Kirjoittaja Aihe: Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?  (Luettu 29361 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« : Heinäkuu 13, 2004, 13:46:19 »
katselen tässä juuri MTV:tä josta tulee taas yksi puuduttavan tylsä räp-musiikkivideo, joka pääasiassa koostuu siitä, että puolialastomat naiset ketkuttavat itseään laulajaa vasten ja coolein mimmi laulajan silmissä on se, kenen ryntäät näkyy niin paljon että hädintuskin nännit jää piiloon topin alle.
Miksi?
Olen itse huomanut että tämä käytäntö on ainakin johtanut siihen ettei baariin/diskoon mentyään voi rauhassa enää tanssahdella kavereiden kanssa, kun joutuu jatkuvasti kokemaan yllätyshyökkäyksiä takaapäin jotka kohdistuvat rintoihin tai takapuoleen.
Muutenkin useista musiikkivideoista on tullut ihan kieroutuneita. Ilmeisesti nuorten naisartistien ja tyttöbändien velvollisuus on pitää mahdollisimman vähän päällään musiikkivideoissaan pyrkiessään kuuluisuuteen. Esim Sugababes, joka on kerrassaan loistava tyttötrio soundinsa puolesta hilluu uudella musavideollaan niin vähissä vaatteissa kuin vain on lain puolesta mahdollista.
Miksi?

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #1 : Heinäkuu 13, 2004, 15:06:25 »
Haa! Vihdoinkin joku otti asian esille. Se ilmiö on äärettömän ärsyttävä ja puuduttava. x____X Olen itsekin miettinyt samaa asiaa monta vuotta. En ole päässyt sen kummempiin tuloksiin, kuin että

1) Rap-kulttuuriin kuuluu "herutus", ja onhan se nyt äärimmäisen kuulia hillua tosi kuuluisassa rap-videossa puolialastomana hei. VähäX ihQ pääsee telkkariin!!!111
2) Jotkut naisbändit/artistit ovat malttamattomia ja tahtovat päästä kuuluisaksi nopeasti. Mikäs sitä vauhdittaisi enemmän kuin vähäpukeisuus.
3) Jotkut naiset/tytöt yksinkertaisesti pitävät katseiden keräilystä ja itsensä näyttelemisestä.

Surullista.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #2 : Heinäkuu 13, 2004, 15:23:49 »
loistava esimerkki on mielestäni rakkaan Britneymme muodonmuutos kiltistä siveydensipulista haarojaan levitteleväksi ällötykseksi. britney on muutenkin tempauksineen niin hirveä esikuva nuorille, että huh huh.
Ja kuitenkin kyseinen neitikin vain kopioi Madonnan edesottamuksia, mutta jostain syystä Madonnan musiikki on kuitenkin ylittänyt Britneyn tuhatkertaisesti.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Pelkkää viihdettä.
« Vastaus #3 : Heinäkuu 13, 2004, 17:20:20 »
Lainaus käyttäjältä: "Seireeni"
1) Rap-kulttuuriin kuuluu "herutus", ja onhan se nyt äärimmäisen kuulia hillua tosi kuuluisassa rap-videossa puolialastomana hei. VähäX ihQ pääsee telkkariin!!!111
.


Kun olen tuosta terminologiasta niin obsessioitunut, on pakko ottaa tähänkin kantaa. Itselläni ei varsinaisesti ole asiasta niin vankkoja mielipiteitä, mutta eräs hiphop-kulttuurin parissa vuosikymmeniä vaikuttanut, tietyissa piireissä kuuluisakin, henkilö puhui tässä taannoin eräässä haastattelussa eroista rap-kulttuurin ja hiphop-kulttuurin välillä.

Rap-kulttuuriin voi todellakin mielestäni sisällyttää tämän kaiken mtv-moskan, jota syötetään joka tuutista. Kaikki räppärit kuulostavat samalta. Vielä kymmenen vuotta sitten oli loukkaus plagioida toisen tyyliä, nykyisin se on suorastaan suvaittavaa, koska levy-yhtiöt ovat "huomanneet", että juuri tietyltä kuulostavat artistit myyvät. Levydiiliä ei saa, ellei kuulosta 50centiltä tai Eminemiltä. Tämä on johtanut siihen, että koko genre on harmaata mössöä, missään ei ole mitään kontrastia. Kuitenkin, heti kun mennään vähänkin syvemmälle, alkaa tyylien kirjo erottua. Gurun haastattelusta sain kärjistettynä sellaisen käsityksen, että tässä kulkee raja rap-kulttuurin ja hiphop-kulttuurin välillä. Rap-videoissa esiintyvät vähäpukeiset naiset eivät liity mitenkään hiphoppiin, kun taas deejiillä ei ole mitään tekemistä rap-kulttuurin kanssa. Rap=rappin' eli "rytmikästä puhemusiikkia" kuten joku valopää on joskus maininnut. Rap on termi vain tälle artikulaatio-tavalle. Omasta mielestäni yleinen käsitys koko hiphop-kulttuurista taas on hieman median muokkaama. Kuulostaa järjettömältä että joku harrastaisi "hiphoppia" ja näinollen jokaista "neljää elementtiä". Toki hiphop-musiikkiin on aina yhdistetty b-boying ja maalaaminen, mutta edelleen, jos joku tulee kertomaan minulle elävänsä ja hengittävänsä sataprosenttista hiphoppia, on tätä ihmistä hankala ottaa tosissaan. Tämä meni nyt jo niin paljon ohi aiheen, että sanon yhteenvetona "Thin line between raw and jiggy!"

Itse topicin aiheeseen vastatakseni: Seksi myy. On aina myynyt ja tulee aina myymään ja mitä "avarakatseisempia" aikoja elämme, sitä vähemmän vaatteita noissa videoissa tullaan näkemään. Kyse on vain siitä kuinka seksistä myyntikikkana on tullut yleisesti hyväksytty. Toki aistillisuus on ollut myyvää, mutta tämän päivän musiikkivideoista paistaa läpi jo silkka "porno". Ainoa hyvä näkemäni seksiä sitältävä musiikkivideo oli selkeästi Soman 'Hetket ennen minua'.

Markkinavoimien ei tulisi määrätä kun kyse on(pitäisi olla) 'taiteesta'.

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #4 : Heinäkuu 13, 2004, 20:25:50 »
Jos olettaa, että mtv-uloste edustaa kaikkea hiphopia, voi samantien sanoa, että him on death metalia...
Minua voisi kutsua ainakin jollakin tasolla hoppariksi (joka tosin kuuntelee nightwishia ja saa välillä goottikohtauksia..). Harrastan hiphop-tanssia ja olen menossa erään pienryhmän mukana edustamaan suomea Bremenin MM-kisoissa. Joillekin hiphop saattaa tarkoittaa pieniä vaatteitta ja tasaisen tylsää jumputusta. Jos tutustuu asiaan vähän tarkemmin huomaa, että joillain hiphop laulajilla on jotain sanottavaakin ja tanssijat saattavat hyppiä ympäriinsä iskän vanhoissa college-housuissa ja XXL T-paidassa. Puolialastomat naiset ovat pelkkä markkinointikikka. Ärsyttävä sellainen, mutta loppujen lopuksi siitä valittamalla saa helposti kukkahattutädin leiman... Helpoin tapa selvitä näistä aivokuolleista itsensäpaljastajista on vaihtaa kanavaa. Tai tulla telaketjufeministiksi.

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #5 : Heinäkuu 14, 2004, 01:02:08 »
Jos haluatte nähdä seksiä sisältävän hyvän musiikkivideon, katsokaa Placebon Special Needs. Siinä on kuulkaa tyyliä + kauniisti kuvattu.

Itseäni eniten ärsyttää median tekopyhyys tästä aiheesta. Kyllähän toki annetaan ihmisten kyykkiä videoissa vaatteissa jotka eivät mahtuisi barbeillekaan, mutta esim. Christina Aguilera joutui sensuroimaan videostaan kaksi miestä jotka suutelivat, ja niin Beautiful-videossa siitä näytettiin vain osa. Kun taas kyseisen artistin muut videot...

-Kuuttis

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #6 : Heinäkuu 14, 2004, 01:26:40 »
Menee vielä monta, monta vuotta ennen kuin MTV:llä nähdään mitään homoihin viittaavaakaan... Homoseksuaalisuus on tabu, se on likaista, se on SAIRASTA! Lesbot taas on ihan normaaleja, t.a.t.u märissä T-paidoissa jne. on vain seksikästä, mitä vikaa siinä on, tyttörakkaushan on kaunista (lue:kiihottavaa). tästä voisi päätellä, että suurin osa MTV-"viihteestä" on suunnattu miehille.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #7 : Heinäkuu 14, 2004, 04:19:43 »
Once: En tiedä kuinka paljon hiphop-tanssilla on tekemistä hiphopin kanssa. Asiaan perehtymattömänä en vanno mitään, mutta tuntuu että se on lähinnä jonkun Aira Samulinin lanseeraama tanssi.

Hiphop-laulaja ei myöskään tarkoita mitään. Mitä on hiphop-laulu? Rap ei ole laulua, se on "rytmikästä puhemusiikkia" tai miten sen nyt sanoisi, rytmikästä lausuntaa tai miten ikinä sen tahdotkaan sen määritellä (tässä aihe josta en varmasti ikinä tule pääsemään eroon) Laulu on melodista, eikä välttämättä noudata minkäänlaista rytmiä. Räbäytys on tälle lähinnä vastakohta.

Tulee mieleeni eräs radiossa näinä päivinä turhan paljon soittoa saava kappale, joka kertoo rap-laulajan vapaapäivästä.

Poissa elton

 • kevään henkäys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • uudelleen herännyt
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #8 : Heinäkuu 14, 2004, 08:50:52 »
Once: En usko, että siihen menee nyt niin hirveän kauan koska Christina Aguileran Beatiful -biisin musiikkivideossa oli homopari, se oli suloista.

Myönnän kyllä, että vaihdan kanavaa jos siinä alkaa keikkua puolialastomia/alastomia naisia..
Joskus pelkään olevani niin kaunis, että kauneuteni pettää minut.

Lils

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #9 : Heinäkuu 14, 2004, 15:30:52 »
Minuakin nuo puolialastomat naiset musiikkivideoissa ärsyttävät. Itse asiassa todella paljon.  Mielestäni se on jo naisia halventavaa, että kykitään ruudussa vähissä vaatteissa jotta miehet saisivat siitä iloa itselleen. Yhh. Ja todennäköisesti tämä tehdään suurista summista. Niin, rahan ja maineen takia. Joku rap-artisti laulamassa autoista ja naisistaan puolialastomien ja ähkivien naisten (joita on lähes poikkeuksetta ainakin viisi..) on todella yleinen ja surullinen näky. Siinäpä loistava esimerkki nuorille pojille.. Lisäksi nämä naiset ovat usein silikoneja täyteen ahdettuja ja varmasti joskus tietokoneellakin muokattuja. Helposti näitä videoita innoissaan katsovat nuoret pojat saavat sellaisen kuvan, että naisten kuuluukin olla tuollaisia.

Videot, joissa seksiä esitetään kauniina asiana, ovat ok. Esimerkiksi "asiallinen" suutelu tai hyväily videoissa eivät minua haittaa, kunhan siellä sängyssä tai missä tämä nyt tapahtuukaan, ole viittä naista sentään.. Ja hyväksyn kyllä vastakkaisenkin sukupuolen suutelun videoissa. Ei siinä mitään kamalaa pitäisi olla.

Silti, nykyajan musiikkivideoissa seksiä on liikaa. Tämä paljon puhuttu MTV kaipaa enemmän sellaisia hienoja tai kauniita videoita, joissa ei ole tippaakaan seksiä. Esimerkkinä nyt vaikka Placebon "Pure Morning", joka on aivan upea video, jota katsoessa pitää suorastaan haukkoa henkeä kun se on niin hieno. :)

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #10 : Heinäkuu 15, 2004, 11:28:01 »
kerätäänkö adressi musatelevisioo lähetettäväksi, missä pyydetään niitä vähentämään kyseisiä videoita?

Nojaa, totuushan on se että musatelevisio soittaa, mitä nuoret haluavat nähdä ja ennenkaikea sitä, mikä on tarjonta. tiedän että olisi muutakin tarjottavaa kuin räppiä (älkääkä nyt hyökätkö mun kimppun kun puhun räpistä taroittaen mm. Nellyä).

Mietin vaan että miksi kyseiset artistit haluavat vuodesta toiseen tehdä samoja kaavamaisia videoita, miksi vidoiden tekijät haluavat tehdä niitä ja tosiaan, miksi tytöt haluavat niissä esiintyä..

mielestäni mukava poikkeus videovirrassa on aina ollut eminem, sillä hyvin harvoin eminemin videoilla on ollut tissitypyköitä (paitsi D12 My Band videon alku) vaan videot keskittyvät eminemin muihin temppuihin.

rokkienkeli

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #11 : Heinäkuu 16, 2004, 23:29:00 »
Itseäni ärsyttää tuo myös, että videoilla on vähäpukeisia naisia. Jotenkin siitä saa sen kuvan, että naisten tehtävä on vain heilua vähäpukeisena miesten ympärillä.  :roll:  Mielestäni oikeastaan halventavaa. Ja se ärsyttää että suurin osa videoista toistaa sitä samaa kaavaa: autoja, naisia yms.

Ja sitten se että MTV:ltä tulee rap/rnb/pop-"tähtien" musavideoita ja artistit kuulostavat toistensa kopioilta eikä niitä tunnista toisistaan ja heillä on ehkä se yksi muovinen "hitti" joka pyörii kanavalla pari-kolme viikkoa ja katoaa sitten pois.

Oollah

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #12 : Heinäkuu 18, 2004, 23:13:32 »
Vähäpukeisuutta enemmän minua rassaa ihmisten - ja useimmiten tässä asemassa ovat naiset - esineellistäminen. Kauniita ihmisiä on miellyttävä katsoa (se, mikä kenestäkin nyt sitten on kaunista, on tietysti taas toinen juttu), mutta sitä, että kauniit, vähäpukeiset tytöt rinnastetaan autoihin, rahaan ja yleiseen bling-bling -meininkiin, ei ole. Minusta. (Kivoja pikku Stepford-naisia koko joukko... varmaan kokkaavatkin kivasti, kiillottavat kengät - ja kaikki hymyssä suin? :P)

Tokihan video nyt pituudensakin takia on useasti tarinankerronnallisesti joltisensakin kärjistetty formaatti, ja toisaalta ajan arvoja heijasteleva. Vastaiskua feminismille? Naisten yltiöesineellistämistä?

Once

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #13 : Heinäkuu 19, 2004, 00:13:05 »
Lainaus käyttäjältä: "elton"
Once: En usko, että siihen menee nyt niin hirveän kauan koska Christina Aguileran Beatiful -biisin musiikkivideossa oli homopari, se oli suloista.


Niin, ja sitäkin videota on muistaakseni joskus sensuroitu..

Ja kyllä, hiphop-musiikilla ja tanssilla on aika paljonkin yhteistä. Vaikka en itse varsinaisesti kuuntele hiphop-musaa ihan vain kuuntelun takia, niin kyllähän sitä jonkin tahtiin pitää tanssiakin.

Naisten esineellistäminen: Nyt kun alan tarkemmin ajatella, niin mitäpä väliä tuolla on? Jos muutama silikonirintainen pamsu on tarpeeksi tyhmä keikkuakseen (puoli)alastomana videoilla, niin epähän ole minun ongelmani.. Tietysti se näkyy miesten yleisessä käyttäytymisessä, mutta ainakin voi huonona päivänä purkaa paineitaan karjumalla jollekin pervolle. Olen edelleen sitä mieltä, että kaikki tämä kannattaa jättää omaan arvoonsa. Ei kukaan pakota alentumaan mtv-pervojen tasolle.

Xaphania

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #14 : Heinäkuu 22, 2004, 22:46:38 »
Joo, ärsyttää. Ei se, että se pylly vilahtaa, vaan ihmisten (=naisten) esineellistäminen. Seksiä tulee nykyään silmille joka puolelta, ja erottuakseen (esim. musiikkivideon) on oltava aina vaan rajumpi ja rohkeampi. En silti sanoisi, että siihen menoon turtuu, siihen vain tottuu.

Nykyinen MTV-kelpoinen kama (ts. suurin osa siitä) levittää aika raadollista asennetta naisia kohtaan: Jos annat, olet huora, ja jos et, olet bitch. Surullisinta on se, että monet naisartistit itsekin myyvät musiikkiaan pelkällä perseellä, vaikka rahkeita riittäisi muuhunkin. Esim. Beyoncé on aivan huippulaulaja ja hän myös tekee itse biisejään, mutta kiinnostaako ketään?

Toki löytyy myös poikkeuksia, kuten Lauryn Hill (josta ei ole tosin kuulunut vähään aikaan mitään) ja Alicia Keys, mutta he nyt eivät teekkään ihan kiiltokuva -r´n´b:tä. Ja kai monet suositut miesräppäritkin arvostavat naisia... Ei vaan tule yhtään mieleen.

Nykyinen musiikkivideoiden kuvasto vaikuttaa luonnollisesti myös nuoriin katsojiin. Monet nuoret tytöt saavat ulkonäköpaineita, pakko miellyttää ja olla tuuheatukkainen, isorintainen ja töröhuulinen beibe, muuten et kelpaa. Useat pojat taas saattavat ajatella, että hyvännäköinen nainen on pelkkä kotletti, jota saa kohdella miten lystää. Ei kivaa.

Ratkaisu? Kuunnelkaa lapset heviä :)

K

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #15 : Heinäkuu 25, 2004, 19:46:32 »
Yhdyn edellisiin mielipiteisiin suurelta osalta, tuommoinen esineellistävä ja selkeästi markkinointimielessä harjoitettava pääasialliselta tuntuva arsenketkutus ynnä muu on videoissa tosiaankin ärsyttävää, alentavaa ja niin edelleen, mutta yhden pienen näkökulman haluaisin keskusteluun lisätä.

Aloitusviestissä kun tuo Sugababesin uusin video mainittiin, niin minun mielestäni se ei ainakaan kyllä ole tällainen negatiivinen video.
Kyllä, tytöillä on siinä videolla ehkäpä vähemmän päällä kuin normaalisti ulos lähdettäessä, mutta mielestäni videon ja tyttöjen asenne ei mitenkään viittaa tuollaiseen tässä topicissa keskusteltuun alentavaan "itsensäpaljasteluun" tai ole mitenkään pornahtava. Siinä kun on mielestäni tietty ero, että ollaan vähissä vaatteissa vähien vaatteiden vuoksi, tai että ollaan vähissä vaatteissa tyylillä, ja asennekin merkitsee.
Sugababesin videolla tytöt laulavat ja tanssivat ihan normaalisti, eivät ähkien ja vääntelehtien kuten joidenkin muiden nykyisten laulajien videolla. Voisi ikään kuin sanoa, että heillä näyttää olevan kivaa ja tytöt näyttävät nauttivan olostaan, vaatetustyyli videolla on heitä itseään varten, he haluavat näyttää hyvältä videollaan. Muutenkin video mielestäni pitää heidät koko ajan hyvässä arvossa, vai miten sen nyt sanoisi. Ei siis alenna heitä. Siinä on semmoista hyvää asennetta.

Sama juttu kuin Sugababesin videolla on mielestäni myös tyttöbändi 411:n On my knees -videolla. Porukalla on aika vähän päällä, mutta kun osaavat kantaa ne vaatteensa päällään itseään halventamatta, niin sehän on vallan hienoa. Lisäksi tuo korsettivarustus tuntuu kuuluvan videon tyyliin, siinä kun on sellaista vähän moulinrougemaista tuntua.

Ja olihan Spice Girlskin aikanaan Say you'll be there -videollaan pukeutunut ties mihin pvc:hen, mutta kun asenne oli hyvä ja videon pääpaino muualla kun tyttösten naisellisten avujen kuvaamisessa, niin mikäs siinä.

Mutta sitten on tosiaan näitä toisenlaisia videoita, joissa vähäpukeisuus vaikuttaa olevan itsetarkoitus, esim juuri useilla rap-videoilla kameraan takapuoltaan ja rintojaan tunkevat naiset tuntuvat olevan aika törkeästi vain persoonatonta rekvisiittatavaraa.
Ja sitten on juuri niitä uranedistämiseltä tuntuvia turhanpäiväisiä ähkintöjä... En nyt muista esittäjän nimeä, mutta kappaleen nimeltä Dip it low videolla naislaulaja hetkuu välillä joku satiiniaamutakki, välillä joku pikkuinen toppi ja puolet persusta ulos jättävät "housut" päällä ähkien ja kameraan epätoivoisen "himokkaita" katseita luoden itse kappaleen jäädessä taka-alalle, niin kyllähän sitä vähän sääliksi käy. Jossain vaiheessa neiti myös pyörii jossain ihme mudassa ympärillä olevan ison mieslauman mieliksi.
Enhän tosin voi sitä tietää, josko kappaleen esittäjä ihan välttämättä on halunnut tuolla tavalla tulla esitetyksi, mutta ainakin tuollaisessa tapauksessa yleisvaikutelmaksi jää "esiintyjällä on kivaa" sijaan "esiintyjä haluaa katsojalla olevan huomattavasti kivempaa"...

Tosin eipä tuo ketkutus videoilla minua itseäni niin suuresti haittaa, sillä minäpä osaan vaihtaa kanavaa :D

Toivottavasti toin ajatukseni julki hieman selkeämmin kuin miltä kirjoittaessa tuntui.

Jonskuthehapan

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #16 : Heinäkuu 28, 2004, 22:37:03 »
Mua ärsyttää se että kun noita musavideoita tehdään niin yleensähän itse stara esim.nojailee coolia autoa vasten heiluttaa paksuhkoa rahatuppoa ja vähäpukeiset naiset pyörivät ympärillä. Mä saan tästä sellasen kuvan että naiset jotenki esineellistetään. Että on tärkeintä kun on autoja rahaa ja naisia. Jotenkin siitä saa sellaisen käsityksen että naiset ja miehet olisivat eri arvoisia;nainen on esine/eläin/lelu ja mies on se ''bosse''.

Hinaja

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #17 : Heinäkuu 29, 2004, 13:07:38 »
Hmm, K palautti tosiaan mieleeni vanhat kunnon spaissari ajat. Tosiaan, spaissarit olivat usein aika vähissä vaatteissa, mutta en tietyllä tavalla edes huomannut sitä.
Ehkä se oli sitä ehtaa Girlpoweria sitten, se riitti vakuuttamaan kuuntelijat.

ja Xaphanian ratkaisu on aivan loistava, kuuntelemme heviä! Kyllä ihmettelisin jos rakkaan kotiteollisuuteni musiikkivideolle ilmestyisi pyllynpyörittäjä naisia.

Tähän keskusteluun liittyen on esitety ihan mielettömän paljon hyviä poinnteja, mm siitä, että mikseivät pojat pyöritä bebaa videoilla. Sitä voi tosiaan ihmetellä. Naiset ovat tärkein kuluttajaryhmä nykyään, nuoret naiset ja tytöt syytävät rahaa ties mihin, koska olemme (nyt ette suutu, yleistän ihan tahalteen. Jos joku on eri laatua, se on hyvä) sellaisia shoppailemaan luotuja visanvinguttajia.  Ja jos seksi myy, niin myykö se sitten meille tytöille? Mitä tuo "seksi myy" oikeastan edes tarkoittaa?
Jos vaikkapa Toxic video jotain myy, niin mitä? En minä ainakaan osta sitä timanttiverkkoa, tai en ainakaan koulupuvuksi, kotona voisin kyllä säihkyä yöllä aika mukavasti :)
Mutta jospa musiikkivideoissa olis poikia keikuttamassa bebaa, mitä se sitten myisi? Miesten tangoja?
Vai siis voiko ihan oikeasti tämä seksi myydä levyjäkin? Niitä kun kuuntelee, niin ei sitten enää näekkään seksiä vaan kuulee vaan musiikkia.
Ja sugababesien videosta vielä, tykkään siitä biisistä, mutta musta se video nyt vaan on tylsä. Siinä ei ole mitään erikoista, ei edes hienoja tanssikuvioita.

*palaa kotiteollisuuden ääreen*

Madame Maxime

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #18 : Maaliskuu 28, 2005, 19:19:43 »
Mä en myöskään tajua tätä. Sitten, tytöt: Jos teitä häiritsee se, että joku räppäri hilluu videollaan bikinityttöjen ympäröimänä, älkää ostako sen artistin levyä! Se on ainoa keino saada puolialastomat tytöt pois TV:stä.

Mua myös raivostuttaa se, miten MTV sensuroi tupakat, sikarit, lyönnit ja veren pois videoiltaan, mutta seksin suhteen näytetään lähes kaikkea...

Poissa Ulputti

 • harmaan loputon tihku
 • Vuotislainen
 • Tupa: Luihuinen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #19 : Maaliskuu 28, 2005, 19:58:52 »
Lainaus käyttäjältä: "Madame Maxime"
Mua myös raivostuttaa se, miten MTV sensuroi tupakat, sikarit, lyönnit ja veren pois videoiltaan, mutta seksin suhteen näytetään lähes kaikkea...
Niinpä, niinpä.

Kuulkaas. Minusta kun tulee isona taiteilija (hojo hojo...), laulan leiskuvasta lemmestä ja seksin riemuista mummelijakku ja -hattu päällä.

Vaihtoehtoisesti voisin vetää täysin överiksi ja vetäistä hengellisiä lastenlauluja sekundaariset seksuaalielimet hytkyen repaleisten bikinien alla... Tai miksi en räpäyttäisi? Löysät ja roikkuvat vaatteet moninkertaisine paitoinene ja pipoineen, mauttomine kultakoruineen höpötystä, urheiluautoja pälätystä, rahatukkoja plaah plaah - ja joka puolella nuoria miehiä joiden kasvoja ei näytetä! Loputtomiin kiinteitä miehenvartaloita ja timmejä miehenpeppuja ja jokainen kiemurtelee hikisellä klubilla "musiikkini" tahdissa kuin viimeistä päivää miellyttääkseen minua ja tullakseen poimituksi limusiiniini jotta voisin käyttää heitä, leikitellä hetken ja sitten hakea tuoreempaa kurkkua *bwah bwah*

Sitten pitää vain nousta maailmanmaineeseen ja saada musavideoitani julkiseen levitykseen...

Lainaus käyttäjältä: "Hinaja"
Mitä tuo "seksi myy" oikeastan edes tarkoittaa? (...)
Vai siis voiko ihan oikeasti tämä seksi myydä levyjäkin? Niitä kun kuuntelee, niin ei sitten enää näekkään seksiä vaan kuulee vaan musiikkia.
Hmm. Olen käsittänyt asian niin, että (nostan esimerkiksi Toxicin) seksi myy ennenkaikkea a) mielikuvia (ja tätä kautta musiikkia) ja b) oheistuotteita - julisteita, paitoja, kyniä, tarroja, näköisnukkeja, videoita, artistin itsensä esiintymisiä (ja tätä kautta taas mielikuvia ja musiikkia kun esityksen kuulleet ihmiset haluavat kuunnella samaa tavaraa myös kotonaan)...
pecc@QuakeNet

Nassu

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #20 : Maaliskuu 29, 2005, 02:06:49 »
Välillä alkaa todellakin ärsyttää nuo MTV:n räppärien videot. Hyvänä esimerkkinä 50 centin uusin video "Candy shop" (en ole ihan varma nimestä). Naisista tehdään lihakimpaleita joilla ei ole muuta virkaa kuin tuottaa miehille nautintoa ja olla nättejä. OKSETTAVAA. Ei tuo minua kuitenkaan mitenkään hirveästi häiritse, koska niitä videoita ei oo pakko katsoa jos ei halua. Tietysti on ikävää jos joku saa niistä vaikutteita mutta jos on niin tyhmä ettei oikeesti osaa omilla aivoillaan ajatella, niin minä en voi sille mitään. Minua henk.koht. ei haittaa jos naisen pehva vilahtaa telkkarissa, senkus paljastelevat, se on minulle _aivan_sama_. Vain se esineellistäminen haittaa.

JokaMaunRae

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #21 : Maaliskuu 29, 2005, 16:42:08 »
Niin, valitettavasti se on niin, että nykyään naisten esineellistäminen vaan yleistyy ja yleistyy. Naisista luodaan sellanen kuva, että ne on vaan aivottomia lihakimpaleita suurine rintoineen ja isoine takapuolineen, jotka vois hillua bikinit päällä 20 asteen pakkasissakin. No, valitettavasti mä oon niin yksinkertainen henkilö, että vaikka 50 Centinkin videoissa niitä vähäpukeisia naisia tuntuu olevan vähän liikaakin, niin en mä silti lakkaa tykkäämästä sen musasta. Itse asiassa mua ei vois vähempää kiinnostaa se, että joku vapaaehtoisesti tekee itsestään narrin menemällä niihin videoihin mukaan. Vaikka kyllä luulis, että ne naiset menee niihin mukaan vaan siksi, koska haluaa olla julkkiksen kanssa samassa videossa ja päästä sitä kautta itsekin julkkikseksi. Valitettavasti ne ei vaan tajua sitä tosiseikkaa, että ne ei oo ihmisiä siinä videossa, ne ei oo oikeita ajattelevia, tuntevia ihmisiä. Ne on vaan niitä em. aivottomia lihakimpaleita, joilla ei oo oikeestaan mitään arvoa koko videossa. Ne on vaan koristeita, jottei videosta tulis liian tyhjä.

Onneksi on silti vielä niitäkin, jotka osaa tehdä videoitaan tyylillä - kuten hyvänä esimerkkinä Eminem. Sen videoissa en oo liiemmin vähäpukeisia naisia nähnyt, se osaakin tehdä videonsa tyylillä. D12:n My Band videossa niitä naisia siinä alussa oli, mutta se olikin poikkeus. Mä kun en oo yhteenkään Eminemin videoon törmänny, jossa naisia olis esineellistetty tai mitään muutakaan.

Mutta joo, koska tää asia ei vois mua vähempää liikuttaa, niin mäpäs poistun tästä saarnaamasta x)

Hömötiainen

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #22 : Maaliskuu 29, 2005, 21:30:19 »
Tuon kyseisen asian takia minulta hyllytettiin television katselu viikoksi. Katselin huvikseni NRJ TOP-10 listaa. Ja juuri kun äiti kulkee olohuoneen läpi, tulee D12 My Band. Urg. Eminem on hyvä artisti, kunhan vain malttaisi pysyä omalla tontillaan, eikä alentuisi esittelemään alastomia naisia soittamassa pianoa....Onneksi siihen tuli sensurointi.

Minun mielestä media painostaa liikaa näyttämällä alastomuutta/seksiä. Kuten kaikki psykologit sanovat, ikärajat ovat syystä, sillä tällainen voi vaurioittaa nuorien katsojien mieltä. En haluan olla mikään ylisuojelevan, mutta eikö se ole jop vähän typerää näyttää keskellä kirkasta päivää tällaisia videoita, kun yhtä hyvin laiskojen, pervojen pummien lisäksi telkkarin ääressä voi istua alle 10-vuotiaita. (Anteeksi jos loukkasin jotakuta seksivideoita rakastavaa :P Ei ollut tarkoitus). Siis, media painostaa liikaa nuoria kokeilemaan seksiä tai paljastelemaan itseään. Se myös voi murtaa itsetuntoa, jos näkee telkkarissa vain kauniita, vähäpukeisia naisia. (Ette usko kuinka kauan pohdin, uskallanko kirjoitta tuon tänne....)

Asiassa häiritsee kaksi asiaa. Ensimmäinen on Eminem, joka jo käsiteltiin. Toinen on The Rasmuksen First Day Of My Life. Miksi, oi miksi hyvän bändin, pitää matkia jenkkejä ja tunkea takapuoltaan ketkuttavia mimmejä musiikkivideoon? Siinä ne omat mielipiteeni. Ja vielä t.A.t.U (menikö oikein?). Miten ne kehtaavat näyttää sellaista videota? Siis ei lesborakkaudessa mitään pahaa tai sairasta ole, mutta kun sillä muutetaan yhtye kiinnostavaksi, menee asia jo sairauden puolelle. Kyllä se kuuluisaksi pääseminen on niin kärsimätöntä.

Asia erikseen on Günther. Kaksi sanaa: Voin pahoin. Video täynnä vihjailua lesborakkaudesta, seksiin viittausta, alastomuutta, transvestiittejä, vihjailua homorakkaudesta( tai mitä eroa lesboihin...saman sukupuolen rakastamista.). Eikö se törröhuuli osaa keksiä mitään mielenkiintoisempaa kuin ne playbackina laulavat pimut ja oma "seksikkyytensä". Samanlaista ähkintää koko laulukin. Noh, eiköhän tässä tullut kantani ilmaistuksi. Nyt koisimaan.

Poissa Ginalia

 • Vuotislainen
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #23 : Maaliskuu 30, 2005, 13:11:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Hinaja"
Nojaa, totuushan on se että musatelevisio soittaa, mitä nuoret haluavat nähdä ja ennenkaikea sitä, mikä on tarjonta.


Hmm... Tuli tästä mieleen, että en tunne yhtäkään nuorta, joka katsoisi MTV:tä (siis enemmän kuin minuutin päivässä) ja pitäisi puolialastomien naisten katselusta. Tai ehkä mun lähipiiriin kuuluu harvinaisen fiksuja ihmisiä tai sitten kaikki mun kamut on vielä niin nuoria (12-14). Ei toi vika syy kyllä voi olla oikea syy.

eishi

 • Ankeuttaja
Puolialastomat naiset musavideoissa k-13?
« Vastaus #24 : Huhtikuu 01, 2005, 12:54:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Hömötiainen"
Asia erikseen on Günther. Kaksi sanaa: Voin pahoin. Video täynnä vihjailua lesborakkaudesta, seksiin viittausta, alastomuutta, transvestiittejä, vihjailua homorakkaudesta( tai mitä eroa lesboihin...saman sukupuolen rakastamista.)


Samat sanat. Meillä on kotona yleisenä vitsinä, että aina kun se Günthertin biisi (se-mikä-lie-ällö-joku-Teeny-weeny-string-bikini) soi, minä tai äiti toteaa: "Pedofiililaulu!". Ihan totta, kuunnelkaa nyt! Mies henkäilee taustalla ja nainen (nainen? tyttö siitä pikemminkin mieleen tulee) laulaa tanssivansa pienissä bikineissä ja "tämä on elämäsi yö, tee mitä haluat". Urgh. Onneksi en ole nähnyt siitä videota.

Ikävä kyllä suurin osa videoiden tekijöistä on miehiä, suurin osa katselijoista on miehiä, ja miehet tuskin haluavat nähdä kahta miestä suutelemassa tai puolialastomina. Puolialastomat naiset sen sijaan kelpaavat, ja ooh-- kaksi naista suutelemassa, mikäs sen parempaa!

Asiaan on vain yksi ratkaisu. Sulkekaa telkkari. :P