Kirjoittaja Aihe: Elephant  (Luettu 2068 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Elephant
« : Helmikuu 25, 2004, 14:34:06 »
Tämä on siis todella uniikki elokuva. En olisi ikimaailmassa mennyt katsoaman tätä, ellei äitini olisi pyytänyt seuraksi.

Nyt olen toista mieltä. Elokuva oli omalaatuinen ja poikkeava, mutta se oli todella hyvä. Tarina kahden koulupojan tekemästä massamurhasta. Tusta lauseesta tulee usein mieleen, että se on amerikkalaista räiskintää, mutta elokuva oli todella... no omalla tavallaan kaunis.

Mahtavaa vastapainoa loi tyhjille käytäville, yksinäisyydelle ja erilaisuudelle Beethovenin kappale Für Elise.

Vaikka elokuva oli aluksi kohtalaisen tylsä, kaksinkertaistui yksinäisyyden tunne ja katkeruus itse amoumakohdassa.

Onko siis kukaan muu nähnyt tätä elokuvaa?
Jos ei, niin suosittelen todella vakavissani KAIKKIA katsomaan sen. Tosin ikäraja on K-15, mutta kaikki jotka saavat katsoa sen.

Oollah

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #1 : Helmikuu 25, 2004, 16:22:05 »
Jep, kavin vajaa kuukausi sitten katsomassa, ja olin todella vaikuttunut. Gus Van Santin toista pidan yleensakin, ja tama saattoi hyvinkin olla paras.

Tamahan perustuu loyhasti Columbinen tapahtumiin silloin jonkin aikaa sitten; ohjaajan nakemys siita, millainen kyseinen paiva saattoi koulussa olla. Lisaksi nayttelijoista lahes kaikki olivat aivan amatooreja, ja dialogi suureksi osaksi improvisoitua. Toimi hienosti.

[SPOILAA]
Pidin uskomattomasti siita, miten tylsa alkuosa oli niin vahvana kontrastina lopun toiminnalle. Ihmisen puhuivat niita joutavanpaivaisyyksia mita yleensakin, eika tapahtumissa ollut sinallaan juonta - kuten ei elamassakaan. Ja sitten Alexin ja Ericin alkaessa ampumisensa he yhtakkia laukoivat elokuvamaisia kommentteja ja onelinereita. Niin tapahtuu saduissa, tarinoissa, elokuvissa. Elama ei ole viihdyttavaa ulkoapain katsottuna, se on elamaa.
[/SPOILAA]

Vaikutti.

Etta kasiaselait vaan loyhemmiksi, eikosta joo? *irvistaa*

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #2 : Helmikuu 26, 2004, 12:12:13 »
*wirn* Ja shotgunit postimyyntiin.

Huomasin semmoisen yksityiskohdan, että osa näyttelijöistä käytti omaa nimeään elokuvassa. Mielenkiintoista.

Improvisoituja? Mahtavaa. Minun mielestäni oli todella taidokasta, kuinka kamerat kuvasivat samoja tapahtumia eri ihmisten näkökulmasta. Todella upea elokuva.

*harkitsee raahaavansa riehakkaat vuotiskaverinsa katsomaan tätä elokuvaa*

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #3 : Helmikuu 26, 2004, 20:34:55 »
Minull oli jokin outo olotila, sillä vaikka elokuva oli niin koskettava, olin niin järkyttynyt, että jotenkin minua ei itkettänyt, ennekuin pääsin illalla omaan sänkyyni. Se kosketti jälkikäteen.

Kyllä, se suohkukohtaus oli todella ihana ja sopi tilanteeseen. Ja sitäpaitsi ruokki minun kyltymätöntä slashsuontani. Muaahaa.

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #4 : Helmikuu 28, 2004, 18:58:38 »
Spoil!!

Lainaus käyttäjältä: "Thorany"

Minusta heidän tekonsa jäi perustelemattomaksi. Ja miksi ihmeesä ne ampuivat kaikkia. Eikö tarkoitus ollut tappaa vain heitä ns. koulukiusanneet? Lopun verilöyly oli minusta jotenkin kauniisti kuvattu. Ja oli kiva ettei John kuollut.


Niin, hyvä, ettei John kuollut. Mutta se perustelu oli kyllä piilotettu sinne. Siinä kohtaa, kun tämä... oliko se nyt Alex(?) joka ampui sen rehtorin, hän sanoi: "Voin päästää sinut menemään, jos muistat jatkossa ottaa ihmiset tosissaan, kun he sanovat, että heitä kiusataan" tai vastaavaa. Hän halusi tappaa kaikki, koska ihmiset eivät uskonee, että he olivat kiusaamisen kohteena.

Oollah

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #5 : Helmikuu 28, 2004, 19:42:07 »
SPOILAA
Lainaus käyttäjältä: "Thorany"

Minusta heidän tekonsa jäi perustelemattomaksi. Ja miksi ihmeesä ne ampuivat kaikkia. Eikö tarkoitus ollut tappaa vain heitä ns. koulukiusanneet?


Lainaus käyttäjältä: "Mime Kettu"
Mutta se perustelu oli kyllä piilotettu sinne. Siinä kohtaa, kun tämä... oliko se nyt Alex(?) joka ampui sen rehtorin, hän sanoi: "Voin päästää sinut menemään, jos muistat jatkossa ottaa ihmiset tosissaan, kun he sanovat, että heitä kiusataan" tai vastaavaa. Hän halusi tappaa kaikki, koska ihmiset eivät uskonee, että he olivat kiusaamisen kohteena.

Minusta koko elokuvan ideana oli se, ettei veriloylylla ollut mitaan "syyta" (tosin, kysya voi myos, onko moisella lopulta koskaan), ainakaan sellaista, jonka yleiso voisi kokonaisuudessaan tajuta. Kuten Columbinen (ja muiden Yhdysvaltojen kouluampumatapausten) kohdalla, kukaan ei lopulta tieda, MIKSI se tapahtui. Elephant antaa vihjeita, ulkopuolisen nakokulmaa koulukiusaamisesta, vakivaltaviihteesta, natsi-ihannoinnista ja kasiaseiden helposta saamisesta, mutta ei valmista syyta.

Se suihkusuudelma muuten myos viittaa Columbineen, jonka tekijoiden kohdalla on puhuttu homoerotiikasta. Sain tietaa taman vasta leffan nahtyani, ja elokuvissa kyseinen kohtaus lahinna hakellytti ja vihastutti minua - enka edelleenkaan pida tavasta, jolla se oli punottu muuhun tarinaan, tekioiden "syntilistalle". Toisaalta, toisesta nakokulmasta katsottuna voi nahda epasuvaitsevaisen ymparistonkin yhtena motiivina, niinsanotusti... Ja osa yleisosta ei pida suudelmaa seksuaalista suuntautumista kuvaavana, vaan sina, miten siina vaiheessa pojat todellakin ovat paattaneet itsemurhastaankin, eika "millaan ole enaa mitaan valia".

Mime Kettu

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #6 : Helmikuu 29, 2004, 11:57:06 »
Suunnilleen koko viesti spoilausta!

Niin. Minusta elokuva loppui kyllä hienosti, kun se jätettiin semmoiseen kohtaan, että katsojan ihan tosi on mietittävä mitä sitten on tapahtunut. Se miten Alex lasti "entten tentten..." se oli ihan kauheaa. Siinä voi kuvitella miltä ihmisestä tuntuu, kun seisoo kylmiössä, mielipuoli arpoo, kenet hän tappaa ensin. Ja sitten saa vielä miettiä, että tappoiko Alex itsensä.

Ja "hienoa" oli myös se, kun ampui siinä yhdessä kohdassa Ericin ihan ohimennen. Sitä tuskín edes näytettiin. Pientä small talkia ja puf.
Uskomatonta.

Triplu

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #7 : Huhtikuu 28, 2004, 19:05:32 »
Minä kävin katsomassa ja pidin vaikka en sitä edes aluksi tajunnut. Leffa oli, yhtä ystävääni lainaten "elokuva Takaraivo". Paljon kuvailua ihmisten menosta koulussa, jossa he eivät voi odottaa mitään pahaa tapahtuvan.
Mutta kun pohdin elokuvaa jälkeenpäin hyvinkin paljon, tajusin, kuinka hyvä elokuva itse asiassa olikin. (ja juuri eilen ostin sen julisteenkin ^^. eikä sillä hiton hyvän näkösellä Johnilla ole mitään asiaa minkään kanssa *^^*) Ja näyttelijätkin olivat jotenkin tosi hyviä, vaikka olivatkin (sanoiko joku sen vai muistanko väärin) amatöörej. Vakuuttavia.


(klikkaa näyttääksesi/piilottaaksesi)


En tiedä oliko tässä viestissä mitään järkeä, mutta yritin ujuttaa mielipiteeni siihen (:

Elephantin kotisivut

//Eleanír korjasi spoilerin
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 31, 2007, 10:24:26 kirjoittanut Eleanír »

Poissa lawender

 • Vuotislainen
  • http://personal.inet.fi/cool/severi
Elephant
« Vastaus #8 : Toukokuu 06, 2004, 16:04:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Oollah"

Tamahan perustuu loyhasti Columbinen tapahtumiin silloin jonkin aikaa sitten; ohjaajan nakemys siita, millainen kyseinen paiva saattoi koulussa olla. Lisaksi nayttelijoista lahes kaikki olivat aivan amatooreja, ja dialogi suureksi osaksi improvisoitua. Toimi hienosti.


Joo tosiaankin vain yhden henkilön näkemys...perjaatteessa elokuva on täysin puutaheinää...

olihan elokuva omalla karulla tavallaan ihan hyvä...se ihan loppu oli karmiva...se kylmävarasto... *puistatus*

pidin siitä, että kohtaukset "tulivat monta kertaa" aina eri henkilön näkökulmasta. Se oli kivasti keksitty.

yhtä juttua en ole voinut vieläkään tajuta ja se on se, että miksi se yks hullu poika meni sinne käytävälle missä se ampuja oli...vähänkö oli toope...
hiihoo

Lils

 • Ankeuttaja
Elephant
« Vastaus #9 : Lokakuu 16, 2005, 16:10:13 »
Erikoinen elokuva. Taiteellinen. Eteni hirmu hitaasti, mutta jotenkin se sopi tuohon tunnelmaan. Nerokkaasti ohjattu. Hämmästyin kovasti. Odotin jotenkin erilaista.. En tiedä olenko kuitenkaan pettynyt. En voi todella kuin hämmästellä. Tällaista en ole ennen nähnyt. Kosketti todella ja sai ajattelemaan.

Elokuva on koskettava ja jollain tapaa kaunis. Ja se pianonsoitto toi sellaista haaveilevaa tunnelmaa.. Ihmiskuvaukset olivat jänniä. Esimerkiksi John. Se oli jotenkin niin naiivi ja herkkä hahmo..

Tunnelma oli todellakin jännittynyt koko ajan. Pelkäsin koko elokuvan ajan sitä ampumakohtausta. Ja se olikin kamala. Katkera. Kurkin ihan hädissäni vain jostain peiton takaa sitä. o.O Ahdisti hirveästi se kohtaus.

Loppu oli myös erikoinen. Yllättävä. Tuli heti mieleen ihan kuin katsojakin olisi tavallaan ammuttu. Kun ne pilvet tuli ruutuun, odotin jostain syystä että elokuva jatkuisi. :o Mutta nerokas lopetus nerokkaalle elokuvalle.

Phoebe

 • Ankeuttaja
Vs: Elephant
« Vastaus #10 : Heinäkuu 08, 2007, 01:01:14 »
Onnekseni löysin tän DVD:n Anttilasta vähän aikaa sitten, eikä maksanut kuin kymmenen euroa. Olin pitkään etsinyt sitä kaikkialta, mutten ollut löytänyt kuin netistä mistä voisi tilata.
Ihan mahtava elokuva. Pitäisi taas katsoa lähiaikoina se.
Elokuva tosiaan eteni hitaasti, mutta ei mitenkään tylsistyttävän hitaasti. Näytettiin vain ihmisten normaalia elämää. Odotti koska ampumiset alkavat, ja kun porukka ei tiennyt mitään mitä oli tulossa.
Pianokohtaus oli ihana. Yksi leffan parhaista kohdista. Viimeinen kohtaus kylmiössä oli ahdistava, ja se entten tentten-juttu oli kamala. Loppu oli myös loistava, kun tuli pilvet kuvaan.