Kirjoittaja Aihe: Helsinki, kaupat ja muut  (Luettu 24683 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Half Jack

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #50 : Joulukuu 12, 2004, 22:08:56 »
Rakkaat vuotislaiset. Auttakaa tietämätöntä. En ole koskaan liikkunut Helsingissä Stockaa ja Forumia pidemmällä (sielläkin käynyt vain kerran aikuisen kanssa), ja haluaisin kysyä jotakin. Ovatko Fredrikinkatu ja Rauhankatu kovin kaukana rautatieasemasta?
Ja osaisitteko sanoa, mikä UFF on lähimpänä rautatieasemaa ja missä sijaitsee?
Onko rautatieaseman lähellä mitään kuvataideliikettä?
Onko Urho Kekkosenkatu lähellä rautatieasemaa..?
Voi, olisin niin kiitollinen jos vastaisitte. Kiitos jo etukäteen.

//: Oi, kiitos oikein paljon. :)


//EDIT//
Nyt on Fredan UFF, Popparienkeli ja Urho Kekkosen kadun Keltainen Jäänsärkijä koettu. Moneenkin kertaan.
Molemmissa levykaupoissa on juuri oikeanlaista musiikkia minulle, mutta on hankala löytää käytettyjä levyjä. Juuri niitä mitä himoitsee eniten. Siksi suosinkin nyt enemmän naapurikaupungin hyvää kirpparia.
UFFilla käynti sattui juuri sille päivälle kun kaikki maksaa euron. Tungos oli inhottava. :) Näin ihanan mustan raskaan vakosamettihameen ja on aika tylsä juttu etten ostanut sitä. Euro sinne tai tänne. Mutta ei se olisi ollut minun tyyliäni, joten joku muu tehkööt hyvän löydön (minun tuurillani ei olisi ollut minun kokoanikaan).
Seuraavaa Hesanreissua odotellen. Nyt osaan jo noihin paikkoihin ilman karttaa ja olisi kiva löytää rautatieaseman läheltä joku kirppis tai jotain.

Poissa Villi Lohi

 • Pasi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Morning is working.
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #51 : Joulukuu 13, 2004, 12:51:12 »
Lacus: Rautatieasemalta taidat parhaiten päästä Urho Kekkosenkadulle ja Fredrikinkadulle metrolla. Eli hyppäät vain metroon ja kuljet yhden pysäkinvälin länteen päin Kamppiin. Nouset rullaportaat ylös ja menet ulos ovista suoraan edessäsi. Sitten käännyt vasemmalle ja kävelet eteenpäin kunnes kohtaat liikennevalot. Niiden kohdalta käännyt jälleen vasemmalle ja tulet Fredrikinkadun ja Urho Kekkosenkadun kulmaan. Todella lyhyt matka ja Kampin metron luona melkein kuka tahansa ohikulkija osaa neuvoa sinut Fredrikinkadulle, jos et silti löydä.

En osaa sanoa, mikä UFF on lähinnä Rautatieasemaa, mutta jos joka tapauksessa olet menossa Fredrikinkadulle, niin siellähän on yksi. Kuljet vain eteenpäin, jos kampista päin tulet, ja UFF löytyy tien oikeasta reunasta (en nyt millään muista mikä katu siinä Fredrikinkatua risteää, luultavasti Eerikinkatu tai Kalevankatu).

ElizabethSwan

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #52 : Joulukuu 13, 2004, 14:06:42 »
Claud Kishi taisi kysyä tiaroista :).
Näin juuri viime viikolla Aleksin H&M:ssä suht edullisia pieniä tiaroita. Ja niitä saa myös Glitteristä, niinkuin joku mainitsikin.
suosittelen käytettyjen levyjen kysyjille Popparienkeliä, jonka joku mainitsikin (tämä "joku mainitsikin" taitaa olla suosikkitermini) . Sieltä saa hyväkuntoisia levyjä aika edullisesti, myös uusia olen nähnyt ikkunassa. Digelius, viiskulmassa myös, myy enemmän jazz- ja blues-levyjä.

Muuten, viiskulmassa (itseasiassa enemmän jo Fredan puolella) on pieni liike, Auringosta itään, Kuusta länteen. Sieltä saa kaikkea hieman itämaisen tyylistä pikkukamaa ja somistetta, esim. huiveja, korviksia, koruja... Suosittelen!

Poissa Ibiza

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #53 : Joulukuu 13, 2004, 20:14:46 »
En tiedä onko seuraavia kauppoja mainittu vielä, mutta omat suosikkini:

Kukunor
(se on niin ihana)

Moko
(sijaitsee suht lähellä Stockaa ja siellä on ihania sisustustavaroita. Tarkemmin ottaen sijaitsee siis Bulevardin kulmalla)

Stockmann
(kyllä se on kaikkien tavaratalojen äiti. Myös akateeminen ja One way ovat mukavia "osastoja")

Marimekko
(näitähän on monta Helsingissä... Pohjois-Espan myymälä on ainakin suht hyvä. Tuotteet aika kalliita, mutta kuosit kuitenkin ihania^)

White on White
(En ole 100% varma nimestä. Se on pieni sisustusputiikki. Bulevardillahan se taitaakin sijaita... Kaunista ranskalaistyylistä tavaraa)

Indiska
(Ihanaa itämaista tavaraa ja vaatetta yms. Indiska on muistaakseni ollut ainakin foorumissa joskus...)

Sitten on se yksi Bulevardilla vielä... En vain millään jaksa muistaa sen nimeä juuri nyt^ Sellainen sisustuskauppa joka tapauksessa.

Kannattaa kuitenkin kierrellä vähän muuallakin kuin siellä Forumissa. Forum on pidemmän päälle tylsä paikka, jos on kiinnostunut muistakin liikkeistä kuin Henneseistä.

Ja Kiasma ja Ateneum ovat myös käymisen arvoisia.

Rattlesnake

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #54 : Joulukuu 14, 2004, 01:03:54 »
Ehdottomasti kannattaa tsekata Kebab ravintola Chilli, mahtavaa kebabbia. Parasta mitä Hesasta mielestäni saa.

Sharida

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #55 : Joulukuu 20, 2004, 12:39:51 »
En saa tuota Mortician nettiosoitetta auki *yrittää* Mikä Mortician yleinen hintataso on? Tiedän että siellä on kallista mutta en viitsi lähteä Helsinkiin pelkästään toteamaan sitä että:"Kallista on." Kai sieltä nyt kohtuu hintaisiakin vaatteita löytyy ettei kaikki hinnat mene ihan yli ymmärryksen? Kiitos jos joku viitsisi hiukan informoida.

amarie

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #56 : Joulukuu 20, 2004, 14:04:26 »
Ehkä vähän off-topic, mutta minusta Mortician laatutaso on huono. Suosittelen ennemmin tilaamista nettikaupoista, ne ovat suhteellisen luotettavia, jos vaikka jälkimaksulla tilaa ja tulee halvemmaksi vaikka olisi postimaksutkin mukana.

Itse ostin Morticiasta 79:llä eurolla PVC-korsetin ja ensimmäisen käyttökerran jälkeen se alkoi hajoilemaan. Myös monilla tutuillani on tällaisia kokemuksia Mortician vaatteista.

Hinnat ovat todella kalliita, vaatteet kun on ostettu ulkomailta myyntiin ja sitten myydään eteenpäin Morticiassa. Myyjä tosin on asiantunteva ja kaupasta saa myös musiikkia muutamia levyjä.

Vaatteet ovat siellä yleensä paikalla yksittäiskappaleita, joten jos ensimmäisellä käyntikerralla ei mitään löydy, niin jo seuraavalla kerralla saattaa olla muita tuotteita.

Kaunis paikka, asiantunteva myyjä, mutta vaatteet ovat huonoja ja turhan kalliita.

Poissa Farilyn

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #57 : Maaliskuu 24, 2005, 14:52:11 »
Tiedättekö ihmiset hyviä julistekauppoja, tuon Lupinin mainitseman Asematunnelissa sijaitsevan ja kukunorin lisäksi? Kaipailisin taidejulisteita, valokuvajulisteita (erityisesti mustavalkoisia) ja vanhoja elokuvajulisteita. Ateneumissa olen joskus käynyt pällistelemässä hirmu kalliita julisteita taideteoksista. Mistä muualta löytyisi, ideoita? :)
"City girls are just country girls with cuter outfits."

kaamo

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #58 : Maaliskuu 29, 2005, 17:12:15 »
Lainaus käyttäjältä: "Riio-Kola"
Onkos kenelläkään tietoa että löytyykö helsingistä, tai edes pääkaupunki seudulta mitään divaria, tai muuta sellaista joka ottaa vastaan käytettyjä dvd:itä tai cd:itä?

Kaikki käytettyjä levyjä myyvät liikkeet ottavat vastaan levyjä (maksavat niistä, jopa!), mahdollisesti myös musiikki-dvd:t.  Käytettyjä dvd-leffoja ostaa  ainakin Pieni Leffakauppa, kuulopuheiden perusteella.  Muutamia levydivareita on jo mainittu keskustelun aikana, kattavahko lista löytyy kuitenkin osoitteesta http://www.saunalahti.fi/~oystila/raimo/musa/divarit.html#HELSINKI
Scrollailemalla alemmas löytyy muidenkin kaupunkien divareita.  

Pääkaupunkiseudulla liikkumista voi suunnitella YTV:n reittioppaan avulla, joka näyttää reitin paikasta A paikkaan B karttoineen ja aikatauluineen.  On kätevä.

Poissa Lady of the Shadows

 • Vuotislainen
 • Tupa: Puuskupuh
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #59 : Maaliskuu 29, 2005, 21:07:19 »
Lainaus käyttäjältä: "Sharida"
En saa tuota Mortician nettiosoitetta auki *yrittää* Mikä Mortician yleinen hintataso on? Tiedän että siellä on kallista mutta en viitsi lähteä Helsinkiin pelkästään toteamaan sitä että:"Kallista on." Kai sieltä nyt kohtuu hintaisiakin vaatteita löytyy ettei kaikki hinnat mene ihan yli ymmärryksen? Kiitos jos joku viitsisi hiukan informoida.


Korsetit 100 ->  €, hameet 80 -> €, kengät 65 -> €, jotain hiusvärejä ja levyjä, pari laukkua ja koruja. Kohtuuhinta on jokaisen omassa päässä ja toki erilainen kunnon "porvarille" ja sellaiselle, joka vaivoin saa kuukausittaiset bussimaksut maksettua.
Entinen Cyril

alcor

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #60 : Syyskuu 27, 2005, 17:59:18 »
Mie ystävällisenä helsinkiläisenä voin neuvoa pari hauskaa paikkaa täältä, jos landelta päin tänne meinaapi tulla vierailemaan^^ En ole lukenut aikaisempia viestejä, joten EN tiedä, että mitä täällä on kerrottu, mutta kerron omat lempimestani, -ruokapaikkani, -kahvilat ja -kaupat. Okei. Helsinki Alcorin silmin;)
Forum - kaiken tapahtuman keskeisin paikka. Täällä me aina kaverien kanssa nähdään, se on jo legenda. "Nähdään Forumin edessä". Sisältä löytyvät pakolliset H&M, Veromoda, Only, Seppälä, JC, Marimekko, Micmac, Free Record Shop ja paljon muuta.
Union Five - paras kauppa ehkä ikinä. Merkkivaatteita ja ah - kuinka ihania^^ Union Fiveja on kaksi, toisen löytää melkein ydinkeskustasta, siitä kun menee Svenska-teatterin bussipysäkkien ohi suoraan (olen huono neuvomaan tietä;D) ja toinen löytyypi läheltä Rautatien aukiota.
Stocka ja Oneway - parhaita. Siellä keskellä kaikkea:>
Spirit store - ihaaania vaatteita. Löytyy City-käytävästä, joka löytyy Aleksanterinkadulta.
Backstreet - kiva vaatekauppa myös, kaikkea skeittityylistä goottityyliin. Nyt on sitten täysi blank päässä siitä, että millä tiellä sijaitsee. Olisiko Lönnrotin kadulla?? Joku se niistä sivukaduista on, en muista nyt mikä.
Mango - ihan älyttömän hienoja ja klassisia vaatteita, tykkään mielettömästi, käykää, löytyypi Aleksanterinkadulta, kuten myös Jim & Jill, jossa on myöskin ihania vaatteita. Suosittelen.
Tennispalatsi. Sieltä löytyy paras ruokapaikka ikinä, Pitaco. Sen takia sinne jo kannattaa suunnistaa. Ja tokihan siellä pyörii aina jotain katsomisen arvoistakin. Ja jos Tennariin saakka pääset, kurkista myös Tennispalatsin 2. kerroksessa olevaan Kukunoriin, paras mesta löytää elokuviin liittyvää sälää^^
Teatteri - Espan puiston kulmasta löytyvä ruokapaikka, jossa on parhaat salaatit ja ihania, valtavia suklaakeksejä.
Stockan ylimmässä kerroksessa oleva ruokapaikka - kallista mutta hemmetin hyvää ruokaa ja leivoksia^^
Suomenlinna - lauttamatkan päässä Helsingistä, lautta lähtee mm. Kauppatorilta, Suomen historian tärkein paikka, josta löytyy vaikka mitä nähtävää.
Kaivari - kesällä paras paikka. Paljon jätskikioskeja;) sekä minigolf-rata
Cafe Carusel - löytyy Kaivarista. Kannattaa katsastaa.
Cafe Ursula - parasta kahvia varmaan koko Helsingin alueella.
Lasipalatsin Maa ilmasta -näyttely - en tiedä, kauanko on siinä Lasipalatsilla, mutta erittäin hätkähdyttävä näyttely, jonka jokainen voi katsastaa ilmaiseksi. Suosittelen.

Näitä mie suosittelen, mutta tiedä häntä, mitä muut sanovat. Tällainen on kuitenkin miun Helsinkini.

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #61 : Syyskuu 27, 2005, 18:31:39 »
Lainaus käyttäjältä: "Lupin"

Jos taas kaipaa kivoja julisteita niin kannattaa ehdottomasti käydä siinä Asematunnelin julistekaupassa. Se on vinosti vastapäätä Anttilan kellarikerrosta.

Julistekauppa *hykertelee itsekseen liikkeeseen liittyville muistoille* Olen monesti sielläpäin liikuskellesa ihastellut julisteita siitä ikkunasta, mutta tuossa yhtenä päivänä kun käytiin kaverin kanssa helsingissä ja kaveri pysähtyi siihen nurkalle polttamaan ja ihastelemaan julisteita, pälkähti päähämme kysymys "mistä tuonne pääsee sisään?" Oikeasti, missä sen ovi on? en ole ikinä käynyt sisällä asti a. en ole löytänyt ovea b. on ollut jo niin myöhä että oletan liikkeen menneen jo kiinni.

anteeksi, että tuli näin pitkä viesti, asia ytimessään, missä on julistekaupan ovi? :D

muoks// olen löytänyt oven. Selvänä päivänä, kaikki näyttää ihmeen erilaiselta. Aika pikkuinen putiikki. Kansioita oli vaikea selata, kun toisen kyynerpää oli omassa jatkuvasti kiinni. Toiseksi ihmettelen, miten sieltä pinosta löytää sen omasta. Tietysti niissä on ne numerot, en minä nyt ihan tyhmä ole, mutta niitä on niin valtava kasa. Joku päivä menen vielä ja ostan sieltä jotakin :>

Lainaus
Ja missäpäin sijaitsee Tetuan?

Shop Tetuan:iako tarkoitat? En ainakaan tiedä pelkkää Tetuania?  Yksi löytyy ainakin helsingin asematunnellista. Itsekin sitä tuossa etsin, mutta löytyi yllätävän helposti. Ihan mukava pikku liike, kävin siellä kesällä hiusvärin ostamassa :>
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

Beijing duck

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #62 : Syyskuu 27, 2005, 20:23:13 »
Silinterihattuja saa Aprillista. Se on Kaisaniemen metrotunnelissa liukuportaiden vieressä. Eli hyppäätte rautatieasemalta metroon ja jäätte alas Kaisaniemessä, jos ette osaa suunnistaa maan päällä.

Silinterihattuja kyllä kannattaa ehdottomasti tilata vaatehtimoista. Saa paremman näköisen ja laatuisen.

Glitter on muuten surkea kauppa. Siellä on paljon kaikkea, mutta laatu on huono ja hinta korkea.

Tiaroita olen nähnyt Ninjassa (esim. Kampin bussiasema ja rautatieaseman metrotunneli). Aitoja tiaroita saa Seremoniasta. Se ei ole ihan keskustassa, vaan Töölössä.

Minun ehdottomia suosikkikauppojani ovat itämaiset ruokakaupat. Hakaniemessä on kaksi vietnamilais-kiinalaista (Aseanic Trading Oy Kolmannella linjalla ja Vii Voan Hämeentiellä). Niistä saa kaikkea tosi erikoista ja eksoottista ERITTÄIN HALVALLA. Mm. sushitarvikkeet maksavat maltaita supermarketeissa, mutta noista kaupoista niitä saa halvalla. Ostan aina sushitarvikkeet näistä kaupoista, en koskaan muualta, koska hintaero on niin valtava. Kaupassa käynti tuntuu kuin olisi lomalla Aasiassa, kannattaa ehdottomasti käydä. Hypätkää rautatieasemalla metroon ja jääkää alas Hakaniemessä.

Poissa Letizia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #63 : Syyskuu 28, 2005, 13:58:37 »
Lainaus käyttäjältä: "Katariina"
Kuulemma täällä Hesassa on joku kirppari jossa on paljon 70-luvun ja sen tyylisiä vaatteita.

Ainakin UFF:n myymälöistä löytyy, 70-luvun yms. tyyliset vaatteet on keskitetty Iso-Roban (Iso Roobertinkatu 4-6) ja Fredan Uffeille.(Fredrikinkatu 36; Kalevankadun kulmassa). Molemmissa on alakerrassa ns. "young trend" -osasto, josta löytyy yleensä aika paljon menneiden vuosikymmenten tyyliä ja muuta jännää. En sitten tiedä, onko olemassa jokin muu kirppari, joka on keskittynyt erityisesti 70-luvun tyyliin. Jos on, niin minäkin kuulisin mielelläni.

Iso-Roballe pääsee näin ja Fredalle vaikka näin. (Hassu reittiopas tietysti suosittelee noin lyhyelle matkalle bussia, mutta kartta näkyy joka tapauksessa.)

Lainaus käyttäjältä: "Beijing duck"
Hakaniemessä on kaksi vietnamilais-kiinalaista (Aseanic Trading Oy Kolmannella linjalla ja Vii Voan Hämeentiellä). Niistä saa kaikkea tosi erikoista ja eksoottista ERITTÄIN HALVALLA.

Kuulin, että Vii Voanista saa tofua 2 e/kilo! En ole ehtinyt vielä tarkistamaan, pitääkö tuo paikkaansa. Marketissahan 270 gramman rasia tofua maksaa noin 3 ja puoli euroa.
The number you've dialed is imaginary. Please rotate your phone 90 degrees and try again.

Half Jack

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #64 : Lokakuu 02, 2005, 11:23:00 »
Olen lähdössä syyslomalla Helsinkiin pikkusiskoni ja yhteisen kaverimme kanssa. Kaverini opiskeleva sisko saattaa tulla mukaan näyttämään missä Helsingin Kuvataidelukio sijaitsee.
Minua ei kiinnosta nähdä lukiota pätkääkään, enkä tykkää yhtään kierrellä Fo(o?)rumilla tai Sokoksella tai Stockalla, ne ahdistavat kun ovat niin isoja eikä niissä edes ole mitään kivaa. Kaverini on taiteilija ja luultavasti käy jossain kuvataideliikkeissä jotka ovat kuolettavan tylsiä. Siskoni taas kiertelee luultavasti kaikki vaatekaupat läpi. En minä sen 'kaverin' kanssa enää ole edes niin läheinen, jos joku sitä ihmettelee..

Asiaan. Tietäisikö kukaan rautatieaseman lähellä (tai hiukan kauempanakin) vaikka pikkuisia kauppoja, kirppiksiä tai mitään paikkoja, mitkä saattaisivat kiinnostaa musiikista tai vaikka kirjoista kiinnostunutta luontorakasta vuotislaista? Keltainen Jäänsärkijä, Popparienkeli ja Fredan UFF ovat listalla jo ja koettu moneen kertaan.. haluaisin jotain uutta.
Kiitos.

Poissa Solars

 • Aikuinen lapsonen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Re: Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #65 : Lokakuu 03, 2005, 22:28:23 »
Miuta taas kiinnostaisi, mistä päin Helsinkiä löytyisi hyviä DVD-liikkeitä, joista löytyisi vanhojakin elokuvia.

Olen pari kertaa kierrellyt isoimmat kaupat, mutta sieltä löytyy yleensä vain uusinta.

Missä päin ja millä kadulla olisi joitain hyviä?
" Ah! Yes! Well, that can sometimes happen! " -Gilderoy, our little GENIOUS

Poissa Isilmírë

 • Pillipiipari
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #66 : Lokakuu 03, 2005, 22:37:57 »
Lainaus käyttäjältä: "Half Jack"
Fredan UFF ovat listalla jo ja koettu moneen kertaan..


Fredan UFF? Koskaan kuullutkaan, mutta yksi käymisen arvoinen UFF sijaitsee myös Roobertinkadulla. Siellä on myös yksi Lähetystorin toimipisteistä, ja vaikkei kyseinen mesta kovin loistava olekaan, sieltäkin voi hyvänä päivänä tehdä löytöjä. Samalta kadulta löytyy toki myös hyvälaatuinen antikvariaatti, ja nurkan takaa Unio Mystica, jos tykkää new age -hörhellyksistä.
Constantem decorat honor

Beijing duck

 • Ankeuttaja
Re: Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #67 : Lokakuu 04, 2005, 11:48:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Solars"
Miuta taas kiinnostaisi, mistä päin Helsinkiä löytyisi hyviä DVD-liikkeitä, joista löytyisi vanhojakin elokuvia.

Tulee ensimmäiseksi mieleen Filmifriikki. Tietääkseni siellä on vanhoja elokuvia. Se on myös aika erikoistunut animeen. Filmifriikki sijaitsee Eerikinkadulla siinä osassa katua, joka on lähempänä Foorumia. Se on pitkä katu ja jatkuu ties minne, mutta se kannattaa kävellä läpi, sillä siellä on kaksi muutakin DVD-liikettä, joiden nimiä en tosin muista. Katsele vaan tarkkaan. Varsinkin toisessa niistä oli paljon vanhoja leffoja.

Seyenara

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #68 : Lokakuu 04, 2005, 15:33:02 »
En nyt ole aivan varma, onko tämä jo mainittu (mutta jos ei ole niin hävetkää vuotislaiset! Kirjaston pitäisi olla teille tuttu asia!), mutta Richardin (miten se taas kirjoitetaan?) kadun kirjasto on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. En tosin tiedä missä kunnossa se nykyään on, vai onko sitä enää, mutta silloin muutama vuosi tai vuosi sitten se oli kyllä mieletön!

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #69 : Lokakuu 04, 2005, 18:06:31 »
Tietääkö joku jotakin hyvää sarjakuvakauppaa? Tiedän, että Kukunor on olemassa mutta hintataso on aivan hervottoman korkea. Akateemisessa ja Suomalaisessa on jotain, mutta nyt hakisin sellaista kunnon erikoisputiikkia/divaria.
Shaken, not stirred.

Beijing duck

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #70 : Lokakuu 04, 2005, 18:35:22 »
rosolli, Helsingissä on monta kiinalaista ja ne kaikki ovat halpoja. Yhdessä oli muistaakseni lounas jopa viikonloppuna ja se kesti johonkin kuuteen. Tämä ravintola sijaitsee City-käytävässä (Stockmannin etuovea vastapäätä kadun toisella puolella). Tosi monipuolinen ja halpa lounas ja halpaa muutenkin. Tiedän monia muitakin, mutta tuohon City-käytävällä olevaan on helppo mennä. Ja sitten on tietysti RAX. Yksi on Foorumissa ja toinen on Bristolin vieressä. Silläkin talolla oli jokin nimi mutten enää muista.

Tunturipöllö: Mene Goodfellowsiin. Se on erikoisliike. Kotisivu: http://www.goodfellows.fi/

Galanen

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #71 : Lokakuu 05, 2005, 16:31:25 »
Tunturipöllö: Beijing Duckin mainitseman Goodfellowsin lisäksi toinen käymisen arvoinen paikka on Fennica Comics. Osoite on Albertinkatu 35, vaikka lähes ei-mitään-sisältävät nettisivut tarjoavatkin vielä vanhaa osoitetta.

Ayasha

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #72 : Lokakuu 22, 2005, 16:00:02 »
Minä haluaisin suositella kauppakeskus Kluuvin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaa sisustusliiketta, nimeltään Mique. Todella ihania, tyylikkäitä ja söpöjä pieniä sisustustavaroita lautasista, eläintenruokakipoista ja pyyhkeistä nenäliinoihin ja kynttilöihin.

Paljon mustaa ja valkoista tyylikästä tavaraa, juuri minun makuuni sekä kaikkea kivaa pääkallo-kuosilla höystettynä, mm. todella kivoja erikokoisia juomalaseja.

Ja Morticia on laajentanut liiketilaansa mukavasti, nyt siellä on jo vähän tilaa liikkuakin ja sovittaa, koska sovituskoppeja on nyt kaksi tai kolme, vaikka vaatteet vielä vähän ahtaasti olivatkin. Harmikseni vain totesin, että lolitoille tarkoitetut hamoset ovat omasta mielestäni gosurorille aivan liian lyhyitä.. Muutava mukava mekko kyllä löytyi, eivät vain olleet minun kokoani.

Poissa Amity

 • Vuotislainen
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #73 : Lokakuu 23, 2005, 15:25:09 »
Tietääkö joku hyvää liikettä, jossa myytäisiin postikortteja (erityisesti mustavalkoisia)? Onko siinä ydinkeskustassa tai jossain sen tuntumassa sellaista kauppaa? Pidemmälle en viitsisi lähteä, varsinkaan kun en tunne Helsinkiä kovin hyvin. Jos joku tietää, niin minkälainen on hintataso?

Sydney

 • Ankeuttaja
Helsinki, kaupat ja muut
« Vastaus #74 : Lokakuu 26, 2005, 20:38:14 »
Hakaniemen kauppahallissa, toisessa kerroksessa myydään mustavalkoisia postikortteja, siellä on suuret valikoimat. Eli hypäät metroon, joka menee Vuosaareen tai Mellunmäkeen ja jäät Hakaniemessä pois. Metromatka kestää ehkä 4 minuuttia Rautatientorilta. Tultuasti metrosta ulos näet luultavasti helposti kauppahallin. Siellä yläkerrassa muutakin kaikkea ihanaa, käsintehtyjä saippuoita, suklaata sekä karkkeja ja muita ihania pikkuesineitä, joita ei isoista kaupoista pakosti saa. Suosittelen :) Tosi tunnelmallinen paikka!