Kirjoittaja Aihe: Hammaslääkärit  (Luettu 34516 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Travers

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« : Syyskuu 30, 2003, 12:39:52 »
Otsikko kertoo monelle jo paljon, mutta aiheena on siis hammaslääkärit. Moni ihminen kammoaa hammaslääkäreitä, minä mukaan lukien. Uskoisin, että myös Vuotiksessa on ihmisiä, jotka mielummin kärsivät kivusta, kuin menevät hammaslääkäriin.

Mitkä siis ovat kokemuksenne hammaslääkäristä? Miten mielellänne käytte siellä? Kärsittekö mielummin kipua ja syötte suuri määriä särkyläkkeitä vai menettekö hammaslääkäriin? Ja pelkäätte hammaslääkäriä, niin tiedättekö edes miksi?

Itse pelkään hammaslääkäriä hysteerisesti. Menen koska on pakko, mielummin en menisi. Jos porataan, niin ehdottomasti puudutus. Luulisin, että pelkään ihan senkin takia, että ensimmäinen reikä porattiin pois ilman puudutusta, ja se sattui. Uskoisin siis, että olen suurennellut sittenmmin asiaa mielessäni. Muille sanon kyllä, että hamamslääkäriin siitä, mutta että menisin itse, ihan turha edes yrittää.

//Sarah Musta toivoo topiciin asiallista keskutelua Hammaslääkäreistä, ei pelkkiä kauhukokemuksia

Nuitari

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #1 : Syyskuu 30, 2003, 12:54:57 »
Himputti se on kamalaa kun hampilääkärit tunkee kumihanskoilla suuhun ja oikein venyttelee että varmasti huulet halkee. Mulla kerran tehtiin silleen että hammaslääkäri poisti hammasta, ja sitten: Se työnti sen puudutustikun mun etuhampaitten väliin ja että oli kivaa kun se vahingossa vielä veti mun huulesta ohimennen, krits! Ja sinne huulesta pursunneet veret meni... En mää nyt oikeestaan pelkää hammasläkäriä, mulla on vaan inhottavia kokemuksia. No mää mieluummin käyn hammaslääkärissä että kuin hampaat homehtuu suuhun ja sitä juljetuksen kipua :cry: ... Hampilääkäri on niin kovakourainen isommille ihmisille. Tai no voihan ne olla myös pienemmille. Että mää vihaan hammaslääkäriä. Sairaaloissa yleensäkkin haisee joltain  puhistusaineelta :(

Poissa tuulilukko

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • My gift of silence
Hammaslääkärit
« Vastaus #2 : Syyskuu 30, 2003, 14:24:28 »
Huvittaa se, että juuri äsken tulin hammaslääkäristä.
Minä en pelkää hammaslääkäreitä, enkä ylipäänsä paikkaa. En myöskään sano, että mielelläni sinne menisin. Kuitenkin tämä saattaa johtua ettei minulle ole mitään sen kamalampaa ikinä paikassa tehty [pahimmassa tapauksessa vain kiskottu pari hammasta kerralla irti, mutta sehän ei ole vielä mitään, right?] Tänäänkin sanoivat vain että hyvät hampaat, tule joskus uudestaan. Ja kävin siis vain sen takia tänään, että 18-vuotiaana joutuu jo maksamaan käynnistä.

Minusta on hienoa, ettei alle 18-vuotiaana tarvitse maksaa hammaslääkäriä. Nimittäin olisi aika inhottavaa, jos se maksaisi ja sitten [olettamukseni mukaan] olisi ihmisiä, jotka eivät kerta kaikkiaan vain kävisi koska se maksaa. Eli hampaat olisi huonommassa kunnossa, ehkä. Minusta on vain hienoa että meidän hampaita hoidetaan niin pienestä pitäen. Eikä minulla muuten koskaan ole tämän takia ollut reikiäkään, ilmeisesti minut on pienenä peloteltu ihan pihalle :)
Breathe in, who knows how long this will last..

Poissa Chanoyu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #3 : Syyskuu 30, 2003, 15:51:31 »
Ei, en pelkää hammaslääkäreitä. En yhtään. Syy tähän on varmasti se ettei hampaissani ole koskaan mitään vikaa. Vahva hammasluu ilmeisesti, sillä reikiä ei tule.

Tosin minulla on ollut kiinteät raudat. Ja että ne tekivät kipeää! Kävin ylä-aste aikana kokoajan oikojalla, vähintään kerran kuukaudessa, mikä varmasti on myös syy siihen miksi en hammaslääkäriä pelkää. Siitä muodostui rutiini.
Itseasiassa pidin oikojasta. ^^;; Pystyin helposti lintsaamaan koulusta, sanomalla että menen oikojalle. Eivätkä opettajatkaan epäilleet mitään, kun minulla oli ne järkyttävät kiinteätraudat suussa. Tietysti joku saattoi aina välillä ihmetellä sitä miten kävin oikojalla aina noin 3 kertaa kuussa. ^^; No, olen aamu-uninen, enkä välillä millään voinut olla käyttämättä oikojaani tekosyynä parin ensimmäisen tunnin väliin jättämiseen.
Itseasiassa katsoin tämän oikeudekseni sen takia että jouduin toisaalla käyttämään niitä mielettömän rumia rautoja. Sattuivatkin niin pirusti...    

Niin, Suomen alle 18-vuotiaiden ilmainen hammashoito on hieno ja etuoikeutettu asia.

Sartsu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #4 : Syyskuu 30, 2003, 16:14:20 »
Hammaslääkärit. Sanasta tulee väkisinkin mieleen oikomishoitoni, jonka takia kärsin kolme vuotta monenmoisista hammasraudoista, kiinteistä ja yömallisista. Piina loppui elokuussa, ja nyt minulla on kaunis ja suora hammasrivistö.

Lainaus käyttäjältä: "Tsuba-chan"
Hampaissani ole koskaan mitään vikaa. Vahva hammasluu ilmeisesti, sillä reikiä ei tule.

Sama pätee minullekin.

En pelkää hammaslääkärikäyntejä saati mitään siellä suoritettuja toimenpiteitä. Minulle on tehty kitalaen paljastus, hampaan poistaminen, lohjenneen hampaan paikkaus ja ties mitä muuta. Ennen kammosin hammaslääkäreitä, mutta ajan myötä totuin säännöllisiin käynteihin.

Käyn hammaslääkärissä melko mielelläni, koska mielestäni on hauskaa istua hammaslääkärin tuolissa ja istua vain paikallaan kun joku tutkii suuta. Hassua, mutta niin se vain on. Jos minulla on hammasliitteinen ongelma, marssin suoraa tietä hammaslääkärin vastaanotolle. Haluan hoitaa vaivan mielummin heti kuin lykätä sen hoitoa, koska ongelma voi jopa tulla myöhemmin pahemmaksi.

Olen antanut hammaslääkärin poistaa minulta hampaan ilman puudutusta. Syy tähän on se, että pelkään kuollakseni injektioruiskuja, enkä erityisemmin rakasta puutunutta suutakaan. (Suuni on puudutettu kerran, tilanne vaati sitä :|) Hampaan poistaminen sattui hieman ja ien oli arka vähän aikaa sen jälkeen, mutta kestin kivun, koska olin itse valinnut sen puudutuksen sijaan.

Mielestäni on erittäin hienoa, että meillä on Suomessa ilmainen hammashoito 18 ikävuoteen asti. Tehokkaalla hammashoidolla on kyetty estämään monet ientulehdukset, reikäiset hampaat sekä purentaviat. Minulla ei ole koskaan ollut edes reiänalkua ja hampaani ovat nyt oiotut, ja kiitos näistä molemmista kuuluukin suurimmaksi osaksi ilmaiselle hammaslääkärihoidolle. Jos verrataan esim. Yhdysvaltoihin, jossa kaiken muotoiset lääkärinpalvelut ovat maksullisia, on Suomi kyllä tässä suhteessa kehityksessä valovuoden edellä.

Poissa Khasir

 • mikrobi
 • Vuotislainen
 • Pottermore: WillowSnidget172
 • Tupa: Puuskupuh
Hammaslääkärit
« Vastaus #5 : Syyskuu 30, 2003, 17:19:43 »
Hammaslääkäriä en pelkää, mutta sitä kipua kyllä. Kamalin on se kone mistä kuuluu sellainen suhiseva ääni ja mikä vihloo ihan älyttömästi. Jo se pelkkä ääni vihloo. Poraaminen ei ole sattunut koska mulla on aina ollut puudutus.

Mielummin menen hammaslääkärille kun kärsin kipeästä hampaasta. Viime vuonna oli pari päivää etten pystynyt melkein ollenkaan syömään tai juomaan reiän takia. Kuvitelkaa miten se vihloja-kone sitten tuntui :P Tai siis älkää kuvitelko.

Onneksi hampaitani ei ole koskaan tarvinut oikoa. Se oikomis-hammaslääkäri joka täällä on on hirmu kovakourainen. Sitten se hermostuu heti jos siinä tuolissa ei osaa olla tai silleen, tiedätte varmaan... Itse olen joskus joutunut käymään sillä hammastarkastuksissa. Ala-asteella tämä tyyppi oli ihan yleisenä valituksen aiheena meillä koulussa. ^_^
dap dap

Poissa Kiiwi

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Puuskupuh
Hammaslääkärit
« Vastaus #6 : Syyskuu 30, 2003, 19:34:50 »
Itselläni oli tänään Hamppulääkäri. Ja minulla todettiin reikä, siitä en pidä. Aina ne väittää, 'ei se satu' mutta minuapa sattuu! Minua rupeaa aina vihlomaan hampaita. Lisäksi fluori on pahan makuista. Mutta en silti pelkää hammaslääkäreitä. Useimmat hammaslääkärit ainakin on ihan kivoja. Ainakin se tämän päiväinen. Ja sain hammasharjankin! ^_^ Mutta enää ne ei silti sano että 'saat hammasharjan kun olit niin kiltisti paikoillasi!'. Se olisi jo naurettavaa, ainakin näin isolle tytölle. *hym*

Oletteko te koskaan miettinyt, mitä ne sanoo sitten jos joku pieni lapsi ei pysy ollenkaan paikoillaan, ja antaako ne ollenkaan sitä hammasharjaa tai muute, mitä sitten ikinä tykkää antaakin?
'Cause I love you and I need you and I'll never let you go.

Dwal

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #7 : Syyskuu 30, 2003, 20:52:38 »
Enpä juuri lapsuuteni hammaslääkärikäynneistä muista mitään muuta kuin sen lelun, jonka siitä sai palkkioksi. Viimeiseksi taisi jäädä sellainen sinivihreä sydänrasia, joka on vieläkin minulla tallessa. Itse asiassa minulla voisi olla sille käyttöä, etsinkin sen heti käsiini, kun pääsen kotiin. Mitään ilkeitä traumoja poraamisesta minulla ei ole, sillä koskaan ei ole hampaissani reikiä ollut. Hammasrautoja en ole koskaan pitänyt. Ei pahoja muistoja muuten kuin että aikuiset aina pelottelivat. Mutta hampaani olen hyvin pessyt, itse asiassa en voi enää elää pesemättä hampaita aamuin illoin. Ei ole miellyttävää elää peikko suussa. Toivottavasti hampaani pysyvät vielä tulevaisuudessakin ehjinä.

Oikeastaan hampaisiin liittyvä tuska alkoi vasta lukion ensimmäisen jälkeen: silloin todettiin, että viisaudenhampaat tekivät tuloaan. Ilmeisen aikaisessa vaiheessa, olen todennut jälkeenpäin. Neljä hammasta minulta poistettiin vuoden sisällä, alahampaat olivat niin isoja, että joutui tikin laittamaan. Se ei ollut hauskaa, sellainen lanka suussa. No, olin silloin alle kahdeksantoista, ilmaiseksi se tuli ainakin.
Puudutus minulla oli aina, ei sellaista olisi kestänyt ilman. Valtavia hampaita. Ei poisotto sattunut, mutta jälkeenpäin tuntui karmealta, kun puudutus häipyi. Ei siinä kunnolla pystynyt seuraavina öinä nukkumaan, särkylääkkeen voimalla eleltiin.

Ei minulle tuostakaan mitään traumoja ole jäänyt, tunnollisesti menin ensimmäiseen maksulliseen hammaslääkärikäyntiinikin. Reikiä nolla.

Voisi vain ohimennen mainita... minulla on kolme hammasharjaa: yksi Joensuussa, yksi kotona ja yksi poikaystävän kotona. Minä olen vain yksinkertaisen laiska kuljettamaan hammasharjaa mukanani, nykyään tulee liikuttua kuitenkin ahkerasti paikasta toiseen.

Lapsia pitää kyllä patistaa pesemään hampaita. Kipu suussa on pahinta mitä tiedän. Varsinkin kun nykyään on tarjolla niin laajat valikoimat kaiken maailman namuja ja limunaateja. Haitallisia ne ovat hampaille. Sitä paitsi hampaiden pesu on hygienistä, minä en pidä löyhkäävästä hengityksestä.

Poissa MissAlkupala

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #8 : Lokakuu 01, 2003, 15:45:13 »
Eh...
minäkin tulin tänään hammaslääkäristä. Paikkasi kaksi reikää ja puudutti. Ei kivaa, mutta olen jo tottunut. Käyn nimittäin joka vuosi alle kymmenen kertaa siellä. Mutta nyt on vuoden paussi.

Silloin on kiva mennä hammaslääkäriin, jos on kiltit tädit siellä ja minusta kerran hammaslääkärissä oli kivaa, koska ne tädin löpisi vaan omia juttuja, ja mun ei tarttenu muutakuin makoilla ja kuunnella :)
Meidän hammaslääkärissä on enimmäkseen kivoja tyyppejä. Son hyvä juttu, nimittäin entiseen hammaslääkäriin en edes melkein uskaltanut mennä, koska pelkäsin niitä tätejä ^^
Tottakai minä pelkään mennä hammaslääkäriin, koska en ikinä muista/jaksa pestä hampaita. Mutta tänään teen kyllä muutoksen, koska poraaminen sattuu.

Poissa Thomas Fletchley

 • Totuustutkapoliisi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Velho
 • Piu?
Hammaslääkärit
« Vastaus #9 : Lokakuu 01, 2003, 20:22:58 »
Minusta hammaslääkärit ovat tärkeitä siinä missä lääkäritkin, koska he hoitavat meidän hampaitamme kuntoon joskus hyvin ja joskus ei niin hyvin. Ero on tietenkin, että hammaslääkärit harvoin pelastavat henkiä.

Itse en pelkää hammaslääkäriä ja menen kiltisti alistuneena hammaslääkäriin jos niin määrätään, joskus jopa vapaaehtoisesti varaan ajan (!!!).

Viime vuonna aloin inhota hammaslääkärejä useimpien käytöksen takia. Tuntuu että he yrittävät väkisin löytää jokaiselta koululaiselta reikiä ja reiänalkuja, jotta saisivat motkottaa siitä kuinka paljon sitä syödään karkkia, eikä syödä purkkaa ja hoideta hampaita. Tietysti löytyy myös hyviä hammaslääkäreitä. Meillä päin vain sattuu olemaan enemmän niitä vanhoja, mörkkejä, motkottavia tätejä.

Kaikean huippu oli, että kävin hammaslääkärissä ja sain tietää, että minulla on 3 reiänalkua. Sitä ennen en ollut pessyt hampaitani kuin kerran illalla ja en syönyt purkkaa. Tällöin aloitin hillittömän purkan syönnin ja söin tuskin yhtään karkkia. Seuraava kerta kuukauden päästä, tuomio: 3 reiänalkua lisää. Olin räjähtää... paheneeko hampaat niitä hoitamalla?
Satuin käymään parin viikon päästä vielä yksityisellä ja ihmetys oli suuri: kerrottiin että hampaat ovat hyväkuntoiset, korkeintaan yksi reiänalku ja sekin ihan pieni. Tällöin menetin uskoni ja myönteiset tunteeni hammaslääkäreihin (vain meidän kuntamme hammaslääkäreiden takia).

Muoks-
Ei olisi ehkä kannattanut lukea tätä Topiccia, kun sain tänään juuri tietää omistavani elämäni ensimmäisen paikattavan reiän. Tiedän ettei kenenkään hampaat säily rei'ittöminä koko elämää, mutta se on silti aika inhottavaa kuunneltavaa. Oleellista on ajatella, että se tulee omaksi parhaaksi ja se kipu kuitenkin lähtee ennen pitkää.
Narf - Still too sexy
...nostalgiaa vuodelta 2005-2006

...Aika vanhoja kääpiä

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #10 : Lokakuu 01, 2003, 22:42:06 »
Hammaslääkärit, kääks. Vihaan sitä paikkaa, puistattaa pelkkä ajatuskin.
Sanasta hammaslääkäri tulee mieleen kipu, tuska, kärsimys, pora, raudat, aurinkolasit, pumpuli, ja kaiken maailman imurit ja koukut sun muut. You know.

Jouduin pitämään kokonaisen vuoden suussani niitä kamalia vekottimia, rautoja siis. Sen jälkeen vielä vuosi yörautojen kanssa. Uaah. Kamalaa. Nyt ne on jossain laatikonpohjalla odottamassa että muistaisin laittaa ne suuhuni. En ikinä muista. Nyt kun muistan, en halua tai jaksa. Äh.
Itse raudathan eivät niinkään ole kamalat, mutta niiden laittaminen ja poisottaminen sattuu ja pahasti. Hyi että. Vihloo se ihmeen hiomakone kun se niitä liimoja hioo pois. Yäk.

En minä mitenkään erityisemmin pelkää mennä hammaslääkäriin, tiedän että se on vain minun parhaakseni eikä siitä tarvitse maksaa. Se on miltei välttämätöntä ja kenties joskus saa minut alentumaan karkkilakkoon. Että ei sen puolesta mitään.
Menen kiltisti hammaslääkäriin, kävelen sisään ja istun siihen tutuksi tulleeseen tuoliin. Minulle laitetaan aurinkolasit silmille (haa, etten näkisi mitä piikkejä ja myrkkyjä minuun pistetään!), pumpulia poskeen ja imuri (?) roikkumaan huulesta. Sitten kysytään haluanko puudutuksen (kyllä), ja minuun pistetään piikki. Sitten porataan. Auts. Se on se kamalin vaihe. Silloin iskee panikki. Joskus tulee mieleen vain, että tästä on päästävä pois ja tekisi mieli vain nousta siitä ja lähteä. Viimeisestä kerrasta sain kyllä ihan tarpeekseni. Kipu oli niin huumaava, että se puudutuksenkin kanssa tärisytti koko päätä (olin varmasti aika huvittava näky). Se_oli_hirveää! En voi sanoin kuvailla sitä kipua ja tuskaa, mutta hirveää se oli.

Voin hyvinkin kuvitella, että jotkut ihmiset pelkäävät kuollakseen hammaslääkäriin menemistä; olet siinä ihan yksin kahden tai kolmen henkilön armoilla, suuhusi pistetään ties mitä letkuja ja todellakin on sellainen olo että en pääsisi tästä vaikka yrittäisin. Etenkään sen jälkeen jos on katsonut elokuvan Hammaslääkäri, niin ei tee mieli mennä hammaslääkäriin, umm, ikinä? Huh. Minua ainakin pelottaa aina, että se pora osuu kieleeni. Asiaa parantaa kovasti se, että se lääkäri sanoo aina:"No niin, siirräpä kieltä vähän... ei ei! Ei noin, meinasi osua tähän poraan... noin..."

Tai sitten. Kun laitetaan raudat, niin viimeistään otetaan suusta kipsimallit yörautoja varten. Minulta tosin otettiin ne tavallista myöhemmin, koska menin ihan hyteeriseksi kun sain tietää että ne otetaan enkä antanut lääkärin ottaa niitä ^___^. No, lopulta ne sitten otettiin ja pelkäsin ihan hirveästi! Sellaiseen rautakehikkoon laitettiin jotain sinistä vahaa, ja se painettiin niin syvälle hampaisiin kuin meni. Ei saanut nielaista pariin minuuttiin. Ääk.

Mutta kyllähän nuo hammaslääkärit aika tarpeellisia ovat; ei tulisi toimeen ilmankaan :)
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

MandyMoon

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #11 : Lokakuu 02, 2003, 16:53:58 »
Äääääääk!

Minä pelkäsin, kammosin ja muutuin kamalaksi kakaraksi kun kuulin hammaslääkärin mainittavankin pienenä. Minä todella pelkäsin hammaslääkäriä, en voinut sille mitään. En vaikka minua kuinka yritettiin suostutella pitämään siitä. Istuin hammaslääkärissä viisivuotiaaksi aina äidin sylissä. Karkasin jopa seitsemänvuotiaana hammaslääkäristä, hyppäsin tuolilta alas ja lähdin itkien pois.
Minulla oli raudat kuusivuotiaana ja sen takia minun piti käydä siellä usein.

En pelkää enää. Vaikka en pidä siitä vieläkään. Haju on pelottava, kumihanskaiset kädet hirveät ja lakka vielä kamalampaa.

Minun pitää valkaista hampaat, se tietää sotä, että minun pitää mennä sinne moneksi kerraksi. Ei!

Aamun Aurinkoinen

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #12 : Lokakuu 02, 2003, 17:07:39 »
Inhoan hammaslääkäreitä ja kaikkea hampaisiin liittyvää. Hampaiden pesu päivittäin on tarpeeksi läheistä tuttavuutta hampaisiin. Ja sitten tämä tyttö saakin kuulla että saa raudat. O.o

Kyllä, hammaslääkäri on enemmän kuin tuttu paikka. Kun minulla nämä raudat ovat, joudun laukkaamaan siellä kuukausittain. Ei se haittaa jos menee päällekäin matematiikantunnin kanssa, mutta muuten :P . Kaikenkaikkiaan inhoan hammaslääkäreitä, niiden saarnoja ja valituksia siitä että olen syönyt sellaista mitä rautojen kanssa ei saisi ja sitä epämiellyttävän hammastavihlovaa hajua mikä siellä leijuu.

Inhoan sitä kun ne työntävät viisi eri letkua ja peliä suuhun sormiensa ja punmpulituppojen joukkoon. Huulet ratkeilevat ja se on sitäpaitsi epämiellyttävää. Kumihanskat ovat hyvä juttu siihen verrattuna, että hammaslääkärini ei niitä koskaan käytä!!1 Hyi kun se työntää paksut ja limaiset sormensa kurkkuuni.

Kun minulta joskus poistettiin hampaita ( joskus ala-asteen alussa, ehkä toisella luokalla ) kammoksuin sitä yli kaiken. Puudutuspiikit ovat kivuliaita ja jälkimenot ilkeitä. Verta lensi ja vuosi... enpä taida kertoa enempää ^^;;

Lils

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #13 : Lokakuu 02, 2003, 22:22:43 »
En kyllä usko, että kukaan nauttii hammaslääkärillä käynnistä... ^^

Itse olen pienempänä pelännyt kuollakseni hammaslääkärissä käyntiä. Monet kerrat olen itkua tihrustanut ja tuolissa rimpuillut hammaslääkäriä vastaan. Inhoan sitä, että suuhun ängetään kaikenmaailmat pumpulit, imurit, porat sun muut samaan aikaan. Tuntuu, ettei mahdu edes nielaisemaan... Onneksi hammaslääkärit, joilla käyn, ymmärtävät ja kuuntelevat potilaitaan. Olen kertonut heille pelostani ja he osaavat varautua siihen. Kiitos siitä heille. ^^

Poraaminen on aivan kamalaa. Se sattuu. Auts. Jos oikein muistan, se sattui viimeksi, vaikka minulla olikin puudutus. Minulla on ihan pian hammaslääkäriaika. Hampaan paikkaus. Eikä. Inhoan ylikaiken sitä tunnetta poskessa paikkauksen jälkeen.

Hito Tamashii

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #14 : Lokakuu 02, 2003, 22:29:59 »
Argh. Minulla on huomenna hammaslääkäri.

Pelottaa, sillä minulla on kauhea lääkäri. Se on pilannut monen hampaita ja puuduttanut eräältä kielestä tunnon. Vain sen takia minua pelottaa. En siis omista dentistikauhua. ^^

Hammaslääkärit tuovat joillekkin ihmisillä todellista kauhua. Se on oikein, kun tiedän, että on pelottavia hammaslääkäriäkin olemassa. Ja kuka sanoi että isokokoiset dentistit eivät pelottaisi, vaikka olisivatkin hyviä sinänsä. Minusta pelottaa.

Dentistien työ on jokseenkin hassua. Minua ainakin oksettaisi tutkia ihmisten äklöttäviä hampaita ja kitalakea päivät pitkät. En pystyisi siihen.

Celestia

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #15 : Lokakuu 03, 2003, 15:32:07 »
Hammaslääkärikammoni - kuten monet muutkin lähtemättömät traumani, by the way - on perua ala-asteelta, jolloin pakotettiin menemään kamalaan kunnalliseen hammaslääkärihoitoon.
Siellä piti hornanmajaansa eräs varsin stereotyyppinen hammaslääkärinhirviökuva, joka ilmeisesti sai kicksinsä viattomien lapsiparkojen henkisestä ja fyysisestä kidutuksesta (How perverted is that!). Kaikki toimenpiteet tämä peto suoritti mahdollisimman tuskallisesti ja vielä pahantahtoinen, vahingoniloinen virne suupielissä ladellen samalla ironisia kommentteja siitä, mihin huono hammastenpesu johtaa.
Eikä puhettakaan puudutuksista!
Ihannepotilas en kyllä ollut minäkään; lapsena huusin hammaslääkärintuoliin joutuessani aina kuin syötävä, joten odotushuoneessa on ollut ihmisillä varmaan rattoisat oltavat. ;)

Kaiken lisäksi minulla on vielä pH-arvoltaan normaalia happamampi sylki, eli se ei puhdista hampaitani, vaan syövyttää niitä, joten minun täytyy käydä säännöllisesti erityisissä puhdistushoidoissa... The agony!

Yläasteen jälkeen olin huojentunut, kun yksi elämää hämärtävä seikka - ilmaiset h*lvetilliset kunnalliset hammaslääkärikeikat olivat taaksejäänyttä velvollisuutta. Moneen vuoteen en sitten uskaltanut edes ajatella hammaslääkäriä kauheimmissa painajaisissanikaan, kunnes lopulta huoli suuhunmätänevistä hampaantyngistä kasvoi suuremmaksi kuin pelko.

Päätin kokeilla yksityistä hammaslääkäriä, mikä olikin kuin elämys jostain toisesta, paremmasta maailmasta, jossa inhimillisyys ei ole vielä kuollut sukupuuttoon hammaslääkärisessioistakaan. En tiennyt, että hammaslääkäritkin voivat olla TAVALLISIA ihmisiä, jotka osaavat jopa hymyillä ja puhella mukavia!!
Puudutuksia en tosin edelleenkään ota - lapsena hammaslääkärissä saamani kipukynnys on niin korkea, että sitä ei ihan helpolla enää ylitetä.

...tosin edelleenkin kammoan tulevaisuudessa häämöttävää viisaudenhampaiden poistoa. Ikenestä... täytyy leikata.. pala!!! Että se hammas saadaan pois! Aargh!

eli siis tarinan opetus; Kunnallinen hammaslääkäri - paha, yksityinen hammaslääkäri - hyvä.

~Celestia "Ehkä hampaani eivät ole täysin rei'ättömät, mutta kyllä niillä silti väkivallan harjoittaminen puremisen muodossa onnistuu!"

kaneli

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #16 : Lokakuu 03, 2003, 19:24:35 »
Njäh. Ei ne hammaslääkärit nyt niiin kamalia ole. Ja kun molemmat vanhemmat ovat käyneet hammaslääkiksen ja toimivat nyt yksityisellä vastaanotolla, en ole koskaan saanut mitään superhuonoja kokemuksia hampilääkäristä. (offia. minun äiskä on erikoistunut parodontologiaan ja isi on dosentti ja suukirurgi ^^;;) Tosiaan, yksityiset hammaslääkärit ovat paljon inhimillisempiä kuin ne typerät kandidaatit, jotka tökkivät sillä tikulla kitalakeen. (ja ne haiseekin aina, hyii.)

Hammaslääkäri on välttämätön pakko, en minäkään siitä nauti. Mutten tahdo, että hampaani mätänevät ja tippuvat. Hyii.

Hampaiden hoito on tärkeä osa hyvää hygieniaa. Minua oksettaa jos en ole pessyt aamulla hampaita (joskusharvoin vkoloppuisin) ja oksettaa myös jos hengitys haisee pahalta. Varsinkin toisten hengitys. Pahanhajuinen hengitys on oikeasti etovaa. (Tietoisku: Kieltä kannattaa harjata hampaidenpesun yhteydessä hammasharjalla, se raikastaa hengitystä ^^)

Jop. Ehkä poikkesin aiheesta. Hammaslääkärintarkastukset ovat välttämätön juttu jos välittää terveydestään. Kyl.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Hammaslääkärit
« Vastaus #17 : Lokakuu 03, 2003, 20:05:23 »
Minä vihaan hammaslääkäreitä. Tai en tietenkään niitä ihmisiä, vaan niitä kaiken maailman vehkeitä mitä niillä on ja mitä ne niillä tekevät. Joskus ollessani kolmannella minulle laitettiin paikka ensimmäistä kertaa, ja jännitin sitä niin että laattasin linja-autossa kun olin lähtenyt vastaanotolta. Ensimmäisellä kerralla taas karkasin hammaslääkäristä, ja äitini joutui raahaamaan minut takaisin. Negatiivisia kokemuksia lähinnä, jotka ovat johtuneet vain itsestäni :P

Nykyisin en mitenkään erityisesti yöuniani menetä jos saan tietää että minulla on joku hammaslääkärioperaatio edessä. En sitä enää pelkääkään mutta ensimmäinen ajatukseni sitä kohtaan on "äähh..." En pidä siitä että joku sorkkii minua oli sorkkimispaikka sitten mikä tahansa. Tosin minun kohdalleni on kyllä aina sattunut hyvin asiansa osaavia ja varovaisia hammaslääkäreitä, joten ei mistään hutiloivista harjoittelijoistakaan ole mitään traumoja jäänyt. Yleensäkin lääkäreissä minulle tulee aina vaivaantunut olo, ja tosissani alan olla hermostunut silloin jos huomaan että joku harjoittelija aikoo tehdä minulle jotain.

Ymmärrän kyllä täysin niitä, ketkä pelkäävät hammaslääkäreitä, kun kerta olen itsekin niitä joskus pelännyt. Voisin tässä sanoa että ei niitä tarvitse pelätä, mutta en sano koska tiedän että se on ihan hyödytöntä. Minulle hoettiin sitä lukemattomia kertoja, eikä kammo siitä miksikään muuttunut. Sinne pitää vain joutua tarpeeksi monta kertaa jotta oppii huomaamaan ettei sinne kuole ja ettei se satu ollenkaan jos ei sitä jännitä.
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Hannelore

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #18 : Lokakuu 05, 2003, 12:27:52 »
Minä en pidä hammaslääkäreistä, mutten niitä inhoakaan. Jouduin käymään ala-asteella paikkaamassa hampaita, ja se ei silloin sattunut. Mutta kun hieman vanhempana taas jouduin sinne, niin se sattui aivan hirveästi. Eli ns. normaaleista hammaslääkäreistä en pidä. Jos ne siis paikkaa, noon yleensä mukavempia kuin oikojat.

Eli olen myös oikomishoidossa, joka tarkoittaa että omistan hyvinkin näkyvät raudat. Aluksi ne eivät häirinneet, mutta pikkuhiljaa en enää niistä pitänyt. Hankaloittivat elämää varsinkin kiristyksen jälkeen, en voinut syödä muuta kuin jotakin sosekeittoa. Mutta sitten totuin siihenkin. Joka aamu kun kävin oikojalla kiristyttämässä niitä rautoja, niin meinasin nukahtaa. En enää oikein tuntenut mitään, kun ne ronkki hampaitani. Siihenkin sitten tottui. :)
Ja juuri kun olin tottunut kaikkeen tuohon, niin sain alaraudat pois. Sekään ei sattunut (paitsi kun se sääti jollakin poralla.), tuntui vain vähän kovakätisemmältä kiristykseltä.
Yläraudatkin saan tod. näk. ennen vuodenvaihdetta pois, (ja saan suorat hampaat :)) Oikojat olivat aina hyvin ystävällisiä ja siellä käymiseen tottui. Kävisin ihan mielelläni vielä toisetkin puolitoista vuotta siellä, jos on tarvis. :) Oikojista saa positiivisia kokemuksia, joten en minä ainakaan pelkää hammaslääkäreitä.

Keara

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #19 : Lokakuu 05, 2003, 18:09:43 »
Minulla ei ole oikein ikänä ollut minkäänlaista hammaslääkäri pelkoa. Äitini on hammashoitaja, joten olen kai pienestä asti ajatellut että hammaslääkärit ovat niitä viisaita tyyppejä jotka tietävät kaiken ja yrittävät vain auttaa.

Kävin lapsena usein tarkastuksissa, eikä reikiä ollut. Sitten todettiin että hampaani tarvitsivat oikomista, siispä jouduin käymään vielä useammin hammaslääkärissä. Kipua en ikinä joutunut kokemaan, joten ei ollut oikein mitään syytä pelkoon. Hammaslääkärit olivat minulle aina ystävällisiä(saattoi johtua myös siitä että tiesivät kenen tytär olen).

Vuosi sitten minulla todettiin kaksi reikää. Äitini neuvoi minua pyytämään puudutuksen porauksen ajaksi ja niin minä teinkin. Piikki sattuu yllättävän vähän eikä se kipu kestä kauaa. Puudutettuna oleminen on sitten ihan eri asia. Vlihuomautus: Jokaisella on oikeus saada halutessaan puudutus(tai sitten sitä ilokaasua). Kenenkään ei ole tarkoitus kärsiä hammaslääkärissä.

Kävin tässä pari viikkoa sitten tarkastuksessa. Sielä todettiin että paikkani oli irronnut ja tilalle pitää laittaa uusi paikka. Ien oli kuitenkin kasvanut hiukan tielle, joten heidän piti poistaa se siitä. Tässä vaiheessa järkytyin suuresti, sillä he alkoivat poistamaan sitä jotenkin (who knows...) väittäen ettei se satu. Kipu oli kuitenkin sanoinkuvaamaton. En pystynyt menemään enää takaisin kouluun sillä kipu oli niin hirveä. Kotonakin jouduin ottamaan särkylääkettä ja kivut laantuivat vasta seuraavaksi päiväksi. Kerroin asiasta äidilleni ja hän suuttui todella pahasti. Hän soitti lääkäriin missä olin ollut ja tiedusteli mitä he olivat tehneet.

Hammaslääkärissä tehtävät toimenpiteet voivat olla kivuliaita, mutta sitten on jotain pielessä jos lääkäri ei välitä ollenkaan sattuuko potilaaseen vai ei. Eivät he tietenkään aikuisille ihmisille ala lepertelemään kuin pikku lapsille, mutta kyllä heidän pitäisi kertoa mikä sattuu ja mikä ei. Heidän myös pitäisi suostua laittamaan puudutus jos potilas sitä pyytää. Kannattaa myös aina kysyä mitä he tekevät suussasi jos he eivät itse sitä kerro. Tämän kerron siksi että ihan kaikkea ei tarvitse kärsiä. On tietenkin asioita joita ei voida tehdä helpommalla, kuten esim. hampaan irti vetäminen.

Minulla on nykyään lievä hammaslääkäri pelko, mikä oikeastaan liittyy juuri tuohon kipuun. Niinkuin joku jo sanoi, suussa oleva kipu on todella inhottavaa. Jännitän myös joka kerta sitä onko suussani jotain vikaa vai joudutaanko taas poraamaan. Tärkeintä on se että tiedän mitä minulle tehdään.

Poissa elton

 • kevään henkäys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • uudelleen herännyt
Hammaslääkärit
« Vastaus #20 : Lokakuu 05, 2003, 18:55:58 »
Minä kuolisin jos pelkäisin hammaslääkäreitä, koska omistan raudat, yöraudat ja joudun käymään oikojalla aika usein.

Hammaslääri pelko tulee varmaan jostain pelosta, että omat hampaat ovat huonolaatuiset.. niin minä veikkaisin.

Kävin lähiaikoina tarkastuksessa ja minulla oli hyvät hampaat ja seuraava aika on ysin lopulla.. :P Oikoja on joskus jouluna, mutta kyllä se siitä, ovathan hekin vain ihmisiä :D
Joskus pelkään olevani niin kaunis, että kauneuteni pettää minut.

Daenne

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #21 : Lokakuu 05, 2003, 21:37:30 »
Minä pelkään hammaslääkäreitä. En tiedä oikeastaan miksi, mutta kai niiden kauheiden porien ja puudutuspiikkien taikia. Itse joudun käymään aika usein siellä koska minulla on hampaat vähän miten sattuu.

Pelkään sitä aina kun menen sinne että minulta revitään hampaita.
Ei se oikeastaan satu, mutta sitä jännittää hirveästi. Pelkään myös sitä milloin he päättävät laittaa minulle raudat. Ne ovat kamalat. Ainakin kuulemani/näkemäni perusteella. Ihan sama millaiset raudat, mutta silti tuntuu kamalalta edes ajatella.

muokkis: Edelleen pelkään hammaslääkäreitä. Tietenkin minun hampaani ovat niin vinot tai mitä nyt onkaan että minä saan raudat. Kai sen kestää. Raudat olivat nimeltään joku koje kai. (en muista) Mutta kuitenkin sellainen rautalanka mikä kiertää hampaiden takaa.

Misha

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #22 : Lokakuu 06, 2003, 21:11:30 »
Olen saanut hammaslääkäreistä elinikäisiä traumoja. Ala-asteella koulumme pihaan kaartoi aina kauniin keltainen "hammasvaunu". Kouluun meneminen oli muutaman kuukauden ajan tuskaa, koska sinne joutuminen oli jokapäiväinen uhka. Aikojahan ei annettu etukäteen, vaan vihreään asuun ja maskiin pukeutunut hammashoitaja saapui aina noutamaan uhrinsa suoraan luokasta. En siis voinut kehitellä itselleni pätevää poissaoloa sopivasti. Tästä on perua myös kammo luokan ovelta kuuluvia koputuksia kohtaan.

Eikä siinä mitään olisi ollut, jos hammaslääkäri olisi ollut edes hitusen inhimillisempi ja edes etäisesti normaali, mutta ei. Kuuden vuoden ajan kärsin skitsosta hammaslääkäristä, jonka suurin ilo oli haukkua lyttyyn pieni pelokas oppilas ja kertoilla yksityiskohtaisia tarinoita mätänevistä hampaista, jotka tippuvat suusta. Mainittakoon, että kyseisen naisen omat hampaat olivat tupakan kellastuttamat. Myös hänen ammattitaitonsa oli hiukan kyseenalaista: koulussa oli esimerkiksi useita oppilaita, joille hän oli laittanut raudat väärinpäin, ja sen jälkeen syytti näitä siitä, että nämä varmasti pureskelivat jotenkin väärin.

Seurauksena kaikesta tuskasta ja pelottelusta eivät suinkaan olleet terveemmät hampaat vaan se, että peruutin yläasteella kahden vuoden hammaslääkäriajat akuutteihin syihin vedoten. Menin hammaslääkäriin uudelleen vasta, kun kuulin sen kammotuksen jääneen varhaiseläkkeelle, huhun mukaan mielenterveysongelmien takia. Äitini ei uskalla mennä hammaslääkärille vieläkään.

Minun pitäisi ajatella, että hammaslääkäri on hyvä juttu ja hyödyntää kaikki ilmainen hoito mitä vielä voin saada. En vain sitten mitenkään osaa ajatella, että minun pitäisi iloita jostakin, mikä ahdistaa ja sattuu. Jo pelkkä ajatus paikallisesta hammashoitolasta saa aikaan kylmiä väreitä. Kaikki ne ikivanhat, kellastuneet ksylitolpurkkamainokset, rikkinäiset muovilelut, kuvat tupakan syövyttämästä hammaskalustosta... Hrrh. Ei tykkää.

siunattu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #23 : Lokakuu 12, 2003, 12:29:27 »
Hammaslääkärit. Periaatteessahan ne yrittävät olla hyödyksi, ja niitä vihataan. Olen kuitenkin kieltänyt mielessäni niiden hyväksymisen, vaikka työtäänhän ne vaan tekevät. Mukavia hammaslääkäreitä on harvassa, eikä hyviäkään koskaan liikaa. Minusta se on kuitenkin aika pitkälti ihmisestä kiinni, että jos reiän takia sinne joutuu. Oo;;

Henkilökohtaisesti en pelkää, mutta vihaan. Tänä kesänä olen käynyt juurihoidon ja kamalien hammassärkyjen takia, heitetäänkö nyt vaikka seitsemän kertaa, hammaslääkärissä, enkä kuitenkaan ole vieläkään tottunut enkä mitenkään hyväksynyt asiaa. Mieluummin olen sitten siellä ylitylsällä matematiikan tunnilla, kuin hammaslääkärissä. Olen niitä, jotka puristavat penkkiä ja toivovat että olisi jo ohi. Sitten kun se on ohi, ajattelen että ei se nyt niin kamalaa ollutkaan. Kuitenkin viha hieman lievenee, jos alan ajattelemaan lopputulosta - auttoi.

Night Mare

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #24 : Lokakuu 12, 2003, 13:16:45 »
Minulla ei koskaan ole ollut reikiä, mutta kammoan silti hammaslääkäriä.

Johtuisikohan siitä että yksi hammaslääkäri (joka onneksi on minulla harvoin) ei käytä hanskoja ollenkaan vaan käsittelee sormensa jollain ihme aineella ja tunkee ne sitten suuhun.

Mutta en oikeastaan kammoa itse hammaslääkäriä, vaan sitä tuolia. Siinä tuntee olonsa niin avuttomaksi. Ja kun tulee se kirkas valokin siihen... (kammoaa myös kirkkaita valoja) Ja sitten tulee se pöytä siihen eteen, se on inhottavaa.

Työtään he toki tekevät, mutta ainakin jotkut voisivat muuttua hiukan ystävällisemmiksi.

zetsubou

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #25 : Lokakuu 12, 2003, 22:40:12 »
Minä en tykkää hammaslääkärissä käynnistä. On inhottavaa, kun joku sörkkii suuta. Hyi olkoot. Minulla on ollut kahdet raudat, enkä ottaisi kolmansia väkisinkään. Hampaani kelpaavat minulle näin vallan hyvin. Poraamisesta johtuvaa kipua en pelkää, puuduksen ajatteleminenkin saa sensijaan ihon kananlihalle.

Nuorten pitkälle kehittynyt hammashuolto on mielestäni hyvä juttu, onhan purukaluston kestettävä kunnossa kymmeniä vuosia. Inhoan kuitenkin suunnattomasti sellaisia hammaslääkäreitä, jotka nipottavat kaikesta.
Kun olin noin neljävuotias, yksi hammaslääkäri sanoi vanhemmilleni, että minun pitäisi lopettaa makeansyönti jne. On ihmisellä muutakin tekemistä kuin murehtia hampaidensa kuntoa jokaisen suupalan myötä. Sitäpaitsi näin kerran kun kyseinen hammaslääkäri osti kaupasta suklaalevyn (Mikä hän on saarnaamaan, jos itsekin syö karkkia?). Tuollaiset hammaslääkärit ovat yksi syy siihen, että monet nuoret "pinnaavat" hammaslääkäristä. Kuka sinne haluaisi mennä, jos haukutaan heti lyttyyn?
Hammaslääkäritkin ovat vain ihmisiä, mutta jotkut kyllä esittävät ainakin asiakailleen ihan jotain muuta.

Micella

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #26 : Lokakuu 14, 2003, 16:43:04 »
Heti aluksi haluan sanoa että kyllä meillä isoilla ja pelottavilla Luihuisillakin on kammoja...
Minulla on kuolettava hammaslääkäri kammo.
Se alkoi kun olin viidennellä luokalla ja minulta oli määrä repiä kaksi hammasta.Siskoltani oli revitty ennen minua hammas ja hän oli poistunut paikalta iloisesti vihellellen.Muistan vieläkin kun suuni puudutettiin ja oloni oli täysin tyyni.Sitten alkoi repiminen.Jälkeenpäin selvisi että kyseinen puudutusaine ei vaikuta minuun.En muista ikinä huutaneeni ja itkeneeni niin paljon...Nykyisin en vieläkään uskalla pitää hammaslääkärissä silmiäni auki ja raahaan aina parhaan ystäväni mukaan.

satsa

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #27 : Lokakuu 14, 2003, 21:47:34 »
Pelkäsin pienenä hammaslääkäreitä,mutta ala-asteen lopulla aloin rakastamaan siellä käyntiä. Voi johtua siitä,että en ole koskaan pitänyt hampaiden lähdöstä ja siellä ne aina vedettiin kivuttomasti irti. Nykyään jos saan sinne ajan niin olen jopa iloinen.Vaikka sisko on yrittänytkin pelotella omilla "kauheilla" kokemuksilla.

Mrs Bilbo Baggins

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #28 : Lokakuu 16, 2003, 20:20:50 »
En pelkää hammaslääkäriä, mutta en tykkää mennä sinne sorkittavaksi. Ala-asteella minulla oli raudat ja totuin hammaslääkärissä käyntiin, kun sitä suuta sen verran usein ronkittiin. Välillä oli jopa mukava mennä oikojalle, pääsi pois koulusta ja sai syödä kotona Pilttiä (salainen intohimoni...paitsi ei enää) kun hampaita särki. No, kivaahan se särky ei ollut. Välillä pienet itkun tirauksetkin pääsi, kun olin aika herkkä hampaista ja teki niin kipeää.

Minulla ei ole koskaan ollut reikää hampaissa. Sen takia varmaan aina odotan puolihermostuneena lääkärillä käyntiä, jos sieltä löytyy nimittäin jotain paikattavaa. (Pikkusiskonikin on paljon kokeneempi noissa paikkaushommissa).

Ja juuri tuo, kun lääkärit keskustelevat keskenään ja sanelevat keskustelun väliin: " B kolmonen.......*hermostuttavaa hiljaisuutta ja tikulla rapsuttelua, kunnes viimein* kunnossa, B nelonen...jne."

Että sellasta

Poissa inzu unicorn

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #29 : Marraskuu 08, 2003, 23:00:28 »
Kiiwi kirjoitti:
Lainaus
Aina ne väittää, 'ei se satu' mutta minuapa sattuu! Minua rupeaa aina vihlomaan hampaita.


Samoin. Minulta on porattu pari kolme reikää, joka kerta sattui. Jopa niin paljon, että vähensin karkin syöntiä ja limpparin juontia ja aloin syömään maitotuotteita. Nyt minulla ei ole ollut reikiä kahteen vuoteen.

Pienenä pelkäsin hammaslääkäriä niin paljon, että ennen tarkastusta tärisin pelosta. Enää sellaista ei tapahdu (paitsi ennen porausta).

Pelkään hammaslääkärissä käyntiä, koska pelkään hammaslääkäreitä. Pelkään, että ne tökkäisee jollain, tekee jotain väärin. Kokemusta on kyllä: Kerran hammaslääkäri porasi suoraan ikeneen. Verta valui suupieliä pitkin, mutta tyyppi vain hoki, että ole nyt paikallasi, ei kestä enää kauan. Hyvähän siinä oli olla liikkumatta, kun meinasin oksentaa.

Toista asiaa, mitä inhoan on muottien otto hampaista. Se mönjä maistuu niin pahalle. Minun on pakko aina yökkiä ja kakoa ja kerran melkein oksensin hamaslääkärin päälle.

En inhoa läheskään kaikkia hammaslääkäreitä, joitakin vain. Esimerkiksi oikojani on tosi kiva, hän kertoo aina mitä on tekemässä ja kysyy mielipidettäni, eikä vaan tökkäise rautoja suuhun ja sano, että älä syö porkkanaa.

Karkki

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #30 : Tammikuu 30, 2004, 17:40:33 »
No kokemukseni Hammaslääkärsitä ovat ällöttävät! Ja minä tietysti minä, joudun käymään joka kuukausi näitten simpuran rautojen takii. hyi, enkäy ikinä mielelläni hammaslääkärissä. No en halua kärsiä kivusta, joten kyllä menisin hammaslääkäriin, vaikka se nyt olisi viimeinen tekoni.
Pienenä olen pelännyt, ja olen pelännyt siks, että mua porataan. Poraaminen on aina ollu mun kammo. Niin ja kerran kuule yks ämmä puudutti ikeneenn! Ja väitti että ´ei se satu, tää kipu kestää vain hetken´ ja se kyllä kesti ainakin puol tuntii. Näyttää olevan hetki! Blaah!!

Ayumi

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #31 : Tammikuu 30, 2004, 18:36:07 »
En kai koskaan ole pelännyt hämmäslääkärillä käyntiä. Pienempänä itseasiassa oli aika jännittävää seurata mitä isot lääkärit tekivät niillä kaikilla vempeleillä ja muilla. Ja kun olin rohkeasti ja kiltisti paikallani sain aina tikkarin tai kiiltokuvan lähtiessäni pois -_-'  Pora ja se hammasraaputin taisivat olla ainuita asioita joita vihasin. Ja vihaan nytkin, koska olen saanut niistä pari kertaa suun verelle kun ne ovat osuneet ikeniin. Auts.

Vuosia sitten kun minulla oli suu täynnä metallia, hampaani olivat järkyttävän kipeät. Mutta en saanut siitäkään mitään pelkoa. Kai se johtuu luottamuksesta aina niin ystävällisiin asiantuntijoihin tai jotain. Kunhan saavat hampaat kuntoon, niin senkus tekevät mitä tahtovat.

Poissa Sinzirn

 • Sammakko
 • Reservi
 • *
Hammaslääkärit
« Vastaus #32 : Tammikuu 30, 2004, 21:10:35 »
Huh, onneksi minulla ei ole hirveätä hammaslääkariä. Vaan sellanen kiva, joka kertoo aina mitä se tekee. Ni osaa varautua. Se on kyllä muutenkin tosi taitava, ei oo vielä kertaakaan (muistaakseni) tökännyt pahasti ikeneen tms.
Toivottavasti se pysyy nyt vielä oikomishoidon loppuun saakka..

Ne suuhygienistiopiskelijat taas on sit kokonaan eri juttu. Tulee aina ikenet ihan älyttömän kipeiks.. Onneks se hoito on loppu. Meidän koulusta kai jokainen luokka on joutunu tai joutuu käymään siellä. Sääli niitä, jotka ei vielä ole käynyt..
Tajuan kyllä, että se niitten työ on sellasta, ettei sitä saa tehtyä kovin hienovaraisesti, mutta ei sinne uudelleenkaan menemisen ajatus kiehdo.
"Kill your darling."
Oletko ikinä ollut vaeltamassa?

Celbatra

 • Ankeuttaja
Re: Hammaslääkärit
« Vastaus #33 : Tammikuu 30, 2004, 22:45:08 »
Celbatran oma äiti on hammaslääkäri, joten kammoa ei ole. Ei se kyllä kivaakaan ole, kun on ikenet kipeät, jos sillä terävällä tikulla on sorkittu.

Mitkä siis ovat kokemuksenne hammaslääkäristä?
Nooh, meneehän se. Hampaiden suojaksi...

 Miten mielellänne käytte siellä?
En mieluiten menisi ollenkaan, vaikka ei kammoa ole. Mutta mielummin käyn hammaslääkärissä ja saan ohjeita suuni hoitoon, kuin olen kuusikymppisenä ilman hampaita.


Ei hammaslääkäreitä tarvitse pelätä, koska heihin ei kuole. Kaikki mikä ei tapa, vahvistaa.

WildChild

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #34 : Tammikuu 31, 2004, 11:57:58 »
uih. hammaslääkärit ovat kauheita. se on kauheaa.

kiellettiin kertomasta pelkkiä kauhukertomuksia, mutta minun on pakko, jotta saan perusteltua pelkoni.

Minua nimittäin porattiin poskeen hammaslääkärissä.  :O
Lisäksi suupieleni revittiin auki, kun en suostunut enää avaamaan suutani.
että näin. lääkäri ei sanonut mitään, että tällainen kävi. Käytiin sitten näyttämässä lääkärissä ja 8 mm korkea haavahan se siellä.
Nyt varmaan tästä tulee muille vielä kauheammat pelot.
Muistan vain, sen kun h.lääkärin hanskat ja se tikku jolla se painelee niitä hampaita, olivat veressä. (ja tietysti vaihdoimme heti lääkäriä)

Hammaslääkärissä kävin viimeksi viime syksynä ja niinhän siinä kävi että juurihoitoa. kamalaa.  se tarkoitti sitä että hammaslääkärissä oli käytävä useammin lyhyen ajan sisällä. eikä puudutus tietenkää ekalla kerralla auttanut.
 
Muoksin lisää, kun tulen uudestaan.

slummiapina

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #35 : Tammikuu 31, 2004, 14:39:03 »
Kertokaa minulle tyhmälle, mitä ihmettä tuo juurihoito on kun kaikki siitä niin pauhaa...? :D

Itse en hammaslääkäriä kummemmin pelkää. Itseasiassa pari päivää sitten porattiin ensimmäistä kertaa. Puudutus ei sattunut (vaikka kaikki niin pelottelivatkin) mutta poraus vihlaisi välillä pahastikin. Paikkakunnallani on kuitenkin suht mukavat hammaslääkärit, jotka koko ajan kertovat mitä tekevät. Rautojen (telaketjujen..) aikaan inhosin siellä käymistä, mutta saipa olla poissa koulusta muutaman tunnin. Sen kesti, ja nyt on nätit hampaat.

Kun sanotaan, että kaipa minä osaan hammaslääkäriin itsekin hakeutua jos suussa on häikkää, niin I don't think so. Esimerkiksi itse en ollut huomannut reiän alkua takahampaassani. Jos se olisi siitä pidemmälle kasvanut, varmasti olisi sattunut poraus vielä enemmän.
Kiittäkää niitä ihmisiä, jotka hammaslääkäreiksi haluavat, huonot hampaat ei ole nättiä katseltavaa.

WildChild

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #36 : Helmikuu 01, 2004, 17:25:37 »
Juurihoitoa saa kun reikä on niin syvä, ettei pelkkä paikka enää auta.
Silloin hampaasen porataan sellainen reikä, että juuret ovat näkyvät.
Sitten sinne työnnetään neuloja, joissa on lääkettä(eikä tunnu hirveän kivalta) ja tämä toistetaan pari kolme kertaa, että lopuksi hammas on kuollut. Se pysyy kyllä suussa, mutta lohkeaa helpommin.

Poissa elton

 • kevään henkäys
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • uudelleen herännyt
Hammaslääkärit
« Vastaus #37 : Helmikuu 01, 2004, 19:33:16 »
Lainaus käyttäjältä: "Nuitari"
Himputti se on kamalaa kun hampilääkärit tunkee kumihanskoilla suuhun ja oikein venyttelee että varmasti huulet halkee.


No, ehkäpä jotkut hammaslääkärit tekevät tätä hieman yli-innokkaasti, mutta minä olen jo tottunut hammaslääkäreihin.
Minulla on raudat, harva sen tietää koska pidän niitä kolme kertaa viikossa ja yöllä. Minulla on tarkastus vasta ysin lopulla ja joskus parin kuukauden päästä oikoja.

Eivät kaikki hammaslääkärit ole pahoja, tai ainakin he voivat olla hyvin huolissaan teidän hampaistanne. Minulla on kuulemma kauniit hampaat, vaikka hiirenhampaat ovatkin, kuulin tarkastuksessa tuolloin syksyllä.

Minulla on myös sellainen pala etuhampaasta paikattu, se sattui, koska se hammas oli haljennut ikeneen asti.
Joskus pelkään olevani niin kaunis, että kauneuteni pettää minut.

The Moon

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #38 : Helmikuu 01, 2004, 20:23:03 »
Yh...en pidä hammaslääkäreistä. En ole koskaan pelännyt niitä, mutta en pitänytkään johtuen ehkä siitä, että minulla ei ole koskaa ollut reikiä. (Vielä :))

Noh, mutta kerran sitten kun koulussa joka vuotinen hammaslääkärin tarkistus ja oli minun vuoroni. Kävelin sitten koulusta lähellä sijaitsevaan hammaslääkäriin ja ajattelin, että taas ne tarksistaa reiät mitä tuskin on ja panevat sitä mitä ihmeen fluori-juttua ja pääsen pois.
Mutta sitten ne alkavat tutkia yhtä kulma hammastani joka oli vielä maitohammas. Ihmettelevät miksei se ole lähtenyt. Ottavat jonkun ihme kuvan ja minulle selviää että hammas ei ole tulossa maitohampaan tilalle vaan se puhkeaisi kitalaesta. Että se saataisiin omalle paikalleen kestäisi sitten pikkuisen kauemmin. Sen sitten arvaakin mikä on se pikku aika. Seuraavana hammaslääkäri aikana minulle laitettiin ihanaakin ihanammat raudat! En tajua mitä ne auttaa, että hammas ei puhkea kitalaesta! Seuraavaksi porataan kitalakeen reikä ja etsitään hammas. Ai se EI ollut kivaa! Se oli kamalinta koko jutussa.
Nyt minulla on suussani kolmea eri rauta hömppää. Ne "vakio" raudat hampaissa kitalaesta missä hammas on semmoinen rautalanka mikä vetää hammasta ulos ja kauempana kitalaessa poikki menevä pitkä rauta hömppä. Ne pistettiin viime toukokuussa ja nyt on helmikuu, eikä tietoakaan poisottamisesta!

Pot

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #39 : Helmikuu 03, 2004, 16:21:53 »
Minulla oli tänään hammaslääkäri, säälikää minua.

Tässä tiivistelmä:

Äiti ja iskä heitti mut autolla h*lekurille. Menin sisään ja luin vartin TSH:ta, sitten tuli mun vuoro.
 Ne tunki mun suuhun sormensa ja nitkutteli hampaita.Sitten ne sovitti mun yöllä pidettäviä rautoja ja muotoili niitä. Mä sain neuvon pitää niitä 12 h/vrk, että mun hampaat menis nopeemmin suoriks. Reikii ei ollu, huh, kaksi on jo ollut.
¨'¨'¨'¨'¨'¨'
Tunnustan, pelkään h*lekureita. Hitusen.

¨'¨'¨'¨'¨'¨'

Timri

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #40 : Heinäkuu 23, 2004, 17:44:18 »
En ymmärrä niitä, jotka kammoavat hammaslääkäreitä! Mie itse rakastan hammaslääkäreitä! Se on niin ihanaa kun porataan, ja kun hampaiden väliin tungetaan se muotti... *unelmoi* Tiedän, että olen outo. Jos hammasta vähänkin vihloo, sanon heti, että tarvitsen hammaslääkäriajan... viimeksikin mitään reikää ei kyllä löytynyt, vaikka mie olin valittanut, että hammasta vihloo, nyt hammaslääkäriin! xD Mutta sitä kyllä oikeasti vihloi aina välillä...
No juu, mutta asia oli se, että minä pidän hammaslääkäreistä. Paljon paljon paljon.

Jayel

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #41 : Heinäkuu 23, 2004, 19:29:14 »
En pelkää hammaslääkäreitä. Pienenä kyllä pelkäsin, mutta en enää.
Hammaslääkärillä käynti on tylsää ja joudun menemään sinne kerran kuussa. Yleensä kyllä joudun varaamaan uuden ajan, koska en jaksa mennä sinne silloin kun olisi se alkuperäinen aika. =) Inhoan hammaslääkäreitä. En kyllä tiedä miksi, koska minua ei olla edes vielä kertaakaan porattu!

Lyhyesti: En kammoa hammaslääkäreitä, mutta en varsinaisesti rakastakkaan.

possuliini

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #42 : Heinäkuu 23, 2004, 19:43:07 »
En minä ainaskaan pelkää hammaslääkäreitä.
En mie niistä kyllä erityisesti pidäkään, varsinkin kun joutuu käydä oikomishoidossa, mutta... Kyllä minä mieluummin otan suorat hampaat kuin ala-etuhampaiden yli työntyvät ylä-etuhampaat. Että sillä tavalla...

En siltikään pidä poraamisesta... Mutta, kyllä minä hampaani haluan hoitaa...

Poissa Flamelion

 • väsy
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #43 : Heinäkuu 24, 2004, 23:03:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Nuitari"
Himputti se on kamalaa kun hampilääkärit tunkee kumihanskoilla suuhun ja oikein venyttelee että varmasti huulet halkee.

Meijän koulun hammaslääkäri on just tommonen!! se on kamalaa olla sen käsittelyssä. Mulla on monesti tullut huuliin haavoja, jos ne on ollu rohtuneet, ku hammaslääkäri tunkee yhden nyrkin toiseen poskeen ja toisen nyrkin toiseen poskeen.
Monkey see, monkey do

Felicia

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #44 : Heinäkuu 24, 2004, 23:26:21 »
En pelkää hammaslääkäriä, enkä ole koskaan pelännytkään.
Ennen jopa pidin hammaslääkäriin menosta.
Olen oikomishoidossa, joten hammaslääkäriaikoja on noin kahden kuukauden välein, nykyään en oikein pidä koko hoidosta vaikka ennen oikein odotin että minut otetaan oikomishoitoon.

Muutama viikko sitten tavallisessa tarkastuksessa huomattiin pieni reikä ja annettiin paikkausaika. Se oli ensimmäin reikäni ja pelkäsin kauheasti tuota päivää jolloin se oli. Unohdin koko ajan ja tajusin menneen joten uusi aika annettiin jo heti seuraavalle päivälle. Hammashoitolan oven avasin käsi täristen seuraavana päivänä ja odotin kauhuissani aikaani. Poratessa melkein pyörryin. Se oli kamalaa. Poraus sai minut kammoamaan tarkastuksia, ei oikojaa.
Muutama vuosi sitten olin jossain kamalassa "suukirurgisessa toimenpiteessä" kun minulta poistettiin joku ylimääräinen väärinpäin oleva hammas.

Kamalinta oikomishoidossa on se kun tehdään niitä muotteja, kun suuhun työnnetään metallilastoilla olevaa ainetta on vähällä oksentaa. Paha maku jää suuhun kauaksi aikaa. Oikomishoitoonhan kuuluu kahden kuukauden välein olevien käyntejen lisäksi myös ylimääräiset tarkastukset, hammaskuvaukset ja hampaiden poistot, ainakin minulla.

Poissa Elosäde

 • Wanhus
 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #45 : Heinäkuu 25, 2004, 11:36:51 »
Minulla on hammaslääkärikammo. Jännitän jo edelisenä iltana ja mahani on täynnä perhosia kun odotan. Mutta olen kyllä sitä mieltä, että hammaslääkäriin menoa ei kannata vältellä, sillä sittenhän se vain pahemmaksi menee.

Kammoni johtuu pääasiassa, siksi että minulta löytyy reikiä ja niitä on porattu ja paikattu. Minulle ei ole kyllä koskaan laitettu puudutusta, enkä haluaisikaan. Lääkärit eivät ole koskaan minulle edes semmoista ehdottaneet, enpä tiedä miksi. Kai ne haluaa säästää jossain... Kerran on kumminkin puudutettu, ja silloin minulta leikattiin huulijänne. Se oli kamalaa, mutta sainpa vapaapäivän koulusta ja mutsi laitto mun lempiruokaa :)

Hammaslääkärit on kyllä aika vaihtelevia. Oon ollu muutamalla eri hammaslääkärillä ja jotenkin ne tuntuu erilaisilta. Minusta tuntui että yhdeltä hammaslääkäriltä kesti kaksi kerta kauemmin paikta reikä kuin eräältä toiselta. Ja yksi yritti tivata minulta, että miksi minä pelkään. Minusta vaan ol "hiukan" epämukavaa kun suu oli täynnä kaikkea ja se yritti sorkkia jotain takahampaisiin.

Viimeeksi kun kävin tarkastuksessa, minulla kesti siellä viisi minuuttia eikä ollu mitään vikoja. Oli hirveän lähellä etten halannut hammaslääkäriä onnesta.
"Insinööri on ihmisenä osaamistaan suurempi ihme" -Esa Saarinen

pensasvilistäjä

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #46 : Heinäkuu 25, 2004, 20:33:14 »
En sinänsä kammoa hammaslääkäriä, mutta ainahan se vähän jännittää ja pelottaakin mennä sinne. Jos vaikka reikiä olisi...
Minulla ei ole koskaan elämässäni ollut yhtäkään reikää, tai ainakaan en ole ollut tietoinen että olisi.
Kerran jouduin menemään kaksi kertaa hammaslääkäriin, enkä tiedä miksi. Tuskin minulla reikiä oli, sillä eivät ne mitään sellaista sanoneet.
Sillä toisella kerralla meillä (siis minulla ja muilla luokkalaisillani, jotka olivat joutuneet myös hammaslääkäriin) oli aika karmea hammaslääkäritäti. Huusi ja komensi ja oli kovakourainenkin.
No, eipä siinä mitään, ei siitä mitään kammoa syntynyt, yleensä ne ovat olleet kilttejä ja ystävällisiä :-)

Ireth Moriel

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #47 : Heinäkuu 26, 2004, 21:40:23 »
Muistan vieläkin elävästi erään hammaslääkärikerran. Minä en ole onneksi itse ollut kohteena, mutta se oli kamalan kuuloista kun ystäväni kertoi siitä minulle.

Ystäväni oli mennyt koulun mukana hammaslääkäriin, sillä hänellä oli reiän alku poskihampaassa. Hänen vuoronsa tuli ja hän oli aivan rauhallinen aluksi. Valitettavasti hänelle tuli makkaramaija. Hän on kaikkein ilkein hammaslääkäri. Hän aloitti tietenkin heti poraamisen ja porasi vahingossa ystäväni poskeen [sisäpuolelle] ja ystäväni älähti [onko nyt ihmekkään] kivusta. Makkaramaija vaan sanoi siihen: "Älä inise siinä". Olipa taas kohteliasta. Tuskin on mukavaa kun porataan poskeen.

Minä kyllä pelkään hammaslääkäriä. Minulta on revitty kaksi hammasta, ja se ei tunnu todellakaan mukavalta. Ensimmäisellä kerralla kun minulta revittiin poskihammas, he laittoivat vain muutaman puudutuspiikin, ja se oli inhottavampi kerta. Toisella kerralla minulle laitettiin ainakin 8 piikkiä. Se tuntui oksettavalta ja minua rupesi pyörryttämään.  Se ei kyllä sattunut yhtä paljon.

Olen muutenkin tottunut poraamiseen, koska minä olen hammaslääkärin hyvä 'kaveri'. En enää onneksi kammoa sitä, mutta vältän hampaiden repimistä jos vain voin. Ei poraaminenkaan mukavaa ole, mutta mieluummin poraus kuin repiminen. Mutta työtäänhän he vain tekevät. Pienenä minulla oli hammaslääkärikammo ja minut piti aina pakottaa hammaslääkäriin. ^^;

SukkaLuuta

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #48 : Heinäkuu 26, 2004, 22:11:12 »
Minä en kammoa kaikkia. Itselleni on sattunut hoitavaksi hammaslääkäriksi eräs todella inhottava nainen. Se motkottaa aina joka asiasta. Nyt otin kuitenkin ne yöraudat pois eli en joudu kärsimään sitä kuin korkeintaan kerran vuodessa siinä perustarkistuksessa, paitsi joskushan voi tietysti tulla vielä erillisiä tarkistuksia.

Kerran minulle tapahtui hammaslääkärissä lievä hoitovirhekin. Hammasväliä siis viilattiin koska se oli liian ahdas eikä uusi hammas päässyt kasvamaan kunnolla. Ja sitten se hammalääkäri meni viilaamaan sitä liikaa ja joudun vieläkin syömään fluoritabletteja vähintään yhden päivässä. Vaikka ei se nyt enää oikeastaan kauheasti haittaisi vaikka en joka päivä söisikään, mutta silloin tämän hoitovirheen tapahduttua parin kuukauden ajan syömään fluoritabletin joka aterian jälkeen. :/

Joskus tämä 'minun hammaslääkärini' on ollut lomalla / sairas tms. ja hänen ruuraajansa on todella mukava. Rupattelee aina kaikesta ja kyselee koko ajan että tuntuuko inhottavalta jonkin toimenpiteen aikana yms. :)

Tässä noin puoli vuotta sitten kävi myös eräs hammaslääkäri näyttämässä vanhoja diakuvia entisaikaisesta hammashoidosta. Jotenkin sen jälkeen ryhdyin pitämään hampaistani parempaa huolta......

Siis olen tavannut vaan yhteen hammaslääkäriin jota olen kammonnut, ellei lasketa tätä persoonaa joka kävi näyttämässä niitä diakuvia.. xDDD

Eledhwen

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #49 : Heinäkuu 27, 2004, 16:14:03 »
Mulla on raudat (alahampaitten takana) ja se hammaslääkäri joka aina tekee kaikkii juttui mun hampaille on SAIRAAN KOVAKOURAINEN.

Marizki

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #50 : Heinäkuu 27, 2004, 18:36:31 »
Minä en kammoa hammaslääkäreitä, vaikka olen luultavasti käynyt luokaltamme eniten hammaslääkärissä kuin kukaan muu..:) Se ei johdu siitä että minulla olisi reikiä hampaissa vaan siitä että viisauden hampaat ei mahdu suuhun jos pysyviä takahampaita ei oteta pois, ja tuumasta toimeen ensin puudutettiin ja revittiin hampaat pois. Lisäksi meidän kylän hammaslääkäri on ikivanha ja joskus mulle tulee sellanen olo, että se kohta jonkun tutisemiskohtauksen, kun tutkii mun hampaita. Aika karmiva ajatus!

Lisäksi saimme myöhemmin selville ettei niitä hampaita olisi tarvinnut repiä irti, vaan leikata myöhemmin viisauden hampaat pois...kyllä nyt ketuttaa!:/

Lisäksi viime kerralla kun kävin siellä, se "tasoitti" mun etuhampaita ja nyt toinen on toista pitempi...hyvin männöö! Inhottava kun yrittää hymyillä, niin näyttää ihan Väiski Vemmelsääreltä. (Älkää naurako!)

Eldar

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #51 : Heinäkuu 29, 2004, 16:01:36 »
Minä itse pidä hammaslääkäristä, varsinkaan silloin, kun suuhun ruiskutetaan vettä tai kun kumihanskat työnnetään suuhun tai vielä kamalempaa on poraaminen!
En kuitenkaan pelkää hammaslääkäriä.
Olen aina pitänyt siitä kun on kesken koulun hammaslääkärin tarkistus ja pääsee sen takia pois tylsältä oppitunnilta.
Huono puoli on kyllä se, että se hammaslääkäri jonka vastaanotolla minä käyn on kamalan tarkka ja tiukka ja välittää aina, etten olisi pessyt hampaita vaikka pesenkin ne joka ilta ja aamu. (ainakin melkeen... xD)

Horatia

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #52 : Elokuu 12, 2004, 18:21:33 »
No, oikeastaan en pelkää hammaslääkäriä, mutta inhottavia kokemuksia on kyllä. Eräs hammaslääkäri koulun tarkastuksessa tutki suuta ilman kumihanskoja! Ja ennen sitä ei edes pessyt käsiään! Oli inhottavan tuntuista, kun joku ronkki omaa suuta ilman suojahanskoja *yök* Muuten on ihan positiivisia kokemuksia. Vielä en ole kokenut poraamista, mutta kyllä sekin aika koittaa. Toisaalta, jos hampaita särkee, niin menen mieluummin kyllä hammaslääkäriin. Tuleepa hoidettua, vai....

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #53 : Elokuu 12, 2004, 18:42:37 »
Minusta on vähän väärin että hammaslääkärit yleensä syyttävät potilaita huonosta hampaiden pesusta. Vaikka pesen melkein aina hampaani aamuin illoin, niin reikiä tulee silti. Luulevatko ne ihan tosissaan, että kaikki lopettavat karkinsyönnin heidän luennoidensa takia?

Se vasta ärsyttävintä on, kun tietää jo etukäteen että suu on reikiä täynnä. Ja tietää myös, että ne sanovat taas samat jutut ja haukkuvat ihan lyttyyn. Tekisivät vaan työnsä, se riittäisi minulle.

Oikajahammaslääkärini oli sieltä kamalimmasta päästä. Vanha, kurttuinen mies, joka ei ikinä käyttänyt kumihanskoja. Kävi joskus kesken operaation tupakalla, ja kädet maistuivat aina tupakalle. (siis no sille tupakan ah-niin-ihanalle-hajulle) Ei kiva. Onneksi tämä mies ei laittanut minulle rautoja sentään, vaan eräs toinen hoiti sen homman.

Sitten jotkut hammaslääkärit yrittävätjutella siinä samalla jotain tosi leppoisaa. Vastaa siinä sitten kun suu on täynnä kaikenmaailman välineitä. Minä aina mumisen jotain, eikä se ikinä tajua mitään... ^^

Heh, aurinkolasit. Minulle aina laitetaan jotkut muumiaurinkolasit, tai sitten vaihtoehtoisesti tehotyttölasit. ^____^ Mitenköhän niillä kestää pokka?!
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Korppityttö

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #54 : Elokuu 12, 2004, 20:12:00 »
Miksi hammaslääkäreiden täytyy olla niin kovakouraisia?
Huulet repeää, ja kun ne sorkkii sillä teräväpäisellä jutulla, niin aina se "lipsahtaa" suoraan ikeneen. Ja kun suu on niin auki kun saa, niin vielä pitäisi pistää isommaksi. Ja se imuri. Se hoitaja työntää sen aina niin syvälle että tuntuu että kohta tulee oksennus. Ja kun kieli tarttuu siihen.
Viime kerta oli yhtä tuskaa, minulla oli yläasteen hammaslääkäri. Alaasteen oli paljon mukavempi. Höpötteli niitä näitä ja kyseli kaikkee ja minä mumisin jtn pumpulit suussa. ^^
Kerran se porasi, ja se sattui ihan hirveästi. Yritin vikistä kovasti että se lopettaisi, mutta ei. Itku silmässä olin jo, kunnes lopetti ja sanoi että okei, voit mennä. Suunnilleen juoksin ulos. Tai itse asiassa vapisin niin pahasti että hoipuin.
Ja hammaslääkärit, käyttäkää niitä kumihanskoja! Miespuolisten karvakädet ei tunnu mukavilta suussa.

Poissa Nienna

 • Kofeiiniriippuvainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #55 : Elokuu 12, 2004, 21:42:58 »
Minä kuulun niihin, jotka eivät pidä hammaslääkärille menosta, mutta eivät sitä pelkääkään. Minulla on onneksi kohtuullisen hyvät hampaat, joten harvoin sinne joudun, oikeastaan vain rutiinitarkastuksiin. Minulle ei ole ikinä tehty hammaslääkärillä mitään kivuliasta, kun ei ole noita reikiäkään ollut. Inhottavia hammaslääkäreitäkään en ole toistaiseksi tavannut, lähinnä kivoja, rupattelevia tätejä, jotka antavat käynnin päätteeksi tarroja, joten minulla ole heistä mitenkään hirveän kamalia muistoja. Vaikka onhan se suun sörkkiminen toki epämiellyttävää. Ja hammaskiven poistaminen myöskin.

Pakko muuten sanoa, etten ihmettele sitä, että näinkin monet vuotilaiset pelkäävät hammaslääkäriä, kun teillä on tuollaisia kokemuksia heistä. Minänä ainakin kuolisin, jos minua pistettäisiin jollain ikeneen tai porattaisiin poskeen... :(

Poissa kaappimörkö

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #56 : Elokuu 12, 2004, 22:06:41 »
Miulle on jääny yleinen kammo hammaslääkäreistä varmaan sen takia, ko mie pikkusena ramppasin vastaanotolla koko ajan. Miulle tuli vaan niin usein reikiä, että piti aina olla paikkaamassa.
Nyt se ei enää niinkään pelota, mutta en kyllä rutiinitarkastuksiinkaan mielelläni mene. Ite poraaminen ei sinäänsä oo se pahin juttu (mutta en piikkiäkään suostu ottamaan) , kerranhan se vaan vihlasee, tosin mieluummin mie silti söisin jotain särkylääkkeitä. Lähinnä minnuu inhottaa se putki, millä ne imee sylkeä. Siitä lähtee kauhea ääni ja se on inhottava tunne muutenkin kun ei pysty nielaisemaan kun on kaiken maailman vempaimet suussa.

Muistan yhden kerran kun aivan taakse ja ylös oli kahden hampaan väliin tullut reikä, ja jotta se saatiin paikatuksi niiden kahden hampaan väliin piti laita metallin pala, jotta siihen tulisi isompi väli. Noh, sitten kun reikä paikattiin, ja metallinpalaa alettiin ottaa pois, se ei lähtenytkään. Ja se hammaslääkäri veti ja veti, veti sitä niin kovaa, että tuntui kuin kaikki hampaat olis lähössä takaa irti... :[
It´s over.

Tammel

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #57 : Maaliskuu 27, 2005, 19:09:05 »
Ei ne hammaslääkärit ihan niin pelottavia ole, että tarvii sanoa kammottavia. Ainakaan minun mielestäni. Hammasraudat tuntuvat inhottavilta. Minun  muistiini mahtuu pelkästään yksi reikä, viime vuonna. Muistaakseni reikiä ei sen enempää, mutta ehkä joskus ennemmin jokunen. En tiedä. Mutta ei se paikkaaminen kovin kipeää käy. Ja kas kummaa, hampaitani ei ole koskaan porattu. En saa kovinkan usein ylinmääräisiä hammaslääkäriaikoja, ainakaan reikien vuoksi. Harrastuksiinihan kuuluu hampaiden peseminen, hammasharjojen vaihtaminen ja hammastahnan tuhlaaminen. Ihan sama... Kammosin ehkä pienenä hammaslääkräeitä, mutta opittua tuli, ettei niitä tarvi pelätä, jos poria ei tarvitse käyttää. Ennenhän niitä poria käytettiin paljonkin, ja ennen oli syytäkin kammota hammaslääkäreitä. Onneksi ei enää.  

Inhottaa se hammaslääkärin imuri. Se maistuu jotenkin oudolle, kun lähtee hoippumaan pois. Ja kerran hampaani työnnettiin jonnekkin tahnaan.. Se ei oikein tuntunut mukavalta. Tahna oli jotain sinistä, ja minunpiti juoda hammaslääkärin muovi-motista vettä mukillinen.. Otin kerralla enemmän, että sinisen töhnän maku lähtee suusta pois. Sen jälkeenpä taisin lähtä.. No jos totta puhutaan, minä inhoan hammaslääkäriaikoja. Se ottaa vapaa-ajasta, tai sitten (onneksi) koulu-ajasta aikaa pois.. Tarkastukset eivät niin hirveitä ole. En minä hammaslääkäreitä kammoa, vaan inhoan.

talvi

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #58 : Maaliskuu 28, 2005, 15:57:49 »
Aaa.. hammaslääkärit. Vuoden päästä ammattini liippaa aikas läheltä hammaslääkäriä sillä minusta tulee hammashoitaja.
Eli mä sitten pidän kädestä ja itken mukana, kun porataan ja sattuu ja pelottaa. No ei.. ;)
Olen itsekin ihmetellyt välillä omaa uravalintaani, koska olen aina joutunut ramppaamaan alvariinsa hammaslääkärissä milloin oikojan ja milloin paikkauksen takia. En nyt ole koskaan suoraan sanottuna kammoksunut hammaslääkärille menoa, mutta en kuitenkaan tykkää käydä siellä(-kuka nyt tykkäisikään). Mutta sellainen minusta nyt silti tulee. Onhan hammashoitajan työ kuitenkin ihan helppoa ja siistiä verrattuna muihin lähihoitajan työ mahdollisuuksiin, että sen puoleen.
Hammaslääkärissä käynti on minulle siis ihan tuttua hommaa. Mulla on aina ollut myös kauheasti reikiä, ehkä se johtuu siitäkin, että olin nuorempana aika laiska pesemään hampaitani, mutta silti. Hammaslääkärit on aina ollet mulle ihan kivoja, eikä mitään ihan kamalia tapauksia oo mun kohdalle osunut. Oikojani ei kyllä mikään ihanin mahdollinen ole, mutta silti.

Sharida

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #59 : Maaliskuu 28, 2005, 18:27:40 »
Mitkä siis ovat kokemuksenne hammaslääkäristä? Vain positiivisia kokemuksia löytyy. Hamppilääkäriä en ole koskaan pelännyt ja hampaat on ollut sen verran hyvässä kuosissa ettei ole tarvinnut poraa käyttää. Yleensä tuomio on hyvät hampaat, vähennä mehuja sekä limuaja (limua litkin vain viikonloppuina mutta mehut ovat heikkokohtani :D)

Miten mielellänne käytte siellä? Harvinaisen mielelläni, jos hampaissa on vikaa menen sinne ihan mielelläni katsomaan mikä on tilanne, en minä sitä kammoa. Joskus kun on jäänyt vähän hampaat harjaamatta pelkään että on reikiä ja joudutaan poraamaan, onneksi ei vielä ole niin käynyt.

Kärsittekö mielummin kipua ja syötte suuri määriä särkyläkkeitä vai menettekö hammaslääkäriin? Menen hammaslääkäriin jos siltä tuntuu, mieluummin olen terve kuin annan kivun yltyä.

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Hammaslääkärit
« Vastaus #60 : Huhtikuu 29, 2005, 13:47:05 »
Kukaan tervejärkinen ei sinne eksy! Masokistit ja muut hullut sinne vapaaehtoisesti menee. Se todistettiin taas tänään.

Minä en koskaan ole viihtynyt hammaslääkärillä. Ei minulle ole oikeastaan mitään hoitovirheitä tehty tai mitään mutta omaan niin neula- kuin kipufobian joten Sinne meno on ahdistavaa. Ja kun kuuli niitä tarinoita et jollain sitten meni neula posken läpi etc niin menohalut väheni ja yläasteella en enää mennyt. Yli kahteen vuoteen en ole eksynyt koska hampaat ovat olleet ok.

No, nyt on kuukauden ajan särkenyt takahampaita (etuhampaani on vinossa päällekäin koska kaaduin pienenä enkä halua rautoja. Koko hammastrivistö oikeastaan vinksallaan). No tilasin lopulta ajan ja tänään se oli. Joudun jo maksamaan koska olen täysi-ikäinen. Ei ole rahaa, mutta kaipa jostain revin.

Anyway, etuhampaassani oli iso reikä. No ensin tuli tappelu puudutuksen kanssa. Itkin ja tärisin (mulla on kaksi9 lävistystä eikä ne aiheuttaneet näin pahaa paniikkia). No, porauksen yhteydessä lähti puolet hammasta. Otin kuvankin. Vähän olin järkyttynyt. No se kerta oli juurihoitoineen niin kivulias että haluisin taas olla kaksi vuotta ilman. Ne laitto sellasen erottuvan paikan lääkkeineen ja maanantaina uudestaan. Arvaa haluanko koska nyt minä pelkään hitot enemmän niitä. Sattuu yhä saatanasti. Joudun kuulema käymään vielä muutamia kertoja yhden hampaan takia. Ei takahampaan paikkaus tarvinnut kuin yhden kerran mut tähän pitää laittaa erilainen paikka ja muuta paskaa. Olenpa tosi innoissani. Reiän syntyyn en itse voinut vaikuttaa koska sieltä missä se oli ei voinut harjata koska hampaat oli päällekäin. Nyt hammas on näemmä pienentynyt. Pitänee tarkistaa kuvista o.O Toivon mukaan ei ole muissa hampaissa reikiä ><

Ystävällistä palvelua ainakin sain. Että ei siinä mitään. Hammaslääkärikäynti on vain vapaaehtoista itsekidutusta.
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Lupin

 • Äitiyslomalla
 • Ylihörhö
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Vuotis
 • Pottermore: MoonstoneMarauder79
 • Tupa: Korpinkynsi
Hammaslääkärit
« Vastaus #61 : Huhtikuu 29, 2005, 13:52:11 »
Hei Yuki Eiri, jos kovasti pelkäät ja hermoilet hammaslääkärin menoa niin kannattaa kysyä voisitko saada jotain mietoa rauhoittavaa. Minä ainakin sain joskus pillerin joka piti ottaa tunti ennen hammaslääkärille menoa. Lääkäri sanoi että vaikea tehdä mitään kun tärisen (tosin myöhemmin selvisi että tärinä ei johtunut pelosta vaan siitä että käytetty puuudutusaine ei sopinut minulle, mutta silti...). Ja jos sattuu vaikka on puudutettu niin pyydä että puuduttavat enemmän.
Äitiyslomalla! Hoidan (hitaalla aikataululla) HP-faneihin ja Vuotiksen Facebook-sivuihin tai Facebook-ryhmään liittyviä asioita.

wertyw

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #62 : Huhtikuu 29, 2005, 13:55:34 »
Hammaslääkärit ovat kauheita, ainakin meidän koulun.  Kerran pyysin puudutuksen, ja hammaslääkäri laittoi sen mutta se alkoi auttamaan vasta silloin kun olin jo päässyt hammaslääkäriltä. Se hammaslääkäri jossa käyn ei osaa laittaa puudutusta xD

Outlaw

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #63 : Huhtikuu 29, 2005, 15:37:17 »
Minä en ymmärrä ihmisiä jotka kammoavat hammaslääkäriä. Itselläni on kyllä ollut yksi reikä maitohampaassa, joka irtosi, mutta kun se porattiin ei minulla mitään kammoa jäänyt.

Tässä pari vuotta sitten jouduin rammppaamaan hammaslääkärillä melkein joka viikko. Sain alhaalle raudat, ikeniä leikeltiin, yms. Inhoan kaikenlaisia piikkejä, mutta en ole silti saanut hammaslääkärikannoa, en edes siitä leikkauksesta, jossa kahden hampaan päältä poistettiin tulehtunut ienkudos, jotta hampaat pääsisivät kasvamaan.

Viimeksiolin hammasääkärissä tänään, puolen vuoden tauon jälkeen ja siellä todettiin, että minun ei enää tarvitse käydä siellä viiteen vuoteen. Olisin kyllä ennemmin toivonut ylös rautoja, sillä ylähampaani ovat kammottavat. Mutta kun ei niin ei...

Felrë

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #64 : Huhtikuu 29, 2005, 15:47:52 »
Minäkään en pelkää hammaslääkäreitä, mutta sinne mennessä kyllä jännittää. Ikinä ei ole ollut reikiä, eikä toivottavasti tulekkaan. Pari vuotta sitten, kun oli kouluhammaslääkärin tarkastus, he sanoivat, että hampaat on kierossa, mutta ei tarpeeksi. Eivät alkaneet hoitaa. Vanhemmat sitten veivät yksityiselle, ja siellä sitten sain kolmet erilaiset raudat. Kahdet ylös, yhdet alas. Onneksi toiset ylös tulevat olivat sellaiset irroitettavat, ja niitä pidettiin vain yöllä. Nyt selviän parin kuukauden välisillä tarkastuksilla, kun enää on vain sellainen metallinlanka siellä estämässä, ettei hampaat nyt ihan karkaa minne huvittaa. :)[/i]

Poissa Trisha

 • ChiQu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: HazelGlow47
 • Tupa: Rohkelikko
Hammaslääkärit
« Vastaus #65 : Huhtikuu 29, 2005, 15:56:23 »
Minä en pelkää hammaslääkäriä. Mutta se on todella ärsyttävää kun suuhhygienisti sanoo toista ja hammaslääkäri toista. Esim. Suuhygienisti sanoo että ett osaa pestä hampaita ollenkaan ja käskee syömään vähemmän karkkia.

 Ja sitten Hammaslääkäri sanoo että hampaat on hyväkuntoiset ja hyvin pestyt. Kunpaa siinä sitten uskoo.. Paitsi olen kuullut että tämä nimenomainen suuhygienisti sanoo kaikille että on huonosti pestyt hampaat. että silleen..
There´s no way to happiness, happiness is the way.

Hitmo

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #66 : Huhtikuu 29, 2005, 18:47:23 »
Mulla on hammaslääkäristä vaan kamalia kokemuksia juuri tässä lähiaikoina mulle tehtiin juurihoito eikä ollut mikään ihana kokemus. Mun poski oli vielä seuraavanakin päivänä turvoksissa enkä päässyt kouluun. Multa on myös poistettu varmaan viisi hammasta ja porattu 1 reikä.
Ala-asteella mulla oli ihan hirveä hammaslääkäri joka repi suun auki ja tunki nyrkit sinne. Nykyään mulla on ihan mukava hammaslääkäri, mutta kammoaan silti hammaslääkäreitä ehkä siksi, että siloin kun minulta 8 ikäisenä otettiin ensimmäinen hammas pois eikä minulle ilmoitettu etu käteen mitään siellä minä sitten vaan itkin kun sattui niin vietävästi.

Pieni Hikke

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #67 : Toukokuu 12, 2005, 15:22:57 »
Minä kävin tänään hammaslääkärillä. Veti kaksi hammasta irti. Rauthampaat tuli päälle. Jos kiinnostaa näin se kävi: Ensin se pisti puudutuspiikin. Sitten jotain voidetta. Selitti, että huuli voi tuntua joten páksulta, muttei se ole. Kysyi, tunnenko hammasta. Sitten se otti sen jännän vetolaitteen ja alkoi kiskomaan hammasta puolelta toiselle. Ihanasti kirskui. Hammas irti. Sama toiselle. Ei se sattunut, mutta se kirskunta pelotti. Sitten jouduin pitämään vähän aikaan sellasia tuppoja suussa, en oikein pystynyt puhumaan.

Yksi reikä minulla on ollut, josta on lähtenyt kaksi kertaa paikka. En tiedä, mutta eikö sellaisen pitäisi sattua? Minä en tuntenut mitään.

Myönteisiä kokemuksia minulla on, kolme hammasta revitty, mutta eka kerta oli helpoin. Minulle on sanottu aina hammaslääkärissä, että olen viilipytty. Jaha. Minä jännitän hammaslääkäriä, ja pelkään siellä, että mitä seuraavaksi. Mutten mitenkään suuresti, vain sellaista enemmänkin pientä.

Minua ärsyttää, kun ne puhuu jotain, mitä en ymmärrä. Tylsistyttää silloni. Mitä ihmettä tarkoittaa pistemäinen i? Kaikki muut jotenkin ymmärrän. Ainakin jotkut. Ja se ärsyttää, kun pitää pitää suuta auki, ja ne kysyy jotain, ja odottaa vastausta. Luuleeko, että pystyn vastaamaan kun on suu auki.

Hammaslääkäri. Pakko käydä, vaikka ei haluisi. Parempi käydä kun jättää käymättä. Ei kaikki voi olla kivaa.

Poissa Amiale

 • Kangastus
 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #68 : Toukokuu 12, 2005, 16:06:55 »
Minä kuulun myös niihin, jotka vihaavat hammaslääkärissä käyntejä. Minulla on nuorempana ollut hyvin terveet hampaat, ei yhtään reikää ennen 14 ikävuotta. Silloin oli yksi ja sitten tänä vuonna kuusi! Olisin joutunut myös pitämään niitä muovijuttuja, mutta täräytin hampulääkärille, että haluan varsinaiset raudat. Sitten pidin niitä vuoden, eikä enää tarvitse tuskailla asian kanssa.

Mutta sitten poraamiseen. En puudu lainkaan. En ainakaan sillä aineella, jota paikallisessa hammaslääkärissä käytetään. Poraamisen kestin vain ajattelematta mitään. Poraamisen jälkeinen olotila on paljon inhottavampi.
En tiedä miksi tai onko se yleistä, mutta yli vuosi sitten paikattu reikä/paikka/hammas vihloo yhä silloin tällöin. Hampaani eivät koskaan vihlo ennen poraamista, vaan vain sen jälkeen. Ne kuusi uutta paikkaa vihlovat myös kaikki etenkin kylmässä, mutta joskus ilman syytäkin.

Tietääkö joku mistä tämä voisi johtua tai miten voisin vaikuttaa siihen?
I want to hunt with the tameless heart, I want to learn the wisdom of mountains afar
In my world love is for poets...

Ancel

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #69 : Toukokuu 14, 2005, 18:56:53 »
Minäkin kuulun hammaslääkärikammoajiin.. :P Kammo syntyy (ainakin omalla osallani) siitä, että vain ne huonoimmat kokemukset jäävät niin elävästi mieleen. Tuntuu niin kammottavalta kun ne rasittavat hammaslääkärit tunkevat kumihansikkain peitetyt kätensä ja repivät suuta isommaksi ja isommaksi että tuntuu kuin kohta repeää.. xl Ja omalla osallani ainakin on se verran huonommat hampaat (jotenkin ihmeellisesti unohdan sen hampipesun.. xD) että viisi hammasta on jo revitty irti ja eräällä kerralla pyörryin ja löin pääni pöydän kulmaan. xD Kammoa, tosiaankin.
Reikiä minulla aina riittää. :P

Tokihan Hammaslääkärit tekevät työtään, mutta osaavat he olla - todella rasittavia. Vihaan sitä heidän lepertelyään ("ei tämä satu yhtään.. Avaa nyt se suu isommalle ja sano aa..." ja muuta hölynpölyä..) ja sitä hammaslääkäritalon (whatever..) hajua.. Ja varsinkin ne tököttien maut, mitä ne tukkivat suuhuni..
Vapisen koko hammaslääkärissä oloni ajan. x) Tyhmää, eikö?  

Raudat olisivat minun kannalleni hyvät, (hampaani ovat sellaiset justiinsa vastakkaisiin suuntaan toisistaan suuntautuvat.. xl) mutta toisaalta, olen kuulut että rautojen laittaminen sattuu. :O Ei, ei.. Anceli ei tahdo hampilekuriin.. x( Ja muutenkin, näyttäisin varmaan hiukan - ehm - oudolta, ratasraudat suussani. Tietyille ihmisille nekin sopivat, mutta itsestäni en olisi niin varma.

Onneksi seuraava hammaslekuri kertani on vasta syksyllä, koulun alkaesa. ^^

Tellu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #70 : Toukokuu 14, 2005, 20:50:08 »
Hammaslääkäristä minä en muista mitään kun olin pieni, muutakuin sen kun lopuksi annettiin lelu laatikosta ja sanottiin sinähän olit reipas. Tuo on vaan jäänyt muistiin. Minä en pelkää itse hammaslääkäriä, mutta tiedän monia jotka eivät pidä hammaslääkärissä käymisestä. En tiedä mitä hammaslääkärissä on pelottavaa... Mutta joillekkin voi olla.
Hammaslääkäri kumminkin ei tee pahaa vaan hoitaa sinun hampaasi kuntoon...Vaikka ei kyllä hammaslääkäriin meno minuakaan nyt miellyttäisi kun nyt tarkemmin miettii. Mutta en kumminkaan pelkää sitä.

Leviathan

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #71 : Toukokuu 15, 2005, 14:56:03 »
En pelkää hammaslääkäriä. Olen jo monta vuotta käynyt oikomishoidossa, ja vihdoin hammasrivini alkaa olla suora. Minulla on ollut kiinteät raudat, syönnin ajaksi pois otettava "levy", kahdet erilaiset yöraudat.. ja kerran minulta avattiin kaksi tuntia kestäneessä operaatiossa ien jotta yksi hammas saataisiin oikeaan paikkaan. Kivaa ^^
Reikiä on ollut kaksi kappaletta ja kaksi kulmahammasta on revitty irti. Ei ole siis mikään ihme, että olen tottunut hammaslääkärikäynteihin.
Nyt kun vielä pääsisi eroon nykyisistä yöraudoista..

steerpike

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #72 : Elokuu 06, 2005, 11:53:03 »
Hammaslääkäreissä ei ole muuten mitään vikaa, ..tai noh.. ainakaan minun mielestäni. Meinaan aina nukahtaa penkkiin tai pyörtyä..heh.
 Kerran kyllä teki mieli hyökätä sen suuta kopeloivan hoitajan kimppuun kun se huusi lujaa  työtovereilleen: " Hei tulkaaas katsomaan tällä tytöllä on lumiaura suussa!"
NO okei..etuhampaani ovat  vinot ja suunnattoman isot, mutta minkä minä sille voin. Nöyryyttävää!

Isithra

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #73 : Elokuu 07, 2005, 11:26:16 »
Ynh, minä en liiemmin pidä hammaslääkäreistä, en ainakaan tämän paikkakunnan, ne ovat hirveitä.
Hampaiden poraamista kammoan eniten ja en ymmärrä, kun jotkut sanovat, ettei hampaiden poraaminen satu tippaakaan, sehän juuri sattuu. (siis ainakin minun mielestänit) o_O;

Jouduin pitämään n.2 vuotta oikomisrautoja ja se oli yhtä säätämistä... Ja kun raudat oli otettu pois, niin hampaitteni taakse pistettiin "levy" jotta sillä tavalla voidaan varmistaa, ettei hampaat menisi enää uudestaan vinoon. No mutta, minun tuurillani tuo levy tietenkin meni rikki ja eipä tietenkään hammaslääkärit pistäneet uutta.

Ja nyt kun olen 16 vuotta, niin minulla on taas jälleen oikomisraudat ja miksiköhän näin? No tietty siksi, koska hampaani menivät tietty melkein heti uudestaan vinoon, kun tuo "levy" meni rikki.
Minä jopa hieman valitinkin hammaslääkärille siitä, että miksi minulle ei pistetty uudestaan sitä "levyä" hampiden taakse ja tähän hammaslääkäri vain sanoi "emme me osanneet odottaa että kasvaisit jne" (ja myös sitä tuo hammaslääkäri selitti, etteivät he osanneet myöskään odottaa sitä että minun leukani kasvaisi jotenkin erikoisesti o_O) Mutta kai nyt hammaslääkäreiden pitäisi se ymmärtää, että kasvan vielä, kun silloin kuin nuo oikomisraudat otettiin pois olin 12 vuotta.

Kun minulle nämä raudat uudestaan pistettiin, niin hammaslääkäri oli hieman kovakourainen, koska kahdesta hampaastani lähti palanen ja tämä hammaslääkäri oli niin, ettei olisi mitään tapahtunutkaan.

Poissa Eedla

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #74 : Elokuu 07, 2005, 16:50:54 »
En pidä hammaslääkärikäynneistä, mutta en myöskään pelkää niitä, sillä olen viimeisen parin vuoden aikana joutunut käymään aika monta kertaa hammaslääkärissä hammasrautojen takia. Olen siis jo tottunut hammaslääkäreiden toimenpiteisiin. Nyt raudat on jo otettu pois, joten hammaslääkärikäynnitkin ovat vähentyneet, eivät kuitenkaan kokonaan loppuneet, sillä minullakin on tuollainen levy, josta Isithra mainitsi.

Luultavasti pelkäisin hammaslääkäriin menoa jonkun verran, jos hampaitani jouduttaisiin poraamaan, mitä ei ole vielä onneksi tehty. Asia, jota inhoan, on myös odotushuoneessa istuminen, varsinkin jos tietää, että hammaslääkäri tekee nyt jotain vähemmän mukavaa. Hammaslääkärikäynneissä on kuitenkin ainakin yksi hyvä puoli; pääsee hyvällä tekosyyllä pois koulusta!

Theodor

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #75 : Elokuu 07, 2005, 16:55:34 »
Lainaus käyttäjältä: "Nuitari"
Himputti se on kamalaa kun hampilääkärit tunkee kumihanskoilla suuhun


Niinpä, mutta entäs kun omalla hammaslääkärillä ei ole kumihanskoja ja on karvaiset kädet?

Elewyn

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #76 : Elokuu 07, 2005, 20:18:45 »
En oikeastaan pelkää hammaslääkäriä, mutta en sinne kyllä kovin mielelläni mene. Kauhukokemuksia minulla ei niinkään ole, mutta muistan kyllä miten inhottavaa poraus on... Olin vähän aikaa sitten hammaslääkärillä, ja ei edes sattunut, paitsi että lääkärit olivat ärsyttäviä... Eivät tuntuneet osaavansa asiaansa kunnolla ja sitten vielä puhuivat omia juttujaan siinä samalla kun repivät suutani, (ajattelivat varmaan etten kuule mitään...??) Se oli raivostuttavaa, mutta eipä hammaslääkärillä käynti nyt niin kamalaa ole. Se on sitä paitsi äkkiä ohitse. Itse (vaikka vastahakoinen olenkin) menen hammaslääkäriin jos särkee, sittenpähän ei tarvitse niellä niitä inhottavia särkylääkkeitä koko päivää...

Ei se hammaslääkäri niin kamala paikka ole...kyllä siitä hengissä selviää!:) Ei mikään lempipaikkani, mutta en myöskään kammoksu.

shakalachiga

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #77 : Elokuu 08, 2005, 23:53:06 »
minä en varsinaisesti kammoa hammaslääkäreitä,mutta vastaaotolle mentäessä tämä tyttö jännittää niin kauheesti,että menen käytännössä lukkoon. siinä on sitten kiva mennä vedettäessä syvähenkitys (tai mikä ikinä se nimi onkaan) harjoittelua samaan aikaan,kun kävelee vastaanottoon ja tuoliin.

reikiä on monesti löytynyt tämän tytön suusta ja porattu on oiken mukavasti. joskus on sattunut oikein kunnolla ja joskus taas ei ollenkaan.
yhdeltä hammaslääkäristä sain aika kivan vinkin kun porataan, niin pyöritä nilkkoja. joskus tepsii joskus ei

perjantaina poistettiin ekan kerran hammas ja jännitti tottakai ihan hirveästi,kun on kuullut kauheita juttuja siitä,että mitä siellä tapahtuu. mutta eihän se sitten sattunutkaan kauheesti mitä nyt pikku paniikki tuli kun verta alkoi valua suuhun ^_^
kohta pitäisi poistaa toinenkin.

aattelimpa muuten kysäistä littyen tohon hampaiden poistoon kun sen poiston jälkeen (jos on otettu irti juurineen päivineen) jää se kolo siihen ikeneen ja se saattaa olla arka paikka (mulla on se aika arka paikka )
niin että olisiko kenelläkään teistä mitään vinkkejä,että mitä keinoja kannattaa käyttää (esim. millä nesteellä se kannataa puhdistaa ? kuinka usein ? mitä ruoka kannattaa syödä ? jne),jos haluaa suojella sitä ruuanmurusilta,bakteereilta ja kaiken maailman pöpöiltä,kun en haluaisi että se tulehtuu
(toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin ^_^)

Poissa Founa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #78 : Elokuu 09, 2005, 08:23:24 »
Aina ennen hammaslääkäriä jännitän aivan hirveästi. Tärisen koko ajan ja on kylmä, vaikkei mulle ole ikinä tehty mitään muuta, kun porattu yksi reikä! Oon silti joutunut katsomaan vierestä kun sisko käy kaikissa hammasleikkauksissa yms.
Tänään, klo 9 oli tarkoitus repäistä kaksi hammasta pois (sen takia, koska multa ei vaan jostain syystä ole lähtenyt vielä maitohampaat, niin että ne rautahampaat ei kasvaisi kitalaesta, kuten siskollani) ja olin niiin hermona, että tärisin ihan hervottomasti. Oikeasti. Olin jännittänyt tätä samaa juttua puoli vuotta, ja sitten olin tänään sinne menossa, kunnes huomasin, että se olikin oikeasti ollut jo kahdeksalta!  Olin nimittäin katsonut ajan väärin, se olikin sitten kahdeksalta eikä yhdeksältä.. Hyvä minä. Mun onnekseni en joutunut taas puolen vuoden jonoon, vaan sain ajan jo vajaan kuukauden päähän.
i am my own life, own harm

Denila

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #79 : Elokuu 09, 2005, 10:10:47 »
En kammoa hammalääkäreitä, miksi pitäisi? Joudun käymään oikomahoidossa, olen jo monen monen vuoden ajan käynyt, vähintään seitsemän vuoden ajan. Kai siksi olen tottunut hammaslääkäreihin, joka kolmas kuukaisi ne kun tunkeutuvat suuhuni.

En tosin tykkää yhtään, että he tunkevat sormensa muiden laitteiden lisäksi suuhuni. Oikojallani on vielä paksut nakkisormet, eikä hän käytä edes hanskoja. Hrr, oksettavaa. Harjaan hammaslääkärin jälkeen hampaitani useamman minuutin, on pakko. Vaikka kesken koulupäivän.

Yleensä minun oikoja-ajat ovatkin keskellä päivää. On aivan hirveää olla pois koulusta hammaslääkärin takia. "Anteeksi, että olen myöhässä, olin hammaslääkärissä ja luokanvalvojani on saanut tästä allekirjotetun lapun äidiltäni..." joudun höpöttämään välillä kemianopettajalle, välillä kotitaloudenopettajalle. Se on niin kyllästyttävää.

Yleensä ottaen inhoan hammaslääkäreitä, en pelkää. Minulta on poistettu kai kuusi hammasta ja porattu pari koloa umpeen. Siis ei reikää vaan koloa. Ei se sattunut, kun älysin pyytää puudutuksen ajoissa.

Semino

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #80 : Lokakuu 25, 2005, 20:27:12 »
Aloitetaan sillä, että pelkään hammaslääkärissä käyntiä ja tänään oli varmaan kurjin päiväni siellä ikinä.

Minulla ei ole koskaan ollut yhtään traumaattista kokemusta, ei verta tai kivusta kiljumista, mutta silti pelkään siellä käyntiä. Puudutettu on (puudutus taisi toimia muistikykyyn asti, en oikein muista sattuiko se), mätäpaiseita leikattu ja hampaita revitty, sekä rautoja olen käyttänyt.

Se on yhtä piinaa, kun rautoja varten otetaan muotit. Oksennusreaktio on silloin pahimmillaan, kuin ikinä ja tuntuu, kuin henkeä ei saisi. "Hengitäppäs rauhallisesti nenän kautta", no miten voisin, kun sattui olemaan flunssa!

Raudat eivät ole ikinä olleet suuria ongelmia, sillä ne ovat olleet niitä vaaleanpunaisia kitalakirautoja, joissa on joku kuvio (minulla oli kaksi sientä ^^).

Vihaan sitä, kuinka ensin siellä tungetaan neljäkymmentä letkua suuhusi pumpuleiden ja muiden sellaisten kera ja SITTEN kysytään: "Mites koulussa menee?" Helppohan siinä on sitten öristä vastaukseksi, kun puhumaan ei pysty. Jo hammaslääkärin haju saa minut voimaan pahoin, en ole ikinä tilannut sinne vapaaehtoisesti aikaa.

No, miksi tänään ollut koululaisten normaali tarkastus osoittautui hirveäksi?
A) Ensin jouduin odottamaan puoli tuntia vuoroani, vaikka olin kymmenen minuuttia ajoissa (tuntuu, että sinne ei koskaan pääse ajallaan)
B) Minulla on jokaikisessä hampaan ienrajassa liitukariesta, eli alkavia reikiä ja jos niitä ei saada kuriin, ne revitään irti -----> ei hammaslääkärin mukaan enää ikinä tippaakaan limsaa tai mitään sokeripitoista, ihminen kuulemma elää pelkällä vedelläkin
C) Ajattelin, että kun siirryin itse hammaslääkärille (ensimmäinen oli pelkkä tarkastaja) ja minulle sanottiin, että reikiä ei ole, vaikka alkuja kaikkialla, hammaslääkärikäyntini kääntyvän hyväksi, mutta ei:
D) Minulla on saksipurenta, eli hampaani eivät ole niin kohdallaan, että niiden purupinnat kohtaisivat, lähettävät kuulemma ajan, joka liittyy jotenkin siihen, että minulle annetaan kumilenkkejä (?)

Jos jollakulla on ollut saksipurenta arvostaisin SUURESTI, että minulle kerrottaisiin tähän aiheeseen tai yksärillä KAIKKI, jonka asiasta tietää. Kiitos.

Selestina Taigor

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #81 : Lokakuu 25, 2005, 21:37:59 »
Itse olen jo tottunut hammaslääkäreihin, olen kohta seitsemän vuotta siellä käynyt, niin paha oikomishoito meneillään...
Aluksi kyllä jännitin hamppulääkäriä, mutta nyt olen oppinut luottamaan häneen. Yksityisellä aion käydä jatkossakin.

Poissa Tunturipöllö

 • Tuplanolla
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • That last hand... nearly killed me.
Hammaslääkärit
« Vastaus #82 : Lokakuu 25, 2005, 23:30:29 »
Sain kuulla viime talvena hampaitteni olevan vähän liian suuret suuhuni, joten niitä tarvitsee "repiä" ja oikoa. Neljä hammasta on jo riistetty, ja ensi keväänä lähtee toiset neljä. Saan luultavasti nappiraudat, mutta ei siitä sen enempää, eihän tämä ole oikomisketju.
Itselleni on kehkeytynyt sellainen piilevä hammaslääkärikammo tuon repimisen vuoksi. Se ei tunnu kovinkaan mukavalta. Olen käynyt tuon jälkeen kahdesti tai kolmesti(ei meinaa muistaa) hammaslääkärissä, ja joka kerta on iskenyt pieni paniikki kun tuoli on alkanut kallistumaan. Saa nähdä pystynkö ottamaan raudat, kun sen jälkeen täytyy käydä kerran parissa viikossa hammaslääkärillä. Semmoinen ruljanssi ei oikein houkuttele.
Shaken, not stirred.

Selestina Taigor

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #83 : Lokakuu 26, 2005, 12:29:50 »
Lainaus käyttäjältä: "Tunturipöllö"
Sain kuulla viime talvena hampaitteni olevan vähän liian suuret suuhuni, joten niitä tarvitsee "repiä" ja oikoa Saa nähdä pystynkö ottamaan raudat, kun sen jälkeen täytyy käydä kerran parissa viikossa hammaslääkärillä. Semmoinen ruljanssi ei oikein houkuttele.


Heih, minulla on ollut raudat! Mulla on ollut sama juttu, että hampaat ei meinaa mahtua suuhun. Lisäksi on ollut tuo purentavika, mistä ei millään meinaa päästä eroon vaikka hampaat ovatkin jo ihan suorat *mutinaa*.
Raudoissa ei oikeasti ole mitään pahaa,  vaikka ne alussa hirvittikin.
Mua v****** suunnattomasti, kun sain tietää saavani raudat. Raudoissa on ainakin hyvä puoli: Hampaista tulee ihanan suorat! Huonoja puolia sitten on niiden vaivalloinen puhdistus, mutta sekin hoituu kunhan on oikeanlainen hammasharja, raudoille suunnattu. Rautojen kanssa kävin hammaslääkärillä kerran kuukaudessa. Aluksi pelkäsin, että joudun ravaamaan siellä useinkin "telaketjujen" takia. Mutta... Nyt tämä oikominen alkaa olla ohi (viimeinkin!). Enää purentavika korjataan ja sitten olen vapaa!

Lenn

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #84 : Lokakuu 26, 2005, 17:29:51 »
Minä INHOAN hammaslääkäreitä.  Kerran kun olin, otin puudutuksen, ja odotimme että se vaikuttaisi. Mutta hän oli laittanut puudutuksen väärään kohtaan. >< Ehkä pelkoni johtuu siitä? :D

Poissa Snowfaerie

 • Kissa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lily/James <3
  • RoPe-hahmojeni sivut
Hammaslääkärit
« Vastaus #85 : Lokakuu 26, 2005, 17:36:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Leviathan"
Olen jo monta vuotta käynyt oikomishoidossa, ja vihdoin hammasrivini alkaa olla suora. Minulla on ollut kiinteät raudat, syönnin ajaksi pois otettava "levy", kahdet erilaiset yöraudat.


Minullakin oli tällaista, mutta onneksi se on ohi. Kerran minulta revittiin pysyvä hammas irti ja toisen kerran sain pienessä leikkauksessa (ihan pikkuinen, vain yksi jänne) puudutuspiikin kitalakeen. Kumma kyllä, hammaslääkäriä en silti enää kammoa. En sen jälkeen, kun tajusin, että hekin ovat vain ihmisiä.

talvi

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #86 : Lokakuu 26, 2005, 17:54:17 »
Lainaus käyttäjältä: "shakalachiga"

aattelimpa muuten kysäistä littyen tohon hampaiden poistoon kun sen poiston jälkeen (jos on otettu irti juurineen päivineen) jää se kolo siihen ikeneen ja se saattaa olla arka paikka (mulla on se aika arka paikka )
niin että olisiko kenelläkään teistä mitään vinkkejä,että mitä keinoja kannattaa käyttää (esim. millä nesteellä se kannataa puhdistaa ? kuinka usein ? mitä ruoka kannattaa syödä ? jne),jos haluaa suojella sitä ruuanmurusilta,bakteereilta ja kaiken maailman pöpöiltä,kun en haluaisi että se tulehtuu
(toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitin ^_^)


hmm.. Nuo kaikki kysyväsi jutut kuuluisi selvitä sinulle hammaslääkärissä, joko selitettynä tai/ ja kirjallisena. Monet nimittäin antavat mukaasi lappusen(tai ainakin pitäisi antaa), josta selviää tuon hampaan poiston jälkihoito, riippuen tietysti siitä, että minkä hampaan poistosta on kyse. Pysyvän hampaan kolo on usein isompi kuin maitohampaan(jonka alta usein pysyvä hammas jo pilkottaakin, jos niitä poistellaan).
Ensinnäkin sitä kangas sykeröä, joka on laitettu kolon päälle ja sinua käsketty puremaan hampaat yhteen, kannattaa purra n. 15-20 minuuttia, jotta verenvuoto tyrehtyy hyvin.
Tämän jälkeen kolon sörkkimistä ym. kielellä tai muulla kaivelemista pitää välttää. Sillä on tärkeää, että koloon saa rauhassa kehkeytyä verihyytymä, joka estää kaiken lian pääsemisen kolosta pidemmälle elimistöösi ja kolo pääsee paranemaan. Tuo verihyytymä muodostuu ihan itsellään. Täten koloa ei tarvitse puhdistaa millään, vettä tai mietoa suuvettä voi purskutella kevyesti, ei mitään älytöntä jylläämistä. Hampaita pestessäkin koloa kannattaa vähän varoa; silloinhan se tulee suorastaankin, jos kolo on arka, kuten sulla ja monella muullakin, ettei harja tökkää koloon ja 'vaurioita' verihyytymää.
Eli täten paras hoito hampaan poiston jälkeen on yksinkertaisesti antaa kuopan elellä ja parantua omia elojaan.. Ja totta kai, jos jotain erityistä ilmenee esim. kuoppa tulee kipeäksi, täytyy ottaa yhteyttä hammaslääkäriin.
Ruoan kannattaa olla pehmeämmän oloista eli, että ei heti rouskuttele kotiin päästyään näkkileipää ja sitä kovinta ruisleipää mitä löytyy.

Näistäkin jutuista kannattaa kysellä rohkeasti paremmin siltä hammaslääkäriltä tai hoitajalta. Vastaavat(tai heh.. vastaamme) kyllä mielellään, parempi kysyä, kuin miettiä kotona päätä puhki jos jokin mietityttää ;)

Poissa Linnea

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #87 : Marraskuu 25, 2005, 18:53:47 »
Hammaslääkäri. Pelkkä sanakin kuulostaa kauhealta... *kylmiä väreitä* Elikkäs ei ole minun suosikkipaikkani. Onneksi siellä ei tarvitse käydä kuin noin kerran vuodessa. Tosin siellä tulee helposti vietettyä tunnin verran, kun ensiki joutuu odottamaan 45 minuuttia, että pääsee sisään tarkastushuoneeseen. Ja sitten se tarkistus siihen päälle.

Minusta on kauheata maata siinä tuolissa aurinkolasit silmillä. Lääkäri työntää metallikeppejä suuhuni ja minä vain tuijotan sitä kauheata vaaleansinistä suunsuojusta. Sitten yhtäkkiä lääkäri tökäisee piikillä hampaaseen ja kaivelee siellä jotakin. (Se varmaan ne reijät aiheuttaa :)

Poraaminen on inhottavaa. Varsinkin kun puudutus ei ole onnistunut. Kun minulta viimeeksi porattiin, niin puudutus ei auttanutkaan. Poski kyllä puutui, mutta suu ei sitten yhtään. Sitten lääkäri päätti siirtää toimenpiteen tuonnemmaksi. "Tulet sitten parin viikon päästä uudestaan." Minä tallustelin kiukkuisena kotiin toinen poski tunnuttomana. Kotona sitten läiskin toista poskeani, kun kerran oli tilaisuus.

Sitten uusi yritys. Taas puudutettiin (tällä kertaa unnistui), ja sitten vaan pora kouraan. Toimenpiteen aikana yritin ajatella jotakin aivan muuta. Sitten kun se oli ohi lääkäri ilmoitti, että paikka jonka hän oli laittanut oli väliaikainen. Se pitäisi siis vaihtaa jossakin vaiheessa. "Siis mitä?!" ajattelin itsekseni. Parin kuun päästä olen menossa vaihdattamaan paikkani. Saa nähdä miten sitten käy.
Kind of dumb with her finger and her thumb
In the shape of an "L" on her forehead

Nevyn

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #88 : Marraskuu 25, 2005, 19:48:47 »
Hui...hammaslääkärit.
En kai minä niitä niin hirveästi pelkää. En siis paikkaamista tai sellaista. Jonkinlaisen kammon puudutusta kohtaan olen kyllä onnistunut saamaan siinä kahdeksan ikäisenä. Sen verran vaikeaksi se on jäänyt, että ilman esilääkitystä ei minulta hampaita poisteta. Ehkä kuukausi takaperin jouduttiin poistamaan viisaudenhammas ja etuhammas *hui*. Etuhampaan poistosta en hierveästi muista kun sen verran vahva oli lääkitys, mutta pakko myöntää että huusin varmaan ensimmäisen puolituntia.

Se on niin kamalan noloa, kun on viimeisen yhdeksän vuoden aikana joutunut oikomishoitojen (parit yöraudat, muutama poisto, hieman kiinteitä, nykyään ei mitään.) ja kaatumisten (pyörällä lähinnä, kaksi katkennutta hammasta ja kaksi juurihoitoa) kuluttamaan hirveän usein hammaslääkärinpenkkiä ja silti pelkää jotain puudutusta niin että pelkkä neulan näkeminen puistattaa...

Chirai

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #89 : Marraskuu 25, 2005, 23:14:24 »
Hammaslääkärit. Minun elämäni olisi hirveää jos pelkäisin niitä kuollakseni.

Olen käynyt koko pienen ikäni oikojalla, pari vuotta sitten hampaani haroittivat vähän mikä minnekin. Nyt tilanne on siinä että pidän vielä semmoista tukilevyä öisin, että ei lähde valumaan takaisin ja sitähän en halua. Jos aloitettaisiin kaikki alusta, kuolisin ;____;.

Hammaslääkärini on aika kiva. Tai siis, ei ollenkaan ikävä. Yleensä vain makaan siinä tuolilla ja pidän suutani kuuliaisesti auki tai laitan kiinni, miten pyytävät. Ehkä se on juuri siitä, että olen jo niin tottunut. Yleensä pelkään kamalasti kaikkea lääkäreitä (tai siis rokotuksia ja muita).

Minulta ei ole varmaan kertaakaan jouduttu poraamaan. Kerran oli joku reiänalku ja sitä sörkittiin. En edes muista. Ja muistaisin kyllä jos se olisi ollut niin kamalaa ^__^.

Että. Kivin hammaslääkäri oli varmaan se, jolla olin vain kerran ja joka otti hampaista muotit tänä vuonna. Höpötettiin molemmat omiamme, ja se kertoi kuinka silloin, kun se oli opiskellut ja oltiin harjoiteltu muottien ottamista, sen pari ei osannut millään ja piti ottaa varmaan kaksikymmentä kertaa ennen kuin se oppi. Varmaan oli kivaa.

Ei, minusta hammaslääkärit ovat lähes kivoja. Kaikki ne kivat pikku välineet ja kaikki xD. Tunnen ne jo ja tiedän mitä tapahtuu milläkin kerralla. Tyyliin kymmenisen vuotta tungettu kaikkea kivaa suuhun.

Kikaya

 • Ankeuttaja
(ei mitään)
« Vastaus #90 : Marraskuu 26, 2005, 13:04:46 »
Minulla on ollut yöraudat noin puoli vuotta ja alaraudat saman verran.
En itseasiassa pelkää hammaslääkäriä, mutta minua inhottaa kun on raudat suussa ja ne tunkee sellaiset pihdit suuhun ja vääntää. Ai hitsi se sattuu, mutta sen kyllä kestää. Minulta ei ole koskaan revitty hampaita tai puudutettu, mutta uskon että se sattuu. Kaverini kävi ensimmäisen kerran kutsusta (ei tarkastuksessa) hammaslääkärillä, ja häneltä revittiin samalla kertaa viisi hammasta. Se oli minusta kamalaa.
Inhoan myös mallien ottamista. Metalliseen lusikanmuotoiseen kuppoon laitetaan vaaleanpunaista kovettuvaa tahnaa, ja se laitetaan ylä tai -alasuuhun. Sieltä tulee piikit, ja ei saa suusta henkeä, täytyy nenän kautta hengittää. Se ei kuitenkaan ole niin paha, kuin minä tässä uskottelen. Syytä ei ole siis pelätä millään tavalla. Vakiohammaslääkärini on tuttu minulle, kaverini äiti, joten en pelkää.
Uskon, että kaiken kestää. Ja niin se onkin, eivät he tekisi mitään, mikä sattuisi niin paljon että esimerkiksi pyörtyisi.
Nehän tekevät vain meidän takiamme SUORISTAVAT hampaitamme tai korjaavat purentavian.
Ei heidänkään työ ole suurenmoista, meidän tulee kiittää heitä. Kenellä on pepsodent -hymy, saavat olla onnellisia, mutta eivät koe niin paljon kuin me.

Glorfindel

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #91 : Marraskuu 26, 2005, 13:14:52 »
itse en henkilökohtaisesti pidä hammaslääkäreistä ollenkaan, päinvastoin pelkään ja inhoa käydä hammaslääkärissä. Tulee kylmiä väreitä kun vain ajattelee sitä poraa... *hur, ravistelee päätään* puudutuspiikkikin on kauhea, mutta sen jälkeen ei ainakaan poraaminen tunnu miltään... muulta kuin siltä (ainakin mulla) et taju lähtee.

Itse jouduin käymään hammaslääkärissä säännöllisesti, koska kulmahampaani eivät oikein olleet yhteistyössä muiden hampaiden kanssa, yrittivät oikomishoitoa mutta ei onnistunut. Nykyään kulmahampaani ovat kuin vampyyrilla... tosin olen jo tottunut siihen.
Kai sen takia en hymyile melkein koskaan niin että hampaani näkyvät, koska inhoan hampaitani.

Elanor

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #92 : Marraskuu 26, 2005, 18:55:49 »
En varsinaisesti pelkää hammaslääkäreitä, siellä vaan on niin inhottavaa! Eikä kukaan siitä varsinaisesti varmaankaan tykkää... Nyt on torstaille varattu aika hammashoitajalle, kun tuntuu että olis reikä... Puudutuksen kuulema saan jos muistan sanoa hoitajalle. ja ihan varmasti muistan. Vähän jännittää, varsinkin ajankohta... :P Ei tahtois mennä sinne, vaikka eiköhän siitä taas selviä:)

Poissa Pultti

 • bois
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #93 : Marraskuu 26, 2005, 20:49:00 »
Pelkään hammaslääkäriä.
Koskaan multa ei onneksi ole porattu tai revitty hampaita.
Käyntejäkin on vain joka toinen vuosi. Jännitän kauheasti ennen hammaslääkäriä. Tarkastusta edeltävän yönkin nukun yleensä huonosti ja aamulla en pysty syömään mitään. Koko päivän lasken tunteja hammaslääkäriin. Nyt tää kammo on kuitenkin jo hieman alkanu helpottamaan, onneksi. En oikeastaan tiedä, mitä edes pelkään hammaslääkärissä. Hyi. Mutta se on hyvä että meillä on sellainen mahdollisuus käydä huoltamassa hampaitamme :)

Poissa Mariapaige

 • Noita-akka
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Hammaslääkärit
« Vastaus #94 : Marraskuu 29, 2005, 00:12:20 »
Minun ensimmäiset kokemukseni hammaslääkäristä on koulun ekalta luokalta 70-luvun alusta ja voin vannoa, että nykyään on ihan erilaista käydä hammaslääkärissä kuin silloin "vanhan koulukunnan" aikana. Vai onko monelta muulta revitty 7 hammasta yhdellä käynnillä pois? Minulta on, tosin ne olivat maitohampaita. Hammaslääkäri päätti kuitenkin poistaa niitä ennen kuin ne varsinaisesti liikkuivat. Siinä pakollinen kauhujuttu :)

En pelkää hammaslääkäriä. Menen sinne vapaaehtoisesti joka vuosi tarkastukseen. Minulla on ihana hammaslääkäri, joka on saanut koulutuksen asiakkaiden rauhoittamiseen. Hänellä näyttää olevan diplomi seinällä siitä. Heti kun hän tervehtii tulee rento olo, ja tiedän että voin luottaa häneen, eikä hän aiheuta minulle enempää kipua kuin mitä itse sanon voivani sietää. Hän puhuu koko toimenpiteen ajan matalalla pehmeällä äänellä kertoen mitä milloinkin tekee. Minuun se tehoaa. Olen joskus ollut vähällä jopa nukahtaa tuoliin. Olen käynyt jo vuosia samalla yksityisellä hammaslääkärillä ja onneksi toistaiseksi ei ole ollut tarvetta vaihtaa. Pidän hammaslääkäristäni :)

Minulla on muuten viisi viisaudenhammasta, joten minun täytyy olla viisas :P

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #95 : Marraskuu 29, 2005, 10:56:33 »
Arvatkaa, keneltä leikattiin tänään viisaudenhammas? Jep. Minulta.

Suurimman osan ajasta en edes tiennyt, mitä hampaalleni oikein tehtiin. Koko alaleuka ja puolet kielestä oli somasti ihan puutuneina. Ovat vieläkin. Välillä kyllä tuntui vähän ilkeältä, kun hammaslääkäri oikein antaumuksella kaivoi hammasta irti. Heh. Kuulostaako mukavalta? Niin minustakin.

Alussa kyllä hirvitti, kun hammaslääkärini sanoi, että hammas jouduttaisiin ehkä poraamaan kolmeen osaan, kuten sitten jouduttiinkin. Ja siitä porasta lähti hirveä ääni. Luojan kiitos ylläni oli sellainen vihreä peitto, etten joutunut näkemään omaa vertani kuin pari kertaa, kun se apulainen siinä toisella puolella imuroi sitä sellaisella imuputkella.

Nyt poskeni on kuin hamsterilla ja suussa maistuu hirveältä, en nimittäin saa vielä vähään aikaan juoda mitään. Kouluun en enää viitsinyt mennä, kun ei siitä kuitenkaan olisi tullut yhtään mitään. Onneksi veli antoi kyydin kotiin, ja saan täällä hautoa poskeani kylmäpussilla. Ah, ihanaa.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

Herra Tohtori

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #96 : Marraskuu 29, 2005, 11:49:21 »
Minä olen ihan oikeastikin nukahtanut hammaslääkärin tuoliin.

Aikanaan tehtiin oikomishoitoa, niin siinä vaijerien tiukkuutta säätäessä tuli aika pitkäksi potilaalla, ja sitäpaitsi takana oli kuitenkin koulupäivä. Siinähän sammahdin. Menipähän aika nopeammin.

Hyvä hammaslääkäri olikin.

kami

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #97 : Marraskuu 29, 2005, 21:50:21 »
En pelkää hammaslääkäriä, mutta eihän siellä kivaakaan ole. Kerran menin hammaslääkäriin kuukauden(!!) etuajassa ja se ei ollut kivaa :/

// Miksi ei? -Martina

Hanna

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #98 : Marraskuu 29, 2005, 23:39:51 »
Mistäköhän sitä aloittaisi kertomaan.

Alusta. Minulta siis alkoi 3 vuotiaana maitohampaat irtoilemaan. Ala-asteella tätä siten alettiin tutkimaan kun ei tullutkaan pysyviä hampaita ollenkaan. Todettiin että minulla oli ylimääräisiä hampaan paloja ikenissä.

Minulla oli myös hampaat vinksin vonksin suussa ja laitettiin 2-3 luokalla raudat suuhun.

Niitä on sitten oiottu ja siitä lähtien myös tehty pienimuotoisia leikkauksia missä ikenen sisältä kaivettiin se ylimääräinen luupala pois ja siten saatiin hammas raudoilla vedettyä alas paikoilleen..

No pari vuotta sitten todettiin että ei auta enää oikomiset. Minulla oli vääränlainen purenta edelleen ja oikea puoli hampaistossa ylempänä kuin vasen puoli joten siellä oikealla puolella oli rako.

Päätettiin leikata kun täyttäisin 18 vuotta. Todettiin tässä välissä että minulla on joku kleidokraaninen dysplasia tms. josta johtuu kaikki aikaisemmat ongelmani että sairastun paljon ja luut ei luudu kunnolla.

No nyt sitten 8.9. minulla oli tämä leikkaus. Piti olla jo keväällä mutta sitä siirrettiin.

Kerronpa tästä leikkauksesta. Minut nukutettiin. Revittiin poskionteloiden kautta auki ien. Luusahalla sahattiin yläleuka kahtia. Valitettavasti toinen etuhammas kärsi siitä myös joten se irtosi. Siirrettiin yläleukaa eteenpäin ja oikeaa puolta kallistettiin alaspäin. Tuettiin metallilevyillä ja tikattiin paikat umpeen. ihmettelin lääkärille että miksi nenän vierestä on myös joku haava. Kertoi vaan että siitä tuli piikki kun piti jotain sulkea tms. hyi kauheata.

Kerran minulle tuli yksi pikkulikka itkemään kun sai raudat puoleksi vuodeksi. Empä siinä tilanteessa oikein lohduttaa osannut.

Hammaslääkäripelkoa ei ole mutta tajuton piikkikammo on!!!

Vielä pitäisi tuolle oikealle puolelle laittaa tekohampaita (ihan kiinniolevat) ja toinen etuhammas mutta pelottaa jo etukäteen.

leikkauksesta on jo 2,5 kk mutta edelleen kun kitalaki on jotenkin outo. Sattuu esim. pestä hampaita, kosketushäiriöitä siis. Samoin jos suutelen niin tuntuu välilä jossain ihan muualla.

Itsetuntokriisi myös seurasi tästä. Tuntuu, että nenä on levinnyt ja huulet ihan oudot. Eräs hyvä ystäväni (mies) sanoi että huuleni näyttää nyt paljon paremmilta. Se auttoi vähän. Mutta muuten arvostelen itseäni koko ajan. Muutenkin ei ole ollut helppoa ja sitten vielä leikkauksen myötä ulkonäkökin muuttuu..

Ja sitten vielä alkaa ärsyttämään ihmiset jotka poraavat kun saavat puoleksi vuodeksi raudat tai itkevät sitä kun kerran puudutettiin paikatessa. Ei heru säälipisteitä.

(juu vähän alkoi vatuttaan oma tilanne)

Etelämanner

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #99 : Marraskuu 30, 2005, 09:23:08 »
voi karmeus, en tosiaan pelkää hammaslääkäreitä, pelkään vain rautojen laittoa. Hammaslääkärit yrittävät parantaa meitä mutta :....

tarina mnee yleensä näin. tyttö tassuttelee kiltisti sisään hammaslääkäriin ja istuu . suuhun työnnetään kumihanskaiset kädet ja tutkitaan. Jaellaan neuvoja, jutellaan (lääkäri ja äitini, kuka nyt suu ammollaan juttelisi?)

lopulta tulee se plottava totuus. Yörautojen laitto. Kammoksun sitä sillä kaverini ovat kertoneet siitä kauhukertomuksia. Myöhemmin tullaan uudelleen hamppilääkäriin, jutut toistettaan, varataan uusi aika muta rautoja ei laiteta. Sitä vaan pitkitetään ja pitkitetään. Sitä on pitkitetty jo reilu viisi vuotta! (kohta)

oikreastaan jotkut hammaslääkärit ovat tyhmiä. Eräs sanoi että rautojani ei voi laittaa koska se tulisi niin kalliiksi jollekin kunnalle. Oikeastaan haluaisin jo ne riivatun raudat. Se samainen hammaslääkäri muuten oli puhunut samaa kaveristani. Etä niin :/

ei ole ollut reikiä, ei ole porattu. Reiänalku joskus oli mutta kummallista kyllä sille ei tehty mitään ja itssekseen parani...

Poissa Medb

 • luihu
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Hammaslääkärit
« Vastaus #100 : Joulukuu 02, 2005, 22:19:14 »
Minusta inhottavinta hammaslääkärissä käynnissä on se poran vihlova ääni ja sitten se tunne, että leuat menevät sijoiltaan, kun aina vain pitäisi venyttää suuta suuremmaksi, sekä tietysti se kipu, kun porataan tai hammasta särkee. Inhoan kipua. Erityisen hammaslääkärikammoinen en ole, mutta kyllähän se pulssi aina hiukan kohoaa hammaslääkärin odotushuoneessa istuessa. Itse asiassa menen kuitenkin mieluummin hammaslääkäriin kuin tavallisen lääkärin vastaanotolle. Luulisin, että tämä johtuu siitä, että kaikki minua hoitaneet hammaslääkärit ovat olleet todella hyvin asiansa osaavia ja mukavia, kun taas lääkäreistä minulla on aiemmin ollut hiukan huonoja kokemuksia. Se, millainen lääkäri on, vaikuttaa todella paljon potilaan pelkoihin ja siihen, tuleeko mielellään uudestaan.

Hampaan poisto tuntuu olevan yksi niitä yleisimpiä kauhunaiheita hammaslääkäreihin liittyen, ihmiset tuntuvat välillä oikein kehuskelevan sillä, miten vaikea operaatio kelläkin on ollut ja pelottelevat siinä samalla sitten muita. Ajattelin, että todistukseksi siitä, että päinvastainenkin on mahdollista, kerron tähän vähän omasta tapauksestani

Minulta on leikattu toinen alaviisaudenhammas pois. Hammas ei puhjennut kunnolla ja kehitti siellä taskunsa suojissa kunnon tulehduksen. Tuon puolittaisen puhkeamisen takia - ja sen, että hammas oli kiinnittynyt leukaluuhun jotenkin hankalasti - minut passitettiin suukirurgille, joka sitten leikkasi ientä ja paloitteli hampaan kolmeen osaan.

Itse hampaanpoistoleikkaus oli helppo, senkun vain makasin siinä. Suukirurgi ja molemmat hoitajat olivat todella mukavia ja selittivät mitä tapahtuu ja mitä tehdään niin ettei minulle tullut sellaista avutonta oloa. Puudutus ei ensin täysin purrut, mutta heti kun vinkaisin että hei tuntuu jotain, pistettiin uusi annos ja sitten tuntuikin vain että jotain ne siellä suussa kaivelevat (ja se poran ilkeä ääni tietysti edelleen, mutta sen nyt kestää). Yllättävän nopeasti koko juttu olikin jo ohi ja sain hampaani siististi kolmessa palassa mukaani kotiin. Ja hei, suussa on hampaanpoiston aikana vähemmän erilaisia kojeita kuin esim. reikää paikatessa! Poiston jälkeen toinen hoitajista kävi vielä kanssani läpi hoito-ohjeet, jotka sain kirjallisenakin mukaan.

Sitten vain kotiin hautomaan poskea jääpussilla ja tyrehdyttelemään verenvuotoa sidetaitosta puremalla. Säryn varalle sain oikein kahta särkylääkettä, tavallaisia ja lisäksi pari erikoistehokasta pilleriä siltä varalta, että särky äityisi oikein sietämättömäski. Pelkäsin sitä särkyä etukäteen kaikkein eniten ja kyselin lääkäriltä kymmenen kertaa, että saanhan varmasti hyvät kipulääkkeet.

Ja mitenkäs kävi? Päädyin syömään yhden niistä heikommista pillereistä ja sitten totesin, että ei näiden syömisessä taida hirveästi olla tolkkua, kun hampaassa ei tunnu mitään. Kyllä vain, ei minkäänlaista jälkisärkyä. Jos poskea ei tökkinyt millään vaan antoi sen olla rauhassa, sen saattoi melkein unohtaa. Lisäksi turvotus oli olematonta, verenvuoto tyrehtyi kauniisti toisen sidetaitoksen puremisen jälkeen ja tikinpoistossa viikon päästä lääkäri sanoi että haava oli todella hyvin parantunut. Paljon paremmin ei olisi voinut mennä.

Tiedän, että minulla kävi todennäköisesti hurja tuuri, kun noin helpolla selvisin, mutta joka tapauksessa kokemus hävitti hammaslääkärikammoni  täysin. Toisella puolen olisi vielä viisaudenhammas samalla tavalla puoliksi puhjenneena ja se olisi tarkoitus leikata jossain vaiheessa pois...
Kylä. | Minä uskon, että helvettiin johtava tie on päällystetty adverbeilla. - Stephen King

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #101 : Joulukuu 03, 2005, 17:22:17 »
En haluaisi edes ajatella koko asiaa, mutta minä kammoan hammaslääkäreitä, tai pikemminkin sitä hajua ja kipua, ja sitä että ne tunkee kaiken maailman kojeita suuhun, ja alkaa oksettaa. Ja minulla vielä on niin vinot hampaat, että he joutuvat aina kokeilemaan minulle uusia hammasrautoja. Ja sitten minä inhoan niitä hammaslääkäreitä, kun ne luulee, että olen 3-vuotias, jos sanon että pelkään. Ne alkaa lässyttämään, ja kyselemään kaikkea. Hyvä siinäkin on sitten vastailla, kun kaikki kojeet on sullottu suuhun. Se on tosi rasittavaa, enkä kerro enää että pelkään, niin he kohtelevat minua ainakin vähän mukavemmin.
Huono juttu! Reikiä minulla ei onneksi ole, ainakaan vielä, mutta reiänalkuja... Pelottavaa!!
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Ming shu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #102 : Joulukuu 03, 2005, 18:10:45 »
Minä vihaan hammaslääkärissä käyntiä!
Aina ne repii suuta, niin, että se tuntuu repeävän ja käskevät vielä avaamaan sitä lisää, vaikka se on mahdotonta. Lisäksi minua inhottaa se, kun ne laittaa lampun sillä lailla, että se loistaa suoraan silmiin. Ennen mulle annettiin aina aurinkolasit suojaamaan siltä valolta, mutta ei enää. Sitten pidän silmäni kiinni, kun niistä alkaa jo vuotaa vettä, kirkkaan valon ansiosta. Tietysti ne hampilääkärit sitten luulee, että pelkään, ja yksikin sanoi krran minulle, että ei tämä satu ollenkaan, niin että voit pitää silmiä auki! En todellakaan pitänyt. Mulla on ollu myös raudat, ja selvisin niistä puolessa vuodessa ja nyt minulla on ihanan suora hammasrivi, niin täytyy kai niitä hampilekureita edes siitä vähän kiittää... ;)

-Ming-

Poissa talitintti

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Skeptinen pessimisti
 • Tupa: Korpinkynsi
Hammaslääkärit
« Vastaus #103 : Joulukuu 04, 2005, 11:14:58 »
Minä en oikeastaan ole koskaan pelännyt hammaslääkäriä. Joskus jopa ihmettilin miksi jotkut pelkäsivät hammaslääkäriä. Pelkäämättömyys saattaa johtua siitä, että jouduin ravaamaan ala-asteen hammalääkärissä hammasrautojen takia. Kerran kuussa piti käydä hammaslääkärissä ja jotenkin sitä vain tottui siihen. En edes muista pelänneeni sitä kun minulta poistettiin hammas, koska se ei mahtunut kasvamaan.

Ehkä näin ajateltuna nykyään kun käyn hammalääkärissä pelkään lähinnä sitä, että sillä lääkärillä murisee maha. Siis minä en tajua miten sillä voi aina murista maha kun minä olen siellä. Ensimmäisellä kerralla meinasin revetä nauramaan täyttä kurkkua kun sen maha murisi. Kuitenkin pystyin pidättämään naurua. Siitä lähtien olen aina kuunnellut muriseeko hänen maha. Se on loppujen lopuksi aika ahdistavaa..

Toisena jänityksenä on se, että pääsenkö tästä kiskosta eroon. Minulla on edelleen. (ensimmäiset raudat sain vuonna 1995..) sellainen kisko ylä hampaiden sisäpuolella. Luojan kiitos, että se vaihdettiin edestä sisälle, koska se näkyi aina kun hymyili ja se ei ollut kovin kivaa.. Siinä oli sitten mukava ottaa rippikuvia.. Voitte uskoa, etten hymyile siinä kuvassa.

On minulla yksi kerta kun peltkäsin hieman hammaslääkärissä ja se oli kun minulla porattiin ensimmäistä kertaa. Tämä tapahtui joskus kun olin ysillä eli vuosi taisi olla 2003. Se oli pelottava tilanne. Inhosin ja inhoan sitä ääntä edellee. Se kimeä poran ääni korvan vieressä oli jotain niin kamalaa.  Siitä lähtien olen pitänyt huolen, että minun hampaita ei porata!

Nyt minulla on pienenä jännityksenä/pelkona se, että minulta joudutaan ottamaan viisaudenhampaat (tai viisastenhampaat kuten tässä yhtenä iltana viisaana sanoin..)  pois kun ne joskus kasavat. Olen kuullut, että se voi olla vaikeaa tai helppoa. Toivottavasti se ei ole sitä vaikeaa luokkaa, ei sillä, että hammas ei ole vielä esillä (vai miten se pitäisi ilmaista..)
Kirk: My Nikon is state of the art. Max: Oh, I've got a Nikon too. It's an N64 with 3D matrix metering, 35 to 210 zoom. What have you got? Kirk: It's a Nikon. (Gilmore Girls)
---
Rory: I just don’t want to be queen. Tristan: Me either [pause] King - I don’t want to be king. (Gilmore Girls)

Porkkana

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #104 : Joulukuu 06, 2005, 11:59:03 »
En pidä hammaslääkäreistä, siksi koska ne ovat ainakin minun suulleni varsin väkivaltaisia... :( Otetaan nyt esimerkiksi monta, monta vuotta sitten kun jouduin kouluaikana porattavaksi, ihana hamilääkäri sanoi, että minun pitää olla ihan paikallaan, hiljaa ja sitten se porasi vielä väärää hammasta, missä ei ollut mitään vikaa!!! No okei hammaslääkärit tekevät vain työtään, muttä kyllä niiden pitäisi olla tarkempia!!!   :)

Fasu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #105 : Joulukuu 07, 2005, 15:42:03 »
En mäkää hammaslääkreit pelkää, mutta on se välillä aika inhottavaa. :S
Ei siinä mitää jos ne vaa tutkis hampaat jne, mut jos pitää porata tai jotain.
[Multa ei oo porattu ku 1 reikä...]
Mut jos hammaslääkärit on "väkivaltaisia", niin se on aika tyhmää.
Onneks mulle on sattunu vaa kivoja lääkäreitä, mutta joukkoon mahtuu aina niitä "ei-niin-kivoja"kin. Toivottavasti se joukko on aika pieni...
Hyvää Joulun odotusta kaikille vuotislaisille! <3

Poissa inzu unicorn

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #106 : Tammikuu 09, 2006, 17:33:26 »
Olenkin jo kirjoittanut tänne, mutta kirjoitan nyt uuden, edellisestä on jo aikaa.

Nykyisin en pelkää hammaslääkäriä ollenkaan, joudun käymään kerran kuussa oikojalla, joten siihe tottuu. Tavalliset tarkastuskäynnit ja suuhygeinistikään ei hirvitä. Tiedän eitteivät toimenpiteet satu, sillä minulta ei tarvitse enää poistaa hampaita ja reikiäkään ei ole ollut ties kuinka moneen vuoteen. Mutta helmikuussa minulta leikataan huulijänne pois. Kamalaa. Jos jollekin on se tehty, kertokaa kokemuksia. Saattaisi helpottaa oloani, vaikka olenkin kuullut pelkkiä kauhutarinoita.

Maaliskuussa on pitkä hammaslääkärikäynti, jolloin saan väliaikaimplantin suuhuni, raudat pois (vihdoinkin :D) ja vielä aktivaattorin. Sitä käyntiä en kammoa, tuskin sattuu. Valkaisisikohan hammaslääkäri hampaani? ^^

Shairin

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #107 : Tammikuu 09, 2006, 20:54:50 »
Hammaslääkärit... Pelkkä ajatuskin inhottaa. Tai siis kyllähän ne hyvää työtä tekevät ja ovat toiset ihan mukaviakin, mutta en nyt erityisemmin voi sanoa pitäväni siitä, kun joku sorkkii suutani kaiken maailman metallitikuilla.

Yleensä minulla on hammaskiveä, jota pois rapsuttaessaan hammaslääkärit aina repivät sellaisella voimalla, että pelkää aina ikenien olevan ihan verillä. Yleensä sen jälkeen maistuu veri suussa, mikä ei välttämättä ole kovin miellyttävää. Muutenkin sorkkimista voisi helpottaa, jos ne lääkärit kertoisivat mitä ovat tekemässä, eivätkä vain tunkisi jotain metallia suuhun kyselemättä.

Reikä minulla on ollut vain kerran hampaassa. Siitä jäi sen verran inhottavia muistoja, että olen tähänkin asti pessyt hampaani aina huolella. Minun alahuuleni nimittäin turposi mielettömän kokoiseksi.

Tipsy

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #108 : Maaliskuu 10, 2006, 11:48:38 »
Joku saattaa kyllä sanoa, että olen yliherkkä ja niin varmaan olenkin. Toisinaan en anna hammaslääkärin edes katsoa suutani. Hampaiden repimiseen en missään nimessä suostu.

No, tänään pääsen sitten viimeisistä maitohampaistanikin eroon. Menemme hammaslääkäriasemalle, jossa tämä tehdään nukutuksessa tänään klo 14.30. Ja outoa on se, ettei tähän mennessä edes jännitä. Saattaa johtuakin siitä, että ajattelen: "Nukahdan vain ja kohta herään; sitten se on ohi".

Yksi melko hyvä kaverini potee myös hirveää hammaslääkäripelkoa. Toisinaan hän jättää jopa menemättä kouluhammaslääkärin luokse..

Natje

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #109 : Huhtikuu 26, 2006, 11:25:42 »
Olen pitkään ollut positiivistä mieltä hammaslääkäreista, mutta nyt vanhempana ajatukseni on muuttunut.

Kammoni varsinaisesti alkoi siitä, kun minula revittiin 1 heiluva ja 1 eiheiluva hammas pois ilman puudutusta. Tästä jäi todellinen pelko minulle. Kipu oli kammottava.

Nykyään pelkään hammaslääkärissä puudutuspiikkejä. Se sattuu kammottavasti, kun piikki laitetaan hampaitten väliin ja ainetta putoaa kielelle. Nykyinen hammaslääkärini on todella mielyttävä. Kyselee säännöllisesti repimisoperaatioissa sattuuko ja jos sattuu, puudutusta laitetaan viellä lisää. Yhteensä kaikkiaan 6 hammasta revitty ja takahampaissa on rautajutut niskavetoa varten. Arvatkaa onko hymyni nätti, kun edessä on 4 hammas ja kummallakin puolella 2 tyhjää hammaskoloa ja sitten 2 hammasta taas kummallakin puolella. Ja kaikki revitty nyt ylhäältä.

Mersu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #110 : Huhtikuu 26, 2006, 15:45:13 »
Mä inhoan hammaslääkäreitä. Täällä varsinkin niin kamala lääkäri, että on tuskaa edes ajatella käyntiä. Se satuttaa, eikä oo ollenkaan hellävaranen, siitä vaan ronkkimaan.
Lisäks se maku, mikä on suussa sen jälkeen, on kammottava!

pikkuäiti

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #111 : Huhtikuu 27, 2006, 21:47:42 »
Heh! Olen tässä juurikin aloittelemassa ensimmäistä kesääni kyseisessä tehtävässä tuolla keskisessä Suomessa ja näyttääpä ihan siltä että taidetaankin päästä heti kylän suosituimpien henkilöiden joukkoon. :D

Vakavasti ottaen ihan ajattelemisen aihetta antavia kommentteja. Jotenkin sitä ajattelee että nuoremmat tulee hammaslääkäriin rennommalla asenteella kun ne on pienestä saakka saaneet puudutukset ja särkylääkkeet eikä ne koskaan sano että pelottaa (vanhemmat ihmiset juttelee tullessaan hyvin usein siitä miten niitä jännittää). Tuoliin istuessa voi ihan hyvin mainita että kylläpä vähän jänskättää tai pelottaakin vähän. Siten hammaslääkäri tietää huomioida asian ja ehkä jännityskin vähän helpottaa kun sen saa sanottua. Etenkin nuorempi polvi on varsin hyvin koulutettu kohtaamaan hammaslääkäripelkoisia potilaita.

Itse yritän koko ajan selostaa mitä teen ja jutella niitä näitä. Tosin jotkut (yleensä vanhemmat ihmiset) luulee että niiden pitää koko ajan kommentoida jotenkin tai osoittaa että ovat ymmärtäneet esim. sanomalla "joo", mikä voi olla sangen hermostuttavaa kun yrittää juuri tehdä jotain toimenpidettä jossa ei saa liikahtaa milliäkään. :) Välillä huomaan olevani myös se kauhukertomusten hammaslääkäritäti, joka tunkee letkuja suuhun samalla kun kyselee kaiken maailman asioita. :)

Se, miten hammaslääkärit itse suhtautuu hammaslääkärissä käyntiin kiinnostaa varmaan monia ja täytyypä sanoa etten tiedä yhtään joka sitä potilaana oloa varsinaisesti rakastaisi. Erittäin monet ei käy hammaslääkärillä ollenkaan ennen kuin viimeisessä hädässä vaan tekee itse kaiken mahdollisen (tiedän yhden joka jopa poisti itseltään viisaudenhampaan :o). Itse en ihan sille tielle ole vielä toistaiseksi lähtenyt, sen verran ainakin vielä luotan kokeneempiin kollegoihin, mutta pitää pestä hampaat niin viimeisen päälle joka päivä ettei tule tarvetta valita paikkaako itse vai antaako jonkun toisen porata. :)

Poissa Sun Lee

 • Ronnieponnie
 • Vuotislainen
  • Tarinamaa
Hammaslääkärit
« Vastaus #112 : Marraskuu 10, 2006, 19:46:55 »
Minä olen aina pelännyt hammaslääkäreitä, mutta kaksi vuotta sitten pelkoni lisääntyi moninkertaisesti. Minulla todettiin ensimmäistä kertaa 20:een vuoteen kolme reikää - joista yhteen piti tehdä juurihoitoa. Juurihoidon sana sai minut vavahtamaan ja odotin tilannetta kauhulla. Kaksi reikää paikattiin ihan hyvin, siinä ei ollut mitään ongelmaa. Mutta sitten alkoi juurihoito. Ja se taisi alkaa joskus vähän yli vuosi sitten.

Juurihoito oli kamalaa. Minulla ei tehonnut puudutus sitten millään vaikka ne tunki sitä ainetta sinne, vaikka kuinka paljon. Operaatio kesti aina tunnin ja suu oli niin kipeä ja kuivunut, että minua pyörrytti ja oksetti kun nousin penkiltä. Jännitin koko tilannetta niin paljon, että sekin vaikutti asiaan. Jouduin ravaamaan ainakin 15 kertaa juurihoidossa, monesti operaatio keskeytettiin rajujen kipujen vuoksi, kun puudutus ei tehonnut. Kun he sitten vihdoin löysivät tavan millä hampaani puutui, se ei tuntunutkaan enää niin kamalalta. Ja kun hammas alkoi olla kuollut, ne ei puuduttaneet enää ollenkaan eikä se siltikään sattunut.

Mutta sitten viime kesänä hampaaseen tuli halkeama joka jätettiin sinne toivoen, että se ei aiheuta hampaalle vahinkoa. Ja kappas, kerran söin porkkanaa, kuulin naksahduksen ja alkoi kammottava kipu. Hammas lohkesi kokonaan. Menin hammaslääkäriin kauhun vallassa ja siellä sanottiin, että hammas poistetaan. Jessus, olisi pitänyt nostaa syyte hoitovirheestä :(

Nyt sitten olin viime maanantaina hampaan poistossa eikä tilanne sattunut yhtään, vaikka pelkäsin ihan hirveästi. Ne puudutti hyvin. Menin poistattamaan hampaan ihan kirurgisesti ja ne laitto sinne tikkejäkin. Olin kolme pv sairaslomalla koulusta ja vieläkin se on vähän arka.

Ja nyt saman hampaan viereen on puhkeamassa viisauden hammas. Se on tullut ulos melkein kokonaan ja on verinen, kipeä ja inhottavan tuntuinen. Kammottaa mennä poistattamaan se, kun olen lukenut hirveitä juttuja viisauden hampaiden poistosta ja sen jälkiseurauksista. Hui että. Toivon vain, että selviän hengissä.

Näkkileipä

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #113 : Marraskuu 10, 2006, 21:51:41 »
En pelkää hampilääkäriä :D

Eikä minulta ole revitty hammasta/laitettu rautojakaan. Eikä mitään muutakaan ole X> Aina kun olen hammaslekurilla tarkistuttamassa hampaani, ne ovat hyvässä kunnossa, eikä reikiäkään ole ollut.. onneksi :D

Poissa Miaplacidus

 • Pienen punaisen pyramidin palvoja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Pysyvä väliaikaisratkaisu
Hammaslääkärit
« Vastaus #114 : Marraskuu 10, 2006, 23:28:16 »
Ah, hammaslääkärit. Minä en siellä käymistä pelkää (enkä jännitä), on tultu rampattua siellä huonon hammasluuni takia (toisin sanoen minulle tuli reikiä, teki sitten mitä tahansa). Nykyään tilanne on parantumaan päin, mutta paljon siellä saikin käydä.

Minulla on porattu, puudutettu, kuvattu, revitty... Poraaminen on inhaa ilman puudutusta; tosin pieniin paikkohin ei ole aina laitettu. Kyllä sen kestää. Yleensä puuduttaminen on mennyt ihan ookoo (ei se edes satu), mutta ensimmäisellä kerralla sitä ainetta taisi tulla vähän liikaa. Sen piti ilmesesti vaikuttaa noin pari tuntia, mutta minä pystyin puhumaan kunnolla siinä kuuden tunnin jälkeen. Onhan se hankalaa, kun toinen puoli naamasta ei toimi ja esim syöminen on hankalaa. Onnekseni minulla sentään on suorat hampaat, mitään oikomishoitoja ei ole tarvinnut käydä lävitse. Röntgenkuvan ottaminen on inhottavaa, kun suuhun tulee jokin ihme häkkyrä jota pitää purra ja se painaa ikeniä.

Hammaslääkäristäni en pidä kovin paljon. Ihan ookoo tyyppi hän on, mutta ole ollut paremmillakin... Viime kesänä kävin tarkastuksessa, niin sen hoiti paljon mukavampi sijainen.
"Ihminen muistetaan niistä asioista, mistä kukaan ei uskalla sanoa hautajaisissa mitään."
Houkuttaako?

Shamines

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #115 : Marraskuu 13, 2006, 21:47:22 »
Hammaslääkäri...Siinä on paikka mitä kammoan. Kerrankin mulla olisi ollut pelkkä tarkastus, niin eiköhän se lääkäri ala porata mun hampaita :( Ja sitten mulla on kamalan herkät suupielet, niin ne on hirveän alttiita repeilee auki. Kerrankin yks hammasllekuri venytteli suutani suuntaan jos toiseenkin, niin eiköhän ne suupielet sitten revenneet ja niistä alkoi vuotamaan verta. Karmaisevia kokemuksia.

Poissa Huhutar

 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Henkilö, jota ei tunnista ilman teekupposta
  • Livejournal
 • Pottermore: dustpatronus46
 • Tupa: Puuskupuh
Hammaslääkärit
« Vastaus #116 : Marraskuu 13, 2006, 21:58:19 »
Minulla on oikeastaan ihan hyviä kokemuksia hammaslääkäreistä. Kumminkin traumoja on jäänyt "siitävaaleanpunaisestamössöstä" jota tungetaan suuhun muottien tekemiseksi. Minulla tulee aina oksennusreaktio, onneksi ei kertaakaan ole vielä lentänyt. Poraus on myös kamalaa, mutta onneksi minulla ei ole ollut reikä hampassa, kuin kerran.

Äidilläni ja pikkusiskollani on taas huonoja kokemuksia eräästä entisen kaupunkimme hammaslääkäristä, joka on kerrassaan rähmäkäpälä. Hän on päätänyt vahingossa irti "kuolaimurista" ja seurauksena se on sitten ollut kiinni posken sisäpinnassa, ja mustelma poskessa. Onneksi minulle ei kumminkaan ole käynyt niin.

Itseäni joskus ärsytti eräs hammaslääkäri parivaljakko, jotka aina kinastelivat ja tinkasivat. Uutisista, tietokoneen käytöstä, tapahtumista ja vaikka mistä. Ja siellä huoneessa soi aina iskelmä.

Paras tietäväni hammaslääkäri on kaverini äiti. Hän osaa olla niin positiivinen ja se kuuntelee hyvää musiikkia ja kertoo aina mitä tekee, eikä vaan tunge jotain pahaa möskää suuhun. ^^

Minä olen huono sietämään kipua, niin marssin oikopäätä hammaslääkäriin.

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Hammaslääkärit
« Vastaus #117 : Marraskuu 13, 2006, 22:18:10 »
Pelkäsin ennen hammaslääkäriä ihan sairaasti. Nyt en ole enää niin hysteerinen, kun olen oppinut rentoutumaan (se toimii ihan oikeasti!), eikä reikiä ole ollut pitkään aikaan.
Kaameimmat kokemukset hammaslääkäristä olivat, kun joku mies aina porasi ja sanoi: "Lasketaan kolmeen, ja sitten pidetään tauko." Ja laskemistyyli oli tällainen: Yyyyksi... kaaksi... ja kooooolmoneeeen..."
Argh, täälaisten kokemusten jälkeen olen alkanut huolehtia hampaistani kymmenen kertaa paremmin!

Poissa Megera

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Megeran Blogisivu
Hammaslääkärit
« Vastaus #118 : Marraskuu 14, 2006, 11:42:17 »
Mä en pelkää mennä hammaslääkäriin oikeestaan sinne on kiva mennä. Mä en oo ikinä tajunnu ihmisiä jotka pelkäävät sinne menoa. Mut ei se oo kivaa kun ne ronklaa sun suuta mut ne valot on kivoja :'D
Like a river flowing to the sea
You'll be miles away, and I will know
I know I can deal with the pain
No reason to cry.

Poissa Nossi

 • Mansikoita marraskuussa
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
hmm
« Vastaus #119 : Marraskuu 14, 2006, 12:07:51 »
Itse olen aina pelännyt hammaslääkäriä. En oikein tiedä mikä siinä on. Se niiden välineiden ihme surinakin jo laittaa pään ihan pyörryksiin.

kerrankin hammaslääkärissä ollessani (taisi olla joku reiän paikkaus menossa) se lääkäri onnistui osumaan johonkin kipupisteeseen ja se vihloi ihan kamalasti. Ja ihan vaistomaisesti potkaisin jalat suoraks niin että osuin telineeseen, missä on niitä välineitä, ja tietysti kaikki välineet lentelivät kivasti ympäri huonetta...

Hammaslääkäri totesi vaan "Tuo taisi ilmeisesti sattua!"
"Minulla on teille kirje"
"Sehän on ikävää. Minulla ei ole aikaa ottaa sitä vastaan, lasken kilpaa mäkeä" (Muumipappa ja Postiljooni jakso 87)

Michiyo

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #120 : Marraskuu 14, 2006, 12:22:25 »
En inhoa hammaslääkärissä käyntiä. Enkä myöskään pelkää käydä siellä. Yksinkertaisesti minusta on vain hyvin epämukavaa ja ärsyttävää käydä siellä. Pienempänä se oli aina kivaa, kun sai aina jotain tarroja tai suuhun pistettiin hyvänmakuista mönjää (joo, krhm), mutta nyt tekisi mieli vain vältellä hammaslääkäreitä. Miksikö? No,

Jouduin käymään koko peruskouluni ajan melkein kerran kuussa (joskus jopa kerran kahdessa viikossa) hammaslääkärissä, koska minulle tehtiin oikomishoitoa. Ala-asteelta yläasteen loppuun saakka. Rautoja alahampaat täynnä, laitteita joiden tarkoituksensa oli saada purenta oikeaan kohtaan yms. Se oli kauheaa nuorelle lapselle. Ja kun yhdeksännen luokan lopulla ilmoitettiin, että oikomishoito on saatu päätökseen, olin iloinen. Hymyilin vain. Vihdoinkin piina oli ohi!
Heti sen tiedon jälkeen tuli tarkistuskäynti koulun hammaslääkärille. Ja siellä hän sitten porasi hampaissani olevat reiät. Ei kivaa. Samalla myös hammaskiveä poistettiin. Ei edellenkään kivaa, mutta en inhoa sitä. Sehän on ihan hyvä hoitaa reiät kuntoon.

Nyt kävin viime keväänä viimeisellä, ilmaisella tarkistuskäynnillä hammaslääkärin luona. Hän ilmoitti heti, että minut lähetetään röntgeniin ja sitten hän varasi minulle ajan viisaudenhampaiden poistoon. Pakko myöntää, että silloin iski ensimmäisen kerran paniikki, koska veljeni tyttöystävä oli kertoillut kauhutarinoita oman viisaudenhampaansa poistosta. No, kesäkuussa piti olla aika. Poiston tekevä hammaslääkäri peruutti ajan, koska sairastui. Aika siirtyi elokuulle, juuri ennen syntymäpäiviäni. Ilmainen siis. Ja kivulias kokemus. Ja toinen varattiin lokakuulle, jonka lääkäri taas perui. Sairastumisen takia mukamas. Hammas poistettiin lopulta, mutta kokemus ei ollut mikään mieltä lämmittävä. Ja se oli viimeinen kerta, kun sen lääkärin luona tulen käymään. Tai missään muussa hampaiden poistossa.

Epämukavuutta lisäsi tieto siitä, että tämä sama lääkäri, joka hoiti minun viisaudenhampaiden poistot, teki ystävälleni virheen, joka ei parantanut miehen asemaa silmissäni. Hän oli ruvennut poistamaan väärää hammasta. Ja älynnyt vasta loppuvaiheilla, ettei hammas ollutkaan se, joka piti poistaa. Onneksi ystävälleni ei tullut vaurioita siihen hampaaseen, vaikka hän lausuikin pari valittua sanaa lääkärille.


Muuten voin käydä tarkistuksessa, jos on ihan pakko. Yritän kuitenkin välttää sitä pitämällä hampaistani niin hyvää huolta kuin mahdollista.

Poissa Less

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hammaslääkärit
« Vastaus #121 : Marraskuu 14, 2006, 16:57:12 »
Voisin sanoa, että minulla on hyvin lievä pelko hammaslääkärissä käyntiä kohtaan. Ja jos menen paikkauttamaan reikiä, niin silloin tuo "hyvin" tipahtaa tuosta pois.
Onneksi minulla ei ole elämäni aikana kovin montaa reikää ollut, jota kyllä ihmettelen.

Kaikista inhottavinta on, kun ne laittavat ties kuinka monta eri putkea tms. suuhun, ja käskevät pitämään suuta niin auki kuin mahdollista. Sitten he siinä vielä kyselevät kaikkea, että mitenkäs koulussa ja onkos syksy mennyt hyvin, ja niihin pitäisi sitten muka vastata.

Ehkä en niinkään pelkää hammaslääkärissä käyntiä, vaan pikemminkin inhoan sitä. Yh.

Havina

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #122 : Marraskuu 14, 2006, 18:51:02 »
Minulla on hammaslääkäri kammo tai ei sitä kammoksi voisi nimittää, mutta oikeastaan en tykkää siellä käydä. Minulla ei ole ollut reikiä ikinä, mutta hampaani ovat likaisen näköiset vaikka pesen niitä kaksi kertaa päivässä kunnolla, enkä karkkia enkä muuta mutustele paljoa. Pelkään saavani hampaistani paljon haukkuja ja hammaslääkäri ei ole mukava paikka valkoisine tätineen.

Sain mukavia haukkuja kun olin 12 vuotias hammaslääkäriltä ja siitä se inhoaminen alkoikin. Hammaslääkärini minä kutsuin häntä silloin "luomimieheksi" ei osuttautunut mukavaksikaan. Hän riiteli hoitajan kanssa juuri kun minulla oli hoito ja "luomimies" oli melko kireänä aina riitelyiden jälkeen. Hän alkoi sitten valittaa aina minulle kaikesta ja en ymmärtänyt mitään.

Hammasraudoista pääsin onneksi eroon. Minulla on ollut jo 6 vuotiaasta asti hammasraudat, ei mikään ihanin kokemus kylläkään. En käyttänyt sitten 12 enään kamalasti rautojani ja pelkäsin aina saavani jotain epämukavaa palautetta, mutta en saanut. Nyt olen 14 ja hoitoni päättyivät lopulta. En käyttänyt miltein ollenkaan rautojani ja koko aika hän kiitti minua. Minua nauratti kamalasti ja aloin pitämään oikomishoidoista, mutta en tarkastuksista.

Ei se ole lähinnä kammoa, mutta inhoan vain hammaslääkäreitä.

Mustesydän

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #123 : Marraskuu 14, 2006, 18:57:31 »
Minulla ei ole mitään kammoa hammaslääkäreitä vastaan, enkä vihaa niitä.. Joskus mietin, että mitä jotkut pelkäävät niissä..
Ei minulla kyllä ole koskaan ollut reikiäkään, että ei ole paikattu. Sitä saattaisin ehkä vähän kammoksua, mutta en usko että mitenkään pahemmin.
Hyvät hampaat minulla kuulemma on hammaslääkärin mukaan. :D
Joskus on aina ollut hammaskiveä ja kun sitä otetaan pois niin tuntuu kuin hampaita revittäisiin pois. Ensimmäisellä kerralla se tuntui eniten, ei se sen jälkeen niin paljoa. Eikä se nyt niin kamalaa edes ole.
Enkä usko että minulle tuleekaan mitään kammoa, kun en edes tiedä mitä voisin niin hirveänä pelätä siinä. Eihän se nyt kauheen kivaa oo ku ne työntää suuhun niitä kaikkia juttuja, mutta ei se mitenkään kauheetakaan oo.. Se ei kyllä oo kauheen hyvän makusta se fluori-juttu mitä hampaisii joskus pistetään.. :D

Poissa Ruppanainen

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Lady Jane Clayton, Tarzanin vaimo
Hammaslääkärit
« Vastaus #124 : Marraskuu 17, 2006, 21:28:43 »
Joo on ollut monta reikää ja olen ollut hammaslääkärissä moneen kertaan. En oo koskaan vihannut hammaslääkäreitä, ne ovat ihan kivoja tyyppejä. Ennen ne ei ollut kummoisempiakaan, mutta nyt tässä koulun hammaslääkärissä on niin kiva lääkäri, että... Se juttelee aina hauskoista asioista ja kaikkee. :)
 Mutta kun aina ottaa puudutuksen kun paikataan ym. niin ei satu. Puudutus sattuu hetken, mutta se on vain hetki;) Ennen hammaslääkäriä aina pesen kunnolla hampaat ja puren purkkaa kokoajan:D Teen nyt sitä muutenkin.
 Mutta ne jotka pelkäävät hampilääkäreitä tai hampihoitolaan menemistä, niin ei ole niitten vika kun sinulla on reikiä. Ne vaan hoitaa hampaat kuntoon. Ja se on niitten työ kehottaa harjaamaan hampaita enemmän tai lopettaa napostelu. Ja kuten Candyfairy sano: Hampilääkärien puolesta. Älä pelkää hampilääkäriä!
Kurkota kuuhun ja ole Ruppana!
MeneTarZan.comiin!

Poissa Hirmu

 • Kirjekyyhky
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Teepannu on muuttunut mäyräksi!
 • Pottermore: FlightLumos2
 • Tupa: Puuskupuh
Hammaslääkärit
« Vastaus #125 : Marraskuu 18, 2006, 00:06:59 »
Niiden, jotka eivät pelkää hammaslääkäriä, on helppo sanoa ettei sitä kannata pelätä.
Joillakin on hampilääkäristä huonoja kokemuksia, eikä sille voi mitään.
Pelkoja on erilaisia, kaikilla omansa, ja hammaslääkärikammo on yksi niiden joukossa, valitettavasti. :(

Poissa Rain Wild

 • Kissankorkuinen
 • Vuotislainen
 • Ähäkutti!
Hammaslääkärit
« Vastaus #126 : Marraskuu 18, 2006, 01:30:04 »
Hammaslääkärit on kyllä jänniä. Niitä joko pelkää, tai sitten ei - ja jos pelkää, niin pelkää aika varmasti kunnolla. Itse kuulun valitettavasti tähän pelkäävien kategoriaan.

Itselläni oikomishoidot aloitettiin ollessani viisivuotias, eikä ylähampaista kahta etuhammasta lukuunottamatta yksikään maitohammas lähtenyt luonnollisesti, vaan ne 'revittiin' ennenaikaisesti, jotta hoidot päästiin aloittamaan (minulta puuttuu kokonaan oikeanpuoleinen kakkoshammas ylhäältä, eli hampaita on siltä puolen siirretty ns. yhtä pykälää eteenpäin). Rautoja on ollut kolmenlaisia seitsemänvuotiaasta 18-vuotiaaksi asti, eli koko ajan on ollut jotain systeemiä noiden hampaitten kanssa menossa. Tästä voisi melkein luulla, että siihen tottuisi, mutta voin kokemuksen syvällä rintaäänellä sanoa, että ei totu. Siinä vaiheessa, kun TIETÄÄ, että kun se seuraava hammaslääkäriaika kilahtaa postiluukusta se tarkoittaa kolmea puudutuspiikkiä, sörkkimistä, ja vielä kunnolla kiinni olevan hampaan irtirepimistä (joka ei välttämättä niinkään sattunut, mutta se oli se tunne, mikä pelotti - hohtimilla vaan kiinni hampaaseen ja vetoa niin kauan, että pää nousee penkistä ja sitten - rusahdus, ja pää paukahtaa takaisin penkkiin), alkaa vahvempaakin kauhistuttaa.

Itselläni kävi erittäin huono tuuri hammaslääkärien suhteen. Ensimmäiset hammaslääkärini olivat kyllä ihan mukavia, mutta eipä heitä kovasti pienen lapsen pelkotilat kiinnostaneet. Tuoliin istumaan, tehdään mitä tehdään kaikessa hiljaisuudessa, voit mennä. Ahdistihan se, kun ei välillä ollenkaan tiennyt, mitä siellä tehtiin. Piti vain luottaa, että kyllä he sitten ilmottaisivat, jos kipua olisi odotettavissa... Vaikka toisaalta, nämä ala-asteen sessiot tuntuivat suorastaan miellyttäviltä itse oikomishoitoon verrattuna.

Oikojakseni sattui elämäänsä kyllästynyt eläkeikäinen mies (tai no, siltä hän minusta vaikutti - enhän minä toki voi tietää, millainen kaveri hän siviilissä mahtoi olla), jonka sormet eivät alussa edes mahtuneet suuhuni. Lopulta uskalsin mainita hänelle, että vähän jännitti tuo hammaslääkärissä olo, kun nuo hampaat tuntuvat olevan kovin arat, ja pelkkä rautojen kiristys ihan oikeasti sattui, ja kipu ainakin minun kohdallani aiheuttaa myös pelkoa. Sekös häntä kiinnosti. 'Höpsistä. Ei ketään muutakaan koskaan ole sattunut', hän sanoi, ja se oli siinä. Ja samalla hän kuitenkin ihmetteli, miksi kyyneleet aina valuivat silmistäni hoidon aikana. Niinpä niin. Näin jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt vain kylmän viileästi vaihtaa oikojaa. Sillähän siitä olisi päässyt, mutta kun olen luonteeltani vähän turhankin mukautuva, enkä haluaisi millään lailla aiheuttaa ylimääräistä vaivaa yhtään kenellekään. Siispä kärvistelin - kunnes kyseinen oikoja jäi viimein eläkkeelle vuotta ennen hoitojen päättymistä.

Jäljelle jääneet kontrollikäynnit hoiti mukava nuori naishenkilö, joka huomasi heti ensimmäisellä käyntikerrallani, että pelkäsin kuollakseni, vaikka en mitään asiasta maininnutkaan. Pikku hiljaa pelko alkoikin helpottaa, ja loppuvaiheessa pystyin jo nukkumaan hammaslääkärikäyntiä edeltävän yön ilman suurempia häiriöitä.

Eli vaikeahan noista pelkotiloista on päästä eroon. Itse 'opin' pelkäämään kipua, ja kun luottamusta hammaslääkärin osaamiseen tehdä työnsä sitä aiheuttamatta ei löytynyt piirun vertaa, oli tuloksena hammaslääkäripelko. Vaikka järki sanoo, että ei kukaan tähän ennenkään ole kuollut, tuskin minä olen se ensimmäinen, pelottaa silti. Pelko on jotain aivan järjestä riippumatonta; sille ei vain voi mitään.

Enpä ole tästäkään aikoihin höpissyt, kiitoksia mielenkiinnostanne. :)

Ja offina: noita Hammaslääkäri -kauhuleffojahan minä en suostu katsomaan, en, vaikka hoidot ovat jo takanapäin. Puistattaa ajatellakin.
Permission to shout "Bravo" at an annoyingly loud volume, sir? | Would you mind holding my metaphor for a second?

Latu

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #127 : Marraskuu 18, 2006, 15:27:29 »
Blah. Latu pelkää hammaslääkäriä.
Miksikö? No kai minä pelkään sitä kipua, ensinnäkin. Toiseksi se tuntuu pahalle maata tuolissa samalla kun joku puolituntematon ronkkii suutasi.
Pakkohan minun on telaketjujeni [hammasraudat] takia käydä vähintään kuukaudessa. Minulla on ollut jo parit reiät. Itse poraamista en pelkää, vaan puudutusta [mutta sen kyllä otan aina. :P]. Minulla katsokaas kun on kamala kammo neuloja kohtaan... arvaatte miltä tuntuu?

Kuten joku alussa sanoikin, hyvä ettei alle 18- vuotiaan tarvitse maksaa. Jäisi monelta se hammaslääkäri käymättä, jos täytyisi heti aloittaa maksaminen.

Poissa Tuulikeiju

 • Vuotislainen
Hammaslääkärit
« Vastaus #128 : Marraskuu 18, 2006, 21:41:16 »
Apua. Hammaslääkärit. Sinänsä varmaan ihan mukavia ihmisiä, mutta... ne porat ja letkut ja töhnät sun muut. Saa mun ihon ainakin nousemaan heti kananlihalle, kun oma nimi kuulutetaan kovaäänisistä ja tietää jo, mikä siellä oven toisella puolella odottaa. Porat, letkut... Aaaa.

Itse siis todellakin pelkään hammaslääkärillä käyntiä ja ehkä hammaslääkäreitäkin. Se tuolikin on jo niin kammottava... ja valo sokaisee silmiä. Hyi. Jostain ala-asteelta se pelko varmaan on lähtöisin, kun ekaa kertaa porattiin ja kaivettiin sitä hammaskiveä pois. Kun sillä ihme... tikulla... osuu vahingossa ikeneen niin tekisi mieli huutaa. Mutta eihän siinä kehtaa.

Ja suukin pitäisi pitää koko ajan auki ja pitäisi nieleksiäkin... itse olen käytännöllisesti katsoen liikkumatta koko ajan, puristan käsiä nyrkkiin ja toivon niin kovasti, että olisin jossain muualla.

Jos jäi epäselväksi; käyn hammaslääkärillä vain kun on tarkistusten aika. Mutta kaikki kunnia heille, hyvää työtä tekevät (kunhan eivät revi minulta ikeniä irti).
It's easier not to do things than left them undone.

Central Map

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #129 : Joulukuu 27, 2006, 19:39:24 »
Minä en ole koskaan pelänny hammaslääkäreitä/-oikojia, ja olen siitä tyytyväinen. Minulle laitetaan maaliskuussa raudat ylähampaisiin, ja otan sen ihan rauhallisesti. Eihän se kestä kuin vuoden tai pari, ja se on kokonaan uusi, jännittävä kokemus.
Hammaslääkäreitä ei tarvitse pelätä. Hehän ovat ihan tavallisia ihmisiä jotka vain tekevät työnsä. Ne laitteet joilla heidän työnsä sujuu, on sitten asia erikseen, mutta vaikka ne satuttaisivat, niiden tarkoitushan on vain hyvä?

Poissa Shlile

 • freak
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • one, two, three
Minä myös!
« Vastaus #130 : Tammikuu 04, 2007, 10:25:37 »
Minulla on vielä, (siis juuri piahkoin) hammaslääkäri. Vielä kamalempaa on kyllä kun pitää mennä suuhygieenikolle! Sinnehän minulla kohta matkani on, (eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii). Ei hammalääkäri minusta silloin ollut kamala kun raudat laitettiin, (se oli ihanaa) mutta nykyään se on painajaiseni!

Pahoittelen viestin lyhyyttä, mutta nyt kipittämään hammaslääkäriin! :(
i believe

Poissa Crying

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Whii
 • Tupa: Luihuinen
Hammaslääkärit
« Vastaus #131 : Tammikuu 04, 2007, 10:48:49 »
Onneksi minulla ei ole hammaslääkäripelkoa. Vaikka olen siellä vuosia asioinut(minulla on ollut noin kolmet hampaidensuoristusvälineet, ym.)niin en ole silti saanut mitään traumoja. Onneksi lääkärit ovat olleet mukavia. Taas ensi kuussa on varattu aika, en menisi sinne mielelläni, sillä se on silti epämukavaa, mutta ei kuitenkaan suoranaista kidutusta.
And they dream in their sleep

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #132 : Tammikuu 04, 2007, 20:06:55 »
Minusta hammaslääkärissä käynti ei ole kauheaa. Ehkä olen jotenkin outo tai jotain, mutta joskus jopa odotan hampilääkärillä käyntiä. Olen todella utelias sen suhteen, onko minulla reikiä ym.. Se ehkä on osasyynä odottamiseeni.

Minua ei ole koskaan porattu, mutta pahoin pelkään, että kohta saattaa tulla kutsu poraamiseen. Se on ehkä ainoa asia juurihoidon ohella jota todella pelkään hammaslääkärissä. Olen kuullut niin monta kauhutarinaa juurihoidoista että jopa sen kuuleminenkin saa kylmät väreet selkäpiihin.. Toivottavasti en koskaan joudu sitä kokemaan.

tarinatyttönen

 • Ankeuttaja
Hammaslääkäristä.
« Vastaus #133 : Tammikuu 04, 2007, 20:19:57 »
Minä en pelkkää hammaslääkäriä tai mitään. Itse asiassa nauran niille, jotka pelkäävät, tiedän niin ei saisi tehdä, mutta minusta se tuntuu hullulta. No oma paheeni on etten muista käydä siellä vaikka minulla on raudat. Voin olla viisikin kertaa menemättä kunnes sossusta tulee kirje ja kysytään miksi en ole käynyt. :ss

Kun en käynyt hammaslääkärissä pitkään aikaan minun hammaslääkärini vaihdettiin, koska sen arveltiin johtuvan siitä tai pelosta (Ei se johdu niistä kummastakaan, mutta kukaan ei usko kun sanon, että en vain jaksa. Olen laiska tiedän ;D) Joten sain hammaslääkärikseni vanhan ryppyisen naisen, jonka käsissä on ties mitä maksa läikkiä ja kamala luomi josta kasvaa pitkit karvoja.YÖK! Ja hän ei käytä kumi hanskoja kanssani. Hän vain viruttaa kädet ja tunkee suuhini melkein kokonaan ja tuntuu, että naama repee, nyt siis olen alkanut itsekkin vähän niinkuin pelätä hammaslääkäriä, ja käyn tavallisesti siellä enkä jätä kertoja väliin koska haluan todella, että saan takasin tutun ja turvallisen hammaslääkärimeiheni joka käyttää kumihanskoja joka kerta. Joten enää en naura pelkääjille.

´Toivottavasti teille ei käy samoin.

Arpi

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #134 : Tammikuu 06, 2007, 16:29:46 »
Vaikkei minulla ole ikinä ollut rautoja eikä reikiä kammoksun silti hammaslääkäreitä, koska se on vain kamalaa ja sitten jos minulla olisi reikä niin se pitäisi porata...Ja se olisi kamalaa. Menen hammaslääkäriin aika huonoin mielin etenkin viime kerralla kun oli aivan varma että minulla on reikä, mutta omaksi helpotukseksi ei ollutkaan reikää. Mutta kaikkein kamalaa oli kun ystäväni oli samana päivänä juuri ennen kuin olin menossa hammaslääkäriin hoilannut vain minun kiusaksi: "Tiedän paikan kamalan, koulumme hammashoitolan. Siellä hampaat revitään, ikenet vain jätetään. Siel on kaksi tätiä, molemmat on mätiä. Toinen kaapii hyllyä, toinen raapii pyllyä." Niin että menin hammaslääkäriin sitten oikein "iloisin" mielin kun päässäni soi tämä hoilaus.

Poissa Freya

 • Green Dragonflight
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • + The Song of Life +
Hammaslääkärit
« Vastaus #135 : Tammikuu 06, 2007, 16:52:15 »
Heh, naureskelin tässä tuolle ensimmäisellä sivulla kirjoittamalleni viestille, että ei sitä hammaslääkäriä tarvitse pelätä ja blaa blaa blaa. Kävipäs tuossa lähemmäs vuosi sitten niin ohkaisesti, että hammaslääkärisetä pisti ensiksikin liian suuren paikan ja jätti sen vielä kunnolla kiinnittämättä. Puudutustakaan ei ollut kai tarpeeksi, koska tunsin varsin selvästi kuinka hampaasta lohkaistiin iso pala ja paikka työnnettiin sisään. Sattuikin vähän.

Heti samana päivänä puudutuksen hälvettyä alkoi hammasta vihloa niin ettei mihinkään voinut kunnolla keskittyä. Hampaalla ei voinut tehdä mitään; siihen sattui jo pienikin kosketus, joten syödä piti vain vasemmalla puolella (paikka oli oikealla). Soitin jo samana päivänä vastaanotolle ja kerroin asiasta, mutta sieltä vain sanottiin, että se on ihan normaalia ja että vihlonta saattaisi kestää parikin kuukautta. Lohduttavaa. Johtui kuulemma siitä, että joillakin ihmisillä hampaat hylkivät muovipaikkoja. Olin ihmeissäni, sillä ei minulla ollut aiemminkaan mitään vastaavanlaisia oireita tullut.

Parin kuukauden päästä vihlonta sitten kuitenkin hävisi, ja noin puolen vuoden ajan hammas käyttäytyi melko normaalisti, tosin sillä ei mitään vähänkään kovaa pystynyt puremaan. Lopulta liian suuri paikka (mitä eivät uskoneet vaikka olin sanonutkin että tuntuu vähän suurelta) alkoi työntyä ulos ja peilistä katsoessakin näki selvän rajan mikä oli hammasta ja mikä ei. Väliä ei voinut enää langata, koska kerran lankakin oli vetänyt paikkaa enemmän ulospäin. Väli jäi sitten lankaamatta ja hammaskin harjaamatta ja keväällä oli jo pakko mennä lääkäriin, kun ikeneen hampaan viereen nousi paise. Ihanaa.

Tällöin paikalla oli nuori naislääkäri joka huomasi heti että pelkäsin kuin minua olisi vähintäänkin osoitettu aseella silmien väliin. Totesikin, että paikka oli liian suuri ja huonosti kiinnitetty. Laittoi saman tien kaksi puudutuspiikkiä ikenen molemmin puolin kun kerroin, ettei pelkästään posken puolelle pistetty ollut kunnolla tehonnut viimeksi. Tilalle laitettiin hoitopaikka, joka vihloi myös parin päivän ajan mutta parani sitten. Kuukauden päästä tilalle vaihdettiin normaali paikka, eikä mitään ongelmia ole sen jälkeen ollut.

Tuo kokemus onnellisesta lopusta huolimatta jätti minuun aikamoisen hammaslääkärikammon, vaikka joidenkin pahempia juttuja kokeneiden mielestä tuokin voi tuntua pieneltä. Tuon jälkeen olen alkanut käyttää hammaslankaa, suuvettä ja fluoritabletteja säännöllisesti eikä reikiäkään ole enää ilmaantunut, vaikka nuorempana minulla oli niitä vähän väliä - luultavastikin juuri tuon puutteellisen puhtaanapidon (=laiskuuden) vuoksi.

Mutta nyt onkin sitten uusi piina, nimittäin viisaudenhampaat. Voi elämä, oikeasti. Ne pitäisi kaikki käydä repimässä pois, koska yhtäkään en pysty puhdistamaan kunnolla, en harjalla enkä langalla. Kaiken kukkuraksi yksi on kasvanut todella pahasti vinoon ja viimeinen on parhaillaan tulossa kipeän ientulehduksen saattelemana. Paikkausoperaatioon - jos siihen olisi tarvetta - minut kaiketi vielä saisi nätisti puhumalla, mutta viisureiden poistosta olen saanut kuulla ja lukea sellaisia kauhutarinoita että mieluummin vaikka hyppäisin benjiä korkeanpaikankammosta huolimatta kuin menisin poistattamaan viisurit. Kaikista viheliäisintä on, että tiedän operaation olevan edessä entistä pahempana (leikkauksena) jos en nyt mene, kun ne todennäköisesti voisi vain vetää irti.

Minkäs sitä tekee kun jo pelkkään röntgeniin meno tuntuu jo niin ylitsepääsemättömältä.
I've been fire, fed by the four winds. I've been water in the stream. And a drop of dew on the culm.
I've been clay in the hands of a potter. I've been rosin of a tree, and a leaf, by the breeze carried away.

Orivesi

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #136 : Tammikuu 06, 2007, 20:29:59 »
Minä en nykyään pelkää juurikaan hammaslääkärissä käyntiä. Ei voi sanoa, etten pelkäisi sitä yhtään, mutta ainakin pelko on vähentynyt kovasti viime viikkojen aikana. Mielä muutama vuosi sitten en halunnut mennä hammaslääkäriin koskaan, sillä pelkäsin niin paljon. Lopulta oli sitten pakko mennä, koska tuli niin kamala hammassärky. Hampaissa olikin sitten todella paljon korjattavaa, koska en ollut pitänyt niistä kovin hyvää huolta ja olin ollut monta vuotta käymättä hammaslääkärillä. Minulle tehtiin sitten nukutuksessa täydellinen hammashoito vuonna 2005, eli kaikki hampaat hoidettiin kerralla kuntoon. Sen jälkeen pelkäsin yhä niin paljon hammaslääkäriä, että en käynyt siellä seuraavan kerran kuin vasta viime vuoden lopulla, jolloin tuli taas ankaraa hammassärkyä, enkä voinut moneen yöhän nukkua lähes yhtään eikä särkylääkkeetkään edes auttaneet kunnolla. Tuo kamala särky ja unettomuus olivat kyllä niin kamalia kokemuksia, että ne voittivat kauheudessaan jopa hammaslääkärillä käynnit. Viimeksi kävin hammaslääkärissä viime kuun lopussa ja menin sinne ihan yksin ja vapaaehtoisesti, kun minulle sinne varattu aika. Se on jo osoitus siitä, että enää en pelkää hammaslääkärissä
käyntiä lähesään niin paljon kuin ennen. Enemmän minä pelkään sitä, että
minulle tulee taas uuudestaan hammassärkyä kuin että rupean käymään säännöllisesti hammaslääkärissä. Minulla on nyt tässä kuussa aika hammaslääkärissä ja ensi kuussa toinen, mutta en pelkää niitä. Minun onnekseni minulla on mahdollisuus käydä hammaslääkärissä, jossa hoitajat suhtautuvat todella hyvin hammaslääkäripelkooni ja osaavat hoitaa minua hyvin. Tästä lähtien rupean käymään hammaslääkärillä tarkastuksessa säännöllisesti 1-2 kertaa vuodessa+ne mahdolliset ylimääräiset käynnit, jossa tehdään juurihoitoa, paikataan reikiä jne. Ainakin minusta hammassärystä kärsiminen kotona on miljoona kertaa pahempi kokemus kuin esim. juurihoito hammaslääkärin luona.

Mythic

 • Ankeuttaja
Hammaslääkärit
« Vastaus #137 : Tammikuu 06, 2007, 20:44:12 »
Minä en inhoa käyntejä hammaspei..lääkärillä. Minä kammoan sitä.. Aluksi tarkastuksessa kaivellaa kaikki paikat ja sitten sillä koukulla (?) vedellään etuhampaita niin, että pelkää pian menettävänsä ne.. Sitten löytyy se kauhistuttava asia, REIKÄ! Lääkäri pääsee leikkimään niin rakkailla leluillaan että oikein onnesta hihkuu. Käynnistää tuomionpäivän laitteensa. Ääni on kuin Luciferin laulu (parempaa vertauskuvaa en keksinyt tässä vaiheessa..).
Sitten päästää itse asiaan. Poran koskettaessa hammasta vihloo kuin kiirastulessa konsanaan. Itselläni on useamman kerran tässä vaiheessa mennyt (tunnustan) taju..

Poissa blue kelpie

 • avaimen haltia
 • Vuotislainen
 • elämä on kovaa käytä avainta
Hammaslääkäri...pakoon!
« Vastaus #138 : Helmikuu 09, 2007, 16:23:42 »
 Minulla on jonkin asteinen hammaslääkäri pelko ja siksi vihaan koulussa järjestätteviä hammas tarkastuksia...Ja minä sain ikuisen pelon

 hammasraudoista kun minulla oli ne...nekin jäivät vähän sinne sun tänne kiinni ja se todella sattui kun ne poistettiin ja siitä se kaippa on lähtenyt se minun kammo
dataa kotona ja koulussa

Cata

 • Ankeuttaja
Re: Hammaslääkärit
« Vastaus #139 : Helmikuu 09, 2007, 23:07:42 »
En mitenkään erityisesti pelkää hammaslääkäreitä tai sinne menoa, mutta ei se silti mikään mielipaikkani ole. Riippuu aika paljon hammaslääkäristä kuinka mielelläni hammaslääkärissä käyn. Muuttaessani uudelle paikkakunnalle jännitin ensimmäistä hammaslääkärikäyntiäni kauheasti, kun mietin millaisen hammaslääkärin saan.

Tykkään siitä kun lääkäri selittää mitä tekee. Ei koko ajan, mutta helpottaa oloa kun tietää mitä lääkäri sillä poralla tms. suussani oikein tekee.

Riavetoko

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #140 : Toukokuu 09, 2007, 16:09:41 »
Hammaslääkärikammoinen tunnustautuu!

Luultavasti kammoni on peräisin siitä, kun minulta yhdeksänvuotiaana paikattiin yksi reikä. Ilmeisesti hyvin syvä reikä, mutta juurihoitoa ei noin pienelle tehty. Muistan, ei kauhujuttuja, mutta silti:

Ensin odotan sisälle pääsyä kymmenisen minuuttia. Olen ihan rauhallinen, en tiennyt mitä oli tulossa. Saan tulla sisään. Minulta löytyy yksi reikä. (Ensimmäinen kertani kun kävin yksin hammaslääkärissä. Arvatkaa menenkö nykyään yksin.) Puhuttiin jotain, että tarvitaan toinenkin hoitaja, reikä on niin syvä. Sain kaksi puudutuspiikkiä, toinen ikeneen ja toinen kitalakeen. Suuhun työnnettiin kaksi letkua, toinen imuri ja toisesta ruiskutettiin vettä.

Hui, tietokoneaikani loppuu. Jatkan myöhemmin.

Pääsin jatkamaan.

Kuulen yläpuoleltani sanoja, kuten: koukku kaksi a. Alan hermostua ja puristella käsinojia. Yläpuolelta hoetaan koko ajan: "Nyt vielä suuta enemmän auki." Tungetaan lisää letkuja suuhun. "Hyvä, pidä siinä." Lisää minulle tuntemattomia sanoja. "Nyt pidetään suu oikein auki, että päästään poraamaan." Seuraavana tunsin vain mieletöntä kipua. Pora hurisi suussani ikuisuudelta tuntuvan ajan. En ole ikinä huutanut niin paljon, saati itkenyt. Toimenpiteen lopulla toinen hoitaja joutui pitelemään minua tuolissa. Välillä purin suuni kiinni, ja se vängettiin takaisin auki. Tuon loputtua lääkäri tokaisi: "Olisikohan tuo pitänyt hoitaa nukutuksessa?" Minä hoipertelin itkien kotiin.

Kohtalotovereita?

Jottei tästä tulisi ihan kauhujuttu, olen minä mukaviakin hammaslääkärejä tavannut. Yläasteen hammashoitaja oli mukava, ymmärsi pelkoni.

Muokkaus: Olin tänään hammaslääkärissä ja sain karun tuomion: Kuusi reikää! Ilmeisesti syviä kaikki, mutta juurihoitoa ei tarvita. Purskahdin itkuun, kun minulle kerrottiin tästä. Joudunko kokemaan kolmannen luokan kauhut kuusinkertaisena? Kerron myöhemmin, jos jään henkiin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 10, 2007, 15:37:45 kirjoittanut Riavetoko »

Tinakenkätyttö

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #141 : Toukokuu 10, 2007, 15:05:57 »
Omaan älyttömän hammaslääkäri kammon. Pelkään niiin hirveästi sitä etten osaa edes sanoin kuvailla :S
Viimeisestä käynnistäni on noin kolme vuotta aikaa, onhan sieltä lappusia tullut mutta kun en vaan uskalla lähteä.
Hammaslääkärini on ihan kammottava naikkonen, en pidä hänestä ollenkaan. Yhdesti minulla oli hampaitani hoitamassa erittäin kiltti lääkäri, hän kysyi aina että sattuuko, kertoi mitä teki, otti välillä suusta kaikki roinat pois ja antoi nieleskellä ja laittoi puudutuksen jos pyysi.
    Tämä nykyinen ei ikinä puuduta. Ei vaikka kuinka pyytäisi. Lisäksi muistan elävästi sen kerran, kun hän tarkastuksen alussa tökki hampaitani sillä rautatikulla ja käski pitää pään paikallaan. Sitten hän kai ihan vahingossa tökkäsi sillä suoraan hermoon, ja vaistomaisestihan minä nytkäytin päätäni ja tämä alkoi minulle siitä raivoamaan, huusi että enkö minä käskenyt pitämään sen pään liikkumatta. Kerran porasi minua kieleen. Ja minun on vaikea saada suutani niin auki että sinne mahtuisi ronkkimaan, suorastaan sattui kun hän koko ajan käski avata sitä enemmän enkä minä saanut, hyvä ettei suupieleni repeilleet.
   Kai se kammo tämäntyyppisistä tapahtumista johtuu, muutaman kerran kun joku oikein tuntuu epämiellyttävältä tai sattuu, se jotenkin päähän iskostuu että se on aina samanlaista.
   Nyt minulla saattaa olla reikiä, en tiedä. Yleensä pesen hampaani jopa kolme kertaa päivässä välttääkseni niitä sillä tiedän että jos reikiä tulee niin se on lähtö hampilääkärille. Joskus pääsee lipsahtamaan etten muista pestä mutta harvemmin. Kai sielläkin pitää kuitenkin kohta lähteä käymään, ihan vaan tarkastuksessa. Mutta helppoa sinne meneminen ei ole, ei todellakaan.
Äitini sanoi että hän yrittää vaihtaa lääkäriä, sekin käy jos ei muuta mutta minä mieluiten antaisin kaiken tehdä hampailleni kivuttomasti nukutuksessa.

EternalEmerald

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #142 : Kesäkuu 11, 2007, 22:55:50 »
En pidä yhtään hammaslääkärissä käynnistä, enkä edes pidä hammaslääkäreistä! Inhoan reikien poraamista ylikaiken, koska se vihloo aivan hirveästi! En myös pidä siitä kun hammaslääkärit tunkevat kaikenlaisia aineita ja esineitä suuhun ja joutuu hengittämään ja nielemään ne suussa! En myös tykkää kun he törkkivät suuta ja raapivat hampaita kaikenlaisilla tikuilla. :D Minulla oli pienenpänä sellaset muovitekarit, joita jouduin joskus pitämään yöllä, joskus taas päivällä. Inhosin niitä ylikaiken ja niistäkin on jäänyt sellainen inhottava olo joka ei yhtään tuo positiivisuutta hammaslääkärissä käyntiin. Nyt alahampaideni takana on sellainen rautalanka. /:
Joskus olen jopa puraissut hammaslääkärin kättä, kun he ovat poranneet minua. :D Olin kyllä silloin joitakin vuosia nuorempi.

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #143 : Kesäkuu 11, 2007, 23:35:07 »
Minun on pakko saada hammaslääkäri aika sillä viisaudenhammas pitäisi yhä poistaa, mutten aio suostua ilman nukutusta maksoi mitä maksoi. Miten sen voi hankkia nukutuksella? Tietoa? Voisivat samalla muutkin reiät hoidattaa. Minun kammoni mieluummin kuolee kipuun kuin suostuu istumaan tuolissa tajunnan ollessa.
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #144 : Kesäkuu 12, 2007, 01:05:04 »
Brian Molko: itse saman ongelman kanssa painivana tarkistin asian tässä jonkin aikaa sitten Mehiläiseltä (hammaslääkärini nimittäin sanoi, että kunnalliselle puolelle pääsystä on periaatteessa turha edes haaveilla - ellei ole alle 18 tai muuta syytä) ja he poistaisivat minulta viisaudenhampaan (tehden samalla muita operaatioita, koska nukutus on perhanan kallis) kevyt anestesiassa reilulla 500 e, mutta mikään ei takaa etteikö (näin olen ainakin kuullut väitetyn) lisäkustannuksia tulisi. Tämän kaiken saa kuitenkin selville ottamalla yhteyden johonkin hammaslääkäriin, joka on valmis anestesiassa toimenpiteen suorittamaan.

Riskejä tähän kuitenkin liittyy, mutta itse olen aika toiveikas sen suhteen, että hengissä pääsen ulos, sillä minut on nukutettu kahdesti aiemmin. Olen kuitenkin käsittänyt, että hammaslääkärit eivät mielellään lähde anestesiassa esim. viisaudenhampaan poiston kaltaisia rutiinitoimenpiteitä tekemään, mutta vaihtoehtoja ei ole, jos/kun potilas on samanlainen kuin minä, joka itkee, saa paniikkikohtauksen, vaikertaa ääneen ja pelkää niin paljon, että ei nuku edeltävä yönä silmäystäkään.

Te, jotka olette saaneet hammaslääkärissä ilokaasua, mitä on pitänyt tehdä? Olen pelännyt viim. 10 vuotta elämästäni hammaslääkäriä niin paljon, että kuolen enemmin kipuun kuin menen sinne, mutta ainoa mitä minulle on tyrkytetty on puudutus (ja siitä fobiaani; pistämiseen).
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Brian Molko

 • Northman's Pet
 • Hirnyrkki
 • Such a dull toy
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #145 : Kesäkuu 12, 2007, 23:54:20 »
Herkullisen kallista. Mutta pakko kai alkaa säästämään sillä muutakaan ei ole. Neulafobiani ja kipufobiani, ehkä enemmänkin kipufobiani estää suostumasta olemaan valveilla. Säästänpä Lontoossa rahaa ja kun hammas tosiaan sekoittaa pääni tulen Suomeen nukutuksen kautta hoidattamaan. En suostu olemaan hereillä maksoi mitä maksoi.
Julien, you're slow-motion suicide.

Poissa Nemorosa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #146 : Kesäkuu 13, 2007, 21:46:47 »
Hammaslääkäripelkoni on vaihdellut tässä vuosien saatossa aika paljonkin.

Nuorempana en oikeastaan pelännyt hammaslääkäriä, mitä nyt hiukan jännitti. Sitten kerran muistaakseni yläasteella tai lukiossa huippuhammashoitolassamme oli aivan karmaiseva hammaslääkäri. Tämä nainen haisi tupakalta ja köhisi inhottavasti. Minulla oli reikä jota hän alkoi paikata. Hän sanoi reiän olevan ihan pieni, ja ettei sitä tarvitse edes puuduttaa. No hän alkoi porata ja se sattui aivan älyttömästi. Puristin käsiäni ihan kauhuissani ja hammaslääkäri vain sanoi, että oho, se olikin isompi, no ei ihme että vääntelehdit siinä. Siinä vaiheessa ei ollut itku kaukana. Sen jälkeen jännitin hammaslääkäriä aina ihan kauheasti, mutta menin kuitenkin. Lisäksi tämä lääkäri vielä sössi paikkauksen jotenkin, että sitä vihloi aina, ja seuraavalla kerralla toisen hammaslääkärin piti paikata se uudestaan.

"Pakolliset" hammaslääkäritarkastukset loppuivat tietysti 18 täytettyäni, eikä ollut suunnitelmissakaan mennä vapaaehtoisesti hammaslääkäriin. Viime vuoden lopulla alkoi kuitenkin vihloa ja ajoittain särkeä muutamaa hammasta. En kuitenkaan uskaltautunut tilaamaan aikaa, vaan mietein kuinka kauan voin olla menemättä sinne. Puoli vuotta kärvistelin kunnes uskalsin soittaa. Aloin jo pelätä että hampaani putoavat siihen paikkaan jos en nyt soita. Ajan tilaamisen jälkeen mietein että oliko se nyt sitten niin paha...

Hammashoitola oli nyt muutostani johtuen eri, kuin missä olin koko ikäni käynyt, onneksi. Sain hammaslääkärikseni juuri valmistuneen nuoren naisen. Tarkastus ei ollut kauhean paha, ja tämä nuori hammaslääkäri oli todella mukava ja osasi hommansa. Pari reikääkin löytyi, mutta ensimmäisen kerran elämäni aikana ei pelottanut mennä paikattavaksi. Olin itseasiassa juuri tänään paikkauttamassa toisen reiän, ja hammaslääkäri ja -hoitaja saivat minut jopa nauramaan. Todella fiksun oloista hekottaa siinä makuullaan kun toinen yrittää tutkia. :) Etukäteen ei edes jännittänyt mennä sinne, melkein jopa odotin sitä (outo). Ilman puudutusta en kyllä välttämättä paikkausta ottaisi, vaikka nyt onkin leuat kipeät eikä syödessä tiennyt puriko poskea, kieltä vai ruokaa.. Olen niin ylpeä itsestäni kun sain otettua itseäni niskasta kiinni ja mentyä sinne alunperin. :)

Minusta noihin poriin sun muihin härveleihin voitaisiin kehitellä jotain vähän mukavampia ääniä. Se vinkuna on aivan kamala, menee kylmiä väreitä jo kun ajatteleekin. Vaikka jotain mukavaa pimpelipompeli-musiikkia tilalle. :) Ja sen verran täytyy sanoa, että hammaskiven poistosta en kyllä oikein vieläkään tykkää. Tuntuu kuin koko leuka lähtisi irti samalla ja kuuluu samanlainen ääni kuin raapisi haarukalla lasilautasta. Aijai.. Mutta tästä lähtien aion käydä säännöllisesti tarkistuttamassa hampaani ja hoitaa niitä paremmin. :) Toivottavasti vain saisin saman lääkärin ensi kerrallakin..
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 13, 2007, 21:52:03 kirjoittanut Nemorosa »

Poissa Audra Dancer

 • Sir Emilia Sarkington
 • Vuotislainen
 • Gaze the Haze
  • Livejournal
  • Vainajala.org
 • Pottermore: HazelNight52
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #147 : Kesäkuu 14, 2007, 08:03:49 »
Hammaslääkärit... Minun vakiohammaslääkärini oli aivan mahtava. Se oli mukava eikä muistaakseni kiduttanut minua koskaan. Mutta sitten vaihtui hammaslääkäri ja tämä uusi repi melkein hampaat irti kun se poisti hammaskiveä. Verta valui ikenistä vielä seuraavana päivänä ja hammaskivenpoistosta aiheutui järkyttävä ientulehdus joka johti siihen että ikeneni olivat niin kipeät etten voinut syödä juuri mitään päiväkausiin. Nyt se on onneksi parantunut eikä ikenistä valu enää verta eivätkä ole kipeät. ^^

Minä en ole koskaan pelännyt hammaslääkäriä lähinnä siksi että se entinen hammaslääkäri oli niin mukava ja ammattitaitoinenkin. Kun oli yhdeksän vuotta, minulle laitettiin hammasraudat, ja muutama vuosi sitten pääsin niistä eroon. Taisi olla silloin kymmenen tai yksitoista... Reikiä ei ole ollut kuin maitohampaissa, mutta kerran on paikattu ja se ei kauheasti sattunut kun puudutus oli sen verran tehokas että ruokakaan ei maistunut kovin miltään sitten koulussa kun menimme syömään. Sikäli hyvä asia, sillä siellä oli ruokaa mistä en pitänyt. Miksi tämä aina menee of-topiciksi kun minä alan sekoilemaan täällä...? No, anyway...

Kun kävin viimeksi hammaslääkärissä muutama viikko sitten, tämä uusi hammaslääkäri katsoi suuhuni ja sanoi minulla olevan hyvät hampaat mutta kauhea ientulehdus ja hammaskiveä. Sitten alkoi hammaskiven poisto. Hammaslääkäri ei keskittynyt juttuun ollenkaan vaan jutteli hoitajan kanssa koko ajan. Veri maistui suussa ja tuntui että hampaat irtoavat. Eivät ne kuitenkaan irronneet, mutta en enää mene sille hammaslääkärille, oli sen verran järkyttävä kokemus. Se entinen hammaslääkäri oli niin paljon parempi. Toivottavasti seuravalla kerralla hampaitani tonkii se. >xDD


Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #148 : Heinäkuu 03, 2007, 14:53:33 »
En todellakaan tykkää käydä hammaslääkärissä, mutten nyt pelkää sitä. Olen siellä paljon joutunut käymään, sillä mulla on ollut normaalit hammasraudat vähän yli vuoden ja yöraudat myös vuoden. Niiden takia jouduin käymään aika usein siellä. Raudat sain pois seiskaluokan alussa.
Multa on poistettu kai kolme rautahammasta että sais hampaat kunnolla suoraan. Rautahampaitten poistaminen oli kamalaa. Se oli ällöttävää, kun ne pyöritteli sitä hammasta jollain pihdeillä, että saisi revittyä sen pois. Sitten kun hampaasta vielä vuotaa verta varmaan tunnin sen jälkeen, ja pitää pitää sellasta kamalaa tuppoa suussa. Joo, ei todellakaan ole mukavaa.
Porattu on kanssa, ehkä 5 kertaa. Poraaminen ei satu, kunhan ottaa puudutuksen. Mulle taidettiin kerran laittaa kolme puudutusta, valitin koko ajan että vihloo vieläkin. No, eipähän sitten enää tuntunut poraus.
Nyt on pakolliset hammaslääkärikäynnit ohi, pitää varmaan vielä ennen kun täyttää 18 käydä tarkastuksessa, se taitaa olla vielä ilmaista silloin.
Kauhulla odottelen sitten viisaudenhammasten poistoa. :/

Jodelle

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #149 : Heinäkuu 05, 2007, 16:32:07 »
Pelkään hammaslääkäriä aivan älyttömästi. Toisiaan kun asiaa ajattelen kavereideni kanssa he saavat pelon tuntumaan typerältä, sitten taas kun yksinäni käyn asiaa läpi pienessä mielessäni se ei enää tunnukaan niin typerältä. En tosiaan tiedä miksi pelkään hammaslääkäriä. Ehkä se on se haju joka on myös sairaaloissa, kaikki haisee niin steriilille ja siinä tuolissa kyyhöttäessään suu auki, ei tunne hallitsevansa tilannetta.

Nytkin olisi syytä hammaslääkäriin mennä, paikka hampaassani alkaa hiljalleen lohkeilemaan. En vain millään saa itseäni soittamaan siihen kaameaan paikkaan.

Puudutuksen otan joka kerta jos poraa käytetään, useimmiten joudutaan laittamaan puudutusainetta usempaan kertaan. En voi käsittää miten jotkut kykenevät istumaan siinä tuolissa hammas juuriin asti auki revittynä ilman puudutusta. Itse pyörtyisin, varmaan moni muukin.

Joskus pienempänä pyörryin kun kuulin poran äänen, sen jälkeen on potilaspapereissani lukenut suurella että olen hammaslääkärikammoinen, muutamalla huutomerkillä korostettuna.

lillie

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #150 : Heinäkuu 17, 2007, 14:52:59 »
Minulla ei ole... sanoisinko minkäänlaista pelkoa hammaslääkäreitä kohtaan. Sitä oppii pikkuhiljaa olemaan pelkäämättä, kun joutuu 4 vuotiaasta asti käymään siellä noin kerran kuukaudessa. Minulla on ollut varmaan 10 eri raudat, juurihoitoa toiselle etuhampaalle, ienleikkaus, vai mikä se nyt olikaan + paikkoja kaksi. Ja ainiin, joskus tulevaisuudessa joku ihme leikkaus jossa siirretään alaleukaani eteen päin, minulla on niin paha purenta vika, että se on melkein pakko tehdä. Mutta sellaiset  hammaslääkärit minua ärsyttävät, joilla ei ole hajuakaan mitä pitäisi tehdä. Tässä eräänkin kerran minulle asennettiin väärät raudat. Ja sitten on monta kertaa pitänyt lähteä juoksemaan joltain toiselta hammaslääkäriltä, että mitä nyt oikein pitäisi tehdä. Ja kun raudoistani lähti eräs osa irti, minut passitettiin hammashoitajalle, joka tälläsi raudan aivan väärin. Että ne sitten välillä ärsyttävät minua! Tiivistettynä, en pelkää hammaslääkäreitä, mutta he ärsyttävät minua. 

Soijakastike

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #151 : Heinäkuu 17, 2007, 15:27:16 »
Nykyään en enään pelkää melkeenpä ollenkaan hammaslääkäriin menoa.
Ennen minulla oli todella suuret pelot aina siittä mitä tulee tapahtumaan.
Nuo pelotkin johtuivat pitkälti siittä että hammaslääkärini oli tuolloin vittumainen ämmä, joka valitti vain joka asiasta. Niin ja toki myös siittä että pelkäsin puudutuspiikkiä, nykyään siihen olen jo tottunut.
Nykyään minulla on hammaslääkärinä aivan ihana nainen. oikeasti joskus sen kiltteys jopa ottaa päähän, mutta yleensä lähden hammaslääkäristä ihan positiivisin mielin.

En todellakaan kärsi mielummin kipua kuin mene hammaslääkäriin, koska tiedän että kipeän hampaan tilanne vain pahenee jos sinne hammaslääkäriin ei mene.
Pyrinkin siis hoitamaan aina nopeasti kaikki reiät pois.

Poissa Kalke

 • Lyhennetty painos
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • I told you so.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #152 : Heinäkuu 17, 2007, 15:30:14 »
En kai sitten minäkään mitenkään erityisesti hammaslääkäreitä pelkää, sinne meno vain arveluttaa.

Minulla oli kolmosluokalla hammasraudat ylä- ja alahampaissa. Niiden laittaminen ei ollut mitään maailman mukavinta toimintaa, ja ensimmäiset päivät niiden kanssa olivat aina silkkaa tuskaa. Niihin aikoihin suuhuni tungettiin ties minkälaista rautaa ja värkkiä, olisin takuuvarmasti piipannut ja lujaa lentokenttien turvatarkastuksessa ;)
Rautojen tieltä revittiinkin hampaita, se ei itsessään sattunut, mutta puudutuspiikki on aina ollut hirveä kokemus.

Näiden iki-ihanien toimenpiteiden jälkeen olen sitten alkanut hieman enemmän vieroksua hammaslääkäriä, en pidä siitä, miten vinoja hampaitani arvoidaan ja tottakai pelkään sitä, että raudat tulisivat taas ajankohtaisiksi, vaikka hampaani paljon suoremmat ovatkin nykyään. Tuskin kuitenkaan suostuisin niiden laittoon, kai minulla jo sen vertaa sananvaltaa on? Sellaiset yöraudat olisivat ainoa siedettävä vaihtoehto.
Yläasteella hammaslääkärit olivat mukava tapa päästä pois koulusta, ja ala-asteella suorastaan asuin hammaslääkärissä, sillä rautojen takia piti lähes joka viikko käydä tarkastuksessa.

Nytkin on hammasta vihlonut jo monta viikkoa, eikä vieläkään ole rohkeus riittänyt ajan varaukseen. Ehkä siellä ei olekaan reikää..?
Pitäisi kai ainakin käydä ennen, kuin täytän kahdeksantoista, niin ei maksaa sentään tarvitse.
"A goal without a plan is just a wish."

Poissa Tinde

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #153 : Heinäkuu 17, 2007, 22:43:14 »
En pahemmin pelkää hammaslääkäreitä ainakaan toisaiseksi.Ehkä siinävaiheessa jos jotain todella ikävää ja arveluttavaa tapahtuisi niin sitten saattaisi mieli muuttua, mutta ei ole ollut mitään pahemmin mainittavaa kokemusta joka olisi järkyttänyt minut niin en ole osannut pelätä hammaslääkäreitä.

Joskus hammaslääkärissä ärsyttää, kun itse pidän hampaitani aivan vinksahtaneilta ja rumilta, että voisiko semmosia semmosia juttuja hampaistani muuttaa niin ne vaan on nauranut minulle, että ei ole mitään syytä miksi ruveta semmoisiin toimenpiteisiin ja ne vaan tekee hampaista ikävät ja vihlovat.
"There's something beautiful inside you".

Poissa Lady Asensio

 • Nilkanvilauttaja niinikään
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • DH luettu 9.12, KV 11.3
 • Pottermore: HeartWitch62
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #154 : Heinäkuu 17, 2007, 23:52:06 »
Hampaiden hoito on aivan tarpeellista ja hyvä juttu (säästyy monelta ikävältä vaivalta kuten reikiintymiseltä ja hampaiden irtoamiselta ientulehduksen takia). Hammaslääkärit ja suuhygienistit tekevät siis kaikinpuolin hyödyllistä työtä.

Kuitenkin minulla on pieni kammo heitä kohtaan. Inhottavaa se vedellä huuhdonta, kerran meinasin tukehtua, puhumattakaan pumpulimäärästä jonka sain suuhuni pienenä kun poistettiin irtoamaton heiluva hammas. Lisäksi hammaskivenpoiston yhteydessä ikeneeni tökättiin ja veren maku suussa oli hirveä. Olen nyt viisaudenhampaidenpoistojonossa ja jonkin kammottaa mennä sinne, lähinnä pelkään kipua. En ole vielä onneksi saanut aikaa ja toivottavasti minut on suorastaan unohdettu.
Mun blogi: http://www.pointblog.fi/?go=milluska    (HUOM! OSOITE HIEMAN MUUTTUNUT)
Vuoden 2008 kotitonttu  tässä, terve!

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #155 : Heinäkuu 19, 2007, 21:22:04 »
Pelkäsin hammaslääkäreitä vielä vuosi sitten ihan hysteerisesti. Nyt kun olen joutunut juoksemaan siellä noin kerran kuussa, niin se kauhu on jo rapistunut johonkin ja onneksi siellä ei enää tungeta poskihampaisiin sitä oranssia pahanmakuista tököttiä. Mutta hampaitten paikkaaminen on todella kamalaa ja pelkään kuollakseni, että mut puudutetaan. On niin karmea neulakammo, että jo pelkästään telkkarissa näkyvän neulan takia on pakko vaihtaa kanavaa. Oma hammaslääkärini on tosin vähemmän miellyttävä. Itseasiassa alkoholisti, joka melkein aina suosittelee minulle maanantain aikoja, joita en hyväksy milloin milläkin verukkeella. Joskus on muka koe sillä tunnilla ja ties mitä harrastuksia heti yhden jälkeen... Kammottaa ajatellakkin, että pitäis mennä krapulaisen hammaslääkärin käsittelyyn. Ties kuinka pahasti sen kädet tärisee ja tekee pian jonkin suuren virheen. Ja nykyään siitä ei edes palkita, että käy siellä makaamassa. Joskus pienenä siitä sai hammasharjan :)
Vaikka mun hammaslääkärikauhu onkin jo menneen talven lumia niin en siltikään sinne mielelläni mene. Ja mun hammaslääkäri on kovakouranenkin. Kerran mulla ihan oikeasti halkes huuli sen käsittelyssä. Ja on sekin aika inhaa, et se tupakoi ja sit sen perään tunkee kätensä toisten kitoihin ilman hanskoja. Kivoja hetkiä ne ei todellakaan ole. Meidän terveyskeskuksessa on muutenkin sellainen systeemi, että pääset hoidettavaks vasta puoli tuntia aikasi jälkeen. Huonoa palvelua sanon minä, mutta mitä muuta voi odottaa sellaselta arvauskeskukselta.
En pidä siitäkään, jos joudun menemään huoneeseen jonkun karmivan tyypin jälkeen. Tiedän, että ne laitteet kyllä putsataan, mutta siitä huolimatta. Ja joissain paikoissa saa aurinkolasit nenälleen, mutta siinä paikassa, missä käyn niin ei. Vaikka oikeastaan se on ihan hyväkin, koska sitten pidän silmiäni kiinni enkä näe, mitä mun hampaille tehdään enkä mene paniikkiin.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Hanna

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #156 : Heinäkuu 24, 2007, 22:40:33 »
Mistäköhän sitä aloittaisi kertomaan.

Alusta. Minulta siis alkoi 3 vuotiaana maitohampaat irtoilemaan. Ala-asteella tätä siten alettiin tutkimaan kun ei tullutkaan pysyviä hampaita ollenkaan. Todettiin että minulla oli ylimääräisiä hampaan paloja ikenissä.

Minulla oli myös hampaat vinksin vonksin suussa ja laitettiin 2-3 luokalla raudat suuhun.

Niitä on sitten oiottu ja siitä lähtien myös tehty pienimuotoisia leikkauksia missä ikenen sisältä kaivettiin se ylimääräinen luupala pois ja siten saatiin hammas raudoilla vedettyä alas paikoilleen..

No pari vuotta sitten todettiin että ei auta enää oikomiset. Minulla oli vääränlainen purenta edelleen ja oikea puoli hampaistossa ylempänä kuin vasen puoli joten siellä oikealla puolella oli rako.

Päätettiin leikata kun täyttäisin 18 vuotta. Todettiin tässä välissä että minulla on joku kleidokraaninen dysplasia tms. josta johtuu kaikki aikaisemmat ongelmani että sairastun paljon ja luut ei luudu kunnolla.

No nyt sitten 8.9. minulla oli tämä leikkaus. Piti olla jo keväällä mutta sitä siirrettiin.

Kerronpa tästä leikkauksesta. Minut nukutettiin. Revittiin poskionteloiden kautta auki ien. Luusahalla sahattiin yläleuka kahtia. Valitettavasti toinen etuhammas kärsi siitä myös joten se irtosi. Siirrettiin yläleukaa eteenpäin ja oikeaa puolta kallistettiin alaspäin. Tuettiin metallilevyillä ja tikattiin paikat umpeen. ihmettelin lääkärille että miksi nenän vierestä on myös joku haava. Kertoi vaan että siitä tuli piikki kun piti jotain sulkea tms. hyi kauheata.

Kerran minulle tuli yksi pikkulikka itkemään kun sai raudat puoleksi vuodeksi. Empä siinä tilanteessa oikein lohduttaa osannut.

Hammaslääkäripelkoa ei ole mutta tajuton piikkikammo on!!!

Vielä pitäisi tuolle oikealle puolelle laittaa tekohampaita (ihan kiinniolevat) ja toinen etuhammas mutta pelottaa jo etukäteen.

leikkauksesta on jo 2,5 kk mutta edelleen kun kitalaki on jotenkin outo. Sattuu esim. pestä hampaita, kosketushäiriöitä siis. Samoin jos suutelen niin tuntuu välilä jossain ihan muualla.

Itsetuntokriisi myös seurasi tästä. Tuntuu, että nenä on levinnyt ja huulet ihan oudot. Eräs hyvä ystäväni (mies) sanoi että huuleni näyttää nyt paljon paremmilta. Se auttoi vähän. Mutta muuten arvostelen itseäni koko ajan. Muutenkin ei ole ollut helppoa ja sitten vielä leikkauksen myötä ulkonäkökin muuttuu..

Ja sitten vielä alkaa ärsyttämään ihmiset jotka poraavat kun saavat puoleksi vuodeksi raudat tai itkevät sitä kun kerran puudutettiin paikatessa. Ei heru säälipisteitä.

(juu vähän alkoi vatuttaan oma tilanne)

Päätin vähän korjailla viestiäni. Sain viime vuoden alussa raudat pois suustani ja väliaikaisen kitalakituen, jossa oli toinen etuhammas kiinni. Tämän vuoden keväällä sain sitten viimein ne tekohampaat (kiinteät sillat) suuhuni ja koko homma on nyt ohi.
Sairaalassa minua ei enää onneksi hoidettu (resurssien puute), joten minut ohjattiin yksityiselle hammaslääkärille. Heti ekalla kerralla huomasin että yksityisellä on aivan eri käydä kun julkisella. Ihmiset on mukavia, ottaa huomioon pelot ja rauhoittelee. Tällä hetkellä en pelkää enää piikkejä juurikaan. inhottavaahan puudutus on, mutta tuo ihana hammaslääkäri sai minut voittamaan kyseisen pelon.

Pitkän matkan siis kuljin hampaideni takia. Vaikeaa oli, mutta nyt olen onnellisesti valkoisen hymyn omistaja.

Ewestar

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #157 : Syyskuu 29, 2007, 15:49:25 »
Noh...Äitini on Hammaslääkäri...Eli en pelkää sitä niin paljoa mutta on eräs melko nolo kokemus...Minulla oli niin iso reikä hampaassa että se piti repiä irti...No äiti vei minut työpaikalleen ja puudutti ja alkoi repiä hammasta irti. En tiedä epäonnistuiko puudutus vai miät mutta se sattui ihan julmetusti eli minä suoraan sanottuna huusin...en senjälkeen enää ole hampaisiini reikiä  päästänyt...

Poissa Musta Koira

 • Veni, vidi, vici.
 • Vuotislainen
 • libertiini
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #158 : Syyskuu 29, 2007, 22:32:11 »
Minulla on ihan hirveä hammaslääkärikammo, ja valitettavasti hampaani ovat vielä erittäin herkät reikiintymään. Vaikka hoidan niitä säännöllisesti enkä syö/juo erityisen paljon mitään sokerista, minulle kehittyy jatkuvasti reikiä. Kerran lääkäri sanoi, että minulta puuttuu jokin luontaisesti rei'iltä suojaava aine, jota ihmisillä normaalisti on syljessään.

No, kuitenkin, minun kammoni alkoi vasta koulussa. Kouluhammaslääkärimme oli sadisti, joka sai ikäluokan toisensa jälkeen pelkäämään hysteerisesti hammaslääkäriä. Hän ei ikinä puuduttanut ketään. Koska hän ei ikinä edes tarjonnut puudutusta kenellekään, minä (pieni kun olin) kuvittelin, ettei puudutusta saa kuin harvat erikoistapaukset tai ne, joilla on varaa maksaa siitä -ja kuvittelin, että se maksaa hirveästi. Koko ala-asteen ajan kärsin kipeää tekevästä hammashoidosta. Lääkäri ei kaiken kukkuraksi tosiaankaan ollut helläkätinen, vaan taisi nauttia potilasrukkien kivusta. Yläasteella lääkäri muuttui ja aloin saada puudutusta, mutta olin jo ehtinyt mielessäni liittää hammaslääkärikäynnit hirvittävään kipuun, joten kammo säilyi.

Yläasteen jälkeen olen käynyt vain satunnaisesti hammaslääkärillä -yleensä vasta siinä tilanteessa, kun sattuu niin paljon että on pakko mennä. Olen saanut puudutusta, mutta välillä on sattunut silti, joten kammo ei ole lähtenyt. Olen todella vihainen tuolle entiselle kouluhammaslääkärille siitä, että hän sai aikaan näin suuren pelon (enkä tosiaankaan ole ainoa jolle kävi niin), sillä varmasti kävisin säännöllisemmin hammaslääkärissä, ellen pelkäisi niin hillittömästi. Nytkin minulla on ollut jo pari vuotta pieni lohkeama eräässä hampaassa, mutta en ole mennyt paikkauttamaan sitä, koska siihen ei satu. Tahtoisin kyllä, että hampaani olisivat hyvässä kunnossa, mutta ainakin omalla kohdallani pelko on niin järjettömän suuri, etten mene lääkäriin ellei ole ihan pakko.
-Non unde possim sed unde volo-

Poissa Mirandel

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #159 : Lokakuu 02, 2007, 21:10:23 »
Sekä isäni että äitini ovat hammaslääkäreitä, joten en pelkää. Minusta ihmisten pitäisi arvostaa hammaslääkärin työtä vähän enemmän. Luulisi, että koulussa on näytetty niitä kuvia reikiintyneistä hampaista yms. Itselläni ei ole vielä koskaan ollut reikää. Olen käynyt vain tarkistuksissa ja aina ovat hampaat olleet hyvässä kunnossa. Kerran yläasteen hammaslääkäritarkkauksessa oli yksi mieshammaslääkäri, joka ei käyttänyt käsineitä. Kaiken lisäksi mies oli juuri tullut tupakalta(tosi esimerkillistä hammaslääkäriltä). Minulla ei onneksi ollut tuota, mutta kaverillani oli. Kaveri onnistui sanomaan suoraan, että vois pistää ne käsineet käsiin! 
Beautiful like a morning sun inviting the dawn to break. - Trading Yesterday(Beautiful)

Poissa moottorisaha

 • Voldemortisti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • be loud, let your colors show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #160 : Lokakuu 03, 2007, 15:45:39 »
Itselläni oli pienenä todella mukava miespuolinen hammaslääkäri, eikä jäänyt sen kummempia kammoja. Minulla on oikein nätti, suora hammasrivistö. Suoraan sanottuna rakastan hampaitani, ja siitä saan kiittää tuota miestä, harmi etten nimeä muista.
Joskus ekalla luokalla minulla oli hampaiden sisäpuolella raudat about vuoden, ja joskus ala-asteen lopussa oli toisella puolella sellainen "kumilenksuveto", mikä mahtaa olla virallinen nimi.
Reikiä ei ole ikinä ollut 8)

Ylä- ja ala-asteella olin kuitenkin todella hammaslääkärikammoinen. Menin joskus jopa sohvan alle piiloon, kun jouduin paikan päälle. Koko paikka jotenkin etoi ja kauhistutti.

Nyt en ole kahteen vuoteen käynyt hammaslääkärissä, ja huomasin jokunen viikko sitten itse asiassa harkitsevani ajan tilaamista, ihan vain tarkistaakseni että kaikki on ok. Vielä kun vuoden päivät ilmaiseksi pääsee.
En minä vieläkään hammaslääkäristä ajatuksenakaan pidä, mutta mieluummin pidän hammaskalustoni kunnossa kuin välttelen viimeiseen asti. Varoittavana esimerkkinä vaarini, joka on käynyt elämänsä aikana ehkä kerran hammaslääkärissä, ja suurin osa hampaista puuttuukin ja nekin loput joita on jäljellä, ovat aivan kamalassa kunnossa.

Nykyisin en niinkään pelkää hammaslääkäriä, mutta vihaan sitä että suussani hurisee viisi erilaista konetta. Se vesisuihku tuntuu inhottavalta, puhallus vihloo ja ei saa kunnolla henkeä (en osaa hammaslääkärissä kunnolla hengittää nenän kautta, ja usein on vielä sattunut nuha samaan aikaan). Kyllä on ollut monesti lähellä etten ole purrut hammaslääkäreiden sormia nätimpään uskoon. Joskus kyllä teen sen vielä.

Arvostan kuitenkin hammaslääkäreiden työtä suuresti, itse en voisi kuvitellakaan olevani, mutta kyllä he saavat kaiken respectini.
When you say it's dead and gone, yes, I know you're wrong

Hyrre

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #161 : Joulukuu 02, 2007, 16:47:31 »
Pienempänä pelkäsin aivan mielettömästi hammaslääkäriä. Silloinen hammaslääkäri oli aivan hirveä lapsia kohtaan, enkä ollu ainoa kuka siellä ei tykänny käydä. Pelko muodostu niin pahaks, että vanhempani joutuivat miettiin anestesiahoidon mahdollisuutta. Onneks ne päätti kuitenki kokeilla ensin hammaslääkärin vaihtoo. Se autto. Jopa niin paljon, että tällä hetkellä opiskelen itse alaa. :D

Kaikille ketkä pelkää voisin sanoa, että kannattaa kokeilla hammaslääkärin vaihtoa. Se voi auttaa monessakin tilanteessa. Mitä noita pelkopotilaita on nyt hoitanut, nii moni kehunut, että semmoseen paikkaan missä suhtaudutaan pelkoon oikein eikä vähätellä sitä on helpompi tulla.

Oon työharjottelussa vastaanotolla missä on kaks hammaslääkäriä töissä. Välillä hirvittää kattella sen toisen huoneen hoitajan ja lääkärin touhuja, kun moni menee sinne itkien ja tulee viel enemmän itkien takasin. Ne ei paljoo anna selitellä ja käskee lasten vaan pitää suunsa kiinni. Tauolla ne sitten manaa niitä, kun ei voi olla edes hetkee huutamatta. -Kannattais varmaan vähän miettiä, että onko ihan oikeassa paikassa.

feather

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #162 : Joulukuu 02, 2007, 17:21:37 »
Itselläni on käynyt niin ikävästi, että muutaman erittäin tuskaisen hammaslääkärikäynnin jälkeen on kehkeytynyt jonkinlainen kammo tätä sinänsä normaalia asiaa kohtaan.
Hammaslääkäri, jonka luona ennen kävin, ei suostunut jostain kumman syystä antamaan suoraan käynnin alussa puudutusta reikiä paikatessa, vaikka nimenomaan sitä pyysin, vaan väitti etteivät poraus ja paikkaus ole kivuliaita toimenpiteitä ja jos sattuu, vasta sitten puudutusta voitaisiin harkita. Onneksi tämä hammaslääkäri ei ole enää maisemissa, sillä poraaminen niin pitkälle hampaan ytimeen, että verisuonet/hermot näkyvät ilman puudutusta on sen verran ikävä toimenpide, etten tähän hamamslääkärituoliin enää menisikään, vaikka mikä olisi.

Nykyään olen oikein tyytyväinen hammashoitooni, käyn hyvän hammaslääkärin luona, joka antaa puudutuksen HETI.

Hyrre

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #163 : Joulukuu 02, 2007, 17:44:22 »
Nuo on juuri noita ketkä ei voi tajuta, että toista sattuu. Joillain hammaslääkäreillä ei välttämättä oo ollu koskaan mitää paikattavaa, nii ne ei voi tietää. Mutta luulis nyt, että tajuisivat sen verran että asiakas on oikeessa. Jokainen kuitenki tietää, että millon sattuu ja milloin ei.

Mies sano, että jokaisen hammaslääkärin on pakko olla ainakin jonkin asteen masokisti. :D

feather

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #164 : Joulukuu 02, 2007, 18:12:07 »
Joo, totta. Helppohan sitä on toisen hammasta porata ilman puudutusta, kun ei ole porattavan saappaissa. :P

Stay

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #165 : Joulukuu 02, 2007, 18:19:42 »
Pienenä minä rakastin hammaslääkäriä, koska sain aina lelun siitä.
nykyään asia onkin aivan toinen.. Tulossa 12 päivä hammaslääkäri ja jo nyt aivan kammoissa olen. Aikaisempina kertoina on ollut pari todella isoa reikää, melkein juurihoidon paikka. Sattu niin paljon, että päätin pestä hampaani aamuin illoin, mutta taas tuolla tuntuu jotain vihlontaa olevan, vaikka kuin on pessyt. Minulla on kanssa käynyt mielessä hammaslääkärin ura, koska tiedän jo mitä tehdään tavallisimmissa toimenpiteissä. Ja 12 päivä tulee olemaan hirveä... vähintään nukutus nuijalla tai ilman.

Poissa henia

 • Pikkuisen harhassa oleva
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: QuillNiffler10113
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #166 : Joulukuu 06, 2007, 17:09:44 »
No, minä en ole hammaslääkärikammoinen, koulutarkastukset oli kivoja, silloin sai olla poissa tunneilta. Mutta minulta on jouduttu poistamaan maitohampaita, koska ne eivät lähteneer irti itsestään. Puudutus ja hammas pois, se puoli mistä hammas oli poistettu, on sitten turvoksissa seuraavat pari tuntia. Eilen kun olin siellä, porattin eräs pieni reikä. Vaikka se hammaslääkäri(oli tullut ulkomailta) ehdotti puudutusta, mutta minä en halunnut. Kestin sen ja kaikki meni hyvin.'
No tälläistä minulla

Irene

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #167 : Kesäkuu 12, 2008, 00:45:10 »
Minusta tämä riippuu hirveesti hammaslääkäristä. Oikomishammaslääkärini on erittäin mukava, hoitaa työnsä nopeasti ilman minkäänlaisia ongelmia. Lisäksi hän on turkkilainen. Mutta normaalihammaslääkäri, kenellä käydään paikkaamassa reikiä on ihan mukava, mutta hieman huolimaton. Sörkkimässä aina ikenet verille jollain jutuilla. Lisäksi hän juttelee hieman omituisia (viimeksi sain kuulla kuinka hänen hyvä ystävänsä pettää hänet "varmasti", koska kyseinen ystävä oli yrittämässä ostaa samaa mökkiä kuin hammaslääkärini..).

Poissa Nathaniel

 • melkoinen kelmi
 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • neitihaamu
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #168 : Kesäkuu 12, 2008, 14:28:33 »
Minulla ei ole ollut koskaan mitään kammoa hammaslääkäreitä kohtaan. Muut opiskelutoverini eivät tykkää kyseisestä hammaslääkäristä, mutta minusta hän on mukava. Tottahan joskus sattuu ja joutuu olemaan vedet silmissä piinapenkissä, mutta mieleummin kärsin sen niin kuin pitäisin vinoonkasvaneet reikäiset hampaat.

Itse pyrin lukion jälkeen hammaslääketieteeseen. Muita kauhistuttaa tulevaiuudensuunnitelmani, mutta en keksi yhtään parempaa työtä, jota haluaisin tehdä. Tervetuloa vastaanotolle vaan, muah ;).
If I'cant hear your heart beat, you are too far away

Poissa Indigo

 • Zera
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Nidsi nuikuu <3
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #169 : Kesäkuu 12, 2008, 16:36:04 »
Minulla on jonkinlaatuinen hammaslääkärikammo, koska meidän paikkakunnalla on hammaslääkäri jota kaikki nuoret ainakin kammoavat. Hän on kovakourainen ja tukkii suun liian täyteen tavaraa ja sitten poraa miten sattuu, minulla ja kahdella serkullani on tämän kyseisen hammaslääkärin jäljiltä sisäposkessa arpi tapahtumasta. Tiedän myös ystäviäni joille on käynyt näin.

Hammashoitajalle ja suuhygienistille meneminenkin kammottaa vaikka tiedän näitten olevan paljon mukavempia kuin tämä edellä manittu, kammo on syntynyt siis. Onhan hampaiden hoito oltava joidenkin tehtävä ja mitäs me sitten tekisimme jos hampaita särkisi aina ja ne olisivat jatkuvasti kipeät? Arvostan kyllä heidän työtään, mutta tuosta kammoni aiheutavasta ihmisestä en pide sitten lainkaan, minusta hän on väärällä alalla.

~~Ind
Hän pelaa aikaa miettiäkseen tekosyitä. Oikeuttaakseen kipua sisällään.
Luulen että hän tietää hymyistä, ja katseista. Että kaikilla on teoria paremmasta.

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #170 : Kesäkuu 12, 2008, 17:17:09 »
Tottahan joskus sattuu ja joutuu olemaan vedet silmissä piinapenkissä, mutta mieleummin kärsin sen niin kuin pitäisin vinoonkasvaneet reikäiset hampaat.

Sama on minulla, mutta siitä huolimatta lääkäri joutui määrämään minulle rauhoittavia, jotta minut saadaan ylipäätänsä kantamatta odotushuoneeseen asti ja pysyn sen verran koossa, että hammaslääkäri pystyy minua hoitamaan (tosin vain vähän kerrallaan ja isommat operaatiot - kuten viisaudenhampaan poisto - on lykätty hamaan tulevaisuuteen odottamaan anestesiaa) ilman, että olen koko aikaa aivan hysteerisenä. En ole vielä edes niillä hammaslääkäriin uskaltautunut, kun viimeksi minut käännytettiin pois ja ilmoitettiin, ettei uskalleta hoitaa, kun pelkoni takia itkin niin hysteerisenä, sillä minun on ensin testattava rauhoittaviani (vaikka lääkäri vakuutti etteivät ne tajuja vie) kotioloissa, jotta tiedän mihin kuntoon niiden ottamisesta menen.

(Muistissa on vielä tuttavuuteni lihasrelaksantteihin 16-vuotiaana, joita lääkärin määräämän 1xsärkylääke ja 1xrelaksantti annoksen otettuani oli suoraan sanottuna aivan ulkona kaikesta.)

Onhan hampaiden hoito oltava joidenkin tehtävä ja mitäs me sitten tekisimme jos hampaita särkisi aina ja ne olisivat jatkuvasti kipeät?

Vedämme särkylääkkeitä (tulehduskipulääkkeet toimivat varmaan parhaiten) siihen pisteeseen asti kunnes on oikeasti pakko mennä, kun ei saa kipujen takia yötä nukuttua. Olo on kyllä jälkikäteen parempi, jos he ovat pystyneet jotain asian hyväksi tekemään, mutta sillä hetkellä ahdistus usein vie voiton kivusta. Hammaslääkäreillä on kyllä ihan hyviä keinoja hoitaa pelkopotilaita, mutta minä pelkään hammaslääkäreiden lisäksi piikittämistä tasan yhtä paljon tai vielä enemmänkin, joten puudutuksen yms. eivät helpota lainkaan minun kohdallani.

Oma pelkoni hammaslääkäreitä kohtaan on niin kova, että olen jonkin verran ahdistunut jo asiasta puhuessani (tai kuten tässä tapauksessa, tätä viestiä kirjoittaessani). Olen harkinnut jopa hypnoosia pelosta vapautumiseksi, mutta en tiedä kuinka hyvin sellainen toimisi.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Ginny

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #171 : Kesäkuu 15, 2008, 11:43:38 »
Se on aika inhottavaa,itseltäni otettiin yks hammas pois,mutta edes puudutuspiikit sattunu.Muuta sellasta mulle ei oo tehty.Fluori (vai miten se nyt kirjotetaan) maistuu pahallle.En pelkää hammaslääkäriä.Mulla ei oo ollu reikiäkään koskaan,mutta mulla on sellanen yöllä pidettävä jutska joka laittaa hampaat suoraan....

Poissa fascino

 • Merirosvo
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #172 : Kesäkuu 15, 2008, 12:10:58 »
Hyi hyi hyi!

Pelkään oikeastaan kaikkea mihin liittyy jonkinlaista kipua. No tämä on melkein pahin niistä. Kamalaa. Minulle tuli kotiin pari kuukautta sitten kirje että pitää soittaa johonkin numeroon tiettyyn aikaan mennessä ja varata hammaslääkäri aika. Piilotin kirjeen ja en soittanut :P Aika tyhmää, mutta en vain halua mennä sinne. Nyt kuitenkin alkaa tuntumaan siltä että on suussa reikä :sss
Missä on aarteesi, siellä on sydämesi
RIP Elli 4.8.2008

Poissa Mysteeri

 • Matkakuumeinen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #173 : Kesäkuu 15, 2008, 13:06:37 »
Vielä vähän aikaa sitten kammosin hammaslääkäriä aivan mielettömästi. Silloinen hammaslääkärimme oli hirveän kovakourainen. Nyt olen onneksi päässyt siitä pelosta. Väkisinkin, sillä miltei vuoden juoksin kahden viikon välein oikomishoidoissa. Pelkäsin käyntejä sen tähden, että ne sattuivat ja paljon. Myös se kammottavan makuinen oranssi tökötti, jota joskus laitetaan hampaisiin, inhotti.
Minulla ei ikinä ole ollut sellaisia reikiä hampaissa, jotka olisivat vihloneet, joten niiden vuoksi ei ole tarvinnut siellä juuri juosta. Sisäänpäin kääntyneet poskihampaat aiheuttivat päivittäistä päänsärkyä, joten vaihtoehtoja ei enää ollut, kun pillerit eivät tehonneet. Suuhuni asetettiin koukut ja ensimmäisen aikaan vielä pelkäsin hammaslääkäriä, sillä se halkaisi huuleni. Veri vain valui suupielistä. Sitten onneksi lekurini vaihtui, enkä ole sen jälkeen joutunut kärsimään kovakouraista kohtelua, joten pelkoni on haihtunut.
Pahana tapanani on päästää oireet aina liian pitkälle ja sen vuoksi joudun aina kestämään kovimman käsittelyn. Itse lääkäriä en enää pelkää, mutta harjoittelijat hieman hirvittävät. Olen hyvin luulotautinen omien hampaideni suhteen. Jos vaikka joku maustehippu on jäänyt suuhun, olen jo varma reiästä. Silti soittaisin vasta silloin, kun poskeni olisi aivan turvoksissa.
Ikinä en ole antanut itseäni puuduttaa, vaan olen kärsinyt ilman sitä. Siinä käytetään neulaa, joka saa minut niin hysteeriseksi. Alan huutamaan jo hemoglobiinin mittauksessa, joten se ei ole minun juttuni.
Entinen hammaslääkärini tosiaan on juoppo, joka tunnetusti paikkailee ihmisten hampaita krapulassa. Yleensä hän aina ehdotteli minulle maanantai-aamuja, mutta keksin tekosyitä, joilla vältin ne. Voitte kuvitella, että on pelottavaa, kun suu on täynnä ties mitä härpäkkeitä ja lekurin kädet tärisevät. Se ei meinaan ole mukavaa.
Murehtiminen on kuin keinutuoli. Vauhtia on, eteenpäin ei pääse.

Poissa Minedin

 • Otusmainen otus
 • Vuotislainen
 • Ufo
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #174 : Kesäkuu 21, 2008, 00:03:52 »
En kyllä usko, että kukaan nauttii hammaslääkärillä käynnistä... ^^
Taidan olla ihan outo, mutta minä pidän hammaslääkärikäynneistä. En tajua mitä pahaa kaikki aina näkevät niissä ;D Tai oikeastaan tajuan, jos hammaslääkäri on jotain ihan inhottavaa eikä käytä niitä kumihanskoja.
Joudun käymään hammaslääkärissä aika usein, vähintään joka toinen kuukausi. Hampaani ovat varmaan jotenkin huonot, koska vaikka kuinka yritän pitää hampaita kunnossa, aina ne löytävät sieltä reikiä. No mikäs siinä. Välillä se paikkaus sattuu, mutta ei se oikeastaan kovin paljoa yleensä. Keväällä minulta paikattiin varmaan neljä reikää. Yhtenä kertana hammaslääkärit puudutti nenänkin, ihanaa, ja kerran käyttivät jotain puudutusainetta jolla oli minuun pyörryttävä vaikutus, ja tuli aivan kamala olo, melkein pyörryin koulussa ja itkin vaan kun sattui. Sitten kesäloman alussa sain nämä raastinraudat (lue: hammasraudat ylähampaisiin) suuhuni, ja kolmeen päivään en syönyt mitään, kun sattui. Tai söinhän minä särkylääkkeitä, mutta en ruokaa. Ei ne nyt enää satu, ja olen ihan kiitollinen siitä että ne kahden vuoden jahkailun jälkeen päätti aloittaa sen oikomishoidon, vinot hampaat kun omistan. Ja yhdestä hampaasta on lohjennut pala pois, ja se paikattiin, kylläkin yksityisellä, mutta paikattiinpa vielä uudestaan tavallisellakin, koska se oli tulehtunut sisältä. Annettiin siinä kai jotain juurihoitoakin.
Mutta silti, pidän hammaslääkärikäynneistä. Minusta on hauskaa kuunnella kun ne juttelevat jostain niiden mielestä mauttomista vaatteista tai Ilkka Kanervasta. Se on vain hauskaa. Hammaslääkäreistä saa aina sitä paitsi hyvän tekosyyn olla pois joltain tunneilta. Tietenkin siitä ei ole kesälomalla sillä tavalla hyötyä, mutta tykkään minä hammaslääkäreistä kesälläkin. Satun ehkä vain käymään niillä samoilla kivoilla hammaslääkäreillä. Mutta siis, pidän hammaslääkäreistä, en välttämättä niiden sivuvaikutuksista. (Toisin sanoen esimerkiksi hammassäryt.)
C:

Poissa Barella

 • Vuotis-kuollut
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • <3
  • Lohikäärmeliiga - Vuotishuispausjoukkue
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #175 : Kesäkuu 24, 2008, 13:53:01 »
Olen aina ihmetellyt miksi kaikki sukulaiseni pelkäävät hammaslääkäreitä. Jo pienestä pitäen olen melkeimpä nauttinut hammaslääkärikäynneistä ja pienenähän sain muovileluja hammaslääkärin laatikosta aina käynnin jälkeen. Minulla ei ole ikinä ollut reikiä, mutta hampaita on kiskottu irti (onneksi kuitenkin maitohampaita). Puudutus sattui, mutta se kuitenkin teki hampaan irroittamisen kivuttomaksi ja sen jälkeen sai jäätelöä (: Minulle on äidin mukaan osunut kaikki mukavat hammaslääkärit eteen. Joskus kun olin samana päivänä hammaslääkärissä kun äiti, minut tarkasti sellainen komea nuori mies (joka oli tosi mukava) ja äitillä oli vanha täti, jolla oli syylä nenässä (olinpas silloin vähän tyytyväinen). Alipurentani vuoksi olen viimevuoden aikana rampannut hammaslääkärillä useita kertoja, mutta loppuen lopuksi asialle ei tehty mitään (taisin olla minä, joka en tahtonut mitään tehtävän, mutta kun alipurenta ei haitannut minua, niin mitenkän minä silloin olisin tajunnut mitä hyötyä korjaamisesta olisi ollut). Kaikki ne hammaslääkäreistä kertovat kauhujututkaan eivät ole saaneet minua kääntämään mielipidettäni siitä, että hammaslääkärit ovat ihan mukavia tyyppejä.
~Barella
Maailma on tulvillaan ylimaallisia olentoja, jotka kärsivällisesti odottavat älymme terävöitymistä.
                 -Eden Phillpotts

Poissa adswil

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #176 : Kesäkuu 24, 2008, 23:14:04 »
Olen pienestä saakka pelännyt hammaslääkäriä ihan hulluna, eikä tuo kamala kammo ole vieläkään hävinnyt minnekään. En ymmärrä, miten muunlaisen lääkärin vastaanotolla käyminen ei tunnu missään, mutta hammaslääkärikäyntiä pelkään kamalasti jo monta päivää aiemmin. En myöskään tiedä, mistä kammoni on peräisin, sillä minulla ei ole koskaan ollut mitään suurempia ongelmia hampaiden kanssa: tarkastuksissa on tullut käytyä yleensä kerran vuodessa ja muutaman kerran on täytynyt paikata reikiä, ja pienenä revittiin maitohampaita irti. Jostain syystä menen ihan paniikkiin aina, kun joku tunkee jotain suuhuni (tai silmiini, silmälääkärissä käymistä pelkään melkein yhtä paljon kuin hammaslääkäriä), vaikka kyseessä olisi vain tavallinen tarkastus, joka ei oikeastaan edes satu. Lisäksi olen todella herkkä fyysiselle kivulle, joten minun mittapuullani esimerkiksi hampaiden puhdistus sattuu ihan järjettömästi hammaslääkärin tekemänä.
Niin paljon en kuitenkaan pelkää, etten kävisi lääkärillä. Mieluummin kestän sen vuosittaisen tarkastuksen ja satunnaiset reikien paikkaamiset, kuin hoidattaisin kaikki mahdolliset kamaluudet kerralla. Parempi pitää hampaat terveenä ja käydä lääkärissä kohtalaisen usein, sillä olisi hirveää, jos olisikin suu täynnä reikiä ja pitäisi rampata hammaslääkärillä monta kertaa niitä paikkauttamassa :<
In my world love is for poets - so I'm trying to be one.

Poissa Suru

 • keräkurmitsa
 • Sanomaton
 • *
  • Livejournal
 • Pottermore: ChestnutLeviosa81
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #177 : Syyskuu 25, 2008, 22:03:04 »
Huomenna hammaslääkäri. Ahdistaa ja pelottaa, mielessä käy kolmesataa tekosyytä olla menemättä sinne kiusattavaksi ja haukuttavaksi huonojen hampaiden takia. Viimeksi olen käynyt hammaslääkärissä joskus kauan sitten, ja silloin kaikki oli kai ihan okei, mutta nyt, kun tiedän hampaiden vihloneen useampaankin otteeseen, pelkään vähän, että siellä niitä reikiä on - ja että joudutaan poraamaan. Tosin aikaa minulle on varattu 10 minuuttia, niin siinä ei vielä ehditä tehdä mitään isoja toimenpiteitä. Toivottavastitoivottavastitoivottavasti, kuolen sinne, jos tehdään jotain. :( Pelkoani ei ole yhtään lievittänyt se, että olen koko illan lukenut kauhutarinoita hammaslääkäreistä eri foorumeilta...

Huvittavinta tässä kaikessa on ehkä se, että en todellakaan ole ennen pelännyt (muistaakseeni...) hammaslääkäriä. En oikeastaan tarkkaan tiedä, mikä ahdistaa niin kauhean paljon, mutta ihan kamala olo tässä on ollut koko sen kaksi päivää, kun kirje tuli että moi, aikasi on tänä ja tuona aikana... Kun koetin kavereille jutella tästä, sanoivat kaikki, että ihan hyvin siellä menee ja että se on vaan rutiinitarkastus, mutta. Tavallaan sekin on kamalaa, ettei ymmärretä sitä pelkoa, vaan tyyliin naureskellaan asialle. Vaikka onhan se nyt vähän pöljää ja niin. :D

Pakkohan sinne on mennä, kun en aikaa ilman oikeaa syytä uskalla perua. Saati sitten maksaa sitä lisämaksua, joka tulee, kun jättää aikansa käyttämättä. Mutta pakko sanoa, että odotan ihan hirveästi niitä aikoja, kun saa itse katsoa itselleen edes suunnilleen sopivan ajan ja sellaisella varausajalla, että kerkiää olla sinut asian kanssa.

//Oi, meni ihan hyvin <3 Hammaslääkäri oli kiltti eikä purrut ja totesi, että kaikki on ihan okei :>  Ja kivointa oli, että sain itse valita itselleni porausajan, kun siellä pieni reiänalkunen oli. ^_^
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 26, 2008, 16:56:28 kirjoittanut Surumielinen »
“Älä näytä tuommoiselta, Korppu", hän sanoi. "Eihän tämä ole yhtään mitään. Paljon pahempaa on tulossa!”
- Astrid Lindgren: Veljeni Leijonamieli

Poissa Kate

 • Hänen korkeutensa
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
  • Livejournal
  • Otteita elämästä lasikellon alla
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #178 : Syyskuu 26, 2008, 01:05:18 »
Suru: ääritapauksessa hammaslääkäri voi käsittääkseni pyytää sinua hakemaan lääkäriltä reseptin jotain mietoa rauhoittavaa varten, jos olet niin paniikissa hoitotilanteessa että lääkäri katsoo ettei sinua pysty hoitamaan, mutta noin lyhyt hoitoaika on vain tarkastus, koska jos jotain isompaa tehtäisiin, siihen vaadittaisiin n. 30 minuutin aika. Olin itse aivan ällikällä lyöty, kun hammaslääkäri totesi odoteltuaan viisi minuuttia, että hysteerinen itkuni ja hyperventilaationi olisivat sen verran aisoissa, että minua voisi ylipäätänsä hoitaa (tosin aloin huutamaan välittömästi, kun hän hieman rauhoituttuani mainitsi jotain puuduttamisesta) löi hanskat tiskiin ja sanoi ettei suostu hoitamaan minua ellen ole ottanut ennen hoitoon tulemista diapamia tai jotain muuta rauhoittavaa.

Tosin minun kohdallani voidaan puhua jo jonkinasteisesta fobiasta, kun olen jo tämän viestin kirjoittamisen takia itkuinen ja koko asian pelkkä ajatteleminen aiheuttaa ahdistusta.
"Jos mielesi tekee joskus arvostella jotakuta, hän sanoi, - niin muista, etteivät kaikki ihmiset maailmassa ole olleet yhtä edullisessa asemassa kuin sinä."

F. Scott Fitzgerard: Kultahattu

Poissa Dobrey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYMiläinen :)
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #179 : Syyskuu 26, 2008, 18:51:09 »
Minulla ei ole ikinä ollut mitään stressiä hammalääkäreistä,hieman kyllä jännitti kun sain etuhampaisiini raudat,mutta sehän on ihan normaalia. Hammaslääkärikäyntejä on takana aika paljon,ei sillä että minulla olisi ihan kamalan huonot hampaat,on vain ollut paljon erilaisia pikkuvikoja...nytkin on tämän kuun lopussa hammaslääkärikäynti edessä,se on kyllä vain tarkastus.

Ainoa inhottava hammaslääkärikäyntini on se,kun minulta poistettiin etuhampaiden välissä oleva ienheltta,tai mikä sen nimi nyt ikinä olikaan. Puudutuspiikin laittaminen sattuu...kotona melkein hypin seinille kun sen vaikutus lakkasi,ja jäätelönsyönniksi meni. Muistanpa hauskankin tarkastuksen,jossa minulla ei ollut "omaa" hammaslääkäriäni vaan joku toinen,ja tietenkin vieras hoitaja. Lääkäri lähti hakemaan jotain,ja hoitaja sitten rupesi selittelemään "minä nyt laitan sinulle tällaiset lasit" ja muuta sellaista kuin olisin ollut ensi kertaa hammaslääkärissä. Oli hauskaa nähdä hänen ilmeensä,kun hammaslääkäri sitten palattuaan tutkaili tietokoneensa näyttöä ja tuumasi,että "sinähän olet ollut aika monta kertaa hammaslääkärissä,joten sinulle ei kai tarvitse selittää niin paljon." :D.

Harmittaa vaan se että yksi jonkun verran ssäänpäin kallistunut hammas ehkä revitään irti,kun en saa sitä muuten ja toinen hammas on jo niin paljon tullut esille...kaverilla oli vähän samanlainen juttu,sillä vaan se hammas kallistui ulos (paljon enemmän kyllä) ja se sitten revittiin irti,sain hyvät selostukset :P.
"But it's a true story! A true story wrapped up in fiction."

Poissa Chrystal

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #180 : Syyskuu 26, 2008, 19:14:35 »
Oho, minä en ole ikinä kammonnut hammaslääkäriä, vaikka olenkin siellä kohtalaisen paljon aikaa viettänytkin erilaisten toimenpiteiden merkeissä. Pienempänä itse asiassa viihdyin siellä, kun hammaslääkäri antoi aina mukavan tarran tarravihkon täytteeksi. :)
Puudutuksen olen ottanut kerran, kun poskihampaita hiottiin. Reikiä minulla on ollut ja ne on porattu, eikä se edes käynyt kipeää. Odotushuoneessa on kiva lukea lehtiä. Eli minulla ei ole niistä minkäänlaista kammoa.

Uskon, että kammo voi olla vain mielikuvan pohjalta syntynyt, mutta myös ikävien kokemuksien vuoksi tullut.
Hän on kovakourainen ja tukkii suun liian täyteen tavaraa ja sitten poraa miten sattuu, minulla ja kahdella serkullani on tämän kyseisen hammaslääkärin jäljiltä sisäposkessa arpi tapahtumasta. Tiedän myös ystäviäni joille on käynyt näin.
Eli esimerkiksi tällaisten. Tai jos on jouduttu tekemään kivuliaita toimenpiteitä, pelko on ihan mahdollista.
Toivon, että hammaslääkärit ymmärtäisivät pelon, eivätkä kuittaisi sitä naurahduksella, kuten täällä on monelle tapahtunut..
"Ron kuule, sinä tiedät vallan mainiosti, että Harryn ja minut kasvattivat jästit!" Hermione sanoi. "Me ei kuultu lapsina tuollaisia satuja, me kuultiin Lumikki ja seitsemän kääpiötä ja Tuhkimo-"
"Mikä se on, joku sairausko?"
-Harry Potter ja Kuoleman varjelukset

Poissa Aiëdaíl

 • Näätärikkaus
 • Valvojaoppilas
 • *
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #181 : Syyskuu 26, 2008, 20:45:33 »
Olen harvinainen tapaus: Tahdon ehdottomasti hammaslääkäriin. Nimittäin nyt ja heti.
Minulla on ollut särkyä pään vasemmalla puolella muutaman päivän ajan, välillä lähempänä korvaa, joskus lähempänä leukaa sekä ylä- että alahampaiden paikkeilla. Aamulla kävin yleislääkärillä, joka tutki korvani, poskionteloni ja katsoi myös suuhuni - löytämättä mitään. Ilmeisesti vika on leukaluissa, hampaiden juurissa tai ikenissä. Nyt kipu on yltynyt sietämättömäksi, ja minä, joka "en koskaan itke", vuodatan kyyneleitä ja huudan yksikseni tuskan yltyessä liiaksi. Olen yrittänyt päästä päivystykseen pari tuntia, mutta kaupungin hammaslääkäripäivystys lopetti kuudelta ja Pulssin ajat ovat tältä illalta täynnä. Yritän sinnitellä ja varata ajan heti aamulla. Kannattaa muuten kokeilla akupunktiopisteitä: Ainut, mikä minulla auttaa, edes väliaikaisesti, on oikean käden peukalon ja etusormen välisen kaistaleen puristaminen tietystä kohtaa. (Jos oikea puoli särkee, purista vasemmasta kädestä.) Toivottavasti saan nukuttua :(

// Juurihoidoksi meni. Koko poski tunnoton puudutuksesta neljä tuntia operaation jälkeen, mutta hampaissa tunto koko ajan. Oli vanha paikka painanut sisuksia kuolleeksi. Ei kivaa.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 30, 2008, 19:59:54 kirjoittanut Aiëdaíl »

Satsuma

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #182 : Syyskuu 28, 2008, 22:06:20 »
Pelkään ihan hulluna hammaslääkäriä. Joskus pienempänä olin mennyt hammaslääkäriin, ja olin vaan tärissy siinä tuolissa. Sitte ku lääkäri sano, että joo, tuolta pitää ottaa pari hammasta pois, nii aloin huutamaan ja itkemään ja rimpuilemaan siinä tuolissa aivan hulluna, ja tarvittii äiti ja hammashoitaja pitelee mua, että se lääkäri sai otettuu ne pari hammasta pois. Vaikka ne olivatkin maitohampaita, nii silti oli kidutusta, vieläpä kun lääkäri ei puuduttanu. Ja yhessä vaiheessa se löi mua poskelle! Ite en tätä muista, mutta äiti sano, että oli aika raa'an näköstä, ku lääkäri lyö mua poskelle. Tosin äiti sitte totes, että saatto johtuu siitä, että mulla oli varmaan jo jonkinlainen sokki tulossa.
Nytkin olen koulussa yleensä koko päivän aivan hiljaa, jos on iltapäivällä hammaslääkäri ja pelkään sitä koko päivän. Sitten kun 'pääsee' vastaanotolle, nii alkaa tajuton tärinä. Multa on taidettu repiä yhteensä (en muista aivan tarkasti) 18 maitohammasta ja 4 pysyvää hammasta.
Nyt sitten ollu melkein vuoden oikomishoitoo, mulla on tollaset kitalaessa olevat raudat, jotka levittää hampaita/leukaa. Ouksissa asti pitäny käydä näiden hampaiden takia, ja tammikuussa uudestaan meno sinne. Siellä sitten mulle sanottiin, että jos me ei saada mun leukaa oikonemaan noilla raudoilla, nii tiedossa luultavasti leuan leikkaaminen (tehään vasta aikusena, ja sekin vain jos ite suostun), kun ne sanoi jotain, että mulla on väärä purenta tms.

Poissa Hakaneula

 • Kyyläävä
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #183 : Syyskuu 29, 2008, 17:08:27 »
Olen joutunut sietämään hammaslääkäreitä niin kauan, että lähinnä en vain jaksa enää raahautua kerran kolmessa kuussa istumaan siihen samaiseen tuoliin, kun aina kuulen täysin saman litanian oikomishoidostani: "Joo, pidä sitä saman ohjeen mukaan aina joka toinen yö. Ilmota sitten heti jos se alkaa painaa tai et pysty nukkuun sen kanssa." Lisäksi minulta on vedetty monia hampaita. Osa nätisti ja kivuttomasti, kun osa taas... No, ei puhuta siitä. Olen myös nähnyt monia hammaslääkäreitä ja -hoitajia, joista osa on äärettömän mukavia ja osa hieman... väkivaltaisia. Pelätä en kuitenkaan osaa. Toisaalta hyvä, sillä näillä näkymin, joudun siihen samaiseen tuoliin vielä useamman vuoden.

  Hakaneula

vingvi

 • Ankeuttaja
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #184 : Syyskuu 29, 2008, 20:13:02 »
Aka säälittävää mutta totta :)
Olen istunut ykkösluokkaan asti aina hammaslääkärissä äitini sylissä. Silloin pelkäsin ihan kamalasti ja itkin jo silloin kun ne lasit laitettiin päähän, vaikka en kyllä enää muista edes miksi:D

Enää en onneksi hammaslääkärissä pelkää ollenkaan siellä on ihan kiva käydä kunhan ei mitään suurempia juttuja tehdä eikä minulle olla tehtykkään. Isoin juttu on, että on revitty hampaita eikä se koske ja kerran kahdessa vuodessa hammaslääkärillä käynti ei tee mitään ;D

Poissa Dobrey

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • TYMiläinen :)
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #185 : Syyskuu 30, 2008, 15:04:18 »
Heh,mä en voi lopettaa nauramistani nytkään,mutta: oli tänään hammaslääkäri. Sellanen pieni,vartin kestävä juttu jossa katsottiin minkä kokoiset yhdet yöraudat tarvitsisin. Sitten otettiin pois kahdessa takahampaassa olevat kappaleet,jotka kuuluivat mun edellisiin yörautoihin ja joita en enää tarvinnut. Sitten sitä liimaa rapsutettiin toisesta hampaasta aika inhottavan tuntuisesti ja poks - hammas irti :D. Onneksi se oli maitohammas. Mä vain tuijotin hölmistyneenä ylöspäin,missä se hammas oli lääkärin pihdeissä. Meitä kaikkia alkoi aika lailla naurattaa ja se lääkäri sanoi että "voi anteeksi,ei mun pitänyt ollenkaan ottaa tätä irti,eihän sattunut?" :D. No ei sattunut,nyt vain on suussa hieman "hölmö" olo kun yksi hampi puuttuu ^.~. Eipä siinä sitten mitään ihmeempiä,sain tupon suuhuni ettei tulisi hirveästi verenmakua,eikä tullutkaan. Sitten isi tuli hakemaan ja pääsin kotiin syömään kääretorttua.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 03, 2008, 16:46:34 kirjoittanut Dobrey »
"But it's a true story! A true story wrapped up in fiction."

Poissa Azura

 • ENFJ
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • do not go gentle
  • parasomnia
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #186 : Syyskuu 30, 2008, 22:37:34 »
Khih, ajattelin minäkin nyt kirjoittaa tänne.

Mutta hei siis semmoista, että minä en näe mitä pelottavaa hammaslääkäreissä on. xD Hampaita tarkastava lääkärihän se vain on, eikö niin? :D Minä ainakin pelkään paljon enemmän jotain mattoveitsen tapaisen kanssa heiluvaa lekuria, enkä näe syytä pelätä hammaslääkäriä, koska käyn siellä niin usein.

Minä joskus kolmosluokan maissa kai menin sitten hammaslääkäritarkastukseen ja minulle sanottiin, että saisin varmaan raudat. Aluksi minua pelotti hieman ajatus, että noniin, mitäs nyt käy? Enkä tykännyt ideasta yhtään. Tajusin kuitenkin loppujen lopuksi, että tämä on ainut ratkaisu saada hampaat kuntoon, koska minulla oli ihan kammottava väli ylä- ja alahampaiden välissä (sinne mahtui peukalo väliin, ihan tosi!) mutta siis, no, sitten minä ne raudat sain.

Aluksi minulla oli sellaiset ihmeraudat jotka tykkäsin hajottaa koko ajan. Totuin siihen, että kävin hammaslääkärissä ehkä kerran kuussa ja siitä tuli rutiininomaista. Sain erilaisia rautoja ja hammaslääkärini opin tuntemaan hyvin paljon paremmin kuin aluksi ja pidin tätä sitten aivan mukavana tyyppinä loppujen lopuksi.

Aluksi oli aina kummaa käydä hammaslääkärissä, mutta ajan myötä siihen todellakin tottui ja aloin joskus jopa pitämään käynneistä. ^^ Eihän siellä muuta tehtykään kuin katsastettiin hampaat. Minä myös tykkäsin kuulla kehuja hammaslääkäriltä siitä, miten hyvässä kunnossa hampaani ovat.

Kun lopulta sain raudat pois ja minun hammaslääkärikäyntini vähenivät niin, että sellainen on ehkä kerran puolen vuoden välein, aloin joskus miettimään - millaista olisi käydä siellä taas? En ainakaan pelkäisi hammaslääkäriä, sen tiesin, koska olin tottunut siihen niin. Joskus jopa kaipasin hammaslääkärille - siellä oli hauskaa odottaa käyntiä ja sieltä lähtö oli aina yhtä hauskaa. Tykkäsin myös käydä siellä aina kesken koulupäivän, varsinkin jos oli tylsiä aineita :D joskus myös sai lintsata hammaslääkärin takia, tsihihii.

No, minusta näkee aika selkeästi että jopa pidän hammaslääkärikäynneistä. Eivät ne mitään huippuhauskaa ole, mutta olen niin tottunut niihin että no.. asia on niin. :D Hammaslääkäreiltä saa aina kuulla erilaisia kehuja - minä olen pessyt hampaani aina erittäin hyvin ja minulla ei ole koskaan ollut reikiä. Hampaani ovat myös erittäin suorat nykyään ja hammaslääkärin mukaan minulla on kaunis hymy. ^^ Pepsodenttia, pepsodenttia.

No, sanon nyt teille hammaslääkäriä pelkääville lohdutukseksi, ettei se ole muuta kuin tavaroiden tunkemista suuhun ja näin :D Älkää suinkaan pelätkö pelkkää perustarkastusta - minulle on tungettu letkua suuhun ja porattu rautojen kiinnitysaineiden kohtia ja kiskottu hampaita rautojen tieltä ja kaikkea. Enkä silti pelkää hammaslääkäriä.
Verratkaa sitä vaikka normaaliin lääkärikäyntiin. On se sentään hauskempaa kuin vaikkapa magneettikuvaus. :D
"For if you're not afraid, how can you be really brave?"

- The Exploits of Moominpappa

Poissa Larten

 • Anarkisti tarhatäti
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: Nimbuspumpkin12006
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #187 : Lokakuu 01, 2008, 11:31:14 »
Minä en pelkää hammaslääkäriä enää, mutta en sinänsä niistä pidäkkään. Pienempänä pelkäsin hammaslekureita enimmäkseen sen takia, kun minulla oli hammasraudat ja kun niitä alettiin minulle tekemään niin ne "muotit" ja "koeraudat" sattuivat ja olivat muutenkin inhottavia. Olen siitä pelosta kylläkin päässyt yli jo monta vuotta sitten. :)
Minulla on kamalan herkkä "yökkäysreaktio", ja jos suussani on paljon kampetta kerralla niin alan helposti yökkäilemään. Sen takia hammaslääkärissä käynti on inhottavaa, kun siellä saa vedet silmissä olla yökkimässä.

Vanhemmalla iällä huomasin että hammaslääkärit apulaisineen on kovia juoruilemaan, ja tiedonjanoisena siellä mielellään kävinkin kuuntelemassa mitä tuppukylässämme nyt on tapahtunut. :D Keväällä minulla oli viimeinen "pakollinen" hammaslääkärikäynti, mutta tarkastuksessa käyn varmasti piakkoin.

Lainaus käyttäjältä: Azura
Mutta hei siis semmoista, että minä en näe mitä pelottavaa hammaslääkäreissä on. xD Hampaita tarkastava lääkärihän se vain on, eikö niin? :D Minä ainakin pelkään paljon enemmän jotain mattoveitsen tapaisen kanssa heiluvaa lekuria, enkä näe syytä pelätä hammaslääkäriä, koska käyn siellä niin usein.


Oon aika samaa mieltä, minäkään en näe hammaslääkäreissä (enää) mitään pelottavaa. :D
Jos sanon että taivas on musta
se on niin musta kuin tahdon sen olevan ja
jos sanon että maailma ei pyöri
se ei silloin pyöri, jumalauta

Poissa Nadia

 • mastermind
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #188 : Lokakuu 02, 2008, 18:09:13 »
Lainaus käyttäjältä: Azura
Mutta hei siis semmoista, että minä en näe mitä pelottavaa hammaslääkäreissä on. xD Hampaita tarkastava lääkärihän se vain on, eikö niin? :D Minä ainakin pelkään paljon enemmän jotain mattoveitsen tapaisen kanssa heiluvaa lekuria, enkä näe syytä pelätä hammaslääkäriä, koska käyn siellä niin usein.

Oon aika samaa mieltä, minäkään en näe hammaslääkäreissä (enää) mitään pelottavaa. :D
Olen kai hullu tai tämmötteen, mutta miksen pelkää mattoveitsen kanssa heiluvaa lekuria? (Aijuu joo, minulla on itsellänikin aina mattoveitsi mukana)

Eli en missään nimessä pelkää hammaslääkäreitä. Enkä tule pelkäämäänkään. Pienenä tietenkin piilouduin hammaslääkärin odotushuoneen penkkien alle, ja uhkailin puukolla niitä jotka tulivat liian lähelle. Kykin siellä siis viisi tuntia, ja käkätin itsekseni kun hammaslääkäriaikaani jouduttiin siirtämään. En yhäkään siis pelkää hammaslääkäreitä, vaikka niiden sormia olenkin partaveitsenterävillä vamppihampaillani telonut. Omistin erikoiset vamppihampaat, jotka kylläkin sitten suoristuivat ilman rautojakin. Nyt rumat kulmahampaat pilkottavat ikenissä, vain en takia kun tyhmät maitohampaat eivät lähteneet ajoissa. Hammaslääkärit ovat täälläpäin kylläkin semmoisia massamurhaajia, että moni pelkää. Minua on monesti porattu poskeen (Varmaan opetuksena puremisesta...) ja on vedetty joku terävä esine kielen läpi. Olisin saanut kauniin lävistyksen, mutta äippähän sai slaagin ja haastoi hammaslääkärin oikeuteen. Täällä meininki siis koostuu oudoista jutuista.

Raudat sitten minulle tulevat joulukuun alkupuolella. Ne varmaan laittaa kokematon harjoittelija joka ei ole vielä menettänyt sormiaan. No ei haittaa, ei edes hermostuta. Ihmettelen vain miten jaksan olla 45 minuuttia pehmeässä tuolissa nukahtamatta. Täytyy juoda kokista paljon että jaksaa. Eikun kokishan värjäsi hampaat, ei sittenkään. Eli kaikki niskatuet kuuluvat mukaan myös, väärästä purennastanikin johtuen. Olen aina halunnut hirveän suorat ja kauniit hampaat, ja vihdoinkin asialle tehdään jotain. Raudat siis tulevat olemaan suussani pari vuotta, eli kun täytän 14 pääsen niistä rakkineista eroon.

Ja vielä pieni yhteenveto, eli en pidä hammaslääkäreistä. Siinä hilluvat ja porailevat ja pilkkaavat omaperäisiä (kröh) hampaitani. En pidä edes heidän hammashuumoristaan. Muutenkin täällä päin hammaslääkärit ovat kammottavia. Onneksi olen niitä harvoja jotka ovat valmiita ottamaan haulikkonsa kaapistaan jos hammaslääkäri alkaa ahdistelemaan. :)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 07, 2008, 17:24:47 kirjoittanut Nadia »
so throw your diamonds in the sky
we'll stay gold forever

Poissa Valkovuokko

 • Orjuutettu kotitonttu
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • And give the kids a show.
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #189 : Lokakuu 02, 2008, 19:24:11 »
Minulla on (tällä hetkellä) raudat, mutta saan ne pois luultavasti jo ennen joulua! Hampaani olivat ennen todella vinot, nykyään ne ovat jo aivan suorat. Joo, menin tietysti hukkaamaan sellaiset kuminauhat mitä olisi pitänyt pitää aina yöllä... Katsotaan nyt, mitä hammaslääkäri sanoo.

Minua ei ole pilkattu raudoista, kaikki tietävät, että ainakin minä saan suorat hampaat. Jotkut ovat vähän vinoilleet, mutta kun siihen ei kiinnitä huomiota, he lopettavat. En ole ehtinyt näitä pitää kuin vähän yli vuoden. Nämä ovat siis sellaiset, ettei niitä saa pois ollenkaan. Jollain liimalla ne pistettiin kiinni (pelottavan kuuloista :D). Ärsyttää vain, kun en voi pestä takahampaita kunnolla. Niissä on ympärillä sellaiset jutskat (valaiseva selitys.) Jännä, että sen jälkeen kun ne laitettiin, minulle on puhjennut kaksi uutta takahammasta! ;P

En pelkää hammaslääkäriä, miksi pelkäisin? Pääsen ainakin noin kerran kuussa yhdeksi tunniksi pois koulusta. Se on mukavaa vaihtelua. Vaarini vie minut hammaslääkäriin yleensä autolla (mikä on mukavaa, sillä se paikka on aika kaukana, kahdella bussilla täältä). Sen jälkeen käymme yleensä syömässä jotain välipalaa (pullaa ja mehua xD), paitsi jos minulle on erikseen sanottu, etten saa syödä. Melkein aina saan, joten no problem. :)

Mutta täytyy myöntää, että se kyllä sattuu. Joskus sattuu se kun kaari vaihdetaan (joo te varmasti tajusitte, mistä puhun), varsinkin kun se hammaslääkäri alkaa sitä joidenkin ihme pihtien kanssa repimään... Ja ne avustajat! Ärh. Aina ne tökkii sillä vesihanalla ja sillä, joka vetää ne vedet pois (mikä nyt olikaan...?). Ja silti puolet vedestä jää suuhuni ja joudun nielemään ne. (Siis silloin kun pitää huuhdella.) Ja sekin sattuu, kun yrität totutella siihen, että suussasi on kilo rautaa jotka pistelee milloin minnekin. Onneksi on olemassa vahaa, jota ne antavat hammaslääkäristä. (Minä tietysti hukkasin sen heti ensimmäisen käynnin jälkeen.)
Niin joo, se vasta sattuikin, kun minulta piti alussa vetää maitohampaita pois! Ne puudutti kyllä, mutta mieluummin olisin ottanut ilman puudutusta. Piikki itsessään oli aivan karmaiseva kokemus, olen todella onnellinen että se on ohi. Ne siellä vielä laittoivat ensin mansikanmakuista pintapuudutetta, siitä jäi pahat traumat... Se maistui hirveältä eikä edes auttanut mitään. En voi vieläkään käyttää yhtä huulirasvaa, koska se haisee siltä mansikkapuudutteelta. (No on minullakin ongelmat. :D) Kerran ne vetivät yhden maitohampaan, jolla oli erityisepitkät juuret. Siitä vuosi verta koko päivän, ja minulla oli myös huono olo koko päivän. (Se hammas tosin oli sellainen, missä ei ollut rautahammasta tulossa ollenkaan. Sen takia sillä oli niin pitkät juuret ja se sattui.)

Vaikka kerron näitä kauhutarinoita, niin muistakaa, nämä ovat vain mitä minulle on käynyt :) Voi olla, että joillain muilla on erittäin positiivisia kokemuksia hammaslääkäristä. No jaa, ainakin minä saan suorat hampaat. Se on kyllä kaiken vaivan arvoista. :D

~Valkovuokko
Can't you see the way she's crying,
well that's what keeps her trying.
If you want to keep the girl for as long as you live,
just break it apart her heart.

Poissa puolipro

 • Lapsellinen eli lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • BANG
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #190 : Kesäkuu 12, 2009, 16:46:57 »
No siis, minulla oli raudat parisen vuotta, ja nyt on tukiraudat ylähampaiden takana. Viime viikolla viimeksi kävin, ja nyt ei enää tarvitse nähdä sitä lipevän ällöttävää pervo oikojaa.

En pelkää hammaslääkärissä käyntiä, vaan hammaslääkäriäni. Minulla on pienoinen (PIENOINEN?) mieskammo, ja hammaslääkärini on karvakätinen, hyvin lipevä mies, joka ällöttää minua ja voisin kuolla siihen hammaslääkärituoliin kunhan hän ei vain koskisi minuun (vaikka vain suuhuni). Tilanne on aivan hirveä. Kerrankin hän kysyi, "mitä kuluu?" (ulkomaalainen, ei osaa suomea oikein) ja minä pamautan, että "mmmm joten kuten". Eipä kysellyt mitään. Ja se on eteenkin ahdistavaa jos hän hymyilee törpön hymyään ja sanoo, "sinulla olla kaunis hymy, tietääkö sinä sitä?". Iuh.

Eli siis enää ei tarvitse mennä tämän iljettävän oikojan luo, ellei ongelmia tukirautojen kans tuu. Olen hyvinhyvin iloinen tästä.

Ikinä ei ole reikiä ollut, ei edes alkuja. Minäkin ihmettelen syvästi, mikä hammaslääkäri käynneissä on niin kamalaa? Kai en ole tuntenut sitä kipua ja tuskaa mikä poraamisessa (kuulemma) tulee, mutta mieluummin tuntisin kipua kuin iljetystä pervo-ukkeli-oikojalla. Tai jos pitää valita miten saisi terveet hampaat, valitsisin kivun.

Luin jostain lehdestä, että jopa n. 40% suomalaisista pelkää hammaslääkärillä käyntiä. Vähänkö järkytyin, en tiedä montaakaan joka pelkäisi hammaslääkäriä. Tai sitten he pelkäävät salaa.
- LAULETAAN SE YHESSÄ, "PIRATE'S LIFE FOR ME" !
- EI, MÄ OON VAMPYYRI. "VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN, VAMPYYRII MÄ METSÄSTÄN. TAHDON SAADA CULLENIN, TAHDON SAADA CULLENIN. ENKÄ PELKÄÄ BELLAAKAAN."

Poissa Sofia

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: LumosVine12
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #191 : Kesäkuu 18, 2009, 22:26:08 »
Minulla on paljon kokemusta hammaslääkäristä. Minulla on ollut jo yhdeksän pitkää vuotta kaiken maailman hoitoja, mm. niskaveto, hampaan poistot ja purennanohjain. Silti en ole pelännyt hammaslääkärille menoa kuin kerran, kun multa piti joskus ala-asteaikana poistaa pysyvä hammas. Kaikki nämä vuodet olen mennyt noin viisi kertaa vuodessa hammaslääkärille ihan luottavaisin mielin. Pidän hammaslääkäristäni, se on mukava ja ystävällinen. :)

Viikko sitten menin hammaslääkärille, koska multa piti poistaa ylhäältä neloshammas. Ajattelin, että enää hampaan poistoa ei tarvitsisi pelätä, koska sellainen on jo kerran tehty mulle. Toki jännitin vähän. Lisäksi tämä asia oli lähtenyt ihan omasta suustani liikkeelle, kun halusin hampailleni lisää tilaa. Toinen etuhampaistani kun on kivunnut aika näkyvästi toisen etuhampaani päälle. -.- No, hammaslääkärini myöntyi lopulta siihen, mutta tällaisia kosmeettisista syistä tehtyjä korjauksia ei kuulemma tehdä meidän kunnassa, koska siihen ei riitä aikaa. Sain kuitenkin tahtoni läpi, koska mulla on niin pitkä hoitohistoria, että myöntyminen nähtiin velvollisuutena. ^^

Niin sitten menin poistattamaan hammasta. Mutta ei se ollutkaan ihan niin helppoa kuin luulin. Hammas oli kuulemma juurtunut täydellisesti toisin kuin se hammas, joka poistettiin monta vuotta sitten. En osannut pelätä sittenkään, vaikka tajusin vartin voimallisen repimisen jälkeen, ettei se lähtenyt mihinkään. Lopulta hammas jouduttiin poraamaan kahteen osaan, koska sen juuret olivat aivan koukut hammaslääkärin mukaan. No, eihän siinä mitää, 45 minuuttia kesti, neljä puudutuspiikkiä laitettiin ja otti aiva älyttömän lujaa kipiää. :( Vasta loppuvaiheessa satuin avaamaan silmäni ja erehdyin katsomaan lääkärin hansikassormia. Ne oli ihan veres. Siinä iski pieni paniikki. Ja sit mä yllätyin, kun hammaslääkäri vihdoin ja viimein sanoi, että nyt on kaikki hampaan osat pois suusta. Lisäksi hammaslääkärini laittoi jo raudat kolon ympärille. Siinä vaiheessa olin helpottunut, koska ensimmäistä raudan osaakaan tuskin näki, niin sivussa se oli. :)

Kotiin tultua mulla oli toinen puoli kasvoista aina leuasta silmäluomeen asti puutuneena, iltapäivä neljään asti (ja huom. aika oli yhdeksältä aamulla). -.- Ei ollu ihan kivaa. Katoin kaikki elokuvat aina Leijonakuninkaasta Hevoskuiskaajaan asti sinä aikana, kun en voinut tehdä mitään muuta kuin maata sohvalla. :( Ja nieleskelin hyvin epämiellyttävästi verta... No jaa, tais mennä vähän kauhutarinan puolelle tämä, ei ollu tarkoitus. :D Toivottavasti kukaan ei saa painajaisia liian yksityiskohtaisista höpötyksistäni. :)

No joo, vielä tänäänkin piti ottaa särkylääkettä, onneksi se viikon antibioottikuuri on ohi (esti tulehduksen). Koko viikon oon syöny vaan toisen puolen hampailla, kun koloon ottaa kipeetä. Ja samaten viereisiin hampaisiin, kun tuskin pystyy purra. :( Tänä aamuna kävin sitten uudestaan hammaslääkärillä ja se sanoi, että suunnitelmaa onkin muutettu ja mulle laitetaankin koko ylähampaiden mitalta raudat. Ja niin taas vietin yhden tunnin aamustani hammaslääkärin tuolissa, kun niitä rautoja laitettiin. Otti se kipeetäkin, kun ne hampaat oli vielä arat. Ja nyt mulla on sitten vuoden putkeensa oikein rautainen hymy. :D Mieluummin mä kyllä olisin ilman näitä. Se on näköjään totta, että hammasrautoihin tarttuu kaikki ruoka ja lisäksi ne hankaa posket rikki... :( Tosin on mulla ennenkin ollu raudat (silloin edellisen hampaan poiston yhteydes), alahampaissa. Mutta ei niihin tarttunut kaikki ruoka, vaikka ne hankasivatkin yhtä lailla posket puhki. Hammaslääkärini vieläpä sanoi, että raudat ovat tulossa muotiin, että olen sellainen edelläkävijä. Joopa joo, ei se nyt paljon lohduta.

Mutta tosiaan, en pelkää hammaslääkäriä, vaikka vähän sattuisikin. :) Ne on ihmisiä siinä missä me muutkin. Eikä ne tahallaan tahdo satuttaa. Olen kuullut paljon kauhutarinoita, varsinkin isältäni, eikä ne tarinat tai mun omat kokemukset ole saaneet mua pelkäämään. Menen aina luottavaisin mielin hammaslääkäriin, ei se niin kamalaa ole. Ja, niin, olen aina pessyt hampaat huolellisesti aamuin illoin. En ehkä aina aamulla, mutta... Kaksi reiän alkua mulla on paikattu. Se ei ollut kovin kivaa, kun piti porata. :( Ja siitä lähtien olen pessyt hampaita vieläkin huolellisemmin, ettei tarvitsisi paikata. :)

~ Titta, joka on aivan uuvuksissa pitkän kommentin jälkeen. ^^
You can be a sweet dream or a beautiful nightmare. ♥

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Aurori
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #192 : Lokakuu 03, 2009, 20:40:12 »
Itse en pelkää hammaslääkäreitä, mutta enpä mitenkään mielelläni heidän vastaanotolla istuisi. Viime kerrat ovat varsinkin upottaneet tähän minun kovaan kallooni sen, että työtähän he vain tekevät, eivätkä he tahallaan ole ilkeitä/pelottavia/epämukavia.

Toinen yläetuhampaistani on ollut muutaman vuoden kuoliossa, ja silloiset juurihoidot kyllä koskivat jonkin (vaikka puudutus oli annettu). Mitään traumoja ei onneksi jäänyt, sillä seuraavan kerran olisi tiedossa viisaudenhampaiden poistoa :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #193 : Lokakuu 03, 2009, 21:24:04 »
Itse en tajua sitä, miksi kaikki moni pelkää hammaslääkäreitä, sillä itse en pelkää, tai minua ei muutenkaan inhota hammaslääkärissä käynti kuin ehkä vähäsen. Tosin se saattaa johtua siitä, ettei minulla ole yhteenkään hampaaseeni tullut reikää... onneksi!

Viime kerrat ovat varsinkin upottaneet tähän minun kovaan kallooni sen, että työtähän he vain tekevät, eivätkä he tahallaan ole ilkeitä/pelottavia/epämukavia.

Niinpä, eivät hammaslääkärit ole mitään valkoisiin vaatteisiin pukeutuneita Voldemorteja jotka ovat hukanneet taikasauvansa, ja käyttävätkin sen ohella katuporaa tappovälineenään. Anteeksi, olen ottanut vaikutteita Mustasta Kyystä, jossa sanotaan aina ihan liian pitkiä hauskoja vertauksia, mutta omani eivä kyllä ole. :D

Hammaslääkärissä käynti ei tosiaan ole mitään nannaa, mutta ei se kamalaakaan ole. Vähän inhottavalta tosin tuntuu, kun hammaslääkäri venyttää suuta auki äärimmilleen kumihanskoilla ja tunkee sitten kätensä suuhuni ja peilaa hampaiden takaosat näkyviin, mutta elämä on.

Ja tästä epälaadukkaasta viestistä saatte syyttää vain kellonaikaa ja aikaa, kuinka kauan olen ollut putkeen koneella. :P
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #194 : Lokakuu 04, 2009, 20:21:27 »
Lisäksi, minulla on ollut telaketjut, kitalaessa raudat ja sellainen kumilenkkisysteemi, eli melko paljon omasta mielestäni. Ai niin, joskus minun piti vääntää hampaitani jäätelötikun näköisillä tikuilla. Suuni on tungettu ehkä viisitoista kertaa täyteen pumpulia, syljenimulaitteita ja ties mitä laitteita, vaikka reikiä ei koskaan ole ollut. Ja sitten yksi kaverini kehta valittaa hammaslääkäripelkoaan, kun joutuu käymään vuoden välein rutiinitarkastuksissa. Ja valittaa kauheaa kohtaloaan.

Hyi hyi hyi hyi hyi! :D Miten sun suuhun on mahtunu noin paljon kamaa ja miks ihmeessä sinne ees tungettiin sitä, jos sulla ei oo reikiä??? :D Ja toi sun kaveri taitaa olla aika v*ttumainen, ainakaan sinuna mä en tykkäisi tollasesta. :P
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.

Poissa Suvituuli

 • Tsirp tsirp krääk titityy.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • You're not mating with me, sunshine!
 • Pottermore: AccioDream**
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #195 : Lokakuu 04, 2009, 21:38:03 »
Lisäksi, minulla on ollut telaketjut, kitalaessa raudat ja sellainen kumilenkkisysteemi, eli melko paljon omasta mielestäni. Ai niin, joskus minun piti vääntää hampaitani jäätelötikun näköisillä tikuilla. Suuni on tungettu ehkä viisitoista kertaa täyteen pumpulia, syljenimulaitteita ja ties mitä laitteita, vaikka reikiä ei koskaan ole ollut. Ja sitten yksi kaverini kehta valittaa hammaslääkäripelkoaan, kun joutuu käymään vuoden välein rutiinitarkastuksissa. Ja valittaa kauheaa kohtaloaan.
miks ihmeessä sinne ees tungettiin sitä, jos sulla ei oo reikiä??? :D
Hampaissa voi olla monenmoista muutakin vikaa kuin vain reikiä :> Esim. päällekäin kasvavat hampaat ja muunlaiset poikkeamat suorasta hammasrivistöstä ovat kumman yleisiä.

Itellä oli hampulääkäripelkoa, kukapa poraamisesta tykkäisi. Lisäksi minellä tuntuu olevan joka kerta yksi reikä kun tarkistetaan .__. Njoh, ei aivan :> Mutta kuitenkin, inhosin hammaslääkäriäni ala-asteella (eipä sillä, en ollut ainoa. Koko yläaste kohisi jos joku muualta tullut sai hänet hammaslääkäriksi, nykyisin hän ei enää saa edes korjata alaikäisten hampaita :S) ja sitten vaihdoinkin lääkäriä. Nykyiseen olen enemmän kuin tyytyväinen, mukava nainen :> Ekan kerran reikää paikkaamaan ruvetessaan se kysyi mineltä, tahonko että hammas laitetaan tutimaan. Aiheutti pienen 'ööh' -reaktion :D Puudutusta se sitten tarkoitti.
Mutta tosiaan, hammaslääkäripelko häipyi sen siliän tien kun tartuttiin kiinni siihen, ettei minen maitohampaat meinanneet tippua suusta. Eh, olen 16½ vuotias nyt ja yhä löytyy maitohampaita :> Terveyskeskukseen juoksutettiin, otettiin verinäytteet ja kaikki käytiin läpi -jopa luustoikä, josta en ollut ennen kuullutkaan- mutta vikaa ei löytynyt. Sairaalassa käyn nykyisin yhä, heillä on paremmat valmiudet hoidella minen hampaita.
Jouduinpa jopa leikkaukseen tuon takia, yrittivät saada rautahampaita ylös (eivät btw onnistuneet), mutta lopullisesti hammaslääkäri pelko katosi yhdellä kerralla. He päättivät leikata ikeneen viillon (syytä en jaksa alkaa selittämään), ja puuduttivat siinä sen sitten. Sillä hetkellä tajusin, ettei poraaminen ole mitään tähän verrattuna, kun tyyppi heiluu skalpellin kanssa minen suussa :D
Sen jälkiin hammaslääkärikäynnit on olleet vain vähän ikävämpi juttu, muttei mitään pelkoa ole ollut. En hyppien innosta ole menossa, mutten huudakkaan jos reikä löytyypi. Sairaalaan meno on suorastaan ihanaa, saa olla tunnilta pois ja siellä on mukava lääkäri sekä tuoli :> Yleensä noilla kerroilla ei edes tehdä sen kumemmin mitään, lähinnä seurantakäyntejä. Ensi kerralla taitavat ottaa röntgenkuvan. Mikäpä tässä :D

Minenkin suussa on ollut vaikka ja mitä imulaitteita, tuppoja, poria, se veitsi, puudutusneuloja, kumilenksuja, niskaveto ja aivan turha läpyskä, jonka ensimmäinen hammaslääkärini määräsi kitalakeen laitettavaksi. Sairaalan lääkäri oli ihan pöyristynyt, kun sitä sitten näytettiin että tämmönen on ollut :P Onneksi en edes ollut kovin tunnollinen mokomaa vempelettä pitämään :>
Se hyppi ja pomppi, söi ja nauroi. Se istui ja itki. Se ilmassa leijui.
Outo heppu, kummajainen, vailla mieltä ja ruumista.
Itketään yhdessä, olemattomuudessa, ihan yksin.
Jos sinulle sopii, se minulle käy

Poissa liiketerapia

 • Vuotislainen
 • Tupa: VOLDEMORT!!!
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #196 : Lokakuu 04, 2009, 21:49:13 »
Onpa suosittu keskustelu.
Minulla ei ole ongelmaa hammaslääkärissä käynnin kanssa. En muista, että se olisi aiheuttanut kipuakaan, paitsi kerran pienenä kun porattiin reikää... mutta se ei haitannut kauheasti, koska sitten sai aina hienon kiiltokuvan. =D
Mutta minulla oli monta päällekkäin kasvavia hampaita, ei kiva.

Viimeksi kun kävin, lääkäri kehui, että olen pessyt hyvin ja kehotti lopettamaan tupakoinnin. Oikeasti tämä hampaitten keltaisuus on perinnöllinen vika.

Poissa Presto

 • Mozartin kummipoika
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • ilovepasta.org
 • Pottermore: GhostDragon1391
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Hammaslääkärit
« Vastaus #197 : Lokakuu 05, 2009, 09:46:05 »
Lisäksi, minulla on ollut telaketjut, kitalaessa raudat ja sellainen kumilenkkisysteemi, eli melko paljon omasta mielestäni. Ai niin, joskus minun piti vääntää hampaitani jäätelötikun näköisillä tikuilla. Suuni on tungettu ehkä viisitoista kertaa täyteen pumpulia, syljenimulaitteita ja ties mitä laitteita, vaikka reikiä ei koskaan ole ollut. Ja sitten yksi kaverini kehta valittaa hammaslääkäripelkoaan, kun joutuu käymään vuoden välein rutiinitarkastuksissa. Ja valittaa kauheaa kohtaloaan.
miks ihmeessä sinne ees tungettiin sitä, jos sulla ei oo reikiä??? :D
Hampaissa voi olla monenmoista muutakin vikaa kuin vain reikiä :> Esim. päällekäin kasvavat hampaat ja muunlaiset poikkeamat suorasta hammasrivistöstä ovat kumman yleisiä.

No joo, sekoilin vähän. :P Mutta oikeesti toi syljenimulaite kuulostaa aika ahdistavalta ja tosta "telaketju"-sanasta tulee mieleen ihan tankin telaketjut. :D
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
                        Stalkkaan sinua.