Kirjoittaja Aihe: Järki ja tunteet/Sense & Sensibility (spoilaa)  (Luettu 1676 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Järki ja tunteet/Sense & Sensibility (spoilaa)
« : Joulukuu 09, 2009, 12:56:11 »
Tästä elokuvasta en ainakaan löytänyt omaa topicia, vaikka siitä on usean muun asian yhteydessä puhuttukin. Täällä saa siis kyseistä elokuvaa kehua, haukkua, naukua ja mitä sitten ikinä keksittekin.

Näin alkuun mainitsen, että leffasta on mukava bongailla Potter-leffoista tuttuja kasvoja:
-Emma Thompson (tunnemme Punurmiona)
-Alan Rickman (tunnemme Kalkaroksena)
-Imelda Staunton (tunnemme Pimentona)
-Robert Hardy (tunnemme Toffeena)
-Elizabeth Spriggs (tunnemme Lihavana leidinä (VK))

Heidän lisäkseen tässä romanttisessa komediassa on mukana monia muita tunnettuja brittinäyttelijöitä, muiden muassa Hugh Laurie, Kate Winslet ja Hugh Grant.
Järki ja tunteet sai aikanaan seitsemän Oscar-ehdokkuutta, ja se voitti ilmestymisvuotenaan Golden Globe-palkinnon (Vuoden paras elokuva). Elokuvaa on tituleerattu "parhaaksi Jane Austen -filmatisoinniksi", ja se on saanut hyviä arvosteluja ympäri maailman.

Elokuvan tarina kertoo Dashwoodin perheen äidistä ja hänen kolmesta tyttärestään, Elinorista (Thompson), Mariannesta (Winslet) ja Margaretista, jotka ovat kaksiavioisen isänsä kuoltua jääneet miltei varattomiksi ja saaneet häädön entisestä kodistaan, joka näin ollen siirtyy heidän isänsä toisen perheen pojalle. Tytöt ja heidän äitinsä aloittavat uuden kodin etsimisen, pulmana on se, että he ovat kovin köyhiä. Eräänä päivänä Dashwoodit tutustuvat isänsä pojan vaimon perheeseen, Ferrarseihin, ja Elinor kiintyy kovasti perheen vanhimpaan poikaan, Edwardiin (Grant). Elinorin äiti saa pian kirjeen serkultaan Sir Johnilta (Hardy), joka kutsuu heidät ystävällisesti asumaan lähistöllään olevaan huvilaan ja Dashwoodit päättävät lähteä, sillä heidän varansa riittävät sinne muuttoon. Elinor kuitenkin jää kaipaamaan rakastamaansa Edwardia.
Pian muuton jälkeen Dashwoodit tapaavat Sir Johnin ystävän, eversti Christopher Brandonin (Rickman). Brandon iskee silmänsä Marianneen, mutta jää pian toiseksi, sillä paikalle saapuu muuan Willoughby, jolla on samat aikeet mielessään. Mariannen tunteet kohdistuvat silmänräpäyksessä uuteen tuttavuuteen, mutta kaikki ei olekaan niin yksinkertaista kuin kaksikko luulee. Vielä kuitenkin tapahtuu yhtä ja toista, ja saamme kuulla lisää totuuksia elokuvan henkilöistä...
Elokuva seuraa Dashwoodien elämää, ja aika kuluu lähinnä Elinorin ja Mariannen sydänsurujen parissa. Elokuva ei kuitenkaan ole tylsä, sillä tunnetut näyttelijämme, hyvin sävelletty musiikki ja ajoittaiset huumorinpilkahdukset keventävät tunnelmaa.

//Muoks. Sainhan minä jonkinlaisen esittelyn aikaan, jos se tuntuu puutteelliselta, niin parhaitenhan saat lisää selville katsomalla kyseisen elokuvan.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2011, 20:28:31 kirjoittanut Bloody Princess »

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Järki ja Tunteet (spoilaus sallittu)
« Vastaus #1 : Tammikuu 01, 2010, 18:42:32 »
HUOM.
Huomenna, eli 2.1.2010, Järki & tunteet ykkösellä klo. 13.45

Eli jos teillä on sopivasti "ylimääräistä" aikaa, niin tuo elokuva on ehdottomasti katsomisen arvoinen, ainakin näyttelijöiden takia Potter-fanit voisivat sen katsoa. :)

Yritän itse olla telkkarin äärellä ja laatia paremman esittelyn.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2011, 20:29:10 kirjoittanut Bloody Princess »

Scrooge

 • Ankeuttaja
Vs: Järki ja Tunteet (spoilaus sallittu)
« Vastaus #2 : Tammikuu 01, 2010, 21:28:46 »
Olen joskus tsiigaillut, mutten loppuun jotenka kiitos Bloody Princess, että kerroit. Tuskin maltan odottaa huomista >_____< Oi Rickman...
Selitän sitten mielipiteitäni, kun olen nähnyt tämän huomenna :D

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Järki ja Tunteet (spoilaus sallittu)
« Vastaus #3 : Tammikuu 01, 2010, 21:37:41 »
Voisit tietenkin kertoa vähän enemmän itse elokuvasta, tuosta kun ei nyt oikein saanut minkäänlaista käsitystä edes siitä, mistä leffa kertoo. Puhuit ainoastaan näyttelijöistä. Suosittelisin muokkausta tai voi hyvinkin olla, että topsusi lentää topicien taivaaseen. :D
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa Bloody Princess

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Järki ja tunteet / Sense & Sensibility (spoilaus sallittu)
« Vastaus #4 : Tammikuu 03, 2010, 22:28:04 »
Itsekin olin onneksi lauantaina tuota elokuvaa katsomassa, ja nyt onnistuin tuota esittelyä vähän parantamaan. :)

Näin tuon nyt 2.1. kolmatta kertaa (oikeastaan en ole nähnyt sitä kokonaan muulloin kuin 2.1) ja todella hyvä se vieläkin oli. En ole ehtinyt kyllästymään, kiitos näyttelijöidemme.

~Bloody Princess
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 08, 2011, 20:29:46 kirjoittanut Bloody Princess »

nuotii

 • Ankeuttaja
Vs: Järki ja tunteet / Sense & Sensibility (spoilaus sallittu)
« Vastaus #5 : Tammikuu 04, 2010, 17:06:00 »
Tämä elokuva oli todella hyvä. Kaikki näyttelijät osasivat näytellä hienosti. Eniten pidin Edwardista. Hugh Grant osasi todella olla sellainen kuin oli tarkoitus. Hänen pieni ja hiukan änkyttävä oli herttainen. Hänen sattuessa paikalle tilanne oli kutkuttava. Kaikki istuvat hiljaa ja siinä Edward yrittää sanoa jotain kohteliasta:)

Juoni oli tuttua Jane Austenia. Ensin hiukan vaikeata miesrintamalla ja sitten unelmien prinssi saapuu. Näin kävi nyt tässä sitten Marietalle ja Elinorille. Parit lopussa olivat suloisia. Kate Winslet ja Alan Rickman oli minusta aika outo, mutta henkilöhahmot olivat kuin luodut toisilleen.

Scrooge

 • Ankeuttaja
Vs: Järki ja tunteet / Sense & Sensibility (spoilaus sallittu)
« Vastaus #6 : Tammikuu 04, 2010, 22:56:37 »
Juoni oli ehkä pikkaisen kliseinen, mutta taattua Austenia. Romanttisista leffoista en paljoa perusta, lähinnä Alanin takia katsoin. Olihan tämä mukava päivän piriste loppujen lopuksi. Näyttelijät olivat parasta koko leffassa. Alan Rickman<3 ja jopa itse dr. House oli huvittavassa roolissa. Jossain vaiheessa isäni alkoi naureskelemaan sille, kun melkein kaikki Potter-näyttelijät olivat samaan filmiin mahtuneet XD Hugh Grantista en tykännyt yhtään. En ollut nähnyt hänestä hirveästi kuvia ja ulkonäkö oli aika järkytys O____o Kieltämättä näytteleminen oli taidokasta, mutta hän ei näytellyt minun miestyyppiäni olevaa henkilöä.

Elokuva kuitenkin nostatti tunteita, sillä aloin välittömästi haukkumaan Winseletiä nähtyäni hänen rakkautensa sitä miestä kohtaan. Ei Rickmania noin vaan voi hylätä >____<
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 05, 2010, 21:40:40 kirjoittanut Scrooge »

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Järki ja tunteet / Sense & Sensibility (spoilaus sallittu)
« Vastaus #7 : Maaliskuu 01, 2010, 19:02:08 »
Awws, Järki ja tunteet on ehdottomasti yksi suosikkielokuvistani!

Rakastan Jane Austenin kirjoja ja siten myös elokuvia. Ylpeys ja ennakkoluulo on tämänhetkinen suosikkini Jane Austenilta, mutta Järki ja tunteet tulee kyllä heti perässä. Leffa vilisee lempinäyttelijöitäni, joten miten voisin olla tykkäämättä :D Alan Rickman ja Hugh Grant, aah <3 Aivan parhautta kerta kaikkiaan. Edellisestä katsomiskerrasta onkin vierähtänyt jo tovi. Täytyykin muistaa katsoa tuo leffa vielä kun olen äidin luona käymässä. Itse kun en kyseistä leffaa omista :/
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa gem

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Järki ja tunteet / Sense & Sensibility (spoilaus sallittu)
« Vastaus #8 : Marraskuu 12, 2010, 18:00:03 »
Löysin tämän DVD:llä jostain alennuslaarista, mutta jostain syystä en raaskinut ostaa ja nyt kaduttaa kun en löydä enää mistään :d
Näin tämän joskus vuosia sitten televisiosta, enkä muista enää juuri muuta kuin aina niin ihanan Alan Rickmanin ja loistavan Emma Thompsonin. Leffa oli ehkä vähän turhan pitkä ja tietenkin yltiöromanttinen ja ehkä vähän pöhkö :D, mutta silti haluaisin nähdä uudemman kerran.

Poissa Dorothy

 • Tyylitietoinen ja elegantti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Järki ja tunteet/Sense & Sensibility (spoilaa)
« Vastaus #9 : Marraskuu 15, 2010, 18:55:13 »
Täytyy myöntää, että Järki ja tunteet on eräs lempielokuvistani.
Olen nähnyt elokuvan pari kertaa ja katsoisin mielelläni vielä useammankin kerran. Hugh Grant, Kate Winslet, Alan Rickman ja Emma Thompson ovat ehkä suosikkejani näyttelijöistä, mutta muutkin näyttelijät suoriutuivat oikein hyvin. Hävettää, että en ole lukenut kirjaa, mutta toivottavasti saan asian pian korjattua.

Muutenkin suorastaan rakastan Jane Austen -filmatisointeja. Juoni, upeat puvut ja loistavat näyttelijät! <3
Hyviä leffoja piristämään arkea.