Jästien keskuudessa > Viihdettä niin että heikompia hirvittää

Mitä mieltä kotimaisista leffoista?

(1/12) > >>

Aleczandra:
En ainakaan huomannut, että tästä aiheesta olisi mitään erillistä topiccia, joten ajattelin tehdä iha ite.

Siis, mitä mieltä te olette suomalaisista leffoista? Niistä perinteisistä, eli "kerätään kaveriporukka/joku porukka, ryypätään oikein olan takaa ja heitetään sairasta/sairaan hauskaa läppää". Esimerkkinä vois laittaa tähän vaikka Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja (ei nyt oikein muistu mieleen niitä vanhimpia [häräntappoase?]). Noi oli tietty esimerkkejä nuorisoleffoista, mutta käsitelkää kiltit myös muita kotimaisia leffoja.

Mun mielestä ne on hyviä, koska niistä jää niin hyvä fiilis ja silleen. Tietysti suurimmissa osissa niitä on aikia vakaviakin aiheita, kuten jonkun kuolema tai muuta.

Suomalaiset nuorisoleffat on täysin erilaisia, verrattuna vaikka amerikkalaisiin "Älykäs tyttö (mutta tietty niin kaunis jos se vaan meikkais enemmän) rakastuu koulun rikkaimpaan ja söpöimpään jätkään, joka seurustelee kauniin ja tyhmän tytön kaa ja lopussa se poika huomaa miten kaunis se älykäs tyttö on ja ne alkaa seurusteleen ja kaikki on niin hyvin" -leffoihin. Ne on niin epäaitoja ja pinnallisia (vaikka oonkin tietty katsonut niitä joskus aikoja sitten kun oli vielä niin tyhmä [siis viikko sitten] ). Mielestäni suomalaiset nuorisoleffat on

1) hauskempia
2) paremmin tehtyjä
3) aidompia
4) nautittavimpia (en kyllä oikein itsekään ymmärrä että mitä tarkoitan)
5) suomalaisempia
6) parempia
7) hauskempia -ei sitten yhtään toistoa *virnu*
kuin muiden maiden (esim.USA:n) leffat.

(Toivottavasti te muutkin kirjoittaisitte tähän muistakin kuin nuorisoleffoista, kun en nyt oikein keksinyt tähän hätään [muokkailen jos keksin]) Ja tietysti vois laittaa jotain listan tyyppistä omasta mielestä parhaimmista kotimaisista leffoista (mutta myös perusteluja, ettei isot aurorit suutu =) )

Tuli vaan mieleen et nyt mun päässä on soinut viimeiset puoli tuntia se lootusasentoon... (ei tietty ollu yhtään offtopic *katuu syvästi* =) )

Ceinwen:
En pidä suomalaisita elokuvista, ainakaan uusista. Liikaa hollywoodmaista yrittämistä, vaikka resurssit eivät oikein riitä. Jää jotenkin paha maku, vähän kuin katsoisi salkkareita leffassa. Huonosti näytelty, typerät aiheet.

En yleensä mene elokuviin katsomaan suomalaisleffoja, vaan saatan vuokrata ne. Mielestäni ne elokuvat yrittävät olla "moderneja" , mutta eivät yllä kuitenkaan kansainväliselle tasolle. Suomessa ehkä menettelee, muttei missää muualla. Mutta onhan tietenkin poikkeustapauksia, kuten aina. Ja muutama hyvä ohjaaja kuten Aki Kaurismäki.

leinikki:
En erikoisemmin pidä suomalaisista elokuvista sillä ne ovat, kuten maammekin, kylmiä. Varsinkin uudemman pään suomileffat. Olen  huomannut (älkää nyt Suomi-intoilijat liiskatko minua) että naapurimaamme on kaksikymmentä kertaa parempi tekemään miellyttäviä elokuvia, sillä totuus ja ero on se, että suomalaiset tekevät realistisia elokuvia ja ruotsalaiset tekevät realistisia ja lämpimiä elokuvia. He osaavat laittaa peliin myös huumoria ja lämminhekisyyttä. Meillä on usein vain karu totuus. (Vertaa esim. Suomen "Hymypoika" ja Ruotsin "Fucking Åmål")

Lisäksi mielestäni suomen kieli ei oikein sovi elokuviin. Helmiä ja Sikoja oli oikein positiivinen yllätys, erityisesti sen takia että siinä ei puhuttu typerän ja teennäisen (filmeissä) kuulostaa Hesan murretta.

iidba:
No suomalaiset leffat ovat sellaisia suomalaisia. (heh, hyvä huomio...) Viinaa, seksiä, väkivaltaa ja kiroilua. Suomalaisilla riittäisi kykyä parempiinkin leffoihin, mutta kun ne ei tee muita kuin noita loppuunkulutettuja junttileffoja. Esimerkiksi nyt tämä veljesteema alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää. Ensin tuli Pitkä kuuma kesä, sitten Pahat pojat, Hymypoika ja nyt Helmiä ja sikoja. Muita aiheita kehiin, kun ei aina jaksaisi katsella suomalaismiesten ryyppäämistä sun muuta valkokankaalta.

Eikä tämä päde vain suomalaisiin, en muutenkaan pidä tuontyyppisistä elokuvista. Yhtä lailla inhoan niitä ruotsalaisten Kimpassa ja Fucking Åmål-leffoja. Leffoissa käytetty huumori ei oikein iske ja tulee aina sellainen ahdistava olo, eikä millään jaksaisi katsoa leffaa loppuun. Minun leffamakuani vastaavat enemmänkin sellaiset leffat, joissa on joku selvästi fiktiivinen tarina.
Tietysti kaikilla on oma leffamakunsa siinä missä musiikkimakukin, enkä halua tuomita kenenkään lempielokuvia. Omasta mielestäni suomalaiset eivät vain tee hyviä elokuvia, mikä voisi olla toisin jos he kokeilisivat muitakin aiheita.
Toisaalta, en tiedä sopiiko suomalaisille esim. fantasiaelokuvan tyyppinen käsikirjoitus. Ovathan he yrittäneetkin jonkinlaista fantasialeffaa (Kohtalon miekka..? En nyt muista nimeä.) eikä kyseinen leffa ollut todellakaan hyvä. Eli suomalaisten pitäisi kokeilla muitakin aiheita, jotka eivät kyllä sovi heille niiden perussuomalaisleffojen jälkeen. Hmm, ristiriitaista. No joo, en ole koskaan pitänyt oikein mistään suomalaisesta, vaikka olenkin suomalainen. Koskaan en ole pitänyt suomalaisesta musiikista, ja olen aina halunnut asua jossain muualla. Joten en välttämättä osaa sanoa oikein mitään positiivista suomalaisista elokuvista, mutta tämä on kuitenkin mielipiteeni.

ayu:
Minusta suomalaiset elokuvat ovat huonoja. Suomalaiset näyttelevät paremmin sarjoissa, mitä elokuvissa. Suomalaiset osaavat tehdä neljää eri asiaa elokuvissa: kiroilla, sekstailla, tapella ja ryypätä oikein kunnolla.
Uusimmissa elokuvissa on juuri tuo DarkAngelin mainitsema veljesteema, ja se ottaa päästä.
Ja se, että niistä yritetään tehdä niin himputin hauskoja. Aina kun joku sanoo jotain, koko elokuva teatteri purskahtaa nauruun. Kyllä minäkin nauran joissakin kohti, mutta huomaa jo heti, milloin yritetään liikaa. Kaikista eniten petyin tuohon Pahat pojat -elokuvaan. Luulin sitä ensin hyväksi, mutta se oli siis aivan surkea!  (Off topic)
Sitä paitsi tuota ryyppäämistä ja muita pahoja tapoja mainostetaan aivan liikaa ja nuorethan ottavat niistä mallia, koska se on heidän mielestään siistiä tai jotain muuta. Olen huomannut, että on vaikea löytää joku hyvä nais tai mies näyttelijä, joka sopisi jonkun elokuvan päähenkilöksi. Kun  Salatuissa elämissä olivat Miia(Venla Saartamoinen), Kalle(Pete Lattu) ja Saku(Jasper Pääkkönen) minusta he olivat parhaimpia hahmoja ja hyvin osasivat näytelä. Pahoissa pojissa Jasperin rooli teki hänestä huonon näyttelijän.
Miten käy tulevaisuudessa? Tuleekohan hyviä elokuvia jopa meiltä suomalaisilta?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta