Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #34 - Gregory Goyle & Vincent Crabbe  (Luettu 3768 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #34 - Gregory Goyle & Vincent Crabbe
« : Lokakuu 28, 2002, 23:08:43 »
NEO#34 - Gregory Goyle ja Vincent Crabbe

Goyle, Gregory -> gregoros -> kreikk. tarkkaavainen, hälyyttävä -> useiden pyhimysten nimi, kuten myös paavien -> gargoyle -> groteski peto, jota nähdään kattojen lähellä -> gargouille -> Seinessä asuva peto, joka käänsi mm kalastusaluksia yms.
Crabbe, Vincent -> Vincentius -> lat. vincere = valloittaa -> pyhimyksien nimi tämäkin -> kuuluisuus Vincent van Gogh -> crabbed -> engl. sekasikiö, piinaava, kärttyisä, huonovointinen, ilkeä ihminen -> crab -> taskurapu

Dracon seuralaiset Crabbe ja Goyle eivät heti kättelyssä tunnu merkittäviltä hahmoilta, mutta pidemmän päälle heidän nimensä kantavat hedelmää.

Gregory Goyle on saanut etunimensä mukana hälyyttävän suurta vastuuta, sillä Gregory on pyhismysten ja paavien nimi. Gregory on johdettu kreikan sanasta gregoros, joka merkitsee hälyyttävää ja tarkkaavaista. Gregory Goylesta muodostuu myös gargoyle, joka on groteski peto joka viihtyy kattojen läheisyydessä. Tunnetaan myös hirviö nimeltä gargouille, joka asustaisi Seine -joessa. Gargouillen pahoja tapoja on kääntää muun muassa kalastusaluksia nurin. Ja mitä siitä sitten saadaan, kun yhdistetään pyhät miehet ja pari ilkikurista petoa? Luihuinen, jonka urakehitykseen kenties kuuluu muun muassa pimeän puolen pappeus? Hälyyttävää olisi, jos tämä lopultakin hyvä katonvahti kääntäisikin takkinsa.

Ah, Vincent Crabbe. Vincent on johdettu nimestä Vincentius, mikä taas tulee latinan sanasta vincere (valloittaa). Siinä missä Gregory, on myös Vincent pyhimysten nimi. Kenties kuuluisin Vincent -nimen kantaja, oli taiteilija Vincent van Gogh joka lopulta taisi tulla hulluksi. Crabbed on englantia, ja tarkoittaa muun muassa sekasikiötä, piinaavaa, kärttyisää, huonovointista ja ilkeää ihmistä. Crabbesta saa irti myös sanan crab, joka tarkoittaa taskurapua. Crabben tulevaisuudessa siis häämöttää samankaltaiset urakehitykset kuin Goylenkin tulevaisuudessa.

En ole mitenkään erikoisen ilahtunut siitä, että Dracon seuralaiset ovat molemmat saaneet etunimensä pyhien miesten mukaan, mutta kokonimet vääntävät heistä muotopuolia. Onko Vincentin kohtalo tulla saarnaajaksi, ja siitä taiteilijaksi, joka menettää järkensä? On kait sanomattakin selvää, että nämä kaksi nuorta miestä ovat todella Luihuisia ja valmiita palvelemana pimeyden aatteita. Molemmat ovat valmiita sabotoimaan, tuhoamaan ja vaikka tulemaan hulluiksi aatteensa puolesta. Vincentin valloittaja -merkitys voi myös osoittaa aikanaan nousevaa älykkyyttä ja Dracon ohitse yrittämistä.

Gargoyle:

Taskurapu:

Vincent van Gogh - Starry Night: