Kirjoittaja Aihe: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?  (Luettu 79505 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Chihiro

 • Ankeuttaja
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #250 : Joulukuu 16, 2009, 19:38:44 »
1. Kotoko - second flight
   Siinä on ihana melodia, se sopii hyvin kaikkiin vuodenaikoihin.
2. Avril Lavigne - Girlfriend
   Siinä on todella tarttuva melodia! en tykkää muista Avrilin biiseistä mutta tohon en koskaan kyllästy.

Joo ja perustelut oli mitä oli, mutta noihin en koskaan kyllästy :)

Poissa Bad Girl

 • Rebel Yell
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Guilty 'til I'm proven innocent
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #251 : Joulukuu 16, 2009, 21:46:16 »
Oi, näitä on niin paljon^^ Olen sellainen ihminen, joka pystyy kuuntelemaan yhtä ja samaa biisiä monia tunteja putkeen kyllästymättä ja vaikka tämä toistuisi joka päivä niin ehei, minähän en kyllästy :''D Mutta kappaleen täytyy olla tarttuva ja sanoituksien pitää olla kohdallaan, yleensä tällainen täydellinen biisi saa minut ihan sekopäiseksi ja huomaankin olevani täysin addiktoitunut. Hyvä esimerkki on Alice Cooper - Poison. Se on niin ihana, olen kuunnellut sitä jo kuukausitolkulla vähän väliä eikä kyllästyminen ole vielä lähelläkään, päinvastoin! x) Kun kuuntelen sitä, niin sitä ikään kuin vaipuu transsiin tai jotakin, se biisi lumoaa minut ihan täysin myrkyllään. Sanatkin ovat aivan ihanat.. I wanna hurt you just to hear you screaming my name..!^^ Ja tietty myös ensimmäinen biisi jonka kyseiseltä tyypiltä kuulin x)
Ja kun kerran tähän päästiin, niin Alice Cooper - School's Out ja Alice Cooper - Vengeance is Mine lukeutuvat näihin biiseihin, joihin en vain yksinkertaisesti voi kyllästyä (ja voisihan sitä lisääkin luetella mutten taida tai lista venyy ihan liian pitkäksi^^). Molemmissa sanoitukset ovat jälleen loistavat ja riffi tarttuva ja kertosäkeessä suunnilleen pakko laulaa mukana :p Jälkimmäisessä on myös mahtava musavideo ;'')
Sitten KISS - Detroit Rock City. Tähän ihastuin täysin viimeistään nähtyäni samannimisen elokuvan x') Biisi on vauhdikas ja tempaa täysin mukaansa, Paul Stanleyn ääni sopii tähän loistavasti ja ja ja.. täydellinen! :''D Myös KISS - Rock N' Roll All Night mainittakoon, sehän on legendaarinen!^^ Jo alun kuullessani huomaan olevani ihan biletuulella :p
AC/DC - T.N.T ja samalla myös lempibiisini tältä yhtyeeltä :p Tarttuva ja kertosäkeeseen tullessa tekee mieli huutaa, varsinkin jos tätä kuuntelee täysillä^^
Within Temptation - What Have You Done on aivan mahtava! Tämän kautta tutustuin yhtyeeseen myös kunnolla <: Sanat ovat ihanat ja tunnelma siinä on sellainen, että jos kuuntelen tätä esim. koulussa, joku kaveri huomauttaa minun tuijottaneen viisi minuuttia samaa kohtaa seinässä kun keskityn tunnelmaan.
Nightwish - Wishmaster. Tämä on aivan ihana, tulee mieleen jonkinlainen fantasiamaailmajuttu jostakin syystä :''D Soolot ovat myös mahtavat ja Tarja laulaa tämän täysillä niin.. tämä on jotakin niin upeaa x) Myös Nightwish - Over The Hills And Far Away on biisi, joka saa minut transsiin. Tulee sellainen olo kuin matkustaisi jonnekin kauas pois tästä todellisuudesta..^^ Ja voisin vielä lopuksi sanoa että molemmat ovat hyvää kirjoitusmusaa x)
Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine. Rakastan Axlin ääntä, rakastan tämän kappaleen pituutta, rakastan tämän sooloa!^^ Rakastan sitä lomafiilistä ja vapauden tunnetta joka tulee aina kun kuulen tämän!^^ Tulee kesä mieleen x)
Metallica - The Unforgiven on hyvin kaunis. Sanat ovat jännät ja tulee välillä todella surullinen olo kun tämän kuulee ja huomioni keskittyy ainoastaan kauniiseen melodiaan.. nimi kuvaa minusta tätä niin hyvin.
Marilyn Manson - Doll-Dagga Buzz-Buzz Ziggety Zag, aah, se on niin ihanan psyko biisi etten voi vain olla sekoamatta kun kuulen edes alun! Sanat ovat tosi jännät sitten kun ne jaksaa oppia ulkoa, Mansonin ääni on persoonallinen ja kuulostaa hyvältä, ja tämä renkutus jää soimaan tuntikausiksi päähän >D Piti myös mainita Mansonilta biisit Rock Is Dead ja This Is Halloween, molemmissa bassot jytisevät vieden minulta viimeisetkin järjen hippuset ja jälkimmäisestä tulee mieleen jokainen tähän mennessä vietetty Halloween ja kauhuleffat >:) Sanat ovat kerrassaan nerokkaat ja saatan tuntea sellaisen karmivan tunteen kun tuota kuuntelee..^^

Tästä piti tulla paljon pidempi lista, mutta päätin vähän karsia varsinkin samoilta artisteilta noita kappaleita, myös sen takia että ehdin kerrankin ajoissa nukkumaan :''D Muoksin sitten myöhemmin kun tulee lisää mieleen^^

- Bad Girl -
He kuuntelivat hevimetallia, se syövytti heidän aivonsa ja spraymaalattuaan koulujen seinät heidät kärrättiin mielisairaalaan !

Vuoden Luihuinen, kiitoksia äänestäjille <2 || Epäaktiivinen säännöllisen epäsäännöllisesti

Poissa Kathleen

 • Omituinen höpöttäjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • ALITUINEN VALPPAUS!!!
  • Ystäväkirjani :D
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #252 : Joulukuu 18, 2009, 17:05:45 »
Enpä tiedä... En kyllästy mihinkään kappaleeseen, vaan kaikki on aina samaa massaaen nyt sanoisi ihan niinkään!
Kaikki kappaleet mitä kuuntelen on aina niin ihania etten kyllästy!

Sellaset kappaleet joihin kyllästyn on niitä joita kuuluu joka päivä esim. The Voicelta(kuten Lady GaGa)
Eli ne on sellasia massakappaleita, joihin kyllästytään hetken päästä (poikkeuksiakin löytyy!)
-What are you doing, my darling? -Nothing. I'm just smashing potatos. Ei oo järkee päässä, enkä kyllä järjestä välitäkkään.
Isabella -> Kathleen

Poissa Haltiamieli

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Photography
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #253 : Joulukuu 28, 2009, 14:05:15 »
Sellaiset kappaleet jäävät minun mieleeni elämään, jotka koskettavat minua jollain tavalla. Tälläisiä kappaleita ovat ainakin Päiväkoti PMMP:ltä sekä Pelle Miljoonan Juokse villi lapsi. Monissa kappaleissa, joita nyt kuuntelen useasti, on tällä hetkellä koukuttavia piirteitä, mutta niistäkin kaipaan taukoa kuitenkin. Nuo kaksi kappaletta ovat kuitenkin sellaisia, joihin en ole vielä pitkään aikaan kyllästynyt, ja ne saavat minut reagoimaan niihin aina samalla tavalla kuin silloin kun kuulin ne ensimmäisen kerran, Päiväkoti saa surulliseksi ja haikeaksi, Juokse villi lapsi taas tuo sellaisen hieman kapinallisen olon.
Muita kappaleita, joihin en kyllästy ovat elokuvien soundtrackien kappaleet. Niitä on kuitenkin niin paljon, etten ala niitä tässä luettelemaan. Näistä kuitenkin tiedän jonkin kappaleen/kohdan hyväksi siitä, kun ihokarvani nousevat pystyyn kananlihalle. Se on hyvä tuntomerkki, ja on mahtava fiilis kuunnella vaikka sängyllä istuessaan jotain kappaletta ja sitten menee kananlihalle sen kappaleen ansiosta.
If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.

Poissa Punkki

 • Hissun kissun
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #254 : Tammikuu 02, 2010, 21:47:52 »
Biisejä joihin ei kyllästy "koskaan" on tosi monta, laitan kuitenkin vain pari esimerkkiä:

Sonata Arctica - Full Moon, tähän biisiin en kyllästy sitten millään. Mutta miksi tarvitsisikaan? Tämä on ihana biisi. Myös Sonatan Don't say a word ja White pearl black oceans ovat ihania biisejä.

Dragonforce - Through the fire and flames, hyvä biisi ja omasta mielestäni tarttuva melodia.

Popeda - Ukkometso, asennebiisi jota aina ennen ulos menoa kuunnellaan, toki myös muutenkin.

The Doors - Touch Me, ihana biisi.

Skandinavian Music Croup - Vieläkö soitan banjoa? ja Ilman sinua olen lyijyä ovat myös ihania biisejä, tosin herkistelytarkoituksiin.

Toki on monia muitakin, mutta tuossa esimerkkejä.

Rosecliff

 • Ankeuttaja
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #255 : Huhtikuu 10, 2010, 13:43:42 »
En kyllästy ikinä:

The Script - Before the worst
Tykkään tästä niin älyttömästi, miulla on tää soittoäänenäkin. Tätä voisi kuunnella vaikka kuinka usein ja vaikka kuinka monta kertaa peräkkäin. Kaunis melodia. Suosikkien suosikki!

U2 - One
One love, One blood, One life
Ei siis se, missä laulaa Mary J Blige, vaan alkuperäinen. Tää miulla on sitten herätysääenä kännykässä. Ihana biisi ja ihanat sanat. Ei voi kyllästyä. Samalla iloinen ja surullinen. Ikiklassikko!
We're one, but we're not the same

Poissa Nomoni

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #256 : Huhtikuu 14, 2010, 19:08:30 »
The Baseballs - Umbrella on niin ihana biisi mutta siihen ei kyllästy viakka jää joskus päähän soimaan.

Judas Priest - Breaking The Law
taitaa olla näin että se on niin mahtava kappale, mahtava kitara riffi alussa ja muutenkin...onko? On se, kyllä näin on, Hieno ! niin se menee! Eka Priestin kappale jonka kuulin.
AC/DC - Who Made Who taisi olla niitä ensimmäisiä AC/DC:n kappaleista jotka saivat ajatukset pyörimään ja ymmärtämään että AC/DC on hyvä bändi. Siis on muistakin kappaleista tullut semmoinen olo mutta juuri whomadewho on mainio kappale lempibiisi ACDC:ltä!
Ja
 Queen - Show Must Go On
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 17, 2010, 13:32:32 kirjoittanut Nomoni »

Poissa Aimé

 • Kyttääjä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #257 : Kesäkuu 24, 2010, 23:17:47 »
Mika - Grace Kelly tosi energinen biisi josta jää aina hyvä fiilis - tuskin koskaan kyllästyn.

Nightwish - Ever Dream jotakin tosi koukuttavaa tässä biisissä, pystyn kuuntelemaan useasti peräkkäin kyllästymättä.

Fool's Garden - Lemon Tree en keksi tästä mitään muuta fiksua sanottavaa kuin aivan m a h t a v a! Sanat on tosi kivat, itseään toistava rallatus ei häiritse ja tämä herättää miussa aina jotenkin haikeen, mutta samalla loistavan fiiliksen. Toivottavasti en kyllästy ikinä.
You're going down a path I can't follow
-Padmé

Dragonfly

 • Ankeuttaja
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #258 : Heinäkuu 04, 2010, 01:45:32 »
On monia biisejä, joita kuuntelen lähes päivittäin jonkin aikaa, kunnes se innostus sitten hiukan laskee. Yleensä se laskee viimeistään kuukauden jälkeen, tai kun löydän jonkun uuden bändin tai mahtavan biisin, joka sitten ottaa sen vanhan ahkerassa kuuntelussa olleen kappaleen paikan. Näitä on monia.

Kuitenkin minulta löytyy myös niitä kestosuosikkeja, joiden kuunteluun en koskaan kyllästy, vaikken niitä ihan 24/7 kuuntelekaan.

Nightwishin Ghost Love Score on yksi niistä, koska se vain on yksinkertaisesti niin fantastinen, etteivät sanat riitä kuvaamaan sitä. Se kappale on enemmän kuin pelkkää musiikkia, se on fantasiaa.

Myöskin Nightwishin kappale Stargazers on sellainen kappale, johon en pysty kyllästymään, se jaksaa mahtavilla melodioillaan ilostuttamaan kerta toisensa jälkeen.

Sonata Arctican San Sebastian on ensimmäisiä kappaleita, mitkä ko. bändiltä kuulin ja se on viimeisten lähes kolmen vuoden ajan ollut melko ahkerassa kuuntelussa. Jokin tässä kappaleessa on niin loistavaa.

Poissa tulppaanipenkki

 • kastelua vailla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #259 : Heinäkuu 04, 2010, 20:21:31 »
Queen - Let Me Live Kumma kyllä, tämä on tehnyt minuun hyvin vankan vaikutuksen! Tämä on vähän gospel- tyyppinen, joten on ihme, että se on kenties lempibiisini Queenilta. Tässä on ihanan toiveikas tunnelma ja kauniit kuorolaulukohdat. Suositteleen kuuntelemaan silmät kiinni! En osaa selittää, miksi biisi on niin rakas minulle, mutta kuuntelen sitä paljon, mutta se kuulostaa aina yhtä hyvältä! :)

Queen - Under Pressure Taas ihan ihme suosikki, biisihän ei sinällään ole kovin eikoinen, mutta on sekin tehnyt minuun vaikutuksen. Kuuntelin biisiä jo ennen kuin bongasin Queenin kunnolla ja se on jäänyt hyvin lähelle sydäntäni. Olen lukenut, että se on tehty nopeasti ja äänitetty suoraan Queenin ja David Bowien jamisessioista ja mielestäni biisistä huokuukin sellainen hetkellinen innostus ja fiilistely.

The Eagles - Hotel California Tämäkin on kumallinen mieltymys, koska en tiedä bändistä mitään ja kuulin tämän alunperin radiosta, mutta tykästyin kovasti. Biisi tuntui heti omalta. Siinä on kesäfiilistä.

Club For Five - You're The Voice Yksinkertaisista sanoistaan huolimatta tämä biisi kantaa tosi tärkeää sanomaa ja sen sanoissa on itse asiassa paljon asiaa. Tykkään etenkin Club For Fiven versiosta, koska se on a cappella. Toki kaikki versiot on lähellä sydäntä, biisi itsessään ion tärkein.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 07, 2010, 17:44:50 kirjoittanut tulppaanipenkki »
We're not gonna sit in silence,
We're not gonna live in fear

Poissa Túrin Turambar

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • One day, one room
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #260 : Heinäkuu 16, 2010, 14:16:17 »
Kummaa kyllä, nämä kipaleet tulevat taas Sonatalta ;)

White Pearl, Black oceans on kappale, jota voin soittaa aina vain uudestaan. Koko tarina on todella hyvä, samastun hyvin yksinäiseen majakanvartijaan. Tonyn ääni on jotenkin aivan erilainen kuin muissa biiseissä, erillä tavalla melodinen... Lopun rukoukset vielä parantavat kappaletta. iTunesin soittolaskurin mukaan olen kuunnellut kappaletta 470 kertaa, plus sitten iPodilla kuuntelu, ehk noin 200 kertaa lisää. 670 kertaa 9 minuutin biisi... 100 tuntia siis tultu kuunneltua sitä :D

Sitten toinen, nimittäin The boy who wanted to be a real puppet. Todella saduntuntuinen tunnelma kappaleessa, tuo oudolla tavalla mieleen Big Fishin. Laulu on todella tunteellinen, pojan ajatukset lopussa ovat todella riipaisevia.
Cannery Row in Monterey in California is a poem, a stink, a grating noise, a quality of light, a tone, a habit, a nostalgia, a dream.

nr: Gabriel García Márquéz - One hundred years of solitude

Marja Tyrni

 • Ankeuttaja
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #261 : Heinäkuu 16, 2010, 15:02:14 »
Minun mielipiteeni on, että jos kuuntelet päivässä kappaleen sata kertaa, ja jatkat sitä jonkin aikaa, kyllästyt lopulta. Aina kyllästyy, jos saa liikaa makiaa. Sitten aiheeseen:

Negative - End of The Line on sangen uusi kappale, mutta siihen jäin koukkuun paatuneena Negative fanaatikkona. Pidän siitä erittäin paljon, todella hyvä kertosäe ja sen takia varon visusti kuuntelemasta sitä yli 5 kertaa päivässä, etten kyllästyisi (kuten monesti on käynyt).

Queens - Show Must Go On tätä kappaletta kuuntelen sangen harvoin, mutta silti aina ilolla silloin kun niin teen. Todella hyvä kappale, ei tähän muuta voi sanoa... Show.. must go on

Poissa Hawkolf

 • Thought Police
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • 2 + 2 = 5
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #262 : Heinäkuu 16, 2010, 19:06:19 »
Queens - Show Must Go On tätä kappaletta kuuntelen sangen harvoin, mutta silti aina ilolla silloin kun niin teen. Todella hyvä kappale, ei tähän muuta voi sanoa... Show.. must go on
Ja tähän vielä We are the champions

Muita kappaleita: (Linkit spoilereissa)

Symphonic Suite Final Fantasy, T07: SCENE VII
Klassisen musiikin ystävänä minua varmasti pidetään luopiona kun sanon, että tämä on lempisävellykseni ikinä, jättäen taaksensa Beethowenin ja Mozartin mestariteoksetkin. Jotenkin tämä kappale tiivistää kaiken mitä Final Fantasy peleissä rakastan, seikkailun ja romantiikan. En osaa pukea tunteitani sanoiksi, mutta helpointa on sanoa vain, että rakastan tätä kappaletta.

Notre-Dame de Paris: Belle
Lempikappaleeni tästä musikaalista Les Clochesin ja Tu Vas Mi Detruiten kanssa. Kappalehan on musikaalin tunnetuin, eikä syyttä. Kaikki kolme tekevät mahtavat sooloesitykset ja heidän kaikkien alkaessa laulaa, kylmiä väreitä ei voi estää. Kun on lukenut kirjan, tajuaa myös koko tilanteen kauheuden ja kauneuden.

Melkein joka ikinen kappale pelistä Final Fantasy VII: Crisis Core
Tuossa vain muutama esimerkki. Kaikista Final Fantasy peleistä tämä on mahtavin. Ei vain musiikeiltaan, mutta se kuuluu jo toisaalle. Sävellykset peliä varten ovat hävyttömän kauniita eikä niistä saa ikinä tarpeekseen. Ja voin sanoa, ettei mikään saa paremmin roskia silmään kuin tämä peli.
"Would you say... I became a hero?"

The Beatles - Eleanor Rigby
Muistan kun olin aivan pieni ja isä kuunteli tätä kasettisoittimelta tai vinyyliltä. Rakastin laulua silloin ja rakastan sitä yhä. Laulun rytmi on jotain mitä voi vain ihailla ja sanat ovat upean surulliset. Omasta mielestäni Beatlesien paras kappale, ylivoimaisesti.

Zen Café - Piha Ilman Sadettajaa
Miulta alkaa adjektiivit loppua ô__o Samat perusteet tähänkin toimivat. Upeat sanat ja yleinen tunnelma on suorastaan... Suorastaan... Ei-yrvähtävä (En suinkaan katso Putousta :o). Hillittömän hyvä kappale ja yksi parhaista suomalaisista kappaleista. Minkä jo tuolla kommenteissa sanoinkin (Mangahawk92, that's me :3)

(Andrew Lloyd Webber's) Phantom of the Opera - Past the Point of No Return
En kehdannut laittaa useaa tähänkin joten oli kova taistelu tämän ja Music of the Nightin välillä. Valitsin kuitenkin tämän, sillä sanoitukset ovat paljon voimakkaammat. Musikaalin parhaita kappaleita, joka tuo Phantomin hahmoa esille enemmän kuin mikään muu.
Love it!

Poets of the Fall - Late Goodbye
Nyt on pakko lopettaa tähän... :D Miulla on aina ylipitkät listat. Mutta siis.
Valtavana Max Payne fanina kuulin tämän kappaleen ensimmäisen kerran sitä pelatessani (kuten monet muutkin) ja rakastuin heti. Joka kerta kun kuuntelen tätä kappaletta, se on kuin muistoretki Max Paynen kokemuksista. Täydelliset kaksi peliä yhdessä kappaleessa, vaikka sanat eivät siitä kerrokkaan.
Ja jotkut varmaan miettivät mitä ajattelen tulevasta Max Payne kolmosesta.
Sovitaan että sitä ei ole olemassa! :)

Kiitos ja näkemiin. Tulipa taas listaa...

//Huhutar poisti tekijänoikeuksia rikkovat youtube-linkit
« Viimeksi muokattu: Elokuu 11, 2010, 23:10:25 kirjoittanut Huhutar »
If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face— forever.
Reviewing the world!

Poissa Zaira

 • 42
 • Valvojaoppilas
 • *
 • ^o^
  • Ei mitään nähtävää täällä
 • Pottermore: LumosDragon46
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #263 : Heinäkuu 16, 2010, 19:50:38 »
Don Huonot - Hyvää yötä ja huomenta

Tämä kappale on yksi Donkkareiden parhaimmista, imo. Tähän kappaleeseen liittyy omalla kohdallani niin paljon muistoja, että en edes pysty kuvittelemaan elämääni ilman tätä kappaletta. Ja yksi suurimmista unelmistani toteutui viime lauantaina, kun näin Don Huonot Ruisrockissa. Koko sen ajan mitä olen DH:ta kuunnellut, olen toivonut että he olisivat pysyneet yhdessä ja hypin ilosta kattoon, kun kuulin, että he palaavat yhteen, edes hetkeksi.. En pysty sanoin kuvailemaan sitä olotilaa, joka minut valtasi, kun he alkoivat soittaa tätä kappaletta. Jotain niin täydellistä. Lisää muistoja siis :)

Nightwish - Dark Chest of Wonders, The Poet and the Pendulum

Oikeastaan NW:ltä on enemmänkin näitä lemppareita, mutta mainittakoon nyt nämä.

Dark Chest of Wonders siksi, koska muistan elävästi sen päivän kun hankin Oncen. Oli kaunis heinäkuinen päivä ja tarkoituksena tavata aikaisemman rippileirin isosporukan kanssa makkaranpaiston ja rennon ajanvieton parissa. Itse olin tarkoituksella mennyt aikaisemmin kaupunkiin ja hankkinut tämän levyn, jota sitten menin kuuntelemaan meidän veneen kannelle. Kun ensimmäinen biisi alkoi, Dark Chest of Wonders, olin ihan täydessä hurmiossa, sillä en ollut osannut odottaa mitään niin hienoa. Yhä kun kuuntelen tuota biisiä, niin en voi olla muistamatta tuota päivää kuuden vuoden takaa.

The Poet and the Pendulum siksi, koska muistan niin elävästi sen hirveän dissauksen Anettea kohtaan. Kun sitten kuuntelin ekaa kertaa DPP:tä, niin tämä vajaan 14 minuutin avausbiisi sai minut vakuuttuneeksi siitä, että kaikki dissaajat eivät tienneet mistä puhuivat. Toki jos nyt vertaa, niin ehkä Anette osaa laulaa paremmin, mutta luulen, että seuraavan levyn eka biisi ei ehkä enää saa minua niin vakuuttuneksi Aneten täydellisestä sopimisesta Nightwishiin kuin tämä. Ja tietenkin tähänkin kappaleeseen liittyy se oma muistonsa, josta kiitos kuuluu kaikille niille, jotka ovat ehkä enemmemmän faneja kuin minä, mutta en voisi kuvitella elämääni ilman heitä ja tätä biisiä.

Metallica - Nothing Else Matters

Ehkä vähän klisee, mutta en olisi varmaan ikinä löytänyt Metallicaa ilman tätä biisiä. Ja vaikka moni ei pidä arvossaan tätä kappaletta, niin itselleni tälle kappaleelle löytyy aina paikka sydämessäni. Ehkä varhaisteinielämäni mullistavin hetki musiikkimaussani heti Nightwishin jälkeen. Jotenkaan en pysty kuvittelemaan elämääni ilman Metallicaa.

Gackt - Fragrance

En edes tiedä miten kummassa olen onnistunut löytämään Gacktin helmien seasta tämän helmen. Jotenkin tämä vain iski tajuntaani niistä lukuisista biiseistä ja jäi. En osaa sanoin kertoa tämän kappaleen täydellisyydestä, se pitää itse kuunnella.

Malice Mizer - Regret

Vaikka Malicella on monen monituista hyvää biisiä, niin silti tällä kappaleella on erityispaikka sydämessäni, sillä tämä sävellys saa aina tunteeni pintaan. Niin täydellinen, niin kaunis.
"When I lead the big patient rebellion, Voldemort here is the first to go."
[The pessimist sees difficulty in every opportunity.
The optimist sees the opportunity in every difficulty. -Winston Churchill]

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #264 : Syyskuu 05, 2010, 19:19:22 »
En koskaan kyllästy näihin ihanuuksiin! ♥

Phil Collins - Another day in paradise

Ihan ykköskappale! <3 Kaikkien aikojen ihanin biisi, saa aina hyvälle tuulelle! <3 Tähän kappaleeseen liittyy paljon hyviä muistoja, olen lukenut parikin ihanaa kirjaa tämän soidessa taustalla. :) Tämä on juuri sopivan hidas, laulajalla on ihana ääni ja kaikki on niin täydellisesti tätä kuunnellessa. Itse kappalekin on täydellinen! ;)

Phil Collins - True Colors

Omistan Phil Collinsin levyn, mutta huomasin tämän kappaleen vasta sitten, kun olin kuunnellut melkein puhki ekan kappaleen (eli Another day in Paradisen :D) ja siirryin seuraavaan. :D Tämäkin on niin kaunis, rauhallinen ja tästä saa pimeimpäänkin päivään energiaa! :D Ihana fiilistelybiisi. <3

Phil Collins - Easy lover

Jaa, tämä sitten on vähän nopeampaa Phil Collinsia ja tämä kappale siksi, että siinä on kiva rytmi. :)

Phil Collins - One more night

Jotenkin tuntuu, että tässä on nyt liikaa Phil Collinsia. :D No, One more night on sellainen haikaileva kappale, jota olen kuunnellut tiettyjä kirjoja lukiessani. :) Itse asiassa olen kuunnellut näitä kaikkia Collinsin kappaleita, kun olen lukenut Twilightia. :D Sieltähän ne kaikkein parhaiten mieleen ovat jääneetkin. :)

Phantom of the Opera

Myönnettäköön, että osaan soittaa pianollakin Andrew Lloyd Webberin musikaalista tutun Phantom of the Operan. :) Tykkään siitä, vaikka se onkin kauhean dramaattinen. Sen lisäksi Music of the Night on aivan ihastuttava kappale, samasta musikaalista siis. :) Tästä kappaleesta tulee jotenkin sellainen vanhanaikainen ja tunnelmallinen olotila. :>
 
Cheek - Mitä tänne jää

Hassua, mutta pidän tästä tosi paljon, vaikka sanat ovatkin synkät. :D Cheekillä on ihan hyviä kappaleita, mutta tämä on niistä se helmi sen rytmin ja sellaisen painostavuutensa takia. Tästä tulee vähän sellainen levoton olo, mutta ei se haittaa, hyvää kirjanlukumusiikkia. ;)

Elastinen feat. Tasis - Mä vien

Tässä taas kertosäe on kivan iskevä (sanatkin menettelevät ainakin tuossa kertosäkeessä :D) eikä tähän kyllästy, vaikka kuuntelisi päivän putkeen! :D

Timbaland feat. SoShy & Nelly Furtado - Morning after dark

Rytminsä takia tämäkin kappale on noussut tälle listalle. Sekä hyvien laulajien takia. :) Rytmi on jännä ja tarttuva sekä tanssittava. :)

// Akon - Beatiful

Unohdin aivan kokonaan tämän! :D Tästä jos mistä tulee hyvälle tuulelle, ei väliä mikä mieliala on tai missä sillä hetkellä on. :) Aivan ihana kappale, joka saa heilumaan musiikin tahdissa. :)
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 05, 2010, 19:24:50 kirjoittanut Titta »
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Sinnu

 • Ankeuttaja
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #265 : Syyskuu 07, 2010, 00:25:37 »
Coldplay - Clocks
Ehdoton ykkönen aina ja ikuisesti. Oon viimeiset kaksi vuotta luukuttanut kyseistä biisiä kaikissa mahdollissa tilanteissa, mikä onkin aiheuttanut sen, että kyseisen kappaleen kuunteleminen aiheuttaa sekä hyviä että huonoja viboja. En pysty skippaamaan tätä biisiä koskaan, johtuen varmaan alun pianosta joka koukuttaa kerta toisensa jälkeen kuuntelemaan... Lyriikat ovat erityisen lähellä sydäntä, osaisin ne vaikka unissani ulkoa. Yksinkertaisuudessaan täydellinen.

Come out of things unsaid
Shoot an apple off my head
And a trouble can't be named
A tiger's waiting to be tamed


Queen - Show Must Go On & Bohemian Rhapsody
Tämä on sellainen vaikuttava biisi, jota kuunnellessa tuntee itsensä tosi pieneksi. Muistoja tulee mieleen ja olo hassun haikeaksi, kun tää soi. Sanoiltaan rohkaiseva, auttaa jos on vähän hankalaa ja muutenkaan ei suksi tunnu luistavan. :)  Bohemian Rhapsodya on varmasti tässäkin ketjussa ylistetty monta kertaa, mutta siitä ei vaan pääse yli eikä ympäri, että Bohemian Rhapsody on musiikillisesti niin laaja ja vaikuttava kokonaisuus, että se ei voi olla muuta kuin hyvä!

Toto - Africa
Mulle tää on hyväntuulen biisi, vanha klassikko. Tarttuva melodia ja pidän myös sanoista. Biisin paras kohta on instrumentaalinen viidakkorumpusoolo, joka saa aina hyvälle tuulelle. :D

Poissa Mustepullo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #266 : Syyskuu 08, 2010, 18:47:52 »
Muse - Unintended

Tämän löysin vasta vähän aikaa sitten ja koukussa ollaan: tätä kuunnellessa voisi vaikka nukahtaa ja silti kappaleessa on uskomaton tunnelataus. Tuskin tulen koskaan kyllästymään. Osaisin sanat ulkoa vaikka unissani.

Bob Sinclar - Love Generation

On niin uskomaton hyvän mielen kappale, että suorastaan rupeaa laulattamaan kun kuuntelee. Tekee mieli ruveta tanssimaan pitkin koulun käytäviä tätä kuunnellessa.

Lykke Li - Dance dance dance

Aivan kuten edellisenkin kohdalla: kappaletta kuunnellessa tulee hyvä mieli.

PMMP - Matoja

Terapiakappaleeni: aina kun potuttaa, kuuntelen tätä kovaa. Tähän ei kyllästy ikinä!
Who knows which is which and who is who

Poissa Mameha

 • Peilijään uurtaja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #267 : Syyskuu 08, 2010, 19:54:56 »
Michael Jackson - Earth Song. Kerrassaan upea kappale. Sanat ovat kovaa settiä, mutta täysin asiaa. Kertosäe on jotain aivan ihmeellistä. En voi kuin kuunnella, vetää syvään henkeä ja nauttia. En tiedä, mikä siinä on se juttu tarkalleen, mutta en voi kuin ihmetellä neroa työssään - Michaelin laulunteko- ja laulutaitoja. Myös esimerkiksi Human Nature, They Don't Care About Us ja Smooth Criminal ovat aivan omaa luokkaansa musiikin maailmassa.

Loistava on myös Mew - Comforting Sounds. Nimensä mukaan rauhoittava. Pitkä ja silti mielenkiintoinen biisi loppuun asti. Aivan loistavaa musiikkia tanskalaispojilta! Olin keikalla ja odotin tätä, ei tullut. Kunnes.. encore! Ah ja voi, se oli hienoa! Myös The Zookeeper's Boy samalta bändiltä on loistava, jolla on hiukan sama vaikutus minuun, kuin Earth Songilla.

Suomalaista mieleenpainuvaa ja kuolematonta musiikkia on myös valtavasti, mutta ehkä eritysesti Peter Joukainen - Tänään tiskatessa.
Tänään tiskatessa lensi saippua silmään ja hetken aikaa jouduin siinä ihmettelemään.
Sä tulit siihen luokseni, kiedoit kätes kaulaani ja tuntui ettei täst oo kiire minnekään.

Maanläheisyydessään nerokas kappale. Peteriä kuuntelen aina silloin, kun tuntuu menevän huonosti. Toki muutenkin, mutta jokin hänen musiikissaan on sellaista rauhoittavaa ja lohdullista ja saa minut paremmalle tuulelle silloin, kun meinaan menettää jonkin taki yöuniani tai jotain vastaavaa.

John Williams - Star Wars kokonaisuudessaan. Kaikki elokuvan teemat prinsessa Leian teemasta Imperiumin marssiin ovat upean tunnelmallisia ja tarinaakertovia. Star Warsin musiikit ovat minusta Williamsin elokuvasävellysten parhaimmistoa - pakko sanoa, että Potterien edelle menevät.
Näitä tuli jo nyt aivan liikaa, vaikka tässä ei ole edes kaikki.. Mameha kiittää ja kumartaa.
Wow! We're identical!

Poissa Sugar

 • sininen välähdys tähtien keskellä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #268 : Syyskuu 17, 2010, 20:20:08 »
Musta tuntuu että mun vastaus eroaa aika suuresti monien muiden vastauksista, eikä tää edes ole oikeastaan kappale vaan sävellys, mutta sanon että Edvard Griegin Vuorenkuninkaan salissa (tai Vuorenpeikkojen luolassa/Vuorenkuninkaan luolassa jne). Jostain syystä tuntuu etten pystyis ihan oikeasti koskaan unohtamaan tätä, se on jotenkin niin tarttuva ja hauska ja mukava ja niin edelleen (enkä muuten edes katso Duudsoneita jos sitä epäilette).

Aina kun kuulen sen, alkaa väkisinkin hymyilyttää ja pystyn niin selvästi kuvittelemaan mielessäni kaikki sen tapahtumat tyyliin näytelmänä tai jonain. Mikään muu kappale/sävellys ei koskaan ole tehnyt niin syvää vaikutusta tai saa poikkeuksetta aina hymyilemään :-------)
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on

Poissa tassutöppönen

 • The only exception <3
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: CatRain16320
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #269 : Lokakuu 01, 2010, 19:16:41 »
Keshan tiktok on kyllä minusta aina yhtä hyvä ja saa hyvälle tuulelle vaikka olisi huono päivä. Olen kuunnellut sitä suunnilleen vuoden kyllästymättä! Samaten Lady Gagan Alejandro!

Sitten vielä on muistettava bestaani (vuotiksessa nimellä boonie) hänen kyllästymättömistä biiseistä. En ikinä kyllästy suurimpaan osaan biiseistä, mitä hän kuuntelee. Älkää multa kysykö mitä mut ainaki Dj Boonien Baby boy oli yksi hyvä.
~She lives in a fairytale somewhere too far for is to find~

Poissa Mustepullo

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #270 : Lokakuu 09, 2010, 17:34:16 »
Red Hot Chili Peppers - Can't Stop

En erityisemmin kuuntele Red Hot Chili Peppersiä, mutta tämä kappale on hauska. :D Tähän ei kyllästy, vaikka kuuntelisi kuinka monta kertaa.

Pendulum - The Island part 1

Ah. Varsinkin tämä ykkösosa. Kappale on upea. Se jää mielen sopukoihin pyörimään kun sitä kuuntelee, ja siihen ei takuulla kyllästy ikinä. Tekisi mieli pomppia ympäriinsä kun kuulee tämän.

Muse - Invincible

Tämä on yksi kauneimpia kappaleita ikinä. Sanat osuvat kohdalleen, melodia, rytmi, kaikki. Tämä on soinut päässäni jo varmaan kuukauden tauotta. :D
Who knows which is which and who is who

Poissa Affu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • pullamies
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #271 : Marraskuu 30, 2010, 21:37:20 »
HATE ON ME-gleen, ja original eli Jill Scottin versiot ovat molemmat aivan mahtavia, ja teimpä niistä mashupinkin.
Biisissä on sitä fiilistä, joka tekee keholle ihmeitä - heti alka apää nytkyä mukana ja suu liikkua lyriikkojen mukana. Pitkään pohdin että ikä se oli, ja lähdin kuuklailemaan lyriikoilla ("Hate on me hater, now or later..")
Tämä on sellainen kesän popitusbiisi joka jää pyörimään syksyksi ja koko vuodeksi.

YOU KNOW MY NAME-Ihan mahtava biisi, myöskin hyvin energinen ja mahtavan fiiliksen omaava, kuten tuo hate on me. Olen alkanut kuuntelemaan "aggressiivisia" biisejä ( en puhu nyt suoranaisesti aggressiivisestä musasta kuten esim. Slipknot tai Marilyn Manson.. ) vaan tällaisista kieroista. :D
 Parantaa oloa jotenkin ihmeellisesti kun saa kuulla mahtavaa musaa.
raqsutan B'D

//lisätään.
Yellow Submarine no words can describe this masterpiece :D
« Viimeksi muokattu: Elokuu 15, 2011, 21:14:47 kirjoittanut Affu »
Skäbädäm.
  Vuotiskoomalainen, epämääräisesti ölisee.
Ananas.

Poissa worldsayshello

 • Snivellus
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SnidgetDream29844
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #272 : Joulukuu 03, 2010, 22:58:09 »
(Andrew Lloyd Webber's) Phantom of the Opera - Past the Point of No Return
En kehdannut laittaa useaa tähänkin joten oli kova taistelu tämän ja Music of the Nightin välillä. Valitsin kuitenkin tämän, sillä sanoitukset ovat paljon voimakkaammat. Musikaalin parhaita kappaleita, joka tuo Phantomin hahmoa esille enemmän kuin mikään muu.
Love it!

Pendulum - The Island part 1
Ah. Varsinkin tämä ykkösosa. Kappale on upea. Se jää mielen sopukoihin pyörimään kun sitä kuuntelee, ja siihen ei takuulla kyllästy ikinä. Tekisi mieli pomppia ympäriinsä kun kuulee tämän.

Näiden lisäksi myös useat suomalaiset biisit jäävät usein päähäni soimaan, eikä niihin kyllästy koskaan vaikka samoja kappaleita olen kohta 14 vuotta kuunnellut : )

"Honestly, woman, you call yourself our mother." -George Weasley

Poissa Mirrekala

 • Suklaamurmeli
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #273 : Joulukuu 23, 2010, 13:35:59 »
Nightwish - The Islander
Minusta tämä biisi on karuudessaan koko Dark Passion Playn paras ja kaunein, ja se on kohtalaisen paljon sanottu. Itsekin vanhempana NW-fanina toki aluksi karsastin koko DPP-albumia Anetten vuoksi. Vaikka en vieläkään ole hänen äänensä ja tulkintatapansa suurin fani, minun täytyy myöntää että DPP on muuten niin hieno levy, että Anetten laulu kompensoituu kyllä. Islanderhan on suurimmaksi osaksi Hietalan laulama, mikä myös vaikuttaa siihen, että pidän siitä niin paljon. Tarina, tulkinta, sävelmä, kaikki kohdallaan... jopa video on hieno. En vaan osaa kyllästyä tähän :D Vähän samaa vikaa on Once-levyn Kuolema tekee taiteilijan-raidalla. On se nätti, ja aijai sitä sellosooloa...

Ja onhan näitä muitakin. Lähinnä monet sellaiset kuolemattomat klassikot kuin Queenin lähes kaikki biisit - harvoin perheessäni sukupolvien välinen kuilu ylittyy niin kivuttomasti kuin silloin, kun minä ja äiti kuuntelemme Queenia. Ja sitten tietysti Radioheadin Creep, jossa on se oma fiiliksensä joka toimii aina, eikä oikeastaan turhia rivejä.
"Paras tapa toimia on ystäville kostaa
jos päältä kauniin hevosen saa silmiin tuijottaa
Mut takaisin ei käytettyä sieluaan voi ostaa
kun kalpein kauppamiehistä ovelle kolkuttaa
" -Viikate: Tie

Poissa Miss Zora

 • nordist [nu'dist]
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • As cold as the night
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Kappale johon et "koskaan" kyllästy?
« Vastaus #274 : Maaliskuu 07, 2011, 17:20:00 »
The Strokes - Reptilia
Kohta kaksi vuotta olen tätä kappaletta kuunnellut, ja lupaan etten tule koskaan kyllästymään. Alun alkaen bongasin RockBand -pelistä, sen jälkeen kuuntelin youtubesta ja koukutuin, ja nykyään soi kännykästä tai Room On Firelta. Ihan mahtava kappale, kuuluu Strokesin parhaimmistoon, ja ainakin minulla Room On Firelta eniten kuunneltu biisi. Suosikkini. En ikinä kyllästy siistiin kitarasooloon enkä kertosäkeeseen enkä varsinkaan Julianin ääneen.

Arctic Monkeys - I Bet You Look Good on the Dancefloor
Monessa eri versiossa, livenä ja demona, oikeana versiona, musiikkivideon versiona, albumin versiona, jaksan kuitenkin kuunnella tätä kappaletta yhä uudelleen ja uudelleen. Ja kun sanoja ei ehkä muista ulkoa, tai niistä ei muuten vaan saa selvää (ottaen huomioon sen ah-niin-ihanan Sheffieldin aksentin) täytyy kappaletta kuunnella ihan vain selvyydenkin vuoksi monta kertaa.
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 05, 2011, 11:22:49 kirjoittanut Miss Zora »
den eneste måten å ha noe i uendelig tid, er ved å miste det