Zora - Huhtikuu 07, 2011, 18:24:02
Hiphei, tällainenkin topic löytyi!
Minä soitan rumpuja. Olen soittanut niitä vasta vähän alle vuoden, mutta olen edistynyt hyvin. Soitan rumpuja huvikseni, en siis käy minkäänlaisilla rumputunneilla tai mitään. Rummut sijaitsevat autotallissa, siellä käyn niitä lähes joka päivä soittamassa. Rumpujen soittaminen on ihanan terapeuttista, niihin voi purkaa kiukkua hakkaamalla niitä täysiä.
Osaan soittaa muutamia The Strokesin biisejä rummuilla kokonaan läpi. Bob Dylanin Knockin' On Heavens Door on tullut myös musiikintunneilta tutuksi.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Lime - Huhtikuu 16, 2011, 23:24:04
Miten en ole tähän aikaisemmin raapustellut? No asia korjataan.

Soittelen kitaraa, rumpuja sekä pianoa. Joskus ylä-aste aikoina kävin pianon soittotunneilla, mutta ne ei ollu mua varten, joten sen jälkeen oon soitellut ainoastaan omaksi ilokseni. Kitaraan ja rumpuihin olen saanut ainoat oppini peruskoulun musiikin tunneilta, eli voisin kai sanoa olevani itseoppinut soittaja. En voi sanoa osaavani soittaa mitään noista erityisen hyvin, mutta ei sen niin väliä.

Kitaraa aloittelin soittaa äitin kivikautisella akustisella kunnes sain pari vuotta sitten joululahjaksi sähköisen version, jonka parissa nykyään vierähtää useampi tunti viikoittain. Tällä hetkellä soittelen erinäisiä Musen biisejä. "Rumpujen" soiton aloitin pöydän reunaa ja kaikkea eteensattuvaa naputtelemalla. Omat rummut hommasin jokunen vuosi sitten, joihin on hyvä purkaa aggressioita tai paukutella niitä ihan muuten vaan napit korvilla.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Tatti - Huhtikuu 27, 2011, 15:44:14
Soitan selloa. :)
Se on ehkä hieman samannäköinen kuin viulu,mutta paljon isompi ja sitä soitetaan,niin että istutaan ja sello on jalkojen välissä,tiedätte kai.
Se on hauskaa ja soitan nyt neljättä vuotta.
Joskus harjoittelu on tylsää,mutta kyllä se on hauskaa soittaa konserteissa ja muissa tapahtumissa ja yleensäkin esiintyä jossain.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Chokola - Kesäkuu 17, 2011, 11:48:29
No mä soitan klarinettia, kukaan tuskin edes tietää mikä soitin se on. :> Mutta mä oon sitä soitellu jo n. kaks vuotta, sitten mä osaan soittaa pianoa, mutta en käy pianotunneilla. Tosta klarinetin soitosta, että en mä hirveesti pidä, mutta jos mä haluun esim. Kruununhaan yläasteen musiikkiluokalle niin mun on pakko sitä soitella. Ajatellen tulevaisuutta :D XD Ja piano mä osaan soittaa sen verran, että jos mulle nuotit eteen tyrkätään niin mulla menee hetki ennen ku hahmotan mitä pitää soittaa ja sit se soittaminen sujuu jo miltein luonnostaan. Ja vielä näin btw mä oon musaluokalla. :>
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Whatsername - Kesäkuu 18, 2011, 01:18:46
soitan viulua ja kitaraa :)

Viulua olen soittanut n.8 vuotta,eli 5-vuotiaasta asti.Miksi sitten valitsin viulun,varmaankin siksi,että kun olin pieni,eräs tuttavani harrasti viulunsoittoa ja minusta se oli hyvin kiehtovaa :D Nykyään pidän kitarastani paljon enemmän kuin viulustani,mutta en silti halua lopettaa viulunsoittoa vielä,sillä se on ollut osana elämääni niin kauan.

No,kitaraa olenkin soittanut vasta puoli vuotta,mutta rakastan kitaran soittamista! :) Se on minulle tapa purkaa tunteitani,tapa ilmaista itseäni. Ongelmana on (tai oli) vaan se,että olen vasenkätinen,joten teen melkein kaiken vasemmalla kädelläni,ja koska olen soittanut kitaraa niin paljon,niin olen saanut rasitusvamman ranteeseeni pari kertaa (elikkäs en omista vasenkätisten kitaraa,sillä minusta "normaalilla" kitaralla on helpompi soittaa" :D) No miksi sitten aloitin kitaran soittamisen? Jaa-a,ennen en pitänyt kitaransoitosta lainkaan,mutta sitten halusin ruveta soittamaan lempibändieni kappaleita. En ole halunnut mennä kitaratunneille,koska on kivempaa opetella uusia asioita kaikessa rauhassa :) Lisäksi tykkään laulamisesta,ja kitaralla on mukava säestää,minusta se on kaunis soitin :) Pianoa ajattelin myös jossain vaiheessa opetella soittamaan.

Voisiko viulun/kitaransoitosta tulla ammattia? Viulusta ei ainakaan voisi,mutta kitarasta kylläkin. :D Olen jo kauemman aikaa haaveillut bändistä,mutta se taitaa jäädä vaan haaveeksi :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: vesture - Kesäkuu 24, 2011, 01:33:33
Aina olen halunnut ja yrittänyt olla kovinkin musikaalinen, mutta eihän se koskaan oikein mun jutuksi ole muodostunut. Kolme-neljä vuotta sitten syksyllä päätin aloittaa kitaran soiton ja sitä riemua kesti syksyn ajan. Lopulta luovutin, koska tunnit saivat minut erittäin ahdistuneeksi enkä saanut ahdistukselta (enkä laiskuudeltani) läksyjäni koskaan soiteltua. Ihmettelen miten opettajani ei tuntunut erityisemmin huomaavan kuinka en ollut kympillä hommassa mukana. Kai sitten luuli minua vain aivan toivottomaksi!

Yhtä soitinta osaa kumminkin soittaa melkoisen moitteettomasti ja se on nokkahuilu. Nokkahuilulla menee lähes kaikki kappaleet Petteri Punakuonosta Finlandiaan.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Alde - Heinäkuu 14, 2011, 23:51:23
Soitan jo kymmenettä vuotta selloa, alan jo olla sellaisessa vaiheessa, että pitäisi päättää haluanko ammattilaisuralle vai en. Juuri nyt se ei tunnu luonnolliselta vaihtoehdolta. Harjoitteleminen on tylsää, mutta palkitsevaa on, kun saa soittaa ammattilaiskokoonpanoissa, matkustaa musiikkileireille, tavata uusia ihmisiä n.s. "klassiselta puolelta" (jostain syystä jousisoitinten taitajat liikkuvat porukoissa) ja tietenkin esiintyä. Sello on melko vaativa instrumentti ja jotta säilyttäisi otteen soittimeen, on pakko soittaa usein (ja paljon -.-).
Pianotunteja olen nyt ottanut kolme vuotta, en siis klassisia, vaan vapaa säestys/improvisaatio/jazzpianotunteja. On hauskaa osata säestää itseään laulaessa, ja varsinkin biisejä tehdessäni turvaudun usein pianoon. Kitaraa olen nyt rämpyttänyt omaoppisesti silloin tällöin, jotta nyt osaisin muutaman soinnun, mutta jostain syystä kitara ei ole koskaan tuntunut hyvältä soittimelta minulle.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Huhutar - Heinäkuu 26, 2011, 13:29:29
Soitan jo kymmenettä vuotta selloa, alan jo olla sellaisessa vaiheessa, että pitäisi päättää haluanko ammattilaisuralle vai en.

Mielestäni ikäisenäsi ei tarvitse välttämättä päättää haluaako ammattilaisen uralle vai ei. Tärkeintä on tietysti, että pitää soittotaitoaan yllä ja harjoittelee. Yläasteella minuakaan ei kiinnostanut harjoittelu ja tuntui, että sille ei oikein jäänyt aikaa, koska yläasteella minulla oli niin paljon kaikkea muuta ja kaveritkin olivat aika iso osa arkea. Valitsin yläasteen jälkeen musiikkilukion ja lukion aikana sain sellaisen hyvän otteen harjoitteluun, sillä kouluni yhteydessä toimivalla konservatoriolla oli hyvät harjoittelutilat. Lukion tein jokseenkin huithaipelisti (kaikki kurssit pois mitä saa vain jättää ja kirjoitin vain viisi ainetta), mutta lakin ja ihan hyvän päättötodistuksen kyllä lopulta kolmeen vuoteen sain. Lukion aikana päätin tähdätä opiskelemaan alaa ammatiksi ja tänä syksynä alkaa kolmas vuosi ammattiopiskelijana.

Ei siis ole vielä mitään paniikkia päättää haluaako vai ei, pääasia on vain, että pitää taitoa yllä, harjoittelee ja kehittää taitojaan. Jos lukio yhtään kiinnostaa II-tutkinto on aika bueno, nimittäin silloin voit tehdä lukiota, saada lakin, mutta samalla keskittyä soittamiseen. Siinä ensimmäisten vuosien aikanakin voi nähdä, ettei kiinnosta ja kouluahan ei ole pakko jatkaa. Mutta mielestäni musiikkiopistoasteellakin pärjää mainiosti, kunhan vaan saa treenattua. Nyt kun myöhemmin mietin, olisin ehkä voinut harkita myös iltalukiota, niin päivät olisi jäänyt harjoittelulle ja illat olisin voinut viettää lukiossa koomaillen. Lukion tai ammattikoulun jälkeen ehtii voi myös hakea konservatorioon ja siellä voi taas keskittyä oman soiton kehittämiseen, eikä ole niin paljon teoria-aineita, kuin silloin jos menee suoraan korkeakouluun.

Olen aina miettinyt myöskin sellaista asiaa, että soittouraa pitää miestäni kokeilla nuorena, sillä myöhemmin ehtii mennä yliopistoon lukemaan jotain muuta, mutta nuorena motoriikka on parhaimmillaan ja soittamisen oppiminen ja elämän suhtauttaminen muusikon arkeen onnistuu parhaiten.

Toivottavasti kukaan esim. opettajat tai vanhempasi painosta sua päättämään haluatko ammattilaiseksi vai et. Tsemppiä sulle Alde treenaamiseen, se on aika hajottavaa ja välillä haluaa heittää sen puulaatikon seinään, mutta kuten sanoit niin sitten tuntuu makealta niinä hienoina hetkinä! =)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Minea - Heinäkuu 26, 2011, 22:52:37
Mei soittelen kanteletta, joka on ollut säilynyt tapana sukupolvelta toiselle isäni suvun puolelta; isäni äiti soitteli kannelta, isäni sisko soittaa kannelta sekän hänen tyttärensä (joka on myös kummitätini, ja kummitätini lapset soittavat), ja minä soitan. Pikkusiskoni on sen verran poikkeava, ettei ole koskaan kanteleeseen koskenutkaan, tuo soittelee sitten pianoa.
Mei oon tätä Suomen kansallissoitinta soitellut 8-vuotiaasta pikkutytöstä, lukion ekalle asti kävin soittotunneilla kunnes aika loppui käsistä ja vähän motivaatiokin. Siitä asti olenkin soitellut lähinnä kummitädin ja tätini kanssa. Lisäksi olen käynyt opettamassa kummitätini tyttäriä. Kannelta tulee siis soiteltua silloin kun on aikaa ja jaksamusta muutenkin. Joskus on pidempiä taukoja, joskus soittelen taukoamatta. Aina yritän kuitenkin pitää vähintään samaa tasoa yllä, olisi nimittäin kamalaa huomata miten niin monen vuoden uurastus alkaisi haurastumaan ja lipeäisi käsistä.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: aivokas - Heinäkuu 26, 2011, 23:02:28
Soitan pianoa yhdeksättä vuotta. Teoriapuolella olen suoraan sanoen surkea, mutta korvakuulolta soittelen melkein mitä tahansa. Yhdeksän vuoden tunnit menneet hukkaan? Ei sentään, osaan minä nuottejakin lukea. Olen vain päästänyt sen taidon ruostumaan.

Lisäksi soitan kolmatta vuotta kitaraa. En ole koskaan käynyt tunneilla, vaan kotona harjoitellut lähinnä komppaamista ja sen sellaista. Tykkään laulaa ja kitara on helppo napata kouraan :)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Cobb - Joulukuu 29, 2011, 10:47:09
Soitan rumpuja jo periaatteessa kahdettatoista vuotta, mutta silloin aluksi se oli vain kattiloiden hakkausta. Olen käynyt rumputunneilla 1. luokalla, mutta silloinkin se meni vain jammailuksi. Nyt tosin olen alkanut käymään rumputunneilla elokuusta asti ja olen kehittynyt jo valtavasti, tosin olen aiemminkin osannut soittaa tosi hyvin. Olen siis paukutellut rumpuja aika ison osan elämästäni. Nyt omistan sähkörummut, mutta tulevaisuudessa aion hankkia oikean rumpusetin tuplabasarien kera. :D

Sain myös eilen oman sähkökitaran kun olin sitä toivonut joululahjaksi. Meiltä löytyy jo akustinen jolla olen kokeillut soitella ja osaankin jo soittaa erään ''sointukuvion''. Smoke On The Water ja Green Dayn East Jesus Nowhere ovat tässä työn alla (olen ihan aloittelija vasta).
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: ghostie - Tammikuu 20, 2013, 21:55:39
Pianoa on tullut soitettua 11,5 vuotta, mutta viimeisinä vuosina hyvin paljon laisekmmin. Pari vuotta sitten lopetin tunneilla käymisen. Nykyään tulee lähinnä soiteltua koskettimilla jotain säestysjuttuja ja välillä soitan jotain klassistakin jos sille päälle satun. Piano on hyvin kauniinkuuloinen soitin, mutta ei minun suosikkini soittaa, en kuitenkaan halua unohtaa tätä taitoa kokonaan.

Kitaraa on tullut soitettua enemmän tai vähemmän aktiivisesti kuusi vuotta. On ollut aika pitkiäkin välejä kun en ole jostain syystä pahemmin soittanut. Alussa tuli käytyä jonkun verran tunneilla. Nykyään kitaran soittaminen on yksi rakkaimpia harrastuksiani. Alussa soittelin enemmän sähkökitaraa, mutta nykyään akustinen (metallikielinen) on ehdoton suosikkini. Viime vuonna ostin Anthonyn, kauneimman ja rakkaimman kitarani. Sen kanssa tulee soiteltua melkein joka päivä. Harjoittelen aika monenlaisia tyylejä ja tekniikoita kitaralla. Minulla on myös bassokitara ja sitäkin tulee soiteltua.

Rumpuja on myös tullut hieman soitettua. Joskus minulla oli lainassa kunnon akustiset rummut, mutta niitä ei täällä melun takia saanut pahemmin soittaa ja minua kiellettiin hankkimasta omat sellaiset, joten laina-ajan jälkeen säästin rahat sähkörumpuihin, jotka ovat tyhjää paremmat.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: hanhyokkasikimppuuni - Helmikuu 15, 2013, 20:59:28
Olen soittanut pianoa 5-6 vuotta. Riippuu siitä, lasketaanko seurakunnan tunneilla käyminen, jolloin en oppinut käytännössä mitään.8) Seurakunnalla soittoaikojeni kanssa samoihin aikoihin reputin musiikkiluokan pääsykokeet. Se oli kova isku vasten kasvojani, silloin, itseäni  pidin silloin hyvinkin musikaalisena,. Nykyisin olen hyvinkin onnellinen asiasta, koska meillä on ihan huippuluokka ja jos olisin musalla, en olisi tässä huikeassa porukassa.  (Kyllä minun jotenkin musikaalisesti lahjakas täytyy olla, kun loppujen lopuksi pääsin konsalle sisään, ja sain jopa anottua bonus 15minuuttia) Soiton lopettaminen oli jokatapauksessa  todella lähellä. Isäni kuitenkin "ilkeänä" ilmoitti minut Tampereen Konservatorion pääsykokeisiin. Silloin olisin voinut käytännössä murhata hänet mutta näin jälkeenpäin olen ihan onnellinen asiasta. Suoraan Konservatoriolle en päässyt, mutta sain paikan Pirkanmaan musiikkiopistolla. Vuoden unkarilaisen soiton opettajan kanssa työskentelyn jälkeen  hain  siirtoa Tampereen Konservatorioon, nykyiseltä nimeltään Tampereen Musiikkiakatemiaan. (Konsaksi sitä silloin kutsuin, ja tulen aina kutsumaan! Vihaan nimi muutoksia!Minusta ei vain ole tottumaan niihin.)  Konsalle pääsin tällä kertaa venäläisen soitonopettajan seuraan. Siellä olen edelleen.

Joskus pari vuotta sitten jaksoin vieä harjoitellakin "ahkerasti" *-lue: soitin läksyt max kolme kertaa-* Nykyään soitan todella vähän. Hyvä jos edes avaan läksyksi tulleita nuottikirjoja. Kaksi puolentunnin soittotuntia, kun viikossa on niin kyllä se jotenkin onnistuu, tulee ainakin primavista harjoitusta. Jotenkin ihmeen kaupalla onnistuin suorittamaan enne joulua 2/3. Olen kyllä todella ylpeä itsestäni. Tutkinnon jälkeen soittomotivaatio on vain laskenut....

Jostain kumman syystä en kuitenkaan halua lopettaa. Ehkä kyseessä on joku pakkomielle mielettömän sisäänpääsy tappelun jälkeen. Jos joskus suoritan 3/3  lopetan varmaan siihen. Näyttää sitten (toivottavasti) hienolta joissain papereissa jatko-opintoihi hakiessa.

Soittaminen on sinänsä kivaa, mutta siitä on tullu minulle liika suorittamista. Konservatorion (ÄÄÄH, Musiikkiamatemian) soitossa kamalinta on ainainen klassisen musiikin soitto. Useimmiten vielä sellaisten randomien venäläisten säveltäjien kappleet, joiden nimi on "Kappale". Kyllä olen soittanut Kappale-nimisen kappaleen!!! Lisäksi asteikot ja pakollinen musiikin teoria laskee innostusta. Tosiaan, en enää tiedä miksi soitan panoa. Ehkä sitten syvällä sisällä rakastan sitä!

Se oli minun tarinani tältä osalta!!<3

Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Lemmonleikko - Huhtikuu 09, 2013, 20:48:41
Minä soitan ihan liian useaa vehjettä nykyään. Yritän selventää kronologisesti. Olin pikkulapsi, kun ukki toi minulle Neuvostoliitosta pienen punaisen haitarin, jota en kaksisesti hallitse vieläkään (tallessa se kyllä on). Nelivuotiaana sain huuliharpun, mutta ei sekään silloin niin kiinnostanut. Kun isoveljelläni alkoivat ala-asteella musiikintunnit, vanhemmat hankkivat pienen Casion koskettimiston, jotta me kersat voitaisiin kotona vähän kokeilla, mitä koulussa oikein on opittu - sekin on minulla yhä. Velipoika ei siihen ikinä juuri koskenut, mutta viimeistään tokaluokalla minä kyllä aloin sillä tahkota. Erityisesti marssit ja muu jylhempi klasari kolahtivat tuolloin, ja soitin musiikinopettajankin mielestä melko hyvin itseoppineeksi. Vasemman käden bassotekniikkaa en oppinut koskaan, vaan soitin aina kahdella kädellä melodiaa. Tuossahan se kissalauta on yhä, ja nykyään siitä ymmärtää taas jotakin. Vieläkään en osaa kunnollista kahden käden tekniikkaa...

Kyllästyttyäni klassiseen musiikkiin ja innostuttuani bluesista ja pian rockista siinä noin 11-vuotiaana jätin kiipparin sikseen muutamaksi vuodeksi (lähinnä kitara- ja huuliharppuvetoista bluesia kului), mutta tartuin huuliharppuun tosissani (sitä olen soittanut siitä asti, pitkäaikaisin instrumenttini siis - jotkut sanovat nykyään jopa jossakin määrin osaavaksi sen kanssa) ja rakensin itselleni soikkobasson, jolla tumpsuttelin levyjen mukana. Sitten tajusin, että Paul Simonin You Can Call Me Al -kappaleen huimin pätkä on soitettu bassolla, ja oli pakko hankkia...

bassokitara.

Olinkohan 14 vai 15, kun siihen takerruin. Basso oli pitkään myös ainoa soittimeni, johon sain minkäänlaista varsinaista opetusta. Minua opetti eräs vanha Radion Sinfoniaorkesterin eläköitynyt basisti ihan silkasta opettamisen ilosta, ja häneltä opin oleellisimmat asiat - eli otelaudan sisäisen järjestelmän ja sen, kuinka soitetaan väsyttämättä käsiä. Edes nuotinlukutaito ei ole yhtä tärkeä. Pian aloin hänen oppinsa ohella lainata kitaran soolo-oppaita ja soittaa omia bassokulkujani sointupohjalta skaaloja hyödyntäen. Viimeistään bänditoiminnan alkaessa skaaloista ja soinnuista tuli ensisijainen tekniikkani ja nuotinluku unohtui autuaasti. Siinä jossakin vaiheessa päätin hankkia ihan vain biisinkirjoituksen apuvälineeksi (basso ei ole aina ihan optimaalinen sävellystyökalu, vaikka kyllä se siihenkin puuhaan kelpaa) vähän melodisemman vehkeen. Niin minulla oli kohta myös

kitara,

ja hyvin äkkiä huomasin, että sehän on ihan hyvä vehje paitsi säveltämiseen, myös soittamiseen. Tulihan sitten ihan kunnolla hurahdetuksi, etenkin, kun osasin jo sooloskaalat ja rytmitaju oli ehtinyt hioutua varsin tarkaksi. Aloittelijakitaristin arkkivirhehän on laiminlyödä komppien jurnuttaminen ja rytmin ylläpito, vaikka hyvä soolokitaristi ei ikinä irtoa muun yhtyeen rytmistä. Yksin soittaessakin on ero nyanssiksi jätettävällä viiveellä ja rytmin sössimisellä (jos et tiedä, mitä tarkoitan, kuuntele vaikka John Faheyta tai Andy McKeetä). Kuten bassojakin, soitan nykyään sekä akustisia että sähköisiä kitaroita (pitkäkärsäbassoon en ole silti uskaltanut milloinkaan koskea). Basso taittuu myös nauhattomana, mutta nauhaton kitara on jo aika peljästyttävä ilmiö minullekin. Onneksi siis opettelin teini-iässä kitaran slide-soiton, mikä sekin poistaa nauhojen aiheuttamat ikävyydet ja kuulostaa bassolle sovellettuna tosi härskiltä, mutta siistiltä, kun käyttää sitä oikein. Hähä. Kitara on nykyään vakiintunut pääinstrumentikseni etenkin bändipuuhissa, joten tasapainotan asiaa säveltämällä nykyään lähinnä bassolla.

Nokkahuilu

tuli kuvioihin ollessani muistaakseni 18, kun kuuntelin paljon Jethro Tullia, Camelia, King Crimsonia, Moody Bluesia ja muuta 1970-lukulaista progea, missä huilua käytetään somasti. Ryöstin veljeni vanhan nokkahuilun (sellainen legendaarinen muovinen sopraano-Yamaha) ja aloin soveltaa sitä rock- ja bluesmusiikkiin. Kun se alkoi sujua ja soitin sitä muutenkin ohipuhalluksella (en siis pistänyt suukappaletta suuhuni, vaan puhalsin sinne viiston ilmapatsaan - pidän yhä enemmän tuon tekniikan tuomasta soundista), pistin vähän sivuun parista ensimmäisestä abikevään palkkaerästä ja niin eräänä päivänä ajoin silloisen tyttöystäväni luokse mukanani matkalla Tampereelta hankittu

poikkihuilu.

Kun onhan se nyt niin vänkä. Ehdoton lempisoittimeni. Siinä on jotakin todella intiimiä ja mahtavaa. Ääntä voi oman suuontelon muotoa ja kielen asentoa muuttelemalla muokata loputtomiin, erilaisia päristyksiä ja sivuääniä päästelemällä saa nastoja efektejä, ja omaa alahuulta vasten tuntee fyysisesti soittimen vastaavan kaikkeen, mitä sillä tekee. Huilulla pääsee sekä kaikista herkimpiin että kaikista maanisimpiin sfääreihin ja sillä voi soittaa uskottavasti mitä vain kansanmusiikista (minun kohdallani lähinnä Skotlanti ja Irlanti) bluesin ja rockin kautta klassiseen (mitä kyllä soitan edelleen turhan vähän). Puolisen vuotta huilun rääkkäämisen aloittamisen jälkeen muutin Tampereelle, ja täältä löysin myös opettajan sille soittimelle. Tahdoin nimittäin ensin opetella soittamaan puhtaasti ja hiotulla klassisella tekniikalla, minä kun keksin kyllä aina soittimista oudot jipot jälkeenpäin ja pidän hauskaa niillä. Sen sijaan huono tekniikka on vaikea oppia pois, kitaran sormisoiton opettelu takoi sen kallooni. Sitten lähdinkin kesällä piipahtamaan Senegalissa ja palasin mukanani toinen suuri rakkauteni,

djembe.

Tiesin jo ennen Senegalin-reissua teoriassa jonkin verran käsirummuista, ja siellä sattui olemaan hessu, joka soitteli joka ilta paljon ja hartaasti. Menin sen luokse aina, nappasin jonkun vapaana lojuvan rummun, katsoin sen äijän käsiä ja kuuntelin, mitä ääniä kuului, ja soitin perässä. Sehän huomasi asian pian ja alkoi opettaa minua. Paljastui, että kaveri on ammattirumpali ja rummunrakentaja myös! Hän sitten rakensi minulle rummun ja möikin sen kaiken kukkuraksi halvemmalla kuin muille matkalla olleille. Kantokassin sain ystävänlahjana kaupan päälle. Kiitoksia Ben! Djembe on siinä mielessä samanlainen kuin huilu, että siihenkin syntyy todella intiimi, lähes eroottinen suhde soittaessa. Sekin vastaa kosketukseen, sekä äänenä että koko soittimen rungon värähtelynä. Suloista. Ja kuka voisi vastustaa vinhaa afrojytäbiittiä? Toimii punkmetallinkin seassa, kokeiltu on! Djemben kun osaa, niin lisäksi myös bongot taittuu aika kevyesti. Soitan minä niitäkin, mutta ei ne ole yhtä suloisia kuin djembe.

Tinapilli

astui mukaan kesällä 2010, kun tajusin, ettei se poikkea nokkahuilusta soundia lukuunottamatta juuri mitenkään, paitsi että reikiä on vähemmän ja rekisteriä vaihdetaan puhaltamalla kovempaa tahi hiljempaa, eikä jumppaamalla sitä yhtä reikää siellä takana (hyh-hyh mikä ilmaisu). Samalla reissulla hankin myös puisen nokkahuilun, se on söpö.

Balalaikka

sattui kaverilla pyörimään tarpeettomana ja olin serkkujen luona mummolasta perittyä vastaavaa soittanutkin, joten Wappuna 2011 hankin semmoisenkin. Se on lähinnä ulkoilma- ja hauskanpitosoittimena, sillä en ole vielä keksinyt, miten sitä voisi äänittää niin hyvin, että sillä säveltäsikin jotakin monimutkaisempaa. Periaatteessa ihan samanlainen kuin muutkin nauhalliset kielisoittimet, mitä nyt kieliä on vain kolme ja viritys vähän hauska, kun kaksi kieltä on sama ääni samalla korkeudella ja kolmas vartti niistä. Mutta siinähän sillä jytäilee, kiva ääni ja nasta slide-soundikin! Mutta jo saman vuoden kesänä erään työpäivän jälkeen kurvasin Kuopioon ja palasin Kehvonlahdelle mukanani punaiset skottiruutuiset uimahousut sekä...

banjo!

Sinä kesänä nimittäin löysin jostakin ohjeita tyypillisimpiin banjon näppäilykuvioihin ja aloin harjoitella niitä kitaralla. Mutta kun kitaran ääni ei ole yhtään niin makea kuin banjon... Joku hessu onneksi möi Kuopiossa mielestään pilalle mennyttä vuoden vanhaa 5-kielistä banjoa murto-osalla uuden hinnasta, joten tsekkasin. Ongelmahan oli vain yksi vähän kohollaan ollut nauha, ei muuta, joten nakutin sen nauhan takaisin paikalleen (siinä myyjässä ei juuri ollut soitinkorjaajan vikaa) ja aloin soittaa! Hyvin toimii vieläkin! Fantastinen laite. Nykyään olen paljon mieltyneempi soittamaan banjoa, jos mukana on jo yksi akustinen kitara. Slide-soundin tuo tykkää antaa vähän tukahtuneena, eli tiukassa bluesmenossa tulee kyllä kitara vieläkin kerkeämmin kouraan, mutta muuten banjo osana akustista kokoonpanoa on paljon siistimpi kuin yksi kitara lisää. Béla Fleck -henkinen jatsibanjoilu ei vielä ihan kulje, mutta eiköhän aika ja harjoittelu tuonkin seikan korjaa.

Pitkän aikaa pystyinkin tuon jälkeen olemaan hankkimatta enempää soittimia, mutta tuossa yhden kitaran uudelleenmikitysprojektin ohella kun tänä keväänä kävin jytäliikkeissä testailemassa singlecoil-mikkien suhdetta kampiin (pannaan siis bändin basistin halpis-Stratoon kunnon mikit noitten kakkojen tilalle että saadaan äreä vehje), ja myyjät kyseli, että saako olla muuta, niin mihähän kysyin takaisin, jotta onko teillä outoja puhaltimia. Yhdessä liikkeessä olikin sitten TOSI outo (ja huokea!) puhallin, nimittäin

bambuklarinetti.

Eli käytännössä pitkänomaisen bambusta tehdyn koneistottoman puuhuilun (kuvitelkaa G-vireinen matalaääninen nokkari) päähän on läntätty klarinetin suukappale. Siis sama, jota myös saksofonissa käytetään! Tunnustan, että nyt vasta hiljattain olen alkanut saada tuosta tasaista ääntä pihalle, ja aksentointi on vieläkin hakusessa. Mutta kesällä on sitten aikaa jauhaa, onneksi. Tuolla kelpaa harjoitella lehdellisen suukappaleen käyttöä, ja on sen äänikin aika mojova. Ihan pirun siisti! Kunhan oppii vielä käyttämäänkin sitä. Mutta minähän opettelen, ei se nyt NIIN kummallista ole. Niin stydiä mahatekniikkaa tuon puhaltaminen kyllä vaatii, että tykkään treenata sitä ristiin huilun kanssa. Huilu vaatii niin paljon vähempi pötsillä vatkaamista, että kun mahalihakset on klarinetista kipeät, huilun soitto on kuin enkelin kanssa kismailisi.


Semmoisia nuo minun soittokuviot tällä hetkellä. Okariinakin minulla pyörii jossakin, mutta sekin on vähän semmoinen yli-simppeli vitsisoitin. Yhden keikan aloituksen soitin sillä, Porilaisten marssin, mihin joku humalikko yleisöstä kiljui että "hei, tää on tää Yhdysvaltain kansallislaulu!" Joku siinä nyt on, että noita kaikkia ihme värkkejä tuppaa kertymään. Nytkin on haaveissa resonaattorikitara ja kunhan haldaan tuon lehden salat, niin saksofoni. Lopulta monien soitinten mekanismit on niin naurettavan samanlaisia, että pienellä mielenmaltilla oppii aika monta jonkinlaiselle tasolle. Virtuoosia minusta tuskin koskaan tulee minkään kanssa, mutta pystyypähän säveltämään erilaisia osia erilaisille soittimille ongelmitta. Se on ehkä vielä kivempaa, siltä pohjalta voi joku oikea soittaja sitten soittaa coolimmin.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Weasleyn Welhokaniini - Huhtikuu 12, 2013, 14:26:48
Sain kitaran tammikuun alussa Soundin vuosiäänestyksen kautta ja parilla soittotunnillakin on tullu käytyä, mutta kyseisen "open" jäätyä saikulle kitaransoitto jäi siihen. Voinhan musankirjan kannesta opetella niitä nuotteja otteita ja näitä tyyliin yksin, mutta olisi sentään parempi, jos joku olis opettamassa, jäis paremmin mieleen =)

Kitaransoitosta olen haaveillut siitä kutosluokasta lähtien Tokio Hotelin kitaristin Tom Kaulitzin innoittamana.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: huispauskotka - Huhtikuu 12, 2013, 17:31:37
Soitan pianoa.
Olen soittanut kyseistä soitinta pienestä pitäen kotona(jotain tyyliin Ukko Nooaa yhdellä sormella xD )
Aloitin yksityisellä ennen joulua 2009 , ja sillä ei ollut edes mitään tiettyä päivää, vaan käväsin siellä isin kanssa yleensä kerran viikossa sellaisen mukavan venäläisrouvan kanssa :) Silloin aloitin Alkusoitto(Suomalainen pianokoulu-sarjan "alkuteos") -kirjan kappaleilla kun hän niitä tulosteli.Silloin kyseisenä aloitusvuonna ehdin soittaa myös Fur Elise(helpompaa versiota)ä ja Arabescue:ta (säv. Jurgmuller).
Nyt Olen musiikkiopistossa kolmatta vuotta(aloitin -10) ja olen edistynyt kohtalaisen hyvin.Olen suorittanut perustaso ykkösen ja suoritan tänä keväänä kakkosen.
Jos joku ei tiedä,musiikki opiston tasoja ovat perustaso 1,2 ja 3, sekä ns. Vanha iso ykkönen tai musiikkiopistotaso, joita suoritetaan tasosuorituksissa.Tasosuorituksen jälkeen on konsertti,joissa onnistuneet tasojen suorittajat esiintyvät ja antavat opettajilleen ruusut ja saavat apurahan(muistaakseni 30 €).
Soitin ekana ja tokana vuonnani musiikkiopistossa Suomalainen pianokoulu 1:stä, ja suoritettuani ykköstason toissajouluna jatkoin SPK 2:lla.Olen tuonut myös kotonta nuotteja.
Kotona soittelen isin pyynnöstä sähköpianomme mukana tulleen kirjan, jossa on aika haastavia kappaleita.
Isilläni ja äitilläni on tapana yliarvioida soittotaitoni(olen -00),mutta isini on saanut taivuteltua minut soittamaan Maple Leaf Rag:in ensimmäisen sivun,jota olen nyt soitellut.
Myös Harry Potter-kappaleita olen kirjaston nuottikirjasta (TCoS) soitellut tai yrittänyt soittaa,kuten Hedwig's theme, Gilderoy Lockhart ja Harry's wonderful world(jota "vähän" helpotin xD)...
Ja sitten aloitin viime kesänä alttoviulun yksityisellä.Opettaja on joku 17-18 v. ja kävi täällä meillä kesällä mutta nyt ei ole ehtinyt...
Aion pyrkiä alttoviulullakin musiikkiopistolle sivuaineeksi.KIITOS JOS JAKSOIT LUKEA! (mutta enpä usko että kukaan kokonaan luki...)
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Mehujauhepallo - Huhtikuu 19, 2013, 17:26:49
Mä soitan pianoa. Oon ollu musaihminen jo pienestä asti. Aloitin soittamaan korvakuulolta, koska oon sokea ja en alottanu saman tien pistenuottien opettelua. Oon suorittanu 2/3 tutkinnon viime syksynä. Lisäks oon suorittanu teoriasta 3/3 tutkinnon. Sit soitan itekseni satunnaisesti kitaraa, rumpuja, klarinettia ja ukulelea.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Luna Helmiina - Elokuu 23, 2014, 22:20:02
Itseoppineesti harjoittelun pianon soittoa,
laulelen hiukan ja lisäksi soitan suutani. :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Charlotte - Huhtikuu 11, 2015, 12:21:12
Soitan, pianoa. Olen soittanut sitä 6-vuotiaasta asti.
Aloitin varmaan sen yleisyyden ja helppouden takia. Pianolla on myös tosi kiva ja helppo säestää.
Kuten tuosta ehkä käy ilmi, laulan siis myös. Olen laulanut kuorossa 6-vuotiaasta, sama aika kun pianolla. Vähän myöhemmin kuvioihin tuli myös musiikin teoria.

Haaveena olisi musiikkiammatti, mutta kehitettävää on kyllä vielä tosi paljon.

Ensimmäinen opettajani opetti minua vain vuoden, ihan tavallinen suomalainen piano-opettaja.
Toinen opettajani opetti minua viisi vuotta (ja oli myös niiden kuorojen johtaja, joissa pienenä lauloin). Tämä opettaja oli ulkomaalainen ja kotimaassaan tottunut kovempaan tasoon, joten vaati aika paljon, mutta oli silti mukava.
Kolmas opettajani on opettanut minua tämän vuoden alusta ja on opettanut minulle alakoulussa musiikkia.
Tänä keväänä olisi tarkoitus hakea syksyksi konservatorioon.

Mitään tiettyä kirjaa en kovin tarkasti läpi käy, vaan opettaja kopioi satunnaisia nuotteja. Kirjastosta lainaan silloin tällöin laulukirjoja ja soittelen niitä läpi tai otan kotoa hyllystä jonkun kirjan (esim. Suuri toivelaulukirja) ja soittelen tuttuja biisejä. Teoriakirjana tällä hetkellä Klaavi 3/3.

Ja suutani soitan koko ajan, puhelinta ja ovikelloa joskus :D

Vielä yksi juttu: harrastajaksi joku pianonsoittoa sähköpianolla?
Omasta mielestäni...no jaa, en itse tekisi niin. En tarkoita että pitäisi olla flyygeli tai mitään, mutta jotenkin sähköpiano on tosi vaikea. Koskettimiakin on liian vähän.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: My Name Is - Kesäkuu 11, 2015, 13:38:28
Öh, ihan vasta hain Oulun Konservatorioon, eikä tuloksia ole vielä tullut. Kyllä jännittää pääsenkö soittamaan sitä pianoa vai en, mutta jos en, soittelen sitten kesän omassa valvonnassa ja neuvonnassa, joka sinänsä on paljon helpompaa, usein kun satun soittamaan saman kappaleen, tiedättehän, "Ketunpoika Punaturkki ketunleipää haukkaa, illan tullen joen rantaa mutkitellen laukkaa..." Osaan soittaa jotenkin pianoa, vaikka vähän hakusessa se vielä on.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Pipe - Heinäkuu 16, 2015, 13:18:41
Soitan joo suutani eli laulan. ;D

Siis no minä ja mun lauluharrastus mistähän kaikki onkaan lähtenyt... hmm.. no sanotaanko näin et äite ja isä on sillai jonkin verran musikaalisia (tai no kuoroissa ovat olleet nuorempina paljon, äite vielä lähiaikoinakin ollut kuoroissa, eivät tosin soita pahemmin mitään, äite nyt jonkin verran pianoa, kuten itse allekirjoittanutkin tapailen pianolla jonkin verran ja "ykskätisesti" osaan jonkin verran soittaa, muutaman biisin kaks kätisesti, mut siihen jää).. isoveli on soittanut pianoa aika monta vuotta ja sellanen löytyy tuolta olohuoneen nurkasta... isoveljen takia ;D.

Mut joo palataan mun lauluharrastukseen, joo siis mä en ihan hirveästi muista et mulle olis mitään iltasatuja pienenä luettu (on varmaa joo joskus) enemmän kuitenkin lauleskeltu ja mä oon laulanu äiten ja iskän mukana... ja kun mä olin pienenä porukoiden kanssa marjamettässä ni mä keräsin sen mitä keräilin ja istuin kannonnokkaan/kivelle ja rupesin lauleskelemaan kaikennäköstä. Mä oon aina tykännyt laulamisesta, mut pelkään esiintymistä ;D (okei enää en niin paljon kuin ennen)...
Muksuna olin lapsikuorossa ja sielä pariin otteeseen tuli laulettua soolona... (opettaja ne valitsi ) ja on mulle sanottu et mul on ihan kaunis ääni... muistan kun oltiin joskus porukoiden kans laivalla menin laulaan muutaman laulun ni sain aplodeja ja kommentteja romaneilta (ne tuli meidän pöytään aamulla ja kehu mun laulua) :OOO Ja tais olla et joku niistä oli jotenkin kuuluisakin... en muista ketä ne oli.. mut lämmitti sydäntä kyllä ne sanat. ;D

Tunneilla (yksityislauluna<3) lauloin teini-ikäsenä eli jotain 13 - 18 vuotiaana. Mä en osaa valitettavasti kauheesti nuotteja, joten ilman säestystä laulaminen on vaikeaa jos en ole kuullut kappaletta korvilla.... ja mun on tosi vaikea erottaa säveltapailussa näitä nuotteja, mut siis jos kuulen kappaleen, kiinnitän tosi tarkasti lyriikkaan huomiota ja myös siihen miltä se kuulostaa eli lähinnä korvakuulolta laulan ja soitan jos soitan. ;D

Tällä hetkellä en "harrasta" laulua tunneilla, mutta laulan PALJON itsekseni.. :) Lähinnä sellasta kevyttä poppia, iskelmää, klassista laulan mielummin, en tykkää laulaa mitään metallia ja huutaa. Yleensäkin mua ärsyttää suunnattomasti tyypit jotka laulaessaan huutaa... tulee sellanen mielikuva ettei osaa laulaa/käyttää ääntä oikein ni ne huutaa.. itelläni on aika hento ääni, ehkä sekin vahvistuis jos vaan kunnolla harjoittelis ja sais rohkeutta. :D
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Chilisuklaa - Heinäkuu 16, 2015, 18:45:13
Rummut. Tykkään soittaa rumpuja. :) Olen soittanut niitä... Ööö... Viisivuotiaasta asti? Kai. En siis varsinaisesti kenenkään ohjauksessa, mutta isäni on musiikin lehtori ja meillä on kahdet rummut, joten näin on sekin taito tullut opittua.
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Pipe - Heinäkuu 16, 2015, 19:01:19
Rummut. Tykkään soittaa rumpuja. :) Olen soittanut niitä... Ööö... Viisivuotiaasta asti? Kai. En siis varsinaisesti kenenkään ohjauksessa, mutta isäni on musiikin lehtori ja meillä on kahdet rummut, joten näin on sekin taito tullut opittua.

*kade* oon aina halunnut osata soittaa rumpuja, oon aina ihaillut rumpaleita et ne saa kaiken pidettyä koossa. :) Siis koko setin... mä en pysty tekemään kaikilla neljällä raajallani yhtä aikaa eri juttuja (vaikka haluisin) muistan kun harjoteltiin koulus rumpujen soittoo ei tullut mitään... :(
Otsikko: Vs: Soitatko mitään? Vol. 2
Kirjoitti: Dimitri - Joulukuu 25, 2016, 21:11:50
Eli mitä soitinta soitat ja kuinka kauan olet soittanut kyseistä soitinta?

Soitan urkuja ja olen harjoitellut 2kk. Aloitin ihan nollatasolta :)

Mikä viehättää juuri kysesessä soittimessa ja miksi valitisit juuri sen?

Sen mahtipontisuus ja monipuolisuus. Sillä saa miljoonia eri ääniyhdistelmiä. Erästä kanttoria lainaten: Se on kuin rekalla ajaisi kun kunnolla jysäyttelee menemään. Ja se on kuin soutuvene kun haluaa hiljaa herkistellä :)

Oletko ajatellut, että kyseisen soittimen soittaminen voisi olla sinulle sopiva ammatti?

Tuskin, mutta aika näyttää...