Kirjoittaja Aihe: Pääsykokeet  (Luettu 33086 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Pääsykokeet
« : Maaliskuu 31, 2004, 13:25:55 »
Nyt kun yo-kirjoitukset on ohi, on aika aloittaa pääsykokeisiin valmistautuminen. Kertokaa mihin haette? Aikaisemmin pääsykoerumban läpikäyneet voivat antaa hyviä vinkkejä meille muille.

Itse aion hakea Tampereen yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan bioteknologian  koulutusohjelmaan. Tänään kävin ostamassa pääsykoekirjan (Vuento: Solubiologia). Selasin sitä hieman eikä se vaikuta vaikealta. Sivuaa hieman lukion biologian geeni-kurssia, sanasto on ehkä hieman vaikeampaa (tiedekieltä). Pääsykokeeseen tarvitsee lukea myös kemiaa, mutta kirjaksi käy vanhat lukiossa käytetyt kemian kirjat sillä vaatimuksena oli vain 4 kurssin tiedot.

Toisena vaihtoehtona haluan hakema Tampereen teknilliseen yliopistoon (TTY). Vaatimuksena pääsykokeisiin matikka, kemia ja fysiikka (laaja oppimäärä kaikista) ja kirjoiksi käy lukiossa käytetyt oppikirjat.

Mulla on noiden pääsykokeet kolmena peräkkäisenä päivänä joskus toukokuun vikalla viikolla. Maanantaina on bioteknologian pääsykokeet, tiistaina TTY:n matikan koe ja keskiviikkona TTY:n kemia ja fysiikka. Mua pelottaa vaan toi kun ne on peräkkäisinä päivinä. Muuten niistä selviää ihan hyvin kun matikkaa, fysiikkaa ja kemiaa on jo lukenut yo-kokeisiin eli niitä ei nyt niin kamalasti tarvitse lukea.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Perian

 • Salainen
 • Henkihörhö
 • Sukupuoli: Velho
Pääsykokeet
« Vastaus #1 : Maaliskuu 31, 2004, 13:37:11 »
Omat pääsykokeeni alkavat 17.4 teatterikorkean näyttelijäntyön linjan 2. vaiheen pääsykokeilla. Tehtävinä on valmistaa valmis monologi ja vapaavalintainen, korkeintaan kaksiminuuttinen esitys.

Jossain määrin nämä ahdistavat, sillä joudun toimimaan ilman ohjaajaa valmistaessani monologia ja esitystä. Hieman olen monologia analysoinut ja miettinyt henkilön tuntoja. Vapaavalintainen esitys on taas aivan auki. Saa nähdä päädynkö samaan kuin eräskin urbaani legenda eli vain riisumaan itseni alasti toimikunnan edessä. Tuskin kuitenkaan.

Muista pääsykokeista ei sitten olekaan vielä tietoa, todennäköisesti ainakin Helsingin yliopiston englannin kielen pääsykokeissa minut nähdään.

Hakuvaihtoehtoni ovat muutenkin kovin Helsinki-painotteisia erinäisistä syistä. Muutoin hakisin varmaankin myös Ouluun ja Tampereelle. Tampereella oleva TTVO oli myös vaihtoehtona, mutta ongelmaksi tuli hakuaika joka yllätti, se kun päättyy nyt perjantaina, ikävästi meni siis kirjoitusten kanssa päällekäin.

Millainen käsitys teillä on pääsykokeista? Itse todennäköisesti otan ne vakavammin kuin yo-kirjoitukset ja todennäköisesti jopa teen töitä niiden eteen. Katsotaan nyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan.
"The American press is all about lies! All they tell is lies, lies and more lies!"
-Muhammed Saeed al-Sahaf

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Pääsykokeet
« Vastaus #2 : Maaliskuu 31, 2004, 14:07:37 »
Todennäköisesti aloitan kohta lukemaan pääsykokeisiin, jo pelkästään siitä kannustimesta että reaalin kemiantehtävissä tein tarpeeksi monta säälittävää virhettä, jotka taatusti muistan nyt.

Pääsykokeisiin joudun ainakin 3.6. Haen Helsingin, Turun ja Jyväskylän yliopistoihin lukemaan kemiaa, ja olen valinnut tekeväni pääsykokeen Turussa. Nyt jälkeenpäin, kun suokkikin tuli, olen miettinyt hetken miksi hitossa juuri Turussa, mutta Turku on kuitenkin se ensisijainen paikka johon haluan päästä. Ihan sen takia että se on etelässä, ja tarpeeksi lähellä kaikkea, mutta ei kuitenkaan liian iso kaupunki minulle. Pääsykokeisiin ei tarvitse lukea kuin kemian lukion oppimäärä, joten se ei niin hirveästi vaikeuksia tuota. Toivottavasti.

Todennäköisesti myös ammatikorkeaan joudun pääsykokeet mennä tekemään, ne ovat Tampereella viikko Turun reissun jälkeen, tarkkaa päivää en muista. Kemiantekniikkaa ja paperitekniikkaa, matematiikan ja kemian perusoppimäärällä selviää tuollakin.

Olen vielä kahden vaiheilla yhden alan kanssa, pitäisi päättää nopeasti koska farmasian haku päättyy aikaisemmin kuin muut. Ne pääsykokeet olisivat ennen lakkiaisia torstaina. Sinne pitäisi lukea joku ylipaksu  biologian eepos, ja kemian oppimäärä. Mutta en ole oikein sinut vielä itseni kanssa haenko edes.

Mutta työmaata on edessä täälläkin päin. Ja ilmeisesti myös matkustelua kokeiden perässä. Loistavaa.
Breathe in, who knows how long this will last..

Dwal

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #3 : Huhtikuu 01, 2004, 11:43:57 »
Minä kylläkin kirjoitin jo viime vuonna, mutta tämä vuosi on mennyt lähinnä velttoilessa.... opiskelen Joensuun yliopistossa matematiikkaa :/ tänne tulin papereilla, kun en arkkitehtipuolelle päässyt, eikä ole oikeastaan enää kiinnostustakaan. Eli sinne en hae tänä keväänä, vaikka viimekeväiset pääsykokeet olivatkin mielenkiintoinen kokemus. Minua alkoi kuitenkin ahdistaa, eikä arkkitehdin ura minua ole kiinnostanut niiden pääsykokeiden jälkeen. Viime keväänä kävin myös Mikkelissä ammattikorkean pääsykokeissa, ympäristöekologiaa. Kieltämättä houkutteli enemmän mennä sinne, kuin Joensuuhun matematiikkaa vääntämään, mutta ajauduin kuitenkin Joensuuhun, enkä sinällään valintaani kadu. Kaupunkina Joensuu on minulle mieluisa.
Enkä siis kyllä aio valmistua miksikään matematiikan opettajaksikaan, tai edes matemaatikoksi, joten olen tammikuusta saakka pikkuhiljaa tehnyt muistiinpanoja tuosta armahasta suomenkielestä. Yhden neljäkymmentäsivuisen A4-vihkon olen kohta kirjoittanut täyteen, ja tuntuu, että osaan kerrankin asiani. Tosin en ole vielä lukenut tuotakaan kirjaa loppuun ^^ ja toisena kirjana pitäisi kuitenkin lukea kirjallisuuskirja, suomen kirjallisuuden historiasta. En ole edes vielä miettinyt, mistä kaukaa tuon hankkisin. Todennäköisesti lainaan sen hyvältä ystävältäni lukion äidinkielenopettajaltani.

Aika luottavaisin mielin lähden pääsykokeisiin. Nyt tiedän, että minä haluan suomen kieltä ja kirjallisuutta lukemaan, viime keväänä olin vielä ihan pihalla tulevaisuudestani. Jos kuitenkin käy niin, etten tuonne pääsekään, niin sitten vain yksinkertaisesti jätän matematiikan opintoni ja suuntaan viereiseen taloon lukemaan kieltä. Ensin lienen vähän ulkopuolinen, mutta uskon selviäväni. Tuskin olen ainoa opiskelija, joka aloittaa matematiikan laitokselta ja päätyy ties minne.
Mutta kuten sanoin, luotan siihen, että pääsen pääsykokeidenkin kautta. Minä nimittäin haluan päästä sinne. Viime vuonna millään ei ollut vielä merkitystä.

***Kirjastoseikkailullani keksin, ettei Joensuun yliopisto olekaan ainoa vaihtoehto. Ouluhan minua on aina viehättänyt, vaikken ole siellä koskaan käynyt... joten tilasin hakupaperit myös Oulun yliopistolle kirjallisuutta lukemaan. Pääsykoekirjat ainakin vaikuttavat mielenkiintoisilta: olen tämän illan lueskellut Timo K. Mukan kirjaa Kyyhky ja unikko, sellainen pieni satasivuinen kirjanen. Toinen kirja oli Virginia Woolfin jokin kirja, sitä en Valtimon kirjastosta löytänyt. Täytynee käydä huomenna reppu täyteen kirjoja Joensuun kirjastosta, pääsiäislomalukemista. Kun ei tarvitse stressata tuon koulunkaan kanssa viikkoon... vaikken minä kyllä muutenkaan stressaa.

Poissa Pentu

 • müü
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Pääsykokeet
« Vastaus #4 : Huhtikuu 01, 2004, 19:46:03 »
Onhan pääsykokeita myös toisen asteen opintoihinkin.
(erikoislukiot, osa ammatillisista)
Tosin harjoteltavaa, ei ehkä ole niin paljon.

Itselläni on edessä taidelukion pääsykokeet. Kaksi kappaletta pitää harjoitella, yksi laulu ja yksi instrumenttikappale. Sinänsä homma ei ole paha, varsinkin kun kappaleet ovat tuttuja.
Vähän toisaalta jännittää, kun kuitenkin pyrkijöistä vaan noin puolet pääsee. Tässä hommassa on se hyvä puoli, että joku paikka on varma. Kun hakupaperiin voi kerta laitaa useammankin vaihtoehdon ja kaikkiin ei ole pääsykokeita.
Jos ei koskaan putoa, ei ikinä opi luottamaan köyteen.

Calleia

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #5 : Huhtikuu 01, 2004, 22:24:46 »
Oikeustiedettä Lapin yliopistoon, joka siis sijaitsee Rovaniemellä.. se taitaa olla minun kutsumukseni. Helsingin ja Turun yliopistoakin tuli harkittua, mutta vain ohimennen, sillä turhan kaukana tuntuvat olevan ja luulen, että lapin yliopistoonkin on ihan tarpeeksi vaikea päästä. Valintakoe mahtaa olla 23.6, jos en nyt ihan väärin muista.

Kirjat sain juuri haltuuni ja lukemaan sitä väistämättä on alettava, jos meinaan niistä jättimäisistä opuksista jotain päähäni saada pysyvästi iskostettua. Ajattelin myös käydä valmennuskurssin, uskon että siitä on apua, etenkin vastaustekniikkaa harjoiteltaessa.
En usko, että pääsykokeisiin motivoituminen niin vaikeaa lopulta on, aluksihan sitä toki tuli kauhisteltua kun kirjoituksista selvisi. Oikeustieteessä pelottaa vain se, että on pakko oppia muistamaan niin paljon sellaisia asijoita, joihin ei ole aikaisemmin tullut perehdyttyä ja sangen lyhyessä ajassa vieläpä.

Poissa Moonbeam

 • Vuotislainen
Pääsykokeet
« Vastaus #6 : Huhtikuu 02, 2004, 15:21:21 »
Englantilainen filologia, Helsingin yliopisto. Tänään tuli hakuohjeet ja lomakkeet, pääsykoe joskus toukokuun lopulla. Se on ainoa mihin haen, jotkut sanovat, että tyhmää, mutta jos en pääse niin yritän kaiketi töihin ulkomaille.
Englanti on ainoa aine josta olen pitänyt, voisi kutsua melkein harrastukseksi. Ja koska minulla ei ole ollut minkäänlaisia tulevaisuuden suunnitelmia, päättelin, että nelisen vuotta mukavan asian parissa olisi paras mahdollinen vaihtoehto. Ja onhan siinä aina mahdollisuus hakea ulkomaille.
Kunhan ne pääsykoekirjat muistaisi vielä hankkia.

Nefertari

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #7 : Huhtikuu 04, 2004, 12:06:32 »
Mä sain lakin jo viime keväänä, mutta en päässy sillon vielä opiskelemaan. Viime vuonna hain tampereen ja jyväskylän  yliopistoihin lukemaan psykaa, mut en päässy kumpaankaan.. sit hain vielä kolmantena kuopion ammattikorkeeseen toimintaterapeutiksi. enkä päässy siis sinnekään.

Nyt mulla on uus taktiikka (ja toivottavasti parempi) eli haen edelleen jyväskylään psykaa lukemaan ja se on ainut, johon pitää lukee pääsykoekirjoja. Ja niitähän mä tässä oon ruvennu selailemaan... Sit haen neljään kaupunkiin terveydenhoitaja opintoihin, mut niissä on semmoset haastattelupääsykokeet.

Tää vuos on menny töitä tehdessä ja jotenkin nyt tuntuu hirveen vaikeelta tarttua niihin kirjoihin... Viime vuonna se oli helpompaa, mutta heti kirjotusten jälkeen ei ollu oikein energiaa.. Sen vaan on huomannu että mun on helpompi päästä sitä psykaa lukemaan siltä listalta josta valitaan vaan pääsykokeen perusteella, kuin siltä mistä valitaan sekä yo-todistuksen että pääsykokeen perusteella... ja mä kirjotin vielä omasta mielestäni ainakin tosi hyvin eli mun tulokset oli: reaali e, ruotsi e, englanti m, pitkä matikka m, äikkä c..  tuntuu kamalalta ajatella että koko se työ minkä tein noiden tulosten eteen on voinu mennä ihan hukkaan. mutta elämä on tämmöstä...

Sparkle

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #8 : Huhtikuu 04, 2004, 22:12:54 »
Helsingin yliopistoon maantiedettä lukemaan. Pääsykokeissa pitäisi hallita lukion maantiedon oppimäärä, ja senhän olen jo reaalissa lukenut joten ei pitäisi tulla ongelmia. Kunhan kertailen... sain ihan kivasti pisteitä maantiedon kysymyksistä reaalissa. Luen siis lukiokirjoja ja sittenpä sain poikaystävältäni englanninkielisen maantiedonkirjan, joka hänellä oli Belgiassa opiskellessaan. Sisältää koko lukion oppimäärän ja vähän yli, hurjasti karttoja, kaavioita ja muuta ihanaa :>.

Maantieto kolahti oikeastaan vasta lukulomalla. Yhtäkkiä vaan sain idiksen ja tilasin samantien hakupaperit kun tajusin että se Oikeasti Kiinnostaa.

Haen myös Tampereen Ammattikorkeakouluun englanninkieliselle kansainvälisen kaupan linjalle sekä Espooseen Mercuria Business Schooliin parille englanninkieliselle kaksoistutkintolinjalle. Kunhan nyt johonkin pääsisi, aina voi hakea uudestaan jos ei tykkääkään.

Xaphania

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #9 : Huhtikuu 05, 2004, 08:48:46 »
Eli siis aion toimittajaksi. Unelma-ammattini jo pitkään. Haen seuraaviin paikkoihin:

Tampereen yliopisto - Tiedotusoppi

Jyväskylän yliopisto - Journalistiikka

Oulun ammattikorkeakoulu - Viestinnän linja, journalistiikan suuntautumisvaihtoehto

Pääsykoekirjat (2 kpl) tulee luultavasti tänään postista. Aion kyllä lukea tosissani, kun lukuloma meni lievästi sanottuna rentoiluksi. Jyväskylään on älyttömän vaikee päästä, mut noihin kahteen muuhun pitäis olla ainakin jonkinlaiset mahkut. Ja jos ei ovet aukea, ni sit voin lähtä vetämään lonkkaa Bahamalle. Pääasia, että pääsen kauas pois täältä :)

innoscent

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #10 : Huhtikuu 06, 2004, 10:44:15 »
Minäpä haen Tampereen Näyttelijäntyönlaitokselle. Pääsykokeiden ensimmäinen vaihe on jo takana, olin heti toisena päivänä siellä käymässä. Koe ei mennyt kamalan hyvin, mutta luottavaisin (ja hieman liian positiivisin) ajatuksin toivon, että tuomaristo olisi sitten kuitenkin huomannut minun kykyni kaikkien muiden joukosta...
Ennakkotehtävät olivat tänä vuonna melko helpot, piti  kirjoittaa erääseen tarinaan sen huippukohta kahdella sadalla sanalla. Sitten kun tuli kutsu ensimmäiseen vaiheeseen, piti etsiä yleisönosastokirjoitus ja keksiä tanssi aiheenaan elävä kone.
Minun kuvani pääsykokeista on ehkä erilainen kuin perinteisesti, sillä olen käynyt lähinnä näissä viihdealan kokeissa. En pääse vielä keväällä ylioppilaaksi, joten aikaa riittää vielä pyrkimiseen ja miettimiseen. Mutta olisi se silti mukavaa päästä toiseen vaiheeseen, muuten tunnen itseni luuseriksi..

Bloody Aeliah

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #11 : Huhtikuu 06, 2004, 16:24:20 »
Haen käsi- ja taideteolliseen audiovisuaalisen viestinnän linjalle. Siis toisen asteen koulutus.

Vähän jännittää, sain viime viikon lopulla ennakkotehtävät jotka pitäisi lähettää ensi viikolla ja nekin tuntuvat niin ylivoimaisilta. Ja koska se on sama pääsykoe kuin kuvalliseen ilmaisuun niin siellä joutuu piirtämään varmaan aika paljon, ja olen pitänyt taukoa piirtämisessä aika kauan niin olen harjoitellut viimeisen kuukauden ajan aika paljon piirtämistä. Ärsyttää vain se, että koska asun niin syrjässä ja täällä ei ole ollut oikeita tai kunnollisia kuviksenopettajia koko peruskoulun ajan, niin en ole saanut minkäänlaista opetusta esimerkiksi eri tekniikoissa, perspektiivissä, varjostuksessa jne. Kaikki on pitänyt opetella itse ja jälki onkin sitten sen mukaista.

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Pääsykokeet
« Vastaus #12 : Huhtikuu 07, 2004, 12:35:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Sirius"


Lainaus käyttäjältä: "Xaphania"
Jyväskylään on älyttömän vaikee päästä, mut noihin kahteen muuhun pitäis olla ainakin jonkinlaiset mahkut.


Mun isosisko sano että Tampereen tiedotus oppin olisi vaikea päästä. Mutta tiedä häntä.Oikeastaan mihinkään ei ole vaikea päästä, jos on valmistautunut hyvin. Täytyy vain pitää huoli, että on siinä joukossa joka pääsee eli valmistautuu kunnolla.

Eikä niitä edellisen vuoden rajapisteitä kannata tuijottaa, sillä ne rippuvat yleensä kokeen yleisestä tasosta. Edellisenä eli vuonna 2003 erääseen paikkaan raja oli jotain 47 pistettä, mutta vuonna 2002 raja taisi olla jopa 80 pistettä. Ne vaihtelee samoin kuin yo-kisoissa eli jos koe on vaikea niin pisterajat voi olla korkeammat. Olen kuullut että on henkilöitä, jotka olisivat edellisen vuoden haussa päässeet sisään, muttei päässseet kun hakivat, sillä ne rajat olivat nousseet.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Kahkonen

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #13 : Huhtikuu 17, 2004, 00:20:44 »
Menen Tampereen yliopistoon matematiikkaa lukemaan, papereilla sisään ja vuoden lykkäys armeijan takia. Opettajaksi aion mennä. Sellainen on suunnitelma. Katsotaan nyt vielä mitä tuleman pitää.

Onneksi ei tarvitse pääsykoekirjoja, kun on isommanpuoleinen ohjelmointiprojekti menossa. Voisi tulla aikamoinen stressi :-)

Poissa Tinna

 • Kissanminttu
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Love you as much as I do
Pääsykokeet
« Vastaus #14 : Huhtikuu 17, 2004, 10:01:28 »
Monet ystävät hakevat tänä keväänä, mutta itse tein sen valinnan, että olen lukiossa 3,5 vuotta.

Kuitenkin niitä pääsyprosentteja ei kannata pelätä, koska osa menee vain katsastamaan, minkälaista siellä on. Osa myös jättää tyhjän paperin, ja kaikki lasketaan siihen hakeneisiin. Ja Teakissa monet menevät vain katsastamaan ja kokeilemaan omia rajojaan. Eivät kaikki ole tosissaan.

Kuten Lady Asensio jo sanoikin, tärkeintä on valmistautuminen. Asenne myös vaikuttaa, jos on itse asennoitunut negatiivisesti, pääseminen vaikeutuu. "Jos vain haluaa tarpeeksi, kyllä pääsee."  Niin on minulle sanottu. Jos haluaa tarpeeksi, tekee tarpeeksi töitä ja pääsee. Motivaatiota pitäisi onkia jostain.

Moni kavereistani pitää varasuunnitelmana matikkaa, kun pitkän matikan L ja E saaneet pääsevät käytännössä ilman pääsykokeita sisään. Sivuaineitahan voi lukea paljon ja vuoden päästä uudestaan kokeilemaan sinne, mitä todella haluaa.
Lomalla
"Sinussa on pisteet kohdallaan"
- Zen Café ♥

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Pääsykokeet
« Vastaus #15 : Huhtikuu 17, 2004, 17:49:36 »
Aion pyrkiä Helsingin yliopistoon viestintää lukemaan. Vain 4% hakijoista hyväksytään, että aijai... Vaikka siellä varmasti onkin näitä, jotka vain käyvät katsastamassa kokeen eivätkä ole tosissaan, tuo prosenttiluku jää silti hirvittävän pieneksi. Toisaalta joku sinne kuitenkin pääsee, miksen minä?

Ostin pääsykoekirjan jo joskus helmikuussa ja olin hirveän innoissani siitä. En olisi jaksanut lukea yo-kirjoituksiin ollenkaan, kun oli niin kamala hinku lukea pelkkää viestintää. Nyt kirjoitusten jälkeen en taas jaksa lukea yhtään, olen sivulla 71 ja sivuja on liki 300, mikä ei sinänsä ole paljon, mutta kuitenkin liikaa tällä tahdilla.

On hassua, mihin se motivaatio katosi. Se pitäisi nyt löytää ja äkkiä, jos aion päästä sisään. Viikko sitten sain jälleen villin inspiraation ja päätin, että minähän menen sisään, mutta silloin minulla ei ollut aikaa lukea. Nyt kun olisi, ei taaskaan huvita. Miten se voi aina mennä näin? Ei siinä muuten mitään, mutta kun kohta ei enää ole aikaa odottaa sitä seuraavaa inspiraatiota. Olen niin laiska lukemaan, kun ei ole pakko (lue=kun ei ole koetta edeltävän päivän ilta)

Muokkausta: Ha haa, joo, kiva lukea tätä näin vuoden päästä uudelleen. En nimittäin lopulta sitten jaksanut lukea sitä kirjaa kuin kerran (ja hyvin huonosti) ja päätin olosuhteiden pakosta pitää välivuoden.

zenit

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #16 : Huhtikuu 17, 2004, 18:56:29 »
Voi voi kun tulee pieni olo. Ite nimittäin menen niinkin vaatimattomaan pääsykokeeseen, kun Juhana Herttuaan, eli taideviestintälukioon oon pyrkimässä. Mutta kaikki ajallaan, eli ehkä mäkin vielä luen viestinnän pääsykokeisiin, et pääsisin yliopistoon.

Ihan kivahan tuonne on lähteä, tiedän nimittäin, että toi viestintä-touhu on ainoa joka tällä hetkellä kolahtaa oikein kovasti. Mutta onneksi mä oon aika kaikkiruokanen tyyppi, eli lukion jälkeen on aika monia mahdollisuuksia. Onneksi.

Olen iloinen, kun noihin pääsykokeisiin ei tarvii mitään lukea, vähän vaan pelottaa, että jos siellä pitää osata piirtää. En nimittäin osaa. En todellakaan.

Mutta ihan luottavaisin mielin lähden Turkuun. Ja toivon erittäin, erittäin kovasti, että pääsisin, sillä motivaatiota ei löytyisi, jos jäisin omaan kouluun. Mutta toivoa on aina!

Hilkka

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #17 : Huhtikuu 17, 2004, 21:08:57 »
Pääsykokeet on yksi lempikeskustelunaiheistani :) (*vink*vink*: vieraile kotisivullani)

Valitettavasti (ja toisaalta järjellä ajateltuna suureksi onneksi) minä pääsen osallistumaan pääsykokeisiin vasta vuoden kuluttua, sillä alun perin suunnittelematon lukion venyttäminen nelivuotiseksi lykkää aikatauluani väistämättä. Pyrin vuoden kuluttua mitä todennäköisimmin ainoastaan lääketieteelliseen mitä toivottavimmin Tampereelle, koska en näe mitään järkeä kiertää useassa pääsykokeessa pystymättä siten valmistautumaan yhteenkään kunnolla - en ainakaan kun olen menossa kokeeseen mennäkseni myös sisään yliopistoon ja lukemaan nimenomaan lääketiedettä enkä mitään muuta. Jos epäonnistun vuoden kuluttua ja joudun yrittämään uudelleen, on pelattava varman päälle ja pyrittävä lisäksi jonnekin muuallekin, mutta en halua laatia B-suunnitelmaa kovin tarkasti vielä tässä vaiheessa kun itse A:kin on vasta päässyt alkuun.

Olen aika periaatteellinen sisäänpääsyprosenttien tuijottamisen vastustaja: ei niiden mukaan kannata tehdä valintoja, eivätkä ne välttämättä kerro yhtään mitään sisäänpääsyn helppoudesta. Esimerkiksi UTA:n lääkiksen sisäänpääsyprosentti, jotakuinkin 16, on varsin suuri moniin muihin aloihin verrattuna, mutta silti lääketiedettä pidetään - mielestäni oikein perustellusti - sisäänpääsyn kannalta erittäin hankalana alana. Kysymys on siitä, kuinka suuri joukko pyrkii tosissaan ja kuinka tosissaan on tosissaan.

Jokaisen onnistujan kohdalla sisäänpääsyprosentti on 100 ja se ajatus riittää minulle.

joplin

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #18 : Huhtikuu 12, 2005, 17:00:16 »
Noniin. Uusi vuosi ja uudet pääsykokeet. Kivaa!

Minusta tulee vasta tänä vuonna ylioppilas, joten haenkin vasta ensimmäistä kertaa.

Haen Helsingin Yliopistoon lukemaan Englantilaista filologiaa, sekä Jyväskylään englantia. Kiinnostus on pääasiassa filologiassa, joten siihen panostan. Helsinki olisi paljon lähempänäkin ja sinne veri vetää. Olen kohta lukenut kaikki kolme pääsykoekirjaa kerran läpi (tuskaa!) ja ensi viikolla alkaa valmennuskurssi. Muuten, jos joku on tulossa : Helsinki, Valmennuskeskus-Englantilainen filologia, alkaa 18.4. niin yksäilkää.

Mitä suunnitelmia teillä? Onnea noin yleisesti ja jaksakaa päntätä!

Poissa Starpiks

 • ヘルムットじゃないよ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • "Olette sangen rumia ollaksenne keijuja"
 • Tupa: Puuskupuh
Pääsykokeet
« Vastaus #19 : Huhtikuu 12, 2005, 17:47:18 »
Tampereen yliopisto: Käyn sekä historian että sosiaalityön pääsykokeissa ja toivon, että paikka heltiää (kummassa? En minä tiedä!).

 Jyväskylän yliopisto: Sosiaalityötä menen sinnekin kokeilemaan, historiankirja vaikutti liian tylsältä. (...)

 Ammattikorkeakoulu: Sosionomin ala. Näihin pääsykokeihin ei tarvitse lukea mitään, kutsu kokeisiin tulee jos tulee, haastattelevat, testaavat, mulkoilevat isoilla silmillään ja tökkivät neuloilla.

 Ja pidän varpaat ja sormet ristissä, että saisin opiskelupaikan. Haluan opiskelemaan, HALUAN. Vaikka en ole aivan varma mitä haluan opiskella, niin haluan silti opiskelemaan. Kunhan tässä vielä saisi kunnon motiivia lukemiseen (olen lukenut n. 50 sivua sosiaalityön kirjaa ja kironnut sen kolmeen kertaan, kirjoittaja jaarittelee järkyttävästi ja sivujen tekstin saa lyhennettyä pariin lauseeseen). Historiankirja saapui tänään ja ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta, toivottavasti se sitä onkin. Olen ajatellut, että lukisin kerran kirjat läpi ja toisen kerran kävisin ne läpi muistiinpanoja tehden, mutta saa nyt nähdä mitä tästä tulee. Olen töissä väh. 6h/arkipäivä ja olen aika sippi töiden jälkeen, joten helposti sitä vain vätystelee sitten illan. :P
"The shortest verse in the Bible is, "Jesus wept". The only thing wrong with it is the past tense." -Fred MacIntire, Something Positive

No oonhan mä sentään sukua insinöörille... *pnish*?

Poissa Ronija

 • Rouva Weasley
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Minä näen thestralit.
 • Tupa: Rohkelikko
Pääsykokeet
« Vastaus #20 : Huhtikuu 12, 2005, 22:03:18 »
Minä olen valmistunut jo sosionomiksi (AMK) jo vuonna miekka ja kivi. Pääsin myös ekalla yrittämällä Kuopion yliopistoon lukemaan sosiaalityötä, mutta mielenkiinto lopahti kesken. En minä halua isona sosiaalityöntekijäksi. Roikuin yliopiston kirjoilla tovin, vaan nyt se on jo taakse jäänyttä elämää. Ei siitä jäänyt käteen kuin 50 ov:ta. .
Mutta tämä oli hiukan off-topicin.

Aikoinaan sosionomi-opintoihin hakiessa ihmettelin niitä helskutin musteläiskä-testejä ja ihmettelen edelleen. Mä näin niissä vain ydinpommeja ja sateenvarjoja, joita EI pitäisi niissä koskaan nähdä. Se on paha, paha asia. En vaan tiedä miksi!

Sosiaalityön opintoihin oli aikoinaan luettavakin. Olin vaan toiseksi viimeistä vuotta opiskelemassa sosionomiksi, kun yliopistoon hain. Tenttikirjana sattui olemaan AMK:ssa sama kirja, kuin sosiaalityön pääsykokeissa. Joten hain jotenkin hetken hairahduksena. Pääsin, mutta ekan vuoden vaan roikuin. Suoritin sosionomi-opinnot loppuun ja ajattelin mennä yliopistoon, mutta pääsin töihin..

Tänä vuonna minusta kumpusi joku kumma halu lähteä opiskelemaan taas jotain käytännönläheistä, joten hain opiskelemaan SAIRAANHOITAJAKSI. Saa nähdä innostunko siitä enemmmän töiden ohella vai jääkö sekin kesken. Mutta enemmän minusta sairaanhoitajaksi on, kuin sosiaalityöntekijäksi. Sielläkin pääsykokeisiin ei tarvitse lukea, vaan Starpiksia lainatakseni siellä "vain"  haastattelevat, testaavat, mulkoilevat isoilla silmillään ja tökkivät neuloilla.
"Ainoastaan sydämellään näkee hyvin. Tärkeimpiä asioita ei näe silmillä."
Antoine De Saint-Exupéry

Poissa Rei Shimohira

 • Nosferatu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Libera me domine.
Pääsykokeet
« Vastaus #21 : Huhtikuu 12, 2005, 23:03:44 »
Tänään tuli postissa kutsu Savonlinnan taidelukion kuvataidelinjan valintakokeeseen, joka on 2. toukokuuta. Se on tosin minulla vasta kolmantena vaihtoehtona, sitä ennen Tampereen ja Lahden ilmaisutaitolukiot, joihin jompaan kumpaan toivon pääseväni.

Mutta. Lyijykyniä ja vesivärit ja kaikki niiden oheistarpeisto pitää ottaa mukaan. Ja miten minä itseni paikan päällekin saan, kun se on maanantai... Stressaan lähinnä siitä, että en ole hyvä piirtämään nopeasti, yleensä minulta vie suht kauan aikaa saada piirros kunnolliseksi, sekä siitä, etten hallitse vesivärejä. [Nyt te ihmettelette, miksi yleensäkin pyrin taidelukioon.] Luulen osaavani piirtää, mutta monet osaavat paremmin.

Onko kukaan muu menossa samaan paikkaan pääsykokeisiin? Tai ollut siellä, millaista oli?
"I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face."

Fanitaidettani

Poissa Mirzam

 • Henkihörhö
Pääsykokeet
« Vastaus #22 : Huhtikuu 13, 2005, 10:34:17 »
Neljä vuotta sitten oli minulta kirjoitukset ohi ja toivoin parasta sen suhteen, että pääsisin TTVO:n pääsykokeisiin ennakkotehtävieni perusteella. Niin hyvin kävi, mutta samalle päivälle oli asetettu myös muiden vaihtoehtojeni pääsykokeet. Otin riskin ja menin vain TTVO:n pääsykokeisiin. Niihin en voinut etukäteen valmistautua juurikaan, ei kirjoja luettavaksi yms. Kokosin vain portfolion ja menin paikalle.

Nyt huvin ja murheilun vuoksi päätin hakea opiskelemaan hieman lisää, kun tuo valmistuminen on toukokuussa edessä. Otin ja hain TAMKiin jatkossakin, liiketaloutta. Ja olin jo varautunut lukemaan pääsykokeisiin, mutta hah! Ei tarvitse, loogista päättelyä ja sen sorttista.

Taidan selvitä elämästäni juurikaan pääsykokeisiin lukematta. (Kunnes sekoan ja haen vihdoin opiskelemaan yliopistoon.)

Sir Wyndham

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #23 : Huhtikuu 13, 2005, 11:28:02 »
Itse pyrin ja pääsin lukemaan englantilaista filologiaa Helsingin yliopistoon 2v sitten. Eli pari ajatusta, jotka auttoivat itseäni sekä kuuleman mukaan myös kanssaopiskelijoitani pääsykokeisiin valmistautumisessa ja itse pääsykokeissa:

Vinkki1: Vaikka et pyrkisikään heti lukion jälkeen käy silti tekemässä koe vaikka tiedät, ettet tule pääsemään; tutustut näin pääsykoetilaan, näet minkälainen koe on, minkä tasoinen se on, miten kokeessa toimitaan jne. jne. ja sitten kun vuoden päästä pyrit toden teolla voit ottaa rennosti kun koko tilanne on jo entuudestaan tuttu sinulle kun muut ovat täysin vieraassa tilanteessa.
Vinkki2: Aloita lukeminen väh.2kk ennen sisäänpääsykokeita ja lue n.3-8 tuntia päivässä. Itse luin n.4h päivässä n.1,5kk:n ajan. Paras lukupaikka on kirjaston lukusali. Siellä on tuohon aikaan vuodesta käytännössä ainoastaan pääsykokeisiin pyrkiviä joten tunnelma on täydellinen; kaikki ikään kuin kärsivät samassa veneessä.
Vinkki3: Tällä on mainittukin jo oikea asenne. Jos esim. pyrit oppilaitokseen 1000 muun ihmisen kanssa ja sinne otetaan 100 niin ajattele "Ainoa mitä minun tarvitsee tehdä on olla parempi kuin 901 muuta." Kyllä, asenteen pitää olla erittäin itsevarma, luottavainen ja jopa ylimielinen. Ajattele kuka tahansa niistä 901:stä viereesi "minäkö huonompi opiskelija kuin tuo?" Kannattaa myös ajatella, että olet jo päässyt opiskelemaan ihannekouluusi, ja että sisäänpääsykoe on vain joku hupsu muodollisuus, joka sinun täytyy käydä hoitamassa pois alta. Toverhenki syntyy vasta kun hyväksymiskirje putoaa postiluukusta; sitä ennen pitää pyrkiä olemaan parempi kuin kaikki muut.
Vinkki4: Niinä 2 kuukautena jotka elätte lukusalissa, koittakaa pitää elämänrytminne mahdollisimman tasaisena ja rutiininomaisina: menkää aina samaan aikaan nukkumaan, nouskaa ylös ajoissa, älkää käykö ryyppäämässä, käykää vähintään kävelyllä päivittäin tai harrastamassa mitä tahansa liikuntaa mitä sitten harrastattekin; sopiva fyysinen rasitus pitää mielen virkeänä ja auttaa saamaan unta silloinkin kun päässä pyörii päivän jäljiltä sisäänpääsykoekirjojen tai ennakkotehtävien tulva.
Vinkki5: Minulle ainakin oli paljon hyötyä valmennuskurssista. Siellä pääsi tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin, jotka olivat samassa tilanteessa. 5h opiskelumaratoni 4 kertaa viikossa muiden pyrkyreiden kanssa on omiaan lisäämään motivaatiota: näet konkreettisesti kuinka paljon muita parempi olet...tai siis sinun pitäisi olla ;D Kun opinnot alkavat on myös mukavaa jos tuntee entuudestaan joitain koulukavereita juuri esim. valmennuskurssilta; yliopistolla näkee paljon yksinäistä porukkaa ainakin ensimmäisen vuoden alussa.
Vinkki6: Lukekaa niitä sisäänpääsykoekirjoja/tehkää ennakkotehtäviä piru vie!!! :D Kuvitelkaa vaihtoehtoinen tulevaisuus sen kadun lakaisijana, jota pitkin sisään päässeet opiskelijat kävelevät koulurakennukseen.

Minulle ainakin tuli mieleen Tylypahka hyvin paljon ensimmäisinä päivinä yliopistolla; tunnelma oli samanlainen, alkujuhlat olivat samanlaisia jne. jne. Suosittelen :)

joplin

 • Ankeuttaja
Pääsykokeet
« Vastaus #24 : Huhtikuu 14, 2005, 18:32:40 »
Kiitos paljon vinkeistä Sir Wyndham! Tulevat tarpeeseen. Itse olen myös  lukenut noin 4h/päivä, joskus viisi kun inspistä riittää. Olen todella onnellinen, että pääsen valmennuskurssille! Jo ajatuskin nostattaa motivaatiota huomattavasti. Kun kirjoitukset oli ohi, tuntui kyllä kuivalta tarttua heti uusiin kirjoihin, mutta nyt se on alkanut jo sujua kun pari viikkoa takana ja saa aloittaa kertaamaan.

Että nähdään siellä sitten syksyllä :)