Kirjoittaja Aihe: Manga  (Luettu 66748 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Galanen

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #50 : Joulukuu 21, 2004, 19:01:20 »
Kaikissa Suomalaisissa Kirjakaupoissa ei mangaa kai ole saatavilla (ainakaan Espoon Tapiolassa[lukuunottamatta suomennettuja], tai sitten minä olen sokea), mutta ainakin Helsingin (keskustan) Suomalaisesta löytyi Ranmoja, Othelloa (jota ajattelin muuten ostaa, se näytti ihan kivalta), Tsubasaa, Gundam Seediä ja muutamaa muutakin.

Mitenkäs ihmiset muuten ovat ratkaisseet pulman nimeltä "Tahdon-mangaa-joululahjaksi-mutta-vanhemmat-eivät-osaa-ostaa-sitä"? Minä en meinaan viitsinyt äitiä marssittaa Fantasiapeleihin tai muihinkaan, joten vain vihjaisin sukulaislle, että antavat rahaa... Ja äidille näytin, miten netistä saa animea tilattua, yksi DVD on jo matkalla tänne päin (joulun jälkeen, kun kauan odottamani aluekooditon DVD-laite saapuu, hankin pari levyä lisää...)

Paljon sulkuja O.o.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #51 : Joulukuu 21, 2004, 20:14:25 »
Lainaus käyttäjältä: "Galanen"
Mitenkäs ihmiset muuten ovat ratkaisseet pulman nimeltä "Tahdon-mangaa-joululahjaksi-mutta-vanhemmat-eivät-osaa-ostaa-sitä"?


Noo, jos vanhempasi eivät osaa ostaa mangaa, sitten en tiedä, mutta itse tein niin, että neuvoin äidilleni tien Fantasiapeleihin ja kirjoitin lapulle jotakin tyyliin "toivoisin seuraavia mangoja", ja listasin muutamien toivomieni sarjojen nimet. :)

Minä yritin tilata jonkun Inuyasha-DVDn viime vuonna jostakin, mutta sitten ne väittivät, etten muka ollutkaan tilannut mitään, kun mailasin niille joillekin tyypeille ja ihmettelin, missä DVD viipyy. En jaksanut enää tilata uudelleen, mutta nyt olen periaatteessa iloinen, etten hassanut rahojani Inuyashaan. Tosin, unohdin sanoa tuossa kritisoituani sarjaa, että on siinä edelleen muutama ihan hyväkin puoli: minusta bg-musiikit ovat melko kauniitakin (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta). Pidän edelleen Inuyasha/Kagome-parista (vaikka ne eivät itse sarjassa etene yhtään, onhan meikäläisille fanificcejä ja artia). Ja Kikyou on minusta hyvä hahmo.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #52 : Joulukuu 21, 2004, 22:51:54 »
-Asuu topicissa-

Ja Hailie Jade, siinä avattaressa koreilee itse Inuyasha :P Minusta tuo kuva on hillittömän suloinen, ja se onkin minulla myös eräällä toisella foorumilla. Se ei oikein pääse oikeuksiinsa näin pienenä, mutta minä pidän siitä silti. Kaukana asuva ystäväni hankki sen minulle pikajoululahjana, en tiedä mistä hän on sen pöllinyt.

Minusta Inuyasha-animessa oli paljon ihania ja lutuisia kohtaksia ja juttuja. Mainitut musiikit olivat useimmiten todella nappisuorituksia ja yksi sai minut monta kertaa parkumaankin. Ja Inuyasha on edelleenkin aika ~~~~ Kikyosta sanoisin sen verran, että pidän hahmosta itsekin. Hän on sellainen tyyppi, jota en. hyvä kyllä, kykene luokittelemaan hyvis-pahis-kategoriaan lainkaan, hän tuntuu vaihtavan puolta kuin sukkia.

Tuon -tahtoo-mangaa-mut-vanhemmat-ei-osaa-ostaa-propleemin sain itse ratkaistua lähtemällä reipapasti vain mukaan kauppaan. Oli kyse sitten joululahjoista tai ei. Tiedän nimittäin nauttivani sarjasta, jonka olen itse valinnut ja josta tiedän pitäväni (sain tietää lahjan ennen joulua tai en. Pahempaaolisi odottaa innolla jotakin omaa suosikkisarjaa ja saada omituista sontaa tilalle. Ei ollenkaan kiva. Siksi olen lähtenyt itse mukaan.

Tässä kun odotellaan uusia julkaisutuulia kaikkien kustantamoiden suunnalta, voisin laittaa tähän nettisaitin tähän mennessä mangan suomentamista harrastavien kustantamoiden nettiosoitteita. Miksikö? No siksi, että sieltä voi joskus tilata vanhoja että uusia alppoja ja mikä parasta -bongata mahdollisesti uusia ilouutisia!

LIKE julkaisee tällä hetkellä ainoastaan Akiraa. Ehkä onkin parata, että ko. yhtiö keskittyisikin siihen kovasti, sillä saitin mukaan he onnistuivat saamaan ensimmäisen osan ulos 00/1998 ja nyt uusin, yhdeksäs osa, on vasta tulossa ja ilmestyy näillä näkymin 3/2005! Hiih. Ei ainakaan hätiköinnistä voida syyttää. Ja albumeita on vieläkin enemmän, joten saa nähdä milloin urakka on saatu päätökseen.

http://www.likekustannus.fi/

Kolibri lappoo R-kiskoille nyt Dragonballia ja sitähän riittää. Kolibrin myös uskotaan aloittavan One Piece-nimisen merirosvotarinan julkaiseminen tässä ensi vuoden puolella. Toivotaan parasta. Kolibrin sivut ovat täyttä huttua ja täydellisen turhat. Eivät ainakaan toimineet minun koneellani, vaan jumittivat sen kokonaan. Niinpä en osoitetta laita, vaan jos kiinnostaa, menkääpä Googleen.

http://www.google.com

Egmont on tällä hetkellä monen mangaotakun kärkinimi suomentamisessa. Se on onnistunut aloittamaan hyvin ja jatkamaankin; uusia tuttavuuksia on luvassa mm. Oh! My Goddes! Nykyisin seurailemme  Ranma ½ sekä Salapoliisi Conania. Saa nähdä mitä seuraavaksi meille annetaan pureskeltavaksi.

http://www.egmont-kustannus.fi/

-Ren
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Manga
« Vastaus #53 : Joulukuu 22, 2004, 01:00:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Seatear"
Muuten olettekos te niitä koulun "nössöjän" jotka lukavet mangaa?


Hör. Ei meillä vaan mitään tuollaista ole. Olen saanut ihan rauhassa lukea mitä tahansa aina ala-asteelta lähtien, eikä siitä ole kukaan koskaan kuittaillut (muuta kuin positiivista, hih). On tietenkin oma asiansa, istuuko nurkassa kyyryssä nenä kiinni albumissa, kaihtaa ihmiskontakteja ja kirjoittaa vessaan(/foorumeille) angstirunoja siitä, kuinka kukaan ei ymmärrä tätä jaloa taiteenmuotoa. Paras asenne on mielestäni se, että on valmis kertomaan omasta harrastuksestaan, ihmiset kun ovat aina uteliaita, mutta ei niin, että alkaa heti lätistä siitä, kuinka maGna on jotain elämää suurempaa, Inujaska on coolios ja ei-mangaalukevat ovat tylsiä taviksia. Sarjakuvaa, viihdettä siis, se mangakin on. Koska luitte viimeksi jotain länsimaista?

Luin juuri muuten joitain järkyttävän suloisia Harry Potter-doujinsheja. Söpöysmyrkytys!

Grrrnnnaa. Pitäisi varmaan alkaa pikkuhiljaa taas vääntää Terribleen uutta leiskaa, edellinen kun hajosi Kupolin serverin jouduttua haksoroinnin kohteeksi.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #54 : Joulukuu 22, 2004, 08:54:55 »
Renefer, ajattelinkin, että se näytti Inuyashalta. :) Inuyasha on myös kyllä ihan mukava hahmo, vaikka innostus siihen on jo vähän laantunut. Aika suloinen luonteeltaan. Kikyousta pidin ehkä siksi, että se oli jollain lailla monimutkainen henkilö (and I have a thing for hated characters).

Seatear, tiedän tuon systeemin... pidin esitelmän animesta ja mangasta luokalleni joskus syksymmällä, ja olin odottanut, että minua katsottaisiin hieman kummasti, mutta olin aika positiivisesti yllättynyt kun suurin osa jopa kuunteli ihan mielenkiinnolla. Kun pistin mangaa kiertämään, ainakin päätellen siitä, miten pitkään jotkut niitä katselivat, heitä kiinnostikin tämä anime ja manga, toisin kuin olin kuvitellut. Olin luullut, että minut suunnilleen pommitetaan tieheni sieltä, hohoo.

Tietenkin meidän koulussakin on sellaisia ihmisiä, joiden mielestä anime ja manga on ns. nössöjen hommaa (luokallanikin on poika, joka sanoo, että kaikki anime on hentaita ja tarkoitettu idiooteille, ja että visual kei-musiikki on "jotain v*tun visual köötti-musaa, jota soittaa kiinalaiset homot"). Sen tyypin yleisen käsityksen mukaan anime/manga on noloa, mutta en minä siitä erikoisemmin välitä: tietysti on ärsyttävää, jos joku, joka ei ole ottanut animesta ja mangasta selvää, pilkkaa harrastusta, josta itse pidän, mutta omapa on häpeänsä, toisaalta. Jos joku on kiinnostunut tietämään mangasta, niin kyllähän voin tietenkin yrittää vähän valottaa asiaa. :) Että pointtini oli, että olen huomannut, että on ihmisiä, joista manga on täyttä pöppöä ja sen fanit ovat nyhveröitä, mutta olen myös pistänyt merkille, että eivät kaikki ole sellaisia meidänkään koulussa, vaan kyllä niitä sittenkin taitaa enemmänkin edes hiukan kiinnostaa ko. taiteenala (vaikkeivat myöntäisikään, heh).

Arr. Jos One Piece tulee sitten markkinoille, niin pakkohan sitä varmaan on ostaa, piru vie. [on kuunnellut OP:n ensimmäistä alkuteemaa koko aamun]

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #55 : Joulukuu 22, 2004, 14:57:08 »
Juu, sanoisin nyt, kuten Zhii meitä jo äsken sivisti, että Kupoli on muuten ihan kunnossa, mutta ainakaan minulla ei itse foorumi toimi :)

Minulla ei ole mitään addiktiota tähän topikkiin, ei toki :P Mutta koen tämän itselleni terapiaksi, luvaten täten olla kirjoittamatta tänne jokatoista kommenttia. Wjuuh. Saa nähdä miten onnistun lupaukseni pitämään. En halua, että minut leimataan kaikkia-komentelevaksi-harakaksi.


Eli hiih, bongasin jotain uutta (...) ja mukavaa tänään jouluostoksilla Minimanissa. Arvatkaapa joo, mitä huomasin? Siellä oli taasen minullle uutukaista mangaa - tai siis tietyllä tavalla uutta. Eli Jyväskylän Minimanin lehtiosastolla koreili käsittääkseni Egmontin ruotsinkielinen ykkösalbumi Ranma puolta. Eli jos Svenska on hallussa, saa hintaan 6.95 Ranman ensimmäisen osan. Kiinnostaisi kovastikin minua tietää, että onko muut vuotislaiset onnistuneet löytämään muita osia på svenska? Tiedän, että ruotsiksi saa tilattua nettikaupoista ja kaiketi sitä saa myös kirjakaupoista, mutta oletteko ihan tavallisen marketin hyllyistä löytäneet?

Ehkä elän jossain omassa maailmassani, kun en ole vielä honannut, kuinka valtavsti mangaa nykyään onkaan. Ihan ällistyttävää. Supermarketeistakin löytyy erilaisia sarjoja -nyt myös toisella kotimaisella kielellä! Tai mahdollisesti olen ollut sokea ja sitä on ollut ennenkin.

Itse aloitin ruottin vasta tänä vuonna, enkä vielä taida uskaltaa ensimmäistäkään osaa hankkia. Mutta sitten hieman, muutaman alpan jälkeen, taidan hommata käteen sanakirjan, puurtomieltä ja ruotsintaitoisen äippäni. Mutta vasta myöhemmin.

Esitelmiä mangasta/animesta en ole koskaan pitänyt. Saapa nähdä, jaksaisinko... On rima hitusen liian korkealla sen jälkeen, kun todella ihanat ihmiset tulivat Tsukiaista pitämään meille laajan ja fiksun esitelmän taiteenlajista. Oli ihanaa seurata sitä esitelmää, oli onnistuttu saamaan paljon lyhyeen tuntiin juttua. Ja uskomatonta kyllä, koko kuudesluokka seurasi sen hiljaa ja häiritsemättä. Oli uskomaton suoritus kun mietin nyt, että luokkamme oli keskimäärin erittäin levoton.

Edellisestä tulikin mieleeni, että antaisin tässä nyt suomalaisten otakuyhteisöjen osoitteita yms.
    
Jyväskylän ikioma Tsukiai ->  http://tsukiai.animeunioni.org/

Kuopion Anime- ja Mangayhdistys eli KAMY http://kamy.animeunioni.org/

Oulun Manga- ja Animekerho OMAKE ry http://omake.animeunioni.org/

Porilaisilla sen sijaan on Jinsei -> http://jinsei.animeunioni.org/

Otakut  (Otaniemen Kolmas Uusi Tokio) http://otakut.animeunioni.org/

Yliopiston Anime ja Manga http://yama.animeunioni.org/

Tamperella siaitsee taasen Anime- ja Mangayhteisö Hidoi ry http://hidoi.animeunioni.org/

Turun Animeseura -> http://tas.animeunioni.org/

Itä-Helsingin All-nighter Club eli IHANK http://ihank.animeunioni.org/

Pääkaupunkiseudulla sijaitsee myös Manga ja Anime Yhdistys ry eli MAY    
 http://may.animeunioni.org/

--

Siitä vain omiin seuroihinne hälisemään :) Tai paras minä olen sanomaan, kun en edes Tsukaihin ole uskaltautunut. Mutta suunnitteilla on, ja on ollutkin kauan. Käsittääkseni myös muualle on alotteilla seuroja, mutta pistin tuonne nyt ne joista olen varma.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Kenshi

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #56 : Joulukuu 25, 2004, 18:26:11 »
En ole aiemmin kirjoittanut tänne, koska pelkään, että kaikki pitävät minua tyhmänä nyypiönä (en kyllä väitä, ettenkö olisi..)

Minä pidän mangasta, ja kaikesta mangatyylillä piirretystä, animesta en oikein osaa sanoa mitään, kun sitä en ole paljoa nähnyt, Dragonball ja Sailor Moon eivät oikein ole minun juttuni..

Itse tutustuin mangaan varsinaisesti joskus viime kesänä, kun eräs kaverini kertoi minulle Inuyashasta. Varasin sitä sitten kirjastosta, ja siitä kaikki alkoi. Aluksi en lukenut muuta kuin Inuyashaa ja Ranma 1/2:a, kun kirjastosta ei oikein muuta saanut, ellei varautunut odottamaan ikuisuutta.. Ranmaa tosin luin vain 5 ensimmäistä osaa suomeksi, sen jälkeen englanninkielisenä, kun suomennokset tuntuivat jotenkin oudoilta välillä. Ja jonkun 10 osan jälkeen kyllästyin Ranmaa, kun se toistaa itseään vähän liikaa koko ajan. Lopulta onnistuin saamaan Fruits Basket vol. 1 käsiini, siitä pidin, ja varasin toisen osan, samoin kuin Naruto vol. 1, ja Chobits vol. 1 (niitä kaikkia odotan vieläkin, olen odottanut jo neljä ja puoli kuukautta..)
Myös FAKEa, Gravitationia, Trigunia, ym. olen lukenut vähän, noista kaikista pidän melko paljon. Myös tuo Salapoliisi Conan oli ihan kiva, piirrostyyli oli todella suloinen ^^

Itse piirrän (wannabe-)mangatyylillä. En ole kovin hyvä siinä, mutta olen kehittynyt jonkin verran, siitä kiitos mm. Zhiin kurssille ^^

En usko, että meidän koulussamme on tuollaista jos-luet-mangaa-niin-olet-nössö –juttua, itse en ainakaan ole törmännyt. Lähinnä siihen ei kai kiinnitetä huomiota. Vähän aikaa sitten luokallani oli tosin Ranma-villitys, todella monet lukivat Ranmaa ja hokivat, kuinka "Happosai rulettaa!" Ja Ranmaa lukivat muutamat sellasietkin tyypit, jotka eivät muuten lukisi minkäänlaista mangaa, tiedän sen. He lukivat vain siksi, kun muutkin niin tekivät. Nimittäin tiedän sen siitä, että minulta on näitä henkilöitä tullut kysymään, että "taasko sä luet noita sarjakuvia?", ja kommentoineet niitä sitten ajanhukaksi tai pornoksi.. Tuo Ranma-villitys minua otti tosissaan päähän, kun välillä tuntui, että ihmiset vain tahtoivat kuuluttaa kaikille, kuin he lukevat Ranmaa, tuli sellainen "vähäx niiQ mä oon niiQ cool, ku mä luen niiQ Ranmaa, hei!" olo välillä.. Onhan se kiva, että ihmiset lukevat mangaa, mutta juu.. Annan tuon asian nyt olla.

[Off-topic?]
Lainaus käyttäjältä: "Zhenoa"
Koska luitte viimeksi jotain länsimaista?
Tänään ammulla, joululahjaksi saamaani Muumit -talvialbumia ^^ [/Off-topic?]

Onko teille muuten käynyt niin, että olette lukeneet autenttisia mangoja jonkin aikaa, ja sitten kun alatte lukea esim. jotain kirjaa, tms. niin aloitattekin kirjan lopusta? Minulle on käynyt niin melko usein, "väärään" lukusuuntaan tottuu niin nopeasti.. xD

Tuosta muiden suhtautumisesta mangan lukemiseen vielä; Luin kerran koulussa välitunnilla Gravitationia, kun eräs poika tuli kysymään, mitä luen. Näytin hänelle sitten mangan sisäpuolta, siitä kohdasta, mihin olin jäänyt (se oli joku pienimuotoinen shounen-aikohtaus). Poika tuijotti hetken, ja sanoi jotain sen suuntaista kuin: "Ai, toi on taas joku homosarjis? Mä en koskis tollaseen tikullakaan!"

Mutta minä poistun nyt, ennen kuin kuin kaikki viisaat tulevat ja syövät minut ja tyhmät mielipiteeni..

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Manga
« Vastaus #57 : Joulukuu 25, 2004, 23:14:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Kenshi"
Näytin hänelle sitten mangan sisäpuolta, siitä kohdasta, mihin olin jäänyt (se oli joku pienimuotoinen shounen-aikohtaus). Poika tuijotti hetken, ja sanoi jotain sen suuntaista kuin: "Ai, toi on taas joku homosarjis? Mä en koskis tollaseen tikullakaan!"


Tuli tuosta mieleen ja pakko on kertoa: sain kaverilta joululahjaksi saksankielistä yaoimangaa (Kizunan neljäs osa). Voiko olla mitään irstaampaa kun rumat miehet hässimässä saksaksi?

Pitää muuten suositella, Dailymanga on todella kiva nettikauppa. Maksaminen onnistuu ihan tilisiirrolla eli luottokorttia ei tarvita, varsinkin ranskan- ja englanninkielinen manga on todella edullista, paketit eivät jää tulliin sillä ne tulevat EU-maasta ja lisäksi postimaksut ovat ilmaiset jos ostos ylittää 250 euron arvon. Jeah! Tein parin kamun kanssa tuonne ryhmätilauksen (kannattaa, niin saa hinnan nousemaan yli ilmainenpostitus-rajan), ja koko hoidon pitäisi saapua ensi viikolla. 17 albumia ihanaa materiaalia minulle siis, nams~~

Ezp

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #58 : Joulukuu 26, 2004, 10:18:40 »
Minä en jaksa välittää noista "muotivillitysihmisistä", eikä minun tarvitse todistella, että olisin harrastanut kauemmin. Mutta ei voi oikeastaan tuomita, jos joku ihminen vasta ns. muodin takia kuuli mangasta ja vasta silloin tutustui, koska se vaikutti mielenkiintoiselta, ei siis itse sen "muodin" takia. Ne ovat asia erikseen, jos juttu on in vain koska se on muodissa.

Ja kyllä sekin on huomattu, että niitä mangoja ja animeita on alkanut ilmestyä enemmän, mikä ei toki huono asia ole, mutta kun ne eivät ole mitään hyviä edes :'D. Vähän laatua hei, vai maksaako jo liikaa?
Sama juttu telkkaritarjonnan kanssa. Surkuhupaisaa, kun jotkut sitten kertovat katselleensa hurjan paljon erilaisia animesarjoja Subilta XD. Voi lapset, ettekö te tiedä paremmasta? Mutta minkäpä sille tosiaan voi, jos ei tiedä tai ei ole mahdollisuuksia tutustua muuta kuin siihen, mitä on.

Kummallista muuten, miten suojelevaista sorttia me animen, mangan ja j-musiikin harrastajat olemmekaan. Harrastuksien lajeja nuo ovat siinä, missä muutkin, mutta silti ne yritetään pitää mahdollisimman salassa ja itsellä. Ei, kukaan muu ei saa niistä tietää, ne ovat minun, uusia faneja tai harrastajia ei saa tulla. Tämä on MINUN juttuni.

Saor

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #59 : Joulukuu 26, 2004, 12:55:29 »
Minusta on kummallista, kun monet tuntuvat ajattelevan mangan olevan jotain täysin muuta kuin muiden sarjakuvien. Jollain foorumilla luinkin, kun joku sanoi "mä tykkään enemmän mangasta kuin tavallisista sarjakuvista". Mistä hiton tavallisista sarjakuvista? Ihan yhtä tavallista se mangakin on. *jupin* On totta, että Japanista tulevien sarjakuvien tyyli poikkeaa länsimaisesta. Mutta on minusta esim. amerikkalaisissa animaatioissa se tietty piirrostyyli, joka toistuu kaikissa niissä. Sinänsä on vähän kummallista, kun ihmiset valittavat, kuinka mangassa on aina se sama tyyli. Ehkä se on heidän tapansa piirtää - sitäpaitsi, ei kaikki manga suinkaan näytä samanlaiselta. Hmm, hukkasin punaisen langan. Kuitenkin, ei manga ole mitenkään erityistä, alkuperämaa vain on se Japani. :)

Suhtautumiseni mangaan on ihan samanlainen kuin vaikkapa eurooppalaisiin sarjakuviin - luen sitä, minkä ajattelen olevan laadukasta. Inhoan yhtä paljon tyhjänpäiväisiä sanomalehtistrippejä kuin homomiehistä kertovaa hömppämangaa. Jos taas tarina on kunnollinen ja piirrosjälki jollakin tavalla erottuvaa ja taidokasta, pidän sarjakuvasta - oli se sitten peräisin Ranskasta, USAsta tai Japanista. Joskus tuntuu kyllä, että kaikki manga on hirveetä roskaa, mutta se taas voi johtua siitä, että mangaa on niin käsittämättömän paljon - jos sitä on paljon, on sen roskankin määrä suhteellisesti suurempi. ;)

Onneksi minun ei tarvitse kahlata sarjakuvameriä läpi löytääkseni hyvää mangaa, kun poikaystäväni on anime- ja mangaharrastaja. ^^ Voin lukea sitä mitä se löytää, ainakin tiedän että saan hyvää tavaraa.

Ehkä voisin laittaa tähän vielä lempimangani. :) Tai oikeastaan ne, mitkä on jääny mieleen ja jotka muistan tähän hätään. Vaikea tarkistaa, kun kaikki taitavat olla poikaystävän varastoista. :P

Nausicaä of the Valley of Wind - ensimmäinen lukemani manga, josta aidosti pidin. Teknologia ja maailma ovat hyvin mielenkiintoisia.
Shadow Star - piirrostyyli ei todellakaan vastaa sitä "isot silmät, lyhyet hameet"-stereotyyppiä.
What's Michael - hauska sarjakuva, etenkin kissanomistajan mieleen. ;) Samalta tekijältä on myös toinen aika kiva sarjakuva Club 9.
Joan - kertoo tytöstä, joka näkee näkyjä Jeanne D'Arcista. Upeasti vesiväreillä tehty, paikat, vaatteet jne näyttävät myös hyvin aidoilta. Sijoittuu siis keskiaikaiseen Ranskaan.
Black&White - tämä ei ehkä näytä mangalta, mutta ainakin se tekijä oli japanilainen. Nih! Järjettömällä tavalla väkivaltainen, mutta on siinäkin joku logiikka takana. Oikeastaan hyvin surullinen tarina, joka kertoo kahdesta orvosta katulapsesta, jotka ovat melkein yliluonnollisen vahvoja ja "hallitsevat" kaupunkiaan - siinä mielessä siis, että jos kaupunkiin tulee pahiksia, he häätävät ne pois.
Short Cuts - pikkuinen albumi, joka sisältää täysin älyvapaata huumoria. :P

Jotain vielä oli mutta olenpas unohtanut, tralala. No tuskinpa se haittaa. :)

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #60 : Joulukuu 26, 2004, 16:31:10 »
Lainaus käyttäjältä: "Ezp"
Ja kyllä sekin on huomattu, että niitä mangoja ja animeita on alkanut ilmestyä enemmän, mikä ei toki huono asia ole, mutta kun ne eivät ole mitään hyviä edes :'D. Vähän laatua hei, vai maksaako jo liikaa?
Sama juttu telkkaritarjonnan kanssa. Surkuhupaisaa, kun jotkut sitten kertovat katselleensa hurjan paljon erilaisia animesarjoja Subilta XD. Voi lapset, ettekö te tiedä paremmasta? Mutta minkäpä sille tosiaan voi, jos ei tiedä tai ei ole mahdollisuuksia tutustua muuta kuin siihen, mitä on.

Kummallista muuten, miten suojelevaista sorttia me animen, mangan ja j-musiikin harrastajat olemmekaan. Harrastuksien lajeja nuo ovat siinä, missä muutkin, mutta silti ne yritetään pitää mahdollisimman salassa ja itsellä. Ei, kukaan muu ei saa niistä tietää, ne ovat minun, uusia faneja tai harrastajia ei saa tulla. Tämä on MINUN juttuni.


Voe kyllä, kiitos kun kirjoitit asiaa, Ezp. =D Olen ajatellut tuota, että miten jotkut kertovat katsoneensa "paljon" animea ja kuitenkin vain Subilta. Niin siis, tietenkin, jos ei ole mahdollista esim. ladata animea netistä, minkäs sille voi, mutta enpä kehuisi Subin animetarjontaa mihinkään taivaisiin asti. Minusta DBZ ei ole minkään suuren ylistyksen arvoinen (varsinkaan kun dubbauksen äänet kuulostavat melkein kaikilla samalta jne.), enkä suoraan sanoen pitänyt Sailor Moonistakaan, kun sitä katselin kerran yhden jakson. Tämä "Annie" selitti jaksossa, kuinka "läski" hernekeppi oli, ja meni kuntosalille, jossa joku pahis imi laihdutuskaappien avulla tyttöjen energian ja Sailor Moon pelasti tilanteen. Hoh-hoijakkaa. Jotkut ovat joskus sanoneet sitä joksikin animeklassikoksi, mutta vissiin olen sitten harvinaisen sivistymätön.

Pakko myöntää, että olen jo suojelevainen anime/manga-harrastukseni kanssa, vaikka en ole harrastanut sitä edes kovin pitkään. Vähän itsekästä ja ehkä lapsellistakin se on, mutta en vain voi sille mitään. Hävettää myöntää, mutta toisinaan minua alkaa tosissaan hermostuttaa, kun jotkut meuhkaavat netissä, että ovat lukeneet yhden suomennetun Ranman ja katsoneet töllöstä Pokémonin ja DBZn, "piirtävät animea" ja ovat niin polleaa anime/manga-fania että. Silloin tekisi mieleni todella mennä huomauttamaan, että oletteko ikinä edes harkinneet katsovanne jotain laadukkaampaa, ennen kuin vaahtoatte noin, mutta olen kyllä yrittänyt hokea itselleni, että kaikki ovat joskus aloittelijoita ja tietämättömiä, enkä saisi ns. tuomita ketään... mutta juu, se jotenkin häiritsee minua, ei maha mittään. No offence, anybody.

BTW, eivätkös ne neljä animeleffaa tule nyt Yle Teemalta tammikuussa? Harmi kun taitavat vain tulla keskellä viikkoa ja minun pitäisi tunkea olohuoneeseen katsomaan niitä. Isä ei taida oikein tykätä. =D

Ezp

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #61 : Joulukuu 26, 2004, 20:34:35 »
NGE onkin se ainoa hyvä siirto, minkä Sub tv on tehnyt. Pisteet siitä, mutta ei kyllä mistään muusta. Ei edes säälistä.

Ja kyllä minä ne Teeman vuodenvaihteessa esitettävät animeleffat tiedän, vaikka kukkaruukussa olenkin kasvanut XD. No huono huumori sikseen, FAKE on kyllä varmaan ainoa hyvä niistäkin elokuvista (no paha tosin sanoa, kun en oikeastaan muista ole pahemmin kuullutkaan). Mutta katsoa aion, että sitten nähdään, kuinka saan sanojani syödä :D.

Se muuten todellakin on outoa, että mangaa ei pidetä yleisesti sarjakuvana, vaikka nimikin sen jo sanoo. Kyllä minä ymmärrän, jos sanoo harrastuksekseen pelkän mangan, koska käsitän sen pienissä aivoissani niin, että japanilaista sarjakuvaa. Jos taas puhuu sarjakuvista harrastuksenaan, niin aivoni kertovat, että ei välttämättä ole mitään "maarajoituksia". Mutta pitää toki muistaa, ettei henkilö välttämättä tiedä mangasta kuitenkaan mitään, vaikka sarjakuvia harrastaisikin. Monimutkaista on se. Pointtini oli siis kyllä ihan tuo ensimmäinen lause, muusta paskasta ei tarvitse välittää x3.

Kuulostan näissä kahdessa aiemmassa viestissä jotenkin oudolta, en itseltäni ollenkaan o__O'. En ole oikeasti noin.. Ihminen. Ää, no ehkä olen jo vähän sekaisin kun olen putkeen perjantaista asti vuorotellut tietokoneen ja pleikkarin välillä XD.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #62 : Tammikuu 04, 2005, 23:25:10 »
//Eiköhän tämä kuulu tänne mangaosioon.//

Mah, mah, mah. Viime vuosi ja tämä vuosi näyttävät olevan todellisia animen/mangan huippuvuosia. Kauheasti uutta verrattuna entiseen. Mitäpä tässä kyllä odotellessakaan, paitsi lisää fanaatikkoja, jotka ovat satavarmasti maailman kovimpia manga/animeotakuja ;_; Minähän en ajattele niin :P Mutta se ei ollut pointti.

Waah, sen pystyy tilaamaan *tillittää* ja saa vielä enne kioskin hyllyjäkin *tillittää* Säästää selvää rahaa *tillittää* .... täytyy olla täysi-ikäinen? Äitii, tuu tänne!!!!!!!!! Eli minulla on ainakin suunitelmissa nujertaa äiti tuon avulla. Jesh. Voin mankua vuosikerta tilauksen syntymäpäivälahjana, kun ne kuitenkin ovat tässä aivan kohta.

Parastahan olisi, jos tämän avulla saataisiin uusia animeita rantautumaan Suomeen, kun tämä näyttää alkavan todellakin levitä. Kiuh.

Vähän hassu tuo nimi, kun lehti kuitenkin on varsin laaja-alaiselta vaikuttava, muunmuuassa
Lainaus käyttäjältä: "Vehlou Kupolista"
"anime-elokuvat ja -sarjat, manga-sarjakuvat, sekä japanilaishenkiset tietokone- ja konsolipelit. Lisäksi lehdessä käsitellään suomalaista harrastusta ja harrastajia, sekä eri harrastusten osa-alueita, kuten esimerkiksi cosplay-pukuilua ja suomalaista mangatyylistä sarjakuvaa. "
ja Lainaus siis suoraan Kupsasta.

Ei hinta ole muuten paha, ja jos vielä saan äidin tilaamaan *hymy* Jos joku saadessaan lehden, viitsisi informoida, millaiselta vaikuttaa sitten kun se myyntiin tulee 31.1 :)

-Ren, joka haluaa aikakoneen.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

chutora

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #63 : Tammikuu 06, 2005, 21:14:18 »
Itse pidän mangasta todella paljon. :) Hmm, ehkä se voi nyt olla jokin 'muotivillitys', mutta itse en sitä niinkään ole ajatellut. Pienenä katsoin Pokémonia. Se oli kivaa.Ja sitten tässä jokusen aikaa sitten katsoin taas sen; sehän oli loistavaa :D. Mahtavan hauskoja kohtia ja mukava piirrustustyyli. Sitten katsoin pari Pokémonia seuraavilla viikoilla... Mutta siihen se sitten taas jäi.

Piirtelin aina isosilmäisiä kissoja ja koiria, joilla oli aika lailla ihmisen vartalo. Veli sanoi minulle, että sehän on aivan kuin Japanilaista mangaa. Itselleni sana manga ei vielä viime vuonna siis tuonut muuta mieleen kuin Hopeanuolen.  Ja Hopsusta olen aina pitänyt. Sitten yritin vähän niitä opetella piirtämään. Ja semmoista. Mutta sitten kun sain 'oikeamman' käsityksen mangasta niin piti sitten kokeilla piirtää sitä itsekin. Ei oikein onnistunut, kun ei ollut mallia eikä mitään! Mutta sitten sain joululahjaksi mangan piirtämiskirjan, ja se on aivan ihana. Siitä opettelin piirtämään ja osaan jo ihan kohtalaisesti. Innostuin aiheesta vielä enemmän ja nyt olen tässä lainannut vanhoja Ranma ½:ta kirjastosta ja käyn Divareita ahkerasti läpi saadakseni kaikki mahdolliset vanhemmatkin Ranmat. Ne on niin ihania :).

Oon siis jo kaemminkin tykännyt siitä, mutta nyt olen päässyt jo enemmän japanilaiseen maailmaan mukaan :).

Henkien Kätkemä-elokuvan ostin ennen joulua. Se on huippu.
Minä fanitan mangaa ja animea!! :D

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #64 : Tammikuu 09, 2005, 13:45:18 »
Eli nyt sitten se One Piece on varma nakki.

http://www.kupoli.net/phpbb/viewtopic.php?t=1151 <- Kubölin postaus.

Kuulemma ääniefektit jätetään alkuperäisiksi, mistä nyt en osaa sanoa juuta enkä jaata.

Sitä milloin sarja alkaa ilmestymään, tekeekö samat temput kuin Conan ja toivottavasti myös Oh! My Goddes!, eli pamauttaa kaksi pokkarillista ensimmäisellä kerralla pöytään, ei tiedetä. Salaperäistä. Todennäköisesti julkaisutahti on tuttu 1krt/kk.

Tahdon tietää hinnan ennenkaikkea. Onko Sangatsu onnistunut pudottamaan hintaa :P Minä en aio maksaa yli vitosta tuosta sarjasta pitkään. DB on sen 5.50. Varmaan sama hinta jälleen - voivoivoi.

Itse en ole pätkääkään vakuuttunut koko sarjasta, mutta kai se on pakko edes katsastaa lävitse parilla albumilla, vaikka tukekseni suomeksi julkaisua. Iih. Ikuisuussarja.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #65 : Tammikuu 10, 2005, 15:29:40 »
Elieli.

Egmontilla oli suuri kunnia esitellä meille soooomalaisille mangaotakuille uutisia viime Animeconissa, jossa se lupasi hommata niin Conanin kuin Oh! My Goddess!inkin. Toinen tuli, toinen ei.

http://www.kupoli.net/kuvat/omg_mainos.jpg

Näin siis luvattiin. Se viivästyi, eikä nykyäänkään ole vielä tarkkoja päivämääriä, milloin kyseinen sarja oikein julkaistaan, mutta tämän vuoden puolella sitä kyllä uskaltaa odotella.

Syyt olivat kuulemma kustannusteknisiä. Mutta se on siis tulossa.

Ei ihme, vaikkei ole näkynyt :)

Kaksi albumia kaiketi tulossa, joten mikäpä odotellessa.


MUOKS.

Mitä mieltä muuten olette One piecen suomennossotkusta?

Herra Nostrovian viestiä Kupolista hyväksikäyttäen;

"Hei te kaikki nimistä huolestuneet!

Ensi viikolla ilmestyvässä One Piecen ykkösosassa päähenkilön nimi
on Luffy. Muiden maiden painoksissa nimi saattaa olla muodossa Ruffy tai Roof,
mutta kuten sanottu, meillä se on Monkey D. Luffy.

Sen sijaan Luffyn kaveri on ensimmäisessä osassa nimeltään l'Ollonois Zolo, koska halusimme sukunimellä tuoda
esiin hahmon historiallisen taustan ja mielestämme Zolo L:llä sopi kokonaisuuteen paremmin.
Japanilainen äänneasu kun sallii molemmat versiot. Teidän lukijoiden toiveesta olemme kuitenkin muuttaneet nimen One Piece kakkosesta lähtien muotoon Roronoa Zoro.

Teitä toivottavasti ilahduttaa myös kuulla, että numerosta kaksi lähtien japanilaiset ääniefektit on säilytetty.
Suomennokset löytyvät pienellä fontilla vierestä.

Kiitos palautteesta. Toivotamme viihtyisiä hetkiä One Piecen parissa!

Sangatsu Mangan toimitus"
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #66 : Maaliskuu 26, 2005, 22:47:23 »
Noh, jokos joku on ostanut One Piecen ykkösosan? Minun oli pakko kokeilla sen ostamista, kun olen animen jonkinasteinen fani ja lukenut vähän mangaa netissä...

Vaihdetaanko Zoron nimi siis kakkososassa Roronoa Zoroksi? Luojan kiitos. Ehdin jo haukkua nimen ihan täysin, ennen kuin tiesin tuota. Reneferin tietoiskut pelastavat päivän. =D Ei mutta oikeasti, sain kyllä shokin kun näin Zoron nimen vääntyneen sillä tavalla (amerikkalaisessa animessakin se sentään oli vain Roronoa Zolo) kun itse olen tottunut Roronoa Zoro-versioon.

Minua vain kyrsii että hahmot (ainakin Luffy ja Zoro) puhuvat puhekieltä. Minusta olisivat voineet edes pistää vuorosanat kirjakielelle ja kääntää ne vähän toisella tavalla; Luffy puhuu suoraan sanoen kuin mikäkin latvakakkonen. "No oho, voihan kökkö! Jopas sattui kun toi ihme kihveli paukahti suoraan nuppiin!" Tai siis, ihan kuin siitä olisi yritetty jotenkin pakolla vääntää hauskaa. Minua ei hirveästi huvittanut. (Kuka huutaa voihan kökkö kun on kuolema lähellä?)

Ja sitten Luffyn gumi gumi raketti oli vähän nyyh, vaikka se kai on vaikea kääntää mitenkään järkevästi suomeksi. Mietin myös että miksi Luffy-san oli korvattu herra Luffylla siinä missä katanat ja Namin nimen merkitykset oli selitetty sivun reunoissa. Kyllä -san päätteen olisi voinut yhtä hyvin jättää ja myös selittää lyhyesti jossain.

Äh, olen kauhea nirppanokka nyt, mutta en voi mitään. En vain ole tyytyväinen joihinkin käännösseikkoihin. Plussaa tosin oli se että hinta ei ollut hirveä (5,50 €) ja kansikuva oli hieno (pidän Eichiro Odan tyylistä, so sue me).

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #67 : Maaliskuu 27, 2005, 11:04:36 »
Ostettu on. Eikä ole mitään sanottavaa ja sen takia jäin odottamaan, että joku toinen avaisi keskustelun ennen minua :P

Perskeleen Egmontin köyhälistökin on näemmä hilannut omien mangojensa hinnat Sangatsun tasolle. Pirkule O_o* Ja minä kun olin niin ylpeä, kun Egmont piti huolta meistä ei-porvareista. Mutta minkäs nyt enää teet.

Kuitenkin, Yks palaan.

Sankkarien toimituksella on tapana tehdä erittäin puhekielisiä käännöksiä, en sitten tiedä, johtuuko tämä enemmänkin heidän kääntämiensä mangojen tyylistä (tai tyylittömyydestä) vaiko sitten heidän omista mieltymyksistään. Ainakin sen voin sanoa, että kovasti yrittävät ottaa faneja huomioon, mutta en loppukädessä tiedä, onko se nyt niin hiivatin hyvä juttu - ehkä jos sitä osaa hyödyntää oikein. Mutta ainakin ajatus on kaunis, jos se helpottaa.

En ole lukenut sarjaa kovin innokaasti muilla kiellä, mutta Ruffyyn ehdin jo mieltyä. Nyt se on Luffy *maistelee* Tottuuhan tähänkin. tarvitaan vain paljon aikaa. Erittäin paljon aikaa...

Piirrustusjälki nyt on omatakeisen karmivaa, mutta minä pidin tarinasta jollain tasolla. Hillitöntä fanittajaa sarjalle minusta tuskin koskaan saa, mutta joskus voisin albumin ostaa. Aina, kun joku toinen suostuu kustantamaan minulle moista :P

Minusta ruma kieli ja rumat kuvat sopivat täsaä omalla tavalla yhteen. Ne siellä toimituksessa ovat varmaan pakkohitsanneet ne noin sujuvaksi kokonaisuudeksi :P Sain kauheita herkkyyskohtaksia tämän sarjan kanssa, mikä järkytti lähinnä itseäni. Pidän valtavasti Punapäästä ja hänen merirosvojoukkiostaan ja hyvä etten revennyt kauheaan nyyhkytykseen kesken automatkan, kun herralta meni kätönen. Tai puhumattakaan siitä, kun tämä antoi Ruf- siis Luffylle olkihattunsa. En pillahtanut kummassakaan kohdassa. Onneksi. Sain hillittyä itseni täydellisesti :P

Lainaus
(Kuka huutaa voihan kökkö kun on kuolema lähellä?)


Lähes jokainen One Piecen hahmo, näin lyhyen tuttavuusajan siivellä tehdyn mietinnän perusteella :P

Ihan mukava, tekee minulle hyvää lukea välillä tällaistakin.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #68 : Maaliskuu 27, 2005, 18:56:59 »
Lainaus käyttäjältä: "Renefer"
En ole lukenut sarjaa kovin innokaasti muilla kiellä, mutta Ruffyyn ehdin jo mieltyä. Nyt se on Luffy *maistelee* Tottuuhan tähänkin. tarvitaan vain paljon aikaa. Erittäin paljon aikaa...


Niih, kai se voisi olla Ruffykin yhtä hyvin... veikkaisin että se kirjoitettaisiin japanilaisittain jotenkin Rufi? En ole kyllä ihan sataprosenttisen varma. Olen kyllä itse tottunut/mieltynyt jo Luffyyn animea katsoessa ja mangaa jonkin verran lukiessa.

Olen varmaan sitten vain auttamattoman vanhanaikainen kun en jotenkin pidä siitä, että hahmot puhuvat puhekieltä. xD Äh, aivan sama. Ei makuasioista voi kiistellä. Kyllä periaatteessa tajuan puhekielen ehkä siinä mielessä, että One Piecehän on tarkoitettu jonkinlaiseksi huumorisarjaksi.

Lainaus
Piirrustusjälki nyt on omatakeisen karmivaa, mutta minä pidin tarinasta jollain tasolla. Hillitöntä fanittajaa sarjalle minusta tuskin koskaan saa, mutta joskus voisin albumin ostaa. Aina, kun joku toinen suostuu kustantamaan minulle moista :P


Aina Eiichiro Odan tyylistä tunnutaan joko pitävän tai ei. xD No joo, ei One Piece nyt mikään maailman kaunein sarja kyllä ole, mutta minusta ihan okei. Kyllä pidän Eiichiro Odasta ainakin enemmän kuin Rumiko Takahashista jossei muuten. Mutta joo, en kyllä ehkä aio itsekään ryhtyä vakituisesti ostamaan. Se on kuitenkin aika järjettömän pitkäkin ja niin päin pois.

Kenshi

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #69 : Maaliskuu 27, 2005, 22:23:55 »
Äiti oli ihanana ihmisenä tuon One Piecen ostanut, kun kaupassa kävi (kannattaa tehdä lumitöitä :D). Pidin juu, eihän tuo mikään maailman kaunein ole, mutta hauska sitten senkin puolesta. Oikeastaan pidän tuosta piirrostyylistä, se on kiva. Aion ostaa (siis ostattaa) One Piecen, aina kun uusi alppa ilmestyy. Tuon ensimmäisen osan perusteella sarja vaikuttaa todella hyvältä, vauhdikkaalta ja hauskalta ja kaikelta kivalta. (Huomasin muuten, miten paljon olin ymmärtänyt väärin tai jättänyt ymmärtämättä, kun ruotsiksi sen 1. osan luin..)

Suomennoksista valitan, kärsikää. Luffy häiritsee minua, kun joka paikassa olen nähnyt sen Ruffyna, kaikki aina puhuvat Ruffysta, mutta eiköhän tuohon totu.. Zolo samoin, koska siihenkin olen tottunut Zorona. Tuo l'Ollonois on oikeastaan ihan hyvä ratkaisu tuohon ensimmäiseen osaan, koska kaikkihan tietää Francis L'Ollonoisin, eikö juu? Mutta se on oikeastaan minulle sitten ihan sama, että onko se myöhemmissä osissa l'Ollonois vai Roronoa, (Roronoa on kyllä paljon helpompi sanoa..)
Jostain syystä en ole ikinä tyytyväinen minkään mangan suomennoksiin, minusta ne ovat kaikki todella kökköjä, ainakin ne, mitä olen nähnyt. Kirjakieli olisi mielestäni sopinut tuohon kuitenkin paremmin, kuin puhekieli, vaikka tuo muuten aika karu manga onkin. Tietysti tuo johtuu siitäkin, etten ole tottunut lukemaan oikein mitään puhekielellä, mutta kun englannissakin puhekieli kuulostaa järkevältä. Sain joululahjaksi suomenkielisen Dragonball vol. 1, ja siinäkin tuo suomennos häiritsee (tosin Dragonballissa minua häiritsee kaikki muukin). Puhekieli ei mielestäni vain sovi niihin suomennoksiin, se on liian karkeaa. Pakko tuohjon varmaan on tottua, mutta valitan silti. Tuon puhekielen takia minulle tuli Luffystakin mieleen se häntäheikki DB:ssa, mikä ärsyttää suunnattomasti.
Egmontin mangoissa ei muistaakseni puhekieltä käytetä niin paljoa, mutta suomennos on sitten muuten vaan kökkö. Olen kauhea nipottaja tuon suhteen, mutta en voi sille mitään. Sain kaikki ystävänikin hermoraunioiksi silloin, kun YleTeemalta tulivat ne anime-elokuvat, kun valitin yllätys, yllätys, taas suomenkielisen tekstityksen kökköydestä. (Mielestäni esim. "En pidä sen tyylistä" kuulostaa todella tyhmältä. Ja tuo on vain lievä esimerkki, kun en tähän hätään parempaakaan muista.)

Ja nyt minut hakataan, kun seuraavan kerran näyttäydyn, jeejee. Mutta tuo oli vain minun mielipiteeni, ei saa hirttää sen takia, eihän..? Sitten, jos tapatte minut tämän takia, lupaan huutaa "Voi kökkö!"
Kiitos.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #70 : Maaliskuu 28, 2005, 14:09:00 »
Lainaus käyttäjältä: "Ezp"
Voisin veikata, että japanilainen kirjoitusmuoto olisi Raffi? R äännetään l:nä, joten tulisi Laffi (eli englanninkielen kirjoitusmuodon mukaan Luffy). Muistaakseni siinä olikin juuri joku tuollainen kikka, miksi jotkut sen muunsivat Ruffyksi (Raffi, jos r äännettäisiin r:nä :D).


Totta muuten, ei huono ehdotus. En tiedä, mistä keksin sen "rufi"-muodon... eikun nyt muistin, minulla on vain jotain omituisia mielikuvia Namista, joka kuulosti animessa huutaneen "Rufi". Hmm... Tai sitten muistan taas väärin. xD

Lainaus
Ja nyt minut hakataan, kun seuraavan kerran näyttäydyn, jeejee. Mutta tuo oli vain minun mielipiteeni, ei saa hirttää sen takia, eihän..? Sitten, jos tapatte minut tämän takia, lupaan huutaa "Voi kökkö!"
Kiitos.


Haha. xD Vedetään kaikki joukolla sellainen "voi kökkö". Äsh, en minä ainakaan hakkaisi, koska olin aika samaa mieltä. Minullekin tuli mieleen muuten Luffyn puhetyylistä suomalaisen DB:n Goku (mikä ei miellyttänyt hirveästi, koska en pidä DB:stä).

Poissa Renefer

 • Koira
 • Aurori
 • *
 • Teidän alhaisuutenne Renefernefernefer
Manga
« Vastaus #71 : Maaliskuu 28, 2005, 14:39:50 »
Minulle on yksi hailee se, että onko jokin nimi nyt täysin uskollinen alkuperäiselle vastaavalle, jos se kuulostaa minun korviini paremmalta jollain muulla tavalla. Vaikka yleensä pidänkin siitä, että oltaisiin mahdollisimman uskollisia mille tahansa alkuperäisversiolle, niin siinä vaiheessa, kun kaikki menee sekavaksi ja kömpelöksi vain sen takia, että halutaan olla mahdollisimman uskollisia alkuperäiselle, voitaisiin minusta repäistä ja muistaa, että nyt käännetään eri kansalle - asiat voi olla parempi selittää hieman eri tavalla. Mutta tässähän ei olla erituisen kömpelöitä oltu, mutta yleisesti ottaen :P

Luffy on minulle liian vaikea lause järkevästi. Siitä muotoutuu Lahvia sun muuta, kun taas Ruffy on helpompi, tai ainakin itse siedän sitä paremmin. Mutta kaikkeen todellakin tottuu ajan kanssa :) Ja niin varmaan tämän Luffynkin kanssa. Ihan varmasti, vaikkei se tarkoitakaan, että itse pitäisin siitä.

Koska minulla ei ole oikeasti tuostakaan mitään fiksua sanottavaa, päädyn uutisointiin :P Yllättävää? No ei varmastikaan.

Jokainen, joka vain jaksoi ravata One Piecen sivut loppuun saakka huomasi varmaan Sangatsu Mangan lupaaman 'näin piirrät mangaa/opas aloittelijoille' - nimisen mangapiirrustusoppaan. Kyseessä on käsittääkseni ensimmäinen aivan painamalla painattu suomenkielinen mangan piirrustusopas. Ko. opus tulee kauppoihin huhtikuussa. Tekijänä on Katy C. ja minulla ei ole mitään muita kuin huonoja kokemuksia tuollaisista ei-japanilaisista 'näin piirrät mangaa'-oppaiden kirjoittajista. Mutta ainahan on toivoa ja kenenkään piirrustustaitoja haukkumatta toivon, ettei kirjan kuvitus ole samaa tasoa kuin mitä mainoksessa.

Sitten. Uutta mangaa. Kestää vain vähän aikaa ennenkuin se tulee... ja kaikki jotka inhoavat Ranmaa, saavat huutaa yhteen ääneen EIIIIIIIIII!

Niin, siis, ei sentään mitään ranman editointeja ole tiedossa, mutta Salaryaman meni lupailemaan jossakin Ranman pokkarissa, että Egmont tuo syksyyn mennessä (tai syksyllä, mistä minä voin muistaa) markkinoille lyhyen mangasarjan. Siis miettikää nyt, Suomen markkinoille on tullut (Hiroshiman poikaa lukuunottamatta ja Akiraakaan ei voi laskea mukaan, kun se saakelin toimitus vääntää sitä kymmenettä vuotta, pöh) viimeinkin jokin ei-ikuisuusarja. Ko. sarja on siis vain muutaman albumin pituinen, ja jos hinta on sitä 5.50 €uroa, niin sen varmaankin kestää. Kunhan ei ala laskemaan, että sehän tekee suht lyhyessäkin sarjassa helposti satoja mummonmarkkoja :P Tämä sarja sisältää kuulemma paljon ranmamaisia piirteitä. Hm. Siis tissihuumoria. Mutta joo. Sarja on kuitenkin fantasiaa, ja  lainatakseni RS:ää

Lainaus käyttäjältä: "RS Kupolissa"
(Ylempään viestiin viitaten) Saksasta saamani suht' uuden (kesän 2004) mangakuvaston mukaan Saksan Egmontilta löytyisi oikeudet ainakin Kung-Fu-Girl Julineen (5 osaa), joka on luokiteltu fantasiaksi. Kenties Salaryman tarkoitti tätä sarjaa, sehän sisältää taisteluita, kuten myös suurimmalle osalle suomalaisista manga-lukijoista tutumpi Ranma 1/2.

Vaihtoehtoja voi toki olla muitakin. Saksan Egmontin kotisivujen mukaan lyhyitä fantasia-mangoja löytyy ison E:n nimen alta ainakin Legend of Mana (5 osaa), Mermaid Saga (4 osaa, voisi olla varteenotettava vaihtoehto ainakin Salarymanin vihjauksen perusteella, sarjahan on Takahashin hieman vanhempi sarja), Time Stranger Kyoko (3 osaa).

Hieno uutinen kuitenkin, viimeinkin alle 38:n kirjan sarja suomeksi (*köh* Akiraa ja Hiroshiman poikaa lukuunottamatta, siis). ^^


/Tuo ylempi viesti-juttu viittasi ylempään kirjoittajaan, joka pohti, että mitäköhän paukkua sieltä mahtaa tulvia.

Mitäs olette mieltä, mikä olisi oma suosikkinne? Itse en osaa mitään sanoa oikein mistään muusta nimikkeestä, kuin Mermaid Sagasta, koska muut ovat minulle täyttä hilililua. Mermaid sagassa olisi yksi kovinkin suuri miinus; taas joku Takahashin sarja. Inuyashaan ollaan jaksettu palata ja veivata jo monta kertaa, ja jos Ranma ilmestyy ja nyt vielä Mermaidkin. Mutta en minä valita, pääasia, että saadaan kaupat täyteen kaikkea mahdollista. Siinä vaiheessa on pakko löytyä myös jotain sellaista, joka käy kaikille.

Itse olen kuitenkin tyytyväinen Egmontin vetoon täällä Suomen maassa :> Kiva kiva.
Muista tervehtiä alakuloisia lintuja
POISSAOLEVAINEN
Toistaiseksi lopullisesti.

Hailie Jade

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #72 : Maaliskuu 28, 2005, 15:36:48 »
Luffyn nimeen vielä kerran palatakseni, en minäkään siitä hiuksiani ala repimään että onko sen tolvanan nimi Luffy, Ruffy, Rufi vai Raffi, kunhan omaksi ilokseni mietin. Kun en usko että tulen edes niin vakituisesti sitä suomenkielistä mangaa ostamaan. Olkoon aihe loppuun käsitelty meikäläisen osalta siis...

Joku lyhyt mangasarja vai? No, vaikka en siitä muuta tiedäkään, niin ainakaan ei ole kerrankin megalomaanisen pitkä kuten vaikka se Ranma tai One Piece (joka ei vieläkään ole Japanissa loppu. Olisi kyllä aika ovelaa lopettaa ajoissa, mutta jaa, japanilaiset tuntuvat katsojalukujen sun muun perusteella tykkäävän). En ole kyllä noista muista kuin Mermaid sagasta kuullutkaan, mutta en minäkään enää Takahashin sarjoja kaipaisi suomennettavan. Ja jos Inuyashaa aletaan kääntää, niin alan pillittää hiljaisessa yksinäisyydessä. Tai siis, sekin on Takahashin sarja, päättymätön tarina ja muutenkin itseään toistava. Ainoa mikä sen omissa silmissäni pelastaa ovat ehkä jotkut hyvät fanficit/artit. xD  

Olen epäluuloinen sitä Näin piirrät mangaa-opasta kohtaan. En saisi olla ilkeä, mutta en kyllä oikeasti tiedä, että huolisinko oppeja sellaisesta kirjasta, jossa se kuvitus on samanlaista kuin siinä mainoksessa (jos on).

Kenshi

 • Ankeuttaja
Manga
« Vastaus #73 : Maaliskuu 28, 2005, 15:58:06 »
Tuosta "Näin piirrät mangaa" -oppaasta. Minä lainasin sen kerran kirjastosta, englanninkielisenä, kun se sattui vastaan tulemaan. Olen joskus lainannut niitä "How to draw manga" -opuksia muutaman, ja sattui tuon Coopen teoksen lisäksi olemaan lainassa "How to draw manga – Male characters", ja niitä vertailin. Hei, tottakai miehiä pitää osata piirtää. (Ei minulla ole mistään oppaista mitään erityisen hyviä kokemuksia, kun ei niistä mitään hyötyä ole minulle koskaan ollut, haittaa enemmänkin, vaikka vain mielenkiinnosta olen niitä kohdalle sattuessa lainannutkin. Pari ihan hyödyllistä pikkuvinkkiä olen löytänyt.) Mutta, joka tapauksessa, mielestäni tuo Coopen opas ei ole mikään maailman loistavin, asiat oli esitetty aika suppeasti, tulee mieleen lähinnä tuo One Piecessa ollut "Piirretään pääkallomerkki"
Lainaus
Mutta ainahan on toivoa ja kenenkään piirrustustaitoja haukkumatta toivon, ettei kirjan kuvitus ole samaa tasoa kuin mitä mainoksessa.
Renefer, itse asiassa kyllä, sen kuvitus on samaa luokkaa, kuin mainoksessa..
En sano tätä pahalla kenellekään, mutta jos välttämättä joku haluaa mangatyylillä oppia piirtämään, niin minä suosittelisin Zhenoan kurssia, ja jos välttämättä ihan "kunnollisia" oppaita haluaa, niin ne "How to draw manga" -oppaat ovat kyllä englanniksi, mutta ihan hyvin niistä ymmärtää, jos ei muuten, niin sanakirjan kanssa vaikka. Hikaru Hayashi on ainakin muutaman noista tehnyt, mutta suurin osa taitaa olla bishoujo-oppaita, jos tuo haku ei kauheasti valehtele. Sen Coopen oppaan nimi taitaa muuten olla englanniksi myös How to draw manga, jos oikein muistan..

Lisää Takahashia? En ole noista muista kuullut minäkään, mutta mieluummin sitten jotain muuta, kuin Mermaid Saga.. Jaajaa, tuo Egmontin uusi manga vähän epäilyttää, mutta en edes jaksa alkaa sitä enempää miettimään..

Poissa Zhenoa

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
  • http://r2.missalie.net
Manga
« Vastaus #74 : Maaliskuu 28, 2005, 18:51:48 »
Lainaus käyttäjältä: "Ezp"
Kaikki tyyliin How to draw manga-kirjat ovat kyllä jotain kauheimpia ikinä. Kangistun jos vain kuulenkin niiden nimen jossain ja pyörryn jos näen. Ihan tosi, jokainen ihminen piirtää paremmin ilman niitä (ja tutoriaaleja yleensäkään. Tutoista ei ole muuta kuin haittaa; etenkin silloin, kun niitä alkaa noudattaa pilkuntarkasti ja kopioiden).


On niistä nyt sen verran hyötyä, että voi skipata vaiheen nimeltä Sokea Kokeileminen ja siirtyä suoraan vaiheeseen Kokeileminen Oikeilla Välineillä. Noista ihan virallisista HtDM-kirjoista saa ihan sopivasti sellaisia pikkuvinkkejä ja apua tekniikoiden kehittämiseen. Itse kyllä pysyisin mahdollisimman kaukana ei-japanilaisten tekemistä oppaista, esimerkiksi Hartin ja Coopen tyyli kyllä on sen verran jäykkää pseudoa että melkein inhottaa. (ja öhöhöö, elkää plz katsoko sitä wanhaa kurssiani, se on le ruma xD)

On muuten aika turha kertoa kenellekään, että mitä pitäisi ehdottomasti lukea ja mitä ei. Toki on olemassa ihan laadullisesti katsottuna hyvää ja huonoa mangaa, mutta kyllä sitä voi huonostakin sarjasta tykätä. Itsekin fanitan kuola valuen mm D.Gray-mania ja Hamelnia.

Ezp, juu tosiaan, POH on kyllä ihkuva manga. Kerrankin sarja, joka on sekä laadukas että siitä jopa voi tykätäkin :3