Kirjoittaja Aihe: Les Misérables  (Luettu 2671 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Nelli

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« : Marraskuu 17, 2002, 19:42:21 »
Odottelin hetken aikaa, että Loupe tekisi tästä topicin, mutta eipä sitä näy, joten voinhan minäkin sen tehdä. ;)

Eli oliko joku vuotislainen 14., 15. tai 16. päivä Hartwall Areenalla katsomassa Les Misérablesia?
Ja mitä piditte?

Minä pidin. Pidin erittäin paljon. Odotin musikaalilta paljon, mutta silti se ylitti odotukseni. Musiikki oli kaunista ja laulajat todella hyviä. Kuoro-kappaleista pidin ehkä eniten (tai niistä, joissa lauloi monta ihmistä), varsinkin Do you hear the people sing? oli hieno kappale. Yksittäislaulajista suosikkejani olivat Javert, Eponine, Valjean, Fantine ja pikku-Cosette (lauloi ainon suomeksi lauletun kappaleen).
Musiikki oli niin upeaa, että ajattelin ostaa cd:n (taikka ehkä saan sen joululahjaksi, who knows.. ;)) Monessa kappaleessa kulki kylmät väreet selkää pitkin.

Kiitos Loupelle, joka suositteli tätä musikaalia minulle. :)

/muoks.
Cd:n sain joululahjaksi ja aika urakalla se on stereoissa pyörinyt. Tykkään todella paljon. Varsinkin siitä neloskappaleesta (At the End of Day).  
Itse asiassa viimeksi tänään kuunneltiin sitä kavereiden kanssa. :)

Lady Asensio

 • Ankeuttaja
Re: Les Misérables
« Vastaus #1 : Marraskuu 18, 2002, 11:57:55 »
Eikö se oo myöskin kirjana ja leffana vai olenko väärässä?

Envu

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #2 : Marraskuu 19, 2002, 17:31:18 »
Minä olen nähnyt sen elokuvana.
Mutta en käynyt katsomassa. Mieli olisi tehnyt mutta rahattomana ja yksin..? Ei kiitos.

Muoks.
Se leffa oli juuri se uusi versio missä on Liam Neeson, Claire Danes ja Geoffrey Rush.

Loupelune

 • Ankeuttaja
Re: Les Misérables
« Vastaus #3 : Marraskuu 19, 2002, 17:51:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Lady Asensio"
Eikö se oo myöskin kirjana ja leffana vai olenko väärässä?


Juu, siis Les Misérables on Victor Hugon kirjoittamaan kirjaan (Kurjat, suomeksi, Hugo on kirjoittanut myöskin Notre Damen kellonsoittajan) perustuva musikaali, josta on tehty myöskin varmaan yli puolisen tusinaa elokuva/minisarjaversiota (uusimassa leffaversiossa pääosassa Liam Neeson, Claire Danes ja Geoffrey Rush, ellen väärin muista).

Musikaalin on säveltänyt Claude-Michel Schönberg ja Alain Boublil, ranskalaisia veikkoja molemmat.

Musikaalin/Kirjan/Leffan juonen voi käydä lukemassa vaikka täältä

Ja konserttihan oli luonnollisesti aivan käsittämättömän upea ;) Varsinkin Stig Rossen Valjeanina ja Michael McCarthy Javertina pistivät... well, korvaan. Jos on mahdollisuus nähdä musikaali jossain, suosittelen lämpimästi.

myrtle

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #4 : Marraskuu 22, 2002, 04:27:50 »
I adore Les Misérables, kuten varmaan avastakin huomaa ;) Musiikkia jumaloin, ja se leffaversio minka nain (varmaan suosituin ja uusin) oli ihan jees. Taalla tuli TV:stakin joku ranskankielinen sarja, joka vaikutti tosi kivalta, vaan kun en nain tyyliin viimeisen jakson, ja enka (viela) ole mikaan kovasti ranskaa taitava, niin se siita. Eponine oli kylla aivan ihana siina! Muutenkin Eponine on varmaan lempparihahmoni. Kirjan aloitin joskus pari vuotta sitten, mutten ole vielakaan lukenut loppuun *mutru* Loysin taalta kaupasta musikaalin ranskankielisen version tupla CD:n mutta se maksoi ihan.. kamalasti!! ehka se voisi olla hyva joululahjatoive :) Musiikkia olen itsekin soittanut, tosin vaan puhallinorkesterisovituksena, ja olin aika huono silloin, niin en kovasti saanut irti siita. Ja Helsingissa nain sen suomenkielisena, sen musikaalin. Olihan se hyva, mutta ensi kerralla kun menen Lontooseen on englanninkielinen Les Misérables ihan must. Ja ranskankielinenkin joskus jossain :) Musiikinopettajaltani lainasin kevaalla videon (palautinkohan ollenkaan? :p) joka oli taltiointi jostain konsertista, mutta koska meidan videot on laatua super-huono se vaan vapatti. :( Jos loytaisin Lesmis DVD:n ostaisin heti :)

- myrts

Poissa Tha Lil' Dobby

 • Vuotislainen
  • http://www.geocities.com/teealdee/twilight.html
Les Misérables
« Vastaus #5 : Huhtikuu 25, 2003, 12:58:34 »
Juu. Huomasin tämän topicin vasta nyt, kun se oli tuonne viimoiseksi tippunut, mutta ei anneta sen haitata ^^.

Tosiaan juu, minä näin musikaalin tuolla Hartwall-areenalla, silloin Tortaiko se päivä oli? Ja tyksin ihan hirvittävästi. En ole kuitenkaan löytänyt mitään leffoja/kirjaoja/tms, mutta tottapuhuakseni en ole pahemmin etsinytkään, olihan se musikaali aivan loisto, mutta en nyt tiedä, ilman sitä musiikkia se olisi puolet huonompi, joten tässä tapauksessa kirja on vähän.. joo.
Min tykkäsin kanssa eniten Eponinesta, ihana ääni ja muutenkin hahmo oli sellainen.. sympaattinen ^^.
Ja tosiaan ne 'yhteislaulut' tai siis sellaiset, missä lauloi useampi kuin kaksi henkilöä oli kaikkein parhaimpia, ja aivan loistavia. se CD olisi kyllä hieno, mutta ei ole kävellyt sellaista vastaan.
Katsoin sitten sen leffan. Otin anuhellekkin peräti. Se oli mainio. Kerrassaan mainio. Mutta ne musiikit kyllä paransivat huomattavasti sitä, mutta leffakin on ollut eri kovassa kulutuksessa. Seuraavaksi vuorossa varmaan kahlata kirja lävitse ^^.

-TLD

myrkkyleppis

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #6 : Huhtikuu 28, 2003, 21:58:03 »
Mä olin kahtomassa sen joskus kauan (. 3 vuotta) sitten. Se laulettiin suomeksi ja pääosassa oli Pentti Hietanen.
mulla on kyllä hyvä muisti ku just muistan että se esitettiin Helsingissä.
(paikka: never mind)

Tunteet mä muistankin hyvin.
Joissakin kohdissa olin peloissani, joissakin NAUTIN, ja joissakin nauratti...
Ja ne ampumiskohdat, sus siunatkoon, ne ei sovi mun sielulle..(kiva pitää siinä korvista koko ajan kiinni ja säikähdellä..:))
Aihe oli mielenkiintoinen ja lisäsi tietämystäni Ranskan vallankumouksesta.

Näyttelijät sopivat rooleihinsa.
Musiikki täydensi paikkoja aivoissani.

Upea. :)

Miitu

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #7 : Huhtikuu 30, 2003, 18:05:56 »
Kävin katsomassa sen ja pidin hirmuisesti, vaikka välillä saikin katsoa siitä tv:stä mitä kohtauksessa tapahtuu. He kun tönköttivät paikoillaan (pieni lava, eikä kukaan mahtunut liikkumaan..). Mutta laulu oli sitäkin mahtavampaa, ihan tuli kylmänväreitä. Puvut olivat mielestäni ihania, eikä mikään laulu ollut vastenmielisen kamala. Musikaalin katsottuani etsinkin cd:tä, mutta enään en ole jaksanut.. Laiskuus vei voiton. ^^; Haluaisin lukea kirjan, mutta vielä en ole saanut edes lainattua. Sen jälkeen voisi katsoa musikaalia ihan uusin silmin.

Greensery

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #8 : Marraskuu 08, 2003, 01:34:55 »
Ensimmäisen kerran näin Kurjat suomalaisessa teatterissa suomalaisten esittämänä/laulamana. *olin tällöin n. kolmetoistavuotias, tai nuorempi. Nyttemmin harmittaa vähän, ettei silloin Valjeanina ollutkaan Pentti Hietanen, jonka laulutaitoa suuresti ihailen. Tämä musikaali on edelleenkin paras esitys: eniten tunteita herättänyt ja ammattitaidon upeus. Rakastuin Misérablesiin silloin ja tunne on vain kasvanut. :)

Seuraavaksi näin Kurjat- elokuvan. (-juuri sen, jonka pääosissa Liam Neeson ja lempinäyttelijöihini kuuluva Geoffrey Rush) Ihan ok, mutta aika laimea. Kyllä sen pari kertaa katsoo. Geoffrey Rush jäi
elokuvan katsomisen jälkeen mieleeni ’ainoana oikeana Javerttina’, eikä se ole muuttunut.

Kävin myös luonnollisesti katsomassa tuon konsertin Hartwall areenalla. Parhaiten lauloivat Eponinea, Javerttia, Valjeania ja Fantinea esittäneet. Varsinkin Eponinen laulut olivat kauniimpia, kuin muistin niiden olevan. Mutta Fantinen I dreamed a dream oli se, joka sai minut itkemään.

Ostin konsertti cd:n pian konsertin jälkeen. Cd:llä kuitenkin laulavat Lontoon musikaaliversiossa olleet näyttelijät. Hekin ovat hyviä, mutta olisin todella halunnut levyn juuri tuolla konsertti kokoonpanolla. He olivat yksinkertaisesti parhaita. Ehkä yritän etsiä, josko tuollainen konsertti cd jostain löytyisi.

Joskus TV:stä tuli Ranskalainen Kurjat- sarjamuodossa. Siitä en katsonut läheskään kaikkia jaksoja. Kirjan juonta seurattiin epäilemättä uskollisemmin, mutta näyttelijät eivät oikein vastanneet mielikuviani hahmoista ja toteutuskaan ei ollut paras mahdollinen.
Katsoiko kukaan muu tätä sarjaa? Mitä mieltä olitte?

myrtle

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #9 : Marraskuu 10, 2003, 16:55:57 »
päätän nyt ettei tämä ole floodaamista, minkäs sille voi ettei täällä paljon viestejä ole.
Ostinpa sitten sen ranskankielisen CD:n, mutta se ei ollutkaan yhään niin hyvä kun odotin. Se oli aika raakaversio tosta nykyisestä, eikä siinä ollut kunnon orkesteria. Paikoittain kuulosti kauheelta synalta. blää. mutta onpa ainakin ranskaksi laulettuna ne laulut.
Paitsi että siinä ei ole Eponinin laulamaa 'On my own'ia vaan Fantine laulaa samalla melodialla mutta eri sanoilla. Ja 'I dreamed a dream'ia ei ole ollenkaan. Ei, vaan sen nimi on 'La misère'. Sekotinkohan nää laulut. Ehkä vaan on my ownia ei ole..
Musiikinopettajalta lainattu video löytyi kotoa kun palasin Suomeen, hups hups. Haluaisi varmaan sen takaisin. Ja video väpättää edelleen. Se onkin vain konserttitaltiointi, joten mieluummin sitä kuuntelee CDtä kun katsoo huonolaatuista videota.

Ja sitten piti vielä saada hehkutella että soitettiin keväällä sinfiksessä laulajien kera joitakin alkuperäisistä lauluista, kuten On my own, Bring him home, Empty chairs at empty tables ja I dreamed a dream. Oli ihana soittaa, vaikka ei konserttiin kovasti keretty harjoittelemaan. Laulajat vaan oli aika floppi, yks tippui aina kärryiltä ja oli pari tahtia edellä/jäljessä. Eikä edes kuullut sitä! Minkälainen laulaja se sellainen? Kaverit vaan naureskelivat kun itse aina lauloin mukana. Valitettavasti sitä ei nauhoitettu. Mutta olipa unelmien täyttymys tuokin :)

Beth

 • Ankeuttaja
Les Misérables
« Vastaus #10 : Syyskuu 19, 2004, 13:53:36 »
Minä vasta nyt huomasin tämän aiheen tuolta... Minun suosikkikirjoihini kuuluu Victor Hugon Kurjat. Leffan olen myös nähnyt. Ikävä kyllä musikaalia ei ole vielä tullut katsottua, mutta keväällä olisi tarkoitus käydä Lontoossa ja siellä käydä katsomassa Les Miserables musikaali, jos sitä vielä silloinkin siellä esitetään. Minulla on Les Miserablesin cd, ja osaan suurimman osan biisien sanoista ulkoa. Parhaita ovat "The ABC cafe- Red and Black, Do you hear a people sing?, On my own, One Day more, empty chairs at empty tables sekä Epilogue/ Finale". Minulla ei ole tässä nyt ko cd:tä, joten osa laulujen nimistä saattaa olla hiukan väärin. Olisin kovasti halunnut Hartwall areenalla aikanaan käydä musikaalin katsomassa, mutta vanhempani eivät päästäneet mukaan, koska lippu oli kuulemma liian kallis. Kurjat olen lukenut pari kertaa, ja mielestäni kirja on loistava. Alan melkein itkeä lopussa, vaikka sen olen lukenut jo moneen kertaan. Parhaita henkilöitä ovat mielestäni Eponine sekä Enjolras. Tietenkin muutkin ovat melko hyviä, mutta tuo on parhaiten jäänyt mieleen. Kohtauksista on jäänyt mieleen se, kun Eponine kuolee ja se, kun Enjolras kuolee. Waterloon taistelun kuvaus oli myös mielenkiintoinen, koska olen kiinnostunut Napoleonista todella paljon. Jos Lontoossa pääsen näkemään musikaalin, niin tietenkin höpötän siitä sitten lisää.