Kirjoittaja Aihe: Tupien oppilasmäärä  (Luettu 59644 kertaa)

0 vuotislaista ja 2 Ankeuttajaa kyttää tätä aihetta.

commandojonna

 • Ankeuttaja
Tupien oppilasmäärä
« : Huhtikuu 01, 2004, 04:28:55 »
Eli luin juuri vitosen suomennosta ja vastaan tuli kohta jossa Umbridgen ekalla tunnilla ku Harry oli avannu suunsa Cedricistä, nii se mietti et ei ois halunnu kolmenkymmenen oppilaan edessä siitä puhua..

Eli mun tiedon mukaan niitä 5.luokkalaisii Rohkelikkoja on 8. Tai siis oliskai siitä mainittu jos Rohkelikosa tyttöjä olisikin enemmän, tai jos PVS tunnit pidettäisiin joidenkin muiden kanssa. Olis kummallista jos niit oliski enemmän, koska ainoastaan nää tietyt 8 oppilasta jotka vaa puhuu tunneilla.

Tosin mikäli jokaisella luokalla olis vaan se about 10 oppilasta, nii ei Tylypahkassa vois olla tuhatta... Eli yrittääköhän Row tällä kohdalla korjata aikaisempaa virhettään?! Ja ketä ne 22 nimetöntä tyttö oppilasta siel tunneilla sitten on? Rohkelikossahan on vain 5 poikaa...

muoks: Ja kun niillä on tunnit esim. Luihuisen kanssa, niin olisko niitä siellä sitten 60?! Vähän kuulostaa uskomattomalta..

//Eru muokkasi otsikon hieman kuvaavammaksi

Poissa Tanzu

 • Feeniksin killan jäsen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tulejo KV-elokuvat!
  • Tulisalama
 • Pottermore: SnidgetGold186
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #1 : Huhtikuu 01, 2004, 08:15:06 »
Oppilasmäärähän vaihtelee joka vuosi, koska joka vuosihan syntyy eri määrä lapsia joilla on taikavoimia. Ja joskus voi tulla vaikka vain
5 luihuista, 20 rohkelikkoa, 10 korpinkynttä ja 25 puuskupuhia. Ja joka vuosihan koulusta myös lähtee oppilaita.
"Taukki! Vollotus! Kummallisuus! Nipistys!
Viimeinen leffa nähty 13.7.2011.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #2 : Huhtikuu 01, 2004, 11:33:21 »
Jaa-a. Lupinin ensimmäisellä Pimeyden voimilta suojautumisen tunnilla oli kaksi nimetöntä tyttöoppilasta, joten Harryn luokalla on ilmeisesti 10 oppilasta. En tiedä, mistä se 30 tulee, jos niillä tunneilla ollaan aina pelkästään oman luokan kanssa. Minä pistän tuollaiset omituisuudet aina sen piikkiin, ettei kirjailija osaa laskea. :)

Harryn ikäluokka voi olla pienempi kuin muut, koska hän on syntynyt sodan loppuvaiheessa, jolloin paljon velhoperheiden jäseniä kuoli. Sodan jälkeen tuli ehkä "baby-boomi" ja seuraavat ikäluokat ovat hyvin suuria.

Silti minusta kirjailijan joissain haastatteluissa mainitsema tuhat oppilasta kuulostaa aika paljolta niin pienen henkilökunnan hoidettavaksi. Haastatteluista saa usein sellaisen kuvan, ettei Rowling ole mikään matikkanero, joten ehkä hän vain tempaisi mukavan pyöreän luvun hatustaan.

Jos joka luokalla olisi 10 oppilasta, koulussa olisi 280 oppilasta. (10 oppilasta * 4 tupaa * 7 vuosikurssia). Vaikka muut ikäluokat olisivat isompia, tuntuisi uskottavammalta, että tylypahkassa olisi ehkä 300-400 lasta.

Muistan nähneeni jossain jotain pohdintoja siitä, miten monta vaunua tarvittaisiin, että 1000 oppilasta saataisiin kuljetettua. Jos siitä vähennettäisiin vaikka 80 ekalauokkalaista ja joka vaunuun mahtuu 4 oppilasta, tarvittaisiin 230 thestralien vetämää vaunua. Eikö jossain kirjassa puhuttu sadasta vaunusta? (100*4=400 oppilasta + ekaluokkalaiset). Tästä saataisiin ainakin minun logiikallani, että yhdellä vuosikurssilla olisi keskimäärin 66,7 oppilasta ja joka vuosikurssilta yhdessä tuvassa keskimäärin 16,7 oppilasta. Koko koulun oppilasmäärä olisi 467.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #3 : Huhtikuu 01, 2004, 15:22:17 »
Mistä TE oikein vedätte noita lukuja? Kaikkia oppilaita tuskin mainitaan nimeltä kirjoissa! Ottakaa ihmeessä sekin huomioon! Ei kaikkien nimiä voi mainita luontevasti, jos heillä ei ole tarinan kannalta mitään merkitystä.

Ja sitäpaitsi tunneilla on aina kaksi samalla vuositasolla olevaa tupaa, kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla Kalkaroksen tunneilla.

Coco

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #4 : Huhtikuu 01, 2004, 15:51:36 »
Lainaus
Ja sitäpaitsi tunneilla on aina kaksi samalla vuositasolla olevaa tupaa, kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla Kalkaroksen tunneilla.


Minulla on kyllä sellainen mielikuva, että se ei ole niin. Kirjoissahan on kerrottu, että liemissä, taikaeläiten hoidossa ja yrttitiedossa on luokat samassa, mutta muissa aineissa sitten kaikki ovat erikseen. Onko esimerkiksi kertaakaan kerrottu, kuinka Malfoy naureskelee viereisessä pöydässä Punurmion ennustuksille ennustustunnilla. Ja ensimmäisellä kolmannen kirjan PVS tunnilla oli varmasti vain Rohkelikot ja kaksi tuntematonta tyttöä, jotka oletettavasti kuuluvat Rohkelikkoon. Tuskin Lupin olisi jättänyt esim. kaikkia Korpinkynsiä ulos tappelusta mörön kanssa. Eli PVS on ainakin pelkästään Rohkelikon kanssa.

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #5 : Huhtikuu 01, 2004, 19:45:16 »
Ahaa. No ihan miten vain, ei kai se loppujen lopuksi niin tärkeää ole. :)
Mutta siitä minä olen yhä varma, että on niitä viitosluokkalaisia rohkelikkoja enemmän kuin kahdeksan. Kuulostaa vähän älyttömältä, että niitä olisi niin vähän.

Poissa Taru

 • Kesäkettu
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • ID 12 (Sessun vaimo)
 • Pottermore: BronzePhoenix3707
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #6 : Huhtikuu 01, 2004, 20:06:24 »
Lainaus käyttäjältä: "Johannah Abbott"


Onko esimerkiksi kertaakaan kerrottu, kuinka Malfoy naureskelee viereisessä pöydässä Punurmion ennustuksille ennustustunnilla.


Tai sitten Malfoylla ei yksinkertaisesti ole ennustusta, vapaaehtoinen aine kun on. ^^
Ilmamerirosvot tottelevat aina äitiään.
<AdamGibbon> (( Mun sydän hakkaa hirveän lujaa. ))
<CainGibbon> (( iik, iik, jännää jännää. o: ))

Coco

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #7 : Huhtikuu 01, 2004, 21:47:03 »
Sanoin tuon vain esimerkkinä. Yhtä hyvin se olisi voinut olla Susan Bones, mutta eihän siellä ole kerrottu olevan muita kuin rohkelikkoja. Tietysti voi olla mahdollista, että vain rohkelikot ovat valinneet sen, mutta eikö se ole aika epätodennäköistä.

Poissa Cache

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #8 : Huhtikuu 01, 2004, 22:01:52 »
Ekassa kirjassa lentotunnilla jonne osallistuu Luihuiset ja Rohkelikot sanotaan 20 luudan makaavan maassa. Luin sitä juuri enkun kielisestä joten en ole ihan varma lukiko siinä about...?
Joten Harryn ikäisä olisi varmaan n. 40...? 40 x 7 olisi vain 280 oppilasta koko koulussa.
*väistelee pilkunviilaajien mulkaisut* Mutta tiedän että oppilasmäärä vaihtelee! Mutta 40 on kai sellainen about määrä.
Mutta vitosessa oli joo n. 30 edessä. Hankalaa hankalaa...
Sekin kuulostaa tyhmältä että 5 lk. Rohkelikko tyttöjä on vain 3.... Hmm.. Tää on kuulkaa vaikeeta. <:P

Poissa Elena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #9 : Huhtikuu 01, 2004, 22:21:42 »
Eikös Rowling ole muuten sanonut että Tylypahkassa on noin tuhat oppilasta.
((the magic is spreading))

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #10 : Huhtikuu 01, 2004, 23:54:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Elena"
Eikös Rowling ole muuten sanonut että Tylypahkassa on noin tuhat oppilasta.

On. Sehän tässä pakkaa vielä entisestään sekoittaakin.
Harryn vuosiluokalla vaikuttaisi olevan aika tarkalleen 40 oppilasta - tällä hetkellä tiedämme nimeltä ja tuvalta käsittääkseni 8 puuskupuhia, 8 rohkelikkoa, 9 korpinkynttä ja 9 luihuista, ja "Harry Potter and Me" -dokumentissa vilahtaneita oppilaslistoista voitaisiin todeta, että niistä noin 6 nimeä jää vaille tunnettua tupaa (Moon sekä Sally-Anne Perks tiedetään nimiensä puolesta muualtakin, lisäksi listalla näyttäisi olevan oppilaat, joiden nimet alkavat jotakuinkin River-, Rope-, Rune- ja Spink-... listan tulkitseminen tosin on varsin vaikeaa ja nimiä voisi olla muutama enemmänkin).
Voitaisiin toki myös argumentoida, että listalla on vain Rowlingin listaamat "10 merkittävintä henkilöä joka tuvasta Harryn ikäluokalta", mutta mikäli oikein muistan Rowling dokumentissä esitteli aukeaman nimenomaan sisältävän kaikki Harryn ikätoverit Tylypahkasta.
Jos tästä ilmeisen epärealistisen tasapuolisesta jaosta huolimatta jatkamme Tylypahkan oppilaiden pohtimista realismi mielessämme, törmäämme ikävään kuiluun. 40 oppilasta per vuosiluokka tekisi vain 280 oppilasta. Jos taas pitäydymme tuhannessa oppilaassa, muilla luokkatasoilla pitäisi olla huimasti enemmän oppilaita (n. 160 oppilasta/taso) kuin Harryn vuosiluokalla - edes Voldemortin kukistumisen lisäämällä syntyvyydellä sitä on vaikea selittää, varsinkin kun kaiken järjen mukaan Harryä vanhempien 5:nnen, 6:nnen ja 7:nnen vuosiluokan (haastattelu, jossa Rowling puhui tuhannesta oppilaasta, tehtiin neljännen osan ilmestymisen jälkeen ja sen voitaisiin näin olettaa lähimmin viittaavan Harryn neljänteen Tylypahkan vuoteen) pitäisi olla yhtälailla pieniä ellei pienempiäkin. Lisäksi 1000 oppilasta vastaan puhuu myös argumentti opettajien määrästä.
Toisaalta 280 oppilasta ei sekään vaikuta hyvältä, ihan jo puhtaasti siksi, että sillä laskutavalla Britannian velhoyhteisö jää (ainakin minun mielestäni) aivan liian pieneksi. Tylypahkanhan käyvät käytännössä katsoen kaikki Iso-Britannian ja Irlannin velhot/noidat, joten 40 olisi samalla myös jokaisen velhoikäluokan suuruus. Tällä tekniikalla laskien velhoja olisi Britanniassa siis vain viitisen tuhatta (eliniänodotteeksi arvioitu reilu 100 vuotta)

Voitaneen siis kai todeta, että Tylypahkan oppilasmäärän osalta Rowling on suossa ja sieltä tuskin aivan helposti nousee. :P Mutta älkäämme antako sen häiritä lukunautintoa - ainahan voimme yrittää mielessämme "kompromissiratkaisuja"; oma ajatukseni Tylypahkan oppilasmäärästä on noin 500, mikä on vielä jotakuinkin kuviteltavissa oleva luku vaikka Harryn ikäluokka olisikin vain sen 40 henkeä. Kenties 1000 henkeä taas on se määrä, mitä Tylypahkassa parhaimmillaan voisi olla oppilaita, ilman velhoväestöä vastikään verottanutta sotaa. Tai kenties kahtakin, emme näet tiedä juurikaan mitä velhomaailmassa tapahtui jästien käydessä toista maailmansotaa. Ainakin Dumbledore juuri tuolloin kukisti kovin saksalaiselta kuulostavan velho Grindelwaldin, joten jotain kärhämää voitaisiin hyvin olettaa olleen. Näin ollen nykyisten tylypahkalaisten niin vanhempien kuin isovanhempienkin sukupolvia olisi mahdollisesti verotettu raskaasti sodissa.

Vincentos

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #11 : Huhtikuu 02, 2004, 19:12:52 »
Kolmannessa kirjassa(ainakin muistaakseni) kun oli tämä huispauksen ratkaisu ottelu niin sanottiin että katsomossa olisi 200 Luihisten väreihin pukeutunutta oppilasta... ja Rowlinghan kirjoitti että Puuskupuhit ja Korpinkynnet olivat Rohkelikon puolella elikä 4 tupaa kertaa noin 200 olisi 800 !??!

doppi

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #12 : Huhtikuu 02, 2004, 19:29:23 »
Noniin sehän ois mahdotonta jos siinä kerrottais kaikki oppilaat siit tulis varmaan kahdentuhannen sivun kirja. Niin ja sä joka sanoit et kuinka mont kertaa Malfoy on nauranut Punurmion ennustuksille, niin ei Malfoy edes oo Harryn kaa samalla ennustus tunnilla jos edes on ennustuksessa, koska voi olla et se on numerologiassa tai jossain muussa..
Hmm, onhan tää vähän vaikeeta, mut ei se oo mahollista et vitos luokkalaisia Rohkelikkoja on vaan kahdeksan.. mut ei kai sillä niin kauheesti oo väliä?

//Eru poisti turhat rivinvaihdot. Enteriä ei tarvitse painaa joka rivin lopussa, vain silloin kun kappale vaihtuu ja silloinkin kaksi kertaa...

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #13 : Huhtikuu 02, 2004, 20:22:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Vincentos"
Kolmannessa kirjassa(ainakin muistaakseni) kun oli tämä huispauksen ratkaisu ottelu niin sanottiin että katsomossa olisi 200 Luihisten väreihin pukeutunutta oppilasta... ja Rowlinghan kirjoitti että Puuskupuhit ja Korpinkynnet olivat Rohkelikon puolella elikä 4 tupaa kertaa noin 200 olisi 800 !??!

Jep, tämä on yksi selkeimmistä ~tuhatta oppilasta tukevista kohdista kirjoissa. Tosin aivan välttämättä näiden kaikkien ei kai tarvitsisi olla koulun oppilaita, voisihan joukossa periaatteessa olla runsaasti tylyaholaisia ja oppilaiden vanhempia, kyseessä on sentään huispauscupin jännittävä loppuottelu? Vähän haetun oloistahan tämä on, mutta onko kellään mitään selkeitä vasta-argumentteja?

"Threequarters of the crowd was wearing scarlet rosettes, waving scarlet flags with the Gryffindor lion upon them, or brandishing banners with slogans like "GO GRYFFINDOR!" and "LIONS FOR THE CUP' Behind the Slytherin goal posts, however, two hundred people were wearing green; the silver serpent of Slytherin glittered on their flags, and Professor Snape sat in the very front row, wearing green like everyone else, and a very grim smile."

Poissa Elena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #14 : Huhtikuu 02, 2004, 21:14:17 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"

Tämä on yksi selkeimmistä ~tuhatta oppilasta tukevista kohdista kirjoissa.


Sitten on myös se, että sata kärryä hakee oppilaat junalta. Tuskin niin monta tarvittaisiin jos oppilaita on vajaa 300.
Ja sitten se, että nelosessa, niissä joulutanssiaisissa oli 1200 paikkaa pöytien ympärillä, eikä siellä ole edes koko koulu.

Lexiconissa on hyvä pohdinta aiheesta
http://www.hp-lexicon.org/hogwarts/hogwarts_howmany.html
((the magic is spreading))

Sarvihaara

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #15 : Huhtikuu 02, 2004, 21:30:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Tosin aivan välttämättä näiden kaikkien ei kai tarvitsisi olla koulun oppilaita, voisihan joukossa periaatteessa olla runsaasti tylyaholaisia ja oppilaiden vanhempia, kyseessä on sentään huispauscupin jännittävä loppuottelu? Vähän haetun oloistahan tämä on, mutta onko kellään mitään selkeitä vasta-argumentteja?

Itseasiassa tuo on aika todennäköistä. Eikös esim. Yhdysvalloissa ja varsinkin pikkukaupungeissa lähes kaikki asukkaat keräänny katsomaan paikallisen high schoolin koripallo-, jalkapallo- tai jonkin muun joukkueen otteluita. Ja kun Tylyahon ympäristössä ei varmaan paljon muuta velhourheilua nähdä, niin olisi ihan loogista jos paikkalliset kävisivät katsomassa oman koulun pelejä.

Haltiamieli

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #16 : Huhtikuu 03, 2004, 00:06:53 »
Lainaus käyttäjältä: "Elena"
Sitten on myös se, että sata kärryä hakee oppilaat junalta. Tuskin niin monta tarvittaisiin jos oppilaita on vajaa 300.

Toisaalta tuhannelle se on jopa hitusen vähänlaisesti, ekaluokkalaiset poisluettuna kuhunkin vaunuun pitäisi mahtua kahdeksan tai yhdeksän oppilasta - Harryn kanssa samassa vaunussa vaikuttaisi kuitenkin kirjojen mukaan olleen parista viiteen muuta, eli jotakuinkin vähemmän. Tätä ei voitane tokikaan pitää todisteena pienemmästä oppilasmäärästä, mutta toisaalta ei sata vaunua siis välttämättä tuhattakaan tue. Esimerkiksi ~425 oppilaalle 100 vaunua olisi mahdollisesti aivan sopivakin määrä - eihän niiden oppilaiden tarvitse kuitenkaan olla pakattuina vaunuihin kuin sillit suolaan.

Lainaus
Ja sitten se, että nelosessa, niissä joulutanssiaisissa oli 1200 paikkaa pöytien ympärillä, eikä siellä ole edes koko koulu.

Jep, tätä on vaikea millään selityksillä uskottavasti kiertää. Toki ylimääräisiä paikkoja varmasti oli, täyteen pakattuna tila olisi melkoisen ahdas ja epämukava, mutta esimerkiksi 500:n oppilasmäärä tarkoittaisi, ettei joulutanssiaisiin olisi missään tapauksessa osallistumassa kuin korkeintaan hiukan yli 300 henkeä - paikkoja olisi tällöin nelinkertaisesti osallistujiin nähden. Puhumattakaan jos oppilaita olisi yhteensä vain se 280. Tietysti tässä puhutaan summittaisista luvuista: pöytiä voisi olla vain 70 ja kussakin pöydässä paikkoja 10, mutta jopa tällöin paikkoja olisi 300 osallistujalle yli puolet liikaa.
Missään ei myöskään käsittääkseni viitata, että tanssiaisissa olisi ollut paikalla juurikaan katselijoita/ulkopuolisia? Vain Tylypahkan 4-7 luokat (ja joitakin tanssipartnereita alemmilta luokilta), Beauxbatonsin ja Durmstrangin edustajat, opettajat sekä muutamat kunniavieraat.

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #17 : Huhtikuu 11, 2004, 17:22:02 »
Löysin vielä yhden jutun, jossa viitattaisiin oppilasmäärään:

"Niiden tilalla oli yli sata pientä pöytää, kaikki samoin päin, ja jokaisen ääressä istui oppilas pää kumarassa kirjoittamassa pergamenttikääröön."
Feeniksin kilta, s. 861


Tästä taas voisi päätellä, että oppilaita oli joka luokka-asteella reilut sata, jolloin koulussa olisi siis suunnilleen 700-800 oppilasta, riippuen siitä kuinka paljon tämä yli sata on. Tämä oli tosin ajatusseulasta, joten se ei ole välttämättä tarkalleen paikkaansapitävä, mutta taas silloin kun Harry suoritti V.I.P:t, sanottiin että suuri sali oli kalustettu juuri sellaiseksi, kuin Harry näki ajatusseulassa.

commandojonna

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #18 : Huhtikuu 11, 2004, 19:04:29 »
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Löysin vielä yhden jutun, jossa viitattaisiin oppilasmäärään:

"Niiden tilalla oli yli sata pientä pöytää, kaikki samoin päin, ja jokaisen ääressä istui oppilas pää kumarassa kirjoittamassa pergamenttikääröön."
Feeniksin kilta, s. 861


Tästä taas voisi päätellä, että oppilaita oli joka luokka-asteella reilut sata, jolloin koulussa olisi siis suunnilleen 700-800 oppilasta, riippuen siitä kuinka paljon tämä yli sata on. Tämä oli tosin ajatusseulasta, joten se ei ole välttämättä tarkalleen paikkaansapitävä, mutta taas silloin kun Harry suoritti V.I.P:t, sanottiin että suuri sali oli kalustettu juuri sellaiseksi, kuin Harry näki ajatusseulassa.


No tää alkaa kuulostaa jo vähän järkevämmältä...
Ehkä Row on tätä Feeniksin Kiltaan yrittänyt vähän korjailla, n. 30 oppilasta jokaisella luokkalla, n. 100 oppilasta jokaisella luokkatasolla, tekis just se 800-900 oppilasta, Rowin sanojen mukaan n. 1000, joten käy järkeen. Tosin miks ihmeessä niitä muita Rohkelikkoja ei oo esitelty? Ja se ihmetyttää, et miten Rohkelissa olis sit 5 poikaa ja 3+22 tuntematonta tyttöö? Ja et jossain liemitunneilla olis sit n. 60 oppilasta..

Tallulah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #19 : Huhtikuu 12, 2004, 12:09:11 »
Mutta eikös aika monella tunnilla ole kaksi eri tupaa samaan aikaan? Kuten rohkelikot ja luihuiset samoilla liemitunneilla.

Poissa Valeriana

 • Enimmäkseen harmiton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #20 : Huhtikuu 12, 2004, 12:43:50 »
Kyllä, mutta Pimeyden voimilta suojautumisessa yleensä vain yksi luokka kerralla, kuten voi huomata Lupinin ensimmäisellä tunnilla.
If God does not understand, then he is not God, and we have nothing to fear.

Poissa Jonza

 • Vuotislainen
  • http://personal.inet.fi/koti/jonza/
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #21 : Huhtikuu 12, 2004, 18:06:12 »
Vielä entisestään tätä pakkaa sekoittaa opettajien lukumäärä, joka on melkeinpä liian pieni jo sille pienemmälle oppilasmäärälle saatika sille suuremmalle. Ja niin moni asia puhuu sen puolesta, että joka aineella on vain yksi opettaja. Ajatelkaa nyt yhtä PVS-opettajaa opettamassa 800:n oppilaan koulussa. Luvusta 800 voidaan vähentää noin 200 oppilasta jolloin käteen jää vielä 500 oppilasta, joka on sekin suuri luku. Kun viidennessä kirjassa puhutaan kolmestakymmenestä oppilaasta PVS-tunnilla saadaan tulos jolloin nämä 500 oppilasta mahtuvat noin 16 oppitunnille. FK fielä toteaa erittäin selvästi oppitunnin pituudeksi 90 minuuttia joten voisimme olettaa ettei ainakaan kuutta oppituntia enempää ole kellään päivässä, koska yhdeksän tuntia luokissa + välitunnit ja ainakin lounas tekevät jo melkein mahdottoman pituisen päivän.  Jos jokaisella ryhmällä olisi esimerkiksi kaksi oppituntia päivässä eli oppilaat tarvitsisivat 32 PVS tuntia viikossa. Tällöin opettajalle tulisi 5-6 oppituntia päivästä riippuen. Joka sinäällään ei ole mikään mahdottomuus. Eli 30 oppilasta/oppitunti menee noin 800:n oppilaan kanssa mutta ei enää välttämättä tuhannen.
Lainaus käyttäjältä: "Haltiamieli"
Toisaalta tuhannelle se on jopa hitusen vähänlaisesti, ekaluokkalaiset poisluettuna kuhunkin vaunuun pitäisi mahtua kahdeksan tai yhdeksän oppilasta - Harryn kanssa samassa vaunussa vaikuttaisi kuitenkin kirjojen mukaan olleen parista viiteen muuta, eli jotakuinkin vähemmän. Tätä ei voitane tokikaan pitää todisteena pienemmästä oppilasmäärästä, mutta toisaalta ei sata vaunua siis välttämättä tuhattakaan tue. Esimerkiksi ~425 oppilaalle 100 vaunua olisi mahdollisesti aivan sopivakin määrä - eihän niiden oppilaiden tarvitse kuitenkaan olla pakattuina vaunuihin kuin sillit suolaan.

Tuohon löytyy erittäin yksinkertaisiakin selitys mahdollisuuksia. Esimerkiksi vaunut voivat kulkea matkan useammin kuin kerran jolleivat kaikki mahdu kyytiin heti.

Mutta ongelmista suurimpia ovat ne, että Rohkelikon ja Luihuisen lentotunnilla VK:ssa makaa maassa 20 luutaa ja viidennessä kirjassa Rohkelikkoja (siis mitä luultavimmin Rohkelikkoja) on PVS-tunnilla ruhtinaalliset 30.

Minä kuitenkin olisin taipuvainen väittämään oppilasmääräksi jotain 600-800 paikkeilta.
Koko yleisen sekasotkun voi jakaa osiin miten vain, ja tavallisesti lopputuloksena on se, jota joku sanoo kodikseen.

Poissa Sawyer

 • Scandal
 • Vuotislainen
  • Livejournal
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #22 : Huhtikuu 15, 2004, 13:26:48 »
Mielestäni on täysin kummallista, että kakkosessa (muistaakseni siinä) Luihuisten huispauskatsomossa oli KAKSISATAA kannattajaa! Kaksi sataa? Voihan olla, että monina vuosina on tullut paljon luihuisia, mutta niin paljon.. Tai sitten asia on niin, että kuten leffassa (jossa Lucce näkyi katsomossa) vanhemmat ovat tulleet katsomaan. Mutta miten kummassa Ronin tai jonkun muun vanhemmat eivät tulleet... Ei, ei asia niinkään ole. Vai oliko Lucius koulun johtokunnassa tms.? Enpä ole varma.
Olen kuitenkin lajittelusta samaa mieltä, että saattaa tulla esim. todella monta Puuskupuhia ja vain vähän Rohkelikkoja.
Minä en jaksanut enää laskeskella, vaikka moni muu on tuntunut sen tekevän.. :)
"Well, we'll soon find out, won't we?" said Snape smoothly. "Wand out, Potter."

Kristina Malfoy

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #23 : Huhtikuu 18, 2004, 14:52:01 »
Lainaus
Vai oliko Lucius koulun johtokunnassa tms.?


Minun mielestäni oli, sillä muistaakseni toisen kirjan lopussa Lucius erotettiin johtokunnasta. Luultavasti aika harvat vanhemmat tulevat katsomaan sitä huispauscupin finaalimatsia, sillä jotkuthan saattoivat asua kaukana Tylypahkasta, ja en usko että velhot (olettaen että heillä on esim. alle kouluikäisiä lapsia, jotka eivät osaa ilmiintyä.) eivät aivan helposti pääse kouluun, kun en oikein usko että Tylypahkan pikajunakaan montaa kertaa vuodessa liikennöi. Onhan toki mahdollista, että esim. porttiavain oltaisi voitu järjestää, mutta silti. Tylyaholaiset ovat sitten asia erikseen.

n. 1000 oppilasta olisi muuten näin laskettuna aika hyvä ratkaisu:
Harryn 5. luokan VIP - kokeissahan oli noin (yli) 100 pulpettia ympäri suurta salia. Olettakaamme, että pulpetteja oli 110. Kuten jo aiemmissa viesteissä on todettu, niin sota on varmaankin verottanut syntyvien lapsien määrä jonka jälkeen on tullut "vauvabuumi". Eli velholapsia on syntynyt vaikka 50 enemmän kuin edellisinä vuosina.
Siitä tulee 950 oppilasta, eli noin 1000. Muokkaus: Joka tekee joka tupaan karkeasti 237 oppilasta, joka vuosikurssille 135,42 oppilasta.
Ja 1 vuosikurssilla 1 tuvassa on 33 oppilasta, joka sopii oikein hyvin siihen että joka tunnillla on ollut noin 30 oppilaita.

Petrah

 • Ankeuttaja
Vs: Tupien oppilasmäärä
« Vastaus #24 : Kesäkuu 14, 2004, 13:23:45 »
Ylempi kävisi järkeen, mutta miten yhdellä luokalla voi olla 35 ihmistä?! Jos Harryn luokalla on 5 poikaa, mutta vain 3 esiteltyä tyttöä. Missä ovat loput tytöt? O.o

Ja sitten jos joka tuvassa on 250 tyyppii, huispausottelussa oli 200 luihuisia kannattavia. O.o Eli osa luihuisista oli mennyt kannustamaan muita. Ei luihuiset kannusta muita! x]