Kirjoittaja Aihe: Potter-matkailu  (Luettu 17010 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Vana

 • Eksynyt haaveilija
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #25 : Maaliskuu 11, 2012, 14:03:35 »
Olen käynyt Iso-Britanniassa kaksi kertaa, ensimmäisen kerran Lontoossa vajaa 1,5 vuotta sitten ja toisen kerran Skotlannissa reilu vuosi sitten. Kaksi erillistä reissua siis, mutta ne tuli tehtyä kahden kuukauden sisällä. Kummallakaan reissulla ei ollut mikään tarkoitus kiertää Pottereista tuttuja paikkoja ja oikeastaan mulla ei ole siihen mitään suurta tarvetta jatkossakaan, kirjoissa kun on varsin vähän oikeasti tunnistettavia paikkoja ja elokuvista taas en juurikaan välitä. Olen nähnytkin niistä jokaisen vain pari kertaa, joten tuskin edes tunnistaisin vastaan tulevia kuvauspaikkoja. Tärkeämpää mulle oli noilla molemmilla reissuilla se fiilis, että olen maassa jossa Potterit on kuvattu ja varsinkin Skotlannissa tuli sellainen taianomainen olo :). Edinburghissa tuli vietettyä pari päivää ja ihan sattumalta kuljettiin sen kahvilan ohi missä Rowling Pottereita kirjoitti, mutta sisälle asti ei menty. Muuten Edinburgh oli kuin oikea aavekaupunki, varsinkin öiseen aikaan! Mutta vaikka mua ei sinänsä tarkat kuvauspaikat kiinnosta, niin vähän jäi kyllä harmittamaan ettei Lontoon reissun aikana ehditty käymään King's Crossin asemalla, se kun olisi yksi niistä kirjoissakin mainituista paikoista joiden tarkka sijainti on tiedossa. Ehkä hienointa olisi kuitenkin matkata Iso-Britannian halki junalla ja nähdä ne kaikki maisemat, ihan vain fiilistelyn vuoksi ;).
"Well you built up a world of magic
Because your real life is tragic
Yeah you built up a world of magic"

Poissa Jack the Ripoff

 • Draamadiktaattori
 • Vuotislainen
 • Mitäs kettua..?
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #26 : Maaliskuu 17, 2012, 21:38:36 »
Vähän yli vuosi sitten olin Lontoossa jokusen päivän kaverin kanssa.. Ja olihan se pakko mennä etsimään sitä kuuluisaa seinään tökättyä kärryn puolikasta. Oli hieman huvittavaa sinänsä, mentiin asemalla kysymään joltain satunnaiselta työntekijältä (taisi olla järjestyksenvalvoja) että etsitään sitä laituria.. Ehdittiin niinkin paljon sanoa että "Uhh, excuse me, we're looking for.." kun vastattiin jo että jos laituria 9 3/4 etsitään, niin täytyisi mennä takaisin ja kääntyä vasemmalle.
Ilmiselvät nörtit ilmesesti tunnistaa jo kaukaa... tai jotain. XD
True delights come only through suffering.

Poissa elephanthouse

 • kesän lapso mä oon
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: FeatherHallow19419 & QueenRune11201
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #27 : Maaliskuu 17, 2012, 22:28:24 »
jos joskus britteihin eksyn, niin todellakin käyn katsomassa niin monta potter-nähtävyyttä kuin ehdin. ja sinne kahvilaankin -mikä sen nimi nyt oli...- haluaisin päästä. jos vaikka iskis inspiraatio, ja sais oman kirjoittelun aluille. ;) ai löytyy jästit ja taikuus kirjasta juttua potter-matkoista? hyvä kun hyllyssä tällähetkellä kyseinen kirja, vois lukeakin joskus.
The Elephant House
Yksi ajatus täyttää äärettömyyden - William Blake
Amin mela lle = Minä rakastan sinua
Ficcifoorumi

Poissa erised

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: PixieMoon3
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #28 : Maaliskuu 25, 2012, 20:59:24 »
Viime syksynä käytiin Lontoossa, ja tietenkin tuli tsekattua Platform 9 3/4.  Vähän kesti etsiä se, kun oli sinne syrjään tökätty. Harmitti myös kun itse oikealle laiturialueelle ei päässyt ilman junalippua.

Missään muissa Potterien kuvauspaikoissa ei taidettu ainakaan tarkoituksellisesti piipahtaa. Ihan vahingossa käytiin kyllä Charing Cross Roadilla, Paddingtonin asemalla, Millenium Bridgellä yms.

Leavesdenin studiokierroksella olisi huisia käydä!
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 11, 2013, 10:34:40 kirjoittanut kultapieni »

Poissa Akaasi

 • Vuotislainen
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #29 : Maaliskuu 27, 2012, 23:01:34 »
Olen yleensä hyvin laiska kirjoittaja, mutta otin itseäni niskasta kiinni kirjoittaakseni muutama sana vierailustani The Making of Harry Potter-kierroksella Lontoon lähellä Leavesdenissa. Brittikaverini voitti neljä lippua viime sunnuntain (25.3.) klo 11 alkavalle kierrokselle, ja olin otettu hänen pyytäessä minua mukaansa. Selvennykseksi: asun Englannissa, joten en matkustanut Suomesta. En tosin asu Lontoossa, joten en osaa kommentoida kulkuyhteyksiä Lontoon keskustasta. Joku räikeästä Potter-kuvioitu bussi näkyi tosin tulevan studion pihalle säännöllisesti, oletettavasti keskustasta. Olimme (lippujen voittaja, hänen kaverinsa, minä ja poikaystäväni) perillä jo hyvissä ajoin klo 10.20, sillä olimme lähteneet todella aikaisin eksymisen varalta (matkustimme siis autolla). En tiedä hyödyttääkö tämä tieto ketään, mutta parkkeeraaminen siellä on ilmaista.

Ulkona esillä ovat kolme velhoshakista tuttua pelinappulaa – jotka eivät liiku, valitettavasti! Kuten myös kaikki muut näyttelyssä olevat lavasteet, pelinappulat on ympäröity matalalla aidalla estääkseen ihmisiä koskemasta ja etenkin kiipeilemästä niiden päällä tms.
Sisällä heti ulko-ovien jälkeen on suurehko aula, jonka yhteydessä on ilmainen narikka (!), Potteriin liittymätön kahvila/ravintola, ja julmetun kallis mutta siitä huolimatta ihana myymälä. Siellä on ihan kaikkea – tietenkin kaikkea mahdollista tupakrääsää, koulupukuja ja muita kaapuja, sauvoja, suklaasammakoita ja muita tuttuja herkkuja, limited edition DVD- ja blue ray-settejä, replikoita Hermionin tanssiaspuvusta (joka itse asiassa näytti mun mielestä paljon hienommalta elokuvassa kuin livenä!)…Osa myymälän hyllyistä olivat myös olleet lavasteina kirjastossa!

Saimme lisää esimakua lavasteista jonossa, josta näkee Harryn Likusteritien portaikon alla olevan huoneen ja jäljennökset tähtikolmikon kädenjäljistä. Kun pääsimme portista läpi kierroksellemme, kahdessa ensimmäisessä huoneessa meitä lähinnä opastettiin loppukierroksen varalle – toisin sanoen, kiellettiin koskemasta mihinkään ja ottamasta salamavalokuvia. Ilman salamaa kuvia saa onneksi ottaa niin paljon kuin sielu sietää! Katsoimme myös pari lyhyttä videonpätkää Potterin luomisprosessista ennen varsinaista näyttelyä pienessä elokuvateatterimaisessa auditoriossa. Filmin päätyttyä elokuvakangas nostettiin ylös, ja sen takaa paljastuivat ovet Suureen Saliin!

Saimme vaeltaa omine aikoinemme Suuressa Salissa, ja tutkiskella infotauluja ja kauniita yksityiskohtia. Katetuissa pöydissä ei valitettavasti saanut istua, mutta yksi lyhyt pöytä siellä oli kuitenkin kuvia varten. Suuresta Salista pääsee käytävään, jossa pyöri eri videoita leffojen tuotantovaiheista, ohjaajista ja tuottajista. Esillä oli jonkin verran esimerkiksi eri vaatteita, kuten Ronin tanssiaiskaapu ja Harryn kahdesta viimeisestä osasta tutut takki ja farkut. Käytävän päädyssä oli myös Tylypahkan portit, jotka ovat todella yhtä korkeat kuin leffassa näyttävät!

Käytävän jälkeen pääsee näyttelyn isoimpaan yksittäiseen tilaan, jossa on paljon eri sisälavasteita – Rohkelikkojen olohuone ja poikien makuuhuone (jonka sängyt olivat todella lyhyet!), Kotikolon olohuone, luutia green screeniä vasten, Taikaministeriön lavasteita, Hagridin mökki sisältä, Dumbledoren työhuone jne. Siellä on myös mahdollisuus otattaa valokuva itsestään lentämässä luudalla kaapu päällä hintaan £12.

Kuvailemani näyttelyn jälkeen mennään ulos katsomaan ulkolavasteita, kuten Likusteritie 4:ää, Hagridin moottoripyörää ja Ford Angliaa – kahteen jälkimmäiseen pääsee sisälle! Ulkona on myös pieni kioski, josta voi ostaa vaniljaisen ja karamellin makuista kermakaljaa. Ulkonäyttelyä seuraa jälleen sisänäyttely, jossa on esillä maskeja ja muita visuaalisia elementtejä, kuten pari versiota Dobbysta. Sen jälkeen kävellään käytävään, joka paljastuu Viistokujaksi. Se oli aivan loistava, koska se on Suuren Salin lisäksi ainoa lavaste, joka oli esillä koko komeudessaan ja kontekstissaan! Sisälle liikkeisiin ei pääse (eikä siellä sisällä varmaan oikeita huoneita olekaan), mutta jokainen ikkuna on täynnä kaikennäköistä pientä yksityiskohtaa.

SPOILERIVAROITUS! Näyttelyn loppuhuipennus toimii parhaiten jos siitä tiedä – ainakin itse nautin sen aiheuttamasta yllätyksestä, joten haluan antaa halukkaille mahdollisuuden olla tietämättä siitä.

***************************************************************************************************
Näyttely loppuu upeaan Tylypahkan pienoismalliin, jota käytettiin kaikissa kaukokuvauksissa. Tämä oli yllätys siksi, että Tylypahkasta on esillä muita erillisiä ja vaatimattomimpia pienoismalleja ennen kierroksen loppua. Kokonaisen pienoismallin näkeminen oli ehdottomasti hienoin lavaste mielestäni – varsinkin kun sitä valaistiin vaihtelevin valoin.
***************************************************************************************************


SPOILERIVAARA OHI!


Kierroksen lopuksi ostin myymälästä kaksi suklaataikasauvaa, suklaasammakon (siskolle), sulkakynän, Tylypahkan logolla varustetun lippiksen (kummipojalle) ja kaksi avainnauhaa (siskon tytöille). Hintaa näille tuli n. £55 (66€).

Vaikka sainkin liput ilmaiseksi, maksaisin kyllä mielelläni pääsylipun hinnan, joka on 28 puntaa. Aikaa itse näyttelyyn käytimme noin neljä tuntia (ei sisällä ostoksiin käytettyä aikaa).

Onko joku täällä jo varannut lippuja?
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 28, 2012, 02:30:19 kirjoittanut Akaasi »

Poissa pilvenpiirtäjä

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • Words of pages
 • Pottermore: FeatherMarauder23566
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #30 : Toukokuu 03, 2012, 20:44:14 »
Onko joku täällä jo varannut lippuja?

Julmaa tulla kirjoittelemaan tällaisia tänne.. Ollaan menossa kesäkuussa Lontooseen äitini kanssa, ja minnepä minä hänet raahaan? Een ainaan tuolle kierrokselle.. Kiittää varmaan tosi paljon minua, joka satuin bongaamaan tämän täältä, ja vieläpä jatkotutkimuksissa päivän, jolle oli lippuja vapaana kierrokselle :'D Sääli sinänsä, että kierros on 18:00 alkava, joten saattaa olla vähän hätäisempi, kuin aiemmin alkavat kierrokset, kun menee kiinni kuitenkin kolmen tunnin jälkeen alkamisesta. Toivottavasti ehtii hyvin ^^
"What about a side by side with a friend?"
"Aye, I could do that.."

Poissa Misswatson

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: SpellDream10578
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #31 : Toukokuu 12, 2012, 08:58:15 »
Ajattelin kertoa nyt tuosta Orlandon Potter-teemapuistosta, kun siellä kerran kävin viime hiihtolomalla.

Ensimmäiseksi kun mennään sisään teemapuistoalueelle, edessä avautuu aivan upea Tylyaho kaikkine yksityiskohtineen. Osa kaupoista on vain koristeita, mutta ikkunoiden yksityiskohtiin on silti panostettu. Sekon pilapuotiin, Hunajaherttuaan, Pöllöpostiin ja Ollivanderin sauvakauppaan (tosin sinne on jonot, koska sisällä on tavallaan näytös) pääsee sisälle, ja hyllyt ovat täynnä velhotavaraa taikasauvoista ja kaavuista muistipalloihin, ilmiskooppeihin, noidankattiloihin, kaukokorviin ja kaukkareihin. Kaikki on tietenkin kamalan kallista. Hunajaherttuasta saa suklaasammakoita, joka maun rakeita, sokerisulkakyniä, kurpitsamehua, sitruunatoffeeta ja lukuisia muita velhoherkkuja. Yllätyin, että joka maun rakeita on oikeasti joka makua; pippuria, makkaraa ja kananmunaa. Suklaasammakot ovat valtavia, ja mukana tulee keräilykortti. Vaihtoehtoina ovat tosin vain neljä Tylypahkan perustajaa.
Lisäksi Tylypahkan "kivijalassa" on vielä yksi kauppa, jossa kannattaa myös ehdottomasti käydä.

Kolmessa luudanvarressa on vähän erikoiset tilausjärjestelyt, mutta sinne kannattaa mennä jo pelkästään nähdäkseen paikan sisältä. Kermakalja ja kurpitsamehu olivat minun makuuni turhan makeita.

Sitten ovat tietysti laitteet, joita on tavallaan kolme; Tylypahkan sisällä oleva, Hiinokka-, ja lohikäärmevuoristorata. Tylypahkan sisällä oleva laite on aivan upea; vähän niin kuin 4D - elokuva ja vuoristorata yhdistettynä. Laitteessa pääset lentämään Tylypahkan mailla Harryn perässä, näkemään lohikäärmeen ja jättiläishämähäkin... Se oli varmasti hienoin laite, jossa olen ikinä käynyt. Jonot kyseiseen laitteeseen tosin ovat pitkät; itse jonotin melkein puolitoista tuntia. Toisaalta jonottaessa pääsee näkemään mm. Kasvihuoneet, pimeyden voimilta suojautumisen luokan, Dumbledoren huoneen ja monia hienoja yksityiskohtia, kuten puhuvia tauluja ja Iseeviot-peilin. Linnaan on sijoitettu myös Harry, Ron ja Hermione sekä Dumbledore, jotka antavat ohjeita. Hahmot ovat ilmeisesti jonkinlaisia hologrammeja.
Hiinokka-vuoristorata on myös kokemisen arvoinen, vaikkakin lyhyt. Lohikäärmeessä en vaivautunut käymään, sillä olin jonottanut tarpeeksi yhdelle päivälle.

Yleisesti ottaen teemapuisto on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, enkä itse ainakaan pettynyt, päinvastoin.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 12, 2012, 09:29:02 kirjoittanut Misswatson »
Always.

Poissa goldensnitch

 • Sadetonna
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Action!
 • Pottermore: HeartPotion15680
 • Tupa: Luihuinen
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #32 : Toukokuu 12, 2012, 09:25:13 »

Yleisesti ottaen teemapuisto on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, enkä itse ainakaan pettynyt, päinvastoin.


Kiitos kertomuksestasi, minä pääsen tuonne puistoon kesäloman alussa, eli muutaman viikon päästä, ja oli hyvä saada näin informaatiota etukäteen! ;) Odotan todella tuota matkaa, olen toivonut jo vuosia pääseväni sinne!
Have you found Jesus yet?
- I didn't know I was supposed to be looking for him, sir.

Poissa Viulutyttö

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
 • Pottermore: JinxStar23
 • Tupa: Rohkelikko
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #33 : Toukokuu 12, 2012, 12:01:06 »
Itse olen menossa tuonne Floridan teemapuistoon noin kolmen viikon päästä ja kun tulemme sieltä, olemme kaksi päivää Suomessa ja lähdemme tuonne Lontoon Studio Touriin. En malta odottaa enää, koska olen odottanut molempia matkoja jo niin kauan. Kävin Lontoossa viime vuonnakin Kuoleman varjelukset osa 2:n maailmanensi-illassa, mutta silloinhan ei tuota Studio Touria vielä ollut. Luin muuten Mugglenetistä, että British Libraryssa Lontoossa olisi näytillä Viisasten kiven jotain käsinkirjoitettuja luonnoksia. Onko kukaan käynyt katsomassa? :)
Lontoo 7.7.2011 <3

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #34 : Huhtikuu 16, 2013, 19:22:22 »
Tajusinpa juuri, että viikon kuluttua olen hotellissa, joka sijaitsee King's Crossilla. :D En todellakaan tarkoituksella tätä varannut, heh. Siitä sitten junaillaan halki Britannian, ehkäpä jopa Mallaigiin asti?

Poissa Nefgliniel

 • Puuton lehti
 • Vuotislainen
 • Tupa: Tuvaton
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #35 : Toukokuu 07, 2013, 20:14:17 »
Matkalla käyty. King's Crossin asemalla olimme illasta, ja laituri sattui silmään puoliksi vahingossa. Miesystäväni ei tajua Pottereista mitään ja oli vähän äimän käkenä kun hyökkäsin kärryille ja pyysin ottamaan kuvia (ja kyllä, olen 35v... Hän minua vanhempi :D ). Siinä oli sitten tupahuivejakin, joita sai käyttää rekvisiittana. Siihen sitten sattui joku miespuolinen, mukava nuorehko tyyppi joka kysyi, että "Would You, nice Lady Hufflepuff, pose for me too?" Annoin kuvata, vaikka missä lienee kuvat käytössä :D. Pitänee googlettaa aihetta...

King's Crossilta kävelimme Thamesin rannalle Gray's Inn Roadia, ja jossain kohtaa siinä sattui silmiini kyltti "Welcome to St. Mungo's." Taas valokuvausta (kuvasta tuli tärähtänyt, pöh) ja mies ihmettelee että mikä kumma sille taas tuli. (Googlailua taas, kyseessä on joku kodittomille apua tarjoava hyväntekeväisyysjärjestö). Mut olis se sairaala siinä melkein voinu ollakin. Vaikka eipä sitä velhojen sairaalaa kylteillä kai mainosteta?

*viesti karkasi*

Lontoo tuli katottua melko pinnallisesti, jatkoimme sitten junalla pohjoiseen. Edinburghia en tällä reissulla niin pottereita ajatellen tutkaillut, keskityimme lähinnä muuhun, olimme "aikuisten matkalla" (niin ihania kun lapseni ovatkin ja varmasti olisivat nauttineet kaikesta niin ensi kerran sitten). Mallaigiin ei junailumme yltänyt, mutta muuten kyllä Eddiksestä pohjoiseen. Ihania maisemia nummien ja kukkuloiden syleilyssä.

Britannia ja etenkin Skotlanti onn kyllä miulle ihan sielunmaisema, ei pelkästään potterien takia. Asianlaita oli näin jo ennen, jo silloin kun Harry oli vielä ehkä pilkkeenä Rowlingin silmäkulmassa, ajatuksissa, valmiina vaan tulemaan ulos.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 07, 2013, 20:20:14 kirjoittanut Nefgliniel »

Poissa saemko

 • Vuotislainen
 • Tupa: Korpinkynsi
Vs: Potter-matkailu
« Vastaus #36 : Joulukuu 31, 2015, 00:11:43 »
Lisäksi kävimme Oxfordissa ja näimme mm. sen yliopiston ruokasalin joka toimi Suuren salin esikuvana. Ja Hamleysillä kävimme ostamassa Potter kamaa.Mites tuo, osaako joku kertoa enemmän tuosta Oxfordissa käymisestä. Onko tuonne yliopiston ruokasaliin tai kirjastoon vapaa pääsy turisteilla? Onko siellä kuvattu paljon siis Potter leffojen kohtauksia? 
Kiitos jos joku auttaa! Lontoon matka suunnitteilla ihan pottereiden perusteella:D