Kirjoittaja Aihe: Suosittele levyä.  (Luettu 49748 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Fleur

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #50 : Heinäkuu 30, 2003, 17:39:14 »
Tämäkin topic vanhenee uhkaavasti...

Vaikka näyttääkin vakavasti siltä, että kuuntelen hyvin erityyppistä musiikkia kuin muut vuotislaiset, olkoon.
Rufus Wainwright: Poses
Tähän en oikeasti kyllästy ikinä.
Poses on Wainwrightin toinen levy ja sen lauluissa on vähemmän henkilökohtaisia aiheita kuin ensimmäisessä (etsi se käsiisi, niin tiedät mitä tarkoitan) mutta ihania ne ovat silti. Sanoitukset ovat mielenkiintoisia, välillä mukana on ranskaakin, kauniita melodioita ja Wainwrightin ääni on persoonallinen ja yllättävän venyvä.  
Suosikkejani ovat esim. California, joka kertoo osuvasti Amerikan ihmemaasta, The Tower of Learning, Greek Song, joka varmimmin jää soimaan päähän sekä nimikkobiisi Poses.
Wainwrightin kolmas levy ilmestyy syyskuussa -vielä ehtii tutustua aiempaan tuotantoon ennen sitä ^_^
[/i]

Milliz

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #51 : Elokuu 06, 2003, 16:21:43 »
Pikku G - Räjähdysvaara
Mulla ei ole tätä levyä, mutta mun serkulla on, ja
mulla on pikku g:n biiseja mp3:lla.
Mun mielest Pikku G tekee tosi hyviä biisejä,
se kertoo jotenkin selkeästi vaikkaa räppää niin nopeesti...

Minusta se vaan on niin hyvä.. ^^

Purplis

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #52 : Elokuu 06, 2003, 16:48:43 »
Negative-War of Love

HIMin tyylistä lovemetallia, mutta ehkä pikkisriikkisen rennonpaa. Jonne Aaronilla on ihuna ääni ja pidän muutenkin todella paljon koko levystä. Itse en vielä omista kyseistä plättyä, mutta tämän kuun lopussa kyllä aion ostaa sen. Uskon että kaikki ovat kuulleet levyltä kappaleen The Moment of our love. No joo, minä pidän. En tiedä sinusta ^^;;

Shikoku Gin

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #53 : Elokuu 07, 2003, 14:23:38 »
t.A.T.u-200 km/h in the wrong lane

Miksi? Kaikki biisit on tosi hyviä, niihin ei kyllästy vaikka kuuntelee levyä vuorokauden ympäri.
Sanat on hyvin kirjoitettu. Niitä on ilo kuunnella, istuu vaikka sänylle ja keskittyy vain kuuntelemaan tai lukemaan sanoja "vihkosesta" joka tulee mukana.

Parhaat kappaleet on Not gonna get us, stars, How soon is now? ja venäjänkieliset versiot Not gonna get us-ja All the things she said-kappaleista.

Jos joku luulee että musa on jotain ihmeellistä, jossa hihkutetaan vaan lesboista yms. on kyllä aivan väärässä. Lesboista ei puhuta tällä levyllä ollenkaan (ainakaan minun mielestä) ja joku joka ei tiedä Yulian ja Lenan olevan lesboja, ei sitä kyllä huomaakkaan ainakaan musan perusteella.

Numeroksi antaisin 9 ½, koska remix-kappaleet olisi voinut tehdä ehkä hieman enemmän remixeiksi.

marya

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #54 : Syyskuu 12, 2003, 09:40:54 »
RICHARD ASHCROFT: Alone with everybody
Aivan super hyvää musaa, jos on aikasemmin pitänyt the vervestä, niin varmasti tykkää myös Richardin soololevystä. Aika melodista mut ei mitään lässytystä.

PJ HARVEY: Stories from the sea, stories from the city
Tää on ihan huippu levy! oon kuunnellu koko kesän tätä. PJ harvey laulaa just hyvin ja tässä on pari biisiä missä se laulaa Thom Yorken kanssa!!!

Miss Wire

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #55 : Syyskuu 13, 2003, 22:36:23 »
Mew: Frengers

Todella kaunista ja koskettavaa musiikkia. Jonas Bjerre laulaa korkealta ja kauniisti kuin enkeli, tai pikkutyttö. Helposti särkyvää...
Levyllä ei ole yhtään täytebiisiä, parhaita kappaleita ovat Behind the Drapes, She Came Home For Christmas, Comforting Sounds ja Am I Wry? No. Mew on jonkinlaista indierockia.
Sopii haaveiluun ja kuunneltavaksi yksin pimeässä.


Melody Club: Music Machine

Ylipirteää poppia jossa on toisinaan 70/80-lukuisen tanssimusiikin sävyjä. Todella tarttuvia melodioita.

Greensery

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #56 : Syyskuu 13, 2003, 23:45:08 »
Suosittelen suosiolla vain ne, jotka nyt ekaksi tulevat mieleen... eli:

Björkin koko tuotanto
-Debut, Post, Homogenic, Selmasongs(-Dancer in the darkin soundtrack) & Vespertine.

Joskus tuntuu, että Björk on ainut todella ainutlaatuinen artisti. Hänen musiikissaan on sitä jotain, ainakin minulle: kappaleisiin pääsee sisälle, mutta ne eivät silti ole ’liian helppoja.’ Jokaisella levyllä on oma teemansa ja tyylinsä, mutta samojakin elementtejä niistä tietysti löytyy. Omat lempilevyni ovat: mielettömän kaunis ja intiimi Vespertine, Lontoosta ’vaikutteita’ saanut Post ja kaunis, puhdas Selmasongs.

Tori Amos: Little earthquakes

Torin ensimmäinen- ja omasta mielestäni hänen parhain- levynsä. Särkevää angstia, ironiaa ja iloakin hyvillä melodioilla varustettuna. Piano on kappaleissa hyvin vahva, joten jos pidät naislaulajista ja ’piano-painotteisesta musiikista’, pidät varmasti tästäkin. Parhaita kappaleita mielestäni: Winter, Leather, Precious things, Mother, Me and a gun.

Muse: Origin of symmetry

Olen ihastunut tähän levyyn... siinä on yksinkertaisesti kaikki kohdallaan. Omaperäistä ja voimakasta. Ja ylidramaattista, myönnetään. Jos pitäisi lokeroida, niin rockin johonkin luokkaan tämä ehkä osuisi. Monien mielestä Origin ei ole Musen paras, minusta taas on. Ehkä osaksi myös sen vuoksi, että pystyn muutamiin kappaleisiin samaistumaan. Parhaita mm: Newborn, Bliss, Feeling good, Citizen Erased, Micro cuts, Space dementia.

The White Stripes: Elephant

Hauskaa ja traagista. Tyylikästä ja aitoa. Rockkia ja jotain aivan muuta. Pink Floydin sukulainen(ko). Oli pakko lisätä tämä, olen niin ihastunut tähän levyyn. :) Parhaita kappaleita: Seven nation army, I just don't know what to do with myself, Well it's true that we love one another, Little Acorns, There's no home for you here.

Lils

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #57 : Syyskuu 20, 2003, 12:19:12 »
Apulanta: Plastik

Levy täynnä helmiä. Koskettavia kappaleita. Mm. Maailmanpyörä, Maanantai, Odotus ja Käännä se pois. Mielestäni kaikki kappaleet levyllä ovat hieman synkkiä, mutta ihanan koskettavia. Apulannasta pitävän pakko-ostos.

Severina

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #58 : Syyskuu 26, 2003, 01:15:17 »
Oh, Rufus Wainwright on (melkein) parasta mitä on! Itse suurkulutan ekaa cd:tä, Poses on kyllä loistava myös. Kukaan ei ole ennen tietäny kuka RW on, wow, kiva nähdä että jollakulla muullakin on niin loistava maku (öhöm). ;) RW:llä on loistava, erikoinen ääni ja olen tunnetusti heikkona hyviin ääniin....

David Bowien kokoelma cd kuuluu myös tasaiseen tahtiin, älyttömän hyviä biisejä. Tosin omaa suosikkiani (Letter to Hermione) ei tuolla kokoelmalevyllä ole....

Fleur

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #59 : Marraskuu 11, 2003, 19:28:44 »
Lainaus käyttäjältä: "Severina"

David Bowien kokoelma cd kuuluu myös tasaiseen tahtiin, älyttömän hyviä biisejä.


Minä yritän parhaillani ymmärtää miksi Bowie on suosittu. Kokoelma cd nököttää tuossa vieressäni...

Mutta siis:
Catatonia: Equally Cursed and Blessed
Musiikin opettajani mukaan kyseinen bändi oli hyvinkin suosittu muutama vuosi takaperin. Lauloimme Dead from the Waist Down kyseiseltä levyltä musiikintunnilla viime vuonna, ja ihastuin oitis. Aluksi vähän häiritsi se ajatus, että bändin laulaja ei kirjoita biisejä (tutkin aina kaikkien levyjen kansilehdet hyvin tarkkaan; suhtaudun epäluuloisesti laulajiin jotka, no, vain laulavat), mutta päätin jättää sen huomioimatta kun levy muuten on niin hyvä.
Pop&Rock-kategoriaanhan tämä kai sopii. Londinium ja Storm the Palace ainakin ovat melko tyylipuhdasta rokkia, mutta toisaalta taas Karaoke Queen on poppia lallateluineen kaikkineen.
Siltikin löydän monista lauluista muutakin sanomaa kuin I love you. Dead from the waist down ainakin kuulostaa hyvin pasifistiselta, ja surullinen Bulimic Beats...No, nimi kertookin jo kaiken.

Ja sitten vielä pieni muistutus siitä että Rufus Wainwrightin kolmas levy Want One on ilmestynyt. Paras levy jonka omistan. Oikeasti; kuuntele Go or Go Ahead, 11:11, I Don´t Know What It Is & Dinner at Eight ja olet haltioissasi. Kuuntele sitten levyn kommenttiraita ja olet ekstaasissa (jos täällä nyt sattuu olemaan joku toinenkin joka on lukenut Wainwrightin kaikki sata ja yksi haastattelua, ei, minä en viittaa siihen).

Andalucia

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #60 : Marraskuu 11, 2003, 19:57:20 »
Zen Cafè - Jättiläinen

Zenis taitaakin olla viimeisin hurahdukseni, ja veikkaan ettei se niin lyhyeksi taida jäädäkään.  Eikö sana 'Zen Cafè' tuo mieleen jo jotain? Siis jotain muutakin kuin kahvia. Itseasiassa minä en enää lajittele tätä musiikkia mihinkään genreen, vaan se on zengafemusiikkkia. Kuulostaa aika hauskalta, pitänee sanoa tuo seuraavalla kerralla vastaukseksi kun musiikinopettajamme utelee, että 'millaista musiikkia sitä on tällä viikolla tullut kuunneltua?' . Olisi muuten ensimmäinen kerta kun en vastaisi 'kaikenlaista'.

Kaikkihan me tiedämme Zeniksen? Aivan, sen bändi, jonka sanoitukset ovat outoja ja erittäin multaisia, sanoisinko. 'Minä pidän multaa sormissa...' , ' Ja vaiti on pellon multa...' - muutamia pätkiä, jotka tulivat nopeasti mieleen ja kummassakin oli se multa -sana. Kyllä, varsin terävä havainto tämä tällainenkin. Mutta bändi on ihana, ja ihana on myös tämä kokoelma. Se on ns. "Taattua Zen Cafèa" ja sieltä löytää uudet ja hieman vanhemmatkin hitit. Jos ihastui bändiin silloin kun kuuli radiosta kappeleen 'ihminen' tai 'piha ilman sadettajaa', niin nyt sitten kauppaan. (kuulostaa aivan myyntivideolta :D). Ei mutta levyn kansikin on ihana, k-a-h-v-i-a <3

Sanoitukset ovat tavattoman ihanat, mutta ne eivät sinänsä tunnu ylimmaalisilta, vaan käsittelevät mukavasti tätä aivan tavallista elämää, joka on täällä. Miekkosen ( siis Samuli Putron, ellen aivan väärin muista) ääni sopii verbaalisti (Mikä sana!) muuhun kappaleeseen. Kauniit kuvaukset ihmisistä ja näkökulmien tarkastelu ovat avautuneet minulle itselleni vasta monen kuuntelukerran jälkeen. Lisäksi musiikki sopii omasta kokemuksesta päätellen lähes mihin tahansa mielentilaa, säähän, viikon päivään, kuukauteeen tai vuodenaikaan.

Levyn parhaat kappaleet annan jokaisen löytää itse, mutta henkilökohtaisesti löytää, mutta tämä levy on todella upea kokonaisuus, joka ei turhaan prösytäile mielettömillöä bassosoundeilla. Suosittelen kaikille, jotka jaksavat kuunnella samanhenkisiä, kuulemma lähes unettavan samankuuloista, kappaleita, niin suosittelen toki.

Sarvis

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #61 : Marraskuu 13, 2003, 13:23:35 »
Suosittelen levyä tai sittenkin levyjä..

The 69 eyes: Paris kills

Levy on aivan tajuttoman hyvä. Noh..kyllä se vähän angstailee. Mutta niinhän sen on tarkoitus!

Levyltä löytyy radiosssa ja musiikkivideoilla pyörinyt Betty Blue.
Radiossa kuulunut Dance A`mour. (kirjoitinko oikein??)
Jossa lauletaan myös ranskaksi... :)

Muita hyviä hittejä...Radical,Grey,Crashing high,Still water runs deep..
Levy on täynnä gootti-vampyyri meininkiä. Kannattaa kuunnella.
Muuta en sano. :wink:

//annii muokkasi korostuksia.

Poissa Tohvelieläin

 • Vuotislainen
Suosittele levyä.
« Vastaus #62 : Joulukuu 19, 2003, 16:31:58 »
Simon & Garfunkel:

Wednesday Morning 3 A.M.:
Duon ensimmäinen levy jäänyt liian vähälle huomiota. Albumi on kestoltaan ehkä lyhyt, mutta kappaleet kuten Sparrow, Bleeker Street, Wednesday Morning 3 A.M, Benedictus, tai akustinen The Sound of Silence ovat hyvin koskettavia. Tällä albumilla Simon ja Garfunkel laulavat vastakkaisissa kaijuttimissa harmoniaa ja melodiaa, mikä kuulostaa hyvin kauniilta.

Parsley, Sage, Rosemary and Thyme:
Albumin kantava idea on sen tunnelmallisuus. Jokainen kappale saa aikaan kylmiä väreitä. Kappalelista on komea: Scarborough Fair/Canticle, Patterns, Homeward Bound, The Big Bright Green Pleasure Machine, The 59th Street Bridge Song, The Dangling Conversation; For Emily, Whenever I May Find Her; A Poem On The Underground Wall, 7 O'Clock News/Silent Night - kaikki kappaleet kelpaisivat mille tahansa The Very Best Of -levylle. Hauska lisä on myös Dylan-parodia A Simple Desultory Philippic (Or How I Was Robert McNamara'd Into Submission).

Bookends
Levyn mielenkiintoisin piirre on A-puolella oleva tarina ihmisen eliniästä ja rajallisesta ajasta tällä planeetalla. "Tarina" alkaa instrumentaalisella Bookends Themellä. Save the Life of My Child kertoo nuorten ihmisten hyödyttömyydestä ja epätoivosta yhteiskunnassa ("'Save the life of my child!' Cried the desperate mother 'Oh what's becoming of the children?' People asking each other). America on kahden nuoren aikuisen rakkaustarina ("'Let us be lovers, we'll marry our fortunes together. I've got some real estate here in my bag'"). Overs kertoo keski-ikäisen pariskunnan epäonnistuneesta avioliitosta ("We might as well be apart, it hardly matters, we sleep separately and drop a smile passing in the hall. But there's no laughs left, 'Cause we laughed them all, and we laughed them all, in a very short time, time").Voices of Old People on vain vanhojen ihmisten keskustelua, joka on nauhoitettu vanhainkodissa ("'God forgive me, but an old person without money is pathetic'"). Old Friends on taas tarina vanhuuden pelosta ("How terribly strange to be seventy"). Bookends kuvaa kuolemaa ("Time it was, and what a time it was, it was - a time of innocence, a time of confidences."). B-puoli sisältää niin ikään hittejä. Mainittakoon vaikkapa Mrs. Robinson.

Bridge over Troubled Water:
Simon & Garfunkelin mestariteos. The Boxer, Bridge over Troubled Water, Song for the Asking; So Long, Frank Lloyd Wright; The Only Living Boy in New York, El Condor Pasa, Cecilia... Ihmisten, jotka eivät pidä tällaisesta musiikista pitäisi silti ostaa tämä levy sen sisältämän kulttuuriarvon takia.

Bob Dylan:

Blood on the Tracks:
Varmaankin yksi kaikkien aikojen parhaista levyistä, ja mielestäni Dylanin paras. Levy on vuodelta 1975. Kappaleet on kirjoitettu kahden kuukauden aikana, ja silti ne onnistuvat olemaan hänen ikimuistoisimpiaan.  Tangled up in Blue, Simple Twist of Fate, You're a Big Girl Now, Idiot Wind, If You See Her Say Hello ja Shelter from the Storm. Tämä oli se levy, jonka ansiosta aloin kuunnella Dylania (Desiren lisäksi).

Blur:

Menestyksekäs yhtye on julkaissut lukuisia hienoja levyjä. Tällä hetkellä pidän eniten seuraavista kolmesta.

Parklife:
Sisältää ison liudan (muistaakseni 15) kappaletta. Parklife ja Girls and Boys varmaankin kuuluisimmat. Omasta mielestäni levyn parhaat kappaleet ovat kuitenkin mahtipontinen This Is a Low, reipas End of the Century, teatraalinen To the End ja tuomiopäivän tunnelman sävyttämä Trouble in the Message Centre. Myös yksinkertainen kuista ja tähdistä (tieteelliseltä kannalta) kertova Far Out on hyvin piristävä. Bank Holiday on albumin pakollinen, nopeatempoinen, punk-vaikutteinen kappale. Badhead on mollivoittoisenakin mukavaa kuultavaa. Albumin kaksi instrumentaalikappaletta (ok., viimeisessä lauletaan jotain) ovat mainioita hengähdystaukoja. Jubilee, Glover over Dover, London Loves ja muut ovat laskettavissa hyvätasoiseksi täytemateriaaliksi.

Blur:
Song 2 on varmaankin yksi Blurin kuuluisimmista kappaleista. Albumilta löytyy myös M.O.R., Beetlebum, You're So Great, Look inside America, Death of a Party ja iki-ihana Essex Dogs (harmi, että se on niin lyhyt – olisi hyvää terapiamusiikkia).

13:
Vähälle menestykselle jäänyt albumi. Ihmettelen miksi. Albumilta löytyy hittimateriaalia oikeastaan vain yksi kappale, Coffee & TV. Siinäkin on synkkä sävy. Parin kuuntelukerran jälkeen levyltä alkaa ilmaantua kuitenkin helmiä: 1993, Mellow Song, No Distance Left to Run, Tender jne.

Muita suositeltavia levyjä:

Alanis Morrisette: Jagged Little Pill

Bob Dylan: Highway 61 Revisited, Blonde on Blonde, Bringing it All Back Home, The Freewheelin' Bob Dylan, Desire, John Wesley Harding, Time out of Mind, Love & Theft (julkaistiin muuten syyskuun 11. 2001), Bootleg Seriesit

Paul Simon: Hearts and Bones, There Goes Rhymin' Simon, Graceland, You're the One

Manic Street Preachers: Holy Bible; This Is My Truth, Tell Me Yours; Know Your Enemy, Everything Must Go

Coldplay: A Rush of Blood to the Head, Parachutes

Oasis: (What's the Story) Morning Glory?, Definitely Maybe

Travis: The Man Who, The Invisible Band

Lauryn Hill: The Miseducation of Lauryn Hill

Kannattaa kokeilla muuten myös Ryan Adamsin levyjä (joita on tullut kuluneen vuoden aikana varmaankin kolme, eikä laatu ole kärsinyt).

Kuuluisa lehti The Rolling Stone muuten pani järjestykseen 500 kaikkien aikojen parasta levyä. En ollut aivan samaa mieltä useiden valintojen kanssa. Top 10 oli tämän näköinen:

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, The Beatles; Pet Sounds, The Beach Boys; Revolver, The Beatles; Highway 61 Revisited, Bob Dylan; Rubber Soul, The Beatles; What's Going On, Marvin Gaye; Exile on Main Street, The Rolling Stones; London Calling, The Clash; Blonde on Blonde, Bob Dylan ja The White Album, The Beatles.

Muutamia poimintoja ulkopuolelta:
16. Blood on the Tracks, Bob Dylan
17. Nevermind, Nirvana
18. Born to Run, Bruce Springsteen
20. Thriller, Michael Jackson
26. The Joshua Tree, U2
35. The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars, David Bovie
42. The Doors, The Doors
51. Bridge Over Troubled Water, Simon & Garfunkel
81. Graceland, Paul Simon
110. The Bends, Radiohead
302. The Marshall Mathers LP, Eminem (!)
317. The Eminem Show, Eminem (!)
359. Stankonia, Outkast
363. Ray of Light, Madonna (!)
373. Post, Björk
408. Time Out of Mind, Bob Dylan
433. Another Green World, Brian Eno
473. A Rush of Blood to the Head, Coldplay

Pet Sounds kakkosena ja Madonnaa ja Eminemiä listoilla. Hmm. Mutta kai nämä albumit ovat niitä "suositeltavia".

Ayelana

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #63 : Joulukuu 19, 2003, 18:23:39 »
Sonata Arctica
Winterheart's Guild. Aivan mahtava levy. Powermetallia, iskee ainakin minuun yhä uudestaan ja uudestaan. Pitkällisen rahankeruun jälkeen olin sitten kykenevä ostamaan tämän, olin nimittäin silloin aikamoinen tyhjätasku...
Muttamutta, minä ainakin jaksaisin kuunnella tätä aamusta iltaan. Suosittelen lämpimästi, jos olette powermetallin ystäviä.

Kuuttis

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #64 : Joulukuu 19, 2003, 19:38:05 »
The Beatles - Revolver
The Beatlesin seitsemäs (!) levy, minun mielestäni paras. Tarttuvia melodioita, ja kauniita sanoituksia. Kitarat soivat paljolti, mutta tällä levyllä Beatles on puhkeamassa kukkaan (*g* Idols-Nanna) sovitusten ja tuotannon osalta, tai ehkä krediitit enemmän pitäisi antaa heidän tuottajalleen, George Martinille. Esimerkiksi jouset kappaleessa Eleanor Rigby ja takaperin levylle laitettu kitarasoolo ovat varsin komeaa kuultavaa. Monesti äänestyksissä juuri tuo Sgt. Pepper, ja esimerkiksi kuuluisa Abbey Road -levyt ovat rankattu paremmiksi kuin Revolver, mutta minä rakastan Revolveria juuri sen tietyn nöyryyden takia, Beatlesit olivat vielä tässä sellainen "hieno pikku bändi". Tällä levyllä ei ole _yhtään_ huonoa biisiä. Lempparibiisejäni ovat Eleanor Rigby, I'm Only Sleeping, Here There And Everywhere, She Said She Said, And Your Bird Can Sing ja hirveän kaunis For No One. Jos kuitenkin on vasta tutustumassa Beatlesin tuotantoon, suosittelen ostamaan kokoelmalevyt 1962-1966 ja 1967-1970, sillä aivan täydellistä kuvaa yksin Revolverilla the Beatlesista ei saa. Mutta jos pitää brittiläisestä kitararockpopista, suosittelen tätä.

-Kuuttis

Angie

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #65 : Joulukuu 20, 2003, 19:05:15 »
Jaa-a. Joku pisti Nighwishin 'Wishmasterin' jo, mutta muuten se olisi tässä. No tässä teille muutama lisää.

Guns N' Roses - Appetite for Destruction
Loistopaketti. Musiikki on kunnon rokkia, välillä hieman rytinä-räminä-punk-jee-jee-meiningissäkin, mutta se sopii siihen. Se levy on valittu moneenkin kertaan maailman parhaaksi rock-levyksi tai joksikin vastaavaksi. Suosittelen kuunneltavaksi silloin kun haluaa hyppiä, riehua, soittaa ilmakitaraa, laulaa kovaa tai milloin vaan. Tällä levyllä ei ole yhtään turhaa biisiä. Ja se rokkaa.

Metallica - Ride the Lightning, Master of Puppets
Suoraviivaista ja nopeatempoista heviä. Bändihän on aivan legendaarinen ja minusta ainakin juuri näiden levyjen ansiosta. Aivan klassikkoja molemmat. Kuuluu yleissivistykseen. *tuplabasari jyrää*

Apocalyptica - Inquisition Symphony
Ihanaa. Selloja. Siis heviä selloilla näin lyhyesti sanottuna. Pojat soittaa hienosti hyvää musiikkia. Levyltä löytyy muutama Metallica-coverikin, upeasti tulkittuina. Ei voi muuta sanoa, suosittelen.

Children of Bodom - Hatebreeder
Tämä levy on minusta Bodomien paras. Heviä, deathmetalliksi tämän voisi minusta luokitella. Kappaleista suosikkini on 'Bed of Razors', mutta koko levy on varsin hohdokasta. Suosittelen kuunneltavaksi erityisesti silloin kun on huonolla tuulella, vihainen, kyllästynyt julmaan maailmaan, jne..

Apulanta - Kolme, Ehjä
On taas pakko laittaa nämä molemmat tähän, koska minusta ne ovat ehdottomasti Apulannan parhaita levyjä. En osaa päättää kumpi on parempi. Näissä on todella asennetta, meininkiä ja energiaa. Rokkia, joka on välillä äärimmäisen räkäistä punkkia ja välillä niin kaunista että itku tulee.
Levyillä on niin monia loistavia biisejä, etten niitä luettele, mutta 'Kolmessa' on piilobiisi, joka on aivan mainitsemisen arvoisen ihana. Ja ylläribonukset osuville lyriikoille.
Mene ja osta!

Löytyisihän näitä vaikka miten paljon, mutta jätän nyt vähän muillekin.. ;)

Firena

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #66 : Joulukuu 21, 2003, 11:10:00 »
Enigma : LSD (love sensuality devotion)Tässä on Enigman kaikki parhaimmat hitit.Enigmaan kannattaa tutustua, sillä se on niin upeaa ja mystistä musiikkia.Moni tuskin tietää Enigmaa...
Tällä levyllä on kyllä kaikki parhaat.Esim: "sadeness"
Gregorian
Koko tuotanto: I-IV.Todella ihanaa gregoriaanista musiikkia korville, lennetään keskiajalle....Gregorian laulaa vanhoja POP/ROCK klassikkoja gregoriaanisesti, mutta onhan heillä toki omia biisejäkin =)  Suosittelen lämpimästi.


Kuunkulta

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #67 : Joulukuu 21, 2003, 16:04:59 »
LAB: Devil is a girl

Rockia, ainakin minun mielestäni -ja hyvää sellaista! Machine girl on huippu, ja levyn nimeksi pitikin tulla alunperin Machine Girl, mutta bändi vaihtoikin sen Devil is a girlsiksi, joka on sekin hyvä kappale levyltä.
Noh, en osaa kuvailla sen paremmin... Huippu musaa joka tapauksessa!

Maija Vilkkumaa: Ei

Ei on biisinäkin jo todella hyvä, saatikka sitten levynä. Levy alkaa Kristiinalla, ja se sopii siihen. suosikkini levyltä on joka tapauksessa Mun elämä.

madline

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #68 : Joulukuu 21, 2003, 17:34:11 »
Kotiteollisuus - Kuolleen Kukan Nimi

Kotiteollisuutta parhaimmillaan. Upeaa suomalaista musiikkia. Upeita sanoituksia sekä soundeja. Ehdottomasti Kotiteollisuuden paras levy!

Firena

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #69 : Joulukuu 21, 2003, 18:06:39 »
Voisinkin tässä suositella levyä nimeltä
U2 The best of 1980-1990

Levyllä on kaikki U2:n parhaat 80-luvulta.Biisit on hyvin valittu levylle, joka tekee siitä loistavan kuuntelunautinnon :)
Levyllä on vaan jotenkin sellanen biisi, kuin "New years day", joka on uskomaton o_o !

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Suosittele levyä.
« Vastaus #70 : Joulukuu 21, 2003, 18:56:40 »
Wigwam - Nuclear Nightclub
Yksi parhaita paloja pitämästäni proge-musiikista. Tämä on levy, jolla Wigwamilla oli mahdollisuus lyödä läpi maailmalle kunnolla.
Ok - tämä on Suomi-musiikin arvostetuimpia levyjä, mutta tämä ei ole ollut minulle pakkopullaa vrt. koulujen lukukirjat tai muut teokset jotka "kuuluu" tuntea. Bändi oli tähän mennessä jo lähes hajonnut ristiriitoihin musiikin suunnasta, mutta kaksi alkuperäisjäsentä ottivat sisään uusia muusikoita. Musiikki muuttui enemmän laulujen suuntaan "teoksien" asemasta ja bändin taustat olivat myös kunnossa kuten myös muusikoiden vire ja se kyllä kuuluu - soitto soi ja kulkee kevyesti.
Vaikka laulut ovat moniosaisia ja sisältävät runsaati soolo-osuuksia, missään vaiheessa ei tule esittelyn makua, vaikeata/nopeata sen itsensä vuoksi. Parhaat laulut ovat -henk.koht- Freddie are You ready?, Kite, Do or Die. Jos pidät 1960-70 luvun melodisesta musiikista kuten Beatles, Simon & Garfunkel, The Band tai Kate Bush, Pink Floyd, niin kannattaa tutustua. Uskaltaisin suositella tätä myös melodisesta heavysta pitäville vaikka tämä on tyyliltään aivan erilaista musiikkia- eri soittotyylejä hyödynnetään ahkerasti tunnelmien puitteissa.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

tuhkimo

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #71 : Joulukuu 27, 2003, 18:55:03 »
HIM - Greatest Lovesongs Vol. 666

Miksi? Koska minun mielestäni tämä on HIMin paras levy vaikka muutikin ovat erittäin loistavia ja upeita.
Kenelle? Koska tämä on ehkä HIMin synkin levy, jos näin voi sanoa, niin suosittelisin tätä sellaisesta synkästä ja tunteikkasta rakkausmetallista pitäville, tummille sieluille. :p
Millainen? Kuten jo sanoin levy on ehkä synkin HIMin levyistä.. Tämähän on HIMin ensimmäinen levy, mutta laadusta sitä ei uskoisi jos näin uskaltaisin asian ilmaista. :p Lyriikat ovat ainakin omasta mielestäni saatanallisen kauniita.. Rakastan ihan vain esimerkkinä ensimmäistä kappaletta For You. Levy sisältää myös yhden maailman hienoimmista kovereista: HIMin loisteliaan version Chris Isaakin Wicked Gamesta. Ja täytyy sanoa, että jos When Love and Death Embrace ei kosketa niin en sitten tiedä, että mikä. ô.Ô Levy on upea kokonaisuus ja täynnä mystiikkaa, melodisuutta, tunteita ja jotenkin synkkäää romantiikkaa.
Arvosana: 10- ((pakko laittaa miinus, koska ainahan on parantamisen varaa ja jos bändi on jo ekalla levyllään täyden 10:n arvoinen niin miten siitä on muka varaa kehittyä vielä upeammaksi..?))

*muoks* Ajattelin nyt jonkun iloksi (tai oman aikani kuluksi, miten sen ikinä kukaan haluaakaan ilmaista/tulkita..) lisätä biisilistan, että mitkä biisit tämä levy oikeastaan sitten sisältääkään:

1. For you
2. Your Sweet Six Six Six
3. Wicked Game
4. The Heartless
5. Our Diabolikal Rapture
6. It's All Tears (drown in this love)
7. When Love and Death Embrace
8. The Beginning of the End.
9. (don't fear) The Reaper

Täytyy sanoa, että omia suosikkejani ovat biisit numeroilla: 1.,2., 3., 6. ja 7.. No hyvä on.. Pidän niistä kaikista. :p Yeah..

Poissa Flamerie

 • Emotionaalinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: ProphecyHowl3
 • Tupa: Rohkelikko
Suosittele levyä.
« Vastaus #72 : Joulukuu 27, 2003, 23:37:22 »
Kapasiteettiyksikön koko tuotanto (Päiväst toiseen, Klassikko ja Itsenäisyyspäivä).
Miks? Koska kolmikon tuotanto on aivan mahtavaa. Lyriikat on suurimmaksi osaksi hyvät, pohjat ovat myös tosi hyvät, ja jätkien äänet on jostain syystä mukavaa kuunneltavaa.
Arvosana:
Päiväst Toiseen:
10
Klassikko:9+
Itsenäisyyspäivä:9-

Osassa kappaleista on jonkin verran parantamisen varaa, mutta eka levy on kyllä paras.
Forces collide.

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Suosittele levyä.
« Vastaus #73 : Joulukuu 29, 2003, 00:28:35 »
Suosittelin tänne jo yhtä levyä, mutta voidakseni makeilla ;P omistavani tämän LP:n suosittelen Bo Hanssonin levyä Lord of the Rings/Sagan om ringen. Tämä levy ilmestyi 1972 ja myi aikoinaan kultalevyn Iso-Britanniassa. Levystä on kuten näkyy ruotsin- ja englanninkieliset painokset. Levy on Taruun Sormusten Herrasta pohjautuva teemalevy, jossa on kirjan kohtausten inspiroimaa instrumentaalimusiikkia. Tällä levyllä on kappale myös harvemmin muistetulle Tom Bombadilille.
Laitan tähän kappalelistan:Leaving Shire, The old Forest, Tom Bombadil, Fog on the Burrow-Downs,The Black Riders, Flight to the Ford, At the House of Elrond, The Ring goes South, A Journey in the Dark, Lothlórien, Shadowfax, The Horns of Rohan, The Battle of Pelennor Fields, Dreams in the House of Healing, Homeward Bound, The Scouring of the Shire, The Grey Havens. Painosten musiikki on sama. Musiikin tyyliä voisi verrata ehkä Mike Oldfieldin (Manaajan pianoteema>Tubular Bells) instrumentaalilevyihin. Tekotavaltaan musiikki on myös samankaltaista, kaikki on "oikeasti soitettua" runsailla päälleäänityksillä ja muutaman kaverin kanssa. Saattaa olla, että musiikki voi kuulostaa vanhanaikaiselta ja soundit voivat tuntua hieman ohuilta (levy on äänitetty mökillä vuokralaitteilla) mutta minusta tämä sopii aiheeseen hyvin (tietenkin pidän musiikista muutoinkin)
Itse jahtasin tämän divarista, mutta levy on ilmestynyt hiljakkoin cd:nä
joten hankinnan pitäisi olla suhteellisen helppoa. Em. syistä kannattaa kuitenkin koekuunnella - kuuluisa makuasia.. Itse olin aiemmin tutustunut erääseen toiseen BH:n levyyn ja pitänyt siitä joten tiesin mitä on tyylillisesti odotettavissa.
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Hattara

 • Ankeuttaja
Suosittele levyä.
« Vastaus #74 : Joulukuu 29, 2003, 08:03:06 »
The Beatles - Sgt. Pepper's lonely hearts club band

Tämä albumi on mielestäni Beatlesin parhaimmistoa, hyvin kokeellinen ja erilainen, ja kuten Beatlet ovat sanoneet, suosion kasvaessa he uskalsivat panna toteen kaukaa haetutkin ideansa. Mutta siis, Sgt. Pepper's on albumina todella toimiva kokonaisuus, mikä minulle tarkoittaa sitä, ettei joka toista kappaletta tarvitse skipata. Albumilla on huvittavia lyriikoita ja ihania melodioita, sekä aiheita laidasta laitaan (juttua mm. parkkipirkosta ja sirkustaitelijasta). Itse pidän siitä, että kappaleessa on joku tarinanpoikanen, kuten She's leaving home -piisissä kerrotaan kotoa karkaavasta tytöstä. Lempikappaleitani tämän She's leaving homen lisäksi, on A day in the life (jonka kaunista melodiaa on ihana soittaa kitaralla), Lucy in the sky with diamonds, Whit a little help from my friends sekä Fixing a hole. Njoh, koko levy on kyllä aivan täynnä helmiä, ja on erittäin vaikeaa erotella siitä parhaimmmistoa. Miinuksena ehkäpä se, että 13 kappaleisen levyn pituus on vaivaiset 40 minuuttia. Suosittelen kaikille, jotka pitävät tämäntapaisesta eri soittimia sekoittelevasta melodisesta rockista/popista ja kerrassaan valloittavan hassuista ja nerokkaista sanoituksista. Mutta niille jotka ovat vasta The Beatlesiin tutustumassa, suosittelen One -kokoelmalevyä. Ja pakko vielä mainita: Sgt. Pepper's lonely hearts club band cd:n kansilehdykän takaa voi leikata itselleen kersantti Pepperin arvomerkit, natsat sekä upeat viikset  O.o.

Lainaus käyttäjältä: "suosanteri"
Lainaus käyttäjältä: "Hattara"
The Beatles - Sgt. Pepper's lonely hearts club band

vaikeaa erotella siitä parhaimmmistoa. Miinuksena ehkäpä se, että 13 kappaleisen levyn pituus on vaivaiset 40 minuuttia.

Loistava levy. Kommentoisin tähän että syy oli/on tekninen. Alkuperäiseen Lp-formaattiin ei mahdu hyvälaatuisena kuin noin 20 minuuttia puolisko.


Itse asiassa sen tiesinkin, sillä eipä nuo omat vinyylit sen pidempiä ole. Mutta tämmöistä musiikkia voisi kuunnella ties kuinka kauan. Onhan Beatlesilla toki muitakin upeita levyjä.