Kirjoittaja Aihe: Tupien oppilasmäärä  (Luettu 59540 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #75 : Toukokuu 31, 2007, 19:28:34 »
Luin tänään AV:ta, ja siinä oli huispausottelu Rohkelikko vs. Luihuinen.
Kolmella neljänneksestä oli vaatteissaan tulenpunainen ruusuke. Moni huiskutti tulenpunaista viiriä, johon oli painettu Rohkelikon leijona, tai heilutti lippuja, joissa oli sellaisia iskulauseita kuin "ROHKELIKKO VOITTOON!" ja "LEIJONILLE MESTARUUS!" Luihuisen maalisalkojen takana istui kuitenkin kaksisataa vihreään pukeutunutta katsojaa.
Eli se 3/4 olisi yhtäkuin 600 katsojaa. Se plus Luihuisten kannattajat (200) tekee 800..
Olettaen, että katsoja olivat vain tylypahkalaisia, niin ehkä tupien oppilasmäärä vähän kasvaa?

tirsk

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #76 : Toukokuu 31, 2007, 21:27:34 »
Eli se 3/4 olisi yhtäkuin 600 katsojaa. Se plus Luihuisten kannattajat (200) tekee 800..

Ja toivotaan, että n.200 oppilasta huispaus ei kiinnosta pätkän vertaa, niin saamme oppilasmääräksi 1000. Se on luku jonka olen aina kuvitellut olevan oppilaiden määrä. Jos Tylypahkassa olisi n. 1000 oppilasta (11-17v.) ja velhojen oletettu keski-ikä olisi nyt vaikka 90v (se on luultavasti korkeampi kuin jästeillä..)

Yhden ikäluokan keskiarvo: 1000/7= 142,857143= 143 velhoa.

142,857143 * 90 = 12857,1429 = 12 857 velhoa koko Englannissa.

//Pahoittelen, meni hieman asian vierestä..

Olen jo itsekin sekaisin. Tämä ei todennäköisesti pidä paikkaansa, matikka ei ole koskaan ollut 10. Älä ota sitä vakavasti.

sooda

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #77 : Kesäkuu 05, 2007, 21:49:27 »
Jos jokaisella luokka-asteella on keskimäärin 5 poikaa ja 5 tyttöä = 10 oppilasta per luokka-aste x 7 (luokka-asteiden määrä)=70 tuvassa x 4:llä tuvalla = 280 koko koulussa oppilaita. Eli ei lähellekkään tuhatta. Mutta jos Harryn, Ronin ja Hermionen kanssa samanikäisiä onkin keskimääräistä vähemmän? Jos keskiaro olis jotain 10 niin sitten samat laskut... 10 tyttöä +  10 poikaa = 20x7=140x4=560 Siitäkään ei tulis tuhatta oppilasta koko kouluun...

En usko että sillä oppilasmäärällä on kauheasti merkitystä. Ja muuten, Tylypahkassa on kaikissa aineissa vain yksi opettaja, poikkeuksena HBP jossa Firenze ja Punurmio jakavat tunnit, joten miten he ehtisivä opettaa oppilaita kaikista tuvista eri tunneilla. Eli eiköhän kaikki tunnit ole yhdistetty jonkun toisen tuvan kanssa...

Tyris

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #78 : Kesäkuu 06, 2007, 12:57:08 »
oppilas määrästä en tiedä mutta eiköhän ole mahdollista että opettajilla on esim. ajankääntäjät (tai se kapistus joka oli Hermionella kolmosessa nimestä en tiedä) niin joka tapauksessa eiköhän jollain taikakeinolla ole opettajien(kin) lukujärestyksistä saatu järjellisiä? (kiinnostava aihe..:D)

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #79 : Kesäkuu 06, 2007, 21:23:38 »
Joo toi on ihan hyvä huomio, et miten opettajat ehtii kaikille tunneille.. o,O Mut jos tupia on neljä, ja jokaisessa seittemän luokkaa eli 4x7=28, ja sit ku on yhteistuntei esim. Rohkelikoilla Luihuisten kaa, ni jos jokaises luokas on yks luokka kahesta eri tuvasta, niin silloinhan opetettavii luokkii olis 14?? 
Mut eikös Tylypahkas oo hyppytuntei? Meinaa luin tänää LP:tä, ja siinä on niinku joku tunti ennen päivällistä, eli kai niinku klo 17 jälkeen tms? Ja eihän niillä voi aamusta iltaan olla tunteja.. joten kyllä mun järjen mukaan opettajien pitäs ehtii kaikille luokille tunteja pitää.. Mutta pitkää päivää ne tekee..
Sooda, uskon että kaikki tunnit on yhdistettyjä jonkun muun tuvan kanssa.

Kettu

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #80 : Kesäkuu 07, 2007, 16:15:43 »
Minä uskon, että kaksi tupaa on samaan aikaan tunnilla, tai ainakin yleensä. Esimerkiksi rohkelikot ja puuskupuhit yrttitiedossa ja rohkelikot ja luihuiset taikaolentojen hoidossa. Ja saattaahan ennustustunnilla ollakin rohkelikkojen lisäksi korpinkynsiä tai puuskupuheja. Joku sanoi, että ei ole mainittu Malfoyn nauravan viereisessä pöydässä ennustustunnilla. Ehkäpä muut oppilaat ovatkin korpinkynsiä ja puuskupuheja ja tuskin he häiritsevät rohkelikkoja niin, että heitä pitäisi mainita.

Ja jos jokaisessa tuvassa on 250 oppilasta, niin aika tännähän se rohkelikkojen oleskeluhuone sitten on, kun kaikki ovat siellä samaan aikaan. No, täytyy pohtia asiaa hieman tarkemmin.

Poissa Elektra

 • Bzzt!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • next 7 seconds
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #81 : Kesäkuu 10, 2007, 12:50:53 »
Oppilasmäärä on aika vaikea asia kun siitä on annettu niin monta erilaista vihjettä. Itse kuitenkin ajattelisin että ikäluokat Harryyn asti ovat olleet pieniä -kuinka moni tahtoi saada lapsen sota aikana? Sehän oli turvatonta ja vaarallista aikaa. Ja varsinkin ne jotka vastustivat Voldemorttia hehän olivat koko ajan vaarassa kuolla.

Tuossa lueskellessani tuli mieleen että oletteko ajatelleet jästi-enlantilaisten koulu kulttuuria? Olin maaliskuussa Englannissa viikon (kouluni on comenius projektissa ja vaihdoimme oppilaita) ja tutustuin sikäläisten 9 luokkalaisten koulun käyntiin yms.  luokat eivät pysyeet yhdessä kuin muutamalla tunnilla -ne sekoitettiin täysin JA oppilaat eivät ymmärtäneet ollenkaan miksi Suomessa menemme kouluun joskus 8 joskus 10 ja pääsemme millon sattuu -Englantilaiset menevät aina yhdeksään ja pääsevät kolmelta. Heidän oli vaikea ymmärtää miten me muka käymme koulussa miten sattuu.
   Jotenkin kuvittelisin että Rowling on käyttänyt normaalia Englantilaista koulupäivän pohjaa miettiessään tunteja?
   Toisaalta kysehän on sisäoppilaitoksesta, enkä tiedä käytännöstä siellä. Mutta kuitenkin suurella oppilasmäärällä (verraten opettajien määrään) tunnit olisivat melko hankala toteuttaa. Ja jos elämme kuvitelmassa että opettajia on yksi per oppiaine, ei opettajiakaan voi kovin montaa olla.
   Ja tuo kaksi tupaa yhdellä tunnilla on aika järkevä tekniikka, sillä on aika hassua että Rohkelikon n. 10 oppilasta olisivat yksikseen tunnilla.. Joten jos samaisella tunnilla olisi myös esim. Puuskupuhit, määrä olisi järkevä.

Itse en ole vaivannut päätäni oppilasmäärällä, mutta kallistuisin 400 - 600 oppilasta. Ottaen huomioon että ei varmasti ole kovin helppoa opettaa taikuutta ja antaa tarpeeksi yksityistä opetusta oppilaille jotka eivät ole luonnonlahjakkuuksia.
   Lisäksi täytyy muistaa että vaikka linna on iso, sinne majoittuu kaikki oppilaat ja jokaisella tuvalla on oleskeluhuone ja makuusalit (ja koska luultavasti jokaisella luoka-asteella on omat makuusalit tytöille ja pojille eli 8 per luokka-aste, 56 koko koulussa. Makuusalit siis vievät suhteellisen paljon tilaa), luultavasti ainakin osa opettajista asuu linnassa, lisäksi siellä on luokat, opettajan huone, vessat, kirjasto, käytävät, kolmas kerros oli lähes tyhjänä ensimmäisessä kirjassa sekä käytävä(?) joka vei viisasten kiven luokse. Voisi siis päätellä että osa linnasta on tyhjllään. Joten linnan koko ei vastaa oppilasmäärää. 

Mielestäni elokuvia ei kannata käyttää suurena pohjana, koska ne ovat käsikirjoittajan ja ohjaajan mielikuva vaikka en kyllä usko että Rowling antaisi tehdä elokuvan joka ei vastaa omaa käsitystään jossain määrin.
Kun joku jossain välissä puhui siitä ettei ole nähnyt kuin n. 400 oppilasta jonkun elokuvan suuressa salissa niin miettikääpäs jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa varsinkin kun miettii ensimmäistä elokuvaa, jossa on paljon nuoria näyttelijöitä isossa roolissa? Joten itse en ehkä etsisi tupien kokonaismäärää elokuvista ja jos elokuvan tekijät tietäisivät tarkan määrän, miksi Rowling pihtaisi tietoa meiltä?

Ja sitten tuo 200 luihuista, se voi olla Row:n moka, tai tarkoituksella laitettu sitä ei tiedä ellei joku kysy asiaa häneltä itseltään.
Toisaalta en kyllä usko selitykseen että Tylypahkaan olisi päässyt ulkopuolisia, sillä kun mietitään millainen kohu oli siitä kun Sirius oli päässyt sisään. Ja toiseksi sinne olisi varmasti aikamoinen tungos kun vanhemmat haluaisivat nähdä lapsensa muulloinkin kuin lomilla. Lisäksi se aiheuttaisi paljon enemmän hankaluuksia - mitä jos väärää porukkaa pääsee sisään niin kuin kutosessa?Eihän Dracon olisi tarvinnut nähdä sitä vaivaa jos kuolonsyöjät olisivat päässeet sisälle jotain muuta kautta.. Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.

Oletteko muuten miettineet että velho perheet kirjoissa ovat aika pieniä poislukien tietysti Weasleyt. Tai siis tarkoitan että perheistä ei puhuta paljoa, mutta minulle on jäänyt kuva että jos puhutaan niin puhutaan siskosta/ veljestä, muttei usein monesta?
   Ja vaikka monet saisivatkin kutsun Tylypahkaan, löytävätkö kaikki jästi syntyiset junalle (muistaen Harryn hankaluuksia)? Ja otetaan huomioon surkit ja ne jotka lähetettään muihin velhokouluihin (muistaen että esimerkiksi Draco meinattiin lähettää, mutta äiti esti(?)). kuinka paljon velhoja Iso-Britanniassa asuu?

Nojaa, ehkä tähän saadaan vielä joskus järkevä vastaus.

Pitkän puheensa viihdoin lopettaen
eLektra
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2007, 11:42:08 kirjoittanut Elektra »
Kaipaatko historiaa?
Family King <3, muistan aina.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #82 : Kesäkuu 10, 2007, 16:25:11 »
Jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin miettikää millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa varsinkin kun miettii ensimmäistä elokuvaa, jossa on paljon nuoria näyttelijöitä isossa roolissa? Joten itse en ehkä etsisi tupien kokonaismäärää elokuvista ja jos elokuvan tekijät tietäisivät tarkan määrän, miksi Rowling pihtaisi tietoa meiltä?
En ymmärrä mitä tarkoitat tolla että Jos Tylypahkassa on se 1000 oppilasta niin miettikää millainen urakka olisi ohjaajalle saada se porukka toimimaan niinkuin hän haluaa .. Eihän kirjoissakaan koskaan ole tuhannen oppilaan tekemisiä kerrottu? Joten miksi sitten elokuvissa?
Eihän toki elokuvat ole yhtä tarkkoja kun kirjat, mutta olen kuullut että Row on elokuvien teossa mukana, eikä päästä elokuvaa menemään vastoin kirjan tapahtumia.

Lainaus
Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.
Mutta 3/4 oli rohkelikon väreissä. Ja suurin osa heistä oli varmasti oppilaita, koska opettajia ja muuta henkilökuntaa on niin vähän. Edelleenkin olettaen, että katsomossa siis oli vain tylypahkalaisia.


Lainaus
Ja vaikka monet saisivatkin kutsun Tylypahkaan, löytävätkö kaikki jästi syntyiset junalle (muistaen Harryn hankaluuksia)? Ja otetaan huomioon surkit ja ne jotka lähetettään muihin velhokouluihin
Luultavasti Row ei ole viitsinyt kirjoja pitkittää jästisyntyisten hankaluuksilla, mutta ihan järkevästi ajateltu. Kyllä niillä varmasti on vaikeuksia. <:

Poissa Elektra

 • Bzzt!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • next 7 seconds
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #83 : Kesäkuu 11, 2007, 11:38:54 »
Pegasus:
lukuna 1000 tuli siitä että täällä on keskusteltu siitä että Row on sanonut kuulemma Tylypahkassa olevan oppilaita 1000 luokkaa. Tuo ohjaaja juttu taas pohjautui siihen että joku puhui ettei elokuvissa ollut suuressa salissa kuin n.400 oppilasta -pointti oli että elokuvissa ei pakosti ole mahdollista olla niin paljoa oppilaita esiintymässä kuin kirjassa olisi tarkoitettu.

Pahoittelen jos tekstini on (kuten se varmasti onkin) vaikea selkoinen.

Lainaus
Eli luultavasti noilla 200 luihuisen väreihin pukeutuneilla on tarkoitettu koulun oppilaita.
Mutta 3/4 oli rohkelikon väreissä. Ja suurin osa heistä oli varmasti oppilaita, koska opettajia ja muuta henkilökuntaa on niin vähän. Edelleenkin olettaen, että katsomossa siis oli vain tylypahkalaisia.

En ymmärrä tuossa pointtiasi?
Kaipaatko historiaa?
Family King <3, muistan aina.

jannal

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #84 : Kesäkuu 12, 2007, 12:28:31 »
Aa aivan. Eihän sinne tosiaan tuhatta välttämättä mahtuisi. (halukkaita varmasti olisi sitäkin enemmän :D) Nyt ymmärsin tän.

Joo ja sitte tää hankalampi.. Ymmärsin, että Elektra tarkottaa, että
katsomossa olevat vihreisiin pukeutuneet eivät ole pelkkiä luihuisia, vaan oppilaita sekalaisesti kaikista tuvista.
Ja minä olin sitä mieltä, että tämä 1/4, elikkä 200 oppilasta ovat vain luihuisia,
koska olis aika loogista sitten että loput 3/4 eli 600 oppilasta olisivat rohkelikkoja, korpinkynsiä ja puuskupuheja. 200 joka tuvasta.
Klove Negita

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #85 : Kesäkuu 12, 2007, 14:21:36 »
Sekoitan vielä vähän vettä myllyyn ja muistutan eräästä asiasta, joka vissiin pienesti mainittiinkin tuolla aikaisemmin. Eka kirjan lajittelussa mainitaan vielä kaksi henkilöä, jota en muistaakseni nähnyt noissa Harryn vuosikurssin oppilaslistoissa aiemmin. Henkilöt ovat siis Sally-Anne Perks ja Moon.
En muista oliko noita suomennetussa kirjassa mainittukaan, mutta englanninkielisesti nuo löysin. Eli mainitsmattomia oppilaita varmaan on ja veikkaisin, että Harryn vuosikurssillakin on enemmän henkilöitä. Kenties loput nukkuvat erillisissä makuusaleissa ja turhuuden vuoksi heitä ei ole kirjoissa mainittu.
Tai sitten Harryn vuosikurssi on oikeastikin tosi pieni juuri sen takia, että Voldu hyppeli vapaana noihin aikoihin (siis kun Harryn ikäisiä laitettiin aluilleen).
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 21, 2007, 17:13:55 kirjoittanut Klove Negita »

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #86 : Heinäkuu 15, 2007, 23:26:53 »
Se varmaankin joka vuosi vähän vaihtelee.Lapsia syntyy eri määrä ja eri määrä jästejä otetaan mukaan Tylypahkaan harjoittamaan noita/velho taitoja.Luulisin, että n.30 yhteensä ehkä saattaisi olla kaikkia ikäryhmiä vuosittain.Tuvittain ehkä joku 6-8 voisi olla aika hyvä lukumäärä.Eihän Harryn ikäisiä Rohkelikkoja ole montaa edes mainittu Hermione, Lavender, Ron, Finnigan, Longbottom ja Patillin kaksoset ja itse Harry.Eli ei niitä varmaan siitä kauheasti voi heitellä.
"There's something beautiful inside you".

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #87 : Helmikuu 28, 2009, 00:56:28 »
Lainaus

ES: How many wizards are there?

JKR: In the world? Oh, Emerson, my maths is so bad.

ES: Is there a ratio of Muggles to wizards -

MA: Or in Hogwarts.

JKR: Well, Hogwarts. All right. Here is the thing with Hogwarts. Way before I finished “Philosopher's Stone,” when I was just amassing stuff for seven years, between having the idea and publishing the book, I sat down and I created 40 kids who enter Harry's year. I'm delighted I did it, [because] it was so useful. I got 40 pretty fleshed out characters. I never have to stop and invent someone. I know who’s in the year, I know who's in which house, I know what their parentage is, and I have a few personal details on all of them. So there were 40. I never consciously thought, “That's it, that' s all the people in his year,” but that's kind of how it's worked out. Then I've been asked a few times how many people and because numbers are not my strong point, one part of my brain knew 40, and another part of my brain said, “Oh, about 600 sounds right.” Then people started working it out and saying, "Where are the other kids sleeping?" [Laughter.]  We have a little bit of a dilemma there. I mean, obviously magic is very rare. I wouldn't want to say a precise ratio. But if you assume that all of the wizarding children are being sent to Hogwarts, then that's very few wizard-to-Muggle population, isn’t it? There will be the odd kid whose parents don't want them to go to Hogwarts, but 600 out of the whole of Britain is tiny.

Let's say three thousand [in Britain], actually, thinking about it, and then think of all the magical creatures, some of which appear human. So then you've got things like hags, trolls, ogres and so on, so that's really bumping up your numbers. And then you've got the world of sad people like Filch and Figg who are kind of part of the world but are hangers on. That's going to bump you up a bit as well, so it's a more sizable, total magical community that needs hiding, concealing, but don't hold me to these figures, because that's not how I think.

En tiennyt mitä jättää tästä aikaisemminkin jo lainatusta pätkästä pois, joten se on pitkänä. Tämän perusteella 10x4x7= 280 oppilasta Tylypahkassa käy järkeen. Suhteuttamalla 40 oppilaan ikäluokan 3000 velhoon ja noitaan koko Britanniassa, (kuten Row sanoi), keski-iäksi saadaan 75 vuotta. Melko matala siihen nähden, kuinka velhojen pitkäikäisyydestä on puhuttu. Tähän lainaukseen kuitenkin perustan n.280 oppilaan näkökantani, sillä tässä Jo myöntää laskuvirheensä ja antaa meille oikeat luvut. Vaikeampi juttu onkin selvittää, mikä on koko taikapopulaation (taikaolennot + surkit mukaanlukien) koko - Jo sanoo sen nostattavan lukua.

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #88 : Helmikuu 28, 2009, 22:44:15 »
Eihän Harryn ikäisiä Rohkelikkoja ole montaa edes mainittu Hermione, Lavender, Ron, Finnigan, Longbottom ja Patillin kaksoset ja itse Harry

Padma Patil on kylläkin Korpinkynsi. Tosin leffassa ne on ängetty samaan tupaan.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Rex

 • Vuotislainen
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #89 : Kesäkuu 04, 2009, 17:25:32 »
Tuo velhomäärä tuntuu kyllä todella pieneltä! 3000 koko britanniassa... kerroin on 0,00005 väkilukuun nähden! Tämän perusteella Suomessa olisi n. 265 taikovaa, ja USA:ssa vähän päälle 15 000. Keski-ikäkin hämää edelleen... no, tuohon täytyy tyytyä, sillä se on Jon itsensä sanomaa faktatietoa. 

Poissa Linnaea borealis

 • Luudan päällä joka säällä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #90 : Heinäkuu 11, 2009, 09:44:56 »
Ekassa kirjassa lentotunnilla jonne osallistuu Luihuiset ja Rohkelikot sanotaan 20 luudan makaavan maassa. Luin sitä juuri enkun kielisestä joten en ole ihan varma lukiko siinä about...?
Joten Harryn ikäisä olisi varmaan n. 40...? 40 x 7 olisi vain 280 oppilasta koko koulussa.
*väistelee pilkunviilaajien mulkaisut* Mutta tiedän että oppilasmäärä vaihtelee! Mutta 40 on kai sellainen about määrä.
Mutta vitosessa oli joo n. 30 edessä. Hankalaa hankalaa...
Sekin kuulostaa tyhmältä että 5 lk. Rohkelikko tyttöjä on vain 3.... Hmm.. Tää on kuulkaa vaikeeta. <:P

Joo kuten sanot 10 oppilasta joka tuvasta samalta vuosikurssilta se käy järkeen miettikää nyt ei tylypahkas oo kauheesti oppilaita
70 joka tuvasta. Kun en muista missä harry oli silloin kolmenkymmenen oppilaan edes oliks se pimennon tunnilla??
"Urheutta on monenlaista. Vaaditaan paljon
urheutta nousta vastustamaan vihollisiaan,
mutta sitä tarvitaan myös silloin, kun noustaan
vastustamaan ystäviä."

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #91 : Heinäkuu 12, 2009, 10:09:24 »
Jos se todella olisi 70 oppilasta tuvasta, koko koulussa olisi vain 280 oppilasta. Ja se taas ei oikein kävisi järkeen Rowlingin 1000 oppilasta - väitteidensä kanssa. Toki voi olla että sattumalta Harryn vuosiluokalla on harvinaisen vähän poikia ja tyttöjä. Esim. kuka tietää, kuinka paljon ihmisiä on Ginnyn vuosiluokalla? Tai sitten Oliver Woodin?
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Linnaea borealis

 • Luudan päällä joka säällä!
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #92 : Heinäkuu 12, 2009, 15:16:18 »
En Ginnystä ja Oliverista tiedä mutta eikös Fredin ja Georgen vuosiluokalla oo aika paljon??
"Urheutta on monenlaista. Vaaditaan paljon
urheutta nousta vastustamaan vihollisiaan,
mutta sitä tarvitaan myös silloin, kun noustaan
vastustamaan ystäviä."

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #93 : Heinäkuu 12, 2009, 16:11:01 »
En Ginnystä ja Oliverista tiedä mutta eikös Fredin ja Georgen vuosiluokalla oo aika paljon??

Kaikkien nimiä ei ole mainittu, mutta ainakin Fred, George, Lee Jordan, Angelina Johnsson ja Alicia Spinnet.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #94 : Heinäkuu 12, 2009, 19:08:07 »
Ja Percyn vuosiluokallahan tuo Oliver Wood on. Joten kuinkas monta me tiedetäänkään Percyn vuosiluokalta? Kyllä tyttövalvojaoppilas pitää olla, joten ainakin 3... Mutta kyllä niitä pitää olla enemmän. Niistä ei vain tiedetä mitään. =)
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Leila

 • Peruna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Itserakkaus on paras rakkaus"
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #95 : Heinäkuu 13, 2009, 17:23:32 »
Mietin joskus itsekin tätä kysymystä, mutta en ole jaksanut tarkemmin laskeskella..:) Muistakaa kuitenkin opettajien ehtimiskysymyksessä että Tähtitiedettä on yöllä.;)
Tahdonvoimaa!

Belliida

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #96 : Heinäkuu 15, 2009, 19:03:16 »
Tämä oppilas/opettajamäärä asia on kaikin puolin perin hämmentävä. On ymmärrettävää, että Rowlingilla menee useinkin ajatukset sekaisin, kun on niin monta asiaa käsissä, mutta nämä luvut menevät kyllä jo pahasti ristiin.

Itse olen aina saanut sen käsityksen, ettei Harryn vuosikurssilla ole muita kuin 5 hengen poikienmakuusalipoppoo sekä tytöt, se sanotaankin kenties jossain kirjassa. Kuten on jo edellä mainittu, luokkahuoneissa on usein noin 20 henkeä, kun ryhmät on yhdistetty, mikä kertoisi siitä että muissakin tuvissa on suunnilleen saman verran väkeä. Tämä tarkoittaisi sitä, että yhdessä tuvassa on noin 70-80 henkeä, mikä kävisi jotenkuten yhteen opettajien määrän kanssa. (Mc Garmiwalla ei olisi vedettävänä kuin kymmenen 1-5 luokkalaisten ryhmää sekä kaksi S.U.P.E.R ryhmää, mikä on sekin paljon)

Miten ihmeessä Luihuisia siis pystyi olemaan 200 kenttäpäädyssä tai oppilaita 1000? Edellä mainittiin, että oppilaiden määrä vaihtelee vuosittain syntyvyyden ja lajittelun mukaan, mutta eikö siitä syntyisi aika epätasapainoisia ryhmiä ja tilanteita?

Onko eri vuosikursseilla eri opettajia samoissa aineissa, joita ei vain mainita, koska ne eivät kosketa Harryn arkea? Ainakin Ginnyllä Fredillä, Georgella sun muilla on aina ollut Kalkaros, Kuhnusarvio, Mc Garmiwa jne...

Pitkän pohdiskelun jälkeen olen vain yrittänyt sivuuttaa ajatuksen 1000 oppilaan tylypahkasta, opettajien työmäärästä ynnä muusta ja päätynyt tulokseen että oppilaita on noin 400. Alle sata joka tuvassa.


Roosa

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #97 : Heinäkuu 17, 2009, 17:04:01 »
Minä uskon, että kaksi tupaa on samaan aikaan tunnilla, tai ainakin yleensä. Esimerkiksi rohkelikot ja puuskupuhit yrttitiedossa ja rohkelikot ja luihuiset taikaolentojen hoidossa. Ja saattaahan ennustustunnilla ollakin rohkelikkojen lisäksi korpinkynsiä tai puuskupuheja. Joku sanoi, että ei ole mainittu Malfoyn nauravan viereisessä pöydässä ennustustunnilla. Ehkäpä muut oppilaat ovatkin korpinkynsiä ja puuskupuheja ja tuskin he häiritsevät rohkelikkoja niin, että heitä pitäisi mainita.

Ja jos jokaisessa tuvassa on 250 oppilasta, niin aika tännähän se rohkelikkojen oleskeluhuone sitten on, kun kaikki ovat siellä samaan aikaan. No, täytyy pohtia asiaa hieman tarkemmin. 

Kaksi tupaa ajatus tuli, kun joissain kohdissa kirjoissa mainittiin esm. lentotunnit ja liemitunnit luihuisten kanssa.
 
 
 

Poissa Odoshi

 • Merikallio
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #98 : Marraskuu 06, 2009, 18:37:02 »
Oppilasmäärähän vaihtelee joka vuosi, koska joka vuosihan syntyy eri määrä lapsia joilla on taikavoimia. Ja joskus voi tulla vaikka vain
5 luihuista, 20 rohkelikkoa, 10 korpinkynttä ja 25 puuskupuhia. Ja joka vuosihan koulusta myös lähtee oppilaita.

Olen samaa mieltä Tanzun kanssa, koska jos oppilaat rajoitettaisiin kymmeneen sehän tarkoittaisi etteivät kaikki taikasyntyiset yksitoista vuotiaat saisikaan kirjettä Tylypahkasta! Ja eikös kaikilla nuorilla velhoilla ja noidilla ole ns. ''oppimisvelvollisuus''? Että näin ollen kaikki taikavoimia omaavat kutsutaan johonkin velhokouluun kuten esimerkiksi Tylypahkaan, jossa lajitteluhattu sitten jakaa heidät omiin tupiinsa. Toisena vuonna syntyy useampi rohkea, toisena taas useampi päältään älykäs!
Joten näin sen on oltava. =)
Huomatkaamme myös, että Rohkelikossa ei tällöin olisi niitä muutamia ''tuntemattomia'' tyttöjä, vaan heitä olisi yksinkertaisesti vain vähemmän eikä tarkkaa lukemaa. :)

Ja kuten tuolla on puhuttu, ettei tunnilla voi mitenkään olla 60 oppilasta. En usko minäkään että olisi, koska voihan se olla että luokkia on jaettu niin että luihuis-rohkelikko tunti ryhmiä on esimerkiksi 2 jolloin oppilasmäärä tunneillakin putoaisi puoleen.

Mainittiin myös, että henkilökunta olisi liian pieni 1000:lle oppilaalle enpä usko, kysehän on kuitenkin TAIKAkoulusta. Hermionekin pystyi käymään päällekkäisillä oppitunneilla kolmantena vuonnaan ajankääntäjälle, joten mikseivät opettajat voisi myös käyttää samanlaisia? Tuskin niistä mainintaakaan olisi, koska ajankääntäjät oli tarkoitus pitää salassa. Toinen mahdollisuus on se, että niillä on huomattavasti enemmän aikaa pitää oppitunteja kuin meillä jästeillä! Heillähän voi olla koulua iltaan asti, koska tuntien välissä voi olla pidempikin tauko joilla Hermione juoksee kirjastoon ja kopio tehtävät Harrylle ja Ronille valmiiksi. Tai aikaa tuntien välissä jolloin kerkiää käydä Hagridilla. Näihin väleihin opettajat kerkiäisivät hyvin laittaa muiden oppilaiden tunteja, vaikka oppilaita olisikin n. 1000.

Kouluun meneminen taas, Tylypahkassahan on useita thestraleja sekä veneitä, jotka vievät ykkösluokkalaiset perille linnaan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 06, 2009, 18:45:32 kirjoittanut Odoshi »

Poissa nipsu

 • juoksee aarteen perässä.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #99 : Marraskuu 08, 2009, 11:35:11 »
ööö, en osaa vastata mut mietin vain sitä, toivottavasti tää ei spoilaa mut feeniksin kilta pelis siinä poikien makuusalissa ei ollut kuin (montakohan?) sänkyä. nyt ihan arvauksella arvaan, mut jotai 6-8? :))Jos harry oisi nyt esim. 5 vuosiluokalla, ja kaikki rohkelikot sekä tytöt että pojat olisivat yhdessa pläjässä sitten niitä ois vaikka esim 20..<-- yhteensä !! :D  ei  niitä tavallaan voi olla seuraavana vuonna vähemmän, koska .. samat henkilöt on aina samalla vuosiluokalla.. en oikein osaa selittää .. jos joku ymmärtää, selittäkööt tarkemmin..