Kirjoittaja Aihe: Onnellisuus  (Luettu 4776 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Lils

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« : Syyskuu 20, 2003, 15:08:40 »
Mitä se on?
Miten sen voi saavuttaa?
Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?


Tänne siis keskustelua aiheesta onnellisuus.

Omasta mielestäni onnellisuus on sitä, että nauttii elämästä, pienistäkin asioista. Tuntee olonsa hyväksi.

Onnelisuuden voi saavuttaa mielestäni tekemällä asioita joista pitää, nauttimalla elämästä täysillä tai toteuttamalla unelmansa. Oli se sitten uusi talo tai kaukomatka. Tottakai jokaisella on omat keinonsa olla onnellinen.

Minut tekevät onnelliseksi ystävät, musiikki, perhe, matkustaminen, onnistuminen sekä monet muut asiat. Joskus jotkin aivan pienet arjen asiat tai hyvät muistot. Esimerkiksi tänään entisen kouluni ohi kulkiessani aloin muistelemaan aikaa tuossa koulussa. Näin tutun pihan, tutut ikkunat. Kävelin tuttua koulureittiäni. Tunsin oloni onnelliseksi. Onnelliseksi ihanista muistoista. Joskus ajattelen olevani onnellinen, koska asun ihanassa perheessä ja minulla on ihania ystäviä. Noista asioista olenkin onnellinen!

//mimmu huomauttaa että tuolla--> http://www.vuotis.net/viewtopic.php?t=1103&highlight=tunteet  puhutaan tunteista yleisesti. Että tässä tulisi käsitellä vain onnea. Katsotaan mitä tulee*Hyms*

Birkin

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #1 : Syyskuu 20, 2003, 23:43:36 »
Onni on kuppi kuumaa teetä ja lämmin huopa.

Onnellisuutta on niin monenlaista kuin on ihmisiäkin, jotkut nauravat ja suorastaan repeävät onnesta. Toiset ihmiset taas ovat onnellisia hiljaa ja itsekseen, nauttivat tunteesta, joka heillä on. Minä olen optimisti, joten löydän melko monista asioista jotakin onnelista. Kyllä, jopa matoisessa omenassa on jotakin onnellista: Madolla on koti.:) Eri asioistakin tulee eritavalla onneliseksi, onni voi olla kuplivaa, jännitys onnea: On tapahtumassa jotakin hauskaa/jännittävää ja on onnelinen sen johdosta. Tai onni voi olla hämmästelevän hyväilevää: Pitelee pientä ja nukkuvaa koiran pentua sylissään. Tai se voi olla rauhallista ja raukeaa: Juot teetä kauniina syys aamuna, kun kukaan muu ei vielä ole jalkeilla.
Onni voi olla myös riehakasta ja täyteläistä: Olet saanut hyvän numeron kokeesta, etkä voi oikein pidätellä itseäsi.

Minut tekevät onneliseksi niin monet asiat, etten jaksaisi nyt luetteloida niitä, suurin niistä on ehkä onni olla olemassa. Ajatelkaapa milläinen onnenpotku! Onnen pitäisi tulla mahdollisimman usein tavallisista, arkipäivän asioista. Jos kaikki ihmiset ymmärtäisivät etsiä onnea sohvan nurkasta, maailma olisi varmasti parempi paikka.

On väärin sanoa ettei ole onnellinen, sillä onnihan kuuluu elämään. Kaikissa ihmisissä on ripaus onnea ja onnelisuutta, vaikka he eivät sitä ulospäin näyttäisikään.
Pessimistitkin ovat onnelisia, he eivät vain myönnä sitä;)

Birk. muoksii(: Kiittää vammahaltiaa kohteliaisuudesta. Sinulla on hyvä maku, niinkun minullakin;)

Poissa Vammahaltia

 • Vuotislainen
Onnellisuus
« Vastaus #2 : Syyskuu 21, 2003, 10:56:31 »
Minä olen mielestäni ihan hurjan onnellinen ihminen. Ja miksen olisi?

Minulla on perhe, kasa ystäviä, harrastuksia ja asioita, joista pidän. Koulussa menee kivasti ja yritän ottaa asiat positiiviselta kannalta.

(Birkinin avatar on niin kaunis että sekin tekee minut onnelliseksi.)

Mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi?

-Kadulle pudonneet punaiset ruskan lehdet ja kastanjat, kun niiden yli kahlaa.

-Lämmin kanakaaliporkkanasoppa ja mandariininkuoret.

-Lauantai- ja sunnuntaiaamut.

-Meidän olohuone ja se, miten se on täynnä äidin erivärisiä tilkkuja (käsityöihminen, missä?) ja miten sen parvekkeelta avautuu näkymä merelle ja ruskaan ja aurinko paistaa sisään.

-Se, miten se pieni kaupunkilaisorava tunkee meille sisään ja tuhoaa omenat.

-Hiukset. Niitä on kiva väännellä.

Nuokin ovat kaikki elämän pieniä asioita. Suuri onnellisuus tulee kuitenkin siitä, että on lähimmäisiä ja ystäviä, joiden kanssa voi jutella ja pitää hauskaakin. Se, kun on ystäviä, joiden kanssa voi hetken mielijohteesta mennä vaatteet päällä uimaan, tai mennä Kieppiin 17 kertaa peräkkäin tai muuten vain istua katsomassa Survivoreja, on mielestäni onnellinen asia. ^^;;

Oi kun kiva topikki.

Poissa Seireeni

 • Kielipoliisi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • 17 seconds is all you need
 • Tupa: Rohkelikko
Onnellisuus
« Vastaus #3 : Toukokuu 25, 2004, 18:11:33 »
Sitä tietää olevansa onnellinen, jos on positiivisella ja aika iloisella päällä. ^^ Toisaalta, joskus ei edes tiedä olevansa onnellinen, jos joku asia tuntuu itsestäänselvyydeltä. Kun sitten joskus muistelee jotain tiettyä ajanjaksoa taaksepäin, tulee mieleen että "Olinpas minä silloin onnellinen. Harmi etten tajunnut aikaisemmin." Minulle käy joskus näin, kun muistelen lapsuuttani.

Onnelliseksi tekee kaikki, kunhan vain jaksaa etsiä. Ei välttämättä edes tarvitse etsiä, pieniä onnen hetkiä sattuu päivittäin. Esimerkiksi löytää rahaa vanhan takin taskusta, näkee kauniin aurongonlaskun tai kuuntelee hyvää musiikkia. Ei onnellisuuteen paljoa tarvita. Mutta tietysti myös isot asiat, kuten terveys, koti, ystävät ja perhe tekevät elämästä onnellista.

Onnellisuus voi kestää viikkoja tai ohikiitävän hetken.
Ja naamiaiset satumaan, ne on lopuillaan
Niin seireeni vei kuninkaan

Poissa Autumn Twilight

 • Auringon lapsi
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Korpinkynsi Narniasta
 • Tupa: Korpinkynsi
Onnellisuus
« Vastaus #4 : Toukokuu 25, 2004, 22:54:41 »
Onnellisuus on vallan ihana asia. On niin tavattoman hienoa nähnä vaikkapa joku ihminen, joka näytää tavattoman onnelliselta ja iloiselta. Siitä tulee itsekin onnelliseksi.

Minulle onnentunne on usein sellainen mukava, lämmin hehku joka tulee sisältäni ja suorastaan pakottaa minut hymyilemään. Se on aivan täydellisen ihana tunne, ja mielestäni en koe tätä tunnetta tarpeeksi usein.
Minut saa onnelliseksi esimerkiksi se kun kuulen hyvää musiikkia. On vain pakko pysähtyä kuuntelemaan ja miettimään miten tavattoman kaunista se on, kaikki huolet pyyhkiytyvät mielestä ja jäljelle jää vain hyvä olo. Tai kun saa nauraa hyvien ystäviensä kanssa oikein kunnolla, niin että vatsaan sattuu mutta sillä ei ole väliä kun on niin hyvä olla. Tai kun saa joltakin oikein ison halin ja tietää että se on sille jollekin hyvin tärkeä halaus.

On olemassa niin monenlaista onnellisuutta.
On sitä ihanaa onnea, joka saa nauramaan ja hyppimään ja pomppimaan, jota ainakin minä sain viimeksi kun voitin hopeaa tanssin SM-kisoissa. Siihen on mielestäni sekoittunut myös iloa mukaan.
Ja on sitä lämmintä hehkua, jonka saa kun tapaa vanhan ystävän tai muistaa jotakin todella hienoa tapahtumaa, josta on kauan aikaa ja jota ei ole muistellut pitkään aikaan.
Sellaistakin onnellisuutta on, joka saa itkemään, sitä kun on vaikea käsittää asioita kun on niin onnellinen. Esimerkiksi häissä tätä näkee. Tai voisi kuvitella että kun on saanut terveen ja hyväkuntoisen lapsen, saattaisi tuntua tältä.
On väsynyttä ja helpottunutta onnellisuutta, jota voi tuntea vaikka kun on esiintynyt luokan edessä ja esitys menikin hienosti. Ja onhan niitä toki muitakin "lajeja", tietysti. Monta sellaista.

Minusta kaikkien ihmisten pitäisi olla onnellisia. Se on niin hieno tunne, että on hirvittävän surullista jos jotkut eivät sitä koe. Enkä minä ymmärrä mikseivät jotkut ihmiset halua olla onnellisia. Ehkä he pelkäävät, että jos sille antautuu, se viedään pois. Mutta minusta se on juuri se hienoin piirre onnellisuudessa; sitä ei voi ottaa pois, se pysyy niin kauan kuin sinä itse haluat ja jaksat olla onnellinen ja positiivinen. (Yleensä ainakin on niin.)

Oi. Nyt minä olen onnellinen, kun sain lukea noita kaikkia ihania pieniä onnelliseksi tekeviä asioita.
Little owls bring me messages, transparent envelopes, given by black daisies and through enormous telescopes, addressed the White Crow, sent it out, was it meant to get to me? 
Fantasianovelli: Unensieppaaja

Joanna

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #5 : Toukokuu 27, 2004, 19:29:17 »
Onnellisuus. Sen voi kokea vaikka mistä. Sillä jo pieninkin pikku asia voi tehdä onnelliseksi. Lopuuje lopuksi ei voi määrittää mikä tekee onnelliseksi. Sillä se on jokaisella omakohtainen asia.

Viimeksi milloin olin onnellinen niin taitaa olla pari päivää sitten, kun poikaystäväni huolehti minua keskellä yötä, kun olin niin sairas. Hän keitti minulle teetä sinä yöllä, kun minulla oli hirveen kipeä kurkku ja en meinannut saada yhtään ääntä. Silloin olin onnellinen, että minulla on aivan ihana poikaystävä.

Minä saatan tulla myös onnelliseksi jo, jos joku on onnellinen eli olen hänen puolesta onnellinen. Onnellisuus on suurempi kuin se jaattaan toisten kanssa.

alcor

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #6 : Syyskuu 28, 2005, 18:16:21 »
Onnellisuus on mielestäni erittäin kyseenalainen sana, koska ihmiset tulevat onnellisiksi niin monista eri asioista. Esim. afrikkalainen lapsi saattaa tulla onnelliseksi toisen vanhoista vaatteista ja leluista (niin julmalta kuin se kuulostaakin) tai yksinkertaisesti vain siitä, että sataa pitkän kuivuuden jälkeen. Yrittäkääpä tehdä suomalaislasta onnelliseksi antamalla hänelle toisten ihmisten vanhoja leluja, joita he eivät ole itse saaneet valita. Myönnän, onhan se niinkin, että poikkeuksia on, yleistän nyt vain, mutta pointtini on se, että onnellisuuden moninaisuutta ei saa jättää huomioimatta.

Olisiko se kuitenkin niin, että pohjimmiltaan ihminen tarvitsee vain nämä basic-lähtökohdat ollakseen onnellinen? Ruokaa, vettä, kodin, perheen, lämpöä, turvallisuutta ja sitä klisheisistä klisheisintä, rakkautta. Itse en puhu rakkauden puolesta, mutta moni puhuu, joten pitihän sekin tänne mainita. Mutta kuinka moni meistä oikeasti tulee noin "vähästä" onnelliseksi, varsinkin, kun maailma on nykyisin.. noh, melko materialistinen. Tekeekö se materia sitten onnelliseksi? En tiedä. Itse en voisi kuvitellakaan tilannetta, että asuisin epämääräisessä hökkelötalossa ilman nykypäivän mukavuuksia ja arkisia juttuja elämässä hyvin alkeellista elämää, mutta toisaalta, jotkut ihmiset elävät tällaisissa oloissa, ja en ainakaan ole kuullut, että he olisivat keskimääräisin surullisempia kuin me ihmiset, jotka olemme tottuneet nykypäivän mukavuuksiin. En tiedä.

Onnellisuutta on vaikea ruveta analysoimaan. Itse tulen onnelliseksi pienistä asioista, auringon paisteesta ja ystävien näkemisestä, mutta toisaalta myös materialistisista asioista, kuten uusista vaatteista ja niin edespäin.

En mie tiedä. Ehkä olen liian pinnallinen ihminen analysoimaan näinkin vaikeaa ja vakavaa asiaa.

Poissa Kuumato

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kauhukakara.
Onnellisuus
« Vastaus #7 : Syyskuu 28, 2005, 18:34:11 »
Minun mielestäni onnellisuus on se, mitä ihmiset tavoittelevat. Se on henkilökohtainen elämän tarkoitus. Mihin ikinä elämänsä käyttäkin, mitä tavoitteita ikinä onkaan, loppujenlopuksi tavoite on olla onnellinen. Vaikka sitä ei varsinaisesti ajattelisikaan niin, kuitenkin... Jos vaikkapa koko elämä pyörii rahan ympärillä (Otetaan nyt näin maallinen esimerkki) on ihmisellä se käsitys että raha tekee onnellisen, hän tule onnellisemmaksi jos on enemmän rahaa. Jotkut voivat tehdä työtä yötäpäivää ilman että se on velvollisuus, silloin hän tuntee tulevansa onnelliseksi jos tekee työnsä hyvin. Ja niin edelleen.
Ei ole tullut vielä vastaan yhtään ihmistä, jonka koko elämä olisi onnellinen. Välillä sitä on vain niin hyvä olla, että tuntuu kuin kaikki olisi hyvin, mutta hetken päästä taas uudet huolet painavat. Onnellisuus on hetkellistä. Mutta ehkäpä sitä kannattaa silti tavoitella...

Poissa Quinetta

 • Vuotislainen
  • http://kat5u.proboards41.com
Onnellisuus
« Vastaus #8 : Syyskuu 28, 2005, 19:40:51 »
Minä hukun hyvin usein onnellisuuteen. :) Elämässä on mennyt viimeiset neljä vuotta kaikki ihan täydellisesti, joten mitäpä muutakaan voisi olla kuin onnellinen?

Minusta onnellisuus on sitä, kun ihminen pystyy ajattelemaan, että elämä jatkuu, se on ihanaa, jne. Mutta kaikilla on oma mielipiteensä onnellisuudesta, joten ei siitä paljoa enempää. Minä ainakin tiedän, että aito hymy merkitsee edes pienenpientä onnellisuutta.

Onnellisuuden voi kukin ihminen saavuttaa ihan omalla tavallaan. Jotkut tekevät paljon työtä saavuttaekseen onnellisuuden, jotkut taas... no, antavat sen tulla itsestään.

Entä mitkä asiat tekevät minut onnelliseksi?

- Ystävien näkeminen. Joka aamu koulussa, tai sitten kerran vuodessa, aina se on yhtä ihanaa.
- Kissani kehräys.
- Kesä ja auringonpaiste
- Shoppailu
- Matkustaminen... se on vaan niin ihanaa.
- Tekstiviestit - ajatelkaa mitä ajattelette, mutta minusta on ihanaa tuntea pärinä taskussa ja huomata, että on tullut uusi viesti. Sama pätee kirjeisiin ja sähköposteihin.
- Lauantaiaamut

Tuota listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta en nyt viitsi teitä kiusata. :P
Roolipelien Maailmankaikkeus - (melko) aktiivinen Roolipelifoorumi.

Poissa Eleanír

 • Lähes vaaraton
 • Reservi
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Minäkö?
  • Blogi
 • Tupa: Tuvaton
Re: Onnellisuus
« Vastaus #9 : Syyskuu 29, 2005, 11:32:12 »
Lainaus käyttäjältä: "Lils"
Mitä se on?
Miten sen voi saavuttaa?
Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi?


"Elämän suurin onni ja runsain voitto on iloinen ja hyvä mieli"
"Elämän ylin onni on varmuus siitä, että sinua rakastetaan sinun itsesi takia - tai tarkemmin sanottuna itsestäsi huolimatta."
"Ja löytää itsensä, se on onni, se on ainoa onni"
"Onni on tauko kahden onnettomuuden välissä."


Löysin tuollaisia onni-aforismeja ja täyttt sanoa, että olen aika samaa mieltä noista kaikista. Yleensä ihmiset eivät huomaa olevansa onnellisia, kurjuuden he kyllä huomaavat, mutta onnellisuuss on jokin nopeasti ohi menevä vilahdus. Kyllä sitä joskus tajuaa olevansa onnellinen elämän pienistäkin asioista, esimerkiksi kun ajattelee muuta maailmaa, sitä tajuaa, että itsellään kaikki on ihan hyvin ja siitä sietäisi olla onnellinen. On ruokaa ja katto pään päällä, rakastavat vanhemmat, ystävät.

Joskus tulee onnelliseksi kun saa jotakin hienoa, esimerkiksi jotakin kauan toivomaansa, joskus on onnellinen ystäviensä seurassa, joskus muuten vain. Minulla on hyvä mieli, heräsin tänäkin aamuna väsyneenä, olin kuitenkin onnellinen kun sain herätä kultani vierestä. ^^
Piristävät ja iloiset asiat tekevät usein onnellisiksi.
Menetin kaiken kiinnostukseni psykologiseen analyysiin siitä lähtien kun tiedostin, että ihmiset tuntevat mitä he kuvittelevat tuntevansa.
Siitä oli hyvin lyhyt askel ajatukseen, että he kuvittelevat tuntevansa mitä tuntevat

Poissa shazzy

 • Vuotislainen
Onnellisuus
« Vastaus #10 : Lokakuu 03, 2005, 12:10:54 »
Minusta onni on asenne. Monet ylläolevat ovat listanneet asioita, jotka tekevät heidät onnellisiksi. Onnellisuus on tapa elää, se on taito nähdä asioita positiivisessa valossa ja nauttia olemassaolevasta siinä missä muistoista ja toiveistakin.

Kuka tahansa voi olla onnellinen riippumatta ulkoisista seikoista, onnellisuus näkyy myös siinä, miten suhtautuu omaan itseensä ja ympäristöönsä. Ei ihminen, joka kokee itsensä kokonaiseksi vain muiden hyväksynnän kautta voi olla todella onnellinen, ei myöskään ihminen, joka hakee onnellisuutta materiasta tai vaikka oman ulkonäkönsä täydellistämisestä.

Onnellisuuden voi saavuttaa hyväksymällä itsensä, kokonaisena, sellaisena kuin on. En tarkoita, että pitäisi tuntea olonsa välttämättä kaikinpuolin täydelliseksi, mutta että hyväksyy myös ne ei niin täydelliset puolet osana omaa uskomattoman lumoavaa persoonaansa. Onnellisuuden voi saavuttaa olemalla tyytyväinen paitsi itseensä, myös elämääänsä, sellaisen akuin se on. Onnellisuuden voi saavuttaa oppimalla nauttimaan elämästä, nauttimaan siitä mitä näkee, kuulee, saa, kokee.

Onnellisuutta on olla onnellinen.

CryingWind

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #11 : Lokakuu 03, 2005, 21:47:39 »
Kaikista onnekkainta on miun mielestäni se kun herää lauantai-aamuna ja ulkona on upea ilma. Kaikki muut nukkuvat vielä ja saa mietiskellä omiaan rauhallisessa keittiössä kahvikupponen nenän edessä. :)

Turvallisuuden tunne on onnea. Tieto siitä että ei tarvitse pelätä eikä ahdistua, vaan on suojassa maailmalta.

Ei onnea ole mitään rajallista määrää, kuten rakkauskin onni on loputtomasti uusiutuva luonnonrikkaus ja miltei vähiten käytetty. junat eivät tosin kulje onnella, eivätkä toimi autot eivätkä tehtaat, mutta inhimillinen koneisto ei käy ilman onnea ja muu onkin turhaa
-Tommy Tabermann

Poissa Salandra Taikasielu

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Onnellisuus
« Vastaus #12 : Maaliskuu 26, 2006, 23:43:07 »
Onnellisuus.
Niin. Onnellisuus voi merkitä monta asiaa. Se on yksi ääripäistä. Onnellisuutta ei myöskään ole ilman surullisuutta.
Näin ollen kukaan ei voi olla koko ajan onnellinen, sillä ei tietäisi surusta mitään.

Minut tekee onnelliseksi sekä pienet, että suuret asiat. Eleet, ilmeet, sanat, teot... Nousen esimerkiksi kauppakeskuksen liukuportaita ylös ja silmiini osuu pieni, vaatimaton tarra. Sitä on koitettu repiä pois, joten se on reunoilta repaleinen. Siinä on kuvio. Hyvin yksinkertainen sellainen. Siinä on kukka. Se hymyilee. Siinä on teksti: "Sinä olet täydellinen."
Hymyilen. Ja tulen onnelliseksi.

Onnellisuus on kuitenkin aina vain hetkellistä. Se on myös toisaalta suht tylsää.
Kuka jaksaa lukea kirjaa, jossa onnellinen tyttö asuu onnellisessa pikku kaupungissa, jossa kaikki on onnellisesti? Me ihmiset pidämme surusta, traagisuudesta ja murheista.
Ei onnellisuus kiinnosta ketään. (Paitsi tietenkin onnellisia ihmisiä.)

Mutta muistathan aina, että hymysi on korvaamaton. :)

FK

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #13 : Maaliskuu 29, 2006, 11:37:21 »
Minä olen onnellinen sitten kun istun 70 vuotiaana pihakeinussa lämpimänä kesäiltana, piippua tuprutellen, ruttuinen vaimo vieressä ja katselen kyläilevien lastenlasten touhuilua maatilan pihalla :P

Caramelody

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #14 : Huhtikuu 15, 2006, 14:44:58 »
Onnella arkikielessä tarkoitetaan usein jonkin toimijan kannalta edullista tapahtumaa, esimerkiksi "Olipa onni ettei satanut, kun unohdin pyykit ulos." Onnekkaan tapahtuman lisäksi onnena voi myös pitää sitä, että jokin jää tapahtumatta. Yltiöpositiiviset ihmiset kannustavat näkemään onnea joka puolella tämän avulla. Kärjistettynä; tavallaan kuvittelemalla kaikkia kauheuksia ja sitten iloitsemalla siitä, ettei mitään tapahdu.

noin sanoo wikipedia. oletko yltiöpositiivinen?

Minulle on onnellisuutta että minä olen, minulla on ystäviä, perhe, rahaakin, elämä. Minut tekee onnelliseksi kuppi kuumaa, oma huone, vesivärit, mahdollisuus lukea pottereita, vuotis, rankkasade, auringonpaiste, pyöräily, kirjat.

Onni voi olla melkein mitä tahansa. Se pitää vain löytää. Sitä eri välttämättä tarvitse edes etsiä, se tulee kun tulee.

Kiitos. muoksin joskus

Kaappikellon kummitus

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #15 : Toukokuu 21, 2006, 16:54:20 »
Onni on hauska juttu, kun tarkemmin miettii. Sen kestoa ei voi oikein tarkkaan määritellä, koska sillä hetkellä kun ihastuksesi soittaa sinut ulos olet superonnellinen, ja olet onnellinen iltaan asti, jolloin menette elokuviin, jossa olet superonnellinen, ja alatte seurustella, joten olet onnellinen, koska olette yhdessä.

Aika kaunista. Minun mielestäni on kivaa olla onnellinen, ja muutenkin iloinen ja optimistinen.
Minut tekee iloiseksi.. Hmm. Se, kun ei tarvitse lähteä mökille ja saa jäädä yksin kotiin ^^ Se, kun voi laittaa itse jotain ruokaa. Se, kun saa kokeesta hyvän numeron ja muutenkin ^^ Tuollaisia pikkuasioita, joista tulee tosi onnelliseksi pitkäksi aikaa.

Lauantai-aamuina on kiva herätä ja tajuta että ei piru, tänään, ja vielä huomennakin on vapaata. Muah, muah.

suippokorva

 • Ankeuttaja
Onnellisuus
« Vastaus #16 : Kesäkuu 02, 2006, 18:52:28 »
Minusta onni on sitä, että on tyytyväinen ja iloitsee jostakin asiasta.

Olen onnellinen siitä, kun yläaste loppuu vihdoin ja viimein ja on voinut suunnitella kesälomaa jo jonkin verran, myös se tekee minut onnelliseksi, että sain eilen olla koko päivän serkkuni kanssa. Siitä että luin juuri vähän aikaa sitten kivaa kirjaa, siitä, että ulkona on niin vihreää ja aurinko paistaa.. Minusta on jotenkin outoa, että joskus on ihan kauhean onneton jostakin asiasta ja joskus on kauhean onnellinen, vaikka asiat eivät ole mitenkään erityisesti muuttuneet.

Minusta onnen voi saavuttaa yrittämällä parantaa, sitä jotain asiaa mihin on tyytymätön, en osaa vastata siihen oikein muuta.

Poissa Lilthy

 • Toisinaanajattelija
 • Vuotislainen
 • Aliavaruushäiriö
Onnellisuus
« Vastaus #17 : Kesäkuu 03, 2006, 13:50:27 »
Lainaus käyttäjältä: "Salandra Taikasielu"
Onnellisuutta ei myöskään ole ilman surullisuutta.  Näin ollen kukaan ei voi olla koko ajan onnellinen, sillä ei tietäisi surusta mitään.

Samaa mieltä. Eikö onnellisuus ole sitä, että ei ole surullinen, pahalla tuulella, masentunut, yms. Eli se on surullisuuden tai huonon mielen vastakohta. (Tästä pääsemmekin siis pohtimaan, mitä on surullisuus ja huono mieli... ^^)

Onneliseksi voi tulla haaveen toteutumisesta, iloisesta yllätyksestä tai vaikkapa vain pienistä mukavista arkipäivän asioista, kuten takkatuli, kaakaokuppi ja hyvä kirja. Onnelliseksi voi myös tulla ajattelemalla kaikkea, mitä (kamalaa) itsellä ei ole. Onnea löytää kaikkialta, kunhan vain osaa ajatella asian sopivalla tavalla. Onnellisuus on hauskaa, varsinkin näin optimistisena. ;)

Niissä Princess-teepussien sananlaskuissa tuli kerran vastaan tällainen: "Koskaan ei tiedä, minkä puun oksalla onni istuu." Pitää vain kurkistaa puuhun, jotta löytää onnen, eikä kulkea ohi harmitellen maailman asioita.

Lainaus käyttäjältä: "shazzy"
Onnellisuutta on olla onnellinen.

Niinpä. :)
Menestykseen on kaksi sääntöä:
1) Älä koskaan paljasta kaikkea.

Poissa castlevania

 • Enterpricen kapteeni.
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Nihilisti.
 • Tupa: Tuvaton
Onnellisuus
« Vastaus #18 : Kesäkuu 03, 2006, 16:49:33 »
Mikä tekee onnelliseksi? Moni asia.

Rikkaudet, valta, kunnianhimo, ystävät, rakkaus, perhe, lemmikkieläimet, tavarat, televisio-ohjelmat, elokuvat, musiikki, kirjat... luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Ja tosiaan, ilman surua ei olisi onneakaan. Onni on ihana asia.
"Oh, my offense is rank, it smells to heaven! It hath primal elder curse upon it; the brother's murder.

Poissa Lilyca

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Onnellisuus
« Vastaus #19 : Lokakuu 12, 2006, 19:13:40 »
Minä olen nyt todella onnellinen. En vain aina osaa ymmärtää sitä, että mikään ei ole pielessä.
Tällaista tasaista onnea on jo ekstänyt jonkin aikaa, eikä toivottavasti lopu. Jonkun ihmeen takia tunnen oloni ihanaksi ja kotoisaksi koulussa, jopa silloin kun on kokeita. Myön musiikin kuuntelusta tulee ihana olo, joskus tekee mieli vain huutaa kun on niin onnellinen. Normaalisti tyydyn hymyilmään peilin edessä. Siitä tulee hyvä olo.

Minä olen onnellinen, kuten jo sanoin, koulussa ja luokkani kanssa. Joskus on tietenkin huonojakin päiviä, mutta nyt on ollut ihan kivaa.
Olen onnellinen kun saan kirjoittaa ja olen erityisen onnellinen kirjeystävistäni. Ne ovat osa minua, elämä olisi ehdottomasti tylsempää ilman heitä. Toivottavasti he tietävät sen. <3
Olen onnellinen perheeni ja ystävieni kanssa. Olen vain niin onnellinen kun saan elää.

(Kun toistaa liian paljoon jotain sanaa, se alkaa kuulostaa tyhmältä. Nyt kävi niin!)
Järki on nimittäin siinä, ettei ole mitään järkeä siinä, että tulee hulluksi, kun yrittää olla tulematta hulluksi. Sitä voi yhtä hyvin antaa periksi ja säästää järkeään.

Poissa Jessie

 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Onnellisuus
« Vastaus #20 : Tammikuu 14, 2008, 23:10:24 »
Minulla on aina ollut se ongelma, ja on edelleenkin että vaadin onnellisuudelta paljon. Ne hetket mitä muistelen, en koskaan silloin ajatellut olevani onnellinen, mutta nyt kun miettii niin ne ajat olivat ehdottomasti elämäni parasta aikaa.  Voisin noin karkeasti sanoa että 2005 lopusta vuoden 2007 alkuun saakka olin todella onnellinen. Minulla oli koulu, koti josta ei ollut kiire lähteä pois, ystäviä, olin täyttämässä maagiset 18-vuotta. Elämä tuntui vähän liiankin lennokkaalta, ystäväni pitivät minusta ja minä heistä. Matkustelimme ympäri Suomen maata: mökkeilimme jne.  Ei ollut vielä kiire miettiä mitä tehdä Lukion jälkeen, sai vain nauttia siitä että vihdoin pääsi baariin ja vielä loistavassa seurassa. Oli Abi-päivää, oli penkkareita. Se oli kyllä auttamatta todella mahtavaa aikaa, vaikka stressasin tolkuttoman paljon kirjoituksista ja siitä pääsenkö ylipäätänsä pois lukiosta. Olin silti onnellinen.

Viime vuosi on kannaltani ihan vuoden 2006 vastakohta. Olin oikeastaan vain muutaman kerran onnellinen, kun lukiosta poistuu eikä ole mitään suunnitelmaa niin tyhjän päälle jääminen oli minulle shokki. Ne asiat riistettiin minulta, mitkä tekivät minut onnelliseksi. Ystävät, menetin parhaan ystäväni sekä todella rakkaan kissani, lukiosta lähteminen ja sisko halusi jo oman huoneen. Päätös mitä tehdä elämälläni lukion jälkeen, oli vieläkin tekemättä. Siinä rytäkässä oli vaikea olla onnellinen edes siitä vähästä mitä oli jäljellä. Viime syksy ja kesän oli onneton, minulla on ihana perhe mutta kaipasin rytmiä elämääni, kaipasin ystäviä.

Oli helppo aloittaa tämä vuosi, koska tiedän että yhtä kurjaa vuotta en voisi enää tulla elämään, joten suunta on tässä kohtaa ehdottomasti ylöspäin. Olisi taas pitkästä aikaa ihanaa olla onnellinen, hymyillä siksi että elämä kukoistaa:)
♥ Pottereita vuodesta 1999 ♥
“Dumbledore's man through and through, aren't you Potter?"
"Yeah I am," said Harry. "Glad we straightened that out.”

maWik

 • Ankeuttaja
Vs: Onnellisuus
« Vastaus #21 : Tammikuu 19, 2008, 16:10:59 »
Mitä se on? - Onnellisuus on se että tunnet olevasti niiiiiin iloinen monista ongelmista huolimatta.
Miten sen voi saavuttaa? - Ole tasapainossa itsesi kanssa. Yritä kuunnella ja ymmärtää itsesi.
Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi? - Se saattaa tulla noin vaa POKS! ja olo on aivan ihmeellinen. Myös hyvä ruokakin saa minut iloiseksi, kaverit, ihastukset ja jopa koulu!

Dana

 • Ankeuttaja
Vs: Onnellisuus
« Vastaus #22 : Tammikuu 19, 2008, 16:33:56 »
Minun näkemyksiä onnellisuudesta:

Onnellisuus on kykyä olla sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa. Onnellisuus on nauttia elämän pienistä hetkistä ja iloista, ystävistä, perheestä ja kaikesta mitä on. Rakkaus on myös osa sitä, se on melkein itsestään selvyys sillä jokainen rakastaa jollain tasolla vanhempiaan ja ystäviään.

Onnellisuuden saavuttaa antamalla anteeksi omat virheet ja viat, antamalla itselleen luvan olla joskus surullinen ja pitämällä positiivisen asenteen elämään. Siihen täytyy uskoa.

Vaikka olen tätä mieltä onnellisuudesta, en silti itse ole onnellinen sillä en voi antaa omia virheitäni anteeksi ja en pysty nauttimaan siitä mitä minulla on, sillä omasta mielestäni en ansaitse onnea itselleni. Niin surullista kuin se onkin.

Wille

 • Ankeuttaja
Vs: Onnellisuus
« Vastaus #23 : Tammikuu 19, 2008, 19:31:25 »
Mielestäni onni on ihmisen saavuttama tila, jonka yhteydessä ei yleensä ilmene stressausta, eikä ihminen huolehdi mistään. Hän tuntee mahdollisesti olevansa myös rakastettu tai ihailtu, tai muuten vaan huomattu, ja tulee siitä onnelliseksi. Tietenkin onnellisuuden voi määritellä monella tapaa, mutta itse ainakin kuvittelisin sen tarkoittavan jotakin tuohon suuntaan. Jotkut ihmiset saattavat tulla onnelliseksi pienestäkin asiasta, vaikkapa hyvästä numerosta kokeesta. Jotkut taas eivät siihen tyydy, vaan vaativat onnellisuuden saavuttamiseen jotain isompaa, kuten esimerkiksi (todellakin ihan vaan esimerkiksi) maailmanympärimatkaa tai jotain vastaavaa.

Onnellisuuden voi tietty saavuttaa monella tapaa, mutta yleensä sitä ei voi itse päättää. Tietenkin jos on itse nähnyt vaivaa jotain asiaa varten kauan, ja sitten se onnistuu, niin voi moni tuntea itsensä silloin onnelliseksi. Itse tulen onnelliseksi aina, jos minulle sanotaan että olen mukava tai kehutaan, yms. Tulen usein myös onnelliseksi juuri tästä äsken mainitsemasta hyvästä koenumerosta. Nyt sain myös aika hyvän syystodistuksen, josta olen tosi ylpeä ja ehkäpä myös onnellinen. Jokainen kokee onnellisuuden niinkuin haluaa. ;)

Poissa Vilena

 • Hirnyrkki
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Onnellisuus
« Vastaus #24 : Helmikuu 07, 2008, 19:44:49 »
Wernerin ajatus onnellisuudesta tuossa edellä on aika hieno. Itse ajattelen ehkä jotain samansuuntaista. Onnellisuus on jotain hirveän pientä mutta joskus niin suurta. Aina ei edes osaa selittää, miksi on onnellinen.

Minun onneni koostuu yleensä pienistä asioista. Mutta toisaalta, en vaadi täysin stressitöntä elämää ollakseni onnellinen. Vaikka kaikki ei olekaan täydellistä, on silti usein helppoa olla onnellinen. Tällä hetkellä olen erityisen onnellinen siitä, että minulla on kavereita joille puhua vaikkapa äskettäisestä erostani poikaystävän kanssa. Olen onnellinen siitä, että erosimme sovussa ja voimme ehkä jonain päivänä olla ystäviä. Oikeastaan, muut ihmiset vaikuttavat paljolti siihen, olenko onnellinen. Olen onnellinen, kun minulla on muita ympärillä. Joskus kun on kausia, jolloin kaverit tuntuvat etäisiltä, on vaikeampaa. Toisaalta myös yksinäinen, hyvinkulkeva lenkki voi tehdä minut hyväntuuliseksi ja onnelliseksi. Coldplayn musiikki saa minut tuntemaan itseni rahtusen onnellisemmaksi.

Usein huomaa vasta jälkeen päin, milloin on ollut onnellinen. Tai ehkä muistot kultaavat menneet. Monet hetket, jotka ovat varsin arkisia, ovat jääneet mieleen onnellisina. Hienot reissut kavereiden kanssa ovat aina onnellisia muistoja. Joskus rankan päivän jälkeen pussillinen hyviä karkkeja voi saada minut onnelliseksi. Onni on siis pieniä asioita, joista yhdessä tulee jotain suurta :)
Humor me.