Kirjoittaja Aihe: Pieni talo preerialla  (Luettu 925 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Miizhaa

 • Tähtililja
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Rohkelikko <33
  • Ja kaikki kirjoittaa mun ystikseen! <3
 • Tupa: Rohkelikko
Pieni talo preerialla
« : Maaliskuu 03, 2011, 17:14:45 »
Tulee siis joka aamu kello 10.40. itseäni ärsyttää tässä se, etten voi katsoa ohjelmaa, kuin lomalla ja viikonloppuna. Mutta pidän ohjelmasta ja yritän katsoa sen mahdollisimman usein.
 Pieni talo preelialla perustuu siis Laura Ingallssin Pieni talo preelialla- kirjasarjaan, josta voit lukea lisää täältä.
 Mitä mieltä te olette TV-sarjasta? Pidättekö siitä? Onko se mielestänne ikävystyttävä?
 Minun mielestäni TV-sarjassa on eniten tyhmää se, ettei se noudata kovinkaan paljoa kirjoja. Itse asiassa se ei noudata melkein yhtään kirjoja lukuunottamatta henkilöiden nimiä.

//Huhutar korjasi otsikon kirjoitusvirheen
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 03, 2011, 18:33:10 kirjoittanut Huhutar »
Kuolema on mysteeri ja hautaus salaisuus
 Stephen King

Poissa samettiina

 • huoleton huuliharppuilija
 • Sanomaton
 • *
 • Sukupuoli: Noita
 • Pienestä kipinästä voi syntyä roihuava liekki
 • Tupa: Puuskupuh
Vs: Pieni talo preerialla
« Vastaus #1 : Maaliskuu 11, 2011, 22:52:53 »
Hurahdin tähän Pieni talo preerialla -sarjaan jokin vuosi sitten ihan sattumalta. Täytyneekin tunnustaa, että vaikka yleensä en ole noiden vanhempien TV-ohjelmien ystävä (lastenohjelmat ovat eri asia :D), Pieni talo preerialla on aivan ihmeellinen poikkeustapaus! Kyseessä on sarja, johon jää helposti koukkuun yhden jakson perusteella.

Kirjoja, joihin tämä sarja perustuu, en ole lukenut. Se ei kuitenkaan ole menoa haitannut, kenties päinvastoin. Jos olisin lukenut kirjat, en varmasti olisi ihastunut TV-sarjaan.

TV-sarja kertoo ihanasti vanhan ajan maalaisarjesta. Naapureiden suhteita, koulunkäyntiä ja työntekoa, sekä tietenkin vallattoman paljon muuta, on kuvattu kauniisti, mutta silti niin todenmukaisesti. Joskus sitä saa nauraa hykertää sarjan tapahtumille, joskus taas pystyy samaistumaan todella hyvin jonkun henkilöhahmon asemaan ja tunteisiin. Lempparihahmoni on ehdottomasti Charles Ingalls, hänen persoonallisuutensa takia. 

Jos tosiaan haluaisi sarjan jaksoja katsella silloin kuin huvittaa, niin onhan meillä aina mahdollisuus hommata sarjan tuotantokausia DVD:nä :)
Olen syytön kaikkeen siihen, mistä kehtaatkin minua epäillä.

Poissa Arende

 • hahtuvahaave
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PotionGhost22203
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieni talo preerialla
« Vastaus #2 : Maaliskuu 12, 2011, 14:48:49 »
Muistan katsoneeni tätä sarjaa joskus kersana äitini kanssa ja tykkäsin ihan valtavasti. Menee samaan kastiin Tohtori tuli kaupunkiin-sarjan kanssa ^^ En sarjasta tosin muistanut juuri mitään. Jokunen vuosi sitten äitini löysi Preerioitten tuotantokaudet dvd:nä ja sen jälkeen ollaankin yhdessä niitä tuijoteltu.

Olen aina ihannoinut maalaisromantiikkaa ja villin lännen aikakausi kiinnostaa minua. En vaan koskaan oikein löytänyt niitä "länkkäri"-elokuvia mielenkiintoisiksi, jossa inkkarit ovat raakoja ja hyökkäilevät uudisasukkaiden kimppuun ilman syytä. Tälläinen yksinkertainen tavallisen maanviljelijän arjen kuvaamainen on minusta paljon mielenkiintoisempaa seurattavaa :)

En ole kirjoja lukenut, enkä oikeastaan edes tiennyt, että Preerioista on olemassa kirjojakin :o Tosin, olisihan se pitänyt tietää. Yleensä tämä aikakauden sarjat ja elokuvat perustuvat aina johonkin kirjaan :) Ehkä seuraavaksi suuntaankin kirjastoon etsimään kyseiset opukset.
Ihana asia minusta on, et ihana olen vain

Poissa guopus

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Pieni talo preerialla
« Vastaus #3 : Maaliskuu 30, 2011, 19:59:21 »
Minä rakastan pieni talo preerialla- sarjaa. :)

Joka päivä katson, kun on melko joustava kouluaika. Ja jos menee jonkun päälle, niin nauhalle menee!

En ole lukenut kirjoja, vaikka tosi kauan olenkin jo sarjaa katsonut. Se kuvaa niin hyvin "vanhaa elämää" ja hyviä elämänarvoja, kuten ystävyyttä, perhettä, rakkautta, huolenpitoa, uskoa, auttamista...

Poissa Nibs

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Pieni talo preerialla
« Vastaus #4 : Maaliskuu 30, 2011, 20:58:33 »
En ole kirjoja koskaan lukenut tai edes tutustunut yhtään, mutta kuulostaa kyllä aika urpolta tehdä tv-sarj aniiden pohjalta ja muuttaa sitten kaikki paitsi nimet. Miksei saman tien tehdä täysin original sarja? AGH.

Mutta siis pidän kovasti tästä tv-sarjasta. Omistan kaikki kaudet DVD-bokseina, miinus ne kolme viimeistä ekstra-elokuvaa. Ne toki olivat viihdyttäviä, mutta ärsyttää kun murhasivat mun suosikkihahmoni, Alberin--täysin ignooraten sen, että ne jo kauan sitte yhes jaksossa kertoivat, että vuosien kuluttua Albert palasi Walnut Groveen Tohtori Albert Ingallsina. Ja sitten yhtäkkiä se muka kuoleekin ennen ku ehtii edes aloittaa lääkätikoulun. Siksi en pidä niitä kolmea viimeistä canonina.

En pidä sarjaa lainkaan ikävystyttävänä. Loistavat ja milenekiintoiset roolihahmot, mitä parhaimmat näyttelijät niillä, lämminhenkinen ja syvällinen tunnelma ja aidosti toteutettu. Tosin, jotkut jaksot ehkä vähän ampuu yli dramaattisuudessaan ja moraaliopetuksissaan tai siis tyylissä, jolla se niitä jakaa. Mutta yleensä jaksot on aivan ihania. ^^ Tää on mielestäni hienoa vaihtelua nykyajan sarjoihin.

Joskus mietityttää voiskohan tollasta Ingallsien kaltaista unelmatäydellistä perhettä olla oikeasti olemassakaan. Musta tuntuu siis, että Ingallsien perheidylli ja vanhempien täydellisyys on vähän yli"romantisoitu" tai jotain. Vaikee selittää, mutta kaipa edes joku tajuaa mitä tarkoitan. Olesonit on paljon lähempänä uskottavaa/samaistuttavaa perhettä, vaikka Harriet onkin melkolailla pohjanoteeraus äitinä. Onneksi Nellie tapasi Percivalin, ni siitä ei tullutkaan sarjamurhaajaa. (Lisäksi Percival ja Nellie oli viihdyttävä kaksikko.) Musta oli myös sydäntälämmittävää nähdä, että Williestä kasvoi niin hieno nuori mies. Annan kyllä kaiken kunnian siitä Nelsille. :P

Suosikkihahmojani ovat Charles Ingalls, Albert Ingalls, Laura Ingalls ja se sarjan loppupuolella mukaan tullut mies joka puhui ranskalaisella aksentilla. (Oliks se ranskalainen aksentti ku en muista varmaks...) Anyway, se tyyppi on hulvaton ja mahdottoman sympaattinen. Voin kyllä kvuitella, että hän saattaa ärsyttää joitakin ihmisiä. :D

MUOKS. 2017:

Olen kaverini kanssa perustanut foorumiroolipelin tämän sarjan inspiroimana. Canon-hahmoja on mukana ja pelattavissa täysin itse luotujen lisäksi, mutta sarjan tapahtumia ei seurata joten mukaan pääsee ja pelata voi helposti vaikka ei sarjasta mitään tietäisikään!
Aiempaa foorumiroolipelikokemusta ei tarvitse, kunhan on kokenut tarinankirjoittaja sillä kyse on vuorovaikutteisesta tarinakerronnasta.

Linkki roolipelin sivuille löytyy tuosta allekirjoituksestani.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 25, 2017, 17:14:05 kirjoittanut Nibs »
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi