Kirjoittaja Aihe: Neville Longbottom  (Luettu 53989 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Browey

 • Vuotislainen
Neville Longbottom
« Vastaus #100 : Tammikuu 27, 2007, 18:36:42 »
Kun aikoinaan tutuistumme Neville Longbottomiin Viisasten kivessä, emme nähneet hänessä melkein mitään; hän oli vain kömpelö ja arka poika, jolla ei ollut itseluottamusta eikä rohkeutta lainkaan. Hetki hetkeltä olemme kuitenkin saaneet seurata Nevillen kehitystä askel kerrallaan ja huomata, kuinka Neville on kasvanut yhdeksi tärkeimmistä henkilöistä koko sarjan finaalia, Deathy Hallowsia, ajatellen.

Lainaus käyttäjältä: Harry Potter ja Feeniksin kilta, s. 1015
"Se, jolla on voima kukistaa pimeyden lordi, lähestyy... syntyy niille, jotka ovat uhmanneet häntä kolmasti, syntyy kun seitsemäs kuukausi kuolee... ja pimeyden lordi merkitsee hänet vertaisekseen, mutta hänellä on voimia joita pimeyden lordi ei tunne; ja jommankumman on kuoltava toisen kädestä, sillä kumpikaan ei voi elää, jos toinen on hengissä... se, jolla on voima kukistaa pimeyden lordi, syntyy kun seitsemäs kuukausi kuolee..."

Tuosta kaikki lähti: Sibylla Punurmion laatimasta ennustuksesta pojasta, jolla on aikanaan mahti ja voima kukistaa Voldemort. Kun Punurmio aikoinaan lausui ennustuksen Dumbledoren kuullen Sianpään majatalossa, olisi se voinut tarkoittaa vain kahta poikaa: Harry Potteria tai Neville Longbottomia. Voldemort ei kuitenkaan valinnut puhdasveristä Nevilleä vaan puoliverisen Harryn, joka ennustuksen seurauksena menetti vanhempansa, joutui tätinsä ja setänsä luokse asumaan ja tuli tunnetuksi koko velhomaailmassa. Neville menetti aurorivanhempansa siinä missä Harrykin kuolonsyöjien kiduttaessa Alice ja Frank Longbottomia, joten hän muutti ankaran isoäitinsä luokse. Ainoa ero näissä kahdessa tarinassa tuntuu olevan se, ettei Nevillestä tullut koskaan kuuluisaa, toisin kuin Harrysta.

Harry elää vieläkin ennustuksen mukaan, kuten elää aina kuolemaansa saakka. Hän pyrkii tappamaan Voldemortin ja vaikka tekisikin sen jo hyvin pian, mikään ei vie häneltä kuuluisuutta ja sankarin asemaa. Nevillen elämään ennustus ei ole vaikuttanut juuri mitenkään - ainakaan vielä. Mutta jatkossa - miten uskot ennustuksen vaikuttavan Nevillen tulevaisuuteen?

Neville Longbottomista on kehittynyt loistava hahmo viimeisten muutaman kirjan aikana. Vielä Liekehtän pikarin loppuvaiheisiin saakka hän oli sivuhahmo siinä missä moni muukin, mutta viimeistään Feeniksin killassa nähtiin hänen käännekohtansa. Neville liittyi Albuksen Kaartiin, jossa oppi kenties enemmän kuin kukaan toinen. Hän oli mukana Salaperäisyyksien osastolla käydyssä taistelussa ja sai siitä runtkasti itseluottamista. Hänestä paljastui salaisuuksia: Harry sai tietää Nevillen olevan toinen, jota Punurmion ennustus olisi voinut tarkoittaa, ja Hermionelle, Ronille ja Ginnylle paljastui sama järkyttävä tieto Nevillen kidutetuista vanhemmista kuin Harrylle jo vuotta aiemmin. Miten menneisyys vaikuttaa Nevilleen?

Mihin Nevillen tarina kuljettaa lukijat? Mitä kaikkea hänestä käy vielä ilmi? Pohdintaa tästä aiheesta perusteluiden kera.

El Leon

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #101 : Helmikuu 03, 2007, 01:29:21 »
Olen miettinyt että jos Voldemort olisi valinnut Nevillen ja Alice olisi tehnyt samoin kuin Lily,tai Alice ja Frank olisivat ihan tajuissaan, olisiko Neville yhtä voimakas kuin Harry, eikä sellainen hajamielinen?

Ei tietenkään. Tai no - osin. Epäonnistuessaan avada kedavra -kirouksessaan Voldemort siirsi tahtomattaan Harryyn tiettyjä luonteenpiirteitään. Luulisi esimerkiksi Harryn halun ja taidon saada selville hänelle kuulumattomia asioita johtuvan Voldemortin epäonnistuneesta kirouksesta. En kuitenkaan usko, että Voldemortin kirous pystyi koko ihmistä luomaan uudelleen, joten eiköhän Nevillellä olisi edelleen joitakin omia, vahvimpia piirteitään jäljellä. Ehkäpä sitten juuri hajamielisyys ja kömpelyys.

Olen muuten jokseenkin eri mieltä tuosta Nevillen ujoudesta. Minusta hän osoittaa suurta rohkeutta jo sillä, että on aina oma itsensä, vaikka onkin todella kömpelö. Kiitos tämän rohkeutensa hänet on hyväksytty osaksi rohkelikon 1980-syntyneiden porukkaa.

Onneksi Voldemort kirosi Harryn ennen Nevilleä. Ehkä Neville ei olisi heiveröisten taika- ja etenkään lentotaitojensa vuoksi edes selvinnyt Iseeviot-peilin luokse Viisasten kivessä. Tai ehkei hän olisi selvinnyt Voldemortista jonain muuna vuonna. Näen Harryn mahdollisuudet selviytyä Voldemortista paljon parempina kuin Nevillen.

Neville on minustakin aina ollut jotenkin sympaattinen hahmo, ja ihan mielelläni olen seurannut hänen roolinsa kasvamista. Mutta mitä jos tässä onkin erehdys? Mitä jos Neville on sittenkin valittu? En käsitä, miten se olisi mahdollista, mutta Rowlingin on ennenkin nähty vetelevän alunperin käsittämättömiä mutta lopulta helposti ymmärrettyä asioita ilmoille (ajankääntäjät, hirnyrkit...). Miksi Dumbledore olisi toisaalta tuonut Nevilleä ollenkaan esille sanan valittu merkityksen selvittämisessä Harrylle, jollei pojalle olisi vielä jotain tärkeää käyttöä Deathly Hallowsissa?

En jaksa uskoa, että Neville olisi valittu, mutta jaksatteko te? Pysytään nyt kuitenkin pääasiassa aiheessa, eli ei siirrytä keskustelemaan pelkästään siitä, onko Neville valittu vai ei.

MUOKS: sanottakoon vielä Pörrille, että jos Alice olisi tajuissaan, jos hän eläisi, Neville ei eläisi. Hänen äitinsä ei olisi koskaan kuollut hänen puolestaan, joten Voldemortin kirous ei olisi kimmonnut takaisin vaan se olisi tappanut Nevillen.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 03, 2007, 01:33:11 kirjoittanut El Leon »

mixeri

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #102 : Helmikuu 05, 2007, 16:50:34 »
En usko että Nevillestä olisi tullut "valittua" vaikka Voldemort olisi hyökännyt tämän kimppuun. Hän olisi vain tappanut Longbottomit ja huomattuaan että ennustus ei koskisi heitä, niin hän siirtyi Pottereihin. Ja se että että Voldemort hyökkäsi ekaksi Pottereiden kimppuun, johtuu varmaan vaan arvauksesta. Eihän ennustus sanonut että jokaisesta ihmisestä jonka vanhemmat ovat selviytyneet Voldemortin kynistä 3 kertaa tai syntynyt kun 7 kuukausi kuolee. Sanottiin vaan että hän merkkaa hänet vertaisekseen. Tämähän oli nimenomaan Harryn ja Voldemortin välinen ennustus. Jos Nevillen kimppuun olisi hyökätty ja hän olisi saanut arven, niin tuskimpa se sama ennustus olsi hänellekkin "toimiva"

Poissa Kuningasidea

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Tupa: Mary Sue
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #103 : Helmikuu 05, 2007, 17:05:24 »
Aluksi ennustus oli osoitettu pelkästään Voldemortille. Hän valitsi vertaisensa ja jostain syystä päätyi Harryyn eikä Nevilleen. Jos hän olisi valinnut Nevillen, ennustus olisi koskenut Voldemortia ja Nevilleä. Siis Ennustuksesta tuli Harryn ja Voldemortin välinen vasta sen jälkeen, kun Voldemort hyökkäsi Pottereiden kimppuun.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 05, 2007, 23:20:25 kirjoittanut Kuningasidea »

Heipu

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #104 : Helmikuu 05, 2007, 18:07:37 »
En usko että Nevillestä olisi tullut "valittua" vaikka Voldemort olisi hyökännyt tämän kimppuun. Hän olisi vain tappanut Longbottomit ja huomattuaan että ennustus ei koskisi heitä, niin hän siirtyi Pottereihin. Ja se että että Voldemort hyökkäsi ekaksi Pottereiden kimppuun, johtuu varmaan vaan arvauksesta. Eihän ennustus sanonut että jokaisesta ihmisestä jonka vanhemmat ovat selviytyneet Voldemortin kynistä 3 kertaa tai syntynyt kun 7 kuukausi kuolee. Sanottiin vaan että hän merkkaa hänet vertaisekseen. Tämähän oli nimenomaan Harryn ja Voldemortin välinen ennustus. Jos Nevillen kimppuun olisi hyökätty ja hän olisi saanut arven, niin tuskimpa se sama ennustus olsi hänellekkin "toimiva"

Minusta Dumbledore on varsin selvästi selittänyt jo, että jos Voldemort jostain syystä olisikin päätynyt Nevilleen, puhdasveriseen velhoon, olisi ennustus silloin koskenut Voldemorttia ja Nevilleä. Mutta Voldemort valitsi Harryn- luulen että sen takia, että itsekkin oli puoliverinen ja ''pelkäsi'', että tuostakin puoliverisestä velhosta voisi tulla hänenlaisensa, varsin mahtava, velho. Eli ennustus ikäänkuin muokkaantui Voldemortin päätösten mukaan. Mikäli Voldemort olisi päättänyt olla hyökkäämättä ennen kuin tuo hänet mahdollisesti kukistava velho olisi aikuinen, eihän kenestäkään olisi tullut tuota ks. velhoa.

mixeri

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #105 : Helmikuu 07, 2007, 18:35:10 »
Itse asiassa 5 kirjassa hän ei maininnut että Neville saisi arven, tai jäisi edes henkiin jos Voldemort olisi hyökännyt hänen eikä Harryn kimppuun. Hän vain ilmoitti että Voldemort valitsi Harryn eikä Nevilleä. Missään ei sanota että Nevillellä olisi sama tulevaisuus ja että ennustus koskisi kumpaakin. Se vain sopi kahteen eri henkilöön, joista Voldemort joutui valitsemaan.

Keira Woodbag

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #106 : Helmikuu 08, 2007, 21:10:10 »
En usko että Nevillestä olisi tullut "valittua" vaikka Voldemort olisi hyökännyt tämän kimppuun.

Saanen olla eri mieltä. Kun Harry kysyi, että miksi Neville ei ollut se "valittu" niin hänelle vastattiin, että Voldemort itse valitsi kohtalonsa. Joten hän olisi hyvin voinut valita Nevillen, jolloin Nevillestä olisi tullut "valittu" Harryn sijasta.
Mutta hän valitsi Harryn ja loppu onkin historiaa.
Joten tästä voimme päätellä, että ei ollut mitään estettä etteikö Nevillestä olisi tullut "valittua". Voldemort ei vain jostain syystä valinnut kohteekseen Nevillen perhettä..

mixeri

 • Ankeuttaja
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #107 : Helmikuu 09, 2007, 14:41:06 »
Mutta kuten 5 kirjassa sivulla 1017 suomennoksessa lukee: "sinä unohdat nyt ennustuksen seuraavan jakson, sen mistä viime kädessä tunnistaa pojan, joka voi kukistaa Voldemortin... Voldemort itse merkitsee hänet vertaisekseen 

Itse olen sitä mieltä, että kyllä ennustus sopi kahteen poikaan, mutta olisiko Voldemort merkinnyt Nevillen vertaisekseen avada kedravalla? Olisiko Alice Longbottom uhrautunut myöskin Nevillen puolesta jättäen hänen ylleen kilven mikä suojaa häntä, niinkuin Lillykin?

Poissa Jopo

 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Re: Neville Longbottom
« Vastaus #108 : Helmikuu 15, 2007, 22:29:26 »
Itse uskon, että Nevillellä tulee olemaan aiempaa suurempi rooli sarjan viimeisessä osassa, sillä kuten Browey totesi, Nevillen hahmo on ollut koko ajan runsaasti esillä ja kasvanut tarinan edetessä. Varsinkin viimeisimpien kirjojen kohdalla Nevillen kohdalla on tapahtunut suuriakin muutoksia ja hän on saanut enemmän itseluottamusta. Arvelen, että Harryn lähtiessä hirnyrkkijahtiin Neville lähtee myös mukaan, en nyt sano, että hän kulkee koko ajan Harryn rinnalla, mutta on varmasti osallisena hirnyrkkien etsimis-/tuhoamispartiossa. Uskon osallisuuteen ihan jo siksikin, että Harryn tavoin Nevillellä on paljon kostettavaa (jostain kumman syystä kosto tuntuu olevan kirjoissa vahva motiivi), mielestäni ehkä jopa enemmän kuin Harrylla.

ja ihan vaan sivuhuomautuksena, en tiedä kuinka hedelmällistä keskustelua voi syntyä siitä, että pohditaan Nevillen mahdollista, mutta toteutumatonta valituksi tulemista ja sitä mitä sitten olisi käynyt... kun niin ei kuitenkaan käynyt. ylitin tässä ehkä roolini rajat, mutta ihmettelin vaan, kun eikös tarkoitus ollut keskustella Nevillen tulevasta roolista, eikä toteutumattomasta menneisyydestä.
Know Heaven, Know Earth,
And your victory Is complete. (The Art Of War)

Poissa Devia

 • Matami Toheloitsija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Enkelipiru
  • Devia
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #109 : Helmikuu 26, 2007, 19:35:50 »
Neville on mielenkiintonen hahmo, kehitystä on tapahtunut ja uskon että hän isossa osassa viimeisessä taistelussa. Voisin jopa epäillä, että juuri Neville tulis tappamaan ainakin Bellatrixin. Poikahan kehittyi viidennen kirjan aikana huomattavan paljon, ja pienin syy ei ainakaan ollut kostonhimo Bellaa kohtaan.

Tähän ns. valittu kysymykseen voisin sanoa että jos Voldemort olisi hyökännyt Longbottonien luokse, olisi Nevillestä tullut valittu. Miksi näin? No, Dumbledorehan selitti aivan selvästi, jos näin olisi käynyt, olisi Voldemort merkannut Nevillen vertaisekseen, ja siirtänyt tätä kautta osan voimistaan poikaan. Aivan samaantapaan kuin mitä tapahtui Harryn kanssa. Alice varmasti olisi yrittänyt suojella poikaansa samallatavalla kuin Lily suojeli ja Nevillestä olisi tullut valittu. Mutta koska näin ei tapahtunut ja Harry on valittu, jossittelu on turhaa.

Laurus

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #110 : Helmikuu 28, 2007, 17:54:22 »
Olen myöskin sitä mieltä että sarjan aikana paljon kehittynyt Neville saa suuren osan viimeisessä kirjassa. Oletan Nevillen tekevän suuria tekoja ja kehittyvän edelleen voimiltaan ja taidoiltaan. Nevillellä oli kuitenkin taitavat aurorivanhemmat, joten hänellä on pakko olla piileviä kykyjä. Uskon Nevillen olevan tärkeässä asemassa Voldemortin kukistamisessa. Hänestä olisi voinut tulla sankari Harryn tilalle, jos Voldemort olisi valinnut toisin. Ja se miksi Voldemort valitsi Harryn, oli kenties pelkkää sattumaa. Muutamat täällä mainitsivat, että Voldemort saattoi pitää Harrya suurempana uhkana, koska he molemmat olivat puoliverisiä. Mutta tämähän ei pidä paikkaansa, sillä Harry on puhdasverinen kuten Nevillekin. Harryn äiti oli noita ja isä velho ja molemmat heistä ovat käyneet Tylypahkaa.

Poissa Jonaz

 • The Truth of a Liar
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
 • Miltä tuntuu tulla valoista varjoihin?
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #111 : Helmikuu 28, 2007, 18:04:05 »

Oon kans samaa mi8eltä et Neville tulee saamaan ison osan lopussa. Siitä ei kyllä ole harmainta hajua että mitä hän tekee, mutta jotain tekee kuitenkin
Muutamat täällä mainitsivat, että Voldemort saattoi pitää Harrya suurempana uhkana, koska he molemmat olivat puoliverisiä. Mutta tämähän ei pidä paikkaansa, sillä Harry on puhdasverinen kuten Nevillekin. Harryn äiti oli noita ja isä velho ja molemmat heistä ovat käyneet Tylypahkaa.
En tiedä mitä Row meinaa mutta minun mielestäni Harry on puoliverinen koska hänen äitinsä syntyessään jästi joten Harryssa on jästiverta. Meinaan että puhdasverinen velho Lilyn sukuun syntyy vasta kun Harry saa lapsia jonkun puhdas/puoliverisen kanssa...
Bloody murder we will scream!

Poissa Crina

 • äxdee
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pilkkupallero
 • Tupa: Mary Sue
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #112 : Helmikuu 28, 2007, 19:21:20 »
Lainaus käyttäjältä: Laurus
Itse olen käsittänyt asian niin, että puoliverisiä ovat ne joilla toinen vanhemmista ei taio lainkaan.

Muistelisin puoliverisyys/puhdasverisyysjaoittelun menneen niin, että jos yksikin isovanhemmistasi on jästi, olet puoliverinen. Ja Harryn äidin puoleiset isovanhemmathan siis olivat jästejä.

Nevillen uskon olevan yksi avainhenkilöistä seiskassa. Jotenkin se tapa, jolla Row kuvaa Nevillen muutosta FK:ssa sai ainakin minut vakuuttuneeksi siitä, että hän kostaa jollain tavalla Bellatrixille (ja miksei muullekin kiduttajasakille, Bellatrix vain on ollut eniten etualalla siitä joukosta) vanhempiensa puolesta (ellei ihmepoika mene ja sössi sitäkin).
Tuli yö ja suuret tähdet, ja hemuli rakasti yhä puutarhaansa. Se oli suuri ja salaperäinen, siellä saattoi eksyä - mutta mitä siitä, siellähän oli koko ajan kotona.

Poissa Getorick

 • Haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Ian <3
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #113 : Maaliskuu 02, 2007, 00:10:53 »
Olen kyllä sitä mieltä että Neville olisi samalla tavalla valittu kuin Harry nyt, jos Voldemort olisi sattunut valitsemaan toisin. Siihen kuitenkin liittyy myös se seikka että Alice olisi suojellut poikaansa samoin tavoin kuin Lily suojeli Harrya, koska juuri senhän takia kirous kimposi pois Harrysta takaisin Volduun, eikö? Mutta taas jos Voldu olisi siis valinnut Nevillen, niin äitinsä käyttäytymisestä riippuen, Neville olisi vain saattanut kuolla, ja Voldu olisi lähtenyt etsimään myöskin Harryn.
Koska luulisin että jos Harry ei olisi jo kukistanut voldua, vaan hän olisi kuollut kuten muutkin jäädessään tuon tietyn kirouksen alle, voldemort olisi tietenkin lähtenyt tappamaan myös Nevillen. Olisihan hän varmaankin halunnut olla 100% varma ettei ennustus toteudu.

Uskon että Neville tulee olemaan melko suuressa roolissa viimeisessä kirjassa. Hän on jotenkin kehittynyt, kuten muut aijemmin täällä sanoivatkin, ja uskon että hän myöskin haluaisi kostaa vanhempiensa puolesta.
Luonnevika.
Täytyy taistella.
Joskus voi myös taiteilla. Tai ainakin yrittää.

Poissa Hartsa

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Velho
  • http://www.freewebs.com/moottoriurheilu05
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #114 : Maaliskuu 02, 2007, 20:30:29 »
Neville on kieltämättä kehittynyt valtavasti kirjasarjan edetessä. Arasta ja kömpelöstä pikkupojasta on kasvanut kohtalaisen rohkea nuori mies. Uskon siis, tai oikeastaan olen aika varma, että Nevillellä tulee olemaan suuri rooli viimeisessä kirjassa. Hän varmasti haluaa kostaa vanhempiensa puolesta Bellatrixille ja tämän kuolonsyöjäkavereille. Hän voisi vaikka lähteä mukaan hirnyrkkien tuhoamisjahtiin ja kostaa vanhempiensa kiduttajille samalla, kun Harry hoitelee Voldemortin.
Terve kaikille!

Vauhko-Harry

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #115 : Maaliskuu 02, 2007, 20:52:05 »
Uskon vain, että Neville jotenkin vaikuttaa Voldemortin kukistamiseen, muuta en voi tietää Nevillestä. Mutta en usko, että Jk tekee hänestä loppujen lopuksi "ratkaisevaa" henkilöä. Hän ehkä saavuttaa paikkansa Hermionen ja Ronin tasolle, muttei enemmän.

Ehkä... Ehkä Neville tekee jotain kuolonsyöjille? Vaikka nujertaa yhden? What you think about it? Neville... Neville... No, voisin usko, että hän tekee lopun Bellatrixista, tai sitten hän tappaa Nevillen, mutta uskon kuitenkin, että Bellan, ja Nevillen taisto on tulevaisuudessa, seiska kirjassa.

Itse olen jotenkin huomannut, että Neville on aika paljon muuttunut ekasta luokastaan. Pakko myöntää. Mutta mihin hänen kömpelyytensä kuitenkin on kadonnut? Tai siis, Neville oli jotenkin erillainen viimeksi tulleissa kirjoissa. Miten jonkun arkuus, tai kömpelyys katoaa noin vain? Miksi?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 02, 2007, 20:57:50 kirjoittanut Tristan »

Poissa suosanteri

 • Vuotislainen
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #116 : Maaliskuu 14, 2007, 17:42:18 »
Itse olen jotenkin huomannut, että Neville on aika paljon muuttunut ekasta luokastaan. Pakko myöntää. Mutta mihin hänen kömpelyytensä kuitenkin on kadonnut? Tai siis, Neville oli jotenkin erillainen viimeksi tulleissa kirjoissa. Miten jonkun arkuus, tai kömpelyys katoaa noin vain? Miksi?

Remus Lupin teki paljon tämän asian hyväksi Azkabanin vangissa. Feniksin killassa annetaan ymmärtää että Bellatrixin ja muiden ilmaantuminen olisi antanut Nevillelle motiivia. Hänestähän kerrotaan että hän oppi asioita Hermionen ja Harryn perustamassa Albuksen kaartissa äärimmäisellä päättäväisyydellä ja että vain Hermione oppi nopeammin.
Puoliverisessä Prinssissä saa kuvan, että Augusta olisi ylpeä Nevillen osuudesta Ministeriön taistelussa. Toisaalta Harry ei ymmärrä olla kiitollinen hänelle vaan säälii Nevilleä (ja Lunaa) ulkopuolisuudesta. Voisikohan hän itse tehdä asian eteen jotakin, vaikkapa kertomalla ennustuksesta noin aluksi saatettuaan Nevillen hengenvaaraan?
Ympyrän pinta-ala neliömetreinä ?

Ghiaa

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #117 : Maaliskuu 15, 2007, 20:15:47 »
Lainaus
Toisaalta Harry ei ymmärrä olla kiitollinen hänelle vaan säälii Nevilleä (ja Lunaa) ulkopuolisuudesta.

Sallinet että olen tuosta hivenen eri mieltä. Mielestäni PvP:n alun junakohtauksessa, Harri tekee melko selväksi että pitää näitä kahta suuressa arvossa. Harrin on varmasti vaikeaa jakaa kiitosta hänelle tulleesta avusta, koska ei pidä itseään minään "valittuna" tai johtajana. Pohjimmiltaan on kuitenkin hyvin kiitollinen kaikesta mitä muut ovat tehneet auttaakseen häntä tämän taakan kanssa.

Pvp 150
-Tulisitko istumaan meidän vaunuosastoon? -Ei sinun tarvitse noiden kanssa olla, hän lisäsi kuiskaten kovaan ääneen ja viitaten Nevillen takamukseen, joka pisti taas esiin penkin alta mistä Neville hamuili Trevoria, ja Lunaan, joka näytti aavepokat päässään hulluksi tulleelta kirjavalta pöllöltä.
-He ovat ystäviäni, Harry totesi kuivakasti.

-Ihmiset luulevat että sinulla on hienompia ystäviä kuin me, Luna sanoi osoittaen taas kykynsä nolostuttavaan vilpittömyyteen -Te olette hienoja, Harry tokaisi. -Kukaan noista ei ollut ministeriössä, he eivät taistelleet kanssani.


Mutta se on kyllä mielestäni totta, että Nevillestä on alkanut tulemaan enemmän esille Rohkelikon piirteitä. Varmasti pelaa isoa roolia saagan viimeisessä osassa.

anrian

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom
« Vastaus #118 : Maaliskuu 20, 2007, 17:16:57 »
Minäkin olen sitä mieltä että Nevillellä on suuri sooli viimeisessä kirjassa ja Voldemorting kukistamisessa. Mutta millainen se rooli on, voi vain aavistella. Onko hän sittenkin se joka kukistaa Voldemortin viimekädessä, eikä Harry? Vai onko se joku muu...

Voldemort ei merkannut Nevilleä vertaisekseen, vaan merkkasi Harryn, joten sitä suurempi yllätys olisi Voldemortille jos hänet tappaisi joku muu kuin Harry. Koska hänhän odottaa sitä nimenomaan Harryn taholta ja Harrylla on hänelle erityinen asema toisin kuin Nevillellä. Tosin Neville olisi voinut olla se jonka Voldemort merkkasi vertaisekseen mutta niin ei käynyt.

Tuossa aiemmin keskusteltiin siitä miten Neville on voinut muuttua arasta ja ujosta ja kömpelöstä pojasta itsevarmemmaksi. No, sanoisin tuohon että murrosikä muuttaa nuoria aika tavalla kun he kasvavat ja kypsyvät kohti aikuisikää. Ujosta lapsesta saattaa kasvaa itsevarma nuori ja aikuinen ja päin vastoin.

Quirrel

 • Ankeuttaja
Vs: Neville ja yrttitietous
« Vastaus #119 : Heinäkuu 17, 2007, 16:36:11 »
Luulenpa että Nevillellä on merkittävämpi rooli, vaikutti siihen sitten se että hän on hyvä yrttitiedossa tai ei.

Poissa Radamsa

 • tiskipöydän alla asustava
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalmokalvaus!
Vs: Neville Longbottom" korvaa" Harry Potterin
« Vastaus #120 : Tammikuu 28, 2008, 22:18:11 »
*näyttää siltä että voisi purra jota kuta* Ja missäs vaiheessa on sanottu että Harrylla olisi jotain "suuria taikavoimia" jotka on saatu Voldemortilta? Minun käsittääkseni Harry on varsin keskinkertainen velho ja ainoat "taidot" mitä Harry Voldemortilta on saanut on kyky puhua käärmeille ja aistia tiedät-kyllä-kenen mielenliikkeet.
Neville takuu varmasti tulee tekemään jotain suurta Voldemrotin tuhoamiseksi mutta ei tapa tätä! Ääliötä hän se nyt olisi jos kerrottaisiin Harryn tarina johon ennustus on vaikuttanut niin syvästi ja sitten käsikin ilmi että Nevillehän se poika olikin *silmien pyörittelyä* 
Lisäksi Harry ei ole Harry vain arpensa takia vaan ihan oma persoonansa koska hänellä nyt vaan no sellaiset geenit ja sellainen kasvuympäristö. Vaikka Nevillellä olisikin The Arpi otsassaan olisi hän yhtälailla samanlainen hieman kömpelö ja ujo poika.

Onkos kukaan muuten pannut merkille, että Harryn muistuttaessa Jamesia häneltä odotetaan aika paljon (Unohdetaan nyt että hän on poika-joka-elää) ja kun taas Neville muistuttaa äitiään hänen kykyihinsä ei juurikaan uskota.
"You are the weak one. You never know love or friendship. And I feel sorry for you." (HP&FK Movie)

carppagirl

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom" korvaa" Harry Potterin
« Vastaus #121 : Tammikuu 30, 2008, 17:19:34 »
Jos Neville olisi Harry ja Harry Neville niin Bellatrix Lestrange olisi kiduttanut Harryn vanhempia. Ja silloin varmaan Harry olisi tumpelo vai?
Jos Neville olisi Harry niin kuka ties Neville ei olisi yhtä hyvä ystävä Ronin kanssa, ei olisi tunnistanut Ronin isää joka olisi kuollut kun kukaan ei olisi auttanut.

Öö, sairaana ei oo kiva olla kun tulee epäselvää tekstiä.

Poissa Radamsa

 • tiskipöydän alla asustava
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Kalmokalvaus!
Vs: Neville Longbottom" korvaa" Harry Potterin
« Vastaus #122 : Tammikuu 31, 2008, 21:47:39 »
Jos Neville olisi Harry ja Harry Neville niin Bellatrix Lestrange olisi kiduttanut Harryn vanhempia. Ja silloin varmaan Harry olisi tumpelo vai?

Itse asiassa ei olisi. Harry on ihan oma persoonansa ilman mitään arpiakin. Jos Harryn vanhemmat olisi kidutettu mielipuolisiksi niin Harry olisi joka tapauksessa joutunut Dursleylle, hänellä olisi samat geenit kuin ennenkin  ja hänestä olisi kasvanut mikä kasvoi.  Hyväksykää se! Se että onko vanhemmat kidutettu hulluiksi vai tapettu ei mitenkään olisi vaikuttanut Harryn luonteeseen(Joka sai teitää totuuden vasta 11v:nä) Harry on Harry ja sillä sipuli.
"You are the weak one. You never know love or friendship. And I feel sorry for you." (HP&FK Movie)

Poissa Rainmaker

 • Rukka-Peikko Takkutukka
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Vs: Neville Longbottom" korvaa" Harry Potterin
« Vastaus #123 : Helmikuu 03, 2008, 19:34:10 »
Jos Neville olisi Harry ja Harry Neville niin Bellatrix Lestrange olisi kiduttanut Harryn vanhempia. Ja silloin varmaan Harry olisi tumpelo vai?

Itse asiassa ei olisi. Harry on ihan oma persoonansa ilman mitään arpiakin. Jos Harryn vanhemmat olisi kidutettu mielipuolisiksi niin Harry olisi joka tapauksessa joutunut Dursleylle, hänellä olisi samat geenit kuin ennenkin  ja hänestä olisi kasvanut mikä kasvoi.  Hyväksykää se! Se että onko vanhemmat kidutettu hulluiksi vai tapettu ei mitenkään olisi vaikuttanut Harryn luonteeseen(Joka sai teitää totuuden vasta 11v:nä) Harry on Harry ja sillä sipuli.

Ehkä asia olisikin alkanut vaikuttaa vasta sen jälkeen, kun hän sai tietää totuuden. Kenties Harry olisi käynyt entistäkin armottomammin Voldemortin ja tämän kannattajien kimppuun. Siis, tappaminen on tietysti aina kamala asia, mutta Harry olisi tiennyt vanhempiensa olevan elossa, mutta vailla järkeä ja ymmärrystä.
Yhä, marras-iltana, kuljemme kahden. | "I AM VAMPIRE. HEAR ME TWINKLE." | Destination anywhere | There's a meaning to all that fades.

kenkä

 • Ankeuttaja
Vs: Neville Longbottom" korvaa" Harry Potterin
« Vastaus #124 : Helmikuu 25, 2008, 22:35:59 »
Minusta vaikuttaisi siltä, että Rowling halusi korostaa sitä, että Voldulla oli mahdollisuus valita poika, jonka kimppuun hyökätä ja että Harry ja Neville ovat siinä suhteessa täysin tasavertaisia. Eli Harry ei ollut syntyjään "Valittu".