Kirjoittaja Aihe: Nomen Est Omen #31 - Barty Crouch Sr. & Jr.  (Luettu 6783 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

Poissa Mirzam

  • Henkihörhö
Nomen Est Omen #31 - Barty Crouch Sr. & Jr.
« : Lokakuu 28, 2002, 23:05:47 »
NEO#31 - Bartemius Crouch Sr. & Jr.

Crouch, Bartemius -> Bartemeus tuttu Raamatusta -> kerjäläinen -> Bartholomew -> Tolmain poika -> Tolmai -> "paljon uurteita" -> Bartholomew apostoli Nathaniel
Crouch -> to crouch -> kumartua, kyyristyä, valmistautua juoksuun, säpsähtää, antautua

Bartemius Crouch on meille huomattavasti tutumpi Barty Kyyrynä, mutta kuten tavallista, NEO tehdään alkuperäisen nimen pohjalta että saisimme irti kaiken mahdollisen.

Barty eli Bartemius on tutumpi nimi Raamatusta, jossa tavataan sokea kerjäläinen Bartemeus. Nimen läheinen muoto on Bartholomew, joka tarkoittaa Tolmain poikaa. Tolmai taas tarkoittaa paljon uurteita, mikä saattaisi viitata vanhemman Kyyryn huoliin ja murheisiin, sekä stressiin. Myös apostoli Nathaniel tunnettiin nimellä Bartholomew. Sokea, kasvoiltaan uurteinen kerjäläinen, joka palveli Jeesusta? Kenties vanhempi Kyyry oli todella hyvän puolella, vaikka pelastikin pahan poikansa. Olihan nuorempi Kyyry kuitenkin kauan kirottuna kotonaan, mutta vapautui tekemään pahojaan puoli vahingossa. Vanhempi Kyyry oli ehkä sokea poikansa todelliselle pahuudelle, ja tämän vuoksi, eikä suinkaan rakkaudesta, tämä pelasti poikansa Azkabanista. Uurteiset kasvot todella mielestäni viittaavat stressiin, huoliin ja murheisiin, lähinnä juuri pojasta josta hän vaikeni, jonka takia hän ei ollut vaimonsa kanssa tämän kuollessa ja joka hänet itsensäkin lopulta tappoi. Nuorempi Kyyry ei palvele hyvää, mutta oletettavissa on hänellekin paljon huolta ja murhetta. Kenties hänkin on sokea, sokea sille hyvälle, jota hän "esitti" Harrylle Villisilmän muodossa.

Kyyry eli alkuperäiseltä nimeltään Crouch tulee englannin verbistä to crouch, joka suomeksi tarkoittaa kumartumista, kyyristymistä, juoksuun valmistautumista, säpsähtämistä ja antautumista. Ja tottahan molemmat Kyyryt ovat kumartuneet, kumpikin taholleen. Seniori kumarsi hyvälle, kun juniori kumartaa pahalle. Heidän ruumiinrakenteensakin viittaa kyyristymiseen, kaikkine huoline ja murheineen. Vanhempi Kyyry varmasti säpsähti tajutessaan asian todellisen laidan, kun hänen poikansa alkoi laittaa kapuloita rattaisiin. Parempi oli ehkä antautua, kuin sännätä päättömään juoksuun. Nuorempi Kyyry valmisteli salaa koko Liekehtivän Pikarin ajan kilpajuoksua hyvän ja pahan välillä, mikäli hän olisi onnistunut olemaan jäämättä kiinni, olisi hän nyt kenties kyyristynyt lähtökuoppiin kisaa varten.

Ei ole mitenkään yllättävää, että tämäkin nimi on tunnettu Raamatusta ja että se viittaa palvomiseen. Vanhemman Kyyryn elämää on ehkä turha pohtia enää, mutta nuorempi Kyyry on toistaiseksi elossa ja hänellä on aikaa antautua ja nähdä jälleen, kenties hänen sokeutensa hyvän suhteen väistyy syrjään.

Apostoli Bartholomew:

Tuulensisko

  • Ankeuttaja
Nomen Est Omen #31 - Barty Crouch Sr. & Jr.
« Vastaus #1 : Tammikuu 20, 2003, 15:41:04 »
Lainaus käyttäjältä: "Mirzam"
Vanhemman Kyyryn elämää on ehkä turha pohtia enää, mutta nuorempi Kyyry on toistaiseksi elossa ja hänellä on aikaa antautua ja nähdä jälleen, kenties hänen sokeutensa hyvän suhteen väistyy syrjään.


Hetkinen! Onhan Barty Kyyry jr. toki elossa, mutta hänellähän ei ole enää sielua ankeuttajan suudelman jälkeen. Eihän hän siis voi oikein antautua enää. Ja ankeuttajan suudelmahan on peruuttamaton.

Poissa Nibs

  • Vuotislainen
  • Sukupuoli: Velho
    • Hogwarts Refounded: Harry Potter-roolipeli
  • Tupa: Luihuinen
Nomen Est Omen #31 - Barty Crouch Sr. & Jr.
« Vastaus #2 : Joulukuu 04, 2005, 13:40:29 »
Sata vuotta vanha topic ja niin edelleen, mutta pakko alkaa viilata pilkkua.

"Vanhempi Kyyry oli ehkä sokea poikansa todelliselle pahuudelle, ja tämän vuoksi, eikä suinkaan rakkaudesta, tämä pelasti poikansa Azkabanista."

Rakkaus on sokeaa.
Jos on sokea jonkun pahuudelle, sitä jotakua väkisinkin rakastaa ja aika *piip* paljon. Jos ei rakastaisi sitä uskoisi ja näkisi siinä helpostikin sen mitä näkyy.

Joten pohjimmiltaan sanoisin tuon pelastamisen tapahtuneen rakaudesta - niin vaimoon kuin poikaankin.
Mutta järki sentään oli Seniorilla tallella siitä huolimatta ja piti poikansa aisoissa kotona ja kuten jo todettu tämä puolivahingossa pääsi karkuun.
X HOGWARTS REFOUNDED: HARRY POTTER-ROOLIPELI
Mitä pitivät sisällään vuodet 1980-1992 Potter-universumissa?
X OLD WEST TALES RPG - Minnesota 1875-1885
X PÖLLÖPOSTI - Harry Potter-blogi