Kirjoittaja Aihe: Dogville  (Luettu 1026 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Naa

  • Ankeuttaja
Dogville
« : Toukokuu 29, 2004, 23:31:44 »
Niin, tänne keskustelua vuonna 2003 valmistuneesta elokuvasta Dogville. Elokuvan on ohjannut Lars von Trier, sama heppu kuin Dancer in the darkissa. Pääosissa ovat mm. Nicole Kidman ja Paul Bettany. Elokuvan kesto on lähes kolme tuntia ja ikäraja 15. Kotisivuja elokuvalle löytyy useita, esimerkiksi
http://www.dogville.co.uk
http://www.dogvillemovie.com
http://www.tvropa.com/Dogville

Juoni lyhyesti.
Elokuva kertoo pienestä ja syrjäisestä yhdysvaltalaisesta kylästä nimeltä Dogville. Eräänä keväisenä iltana nuori Grace-niminen nainen pakenee häntä jahtaavia ganstereita Dogvilleen ja saa suojatikseen nuoren miehen, Tomin. Tom puhuu Gracen puolesta muille kyläläisille, että he auttaisivat Gracen kätkemisessä ganstereilta. Kyläläiset lupaavatkin auttaa, mutta vain Gracen työpanosta vastaan. Aluksi järjestely tuntuukin toimivan, mutta vähitellen kyläläisten vaatimukset alkavat nousta.

Täytyy kyllä myöntää, tämä elokuva on todella outo. Ensinnäkin lavastus muistuttaa pikemmin teatterinäytelmän lavastusta kuin elokuvan - mustaan, sileään maahan on piirretty katujen ja talojen ääriviivat, roolihahmojen avatessa oven näyttelijä hapuilee vain ilmaa ja tyhjyydestä kuuluu saranoiden narina. Elokuvassa on kaikkitietävä kertoja ja tarina on jaettu yhdeksään lukuun sekä prologiin, sen ilmapiiri on omituinen ja välillä ahdistavakin. En osaa tarkallen sanoa, mikä elokuvassa kiehtoi, mutta mielestäni se oli katsomisen arvoinen. Ainoa erittäin paha miinus löytyy kameran käytössä, kuva heiluu inhottavasti. Jos kamera olisi kuvannut jalustalla, elokuva olisi saanut minulta lähes täydet pisteet.

Lopputekstissä luvassa spoilausta. Pahaa sellaista.
(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)

Surullinen tarina.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 2012, 17:52:32 kirjoittanut Surumielinen »

marya

  • Ankeuttaja
Dogville
« Vastaus #1 : Kesäkuu 13, 2005, 23:47:40 »
Tää oli harvinaisen ahistava elokuva! Mutta hyvä kylläkin. Oli hienosti saatu kaikki tuntumaan kaksi kertaa ahdistavammalta ja pikkukylämäiseltä kun talojoen lavasteissa ei ollut seiniä ja tuntui kuin kaikki näkisivät koko ajan mitä muualla tapahtuu. Elokuva oli aika rankka. Tyypillinen Lars Von Trierin elokuva. Näyttelijät olivat mieleeni. Loppu oli tavallaan kammottava, mutta tavallaan se toi outoa tyydytystä!