Kirjoittaja Aihe: Hiphop/rap  (Luettu 22984 kertaa)

0 vuotislaista ja 1 Ankeuttaja kyttää tätä aihetta.

nanna

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« : Toukokuu 11, 2003, 13:13:56 »
Eli siis kuunteleeko kukaan teistä rappia, Dr.Dre, Eminem, Xzibit, Snoop doog ja sellaisia? Minun velikultani on 'pakkoittanut' minut pitämään näistä, koska sitä kuuluu joka päivä täällä talossa aika kovaa, että.

En kyllä oikein tiedä miksi edes pidän rapista, eihän sen mukana voi edes hirveästi lauleskella, mutta jokin siinä vain iskee. DMX taisi olla ensimmäinen ulkomaalainen rappari (lukuunottamatta Eminemiä), josta aloin pitämään.

Muuten Dr. Dre feat. Xzibit & Eminem: Whats the difference between on aivan tosi hyvä. Siinä se saundi on jotenkin sellainen tosi hauska ja muutenkin hyvä. Kannattaa tutustua!

 Tänne saa kirjoittaa siis kaikesta hiphoppiin liittyvästä, ettei tule miljoonaa samaa aihetta käsittelevää topicia.
`Amon´

*Muoksis*

Unohdin aivan Tupacin. Ah, voiko ihanampaa ihmistä maanpäältä löytää? Kuvitelkaa nyt sitä elämää, neljä vuotta linnassa, pari kertaa näitä ampumisyrityksiä ja lopulta se sitten 25-vuotiaana kuoli.
Tupac kirjoitti pienenä runoja ja tanssi balettia, oikein itku tulee, kun ajattelee sitä miestä.
Tupac 4-ever

Keara

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #1 : Toukokuu 11, 2003, 13:56:17 »
Kyllä, minä kuuntelen rappia. Eminemia ja RDN:ää lähinnä. Eiväthän kaikki niiden biisit iske, mutta rapissa on aina sanomaa ja siihen pääsee niin helposti sisälle.
Rap leimataan helposti keskenkasvuisten teinipeelojen musiikiksi. Mutta kyllä tällainen tosikkokin rappia kuuntelee^^

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #2 : Toukokuu 11, 2003, 17:12:52 »
nojaa. siskoni (joka lukee vieressäni) pakotti minutkin kuuntelemaan sitä  :twisted:  äiti ja isä aina hakkasi seinää ja huusi: "hiljempaa se toosa!" kun sisko kuunteli.. ensimmäisiä mihin se mut tutustutti tais olla eminem (kun se ei ollut vielä mikään iso stara) ja cypress hill. sitten tuli kaikenmaailman snoop doggya ja muuta.. mutta en mä levyjä osta tms. jos satun kuuleen radiosta tai mtv:ltä jonkun hyvän biisin niin lataan winamppiin. mulla käy aina niin, että kun kuulen jonkun hyvän biisin ja ostan ceedeen niin kaikki muut kappaleet sillä ceedeellä on syvältä. en toista virheitä. :)

Slipper

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #3 : Toukokuu 11, 2003, 17:52:10 »
kyllä niin rappia kuuntelee. en mä kuitenkaan mikään fani olen. enkä oikeestaan omista mitään rap-ceedeitä. mutta tykkään kuitenkin kuunnella. se on niin kivaa, kun siinä on kivoja erilaisia rytmejä ja niihin pääsee sisään aika helposti. tykkään rytmeistä ja taustamusiikki yleensä iskee. ja ne rapparin äänet... niillä on yleensä tosi ihkuna ääni. :) tykkään yleensä sellasista erilaisista rap-biiseistä. inhoan sellasia lällänlällänlää -lässytysbiisejä. sellaisia kuin esim. osa Eminemin biiseistä on. mutta kaikkein paras biisi on Sing for the moment. varsinkin sen kertosäe..:)

Fear

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #4 : Toukokuu 12, 2003, 15:00:11 »
Hiphoppia ja jonkun verran rappiä tulee kuunneltua aika paljon, koska harrastan hiphoppia ja streed-dancea. Rapissa on usein jotain sanomaakin, niin että sitä jaksaa kuunnella, mutta kaikki tuollainen mtv-sonta jossa pari teinigangstaa haistattelee kadulle ottaa pattiin.

Irulan

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #5 : Toukokuu 12, 2003, 17:02:23 »
Kyllä sitä kuulee, váikka ei aina haluiskaan.  Rap on mielestäni ehdoitta vaan melua. Tietysti poikkeus vahvistaa säänöt, eli yksi kultahippu katinkullan keskellä.
2pac.
Siinä artisti johon olen jäänyt koukkuun. En tiedä hepusta yhtään, siis yhtään!! Olen kuullut häneltä kaksi kappaletta: Changes ja Letter 2 my unborn ja enempää en haluakaan kuulla. Ymmärtääkseni Mr. on kuollut, vaikka ei sitä koskaan voi sataprosenttisesti uskoa kun isoveli sannoo. Tämä on siis kappaleen Changes ensimmäinen säkeistö. Tästä mä siis tykkään kovasti.

I see no Changes, I wake up in the morning and I ask myself
Is life worth living should I blast myself
I'm tired of being poor and even worse I'm black
My stomach hurts so I'm lookin for a purse to snatch
Cops give a damn about a negro
Pull a trigger kill a nigger he's a hero
Give the Crack to da kids who da hell cares
One less hungry mouth on a welfare
First ship 'em dope let 'em deal to brothers
Give 'em guns step back let 'em kill each other
Time to fight back thats what Huey said
2 shots in the dark now Hueys dead
I got luv for my brothers
But we could never go no where 'less we share with eachother
We need to make some Changes
Learn to see me as a brother instead of two distant strangers
And dats how its supposed to be
How could I ever take a brother if he's close to me, uh
I love to go back to when we played as kids
But things change, and thats the way it is

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #6 : Toukokuu 12, 2003, 17:50:04 »
Eminem. 50 Cent. 2pac. Dr. Dre. Obie Trice. D12. Snoop Dogg.

Yllämainitut jyräävät. Forever ;)

Rap on parasta musiikkia maailmassa, ja muuta en juurikaan kuuntele. Pikkuveli taisi minullakin olla se henkilö, joka sai innostuksen aikaan, ja nyt olen ihan koukussa ja fani ja kaikkea.

Pidän rapistä varmaankin siksi, että siinä puhutaan suoraan. Sanotaan se, mikä on sanottavana eikä kierrellä ja kaarrella kuten yleensä popissa. Rapparit kertovat usein huumeista, tappeluista ja aseista, mikä on yleensä heidän elämälleen osunut. Onko järkevää laulaa levyllinen täyttä p*skaa rakkaudesta ja sen ihanuudesta, jos siitä ei satu olemaan kokemusta. Esim. Eminem on istunut paljon linnassa ja tietää tasan tarkkaan mitä sana ase tarkoittaa. Jotkut biisit on tarkoitettu toisille julkkiksille, enemmän tai vähemmän imartelevasti.

Suosittelen rappiä kaikille, tosin kaikkiin se ei kyllä iske. Minulle se kolahti noin vuosi sitten tai joskus silloin, ja pidän siitä vieläkin :)

muok:

Irulan, kyllä 2pac on kuollut. Valitettavasti :( Hänet ammuttiin. Lisää tietoa löytyy osoitteesta: http://groups.msn.com/KlikkaaEminem/2pacshakur.msnw
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Poissa Pentu

 • müü
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #7 : Toukokuu 12, 2003, 19:37:17 »
"Kaikki" rap ja hiphop musa uppoaa, tosin missy elliot(tai-mikä-nyt-olikaan?) ei oikein.

Pidän rapista ehkä juuri sen takia, että sanotuksiin pitää panostaa paljon enemän, kun jossain "love songissa".
Ja kyllähän Eminemillä on melodisia pätkiä paljonkin Hailey´s songin kaks ekaa säkeistöä ja kertosäe Cleaning Out My Closetin kertosäe ym.
Jos ei koskaan putoa, ei ikinä opi luottamaan köyteen.

Avery

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #8 : Toukokuu 18, 2003, 07:13:32 »
Pidän Amerikkailaisista West Coast räppäreistä, he tekevät hyvää musiikkia, jota kuuntelen mielelläni. East Coastin räppäreillä on outo tyyli, siitä en pidä laisinkaan.

Hyviä räppäreitä ovat muummoassa Tupac (2pac), Dr.Dre, 50Cent ja Snoop Dogg osaa myös räpätä. Harmi vaan, että East ja West Coastin välillä on aina hirveät tappelut, ihmisiä jopa ammutaan rapin takia. Esimerkkinä tästä, vaikka Tupac.

Syy, miksi en pidä suomalaisista räppäreistä on seuraava.
He esittävät kovasti amerikkalaisia ja yrittävät räpätä jostain köyhästä slummielämästä, vaikka ovat kotoisin ihan Suomesta, ja vieläpä useimmiten rikkaasta perheestä.

Fintelligens on huono tämän takia, mutta on myös toinen syy, heistä kummatkin räppäävät hirveän möreällä äänellä, mistä en pidä laisinkaan. Ainoa kohtuullinen suomiräppibändi on Kapasiteettiyksikkö.

Tiivistelmä: Pidän Amerikkalaisesta räpista.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #9 : Toukokuu 18, 2003, 10:51:19 »
Irulan >> sinun pitäisi kyllä kuulla 2pacin Thugz Mansion! se on feat. nas. muistaakseni. se on aivan ihana!!

Hohka

 • Ankeuttaja
Mh...
« Vastaus #10 : Toukokuu 18, 2003, 14:14:10 »
Minuun rap ja hiphop eivät taas uppoa, eivät lainkaan. En edes ymmärrä sitä. Onko se edes musiikkia, jos "laulu" on sanojen sanelemista ja jou-huutoja sinne sun tänne? Ei kaikki rap-biisit varmaankaan tällaisia ole, mutta minä en vain käsitä sitä "musiikkia".

[/offtopic] Ehkä tähän inhooni liittyy myös muodikkuus. Rap ponnahti muotiin ja erityisesti pojat saivat jalkaansa telttahousut ja päälleen jättisuuret paidat. Oli niin muodikasta että. Eräs loistavan naurettava ja samalla suunnattoman raivostuttava esimerkki on muutama poika meidän koulustamme: yhden yön aikana heidän hiphop-housunsa vaihtuivat mustiin farkkuihin ja taskujen pielessä roikkuviin ketjuihin. Säälittävää. [/offtopic]

Mutta en todellakaan ymmärrä sitä. Painat nappia, konemusiikki alkaa soida ja lausutaan muutama runomittainen lause päälle. Ei kiitos. Tämä on minun mielipiteeni.

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #11 : Toukokuu 18, 2003, 17:33:00 »
En voi sietää. Rap ja hiphop on musiikin lajeina ainoat, joita en ole koskaan käsittänyt enkä luultavasti koskaan tule käsittämäänkään. Tästä kyllä joku vielä vetää herneet nenään, mutta tämä on vain mun mielipide..
Hopparit yleensäkin on olevinaan jotain kovempaa kuin mitä ovatkaan (siis en henkilökohtaisesti tunne ainoatakaan hopparia, sanon tämän vain sen vaikutelman perusteella minkä olen saanut) ja aika moni hoppari on n.13-15 vuotias. Eli siinä iässä, jossa haetaan omaa itseä ja usein yritetään olla jotenkin erilaisia. Kyllä, olen itse käynyt sen vaiheen myös läpi, tosin punkkarina, joten luultavasti tiedän mistä puhun.

Tietysti on poikkeuksia, hoppareita jotka ovat aitoja, enkä heitä tässä nyt tarkoita. Puhun lähinnä niistä, jotka pukevat päälleen telttahousut ja hupparit, mutta kun joku muu musiikki tai tyyli tulee muotiin, he vaihtavat  linjaa. Aidot alakulttuurin edustajat vaan ovat harvassa ja tarkoitan tällä kaikkia alakulttuureita.

Jos radiosta tulee hiphoppia, vaihdan yleensä heti kanavaa. En ymmärrä miten moista edes musiikiksi kutsutaan. Toisaalta joissain biiseissä on jopa melodiaa, mutta suurin osa on kuitenkin järjetöntä machoilua tuuman paksuiset kultaketjut kaulassa. Musiikki, jota itse kuuntelen, on aivan eri planeetalta rapmusiikkiin verrattuna. Tarkoitus ei kuitenkaan ole puolustaa omaa musiikkimakua, vaan lähinnä sanoa oma mielipide asiasta.

Jokaisella kuitenkin on omat henkilökohtaiset mieltymyksensä ja olisihan se tylsää, jos kaikki pitäisivät samanlaisesta musiikista.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #12 : Toukokuu 18, 2003, 18:50:10 »
Irvikissa >> nämä ns. "uushopparit" ovat säälittäviä. yrittävät olla epätoivoisesti jotain muuta kuin itsensä. niistäkään minä en pidä. ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..

Qwerien Elriondra >> nämä jäljittelevät idiootit on ärsyttäviä, myönnetään. mutta ei rap ole niin yksinkertaista kuin luulisi. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. jos kuuntelet jotain tuntematonta laulua ja sulla on siihen sanat edessäs. et siis ikinä ole kuullut sitä, niin mistä vetoa että pystyisit laulamaan sen. mutta auta armias jos sulla on jonkun tutunkin rapin sanat edessä. tulos: kieli solmussa. eri kappaleissa on aina tietty rytmi jota räppärit noudattaa ja joskus ne voi sanoa niin nopeasti ettei ehdi edes tajuta. ja jotkut sanat on tosi vaikeita lyhennöksiä oikeista tms. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. voin sanoa omasta kokemuksesta. sitäpaitsi useimmiten rapissa on joku sanoma, toisin kuin tyhjänpäiväisessä lallattamisessa.

"Tell me why are we, so blind to see
That the one's we hurt, are you and me"

"A place to spend my quiet nights, Time to unwind,
so much pressure in this life of mine, I cry at times,
I once contemplated suicide and woulda tried
But when I held that nine all I could see was my mama's eyes
No one knows my struggle, they only see the trouble
Not knowing it's hard to carry on when no one loves you
Picture me inside the misery and poverty
No man alive has ever witnessed struggles I survived
Praying hard for better days, Promised to hold on
Me and my dogs don't have a choice but to roll on
We finally found a spot to kick it
Where we could drink liquor and no one bickers over trick shit
A spot where we could smoke in peace
And even though we Gs,
We still visualize places that we could roll a piece
And in my minds eye, I see this place the players go and pass it
Got a spot for us all, So we can ball
At Thug'z Mansion"

Irvikissa

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #13 : Toukokuu 18, 2003, 18:58:08 »
Lainaus
ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..

No niin, siinä se nähtiin, en ole asiantuntija koska en kyseistä musiikkilajia/tyyliä niin tunne enkä seuraa. Pahoittelen erehdystäni =)

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #14 : Toukokuu 19, 2003, 02:21:55 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
ja sitten toiseksi, hiphop musiikkia ei ole olemassa. hiphop on elämäntyyli, johon kuuluu neljä elementtiä; b-boy(breikkari), dj, mc ja rap. eli siis rap musiikkia joka on vain osa hiphoppia..


Pyh ja pah. Hiphop-musiikki on mielestäni ihan kelvollinen termi. Itse en ole koskaan pahemmin rapista puhunutkaan. Kuten jo aikasemmin sanoin tuolla Avain-topicissa, rap on mielestäni ennemminkin se artikulointi tapa, jota ei voi lauluksikaan kutsua. Kukaan ei voi tarkkaan määritellä noita termejä ja siksi voidaan mielestäni puhua hiphopista musiikkina tai hiphop-musiikista.

Lainaus käyttäjältä: "Darine"
nämä jäljittelevät idiootit on ärsyttäviä, myönnetään. mutta ei rap ole niin yksinkertaista kuin luulisi. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. jos kuuntelet jotain tuntematonta laulua ja sulla on siihen sanat edessäs. et siis ikinä ole kuullut sitä, niin mistä vetoa että pystyisit laulamaan sen. mutta auta armias jos sulla on jonkun tutunkin rapin sanat edessä. tulos: kieli solmussa. eri kappaleissa on aina tietty rytmi jota räppärit noudattaa ja joskus ne voi sanoa niin nopeasti ettei ehdi edes tajuta. ja jotkut sanat on tosi vaikeita lyhennöksiä oikeista tms. se on paljon vaikeampaa kuin laulaminen. voin sanoa omasta kokemuksesta. sitäpaitsi useimmiten rapissa on joku sanoma, toisin kuin tyhjänpäiväisessä lallattamisessa.


Tuosta saa sellaisen kuvan että kuka vaan voi mennä ja laulaa täydellisen kirkkaalla äänellä mitä vaan. Nuotilleen ja kauniisti laulaminen ei todellakaan ole helppoa. Uskallan epäillä että se on paljon vaikeampaa kun räppääminen, koska räpissä ei ole melodiaa, siinä ei voi vetää nuotin vierestä. "Rytmikästä puhetta". Jos siis sinulla on tippaakaan rytmitajua ja osaat artikuloida selkeästi, sinä osaat räpätä. Pienellä treenillä voit jopa oppia oikeasti räppäämään.

Puhutaan siis flowsta, ulosannista, siitä kuinka selkeästi ja sujuvasti ne sanat soljuu ulos suusta. Nyt kun rap on pop, ja räppäreitä putkahtele esiin kun sieniä sateella on varsinkin helppo huomata kuinka melkein kuka vaan voi tehdä räppiä. Varsinkin suomenkieli on todella helppo räpättävä. Ja varmasti englantikin, sitä äidinkielenään puhuvalle.

Hiphopissa se hyvän ja huonon musiikin raja on paljon häilyvämpi kun muussa musiikissa. Vaikka jollain räppärillä olisi vaikka kuinka hyvä flow se ei kuitenkaan tee siitä räppäristä hyvää, jos taustat ja sisältö on jotain. Suurimmalla osalla mainstreamräppäreistä vain flow on kohdallaan. Jenkkilässä valtavirta kuuntelee varsin sisällötöntä räppiä, viimevuosien suurista nimistä positiivisena nousee esiin vaan Eminem, vaikka tämäkin on sillointällöin sortunut turhaan dissailuun, toisaalta mikäs siinä jos sanoo mielipiteensä selkeästi ilmi.

Mitä tulee Tupac Shakuriin, hän on gangstaräppäri, ja lyriikat ovat myös gangstaräppiä. Uskallan epäillä että ne jotka täällä hehkuttavat kyseistä herraa eivät kamalan tarkkaan kuuntele hänen lyriikoitaan, tai sitten ovat kuulleet vaan sen asiallisemman osan miehen lyriikoista. Mikä tuo thug mansion-läppäkin on olevinaan. (rikolliskartano) "So we can ball , At Thug'z Mansion" Tuossa on kyse vain rikollisen elämän ylistämisestä

Lainaus käyttäjältä: "tupac"
So I fucked your bitch
You fat mutha-fucka {Take Money}
West Side
Bad Boy Killers {Take Money}
You know who the realist is
Niggas we bring it to {Take Money}
[ha ha, that's alright]


Tuotako sinä kutsut sanomaksi? Tuossa uhotaan Biggielle ja kumppaneille.
Tätä schaissea sen miehen sanoitukset suureksi osaksi olivat, puolet biiseistä on täysin turhaa uhoa. Naisia halventavaa, rasistisia, ylimielistä bullshittiä.

suurin osa rap-sanoituksista on turhaakin turhemaa tyhjänpäiväistä lallattamista. Mutta kyllä amerikassakin niitä positiivisiakin esimerkkejä on. Itse henkilökohtaisesti pidänkin rapin alkukieltä englantia parhaana kuunneltavana, toki Suomestakin löytyy kuunneltavia englanniksi räppääviä, kuten Paleface, DJBB(Father metro), REdrama jne.

Jenkilässäkin on niin monta loistavaa yhtyettä/artistia, että niitä on turha lähteä luettelemaan, mutta hyvinä esimerkkeinä mm. Mos Def, The Roots, Common jne jne.

Oma henkilökohtainen suosikki on kuitenkin ruotsalainen englanniksi räppäävä Looptroop, jota on tarkoitus kesällä Ruisrockiinkin mennä katsomaan.

Lainaus käyttäjältä: "Avery"

Syy, miksi en pidä suomalaisista räppäreistä on seuraava.
He esittävät kovasti amerikkalaisia ja yrittävät räpätä jostain köyhästä slummielämästä, vaikka ovat kotoisin ihan Suomesta, ja vieläpä useimmiten rikkaasta perheestä.

Fintelligens on huono tämän takia, mutta on myös toinen syy, heistä kummatkin räppäävät hirveän möreällä äänellä, mistä en pidä laisinkaan. Ainoa kohtuullinen suomiräppibändi on Kapasiteettiyksikkö.


Tuo on jo kamalaa yleistämistä. Tuosta näkee kyllä heti ettei sinulla ole pienintäkään tuntemusta aiheesta. Suomessa tuosta "köyhästä slummielämästä" ei kukaan räppäri tosissaan kerro. Kapasiteettiyksikkö sitäpaitsi on mielestäni kaikkein amerikkalaismaisin suomenkielinen hiphop-kokoonpano. Sellaset klubiträkit ja blingbling-meininki mitä niillä on, eivät kuulu Suomeen. Jos vaikka tutustuisit sellaisiin yhtyeisiin kuten Ritarikunta tai Liisanpuisto, Ceebrolistics, Tulenkantajat tai Vapaapudotus, ja kelaisit tarkemmin niitä sanoituksia niin ehkä saisit tsäkällä kirkkaamman mielikuvan suomihiphopista. Tietenkin täytyy sanoa että tuollaiset yhtyeet ovat jopa Suomessakin melkein marginaaliryhmä.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #15 : Toukokuu 19, 2003, 12:46:24 »
Amon Karnak >> no ainakin mielipiteesi tuli selville  :twisted:  sitäpaitsi, se ON rappia. hiphop-musiikki termin voi vielä hyväksyä, mutta jos joku väittää kuuntelevansa hiphoppia niin haistakoon kukkasen. siintä huomaa taas, että ne on alkanut kuunnella rappia pari vuotta sitten jonkun eminemin kautta. Eminemillä mielipiteitä? no joopa joo. jos mä sanoisin, että Avaimella on mielipiteitä, niin saisin luultavasti muilta puheryöpyn päälleni, joka selittäisi että avain on vaan pikku teinikriminaali, joka yrittää olla niin että.. ehkä se onkin, mutta on silläkin mielipiteensä ja se tuo ne esiin. siis mitä tästä opimme? ***** minkälaisia mielipiteitä, kunhan niitä on.

Amon Karnak >> ja ilmeisesti näillä sun mainitsemillä tyypeillä on asennetta? Olen huomannut Rootsinkin hokevan pari kertaa motherfuckeria(myös snoop doggyn lempisana). Siinä vasta asennetta.

Tuossa on tuollainen "edit"-nappula, ettei tarvitse floodia, ja nuo valmishymiöt EI TOIMI! (lukekaa niitä ilmoitusasioita)
`A-muoks´

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #16 : Toukokuu 19, 2003, 15:01:32 »
Lainaus käyttäjältä: "Darine"
Amon Karnak >> no ainakin mielipiteesi tuli selville  :twisted:  sitäpaitsi, se ON rappia. hiphop-musiikki termin voi vielä hyväksyä, mutta jos joku väittää kuuntelevansa hiphoppia niin haistakoon kukkasen. siintä huomaa taas, että ne on alkanut kuunnella rappia pari vuotta sitten jonkun eminemin kautta. Eminemillä mielipiteitä? no joopa joo. jos mä sanoisin, että Avaimella on mielipiteitä, niin saisin luultavasti muilta puheryöpyn päälleni, joka selittäisi että avain on vaan pikku teinikriminaali, joka yrittää olla niin että.. ehkä se onkin, mutta on silläkin mielipiteensä ja se tuo ne esiin. siis mitä tästä opimme? ***** minkälaisia mielipiteitä, kunhan niitä on.


Itse olen kuunnellut hiphoppia viidenneltä, ja olen at the moment lukion ensimmäisellä, ja kaikenlisäksi aikoinaan kun hiphopiia aloin kuuntelemaan kuuntelin juuri nimenomaan Tupacia, ja sillon minäkin sanoin aina kuuntelevani räppiä. Nykyään puhun ehkä hiphopista, hiphop-musiikista, räbästä, eikä kukaan old school-hoppipää ole tullut mulle siitä aukomaan.

Kuka sinulle on sanonut että se on räppiä, eikä mitään muuta? Kuka sen määrittelee? Sinäkö? Hiphop-kulttuuri on kehittynyt niin monen mutkan kautta ettei kukaan voi tarkkaan sanoa tai määritellä noita asioita niin tarkkaan, toki mielipiteensä saa pitää, mutta pidetään ne omina.

Ja kyllä Avaimellakin ihan hyviäkin mielipiteitä on, mutta sanotaanko nyt että se on vähän liian radikaali, tai yrittää olla. Ja Emineminkin lyriikoissa todellakin on sanomaa, mutta miehen sanat ovat mielestäni vähän ihmisläheisimpiä, ei kaiken tarvitse olla niin yhteiskuntakriittistä.

Tupac taas kertoo lähinnä siitä kuinka rankkaa on asua ghetossa, ja diilata huumeita ja juosta kyttiä karkuun. Mutta en missään vaiheessa väittänyt etteikö Pacillakin olisi sanomaa ja ihan oikeaa asennetta joissain biiseissä, siitä vaan nyt paistaa läpi se levyjenmyynnin tavoittelu (miksei Eminemin musasta myös, mutta vähemmän). Ja kuitenkin tulisi muistaa että hiphop-liike on syntynyt vastustamaan kaupallisuutta. Ironista kyllä se on tällä hetkellä se juttu millä kääritään isoimmat rahat.

Lainaus käyttäjältä: "Darine"

Amon Karnak >> ja ilmeisesti näillä sun mainitsemillä tyypeillä on asennetta? Olen huomannut Rootsinkin hokevan pari kertaa motherfuckeria(myös snoop doggyn lempisana). Siinä vasta asennetta


Ei se että sanoo motherfucker-sanan tee kenestäkään huonoa räppäriä, mutta kun katsotaan vähän miten sitä käytetään. Suurinosa räppäreistä kiroilee, mutta niin kiroillaan myös muussa nuorisomusiikissa. Mutta kun Tupac kiroilee varsinkin tuossa "Hit 'em up"-biisissä niin ettei sitä voi ottaa edes tosissaan, ja kaikkein uskomattominta on se että tuo ko. biisi on miehen Greatest Hits-kokoelmalla. Asiallisin biisi mitä mieheltä olen kuullut on ehkä "Brenda's got a baby" ainakin niistä mitä nyt tulee mieleen. Got My Mind Made Up on kanssa ihan hassu, mutta varmaan juuri siksi koska siinä on niin monta jäbää viereilemassa(Daz, Kurupt, Radman & Method Man) + tykkään siitä biitistä. Ei se mies mikään tyhmä ollut varmastikaan. Mutta kun me ollaan suomessa, eikä missään Oaklandin ghetossa, niin ainakin mun on vähän vaikea samaistua tuohon tekstiin. Tupacin pisteet laskee silmissäni myös sen vuoksi että se oli niin täysin rinnoin mukana siinä itä-länsi-sodassa, jossa ei ollut tippaakaan järkeä. Propsit siitä että uskalsi dissata Dan Quaylea niin suoraan.

Tuosta saa kuvan niinkuin rinnastaisit The Rootsin ja Snoop Doggin. Snoop Doggy Dogghan oli aikanaan Tupacin kavereita, olivat mm. yhdessä Death Rowlla jne. Snoop Dogg on täysi pelle, varsinkin nykyään.

Poissa iidba

 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
Hiphop/rap
« Vastaus #17 : Toukokuu 19, 2003, 15:31:41 »
*rauhanenkeli saapuu*
Hip-hop on oma kulttuurinsa. Rap-musiikki on osa hip-hoppia. Hip-hop ei ole rap-musiikkia – ja toisinpäin. Rap on taidemuoto. Hip-hop on kultuuri ilmiö. Hip-hop ei ole mustien ja latinojen omaa kulttuuria. Hip-hop on kaikista musiikki genreista kansainvälisin. Rap syntyi, koska nuoret halusivat ilmaista itseään. <---http://groups.msn.com/KlikkaaEminem/hiphopista.msnw

Lukekaahan tuo huviksenne.

Tietenkin jokainen kutsuu rappiä ihan sillä nimellä millä itse haluaa. Turha siitä on ruveta riitelemään tai keskustelemaan kovaa :P Itse sanon ainakin rap-musiikki, mutta onko sillä todella väliä?

Ja jokainen tykkää mistä tykkää. Ei kaikkien tarvitse tykätä 2pacista, eikä kaikkien tarvitse tykätä Rootsista. Ette voi sanoa mikä biisi ei saa olla jollain Greatest Hits levyllä, se nyt vain sattuu sillä olemaan ja ehkäpä se on joidenkin mielestä huippuhyvä. *rauhanenkeli poistuu*
"Well, I don't know how to break this to you, but I think they might have noticed we broke into Gringotts." -Ron Weasley

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #18 : Toukokuu 19, 2003, 15:55:03 »
Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
*rauhanenkeli saapuu*
Hip-hop on oma kulttuurinsa. Rap-musiikki on osa hip-hoppia. Hip-hop ei ole rap-musiikkia – ja toisinpäin. Rap on taidemuoto. Hip-hop on kultuuri ilmiö. Hip-hop ei ole mustien ja latinojen omaa kulttuuria. Hip-hop on kaikista musiikki genreista kansainvälisin. Rap syntyi, koska nuoret halusivat ilmaista itseään.
Tuohon kirjoittajaan minä viimeiseksi uskon. Hip-hop on kulttuuri-ilmiö, hiphop on nuorisoliike, hiphop on vaikka mitä. Tosi ristiriitaista kun ensin sanotaan että hiphop ei ole rap-musiikkia, mutta sitten sanotaan että hiphop on kaikista musiikin genreistä kansainvälisin. Tuskin siinä kuitenkaan sanotaan että on erikseen rap-genre ja hiphop-genre.

Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
Tietenkin jokainen kutsuu rappiä ihan sillä nimellä millä itse haluaa. Turha siitä on ruveta riitelemään tai keskustelemaan kovaa :P Itse sanon ainakin rap-musiikki, mutta onko sillä todella väliä?
Enkö ole tehnyt mielipidettäni tarpeeksi selväksi? Olen tässä kokoajan yrittänyt kertoa että mielestäni ei ole väärin puhua hiphopista musiikkina, enkä ole kyllä sanonutkaan että rap-musiikki olisi väärä termi, ja tottakai te pidätte sitä oikeempana koska se on yleisemmin käytetty.

Lainaus käyttäjältä: "DarkAngel"
Ja jokainen tykkää mistä tykkää. Ei kaikkien tarvitse tykätä 2pacista, eikä kaikkien tarvitse tykätä Rootsista. Ette voi sanoa mikä biisi ei saa olla jollain Greatest Hits levyllä, se nyt vain sattuu sillä olemaan ja ehkäpä se on joidenkin mielestä huippuhyvä. *rauhanenkeli poistuu*
Pidätkö minua täysin idioottina? Tuon nyt itsekukin varmasti tietää, mutta kai sitä saa mielipiteitään perustella? Pitääkin mielestäni.
Kuka sanoi ettei "Hit 'em up" saisi olla Greatest Hits-levyllä?
Se nyt vaan saattaa kertoa jotain ko. artistista. Kuunnelkaa se biisi ja tulkaa sitten kertomaan mitä saitte siitä irti. Ehkä tulen sitten muuttamaan mielipiteeni koko asiasta.

Darine

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #19 : Toukokuu 19, 2003, 16:33:54 »
Amon Karnak >> Snoop ON täysin pelle :P mutta sillä on erilainen ääni kuin muilla. se ei ole sellainen.. se on hassu. enkä verrannut Rootsia Snoopiin. Kunhan vain sanoin.. Kun DarkAngel sanoi, että nuorten juttu.. kröhhh. Eikös Snoop Dogg ole jo yli 30? onkohan se vielä nuorisoa? ^^ ja muutenkin niitä vanhempia räppäreitä löytyy.. ja yleensäkin ottaen. korosta sinä vaan sitä hiphoppia ja yritä kuunnella jos se on mahdollista. ehh.

"Ei me rikota lakii, Suomen laki rikkoo meitä."

Avaimen juttu. Silleen toi on oikein, mutta sillee ei.. siis eihän lakia voitais heittää pois, tää maa olis sekasorrossa muuten, mutta joissain jutuissa..

mä aloin itse joskus, tai oikeasti mut pakotettiin ^^ kuuntelemaan rappia joskus.. en muista koska. isosisko kuunteli (mua 4 vuotta vanhempi) niin että kuulu koko talossa. siinä alkaa kuunnella itsekin mukana väkisin.. mä olin silloin varmaan vielä ihan hirvee spice girls fani :D

Amon Karnak >> ootko muuten kuullut ikinä Yonyonista? Englantilainen. Se on vielä säälittävämpi kuin Snoop. Jos tietäisit mitä se on tehnyt *pään pudistelua*. Kaiken lisäksi poika parka on täysin levy-yhtiön holhouksessa. Mitä mieltä olet suomalaisista naisräppäreistä?

Jo toinen kerta kun muokkaan näitä sinun viestejäsi yhteen, ei sinun tarvitse floodata, riittää kun muokkaat sitä edellistä viestiä, jooko?
`Amon´

muoks: anteeksi hirveästi kunnioitettu ja palvottu Amon. ^^ mutta mä olin koulun koneella (kröhh. älkää kertoko opelle) ja oli vähän kiire niin.. lupaan mitä pyhimmästi etten floodaa enää (toisinsanoen seuraavan 2 päivän aikana kun muistan vielä asian.)

yonyon.. kröhh. alunperin räppäri. nykyään levy-yhtiön joku ihme blue number 2. onhan sillä vieläkin ase ja se asuu slummissa mut.. ne oli sen kavereitten kaa vetän drive-by-shootingii kuulapyssyjen kanssa *repsimistä* mutta sen rap-biisit on hyviä, ois pysyny siinä. mutta levy-yhtiön sedät käski tehdä, niin uraputki vaihtu pliisumman musan puolelle. Näistä suominaisräppäreistä. "Mun nimi on Mariska, tarkasta tämä." Yhymm. Entäs sitten?

niin niin ja huomaan itsekin että nuo valmishymiöt eivät toimi, mutta eikö niitä sen takia saa käyttää? kirjoitan joskus mesessäkin twisted. ja se TARKOITTAA sitä hymiötä.

Amon Karnak

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #20 : Toukokuu 19, 2003, 17:11:11 »
Yksi suurin syy miksi puhun hiphopista mielummin kun räpistä on juuri se kirjoitusasu, eli rap. Kuulostaa typerältä jos sanot rappia. Tottakai se on puheessa räppiä, on helpompi sanoa hiphoppia. Ja kun se ei kuitenkaan ole väärin. Joidenkin miellieyhtymien kautta tulee kyllä tuollaisia juttuja, kuten pidän esim. Tupacia ja muista gangstaräppäreitä enemmän rap-arstisteina, kun taas Aesop Rockit, Mos Defit ja vastaavat ovat minulle enemmän hiphoppia. Jotain juttuja jotka on junnuna iskostanut päähänsä.

En Britannian räppiskeneä kamalan tarkkaan tunne, mitä nyt Roots Manuvan ja Adam F:n ja vastaavia tiedän. Kyllä niitä Snoop Doggia pelleimpiä riittää, ja kyllä snoopillakin on ihan hyviä juttuja, ainakin jollain vanhemmilla levyillä. Ja nyt juuri soittolistoilla pyörivä Snoop Doggin ja Pharrellin "Beautiful" biisi, josta diggaan. tosin pääsyynä kyllä se että siinä on Pharrell.

Mitä nyt suomalaisista naisräppäreistä voi sanoa, kun ei suomirap muutenkaan ole kamalan pitkälle kehittynyttä. MC Mariko on sinänsä vähän naurettava, ettei se kai itse kirjoita sanoituksiaan, ja muistan joskus hänen maininneen käyneensä "hiphop-treeneissä", mitä ikinä sillä sitten tarkoittikaan.
Mariska on melko hauska tapaus, ja uskon oikeasti että se tekee sitä omaa juttuaan ihan sydämmellä, kaikesta kritiikistä huolimatta. Hyviä läppiä, minä ainakin arvostan jossainmäärin.
Kanat ja muut voi jättää sikseen, Yavista en niinkään ole kuunnellut, mutta kuulemma aika feminististä räppiä.

Kysymysmerkki

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #21 : Kesäkuu 13, 2003, 12:46:01 »
Kuuntelen vaikka mitä rappia, se on lähellä sydäntä. *liikutus*
Eminemin sanoitukset ja biisit muutenkin ovat ehdotonta, olen suuri fani ja tulen erittäin vihaiseksi jos kuulen jonkun haukkuvan sitä.
50cent, 2pac, Snoop Dog (kirjoitetaanko se noin..), Obie Trice, Avain, Fintelligens ja Mariska ovat myös todella hyviä, mutta eivät Eminemin tasolla kuitenkaan.

Poissa Carola

 • Tiikerinkultainen
 • Vuotislainen
 • Sukupuoli: Noita
  • journal
 • Tupa: Korpinkynsi
Hiphop/rap
« Vastaus #22 : Syyskuu 15, 2003, 15:02:50 »
Suurinpiirtein kaikki rappi menee. CypressHilliä, RDN:ää, Eminemiä, kwania, Pikku Geetä vaikkanyttehirtätteminutjasanotteettäsepilaahophopinimagontaijotainsellaista... Jotain ronskeja sanoituksia tulee karteltua mutta niistäkin lähinnä suomenkielisiä, se mitä ei ymmärrä ei ärsytä. Sitten noita kaikkia epätunnettuja tyyppejä, jos löytää jonkun hyvän kappaleen. Hiphop on jees! YO.
*muokati*
Voi kauhistus sentään! Unohdin tykkänään Mariskan! hän on todella varteenotettava naisräppäri... kun ei siitä Kanasta oikein  tiedä. no, kyllä sitäkin kuuntelee.
Miksi kaikki aikuiset vihaavat hiphoppia? Yleistävät ja haukkuvat pipopäiksi ja lökäpöksypelleiksi ja tuohon suuntaan.
Quid times?
Snape is a steamy pile of buffalo pucky
Rip off the Wings of a dragonfly

Shikoku Gin

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #23 : Syyskuu 15, 2003, 18:43:44 »
Kyllä. Kyllä kuuntelen rappia, mikä muuten on yksi parhaimmista musiikeista ikinä.

Pikku G, Eminem... Melkein kaikki käy. Kunhan siinä on jotain rytmiä ja sielua. Ei turhaa panettelua ja sellaista.

Rapissa täytyy olla kunnon sanat, koska niitä mä yleensä kuuntelen tarkkaan. Mieluiten jotain 'syvällisen tapaista' tai koskettavaa. Tietysti saa myös kuulua biletykseen tarpeellista. :)

Nyt on silti tullut kuunneltua vähemmän rappia. En tiedä miksi, mutta nyt kuntelen paljon Jonna Tervomaan tapaista yms.

ozmonaut

 • Ankeuttaja
Hiphop/rap
« Vastaus #24 : Syyskuu 15, 2003, 18:53:45 »
Mä ainakin kuuntelen kaikkee Rap- musaa paitsi Pikku G:tä
En voi sietää sitä tyyppiä se yrittää olla niin Gangsta (vaikka onkin helluntailainen)   :)
Ja muutenki no ei se olis mitään ilman Rockin Da Northia...
Mut pidän kyllä eniten ehkä Tupac:ista.
Suomihopista ehkä RDN on paras.
Pidän kyllä rap musaa vaikeempana tehdä kuin jotain poppia  (hieman enemmän sanoja, eikö?)
Tästäkin aiheesta on aikas vaikeaa kirjoittaa vaikka oon itekkin tehny (tai ainaki yrittäny)   jonkinsortin hoppia ja huomannu että se ei oo helppoo :)