Taikaministeriö tiedottaa > Virallinen ilmoitustaulu

Vuotiksen Pyhä Sääntökirja

(1/5) > >>

Lupin:
Lukekaa ja noudattakaa, muuten teidät perii hukka.

1. Noudatamme yleistä netikettiä ja Suomen lakia. Olemme kohtaliaita muille, kunnioitamme heitä, emmekä aiheuta hörhöille, sanomattomille, auroreille ja vastaaville turhaa vaivaa. Noudatamme luonnollisestikin Suomen lakia. Piratismi, pornografia, väkivalta ja niitä koskevat linkit, kirjoitukset ja kuvat ovat ehdottomasti kiellettyjä. Muistamme myös tekijänoikeudet, eli esimerkiksi YouTube-sivuston (yms. videosivustojen) videoiden linkittäminen ei ole sallittua, ellet itse omista tekijänoikeuksia ko. videoon tai jos video ei ole siinä käytettyjen materiaalien tekijänoikeuksien haltijoiden luvalla siellä. Jos et tiedä, onko joku video luvallisesti YouTubessa vai ei, älä linkitä sitä. Huomaa myös, että jos teet oman videopätkän ja käytät siihen pätkiä esimerkiksi Harry Potter -elokuvista, et saa linkittää sitä Vuotikseen, koska sinulla ei ole tekijänoikeuksia Harry Potter -elokuvien materiaaliin, joten videosi on ilman Harry Potter -elokuvien tekijänoikeuksien haltijan lupaa YouTubessa.

2. Noudatamme K-15-rajaa. Kaiken sisällön tulee siis olla sopivaa 15-vuotiaille. K-15 -rajan ylittävä sisältö poistetaan. Myös linkit yli K-15 ylittävään materiaaliin ovat kiellettyjä. Vakavat -osastolla K-15 rajan on sallittua ylittyä.

3. Muistamme käyttää hakua ennen kuin teemme uuden aiheen. Jos samasta aiheesta on jo olemassa topik, emme aloita uutta samasta aiheesta. Kun teemme uuden aiheen, annamme aiheelle kuvaavan otsikon.

4. Keskitymme kirjoittamaan mahdollisimman oikein, siis suomen kieliopin mukaan. Värit, suurennettu tekstikoko ja muut erilaiset tekstillä kikkailut säästämme yksityisviesteihin. Kursiivia, lihavointia ja alleviivausta on sallittua käyttää, kunhan ei mennä liiallisuuskiin. Täydellistä suomen kieltä emme vaadi ja kirjoitusvirheitähän sattuu meillä kaikille, mutta viestien tulee olla mahdollisimman selkeitä ja viestin sanoman tulee olla ymmärrettävässä muodossa.

5. Emme tee turhia viestejä. Turha viesti on sellainen joka ei tuo asiaan mitään uutta tai on pelkkä mielipide jota ei mitenkään perustella. Gallupit, ketjut ja sisäpiirikerhot kuuluvat Vuotiksen ulkopuolelle. Poikkeuksena ketjuun silloin tällöin auroreiden tai hörhöjen perustama kuukauden ketju.

6. Me emme spoilaa. Jos viesti saattaa spoilata jotain kirjaa tai elokuvaa tms. laitamme siihen spoilerivaroituksen spoileritageilla. (Spoileri = juoni- tai muu paljastus joka saattaa pilata jonkun luku-/katsomisnautinnon). Harry Potter -osastoille ei spoileritageja tarvitse enää laittaa, vaan kaikista HP-kirjoista saa puhua vapaasti.

7. Otamme huomioon muiden ja oman yksityisyyden ja turvallisuuden.
Muistakaa, että netissä kuka tahansa voi esiintynä kenenä tahansa, joten älkää luottako ehdoitta jonkun käyttäjän profiilissaan antamiin tietoihin. Huom! Jokaisella on sallittua olla vain yksi käyttäjätili Vuotiksessa.

Me hörhöt ja tietysti kaikki muutkin käyttäjät olemme yksityisyyttä kaipaavia hahmoja, ja siitä syystä tuon nyt esiin tämän toivomuslistamme:

1) Kunnioittakaa yksityisyyttämme, meillä on oikeus omaan rauhaamme ja elämäämme

2) Älkää odottako meidän päivystävän 24/7, Vuotis ei ole koko elämämme (vaikkakin ehkä iso osa).

3) Älkää mielellään soittako tai tekstatko hörhöille/auroreille/valvojaoppilaille muuten kuin äärimmäisessä hätätilanteessa (joihin ei lukeudu kenenkään ystävänne hyväksyminen tms.). Meidän puhelimemme ovat yksityisyyttämme, joten vaikka numeron tietäisitkin, jätä väliin.

4) Vaikka tietäisitkin toisen Vuotislaisen kotiosoitteen, et piipahda kylään noin vain, ellette asiasta ole sopineet.

5) Messenger, Skype, IRC yms. yhteydenottotavat ovat myös poissuljettuja. Vain äärimmäinen hätätilanne.

Tämän ei ole tarkoitus olla henkilökohtainen loukkaus ketään kohtaan, vaan muistutus siitä, että mekin olemme ihmisiä, joilla on oma elämä eikä välttämättä resursseja hoitaa tätä foorumia 24/7.

8. Vuotis ei vastaa foorumiin linkitettyjen sivujen sisällöstä.

9. Yleistä netikettiä/sääntöjä vastaan rikkovat henkilöt voidaan bannata joko määräaikaisesti tai lopullisesti. Bannausta voi edeltää yksi tai useampi varoitus.

10. Hörhöt, sanomattomat ja aurorit ovat oikeutettuja poistamaan, muokkaamaan, siirtämään tai sulkemaan minkä tahansa aiheen ja viestit tai käyttäjän milloin tahansa. Käyttäjätiedot ja sanomien IP-osoitteet voidaan tallentaa tietokantaan. Ongelmatapauksissa ota yhteys hörhöihin, sanomattomiin, auroreihin tai omaan valvojaoppilaaseesi yksityisviestillä. Yritämme selvittää ongelmasi mahdollisimman pian. Yhteyttä ottamalla voit myös osallistua foorumimme kehitykseen tekemällä ehdotuksia tai raportoimalla mahdollisista virheistä. Otamme mielellämme positiivistakin palautetta vastaan.

Kymmenen käskyäkään ei aina riitä.
Siksipä:

11. Hillitsemme himomme ja hallitsemme halumme luoda turhan pitkiä ja vinkeitä allekirjoituksia.

• Allekirjoitus ei saa olla liian pitkä. Tosin siinä on kyllä 400 merkin rajoitus muutenkin, mutta 4 riviä korkeintaan (viesteistä katsottuna).
• Se ei saa loukata toista ihmistä (tai muuta olentoa) eikä saa sisältää mitään rivoa.
• Allekirjoituksessa ei saa käyttää kuvia.
• Sen sijaan sitä saa vaihtaa niin useasti kuin haluaa.
• Värejä ja isonnettua tekstinkokoa ei saa käyttää, korostukset voi tehdä paksuntamalla / kursivoimalla / alleviivaamalla tekstiä.
• Allekirjoitus ei saa olla sellainen, että se vie huomion itse tekstiltä.
• Se ei saa spoilata

12. Hillitsemme himomme ja hallitsemme halumme ottaa käyttöön liikkuva avatar. Liikkuvia avatar-kuvia ei siis saa olla. Ks. myös Avatar-asiaa.

13. Vuotiksen kautta ei saa järjestää rahankeräyksiä mihinkään tarkoitukseen ilman hörhön hyväksyntää. Ei ostoa, ei myyntiä. Suosittelemme esim. huuto.net -sivustoa.

14. Hillitsemme himomme ja hallitsemme halumme ottaa käyttöön asemastamme väärän kuvan antavan tittelin.
Uuden käyttöliittymän myötä käyttäjien on mahdollista vaihtaa itse itselleen haluamansa titteli. Titteli ei kuitenkaan saa olla muita käyttäjiä harhaanjohtava siinä mielessä, että tittelillä ei saa kuvastaa olevansa jossain Vuotiksen vastuuasemassa, jos ei oikeasti ole. Eli siis, kiellettyjä titteleitä ovat Hörhö (ja sen johdannaiset, esim. Ylihörhö, Alihörhö, Henkihörhö, The Hörhö yms.), Aurori (ja sen johdannaiset, esim. Reserviaurori, Aurori-paurori, Aurorinna, Moderator, Mode yms.), Sanomaton (ja sen johdannaiset), Valvojaoppilas (ja sen johdannaiset) sekä Admin (ja sen johdannaiset, esim. Administrator, Ylläpitäjä yms.). Tapauskohtaisesti joku listasta puuttuva titteli saatetaan katsoa kielletyksi, jolloin titteli poistetaan. Jos tittelin väärinkäyttö jatkuu, voidaan käyttäjältä poistaa oikeus käyttää titteliä.

Lupin:
Käsky numero 9999999: Emme missään vaiheessa lähetä kiertokirjeitä, hullunhauskoja huumoripläjäyksiä eikä muutakaan roskapostiä hörhöjen tai muiden käyttäjien sähköpostiosoitteisiin.

Terveisin Kiukkuinen Ihmissusi Joka Juuri Poisti Vinon Pinon Edellämainittuja Vuotissähköpostistaan

Lae:

--- Lainaus käyttäjältä: Lupin - Huhtikuu 08, 2005, 00:43:10 ---Käsky numero 9999999: Emme missään vaiheessa lähetä kiertokirjeitä, hullunhauskoja huumoripläjäyksiä eikä muutakaan roskapostiä hörhöjen tai muiden käyttäjien sähköpostiosoitteisiin.

Terveisin Kiukkuinen Ihmissusi Joka Juuri Poisti Vinon Pinon Edellämainittuja Vuotissähköpostistaan

--- Lainaus päättyy ---

Huomioikaahan tämä. Viimeaikoina on kiertänyt yksäreissä mainosviestejä. Mikäli tämä jatkuu, joudun rajoittamaan tavallisilta käyttäjiltä yksityisviestien lähetystä hieman pienempiin määriin ja spammaajat potkitaan pihalle.

Ruiskukka:

--- Lainaus ---5) Messenger, Skype, IRC yms. yhteydenottotavat ovat myös poissuljettuja. Vain äärimmäinen hätätilanne.

--- Lainaus päättyy ---

Tarkoittaako tämä nyt sitten vain Hörhöjä ja Auroreita ja Valvojaoppilaita? Saavatko muut käyttäjät
 (tarkoittaen nyt näitä velhoja) käydä keskenään esim. messneger keskusteluja?

Kysyy
Pieni Tyhmä noita joka Ei ymmärrä edes Pyhää Sääntökirjaa

Lupin:

--- Lainaus käyttäjältä: Zoonie - Tammikuu 06, 2008, 18:56:26 ---
--- Lainaus ---5) Messenger, Skype, IRC yms. yhteydenottotavat ovat myös poissuljettuja. Vain äärimmäinen hätätilanne.

--- Lainaus päättyy ---

Tarkoittaako tämä nyt sitten vain Hörhöjä ja Auroreita ja Valvojaoppilaita? Saavatko muut käyttäjät
 (tarkoittaen nyt näitä velhoja) käydä keskenään esim. messneger keskusteluja?

Kysyy
Pieni Tyhmä noita joka Ei ymmärrä edes Pyhää Sääntökirjaa

--- Lainaus päättyy ---
Kavereiden kanssa voi tietysti käydä keskusteluja, ja jos valvojaoppilas on halukas neuvomaan mesessä tai Skypessä tai jossain, niin tietysti saa jutella :) Kyseessä on siis sellaiset ei-halutut yhteydenotot. 

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta